Formandens indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens indledning"

Transkript

1 ÆLDRERÅDETS Årsberetning 2010

2 Formandens indledning Det er med stor glæde og fornøjelse, at jeg, på ældrerådets vegne, nu skal skrive forordet til vores første årsberetning. Vi er kommet rigtigt godt i gang, og vi synes også, at vi har haft nok at se til. Ældrerådets tre nye medlemmer, brugte flere dage i de første måneder af året, til at blive introduceret til ældrerådsarbejdet, og til at blive sat ind i alle de formelle og uformelle regler der gælder. Det var faktisk også en flyvende start vi fik, idet vi lige nøjagtigt røg ind i den mest omfangsrige sparerunde, som Odder Kommune har set i mange år. Det var ikke lige en ønskestart, men sådan er vilkårene jo også! På ældreområdet skulle der spares godt 5 mil. kr. samtidig med, at en ligeså stor overskridelse, skulle indhentes. Det klarer man ikke uden at der er nogen, der kommer til at miste nogle goder, som de syntes de har krav på. Ældrerådet havde den holdning til besparelserne, at vi skulle værne om de svageste ældre. Det betød jo så, at vi accepterede, at tilskud til forskellige aktiviteter for raske ældre bortfaldt, eller blev kraftigt reduceret. Vi var også enige i, at det var en god ide, at gennemgå al praktisk bistand i hjemmet, for at vurdere, om nogle kunne optrænes til selv at udføre visse funktioner, så som støvsugning, opvask, tøjvask, indkøb o.s.v. Vi mente, og mener stadig, at der er stor kvalitet i selv at lave alt det man kan, og at kunne gøre det på et tidspunkt, som passer hver enkelt. Det er altid svært at få noget taget fra sig, som man har regnet med som en selvfølge i mange år. Det har vi selvfølgelig forståelse for, og enkelte borgere har følt sig ramt urimeligt hårdt. Vi ved dog, at endnu flere har stor glæde af, at blive optrænet til at gøre tingene selv. Ældrerådet er talerør for alle i Odder Kommune, der er over 60 år. Det er en opgave vi meget gerne tager på os, men I kan alle være os behjælpelige med henvendelser, hvis I synes, der er noget, vi burde være opmærksomme på. Ældrerådet kan ikke behandle enkeltsager, men vi går gerne ind i en problemstilling, hvis den er af general karakter. Vi glæder os til det fortsatte arbejde. Med venlig hilsen Else Marie Lerche Formand.

3 Beretning for 2010 Ældrerådets sammensætning 1.januar 2010 var første arbejdsdag for det nyvalgte ældreråd i Odder Kommune. Valget til ældrerådet afholdtes i oktober 2009 og gav følgende resultat: Else Marie Lerche Frank Wammen Bodil Aaen Annette Svenstrup Erik P.W. Christensen. Forud var gået et hektisk efterår med at finde kandidater, få disse godkendt og opstillet, og som noget nyt var det muligt at se en video med de opstillede kandidater på OdderNettet forud for den skriftlige afstemning. Konstituering: Ældrerådets 5 nyvalgte ældrerådsmedlemmer havde på et møde i december konstitueret sig med Else Marie Lerche som formand og Bodil Aaen som næstformand. Allerede på det konstituerende møde var der enighed om, at ældrerådet ville være særdeles aktivt og synligt. På samme møde blev ideen om et informationsmøde for nye pensionister luftet. Alle var enige om, at det var en god idé. Ældrerådets vedtægter og forretningsorden blev gennemgået og revideret, og så var der ellers brug for introduktion og præsentation af de enkelte områder. Eftersom det nye ældreråd består af 3 helt nye medlemmer samt 2 fra sidste periode, var der stor interesse for at besøge de 3 plejehjem, der findes i Odder Kommune. Ældrerådet efterlyste desuden information om den akutte ældrepolitik og økonomi. Det var de relevante fagpersoner, der blev sendt bud efter, nemlig socialdirektør Jette Rud, leder af borgerbutikken Kirsten Bødker, sundhedskoordinator Malene Herbsleb og økonomikonsulent Birgitte de Place.

