NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN"

Transkript

1 NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: Fax: nkn@nkn.dk Web: CVR: marts 2008 NKN og NKN trmas Afgørelse i sagen om Vejle Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan nr med tilhørende miljøvurdering og kommuneplantillæg nr. 21. Vejle Kommune har den 10. oktober 2007 endeligt vedtaget lokalplan nr for et erhvervsområde ved Vejle Nord med tilhørende miljøvurdering samt kommuneplantillæg nr. 21. Planernes vedtagelse er offentliggjort den 20. oktober Afgørelsen er påklaget til Naturklagenævnet af beboere i lokalplanområdet. Plangrundlaget Lokalplan Lokalplanforslaget blev vedtaget i Byrådet den 13. juni 2007 og har været fremlagt i offentlig høring i 9 uger fra den 20. juni 2007 til den 22. august Lokalplanområdet har et samlet areal på ca. 298 ha. Lokalplanens område ligger i landzone, men overføres til byzone med Byrådets offentlige bekendtgørelse af den vedtagne lokalplan. Lokalplanens område ligger nord for Vejle by og gennemskæres af motorvej E45 i nord-syd gående retning. Øst for motorvejen afgrænses lokalplanområdet af Juelsmindevej mod syd og Horsensvej mod sydøst. Mod nord grænser lokalplanområdet op til det åbne land i form af marker, mens Bjørnkærgrøften og Skærbæk Å løber langs områdets nordvestlige grænse. Lokalplanens område øst for E45 betegnes som det østlige planområde og udgør ca. 204 ha. Lokalplanens område vest for motorvejen, det vestlige planområde, udgør ca. 85 ha og afgrænses mod øst af den planlagte motorvej Rute 18 mod Herning og af en planlagt omfartsvej syd for Hornstrup Mølleby. Mod vest afgrænses området af Viborgvej. Tulips ejendom udgør lokalplanens grænse mod syd.

2 2 Med lokalplanen gives der mulighed for at anvende området til regionale erhvervsformål, især større transport- og logistikvirksomhed, større fremstillings-, service- og lagervirksomhed m.v. Lokalplanen har til formål at udlægge et areal til et nyt attraktivt regionalt erhvervsområde til virksomheder indenfor klasse 1-6, at sikre, at områdets anvendelse og disponering sker efter principperne i Strukturplan for Vejle Nord, at sikre, at området får en enestående og indbydende karakter som kan understøtte Vejles position som attraktiv erhvervsby, og give mulighed for etablering af meget store virksomheder og virksomheder med særlige transportbehov, at sikre, at anvendelsen af området sker med respekt for områdets natur- og drikkevandsinteresser, og at områdets anvendelse ikke udgør en trussel mod drikkevandsinteresserne, at sikre en bebyggelse af høj kvalitet og standard og i en nutidig arkitektur, så bebyggelsen indgår i en harmonisk helhed for området og omgivelserne, at sikre, at området disponeres og bebygges således, at der opnås et harmonisk helhedsindtryk i facader og skiltning m.v., så området fremtræder præsentabelt fra motorvejen, Horsensvej, Juelsmindevej og Viborgvej og præsenterer den enkelte virksomhed bedst muligt, samt at overføre lokalplanområdet fra landzone til byzone. Kommuneplan Lokalplanområdet er omfattet af område 5.E.5 og 6.E.9 i Vejle Kommuneplan Det følger af rammerne for område 5.E.5, at: Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsformål, arealkrævende regionale funktioner og virksomheder som f.eks. større fremstillings- og værkstedsvirksomhed, entreprenør- og større oplagsvirksomhed og engroshandel. Området kan anvendes til virksomheder inden for branchen svær levnedsmiddelindustri og servicefunktioner i tilknytning til levnedsmiddelsindustri. Området må endvidere anvendes til administration og servicevirksomhed. I området må der placeres virksomheder indenfor klasse 4, 5, 6 og 7. I relation til miljølovgivningens retningslinier vedr. ekstern støj fra virksomheder skal området betragtes som områdetype 1. Der er en konsekvenszone på 500 m fra grænsen af området. Det samlede rumfang af bygningerne på hver enkelt ejendom må ikke overstige 3 m³ pr. m² grundareal og højst ½ af grundarealet må bebygges. Bygningshøjden må ikke overstige 12 m. Indenfor et særligt afgrænset område kan Byrådet tillade, at bygninger opføres i en højde af indtil 25 m over terræn, såfremt særlige hensyn til virksomhedens indretning, drift eller arkitektur taler for det. Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 110%. Området, der er vist på kortbilag med skravering er i landzone, men kan overføres til byzone i en lokalplan. Gældende lokalplan nr.: 78, 142. Det følger af rammerne for område 6.E.9, at:

3 3 Områdets anvendelse fastlægges til regionale erhvervsformål, større fremstillings-, service- og lagervirksomhed. I området må der placeres virksomheder inden for klasse 1, 2, 3, 4, 5, 6 og 7. Der må ikke drives handel med dagligvarer eller anden detailhandel inden for området. I relation til miljølovgivningens retningslinier vedr. ekstern støj fra virksomheder skal området betragtes som områdetype 1. I Regionplanen er området udpeget som drikkevandsinteresseområde og lokalplaner skal indeholde bestemmelser, der sikrer mod forurening. Ved byggetilladelse til bygge- og anlægsarbejder indenfor drikkevandsområdet, vil der blive stillet særlige vilkår af hensyn til sikring mod forurening af grundvandsressourcer. Indenfor indvindingsoplandet må der kun placeres virksomheder, der ikke medfører risiko for forurening af grundvandet jf. kommunens positivliste. Etablering af en virksomhed kan kun ske på grundlag af en konkret vurdering. Ingen grunde må udstykkes med mindre areal end m². Det bebyggede areal må ikke overstige ½ af grundarealet, og rumfanget af bygningerne må ikke overstige 3 m³ pr. m² grundareal. Bygningshøjden må ikke overstige 17 m. Området er i landzone, men det kan overføres til byzone i en lokalplan, der overholder de her angivne rammebestemmelser. En lokalplan skal udarbejdes på grundlag af en samlet plan for området, der afklarer den overordnede planlægning, herunder adgangsforhold til vej og jernbane, afgrænsning mod det åbne land og grøn struktur. Den samlede plan skal fastlægges i et tillæg til kommuneplanen eller ved dennes revision. Vejle Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr. 21 til Vejle Kommuneplan Det følger heraf, der skal udarbejdes et nyt tillæg til kommuneplanen, da lokalplanforslaget ikke er i overensstemmelse med rammerne for lokalplanlægningen for område 5.E.5 og 6.E.9, og der inddrages et helt nyt område. Den nordlige del af område 5.E.5 indgår i et nyt område 5.E.7 og område 6.E.9 ændres til 6.E.11 og 6.E.12, og der oprettes et nyt område 5.E.8. Det følger endvidere, at ændringerne vedrører: - virksomhedsklasser samt konsekvenszone, idet der ikke skal være virksomheder indenfor klasse 7, - nyt område nord for område 5.E.5 i kommuneplanens rammer, - mulighed for større bygningshøjder i et mindre delområde i 6.E.9, - større bygningshøjder og større rumfang i en del af 5.E.5, - mulighed for mindre grunde end m² i en del af område 6.E.9. Miljøvurdering Kommunen har gennemført en screening af lokalplanen efter miljøvurderingsloven. På grundlag heraf er det kommunens vurdering, at lokalplanen kan have en sandsynlig væsentlig påvirkning af miljøet med hensyn til landskabelig påvirkning samt grundvandsbeskyttelse. Der er derfor udarbejdet en miljøvurdering, der nærmere belyser disse forhold. Herudover er der udarbejdet en sammenfattende redegørelse til endelig vedtagelse af lokalplanen.

4 4 Klagerne og kommunens bemærkninger To af klagerne har bl.a. anført, at byrådsmedlem Vagn Åge Jensen er inhabil, idet byrådsmedlemmet samt dennes søn og bror har ejendomme, der berøres af lokalplanen, og at byrådsmedlemmet deltog i den endelige vedtagelse af lokalplanen. Ejerne blev tilbudt 50 kr. pr. m², hvilket i byrådsmedlemmets tilfælde er langt over 3 mio. kr., en forskel til den almindelige pris for landbrugsjord på over 1,5 mio. kr. Byrådsmedlemmet har således en ikke uvæsentlig økonomisk interesse for tilvejebringelsen af lokalplanen. Klagerne har endvidere anført, at der er problemer i forhold til miljøvurderingen. En tredje klager har navnlig anført, at den nødvendige planlægningsmæssige begrundelse ikke er til stede, at proportionalitetsprincippet bør medføre, at lokalplanen ikke vedtages for et større område end hvad kommunen må påregne at få behov for indenfor den nærmeste fremtid, samt at kommunen ikke har udarbejdet en tilstrækkelig behovsanalyse for erhvervsjord i kommunen. En fjerde klager har navnlig anført, at ca. 2 % af digerne i området ændres, at der ikke er foretaget en miljøvurdering for en række ejendomme i området, der er af bevaringsværdig karakter, at der er drikkevandsinteresser i området, at miljøvurderingens punkt om befolkning er mangelfuldt belyst samt, at kommunen i deres tilbud om erstatning for ekspropriation ikke har medtaget et erstatningstilbud svarende til genanskaffelsesværdien af en hundesvømmehal, som klager er indehaver af. Kommunen har til klagen vedrørende inhabilitet især fremført, at kommunen ikke finder, at byrådsmedlemmet var inhabilt ved sagens behandling. Om baggrunden herfor oplyser kommunen følgende: Byrådsmedlem Vagn Åge Jensen driver en landbrugsejendom fra adressen Øster Snedevej 35, 7120 Vejle Ø. Et jordtilliggende på ca. 7 ha. af denne ejendom er beliggende i det område på i alt ca. 200 ha., som i Kommuneplan 2012 er udpeget som et fremtidigt erhvervsområde til regionale erhvervsformål, større fremstillings, service- og lagervirksomhed i planen betegnet Industri Nord. Vagn Åge Jensens søn og svigerdatter, Martin og Susanne Hjort Jensen, samt broderen Hans Jørgen Jensen havde tilsvarende hver især en beboelsesejendom med tilhørende jord beliggende inden for kommuneplanens ramme for erhvervsudvikling. På baggrund af kommuneplanen blev der indledt opkøbsforhandlinger med en lang række lodsejere i området, herunder også Vagn Åge Jensen, Martin og Susanne Hjort Jensen samt Hans Jørgen Jensen. Vejle Kommune har på grundlag af kommuneplanen indgået betinget aftale om køb af 1) ejendommen del nr. 2 af matr.nr. 1 cs Bredal By, Engum samt del 4 af matr.nr. 8 s Bredal By, Engum af Vagn Åge Jensen med overtagelse den Købsaftalen er betinget af dels købesummens betaling, dels at sælger fra skattemyndighederne opnår bindende forhåndstilsagn om skattefrihed i henhold til ejendomsavancebeskatningsloven (handel på ekspropriationslignende vilkår). Betinget skøde er underskrevet af sælger den

