Retningslinjer for Familiepleje i Næstved Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer for Familiepleje i Næstved Kommune"

Transkript

1 Sagsnr A Cpr. Nr. Dato Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Retningslinjer for Familiepleje i Næstved Kommune Vederlag Næstved Kommune bruger KLs vejledning som udgangspunkt for fastsættelse af vederlag. Derudover gælder følgende regler for fastsættelse og ændring af vederlag i alle anbringelsessager for børn under 18 år. Fastsættelse af minimumsvederlag: o For børn, der bor i familien (altså eks. ikke er på efterskole) betales minimum 3 vederlag o For børn, hvor kommunen forventer at én af plejeforældrene går hjemme, betales minimum 7 vederlag o For børn, hvor kommunen forventer en af forældrene har reduceret arbejdstid betales minimum 5 vederlag Forhandlingsfrekvens. o Ved nyanbringelser (gælder ikke spædbørn) forhandles antallet af vederlag først efter 2 år. o Derefter forhandles antallet af vederlag årligt. o For spædbørn betales som udgangspunkt 7 vederlag det første år eller til barnet kan blive passet ude. Maksimum reduktion o Antallet af vederlag kan kun reduceres med 2 vederlag efter en 2-årig startperiode (se ovenstående om forhandlingsfrekvens ved nyanbringelser).. o Ved de øvrige forhandlinger kan antallet af vederlag kun reduceres med maksimum 1 vederlag per årlig forhandling. o Der gælder særlige forhold, når plejebarnet er på efterskole. Varsling o Ændring af vederlag og opsigelser skal fra Næstved Kommunes side ske med løbende måned plus 2 måneder. Side 1 af 11

2 Udgifter De udgifter, der er til det at være plejefamilie, dækkes på tre forskellige måder: Kost og logi o Både plejefamilie og netværksplejefamilier får udbetalt en godtgørelse for kost og logi, der ikke er skattepligtig. Godtgørelsen er fastsat af Socialministeriet og der sker en årlig regulering pr. 1. januar. Beløbet er takstreguleret og afhænger af barnet/den unges alder. Dette omkostningsbeløb skal dække den løbende forsørgelse af plejebarnet, herunder en række forudsigelige omkostninger, som en familie traditionelt har i forhold til børn og unge. Der er nogle enkelte undtagelser jf. afsnit om særlige udgifter. Faste udgifter o Det drejer sig om udgifter, der fast er bevilliget, men som ikke dækkes af betalingen for kost og logi. Der skal således ikke søges om at få disse udgifter dækket. Særlige udgifter o Det er en række udgifter, som kan dækkes af Næstved Kommune. Det er kendetegnende for disse udgifter, at der skal søges om dem. Plejefamilien kan altså ikke regne med som en selvfølge, at udgiften dækkes. Plejefamilien kan derfor først afholde udgiften, når sagsbehandleren har bevilliget den. Alle beløb, der nævnes i nedenstående er de beløb, der er fastsat af Næstved Kommune for Disse beløb vil blive opdateret i et kommunalt takstblad årligt. For de øvrige beløb henvises til det vejledende takstblad, som KL udarbejder årligt.

3 Kost og logi Listen nedenunder er udgifter, som Næstved Kommune, Center for børn og unge forventer, bliver afholdt af dette beløb. Nedenstående er eksempler og listen er ikke udtømmende. Kost inkl. skolemælk Logi (værelse med seng, bord, stol, skab/kommode, sengetøj, lys, vand og varme) Som udgangspunkt forventes det, at plejefamilien stiller et møbleret værelse til rådighed. For yderligere se under indskrivning. Vedligeholdelse af værelse, så det er aldersrelevant, herunder også indretnings- og pynteting. Vask inkl. vaskemidler Personlig hygiejne for anbragte børn under 16 år (sæbe, shampoo, creme, deodorant, hygiejneartikler, prævention osv.) Diverse salver samt ikke receptpligtigt medicin ved almindelig og akut sygdomsbehandling Bleer til børn op til skolealderen Frisør Biografbilletter/andre fornøjelser Gaver til familie og kammerater (når det anbragte barn er under 16 år) Penge til klassekassen Vedligeholdelse og reparationer af cykel Cykellygter inkl. batterier Aldersrelevant legetøj Diverse skoleremedier (blyant, lineal, passer, bogpapir, skoletasker (dog med undtagelse af den første, jf. afsnit skoleudstyr osv.) Skolefoto Udgifter i forbindelse med kørsel, herunder til daginstitution, skole, møder i skole/daginstitution m.m., fritidsaktiviteter, kammerater, børnefødselsdage, konfirmationsforberedelse, indkøb, almindelig lægebesøg, tandlægebesøg og i øvrigt, hvor andet ikke er aftalt i kontrakten. Brug af telefon, internet, telefonabonnement samt den unges mobilabonnement. Barnets første fritidsaktivitet og udgifter i denne forbindelse. Der kan i særlige tilfælde søges om dækning af visse udgifter, hvis det er en omkostningstung aktivitet, der er begrundet i handleplanen. Betaling til barnepige (vær opmærksom på, at barnepigen skal være godkendt af Næstved Kommune, Center for Børn og Unge forud for pasningen, hvorfor der skal ansøges i god tid, idet sagsbehandler skal indhentes børneattest. Barnepigen skal være fyldt 18. år) I forbindelse med studentereksamen/svendeprøve m.m. skal plejefamilien eller den unge over 16 år selv afholde udgifter ifm. gallafest/svendegilde og tøj hertil. Der skelnes ved 16 år grundet stigning i lommepenge efter KL s takster, hvorfor den unge skal afholde udgifter, som anses almene omkring den unges opvækst af sine egne lommepenge. Kostbeløb ved samvær: Når plejebarnet er på hjemmebesøg med overnatning over 3 sammenhængende fulde døgn hos forældrene, skal plejefamilien ud fra kost og logi-beløbet udbetale kostpenge til forældrene pr. døgn efter KL s gældende takster. Ved aflevering til samvær, udbetales kostbeløbet enten kontant eller med overførelse via mobilepay, således at forældrene har pengene med det samme til samværet.

4 Faste udgifter De faste udgifter kræver ikke en ansøgning og en særlig bevilling. Beløbene udbetales automatisk og kræver ikke fremsendt dokumentation. De faste udgifter er: Tøjpenge o Udbetales automatisk til plejefamilien hver måned. Alt efter aftale med sagsbehandler administrerer plejefamilien pengene eller betaler dem videre til barnet Lommepenge o Udbetales automatisk til plejefamilien hver måned. Alt efter aftale med sagsbehandler administrerer plejefamilien pengene eller betaler dem videre til barnet Fødselsdagsgave o Julegave o Udbetales automatisk først i den måned, som barnet har fødselsdag. Der skal ikke indsendes dokumentation, men plejefamilien skal kunne dokumentere udgiften i løbende måned plus to måneder. Næstved Kommune foretager stikprøvekontrol Udbetales automatisk først i december. Der skal ikke indsendes dokumentation, men plejefamilien skal kunne dokumentere udgiften frem til 1. marts året efter. Næstved Kommune foretager stikprøvekontrol. Ulykkesforsikring til det anbragte barn o Udbetales fast årligt efter aftale på 475 kr. pr. år. Der skal ikke indsendes dokumentation, men plejefamilien skal kunne dokumentere, at de har en ulykkesforsikring for barnet. Næstved Kommune foretager stikprøvekontrol. Hvis det anbragte barn/den unge ødelægger indbo i hjemmet, dækkes det af plejefamilien selv. Såfremt der er ødelagt for beløb, der enten overstiger selvrisikoen på plejefamiliens forsikring eller ikke dækkes af plejefamiliens forsikring, kan sagsbehandler ansøges om dækning af selvrisikoen eller det ødelagte, som ikke dækkes af forsikringen efter fremsendt dokumentation. Der henvises til kontrakten ift. vigtigheden af indboforsikring, elektronikforsikring m.m.

