Kultur/vandretur i det græske øhav 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur/vandretur i det græske øhav 2014"

Transkript

1 Kultur/vandretur i det græske øhav 2014 Kykladerne på øerne Syros, Amorgos og Naxos Rejseperiode 22 april til 2 maj begge dage incl. 10 overnatninger i alt 11 dage. Rejseleder/arrangører. Uffe Nielsen, restaurant Den Gamle Smedie. Har gennem de senere år arrangeret en lang række vinrejser i Europa, samt rejser til det græske øhav. Har gennem hele livet rejst jorden rundt, først som sømand og senere som turarrangør og i forbindelse med tidlidsjob. På denne rejse vil vi koncentrer os om øerne Syros, Amorgos og Naxos Der flyves fra Ålborg via København til Athen, Rejsens første nat sker på Syros hvortil vi ankommer om aften den 22 April. Og sidste nat bliver i Piræus. I kraft af en særdeles afvekslende geologi og topografi samt et klima, der domineres af milde og nedbørsrige vintre og tørre somre, rummer Kykladerne en helt usædvanlig flot flora, som er smukkest i perioden medio marts medio maj. På daglige bus og vandreture vil vi blive ført vidt omkring på øerne. Vi sejler til øerne med store veludstyrede skibe over det Ægæiske øhav. Undervejs vil vi anløbe flere øer. Det græske landskab er i enestående grad præget af mange årtusinders menneskeligt brug. Ruiner af byer, havneanlæg og tidligere tiders dagbrud som marmorbruddene på Naxos samt kirker, klostre, hvoraf mange er af meget høj alder. Da vi på denne rejse ofte skal færdes på Det Ægæiske øhav, er vi naturligvis afhængige af sejlplanerne gældende for de forskellige skibsruter. I ugens løb er der stor variation i udbuddet af færgeforbindelser mellem de enkelte øer, og rederierne har hyppigt for vane løbende at ændre i sejlplanerne desværre ind imellem med kort varsel ( 1-2 uger) De beskrevne sejladser, som finder sted med rederiet Blue Star Line er et af de mere stabile rederier, vores tur er planlagt ud fra færgeplanerne gældende for 2013, normalt forekommer der kun små justeringer. Det beskrevet program for de enkelte dage, kan blive ændret i forhold til dagens vejr u forset vejarbejde m.m. der vil også kunne indflettes yderlig besøgspunkter, hvis tiden tillader dette.

2 Dag 1 Tirsdag Den 22 april Afrejse med SAS fra Ålborg kl med forventet ankomst til København 7.55 Herfra videre med SAS kl med forventet ankomst til Athens lufthavn Venizelos airport Kl ( Grækenland er tidsmæssigt 1 time foran dansk tid) Check in skal foregå senest 1 time før afgang. Efter ankomsten til Athen luthavn tager vi den lokale bus til Piræus trafikhavn, en køretur på ca. 1 time gennem udkanten af Athen og gennem det tidlige OL område (2004) Ved ankomst til Piræus finder vi hvis tiden tillader os dette en tarverna og får lidt frokost inden sejlturen. Vores færge sejler kl og ankommer til Ermopoli på Syros kl , Kykladernes største havneby og by i det hele taget. Her vandre vi gennem byen til vores hotel som ligger i et af byens mest attraktive områder, der er placeret helt ud til havet. muligvis bliver vi delt på 2 hoteller, da de er meget små. For de meget friske kan der blive en lille hurtigt tur i byen og eventuelt sen aftens mad. Dag 2 Onsdag den 23 April Ermopoli er Kykladernes handels mæssige, administrative og kulturelle centrum. og tidlige den mest magtfulde havn i middelhavet. Syros lever ikke af turisme, selv om der kommer flere og flere. Vores første dag på Syros er vores mål den nordlige del af Syros med vandretur i de mest storslående omgivelser højt hævet over det omgivende hav. Som transport anvender vi en minibus, der følger os i dagsforløbet. Som gældende generelt på hele rejsen, vil vi indtage vores frokost på et passende tidspunkt af dagen og i de smukkeste omgivelser. Efter frokosten bliver vi kørt tilbage til den ældste og højeste liggende bydel, Ano Syros i hovedstadsområdet. Bydelen Ano Syros er opført som et fæstningsanlæg, i hvilket de enkelte huse indgik som en del af fæstningen. Udadtil i sin tid næsten uindtagelig indadtil charmerende og med et kompliceret system af snoede cementbelagte stier, som også i nutiden udgør bydelens eneste trafikåre. Her er der ikke plads for køretøjer af nogen art. Ano Syros rummer nogle øens vigtigste kirker såvel katolske som ortodokse, og selv i dag er en væsentlig part af Ermopolis befolkning knyttet til den romersk-katolske kirke. Vel nede ved havne området og vores hotel er resten af eftermiddagen fri til selv at gå på opdagelse i denne flotte og store by. Blandt andet bør byens Opera besøges som er bygget som en tro kopi af La Scala i Milano. Men også det imponerende havne område er et besøg værd. Og har man glemt beklædningens dele hjemme er her gode muligheder for indkøb både på marked og i faste butikker. Aftens middag kan indtages på en af de mange taverna på havne området. Dag 3 Torsdag den 24 april. Vi pakker kuffert og har med i bussen. Målet er denne dag den sydlige del af Syros.

