Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige."

Transkript

1 Hvidovre Kommune Kultur, Miljø & Vækst Vej- og Parkafdelingen Sag og Projekt Høvedstensvej Hvidovre Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Hanne Rungø Hilligsøe Att. Paula Meldgaard Sendt pr. mail til Afgørelser inden for strandbeskyttelseslinjen, Hvidovre Strand, matr. nr. 30b Hvidovre By, Strandmark, Hvidovre Kommune (Lodsparken, 2650 Hvidovre) Ansøgning Hvidovre Kommune har den 23. september 2015 ansøgt om dispensation til at udføre terrænændringer i forbindelse med udvidelse af stranden samt til at etablere siddekanter og en legeplads inden for strandbeskyttelseslinjen på Hvidovre Strand, matr. nr. 30b Hvidovre By, Strandmark. Det fremgår af ansøgningen, at stien i forbindelse med udvidelse af stranden flyttes længere ind i parken. Hvidovre Kommune har den 30. marts 2016 fremsendt supplerende oplysninger vedrørende det nye stiforløb. Afgørelser Afslag Kystdirektoratet giver hermed afslag på ansøgningen om dispensation til at etablere en legeplads med den ansøgte placering, samt afslag på ansøgning om etablering af siddekanter i medfør af naturbeskyttelseslovens 1 65, stk. 1, jf. 15. I kan klage over afgørelsen. Se nærmere i nedenstående klagevejledning. Dispensation Kystdirektoratet giver dispensation efter naturbeskyttelseslovens 65, stk. 1, jf. 15, stk. 1, til terrænændringer i forbindelse med udvidelse af stranden, samt til at flytte stien som ansøgt. Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige. 1 Lovbekendtgørelse nr af 8. december 2015

2 Dispensationen må ikke udnyttes før klagefristens udløb se nærmere i afsnittet om klagevejledning nedenfor. Hvis der bliver klaget over afgørelsen kan dispensationen ikke udnyttes før klagesagen er afgjort, medmindre Natur- og Miljøklagenævnet konkret bestemmer andet. Redegørelse for sagen Hvidovre Kommune har ansøgt om dispensation til etablering af ny strand med publikumsfaciliteter. Hvidovre Strand ligger i Lodsparken ud mod Kalveboderne. Projektområdet ligger på matr.nr. 30b Hvidovre By, Strandmark og ejes af Hvidovre Kommune. I det konkrete projekt, hvortil der søges dispensation fra strandbeskyttelseslinjen, indgår følgende elementer: Udvidelse af strand (terrænændring/opfyldning) Ændring af stiforløb Etablering af siddekanter Etablering af legeplads Udvidelse af strand (terrænændring/opfyldning) Lodsparken er skabt ved opfyld i perioden fra 1960 erne til 1980 erne. Kyststrækningen var oprindelig strandeng. Den nuværende strand består af et ca. 75 meter langt sandbælte, der skråner ned mod vandet. Ved den nordlige del af stranden, hvor skråningen er stejlest, kommer der ofte opfyld til syne i forbindelse med erosion af skrænten og udvaskning af sandet. Den udvidede strand er udformet med henblik på at undgå udvaskning af sand. Kystdirektoratet har den 2. oktober 2015 meddelt tilladelse til terrænændring og opfyldning ud for og på matr. nr. 30b Hvidovre By, Strandmark. I begrundelsen for tilladelsen har Kystdirektoratet bl.a. vurderet, at der er tale om en forholdsvis beskeden opfyldning på et areal, der i forvejen anvendes som et rekreativt område og som tidligere er fyldt op. Kystdirektoratet har også lagt vægt på, at arealanvendelsen ikke ændres, og at kysten ikke vil blive væsentlig påvirket af sandfodringen. Kystdirektoratet vurderer, at opfyldningen er anlagt med en svag hældning. Der vurderes derfor ikke at ske væsentlig påvirkning af vandarealet ud for matriklen, og sandet vil forblive inden for sedimentcellen. Opfyldningen vurderes ligeledes ikke at have nogen væsentlig påvirkning af kystudviklingen på naboarealer. Det udvidede strandareal fremgår af figur 1.

3 Figur 1: Luftfoto af projektområdet. Den hvide prikkede område viser, hvor der udlægges sand. Den orange markering viser det nye stiforløb. Desuden fremgår placeringen af de ansøgte siddekanter og legeplads af figuren.

4 Ændring af stiforløb I forbindelse med udvidelse af stranden er det nødvendigt at flytte stien længere ind i landet (se figur 1). Den nye sti opbygges som den nuværende grussti af stabilgrus og et toplag af stigrus (stigrus 0-8 mm eller Slotsgrus). Etablering af siddekanter I projektbeskrivelsen fremgår det, at græs- og sandareal adskilles af bugtede betonsiddekanter med en højde på cm og en bredde på cm. Formålet med siddekanterne er ifølge kommunen at holde på det bagvedliggende terræn og modvirke skred, samtidig med at kanterne har flere rekreative funktioner som f.eks. bænk, solbadning, samlingspunkt til institutioner på udflugt, balanceleg eller bord til sandleg. Placeringen af siddekanterne fremgår af figur 1, og en model af siddekanterne ses på nedenstående foto. Figur 2. Modelfoto af siddekanter. Etablering af legeplads Legepladsens tema er leg i horisonten, og den består af en række flade, lave legeredskaber til hoppe- og snurreleg. Legepladsen ønskes placeret tæt ved stranden, mellem pilekrattet og stien, ca. 60 m vest for kystlinjen (se figur 1). Et tværsnit af legepladsen ses herunder. Figur 3. Tværsnit af legeplads set mod syd. Til venstre ses nyt stiforløb. International naturbeskyttelse Det ansøgte projekt vil delvist finde sted inden for Natura 2000-område nr. 143 Vestamager og havet syd for (habitatområde H127 og fuglebeskyttelsesområde F111) jf. bekendtgørelse nr. 188 af 26. februar 2016 om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområde samt beskyttelse af visse arter. Udpegningsgrundlag for områderne fremgår i figur 4.

