Hvad bør du gøre til kapsejladser! Planket af Bo Jarvig Fra Michael Risør som har planket fra Luther Carpenter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad bør du gøre til kapsejladser! Planket af Bo Jarvig Fra Michael Risør som har planket fra Luther Carpenter"

Transkript

1 Hvad bør du gøre til kapsejladser! Planket af Bo Jarvig Fra Michael Risør som har planket fra Luther Carpenter

2 Erfaring Erfaring bliver regnet som en af de mest vigtige kvaliteter, en topsejler besidder.

3 Erfaring Erfaring er dog et bredt ord, så lad os kigge på nogle af de små elementer af erfaringen, som vi direkte ser på banen under en sejlads.

4 Og hva` så Hvilke vigtige ting gør de erfarne sejlere, som giver dem mulighed for at holde den samlede score nede og sejle sig op i sejladserne?

5 25 HUSKE-TING Lad os kikke på 25 vigtige punkter.

6 25 HUSKE-TING Lad os kikke på 25 vigtige punkter. Som er super vigtige

7 NR. 1 Topsejlere har en førsteklasses båd og er omhyggelige omkring vedligeholdelsen af alle delene.

8 NR. 1 Topsejlere har en førsteklasses båd og er omhyggelige omkring vedligeholdelsen af alle delene. Sværdet passer perfekt, trimliner er af bedste kvalitet og præcis den rigtige længde.

9 NR. 1 Topsejlere har en førsteklasses båd og er omhyggelige omkring vedligeholdelsen af alle delene. Sværdet passer perfekt, trimliner er af bedste kvalitet og præcis den rigtige længde. Der laves målemærker på båden/grejet for at kunne reproducere et tidligere trim.

10 NR. 1 Topsejlere har en førsteklasses båd og er omhyggelige omkring vedligeholdelsen af alle delene. Sværdet passer perfekt, trimliner er af bedste kvalitet og præcis den rigtige længde. Der laves målemærker på båden/grejet for at kunne reproducere et tidligere trim. Roret er uden slør, passer perfekt og rorpindsforlængeren har den rigtige længde.

11 NR. 1 Topsejlere har en førsteklasses båd og er omhyggelige omkring vedligeholdelsen af alle delene. Sværdet passer perfekt, trimliner er af bedste kvalitet og præcis den rigtige længde. Der laves målemærker på båden/grejet for at kunne reproducere et tidligere trim. Roret er uden slør, passer perfekt og rorpindsforlængeren har den rigtige længde. Sejlene passer og har en god kvalitet.

12 NR. 1 Altså ha nu styr på dit lort For hvis du ikke har tjek på dine ting Så har du

13 NR. 1 TABT TABT TABT TABT TABT TABT TABT TABT TABT

14

15 NR. 2 Topsejlere læser vejrudsigten og tænker langsigtet på hele dagen.

16 NR. 2 Topsejlere læser vejrudsigten og tænker langsigtet på hele dagen. De ser det store billede for dagen. samt for aftenen og den efterfølgende dag.

17 NR. 3 Topsejlere anvender sejlads-tiden ud til banen på at tænke over bølge- og vindforhold.

18 NR. 3 Topsejlere anvender sejladstiden ud til banen på at tænke over bølge- og vindforhold. De tænker på den teknik og det trim, der skal anvendes i disse forhold.

19 NR. 3 Topsejlere anvender sejlads-tiden ud til banen på at tænke over bølge- og vindforhold. De tænker på den teknik og det trim, der skal anvendes i disse forhold. De sammenligner de faktiske forhold med vejrudsigten.

20 NR. 3 Topsejlere anvender sejladstiden ud til banen på at tænke over bølge- og vindforhold. De tænker på den teknik og det trim, der skal anvendes i disse forhold. De sammenligner de faktiske forhold med vejrudsigten. De holder sig klar og er forberedte på et evt. skift i vindforholdene, således at ændringer på grej og trim sker hurtigt og naturligt.