4 Nye kvalitetsstandarder for pleje og praktisk bistand i Odder Kommune Den første store øvelse for ældrerådet var at udarbejde et høringssvar om nye kvalitetsstandarder for pleje og praktisk bistand i Odder Kommune. Her var der virkelig brug for information omkring indhold og forståelse for at overskue området. Foråret igennem fortsatte de økonomiske trængsler, der blev i maj 2010 fremsendt en økonomisk genopretningsplan med en budgetreduktion på 10 mil. på ældreområdet. Besparelsen ville ramme plejeboliger - pleje og praktisk bistand - sygepleje - hospice og aflastning - administration - hjælpemidler samt Aktivitetshuset. Også oplandets samlingssteder for ældre handicapsvømning telebus og bybus og støtte til frivilligt arbejde var udtaget til at undgælde for sparekniven. Bybussen blev dog reddet på målstregen. Kostrådet Ved indgangen til 2010 var kostrådet nedlagt, hvorimod Klagerådet stadig var eksisterende. Klagerådet Klagerådet valgte på konstitueringsmødet Annette Svenstrup som formand og Erik P.W. Christensen som næstformand, rådet bestod desuden af Frank Wammen, èn person fra Invalideorganisationerne og to byrådsmedlemmer. På Klagerådets første møde blev vedtægter og forretningsorden revideret og godkendt og rådet var klar til at se på de klager, der var indkommet. Eftersom kvalitetsstandarderne var blevet ændret, kom der også flere klager til klagerådet. I de seks måneder, det nye klageråd eksisterede, blev der fremsendt fem gange så mange klager som hele året forud. En folketingsbeslutning resulterede i at Klagerådet blev nedlagt 1. juli Fremover behandles klager i visitationsgruppen og sendes evt. videre til det sociale nævn. Madservice Mad har fyldt meget i ældrerådets bevidsthed først da vi besøgte plejecentrene, hvor vi blev orienteret om et prøvetiltag i et af husene på plejehjemmet på Bronzealdervej. Her ville man i en forsøgsperiode selv lave maden og inddrage beboerne i den daglige tilberedning. På ældrerådets rundtur til de tre plejehjem, var netop oplevelsen af duft af mad i forbindelse med besøget på plejehjemmet Skovbakken lige ved middagstid en god oplevelse.

5 Senere har ældrerådet fået en tilkendegivelse over forsøget på Bronzealdervej. Forsøget var en succes og ældrerådet vil senere modtage en rapport over forsøget. Det danske Madhus, som er storleverandør af mad til ældre her i Odder Kommune præsenterede på et ældrerådsmøde deres tilbud og gav en grundig forklaring på madens sammensætning, siden har ældrerådet prøvesmagt maden i en uge - tilbagemeldingerne var yderst positive. 1.juli 2010 trådte en ny lov om egenbetaling for madservice i kraft. Regeringen havde vedtaget et loft på max kr. 45,00 for et hovedmåltid. Umiddelbart ville det blive en merudgift for Odder Kommune på ca. ½ mil. Kroner. Senere på sommeren blev der forelagt en oversigt over hvor mange der dagligt fik varm mad bragt ud til bopælen. Af den fremgik det, at det var relativt få, nemlig ca. 40 personer. En beregning viste at den daglige kommunale udgift, fraregnet egenbetalingen på kr. 24,00 ville koste kommunen kr. 23,00 yderligere pr. person pr. dag blot i kørsel. Denne udgift skønnes at være for høj i betragtning af at det er den almindelige kølemad, der undervejs under udbringningen blot varmes op. De steder, hvor der er tale om et dagligt kontakt/tryghedsbesøg må visiteres på anden måde. Dette blev præciseret i ældrerådets høringssvar. Boliger Odder Kommune råder over 144 plejeboliger alle samlet i Odder by. De er fordelt på 2 kommunale plejecentre, - der er 60 boliger på Bronzealdervej 54 boliger på Stenslund og 30 boliger på friplejehjemmet Skovbakken. Det kniber med at overholde ventetiden på max 2 mdr. for tildeling af plejeboliger til kommunens ældre borgere, det skyldes især tiltagende interesse fra ældre i de omliggende kommuner Eden-tanken Eden-tanken, som er den bærende tankegang på de 2 kommunale plejehjem på Bronzealdervej og på Stenslundcentret, fik ældrerådet en orientering om af ældrechef Anne Juul Sørensen. Odder Kommune har haft stor succes med at få beboerne fra de små nedlagte plejehjem i oplandet implementeret ind i husene på de nye plejeboliger på Bronzealdervej. Det skyldes helt sikkert, at beboerne på hvert af de små plejehjem har været med hele vejen i planlægningen og udførelsen, og at de har selv kunnet vælge bolig, beliggenhed og naboer.

