Kulturrejse Japan. Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo. 13 dage april 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturrejse Japan. Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo. 13 dage 12. - 24. april 2012"

Transkript

1 Kulturrejse Japan Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo Japansk æstetik i fuld flor: te-ceremoni, havekunst, tempelgeometri, kaligrafi, tempelarkitektur, bonsai, gastronomi Japansk arkitektur til alle tider Kyotos gyldne templer Bjergtagende naturoplevelser bl.a. med Mt. Fuji 13 dage april 2012 Carsten Cramon Gyden Brædstrup tel.:

2 Indledning Japan ligger i begyndelsen af verden, der hvor solen står op. det er også det, de kalder deres land Nihon, som betyder solens oprindelses land. Det japanske folks rødder fortoner sig, og ingen ved i virkeligheden, hvor de kom fra. Sproget er ikke rigtig i familie med andre sprog. Slet ikke kinesisk, en smule med koreansk, mongolsk og finsk/ungarsk, men alligevel ikke. Kulturelt har Japan været under en enorm indflydelse fra Kina. På et tidspunkt i den sene Middelalder, begynder Japan at udvikle sin egen særprægede kultur ikke ulig den måde den europæiske kultur udvikler regionale forskelle med rod i antikken. Japan er et ø-rige, som kun har være besat én gang kortvarigt efter anden verdenskrig. Derfor har Japan undgået ødelæggende invasioner og revolutioner, så hvis man vil se den originale kinesiske Tang ( ) og Sung ( ) arkitektur, skal man til Japan, for i Kina er der kun ubetydelige rester tilbage er året hvor Sungdynastiet i Kina går under for Mongolernes hærgen, og Kina mister sin dynamik, mens Japan udvikler sin raffinerede æstetik indenfor alle kunstarter, meget ulig den kinesiske. I 1868 sker et brud med den kinesisk inspire-rede kultur, da Japan beslutter sig for at modernisere sig selv efter vestligt europæisk forbillede. Den opgave klarer japanerne selv og undgår koloniseringens ødelæggende konsekvenser. Det moderne Japan ligner på overfladen et hypermoderne samfund, men under den har landet bevaret sine egne unikke mønster. Den anden vej har japansk kultur påvirket os på flere måder især indenfor arkitektur og design. Til at begynde med regnede vestens arkitekter ellers ikke japansk arkitektur for noget som helst. Med modernismens gennembrud i vesten i 1930 erne og dyrkelsen af det enkle og udekorerede blev Japan lidt efter lidt det forbillede, det har været siden. Der findes stort set ikke en arkitekt eller designer som ikke drømme om at komme til Japan og se og sanse den japanske æstetiks kvaliteter. Den tyske arkitekt Bruno Taut skrev således begejstret at Katsuravillaen er modernismens Arkropolis.

3 Dag Først på eftermiddagen flyver vi fra København Lufthavn med Finnair. Efter en kort mellemlanding i Helsinki flyver vi videre til Osaka i Japan, hvor vi ankommer næste morgen. Osaka er 7 timer foran os, når vi har sommertid. Vi kører fra Osaka, der er Japans næststørste by og som traditionelt har været handelsbyen i området. Vi skal besøge Nara, der var Japans første hovedstad. Den blev udlagt på samme måde som det kinesiske Tangdynastis hovedstad Chang an (nuværende Xian). Nara var hovedstad fra under navnet Heijokyo. I og omkrig Nara ligger de ældste og fineste eksempler på Tang og Sung arkitektur, tilføjet den japanske trang til perfection og fremragende håndværk. Horyuji Templet: Er det grundlagt i 607 og rekonstrueret i 670 efter en brand. Horyuji er et perfekt eksempel på tidlig buddhistisk tempelarkitektur, og er både Japans ældste tempel og verdens ældste træarkitektur. Todaiji Templet: Regnes for at være verdens største bygning i træ. Oprindelig bygget i begyndelsen af 700-tallet som bygning for en gigantisk støbt bronzebuddhastatue. Oprindelig var templet 30% større end den nuværende bygning, som er en rekonstruktion fra Nara Deer Park: Er en del af den park hvor både Todaijitemplet og Kasuga shrine ligger. Den nuværende park er fra Ifølge den folkelige overtro er hjortene (hjort hedder på japansk Shika) hellige og indtil efter anden verdenskrig blev de anset for at være guddommelige. Katsuga Shrine: Grundlagt i 768 af Fujiwara familien som den dag i dag har tætte bånd til kejserfamilien. Katsuga templet er et såkaldt Shinto tempel. Japans oprinddelige animistiske religion Kami-religionen havde ikke udviklet en egentlig arkitektur. Under indflydelse af Buddhismen definerer kami-religionen sig og skaber sin egen arkitektur. Den del af kamireligionen som er knyttet til kejserfamilien, bliver efter 1868 organiseret i hele Japan som Shinto. I Shinto dyrkes kejseren som en gud. Efter anden verdenskrig blev dette forbudt, men navnet Shinto bruges stadig som navn på kami-religionens templer.

