Kulturrejse Japan. Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo. 13 dage april 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturrejse Japan. Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo. 13 dage 12. - 24. april 2012"

Transkript

1 Kulturrejse Japan Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo Japansk æstetik i fuld flor: te-ceremoni, havekunst, tempelgeometri, kaligrafi, tempelarkitektur, bonsai, gastronomi Japansk arkitektur til alle tider Kyotos gyldne templer Bjergtagende naturoplevelser bl.a. med Mt. Fuji 13 dage april 2012 Carsten Cramon Gyden Brædstrup tel.: carsten@cramon.dk

2 Indledning Japan ligger i begyndelsen af verden, der hvor solen står op. det er også det, de kalder deres land Nihon, som betyder solens oprindelses land. Det japanske folks rødder fortoner sig, og ingen ved i virkeligheden, hvor de kom fra. Sproget er ikke rigtig i familie med andre sprog. Slet ikke kinesisk, en smule med koreansk, mongolsk og finsk/ungarsk, men alligevel ikke. Kulturelt har Japan været under en enorm indflydelse fra Kina. På et tidspunkt i den sene Middelalder, begynder Japan at udvikle sin egen særprægede kultur ikke ulig den måde den europæiske kultur udvikler regionale forskelle med rod i antikken. Japan er et ø-rige, som kun har være besat én gang kortvarigt efter anden verdenskrig. Derfor har Japan undgået ødelæggende invasioner og revolutioner, så hvis man vil se den originale kinesiske Tang ( ) og Sung ( ) arkitektur, skal man til Japan, for i Kina er der kun ubetydelige rester tilbage er året hvor Sungdynastiet i Kina går under for Mongolernes hærgen, og Kina mister sin dynamik, mens Japan udvikler sin raffinerede æstetik indenfor alle kunstarter, meget ulig den kinesiske. I 1868 sker et brud med den kinesisk inspire-rede kultur, da Japan beslutter sig for at modernisere sig selv efter vestligt europæisk forbillede. Den opgave klarer japanerne selv og undgår koloniseringens ødelæggende konsekvenser. Det moderne Japan ligner på overfladen et hypermoderne samfund, men under den har landet bevaret sine egne unikke mønster. Den anden vej har japansk kultur påvirket os på flere måder især indenfor arkitektur og design. Til at begynde med regnede vestens arkitekter ellers ikke japansk arkitektur for noget som helst. Med modernismens gennembrud i vesten i 1930 erne og dyrkelsen af det enkle og udekorerede blev Japan lidt efter lidt det forbillede, det har været siden. Der findes stort set ikke en arkitekt eller designer som ikke drømme om at komme til Japan og se og sanse den japanske æstetiks kvaliteter. Den tyske arkitekt Bruno Taut skrev således begejstret at Katsuravillaen er modernismens Arkropolis.

3 Dag Først på eftermiddagen flyver vi fra København Lufthavn med Finnair. Efter en kort mellemlanding i Helsinki flyver vi videre til Osaka i Japan, hvor vi ankommer næste morgen. Osaka er 7 timer foran os, når vi har sommertid. Vi kører fra Osaka, der er Japans næststørste by og som traditionelt har været handelsbyen i området. Vi skal besøge Nara, der var Japans første hovedstad. Den blev udlagt på samme måde som det kinesiske Tangdynastis hovedstad Chang an (nuværende Xian). Nara var hovedstad fra under navnet Heijokyo. I og omkrig Nara ligger de ældste og fineste eksempler på Tang og Sung arkitektur, tilføjet den japanske trang til perfection og fremragende håndværk. Horyuji Templet: Er det grundlagt i 607 og rekonstrueret i 670 efter en brand. Horyuji er et perfekt eksempel på tidlig buddhistisk tempelarkitektur, og er både Japans ældste tempel og verdens ældste træarkitektur. Todaiji Templet: Regnes for at være verdens største bygning i træ. Oprindelig bygget i begyndelsen af 700-tallet som bygning for en gigantisk støbt bronzebuddhastatue. Oprindelig var templet 30% større end den nuværende bygning, som er en rekonstruktion fra Nara Deer Park: Er en del af den park hvor både Todaijitemplet og Kasuga shrine ligger. Den nuværende park er fra Ifølge den folkelige overtro er hjortene (hjort hedder på japansk Shika) hellige og indtil efter anden verdenskrig blev de anset for at være guddommelige. Katsuga Shrine: Grundlagt i 768 af Fujiwara familien som den dag i dag har tætte bånd til kejserfamilien. Katsuga templet er et såkaldt Shinto tempel. Japans oprinddelige animistiske religion Kami-religionen havde ikke udviklet en egentlig arkitektur. Under indflydelse af Buddhismen definerer kami-religionen sig og skaber sin egen arkitektur. Den del af kamireligionen som er knyttet til kejserfamilien, bliver efter 1868 organiseret i hele Japan som Shinto. I Shinto dyrkes kejseren som en gud. Efter anden verdenskrig blev dette forbudt, men navnet Shinto bruges stadig som navn på kami-religionens templer.

