2400 København NV Valdemarsgade Vordingborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2400 København NV Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg"

Transkript

1 Til Til Natur- og Miljøklagenævnet Vordingborg Kommune Rentemestervej 8, Plansekretariatet 2400 København NV Valdemarsgade Vordingborg Vedr. Ny Lokalplan L Hotel og kursted på præstegården i Stavreby. Planen vedtaget af Vordingborg Kommune (herefter benævnt VK) den 14. marts Ny-Lokalplanen omfatter alene ejendommen Stavreby Strandvej 4, (herefter benævnt SS4), 4720 Præstø, som tidligere lå indenfor rammerne for Lokalplan L Ny-Lokalplanen strider imod den eksisterende kommuneplan (herefter benævnt K09-21), hvorfor VK har lavet en Lex Stavreby, idet man søger godkendelse af et tillæg til K09-21, kaldet tillæg nr. 16, som bryder med egne principper for placering af hoteller. Tillæg nr. 16 til K09-21 er i strid med planlovens formål og den etablerede praksis. Ved at lave en Lex Stavreby, måske senere en Lex Rone Klint Resort, (i det oprindelige forslag til Tillæg nr. 16, er også Rone Klint Resort nævnt) og måske senere andre Lex?? enkeltstående projekter, søger VK at omgå PL's formål om at undgå spredt bebyggelse i det åbne land samt formålet med, at byvækst skal ske i relation til eksisterende byområder Eksisterende Retningslinje fastslår endvidere, at indretning skal foretages i særligt velegnede eksisterende beboelsesbygninger.. Den længe, som allerede for mere end 3 år siden er indrettet (og ulovligt i den mellemliggende tid benyttet erhvervsmæssigt) til formålet er ikke en eksisterende beboelsesbygning, men en NYBYGNING uden beboelsesindretning. Det er ejheller en overflødiggjort driftsbygning. Tillæg nr. 16 til K09-21, skal alene tjene det formål at forsøge at omgå de i denne sag allerede 2 trufne afgørelser fra henholdsvis Naturklagenævnet (herefter NKN) og Natur- og Miljøklagenævnet (herefter kaldet NMK). Ændring af en kommuneplan er ulovmedholdelig, når ændringen alene søges gennemført for at undgå en retssag og/eller fremme enkeltpersoners indtjeningsmuligheder. Som er kuriosum skal her også påpeges, at VK netop har fremlagt en ny kommuneplan, (K13-25), hvor Lex Stavreby naturligvis ikke er medtaget. Det er derfor en betænkelig forvaltningspraksis, VK hermed benytter sig af.

2 Jeg tillader mig herved at klage over både Ny-lokalplanen og tillæg nr. 16 til K09-21, idet jeg opfatter det som en sag. Skulle Klagenævnet mene, at der er tale om 2 sager, bedes 2 gebyrer opkrævet. Udover ovennævnte anførte ønskes også de nedenfor nævnte indsigelses medtaget at Ny-Lokalplanen, som er en bonuslokalplan (herefter benævnt NBL), efter klagerens opfattelse er i strid med: 1) Flere bestemmelser i Bekendtgørelse af lov om planlægning med ændringer, Planloven (herefter benævnt PL) 2) Flere bestemmelser, mål og retningslinier i VK's kommuneplan, Plan (herefter benævnt K09-21). 3) a) En redelig fremlæggelse af baggrunden for nødvendigheden af BL, b) En redelig fremlæggelse af K09-21's afsnit om Landsbyer, kap. 7.1 og 7.2 (om mål og retningslinier) og c) En redelig fremlæggelse og fortolkning af K09-21's afsnit om Hoteller, kap. 9.6 (om definition og sondring mellem by-og fritidshoteller og deres respektive placeringsmuligheder). 4) Intentionerne for udarbejdelse af bonuslokalplaner, idet det ikke har været forudsætningen i PL at nedbryde eksisterende lokalplaner, men udelukkende at udfylde rammerne for disse. Såfremt man kan omgå PL's 19,stk. 1 og 20 blot ved at lave en bonuslokalplan, kan man som borger aldrig vide sig sikker på, hvad en kommune finder på. Kan man ved at lave en Lex Stavreby omgå egne overordnede bestemmelser, (K09-21) og Planlovens bestemmelser om placering af hoteller, så må man betvivle VK s vilje til at tilgodese en hæderlig ligeværdig behandling af kommunens borgere. 5) Det ny-bonuslokalplanforslag, som har været til høring, er på et helt centralt punkt ændret, med en kraftigt udvidet anvendelsesmulighed til følge, i forhold til det bonuslokalplanforslag, der har været til høring. (Nybygning af pavilloner, kæmpe parkeringsareal). Begge tiltag er i direkte i strid med 1, formålet om at bevare det eksisterende kulturmiljø. 6) Naturklagenævnets tidligere afgørelse i landzonesag for samme ejendom. (At ovennævnte ændrede anvendelsesmulighed [brug af ejendommen til selskabsformål] netop utvetydigt viser, at VK med ny-bonuslokalplanen blot har ønsket at omgå NKN's afgørelse af 1. juli 2010 (NKN ) og NMK's afgørelse af 14. maj 2012 ( NMK )