3 Ud over at besøge eksempler på velbevarede landsbyer og deres omgivelser vil vi denne dag få et grundigt indtryk af, hvor rig og mangeartet øens natur er. Vi foretager flere småvandringer primært i kystområder på øens syd- og vestlige del fra Vari over Achladitiul kysten syd for Posidonia, herfra videre via Finikas og Galissos til Kini. Nord for Kini findes kyst området Delfini, et af øens mest attraktive kystområder. Da dette område ikke kan nås med bus, er vi henvist til at vandre i stedet. Som på den første beskrevne dag på Syros bliver også denne dag rig på naturindtryk af stor skønhed. Vi skal være tilbage i Ermopoli til at indtage aftens måltidet og nå vores færge som sejler ca til Amorgos. Her benytter vi os igen af Blue Star line. Denne aften sejlads føre os forbi øerne Paros, Naxos og Donoussa, for de hurtige kan de jo lige nå at sætte foden på land inden vi sejler videre. Vi ankommer til Aegiali på Amorgos ca. kl den følgende dag. Ved ankomsten til Aegiali, bliver vores bagage hentet ved kajen og vi går de ca. 200 meter til vores hotel Hotel Filoxenia hvor vi skal bo i rummelig dobbeltværelser alle med balkon med udsigt til middelhavet. Dag 4 Fredag den 25 april Amorgos er en meget bjergrig ø domineret af bjergryg som fra nord når næsten helt ned til øens sydende. Det medfører, at vi ofte skal et godt stykke op i højderne, hvorfor deltagerne ved gennemførelsen af de enkelte dages programmer må være opmærksomme på, at lokale forhold ikke mindst dagens vejr- kan gøre det hensigtsmæssigt at bryde den enkelte dags indhold op og placere dagselementer i en anden rækkefølge, end de er beskrevet. Men grundlæggende vil der ikke blive miste noget besøgspunkt. Højst ske ændringer i besøgsrækkefølgen. Da vi ikke har fået fuld nats søvn efter den sene ankomst, lader vi denne dag begynde midt formiddag. Efter den sene morgenmad, tager vi på besøg i klosteret Moni Chozoviotisa ( meget afbilledet og beskrevet på internettet) Det lille kloster der i sin tid spillede en vigtig rolle i den franske film fra 1987 der på engelsk havde titlen The Big Blue blev oprindeligt opført som et forsvars tårn. Det forstår man, når man ser det hænge på en lodret klippeside flere hundrede meter over havet. Hele dette kystparti er overordentlig dramatisk med høje klipper som løber lodret i havet. Efter dette besøg vandre vi op til hovedbyen på Amorgos Hora der egentlig blot betyder byen ( på øen). På mange oftest mindre øer i Grækenland kaldes den mest betydende by i daglig tale blot for Hora Her indtager vi en lidt sen frokost og går gennem den bilfri hovedby. Herefter forsætter vi ud på en vandresti som går ned til øens største by Katapola, her vil der blive lejlighed til et lille tavarna besøg eller kigge på byens butikker og liv inden bussen sidst på eftermiddagen/aften bringer os tilbage til Aegiali. Hvis tiden tidlader det, vil vi gå op til toppen af Minorer bjerget, som ligger bag byen.