4 Dag 3 Vi er nu i Kyoto, Japans anden kejserlige hovedstad fra , der som Nara er bygget efter kinesisk forbillede. I dag har byen ikke bevaret ret meget af den oprindelige arkitektur bortset fra nogle af de smukke templer og gadenettet, der er udlagt i et strengt skakbrædtmønster. I Kyoto finder vi de vigtigste eksempler på japansk kunst og arkitektur fra , der er guldalderen i japansk æstetisk udvikling. I dag besøger vi en række spændende templer på voress bustur: Kinkakuji Templet: Oprindelig bygget 1397 som villa for en indflydelsesrig mand. Ved dennes død blev stedet konverteret til et zen-tempel. Den centrale pavilion er dækket af bladguld deraf navnet det gyldne temple (Kinkakuji). Blev brændt ned af en 22 årig munk i 1950 og rekonstrueret i Forfatteren Yokio Mishima har skrevet bogen Det gyldne temple (oversat til dansk), som handler om munkens liv og tanker. Kan anbefales. Ryoanji Templet: Er et zen-tempel, som har den måske mest berømte stenhave. Haven menes at være anlagt i midten af 1400-tallet. Stenhaver er inspireret af kinesiske byhaver, som er små bjerglandskaber af berømte hellige bjerge. I japan bliver disse landskaber forenklede til det absolut minimale og bliver symbolske henvisninger til zenfilosofien. Vi tager et hvil med en dejlig frokost med den japanske ret - Shojin ryori - på Restaurant Izusen nær Ryoanji templet. Kokkedera Templet (Saiho-ji): Et tempel med rødder tilbage til Nara-tiden, men som tiden gik forfaldt det. I 1339 blev det rekonstrueret og konverteret til zen-tempel i tidens ånd. Templet er mest kendt for sin moshave, som er en variation over stenhaven. I haven findes mere end 100 forskellige mosser. Vi starter besøget på templet med en rituel praktisk indføring i kaligrafiens kunst. I denne seance under ledelse af en zen-munk, har vi mulighed for at komme dybere ind i en fornemmelse af, hvad zen er. Ensuji Templet: Zen-tempel grundlagt 1678 på en tidligere kejserlig villas grund. Stedet er mest kendt for sin have og det lånte landskab, der er et af de fineste i Kyoto. Et lånt landskab betyder, at man bruger det fjerne landskab i dette tilfælde bjerget Hieizan som en del af havens komposition. Også her vil vi kunne fornemme zen på en dybere måde, da stedet normalt ikke besøges af masseturismen.

5 Dag 4 Efter morgenmaden tager vi taxi ud til Hyakumanben markedet ved Chionji templet. Det er et af tre månedlige markeder i Kyoto, hvor der udbydes loppefund og en lang række smukke og spændende hjemmelavede ting, så som: smykker, tasker, tøj, fødevarer m.m.. Efter frokost starter vi på en række billedforedrag på hotellet. Hans Laurens vil først give et rids over Japans historie og Zenbuddhismens placering i denne. Derefter vil Carsten Cramon tale om japansk tempelgeometri, som er et helt specielt japansk geometrisk udtryk, fuldstændig anderledes en de geometriske spørgsmål, man besvarede i vesten op til vores tid. Den japanske tempelgeometri er en form for æstetisk geometri. I det afsluttende foredrag tager Hans Laurens os med på opdagelse i den japanske æstetik, som den kommer til udtryk mange steder i samfundet: te-ceremoni, havekunst, bonsai, origami, tempelarkitektur osv. Først på aftenen begiver vi os på en lille gåtur til vores fælles spisested Restaurant Robata and Sushi Wasabi i Gion, hvor vi skal have den japanske specialitet Robata-yaki. Vi bor centralt i Kyoto og tæt ved hovedgaden Shijo-dori (oversat 4. Gade). Vi går ned ad Shijo mod øst. Her og i de tilstødende sidegader ligger mange forretninger og varehuse. Her kan alt købes. Vi passerer også det store fødevaremarked Nishiki Ichiba - Kyotos køkken. En overdækket gade, hvor man kan få et indtryk af det traditionelle japanske køkkens mange indgridienser. Vi når floden Kamogawa, som går nord-syd gennem byen. På den anden side af floden kommer vi til Kabukiteatret Minamiza. Kabuki er en japansk teaterform, som er en blanding af skuespil, syngespil, circus og akrobatik iscenesat i overdådige scenografier og kostumer. Nu er vi i Gion, der traditionelt har været kendt for Kyotos geishaer. Gion er stadig Kyotos underholdningskvarter. Dele af de gamle huse og gader er bevaret.

