kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder"

Transkript

1 kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld og moderne ledelse. Udviklingsforløbet er for dig, der tør udfordre sammenhængen mellem egen ledelsespraksis og organisationens evne til at skabe resultater. Giv din ledelse og din virksomhed et boost! Vi vil udfordre dit syn på ledelse og optimere din evne til at reflektere over egen praksis. Vi arbejder med en forståelse af, at ledelse handler om at kunne udnytte organisationens humane ressourcer i en konkret kontekst, og hvor en af dine hovedopgaver er at skabe empowerment blandt virksomhedens medarbejdere. Gevinsten ved forløbet bliver derved både for dig og for organisationen som helhed.

2 2 ERFARNE LEDERe 2015 / Dansk Erhverv Før kurset 360 feedback: 360 feedback giver et helhedsorienteret statusbillede af din ledelsesmæssige performance, sådan som den opleves og opfattes af respondenterne. Respondenterne er typisk: medarbejdere, sideordnede kolleger, nærmeste leder samt andre interne og eksterne interessenter. Forventningssamtale: Dine organisatoriske og personlige målsætninger aftales med nærmeste leder. Aftalen skal sikre forankring af lederudviklingsforløbet gennem en konkret afstemning af forventninger, aftaler om ressourcer, opfølgning, opbakning og støtte. Individuel udviklingsdialog 1: Torsdag den 10. september 2015 på Børsen (du indkaldes til 2 times samtale). For at støtte dig i at udarbejde en udviklingsplan for egne ledelsesmæssige indsatsområder gennemfører vi forud for første udviklingsmodul en udviklingsdialog mellem dig som deltager og en ledelsesudviklingskonsulent. Du får også tilbagemelding på 360 feedback. Vi har for meget management og for lidt frihed. Vi har for meget hierarki og for lidt fællesskab. Vi har for meget formaning og for lidt mening og formål. Det er udfordringen nu. Gary Hamel, ledelsesekspert.

3 ERFARNE LEDERe 2015 / Dansk Erhverv 3 Kursets forløb Modul 1 Ledelse, Organisation og Kultur Tirsdag den 15. og onsdag den 16. september 2015 på Børsen (eksternat) Du præsenteres for teori om organisationers opbygning, kulturens rolle og de komplekse ledelsesopgaver i en organisation. Teorierne bruges som linse til at undersøge egen organisation. Du kan anvende organisationsbegreber og ledelsesteorier og kan perspektivere ledelse, organisation og kultur i forhold til egen ledelsesopgave. Du kan endvidere anvende enkelte analyseredskaber i egen organisation. Videnskabsteori og organisationsforståelse Organisationsteorier og modeller Kulturteori og analyse af kulturen i en organisation Ledelsesprincipper, ledelsesteorier og analyse af ledelse Organisatorisk læring. Modul 2 Strategisk ledelse, læring og udvikling Tirsdag den 27. oktober 2015 på Børsen Vi arbejder med at identificere din virksomheds kerneforretning, og hvordan vision, mission og strategi omsættes til handleplaner og konkret ledelsespraksis. Du kan efterfølgende fortælle om sammenhængskraften i egen organisations strategi, vision og mission samt give konkrete bud på, hvordan dette kan styrkes. Strategi, værdi, vision og mission Strategier for HR, CSR, mangfoldighed, globalisering etc. Talentudvikling og Leadership pibeline.