5 5 2) ejendommen matr.nr. 8 e Bredal By, Engum beliggende Bredalkærvej 161, 7120 Vejle Øst af Susanne og Martin Hjort Jensen med overtagelse den Købsaftalen er betinget af dels købesummens betaling, dels at sælgerne fra skattemyndigheder opnår bindende forhåndstilsagn om skattefrihed i henhold til ejendomsavancebeskatningsloven (handel på ekspropriationslignende vilkår). Betinget skøde er underskrevet af sælgerne den ) ejendommen matr.nr. 23 b Bredal By, Engum og matr. nr. 12 d Bredal By, Engum beliggende Bredal Vestermark 31, 7120 Vejle Øst af Hans Jørgen Jensen med overtagelse den Købsaftalen er betinget af dels købesummens betaling, dels at sælger fra skattemyndighederne opnår bindende forhåndstilsagn om skattefrihed i henhold til ejendomsavancebeskatningsloven (handel på ekspropriationslignende vilkår). Betinget skøde er underskrevet af sælger den Der er ikke tale om, at en eller flere af ovennævnte handler er betinget af Byrådets vedtagelse af lokalplan nr Den for handlernes gennemførelse afgørende skattefritagelse er alene bundet op på Kommuneplan Vedtagelsen af lokalplan nr har ikke nogen selvstændig betydning for spørgsmålet om skattefritagelse for sælgerne i de 3 handler. Vagn Åge Jensen havde således på tidspunktet for lokalplanens endelige godkendelse den udelukkende en almindelig generel interesse som beboer i området, og efter Vejle Kommunes opfattelse ikke en sådan særlig interesse, som kan statuere inhabilitet. Det kan i øvrigt oplyses, at beslutningen om vedtagelse af lokalplan nr blev truffet med alle 27 tilstedeværende stemmer. Vejle Kommune har endvidere til sagen oplyst, at byrådsmedlemmet sidder i Byrådet som almindeligt medlem, og at denne er medlem af Økonomiudvalget (fra 2007), Teknisk Udvalg, 17, stk. 4 udvalg vedr. city og centerbyer samt Kultur- og Fritidsudvalget. Byrådsmedlemmet er almindeligt medlem af Teknisk og Økonomisk Udvalg. Kommunen oplyser herudover, at byrådsmedlemmet ikke har deltaget i udvalgsmøder i forberedelsen til lokalplanforslaget, da denne ikke var medlem af Økonomiudvalget i 2006, hvor lokalplanlægningen blev opstartet på et Økonomiudvalgsmøde den 8. maj Kommunen oplyser dog, at byrådsmedlemmet deltog i møderne omkring godkendelsen af lokalplanforslaget til offentlig høring: - Teknisk Udvalg den 29. maj Økonomiudvalget den 4. juni Byrådet den 13. juni 2007 Og ved lokalplanens endelige godkendelse: - Teknisk Udvalg den 18. september Økonomiudvalget den 24. september Byrådet den 10. oktober Kommunen fastholder endvidere, at byrådsmedlemmet ikke er inhabilt, da handlen er foretaget på baggrund af kommuneplanen.

6 6 Det fremgår af referater fra udvalgsmøder, hvor lokalplanforslaget blev vedtaget, at alle medlemmer har stemt for. Det fremgår endvidere af sagen, at Vagn Åge Jensen ikke deltog i behandlingen af handelssagerne i kommunen. De to af klagerne har hovedsagligt fastholdt deres klagepunkter vedrørende inhabilitet. En anden af klagerne har til kommunens bemærkninger navnlig anført, at byrådsmedlemmet er inhabilt som følge af, at denne har deltaget i planforslagenes vedtagelse i Teknisk Udvalg, Økonomiudvalget samt Byrådet såvel som ved planernes endelige vedtagelse. Afgørelse I sagens afgørelse har deltaget 9 af nævnets 10 medlemmer: Lars Busck (formand), John Harpøth, Marie-Louise Andreasen, Martin Glerup, Mogens Mikkelsen, Anders Stenild, Inger Støjberg, Jens Vibjerg og Poul Søgaard. Efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4, kan kommunens afgørelse alene påklages til Naturklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål. Det er et retligt spørgsmål, om ovennævnte medlem af byrådet har været inhabil i forbindelse med sagens behandling, og i givet fald om inhabilitet skal medføre planernes ugyldighed. Naturklagenævnet kan derimod ikke tage stilling til, om planerne er hensigtsmæssige og altså dermed heller ikke til, om det er en god ide at udlægge det pågældende område til erhverv, herunder i forhold til borgernes interesser. Dette er en skønsmæssig vurdering. Inhabilitet Det fremgår af forvaltningslovens 3, at den, der er inhabil i forhold til en sag, ikke må træffe afgørelse, deltage i afgørelsen eller i øvrigt medvirke ved behandlingen af den pågældende sag. Den der virker inden for den offentlige forvaltning er bl.a. inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis: - vedkommende selv har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald eller er eller tidligere har været repræsentant for nogen, der har en sådan interesse, jf. lovens 3, stk. 1, nr. 1, og - hvis vedkommendes ægtefælle, beslægtede eller besvogrede i op- eller nedstigende linie eller i sidelinien så nært som søskendebørn eller andre nærtstående har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald eller er repræsentant for nogen, der har en sådan interesse, jf. lovens 3, stk. 1, nr. 2.