6 Dag 5 På vejen ud af Kyoto til den lille berømte te-by Uji gør vi holdt ved Tofukuji templet. Det er et zen-tempel grundlagt i De nuværende nygninger er senere. Templet er udlagt som et symbolsk bjerg med zenmesteren som eremiten, der lever på bjerget. Her fra forklarer han eleverne, som har besteget bjerget, zens inderste mening. Herefter videre til templet Byodo-in i Uji. Oprindelig bygget som en villa, men ændret til et temple i Templet er berømt for Fønixhallen bygget i Hallen ligger ved en lille dam som symboliserer havet. Over dammen (havet) kan man se Amida Buddha, som sidder og venter på dig i sit vestlige paradis. I tiden omkring år 1000 ses introduktionen af en mere folkelige buddhisme, hvor Amida Buddha frelser dig fra livets trædemølle gennem dine bønner. I nærheden af Byodi-in ligger Taiho-an te-huset her skal vi deltage i en rigtig japansk te-ceremoni. Te-dyrkningen startede i Japan oprindeligt i Kyoto-området, og da Japans bedste grønne te uden sammenligning kommer fra Uji-området, venter der os en spændende oplevelse. Efter te-ceremonien besøger vi en af områdets bedste te-producenter Hibiki-an. På denne te-gård blev Sohen Nagatani født. Sohen regnes for den moderne tedyrknings fader i Japan, da han i 1738 udviklede en ny metode til konservering af te-blade. Vi skal høre om hans metode og deres produktionsmetoder på gården. På vejen tilbage til Kyoto stopper vi ved et af japans største sakebryggerier Gekkiekan Sake Factory. Vi kommer her til at høre om sakebrygningens historie i Japan. En lille smagsprøve bliver der også tid til.

7 Dag 6 Efter morgenmaden tager vi taxi til Ginkakuji Tempel, som oversat betyder sølvtemplet. Templet blev påbegyndt i 1482 og blev aldrig færdiggjort efter den opridelige plan, efter hvilken templet skulle være dækket med sølvfolie ligesom Guldtemplet er dækket af bladguld. Sogunen Yoshimasa elskede stedet og ville hellere opholde sig der end at tage sig af det politiske. Så mens borgerkrigen rasede, og Kyoto blev brændt ned til grunden, sad han og nød sin smukke have. Efter Yoshimasas død i 1490 blev villaen omdannet til et zen-tempel. Efter besøget ved Ginkakuji følger vi Filosofstien til Nanzenji templet. Den to km lange sti er kantet af kirsebærtræer. Et af de smukkeste steder i Kyoto, når træerne blomstre. Hvis vi er heldige blomstrer træerne, når vi er der. Stien er opkladt efter den japanske filosof Nishida Kitaro, som i begyndelsen af det 20. århundrede spadserede på stien, når han filosoferede. Nanzenji Templet blev grundlagt i 1291 på en grund, hvor der havde ligget en kejserlig villa. Nanzenji er et zen-tempel og hovedtempel, for det der hedder Gozan oversat De fem bjerge efter kinesisk mønster. De fem bjerge er de fem vigtigste zen-templer i Kyoto sammen med de fem vigtigste zen-templer i Kamakura (by nær Tokyo). Tofukuji, som vi besøgte i går, er et af de fem bjerge. Vi slutter vores lille vandretur ved Heian Jingu, der blev bygget i 1895, er et godt eksempel på et shinto-tempel. Templet blev bygget af den japanske regering til understregning af den moderne kejserkult, der blev opbygget i Japan efter Japans modernisering, der startede i Efter nederlaget i anden verdenskrig i 1945 har templet mistet sin politiske betydning, men haven fremstår stadig i sin underfulde pragt.

8 Dag 7 Det meste af dagen er til egen videre udforskning af Kyoto. Man kan også finde sig en bænk i en af de mange smukke tempelhaver og sidde og filosofere over de foregående dages indtryk. Måske skulle man finde en lille ting at tage med hjem som minde om dette helt anderledes land. Først på aftenen holder Hans Laurens billedforedrag om de kommende dages program. Ikke mindst får vi en introduktion til metropolen Tokyo, hvor vores rejse slutter.

9 Dag 8 I dag fortsætter vores rejse rundt i Japan. Første stop er Miho Museum, der stod færdigt i Der er tale om et arkitektonisk mesterværk af den amerikanske/kinesiske arkitekt I.M. Pei. (de fleste kender ham bedst for glaspytramiden i Louvres gård). Museet ligger meget smukt føjet ind i bjergene øst for Kyoto. Vores rejse fortsætter til Seki, som er en lille by kendt for sine knive. Historisk var Seki centrum for produktion af de berømte smuraisværd. I middelalderen var der på et tidspunkt 300 aktive smede i byen. I vore dage har byen en industriel production af de kendte kvalitetsknive køkkenknive, som Japan er så kendt for. Vi vil i en af byens knivproduktionsbutikker få demonstreret knivkunstfremstillingen. Efter dette fortsætter vi til vores hotel for natten, Ryokan Hoshokaku i Takayama. Et traditionelt japansk spa-hotel med varme kilder. Vi skal spise, bade og sove på japansk denne aften, nat og morgen. En særlig æstetisk oplevelse venter os.