4 4 ERFARNE LEDERe 2015 / Dansk Erhverv Modul 3 Ledelseskommunikation- og formidling Onsdag den 11. og torsdag den 12. november 2015 på et københavnsk teater (eksternat) Du styrker dine kommunikative evner og bliver i stand til at identificere det rigtige kommunikative redskab i dine forskellige roller som leder. Træningen indeholder både arbejde med formidling, coaching og feedback. Du opnår derved en professionel tilgang til kommunikation og formidling. Grundlæggende kommunikationsteori Ledelsesbaseret coaching og feedbackmetoder Kommunikationsstrategi og kommunikation i praksis Præsentationsteknik og storytelling Informationspolitik, herunder håndtering af pressen. Modul 4 Innovation, forandrings- og projektledelse Onsdag den 9. og torsdag den 10. december 2015 på et kursuscenter i Københavnsområde (internat) Omdrejningspunktet for dette modul er business driven action learning, hvor du gennem innovation og teamarbejde skal løse en konkret problemstilling i en organisation. Innovationsteori og metode Lederen som facilitator Kreativitetsteori og metode Forandringsledelse og forandringsprojekter.

5 ERFARNE LEDERe 2015 / Dansk Erhverv 5 Modul 5 Ledelse af forskellige kontekster og arbejde i ledelsesteamet Tirsdag den 2. februar 2016 på Børsen Dette afsluttende modul introducerer dig for den teoretiske ramme for den moderne leders dilemmaer og ledelsesrum. Du bliver i stand til at italesætte egne ledelsesprincipper og kan relatere dem til praksis, herunder ved at reflektere kritisk og være bevidst om dine egne styrker og udfordringer. Situationsbestemt ledelse Ledelse af selvledende medarbejdere Ledelse af ledere Distanceledelse Værdibaseret ledelse Lederen som coach Ledelsesteamet. Efter kurset Individuel udviklingsdialog 2: Forløbet afsluttes med et møde med dig, din leder og den ledelsesudviklingskonsulent fra Dansk Erhverv, som du har været tilknyttet i forløbet. På mødet gøres status i forhold til din og virksomhedens udbytte, desuden sættes der her nye mål for dit lederskab. Ledernetværk: Evt. dannelse af ledernetværksgruppe. Læring foregår mellem modulerne Gennem en særlig handlingsorientret metode action learning styrkes værdien fra forløbet i forhold til egen praksis. Kongstanken er, at de nye indsigter og perspektiver fra modulerne afprøves i egen praksis.

6 6 ERFARNE LEDERe 2015 / Dansk Erhverv Hvem kan deltage? Du har min. 2 års erfaring som leder, gerne med en grundlæggende lederuddannelse. Du kommer måske fra en mellemstor virksomhed. Du kan være virksomhedsejer, driftsleder, teamleder, personaleleder, faglig leder, projektleder, forskningsleder, leders leder m.m. Varighed Starttidspunkt 10. september Sluttidspunkt 2. februar Kursusdagene er typisk kl , med mindre andet er oplyst. Du må påregne tid til forberedelse før kurset samt mellem modulerne. Sted Dansk Erhverv, Børsen, 1217 København K, samt et københavnsk teater og et kursuscenter i Københavnsområdet. Pris Medlemmer kr., ekskl. moms - inkl. materiale, kursuslokale, overnatning og forplejning. Ikke-medlemmer kr. ekskl. moms - inkl. materiale, kursuslokale, overnatning og forplejning. Kursusleder og øvrige undervisere Kursusleder: Chefkonsulent i HR og ledelse Morten Svalgaard Nielsen. Øvrige undervisere er konsulenter fra HR og ledelse samt gæster. Tilmelding under kurser & events. Eller kontakt kursusleder Morten Svalgaard Nielsen, telefon: Tilmeldingsfrist 20. august 2015.

7 ERFARNE LEDERe 2015 / Dansk Erhverv 7 Datoer for modulerne Individuel udviklingsdialog 1 og tilbagemelding på 360 feedback: Torsdag den 10. september 2015 på Børsen (du indkaldes til 2 timers samtale). Modul 1: Tirsdag den 15. og onsdag den 16. september 2015 på Børsen (eksternat) Modul 2: Tirsdag den 27. oktober 2015 på Børsen Modul 3: Onsdag den 11. og torsdag den 12. november 2015 på et Københavnsk teater (eksternat) Modul 4: Onsdag den 9. og torsdag den 10. december 2015 på et kursuscenter i Københavnsområde (internat) Modul 5: Tirsdag den 2. februar 2016 på Børsen Individuel udviklingsdialog 2 fra februar 2016; planlægges individuelt.

