Kulturrejse Japan. Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo. 13 dage april 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturrejse Japan. Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo. 13 dage 12. - 24. april 2012"

Transkript

1 Kulturrejse Japan Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo Japansk æstetik i fuld flor: te-ceremoni, havekunst, tempelgeometri, kaligrafi, tempelarkitektur, bonsai, gastronomi Japansk arkitektur til alle tider Kyotos gyldne templer Bjergtagende naturoplevelser bl.a. med Mt. Fuji 13 dage april 2012 Carsten Cramon Gyden Brædstrup tel.:

2 Indledning Japan ligger i begyndelsen af verden, der hvor solen står op. det er også det, de kalder deres land Nihon, som betyder solens oprindelses land. Det japanske folks rødder fortoner sig, og ingen ved i virkeligheden, hvor de kom fra. Sproget er ikke rigtig i familie med andre sprog. Slet ikke kinesisk, en smule med koreansk, mongolsk og finsk/ungarsk, men alligevel ikke. Kulturelt har Japan været under en enorm indflydelse fra Kina. På et tidspunkt i den sene Middelalder, begynder Japan at udvikle sin egen særprægede kultur ikke ulig den måde den europæiske kultur udvikler regionale forskelle med rod i antikken. Japan er et ø-rige, som kun har være besat én gang kortvarigt efter anden verdenskrig. Derfor har Japan undgået ødelæggende invasioner og revolutioner, så hvis man vil se den originale kinesiske Tang ( ) og Sung ( ) arkitektur, skal man til Japan, for i Kina er der kun ubetydelige rester tilbage er året hvor Sungdynastiet i Kina går under for Mongolernes hærgen, og Kina mister sin dynamik, mens Japan udvikler sin raffinerede æstetik indenfor alle kunstarter, meget ulig den kinesiske. I 1868 sker et brud med den kinesisk inspire-rede kultur, da Japan beslutter sig for at modernisere sig selv efter vestligt europæisk forbillede. Den opgave klarer japanerne selv og undgår koloniseringens ødelæggende konsekvenser. Det moderne Japan ligner på overfladen et hypermoderne samfund, men under den har landet bevaret sine egne unikke mønster. Den anden vej har japansk kultur påvirket os på flere måder især indenfor arkitektur og design. Til at begynde med regnede vestens arkitekter ellers ikke japansk arkitektur for noget som helst. Med modernismens gennembrud i vesten i 1930 erne og dyrkelsen af det enkle og udekorerede blev Japan lidt efter lidt det forbillede, det har været siden. Der findes stort set ikke en arkitekt eller designer som ikke drømme om at komme til Japan og se og sanse den japanske æstetiks kvaliteter. Den tyske arkitekt Bruno Taut skrev således begejstret at Katsuravillaen er modernismens Arkropolis.

3 Dag Først på eftermiddagen flyver vi fra København Lufthavn med Finnair. Efter en kort mellemlanding i Helsinki flyver vi videre til Osaka i Japan, hvor vi ankommer næste morgen. Osaka er 7 timer foran os, når vi har sommertid. Vi kører fra Osaka, der er Japans næststørste by og som traditionelt har været handelsbyen i området. Vi skal besøge Nara, der var Japans første hovedstad. Den blev udlagt på samme måde som det kinesiske Tangdynastis hovedstad Chang an (nuværende Xian). Nara var hovedstad fra under navnet Heijokyo. I og omkrig Nara ligger de ældste og fineste eksempler på Tang og Sung arkitektur, tilføjet den japanske trang til perfection og fremragende håndværk. Horyuji Templet: Er det grundlagt i 607 og rekonstrueret i 670 efter en brand. Horyuji er et perfekt eksempel på tidlig buddhistisk tempelarkitektur, og er både Japans ældste tempel og verdens ældste træarkitektur. Todaiji Templet: Regnes for at være verdens største bygning i træ. Oprindelig bygget i begyndelsen af 700-tallet som bygning for en gigantisk støbt bronzebuddhastatue. Oprindelig var templet 30% større end den nuværende bygning, som er en rekonstruktion fra Nara Deer Park: Er en del af den park hvor både Todaijitemplet og Kasuga shrine ligger. Den nuværende park er fra Ifølge den folkelige overtro er hjortene (hjort hedder på japansk Shika) hellige og indtil efter anden verdenskrig blev de anset for at være guddommelige. Katsuga Shrine: Grundlagt i 768 af Fujiwara familien som den dag i dag har tætte bånd til kejserfamilien. Katsuga templet er et såkaldt Shinto tempel. Japans oprinddelige animistiske religion Kami-religionen havde ikke udviklet en egentlig arkitektur. Under indflydelse af Buddhismen definerer kami-religionen sig og skaber sin egen arkitektur. Den del af kamireligionen som er knyttet til kejserfamilien, bliver efter 1868 organiseret i hele Japan som Shinto. I Shinto dyrkes kejseren som en gud. Efter anden verdenskrig blev dette forbudt, men navnet Shinto bruges stadig som navn på kami-religionens templer.