5 Figur 4. Udpegningsgrundlag for habitatområde nr. 127 og fuglebeskyttelsesområde nr Hvidovre Kommune har oplyst, at der ikke findes Bilag IV arter i projektområdet. Fredninger Projektområdet er omfattet af Overfredningsnævnets afgørelse af 14. november 1990 om fredning af Kalvebodkilen. På baggrund heraf har Hvidovre Kommune ansøgt fredningsnævnet om dispensation til projektet. Fredningsnævnet har den 5. januar 2016 meddelt dispensation til udførelse af projektet som ansøgt. Nævnet har lagt vægt på, at projektet udføres i et af fredningens delområder, hvor der skal lægges særlig vægt på rekreative hensyn. En del af projektområdet er endvidere omfattet af bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 545 af 20. maj 2012 om Amager vildtreservat samt fredning af dele af søterritoriet. Naturstyrelsen Hovedstaden har den 6. januar 2016 meddelt, at de ingen bemærkninger har til det fremsendte projekt, da det ikke vurderes at have betydning for de beskyttelsesmæssige interesser, der er i bekendtgørelsen. Lovgivning Af naturbeskyttelseslovens 15 fremgår, at der ikke må foretages ændringer i tilstanden af strandbredder eller af andre arealer, der ligger mellem strandbredden og strandbeskyttelseslinjen. Der må ikke etableres hegn, placeres campingvogne og lignende, og der må ikke foretages udstykning, matrikulering eller arealoverførsel, hvorved der fastlægges skel. Forbuddet mod tilstandsændringer betyder bl.a., at der ikke må opføres bebyggelse, foretages terrænændringer eller etableres beplantning inden for strandbeskyttelseslinjen. Der kan i særlige tilfælde gøres undtagelse fra bestemmelsen, jf. 65, stk. 1. Strandbeskyttelseslinjen administreres meget restriktivt. Af hensyn til de nationale interesser, der er knyttet til kystområderne, dispenseres der kun, når der foreligger en særlig begrundelse herfor, og når dispensationen vil være uden konsekvenser for den fremtidige administration af strandbeskyttelseslinjen.

6 Før der gives dispensation fra strandbeskyttelseslinjen, skal der ifølge bekendtgørelse nr. 188 af 26. februar 2016 om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområde samt beskyttelse af visse arter, foretages en vurdering af, om det ansøgte i sig selv, eller i forbindelse med andre planer og projekter, kan påvirke et Natura 2000-område væsentligt. I så fald skal der foretages en nærmere konsekvensvurdering af projektets virkninger på Natura 2000-området under hensyn til bevaringsmålsætningen for det pågældende område. Viser vurderingen, at projektet vil skade det internationale naturbeskyttelsesområde, kan der ikke meddeles dispensation til det ansøgte. Der kan endvidere ikke gives dispensation fra naturbeskyttelseslovens 15, hvis det ansøgte kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder i det naturlige udbredelsesområde for de dyre- og plantearter, der fremgår af habitatdirektivets bilag IV. Begrundelse for afgørelsen Afslag Kystdirektoratet finder ikke, at der er tale om et særligt tilfælde, som kan begrunde en dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til at etablere en legeplads med den ansøgte placering, hvor der ikke i forvejen er en legeplads eller andre eksisterende anlæg. Det er Kystdirektoratets vurdering, at en dispensation til at opføre en fritliggende legeplads vil medføre en betydelig præcedenseffekt i strid med formålet med strandbeskyttelsen, idet andre derefter vil kunne få en forventning om en dispensation til tilsvarende anlæg. Efter administrativ praksis henvises rekreative anlæg, som det ansøgte, i udgangspunktet til havneområder, hvor der i forvejen er aktiviteter og byggeri knyttet til kystaktiviteter. På baggrund heraf vil Kystdirektoratet være positivt indstillet i forhold til en eventuel ansøgning om dispensation til placering af legepladsen ved havnen syd for projektområdet. Ligeledes finder Kystdirektoratet ikke, at der er tale om et særligt tilfælde, som kan begrunde en dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til at etablere de ansøgte kunstneriske siddekanter. Kystdirektoratet vurderer, at siddekanterne vil fremstå iøjnefaldende og fremmedartede i landskabet. Det er endvidere Kystdirektoratets vurdering, at kanterne ikke er nødvendige for at holde på det bagvedliggende terræn og forhindre skred, sådan som det er beskrevet i ansøgningen. Det nye sandareal er etableret med en flad hældning, og det er direktoratets vurdering at der kan skabes en naturlig overgang mellem strand og græsareal uden at etablere en betonkant. Dispensation Kystdirektoratet finder, at der er tale om et særligt tilfælde, som kan begrunde, at der meddeles dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til terrænændringer i forbindelse med udvidelse af stranden samt den deraf følgende nødvendige flytning af stien. Kyststrækningen som omfattes af det ansøgte projekt er i forvejen påvirket af menneskelige indgreb, idet Lodsparken er opstået ved opfyldning, og der er således ikke tale om en uberørt kyststrækning af stor landskabelig værdi. Udvidelsen af stranden vil forhindre erosion og udvaskning af sand og deraf