7 7 Forvaltningslovens bestemmelser om personlig inhabilitet har til formål dels at forebygge, at uvedkommende hensyn påvirker behandlingen af den enkelte sag, dels at hindre at der skabes mistillid til den offentlige forvaltning hos befolkningen, hvad enten den pågældende faktisk lader sig påvirke af uvedkommende interesser eller ej. Behandling og vedtagelse af forslagene Naturklagenævnet skal indledningsvist bemærke, at det forhold, at handlerne efter kommunes vurdering er foretaget på baggrund af kommuneplanen ikke har betydning for spørgsmålet om byrådsmedlemmets inhabilitet ved planforslagenes vedtagelse, idet byrådsmedlemmet, dennes søn og broder alle ejede ejendommene ved planforslagenes vedtagelse. Vagn Åge Jensen, dennes søn og bror har solgt dele af deres ejendomme, der er omfattet af lokalplanen, efter vedtagelse af lokalplanforslaget i Teknisk Udvalg, Økonomiudvalget og Byrådet. Naturklagenævnet finder, at Vagn Åge Jensen som grundejer af en af lokalplanområdet omfattet ejendom samt fader og broder til personer, der ejer en af lokalplanområdet omfattet ejendom, har en sådan særlig interesse, der medfører, at han har været inhabil efter forvaltningslovens 3, stk. 1, nr. 1 og 2. Vagn Åge Jensen har således været inhabil ved deltagelse i Teknisk Udvalgs, Økonomiudvalgets behandling og Vejle Byråds vedtagelse af planforslagene. Behandling og endelig vedtagelse af planerne Det skal bemærkes, at efter planlovens 47, stk. 1, kan kommunalbestyrelsen ekspropriere fast ejendom, der tilhører private, når ekspropriationen vil være af væsentlig betydning for at sikre gennemførelsen af en byudvikling i overensstemmelse med kommuneplanen eller for virkeliggørelsen af en lokalplan eller en byplanvedtægt. Det fremgår ikke direkte af bestemmelsen i planlovens 47, stk. 1, eller af forarbejderne til lovbestemmelsen, i hvilke tilfælde der kan eksproprieres på grundlag af en kommuneplan. Lovbemærkningerne peger imidlertid på, at ekspropriation på grundlag af en kommuneplan skal have sit praktiske anvendelsesområde på et tidligt tidspunkt i planlægningen, hvor det nok er klarlagt, at området skal anvendes til byudvikling, men hvor den endelige anvendelse til f.eks. boligformål, erhvervsformål eller offentlige formål endnu ikke er klarlagt. I nærværende sag er der efter det oplyste ikke foretaget en ekspropriation, men en handel på ekspropriationslignende vilkår. Såfremt der var foretaget ekspropriation, finder Naturklagenævnet i overensstemmelse med nævnets praksis dog næppe, at ekspropriationen kunne ske på grundlag af kommuneplanens bestemmelser, men at det ville forudsætte vedtagelse af lokalplanen.

8 8 Ved den endelige vedtagelse af lokalplanen og kommuneplantillægget i Teknisk Udvalg, Økonomiudvalget og Byrådet var skøderne på salg af ejendommene underskrevet, men alle tre købsaftaler var betinget dels af købesummens betaling, dels af at sælger fra skattemyndighederne opnår bindende forhåndstilsagn om skattefrihed i henhold til ejendomsavancebeskatningsloven (handel på ekspropriationslignende vilkår). Købsaftalerne var således ikke endelige ved lokalplanens og kommuneplantillæggets endelige vedtagelse. Naturklagenævnet finder på denne baggrund, at Vagn Åge Jensen også ved den endelige vedtagelse af planerne var inhabil. Retsvirkning Det antages i den juridiske litteratur og følger også af retspraksis, at bestemmelserne om inhabilitet er udtryk for en meget vigtig retsgaranti, som efter en generel vurdering må betragtes som så væsentlig, at tilsidesættelse som udgangspunkt altid d.v.s. uanset modstående hensyn bør medføre afgørelsens ugyldighed. Dette generelle udgangspunkt gælder også ved inhabilitet for enkelte medlemmer af et kollegialt organ. Det antages dog, at der i særlige tilfælde vil kunne ses bort fra ugyldighedsvirkningen, såfremt den inhabiles stemme åbenbart ikke har været udslagsgivende. Dette gælder navnlig i tilfælde, hvor andre omstændigheder taler for ikke at betragte afgørelsen som ugyldig, f.eks. hvis der er tale om en begunstigende forvaltningsakt, som adressaten gennem længere tid har indrettet sig på. Det er dog en yderligere forudsætning for at kunne fravige hovedreglen om, at inhabilitet altid medfører ugyldighed, at der kan skabes rimelig sikkerhed for, at en afgørende påvirkning fra det inhabile medlem i forbindelse med den forudgående drøftelse kan udelukkes. Et flertal i Naturklagenævnet udtaler herefter: I denne sag har det pågældende medlems stemme efter det oplyste ikke været udslaggivende ved forslagenes vedtagelse samt planernes endelige vedtagelse i udvalgene. Der har været klart flertal for vedtagelsen også uden den pågældendes stemme. Ved vurderingen af, om der foreligger den nødvendige rimelige sikkerhed for, at byrådsmedlemmet ikke har øvet en afgørende påvirkning i forbindelse med Vejle Byråds behandling af planforslagene, må det tillægges vægt, at inhabiliteten angår et medlem af Byrådet, der ligeledes er medlem af Teknisk Udvalg og Økonomiudvalget.