6 Denne flytning har vakt opsigt ude i de nærliggende kommuner og der har efterfølgende været besøg fra bl.a. Hedensted Kommune, der har samme problem i sigte. Ældrerådsformand Else Marie Lerche var med ved rundvisningen for at fortælle om processen. Ålykkecentret Den store ombygning af Ålykkecentret har været præsenteret for Ældrerådet. 15 boliger bliver bygget om til 10 boliger og formålet er at tilbyde fremtidssikrede boliger. Hjemmeplejen vil fremover få base på Ålykkecentret og køre ud derfra. Aktivitetscentret har stadig til huse på Ålykkecentret, men fungerer nu fuldt og helt på frivillig basis eftersom den lønnede ansatte er sparet væk. RenoSyd Den nye affaldsplan, der skal træde i kraft i 2012, er blevet præsenteret for ældrerådet. En medarbejder fra Reno-Syd fremlagde på et ældrerådsmøde udkastet til den nye affaldsplan. Målet er kildesortering og en forbedring af renovationsarbejdernes arbejdsmiljø. Det skal ske ved at indføre affaldssortering i op til tre spande og indføre 14 dages tømning. Samtidig er det planen, at spandene skal placeres i skel, i hvert fald på tømningsdagene. Disse tiltag vil give problemer for nogle ældre, som i visse tilfælde vil have behov for en ny visitering for at få tømt skraldespanden. Ældrerådet har givet sit høringssvar indeholdende disse synspunkter. Brevkasser Postvæsenet er også undervejs med nye regler. Fra og med 1. januar 2012 skal alle brevkasser være opstillet ved vejskel og placeret med åbningen ud mod vej/gade. Også her vil de svageste ældre medborgere være henvist til at finde nye løsninger og evt. få foretaget en revisitering for at få posten i hænde. Sår og kompression Egenbetaling for produkter til sygepleje- og kompressionsbehandling er indført hen over sommeren. Det er nu normalen at indkøb af produkter sker i kommunalt regi, men at beløbet så opkræves brugeren via pensionsudbetalingen, dette har ældrerådet sagt god for i sit høringssvar.

7 Pensionist og hva så? Ældrerådets intentioner om at være synligt på alle fronter resulterede i et informationsmøde for alle nye og kommende pensionister d på Ålykkecentret. Der var indlæg om den digitale kommune ved Kirsten Bødker og om at lægge liv til årene ved ældrechef Anne Juul Sørensen. Mødet var velbesøgt med ca. 30 deltagere. Den teknologiske fremtid I december var ældrerådet på besøg på plejehjemmet Præsthøjgården i Horsens. Her fik vi et indblik i, hvor langt Horsens Kommune er med at indføre an anvende moderne teknologi på ældreområdet. De er bl.a. i gang med at anskaffe en vaskerobot og robotstøvsugere er allerede en del af hverdagen. Lene Offersen, som er områdeleder, gav os et overblik over, hvor langt de er, og hvad de planlægger i fremtiden. Den teknologiske fremtid blev præsenteret og debatteret på en sådan måde at det var et besøg, der med det samme gav os inspiration til et fællesmøde for alle ældre, mødet planlægges til foråret Juni 2011, Annette Svenstrup

8 Rådhusgade 3, 8300 Odder Tlf

Det er med meget stor glæde, at jeg igen skal skrive forordet til Ældrerådets Årsberetning.

Det er med meget stor glæde, at jeg igen skal skrive forordet til Ældrerådets Årsberetning. Ældrerådets årsberetning 2013 Forord Det er med meget stor glæde, at jeg igen skal skrive forordet til Ældrerådets Årsberetning. Som det vil fremgå af de følgende sider, har ældrerådet arbejdet med mange

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Tirsdag den 06.05.14 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Flemming Vahlgreen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Sigurd

Læs mere

Årsberetning for Ældrerådet i Mariagerfjord Kommune

Årsberetning for Ældrerådet i Mariagerfjord Kommune Årsberetning 2009 for Ældrerådet i Mariagerfjord Kommune Der har været afholdt 10 ordinære møder i Ældrerådet, hvor der har været 16 orienteringer/ høringer fra Sundhed- og Omsorgsområdet og 18 orienteringer

Læs mere

Ældrerådets årsberetning

Ældrerådets årsberetning Ældrerådets årsberetning 2012 Formandens Indledning Kære medborgere. Det er med stor glæde og tilfredshed, jeg skriver dette forord til Ældrerådets Årsrapport 2012. Som det tydeligt vil fremgå af de følgende

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Et imponerende og meget spændende projekt. Selvom det ikke direkte vedrører ældre, var det spændende at blive orienteret.