4 Dag 3 Vi er nu i Kyoto, Japans anden kejserlige hovedstad fra , der som Nara er bygget efter kinesisk forbillede. I dag har byen ikke bevaret ret meget af den oprindelige arkitektur bortset fra nogle af de smukke templer og gadenettet, der er udlagt i et strengt skakbrædtmønster. I Kyoto finder vi de vigtigste eksempler på japansk kunst og arkitektur fra , der er guldalderen i japansk æstetisk udvikling. I dag besøger vi en række spændende templer på voress bustur: Kinkakuji Templet: Oprindelig bygget 1397 som villa for en indflydelsesrig mand. Ved dennes død blev stedet konverteret til et zen-tempel. Den centrale pavilion er dækket af bladguld deraf navnet det gyldne temple (Kinkakuji). Blev brændt ned af en 22 årig munk i 1950 og rekonstrueret i Forfatteren Yokio Mishima har skrevet bogen Det gyldne temple (oversat til dansk), som handler om munkens liv og tanker. Kan anbefales. Ryoanji Templet: Er et zen-tempel, som har den måske mest berømte stenhave. Haven menes at være anlagt i midten af 1400-tallet. Stenhaver er inspireret af kinesiske byhaver, som er små bjerglandskaber af berømte hellige bjerge. I japan bliver disse landskaber forenklede til det absolut minimale og bliver symbolske henvisninger til zenfilosofien. Vi tager et hvil med en dejlig frokost med den japanske ret - Shojin ryori - på Restaurant Izusen nær Ryoanji templet. Kokkedera Templet (Saiho-ji): Et tempel med rødder tilbage til Nara-tiden, men som tiden gik forfaldt det. I 1339 blev det rekonstrueret og konverteret til zen-tempel i tidens ånd. Templet er mest kendt for sin moshave, som er en variation over stenhaven. I haven findes mere end 100 forskellige mosser. Vi starter besøget på templet med en rituel praktisk indføring i kaligrafiens kunst. I denne seance under ledelse af en zen-munk, har vi mulighed for at komme dybere ind i en fornemmelse af, hvad zen er. Ensuji Templet: Zen-tempel grundlagt 1678 på en tidligere kejserlig villas grund. Stedet er mest kendt for sin have og det lånte landskab, der er et af de fineste i Kyoto. Et lånt landskab betyder, at man bruger det fjerne landskab i dette tilfælde bjerget Hieizan som en del af havens komposition. Også her vil vi kunne fornemme zen på en dybere måde, da stedet normalt ikke besøges af masseturismen.

5 Dag 4 Efter morgenmaden tager vi taxi ud til Hyakumanben markedet ved Chionji templet. Det er et af tre månedlige markeder i Kyoto, hvor der udbydes loppefund og en lang række smukke og spændende hjemmelavede ting, så som: smykker, tasker, tøj, fødevarer m.m.. Efter frokost starter vi på en række billedforedrag på hotellet. Hans Laurens vil først give et rids over Japans historie og Zenbuddhismens placering i denne. Derefter vil Carsten Cramon tale om japansk tempelgeometri, som er et helt specielt japansk geometrisk udtryk, fuldstændig anderledes en de geometriske spørgsmål, man besvarede i vesten op til vores tid. Den japanske tempelgeometri er en form for æstetisk geometri. I det afsluttende foredrag tager Hans Laurens os med på opdagelse i den japanske æstetik, som den kommer til udtryk mange steder i samfundet: te-ceremoni, havekunst, bonsai, origami, tempelarkitektur osv. Først på aftenen begiver vi os på en lille gåtur til vores fælles spisested Restaurant Robata and Sushi Wasabi i Gion, hvor vi skal have den japanske specialitet Robata-yaki. Vi bor centralt i Kyoto og tæt ved hovedgaden Shijo-dori (oversat 4. Gade). Vi går ned ad Shijo mod øst. Her og i de tilstødende sidegader ligger mange forretninger og varehuse. Her kan alt købes. Vi passerer også det store fødevaremarked Nishiki Ichiba - Kyotos køkken. En overdækket gade, hvor man kan få et indtryk af det traditionelle japanske køkkens mange indgridienser. Vi når floden Kamogawa, som går nord-syd gennem byen. På den anden side af floden kommer vi til Kabukiteatret Minamiza. Kabuki er en japansk teaterform, som er en blanding af skuespil, syngespil, circus og akrobatik iscenesat i overdådige scenografier og kostumer. Nu er vi i Gion, der traditionelt har været kendt for Kyotos geishaer. Gion er stadig Kyotos underholdningskvarter. Dele af de gamle huse og gader er bevaret.