4 Dag 3 Vi er nu i Kyoto, Japans anden kejserlige hovedstad fra , der som Nara er bygget efter kinesisk forbillede. I dag har byen ikke bevaret ret meget af den oprindelige arkitektur bortset fra nogle af de smukke templer og gadenettet, der er udlagt i et strengt skakbrædtmønster. I Kyoto finder vi de vigtigste eksempler på japansk kunst og arkitektur fra , der er guldalderen i japansk æstetisk udvikling. I dag besøger vi en række spændende templer på voress bustur: Kinkakuji Templet: Oprindelig bygget 1397 som villa for en indflydelsesrig mand. Ved dennes død blev stedet konverteret til et zen-tempel. Den centrale pavilion er dækket af bladguld deraf navnet det gyldne temple (Kinkakuji). Blev brændt ned af en 22 årig munk i 1950 og rekonstrueret i Forfatteren Yokio Mishima har skrevet bogen Det gyldne temple (oversat til dansk), som handler om munkens liv og tanker. Kan anbefales. Ryoanji Templet: Er et zen-tempel, som har den måske mest berømte stenhave. Haven menes at være anlagt i midten af 1400-tallet. Stenhaver er inspireret af kinesiske byhaver, som er små bjerglandskaber af berømte hellige bjerge. I japan bliver disse landskaber forenklede til det absolut minimale og bliver symbolske henvisninger til zenfilosofien. Vi tager et hvil med en dejlig frokost med den japanske ret - Shojin ryori - på Restaurant Izusen nær Ryoanji templet. Kokkedera Templet (Saiho-ji): Et tempel med rødder tilbage til Nara-tiden, men som tiden gik forfaldt det. I 1339 blev det rekonstrueret og konverteret til zen-tempel i tidens ånd. Templet er mest kendt for sin moshave, som er en variation over stenhaven. I haven findes mere end 100 forskellige mosser. Vi starter besøget på templet med en rituel praktisk indføring i kaligrafiens kunst. I denne seance under ledelse af en zen-munk, har vi mulighed for at komme dybere ind i en fornemmelse af, hvad zen er. Ensuji Templet: Zen-tempel grundlagt 1678 på en tidligere kejserlig villas grund. Stedet er mest kendt for sin have og det lånte landskab, der er et af de fineste i Kyoto. Et lånt landskab betyder, at man bruger det fjerne landskab i dette tilfælde bjerget Hieizan som en del af havens komposition. Også her vil vi kunne fornemme zen på en dybere måde, da stedet normalt ikke besøges af masseturismen.