3 De enkelte klagepunkter uddybes således: 1) BL's relation til PL: a) Kap. 1, 1: Sker ikke i respekt for menneskers livsvilkår. b) Kap. 2, 3 stk. 3, jf. 11g, stk. 1 c) Kap (må ikke stride mod kommuneplan). Enkeltstående tilladelser (og vel i endnu højere grad en ny lokalplan) bør virke for gennemførelse af kommuneplanen, jf. 9 og 12. VK har modvirket egne bestemmelser i Kommuneplan og søger nu overensstemmelse med anden lovgivning ved at lave en Lex Stavreby. d) 16 stk. 1 (redegørelsens indhold er ukorrekt) e) 16 stk. 7 (der er indpasset støjdæmpende foranstaltninger [påbud om indvendige dørpumper og ikke åbentstående vinduer efter kl. 2200], men der følger stadig ingen redegørelse). Den aktivitet, som den nye lokalplan tillader er uforenelig med miljøstyrelsens vejledning om ekstern støj fra virksomheder. f) 35 stk. 2 jf. 11g stk. 1 og 13 stk. 2, idet fornødne ændringer i K09-21 ikke (på behandlingstidspunktet) har fundet sted. 2) BL's relation til K09-21: a) Landsbyerne:K09-21 Kap 7.1 (Mål) pkt. 2 [I landsbyerne og det åbne land skal eksisterende kulturmiljøer bevares og sikres som et væsentligt potentiale for udviklingen.] og (Retningslinier) pkt. 2 [ingen hensyn taget], pkt. 3 [omgåelse], pkt. 4 [ Der kan ikke meddeles landzonetilladelse til byggeri eller ændret anvendelse af bygninger eller arealer i lanszone, hvis det ansøgte vurderes at være i strid med kommuneplanens retningslinier] jf 7.2 og 9.6 i K09-21) Klager anfører, at dette ikke bare gælder for en landzonetilladelse men også for en ny lokalplan. b) Hoteller: K09-21 Kap Der sondres mellem Byhoteller og Feriehoteller. Byhoteller med højt serviceniveau kan ikke placeres i landsbyer. Feriehoteller er defineret som virksomheder, helt eller delvist bestående af lejligheder og fortrinsvis udlejning på ugebasis. Feriehoteller kan kun placeres i STØRRE landsbyer og kun indrettes i eksisterende bygninger med op til 10 lejligheder eller værelser. Flere sengepladser eller værelser end til brug for almindelig Bed&Breakfast aktivitet, samt anlæggelse af uskønne p-plads arealer strider ligeledes mod natur- og kulturhistoriske interesser. Stavreby og Stavreby Havn er udpeget til kulturmiljø i K ) a) VK's fremlæggelse af baggrunden for BL: VK anfører følgende i sin sagsfremstilling: Citat: En nedlagt driftlænge på den

4 tidligere præstegård på adressen Stavreby Strandvej 4, Stavreby, 4720 Præstø nedbrændte i Da ejerne af ejendommen genopførte længen, ønskede de at etablere et mindre hotel med tilhørende selskabslokaler og mødefaciliteter. Ejerne søgte landzonetilladelse til ændret anvendelse. VK meddelte landzonetilladelse. Denne blev påklaget til Naturklagenævnet og hjemvist til fornyet sagsbehandling, da den var i modstrid med eksisterende lokalplan 64 for landsbyen Stavreby. Ejerne havde i deres ansøgning om landzonetilladelse nævnt, at brugerne af hotellet potentielt kunne komme fra Nordtyskland ved etablering af Femern Belt forbindelsen og fra hovedstadsregionen. I Lokalplan nr om områdets anvendelse står følgende: området fastlægges til boligformål. Byrådet kan dog tillade sådanne erhverv, fortrinsvist til betjening af det lokale samfund, som efter byrådets skøn kan indpasses i området under forudsætning af, at erhvervet ikke medfører ulempe for de omkringboende Det er heri uoverensstemmelsen ligger, lokalplanen taler om betjenning af det lokale samfund og ejer taler om at betjene hovedstadsregionen og Nordtyskland. Citat slut. Det er ukorrekt, at der var tale om en nedlagt driftlænge Det er ukorrekt, at man oprindeligt ønskede at etablere et mindre hotel. Ordet hotel er ingen steder nævnt i forbindelse med den oprindelige landzonetilladelsen. 4) Om NBL's baggrund og formål: På ejendommen, der ligger helt ned til Bøgestrømmen, ønskes etableret et hotel. Dertil indrettes (min fremhævelse) kursus- mødelokaler og spisesal i en tidligere driftsbygning (min fremhævelse) der er genopført efter brand. Der er plads til maks. 80 gæster samt køkken-, køle- og toiletfaciliteter. Der indrettes ikke, der ER indrettet og det er ikke en tidligere driftsbygning, der er genopført efter brand. Det var en bygning med 1 bolig + traktorgarage. Man kunne alene opsige lejemålet uden genhusningspligt, fordi længen nedbrændte til grunden og at det derfor var at betragte som en NYBYGNING (fra 2009 og hvor der således ikke efterfølgende er foregået lovlige aktiviteter). 5) VK er meget upræcis, både når VK omtaler, hvad man må og ikke må i.h.t. K09-21, kap. 7.1 og 7.2 og når det i BL fastslås, at Citat: kommuneplan afsnit 9.6 Hoteller. Ud fra målsætning om udvikling i mindre byer (min fremhævelse) og landdistrikter, åbnes der mulighed for indpasning af mindre hoteller i eksisterende bebyggelse og i eksisterende byområder. Citat slut. Klager spørger: Hvilket slags hotel og hvilken mindre by eller landdistrikt? Stavreby er hverken eller, men en (meget lille) landsby.