Et imponerende og meget spændende projekt. Selvom det ikke direkte vedrører ældre, var det spændende at blive orienteret. Møde Nr. 18 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 22. maj 2015 09.00 12.00 Sted Grønnegadecentret lokale Nellike Deltagere Alle Referent Birgit Vejby Afbud Ingen Dagsorden. 1) Godkendelse af dagsordenen.

Læs mere

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 2019 er et historisk år for Danske Ældreråd. Vores landsorganisation blev stiftet i 1999, og vi kan med dette repræsentantskabsmøde fejre

Læs mere

Hillerød ÆldreRåd Formand: Birgit Vejby MobilTlf..: Mail:

Hillerød ÆldreRåd Formand: Birgit Vejby MobilTlf..: Mail: Hillerød Ældreråds Årsberetning for 2018. Den 21. november 2017 blev der afholdt valg til både Byråd og Ældreråd i Hillerød Kommune. Der var 14 opstillede op til valget i Ældrerådet. Ved valget, som blev

Læs mere

Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune. Referat fra Ældrerådsmøde Onsdag den 17. december 2008, Hotel Søparken, Aabybro

Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune. Referat fra Ældrerådsmøde Onsdag den 17. december 2008, Hotel Søparken, Aabybro Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune Referat fra Ældrerådsmøde Onsdag den 17. december 2008, Hotel Søparken, Aabybro Kl. 10.00-13.00 incl. julefrokost Social-, Sundhed & Beskæftigelse Borgervænget

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2012 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Ældrerådsmøde Mødedato: onsdag den 16-05-2007 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Harhoff Bemærk at mødet pga. ferieafholdelse ikke kan afholdes i Ørslev men på Rådhuset. Medlemmer Anker

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på åbent møde: 191. Bemærkninger til dagsorden 1 192. Godkendelse af referat fra forrige møde 2 193. Budget 2013

Læs mere

ÆLDRERÅDET. Årsberetning 2010

ÆLDRERÅDET. Årsberetning 2010 Årsberetning 2010 ÆLDRERÅDET Ældrerådet har 15. medlemmer, der blev valgt / genvalgt ved ældrerådsvalget den 17. november 2009 med virkning fra 1. januar 2010: Ann Marie Cordua Bente Bang Fritz Voss Inger

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Mandag den 29.05.17 kl. 9-12 på Strandcentret Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2013 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander.

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander. Referat Klagerådet Ordinært møde Dato 28. januar 2010 Tid 14:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende Afbud: Hanne Welander Stedfortræder Medlemmer Oda Kajgaard Svend Åge Christensen

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

Seniorrådets årsberetning

Seniorrådets årsberetning Odder Kommune Seniorrådets årsberetning 2018 Forord: Det er med stor respekt og stolthed, jeg skriver forordet til Seniorrådets årsrapport for 2018. Seniorrådet, som i perioden 2018 2021 kun tæller 4 medlemmer,

Læs mere

Forord og indledning. Vision. ældre. Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar. side. Handleplan for Ældre 2011 2015

Forord og indledning. Vision. ældre. Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar. side. Handleplan for Ældre 2011 2015 Vision Forord og indledning ældre Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar side Handleplan for Ældre 2011 2015 Rammerne for Handleplan for Ældre 2011-2015 Antal plejeboliger og placering Ældreboliger

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 9. marts 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand John Rolsted ( ) Lone Karakavuk (

Læs mere

Hjemmeplejen Pris pr. time (praktisk hjælp) 300,- 305,- Pris pr. time (personlig pleje) 358,- 339,- Pris pr. time (øvrig tid) 487,- 487,-

Hjemmeplejen Pris pr. time (praktisk hjælp) 300,- 305,- Pris pr. time (personlig pleje) 358,- 339,- Pris pr. time (øvrig tid) 487,- 487,- Bilag: Udviklingen af udliciterede og udbudte velfærdsydelser på Sundheds-og Omsorgsudvalgets område 11. januar 2017 Sagsbeh.:JZT J.nr.: 88.00.00-A00-5-16 Plan og Projektstab Hjemmeplejen: Hjemmeplejeområdet

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen

Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen Indholdsfortegnelse 33. Orientering fra Ældrerådets formand...38 34. Prioriteringskatalog

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 10. april 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Aase Stær og Preben Jansen 1. Velkomst 2.