5 Dag 4 Efter morgenmaden tager vi taxi ud til Hyakumanben markedet ved Chionji templet. Det er et af tre månedlige markeder i Kyoto, hvor der udbydes loppefund og en lang række smukke og spændende hjemmelavede ting, så som: smykker, tasker, tøj, fødevarer m.m.. Efter frokost starter vi på en række billedforedrag på hotellet. Hans Laurens vil først give et rids over Japans historie og Zenbuddhismens placering i denne. Derefter vil Carsten Cramon tale om japansk tempelgeometri, som er et helt specielt japansk geometrisk udtryk, fuldstændig anderledes en de geometriske spørgsmål, man besvarede i vesten op til vores tid. Den japanske tempelgeometri er en form for æstetisk geometri. I det afsluttende foredrag tager Hans Laurens os med på opdagelse i den japanske æstetik, som den kommer til udtryk mange steder i samfundet: te-ceremoni, havekunst, bonsai, origami, tempelarkitektur osv. Først på aftenen begiver vi os på en lille gåtur til vores fælles spisested Restaurant Robata and Sushi Wasabi i Gion, hvor vi skal have den japanske specialitet Robata-yaki. Vi bor centralt i Kyoto og tæt ved hovedgaden Shijo-dori (oversat 4. Gade). Vi går ned ad Shijo mod øst. Her og i de tilstødende sidegader ligger mange forretninger og varehuse. Her kan alt købes. Vi passerer også det store fødevaremarked Nishiki Ichiba - Kyotos køkken. En overdækket gade, hvor man kan få et indtryk af det traditionelle japanske køkkens mange indgridienser. Vi når floden Kamogawa, som går nord-syd gennem byen. På den anden side af floden kommer vi til Kabukiteatret Minamiza. Kabuki er en japansk teaterform, som er en blanding af skuespil, syngespil, circus og akrobatik iscenesat i overdådige scenografier og kostumer. Nu er vi i Gion, der traditionelt har været kendt for Kyotos geishaer. Gion er stadig Kyotos underholdningskvarter. Dele af de gamle huse og gader er bevaret.

6 Dag 5 På vejen ud af Kyoto til den lille berømte te-by Uji gør vi holdt ved Tofukuji templet. Det er et zen-tempel grundlagt i De nuværende nygninger er senere. Templet er udlagt som et symbolsk bjerg med zenmesteren som eremiten, der lever på bjerget. Her fra forklarer han eleverne, som har besteget bjerget, zens inderste mening. Herefter videre til templet Byodo-in i Uji. Oprindelig bygget som en villa, men ændret til et temple i Templet er berømt for Fønixhallen bygget i Hallen ligger ved en lille dam som symboliserer havet. Over dammen (havet) kan man se Amida Buddha, som sidder og venter på dig i sit vestlige paradis. I tiden omkring år 1000 ses introduktionen af en mere folkelige buddhisme, hvor Amida Buddha frelser dig fra livets trædemølle gennem dine bønner. I nærheden af Byodi-in ligger Taiho-an te-huset her skal vi deltage i en rigtig japansk te-ceremoni. Te-dyrkningen startede i Japan oprindeligt i Kyoto-området, og da Japans bedste grønne te uden sammenligning kommer fra Uji-området, venter der os en spændende oplevelse. Efter te-ceremonien besøger vi en af områdets bedste te-producenter Hibiki-an. På denne te-gård blev Sohen Nagatani født. Sohen regnes for den moderne tedyrknings fader i Japan, da han i 1738 udviklede en ny metode til konservering af te-blade. Vi skal høre om hans metode og deres produktionsmetoder på gården. På vejen tilbage til Kyoto stopper vi ved et af japans største sakebryggerier Gekkiekan Sake Factory. Vi kommer her til at høre om sakebrygningens historie i Japan. En lille smagsprøve bliver der også tid til.

7 Dag 6 Efter morgenmaden tager vi taxi til Ginkakuji Tempel, som oversat betyder sølvtemplet. Templet blev påbegyndt i 1482 og blev aldrig færdiggjort efter den opridelige plan, efter hvilken templet skulle være dækket med sølvfolie ligesom Guldtemplet er dækket af bladguld. Sogunen Yoshimasa elskede stedet og ville hellere opholde sig der end at tage sig af det politiske. Så mens borgerkrigen rasede, og Kyoto blev brændt ned til grunden, sad han og nød sin smukke have. Efter Yoshimasas død i 1490 blev villaen omdannet til et zen-tempel. Efter besøget ved Ginkakuji følger vi Filosofstien til Nanzenji templet. Den to km lange sti er kantet af kirsebærtræer. Et af de smukkeste steder i Kyoto, når træerne blomstre. Hvis vi er heldige blomstrer træerne, når vi er der. Stien er opkladt efter den japanske filosof Nishida Kitaro, som i begyndelsen af det 20. århundrede spadserede på stien, når han filosoferede. Nanzenji Templet blev grundlagt i 1291 på en grund, hvor der havde ligget en kejserlig villa. Nanzenji er et zen-tempel og hovedtempel, for det der hedder Gozan oversat De fem bjerge efter kinesisk mønster. De fem bjerge er de fem vigtigste zen-templer i Kyoto sammen med de fem vigtigste zen-templer i Kamakura (by nær Tokyo). Tofukuji, som vi besøgte i går, er et af de fem bjerge. Vi slutter vores lille vandretur ved Heian Jingu, der blev bygget i 1895, er et godt eksempel på et shinto-tempel. Templet blev bygget af den japanske regering til understregning af den moderne kejserkult, der blev opbygget i Japan efter Japans modernisering, der startede i Efter nederlaget i anden verdenskrig i 1945 har templet mistet sin politiske betydning, men haven fremstår stadig i sin underfulde pragt.