5 6) Uanset om det så var tilladt at vride retningslinjerne i Kommuneplanen, så det kunne tillades at lægge hotel med 21 eller 10 værelser, så er det stadig ulovligt at lægge en genevoldende virksomhed (mit postulat, at et hotel ALTID må rubriceres som mere eller mindre genevoldende) uanset om den er mere eller mindre genevoldende i en afstand af meter fra 4-5 boliger. I BR 10 og andre steder definerer man de afstande, der skal være mellem erhverv og boliger. Hoteller falder ind under klasse 3 ejendomme, hvor afstanden til nærmeste bolig skal være mindst 50 meter. Afstanden er som bekendt mindre og netop derfor er det væsentligt, at man overholder kravene om ekstern støjbelastning (max. 40/35 db). De anførte grænser for støjbelastninger vil, uanset de i lokalplanen foreslåede tiltag til afhjælpning, blive overtrådt. 7) Udover det ovenfor anførte, anfører klager, at der er sket en uhensigtsmæssig udhuling af lokalplansystemet ved at tage en enkelt ejendom ud af en eksisterende lokalplan, give en række dispensationer, som man ikke kunne give i.h.t den eksisterende plan og straks give en dispensation fra en af BL's og nu NBL's væsentlige bestemmelser og forudsætninger (landskabelig indpasning) vedrørende ejendommens bygninger. Forklaring følger nedenfor. Det er derfor klagers opfattelse, at alle disse tiltag kun har eet formål: at omgå klageinstansens tidligere afgørelser for udelukkende at kunne benytte den i 2009 genopførte længe til det oprindelige (landzonetilladelsessagen) søgte formål: Festlokale. Lokalplan nr. 64 af okt fastslår i 8.4 bl.a.: Tage skal dækkes med røde/rødbrune tegl eller med strå. NBL fastslår i 5.5 bl.a.: Tag på længer skal være røde vingetegl eller stråtækte tage med synlige spærfødder langs tagskæg. Med henvisning til den nye lokalplans 1.1 burde 5.5. tilsikre at formålsparagraffen overholdes ved at gøre brug af lokaliteterne betinget af, at tagdækningen er korrekt i henhold til lokalplanens bestemmelser. (Ejer har overtrådt byggetilladelse fra 2009 og efterfølgende fået en 10-års dispensation for det nylagte eternittag) 8) Anstændige forvaltningsprincipper. Det er efter klagers mening en retlig overtrædelse af almindelige forvaltningsprincipper, at man bevidst undlader at medtage det egentlige formål med Lokalplanen: udnyttelsen af ejendommen til selskabsformål for så i selve lokalplanen at ændre 1 (formålsparagraffen) til også at omfatte selskabsformål. Bonuslokalplanen skal alene tilsikre, at ejeren kan udnytte det eksisterende NYBYGGEDE lokale til festarrangementer, således som han allerede i det seneste 3½ år ulovligt har anvendt lokalet.

6 9) Er princippet om: at bygherre finansierer projektlokalplaner/matrikellokalplaner overholdt? VK's praksis om omkostningsdækning i byggesager og i planlægningssager bedes oplyst, både i almindelighed og i denne sag i særdeleshed. Jeg tillader mig at spørge på en anden måde: Er sagsbehandlingsomkostninger, som i denne sag er godt på vej til kr. 3 millioner, rimelig set i lyset af, at der åbenbart ikke ligger et generelt ønske til grund om at kunne placere hoteller, hvor VK finder det passende 10) Det ses ikke, at VK, hverken i forbindelse med Ny L eller tillæg nr. 16 til K09-21, har overholdt Bekendtgørelse om ansøgning og tilladelse til planlægning i kystnærhedszonen i yderområderne. (Trådt i kraft den 1. september 2011). Uanset om en sådan tilladelse ville være bevilget eller ej, så er formalia IKKE overholdt.. Stavreby den 3. maj 2013 Med venlig hilsen Eivind Sveinbjørnsson Stavreby Strandvej 41, 4720 Præstø Gebyr kr. 500,- (evt. 2 x kr.500,-) bedes opkrævet. Nærværende sendes som til VK og til NMK og afleveres i trykt format til VK. Nærværende sendes Bcc til de ca. 100 personer, som over for mig har tilkendegivet, at de bakker op om klagen og indsigelserne

AFGØRELSE i sag om Halsnæs kommune, afslag på landzonetilladelse til opførelse af erstatningsbolig

AFGØRELSE i sag om Halsnæs kommune, afslag på landzonetilladelse til opførelse af erstatningsbolig Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. februar 2012 J.nr.: NMK-31-00342 Ref.: MILMA/ LIMBU AFGØRELSE i sag om Halsnæs kommune, afslag på landzonetilladelse

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 10. april 2014 J.nr.: NMK-33-01854 Ref.: TALKN-NMKN AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan

Læs mere

04-10-2013 13/28991. Hans Iversen Nørremark 18 6400 Sønderborg

04-10-2013 13/28991. Hans Iversen Nørremark 18 6400 Sønderborg 04-10-2013 13/28991 Hans Iversen Nørremark 18 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablering af gårdbutik på ejendommen matr.nr. 1 Kær, Ulkebøl, der ligger på Hestehave 20, 6400 Sønderborg Sønderborg

Læs mere

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven Ove Lambert Larsen Mosevej 11 Kyndeløse 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646

Læs mere

08-05-2013 13/4794. Louise Dau Hesselgaard Hesselvej 6 6400 Sønderborg

08-05-2013 13/4794. Louise Dau Hesselgaard Hesselvej 6 6400 Sønderborg 08-05-2013 13/4794 Louise Dau Hesselgaard Hesselvej 6 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til ændret anvendelse på ejendommen matr.nr. 2 Vollerup, Ulkebøl, der ligger på Hesselvej 6, 6400 Sønderborg. Sønderborg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til boligformål Tingvej m.fl., Brøns 520.81.1 520.51.2 520.41.2 520.31.1 520.11.1 520.11.2 520.31.2 520.11.3 520.41.1 520.71.1 520.51.1

Læs mere

Åbent brev til medlemmer af Vordingborg Kommunalbestyrelse.

Åbent brev til medlemmer af Vordingborg Kommunalbestyrelse. Eivind Sveinbjørnsson Stavreby Strandvej 41 4720 Præstø Stavreby den 15/9 2013 Åbent brev til medlemmer af Vordingborg Kommunalbestyrelse. Kære kommunalbestyrelsesmedlem, Borgmesterkæden er lagt i skuffen,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af Natur- og Miljøklagenævnets sag om aftægtsbolig i Vordingborg Kommune (nævnets j. nr.

