Seattle til Anchorage 24 dage med fantastiske naturoplevelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seattle til Anchorage 24 dage med fantastiske naturoplevelser"

Transkript

1 Seattle til Anchorage 24 dage med fantastiske naturoplevelser I foråret 2008 havde vi 32 eventyrlystne gæster der kørte denne tur i 16 autocampere. Rejsen fra Seattle til Anchorage kan primært gennemføres om foråret. Alternativt kan man køre modsat retning om efteråret

2 Alaska i 1800-tallet var det guldet, der fik rejsefeberen frem i mennesket i dette århundrede er det den storslåede natur, bjørne og hvalsafarier, der får rejsefeberen til at rase. Rejsen tager sit udgangspunkt i Seattle kendt for sin Boeing fabrik og stedet hvor autocamperen udleveres. Videre gennem verdens smukkeste beliggende storby Vancouver og nordpå til de canadiske Rocky Mountains, hvor nationalparkerne gemmer på megen unik natur. Rejsen er på ca kilometer. En erkendelse af, at køreturen er en vigtig del af rejsen vil være en god forudsætning for, at få det mest optimale ud af oplevelsen. Generelt omkring autocamperne: C-25 eren er ca. 8 meter lang og motoren har som regel 8 cylindre (benzin). Der er fri adgang fra førerkabinen til beboelsesafdelingen. Over førerkabinen findes en seng. Ligeledes er der en dobbeltseng bagerst i vognen. Vognene er udstyret med aircondition, køkken, toilet og bad. Rimelig stort køleskab og en mindre fryser. Visse funktioner kræver strøm tilslutning udefra. Strøm, kloak og vand tilsluttes i vognens venstre side. Umiddelbart en stor vogn. Men forholdene i Nordamerika er baseret på store køretøjer. Så efter et par timers kørsel vil man være fortrolig med vognen.

3 Bemærk i forbindelse med reservation fremsender vi forslag til campingpladser. Dag 1: København Seattle. Afrejse fra Københavns lufthavn, hvorfra I flyver direkte til Seattle beliggende på den Amerikanske vestkyst. Fremme i Seattle overnattes på lufthavns hotel. I overnatter en nat på hotellet. Dag 2: Seattle - Vancouver (200 km) Der er tid til at se nærmere på Seattle før autocamperen afhentes (efter kl ) Først på eftermiddagen er vi fremme ved Camper firmaet. Her udleveres autocamperne, nærmere bestemt model C-25. Det er blevet tid til at forlade Seattle. I kører nordpå mod provinsen British Columbia i Canada, nærmere bestemt til Vancouver. Af mange anses Vancouver, som en af verdens smukkest beliggende storbyer. I overnatter på en centralt beliggende campingplads. Benyt aftenen til at lære autocamperen bedre at kende eller til en gåtur i en af Vancouvers smukke parker. Dag 3: Vancouver Whistler (125 Km) Rejsen fortsætter til byen Whistler. Området rummer en af verdens bedste skisportssteder og skal være vært for vinter OL i år Den smukke natur vil betage de fleste også selvom man ikke er til sne. Dag 4: Whistler Williams Lake (395 Km) I skulle gerne være fortrolige med vognen nu. Derfor sættes dagsmarcherne op. Dagens køretur bringer jer til Williams Lake. En smuk og afvekslende køretur med gode muligheder for at stoppe og nyde den storslåede og fremmedartede natur. Dag 5: Williams Lake - Barkerville (204 Km) Dagens destination er Barkerville Provinsial Park. Barkerville by ligger på den historiske Gold Rush Trail og var kendt som en af datidens travleste handelsstationer. Dag 6: Barkerville Fort St. John (621 Km) I forlader Barkerville by tidlig morgen. Der venter jer en lang men spændende dag forude. I kommer gennem byen Prince George også kaldet porten til Alaska, idet vejene fra syd og øst mødes her. I er nu på vej væk fra den normale turistrute og bør derfor huske at tanke op med jævne mellemrum, så der altid er mad og brændstof til rådighed. Dag 7: Fort St. John I bruger en ekstra dag i Fort St. John. Der vil være mulighed for at tage sig en afslappende dag i byen. Byen var indtil 1951 ikke noget særligt, men efter man fandt olie/gas i området er der sket en stor udvikling. Hvis man ønsker at lære lidt om byen og om områdets udvikling kan North Peace museet anbefales. Dag 8: Fort St. John Fort Nelson (350 Km) I er nu nået til det nordøstlige hjørne af den canadiske provins British Columbia. Området kaldes også for de nordlige Rocky Mountains. Fort Nelson byder på mange rekreative muligheder såsom fiskeri, river rafting og bjergbestigning. Der er rig mulighed for at se en brun bjørn, en hvidhovedet ørn samt bjerg geder i sine naturlige omgivelser. Ligeledes er der mange smukke vandreture i området al efter motions niveau og behov.