4 Dag 5 Lørdag den 26 april Efter morgenmaden starter dagens vandring direkte fra hotellet. Herfra vil vi foretage en af de flotteste vandreture, nogen ø i Kykladerne overhovedet kan byde på! Ad ældgamle stenbelagte stier bevæger vi os igennem et landskab så blomsterrigt og præget af ældgamle landbrugsformer, at det må tage vejret for selv den mest blaserte. Vores mål er den berømte kirke, agh. Ioannis Theologhos, hvor vi indtager vores medbragte frokost, vi er her oppe i ca. 600 meters højde. Herefter går vi af samme vej tilbage igen, hvor vi atter vil passere byen Langada, en bjerglandsby hvor påsken som vi netop har passeret bliver fejret, alle husene er nykalket og de smalle cementbelagte veje, er malet med de fineste mønster med blomstermotiver. Vi gør også her et lille pitstop, hvis nogen syndes vejen har været lidt for støvet. Inden vi vandre det sidste stykke ned igen til Aegiali. Nogle af os kan måske fristes til et forfriskende bad i bugtens helt turkis blå klare vand. Resten af dagen til egen dispersion. Dag 6 Søndag den 27 April Denne dag går turen til det centrale og sydelige del af Amorgos. Efter transport i bus. Indleder vi med en vandring ud fra et højtbeliggende landskab, hvor vi kan se havet og en fjerntliggende klippeknude med rester af et forsvarsanlæg. Dette er det antikke Arkesini. Foran dette omtrent midtvejs mellem landsbyen og havet ser vi tydeligt en større kirke. Da vi skal vandre samme vej frem og tilbage kan den enkelte afpasse turens længde efter formået. Den sidste del af vandringen op til resterne af forsvarsanlægget er noget strabadserende. På sidste del af vandringen falder terrænet brat til begge sider, og udsigterne er storslående. Tilbage i landsbyen indtager vi vores medbragte frokost, hvorefter vi ad ældgamle trappe og sti systemer vandre mod syd igennem et næsten fortidigt dyrkningslandskab. Efter en tid ser vi forude en samling huse, resterne af en vindmølle, en kirke samt resterne af et gammelt forsvarstårn. Vi stiler imod kirken og forsvarsanlægget, som er under restaurering. Herefter forsætter vi sydpå med vores bus for at få et indtryk af denne del af Amorgos. Hernede byder landskabet ikke på højder af betydning. Vi er nu nået ind i den tørreste del af Amorgos, hvilket tydligt ses på vegetationen. Undervejs får vi en forfriskning på en taverna og vi ender ved en lille strand, hvor der er mulighed for et lille forfriskende bad inden turen går hjem til Aegiali. Resten af dagen til egen dispersion. Dag 7 Mandag den 28 april Vi forlader Amorgos tidligt om morgen, færgen sejler kl. 6.00, fra Katapola, det vil sige vi skal meget tidligt op denne dag og køres med bus fra Aegiali til Katapola. Herefter har vi ca. 3 timers sejlads til Naxos. Vi må lige se hvordan vi løser morgenmaden. Færgen anløber øerne Koufonissi, Schoinoussa og Iraklia. Herefter ankommer vi til Naxos by ca. Kl. 9.00

5 Som Amorgos er Naxos en meget bjergrig ø. Det medfører igen, at vi må respektere de lokale forhold - ikke mindst vejrliget. Dagenes rækkefølge kan der således ikke siges noget om på forhånd, men igen vil det være sådan, at der ikke bliver udeladt noget væsentligt besøgspunkt. Det er alene rækkefølgen af de enkelte aktiviteter, der vil kunne forekomme forskudt i forhold til hinanden. Under vort ophold på Naxos vil vi på daglige bus- og vandreture stifte bekendtskab med alle væsentlige natur- og landskabsscenerier på øen. At Naxos kystlinie har meget at byde på også i form af mange herlige sandstrande, der måske frister til badning, vil vi erkende i rigt mål. Kulturhistorien på Naxos er enestående rig på kirker og kapeller. De ældste har rødder tilbage til de tidlige kristen perioder. Vi møder og besøger nogle af de vigtigste Byzantinske kirker, hvoraf enkelte stadig er i fornem stand. Andre henligger som særdeles markante mindesmærker i kulturlandskabet. Et af øens kirkemæssige klenodier Panagia Drosiani ( Our Lady of the Morning Dew) er øens ældste kirke og på samme tid den ældste kirke på Balkan, da arkæologerne har fundet bevis for, at ældste kirkebygninger stammer tilbage fra tidligt i det 6 århundrede e. Kr. Naxos, der igennem årtusinder har været permanent beboet, tilbyder sig med meget andet, bl.a. forsvarstårne og antikke marmorbrud. Vi indleder vores besøg på Naxos med at blive kørt til Halki, et ældgammelt landsbyområde på det centrale Naxos. Her går vi frem til nærliggende landsby, der ligger i et klippefyldt terræn, hvor grundfjeldet udgøres af stærkt forvitret granit og sandsten. Efter nogen søgen finder vi en række stedkredse en begravelsesplads fra Den Geometriske periode ca. 750 år før vor tidsregnings begyndelse. Fra gravpladsen er der en betagende udsigt op imod et af øens mest markante fæstningsværker, ruinerne af en forsvarsborg. Området byder også på ruinerne af flere kirker og kapeller, mange er af meget høj alder. Herefter vandre vi tilbage til Halki, her vandre vi mellem inddigede marker frem til en gammel kirke fra Den Byzantinske periode, som nu står ny restaureret med EU midler. Herefter indtager vi sen frokost i byen Halki, hvor der vil blive mulighed for lille vandretur rundt i landsbyen, med mulighed for at besøge citron brænderiet og smage på deres meget spec. Brændevin. Herefter går turen tilbage til Naxos by, hvor vi indlogere os på det meget central beliggende hotel Corinos ved havnen. Efter indlogere ring på hotellet, vil der være en mindre byvandring for at få et indtryk af den middelalderlige fæstningsby Naxos. Aften fri. Dag 8 Tirsdag den 29 april Her starter vi tidligt på en længere flot dagstur. Vi køre op til Filoti, videre til et mindre kapel, hvorfra vi vandre ad gamle færdselsspor, som føre os frem til Danakos. Og herfra ad æselstier ned til landsbyen, hvor bussen venter på os. Herefter går turen op til Apiranthos, hvor vi foretager en korter byvandring i en af de smukkeste beliggende bjerglandsbyer på Naxos, med veje belagt med marmor.