5 Særlige udgifter Der gøres opmærksom på, at alle udgifter, der ønskes dækket, skal ansøges og bevilliges af sagsbehandler forinden køb og dokumenteres derefter forud for udbetaling. I særlige tilfælde kan der fremsendes et overslag over forventet udgifter til sagsbehandler, der bevilliger overslaget, hvorefter dokumentationen for det indkøbte fremsendes efterfølgende (dankortkvitteringer er ikke gældende som dokumentation). Fremsendelse af dokumentation skal ske indenfor regnskabsåret månedligt eller kvartalvis senest et halvt år efter afholdelse af udgiften. Er der tale om flere udgifter til f.eks. ferie eller lignende, bedes det helst fremsendes samlet. Som udgangspunkt skal alt for det gældende år fremsendes inden udgangen af året. Udbetaling af udgifter Plejefamilien indsender, kørselsudgifter og udlæg elektronisk via mail, hvis muligt, på de udleverede skemaer til cbu@naestved.dk. Skemaer indsendt inden den 5. i måneden udbetales i slutningen af samme måned. Betaling af fritidsaktivitet: Nr. 2 fritidsaktivitet: Denne aktivitet skal dog være aftalt med sagsbehandler og begrundes særligt med baggrund i barnets handleplan. Det forventes at plejefamilien køber udstyret hertil. For udgifter til stævner, lejr og lignende henvises til tilskud til ferie. Særlige fritidsaktiviteter: Såfremt barnet har behov for særlig fritidsaktivitet, som f.eks. handicapridning, kan der ansøges om, at sagsbehandler dækker differencen mellem taksten på den almene fritidsaktivitet og den særlige fritidsaktivitet. For udgifter til stævner, lejr og lignende henvises til tilskud til ferie. Kørselsgodtgørelse: Kørselsgodtgørelse ydes såfremt kørsel er særskilt aftalt i kontrakten, indgår i handleplanen eller der er givet påbud derom fra Forvaltningen. Kørsel ydes altid efter Statens laveste takst og efter Kraks kilometeranvisning. Der ydes kørselsgodtgørelse når plejefamilien henter/bringer barnet i forbindelse med samvær, ved besøg under indlæggelse, behandling/undersøgelse (jf. punktet behandling ), ved møder i forvaltningen, supervision, kurser og uddannelse, der udbydes af Familieplejen. Der ydes dækning af kørsel ifm. kørsel til og fra specialdaginstitutioner. Der gøres opmærksom på, at kørsel til specialskoler og speciel SFO er dækkes af barnets distriktsskole (distriktet, hvor barnet boede forud for anbringelsen), og skal derfor ansøges i Skoleforvaltningen. Det skal dog nævnes, at dette først kan ansøges, når der er over 8 km. hver vej. Hvis der bevilliges kørsel efter en konkret vurdering, skal de 8 km. ikke fratrækkes. Såfremt det er aftalt med sagsbehandler, at et anbragt barn/ung under ophold i plejefamilie skal forblive på en skole, der ikke vil være barnets distriktsskole, skal der aftales dækning for kørsel af sagsbehandler. Det skal dog nævnes, at dette først kan ansøges, når der er over 8 km. hver vej. Hvis der bevilliges kørsel efter en konkret vurdering, skal de 8 km. ikke fratrækkes. Ved behandling på sygehuse længere væk, henvises der til at ansøge kørsel hos Regionen efter deres gældende regler.

6 Plejefamilien indsender kørselsudgifter elektronisk via mail på det udlevere skema (skal ikke underskrives) til Skemaer indsendt inden den 5. i måneden udbetales i slutningen af samme måned. Behandling: Behandling skal være lægeordineret og godkendt af sagsbehandler. Sagsbehandler skal altid afdække, hvorvidt forløbet kan udbydes af Center for Børn og Unges egne tilbud. Forinden bevilling hertil skal sagsbehandler indhente lægelig vurdering til at dokumentere behovet for nedenstående behandlinger. Følgende behandlinger kan dækkes: o Fysioterapeut o Kiropraktor o Zoneterapi o Fodterapeut o Psykolog/psykiater o Diætist Kugledyne, kædedyne og kuglevest skal ansøges i Næstved Kommunes afdeling for hjælpemidler (det gælder også for plejefamilier, der ikke bor i Næstved Kommune). Først ved afslag fra afdelingen for hjælpemidler, kan sagsbehandler vurdere, hvorvidt denne udgift kan dækkes. Denne udgift skal også ansøges og bevilliges forinden køb. Af ansøgningen skal beløbet fremgå samt barnets behov for det særlige hjælpemiddel skal dokumenteres fra f.eks. læge, ergoterapeut eller lignende. Der bevilliges f.eks. kun den billigste kugledyne og kun en enkel (så må den frem og tilbage fra f.eks. dagpleje hver dag) Efter endt brug skal hjælpemidlet afleveres tilbage til Familieplejen. Tilskud til børn med særlige behov: Merudgifter til børn med særlige behov kan ansøges hos sagsbehandler, hvorefter der vil blive foretaget en konkret vurdering f.eks. ekstra udgifter til inkontinens eller merudgifter til handicappede børn m.m. Tilskud til prævention (over 16 år): Som udgangspunkt skal denne udgift afholdes af den unges lommepenge. Dog i særlige tilfælde kan dette ansøges hos sagsbehandler, hvis der er tale om f.eks. hormonspiral, p-stav eller p-sprøjte. Det vil fortsat være efter en individuel og konkret vurdering. Tilskud til ferie og pas: Tilskud til ferie kan ydes til plejebarnet med max kr. pr. år. Der er her ikke tale om ferieudgifter med barnets familie. Ved vurdering af tilskud til ferie, skal der tages stilling til plejefamiliens hidtidige niveau for ferieafholdelse og børnenes behov. Ferietilskuddet skal ansøges i god tid inden ferien, og der skal fremsendes dokumentation for afholdte udgifter til sagsbehandler forinden dækning heraf. Der gøres opmærksom på, at ferieåret er fra januar til januar, og at det ikke er muligt at overføre penge fra et år til næste. Ved køreferier divideres barnets andel ud og medregnes i det samlede ferietilskud efter statens laveste takst. Vi gør opmærksom på, at kørslen beregnes efter krak.dk eller anden offentlig ruteplanlægger (eks. Google maps) og dermed ikke ud fra bilens triptæller. I de tilfælde hvor det anbragte barn eller den anbragte unge ikke kan tåle længere ferier, kan der søges om dækning af udgifter til mindre sommerferieaktiviteter inkl. kørsel hertil ud fra feriebeløbet. Dette skal ansøges i god tid forinden samt kun ske efter en konkret individuel vurdering fra sagsbehandler.