10 Dag 9 Efter den udsøgte morgenmad på vores Ryokan foretager vi en lille byvandring i Takayama. Byen har bevaret sit unike bybillede og er et typisk eksempel på en japansk by før moderniseringen i Byen ligger isoleret i bjergene, så moderniseringen kom sent til stedet og den originale arkitektur blev derfor bevaret. Byen var administrativt centrum i Edo-perioden ( ). Vi besøger bl.a. Jinya House, som er eneste bevarede administrative bygning fra Edo-perioden. Midt på eftermiddagen fortsætter vi til Matsumoto gennem de smukke japanske alper. Vi overnatter i Matsumoto for at have god tid til vores besøg på Mt. Fuji næste dag. Middag på hotellet

11 Dag 10 Efte morgenmaden besøger vi Matsumoto Castle. Original borg bygget i perioden med borgerkrig i slutningen af 1500 tallet. Borge som Matsumoto blev i denne periode bygget over hele Japan. Mange forfaldt eller blev revet ned, mens andre som fx Osaka borgen brændte under anden verdenskrig og blev genopbygget i beton. Matsumoto Castle undgik ødelæggelse i tiden efter 1868, hvor mange borge andre steder blev solgt til nedrivning. I Matsumoto fik lokale kræfter forhindret det. Vi fortsætter rejsen langs med de japanske alper til Mt. Fuji Visitor Center. Fujisan, som den hedder rigtigt på japansk og ikke Fujiyama som mange siger, er Japans højeste bjerg (3.776 meter) og stadig en aktiv vulkan. Sidste udbrud var i 1708/09. Fujisan er et af japans tre hellige bjerge. Efter Visitor centeret fortsætter vi op til Mt. Fuji 5th station, som er det højeste, man kan komme op med bil og bus. Herfra er der en fantastisk udsigt. Som Johannes V. Jensen udtrykker det: Da jeg saa Fusijama, brast den sidste Drøm om en anden tilværelse end den, der er. Jeg begreb, at den højere Verden, vi stunder imod, kun kan være netop den, der er, men at vi aldrig i det givne Øjeblik er naaet op til den, at vi til daglig er blinde for den. Der lader sig ikke tænke frugtbarere Tanke.Det er i Grunden det eneste, et Menneske kan opleve. Derfor er Fusijama et helligt Bjerg. Efter dette tankevækkende besøg begiver vi os til vores hotel i Tokyo for de sidste tre dage. Vi har fælles middag på hotellet.

12 Dag 11 Tokyo hovedstad i Japan siden Før 1869 hed byen Edo og var hovedstad for Shogunatregeringen fra 1603, men blev altså ikke den officielle kejserlige hovedstad før Da havde byen forlængst overtaget Kyotos rolle som politisk og kulturelt centrum. Tokyo var allerede i 1700-tallet en af verdens største byer med over en million indbyggere. Vore dages Tokyo har verdens største byområde med over 37 mio indbyggere incl. forstæder. I det 20. århundrede blev byen ødelagt to gange og genopbygget igen. I 1923 brændte det meste af byen ned til grunden efter et jordskælv og under 2. Verdenskrig blev byen bombet og ødelagt. I dag er det en moderne storby, som har været trendsætter indenfor mode og livsstil de sidste 20 år. Vi starter dagen med at tage med metro til den imponerende St. Mary Cathedral af Kenzo Tange fra Den er bygget over et kors, hvorfra der udgår otte hyperbolske paraboloider. En form som Gaudi var den første til at udnytte at rette linjer kan udspænde krumme former. En kirke med mange stærk geometriske udtryk. Efter dette besøger vi Shinjuku-bydelen, som er Tokyos commercielle og administartive centrum - Tokyos Manhattan. Her ligger bl.a. Tokyos nye rådhus bygget af Kenzo Tange. Shunjuku har verdens travleste station. Området blev næsten totalt ødelagt under 2. Verdenskrig, men fremstår i dag genopbygget med dens himmelstræbende skyskrabere. Efter Shinjuku når vi frem til Harajuku-bydelen. Det er stedet, hvor unge hænger ud om søndagen - vores besøgsdag. Traditionen med de unge har rødder helt tilbage til tiden lige efter 2. Verdenskrig. Et sjovt besøg, hvor man kan se den mangainspirerede(japansk tegneserie) ungdomskultur i fuldt og farverigt flor: Takeshita dori: Teenagepiger og drenges gade for alt muligt sjovt småt, sødt og sejt til unge. Ved siden af Takeshita dori ligger det olympiske stadion bygget i 1964 af arkitekten Kenzo Tange. Aoyama - Tokyos centrum for mode og livsstil med butikker af fx Ise Miyake og Rei Kawakubo. Omotesando - bred gade som er det nærmeste Tokyo kommer en egentlig boulevard med cafeer og modebutikker. Arkitekten Tadao Ando har bygget en shoppingarkade og hans kollega Toyo Ito er repræsenteret med en modehus.