6 Dag 5 På vejen ud af Kyoto til den lille berømte te-by Uji gør vi holdt ved Tofukuji templet. Det er et zen-tempel grundlagt i De nuværende nygninger er senere. Templet er udlagt som et symbolsk bjerg med zenmesteren som eremiten, der lever på bjerget. Her fra forklarer han eleverne, som har besteget bjerget, zens inderste mening. Herefter videre til templet Byodo-in i Uji. Oprindelig bygget som en villa, men ændret til et temple i Templet er berømt for Fønixhallen bygget i Hallen ligger ved en lille dam som symboliserer havet. Over dammen (havet) kan man se Amida Buddha, som sidder og venter på dig i sit vestlige paradis. I tiden omkring år 1000 ses introduktionen af en mere folkelige buddhisme, hvor Amida Buddha frelser dig fra livets trædemølle gennem dine bønner. I nærheden af Byodi-in ligger Taiho-an te-huset her skal vi deltage i en rigtig japansk te-ceremoni. Te-dyrkningen startede i Japan oprindeligt i Kyoto-området, og da Japans bedste grønne te uden sammenligning kommer fra Uji-området, venter der os en spændende oplevelse. Efter te-ceremonien besøger vi en af områdets bedste te-producenter Hibiki-an. På denne te-gård blev Sohen Nagatani født. Sohen regnes for den moderne tedyrknings fader i Japan, da han i 1738 udviklede en ny metode til konservering af te-blade. Vi skal høre om hans metode og deres produktionsmetoder på gården. På vejen tilbage til Kyoto stopper vi ved et af japans største sakebryggerier Gekkiekan Sake Factory. Vi kommer her til at høre om sakebrygningens historie i Japan. En lille smagsprøve bliver der også tid til.

7 Dag 6 Efter morgenmaden tager vi taxi til Ginkakuji Tempel, som oversat betyder sølvtemplet. Templet blev påbegyndt i 1482 og blev aldrig færdiggjort efter den opridelige plan, efter hvilken templet skulle være dækket med sølvfolie ligesom Guldtemplet er dækket af bladguld. Sogunen Yoshimasa elskede stedet og ville hellere opholde sig der end at tage sig af det politiske. Så mens borgerkrigen rasede, og Kyoto blev brændt ned til grunden, sad han og nød sin smukke have. Efter Yoshimasas død i 1490 blev villaen omdannet til et zen-tempel. Efter besøget ved Ginkakuji følger vi Filosofstien til Nanzenji templet. Den to km lange sti er kantet af kirsebærtræer. Et af de smukkeste steder i Kyoto, når træerne blomstre. Hvis vi er heldige blomstrer træerne, når vi er der. Stien er opkladt efter den japanske filosof Nishida Kitaro, som i begyndelsen af det 20. århundrede spadserede på stien, når han filosoferede. Nanzenji Templet blev grundlagt i 1291 på en grund, hvor der havde ligget en kejserlig villa. Nanzenji er et zen-tempel og hovedtempel, for det der hedder Gozan oversat De fem bjerge efter kinesisk mønster. De fem bjerge er de fem vigtigste zen-templer i Kyoto sammen med de fem vigtigste zen-templer i Kamakura (by nær Tokyo). Tofukuji, som vi besøgte i går, er et af de fem bjerge. Vi slutter vores lille vandretur ved Heian Jingu, der blev bygget i 1895, er et godt eksempel på et shinto-tempel. Templet blev bygget af den japanske regering til understregning af den moderne kejserkult, der blev opbygget i Japan efter Japans modernisering, der startede i Efter nederlaget i anden verdenskrig i 1945 har templet mistet sin politiske betydning, men haven fremstår stadig i sin underfulde pragt.

8 Dag 7 Det meste af dagen er til egen videre udforskning af Kyoto. Man kan også finde sig en bænk i en af de mange smukke tempelhaver og sidde og filosofere over de foregående dages indtryk. Måske skulle man finde en lille ting at tage med hjem som minde om dette helt anderledes land. Først på aftenen holder Hans Laurens billedforedrag om de kommende dages program. Ikke mindst får vi en introduktion til metropolen Tokyo, hvor vores rejse slutter.

9 Dag 8 I dag fortsætter vores rejse rundt i Japan. Første stop er Miho Museum, der stod færdigt i Der er tale om et arkitektonisk mesterværk af den amerikanske/kinesiske arkitekt I.M. Pei. (de fleste kender ham bedst for glaspytramiden i Louvres gård). Museet ligger meget smukt føjet ind i bjergene øst for Kyoto. Vores rejse fortsætter til Seki, som er en lille by kendt for sine knive. Historisk var Seki centrum for produktion af de berømte smuraisværd. I middelalderen var der på et tidspunkt 300 aktive smede i byen. I vore dage har byen en industriel production af de kendte kvalitetsknive køkkenknive, som Japan er så kendt for. Vi vil i en af byens knivproduktionsbutikker få demonstreret knivkunstfremstillingen. Efter dette fortsætter vi til vores hotel for natten, Ryokan Hoshokaku i Takayama. Et traditionelt japansk spa-hotel med varme kilder. Vi skal spise, bade og sove på japansk denne aften, nat og morgen. En særlig æstetisk oplevelse venter os.