6 Derefter kører vi mod syd, mod det lille samfund Mountsouna. Dette vejstykke er stærkt snoet og domineret af svimlende udsyn til begge sider. Inden vi når kysten, kan vi til venstre et stykke inde i landskabet se resterne af det transportsystem, ved hjælp af hvilket den ubehandlede pimpsten blev fragtet fra brudstederne i skiferbjergene længere imod nord til den lille havn, hvor udskibningen fandt sted. Malmbanen og en rusten kran er hvad, der er tilbage af den nu opgivne bjergværksdrift. Vi indtager vores frokost i selve strandområdet, medens vi nyder stranden, vandet og det lille samfund. Senere påbegynder vi opstigningen ( det klare bussen for os.) Herefter forsætter vi ud på en fantastisk flot køretur til Apollon, i bjergrig landskab, her finder vi øens største Marmor mandsfigur i et marmorbrud. Herfra vandre vi ned gennem landsbyen til havne området, med stor taverna område og god badestrand. Her kan vi få en lille forfriskning eller dukkert, inden turen går tilbage til Naxos by. Dag 9 Onsdag den 30 april Bussen køre os denne dag frem til landsbyen Melanes, hvor vi under en herlig vandring besøger to mindre antikke marmorbrud, som hver især rummer en aldrig færdigudhugget mandsfigur i overstørrelse. Terrænet, vi bevæger os i, fører os igennem lunde, forbi dyrkede marker og over kratklædte marmorbakker med rig flora, før vi når frem til Pano Potamia, hvor vi indtager frokosten. Inden bussen køre os videre frem til oldkirken Panagia Drosiani som er vores næste mål. De ældste bygningsdele siges at stamme fra det 6 århundrede. Under alle omstændigheder betragtes Panagia Drosiani som en af Balkans vigtigste og ældste kirker overhovedet. Herefter køres til landsbyen Tripodes, hvor gamle, højtliggende vindmøller besøges. Herefter går turen til øens paradis af Bounty strande Agia Anna og agios Prokopios. Herefter tilbage til Naxos by, for de hårde vandre kan der vandres hjem til Naxos by, en smuk vandretur gennem turist område med rigelig mulighed for forfriskning undervejs, ( nok ca. 7-8 km.) men bussen køre selvfølgelig også. Resten af dagen fri. Dag 10 Torsdag den 1 maj Dette er afrejse dag fra Naxos ind til Piræus. Med færgen kl. 9.30, vi går i god tid fra hotellet til færgelejet. Igen foregår rejsen med en af Blue Stars færger, med forventet ankomst til Piræus midt eftermiddag. Fra færgelejet vandres op til vores hotel Agia Anita, ca. 2 km. Efter indlogering vil der for dem som ønsker det være tur ind til Athens historiske område omkring Akropolis. Vi går ned til central stationen og tager metroen ind til Athen, her bruger vi det sidste af eftermiddagen og aften i den central del af Athen inden vi med metroen tager til vores hotel i Piræus. Dag 11 Fredag den 2 maj Hjemrejse dag, for de morgen friske vil der være mulighed for at besøge det lokale marked inden vi i samlet flok bevæger os til busstopsted og tager bussen til Athens lufthavn, hvor vi