7 Pas inkl. pasfoto er en del af det årlige feriebeløb og bevilliges derfor ikke udover. Ligeledes skal rejse/sundhedsforsikring også dækkes af det årlige ferieskud. Lejrture, ridelejr, fodboldskole og studieture m.m. samt kørsel til og fra dækkes ud fra det samlede ferietilskud. Unge, der er bevilliget efterværn i plejefamilie, har som udgangspunkt fortsat ret til ferietilskud på max kr. pr. år. Dette skal fortsat ansøges og bevilliges hos sagsbehandler forud for afholdelsen. Der gøres opmærksom på, at ansøgning om pas skal ske i god tid i tilfælde af, at forældremyndighedsindehaverne ikke vil samtykke til et pas, da sagsbehandler derfor skal søge om underskrift gennem Glostrup politi. Computer/tablet: Der gives ikke tilskud til computer/tablet, førend det anbragte barn/den unge har afsluttet folkeskolen, idet skolen selv har ansvaret for at stille computer/tablet til rådighed, hvis skolen stiller krav om brug af computer/tablet uden for skoletiden. I tilfælde af at uddannelsesstedet ikke kan stille en computer/tablet til rådighed, skal der forinden ansøgning til sagsbehandler foreligge en skrivelse fra uddannelsesstedet, hvori behovet for at de skal bruge computer/tablet beskrives. Der kan ansøges om max tilskud på 3.500kr. Uddannelseskort/rejsekort: Skal ansøges og refunderes efter indsendte bilag. Dog skal det forud for ansøgningen undersøges med uddannelsesstedet, hvorvidt de kan dække udgiften. Vær opmærksom på, at ved bevilliget STU dækkes kørslen som hovedregel af uddannelsesstedet efter den unges ansøgning på uddannelsesstedet. Barnedåb/ konfirmation: Barnedåb holdes efter aftale med sagsbehandler af enten familien eller plejefamilien. Ved afholdelse af fest ydes der max 300kr. pr. person til max 25 personer. Dette indeholder mad, leje af lokale, pynt m.m. Indkøb af gave fra plejefamilien til barnet dækkes med max 500kr. Konfirmation holdes efter aftale med sagsbehandler af enten familien eller plejefamilien. Ved afholdelse af fest ydes der max 300 kr. pr. person til max 25 personer. Dette indeholder mad, leje af lokale, pynt m.m. Indkøb af beklædning til konfirmanden, gave fra plejefamilien til barnet dækkes jf. KL s gældende takster. Såfremt barnet eller den unges forældre er skilt ved anbringelsestidspunktet, har sagsbehandler til opgave at søge Statsforvaltningen om tilskud til konfirmation på vegne af den forælder, som af Næstved Kommune er sat i forældrebetaling (gælder også de forældre, hvor vi har vurderet helt eller delvist fritagelse af forældrebetaling). Dette skal ansøges tidligst 3 måneder før konfirmationens afholdelse og senest dagen før. Ansøgningsskemaet kan findes på Statsforvaltningens hjemmeside. Ved bevilling af bidraget skal dette modregnes i det beløb, der fra os er bevilliget til afholdelse af festen. Plejefamilien skal i samarbejde med barnets forældre lave aftaler ift. afholdelsen festen, herunder hvem der skal inviteres. Det gøres opmærksom, at barnets familie skal vægtes højest. Ved ansøgning om ovenstående skal det oplyses, hvor mange gæster, der deltager ved festen. Der er mulighed for at få dækket store udgifter løbende, hvis ikke det er muligt at sende dokumentationen samlet.

8 Studentereksamen/svendeprøve og lignende: I forbindelse med studentereksamen/svendeprøve og lignende kan der ansøges om dækning af udgifter til nedenstående: - Studenterkørsel max 750kr. - Studenterhue max 400kr. - Gave til studenten/svenden efter gældende takst fra KL Institutionsbetaling: Udgiften til dagpleje, børnehave, SFO og fritidsklub afholdes af Næstved Kommune, Center for børn og unge, når barnet er anbragt. Tilskud til cykel: Der ydes tilskud til cykel efter konkret ansøgning. - Der kan max ydes et tilskud på 2.000kr. til cykel inkl. forsikringsgodkendt lås. - Der ydes tilskud til cykelhjelm på max 400kr. Det skal forsøges at sælge den gamle cykel. I så fald fratrækkes dette beløb fra tilskuddet til den nye cykel. Det skal nævnes, at der ift. bevilligede cykler skal tages kontakt til Familieplejen efter endt brug. Såfremt der er tale om speciel cykler, skal disse forinden køb vurderes og konkret bevilliges af sagsbehandler. Efter endt brug skal specielle cykler altid returneres til Familieplejen. Sundhed: Briller: samlet tilskud max kr kr. Dette skal ansøges forinden køb og bevilliges efter en konkret individuel vurdering fra sagsbehandler. Ved briller over dette beløb, skal sagsbehandler kontaktes for konkret bevilling og vurdering. Kontaktlinser: til behov for brug af kontaktlinser, skal dette ansøges konkret hos sagsbehandler. Receptpligtig medicin (ved fast brug af receptpligtig medicin udarbejder sagsbehandler en medicinbevilling, hvor det anføres, at der gives tilskud til receptpligtig medicin) Skoleudstyr: Lommeregner i folkeskolen: max 300kr. Lommeregner i gymnasiet eller på niveau: max kr. Der skal dog foreligge en skrivelse fra skolen som dokumentation for behovet for lommeregner. Barnets første skoletaske ved barnets første anbringelsen: 600kr. Barnets første penalhus ved barnets første anbringelsen: 100kr. Indskrivning: Der kan søges om udgifter til indskrivning op til KL s gældende takster. Det vil være sagsbehandlers vurdering, hvad der er nødvendigt efter den fremsendte ansøgning. Såfremt hele beløbet ikke bevilliges ved indskrivning, kan det ikke overføres eller bruges senere. Det er indskærpet, at indskrivning hovedsagligt er til indkøb af nødvendigt tøj. Der gives som udgangspunkt kun indskrivning ved første anbringelse af barnet/den unge. Det skal ved indskrivning afklares, om fx barnets cykel er svarende til barnets størrelse og behov, idet denne kan ydes af indskrivningsbeløbet. Familieplejen råder over forskelligt udstyr f.eks autostole, barnevogne, babygitre, sanselegetøj, skråstole m.m. Før fremsendelse af en ansøgning til sagsbehandler skal

9 plejefamilien derfor først rette henvendelse til deres familieplejekonsulent ift. mulighed for lån af udstyr. Såfremt det ikke er muligt at låne, kan familieplejekonsulenten tage kontakt til sagsbehandler for en konkret ansøgning. Udover seng, bord, skab/kommode, stol, sengetøj og indretning af værelset, som er en del af logi-andelen kan der ved indskrivningen tages stilling til gennem en ansøgning, hvorvidt der er behov for andet relevant ved indskrivning f.eks. dyner, hovedpude, tøj, fodtøj, barnevogn, pusletaske, puslebord, sutteflasker, klapvogn, babygitre, legetøj, indretning af værelset (hvis barnet eller den unge ikke selv har noget med). Indskrivningsbeløbet ansøges og bevilliges ved indskrivningen. Der kan kun ansøges en gang, og skal gøres indenfor de første 3 måneder i plejefamilien. Der opfordres til, at ansøgningen/dokumentationen skal indsendes samlet. Der gøres opmærksom på, at der skal fremsendes et overslag på forventede udgifter til sagsbehandler, der herefter bevilliger overslaget. Herefter skal der fremsendes dokumentation på det bevilligede. Det skal nævnes, at ved bevilliget babyudstyr eller andet specielt udstyr skal Familieplejen kontaktes efter endt brug, så det kan afleveres tilbage. Barnets første autostol skal også indgå som en del af indskrivningsbeløbet medmindre Familieplejen ikke kan stille en autostol til rådighed. Det vil derfor kun være de efterfølgende autostole, som vil kunne indkøbes efter nedenstående: 0-9 måneder: max 400kr. Op til 18 kilo: max 1.100kr. Over 30 kilo: max 500kr. Der gøres opmærksom på, at stolen skal være sikkerhedsgodkendt efter nyeste godkendelsesregler. Udskrivningsbeløb: Ved udskrivning fra plejefamilie til egen bolig kan der efter konkret vurdering fra sagsbehandler ydes et udskrivningsbeløb efter fastsat takst KL. En evt. opsparing skal indgå i vurderingen af beløbet. Det skal nævnes, at dette skal ansøges så vidt muligt et halvt år forinden.