8 Dag 7 Det meste af dagen er til egen videre udforskning af Kyoto. Man kan også finde sig en bænk i en af de mange smukke tempelhaver og sidde og filosofere over de foregående dages indtryk. Måske skulle man finde en lille ting at tage med hjem som minde om dette helt anderledes land. Først på aftenen holder Hans Laurens billedforedrag om de kommende dages program. Ikke mindst får vi en introduktion til metropolen Tokyo, hvor vores rejse slutter.

9 Dag 8 I dag fortsætter vores rejse rundt i Japan. Første stop er Miho Museum, der stod færdigt i Der er tale om et arkitektonisk mesterværk af den amerikanske/kinesiske arkitekt I.M. Pei. (de fleste kender ham bedst for glaspytramiden i Louvres gård). Museet ligger meget smukt føjet ind i bjergene øst for Kyoto. Vores rejse fortsætter til Seki, som er en lille by kendt for sine knive. Historisk var Seki centrum for produktion af de berømte smuraisværd. I middelalderen var der på et tidspunkt 300 aktive smede i byen. I vore dage har byen en industriel production af de kendte kvalitetsknive køkkenknive, som Japan er så kendt for. Vi vil i en af byens knivproduktionsbutikker få demonstreret knivkunstfremstillingen. Efter dette fortsætter vi til vores hotel for natten, Ryokan Hoshokaku i Takayama. Et traditionelt japansk spa-hotel med varme kilder. Vi skal spise, bade og sove på japansk denne aften, nat og morgen. En særlig æstetisk oplevelse venter os.

10 Dag 9 Efter den udsøgte morgenmad på vores Ryokan foretager vi en lille byvandring i Takayama. Byen har bevaret sit unike bybillede og er et typisk eksempel på en japansk by før moderniseringen i Byen ligger isoleret i bjergene, så moderniseringen kom sent til stedet og den originale arkitektur blev derfor bevaret. Byen var administrativt centrum i Edo-perioden ( ). Vi besøger bl.a. Jinya House, som er eneste bevarede administrative bygning fra Edo-perioden. Midt på eftermiddagen fortsætter vi til Matsumoto gennem de smukke japanske alper. Vi overnatter i Matsumoto for at have god tid til vores besøg på Mt. Fuji næste dag. Middag på hotellet

11 Dag 10 Efte morgenmaden besøger vi Matsumoto Castle. Original borg bygget i perioden med borgerkrig i slutningen af 1500 tallet. Borge som Matsumoto blev i denne periode bygget over hele Japan. Mange forfaldt eller blev revet ned, mens andre som fx Osaka borgen brændte under anden verdenskrig og blev genopbygget i beton. Matsumoto Castle undgik ødelæggelse i tiden efter 1868, hvor mange borge andre steder blev solgt til nedrivning. I Matsumoto fik lokale kræfter forhindret det. Vi fortsætter rejsen langs med de japanske alper til Mt. Fuji Visitor Center. Fujisan, som den hedder rigtigt på japansk og ikke Fujiyama som mange siger, er Japans højeste bjerg (3.776 meter) og stadig en aktiv vulkan. Sidste udbrud var i 1708/09. Fujisan er et af japans tre hellige bjerge. Efter Visitor centeret fortsætter vi op til Mt. Fuji 5th station, som er det højeste, man kan komme op med bil og bus. Herfra er der en fantastisk udsigt. Som Johannes V. Jensen udtrykker det: Da jeg saa Fusijama, brast den sidste Drøm om en anden tilværelse end den, der er. Jeg begreb, at den højere Verden, vi stunder imod, kun kan være netop den, der er, men at vi aldrig i det givne Øjeblik er naaet op til den, at vi til daglig er blinde for den. Der lader sig ikke tænke frugtbarere Tanke.Det er i Grunden det eneste, et Menneske kan opleve. Derfor er Fusijama et helligt Bjerg. Efter dette tankevækkende besøg begiver vi os til vores hotel i Tokyo for de sidste tre dage. Vi har fælles middag på hotellet.