13 Dag 12 Vi vil benytte den sidste dag i Tokyo til at få genopfrisket Japans spændende historie. Vi tager metroen til Asakusa station, der ligger lige ved Asakusa Kannon Tempel. Dette er Tokyos mest hellige og spektakulære tempel, med et leben fra morgen til aften af praktiserende buddhister og handelsfolk. Senere når vi frem til den smukke Ueno Park med mange helligdomme og museer, hvor der vil være tid til refleksion over vores rejses mange indtryk. Resten af dagen er fri. Man kan f.eks. besøge Tokyo National Museum, som også ligger i Ueno Park. På museet kan man endnu en gang få sat Japan historie i relief med udsøgte kunstskatte. Måske fortrækker man bare at nyde den dejlige park inden aftenens udsøgte afskedsmiddag(middagen er et tilkøb).

14 Dag 13 Efter morgenmaden begiver vi os til lufthavnen Narita i Tokyo, hvor vores fly letter ved 11-tiden. Vi er hjemme samme dag i København ved 18-tiden. En rejse ind i en fremmedartet kultur er slut, og vi kan så i de næste måneder bearbejde de mange indtryk. Tak for rejsesamværet.

15 Praktiske Rejsedato: april 2012(13 dage) Afrejse fra: Kastrup Pris: kr kr. Enkeltværelse: kr. Sygeafbestillingsforsikring: + 6 % (Undersøg om du ikke allerede har denne forsikring i din indboforsikring). Indeholdt i prisen: Fly: København - Osaka og Tokyo - København. Bus og taxi: De i programmet nævnte transporter med bus. Metro: To dages ubegrænset adgang til alle metro tog i Tokyo. Hotel: Delt dobbeltværelse med bad og toilet på gode 3* hoteller. Leje af foredragssale og A/V udstyr på hotellerne. Pension: Morgenmad 11 dage, middag 4 dage samt diverse serveringer på flyene. Der vil inden rejsen fremkomme tilbud om at deltage i fællesmiddage på andre end de fire fælles middage som allerede er med i rejsens pris. Der vil være tale om udsøgte japanske gastronomiske oplevelser. Udflugter: Samtlige udflugter incl. entré. Danske Arkitek maa. og historiefortæller Hans guider: Laurens. Har studeret og boet i Japan i flere år. Taler japansk og har tidligere været faglig guide på kulturrejse til japan. Cand. scient. Carsten Cramon. Har afviklet en lang række kulturrejser, bl.a. til Tibet, Kina og Middelhavslandene. Lokalguider: Lokal guide på Tokyos nationale museum. Foredrag: Hans har tre foredrag og Carsten ét - ca. 8 t. Kompendium: Flot indbundet kompendium på ca. 50 sider. Ikke indeholdt i prisen: Drikkevarer: Drikkevarer til maden. Flyskatter og Hvis flyskatterne og olietillæggene ændrer sig, olie tillæg: vil der også komme en ændring af prisen i opeller nedadgående retning. Diverse: Tilmelding: Depositum: Senest mandag den 2. januar Tilmeld dig på Cramon Kulturrejsers hjemmeside, ring eller send et brev. Betales med kr. ved tilmelding enten på check eller til konto Evt. sygeafbestillingsforsikring betales samtidig. Restbetaling: Senest mandag den 30. januar Forbehold: Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 Tag med Anton Rejser til Kinas hovedstad Beijing på en rejse, der lægger beslag på alle dine sanser! Oplev alle de kendte steder, som man altid har drømt om at

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

9 dage Vinter 2015/16 Japan i blomst

9 dage Vinter 2015/16 Japan i blomst 9 dage Japan i blomst Vinter 2015/16 Japan i blomst Japan er et af Asiens mest eksotiske og anderledes rejsemål med mageløs skønhed og egenart. Det gamle kejserrige er fuldt af historie og kulturelle oplevelser

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Vælger du at dit næste rejsemål skal være Kina, kan du være sikker på at få dit livs rejseoplevelse. Kina har altid fascineret rejsende

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien For blot 30 år siden kostede de vinene fra Priorat området syd for

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Transsibiriske Stor Tur

Transsibiriske Stor Tur Transsibiriske Stor Tur Moskva - Irkutsk - Ulan-Bator 13 dage / 12 nætter DAG 1. Ankomst i Moskva. Transfer til hotel. Velkomstdrink på hotellet. DAG 2. Morgenmad på hotellet. Byrundtur herunder et besøg

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL AFREJSE: d. 26. marts - 5. april 2015 11 dage PRIS: DKK 17.800 kr. per person UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL Grønne terrassemarker, rhododendron-skove