7 følgende blotlæggelse af opfyldsmaterialer, der virker skæmmende på kystlandskabet og er til gene for badegæster. Det er Kystdirektoratets vurdering, at udvidelsen af stranden er søgt indpasset omgivelserne på en harmonisk måde og at den udvidede strand desuden tilgodeser det almene friluftsliv. Set ud fra en helhedsvurdering finder direktoratet, at udvidelsen af stranden ikke vil indebære en skadelig virkning på kystlandskabet. Det er endvidere Kystdirektoratets vurdering, at det ansøgte ikke i sig selv, eller i forbindelse med andre planer og projekter, kan påvirke Natura 2000-området væsentligt. Det ansøgte vil ikke ødelægge eller beskadige leve- eller voksesteder for de arter, der indgår i udpegningsgrundlaget. Det ansøgte vil endvidere efter Kystdirektoratets vurdering ikke medføre beskadigelse/ødelæggelse af plantearter eller yngle- eller rasteområder for de dyrearter, der fremgår af habitatdirektivets bilag IV. Klagevejledning Denne afgørelse kan man klage over til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes fristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag. Klageberettigede er, jf. naturbeskyttelseslovens 86: adressaten for afgørelsen, ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører, offentlige myndigheder, en berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen, landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, og landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige, rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser. Der klages via Klageportalen, som der er et linket til på forsiden af Klageportalen ligger på og Man logger på via eller typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Det koster 500 kr. i gebyr at indgive en klage. Gebyret betales med betalingskort i Klageportalen. Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis man ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal man sende en begrundet anmodning til Kystdirektoratet. Kystdirektoratet videresender herefter anmodningen til

8 Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes. Fristen for eventuelt søgsmål ved domstolene er 6 måneder, jf. 88, stk. 1, i naturbeskyttelsesloven. Med venlig hilsen Hanne Rungø Hilligsøe hrh@kyst.dk Kopi er sendt til: Hvidovre Kommune, hvidovre@hvidovre.dk Danmarks Naturfredningsforening, dn@dn.dk Danmarks Naturfredningsforening, Hvidovre, hvidovre@dn.dk Friluftsrådet, Kreds Storkøbenhavn Vest v/ Niels Egeberg, storkoebenhavnvest@friluftsraadet.dk Dansk Ornitologisk Forening, natur@dof.dk Dansk Ornitologisk Forening, Hvidovre, hvidovre@dof.dk Dansk Botanisk Forening, Sjællandskredsen, nbu_sj@botaniskforening.dk Dansk Kano og Kajak Forbund, miljo@kano-kajak.dk Danmarks Jægerforbund, sager@jaegerne.dk Fredningsnævnet for København, kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Arne Kamp Hvidovre Strandvej 57A 2650 Hvidovre Kystdirektoratet J.nr. 16/00820-8 Ref. Martin Cenholt Kjeldgaard 02-06-2016 Dispensation til efter nedrivning at genopføre beboelsesejendom delvis inden for

Læs mere

Redegørelse for sagen

Redegørelse for sagen Hvam Arkitekter og Ingeniører Egon Løgsted Rydevej 15 7500 Holstebro Kystdirektoratet J.nr. 16/02000-3 Ref. Lena Kjær 11-08-2016 EL@arkitektkontor.dk Afslag på ansøgning om dispensation til efter nedrivning

Læs mere

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelseslinjen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelseslinjen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige. Naturstyrelsen - Kronjylland Vasevej 7 8900 Randers Att: Jan Grundtvig Højland, JGH@nst.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02686-6 Ref. Thomas Kristian Kjellerup 28-10-2016 Dispensation fra strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Hanne Rungø Hilligsøe Berit Jensen Fynshovedvej Martofte

Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Hanne Rungø Hilligsøe Berit Jensen Fynshovedvej Martofte Berit Jensen Fynshovedvej 692 5390 Martofte Fremsendt pr. mail til: beritjensen1964@gmail.com Kystdirektoratet J.nr. 16/01683-9 Ref. Hanne Rungø Hilligsøe 18-08-2016 Afslag på ansøgning om dispensation

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Fur Bryghus ApS Knudevej 3 7884 Fur Kystdirektoratet J.nr. 16/03324-4 Ref. Lærke Heimdal Holm 09-11-2016 Dispensation til udvidelse af køkken og serveringsfaciliteter og lovliggørende dispensation til

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Att.: Rambøll - Helle Sønderbo (hlsb@ramboll.dk) - Eva Dahl (emd@ramboll.dk) Kystdirektoratet J.nr. 19/02118-4 Ref. Johanne Raakjær Nielsen 09-08-2019

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \030a6fbb a...

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \030a6fbb a... Page 1 of 1 From: Ida Marianne Grundahl Sent: 08-07-2015 11:06:49 To: tb@emgl.dk; Pia Larsen Weirum Cc: Officiel Post; dn@dn.dk; halsnaes@dn.dk; nordsjaelland@friluftsraadet.dk; natur@dof.dk; halsnaes@dof.dk;

Læs mere

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige. Aalborg Kommune Park og Natur Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Att.: Mia Nordow Kystdirektoratet J.nr. 19/01863-8 Ref. Johanne Raakjær Nielsen 19-09-2019 Delafgørelse 1 Dispensation til opgradering

Læs mere

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia Dansk Skovforening Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Att.: Hans M. Hedegaard hmh@skovforeningen.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-607-00055 Ref. 26. sep 2012 inden for strandbe- Dispensation til genopførelse

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Skive Kommune Att. Katrine Tuborg Pasgaard Torvegade 10 7800 Skive Kystdirektoratet J.nr. 16/02279-3 Ref. Annemarie Christensen 10-08-2016 Dispensation til gennemførelse af et vandløbsrestaureringsprojekt

Læs mere

Dorte Irene Jensen og Niels Henrik Jensen Søndergade Otterup. Kystdirektoratet J.nr. 19/ Ref. Kaj Merrild Hareskov