12 Dag 11 Tokyo hovedstad i Japan siden Før 1869 hed byen Edo og var hovedstad for Shogunatregeringen fra 1603, men blev altså ikke den officielle kejserlige hovedstad før Da havde byen forlængst overtaget Kyotos rolle som politisk og kulturelt centrum. Tokyo var allerede i 1700-tallet en af verdens største byer med over en million indbyggere. Vore dages Tokyo har verdens største byområde med over 37 mio indbyggere incl. forstæder. I det 20. århundrede blev byen ødelagt to gange og genopbygget igen. I 1923 brændte det meste af byen ned til grunden efter et jordskælv og under 2. Verdenskrig blev byen bombet og ødelagt. I dag er det en moderne storby, som har været trendsætter indenfor mode og livsstil de sidste 20 år. Vi starter dagen med at tage med metro til den imponerende St. Mary Cathedral af Kenzo Tange fra Den er bygget over et kors, hvorfra der udgår otte hyperbolske paraboloider. En form som Gaudi var den første til at udnytte at rette linjer kan udspænde krumme former. En kirke med mange stærk geometriske udtryk. Efter dette besøger vi Shinjuku-bydelen, som er Tokyos commercielle og administartive centrum - Tokyos Manhattan. Her ligger bl.a. Tokyos nye rådhus bygget af Kenzo Tange. Shunjuku har verdens travleste station. Området blev næsten totalt ødelagt under 2. Verdenskrig, men fremstår i dag genopbygget med dens himmelstræbende skyskrabere. Efter Shinjuku når vi frem til Harajuku-bydelen. Det er stedet, hvor unge hænger ud om søndagen - vores besøgsdag. Traditionen med de unge har rødder helt tilbage til tiden lige efter 2. Verdenskrig. Et sjovt besøg, hvor man kan se den mangainspirerede(japansk tegneserie) ungdomskultur i fuldt og farverigt flor: Takeshita dori: Teenagepiger og drenges gade for alt muligt sjovt småt, sødt og sejt til unge. Ved siden af Takeshita dori ligger det olympiske stadion bygget i 1964 af arkitekten Kenzo Tange. Aoyama - Tokyos centrum for mode og livsstil med butikker af fx Ise Miyake og Rei Kawakubo. Omotesando - bred gade som er det nærmeste Tokyo kommer en egentlig boulevard med cafeer og modebutikker. Arkitekten Tadao Ando har bygget en shoppingarkade og hans kollega Toyo Ito er repræsenteret med en modehus.

13 Dag 12 Vi vil benytte den sidste dag i Tokyo til at få genopfrisket Japans spændende historie. Vi tager metroen til Asakusa station, der ligger lige ved Asakusa Kannon Tempel. Dette er Tokyos mest hellige og spektakulære tempel, med et leben fra morgen til aften af praktiserende buddhister og handelsfolk. Senere når vi frem til den smukke Ueno Park med mange helligdomme og museer, hvor der vil være tid til refleksion over vores rejses mange indtryk. Resten af dagen er fri. Man kan f.eks. besøge Tokyo National Museum, som også ligger i Ueno Park. På museet kan man endnu en gang få sat Japan historie i relief med udsøgte kunstskatte. Måske fortrækker man bare at nyde den dejlige park inden aftenens udsøgte afskedsmiddag(middagen er et tilkøb).

14 Dag 13 Efter morgenmaden begiver vi os til lufthavnen Narita i Tokyo, hvor vores fly letter ved 11-tiden. Vi er hjemme samme dag i København ved 18-tiden. En rejse ind i en fremmedartet kultur er slut, og vi kan så i de næste måneder bearbejde de mange indtryk. Tak for rejsesamværet.