10 Særligt for aflastningsfamilier Kost og logi-andelen dækker følgende udgifter: Kost For aflastningsfamilier forventes det, at de kan stille sovepladser til rådighed. Biografbilletter/andre fornøjelser. Lys, vand og varme. Kørselsgodtgørelse: Kørselsgodtgørelse ydes såfremt kørsel er særskilt aftalt i kontrakten, indgår i handleplanen eller der er givet påbud derom fra Forvaltningen. Kørsel ydes altid efter statens laveste takst og efter kraks kilometeranvisning, og derfor ikke bilens egen triptæller. Der ydes kørselsgodtgørelse når aflastningsfamilien henter/afleverer barnet/den unge ifm. aflastningen, ved barnets/den unges besøg under indlæggelse, ved møder i forvaltningen, evt. supervision, kurser og uddannelse, der udbydes af Familieplejen. Ved behandling på sygehuse længere væk, henvises der til at ansøge kørsel hos Regionen efter deres gældende regler. Ferie: Der ydes ikke ferietilskud til barnet/den unge i aflastning. Dette skal dækkes af forældrene selv, hvis aflastningsfamilien tager barnet/den unge med på en aftalt ferie. Antal feriedøgn, de aflønnes for, er efter en konkret og individuel aftale i kontrakten. Der ydes max 7 døgns ferie om året udelukkende hvis dette er aftalt i kontrakten. Aktiviteter: Der kan efter særlig ansøgning til sagsbehandler forud for afholdelse af aktiviteten ydes tilskud til aktiviteter i et omfang svarende til 200kr. pr. weekend, hvor barnet/den unge er i aflastning. Beløbet skal kunne dokumenteres. Denne aktivitet kan kun ansøges og bevilliges efter konkret vurdering fra sagsbehandler med udgangspunkt i barnets handleplan. Udgiften til aktiviteter skal afholdes før udbetaling af udgiften. Ulykkesforsikring: Ved aflastning skal forældrene selv sikre, at barnet eller den unge har ulykkesforsikring inden opstart i aflastning.

11 Særligt for barnets forældre til anbragte børn/unge Kostbeløb ved samvær: Når plejebarnet er på hjemmebesøg med overnatning over 3 sammenhængende fulde døgn hos forældrene, skal plejefamilien ud fra kost og logi-beløbet udbetale kostpenge til forældrene pr. døgn efter KL s gældende takster. Ved aflevering til samvær, udbetales kostbeløbet enten kontant eller med overførelse via Mobilepay, således at forældrene har pengene med det samme til samværet. Aktivitetsbeløb til forældre ved samvær: Som udgangspunkt er udgifter til samvær med barnet/den unge under anbringelsen udgifter, som forældremyndighedsindehaveren selv må afholde. Dog er der visse tilfælde mulighed for at yde støtte til sådanne udgifter til forældremyndighedsindehaveren efter en konkret og individuel vurdering fra sagsbehandler forud for aktiviteten, når det anses for at være af en væsentlig betydning af hensyn til barnets/den unges særlige behov for støtte. Der gøres opmærksom på, at formålet for udgiften skal være at fremskynde en hjemgivelse eller for at bidrage til en stabil kontakt mellem forældre og barnet/den unge under anbringelsen. Den økonomiske støtte er ikke trangsbestemt eller indtægtsbestemt. I tilfælde af at afholdelsen af en udgift fremskynder en hjemgivelse eller bidrager til en mere stabil kontakt, kan der max ydes til 2 aktiviteter årligt pr. barn/den unge. Der gives max 400 kr. pr. aktivitet, som skal kunne dække barnet/den unges samt forælderens/forældrenes udgifter. Der gøres opmærksom på, at udgiften til aktiviteter først dækkes efter afholdelsen af aktiviteten, når der fremsendes dokumentation herfor.

Papir er taknemmeligt, og der kan selvfølgelig være steder hvor det kan være svært at se hvad vi mener.

Papir er taknemmeligt, og der kan selvfølgelig være steder hvor det kan være svært at se hvad vi mener. Fra: Nanna Svendsen Dato: 11. januar 2017 kl. 14.32.05 CET Til: Sven Martin Sørensen Emne: Høringsforklaring Kære Thomas Carlsen På vegne af nedenstående 24 plejefamilier

Læs mere

Niveauets størrelse vurderes i forbindelse med anbringelsen af et barn. I vurderingen indgår følgende elementer:

Niveauets størrelse vurderes i forbindelse med anbringelsen af et barn. I vurderingen indgår følgende elementer: Økonomi Gennemsnitsmodellen: Siden 2010 har Aarhus Kommune arbejdet med aflønningsformen ny honoreringsmodel. Familieplejecenteret vurderer honoreringen ud fra opgavens karakter og ud fra den gennemsnitlige

Læs mere

Tillægsydelser til plejefamilier

Tillægsydelser til plejefamilier Tillægsydelser til plejefamilier Godkendt af Socialudvalget den 3. april 2019 Indhold Økonomiske forhold under plejeanbringelsen...3 Aflønning...3 Omkostningsbeløbet...3 Etablering...3 Plejebarnets besøg

Læs mere

Tillæg til familieplejekontrakten

Tillæg til familieplejekontrakten Tillæg til familieplejekontrakten Målgruppe: Socialrådgivere, familieplejekonsulenter og plejefamilier Indskrivningsbeløb Der skal foretages en konkret vurdering af barnets behov for udstyr, og det forventes

Læs mere

- anbringelsens forventede varighed - barnets vanskeligheder - forældresamarbejde - krav til plejefamilien - plejefamiliens ressourcer.