10 Dag 9 Efter den udsøgte morgenmad på vores Ryokan foretager vi en lille byvandring i Takayama. Byen har bevaret sit unike bybillede og er et typisk eksempel på en japansk by før moderniseringen i Byen ligger isoleret i bjergene, så moderniseringen kom sent til stedet og den originale arkitektur blev derfor bevaret. Byen var administrativt centrum i Edo-perioden ( ). Vi besøger bl.a. Jinya House, som er eneste bevarede administrative bygning fra Edo-perioden. Midt på eftermiddagen fortsætter vi til Matsumoto gennem de smukke japanske alper. Vi overnatter i Matsumoto for at have god tid til vores besøg på Mt. Fuji næste dag. Middag på hotellet

11 Dag 10 Efte morgenmaden besøger vi Matsumoto Castle. Original borg bygget i perioden med borgerkrig i slutningen af 1500 tallet. Borge som Matsumoto blev i denne periode bygget over hele Japan. Mange forfaldt eller blev revet ned, mens andre som fx Osaka borgen brændte under anden verdenskrig og blev genopbygget i beton. Matsumoto Castle undgik ødelæggelse i tiden efter 1868, hvor mange borge andre steder blev solgt til nedrivning. I Matsumoto fik lokale kræfter forhindret det. Vi fortsætter rejsen langs med de japanske alper til Mt. Fuji Visitor Center. Fujisan, som den hedder rigtigt på japansk og ikke Fujiyama som mange siger, er Japans højeste bjerg (3.776 meter) og stadig en aktiv vulkan. Sidste udbrud var i 1708/09. Fujisan er et af japans tre hellige bjerge. Efter Visitor centeret fortsætter vi op til Mt. Fuji 5th station, som er det højeste, man kan komme op med bil og bus. Herfra er der en fantastisk udsigt. Som Johannes V. Jensen udtrykker det: Da jeg saa Fusijama, brast den sidste Drøm om en anden tilværelse end den, der er. Jeg begreb, at den højere Verden, vi stunder imod, kun kan være netop den, der er, men at vi aldrig i det givne Øjeblik er naaet op til den, at vi til daglig er blinde for den. Der lader sig ikke tænke frugtbarere Tanke.Det er i Grunden det eneste, et Menneske kan opleve. Derfor er Fusijama et helligt Bjerg. Efter dette tankevækkende besøg begiver vi os til vores hotel i Tokyo for de sidste tre dage. Vi har fælles middag på hotellet.

12 Dag 11 Tokyo hovedstad i Japan siden Før 1869 hed byen Edo og var hovedstad for Shogunatregeringen fra 1603, men blev altså ikke den officielle kejserlige hovedstad før Da havde byen forlængst overtaget Kyotos rolle som politisk og kulturelt centrum. Tokyo var allerede i 1700-tallet en af verdens største byer med over en million indbyggere. Vore dages Tokyo har verdens største byområde med over 37 mio indbyggere incl. forstæder. I det 20. århundrede blev byen ødelagt to gange og genopbygget igen. I 1923 brændte det meste af byen ned til grunden efter et jordskælv og under 2. Verdenskrig blev byen bombet og ødelagt. I dag er det en moderne storby, som har været trendsætter indenfor mode og livsstil de sidste 20 år. Vi starter dagen med at tage med metro til den imponerende St. Mary Cathedral af Kenzo Tange fra Den er bygget over et kors, hvorfra der udgår otte hyperbolske paraboloider. En form som Gaudi var den første til at udnytte at rette linjer kan udspænde krumme former. En kirke med mange stærk geometriske udtryk. Efter dette besøger vi Shinjuku-bydelen, som er Tokyos commercielle og administartive centrum - Tokyos Manhattan. Her ligger bl.a. Tokyos nye rådhus bygget af Kenzo Tange. Shunjuku har verdens travleste station. Området blev næsten totalt ødelagt under 2. Verdenskrig, men fremstår i dag genopbygget med dens himmelstræbende skyskrabere. Efter Shinjuku når vi frem til Harajuku-bydelen. Det er stedet, hvor unge hænger ud om søndagen - vores besøgsdag. Traditionen med de unge har rødder helt tilbage til tiden lige efter 2. Verdenskrig. Et sjovt besøg, hvor man kan se den mangainspirerede(japansk tegneserie) ungdomskultur i fuldt og farverigt flor: Takeshita dori: Teenagepiger og drenges gade for alt muligt sjovt småt, sødt og sejt til unge. Ved siden af Takeshita dori ligger det olympiske stadion bygget i 1964 af arkitekten Kenzo Tange. Aoyama - Tokyos centrum for mode og livsstil med butikker af fx Ise Miyake og Rei Kawakubo. Omotesando - bred gade som er det nærmeste Tokyo kommer en egentlig boulevard med cafeer og modebutikker. Arkitekten Tadao Ando har bygget en shoppingarkade og hans kollega Toyo Ito er repræsenteret med en modehus.