9 9 Byrådsmedlemmet har således ikke kun medvirket til den endelige vedtagelse af planerne, men han har også deltaget i forberedelsen af planerne, herunder vedtagelsen i Byrådet af planforslagene. Hertil kommer, at medlemmets økonomiske interesse ikke alene er personlig, men tillige er på vegne af familie. Sammenfattende finder flertallet, at der må lægges vægt på, at bestemmelserne om inhabilitet er udtryk for en retsgaranti, der har til formål dels at undgå, at uvedkommende hensyn påvirker behandlingen af den enkelte sag og dels at modvirke, at der skabes mistillid til den offentlige sagsbehandling. Nævnet finder, at dette hensyn må veje tungere end hensynet til grundejerne m.fl. i denne sag. Flertallet finder herefter, at byrådsmedlemmets inhabilitet, i overensstemmelse med det forvaltningsretlige udgangspunkt bør medføre, at vedtagelsen af lokalplan nr for et erhvervsområde ved Vejle Nord med tilhørende miljøvurdering samt kommuneplantillæg nr. 21 er ugyldig. Mindretallet (Martin Glerup og Jens Vibjerg) finder ikke, at Vejle Byråds beslutning bør kendes ugyldig. Byrådets beslutning blev taget med 27 stemmer (enstemmigt). Mindretallet skønner ikke, at det inhabile medlem på nogen måde har haft afgørende indflydelse på sagens udfald. I overensstemmelse med flertallets stemmeafgivelse ophæves Vejle Kommunes vedtagelse af lokalplan nr for et erhvervsområde ved Vejle Nord med tilhørende miljøvurdering samt kommuneplantillæg nr. 21 som ugyldig som følge af byrådsmedlemmets inhabilitet. Naturklagenævnet finder herefter ikke anledning til at tage stilling til de øvrige retlige spørgsmål i sagen. På Naturklagenævnets Vegne Trine Maj Sønderstrup Afgørelsen er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed, jf. planlovens 58, stk. 4. Eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder, jf. planlovens 62, stk. 1.

10 10

TIL VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012

TIL VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R.21 TIL PLAN PLAN2012 V E J L E K O M M U N E PLAN PLAN2012 Endelig godkendt d. 10.10.2007 Offentliggjort d. 20.10.2007 BAGGRUND PLAN 2012-TILLÆG NR.21 I LOKALPLAN

Læs mere

Forslag til lokalplaner

Forslag til lokalplaner Forslag til lokalplaner Forslag til lokalplan nr. 1019 og tillæg nr. 6 For jordbrugsparceller ved Tøsby Mose, Gadbjerg. Lokalplanforslagets formål er at udlægge området til jordbrugsparceller, hvor der

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. maj 2009 J.nr. NKN-261-00104 MHE Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde

Læs mere

Afgørelse i sagen om ekspropriation til byudvikling i Vind i Trehøje Kommune

Afgørelse i sagen om ekspropriation til byudvikling i Vind i Trehøje Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 18. september 2003 J.nr.: 03-32/650-0001 SNI Afgørelse i sagen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del af område

Læs mere

22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI. Delafgørelse i sagen om regionplantillæg nr. 36 Varehus i Horsens i Horsens Kommune

22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI. Delafgørelse i sagen om regionplantillæg nr. 36 Varehus i Horsens i Horsens Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI Delafgørelse i

Læs mere

Afgørelse i sagen om Sæby Kommunes lokalplan 4.102.0 for et boligområde ved Nellemanns Have

Afgørelse i sagen om Sæby Kommunes lokalplan 4.102.0 for et boligområde ved Nellemanns Have NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 15. maj 2007 J.nr.: NKN-33-00671 ssc Afgørelse i sagen om Sæby

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY TEKNISK FORVALTNING XXX 200X Tillæg nr. 13 til Kommuneplanen for Gedved Kommune. Områdets beliggenhed og status Området,

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 010. - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej.

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 010. - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 010 - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej. Offentligt fremlagt i perioden den 11. november 2008 til og med den 6. januar

Læs mere

LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ

LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 30. oktober 2007 J.nr.: NKN-33-01480 ssc Afgørelse i sagen om Frederiksværk-Hundested

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter rammeområde

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008 Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Vedtaget den 24. juni 2008 Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN

TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R.2 5 TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN 1996-2004 V E J L E K O M M U N E FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN 1996-2004 Forslag godkendt i Byrådet d. 20.08.2008 Offentligt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10

LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10 LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10 Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af en halmlade ved Voldby i Nørre Djurs Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af en halmlade ved Voldby i Nørre Djurs Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 9. februar 2004 J.nr.: 03-31/700-0059 mam Afgørelse i sagen

Læs mere

Afgørelse i sagen om bibeholdelse af et voldanlæg på en ejendom i Fanø Kommune.