- anbringelsens forventede varighed - barnets vanskeligheder - forældresamarbejde - krav til plejefamilien - plejefamiliens ressourcer. Økonomi Gennemsnitsmodellen Siden 2010 har Aarhus Kommune arbejdet med aflønningsformen gennemsnitsmodellen. Familieplejen vurderer honoreringen ud fra opgavens karakter og ud fra den gennemsnitlige plejeopgave

Læs mere

selvværd er mere end velfærd

selvværd er mere end velfærd selvværd er mere end velfærd VEJLEDENDE RETNINGSLINJER FOR FULDTIDSANBRAGTE BØRN I FAMILIEPLEJE OG BØRN I AFLASTNING Omkostningsdelen Tilskud til særlige udgifter Kørselsgodtgørelse Fritidsjob Kostpenge

Læs mere

Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 196 Offentligt. Fælles fynsk praksis. vedr. tillægsydelser til plejefamilier

Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 196 Offentligt. Fælles fynsk praksis. vedr. tillægsydelser til plejefamilier Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 196 Offentligt Fælles fynsk praksis vedr. tillægsydelser til plejefamilier Forord Foranlediget af initiativ fra Odense kommune har der i et samarbejde mellem de

Læs mere

HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER

HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER Familie og Ungecentret Familieplejeområdet, Rådhusgang 4, 6200 Aabenraa Familie og Ungecentret, juni 2016 Indholdsfortegnelse Generelle bemærkninger vedr. netværksfamilier....3

Læs mere

Følgeudgifter/særlige udgifter

Følgeudgifter/særlige udgifter Følgeudgifter/særlige udgifter Plejefamilier kan ansøge rådgiver om hel eller delvis dækning af særlige udgifter, som ikke forventes afholdt af kost og logibeløbet. Rådgiver skal ved hver ansøgning om

Læs mere

Generelle retningslinjer for plejefamilier

Generelle retningslinjer for plejefamilier Generelle retningslinjer for plejefamilier Servicelovens 52 giver mulighed for at børn og unge i alderen fra 0-18 år, der har behov for særlig støtte, kan tilbydes en aflastningsordning eller et døgnophold

Læs mere

Vejledende retningslinier for vilkår og fastsættelse af vederlag til plejefamilier kontraktansat af Vordingborg Kommune

Vejledende retningslinier for vilkår og fastsættelse af vederlag til plejefamilier kontraktansat af Vordingborg Kommune Vejledende retningslinier for vilkår og fastsættelse af til plejefamilier kontraktansat af Vordingborg Kommune En plejefamilie kan både være en fuldtids plejefamilie, en aflastningsfamilie eller en netværksfamilie.

Læs mere

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune Maj 2017 Generelt vedrørende døgnpleje / indskrivningsbeløb Ved døgnpleje forventes det, at plejefamilien kan stille et almindeligt

Læs mere

At være plejefamilie i Silkeborg Kommune. En vejledning i forhold til ansættelse

At være plejefamilie i Silkeborg Kommune. En vejledning i forhold til ansættelse At være plejefamilie i Silkeborg Kommune En vejledning i forhold til ansættelse Revideret marts 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Plejevederlag, ansættelse og kontrakt... 3 Plejevederlag og supplerende

Læs mere

Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse

Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse Børne- og Familierådgivningen Ungeenheden Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse 2 Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse

Læs mere

Generelle retningslinjer for plejefamilier

Generelle retningslinjer for plejefamilier Generelle retningslinjer for plejefamilier Servicelovens 52 giver mulighed for at børn og unge i alderen fra 0-18 år, der har behov for særlig støtte, kan tilbydes en aflastningsordning eller et døgnophold

Læs mere

KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER

KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER INDHOLD KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER s. 3 AT BLIVE KOMMUNAL PLEJEFAMILIE s. 4 Vil I være kommunal plejefamilie? s. 4 Godkendelse s. 5 VILKÅR FOR KOMMUNALE

Læs mere

Håndbog for plejefamilier i Rudersdal kommune Januar 2015. Indhold

Håndbog for plejefamilier i Rudersdal kommune Januar 2015. Indhold 1 Håndbog for plejefamilier i Rudersdal kommune Januar 2015. Indhold Indledning... 2 Sagsforløb... 2 Aflastning... 2 Døgnanbringelse... 3 Forskellige former for aflastning og familiepleje... 3 Godkendelsesprocedure...

Læs mere

Håndbog for døgnplejefamilier

Håndbog for døgnplejefamilier Håndbog for døgnplejefamilier 1. Godkendelse til familiepleje For at kunne modtage barn/børn i døgnpleje for Holbæk kommune, skal der foreligge en godkendelse fra Socialtilsyn Hovedstaden, Frederiksberg

Læs mere

Generelle retningslinjer for plejefamilier

Generelle retningslinjer for plejefamilier Generelle retningslinjer for plejefamilier Servicelovens 52 giver mulighed for at børn og unge i alderen fra 0-18 år, der har behov for særlig støtte, kan tilbydes en aflastningsordning eller et døgnophold

Læs mere

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Center for Børn og Familie januar 2016 1 Indledning... 4 Vederlagsfastsættelse... 4 Omkostningsbeløbet... 7 Etableringsudgifter...

Læs mere

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne Område Randers Kommune

Læs mere

Information for Pleje- & Aflastnings- familier. Familieplejen. Familieplejen. Børnecenter Døgn

Information for Pleje- & Aflastnings- familier. Familieplejen. Familieplejen. Børnecenter Døgn Familieplejen Information for Pleje- & Børnecenter Døgn Familieplejen Telefon: 76 16 08 10 Mail: chg@esbjergkommune.dk Hjemmeside: www.esbjergkommune.dk Aflastnings- familier H vorfor være pleje-/aflastningsfamilie?

Læs mere

HÅNDBOG AFLASTNINGS- OG PLEJEFAMILIER I SYDDJURS KOMMUNE

HÅNDBOG AFLASTNINGS- OG PLEJEFAMILIER I SYDDJURS KOMMUNE HÅNDBOG AFLASTNINGS- OG PLEJEFAMILIER I SYDDJURS KOMMUNE 2012 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvorfor kommer børn i familiepleje eller i aflastning 3 Barnets ophold i familiepleje. 4 Samarbejde med biologisk

Læs mere

Taksttabel gældende for 2020

Taksttabel gældende for 2020 Taksttabel gældende for 2020 VEDERLAG/SATSER Serviceloven VEDERLAG M.V. SAMT VEJLEDENDE SATSER FOR LOMMEPENGE, ARBEJDSVEDERLAG, ØVRIGE UDGIFTER M.V. TIL BØRN OG UNGE I FORMIDLET DØGNOPHOLD OG I DØGNINSTITUTIONER

Læs mere

Information. for Plejefamilier & Aflastningsfamilier. Familieplejen Fyrparken 11, 1. sal, 6710 Esbjerg V. Tlf. 76160810

Information. for Plejefamilier & Aflastningsfamilier. Familieplejen Fyrparken 11, 1. sal, 6710 Esbjerg V. Tlf. 76160810 Information for Plejefamilier & Aflastningsfamilier Familieplejen Fyrparken 11, 1. sal, 6710 Esbjerg V. Tlf. 76160810 Indholdsfortegnelse: Hvorfor være plejefamilie/aflastningsfamilie?... Side 3 Betingelser

Læs mere

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 6 Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for

Læs mere

Taksttabel gældende for 2015

Taksttabel gældende for 2015 Taksttabel gældende for 2015 VEDERLAG/SATSER VEDERLAG M.V. JVF. 142 SAMT VEJLEDENDE SATSER FOR LOMMEPENGE, ARBEJDSVEDERLAG M.V. TIL BØRN OG UNGE I FORMIDLET DØGNOPHOLD OG I DØGN-INSTITUTION EFTER 142 OG

Læs mere

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune En vejledning i forhold til ansættelse, omkostningsbeløb og vederlagsfastsættelse Retningslinjer i denne pjece er gældende for plejefamilier godkendt efter

Læs mere

Håndbog. til afl astnings- og plejefamilier

Håndbog. til afl astnings- og plejefamilier Håndbog til afl astnings- og plejefamilier Randers Kommune september 2003 Indledning Denne håndbog henvender sig til aflastnings- og plejefamilier som er ansat ved Randers Kommune eller som ønsker at

Læs mere

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar Plejefamilieområdet Spørgsmål og svar 1 Indhold Plejefamilien, hvem og hvordan 1. Hvad er en plejefamilie? 2. Hvad er formålet med at anbringe et barn i en plejefamilie? 3. Hvem kan blive plejefamilie?