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af Natur- og Miljøklagenævnets sag om aftægtsbolig i Vordingborg Kommune (nævnets j. nr. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 03. marts 2014 J.nr.: NMK-31-01200 Ref.: LEVES AFGØRELSE i sag om genoptagelse af Natur- og Miljøklagenævnets sag om aftægtsbolig

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra lokalplan til overdækket udslagssted på Struer Goldbane

Landzonetilladelse og dispensation fra lokalplan til overdækket udslagssted på Struer Goldbane POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Pseudonym Højgårdsparken 46 7560 Hjerm Sendt pr. mail til: jensoandreassen@outlook.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse til hundepension, samt dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsen, Vestre Kobbelvej 11, 7000 Fredericia

Landzonetilladelse til hundepension, samt dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsen, Vestre Kobbelvej 11, 7000 Fredericia Vibeke Jakobsen Vestre Kobbelvej 11 7000 Fredericia Landzonetilladelse til hundepension, samt dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsen, Vestre Kobbelvej 11, 7000 Fredericia Du har ansøgt om landzonetilladelse

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt at vedtage Planstrategi

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt at vedtage Planstrategi Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. august 2016 J.nr.: NMK-33-03545 KlageID: 94015 Ref.: CHUDE-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt

Læs mere

Claus Jessen Bjørnkærvej 4 6430 Nordborg

Claus Jessen Bjørnkærvej 4 6430 Nordborg Claus Jessen Bjørnkærvej 4 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning samt at renovere den eksisterende bolig på ejendommen matr.nr. 309 Holm, Nordborg, der ligger på Bjørnkærvej 4, 6430

Læs mere

13-12-2013 13/39347. Minna Cathrine Albrechtsen Mintebjergvej 1D, ST TH Mintebjerg 6470 Sydals

13-12-2013 13/39347. Minna Cathrine Albrechtsen Mintebjergvej 1D, ST TH Mintebjerg 6470 Sydals 13-12-2013 13/39347 Minna Cathrine Albrechtsen Mintebjergvej 1D, ST TH Mintebjerg 6470 Sydals Landzonetilladelse til ny boligenhed på 76 m² på ejendommen matr.nr. 25 Mintebjerg, Hørup der ligger på Mintebjergvej

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver herved kommunens tilladelse og hjemviser sagen til kommunen til fornyet behandling som 1. instans.

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver herved kommunens tilladelse og hjemviser sagen til kommunen til fornyet behandling som 1. instans. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. november 2012 J.nr.: NMK-31-00716 Ref.: mtj AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af en helårsbolig i Lemvig kommune

Læs mere

06-11-2013 13/41950. Sønderborg Kommune har den 15. oktober 2013 modtaget din ansøgning om etablering af butik med henblik på salg af sportsudstyr.

06-11-2013 13/41950. Sønderborg Kommune har den 15. oktober 2013 modtaget din ansøgning om etablering af butik med henblik på salg af sportsudstyr. 06-11-2013 13/41950 Landzonetilladelse til etablering af butik på ejendommen matr.nr. 376 Kær, Ulkebøl, der ligger på Kær Bygade 62c, Kær 6400 Sønderborg. Sønderborg Kommune har den 15. oktober 2013 modtaget

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Svoldrupvej 49, Svoldrup, 9640 Farsø

Landzonetilladelse på ejendommen Svoldrupvej 49, Svoldrup, 9640 Farsø ENERGIMIDT NET A/S Tietgensvej 4 8600 Silkeborg Dato: 20. februar 2017 Projekter og Ejendomme Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-4847 Dokumentnr.: 820-2017-48377 Sagsbehandler: Kim Stadsvold

Læs mere

/ Bostedet Kærlykke Kær Bygade Sønderborg

/ Bostedet Kærlykke Kær Bygade Sønderborg 31-10-2013 13/43936 Bostedet Kærlykke Kær Bygade 19 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til midlertidigt at opstille to pavilloner på ejendommen matr.nr. 295 Kær, Ulkebøl, der ligger på Kær Bygade 19, 6400

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommunes miljøscreening af forslag til lokalplan L Hotel og kursted på præstegården i Stavreby

AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommunes miljøscreening af forslag til lokalplan L Hotel og kursted på præstegården i Stavreby Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. april 2014 J.nr.: NMK-41-00161 Ref.: TALKN-NMKN AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommunes miljøscreening af forslag til

Læs mere

Att: Copycat Aps v/katherine og Thomas Eje Nedervej Sydals

Att: Copycat Aps v/katherine og Thomas Eje Nedervej Sydals Att: Copycat Aps v/katherine og Thomas Eje Nedervej 6 6470 Sydals Landzonetilladelse til at ændre anvendelsen af tidligere driftsbygninger til galleri samt kursus- og selskabslokaler på Nedervej 6, 6470

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested Forslag Kommuneplantillæg 34 Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested September 2014 Offentlig høring fra den 13. september til den 8. november 2014. HØRING AF FORSLAG

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 11 Ferielejligheder i Stege

Kommuneplantillæg nr. 11 Ferielejligheder i Stege Kommuneplantillæg nr. 11 Ferielejligheder i Stege Januar 2015 Kommuneplantillæg Kommuneplantillæg Teknik- og Miljøudvalget har den 14. januar 2015 vedtaget kommuneplantillæg nr. 11. Vedtagelsen er offentliggjort

Læs mere

Hundehold Advokat Mads Kobberø

Hundehold Advokat Mads Kobberø Hundehold Advokat Mads Kobberø Mille 2 Disposition 1. Landzonetilladelse 2. Husdyrgødningsbekendtgørelsen 3. Miljøaktivitetsbekendtgørelsen 4. Generelt om klagesager, håndhævelse 3 Landzonetilladelse bagatelgrænse

Læs mere

KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia

KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia 3. oktober 2013 Sagsident: 13/12151 Sagsbehandler: Britt Hald Haderslev Kommune EB Plan og Ejendomsudvikling Rådhuscentret

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Køge Kommunes dispensation fra lokalplanen til etablering af selskabslokale i et boligområde

AFGØRELSE i klagesag om Køge Kommunes dispensation fra lokalplanen til etablering af selskabslokale i et boligområde 30. juni 2017 Sagsnr. NMK-33-03685 KlageID: 102839 CLARI-NMKN AFGØRELSE i klagesag om Køge Kommunes dispensation fra lokalplanen til etablering af selskabslokale i et boligområde Køge Kommune har den 19.