Dorte Irene Jensen og Niels Henrik Jensen Søndergade Otterup. Kystdirektoratet J.nr. 19/ Ref. Kaj Merrild Hareskov Dorte Irene Jensen og Niels Henrik Jensen Søndergade 67 5450 Otterup Kystdirektoratet J.nr. 19/01818-15 Ref. Kaj Merrild Hareskov 02-08-2019 Dispensation til genopbygning inden for strandbeskyttelseslinjen,

Læs mere

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige. Klaus Andersson Anhøj 20 8700 Horsens Kystdirektoratet J.nr. 17/01000-16 Ref. Jacob Hansen Rye 05-07-2019 Afgørelse om forhold inden for strandbeskyttelseslinjen, matr. 1n, Stensballegård Hgd. Vær, Elbækskovvej

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Business College Syd Att. Rikke Mikkonen Holm Sendt pr. e-mail: RH@bcsyd.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-540-00240 Ref. narhe Den 08. juli 2014 Dispensation til etablering af highrope bane inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Tak for jeres ansøgning om at deltage i forsøgsordningen for kyst- og naturturisme med et projekt til fremme af den lokale og regionale turisme.

Tak for jeres ansøgning om at deltage i forsøgsordningen for kyst- og naturturisme med et projekt til fremme af den lokale og regionale turisme. Til borgmesteren: Tak for jeres ansøgning om at deltage i forsøgsordningen for kyst- og naturturisme med et projekt til fremme af den lokale og regionale turisme. Tillykke! Som det fremgik af vores mail

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Ebeltoft Amatør- & Fritidsfiskerforening Att. Formand Eggert Falck Skansevej 7 8400 Ebeltoft Det åbne land J.nr. NST-4132-706-00172 Ref. birmp Den 19. august 2015 Sendt til eggert@falcknet.com og pugh-ebeltoft@post.tele.dk

Læs mere

Udvidelse af Hvidovre Strand

Udvidelse af Hvidovre Strand Udvidelse af Hvidovre Strand Side 1 af 12 Baggrund Hvidovre Strand ligger i Lodsparken ud mod Kalveboderne. Det er s eneste badestrand. Sandarealet er kun 300 m². Vanddybden ud for Lodsparken er meget

Læs mere

Afgørelse Kystdirektoratet giver hermed dispensation i medfør af naturbeskyttelseslovens 1 65b, stk. 1, jf. 15, til opførsel af erstatningsbygning.

Afgørelse Kystdirektoratet giver hermed dispensation i medfør af naturbeskyttelseslovens 1 65b, stk. 1, jf. 15, til opførsel af erstatningsbygning. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Arsenalvej 55C 9800 Hjørring Att.: Ulrik Mejdahl Nielsen Finn Francke Thygesen (EKJ) Kystdirektoratet J.nr. 19/01939-5 Ref. Johanne Raakjær Nielsen 15-08-2019 Dispensation

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Strandbjerggårdens Grundejerforening Kalundborg v/søren Birk Pedersen, soerenbirkpedersen@gmail.com Anette Mathiesen, abmathiesen@gmail.com Det åbne land J.nr. NST-4132-326-00172 Ref: pivha Den 21. januar

Læs mere

Submission #84 Roskilde Kommune

Submission #84 Roskilde Kommune Submission #84 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/11217 Side 1 af 2 11-01-2017 Formandens navn Henrik Brandt Telefon 40757271 (brandt) 51225385 (eline) Email henrik@brandt-dk.com

Læs mere

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Roskilde natur J.nr. NST-4132-400-00038 Ref. lanth Den 6. januar 2012 Sendes pr mail: teknikogmiljoe@brk.dk Dispensation til udvidelse

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Assens Kommune Kim Walsted Knudsen kiwak@assens.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-420-00089 Ref: mackj Den 19. september 2014 Dispensation til at foretage sandfodring af badestrand inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Odderkystens fællesråd. Sendt til Sags Id

Odderkystens fællesråd. Sendt til Sags Id Odderkystens fællesråd Sendt til nubugge@gmail.com Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Dispensation til opsætning af træbænke i beskyttet natur Odder Kommune meddeler dispensation fra Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende.

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende. Grundejerforeningen 126 Tornby v/ Poul Erik Pedersen email: pepkir90@gmail.com Aalborg natur J.nr. NST-4122-860-00047 Ref. anand Den 1. juli 2011 Dispensation fra klitfredningen til at til renovere trappen

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. SEGES - Landbrug og Fødevarer F.m.b.A. Frank Bondgaard Agro Food Park 15 8200 Århus N Kystdirektoratet J.nr. 17/01493-29 Ref. Heidi Søgaard Madsen 11-10-2017 Afgørelse - Dispensation til etablering af

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST Ref. kimar Den 17. februar 2014

Det åbne land J.nr. NST Ref. kimar Den 17. februar 2014 [Land] Naturturisme I/S Abildsvej 5A 5700 Svendborg Sendes pr. mail til: Jens.moller@svendborg.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-482-00097 Ref. kimar Den 17. februar 2014 Afslag på dispensation til genopførelse

Læs mere

Naturstyrelsen meddeler samtidigt afslag i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 1, jf. 15, til etablering af grønt hegn.