Læs mere

Håndbog til plejefamilier i Slagelse Kommune

Håndbog til plejefamilier i Slagelse Kommune Håndbog til plejefamilier i Slagelse Kommune En håndbog der giver overblik til jer som allerede samarbejder med os og jer som overvejer det. Juni 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 SAGSFORLØB...

Læs mere

Familieplejeområdet Standarder for honorering og bevilling af ydelser

Familieplejeområdet Standarder for honorering og bevilling af ydelser Familieplejeområdet Standarder for honorering og bevilling af ydelser 1 Plejekontrakten Generelt om kontrakten Plejekontrakten indgås mellem Frederikssund kommune og den person i plejefamilien, der juridisk

Læs mere

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune. Om kontraktforhold, aflønning, øvrige udgifter, sygdom og ferie.

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune. Om kontraktforhold, aflønning, øvrige udgifter, sygdom og ferie. Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune Om kontraktforhold, aflønning, øvrige udgifter, sygdom og ferie. November 2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Kontrakt...

Læs mere

SSL 41. Emne Tekst Serviceniveau/beløb. Behovet vurderes sammen med familien. Der er forskellige former for aflastning Selvvalgt aflastning

SSL 41. Emne Tekst Serviceniveau/beløb. Behovet vurderes sammen med familien. Der er forskellige former for aflastning Selvvalgt aflastning SSL 41 Emne Tekst Serviceniveau/beløb Aflastning Behovet vurderes sammen med familien. Der er forskellige former for aflastning Selvvalgt aflastning aflønnes med 117,-kr pr. time (hjemmehjælpernes Selvvalgt

Læs mere

Håndbog for plejefamilier, der samarbejder med Gentofte kommune Sociale Institutioner og Familiepleje Gentofte kommune

Håndbog for plejefamilier, der samarbejder med Gentofte kommune Sociale Institutioner og Familiepleje Gentofte kommune Håndbog for plejefamilier, der samarbejder med Gentofte kommune 01-01-2017 Sociale Institutioner og Familiepleje Gentofte kommune Håndbog for Plejefamilier Indhold Kontaktoplysninger... 3 Hvordan bliver

Læs mere

Håndbog for aflastnings- og plejefamilier

Håndbog for aflastnings- og plejefamilier Håndbog for aflastnings- og plejefamilier 2 Indledning Denne håndbog henvender sig til aflastnings- og plejefamilier som er ansat ved Langeland Kommune eller som ønsker at blive det. Hensigten med håndbogen

Læs mere

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Indholdsfortegnelse Kære plejefamilier!... 3 Indledning... 3 Sagsforløb... 3 Aflastning... 3 Anbringelse... 4 Forskellige former for aflastning og familiepleje...

Læs mere

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Indholdsfortegnelse Kære plejefamilier!... 3 Indledning... 3 Sagsforløb... 3 Aflastning... 3 Anbringelse... 4 Forskellige former for aflastning og familiepleje...

Læs mere

Håndbog. Til aflastnings- og plejefamilier

Håndbog. Til aflastnings- og plejefamilier Håndbog Til aflastnings- og plejefamilier Allerød kommune januar 2019 Indledning. Intentionen med denne håndbog er at give kommende og allerede godkendte, plejefamilier og aflastningsfamilier et overblik

Læs mere

Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aflastningsfamilie

Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aflastningsfamilie Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aflastningsfamilie Struer Kommune Børne- og Familiecentret Revideret august 2016 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indholdsfortegnelse 1.0 INTRODUKTION...

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Håndbog for plejefamilier Indhold Velkommen til Herning Kommune... 3 Praktiske informationer... 3 Opgavefordelingen mellem familie-/handicaprådgiveren og familieplejekonsulenten... 4 Herning Kommunes forventninger

Læs mere

AFLASTNINGS ABC FAMILIEPLEJEN VEJLE KOMMUNE

AFLASTNINGS ABC FAMILIEPLEJEN VEJLE KOMMUNE AFLASTNINGS ABC FAMILIEPLEJEN VEJLE KOMMUNE 01 Velkommen som aflastningsfamilie hos Vejle Kommune. Kære aflastningsfamilie! Der kan opstå små og store spørgsmål undervejs i jeres arbejde som aflastningsfamilie.

Læs mere

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn.

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Bemærk: Dette forslag er udarbejdet på baggrund af den nye lovgivning pr. 1.1.2011, den såkaldte

Læs mere

Håndbog for familiepleje

Håndbog for familiepleje Se særlige regler for netværksanbringelser nederst Ydelse Aflastningsfamilie Døgnpleje Aflastning Familierådgivningen kan bevilge aflastning som supplement til døgnpleje. Især aktuel for børn, hvor der

Læs mere

Servicestandard for merudgifter

Servicestandard for merudgifter Servicestandard for merudgifter Lovgrundlag Lov om Social Service 41 Mål med ydelsen Målet er at medvirke til, at Familier lever så normalt som muligt på trods af et barns eller en ungs nedsatte funktionsevne

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier I medfør af 37, stk. 7, 39, stk. 6, og 42, stk. 7, i Inatsisartutlov nr. 20 af 26. juni 2017 om støtte til børn, fastsættes:

Læs mere

Bilag Plejefamiliens juridiske pligter og rettigheder

Bilag Plejefamiliens juridiske pligter og rettigheder Indholdsfortegnelse Indledning 1 Hvorfor kommer børn i familiepleje eller i aflastning 1 Barnets ophold i familiepleje. 2 Samarbejde med biologisk familie 2 Samarbejde med kommunen 2 Hjemgivelse af barnet....

Læs mere

Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aftastningsfamilie

Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aftastningsfamilie Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aftastningsfamilie Struer Kommune Børne- og Familiecentret Revideret januar 2013 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indholdsfortegnelse 1.0 INTRODUKTION...

Læs mere

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Center for Børn og Familie januar 2017 1 Indledning... 3 Vederlagsfastsættelse... 3 Omkostningsbeløbet... 5 Etableringsudgifter...

Læs mere

Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune

Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune Center Familie og Handicap, revideret juni 2014 Kære plejefamilier Hensigten med denne håndbog er at give jer plejefamilier og andre aktører på området viden om

Læs mere

Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune

Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune Center Familie og Handicap, Marts 2014 Kære plejefamilier Hensigten med denne håndbog er at give jer plejefamilier og andre aktører på området viden om de regler

Læs mere

Kontrakt om døgnophold på 3Kløveren

Kontrakt om døgnophold på 3Kløveren Kontrakt om døgnophold på 3Kløveren Afdeling Telefon til afdelingen Forstander Mette Brunberg Direkte telefon 3043 8270 Fagligleder Telefon til gruppen Direkte telefon Vedrørende Barnets navn Cpr. nummer

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Håndbog for plejefamilier Serviceniveau for anbringelse i netværkspleje og plejefamilie ( 52, stk. 3, nr. 7 jf. 66) samt aflastning ( 52, stk. 3, nr. 5 jf. 55 og 66) efter lov om social service. Vedtaget

Læs mere

Kontrakt om aflastningsophold på 3Kløveren

Kontrakt om aflastningsophold på 3Kløveren Kontrakt om aflastningsophold på 3Kløveren Afdeling Margueritten Telefon 49 35 28 28 Leder Mette Brunberg Telefon 30 43 82 70 Vedrørende Barnets navn Cpr. nummer Forældremyndighedsindehaverens navn Cpr.:

Læs mere

Information til forældre til børn i Svanehuset

Information til forældre til børn i Svanehuset Information til forældre til børn i Svanehuset Ferie og andet samvær udenfor Svanehuset For at kunne opfylde målsætningen om, at personalet primært er i Svanehuset når børnene er her, ønskes oplysninger

Læs mere

Bilag 2 a. Velkommen til Specialbørnehjemmene

Bilag 2 a. Velkommen til Specialbørnehjemmene Bilag 2 a Velkommen til Specialbørnehjemmene Februar 2010 Ydelsens formål Tilbud om døgnophold efter Lov om Social Service, 67, stk. 2. Målgruppe Specialbørnehjemmene er Region Nordjyllands døgntilbud

Læs mere

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Center for Børn og Familie januar 2019 1 Indledning... 3 Vederlagsfastsættelse... 3 Omkostningsbeløbet... 6 Etableringsudgifter...