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN TÅRNBORG

GRUNDEJERFORENINGEN TÅRNBORG GRUNDEJERFORENINGEN TÅRNBORG Formanden for Natur- og miljøgruppen Poul Otto Seidel, Rødhøjvej 30, Svenstrup, 4220 KORSØR Telefon 58 38 08 40 Mobil 30 54 90 59 E-mail: poseidel@dbmail.dk Stiftet den 10.

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet kan ikke give medhold i klagen over Vordingborg Kommunes ovennævnte afgørelse af 9. juli 2012.

Natur- og Miljøklagenævnet kan ikke give medhold i klagen over Vordingborg Kommunes ovennævnte afgørelse af 9. juli 2012. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 11. december 2013 J.nr.: NMK-33-01382 Ref.: MJE-NMKN AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommunes påbud om fjernelse af en afblænding

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Nyrupvej 14, Nyrup, 9600 Aars

Landzonetilladelse på ejendommen Nyrupvej 14, Nyrup, 9600 Aars Kirsten & Frits Jensen Nyrupvej 14 9600 Aars nyruphuset@live.dk Dato: 21. juli 2015 Projekter og Ejendomme Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2015-31442 Dokumentnr.: 820-2015-173426 Sagsbehandler:

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag

Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag Bykernen i Nyborg Nørregade 25-37 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen

Læs mere

/5309. Jørgen May Jepsen Vesterballe 3, Brandsbøl 6430 Nordborg

/5309. Jørgen May Jepsen Vesterballe 3, Brandsbøl 6430 Nordborg 10-03-2014 14/5309 Jørgen May Jepsen Vesterballe 3, Brandsbøl 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at arealoverføre 1 ha fra matr.nr. 11 Brandsbøl, Havnbjerg og tillægge det matr.nr. 25 Brandsbøl, Havnbjerg

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune har meddelt landzonetilladelse til udstykning af ejendommen Klarkærvej 12b, 4600 Køge.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune har meddelt landzonetilladelse til udstykning af ejendommen Klarkærvej 12b, 4600 Køge. 6. oktober 2017 Sagsnr. NMK-31-02110 KlageID: 120790 CATCA AFGØRELSE i klagesag om landzonetilladelse til udstykning af ejendom i Køge Kommune Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 11 Ferielejligheder i Stege

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 11 Ferielejligheder i Stege Forslag til Kommuneplantillæg nr. 11 Ferielejligheder i Stege Offentlig høring 8. oktober 2014 til 3. december 2014 Kommuneplantillæg Forslaget til Kommuneplantillæg Teknik- og Miljøudvalget har den 2.

Læs mere

Agrovi Industrivænget 22, 3400 Hillerød tlf

Agrovi Industrivænget 22, 3400 Hillerød tlf Rudersdal Kommune Øverødvej 2 2840 Holte Hillerød den 6.2.2013 Vedr.: Gøngehusvej 217 Maltegård 2950 Vedbæk På vegne af ejeren af ovenstående ejendom, hr. Johan H. Faber og Henrik J. Faber, skal jeg hermed

Læs mere

/ Hans Knag Tjørnelund Dybbøl Banke 3 Dybbøl 6400 Sønderborg

/ Hans Knag Tjørnelund Dybbøl Banke 3 Dybbøl 6400 Sønderborg 07-04-2014 13/13331 Hans Knag Tjørnelund Dybbøl Banke 3 Dybbøl 6400 Sønderborg Lovliggørende landzonetilladelse til udviddelse af garage på ejendommen matr.nr. 34 Dybbøl Ejerlav, Dybbøl, der ligger på

Læs mere

Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg

Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte 2 midlertidige pavilloner på ejendommen matr.nr. 492d Holm, Nordborg, der ligger på Baunbjergvej 13, Holm, 6430 Nordborg.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes afslag på dispensation vedr. opholdsareal.

AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes afslag på dispensation vedr. opholdsareal. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. oktober 2016 J.nr.: NMK-33-03644 KlageID: 99569 Ref.: CLARI-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes afslag på

Læs mere

/ Egon Petersen Kværsgade Gråsten

/ Egon Petersen Kværsgade Gråsten 25-02-2013 12/56029 Egon Petersen Kværsgade 15 Landzonetilladelse til ændret anvendelse af ejendommen matr.nr. 92 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Søndertoft 15, Sønderborg Kommune har den 14. december

Læs mere

02-06-2014 14/20267. Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg

02-06-2014 14/20267. Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg 02-06-2014 14/20267 Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til tilbygning på ejendommen matr.nr. 155 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Fuglsangvej 12, 6400 Sønderborg

Læs mere

Arkitektfirmaet Tychsen Nybølnorvej 10 6310 Broager

Arkitektfirmaet Tychsen Nybølnorvej 10 6310 Broager Arkitektfirmaet Tychsen Nybølnorvej 10 6310 Broager Landzonetilladelse til at indrette ferielejligheder på ejendommen matr.nr. 16 Skelde, Broager, der ligger på Skeldebro 11, 6310 Broager Sønderborg Kommune

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg.

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg. Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 11. november 2009 J.nr. NKN-31-01632 marma Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle

Læs mere

Landzonetilladelse til helårsbeboelse i sommerhus i landzone

Landzonetilladelse til helårsbeboelse i sommerhus i landzone Anders Bjerre Petersen Nordre Strandvej 21B 3250 Gilleleje Sendt via e-mail d.d.: bjerrepost@gmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282589 mth51@helsingor.dk

Læs mere

04-11-2014 14/32213. Lars Hansens Byggeforretning Sct. pauli 26 6310 Broager

04-11-2014 14/32213. Lars Hansens Byggeforretning Sct. pauli 26 6310 Broager 04-11-2014 14/32213 Lars Hansens Byggeforretning Sct. pauli 26 6310 Broager Landzonetilladelse til nyt lager- og kontorbebygning, ændret anvendelse af stald- og ladebygning, renovering af stuehus samt