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE YOGA- OG MINDFULNESSREJSE Poovar Island Resort, Kerala, Sydindien - 10 dage Med Yoga- og Mindfulness-instruktør Pernille Kristensen fra Art of Living Afrejse: d. 4. - 13. november 2015 OBS!! LILLE GRUPPE:

Læs mere

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015 En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur En rejse der er udfærdiget i samarbejde med formændene for Pétanque Bourgogne og de lokale klubber. Der tilbydes

Læs mere

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 Guangzhou er hovedstaden i provinsen Guangdong, der med sine ca. 70 mio. indbyggere er blevet Sydkinas store handelsprovins. Med sin beliggenhed ikke

Læs mere

Traditionel Kultur. Marts 2008

Traditionel Kultur. Marts 2008 Udgivet af Den Japanske Ambassade Marts 2008 Traditionel Kultur Yabusame, traditionel japansk bueskydning fra hesteryg, begyndte i Heian - Kamakura-perioden som en træningsmetode, men også som et vigtigt

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg 5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg Isbjerge, nordlys, bygdebesøg og hundeslæde Det er sammen med meget andet, hvad der kan opleves på turen.

Læs mere

OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER

OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER Afrejse den 27.marts - 5. april 2014 Lorem et kr. 2.916.795 Spændende rundrejse til Østkysten's historiske landemærker REJSEPLAN På denne tur besøger I 3 stater i USA og

Læs mere

1 Rejsen til Japan Torsdag den 23. marts var dagen, vi alle havde ventet på. Rejsen til Japan. Gennem 5 års opsparing, havde vi samlet omkring 200.000 kr. ind. Vi havde knoklet for pengene ved at vaske

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Du har som træner nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Hamburg Baseret på 120 deltagere

Inspiration Rejsemål: Hamburg Baseret på 120 deltagere Inspiration Rejsemål: Hamburg Baseret på 120 deltagere Besøg Beatles gamle gennembruds-by og kom tæt på en storby i rivende udvikling. Hamburg er en af Tysklands ældste og mest velhavende byer, men det

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien

Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord 15-dages oplevelsestur til Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien 25. maj - 8.juni 2016 på rejsen 14. - 16. marts 2016 på højskolen Rundrejse til

Læs mere

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf Den 11. okt., 1. dg: Afrejse fra Kastrup den 11. oktober kl. 10.40 med Lufthansa LH 3071- LH 498 til Mexico City via

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet 14 dage med et fantastisk varieret og kontrastfyldt program, med afrejse 20. juni og hjemkomst 4. juli. Rejsen er unik da den vil byde på meget

Læs mere

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010 Kulturrejse til Beijing 22. 1. oktober 2010 Du har nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på badmintonkampe

Læs mere

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA Miami og New York Oplev Florida og New York på samme rejse. Først har du seks dage ved Miami Beach. Slap af på den berømte strand, og nyd stemningen langs Ocean Drive i de varme tropenætter. Eller lej

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Det Musikalske St. Petersburg

Det Musikalske St. Petersburg Det Musikalske St. Petersburg 6 Dage / 5 Natter Dag 1 Ankomst til St. Petersburg. Ved ankomst er det transport til hotellet. Gruppen vil blive mødt af vores lokale quides, der er med under hele turen.

Læs mere

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Afrejse: 9. - 21. oktober 2014-13 dage Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE

Læs mere

Studietur til Toscana 24. til 27. oktober 2010

Studietur til Toscana 24. til 27. oktober 2010 Studietur til Toscana 24. til 27. oktober 2010 Besøg hos mikrovirksomheder inden for fødevarer, oplevelseserhverv og kunsthåndværk i Toscana. Turen vil gå til Bjergområdet Garfagnana i det nordvestlige

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Kaizen Tour til Japan. Lær Lean ved kilden

Kaizen Tour til Japan. Lær Lean ved kilden Kaizen Tour til Japan Lær Lean ved kilden Kaizen Tour til Japan lær Lean ved kilden Vil du lære det rigtige Lean at kende, så er en Kaizen Tour til Japan lige noget for dig. På denne studierejse får du

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Fly SAS København Paris (CDG) Paris (CDG) København Fly Air France Billund Paris (CDG) Paris (CDG) Billund 08:25 10:15 SK0565 15:20 17:05 SK0568 07:30

Læs mere

Mellemrummets Palæstina studietur

Mellemrummets Palæstina studietur Mellemrummets Palæstina studietur Marts 2015 Café Mellemrummet har i løbet af 2014 givet deres overskud fra cafeen i støtte til AcionAid s globale platform i, hvor unge palæstinensere deltager i kurser,

Læs mere

Japan. Rundrejser med dansk rejseleder

Japan. Rundrejser med dansk rejseleder Japan Rundrejser med dansk rejseleder Solgudens ø-rige En rundrejse i det japanske forår eller efterår - 12 dage / 10 nætter Denne rejse med Stjernegård Rejser indeholder højdepunkterne i Japan med ophold

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2009 Weekendtur til Femø den 25.-26. april 2009 (Se vedlagte folder) & Kulturelle Vandreture i maj og juni 2009 Pensionist Idræts populære Kulturelle Vandreture omfatter

Læs mere

Made in Japan rejse i det japanske løvfald. Dagsprogram

Made in Japan rejse i det japanske løvfald. Dagsprogram Made in Japan rejse i det japanske løvfald Dagsprogram Dag 1 Fly fra København Dag 2 Ankomst til Osaka. Besøg ved shogun ens Osakaborg og Dotonbori-gaden. Velkomstmiddag Dag 3 Med Shinkansen til Hiroshima.