Læs mere

Referat. Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl. 13.00-16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer af Sundhedsudvalget: Hanne Simonsen (formand),

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 11. september 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Preben Jahnsen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 10.10.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Ældrerådets årsberetning 2008

Ældrerådets årsberetning 2008 Ældrerådets årsberetning 2008 Formandens indledning Så er der igen gået et år, og det er tid for en årsberetning for 2008 over Ældrerådets arbejde. Den er et sammendrag og indeholder de vigtigste sager,

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl Strandcentret Plejecenter

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl Strandcentret Plejecenter Greve Seniorråd Mandag den 13.11.17 kl. 9-12 Strandcentret Plejecenter Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Odder Kommune Seniorrådets årsberetning 2014

Odder Kommune Seniorrådets årsberetning 2014 Odder Kommune Seniorrådets årsberetning 2014 Forord: Kære alle. Endnu et år er gået, og endnu engang er det mig en glæde, at skulle skrive forordet til Seniorrådets Årsrapport. I lighed med tidligere,

Læs mere

Læs om kandidaterne her

Læs om kandidaterne her Læs om kandidaterne her Seniorrådsvalg 2017 Seniorrådsvalget 2017 Kære Medborgere Der afholdes valg til Køge Kommunes Seniorråd den 21. november 2017. Der skal vælges 9 medlemmer samt stedfortrædere fra

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Omfang Bøgebakkens Sundheds- og Plejecenter Hvalsø Ældrecenter Ammershøj Plejecenter Der nedsættes ét Beboer- og Pårørenderåd

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 01.03.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Årsberetning for Ældrerådet i Mariagerfjord Kommune

Årsberetning for Ældrerådet i Mariagerfjord Kommune Årsberetning 2008 for Ældrerådet i Mariagerfjord Kommune Der har været afholdt 9 ordinærer møder og 1 ekstraordinært møde i Ældrerådet samt 1 fællesmøde med Handicaprådet i 2008. Møderne er blevet afholdt

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i OmrådeUdvalg for Social, Sundheds og Kultur området

Referat fra ekstraordinært møde i OmrådeUdvalg for Social, Sundheds og Kultur området Referat fra ekstraordinært møde i OmrådeUdvalg for Social, Sundheds og Kultur området Dato: 17. september 2013 kl. 9.00-9.30 Mødested: Odder Rådhus, møderum 6 Mødelokalet er reserveret til formøde for

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Kvalitetsstandarder der er omfattet af muligheden for frit at vælge leverandør

Kvalitetsstandarder der er omfattet af muligheden for frit at vælge leverandør Den 6. december 2016 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.- Ældrerådet har på sit møde den 05.12.2016 behandlet pkt. 329 Kvalitetsstandarder 2017 fra jeres Dagsorden

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 24. marts 2009 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 24. marts 2009 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 24. marts 2009 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 020. Orientering fra Ældrerådets formand 48 021. Valg af næstformand til

Læs mere

Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen. Pkt. 2. Økonomi. Pkt. 3, Høringssvar. Pkt. 4. Orientering fra formanden.

Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen. Pkt. 2. Økonomi. Pkt. 3, Høringssvar. Pkt. 4. Orientering fra formanden. MødeNr 10 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 24. oktober 2014 kl. 9.30 12.30 Sted Grønnegadecentret 1. sal Nellike Deltagere Alle med undtagelse af Finn Frandsen Referent Birgit Vejby Afbud Finn Frandsen

Læs mere

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt.

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde fredag den 2. juni 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Ældre. Vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling den 12. maj 2015.

Ældre. Vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling den 12. maj 2015. Ældre Vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling den 12. maj 2015. Vision Det er rart at blive gammel i Dragør. Dragør Kommune støtter aktivt op om ældres aktiviteter og store engagement i det fælles

Læs mere

Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu?

Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu? Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu? Pjece udarbejdet til Kommunaløkonomisk Forum 2013. 2 Reglerne for frit valg og udbud på ældreområdet er ved at blive ændret. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende. Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde. Nørrevang 11. januar 2010

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende. Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde. Nørrevang 11. januar 2010 Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Nørrevang 11. januar 2010 10. marts 2010 1 Plejecenter Nørrevang anmeldt kommunalt tilsyn den 11. januar 2010 Statusoplæg

Læs mere

Møde 3. december 2018 kl. 12:30 i GRAND HOTEL

Møde 3. december 2018 kl. 12:30 i GRAND HOTEL Ældrerådet Referat Møde 3. december 2018 kl. 12:30 i GRAND HOTEL Afbud: Arne Thorgaard og Lis Ahlers Pkt. Tekst Side 71 Hilse på direktør for velfærdsområderne i Struer Kommune 1 72 Proces omkring ældreområdets

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/20151020t093147.672/20151020t093147.859/9eef1565-d45...

file:///c:/adlib%20express/work/20151020t093147.672/20151020t093147.859/9eef1565-d45... Page 1 of 2 From: John Christensen Sent: 20-10-2015 09:23:11 To: Bente Dvinge Subject: VS: Svar på spørgsmål, som blev stillet på det seneste udvalgsmøde Attachments: Kvalitetsstandard - personlig pleje.doc;

Læs mere

Vision. Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar. ældre

Vision. Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar. ældre Vision ældre Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar Forord Med Handleplan for Ældre 2011 2015 ønsker Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget at beskrive rammerne omkring opgaverne på Ældreområdet

Læs mere

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 5. DECEMBER 2007, KL. 10.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Ældrerådet 5. december 2007 Side: 2 Deltagere: Erik Nicolaisen, Yvonne

Læs mere

Ældre- og værdighedspolitik i kommunalvalg Distrikt 4 D. 19. april 2017 Brørup

Ældre- og værdighedspolitik i kommunalvalg Distrikt 4 D. 19. april 2017 Brørup Ældre- og værdighedspolitik i kommunalvalg 2017 Distrikt 4 D. 19. april 2017 Brørup Indhold Fra folketing til frontmedarbejder Kvalitetsstandarder Værdighedspolitik Værdighedsmillionerne Lokal KV17-indsats

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 25. september 2014. Sundhedshuset, Mødelokale 1, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 25. september 2014. Sundhedshuset, Mødelokale 1, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Referat Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Sundhedshuset, Mødelokale 1, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Deltagere:Kirsten Blume Schmidt, Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen,

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011 Dagsorden til mødet i Seniorrådet den 22. november 2011 kl. 09:00 i Teglgården, Kirkevej 9, Als Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 124 Godkendelse af dagsorden 125 Godkendelse af referat fra seneste møde

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015 Mødereferat Mødetid: 14. september 2015 kl. 9.30 Mødested: Hammel administrationsbygning, mødelokale 3 Mødedeltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Erik Bertelsen, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. juni 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 6577 Jour. nr.: 16.08.00P23/M3/2003/00983

Læs mere

Ældre- og Omsorgsudvalget_ Referat. Mødedato: 29. april Mødetidspunkt: 21:00. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Ældre- og Omsorgsudvalget_ Referat. Mødedato: 29. april Mødetidspunkt: 21:00. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:00 Mødested: Udvalgsværelse Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 46. Revision af kvalitetsstandarder på ældreområdet 2019

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv ÆLDREPOLITIK Vejle Kommune 2018-2025 et godt, aktivt og værdigt ældreliv FORORD Hvad er det gode ældreliv? Netop det spørgsmål giver mange forskellige svar. Det, der er vigtigt for dig, er ikke så vigtigt

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 16.05.2018 kl. 09.00 16.00 Sted: Elisabethcentret lokale 1 d, Carl Reffsvej 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

VEDTÆGTER. Ældrerådet i Horsens Kommune. Godkendt i Byrådet den

VEDTÆGTER. Ældrerådet i Horsens Kommune. Godkendt i Byrådet den VEDTÆGTER Ældrerådet i Horsens Kommune Godkendt i Byrådet den INDHOLD Lovgrundlag... 2 Kapitel 1. Formål og opgave... 2 Kapitel 2. Ældrerådets virke.... 2 Kapitel 3. Samarbejde... 3 Kapitel 4. Valg og

Læs mere

REFERAT. Møde i Ældrerådet. Dato: Torsdag den 19. juni 2014 Tid: Kl. 10:00-13:00 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1.