Afgørelse i sagen om bibeholdelse af et voldanlæg på en ejendom i Fanø Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 12. juni 2007 NKN-33-00429 LER Afgørelse i sagen om bibeholdelse

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. september 2004 J.nr.: 03-31/650-0054 og 03-132/650-0018

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg.

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg. Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 11. november 2009 J.nr. NKN-31-01632 marma Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle

Læs mere

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl.

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk i juni 2003 D.nr. 40577 Rettet 23.9.2003 Rettet 6.1.2004 Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 94 med

Læs mere

Afgørelse i sagen om udvidelse af Føtex på Viby Ringvej i Århus Kommune

Afgørelse i sagen om udvidelse af Føtex på Viby Ringvej i Århus Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. september 2006 J.nr.:NKN-33-00580 (03-32/650-0003) SNI Afgørelse

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Afgørelse i sagen om nedrivning af Kvægtorvet i Aalborg Kommune.

Afgørelse i sagen om nedrivning af Kvægtorvet i Aalborg Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. august 2003 J.nr.: 03-33/800-0102 INV Afgørelse i sagen

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi

NATURKLAGENÆVNET. 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi Afgørelse i

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

TILLÆG NR. 20 TIL MØN KOMMUNEPLAN Et erhvervsområde mellem Kobbelvej og Udby Skov

TILLÆG NR. 20 TIL MØN KOMMUNEPLAN Et erhvervsområde mellem Kobbelvej og Udby Skov TILLÆG NR. 20 TIL MØN KOMMUNEPLAN 1997 2009 Et erhvervsområde mellem Kobbelvej og Udby Skov MØN KOMMUNE AUGUST 2006 Sagsnr. 01.02.15-00005 /MT Møn Kommune Storegade 56 4780 Stege Planlægningsafdelingen

Læs mere

Notat inhabilitet - Vindmølleplanlægning

Notat inhabilitet - Vindmølleplanlægning Direktionssekretariatet Notat inhabilitet - Vindmølleplanlægning - John Saaby Jensen Indledning. John Saaby Jensen har bedt direktionssekretariatet om, at få vurderet hans habilitet i forbindelse med at

Læs mere

14. maj 2009 J.nr.: NKN-111-00041 ssc. Delafgørelse I sagen om fredning af Næstved Øvelsesplads og tilstødende skove

14. maj 2009 J.nr.: NKN-111-00041 ssc. Delafgørelse I sagen om fredning af Næstved Øvelsesplads og tilstødende skove Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www. nkn.dk CVR: 18210932 14. maj 2009 J.nr.: NKN-111-00041 ssc Delafgørelse I sagen om fredning af Næstved Øvelsesplads

Læs mere

Afgørelse i sagen om udstykning af 4 grunde fra en ejendom i Gimming i Randers Kommune.

Afgørelse i sagen om udstykning af 4 grunde fra en ejendom i Gimming i Randers Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 Den 27. marts 2007 NKN-31-00405 Afgørelse i sagen om udstykning af

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 152, Vildbjerg Blandet bolig- og erhverv ved Solsikkevej, Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 152, Vildbjerg Blandet bolig- og erhverv ved Solsikkevej, Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 152, Vildbjerg Blandet bolig- og erhverv ved Solsikkevej, Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning og zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse...

Læs mere

år: 2018 Kommuneplantillæg

år: 2018 Kommuneplantillæg år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 29 til Kommuneplan 2014 Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup Kommune Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis Byrådet i den mellemliggende

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplan nr. 1. E for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej

INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplan nr. 1. E for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 1. E. 6-01 for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej REDEGØRELSEN...1 LOKALPLANENS INDHOLD...1 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...1 1 LOKALPLANENS FORMÅL:...3

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 04.14 for erhvervsområde ved Havnevej September 1987 Frederiksværk Kommune LOKALPLAN 04.14 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED HAVNEVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 1 LOKALPLAN...

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 Erhvervsområde i Kaleko oktober 2002 Indholdsfortegnelse Offentlighedsperiode 1 Lokalplanens baggrund 2 Bestemmelser 3 Lokalplan 2.95 3 1 Lokalplanens formål 3 2 Område og

Læs mere

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Tillæg 22 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2012 Kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Klagerne har et sommerhus på en ejendom, der ligger sydøst for det nyopførte hus. De har i 2000

Klagerne har et sommerhus på en ejendom, der ligger sydøst for det nyopførte hus. De har i 2000 NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dkE-mail: nkn@nkn.dk 11. februar 2003 J.nr.: 03-31/700-0004 kpa i sagen om anmodningen

Læs mere

Lokalplan nr. E.317/C inkl. tillæg nr. 1. Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen

Lokalplan nr. E.317/C inkl. tillæg nr. 1. Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen Lokalplan nr. E.317/C.306-1 inkl. tillæg nr. 1 Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen Tillæg nr. 1 til lokalplan

Læs mere

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Ophævelse af lokalplan Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 18.december 2014 til 5. februar 2015 Indholdsfortegnelse Formål 1 Redegørelse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Høringsfrist 9. august 2010 j.nr.01.02.05p21-0183 HVAD ER EN LOKALPLAN