Læs mere

Lager/salgslokalet opføres som en træhytte med saddeltag i en afdæmpet rødlig farve

Lager/salgslokalet opføres som en træhytte med saddeltag i en afdæmpet rødlig farve Iver Hansen Dall Nyballe 2, Skelde 6310 Broager Landzonetilladelse til at opføre et lager/salgslokale til vineri på ejendommen matr.nr. 341 Skelde, Broager, der ligger på Nyballe 2, Skelde, 6310 Broager

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. juni 2015 J.nr.: NMK-33-02996 Ref.: CANEL AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes byggetilladelse af 11. februar 2015

Læs mere

Sendt pr. mail til: mette@solenergidanmark.dk

Sendt pr. mail til: mette@solenergidanmark.dk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Solenergi Danmark Att. Anders Ztorm Søkærvej 11 8970 Havndal Sendt pr. mail til: mette@solenergidanmark.dk

Læs mere

10-03-2014 14/4010. Hans og Eva Marianne Ankjær Ludwigsen Nederbyvej 39 Rinkenæs 6300 Gråsten

10-03-2014 14/4010. Hans og Eva Marianne Ankjær Ludwigsen Nederbyvej 39 Rinkenæs 6300 Gråsten 10-03-2014 14/4010 Hans og Eva Marianne Ankjær Ludwigsen Nederbyvej 39 Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre carport/redskabsskur på ejendommen matr.nr. 997 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs,

Læs mere

Arkitektfirmaet Bent Sørensen ApS Att: Bent Sørensen Rosenvænget Haslev Sendt på mail:

Arkitektfirmaet Bent Sørensen ApS Att: Bent Sørensen Rosenvænget Haslev Sendt på mail: Arkitektfirmaet Bent Sørensen ApS Att: Bent Sørensen Rosenvænget 13 4690 Haslev Sendt på mail: ark-bent.s@mail.tele.dk Dato: 23. september 2016 Lovliggørende landzonetilladelse til garage indrettet i overflødiggjort

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Tegnestuen JS sparsing@post8.tele.dk Att.: John Sparsing Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939

Læs mere

Landzonetilladelse - Skelstrupvej 32, 4930 Maribo, matr. nr. 1a Skelstrup By, Hunseby sagsnr

Landzonetilladelse - Skelstrupvej 32, 4930 Maribo, matr. nr. 1a Skelstrup By, Hunseby sagsnr Henry Ebbe Nystedvej 7 4930 Maribo henry@ag-arkitekter.dk Skelstrupvej 32 7753 1412 4930 Maribo 1a Skelstrup By, Hunseby 20170164 Landzonetilladelse - Skelstrupvej 32, 4930 Maribo, matr. nr. 1a Skelstrup

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Assens Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr.17.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Assens Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr.17. 27. marts 2017 Sagsnr. NMK-33-03798 KlageID: 105554 INROE-NMKN AFGØRELSE i sag om klage over Assens Kommunes endelige vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 17 - Revision af temaet Landskab Planklagenævnet

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

01-07-2013 12/13724. VVS Søberg A/S Kær Bygade 60 6400 Sønderborg

01-07-2013 12/13724. VVS Søberg A/S Kær Bygade 60 6400 Sønderborg 01-07-2013 12/13724 VVS Søberg A/S Kær Bygade 60 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opstille 2 containere på ejendommen matr.nr. 129 Kær, Ulkebøl, der ligger på Kær Bygade 60, 6400 Sønderborg Sønderborg

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup Februar 2018 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

AFGØRELSE i sag om et nyt enfamiliehus på ejendommen Holme Bygade 12B, matr.nr. 9o, Holme By, Dråby, Syddjurs Kommune

AFGØRELSE i sag om et nyt enfamiliehus på ejendommen Holme Bygade 12B, matr.nr. 9o, Holme By, Dråby, Syddjurs Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 7. maj 2012 J.nr.: NMK-31-00417 Ref.: Birgitte Olesen, BOL-NMKN AFGØRELSE i sag om et nyt enfamiliehus på ejendommen Holme

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Løgstørvej 109, Jelstrup, 9600 Aars

Landzonetilladelse på ejendommen Løgstørvej 109, Jelstrup, 9600 Aars Bjarne Strøm Løgstørvej 109 Jelstrup 9600 Aars Sendt til: bs@nokgodtnok.dk Dato: 3. december 2015 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2015-54356 Dokumentnr.: 820-2015-292510

Læs mere

Du har søgt om landzonetilladelse til at indrette tre selvstændige lejligheder i stuehuset på ejendommen

Du har søgt om landzonetilladelse til at indrette tre selvstændige lejligheder i stuehuset på ejendommen Christian Frederik Schulin-Zeuthen Dato: 18-01-2017 Sophienholmvej 57 Sagsb.: Lov 4340 Tølløse Sagsnr.: 15/62382 Dir.tlf.: 72 36 41 50 E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE Du har søgt om landzonetilladelse

Læs mere

AFGØRELSE i sag om en række forhold inden for delområde C i Lokalplan 139 i Horsens Kommune

AFGØRELSE i sag om en række forhold inden for delområde C i Lokalplan 139 i Horsens Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 14. august 2014 J.nr.: NMK-33-02485 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om en række forhold inden for delområde C i Lokalplan 139

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Kim Lund Pedersen og Joan Helene Pedersen Elverdamsvej 242 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Lærke Lundsten

Læs mere

AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig i Syddjurs kommune

AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig i Syddjurs kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 14. august 2014 J.nr.: NMK-31-01339 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig

Læs mere

Frank Krøyer og Bogdana Nielsen Hovedvejen 32 5771 Stenstrup LANDZONETILLADELSE HOVEDVEJEN 32, 5771 - OPFØRELSE AF UDSTILLINGSHAL

Frank Krøyer og Bogdana Nielsen Hovedvejen 32 5771 Stenstrup LANDZONETILLADELSE HOVEDVEJEN 32, 5771 - OPFØRELSE AF UDSTILLINGSHAL Frank Krøyer og Bogdana Nielsen Hovedvejen 32 5771 Stenstrup Byg, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 LANDZONETILLADELSE HOVEDVEJEN 32, 5771 - OPFØRELSE AF UDSTILLINGSHAL Sagsnr.:

Læs mere

Landzonetilladelse. Jesper Pedersen Slagstrupvej 38B 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Jesper Pedersen Slagstrupvej 38B 4200 Slagelse Jesper Pedersen Slagstrupvej 38B 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse 8. januar 2014 Sagsid.: 2013-105543

Læs mere

Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten

Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at etablere en dyrlægepraksis på ejendommen matr.nr. 23 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Buskmosevej 18, Kværs, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk 27-10-2014 14/7155 Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk Lovliggørende landzonetilladelse til tilbygninger mv. på ejendommen matr.nr. 111 Kær, Ulkebøl, der ligger på Arnkilsøre 13,

Læs mere

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri.