21 NR. 4 Topsejlere vurderer startlinien i forhold til antallet af både og fastlægger fordel på linien og banen.

22 NR. 4 Topsejlere vurderer startlinien i forhold til antallet af både og fastlægger fordel på linien og banen. De tænker på længden af opkrydset, og hvor lang tid de vil bruge på hver halse.

23 NR. 5 Topsejlere slår resten af feltet på kendskab til lokalviden. De er ikke bange for at bruge den lokale taktik i den første sejlads i en serie under normale forhold.

24 NR. 6 Topsejlere ved hvornår de skal gå efter en superstart.

25 NR. 6 Topsejlere ved hvornår de skal gå efter en superstart. Og hvornår det er bedre at holde sig lidt tilbage og starte mere konservativt.

26 NR. 7 Topsejlere ser efter tryk på banen og går efter det.

27 NR. 7 Topsejlere ser efter tryk på banen og går efter det. De tror på - hvad de ser.

28 NR. 8 Topsejlere er ikke bange for at gå på fløjen, når det er nødvendigt at satse lidt, eller når de ser noget godt forude.

29 NR. 8 Topsejlere er ikke bange for at gå på fløjen, når det er nødvendigt at satse lidt, eller når de ser noget godt forude. Mentaliteten er at avancere ikke blot at holde placeringen.

30 NR. 9 Topsejlere sejler aldrig over layline. De er altid opmærksomme på placeringen i forhold til topmærket..

31 NR. 10 Topsejlere sejler aldrig over layline. De sejler forbi de både, som bruger tid og meter på at have fejlbedømt layline.

32 NR. 11 Topsejlere sejler aldrig over layline. De KAN være nødsaget til at gå en lille smule over, hvis der er mange både omkring, men ALDRIG over layline, hvis de er i top 7 på første opkryds.

33 NR. 12 Topsejlere har perfekte mærkerundinger og går straks over til deres taktik på læns/slør.

34 NR. 12 Topsejlere har perfekte mærkerundinger og går straks over til deres taktik på læns/slør. De er ikke bange for at søge væk fra feltet for at få fri vind.

35 NR. 12 Topsejlere har perfekte mærkerundinger og går straks over til deres taktik på læns/slør. De er ikke bange for at søge væk fra feltet for at få fri vind. De har undersøgt bølge retningerne før sejladsen og er blandt de første til at fange bølgerne.

36 NR. 13 Topsejlere SKAL passere både ned af bakke HVER gang.

37 NR. 13 Topsejlere SKAL passere både ned af bakke HVER gang. De skal ikke bare være tilfredse med at holde placeringen.

38 NR. 14 Topsejlere er rigtig gode til teknik.

39 NR. 14 Topsejlere er rigtig gode til teknik. De er ultra-følsomme overfor rorpres og reagerer korrigerende med kroppen og sejltrimmet.

40 NR. 15 Topsejlere føler balancen først og derefter kommer bevægelserne og hurtigheden.

41 NR. 15 Topsejlere føler balancen først og derefter kommer bevægelserne og hurtigheden. De lytter til hvad båden fortæller dem.

42 NR. 16 Topsejlere er hele tiden opmærksomme på skødetrykket. Tryk er ALTING!

43 NR. 17 Topsejlere har perfekte bundmærkerundinger. Disse rundinger giver muligheden for at tage både på det næste opkryds.

44 NR. 18 Topsejlere forsøger at undgå at lægge sig i en klump.

45 NR. 18 Topsejlere forsøger at undgå at lægge sig i en klump. Der er mindre vind i en klump af både end hvis man sejler uforstyrret.

46 NR. 19 Topsejlere har GODE GRUNDE til at vende. Hvis de sejler hurtigt i fri vind, bliver de ved med at fortsætte, medmindre et eller andet ændrer sig (vindspring, mere vind, bliver slået på, etc.)