4 Dag 9. Fort Nelson Watson Lake (659 Km) Vi anbefaler en tidlig start. Dagens strækning beskrives ofte, som den flotteste del af Alaska Highway. På strækningen vil I se brusende smeltevandsfloder, forrevne og barske klippeformationer, smukke vandfald og måske en af de store grizzly bjørne eller en majestætisk elg. Kameraet bør ligge klar til hvis nu Husk venligst at fotografere evt. bjørne inde fra vognen. Kort før Watson Lake forlader I British Columbia og er nu i Yukon (Canada). Dag 10. Watson lake Skagway (512 Km) I fortsætter gennem den rå og uspolerede natur mod byen Skagway. Kort før ankomsten til Skagway krydser I grænsen mellem Canada og USA og er hermed i Alaska. Skagway er et populært mål for krydstogt skibene på grund af byens helt unikke beliggenhed. Dag 11. Skagway I 1800-tallet var Skagway stedet, hvorfra mange drog nord på mod guldfelterne. Her er ligeledes muligheden for en togrejse til toppen af white pass, som byder på flotte naturscenerier eller prøv en sejltur på den nærtliggende fjord. Ønsker man en ekstra ordinær oplevelse, kan en flyvetur over gletsjerne i Gletcher Bay anbefales. Dag 12. Skagway Burwash Landing (450 Km) I forlader kysten og kører ind i landet igen. I dag kommer I gennem byen Whitehorse, som blev etableret i 1898, som et forsyningspunkt til Klondike guldfundet. Dagens mål er Burwash Landing, der er en handelsstation etableret for cirka 100 år siden. De Indianer stammer - også kaldet First nation folket - der levede som nomader i området slog sig ned ved handelsstationen og er i dag en aktiv del af samfundet. Dag 13. Burwash landing Tok (342 Km) I krydser i dag grænsen til USA for tredje gang og er dermed i Alaska for anden gang. Før I kommer til byen Tok kører I med Tetlin National Wildlife Refuge på venstre hånd. I 1980 blev området udlagt som beskyttet område. Dette sikrer, at denne fantastiske natur og rige dyreliv også vil bestå i fremtiden. Tok blev i sin tid etableret som lejr for de bygningsarbejdere, der arbejdede på Alaska Highway. Dag 14. Tok Fairbanks (324 Km) Vi når frem til Fairbanks i dag. Byen er den næststørste by i Alaska. Indbyggertallet er ca Dag 15. Fairbanks En fridag på rejsen. Nyd byen og de smukke omgivelser. Ønsker man en aktiv dag er mulighederne mange. Man kan leje kanoer, cykler eller hvad med en ridetur i naturen. Ønsker man at fordybe sig lidt i historien er der 4 museer der kan besøges. Dag 16. Fairbanks Denali National Park (192 Km) National parken blev i sin tid etableret for at beskytte dyrelivet og ikke som mange tror pga. Mount Mckinley. Bjerget er ellers imponerende, der med sin højde på 6194 meter er det højeste bjerg i Nordamerika. Forvirringen er ellers meget forståelig, idet parken hed Mount Mckinley National Park indtil Parkens størrelse er på ca kv.km. eller lidt over ¼ del af Danmark.