13 Dag 12 Vi vil benytte den sidste dag i Tokyo til at få genopfrisket Japans spændende historie. Vi tager metroen til Asakusa station, der ligger lige ved Asakusa Kannon Tempel. Dette er Tokyos mest hellige og spektakulære tempel, med et leben fra morgen til aften af praktiserende buddhister og handelsfolk. Senere når vi frem til den smukke Ueno Park med mange helligdomme og museer, hvor der vil være tid til refleksion over vores rejses mange indtryk. Resten af dagen er fri. Man kan f.eks. besøge Tokyo National Museum, som også ligger i Ueno Park. På museet kan man endnu en gang få sat Japan historie i relief med udsøgte kunstskatte. Måske fortrækker man bare at nyde den dejlige park inden aftenens udsøgte afskedsmiddag(middagen er et tilkøb).

14 Dag 13 Efter morgenmaden begiver vi os til lufthavnen Narita i Tokyo, hvor vores fly letter ved 11-tiden. Vi er hjemme samme dag i København ved 18-tiden. En rejse ind i en fremmedartet kultur er slut, og vi kan så i de næste måneder bearbejde de mange indtryk. Tak for rejsesamværet.

15 Praktiske Rejsedato: april 2012(13 dage) Afrejse fra: Kastrup Pris: kr kr. Enkeltværelse: kr. Sygeafbestillingsforsikring: + 6 % (Undersøg om du ikke allerede har denne forsikring i din indboforsikring). Indeholdt i prisen: Fly: København - Osaka og Tokyo - København. Bus og taxi: De i programmet nævnte transporter med bus. Metro: To dages ubegrænset adgang til alle metro tog i Tokyo. Hotel: Delt dobbeltværelse med bad og toilet på gode 3* hoteller. Leje af foredragssale og A/V udstyr på hotellerne. Pension: Morgenmad 11 dage, middag 4 dage samt diverse serveringer på flyene. Der vil inden rejsen fremkomme tilbud om at deltage i fællesmiddage på andre end de fire fælles middage som allerede er med i rejsens pris. Der vil være tale om udsøgte japanske gastronomiske oplevelser. Udflugter: Samtlige udflugter incl. entré. Danske Arkitek maa. og historiefortæller Hans guider: Laurens. Har studeret og boet i Japan i flere år. Taler japansk og har tidligere været faglig guide på kulturrejse til japan. Cand. scient. Carsten Cramon. Har afviklet en lang række kulturrejser, bl.a. til Tibet, Kina og Middelhavslandene. Lokalguider: Lokal guide på Tokyos nationale museum. Foredrag: Hans har tre foredrag og Carsten ét - ca. 8 t. Kompendium: Flot indbundet kompendium på ca. 50 sider. Ikke indeholdt i prisen: Drikkevarer: Drikkevarer til maden. Flyskatter og Hvis flyskatterne og olietillæggene ændrer sig, olie tillæg: vil der også komme en ændring af prisen i opeller nedadgående retning. Diverse: Tilmelding: Depositum: Senest mandag den 2. januar Tilmeld dig på Cramon Kulturrejsers hjemmeside, ring eller send et brev. Betales med kr. ved tilmelding enten på check eller til konto Evt. sygeafbestillingsforsikring betales samtidig. Restbetaling: Senest mandag den 30. januar Forbehold: Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Japans højdepunkter Tokyo og Kyoto

Japans højdepunkter Tokyo og Kyoto Japans højdepunkter Tokyo og Kyoto Den ene by er blandt verdens største, og det siges, at den aldrig sover. Den er hovedstad i Japan, og var lagt i ruiner efter 2. verdenskrig, men har rejst sig som fugl

Læs mere

Bruxelles og Belgien. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Bruxelles og Belgien. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Bruxelles og Belgien Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.06.2020 03.07.2020 4.695,- Højdepunkter Rundtur i Bruxelles med dansktalende lokalguide Vi ser Grand Place og Manneken

Læs mere

Sensom m er/e fterår i Prag,

Sensom m er/e fterår i Prag, Sensom m er/e fterår i Prag, Vi tager fra Nykøbing F banegård i september 2009 1 . MÅ IKKE FJERNES, MEN KAN KOPIERES Efterårs tur Pagh Europas store kulturby holder skansen som en af de af billigste hovedstæder

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive 1/6 2/6 3/6 (T-2018) Få en oplevelse langt ud over det sædvanlige i dejlige Tyskland, en tur med indtryk til alle sanser, her er både besøg på chokoladefabrik

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Japan et kejserrige fuld af oplevelser!