REFERAT. Møde i Ældrerådet. Dato: Torsdag den 19. juni 2014 Tid: Kl. 10:00-13:00 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. REFERAT Møde i Ældrerådet Dato: Torsdag den 19. juni 2014 Tid: Kl. 10:00-13:00 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Til stede: Annette Hellmann, Arne Bjørn Nielsen, Arne Mikkelsen,

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \aab5e17f-8a76-409e-...

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \aab5e17f-8a76-409e-... Page 1 of 1 From: poula thrane Sent: 17-06-2012 11:44:05 To: Annette Westh; Verner Jensen; Hanne Kjær Knudsen; Helle Vibeke Lunderød; Ole S. Nielsen; Anne-Marie Tørnes-Hansen; Kirsten A. Lauritsen; Helle

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Inge Lund Petersen X Kirsten Feld

Læs mere

Borgerstyret Personlig Assistance s. 7 bør der gå max 4 5 mdr. fra den samlede vurdering til afgørelse foreligger. 7 Mdr. er helt urimeligt.

Borgerstyret Personlig Assistance s. 7 bør der gå max 4 5 mdr. fra den samlede vurdering til afgørelse foreligger. 7 Mdr. er helt urimeligt. Den 26. oktober 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Udvalget for Sundhed og Kultur, Økonomiudvalget og Byrådet. Ældrerådet har på sit møde den 19.10.2015 behandlet kvalitetsstandarder for visitationsområdet

Læs mere

b. Godkende dagsorden, tidsrammer og forretningsorden for rådsmødet, valg af stemmetællere og redaktionsudvalg

b. Godkende dagsorden, tidsrammer og forretningsorden for rådsmødet, valg af stemmetællere og redaktionsudvalg Mellemfolkeligt Samvirke Rådsmøde 2018 den 9. og 10. juni 2018 Bilag 01.b.01.01 Dagsorden for det ordinære rådsmøde i Mellemfolkeligt Samvirke 2018 1. Velkomst og åbning af Rådsmødet a. Valg af dirigenter

Læs mere

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende. Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Lyngbygård 30. september 2008

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende. Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Lyngbygård 30. september 2008 Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Lyngbygård 30. september 2008 10. november 2008 1 Plejecenter Lyngbygård anmeldt kommunalt tilsyn den 30. september

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat. Mødedato: 4. juni 2008 Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.00 Til kl.: Mødested: Mødenr.: 5 Fraværende: Ibsgården, Festsalen

Viborg Ældreråd. Referat. Mødedato: 4. juni 2008 Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.00 Til kl.: Mødested: Mødenr.: 5 Fraværende: Ibsgården, Festsalen Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.00 Til kl.: 12.00 Mødested: Mødenr.: 5 Fraværende: Ibsgården, Festsalen Birthe Poulsen, Elisabeth Sørensen, Erik Lykkegaard, Birthe Munk Pedersen, Alfred Agergaard og

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 2. februar 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Lillian Skjødt ( ) Dorthe Jensen

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Fredag 07. februar 2014 kl. 09.00 12.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 B Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

I betragtning af de seneste års faldende sygefravær, så mener vi, at det vi arbejder med nu og den måde vi arbejder på virker rigtig godt.

I betragtning af de seneste års faldende sygefravær, så mener vi, at det vi arbejder med nu og den måde vi arbejder på virker rigtig godt. Ældre Høringssvar vedr. budget 2017-20 fra medarbejderne i SMU ældre. Sygefraværet i kommunen har i de seneste år været faldende, og det er det, fordi vi systematisk arbejder og har sygefraværet i fokus.

Læs mere

Syddjurs Kommunes ældreråd

Syddjurs Kommunes ældreråd Syddjurs Kommunes ældreråd Årsberetning 2014 Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Inge Marie Frederiksen, Mørke Gurli Juel Sørensen,Tirstrup Poul Andersen, Hornslet Formand:

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 15. marts 2012 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 15. marts 2012 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 15. marts 2012 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 013. Meddelelser fra Ældrerådets formand til mødet den 15. marts 2012 33 014.