15 Praktiske Rejsedato: april 2012(13 dage) Afrejse fra: Kastrup Pris: kr kr. Enkeltværelse: kr. Sygeafbestillingsforsikring: + 6 % (Undersøg om du ikke allerede har denne forsikring i din indboforsikring). Indeholdt i prisen: Fly: København - Osaka og Tokyo - København. Bus og taxi: De i programmet nævnte transporter med bus. Metro: To dages ubegrænset adgang til alle metro tog i Tokyo. Hotel: Delt dobbeltværelse med bad og toilet på gode 3* hoteller. Leje af foredragssale og A/V udstyr på hotellerne. Pension: Morgenmad 11 dage, middag 4 dage samt diverse serveringer på flyene. Der vil inden rejsen fremkomme tilbud om at deltage i fællesmiddage på andre end de fire fælles middage som allerede er med i rejsens pris. Der vil være tale om udsøgte japanske gastronomiske oplevelser. Udflugter: Samtlige udflugter incl. entré. Danske Arkitek maa. og historiefortæller Hans guider: Laurens. Har studeret og boet i Japan i flere år. Taler japansk og har tidligere været faglig guide på kulturrejse til japan. Cand. scient. Carsten Cramon. Har afviklet en lang række kulturrejser, bl.a. til Tibet, Kina og Middelhavslandene. Lokalguider: Lokal guide på Tokyos nationale museum. Foredrag: Hans har tre foredrag og Carsten ét - ca. 8 t. Kompendium: Flot indbundet kompendium på ca. 50 sider. Ikke indeholdt i prisen: Drikkevarer: Drikkevarer til maden. Flyskatter og Hvis flyskatterne og olietillæggene ændrer sig, olie tillæg: vil der også komme en ændring af prisen i opeller nedadgående retning. Diverse: Tilmelding: Depositum: Senest mandag den 2. januar Tilmeld dig på Cramon Kulturrejsers hjemmeside, ring eller send et brev. Betales med kr. ved tilmelding enten på check eller til konto Evt. sygeafbestillingsforsikring betales samtidig. Restbetaling: Senest mandag den 30. januar Forbehold: Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

9 dage Vinter 2015/16 Japan i blomst

9 dage Vinter 2015/16 Japan i blomst 9 dage Japan i blomst Vinter 2015/16 Japan i blomst Japan er et af Asiens mest eksotiske og anderledes rejsemål med mageløs skønhed og egenart. Det gamle kejserrige er fuldt af historie og kulturelle oplevelser

Læs mere

Unik Kunsttur til Beijing

Unik Kunsttur til Beijing 10 dages rejse til det eventyrlige Kina Direkte til Kina Unik Kunsttur til Beijing 10 dages rejse til det eventyrlige Kina Beijing - Den Kinesiske Mur - Beijing Kinas gamle hovedstad, Beijing, har i de

Læs mere

Myternes og legendernes Japan

Myternes og legendernes Japan Myternes og legendernes Japan Tag med Eirby Historiske Rejsemål og med Japan-kenderen og forfatteren Tor Tolstrup som historisk rejseleder på en usædvanlig rejse i det smukke japanske efterår. Vi rejser

Læs mere

KINA BEIJING, XIAN & SHANGHAI REJSER MED DANSK REJSELEDER

KINA BEIJING, XIAN & SHANGHAI REJSER MED DANSK REJSELEDER KINA BEIJING, XIAN & SHANGHAI REJSER MED DANSK REJSELEDER Beijing Xian Shanghai Rejsen kort 1: 2: 3: 4: 5: Afrejse fra Danmark Ankomst til Beijing og introduktion til det kinesiske køkken (F, A) Historisk

Læs mere

Kejserstaden Beijing

Kejserstaden Beijing med dansk rejseleder Kejserstaden Beijing Kulturrejse til Kinas hovedstad 8 dage Tag med til Beijing hvor vi skal opleve Nordkinas største kulturelle højdepunkter, historie og hverdag Kina er et land med

Læs mere

Pris pr. person: kr. 90,- Busleje for 10-20 personer: kr. 1.450,- Busleje for 21-30 personer: kr. 2.190,- Busleje for 31-45 personer: kr. 2.