7 skal ankomme senest kl , Vort fly letter kl med ankomst til København kl hvorfra vi flyver videre til Ålborg kl med forventet ankomst til Ålborg ca Som på udrejsen bliver bagagen videreført hele vejen frem til endemålet i Ålborg. Sådan bor du på rejsen De udvalgte hoteller er alle af god standart, Alle værelser har eget bad og WC. ( Der kan komme ændringer af enkelte hotelnavne, da der er en hvis økonomisk ustabilitet i Grækenland p.t., hvilket gør at de små hoteller ikke er meget for at binde sig for langt frem i tiden) På Syros bor vi i et villakompleks, hvor ejerne for år tilbage lod opføre en række meget velbeliggende værelser. De fleste værelser har egen balkon, hvoraf mange vender ud mod havet. Afstanden til fods fra dette bosted til byens centrum er i tid mindre end 10 minutter. På Amorgos bor vi i den idyllisk beliggende havneby Aegiali, på den norlige del af øen i en lille bugt, med en dejlig sandstrand. Og med muligheder for mange mindre individuelle vandreturer ud fra hotellet. Aegiale er en mindre by med lidt dagligvare butikker, 5-8 taverna, alt hvor mange der er åbnet op i April, lidt barer og souvenirs butikker. Vi bor på hotel Filoxenia, Alle værelser har egen balkon med fin udsigt ud over bugten. Der ca. 200 meter fra færgekajen til hotellet og ca. Det samme til byens centrum. På Naxos skal vi bo på et mindre centralt beliggende hotel, alle værelser med balkon med udsigt over havnen eller den gamle bydel. Naxos by er stor og her får vi et indblik i den græske daglig dag på øerne, da turisme ikke er hoved indtægten. I Naxos by er der mange butikker og taverna, byen er delt i den venezianske del, hvor katolikkerne boede og den ortodokse del hvor grækerne boede., ved indsejling står porten til et ufærdig Apollon tempel., syd for byen i Agios Georgios ligger de fleste hoteller og turist områderne. Der er megen færgetrafik fra Naxos som er et knudepunkt for trafikken i Kykladerne. I Piræus, hvor vi vil tilbringe den sidste nat, bor vi ca. 10 minutters gang fra havnebyens metrostation. Afstanden til fods fra hotellet til trafikhavnen, hvorfra færgerne til blandet andet Kykladerne opererer, er ligeledes på ca. 10 minutter. Fra dette område køre også bussen til lufthavnen. Maden undervejs. I rejsens pris er medregnet morgenmad hver dag under opholdet i Grækenland, i forbindelse med vandreturene, vil der være frokost, i de fleste tilfælde som tag selv frokost i det grønne og enkelt gange ved tavernaer. Drikkevare og aftensmad er ikke med i prisen. Det er forsat ikke dyrt at spise ude på restaurant i Grækenland, en hovedret euro.

8 Pris og tilmelding Pris kr. Pr. person ( der kan komme små justering af prisen, hvis ændring af hotel, dette vil blive meldt ud inden indbetaling af depositum) I prisen er inkluderet: Indenrigsfly Ålborg-Kastrup/retur Fly Kastrup-Athen/retur. 10 overnatninger på dobbeltværelser med morgenmad. Samtlige arrangement med bus/minibus/taxi samt skib/færge. 10 x frokost u/drikkevarer Deltager antal Min. 12 med rejselederen, max 20 med rejselederen Tilmelding til Uffe Nielsen Tlf Mail Betaling Sker ved indbetaling til konto med reg og konto nummer Sparekassen Vendsyssel. Med angivelse af navn ved betaling. Betalingsbetingelser Depositum kr kr. Bedes indbetalt senest den 1 oktober 2013 Restbeløbet senest den 1 marts 2014 ( man er meget velkommen til at melde sig til inden, dette af hensyn til planlægningen) Eventuelt framelding Ved eventuelt framelding før den 1 januar 2014 refunderes kr. 1000,- af det indbetalte samlede depositum. Ved senere framelding er det samlede depositum samt eventuelt indbetalt restbeløb tabt. Rejsebreve Du vil senere modtage yderligere informationer vedrørende rejsen i form af rejsebreve. Eventuel sygdom i rejseforløbet Ved eventuel sygdom opstået under rejsen, påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger i forbindelse hermed. Det anbefales, at rejsedeltagerne ved bestilling af rejsen tegner en nødvendig forsikring for ulykke, sygdom, hjemtransport, ansvar og rejsegods til beskyttelse mod opstået sygdom/skade under rejsen