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen Jytte

Læs mere

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende. Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde. Vestervang 3. november 2009

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende. Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde. Vestervang 3. november 2009 Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Vestervang 3. november 2009 10. marts 2010 1 Plejehjemmet Vestervang anmeldt kommunalt tilsyn den 3. november 2009

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Foreløbig redegørelse tilpasses til ansøgningsskema for 2018, når dette foreligger. Kommune: Frederikssund Kommune

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 16-08-2007 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 6. juni 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Annette

Læs mere

Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune. Referat fra Ældrerådsmøde Torsdag d Lokale 83, Aabybro

Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune. Referat fra Ældrerådsmøde Torsdag d Lokale 83, Aabybro Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune Referat fra Ældrerådsmøde Torsdag d. 22. 01. 2009 Lokale 83, Aabybro Social-, Sundhed & Beskæftigelse Borgervænget 12, Brovst 9460 Brovst www.jammerbugt.dk Oprettet

Læs mere

Onsdag den 20. november 2013 kl. 10:00-14:00

Onsdag den 20. november 2013 kl. 10:00-14:00 Notat fra møde i Ældrerådet 21. november 2013 Onsdag den 20. november 2013 kl. 10:00-14:00 Mødet fandt sted i rådets mødelokale Henrik Pontoppidans Vej 4 DAGSORDEN 1.Valg af ordstyrer og godkendelse af

Læs mere

DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014

DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014 DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014 Formand i 377 dage ingen kedelige. Første periode med mindre bestyrelse valgt for to år fungeret godt og giver arbejdsro. Fantastisk at skue ud over denne sal

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.00 Til kl.: 12.00 Mødested: Liselund Liseborg Hegn 10 A-D 8800 Viborg Mødenr.: 3 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 22 Opfølgning på seneste møde 38 23 Meddelelser

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2/2006 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 09:00-12:45

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2/2006 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 09:00-12:45 Referat Møde nr.: 2/2006 Mødedato: mandag den 20-03-2006 Mødetidspunkt: 09:00-12:45 Mødested: Mødelok. SU Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 07.12.2016 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet i Odense Kommune

Vedtægter for Ældrerådet i Odense Kommune Vedtægter for Ældrerådet i Odense Kommune 1. Formål 2. Kompetence 3. Valg og valgbarhed 4. Ældrerådets funktionsperiode 5. Ældrerådets konstituering 6. Ældrerådets arbejdsform 7. Ikrafttræden og ændring

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 1. juni 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Lone Karakavuk ( ) Dorthe Jensen (

Læs mere

Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune. Referat fra Ældrerådsmøde Onsdag den Kl Lokale 83, Aabybro

Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune. Referat fra Ældrerådsmøde Onsdag den Kl Lokale 83, Aabybro Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune Referat fra Ældrerådsmøde Onsdag den 20.05. 2009 Kl. 9.30-12.00 Lokale 83, Aabybro Social-, Sundhed & Beskæftigelse Borgervænget 12, Brovst 9460 Brovst www.jammerbugt.dk

Læs mere

REFERAT Seniorrådsmøde Morsø Kommune

REFERAT Seniorrådsmøde Morsø Kommune REFERAT Seniorrådsmøde Morsø Kommune Mødedato og tid Tirsdag den 9. februar 2016 8,30 10,30 i Mødelokale 201 Mødested Administrationsbygningen, Mødelokale 100, Jernbanevej 7 Deltagere Kirsten Nielsen Eigil

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2015 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Anna S. Jørgensen, Ebeltoft Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel

Læs mere

Referat. Ældrerådet Den 22. januar 2015 St. Magleby Stuen, Rådhuset kl

Referat. Ældrerådet Den 22. januar 2015 St. Magleby Stuen, Rådhuset kl Referat Ældrerådet Den 22. januar 2015 St. Magleby Stuen, Rådhuset kl. 16.00-18.00 Indhold 1. Orientering fra formanden a. Aflysning af værtsskab for Ældrerådets Vestegnstræf b. Vestegnstræf i Albertslund

Læs mere

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet!

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet! De Aktive Centre Et aktivt og sundt liv hele livet! Holbæk Kommunes Aktive Centre er åbne lokale centre, hvor fællesskab, livskvalitet og aktivitet er omdrejningspunktet. Alle, der har lyst til at være

Læs mere

Den 11. november Udvalget for Sundhed og Kultur, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.-

Den 11. november Udvalget for Sundhed og Kultur, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.- Den 11. november 2015 Udvalget for Sundhed og Kultur, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.- Ældrerådet har på sit møde mandag den 09.11.2015 behandlet Dagsordenen til møde i Udvalget for Sundhed

Læs mere