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri. Alterna Huse Nr. Hostrupvej 20 6230 Rødekro Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-164-12 10-09-2012 Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslinje

Læs mere

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 2 Mommark, Lysabild, der ligger på Mommarkvej 411, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-33-02535 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet

Læs mere

Udstykningen af parcellerne er forestået af Roskilde Kommune, der har solgt parcellerne som ejer.

Udstykningen af parcellerne er forestået af Roskilde Kommune, der har solgt parcellerne som ejer. Roskilde Kommune Teknik-og Miljøudvalget Postboks 100 4000 Roskilde Ballerup, den 21. oktober 2005 J.nr. 7308 eg/bt Vedr.:J.nr. 13.06.04P20 Støjskærm langs Holbækvej Grundejerforeningen Hyrdehøj ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Ole Eriksen Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-10891 - 13 jfl@energiogmiljo.dk

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. STENBJERG EJENDOMME A/S Søndergade 20! " Skelbækvej 2 Tlf.: 7376 7676 Dato: 13. juni 2017 Sagsnr.: 17/11397 Ejendomsnr.: 16927 Kontakt: Peter Mumm Direkte tlf.: 73 76 82 14 E7mail: pmu@aabenraa.dk I henhold

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af udhus/carport

Landzonetilladelse til opførelse af udhus/carport Postadresse: Favrskov Kommune Plan & Byg Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Landzonetilladelse til opførelse af udhus/carport Afgørelse Favrskov Kommune meddeler

Læs mere

Væsentlige ændringer eller udvidelser i forhold til det ansøgte vil forudsætte ny landzonetilladelse.

Væsentlige ændringer eller udvidelser i forhold til det ansøgte vil forudsætte ny landzonetilladelse. Plan og Kultur Ragnar Viktor Karlsson ragnarviktorkarlsson@gmail.com 09-05-2019 Sags id: 2019-0253 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af skole/kursusvirksomhed på

Læs mere

AFGØRELSE i sag om afslag til opstilling af husstandsvindmølle på Ålborgvej i Jammerbugt Kommune.

AFGØRELSE i sag om afslag til opstilling af husstandsvindmølle på Ålborgvej i Jammerbugt Kommune. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 16. februar 2012 J.nr.: NMK-31-00453 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om afslag til opstilling af husstandsvindmølle på Ålborgvej

Læs mere

Sendt som digital post

Sendt som digital post POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Tage Andersen Fælledevej 3 7790 Thyholm Sendt som digital post Husstandsvindmølle - landzonetilladelse

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Tilladelse til indretning af et midlertidigt opholdssted for maks. 20 flygtninge på adressen Hospitalsgade 9, 1. th. og 1. tv.

Tilladelse til indretning af et midlertidigt opholdssted for maks. 20 flygtninge på adressen Hospitalsgade 9, 1. th. og 1. tv. Jobcenter Randers v. Steen Sørensen Regimentvej 10D 8930 Randers NØ E-mail: steen.sorensen@randers.dk Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Afgørelse i sagen om Aabenraa Kommunes afslag på dispensation til plastvinduer i sommerhuse ved Sandskær.

Afgørelse i sagen om Aabenraa Kommunes afslag på dispensation til plastvinduer i sommerhuse ved Sandskær. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 4. juli 2005 J.nr.: 03-33/500-0091 Skr Afgørelse i sagen om

Læs mere

Byplan. Mogens Damm Præstø Landevej 73 Blangslev 4700 Næstved

Byplan. Mogens Damm Præstø Landevej 73 Blangslev 4700 Næstved Mogens Damm Præstø Landevej 73 Blangslev 4700 Næstved Byplan Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6110 www.næstved.dk Dato 24.11.2015 Landzonetilladelse til bryggeri, mosteri, rapsoliepresseri,

Læs mere

Mini- og husstandsmøller i Danmark

Mini- og husstandsmøller i Danmark Mini- og husstandsmøller i Danmark Kommunernes planlægning, regler og godkendelser Sekretariatschef Kåre Albrechtsen Vindmøllesekretariatet September 2011 1 De grundlæggende regelsæt: Byggelovgivningen

Læs mere

Frode Lehmann Stensigmose Broager

Frode Lehmann Stensigmose Broager Frode Lehmann Stensigmose 4 6310 Broager Landzonetilladelse til at opsætte et ca. 217 m 2 stort solcelleanlæg på taget af laden på ejendommen matr.nr. 72, Skelde, Broager, der ligger på Stensigmosevej

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr Bykernen i Nyborg Nørregade 25-37

Supplement til Lokalplan nr Bykernen i Nyborg Nørregade 25-37 Supplement til Lokalplan nr. 142 Bykernen i Nyborg Nørregade 25-37 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen kan bl.a

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til socialpædagogisk opholdssted

Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til socialpædagogisk opholdssted Rådgivende ingeniør og tømrermester Erik Echkardt Hansen Brunkær 13, Uhre 6064 Jordrup Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til socialpædagogisk opholdssted Kolding Kommune har den 16. marts

Læs mere

Per Noesgaard Stisager Glostrup. Riisvej 22 - Ansøgning om landzonetilladelse til opførelse af 13 m2 orangeri