Pris pr. person: kr. 90,- Busleje for 10-20 personer: kr. 1.450,- Busleje for 21-30 personer: kr. 2.190,- Busleje for 31-45 personer: kr. 2. INDLEDNING KILROY s Oplevelsespakker er hjælp til jer for at få det optimale ud af jeres oplevelser på stedet. På en lang række destinationer har vi samlet forslag til jer om, hvad I kan opleve på destinationen

Læs mere

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur Direkte til Kina Rejse til KINA med Dragens Mur 12 dages uforglemmelig vandreferie på den berømte Kinesiske Mur med overnatning i lokale landsbyer

Læs mere

Kinesisk Nytår. 8 dage. i Beijing. Kun kr. 8.998. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG

Kinesisk Nytår. 8 dage. i Beijing. Kun kr. 8.998. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG information. Se mere på REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Kinesisk Nytår i Beijing 2015 8 dage Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og www.gislev-rejser.dk Kinesisk Nytår med farverig forårsfestival i

Læs mere

Burma Dage. 12 dages klassisk rundrejse i Burma. Rejse til BURMA med. Erfaren engelsktalende. rejseleder

Burma Dage. 12 dages klassisk rundrejse i Burma. Rejse til BURMA med. Erfaren engelsktalende. rejseleder 12 dages klassisk rundrejse i Burma Erfaren engelsktalende rejseleder Rejse til BURMA med 2 Burma Dage 12 dages klassisk rundrejse i Burma Yangon - Bagan - Mandalay - Heho - Kalaw - Yangon Som noget nyt

Læs mere

Kina Ekspressen. Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 grupper@jr.dk læs mere på www.jr.dk. med dansk rejseleder

Kina Ekspressen. Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 grupper@jr.dk læs mere på www.jr.dk. med dansk rejseleder med dansk rejseleder Kina Ekspressen Rundrejse til Shanghai og Beijing 10 dage Oplev hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai inden dagstoget bringer os i ekspresfart til Beijing og Den Kinesiske Mur

Læs mere

forår i Kina med Yangtze-krydstogt

forår i Kina med Yangtze-krydstogt Afrejse // 2011 forår i Kina med Yangtze-krydstogt 16 dages rundrejse med dansk rejseleder MONGOLIA BEIJING C H I N A XIAN CHONGQING YICHANG SHANGHAI GUILIN YANGSHUO 2 Den Forbudte By - Beijing forår i

Læs mere

Dragelandet Kina. med dansk rejseleder

Dragelandet Kina. med dansk rejseleder med dansk rejseleder Dragelandet Kina Rundrejse fra Beijing til Maleriske Sydkina 16 dage Tag med på en eventyrlig rejse hvor vi skal opleve Kinas historie fra nord til syd, fra fortid til nutid og fra

Læs mere

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK Rejsekatalog 2010 Kære rejseinteresserede I Cultours gør vi tingene på vor egen måde, en bedre måde end andre rejsearrangører, når jeg selv skal sige det. Vi forsøger at forberede rejserne så grundigt

Læs mere

Afrejser i 2010. Kontrasternes Kina. med Yangtze-krydstogt. 16 dages rundrejse med dansk rejseleder

Afrejser i 2010. Kontrasternes Kina. med Yangtze-krydstogt. 16 dages rundrejse med dansk rejseleder Afrejser i 2010 Kontrasternes Kina med Yangtze-krydstogt 16 dages rundrejse med dansk rejseleder Himlens Tempel - Beijing MONGOLIA BEIJING C H I N A XIAN CHONGQING YICHANG SHANGHAI GUILIN YANGSHUO 2 Den

Læs mere

KINA KINAS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER

KINA KINAS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER KINA KINAS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER Rejsen kort: 16 dage 2012 1: Afrejse fra Danmark 2: Kejserstaden Beijing og det kinesiske køkken (A) 3: Den Forbudte By, cykeltaxa gennem hutongkvarter,

Læs mere

Kina Ekspressen. med dansk rejseleder

Kina Ekspressen. med dansk rejseleder med dansk rejseleder Kina Ekspressen Rundrejse til Beijing og Shanghai 10 dage Oplev Beijing og Den Kinesiske Mur inden dagstoget bringer os i ekspresfart til hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai

Læs mere

Metropoler og Bjerglandsbyer

Metropoler og Bjerglandsbyer Metropoler og Bjerglandsbyer 14 dages specialrejse med VDK til det oprindelige Kina VENSKABSFORBUNDET DANMARK-KINA 2 Metropoler og Bjerglandsbyer 14 dages specialrejse med VDK & DaGama Travel til Kina