47 NR. 18 Topsejlere er hele tiden opmærksomme på skødetrykket. Tryk er ALTING!

48 NR. 19 Topsejlere har GODE GRUNDE til at vende. Hvis de sejler hurtigt i fri vind, bliver de ved med at fortsætte, med mindre et eller andet ændrer sig

49 NR. 19 Topsejlere har GODE GRUNDE til at vende. Hvis de sejler hurtigt i fri vind, bliver de ved med at fortsætte, med mindre et eller andet ændrer sig (vindspring, mere vind, bliver slået på, etc.)

50 NR. 20 Topsejlere sejler SJÆLDENT/ALDRIG i dårlig luft på opkrydset.

51 NR. 20 Topsejlere sejler SJÆLDENT/ALDRIG i dårlig luft på opkrydset. De vender væk før de har mistet noget.

52 NR. 21 Topsejlere sørger for at have hovedet ude af båden så meget som muligt. De ved altid, hvor de er på banen og ved altid, hvor mærkerne er. De laver meget sjældent en fejlbedømmelse af kurserne.

53 NR. 21 Topsejlere sørger for at have hovedet ude af båden så meget som muligt. De ved altid, hvor de er på banen og ved altid, hvor mærkerne er.

54 NR. 21 Topsejlere sørger for at have hovedet ude af båden så meget som muligt. De ved altid, hvor de er på banen og ved altid, hvor mærkerne er. De laver meget sjældent en fejlbedømmelse af kurserne.

55 NR. 22 Topsejlere lægger mærke til hvordan vinden ændrer sig i løbet af sejladsen.

56 NR. 22 Topsejlere lægger mærke til hvordan vinden ændrer sig i løbet af sejladsen Og tænker på, hvordan dette vil påvirke de næste ben på banen.

57 NR. 23 Efter målgangen sørger topsejlere for at drikke rigeligt med vand og tænke over vinden og eventuelle ændringer i trimmet, der skal foretages.

58 NR. 23 Efter målgangen sørger topsejlere for at drikke rigeligt med vand og tænke over vinden og eventuelle ændringer i trimmet, der skal foretages. De sørger også for at komme op til startlinien, så de kan slappe lidt af inden næste sejlads.

59 NR. 24 Topsejlere har det sjovt og hjælper andre.

60 NR. 24 Topsejlere har det sjovt og hjælper andre. De ved at et godt sejler-miljø, er et sted hvor man hjælper hinanden.

61 NR. 24 Topsejlere har det sjovt og hjælper andre. De ved at et godt sejler-miljø, er et sted hvor man hjælper hinanden. Dem der hjælper dem andre, få selv hjælp og viden på kortere tid end dem der passer sig selv.

62 NR. 25 Topsejlere sejler/træner mere kvalitativt end deres konkurrenter.

63 NR. 25 Topsejlere sejler/træner mere kvalitativt end deres konkurrenter. Topsejlere er bedre til at tage lidt tid fri fra sport og komme lidt væk for ikke at miste gejsten.

64 NR. 25 Topsejlere sejler/træner mere kvalitativt end deres konkurrenter. Topsejlere er bedre til at tage lidt tid fri fra sport og komme lidt væk for ikke at miste gejsten. Topsejlere er opmærksomme på at have flere forskellige hobbyer for at opnå en mere komplet livsstil.