5 Dag 17. Denali National Park Nyd den storslåede natur eller deltag i en eller flere vandreture med en lokal park ranger som guide. Tættere på afrejsen Vælger man at gå på egen hånd er det vigtigt at have det rigtige udstyr samt at overholde de basale sikkerhedsregler. Kontakt venligst parkkontoret før vandreturen begyndes. Dag 18. Denali National Park Anchorage (379 Km) Efter at have besøgt og passeret mange mindre samfund vil Anchorage med sine indbyggere skille sig væsentligt ud. Hvis tiden er kommet til et besøg på en restaurant og opleve lidt byliv så har Anchorage mange muligheder. Dag 19. Anchorage Homer (355 Km.) Efter lidt storbys oplevelser er det tid til at begive sig ud i naturen igen. I kører sydpå til Kenai halvøen- nærmere bestemt til byen Homer. Byen bruger mottoet Where the road ends ( hvor vejen ender ). Et passende udsagn for denne rejse, idet Homer byder på de sidste naturoplevelser på denne rejse. Dag 20 og 21. Homer Hvis det usandsynlige skulle være sket og at I ikke har set bjørne endnu, så byder Homer på flere firmaer der arrangerer ture ud i bjørne land. Disse ture involverer oftest en flyveture med vandfly til steder hvor guiderne ved bjørnene holder til. Er man interesseret i fiskeri eller bare ønsker, at se Alaska fra søsiden kan en fisketur efter flyndere varmt anbefales. Bådene medbringer alt udstyr. Der er også mulighed for hvalsafarier på ½ eller heldags basis. Dag 22. Homer Anchorage (355 Km) I returnerer til Anchorage. Dag 23. Anchorage København Efter ca km med små og store oplevelser er tiden kommet til at aflevere autocamperen. Herefter er det til til at flyve hjem, der er fly skifte i Seattle. Dag 24. København Ankomst til København.

6 Før du bestiller rejsen! For at få det optimale udbytte ud af rejsen skal man opfatte kørslen, som en vigtig og afslappende del af ferien. Det er vigtigt, at understrege at visse dage ser man ikke andet end storslået natur. Vi anbefaler at deltager har en rejseforsikring til denne rejse. Hvis man bliver syg i Alaska kan det meget nemt blive til hospitalsregninger på millionbeløb. Om man etablerer forsikringer gennem Gouda (vores samarbejdspartner) eller andetsteds er naturligvis eget valg. Hvis man ønsker at forlænge lejemålet af autocamperen vil vi gerne medvirke til dette. Hvis I ønsker at fortsætte rejsen andetsteds i USA i forbindelse med flyskiftet i Seattle medvirker vi naturligvis også gerne til dette.

Los Angeles til Denver Autocamperrejse i perioden 09. - 27. september 2012

Los Angeles til Denver Autocamperrejse i perioden 09. - 27. september 2012 Los Angeles til Denver Autocamperrejse i perioden 09. - 27. september 2012 En af de bedste måder at opleve USA på er med autocamper eller motorhome som de siger over there. Nu er muligheden for en unik

Læs mere

Kør-selv i Alaska. Kør-selv i Alaska. Turen kort USA

Kør-selv i Alaska. Kør-selv i Alaska. Turen kort USA Kør-selv i Alaska I 1867 købte Alaska af Rusland for 7,2 mio. dollars. En ren foræringspris taget i betragtning at Alaska er 35 gange større end Danmark og rummer noget af verdens vildeste og mest storslåede

Læs mere

Guldfeber, Gletsjere & Grizzlybjørne!

Guldfeber, Gletsjere & Grizzlybjørne! REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Alaska - Klondyke 2014 14 dage - Fly Guldfeber, Gletsjere & Grizzlybjørne! Sejlads gennem fjordene mellem Alaskas hovedstad Juneau og historiske Skagway og togtur over White

Læs mere

Canada & Alaska 5. september - 20. september 2008

Canada & Alaska 5. september - 20. september 2008 Canada & Alaska 5. september - 20. september 2008 OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere Canada og Alaska. Canada er mødet med den vilde og overvældende natur og hvor de unikke dyreoplevelser venter

Læs mere

Florida til New York. Autocamperrejse i perioden 21. maj - 11. juni 2014

Florida til New York. Autocamperrejse i perioden 21. maj - 11. juni 2014 Florida til New York Autocamperrejse i perioden 21. maj - 11. juni 2014 DACF og OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere en unik rejse i Autocamper fra Florida til New York. Florida - eller Solskinsstaten

Læs mere

I tog tværs over Canada

I tog tværs over Canada Det er din tur... I tog tværs over Canada Rundrejser med dansk rejseleder Dybe fjorde, himmelstræbende bjergkæder, krystalklare søer, endeløse skove, åbne prærier, mægtige gletsjere og et rigt dyreliv.