Naturstyrelsen meddeler samtidigt afslag i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 1, jf. 15, til etablering af grønt hegn. Snaptun Kajakklub Formand Stig Josefsen stig@fof-rr.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-766-00085 Ref: mackj Den 27. november 2014 Dispensation til opførelse af klubhus til kajakklub inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Naturstyrelsen Vestjylland Gammel Landevej 35 7620 Lemvig Att. Hans Henning Riber email: vjy@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4122-661-00028 Ref: mhe Den 8. juli 2014 Dispensation til udstykning inden for

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Ærø Kommune Statene 1 5970 Ærøskøbing Att.: Susanne Chemnitz Frederiksen Det åbne land J.nr. NST-4132-492-00078 Ref. tinsa Den 24. september 2015 Sendt pr. e-mail til: scf@aeroekommune.dk Dispensation

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16 og 18 til opførelse af et skur i Hf. Fortbo

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16 og 18 til opførelse af et skur i Hf. Fortbo Teknik- og Miljøforvaltningen Niels Thiesson Wollesen Finsensvej 6A, 3. tv 2000 Frederiksberg 6. juni 2017 edoc: 2017-0206860 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16 og 18 til opførelse af et skur

Læs mere

Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen Minna og Ole Mortensøn Kærvej 2, Strynø 5900 Rudkøbing E-mail: om@strynet.dk Odense vand J.nr. NST-4132-482-00074 Ref. inhol Den 31. oktober 2012 Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Tilladelsen meddeles på vilkår af, at saunaen fjernes fra området i perioden fra den 1. maj til den 31. august hvert år.

Tilladelsen meddeles på vilkår af, at saunaen fjernes fra området i perioden fra den 1. maj til den 31. august hvert år. 04. maj 2017 Sagsnr. NMK-500-00700 KlageID: 100422 LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om en mobil sauna i Odder Kommune MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Lis Frederiksen og Niels Bruselius Mail: herslevstrandvej2@gmail.com Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø KOPI Landzonetilladelse Planloven Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler:

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Ole Berntson

Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Ole Berntson Ole Berntson Kystdirektoratet J.nr. 16/01887-7 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 31-05-2016 Afslag på ansøgning om en årlig flytning af sten fra strand til etablering af ralpude ved Kystskrænten på matr. nr. 64m,

Læs mere

Der meddeles hermed lovliggørende dispensation fra naturbeskyttelseslovens 1 18, fortidsmindebeskyttelseslinjen, til inddragelse af overdækket

Der meddeles hermed lovliggørende dispensation fra naturbeskyttelseslovens 1 18, fortidsmindebeskyttelseslinjen, til inddragelse af overdækket Hans Christensen Mail: hanc@sol.dk Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder NBL 18 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Der meddeles hermed lovliggørende dispensation fra naturbeskyttelseslovens 1 18,

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk Naturstyrelsen Bornholm Sendes pr. mail: bon@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014 Dispensation til opførelse af multihus inden for strandbeskyttelseslinjen på

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Jørgen Madsen Fakkegrav Ejendomme ApS Højvangsallé 37 8700 Horsens Kystdirektoratet J.nr. 16/00973-9 Ref. Annemarie Christensen 23-05-2016 e-mail: jjmhorsens@yahoo.dk Dispensation til opførelse af 9 række-/kædeboliger

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Morten Vildrich Andersen Højbakken 2 8870 Langå Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 21-02-2018 / 01.03.03-P19-202-17 Landzonetilladelse

Læs mere

Til Kystdirektoratet. Med venlig hilsen / Best regards Ingolf Jensen

Til Kystdirektoratet. Med venlig hilsen / Best regards Ingolf Jensen From: Ingolf Jensen Sent: 28. januar 2014 15:12:57 To: Kystdirektoratet (kdi) Cc: Peter Sandorff Subject: Retablering af voldanlæg på Aabenraa Sønderstrand Til Kystdirektoratet Vedlagt fremsendes på vegne

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Kystdirektoratet Email: kdi@kyst.dk Det åbne land J.nr. NST-4122-665-00037 Og Nst-4122-665-00038 Ref. anand Den 28. juni 2013 Dispensation til at fjerne bunkere inden for naturbeskyttelseslovens klitfredede

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation

Landzonetilladelse og dispensation Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Udvikling, Miljø og Teknik Byg 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 17-10-2018 / 01.03.03-P19-61-18 Landzonetilladelse og dispensation

Læs mere

Tidsbegrænset dispensation til dyrkning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinje på del af matr. nr. 34 Rugbjerg, Ø.

Tidsbegrænset dispensation til dyrkning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinje på del af matr. nr. 34 Rugbjerg, Ø. Torben Callesen Lund Foldingbrovej 17 6230 Rødekro Sendt pr. digital post Kultur, Miljø & Erhverv Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 09-08-2016 Sagsnr.: 16/14770 Kontakt:

Læs mere

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F.

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F. Vigersted Lokalråd v/ Peter Hansen ph@carlhansens.dk Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Tlf. 99 68 44 68 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk FN-VSJ 23/2016 NST-4112-03644

Læs mere

Sagsnr A

Sagsnr A Haldor Topsøe Heimdalsvej 4-6 3600 Frederikssund Dato 3. december 2018 Sagsnr. 01.24.00-A00-2-18 BY OG LANDSKAB Tilladelse til Kystbeskyttelse i form af dige og højvandsmur på matr. Nr. 15aø, 15aæ og 16lm

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune Att: Projektleder Lars Jespersen Nyvej 22 4573 Højby Den 9. september 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning

Læs mere

Anders Olsens grusværk & Entreprenørforretning.

Anders Olsens grusværk & Entreprenørforretning. Anders Olsens grusværk & Entreprenørforretning. V/ Anders Gjettermann Olsen, Grønnegade 18, 9690 Fjerritslev. Privat.: 98 21 12 19, Mobil.: 22 25 59 93 e-mail.: a-m@olsen.mail.dk 28-11-2011 Vedr.: Ejeraccept

Læs mere

Marienlyst Strand Skive Marienlyst Strand 15 Landzonetilladelse til udbygning af 10 campinghytter

Marienlyst Strand Skive Marienlyst Strand 15 Landzonetilladelse til udbygning af 10 campinghytter Marienlyst Strand 15 7800 Skive 07.11.2018 Marienlyst Strand 15 Landzonetilladelse til udbygning af 10 campinghytter Teknik, Miljø & Udvikling har den 27.08.2018 modtaget en mundtlig ansøgning fra Søren

Læs mere

Bestemmelsen skal ifølge vejledning om naturbeskyttelsesloven administreres restriktivt. Der meddeles derfor kun dispensation i særlige tilfælde.