Per Noesgaard Stisager Glostrup. Riisvej 22 - Ansøgning om landzonetilladelse til opførelse af 13 m2 orangeri Per Noesgaard Stisager 100 2600 Glostrup Riisvej 22 - Ansøgning om landzonetilladelse til opførelse af 13 m2 orangeri Struer Kommune har den 15. marts 2019 modtaget ansøgning om tilladelse til opførsel

Læs mere

LMO I/S Att.: Christian Bach Knudsen Asmildklostervej Viborg

LMO I/S Att.: Christian Bach Knudsen Asmildklostervej Viborg Teknik & Miljø Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 LMO I/S Att.: Christian Bach Knudsen Asmildklostervej 11 8800 Viborg byggeriogmiljoe@viborg.dk viborg.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse til nyt anneks/udhus

Landzonetilladelse til nyt anneks/udhus 1 - Landzonetilladelse Til ejerne af ejendommen Løven 7, 9492 Blokhus Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Bro

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde BL18 Fårbæk Fremlægges fra 23. maj 2012 til 18. juli 2012 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-00865 Ref.: HO AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering

Læs mere

NOTAT. Udstykninger i landzone

NOTAT. Udstykninger i landzone NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Planafdelingen Udstykninger i landzone Opførelse af nye boliger i landzone medfører ofte, at der først skal udstykkes en grund. Enkelte steder, særligt i landsbyer,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 001

Kommuneplantillæg nr. 001 Kommuneplantillæg nr. 001 Tillæg til Kommuneplan 2013 2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde LL 6.1 Endeligt vedtaget af Frederikssund Byråd den 26. februar 2014 Rammeområde LL6.1, Ved Gammel Kulhusvej

Læs mere

EBK HUSE A/S Skovsøvej 15 4200 Slagelse. Landzonetilladelse til opførelse af nyt sommerhus som erstatning for eksisterende

EBK HUSE A/S Skovsøvej 15 4200 Slagelse. Landzonetilladelse til opførelse af nyt sommerhus som erstatning for eksisterende EBK HUSE A/S Skovsøvej 15 4200 Slagelse By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til opførelse af nyt sommerhus som erstatning for eksisterende Kolding Kommune har den 11. februar 2014 modtaget

Læs mere

Delaflysning af lokalplan S.1

Delaflysning af lokalplan S.1 Delaflysning af lokalplan S.1 for området Skelby By Gældende for matr. nr. 7 f, Skelby By, Skelby 1 2 Forslag til aflysning af lokalplan Vejledning: Når et område lokalplanlægges, fastlægges der i lokalplanens

Læs mere

/ Veje & Trafik Rådhustorvet Sønderborg

/ Veje & Trafik Rådhustorvet Sønderborg 07-08-2014 14/30918 Sønderborg Kommune Veje & Trafik Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre det offentlige toilet på ejendommen matr.nr. 7000a Egen Ejerlav, Egen.

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Haugårdsvej 23, Næsborg, 9670 Løgstør

Landzonetilladelse på ejendommen Haugårdsvej 23, Næsborg, 9670 Løgstør Isabel Maria Oliveira Alves Bang Haugårdsvej 23 Næsborg 9670 Løgstør Sendt til: nl@aadalenstegnestue.dk Dato: 23. november 2015 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2015-54362

Læs mere

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd:

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd: Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 22. juni 2009 J.nr. NKN-33-02991 mje Afgørelse i sagen om muligheden for at håndhæve

Læs mere

AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af helårshus i Ringsted Kommune. efter planlovens 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1 1.

AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af helårshus i Ringsted Kommune. efter planlovens 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. maj 2011 J.nr.: NMK-31-00008 (tidl. NKN-31-01772) Ref.: jav AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af helårshus

Læs mere

Udvalg for byudvikling og bolig

Udvalg for byudvikling og bolig Beslutning: Afgørelse vedr. udvidelse af boligarealet for bolig nr. 2 og etablering af en ferielejlighed på Hestetangsvej 90 Sagsnr. i ESDH: 17/16202 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for

Læs mere

/ Sønderborg Kommune har den 22. oktober 2013 modtaget din ansøgning om opførelse af et enfamiliehus.

/ Sønderborg Kommune har den 22. oktober 2013 modtaget din ansøgning om opførelse af et enfamiliehus. 06-01-2014 13/44541 Landzonetilladelse til at opføre et enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 296 Kær, Ulkebøl, der ligger på Kær Bygade 44a, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune har den 22. oktober 2013 modtaget

Læs mere

12-06-2013 13/10834. Landinspektører Hvenegaard & Jens Bo Kongevej 58 6400 Sønderborg

12-06-2013 13/10834. Landinspektører Hvenegaard & Jens Bo Kongevej 58 6400 Sønderborg 12-06-2013 13/10834 Landinspektører Hvenegaard & Jens Bo Kongevej 58 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke aftægsboligen på ejendommen matr.nr. 11 Sebbelev, Ketting der ligger på Sebbelev

Læs mere

Afgørelse om byggeri truffet efter lokalplan og ikke efter landzoneregler

Afgørelse om byggeri truffet efter lokalplan og ikke efter landzoneregler Afgørelse om byggeri truffet efter lokalplan og ikke efter landzoneregler En kommune havde givet landzonetilladelse til et byggeri, men havde med henvisning til en lokalplan for området afslået at tillade

Læs mere

Per & Minna Thimsen Sdr. Vilstrupvej 147 Sdr Vilstrup 6000 Kolding. Landzonetilladelse til opsætning af solceller på terræn

Per & Minna Thimsen Sdr. Vilstrupvej 147 Sdr Vilstrup 6000 Kolding. Landzonetilladelse til opsætning af solceller på terræn Per & Minna Thimsen Sdr. Vilstrupvej 147 Sdr Vilstrup Landzonetilladelse til opsætning af solceller på terræn Kolding Kommune har den 3. juli 2012 modtaget din ansøgning om tilladelse til opsætning af

Læs mere