Læs mere

Canada og USA. 9. 18. september 2015

Canada og USA. 9. 18. september 2015 Canada og USA 9. 18. september 2015 Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, KlubFolkebladet og OurWorld A/S har fornøjelsen, at præsentere denne rundrejse til det vestlige Canada og USA. Den amerikanske

Læs mere

USA & CANADA. Kør-selv-ferie Motorhome Golfferie Krydstogter. USA & Canada

USA & CANADA. Kør-selv-ferie Motorhome Golfferie Krydstogter. USA & Canada USA & CANADA Kør-selv-ferie Motorhome Golfferie Krydstogter USA & Canada 2011 Om Risskov Travel Partner Siden starten i 1992 har Risskov Travel Partner A/S været i rivende udvikling, og i dag tilbyder

Læs mere

USA. På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder

USA. På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder USA På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder Nr. 1, 7. september 2012 På eventyr i det vestlige USA 14 dage / 12 nætter Det svære valg mellem kvalitet og pris Der er mange rejsebureauer,

Læs mere

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014 Fantastiske Island 2. - 7. juni 2014 Som rejsende er det nemt at tabe sit hjerte til naturens stilhed og til dens storslået hed. Og lige så nemt er det at miste sin sjæl til Den Blå Lagunes varme termiske

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

Det Klassiske USA. 18 dage 17. september-4. oktober 2014

Det Klassiske USA. 18 dage 17. september-4. oktober 2014 Solvang Highway 1 San Francisco Yosemite Sequoia Mojave-ørken Route 66 Hollywood Det Klassiske USA med dansk rejseleder 18 dage 17. september-4. oktober 2014 Med autocamper i det klassiske USA Tag med

Læs mere

Autocamper USA & Canada

Autocamper USA & Canada Autocamper USA & Canada Campingrejser Læs meget mere om at rejse i autocamper i USA & Canada På campingrejser.com kan du finde flere informationer om at rejse i autocamper i USA og Canada. Campingpladser

Læs mere

INDHOLD: kør selv. Side 6-23 PRAKTISKE OPLYSNINGER. Side 4-5. Side 43

INDHOLD: kør selv. Side 6-23 PRAKTISKE OPLYSNINGER. Side 4-5. Side 43 usa usa Er I til pulserende metropoler, fantastiske naturoplevelser, små hyggelige byer, lækre strande, eller I vil opleve det hele, kan I få det i USA - her har I virkelig mulighed for store ferieoplevelser.

Læs mere

Australien med Søren Ervig

Australien med Søren Ervig Australien med Søren Ervig En eventyrlig rejse på hesteryg, til fods, til vands og i gummibåd Rejseperiode er 26. marts 12. april 2010 Rejsen er for dig, der ønsker at opleve Australien på en anden måde

Læs mere

USA & CANADA Rundrejser med rejseleder

USA & CANADA Rundrejser med rejseleder USA & CANADA Rundrejser med rejseleder USA & Canada 2011 Det Hvide Hus, Washington D.C. Om Risskov Travel Partner Siden starten i 1992 har Risskov Travel Partner A/S været i rivende udvikling, og i dag

Læs mere

Australien 14. Oktober - 05. November 2011

Australien 14. Oktober - 05. November 2011 Australien 14. Oktober - 05. November 2011 Motiv: Ayers Rock ved solnedgang Rejsen går til Australien til et land fyldt med farverige og fascinerende kontraster. Australien rummer det hele for den oplevelsesvillige

Læs mere

Canada og Rocky Mountains 11 dages klassisk rundrejse til de store højdepunkter i det vestlige Canada

Canada og Rocky Mountains 11 dages klassisk rundrejse til de store højdepunkter i det vestlige Canada 11 dages klassisk rundrejse til de store højdepunkter i det vestlige Canada Oplevelsesrejse til CANADA med 2 Canada og Rocky Mountains Vancouver- Kelowna - Canmore - Valemount - Sun Peaks - Vancouver Tag