Bestemmelsen skal ifølge vejledning om naturbeskyttelsesloven administreres restriktivt. Der meddeles derfor kun dispensation i særlige tilfælde. Lilje-Huset A/S C.F.Tietgens Boulevard 32 5220 Odense SØ Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt pr. mail til: lilje-huset@lilje-huset.dk NBL 18 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Der meddeles

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinjen

Dispensation fra skovbyggelinjen Jens Christian Rødsgaard Chemnitz Holbergsgade 11,3. tv 1057 København K 9. januar 2018 _ Dispensation fra skovbyggelinjen Du har 6. december 2017 søgt dispensation fra skovbyggelinjen til etablering af

Læs mere

Dispensationen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningen og det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet heri.

Dispensationen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningen og det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet heri. Henrik Pedersen Svinballevej 1 8350 Hundslund Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt pr. e-mail til: hp@hegomatek.dk Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 18 Der meddeles hermed dispensation

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Jan Becker Hansen og Jannie Steffen Rebekkavej 18,1. th 2900 Hellerup Den 4. marts 2016 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Du har 1. april 2014 søgt om lovliggørende dispensation til et 9

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen - Åvedvej 1, Løgumkloster

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen - Åvedvej 1, Løgumkloster Laust Peder Knudsen Åvedvej 1 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-420-17 13-09-2017 Landzonetilladelse og dispensation fra

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST-4132-101-00010 Ref. lanth Den 26. september 2013. Horten att. Mogens Moe Philip Heymans Alle 7 2900 Hellerup

Det åbne land J.nr. NST-4132-101-00010 Ref. lanth Den 26. september 2013. Horten att. Mogens Moe Philip Heymans Alle 7 2900 Hellerup Horten att. Mogens Moe Philip Heymans Alle 7 2900 Hellerup Det åbne land J.nr. NST-4132-101-00010 Ref. lanth Den 26. september 2013 Sendes pr. mail: mmo@horten.dk Tidsbegrænset dispensation til opstilling

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Naturstyrelsen Østsjælland Fægyden 1 3500 Værløse Att: Karina Bank Arikan Dispensation til naturpleje af et mindre moseareal på matr.nr. 39 Borup Sø, Værløse, beliggende

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Cento A/S Att.: Kim Strømman Via e-post: KS@cento.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til arealoverførsel og lovliggørelse af udhus/garage på Slusebakken 2, 6094 Hejls

Landzonetilladelse til arealoverførsel og lovliggørelse af udhus/garage på Slusebakken 2, 6094 Hejls Peter Ahrenkiel Meier Slusebakken 2 6094 Hejls 8. februar 2019 - Sagsnr. 18/22879 - Løbenr. 228244/18 Landzonetilladelse til arealoverførsel og lovliggørelse af udhus/garage på Slusebakken 2, 6094 Hejls

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 19/ Ref. Jan Kofod Winther Anton Østergaard. Anton Østergaard

Kystdirektoratet J.nr. 19/ Ref. Jan Kofod Winther Anton Østergaard. Anton Østergaard Anton Østergaard Anton Østergaard Kystdirektoratet J.nr. 19/00631-4 Ref. Jan Kofod Winther 18-06-2019 Principiel dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til opførelse af helårshus

Læs mere

Lotte & Kim Carlsson Sørens Møllevej 13, Asserballeskov 6440 Augustenborg

Lotte & Kim Carlsson Sørens Møllevej 13, Asserballeskov 6440 Augustenborg Lotte & Kim Carlsson Sørens Møllevej 13, Asserballeskov 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning og en carport på ejendommen matr.nr. 67 Asserballeskov, Asserballe, der ligger på

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Aabenraa Kommune Drift og Vedligehold Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att: Mikkel Bigum Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 27. juli 2017 Sagsnr.: 17/19516 Ejendomsnr.: 19151 Kontakt: Lis Bækkelund

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven VILLA.DK Aps Ny Østergade 12, 3.sal 1101 København K VILLA-HUS BYG Aps Nørre Snedevej 9 8700 Horsens KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus. By & Landskab

Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus. By & Landskab Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus Sønderborg Kommune har den 13. november 2015 modtaget din ansøgning om at opfører et enfamiliehus på ejendommen Bovrupvej 11, 6300 Gråsten matr.nr.

Læs mere

Slagelse Kommune har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet.

Slagelse Kommune har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Slagelse Kommune Rådhuspladsen 11 4200 Slagelse Kystdirektoratet J.nr. 14/00862-23 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 18-04-2016 Tilladelse og dispensation til højvandsbeskyttelse af p-plads ved Kobæk Strand, matr.

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra 6 i Lokalplan nr. 307

Landzonetilladelse og dispensation fra 6 i Lokalplan nr. 307 Randers Golfklub Himmelbovej 22 8920 Randers NV Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 03-05-2017 / 01.03.03-P16-178-15 Landzonetilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse. Center for Kommunale Ejendomme Att. Henny Inger Nielsen Caspar Brands Plads 6 4220 Korsør

Landzonetilladelse. Center for Kommunale Ejendomme Att. Henny Inger Nielsen Caspar Brands Plads 6 4220 Korsør Center for Kommunale Ejendomme Att. Henny Inger Nielsen Caspar Brands Plads 6 4220 Korsør Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport I har søgt om tilladelse til, at etablerer en 5,21m x 4,16m stor carport på matr. 12cu Hejnsvig By, Hejnsvig. Matriklen er tilknyttet

Læs mere

Frederikshavn Kommune har videre vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet.