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

THOMAS UBER CUP FINALERNE KUALA LUMPUR, MALAYSIA DEN 07. 18. MAJ 2010 med mulighed for ophold i Hua Hin eller Bangkok på hjemrejsen

THOMAS UBER CUP FINALERNE KUALA LUMPUR, MALAYSIA DEN 07. 18. MAJ 2010 med mulighed for ophold i Hua Hin eller Bangkok på hjemrejsen THOMAS UBER CUP FINALERNE KUALA LUMPUR, MALAYSIA DEN 07. 18. MAJ 2010 med mulighed for ophold i Hua Hin eller Bangkok på hjemrejsen Program Udrejse fredag den 07. maj 2010 Afgang København kl. 14.30 Ankomst

Læs mere

Kinesisk Nytår. 8 dage. i Beijing. Kun kr. 8.998. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG

Kinesisk Nytår. 8 dage. i Beijing. Kun kr. 8.998. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG information. Se mere på REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Kinesisk Nytår i Beijing 2015 8 dage Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og www.gislev-rejser.dk Kinesisk Nytår med farverig forårsfestival i

Læs mere

Sydafrika for livsnydere

Sydafrika for livsnydere for livsnydere for livsnydere Denne rejse er for dig, som vil have det bedste af det bedste. Du starter med 4 dage i Cape Town, hvor du bor på et lækkert B&B. Vi har inkluderet en dagstur - du kan frit

Læs mere

Have- og naturrejse i det sydvestlige Irland

Have- og naturrejse i det sydvestlige Irland Have- og naturrejse i det sydvestlige Irland 18. til 23. juni 2014 Altamont Gardens Rejsekoncept Konceptet for mine rejser til Irland er at de ud over at være haverejser også giver plads til at opleve

Læs mere

Kina i dag. Kina i dag

Kina i dag. Kina i dag Kina i dag Kina i dag I Kina bor der cirka 1,3 milliard indbyggere. 300 millioner af dem er lige så rige eller meget rigere end folk i Danmark. 1 milliard kinesere er fattige. Der er stor forskel på, hvordan

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

YOGA RETREAT MAROKKO. 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015. Læs mere

YOGA RETREAT MAROKKO. 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015. Læs mere YOGA RETREAT MAROKKO 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015 Læs mere Tag med på luksus Yoga retreat til eventyrlige Marrakech og området i de smukke Atlasbjerge Velkommen

Læs mere

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Med 2a til New York Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Praktiske oplysninger: Adresse i New York The West Side YMCA 5 West 63rd Street New York, NY 10023 Tlf.: +001 212 875

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Kina - Beijing. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og information. Se mere på www.gislev-rejser.dk

Kina - Beijing. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og information. Se mere på www.gislev-rejser.dk REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Kina - Beijing 2015 8 dage Bemærk hvor meget du får for pengene på denne Kina-rejse! Superpris, fra kr. 9.998 Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og information. Se

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Iford Manor!!" #$ %$ & '

Iford Manor!! #$ %$ & ' Iford Manor!!" #$ %$ & ' () Fakta Transport: Fly fra Kastrup til London Heathrow med SK503 11. maj klokken 12:00 Hjemrejse fra Heathrow med SK506 den 16. maj klokken 16:50 I England bliver vi transporteret

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Sneppejagt i Irland. Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk

Sneppejagt i Irland. Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk Sneppejagt i Irland Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk Sneppejagt 2-8 jægere fra slutningen af November til 1 Februar Co. Kerry Sydvest Irland Irland har altid været kendt for den

Læs mere

Rügen med Arkona, Stubbenkammer, Stralsund

Rügen med Arkona, Stubbenkammer, Stralsund Rügen med Arkona, Stubbenkammer, Stralsund Lørdag den 11. til tirsdag den 14. oktober 2014 Rejseledere: Søren Sørensen og Chr. Ebbe Mortensen Farverige efterårsdage ved Nordtysklands Østersøkyst Traner

Læs mere

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing 13 dage / 12 overnatninger Inden for 13 dage vil du få en sjælden mulighed for at rejse på tværs af Sibirien, Mongoliet

Læs mere

Kina - Beijing 8 dage

Kina - Beijing 8 dage REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Kina - Beijing 8 dage Med Finnair via Helsinki - nemt & bekvemt! 2014 Fly Oplev den fantastiske hovedstad Beijing. Dansk rejseleder med på hele rejsen. Den Kinesiske Mur