Japan et kejserrige fuld af oplevelser! 7. dag: Torii-port Rejsens højdepunkter + Japans hellige bjerg, Mount Fuji + City-tour i Tokyo + Hiroshimas Peace Memorial Park + Japans hellige bjerg, Mount Fuji + City-tour i Tokyo + Hiroshimas Peace

Læs mere

Paris - Byernes by. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Paris - Byernes by. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Paris - Byernes by Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.995,- Højdepunkter Montmartre med Sacré-Coeur Eiffeltårnet Slottet i Versailles Sejltur på Seinen Vi bor på solsiden af Montmartre

Læs mere

Amsterdam september 2018

Amsterdam september 2018 Amsterdam 17.-21. september 2018 Kalundborg Turistforening har fornøjelsen at tilbyde en 5-dags bustur til Amsterdam. Amsterdam er pragtfuld og noget ganske særegent. Sømændene har nemlig gennem tiden

Læs mere

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan FREDAG 3.JUNI skrevet af Allan Efter arbejde mødes Anne Marie og jeg ved togstationen, og starter turen til Brisbane, hvor vi skal besøge Niels, som vi har studeret med på Aalborg Universitet. Aftensmaden

Læs mere

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL AFREJSE: d. 26. marts - 5. april 2015 11 dage PRIS: DKK 17.800 kr. per person UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL Grønne terrassemarker, rhododendron-skove

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 29.08.2020 06.09.2020 5.895,- Højdepunkter Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Flotte og interessante

Læs mere

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Hamburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.795,- Højdepunkter En fantastisk millionby så tæt på Mulighed for havnerundfart og museumsbesøg Vi bor på nyt velbeliggende hotel i

Læs mere

Londons Højdepunkter. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Londons Højdepunkter. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Londons Højdepunkter Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.695,- Højdepunkter Centralt hotel lige ved British Museum Rejseleder med hele vejen Tilkøb den store London sightseeing

Læs mere

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.695,- Højdepunkter Visby - som trukket ud af Middelalderen Lokalguide på Gotland De naturskabte

Læs mere

Catalonien, Andorra og Pyrenærerne

Catalonien, Andorra og Pyrenærerne Catalonien, Andorra og Pyrenærerne Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 13.09.2020 24.09.2020 8.195,- Højdepunkter Populære Roses Barcelona med lokalguide Andorra i Pyrenæerne Dejligt

Læs mere

Wien - Julerejse. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra:

Wien - Julerejse. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: Wien - Julerejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 6.445,- Højdepunkter Smukke, stolte og charmerende julepyntede Wien Julemarkeder og julestemning Stephansplatz med Stephansdom

Læs mere

Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien

Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien Altai Republikken i Sydsibirien, Pazyryk kurganer & den mægtige Yenisey`s kilde. 5 dage i det spektakulære Skt. Petersburg og Ermitagemuseum. 17 DAGE; 22.

Læs mere

Amsterdam. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Amsterdam. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Amsterdam Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Højdepunkter Byrundture i Amsterdam Kanalrundfart Hyggelige Volendam Rotterdam og Delft Side 1 af 5 3.695,- Amsterdam Amsterdam er pragtfuld

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Saalbach - Hinterglemm

Saalbach - Hinterglemm Saalbach - Hinterglemm Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter I von Trapps fodspor i Salzburg Den smukke og solrige Glemmtal Joker Card med masser af fordele bl.a.

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring Maraton i Tórshavn Drømmer I om en aktiv oplevelse udover det sædvanlige? Nu ha I muligheden for at løbe Tórshavn Marathon på smukke Færøerne. Udover maraton er der også mulighed for at løbe eller gå et

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Salamanca, Plaza Mayor Oplev en af Spaniens smukkeste og mest spændende historiske byer, Salamanca, kom et smut til den velbevarede middelalderby

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 Tag med Anton Rejser til Kinas hovedstad Beijing på en rejse, der lægger beslag på alle dine sanser! Oplev alle de kendte steder, som man altid har drømt om at

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Holland - Blomsterparade i Keukenhof

Holland - Blomsterparade i Keukenhof Holland - Blomsterparade i Keukenhof Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.995,- Højdepunkter Forår i Amsterdam Den enorme blomsterparade Rolige og hyggelige Haarlem Blomstergodset

Læs mere

firsttimers travel guide NEW YORK

firsttimers travel guide NEW YORK firsttimers travel guide NEW YORK PARKER & MUSEER Central Park High Line 2 Den 3,5 km store park midt på Manhattan er en fredfyldt oase i storbyen - og et must at besøge, når man er i New York. I parken

Læs mere

KEJSERRIGET JAPAN. Program for afgange i Risskovrejser.dk tlf

KEJSERRIGET JAPAN. Program for afgange i Risskovrejser.dk tlf KEJSERRIGET JAPAN Program for afgange i 2019 Risskovrejser.dk tlf. 70 22 66 00 Nikko Shirakawa Takayama hiroshima miyajima kyoto osaka Nara hakone Tokyo Kom med på en spændende rundrejse i Japan, der kommer

Læs mere

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019 SKIVE KUNSTFORENING HAVNEVEJ 14 DK-7800 SKIVE WWW.SKIVEKUNSTFORENING.DK KONTAKT@SKIVEKUNSTFORENING.DK Arrangør: Skive Kunstforenings rejsegruppe Kunstrejse til Madrid og Toledo den 25.-30. maj 2019 Så

Læs mere

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch RETREAT I THAILAND med sparring og mentoring til din kreative proces - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch AFREJSE : 10-18. november 2016-9 dage PRIS: DKK 13.900 kr.