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR 1 TIL LOKALPLAN NR. 2.1

FORSLAG TIL TILLÆG NR 1 TIL LOKALPLAN NR. 2.1 STRUER KOMMUNE Maj 2017 FORSLAG TIL TILLÆG NR 1 TIL LOKALPLAN NR. 2.1 FOR et BoligOMRÅDE VED Søstjernevej og Nørrevænget i Jegind I høring fra den 3. juli til 31. juli 2017 plangrundlag ORdliste Lov om

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 004

Kommuneplantillæg nr. 004 Kommuneplantillæg nr. 004 Cleantech Erhvervsområde Ny By (etape 1 - syd for Strandvangen) Vedtaget af Frederikssund Byråd den xx. xxxx 2011 Tillæg til Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse Kommuneplantillæggets

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 133

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 133 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 133 Domkirkeområdet Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt i lov om planlægning. Lokalplanen

Læs mere

Lokalplan nr. 857/5. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/5. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/5 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2002 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE September 2000 VEJLEDNING Purhus Kommune, Rådhuset Teknisk Forvaltning Bakkevænget

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 272 samt Tillæg nr. 50 til Kommuneplan 2009, tidligere Skjern Kommune

Forslag til lokalplan nr. 272 samt Tillæg nr. 50 til Kommuneplan 2009, tidligere Skjern Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Rebecca Molders Direkte telefon 99741040 E-post planlagning@rksk.dk Dato 31. august 2010 Sagsnummer 2009070212A Forslag

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup. Status: Vedtaget

Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup. Status: Vedtaget Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 6. september 2017 Høringsperiode start: 6. september 2017 Høringsperiode

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune.

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. november 2006 NKN-31-00094 (03-31/700-0250) mam Afgørelse i sagen

Læs mere

Kommuneplantillæg 9. Kommuneplan 2001 Årslev Kommune. Område til detailhandel og boligformål på Bøgevej i Nr. Lyndelse. Forslag

Kommuneplantillæg 9. Kommuneplan 2001 Årslev Kommune. Område til detailhandel og boligformål på Bøgevej i Nr. Lyndelse. Forslag Kommuneplantillæg 9 Kommuneplan 2001 Årslev Kommune Område til detailhandel og boligformål på Bøgevej i Nr. Lyndelse Forslag Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens 12 virke for kommuneplanens gennemførelse.

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/6 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2003 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 44 Erhvervsområde i Højme Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Dyrup - Højme Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Afgørelse i sagen om udstykning og indretning af bolig i en tidligere driftsbygning på en ejendom i Trehøje Kommune

Afgørelse i sagen om udstykning og indretning af bolig i en tidligere driftsbygning på en ejendom i Trehøje Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 26. april 2004 J.nr.: 03-31/650-0050 TGA Afgørelse i sagen om

Læs mere

034 Ved Fabriksvangen og Raasigvangen

034 Ved Fabriksvangen og Raasigvangen 034 Ved Fabriksvangen og Raasigvangen Kladde PlanID 3241146 Tillæg nr. 034 VVM Formål Ved Fabriksvangen og Raasigvangen Kommuneplantillæg uden VVM Kommuneplantillægget er udarbejdet i sammenhæng med lokalplan

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

9. februar 2009 J.nr.: NKN ssc

9. februar 2009 J.nr.: NKN ssc NATURKLAGENÆVNET Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax:7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 9. februar 2009 J.nr.: NKN-261-00142 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Forslag til tillæg 19 til Kommuneplan Bolig- og erhvervsområde ved Gl. Viborgvej. Kommuneplantillæg 19

Forslag til tillæg 19 til Kommuneplan Bolig- og erhvervsområde ved Gl. Viborgvej. Kommuneplantillæg 19 Forslag til tillæg 19 til Kommuneplan 2013 Bolig- og erhvervsområde ved Gl. Viborgvej Randers Kommune side 32 Kommuneplantillæg BaggRund Der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2013 for Randers Kommune,

Læs mere

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg.

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg. Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025 for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej,

Læs mere

N58 N57. HADSUND KOMMUNE Lokalplan nr.: E Område til erhverv ved Glerupvej. Glerup By, Visborg. Hadsund By, Hadsund. Hadsund By, Hadsund

N58 N57. HADSUND KOMMUNE Lokalplan nr.: E Område til erhverv ved Glerupvej. Glerup By, Visborg. Hadsund By, Hadsund. Hadsund By, Hadsund HADSUND KOMMUNE Lokalplan nr.: E.01.01. Visborgvej Glerup By, Visborg Hadsund By, Hadsund N58 Hadsund By, Hadsund 28 Hadsund By, Hadsund Dalsgård Hgd., Vive N57 HADSUND BYRÅD AUGUST 2002 1 Område til erhverv

Læs mere

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 8.4. Område ved Herstedøster Landsby. Udendørs oplagsplads. Kongsbak Informatik

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 8.4. Område ved Herstedøster Landsby. Udendørs oplagsplads. Kongsbak Informatik Albertslund Kommune Lokalplan nr. 8.4 Område ved Herstedøster Landsby Udendørs oplagsplads 1999 Kongsbak Informatik Hvad er en lokalplan? Planloven, lokalplanpligt og lokalplanret Ifølge Lov nr. 388 af

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

Afgørelse i sagen om anvendelsen af ejendommen Vojensvej 11 i Hvidovre Kommune

Afgørelse i sagen om anvendelsen af ejendommen Vojensvej 11 i Hvidovre Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. februar 2005 J.nr.: 03-33/150-0266 ARS Afgørelse i sagen