Læs mere

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune En vejledning i forhold til ansættelse, omkostningsbeløb og vederlagsfastsættelse Retningslinjer i denne pjece er gældende for plejefamilier godkendt efter

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Håndbog for plejefamilier Center for Familiepleje KØBENHAVNS KOMMUNE Januar 2016 1 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Hvad er Center for Familiepleje?... 4 Godkendelse af plejefamilier... 5 Om Socialtilsyns

Læs mere

Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn.

Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn. Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn. Netværksplejefamilie Overordnet kan en netværksplejefamilie

Læs mere

Kvalitetsstandard Handleplan

Kvalitetsstandard Handleplan Aabenraa kommune Juni 2018 Kvalitetsstandard Handleplan Indhold Handleplansmøder... 1 Hvornår skal der udarbejdes handleplaner... 2 Indhold i handleplaner... 3 Særligt for døgnanbringelser i Aabenraa kommune...

Læs mere

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier. Februar 2011

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier. Februar 2011 Håndbog til aflastnings- og plejefamilier Februar 2011 Indhold Side Indledning... 3 Hvorfor kommer børn i familiepleje eller i aflastning... 3 Barnets ophold i familiepleje... 4 Samarbejde med biologisk

Læs mere

At blive aflastnings- eller plejefamilie

At blive aflastnings- eller plejefamilie At blive aflastnings- eller plejefamilie Vil I gerne være aflastnings- eller plejefamilie, er det vigtigt at I: Kan give barnet stabile og trygge rammer og støtte barnets udvikling Kan samarbejde med barnets

Læs mere

Handicapteamet Fagcenter børn & Familie

Handicapteamet Fagcenter børn & Familie 06.17 Handicapteamet Fagcenter børn & Familie Handicapteamet -en del af Fagcenter Børn & Familie. Teamet består af 7 rådgivere, der sammen dækker hele målgruppen for Handicapteamets indsats: Børn og Unge

Læs mere

Samfundets hjælp til familier med et barn eller ung under 18 år med cystisk fibrose

Samfundets hjælp til familier med et barn eller ung under 18 år med cystisk fibrose Faktaark - Januar 2016 Samfundets hjælp til familier med et barn eller ung under 18 år med cystisk fibrose I det følgende gives en oversigt over de økonomiske støtte-foranstaltninger, der som oftest kommer

Læs mere

Generelle kontraktforhold og retningslinjer for arbejdet som fuldtids plejefamilie ved Viborg Kommune.

Generelle kontraktforhold og retningslinjer for arbejdet som fuldtids plejefamilie ved Viborg Kommune. Viborg Kommune Retningslinje Godkendt: Niveau: Dato: Mikkel Hastrup Afdelingsleder 11.3.2015 Udarbejdet af: Charlotte Lomholdt (kontrakt konsulent) Revideres af: Charlotte Lomholdt Generelle kontraktforhold

Læs mere

Information om Ledsageordning

Information om Ledsageordning Information om Ledsageordning Indholdsfortegnelse Hvad er en ledsageordning... 3 Hvordan søges ledsageordning... 3 Hvem er omfattet af ledsageordningen... 3 Hvem er ikke omfattet af ledsageordningen...

Læs mere

Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier

Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier Socialforvaltningen BUDGETNOTAT Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier Baggrund Socialudvalget besluttede d. 27. maj 2015 at tage en drøftelse af plejefamiliers ansættelsesforhold. Socialudvalget

Læs mere

Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling

Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling Side 7 afsnit under punktet Ophold i udlandet Bemærk, at der som udgangspunkt ikke kan ydes hjælp til rejse- og opholdsudgifter

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE JOB & FAMILIE FAMILIEPLEJEN FAMILIEPLEJEHÅNDBOG

BALLERUP KOMMUNE JOB & FAMILIE FAMILIEPLEJEN FAMILIEPLEJEHÅNDBOG BALLERUP KOMMUNE JOB & FAMILIE FAMILIEPLEJEN FAMILIEPLEJEHÅNDBOG Januar 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE ARBEJDSFORDELING MELLEM FAMILIEPLEJEKONSULENT OG SAGSBEHANDLER... 1 Familieplejekonsulentens opgaver...

Læs mere

Håndbog. for. Plejefamilier

Håndbog. for. Plejefamilier Håndbog for Plejefamilier Kalundborg Kommune. Juni 2012 1 Indholdsfortegnelse. Praktiske oplysninger om Kalundborg kommune.. side 3 Kvalitet i arbejdet som plejefamilie.. side 4 Samarbejde med kommunen

Læs mere

Ydelseskatalog. Plejefamilieområdet. Fanø Kommune

Ydelseskatalog. Plejefamilieområdet. Fanø Kommune Ydelseskatalog Plejefamilieområdet Fanø Kommune Velfærdsforvaltning og Social & Myndighed. Således godkendt af forvaltningen, den 07.12.2018 og forelagt for Social- og sundhedsudvalget på møde den 18.12.2018.

Læs mere

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune En vejledning i forhold til ansættelse, omkostningsbeløb og vederlagsfastsættelse Retningslinjer i denne pjece er gældende for plejefamilier godkendt efter

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 32 af 14. december 2006 om hjælp til børn og unge

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 32 af 14. december 2006 om hjælp til børn og unge Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 32 af 14. december 2006 om hjælp til børn og unge I medfør af 11, stk. 3, 16, stk. 3, 17, stk. 5, 21, stk. 2, 35, stk. 3, og 38, stk. 4, i landstingsforordning nr. 1 af

Læs mere

Forslag til serviceniveau Merudgifter - Kørsel Lov om Social Service 41

Forslag til serviceniveau Merudgifter - Kørsel Lov om Social Service 41 Forslag til serviceniveau Merudgifter - Kørsel Lov om Social Service 41 I dette forslag fremgår ændringer i forhold til nuværende serviceniveau med rød skrifttype. Reglerne om dækning af merudgifter betyder,

Læs mere

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier Håndbog til aflastnings- og plejefamilier Ringsted kommune januar 2008 redigeret januar 2015 Indledning Denne håndbog henvender sig til alle aflastnings- og plejefamilier som er ansat ved Ringsted Kommune

Læs mere

Håndbog. for. Plejefamilier

Håndbog. for. Plejefamilier Håndbog for Plejefamilier Kalundborg Kommune. Oktober 2014 1 Indholdsfortegnelse. Praktiske oplysninger om Kalundborg kommune.. side 3 Definition af Plejefamiliebegrebet.. side 4 Kvalitet i arbejdet som

Læs mere

merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste

merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste Kvalitetsstandarder for merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste (Servicelovens 41 og 42) i Ishøj og Vallensbæk kommuner 1 Indledning Dette dokument beskriver de områder inden for servicelovens 41 (merudgifter)

Læs mere

Haderslev Kommunes håndbog for plejefamilier

Haderslev Kommunes håndbog for plejefamilier Haderslev Kommunes håndbog for plejefamilier Forord Formålet med denne pjece er at give vore plejefamilier en skriftlig information om de forskellige forhold, der har betydning for arbejdet som plejefamilie.