Frederikshavn Kommune har videre vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Brian Juul Severinsen Helge Rodes Vej 5 9900 Frederikshavn Kystdirektoratet J.nr. 15/01219-21 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 12-04-2016 Tilladelse efter kystbeskyttelsesloven og dispensation inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen GHB Landskabsarkitekter A/S Carl Jacobsensvej 16, opg 6 2500 Valby - Sendt som e-mail til ghb@ghb-landskab.dk Den 4. maj 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Læs mere

Landzonetilladelse. Tanja Borgmand Jørgensen Birkholm 4 4241 Vemmelev

Landzonetilladelse. Tanja Borgmand Jørgensen Birkholm 4 4241 Vemmelev Tanja Borgmand Jørgensen Birkholm 4 4241 Vemmelev Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune

Læs mere

John Dahl Knudsen Rørsangervej Odder

John Dahl Knudsen Rørsangervej Odder John Dahl Knudsen Rørsangervej 4 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Lovliggørende dispensation til byggeri indenfor åbeskyttelseslinjen Der meddeles hermed efterfølgende dispensation fra

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje til ny kantine- og kontorbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund,

Læs mere

Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten

Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at etablere en dyrlægepraksis på ejendommen matr.nr. 23 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Buskmosevej 18, Kværs, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

3. Ved gentableringen af diget, skal jordarbejdet ske fra vestsiden, således at der ikke køres unødvendigt i den østfor liggende strandeng.

3. Ved gentableringen af diget, skal jordarbejdet ske fra vestsiden, således at der ikke køres unødvendigt i den østfor liggende strandeng. Anders Holm Lilliensborgvej 40 Gylling 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Henrik Søgaard Larsen Mail: hsl@niras.dk Landzonetilladelse til etablering af jordvold matr. nr. 36, Gylling By, Gylling

Læs mere

Vilkår stillet af Kystdirektoratet og Fredningsnævnet for Sydjylland skal respekteres.

Vilkår stillet af Kystdirektoratet og Fredningsnævnet for Sydjylland skal respekteres. JKA-Arkitekter ApS Ringgade 62 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opføre et nyt sommerhus på Dybbølstrand 4, 6400 Sønderborg, matr.nr. 1653 Dybbøl Ejerlav, Dybbøl Sønderborg Kommune har modtaget

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra skovbyggelinjen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra skovbyggelinjen Gitte Vendelboe Andersen og Per Bjørn Andersen Egebjergvej 296 Lestrup 4500 Nykøbing Sj Den 9. maj 2016 Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra skovbyggelinjen Du har den 22. februar 2016 søgt om at få

Læs mere

Ib Øgaard Pedersen Lundevej 33D 8300 Odder. Sendt via Sags Id

Ib Øgaard Pedersen Lundevej 33D 8300 Odder. Sendt via Sags Id Ib Øgaard Pedersen Lundevej 33D 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt via E-mail: ib.oegaard@smilepost.dk Dispensation fra åbeskyttelseslinjen til opførelse af dobbeltcarport Odder Kommune

Læs mere

Shelterne skal fjernes, hvis bevoksningen omkring dem fjernes.

Shelterne skal fjernes, hvis bevoksningen omkring dem fjernes. Sønderborg Kommune Projektkontor for Spejdernes Lejr Perlegade 53 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere to shelterpladser på matr.nr. 198 Kær, Ulkebøl, der ligger ved hhv. Kærhalvø Sti nr.

Læs mere

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag.

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag. Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Dato: 13-06-2019 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning på, matr. nr. 7 GA, STENDERUP BY, ANSAGER. Ejendommen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Ejer, myndigheder, foreninger. Se landzonetilladelsens vilkår på side2.

Ejer, myndigheder, foreninger. Se landzonetilladelsens vilkår på side2. Ejer, myndigheder, foreninger Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinjen i forbindelse med opførelse af overdækning af en del af drivingrange

Dispensation fra skovbyggelinjen i forbindelse med opførelse af overdækning af en del af drivingrange Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Kokkedal Golfklub Att: Ken Lauritsen gm@kokkedalgolf.dk kg@kokkedalgolf.dk Dato: 18.09.2017 Sagsnr: 2016-0396-1 Kontakt Pernille Johnsen Byggesagsbehandler

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse TEKNIK OG MILJØ Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej 29 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Mindelundvej 18, 7400 Herning.

Læs mere

Hakon Rasmussen Østermarksvej 11, Hornborg 8762 Flemming. Kystdirektoratet J.nr. 17/ Ref. Jacob Hansen Rye

Hakon Rasmussen Østermarksvej 11, Hornborg 8762 Flemming. Kystdirektoratet J.nr. 17/ Ref. Jacob Hansen Rye Hakon Rasmussen Østermarksvej 11, Hornborg 8762 Flemming Kystdirektoratet J.nr. 17/01022-9 Ref. Jacob Hansen Rye 05-07-2019 Afgørelse om forhold inden for strandbeskyttelseslinjen, matr. 1dc, Stensballegård

Læs mere

Dispensation fra åbeskyttelseslinjen til opførsel af to shelters

Dispensation fra åbeskyttelseslinjen til opførsel af to shelters De Grønne Pigespejdere Att: Henry Bridstrup Jepsen Sydtoften 30 7200 Grindsted Dispensation fra åbeskyttelseslinjen til opførsel af to shelters De Grønne Pigespejdere har søgt om tilladelse til, at opfører

Læs mere

Landzonetilladelse / P

Landzonetilladelse / P Udvikling, Miljø og Teknik Byg 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 05-12-2018 / 01.03.03-P19-92-18 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til overførsel af 1,69 ha til

