Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET"

Transkript

1 Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående tips og tricks til, hvordan man kan skabe synlighed om sit arrangement og hvilke overvejelser man skal gøre sig inden man går i gang. Guiden er lavet på baggrund af de erfaringer der blev gjort i forbindelse med den store Legens Dag kampagne i FØR ARRANGEMENTET Tænk PR allerede fra start Hvis I vil skabe synlighed er det en god idé, at tænke PR ind i nerven af arrangementet fra start. Det er væsentligt nemmere at indtænke hvordan pressen kan dække arrangementet når man planlægger det, end at skulle forsøge at sælge noget bagefter, der ikke er salgbart til at starte med. Derfor kan det være en god idé at stille følgende spørgsmål, når arrangementet udformes: Er der gode billeder? Er det skævt/anerledes? Bliver nogen udfordret/provokeret/overraskede? Er det set før? Målgruppe Gør det klart for jer selv, hvem det er i gerne vil målrette jeres arrangement imod. Er arrangementet rettet mod børn eller forældre og er det en speciel aldersgruppe i gerne vil have fat i? Svaret på dette har stor indflydelse på, hvordan I skal tilrettelægge jeres arrangement og de rammer der er omkring det. Når I har fastlagt hvilken målgruppe i vil have fat i, er det en faktor I skal tage med i jeres overvejelser omkring alle øvrige tiltag. Her er de aktører som I bør have med I jeres overvejelser:

2 Informationsmaterialer Sørg for, at I har forskellige informationsmaterialer om arrangementet og FDF generelt til rådighed. Hos 55 nord er der et udvalg af forskellige materialer, der kan bruges både op til og under selve arrangementet. Blandt andet kan i finde plakater med tomme tekstfelter, hvor I selv kan udfylde med information om jeres arrangement, enten i hånden eller ved at printe en A4 og klistre på. I kan også finde foldere med generel information om FDF, ligesom mere særegne artikler som klippekort med 3 gratis gange FDF og indbydelser med 3D effekt også kan bestilles. På kan I finde FDFs forskellige officielle logoer og farvekoder til brug på jeres materialer. Husk, at jeres materialer skal tale til den målgruppe I har sat jer for at ramme. Det nytter ikke noget at dele fine 3D indbydelser ud, hvis det er de 14-årige I gerne vil have fat i. Sørg for at informere om at det er et åbent arrangement og at alle er velkomne - Hanne Rasmussen, FDF Kragelund Kom bredt ud Sørg for at få information om arrangementet ud til så mange som muligt. Hæng plakater op i lygtepælene (husk at nogen former for offentlige reklamer kræver tilladelse fra kommunen), del flyers og balloner ud på det lokale torv, hæng plakater op i butikkerne, giv jeres egne børn indbydelser med hjem som de kan dele ud til deres venner, lav et banner og hæng det op på kredshuset, eller spørg om I må dele information ud på skolerne og i fritidshjemmet. Husk også at inddrage de sociale medier som facebook, så FDFerne kan invitere deres venner den vej igennem. Det handler om at bruge de kanaler der eksisterer og trække på de tilgængelige netværk i lokalområdet. Og det må gerne være på en sjov og kreativ måde. Så tænk lidt ud af boksen, men husk at målrette indsatsen til den rette modtager/aldersgruppe. Presse og medier De lokale medier i form af aviser og online blade er ofte glade for at få en historie serveret og en pressemeddelelse er en både god og billig måde at lave reklame for sit arrangement. Så skriv en pressemeddelelse, der kan trykkes direkte i avisen og henvis gerne til hvor avisen kan finde fotos og mere information. Husk, at aviserne ofte skal have historien mindst en uge inden avisen udkommer. For inspiration til, hvordan man skriver en god pressemeddelelse se Det kan desuden være en god ide at ringe til redaktionen efter pressemeddelelsen er sendt og tjekke op på om de vil trykke den eller ej.

3 Som alternativ til en pressemeddelelse er det også muligt at købe sig til en annonce i avisen, hvis man vil være helt sikker på at budskabet kommer i bladet. Alt efter avis kan en lille annonce ofte købes for et par tusinde kroner, men tjek prisen hos din lokale avis. Ofte vil en pressemeddelelse med billede dog virke bedre og få mere plads i avisen (og så er den gratis), så prøv først om det kan lade sig gøre at få sådan en i. PR Her er en række forslag til markedsføringstiltag i forhold til eksterne og interne aktører. Eksterne aktører Hvem? Tilbud Markedsføring Tidligere medlemmer - Sælg nostalgi - Historie - Facebook Børn Børns forældre Nye ledere Skole/ SFO Forretningen Børnehaven Pressen Kirken - Sjovt - Kammerater - Sejt/ tør du? - Udfordrer - Motion - Fred og ro - Aktiviteter - Hvad går andre til? - Kunder/ image - Synlighed/ lokal - Pædagogiske værktøjer/ materialer/ adgang - Gode billeder - Velkommende, overraskende, væsentlighed - lokal - VIP - Overraskende - Sikre der kan tages gode billeder - Kendisfaktor (VIP)/ lokalpolitikere/ lokale forretningsfolk der engageres i konkurrence - Engager de folk som dukker op fx politikere i leg - Fødekæde/ synlighed - Mini-konfirmander/ - Invitationer - Invitationer - Invitationer - Tilbudsavis - Lokale annoncer - Radiospots - Tilbud - Artikler - Annoncer - Lokalt tv - Radiospots

4 Politikere Naboer Andre foreninger Kommunen - Ansøgning konfirmander bane her - Synlige mennesker - Ude blandt borgerne - Samme målsætninger: centrale konkurrenter - Aktiv kommune - Affødt af socialt problem - skal støtte - At mødes ansigt til ansigt Interne aktører Hvem? Hvordan kan de engageres? Medlemmer* Rekruttere nye medlemmer Bestyrelse Positiv omtale i egen omgangskreds/ udnytte netværk Lederne Positiv omtale i egen omgangskreds/ udnytte netværk Forældre* Skal have en konkret opgave Kan blive ledere med tiden, men så skal de have nogle interessante opgaver. - De skal ikke stå alene med børnene, opbyg deres selvtillid langsomt * Forældre og børn i kredsen er de bedste ambassadører I har udnyt det! SELVE ARRANGEMENTET Hvor skal jeres arrangement holdes? Hvis det overhovedet er muligt, viser erfaringerne, at det er en rigtig god idé, at holde arrangementet et andet sted end ved kredshuset. Især giver det mening at holde arrangementet et sted, hvor der i forvejen er en masse mennesker. Det kan f.eks. være på parkeringspladsen foran indkøbscenteret, nede på torvet eller bedst af alt; i forbindelse med et andet arrangement i byen. Hvis der foregår noget på gågaden, der trækker folk til, jamen så skal I selvfølgelig også være på gågaden. Så husk at tjekke, om der er andre arrangementer i byen samme dag og overvej om ikke det kunne være en mulighed at hægte sig på der. Det fungerede godt, at vores arrangement lå samtidigt med et andet stort børnearrangement på Brønshøj torv, da det tiltrak en masse mennesker. - