Skal jeg hyre konsulenter?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skal jeg hyre konsulenter?"

Transkript

1 Maj årgang, nummer 4 Skal jeg hyre konsulenter? Eller ansætte flere medarbejdere? SAP-koncernen stormer frem. Der er ikke langt imellem virksomhedsopkøb og lancering af ny teknologi. Igen i første kvartal 2012 kunne direktørduoen Bill McDermott og Jim Hagemann Snabe præsentere et flot resultat. Der er fart på alle deres satsningsområder, og de melder om vækst indenfor både In-memory CompuCloud, Mobility, Business Intelligence og kerneapplikationerne i SAP Business Suite. Som SAP-hus er vi glade for, at der investeres i ny teknologi. Det giver os nye udfordringer hos de mange spændende virksomheder i Skandinavien, som vi arbejder for. De fleste af vores kunder har selv medarbejdere med et højt kompetenceniveau på SAP-området, og vi er derfor bevidste om, at vi konstant skal tilføre værdi. Emnet for nærværende nyhedsbrev er imidlertid ikke, hvorfor du skal vælge at handle med os. Vi har i stedet valgt at fokusere på, hvornår det kan være værdifuldt at anvende eksterne konsulenter i det hele taget. Når beslutningen er taget, håber vi naturligvis på, at valget falder på os på grund af vores stærke konsulentprofiler og positive kundereferencer. Sidst i nyhedsbrevet er en lille reklame for SAP s hotteste løsning p.t. SAP HANA som vi tilbyder at lade dig prøve i dit eget miljø til en attraktiv pris. God fornøjelse! TEAM SAPHIRA Kort & Godt Saphira Consulting er et danskejet konsulenthus, som fokuserer 100% på SAP. Kernen i selskabet er nogle af Danmarks dygtigste og mest erfarne konsulenter, som arbejder tæt sammen med kunderne for at sikre fælles succes. Vi tager ansvar for at levere høj kvalitet, og hvor det giver mening, trækker vi på et stærkt netværk af internationale ressourcer. Vi dækker hele SAP-værdikæden fra rådgivning, over design og implementering til support og drift.

2 2 Besøg os på: + Ansatte eller konsulenter Forretningen kræver, at SAP-løsningerne skal leveres hurtigere, billigere og risikofrit. De skal være fleksible, let at ændre og kunne spille sømløst sammen med et hav af tredjepartsapplikationer, som både er placeret i driftscentret, hos samarbejdspartnere og ude i skyen. Du har indset, at ekstra kapacitet er nødvendig for at kunne indfri ledelsens forventninger. Men hvad gør du? Ansætter flere medarbejdere eller hyrer konsulenter? Desværre er der ikke et universelt svar på spørgsmålet. I nogle tilfælde er det smartest at trække på ekstern bistand, mens det andre gange giver bedre mening at udvide staben intern. Vi har samlet nogle gode råd baseret på vores erfaringer. Her er fem områder, hvor du med fordel kan overveje at supplere dine egne ressourcer med eksterne konsulenter.

3 3 1. Ekspertviden SAP-platformen indeholder et hav af moduler og komponenter, som kræver specialistviden. Der findes mere end tusinde SAP-konsulenter i Danmark, så sandsynligheden for at finde en ekspert med relevant erfaring og ekspertise indenfor de fleste områder er høj. Du kan måske godt tiltrække og ansætte en medarbejder, som kan det samme, men spørgsmålet er, om du permanent får brug for den form for ekspertkompetence. Hvis ikke, bør du overveje at kigge eksternt. En god konsulent kan også hjælpe med videndeling og uddannelse, så dit eget team får et kompetenceløft. 2. Projekter Det er oplagt, at overveje ekstern bistand i forbindelse med afgrænsede projekter med en kort tidshorisont. Nye medarbejdere kan være en løsning, hvis du har opgaver til dem efterfølgende, men ellers spørg et par konsulenthuse om, hvad de kan byde ind med. Udover ekstra ressourcer får du adgang til metodeapparat, nye teknikker og best practices. Det er endvidere ofte muligt at få leverandørerne til at tage et medansvar for projektets succes i form af risk sharing, fastprisaftaler og bonusmodeller. 3. Input fra tredjepart Du har behov for en tredjepart, der kan fungere som objektiv rådgiver. Eksterne konsulenter kan hjælpe med at skabe fælles fodslag og kreative løsninger baseret på analyser, indsigt og erfaring. Egne medarbejdere kan i princippet godt udfylde rollen, men det kan måske være en god idé at få en upartisk konsulent ind udefra, som ikke er belastet af politiske uenigheder, gamle konflikter og en sådan-plejer-vi-at-gøre tankegang. 4. Usikker fremtid Større strategiske tiltag vil ofte medføre drastiske ændringer i IT-platformen. Det kan eksempelvis være i forbindelse med virksomhedsopkøb, penetrering af nye markeder, procesoptimering og outsourcing. Slutresultatet ligger endnu ikke endeligt fast. Ledelsen har dog besluttet, at SAP-løsningen skal gøres mere fleksibel, og at der skal implementeres en Governance model for at sikre et mere agilt leveranceapparat. Her kan du overveje at trække på eksterne rådgivere i en periode, indtil platformen igen er stabiliseret. Og så undervejs vurdere, om du skal hyre nye profiler ind for at drive og videreudvikle den. 5. Knappe ressourcer Timeprisen for en medarbejder vil typisk være lavere, end hvad du skal betale hos et konsulenthus. Det er imidlertid en dyr fornøjelse at dimensionere den interne kapacitet efter spidsbelastninger, så man i store perioder ikke har arbejde til sine ansatte. Det kan derfor være en god idé at hyre eksterne konsulenter ind i perioder, hvor du har ekstra meget at lave. For eksempel i forbindelse med månedslukninger, go-live med ny funktionalitet, udrulninger og ved sygdom. Du kan så sende dem hjem igen, når der ikke er så meget at lave.

4 4 Det kan vi hjælpe med Vi mener, at sandsynligheden for at lykkes med SAP er størst, når man arbejder med de rigtige personer. Derfor er kernen i Saphira Consulting ét team af nogle af markedets bedste konsulenter, som har stor erfaring med at levere løsninger, der virker. Fordi konsulenterne: Er blandt de fagligt dygtigste og mest erfarne indenfor de områder, som de beskæftiger sig med. Formår at kombinere SAP med indsigt i processer og forretning. Effektivt håndterer kompleksitet i et højt tempo. Er behagelige, omgængelige og humoristiske. Er ærlige, tager ansvar og er engagerede. Besidder de sociale kompetencer, der ofte kræves for at skabe resultater i store organisationer. Vi er både professionelle og nemme at handle med, så kontakt os, hvis du får brug for SAP-konsulenter. Vi tilbyder eksperter indenfor blandt andet projektledelse, arkitektur, ERP, SRM, CRM, MDM, logistik, udvikling, integration, Mobility, Invoice Management og IT Governance. 3 Hvis du vil vide mere: Saphira Consulting A/S Virumvej 64 DK-2830 Virum Tlf.:

5 Høj hastighed, fleksibilitet og realtid. Alle taler om SAP HANA Ønsker du at anvende dine produktionssystemer til analyseformål? Har du behov for at analysere og rapportere på data i realtid? Tager det for langt tid at få adgang til kritisk information? Er dit Datawarehouse for ufleksibelt? Nu kan du gøre noget ved det Prøv SAP-HANA. Vi tilbyder, at gennemføre PROOF-OF-VALUE med en køreklar SAP HANA-løsning fra Fujitsu, der netop har modtager SAP Pinnacle Award 2012 for sin innovative teknologi. Fujitsu var først til at levere SAP HANA, hvor blandt andet løsningen hos Red Bull bliver profileret af SAP som en succeshistorie. Fujitsu er SAP HANA i praksis, og med verdens første globale SAP HANA demo center kan vi som Fujitsu partner gennemgå mulighederne sammen med dig. PROOF-OF-VALUE Med PROOF-OF-VALUE tilbyder vi at lade dig opleve SAP HANA i dit eget miljø. Sammen definerer vi de scenarier, som SAP HANA skal understøtte. Vi leverer en prækonfigureret løsning med både hardware og software, som vi kobler sammen med dit SAP-system. Du er nu klar til at afprøve mulighederne. Det får du PROOF- OF-VALUE indeholder: Solution Concept Workshop Solution Specification Workshop Præinstallation og staging af system hos Fujitsu i Tyskland Solution Integration Workshop Levering og opsætning onsite Integration til SAP-systemerne Support SAP HANA-løsningen stilles til rådighed i fire uger onsite. Perioden kan forlænges efter aftale, og det er muligt at overtage løsningen til en på forhånd aftalt pris. Introduktionspris SAP HANA PROOF-OF-VALUE leveres til en introduktionspris på: DKK ,- ex. moms PROOF-OF-VALUE er baseret på Fujitsu SAP HANA infrastruktur med Single Node konfiguration: S størrelse med 256 GB RAM. Indeholder PRIMERGY RX600 S6 server, PRIMERGY RX100 S7 server & rack. Løsningen leveres med SAP software, men kunden har selv ansvar for at erhverve nøgler til relevante demolicenser. Introduktionsprisen er gældende indtil 1. juli Der tages forbehold for trykfejl og prisændringer.

Er du på ret kurs? - Lad os hjælpe dig sikkert i mål. Dit valg af konsulenter er afgørende for succes. Kort & Godt. April 2013. 4.

Er du på ret kurs? - Lad os hjælpe dig sikkert i mål. Dit valg af konsulenter er afgørende for succes. Kort & Godt. April 2013. 4. April 2013 4. årgang, nummer 4 Er du på ret kurs? - Lad os hjælpe dig sikkert i mål Dit valg af konsulenter er afgørende for succes Hovedfokus i Saphira Consulting er, at vores kunder skal lykkes med SAP.

Læs mere

Medarbejderne er dit vigtigste aktiv

Medarbejderne er dit vigtigste aktiv Marts 2013 4. årgang, nummer 3 Medarbejderne er dit vigtigste aktiv Brug SAP til at udnytte deres potentiale Videnssamfundet er over os, og HR er i dag ved at blive en af de mest afgørende bundlinjeparametre.

Læs mere

Om evalueringen... 2 Forfatter... 2. Resume: Evaluering af Reload... 3 Reload i markedet... 3. Overblik over Reload... 4 Reloads karakterbog...

Om evalueringen... 2 Forfatter... 2. Resume: Evaluering af Reload... 3 Reload i markedet... 3. Overblik over Reload... 4 Reloads karakterbog... Indhold Om evalueringen.......... 2 Forfatter.......... 2 Resume: Evaluering af Reload......... 3 Reload i markedet......... 3 Overblik over Reload.......... 4 Reloads karakterbog......... 5 Evaluering

Læs mere

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold Indhold 2 Business intelligence workshops 3 Customer Intelligence workshops 4 at få flere kunder 5 at kunne vækste sine kunder 6 at kunne fastholde sine kunder 7 Generelt om segmentering 8 Behovsbasere

Læs mere

Få succes med outsourcing af løn og HR

Få succes med outsourcing af løn og HR Få succes med outsourcing af løn og HR Whitepaper 1.0 Indledning Dette whitepaper giver dig grundlaget for at træffe den rigtige beslutning om, hvilke muligheder og fordele din virksomhed kan opnå ved

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

SKABER FORBINDELSE MELLEM MENNESKER OG FORRETNING

SKABER FORBINDELSE MELLEM MENNESKER OG FORRETNING Hvordan finder jeg mere information om DM Software? Brochurer som denne tjener deres formål. Men dialog er nu en gang bedst, når den foregår mellem levende mennesker. Derfor er du meget velkommen til at

Læs mere

White Paper. Application Management Outsourcing blandt danske top-500 virksomheder - sådan prioriterer it-cheferne og sådan udvikler markedet sig

White Paper. Application Management Outsourcing blandt danske top-500 virksomheder - sådan prioriterer it-cheferne og sådan udvikler markedet sig White Paper - sådan prioriterer it-cheferne og sådan udvikler markedet sig Udarbejdet for af Anne-Lise Wang, Phacit, HENRY Fellow I samarbejde med HENRY Corporation 2010 HENRY Corporation Denmark Sammenfatning

Læs mere

Application Management Service

Application Management Service Application Management Service I dette Whitepaper vil vi beskrive nogle af vores erfaringer med Application Management. De fleste virksomheder har på et tidspunkt lavet, eller fået lavet, en mindre applikation,

Læs mere

Hvor ligger det gemte guld?

Hvor ligger det gemte guld? Hvor ligger det gemte guld? Du kan finde din virksomheds skjulte it-ressourcer med hjælp fra HP s it-eksperter [side 02] Tør du nytænke dit it-budget? [side 04] Spiller du stadig Commodore 64? [side 06]

Læs mere

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE Velkommen til System Gruppen Hos SystemGruppen sætter vi meget stor pris på vores kunder. Vi vil gerne sørge for, at du føler dig kompetent serviceret og godt hjulpet.

Læs mere

OM DETTE TEMA. It-strategi Når vi rådgiver virksomheder omkring it-strategi, er der grundlæggende fem skridt, vi gennemgår for at

OM DETTE TEMA. It-strategi Når vi rådgiver virksomheder omkring it-strategi, er der grundlæggende fem skridt, vi gennemgår for at IT-STRATEGI Tema Hvordan kommer du fra virksomhedens overordnede strategi til en it-strategi, som er drevet af forretningens mål og understøtter virksomheden bedst muligt? OM DETTE TEMA Hvordan kommer

Læs mere

A GREAT PLACE TO WORK

A GREAT PLACE TO WORK A GREAT PLACE TO WORK AFFECTO A GREAT PLACE TO WORK Det er en fornøjelse at have muligheden for at arbejde sammen med så professionelle kolleger, og jeg får ganske enkelt et personligt kick ud af at være

Læs mere

Den eksterne marketingafdeling

Den eksterne marketingafdeling Om os Den eksterne marketingafdeling External Marketing er en ny måde at tænke marketing. En effektiv genvej til at etablere eller fuldende sin marketingfunktion for opnåelse af absolut fleksibilitet,

Læs mere

Networked business EU-DK 2012. MOBILE (Internt/Eksternt)

Networked business EU-DK 2012. MOBILE (Internt/Eksternt) Networked business FACTBOOK EU-DK 2012 DANSK ERHVERVSLIVS BRUG AF: SOCIALE MEDIER (Internt/Eksternt) PR & Kommunikation Salg & Marketing (inkl. web) Service & Support Innovation (R&D, produkt- & procesudvikling)

Læs mere

Dit netværk er vores højeste prioritet!

Dit netværk er vores højeste prioritet! Dit netværk er vores højeste prioritet! Hvor sikker er du på dit netværk? Netværkssikkerhed er ingen selvfølge. Det har mange virksomheder måttet konstatere den seneste tid. Vi har været vidne til gentagne

Læs mere

Denne udgivelse er et indstik fra mediaplanet. Business. BI er afgørende for

Denne udgivelse er et indstik fra mediaplanet. Business. BI er afgørende for Denne udgivelse er et indstik fra mediaplanet Nr.1/Marts 13 Business Intelligence BI er afgørende for f oto: Jahn teigen/scanpix vores virksomhed Søren Halskov Nissen: BI er livsnerven for vores succes

Læs mere

KEfteråret er for alvor ved at melde sin ankomst, men det betyder

KEfteråret er for alvor ved at melde sin ankomst, men det betyder News Nr.2 ære læser KEfteråret er for alvor ved at melde sin ankomst, men det betyder ikke, at vi hos Innofactor er ved at gå i hi tværtimod. For kort tid siden afholdte vi Innofactors første kundedag:

Læs mere

PLATON EXECUTIVE BRIEFINGS

PLATON EXECUTIVE BRIEFINGS PLATON EXECUTIVE BRIEFINGS Forår/sommer 2013 DELTAGELSE ER GRATIS! BI & MDM som Har du ikke mulighed for at deltage på de angivne datoer for Platon Executive Briefings? I foråret/sommeren 2013 tilbyder

Læs mere

Statens brug af konsulenter

Statens brug af konsulenter Statens brug af konsulenter Statens indkøb af konsulentydelser er faldet fra 2008 og frem til 2012 med 738 mio. kr. fra 4,5 mio. kr. til 3,7 mio. kr. Statens indkøb har været faldende år for år dog lige

Læs mere

Visma Consulting. It-løsninger til Liv & Pension

Visma Consulting. It-løsninger til Liv & Pension Visma Consulting It-løsninger til Liv & Pension Visma Consulting It-løsninger til Liv & Pension Som repræsentant for en pensionskasse eller et pensionsselskab kan du sikkert nikke genkendende til disse

Læs mere

PROFESSIONELLE HJEMMESIDER. 3. generations hjemmesider tilbyder ny teknologi, viden og processer, som kan ses på bundlinjen

PROFESSIONELLE HJEMMESIDER. 3. generations hjemmesider tilbyder ny teknologi, viden og processer, som kan ses på bundlinjen PROFESSIONELLE HJEMMESIDER 3. generations hjemmesider tilbyder ny teknologi, viden og processer, som kan ses på bundlinjen Bliv klogere på hvordan du indkøber en moderne hjemmeside, driver den professionel

Læs mere

Statens brug af konsulenter

Statens brug af konsulenter Statens brug af konsulenter Statens indkøb af konsulentydelser er faldet fra 2011 og frem til 2014 med omkring 0,9 mia. kr. fra 3,9 mia. kr. til 3,0 mia. kr. Statens indkøb har været faldende år for år

Læs mere

SÆT KUNDERNE I SYSTEM OG OPTIMÉR SALGET

SÆT KUNDERNE I SYSTEM OG OPTIMÉR SALGET SÆT KUNDERNE I SYSTEM OG OPTIMÉR SALGET Næsten halvdelen af alle salgsforsøg løber ud i sandet, mens eksisterende kunder siver, ofte uden at nogen egentlig kan forklare hvorfor. Begge dele er dyrt og i

Læs mere

CONTENT FIRST MOVER PÅ LEGAL SERVICES BASICO. Vol. 3-2014 PERFORMANCE MANAGEMENT I NETFLIX CFO ENS ROLLE: ORGANISERING FOR VÆKST

CONTENT FIRST MOVER PÅ LEGAL SERVICES BASICO. Vol. 3-2014 PERFORMANCE MANAGEMENT I NETFLIX CFO ENS ROLLE: ORGANISERING FOR VÆKST BASICO CONTENT Vol. 3-2014 FIRST MOVER PÅ LEGAL SERVICES SIDE 3 SIDE 10 CFO ENS ROLLE: ORGANISERING FOR VÆKST PERFORMANCE MANAGEMENT I NETFLIX Krisestemningen er på retur, men er de danske virksomheder

Læs mere

White Paper. Hvad mener danske økonomichefer om applikation-outsourcing?

White Paper. Hvad mener danske økonomichefer om applikation-outsourcing? White Paper Hvad mener danske økonomichefer om applikation-outsourcing? Udarbejdet for KMD af Anne-Lise Wang, Phacit, HENRY Fellow Carsten Schmidt, Managing Fellow I samarbejde med HENRY Corporation 2010

Læs mere

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Canon Essential Business Builder Program Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Essential Business Builder Program - Introduktion Det er udfordrende at drive en printforretning.

Læs mere

CONTENT FIRST MOVER PÅ LEGAL SERVICES BASICO. Vol. 3-2014 PERFORMANCE MANAGEMENT I NETFLIX CFO ENS ROLLE: ORGANISERING FOR VÆKST

CONTENT FIRST MOVER PÅ LEGAL SERVICES BASICO. Vol. 3-2014 PERFORMANCE MANAGEMENT I NETFLIX CFO ENS ROLLE: ORGANISERING FOR VÆKST BASICO CONTENT Vol. 3-2014 FIRST MOVER PÅ LEGAL SERVICES SIDE 3 SIDE 10 CFO ENS ROLLE: ORGANISERING FOR VÆKST PERFORMANCE MANAGEMENT I NETFLIX Krisestemningen er på retur, men er de danske virksomheder

Læs mere