Læs mere

Projekt & Anlæg Lille Rådhusgade Sønderborg. Att. Johanne Burgemann

Projekt & Anlæg Lille Rådhusgade Sønderborg. Att. Johanne Burgemann Projekt & Anlæg Lille Rådhusgade 7 6400 Sønderborg Att. Johanne Burgemann Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 205 Blans, Ullerup, der ligger på Blansskov 2A, 6400 Sønderborg

Læs mere

Tilladelse til ophævelse af fredskovspligten på en del af matr. nr. 1i Ebeltoft markjorder i Syddjurs Kommune

Tilladelse til ophævelse af fredskovspligten på en del af matr. nr. 1i Ebeltoft markjorder i Syddjurs Kommune Syddjurs Kommune Teknik og Miljø Att. David Kastberg Reinmann, e-mail: dakr@syddjurs.dk Tilladelse til ophævelse af fredskovspligten på en del af matr. nr. 1i Ebeltoft markjorder i Syddjurs Kommune Afgørelse

Læs mere

Judit Bækmand Løvenørnsgade 20, 2. th. Kystdirektoratet J.nr. 17/ Ref. Jacob Hansen Rye

Judit Bækmand Løvenørnsgade 20, 2. th. Kystdirektoratet J.nr. 17/ Ref. Jacob Hansen Rye Judit Bækmand Løvenørnsgade 20, 2. th. 8700 Horsens Kystdirektoratet J.nr. 17/01003-9 Ref. Jacob Hansen Rye 04-07-2019 Afgørelse om forhold inden for strandbeskyttelseslinjen, matr. 1n, Stensballegård

Læs mere

Landzonetilladelse. Matti Funch Dybkær 10 4230 Skælskør

Landzonetilladelse. Matti Funch Dybkær 10 4230 Skælskør Matti Funch Dybkær 10 4230 Skælskør Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune giver hermed

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen - Tidsholmvej 6, Tønder

Landzonetilladelse og dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen - Tidsholmvej 6, Tønder TØNDER GOLF KLUB Tidsholmvej 6 6270 Tønder Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-28-17 25-04-2017 Landzonetilladelse og dispensation fra sø- og

Læs mere

Finn Marott Bossen Søndertoft 48, Kværs 6300 Gråsten

Finn Marott Bossen Søndertoft 48, Kværs 6300 Gråsten Finn Marott Bossen Søndertoft 48, Kværs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en garage og depot på ejendommen matr.nr. 171, Kværs, der ligger på Søndertoft 48, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune

Læs mere

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Att. Robert Kovac Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Att. Robert Kovac Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse Skel.dk Landinspektører Att. Robert Kovac Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.:

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen - Søgårdsvej 1, Ellum, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen - Søgårdsvej 1, Ellum, 6240 Løgumkloster DEN SELVEJENDE INSTITUTION BREDEÅDAL Møldamager 58 6240 Løgumkloster Plan & Byggeri Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-66-19 30-07-2019 Landzonetilladelse og dispensation

Læs mere

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til tilbygning af halvtag til maskinhus Du har søgt om fornyet tilladelse til, at anlægge tilbygning af halvtag til maskinhus på matr. nr. 4a, Klink By,

Læs mere

Dispensation og landzonetilladelse til opførelse af læskur på matrikel nr. 309 Rise-Hjarup, Rise

Dispensation og landzonetilladelse til opførelse af læskur på matrikel nr. 309 Rise-Hjarup, Rise Mette Engesgaard & Jan Vesterlund Vingelhøjvej 66 6200 Aabenraa Byg, Natur & Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12-10-2017 Sagsnr.: 17/27129 Kontakt: Lonnie Jessen Direkte tlf.: 7376

Læs mere

Knud Ove Vester Bremersalle Horsens. Kystdirektoratet J.nr. 17/ Ref. Christina Hattesen- Hangård

Knud Ove Vester Bremersalle Horsens. Kystdirektoratet J.nr. 17/ Ref. Christina Hattesen- Hangård Knud Ove Vester Bremersalle 27 8700 Horsens Kystdirektoratet J.nr. 17/01015-9 Ref. Christina Hattesen- Hangård 05-07-2019 Afgørelse om forhold inden for strandbeskyttelseslinjen, matr. 1n, Stensballegård

Læs mere

Samtidig meddeles der dispensation fra skovbyggelinje jf. naturbeskyttelseslovens 17. Dispensationen er meddelt med hjemmel i NBL 65, stk. 2.

Samtidig meddeles der dispensation fra skovbyggelinje jf. naturbeskyttelseslovens 17. Dispensationen er meddelt med hjemmel i NBL 65, stk. 2. M2PLUS ApS Svend Engelunds Vej 11 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: 11-07-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af carport og garage på 92 m 2 på Skovbrynet 5, 7260 Sønder

Læs mere

Landzonetilladelse til anlæggelse af en mountainbike-rute i "Sparekasseskoven" i Løgumkloster

Landzonetilladelse til anlæggelse af en mountainbike-rute i Sparekasseskoven i Løgumkloster SPORTSEFTERSKOLEN SINE Att. Bjarne Hansen Idrætsvej 23 6240 Løgumkloster Løgumkloster Cykelklub v/formand Michael Christensen schmidt86@live.dk Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929243 Mail:

Læs mere

Dennis Skødt Kristensen Hedetoft Gråsten

Dennis Skødt Kristensen Hedetoft Gråsten Dennis Skødt Kristensen Hedetoft 1 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at ændre del af stald til beboelse på ejendommen matr.nr. 43a Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Hedetoft 1, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Kommune Att.: Karsten Klintø Via e-post: kakl01@frederiksberg.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinje - Amagervej 3, Løgumkloster

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinje - Amagervej 3, Løgumkloster Danni Petersen Østergade 28 C,st th 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-36-18 05-04-2018 Landzonetilladelse og dispensation

Læs mere