9 Bagage er på eget ansvar både under transport og ophold, hvorfor vi anbefaler at tegne relevant forsikring for bagagen. Din Familieforsikring vil dække i de fleste tilfælde, men er du i tvivl, så tal med dit forsikringsselskab. Beklædning og andet udstyr. Vejret i April er i Grækenland normalt præget af megen sol. Derfor anbefales bekvemt og løstsiddende tøj ( langærmet skjorte eller tilsvarende), solhat og solbriller. Husk også en god solfaktorcreme. Da plantevæksten på mange besøgssteder rummer talrige stikkende buske, og da terrænet mange steder er klippefyldt, anbefaler vi såvel solide travestøvler med god sål som lange bukser. Desuden bør du medbringe rygsæk og plaster, samt litteratur, kikkert og kamera efter behag. På grund af det solrige vejr, hvor temperaturerne i løbet af dagen ofte når op over 25 grader C i skyggen, er det af afgørende betydning, at der dagligt drikkes store mængder af vand. Vand på såvel små som store plastflasker med tætsiddende skruelåg kan købes næsten overalt for et beskedent beløb. Regn kan forekomme og aftenerne kan være kølige, så vi anbefaler endvidere, at du medbringer en let jakke og varm trøje. Pas, penge og sygesikringsbevis Husk gyldigt pas samt det gule og det blå sygesikringskort. Veksling kan foregå i banker i de større byer. Desuden kan kreditkort anvendes stort set overalt. Rejsebevis vil blive fremsendt med det sidste rejsebrev i god tid inden afrejsen.

Albanien og Grækenland

Albanien og Grækenland NATUR- OG KULTURREJSE. FORSOMMER 2015 Albanien og Grækenland Enestående rejse til Det sydøstlige Albanien og Det nordvestlige Grækenland Arrangeret af rejseleder Flemming Thorning-Lund Teknisk arrangør:

Læs mere

Vestfjordene en særlig smuk del af Island

Vestfjordene en særlig smuk del af Island Vestfjordene en særlig smuk del af Island En grundig og attraktiv tur med mange traveture 12. juli 22. juli 2013 Rejse nr. A-9 En tur til Vestfjordene? Mange har gennem årene spurgt, om vi ikke snart igen

Læs mere

Ferie 2012. Esrumvej 271 3000 Helsingør Telefon 4929 9012 Telefax 4929 9022 www.scan-rejseservice.dk. scan-rejseservice feriekatalog 2012

Ferie 2012. Esrumvej 271 3000 Helsingør Telefon 4929 9012 Telefax 4929 9022 www.scan-rejseservice.dk. scan-rejseservice feriekatalog 2012 Ferie 2012 - - Esrumvej 271 3000 Helsingør Telefon 4929 9012 Telefax 4929 9022 www.scan-rejseservice.dk scan-rejseservice feriekatalog 2012 Velkommen til et nyt rejseår med Scan-Rejseservice Nr. 42 i rækken

Læs mere

Burma Dage. 12 dages klassisk rundrejse i Burma. Rejse til BURMA med. Erfaren engelsktalende. rejseleder

Burma Dage. 12 dages klassisk rundrejse i Burma. Rejse til BURMA med. Erfaren engelsktalende. rejseleder 12 dages klassisk rundrejse i Burma Erfaren engelsktalende rejseleder Rejse til BURMA med 2 Burma Dage 12 dages klassisk rundrejse i Burma Yangon - Bagan - Mandalay - Heho - Kalaw - Yangon Som noget nyt

Læs mere

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur Direkte til Kina Rejse til KINA med Dragens Mur 12 dages uforglemmelig vandreferie på den berømte Kinesiske Mur med overnatning i lokale landsbyer

Læs mere

- Udforsk regnskoven og oplev en natur i særklasse - Slap af under palmerne på tropiske strande - Snorkel ved korallerne i Det Caribiske Hav

- Udforsk regnskoven og oplev en natur i særklasse - Slap af under palmerne på tropiske strande - Snorkel ved korallerne i Det Caribiske Hav - Udforsk regnskoven og oplev en natur i særklasse - Slap af under palmerne på tropiske strande - Snorkel ved korallerne i Det Caribiske Hav - Mød den lokale befolkning - Vov dig væk fra turisternes gængse

Læs mere

Afrejser i 2010. Kontrasternes Kina. med Yangtze-krydstogt. 16 dages rundrejse med dansk rejseleder