Læs mere

Californien den 14-24. oktober 2011

Californien den 14-24. oktober 2011 Californien den 14-24. oktober 2011 Arrangeret af Aalborg Stiftsbestyrelse Rejseleder: Provst Carsten Bøgh Pedersen Fredag den 14. oktober 2011 Flynr.: 05.00 Seneste check in i Aalborg Lufthavn 06.25 Afgang

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AKADEMIET FOR WWW.VlSUEL-lNNOVATlON.DK børnenes design INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest kreative og inspirerende

Læs mere

Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues

Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues Lørdag,23/4 tirsdag,3/5 2016. Pris:kr.10.298,- Pilgrimme fra Portugal har i mange år fulgt denne rute hele vejen op gennem landet. Ruten går igennem forskellige

Læs mere

Krakow. www.ringe-og-omegns-biavlerforening.dk v. Jes Rasmussen - Tlf. 62 29 13 35 AFREJSE DEN 22. APRIL 2014-9 DAGE

Krakow. www.ringe-og-omegns-biavlerforening.dk v. Jes Rasmussen - Tlf. 62 29 13 35 AFREJSE DEN 22. APRIL 2014-9 DAGE Krakow AFREJSE DEN 22. APRIL 2014-9 DAGE KULTURPERLEN KRAKOW - ENESTÅENDE BJERGLANDSKABER At vandre gennem Krakows smalle gader er som at træde tilbage i historien. Her står de smukke borgerhuse uberørt

Læs mere

Engelsk 2015. Datoer:

Engelsk 2015. Datoer: Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for London. Cambridge universitet består af flere colleges, der alle samlet kaldes Cambridge University.

Læs mere

Jordan og Israel med Herbert Pundik (ISR15116)

Jordan og Israel med Herbert Pundik (ISR15116) Jordan og Israel med Herbert Pundik (ISR15116) Periode: 23. mar 3. apr 2015 Pris pr. person: 25.900 kr (alm. pris) 24.900 kr. (Plus pris) Enkeltværelse: 3.600 kr. pr. person På studierejse til Jordan og

Læs mere

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685 er en sprogrejse for dig fra 16 år, som gerne vil have nogle ugentlige aktiviteter og udflugter Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for

Læs mere

THE SCANDINAVIA-JAPAN SASAKAWA FOUNDATION

THE SCANDINAVIA-JAPAN SASAKAWA FOUNDATION THE SCANDINAVIA-JAPAN SASAKAWA FOUNDATION Report Udfyldes på dansk eller engelsk Denne forside findes også i elektronisk form på vores webside. Vi foretrækker at modtage en digital version, såfremt beretningen

Læs mere

Pro Bowl og vinterferie i Miami 26. januar 2. februar 2010. med Jesper Elming og Jimmy Bøjgaard

Pro Bowl og vinterferie i Miami 26. januar 2. februar 2010. med Jesper Elming og Jimmy Bøjgaard Pro Bowl og vinterferie i Miami 26. januar 2. februar 2010 med Jesper Elming og Jimmy Bøjgaard Tirsdag den 26. januar Afrejse med Continental Airlines om morgenen via New York med ankomst sidst på aftenen

Læs mere

Det hellige land - Tre religioner - To folk

Det hellige land - Tre religioner - To folk Det hellige land - Tre religioner - To folk -studietur på begge sider af en mur 29. september 9. oktober 2015 Rejseledere: Lektor Peter Lodberg og pastor Leif Vestergaard Det hellige land har gennem århundreder

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse

Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse indbyder til konference om Læringsmiljø og voksenundervisning Undervisningsmiljøets samspil med pædagogik og læring 24. 26. oktober 2013 Haderslev, Danmark Konferencen

Læs mere

Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter

Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter Hovedstadens eksklusive åndehul At bo på Østerbro har altid været forbundet med en vis prestige, og historisk set har det hovedsagligt

Læs mere

Livsnyderrejse til Sorrento d. 2. 7. juni 2014... Mandag:

Livsnyderrejse til Sorrento d. 2. 7. juni 2014... Mandag: Livsnyderrejse til Sorrento d. 2. 7. juni 2014.... Mandag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 10,20 fra Kastrup lufthavn. Rejsende med provinstilslutning får direkte besked fra Samson*Travel

Læs mere

Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj.

Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj. Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj. 9 dage * Teknisk arrangør: Unitas Rejser i samarbejde med aibidji. Dansk rejseleder: Keld Møller Pedersen. Armensk

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

De sydlige franske alper byder altid på perfekt skiløb og masser af solskinstimer

De sydlige franske alper byder altid på perfekt skiløb og masser af solskinstimer Familietur til Serre Chevalier i Frankrig, uge 7 2015 Målgruppe: Familier med større børn og teenagers, der allerede har prøvet skiløb før, og ønsker at udvikle skiløbet under perfekte forhold. Transport/Ophold:

Læs mere