65 God fornøjelse

Detaljerne tæller når det gælder. Fotograf Mick Anderson. Henriette Koch

Detaljerne tæller når det gælder. Fotograf Mick Anderson. Henriette Koch Detaljerne tæller når det gælder Fotograf Mick Anderson Henriette Koch 2 Bogen er til gratis download 1. udgave marts 2003 6. udgave marts 2015 Forfatter: Henriette Koch Forord Der findes bøger om sejlads,

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

kapsejlads start bådhåndtering bådfart taktik & strategi

kapsejlads start bådhåndtering bådfart taktik & strategi Bådhåndtering 4.3 Her starter al kapsejlads det her er bunden af pyramiden. En almindelig mandskabs-størrelse i en kølbåd er 4-8 personer, og når så mange hænder skal arbejde sammen på meget lidt plads

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Hurtig SEO Guide til din hjemmeside

Hurtig SEO Guide til din hjemmeside Hurtig SEO Guide til din hjemmeside For at forbedre din hjemmesides synlighed på søgemaskiner, vil vi anbefale at du er omhyggelig med søgeoptimeringen deraf. Hvis du følger de følgende punkter omhyggeligt

Læs mere

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet Sådan styrker du samarbejdet med lægen - og får bedre behandling og livskvalitet Det handler om indsigt og kontrol I dette hæfte finder du vejledning og konkrete værktøjer til, hvordan du styrker samarbejdet

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

DILEMMASPIL FOR UNGE SPORTSUDØVERE

DILEMMASPIL FOR UNGE SPORTSUDØVERE Dette er et dilemmaspil, hvor I skal gætte hinandens svar på spørgsmål og dilemmaer om pengespil. Gennem diskussioner og gæt, får de unge fokus på deres egne og kammeraternes spillevaner og holdninger.

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN

ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN LEKTIE-GUIDEN S ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN - når lektiesituationen er kørt af sporet BOOKLET TIL FORÆLDRE Af Susanne Gudmandsen Autoriseret psykolog 1 S iden du har downloadet denne lille booklet,

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Hesten skal altid arbejde i en holdning, hvor det er fysisk muligt for den at udføre det, vi forlanger af den. Hesten må altså ikke på nogen

Læs mere

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog Center For Selvværd ELSK DIG SELV - Minibog Er du træt af at bruge energi på at kritisere og være mod dig selv, og har du lyst til at opleve mere kærlighed, ro og åbenhed i dit liv, så er denne mini- bog

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Hørelse for livet Kom godt i gang. Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater

Hørelse for livet Kom godt i gang. Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater Hørelse for livet Kom godt i gang Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater Hørelse for livet 3 Tillykke! Tillykke med valget af dine nye høreapparater! En helt ny verden ligger for dine

Læs mere

TÆNK FOR 2 FØR DU SENDER DIN TEENAGER PÅ FESTIVAL

TÆNK FOR 2 FØR DU SENDER DIN TEENAGER PÅ FESTIVAL TÆNK FOR 2 FØR DU SENDER DIN TEENAGER PÅ FESTIVAL MINDRE DRUK. MERE FEST En stor oplevelse venter forude Det er en stor oplevelse for din teenager at tage på festival. Det er musik og fest i flere dage

Læs mere

EN SNAK OM GLÆDEN MED METTE JACOBSEN

EN SNAK OM GLÆDEN MED METTE JACOBSEN EN SNAK OM GLÆDEN MED METTE JACOBSEN BIRKERØD SVØMMEHAL, APRIL 2007 Vi bruger meget tid på at få vores interview på plads. Først forgæves opkald og SMS til mobilen, hvor jeg til sidst får et venligt og

Læs mere

Kommunikation og adfærd

Kommunikation og adfærd Kommunikation og adfærd Indledning I dit arbejde som servicegartner kommer du i kontakt med to grupper: Planter og mennesker. Delkurserne har indtil nu handlet om at hjælpe dig med at blive bedre til at

Læs mere

Ny protese. En del- eller en helprotese? Hvad er en delprotese? Kan det ses, at man har fået protese?

Ny protese. En del- eller en helprotese? Hvad er en delprotese? Kan det ses, at man har fået protese? NR. XX Ny protese En delprotese kan være en god løsning, når du har mistet én eller flere tænder. Hvis ingen af dine tænder kan bevares, er det i stedet en helprotese, der skal til. Denne brochure fortæller

Læs mere