Afrejser i 2010. Kontrasternes Kina. med Yangtze-krydstogt. 16 dages rundrejse med dansk rejseleder Afrejser i 2010 Kontrasternes Kina med Yangtze-krydstogt 16 dages rundrejse med dansk rejseleder Himlens Tempel - Beijing MONGOLIA BEIJING C H I N A XIAN CHONGQING YICHANG SHANGHAI GUILIN YANGSHUO 2 Den

Læs mere

forår i Kina med Yangtze-krydstogt

forår i Kina med Yangtze-krydstogt Afrejse // 2011 forår i Kina med Yangtze-krydstogt 16 dages rundrejse med dansk rejseleder MONGOLIA BEIJING C H I N A XIAN CHONGQING YICHANG SHANGHAI GUILIN YANGSHUO 2 Den Forbudte By - Beijing forår i

Læs mere

Tur til den ukendte og smukke kanarieø La Gomera

Tur til den ukendte og smukke kanarieø La Gomera Olesvej 12-2830 Virum Tlf: 45858512 - M: 24849392 info@biotravel.dk - www.biotravel.dk CVR: 31761581 Rejsegarantifonden medlemsnr. 2040 Tur til den ukendte og smukke kanarieø La Gomera Selv om den lille

Læs mere

Albatros store Middelhavskrydstogt

Albatros store Middelhavskrydstogt Albatros store Middelhavskrydstogt Luksuskrydstogt med Norwegian Cruise Lines nyeste skib Norwegian Jade til Middelhavslandenes kulturperler. Istanbul - Izmir - Mykonos - Santorini - Kreta - Alexandria

Læs mere

Siciliens klassikere og skønne natur

Siciliens klassikere og skønne natur Siciliens klassikere og skønne natur Kom hele Sicilien rundt charmerende byer, antikke templer, appelsinlunde og vulkanen Etna med dansk rejseleder, 8 dage Afrejse d. 07/09/2013 Albatros Travel Tøndergade

Læs mere

Rejser 2013. Grønland og Færøerne

Rejser 2013. Grønland og Færøerne Indhold Velkommen 2 Hoteloversigt 2 Vinterture til Kangerlussuaq 3 Vinterture til Ilulissat 4 Nuuk, Ilulisat 5 Den store Grønlands rejse 6 Den klassiske rundrejse 8 Den kalvende bræ Eqi 10 Sydgrønland

Læs mere

OM KRETA 1 KRETA. Græsk gæstfrihed, charmerende landsbyer og smuk natur PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

OM KRETA 1 KRETA. Græsk gæstfrihed, charmerende landsbyer og smuk natur PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER OM KRETA 1 KRETA Græsk gæstfrihed, charmerende landsbyer og smuk natur PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 OM KRETA Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen

Læs mere

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK Rejsekatalog 2010 Kære rejseinteresserede I Cultours gør vi tingene på vor egen måde, en bedre måde end andre rejsearrangører, når jeg selv skal sige det. Vi forsøger at forberede rejserne så grundigt

Læs mere

KORSIKA. "Skønhedens Ø"

KORSIKA. Skønhedens Ø KORSIKA "Skønhedens Ø" Ruby Rejser Mejlgade 46 B 8000 Århus C. Tlf. 86 15 35 99 Fax 86 15 96 33 E-mail ruby@ruby-rejser.dk www.ruby-rejser.dk Giro 128 2522 Aps reg. nr. 220498 Reg. nr. 206 i Rejsegarantifonden

Læs mere

FALK LAURITSEN REJSER XXXXX 1 SAMOS. Pythagoras ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

FALK LAURITSEN REJSER XXXXX 1 SAMOS. Pythagoras ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER FALK LAURITSEN REJSER XXXXX 1 SAMOS Pythagoras ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 XXXXX FALK LAURITSEN REJSER Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen

Læs mere

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året!

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året! Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 Når Kenya er bedst! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker

Læs mere

Cuba Grande. Afrejse d. 19/02/2014

Cuba Grande. Afrejse d. 19/02/2014 Cuba Grande En sand drømmerejse til Cuba med direkte fly fra København og Billund. Inkl. 4 dages sol og strand med all inclusive på 5-stjernet hotel med dansk rejseleder, 16 dage Afrejse d. 19/02/2014

Læs mere

Melby Mølle set på Troldeskovvandringen i oktober 2014 EN GOD SOMMER ER AFLØST AF ET VARMT EFTERÅR