Læs mere

På tværs af USA. På tværs af USA. Turen kort. USA, Rejser i autocamper

På tværs af USA. På tværs af USA. Turen kort. USA, Rejser i autocamper På tværs af USA På tværs af USA Oplev det bedste af USA på denne rundrejse med dansk rejseleder. Først udforskes New York, Niagara Falls og østkystens øvrige ikoner, inden vi flyver til filmbyen Los Angeles

Læs mere

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder Dansk Vestindien Med eller uden dansk rejseleder Stjernegaard Rejser i Dansk Vestindien ST. THOMAS Brewers Bay Lindberg Bay Magen's Bay Charlotte Amalie Bolongo Bay Red Hook Secret Habour Trunk Bay Annaberg

Læs mere

I immigranternes fodspor 5. september - 18. september 2009

I immigranternes fodspor 5. september - 18. september 2009 I immigranternes fodspor 5. september - 18. september 2009 Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening og OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere de Canadiske Rocky Mountains. Rejsen går til fra præriebyen

Læs mere

The Friendship Societies. # 05 Dec 08. Australien New Zealand Canada USA. Amishfolket. Rundrejse i Canada Hot Water Beach Lady Eliott Island

The Friendship Societies. # 05 Dec 08. Australien New Zealand Canada USA. Amishfolket. Rundrejse i Canada Hot Water Beach Lady Eliott Island The Friendship Societies # 05 Dec 08 Australien New Zealand Canada USA Amishfolket Rundrejse i Canada Hot Water Beach Lady Eliott Island The Friendship Societies 1 Forsidefoto: Stockphoto Bagsidefoto:

Læs mere

New Zealand med ophold i Bangkok 24 dage

New Zealand med ophold i Bangkok 24 dage med d nsk rejsela eder New Zealand med ophold i Bangkok 24 dage OurWorld A/S har fornøjelsen, at præsentere en læserrejse til New Zealand med ophold i Bangkok på udrejsen. Bemærk venligst at der flere

Læs mere

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet KENYA 1 Jesper & Company Kenya, Tanzania & Zanzibar Deluxe Luksusrundrejse med egen guide og minibus til Kenyas tre bedste nationalparker - Samburu, Masai Mara og Amboseli. Rejsen slutter med badeferie

Læs mere

Western Wonders Canada

Western Wonders Canada Western Wonders Western Wonders Oplev det bedste af det vestlige på denne storslåede kør-selv-tur i bil gennem s mest fotograferede landskaber i nationalparkerne i Rocky Mountains, hvor Banff og Jasper

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Det vestlige USA 08. til 22. september 2014.

Det vestlige USA 08. til 22. september 2014. Det vestlige USA 08. til 22. september 2014. Før du læser rejsebeskrivelsen! Rejser i USA foregår oftest i større grupper det vil sige over 25 personer. Vi har valgt, at gøre det en smule anderledes på

Læs mere

INDHOLD: Side 2-3 Side 4-5 Side 6-21. kør selv

INDHOLD: Side 2-3 Side 4-5 Side 6-21. kør selv usa usa Er I til pulserende metropoler, fantastiske naturoplevelser, små hyggelige byer, lækre strande, eller I vil opleve det hele, kan I få det i USA - her har I virkelig mulighed for store ferieoplevelser.

Læs mere

Eksklusiv safari og ferieoplevelser i Sydafrika

Eksklusiv safari og ferieoplevelser i Sydafrika Eksklusiv safari og ferieoplevelser i Sydafrika Velkommen til Mpala Safari Lodge Velkommen til vores sydafrikanske paradis. Et paradis, som vi gerne deler med forventningsfulde gæster. Vores lodge ligger

Læs mere

Det ægte Australien. 26 dage 6.-31. oktober 2012

Det ægte Australien. 26 dage 6.-31. oktober 2012 Kontakt: Tlf.: 65 65 65 67 australien@team-benns.com www.team-benns.com/australien med dansk rejseleder Det ægte Australien 26 dage 6.-31. oktober 2012 Med autocamper i Australien Oplev Australiens store

Læs mere