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18 Tillæg nr. 18 Marts 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

Lokalplan nr. 356 og Tillæg 10 til Kommuneplan , område til erhvervsformål ved Farverivej og Nykærsvej i Skjern

Lokalplan nr. 356 og Tillæg 10 til Kommuneplan , område til erhvervsformål ved Farverivej og Nykærsvej i Skjern Returadresse Land, By og Kultur - Sekretariat Toften 6 6880 Tarm land.by.kultur@rksk.dk Sagsbehandler Peder Ostersen Direkte telefon 9974 1079 E-post Lokalplan nr. 356 og Tillæg 10 til Kommuneplan 2013-2025,

Læs mere

Håndværkervænget Gundsømagle

Håndværkervænget Gundsømagle Politisk behandling Håndværkervænget Gundsømagle Tillæg 14 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Du kan indsende dine bemærkninger, kommentarer og indsigelser ved hjælp af funktionen "Høring - hvad mener du?" her på hjemmesiden.

Du kan indsende dine bemærkninger, kommentarer og indsigelser ved hjælp af funktionen Høring - hvad mener du? her på hjemmesiden. Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring Hjørring Kommunes Byråd har på møde den 27. september 2017 godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. 9. Hjørring Kommune vil gerne høre din mening

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 43. Boligformål, Bomhusvej ved Den Tyske skole, Én bolig

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 43. Boligformål, Bomhusvej ved Den Tyske skole, Én bolig Gråsten Kommune Lokalplan nr. 43 Boligformål, Bomhusvej ved Den Tyske skole, Én bolig Vedtaget: 10.09.1995 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Redegørelse 2 Tillæggets formål 2 Lokalplanens formål

Læs mere

Herning kommune. Lokalplan nr.: 8. Erhvervsområde mellem Herredsvejen og Skanderborgvej, i Hsrning.

Herning kommune. Lokalplan nr.: 8. Erhvervsområde mellem Herredsvejen og Skanderborgvej, i Hsrning. Herning kommune Lokalplan nr.: 8 Erhvervsområde mellem Herredsvejen og Skanderborgvej, i Hsrning. HØRNING KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 8 ERHVERVSOMRÅDE MELLEM HERREDSVEJEN OG SKANDERBORGVEJ.. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af sommerhus i Hals Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af sommerhus i Hals Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 11. april 2005 J.nr.: 03-31/800-0121 KBP Afgørelse i sagen om

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Forslag til Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 5 - Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby 3 Rammer 6 906.3120.09 - Erhvervsområde ved Mads Sørensensvej,

Læs mere

Frederikssund Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 009 Centerområde ved Kocksvej og Tværstræde

Frederikssund Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 009 Centerområde ved Kocksvej og Tværstræde Forslag til Kommuneplantillæg nr. 009 Centerområde ved Kocksvej og Tværstræde i Frederikssund Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Frederikssund Kommuneplan 1997 2009, kommuneplantillæg nr. 002 for detailhandel

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Ærø Kommune Lokalplan 9-23 Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en række retningslinier for,

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse

Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse AFDELING FOR PLAN OG BY MAJ 2018 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse Kommune- og lokalplaner Kommuneplantillæg nr. 38 er endelig vedtaget af Udvalget for Plan og Teknik d. 2.

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej APRIL 2017 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 25. august 2008 J.nr.: NKN-261-00076 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Kommuneplan

Tillæg nr. 9 til Kommuneplan Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013-2025 Fors lag i of f entl ig h 2. s f ra d e ø r i n g epte n mbe r 28. til den 2016 o k to ber 201 6 September 2016 Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013-2025 er vedtaget

Læs mere

Ændring af anvendelsesbestemmelser. Tillæg 19 til Roskilde Kommuneplan 2013

Ændring af anvendelsesbestemmelser. Tillæg 19 til Roskilde Kommuneplan 2013 Ændring af anvendelsesbestemmelser Tillæg 19 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år

Læs mere

Thisted Byråd har den 22. august 2011 vedtaget forslag til ovennævnte kommuneplantillæg, lokalplan og VVM (Vurdering af Virkningen

Thisted Byråd har den 22. august 2011 vedtaget forslag til ovennævnte kommuneplantillæg, lokalplan og VVM (Vurdering af Virkningen Teknisk forvaltning Planafdelingen Forslag til kommuneplantillæg nr. 300.T.16 og forslag til lokalplan nr. 300.001 for et testcenter for husstandsvindmøller ved Sindrup Vejle samt VVM for samme anlæg.

Læs mere

Erhvervsområde ved Fynske Motorvej, Højme

Erhvervsområde ved Fynske Motorvej, Højme Orientering om Erhvervsområde ved Fynske Motorvej, Højme - Forslag til lokalplan nr. 6-803 - Forslag til kommuneplantillæg nr. 44 - Miljørapport By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byplan Nørregade

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

STRUER KOMMUNE Juni 2016

STRUER KOMMUNE Juni 2016 STRUER KOMMUNE Juni 2016 FORSLAG TIL TILLÆG NR 1 TIL LOKALPLAN NR. 288 FOR et ERHVERVSOMRÅDE VED GIMSINGLUNDVEJ I høring fra den 27. juni til den 22. august 2016 plangrundlag ORdliste Lov om Planlægning

Læs mere