Melby Mølle set på Troldeskovvandringen i oktober 2014 EN GOD SOMMER ER AFLØST AF ET VARMT EFTERÅR medlems- nyt Nr.7 NOV. A NN - DEC. 2014 34. årgang Melby Mølle set på Troldeskovvandringen i oktober 2014 EN GOD SOMMER ER AFLØST AF ET VARMT EFTERÅR Som det nok fortsat erindres, må sommeren 2014 absolut

Læs mere

Caribiske Drømme. 19 dages fantastisk odyssé med besøg i New York, Boston og krydstogt til en perlerække af caribiske øer. Rejse til CARIBIEN med

Caribiske Drømme. 19 dages fantastisk odyssé med besøg i New York, Boston og krydstogt til en perlerække af caribiske øer. Rejse til CARIBIEN med 19 dages fantastisk odyssé med besøg i New York, Boston og krydstogt til en perlerække af caribiske øer Rejse til CARIBIEN med Caribiske Drømme 19 dages ultimativ sørejse med besøg i New York og drømmekrydstogt

Læs mere

Fra Venedig til Sortehavet

Fra Venedig til Sortehavet Fra Venedig til Sortehavet Spændende sørejse gennem Bosporusstrædet til Ukraine med dansk rejseleder, 13 dage Venedig Bari Athen (Piræus) Jalta Odessa Istanbul Katakolon Dubrovnik Venedig Afrejse d. 15/09/2012

Læs mere

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Direkte fly! Cuba Grande. Dato 29-03-2015 Varighed 16 dage Pris 19.998, Afrejse Billund Rejseleder Dansk

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Direkte fly! Cuba Grande. Dato 29-03-2015 Varighed 16 dage Pris 19.998, Afrejse Billund Rejseleder Dansk Rejs med hjerte, hjerne & holdning Direkte fly! Cuba Grande Dato 29-03-2015 Varighed 16 dage Pris 19.998, Afrejse Billund Rejseleder Dansk Capitolio-pladsen, Havanna Cuba Grande En sand drømmerejse til

Læs mere

Det Britiske Turistkontor i Danmark: Byerne, hvor vi bor: Sightseeing: Om hotellerne:

Det Britiske Turistkontor i Danmark: Byerne, hvor vi bor: Sightseeing: Om hotellerne: Der er mange muligheder for at finde yderligere oplysninger om de steder, vi skal besøge. En af de oplagte er, at bruge Internettet, og herunder finder du et antal relevante links, men der kan findes mange

Læs mere

Mexicos Store Riger. Mexico kulturrundrejse med dansk rejseleder, 16 dage

Mexicos Store Riger. Mexico kulturrundrejse med dansk rejseleder, 16 dage Mexicos Store Riger Mexico kulturrundrejse med dansk rejseleder, 16 dage Albatros Travel Kultorvet 11 1175 København K Telefon 36 98 00 00 www.albatros-travel.dk info@albatros-travel.dk Mexico Kulturrejse

Læs mere

Java & Bali. Rundrejse til Indonesien 17 dage Tag med på en eventyrrejse tværs over Indonesien, til nogle af landets absolut største seværdigheder

Java & Bali. Rundrejse til Indonesien 17 dage Tag med på en eventyrrejse tværs over Indonesien, til nogle af landets absolut største seværdigheder med dansk rejseleder Java & Bali Rundrejse til Indonesien 17 dage Tag med på en eventyrrejse tværs over Indonesien, til nogle af landets absolut største seværdigheder Denne spændende rundrejse gennem landets

Læs mere

Unik Kunsttur til Beijing

Unik Kunsttur til Beijing 10 dages rejse til det eventyrlige Kina Direkte til Kina Unik Kunsttur til Beijing 10 dages rejse til det eventyrlige Kina Beijing - Den Kinesiske Mur - Beijing Kinas gamle hovedstad, Beijing, har i de

Læs mere

Husbåde & Indiske elefanter

Husbåde & Indiske elefanter med dansk rejseleder Husbåde & Indiske elefanter Rundrejse til Sydindien 12 dage Tag med til Guds eget Land og oplev et grønt og frodigt Indien med temarker, elefanter, husbåde og lange sandstrande Sydindien

Læs mere

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne PRISLISTE 2011 1. udgave Prisliste gældende fra januar 2011 - december

Læs mere

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året!

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året! Når Kenya er bedst! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om

Læs mere

Kejserbyen og Den Kinesiske Mur

Kejserbyen og Den Kinesiske Mur Kejserbyen og Den Kinesiske Mur Overdådig kulturrejse til Beijing og omegn med overnatning ved Den kinesiske Mur - med dansk rejseleder, 9 dage Albatros Travel Tøndergade 16 1752 København V Telefon 36

Læs mere