8 På Dansk Erhvervs kursus, Erfarne ledere 2015, bliver du klædt på med opdateret viden fra vores eksperter inden for relevante emner som ledelse, strategi, organisation, kultur, læring og meget mere. KONTAKT Hvis du har spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Morten Svalgaard Nielsen. tlf.: mail:

COACHING SOM ARBEJDSREDSKAB

COACHING SOM ARBEJDSREDSKAB AMU COACHING SOM ARBEJDSREDSKAB KursusCentrets Coaching som Arbejdsredskab er et kompetencegivende uddannelsesforløb på 13 dage fordelt over 4 måneder og baseret på AMU. Coaching modul 1-5 sigter på at

Læs mere

Bliv en stærk leder. for børnenes skyld. Skræddersyede forløb for daginstitutionsledere, der skal sikre større kvalitet og trivsel i institutionen.

Bliv en stærk leder. for børnenes skyld. Skræddersyede forløb for daginstitutionsledere, der skal sikre større kvalitet og trivsel i institutionen. Bliv en stærk leder for børnenes skyld Skræddersyede forløb for daginstitutionsledere, der skal sikre større kvalitet og trivsel i institutionen. 1 Bliv en stærk leder for børnenes skyld Det er i barnets

Læs mere

Konflikthåndtering Sådan håndterer du svære konflikter!

Konflikthåndtering Sådan håndterer du svære konflikter! Foto: Anne Clark Konflikthåndtering Sådan håndterer du svære konflikter! En konflikt løser sjældent sig selv, og konflikter tager energi og fokus fra det egentlige arbejdsområde. Du skal derfor, som leder

Læs mere

grunduddannelse som anklager

grunduddannelse som anklager 4 9 grunduddannelse som anklager 6 Indhold Indhold 2 Velkommen 3 Hvorfor grunduddannelse? 4 Læring hvad giver effekt? 7 Om uddannelsen 8 De enkelte moduler 10 Hjælp til dig 13 Dit ansvar og hvad du kan

Læs mere

Professionsprogram: Konsultativt arbejde i organisationer

Professionsprogram: Konsultativt arbejde i organisationer Professionsprogram: Konsultativt arbejde i organisationer Kandidatuddannelse Cand. Psych. Formål Forløbet retter sig overordnet beskrevet mod at give den kandidatstuderende: A) Forskningsbaseret forståelse

Læs mere

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress.

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH APRIL - OKTOBER 2015 For professionelle, der

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

AKT- UDDANNELSE BLIV CERTIFICERET AKT-VEJLEDER 10 ECTS. Årgang 2012/2013

AKT- UDDANNELSE BLIV CERTIFICERET AKT-VEJLEDER 10 ECTS. Årgang 2012/2013 SEMINARER KURSER KONFERENCER UDDANNELSER AKT- 10 ECTS UDDANNELSE Modul 1 Modul 2 Modul 3 Modul 4 Inklusion i teori og praksis Klassearbejde Vejlederrollen Psykologi Individuelle handleplaner Mindfulness

Læs mere

De 7 gode vaner. styrk dit personlige lederskab

De 7 gode vaner. styrk dit personlige lederskab En af verdens mest udbredte workshops i personlig ledelse og effektivitet 2-dages workshop med FranklinCovey Danmark De 7 gode vaner styrk dit personlige lederskab Få konkrete redskaber til at øge din

Læs mere

WORKSHOP FOR LEDERE OG ANDRE MØDEANSVARLIGE IHERNING KOMMUNE. Hvordan omsætter du god ledelse til god mødeledelse?