Læs mere

Vidunderlige Vietnam

Vidunderlige Vietnam med dansk rejseleder Vidunderlige Vietnam Rundrejse til Vietnam 17 dage Tag med på en drømmerejse fra nord til syd gennem Vietnams kultur, historie og hverdag På denne rundrejse oplever vi landets absolutte

Læs mere

FORENINGEN JAPANSKE HAVER NIWA

FORENINGEN JAPANSKE HAVER NIWA FORENINGEN JAPANSKE HAVER NIWA 20. ÅRGANG NR. 2 FORÅR 2011 NIWA udkommer 4 gange årligt: i januar, april, juli og oktober. Artiklernes indhold og mening dækker ikke nødvendigvis foreningens/redaktionens

Læs mere

Firenze i renæssancen

Firenze i renæssancen Firenze i renæssancen med byerne Arezzo, Monterchi, Sansepolcro, og San Gimignano Uffizi galleriet og Firenzes mange andre renæssance skatte Mange intense kulinariske oplevelser på udsøgte spisesteder

Læs mere

Rejseguide til Japan

Rejseguide til Japan Rejseguide til Japan Mange drømmer om Japan-rejsen, men lige så mange frygter kulturforskellen. Her kommer vores guide gennem Den opgående sols land til hjælp. Her finder du inspiration at gå på opdagelse

Læs mere

Store Vietnam. 22 dages ultimativ rundrejse til Vietnam. Rejse til VIETNAM med

Store Vietnam. 22 dages ultimativ rundrejse til Vietnam. Rejse til VIETNAM med 22 dages ultimativ rundrejse til Vietnam Rejse til VIETNAM med 2 Store Vietnam 22 dages ultimativ rundrejse til Vietnam Hanoi - Sapa - Halong-bugten - Hué - Hoi An - Pleiku - Buen Me Thuot - Dalat - Phan

Læs mere

Kina - Beijing. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og information. Se mere på www.gislev-rejser.dk

Kina - Beijing. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og information. Se mere på www.gislev-rejser.dk REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Kina - Beijing 2015 8 dage Bemærk hvor meget du får for pengene på denne Kina-rejse! Superpris, fra kr. 9.998 Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og information. Se

Læs mere

Store Vietnam. 22 dages ultimativ rundrejse til Vietnam. Rejse til VIETNAM med

Store Vietnam. 22 dages ultimativ rundrejse til Vietnam. Rejse til VIETNAM med 22 dages ultimativ rundrejse til Vietnam Rejse til VIETNAM med Store Vietnam 22 dages ultimativ rundrejse til Vietnam Hanoi - Sapa - Halong-bugten - Hué - Hoi An - Pleiku - Buen Me Thuot - Dalat - Phan

Læs mere

Jorden Rundt. 12. oktober 11. november 2015

Jorden Rundt. 12. oktober 11. november 2015 Jorden Rundt 12. oktober 11. november 2015 Jorden Rundt det må være de flestes ultimative rejsedrøm. At rejse Jorden Rundt og opleve de forskellige kontinenters særpræg og mangfoldighed. Rejsebureauet

Læs mere

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I BOXEN KAN ÆNDRES I NEXT STOP BEIJING 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

USA & CANADA Rundrejser med rejseleder

USA & CANADA Rundrejser med rejseleder USA & CANADA Rundrejser med rejseleder USA & Canada 2011 Det Hvide Hus, Washington D.C. Om Risskov Travel Partner Siden starten i 1992 har Risskov Travel Partner A/S været i rivende udvikling, og i dag

Læs mere

Om dit rejsebureau og dette hæfte

Om dit rejsebureau og dette hæfte Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at give jer informationer om studierelevante og faglige besøg, seværdigheder af forskellig karakter, herunder kulturelle seværdigheder, samt

Læs mere

Jorden Rundt. 12. oktober 11. november 2015

Jorden Rundt. 12. oktober 11. november 2015 Jorden Rundt 12. oktober 11. november 2015 Jorden Rundt det må være de flestes ultimative rejsedrøm. At rejse Jorden Rundt og opleve de forskellige kontinenters særpræg og mangfoldighed. Læser klubben

Læs mere