Læs mere

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter André Rieu koncert Theresienstadt Prags flotte pladser Borgen Hradcany Udsigten fra Karlsbroen Side 1 af

Læs mere

Saalbach - Hinterglemm

Saalbach - Hinterglemm Saalbach - Hinterglemm Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.495,- Højdepunkter I von Trapps fodspor i Salzburg Den smukke og solrige Glemmtal Joker Card med masser af fordele bl.a.

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Japan et kejserrige fuld af oplevelser!

Japan et kejserrige fuld af oplevelser! 7. : Torii-port RUNDREJSE I JAPAN Japan et kejserrige fuld af oplevelser! Altid DANSK- TALENDE rejseledere 5. : Mount Fuji Rejsens højdepunkter + Fantastiske oplevelser i kejserriget + Dansktalende rejseleder

Læs mere

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015 En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur En rejse der er udfærdiget i samarbejde med formændene for Pétanque Bourgogne og de lokale klubber. Der tilbydes

Læs mere

Nytår i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra:

Nytår i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: Nytår i Rom Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 4.145,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona 2 formiddage med informativ dansktalende lokalguide De historiske seværdigheder

Læs mere

Vandring i Himalaya Mt. Everest View

Vandring i Himalaya Mt. Everest View Vandring i Himalaya Mt. Everest View 21. oktober 2017 8. november 2017; 19 dage Denne rejse henvender sig til naturelskere, som godt kunne tænke sig at vandre i de mægtige Himalayabjerge. Alle med almindelig

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island Klassiske Færøerne & Island 8 dage fra kr. 17.998,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. På denne spændende 8-dages rejse vil I opleve den unikke natur på Færøerne og i Island. Rejsen er skræddersyet

Læs mere

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Hamburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.895,- Højdepunkter En fantastisk millionby så tæt på Mulighed for havnerundfart og museumsbesøg Vi bor på centralt hotel i Hamburg Side

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014

Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014 Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014 Andreas Lose Min praktik og deres pædagogik Nu er jeg næsten færdig med min praktik, og det går godt. Jeg er i en børnehave, som hedder DaDi kindergarten of Changzhou

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Luksusferie på Zanzibar

Luksusferie på Zanzibar Luksusferie på Zanzibar Nyd en fantastisk luksusferie på Zanzibar. På denne rejse får I både nogle dage i Stone Town, hvor I kan opleve den spændende kultur, shoppe og besøge de velduftende markeder og

Læs mere

Amsterdam. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Amsterdam. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Amsterdam Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Hyggelige kanaler og kanalhuse Forår i Amsterdam Rolige og hyggelige Harlem Blomstergodset Keukenhof Side 1 af

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 27.07.2019 04.08.2019 6.095,- Højdepunkter Side 1 af 6 Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Scenariske

Læs mere

Fra Santiago de Compostela til Finisterre

Fra Santiago de Compostela til Finisterre Fra Santiago de Compostela til Finisterre Dato: 27 april - 3 maj 2018 Turleder: Gerda Weng + Kirsten Brandt, DVL I middelalderen vandrede pilgrimme fra hele Europa ad Camino Francés gennem Nordspanien

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien For blot 30 år siden kostede de vinene fra Priorat området syd for

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Forår i Irland 27. april 4. maj 2008. Det jydske Haveselskab

Forår i Irland 27. april 4. maj 2008. Det jydske Haveselskab Forår i Irland 27. april 4. maj 2008 Det jydske Haveselskab Introduktion Irske haver har i en årrække været næsten ukendte i Danmark. Og det på trods af at der virkelig er nogle spektakulære haver at se.

Læs mere

Julemarkeder i Harzen

Julemarkeder i Harzen Julemarkeder i Harzen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.095,- Højdepunkter Harzen i adventsklæder Vores dejlige ****hotel i Hahnenklee Hyggelige udflugter til andre julepyntede

Læs mere

Jul i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra:

Jul i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: Jul i Rom Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 23.12.2019 27.12.2019 5 dage Sjæ. 4.045,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona 2 formiddage med informativ dansktalende

Læs mere

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 14.045,- Højdepunkter Enestående Wienerbal og Wienervalse Tradition og romantik Nytårskoncert i

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige middelalderbyer

Læs mere

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow.