WORKSHOP FOR LEDERE OG ANDRE MØDEANSVARLIGE IHERNING KOMMUNE. Hvordan omsætter du god ledelse til god mødeledelse? WORKSHOP FOR LEDERE OG ANDRE MØDEANSVARLIGE IHERNING KOMMUNE Hvordan omsætter du god ledelse til god mødeledelse? 1 OM UDVIKLINGSKONSULENTERNE Internationalt arbejdende konsulentvirksomhed igennem 21 år.

Læs mere

KODEKS FOR GOD MELLEMLEDELSE. kodeks for god mellemledelse

KODEKS FOR GOD MELLEMLEDELSE. kodeks for god mellemledelse KODEKS FOR GOD MELLEMLEDELSE kodeks for god mellemledelse 2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Kodeksets brug... 4 2. Anbefalinger... 6 3. Mellemlederens udfordringer...12 4. at lede mennekser... 2 1 3

Læs mere

KURSUS: DE VANSKELIGE SAMTALER

KURSUS: DE VANSKELIGE SAMTALER KURSUS: DE VANSKELIGE SAMTALER En del af en leders praksis er at tage de vanskelige medarbejdersamtaler. Det er den type af samtaler, der omhandler emner eller situationer, som på en eller anden måde påvirker

Læs mere

Lærings- og Trivselspolitik 2021

Lærings- og Trivselspolitik 2021 Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 5 Trivsel... 7 Samspil.... 9 Rammer for læring, trivsel og samspil... 11 2 Lærings- og trivselspolitik 2021 Indledning Vi ser læring og

Læs mere

Samspil mellem uddannelse og erhverv

Samspil mellem uddannelse og erhverv Samspil mellem uddannelse og erhverv PROGRAM 2: SAMSPIL MELLEM UDDANNELSE OG ERHVERV UDVIKLINGSLABORATORIET FOR TRANSFER Hvad er på spil? Erhvervsrettede uddannelser er kendetegnet ved at de kombinerer

Læs mere

Fokus på Dagtilbud. Fem faglige pejlemærker for den fremtidige udvikling.

Fokus på Dagtilbud. Fem faglige pejlemærker for den fremtidige udvikling. Fokus på Dagtilbud Fem faglige pejlemærker for den fremtidige udvikling. Fokus på faglig udvikling Opvækst- og Uddannelsesudvalget har som startskud til processen der kaldes Fokus på Dagtilbud sat de overordnede

Læs mere

Nye tanker nye muligheder

Nye tanker nye muligheder Nye tanker nye muligheder Værdiskabende ledelse på distancen - hvordan lykkes vi med det? Go Morgenmøde Værdiskabende ledelse på distancen hvordan lykkes vi med det? Velkommen, præsentation og program

Læs mere

Effektiv videndeling mellem humanistisk forskning og danske virksomheder - Erfaringer fra Human-Centered Research Hub

Effektiv videndeling mellem humanistisk forskning og danske virksomheder - Erfaringer fra Human-Centered Research Hub Effektiv videndeling mellem humanistisk forskning og danske virksomheder - Erfaringer fra Human-Centered Research Hub KOLOFON Redaktion: Maria Lindorf, seniorkonsulent, DEA Charlotte Gisselmann Jessen,

Læs mere

Vi VIL vi kan forebygge vold!

Vi VIL vi kan forebygge vold! Vi VIL vi kan forebygge vold! Viden, metoder og erfaringer til at forebygge og håndtere konflikter, trusler og vold KØGE KOMMUNE EVALUERING Borgeres og pårørendes trivsel og tilfredshed Ansattes trivsel

Læs mere

Er højt sygefravær lig med dårlig ledelse?