Læs mere

FAMILIEPLEJEHÅNDBOG HELSINGØR KOMMUNE 2017 INFORMATION TIL JER, DER ER PLEJEFAMILIE ELLER OVERVEJER AT BLIVE DET

FAMILIEPLEJEHÅNDBOG HELSINGØR KOMMUNE 2017 INFORMATION TIL JER, DER ER PLEJEFAMILIE ELLER OVERVEJER AT BLIVE DET FAMILIEPLEJEHÅNDBOG HELSINGØR KOMMUNE 2017 INFORMATION TIL JER, DER ER PLEJEFAMILIE ELLER OVERVEJER AT BLIVE DET Indhold Indledning... 3 Godkendelse af plejefamilier... 4 Om Socialtilsynets rolle... 4

Læs mere

Professionel familiepleje

Professionel familiepleje Professionel familiepleje Nyt tiltag - En ny mulighed for anbringelse Professionel familiepleje åbner en ny mulighed for kommunernes anbringelse af børn og unge med særlige behov for pleje og omsorg. Professionel

Læs mere

Information til pleje- og aflastningsfamilier

Information til pleje- og aflastningsfamilier Informion til pleje- og aflastningsfamilier Struer Kommune Børne- og Familiecentret Revideret maj 2011 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indholdsfortegnelse FORVENTNINGER TIL PLEJE- OG AFLASTNINGSFAMILIER...3

Læs mere

Myndighedsafdelingen. Kvalitetsstandard. Dækning af nødvendige merudgifter. Servicelovens 100

Myndighedsafdelingen. Kvalitetsstandard. Dækning af nødvendige merudgifter. Servicelovens 100 Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard Dækning af nødvendige merudgifter Servicelovens 100 Acadre dok.: 69211-13 Godkendt i Voksen- og Plejeudvalget på møde den 25.04.2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kontrakt for privat pasning: Barnet:

Kontrakt for privat pasning: Barnet: Kontrakt for privat pasning: Privat Pasningsordning Sanderum Mågebakken 187 5250 Odense SV Barnet: Navn: Cpr. nr.: Forældre: Mor: Navn: Cpr. nr.: Mobil: Adresse: Mail: Far: Navn: Cpr. nr.: Mobil: Adresse:

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Håndbog for plejefamilier Center for Familiepleje Københavns Kommune Juli 2015 Forord Kære plejefamilier I som allerede samarbejder med os, og jer som overvejer det. I denne håndbog har vi samlet nogle

Læs mere

Kontrakt om formidlet døgnophold i familiepleje

Kontrakt om formidlet døgnophold i familiepleje Børne- og Undervisningsforvaltningen Familieafdelingen Springvandspladsen 5!Uventet afslutning på formel 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Hjørring Kommune Hjørring den Indsæt dato Sagsnr.: Indsæt sagsnr.

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 2013 Generelt om ordningen Alle forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (skolestart) kan benytte ordningen. I

Læs mere

Samfundets hjælp til familier med børn med cystisk fibrose under 18 år

Samfundets hjælp til familier med børn med cystisk fibrose under 18 år Faktaark - Januar 2015 Samfundets hjælp til familier med børn med cystisk fibrose under 18 år UDGIFTER TIL MEDICIN Kronikertilskud Behandlende CF-center ansøger Lægemiddelstyrelsen om kronikertilskud til

Læs mere

BOLIGER FOR ÆLDRE & HANDICAPPEDE SERVICEDEKLARATION

BOLIGER FOR ÆLDRE & HANDICAPPEDE SERVICEDEKLARATION BOLIGER FOR ÆLDRE & HANDICAPPEDE SERVICEDEKLARATION 1 2 HJÆLP TIL INDRETNING AF BOLIGEN TIL BORGERE MED VARIGT NEDSAT FYSISK ELLER PSYKISK FUNKTIONSEVNE SERVICEINFORMATIONER FOR BOLIGÆNDRIN- GER EFTER

Læs mere

hjælp til indretning af boligen servicedeklaration

hjælp til indretning af boligen servicedeklaration hjælp til indretning af boligen servicedeklaration 1 2 hjælp til indretning af boligen til borgere med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Serviceinformationer for Boligændringer efter Servicelovens

Læs mere

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven : evilling/beslutning : Distrikt Øst, Vest, Nord, Syd, Specialteamet : ndstilling evillingsmødets deltagere: Familiechef, distriktsledere, afdelingsleder,

Læs mere

Samfundets hjælp til forældre til et barn med cystisk fibrose

Samfundets hjælp til forældre til et barn med cystisk fibrose Samfundets hjælp til forældre til et barn med cystisk fibrose I det følgende gives en oversigt over de økonomiske støtteforanstaltninger, der som oftest kommer på tale for en familie med et barn eller

Læs mere

Nuværende model for honorering af plejefamilier.

Nuværende model for honorering af plejefamilier. Notat Modeller for honorering af plejefamilier Nedenfor præsenteres to modeller for honorering af plejefamilier. De to modeller tager udgangspunkt i KL s vederlags takster, og fastsættes med udgangspunkt

Læs mere

Dækning af merudgifter

Dækning af merudgifter Dækning af merudgifter Medlemmet Tanja Lambach Rasmussen er socialrådgiver og fortæller her om reglerne for dækning af merudgifter i forbindelse med vores hudlidelse. Mange oplever, at det er blevet vanskeligere

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier Bekendtgørelse om plejefamilier I medfør af 66 b, stk. 6, 66 c, stk. 4, og 66 d, stk. stk. 2, i lov om social service jf. lovbekendtgørelse nr. 1114 af 30. august 2018, som ændret ved 1 i lov nr. 1530

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes serviceniveau for merudgifter efter Servicelovens 41

Høje-Taastrup Kommunes serviceniveau for merudgifter efter Servicelovens 41 Høje-Taastrup Kommunes serviceniveau for merudgifter efter Servicelovens 41 Serviceniveau I hver enkelt sag vil blive foretaget en konkret og individuel vurdering af merudgiftens nødvendighed og eventuelle

Læs mere

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Serviceloven

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Serviceloven Kompetenceplan for Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter 10 Kommunen har pligt til at sørge for at alle kan få gratis rådgivning 11 Kommunen har pligt til at sørge for familieorienteret

Læs mere

"Indgribende lidelse" betyder i denne sammenhæng, at lidelsen skal være af en sådan karakter, at den har alvorlige følger i den daglige tilværelse.

Indgribende lidelse betyder i denne sammenhæng, at lidelsen skal være af en sådan karakter, at den har alvorlige følger i den daglige tilværelse. Kvalitetsstandard for Merudgifter i Lov om Social Service 41 Redigeret d. 250811 1. Lovgrundlag 41 i Lov om Social Service. Kommunalbestyrelsen skal yde dækning af nødvendige merudgifter ved forsørgelse

Læs mere

Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver:

Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver: Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver: 52a, stk. 1, nr. 1, følgeudgift i forbindelse med konsulentbistand 52a, stk. 1, nr. 2, udgifter

Læs mere