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow. Doubletree by Hilton Krakow Dette luksuriøse 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den smukke polske by Krakow og lige ved siden af den smukke park Lotnikow Polskich. En dejlig byferie og enestående mulighed

Læs mere

Harzen - Semino Rossi Open Air

Harzen - Semino Rossi Open Air Harzen - Semino Rossi Open Air Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.395,- Højdepunkter Smukke bykerner med bindingsværk Heksene, myterne og minerne Bjergene og de opdæmmede søer

Læs mere

Stockholm - Storby og skærgård

Stockholm - Storby og skærgård Stockholm - Storby og skærgård Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.295,- Højdepunkter Skærgård og by Skansen og Vasa Museet Centralt beliggende hotel Middag første aften er inkluderet

Læs mere

BULGARIEN VIN * KULTUR * HISTORIE

BULGARIEN VIN * KULTUR * HISTORIE BULGARIEN VIN * KULTUR * HISTORIE 8 dages tur Sol, vindruer og vine har været bulgarske symboler siden antikken. Thrakerne, de første kendte indbyggere på Balkan Halvøen, var erfarne vinavlere og vinproducenter.

Læs mere

Togrejse tværs over Rocky Mountains. Mountains

Togrejse tværs over Rocky Mountains. Mountains Togrejse tværs over Rocky Mountains En fantastisk togrejse der tager jer tværs over Rocky Mountains På denne 9-dages rejse skal I fra Calgary til Vancouver i tog. Udover en helt fantastisk udsigt undervejs

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Det bedste af Kina & Tibet

Det bedste af Kina & Tibet Det bedste af Kina & Tibet Oplev Kinas højdepunkter og tag med til Lhasa for en helt unik oplevelse Tag med på en fantastisk rundrejse hvor du oplever højdepunkterne i Kina, og samtidig ser unikke Lhasa

Læs mere

Hvad ved du om Japan? Du skal læse en bog om Japan. Før du læser, skal du tegne eller skrive alt det, du ved om Japan.

Hvad ved du om Japan? Du skal læse en bog om Japan. Før du læser, skal du tegne eller skrive alt det, du ved om Japan. Før jeg læser bogen Hvad ved du om Japan? Du skal læse en bog om Japan. Før du læser, skal du tegne eller skrive alt det, du ved om Japan. Kopiside 1 Før jeg læser bogen Tip en tekst Læs sætningen. Er

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Bremen og Stade. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Bremen og Stade. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Bremen og Stade Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.195,- Højdepunkter Hansebyen Bremen Rejseleder med på hele rejsen *** hotel og 2 x aftensmad er inkluderet Med rejselederen

Læs mere

Krakow - Polens førende kulturby

Krakow - Polens førende kulturby Krakow - Polens førende kulturby Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 05.04.2020 11.04.2020 4.695,- Højdepunkter Centralt beliggende hotel Tømmerflådesejlads på Dunajec floden Saltminerne

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Hotel-Pension Bregenz

Hotel-Pension Bregenz Hotel-Pension Bregenz Hotel-Pension Bregenz er et fint mellemklasse hotel med den perfekte beliggenhed i Berlin lige ved Kurfürstendamm. Introduktion I centrum af Berlin finder i dette gode mellemklassehotel.

Læs mere

ENGLAND EN TUR MED ANTIK & THE 4 DAGE MED FLY, AFREJSE FRA BILLUND D. 6.MAJ 2019.

ENGLAND EN TUR MED ANTIK & THE 4 DAGE MED FLY, AFREJSE FRA BILLUND D. 6.MAJ 2019. ENGLAND EN TUR MED ANTIK & THE 4 DAGE MED FLY, AFREJSE FRA BILLUND D. 6.MAJ 2019. På denne rejse til England vil temaet være»antik og The«, hvor vi bor i byen Oxford, og her vil vi begynde vores rejse

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

OREA Hotel Voronez II

OREA Hotel Voronez II OREA Hotel Voronez II Den tjekkiske by er den næststørste i landet og ligger i den sydlige del af Tjekkiet. Byen er den by i Tjekkiet næstefter Prag, hvor der findes flest beskyttede historiske seværdigheder.

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

Celle - Nytårsrejse. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Celle - Nytårsrejse. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Celle - Nytårsrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.495,- Højdepunkter Nytårsaften på det dejlige Tryp Hotel i Celle. Gallabuffet og fyrværkeri nytårsaften Oplev vores dygtige

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Kina i dag. Kina i dag

Kina i dag. Kina i dag Kina i dag Kina i dag I Kina bor der cirka 1,3 milliard indbyggere. 300 millioner af dem er lige så rige eller meget rigere end folk i Danmark. 1 milliard kinesere er fattige. Der er stor forskel på, hvordan

Læs mere

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Berlin Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.06.2020 02.07.2020 3.395,- Højdepunkter Brandenburger Tor De store boulevarder Det gamle Østberlin Mulighed for besøg og middag i Rigsdagskuplen

Læs mere