Er højt sygefravær lig med dårlig ledelse? Foråret 2014 Masterprojekt Er højt sygefravær lig med dårlig ledelse? Lene Karsbæk Eggertsen 10 06 69 Vejleder: Ole Fogh Kirkeby, professor, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, Copenhagen Business

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI. Januar maj 2015

IDRÆTSLEDER- AKADEMI. Januar maj 2015 IDRÆTSLEDER- AKADEMI Januar maj 2015 FORORD Aarhus Idrætslederakademi 2015 er et sammenhængende uddannelsesforløb med en indlagt proces, som underbygger deltagernes personlige og faglige udvikling som

Læs mere

Train the Trainer-forløb i service og værtskab

Train the Trainer-forløb i service og værtskab Train the Trainer-forløb i service og værtskab Målrettet ledere og nøglemedarbejdere med ansvar for udvikling og forankring af en god servicekultur Perspektivrigt Oplevelsernes Academy kvalitetssikrer

Læs mere

Et salgsudviklingsforløb der giver resultater

Et salgsudviklingsforløb der giver resultater Et salgsudviklingsforløb der giver resultater af Bo Lynggaard og Poul Mouritsen 1. Indledning Udvikling af salgskompetencer kræver en meget målrettet og mangesidig indsats. Vores erfaring er, at det ofte

Læs mere

Evaluering af D2i -Design to innovate

Evaluering af D2i -Design to innovate Evaluering af D2i -Design to innovate Udarbejdet af LB Analyse og SDU for for D2i - Design to innovate Februar 2015 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Formål og målgruppe... 3 1.2 Aktiviteter i projektet...

Læs mere

Den gode skole. Brikker til en god skole

Den gode skole. Brikker til en god skole Den gode skole Brikker til en god skole 1 Grafisk tilrettelægning og illustrationer: PUNKT og PRIKKE a:s - www.prikke.dk En model for arbejdet med kvaliteten i folkeskolerne i Rudersdal Kommune 2009 Indhold

Læs mere

Masterafhandling Hvilken forskel gør dagtilbudsledernes efteruddannelse? Anne Marie Skytte Grønnemose 070466

Masterafhandling Hvilken forskel gør dagtilbudsledernes efteruddannelse? Anne Marie Skytte Grønnemose 070466 Masterafhandling Hvilken forskel gør dagtilbudsledernes efteruddannelse? Anne Marie Skytte Grønnemose 070466 Copenhagen Business School, CBS Vejleder: Morten Knudsen December 2012 Anslag 107884 Content

Læs mere

Duo-ledelse. Duo-ledelse er som tango Der skal to til og dansen er svær, men fascinerende, når det lykkes

Duo-ledelse. Duo-ledelse er som tango Der skal to til og dansen er svær, men fascinerende, når det lykkes Duo-ledelse Duo-ledelse er som tango Der skal to til og dansen er svær, men fascinerende, når det lykkes Duo-ledelse er som tango - rytme, bevægelse og udstråling skal være synkroniseret I mange organisationer

Læs mere

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik.

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik. Header Udret mere bliv ikke kun flere En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv Rubrik Header (0) Rubrik Citat Reference Sideheader Udret mere - bliv ikke kun flere En guide til et styrket

Læs mere

KOMPETENCESTRATEGI HVORDAN? SCKK ET INSPIRATIONSHÆFTE TIL STATENS ARBEJDSPLADSER. Staten. Kompe

KOMPETENCESTRATEGI HVORDAN? SCKK ET INSPIRATIONSHÆFTE TIL STATENS ARBEJDSPLADSER. Staten. Kompe Kompe KOMPETENCESTRATEGI HVORDAN? ET INSPIRATIONSHÆFTE TIL STATENS ARBEJDSPLADSER SCKK Staten Kompetencestrategi hvordan? ISBN-nr. 87-988053-5-5 Tekst: Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

Læs mere

ROLLEN SOM FACILITATOR

ROLLEN SOM FACILITATOR ROLLEN SOM FACILITATOR Hvad er facilitering? Ordet facilitering kommer af latin facilis og betyder let at gøre. Formålet med facilitering er, at få arbejdsprocesser blandt grupper af fagpersoner til at

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere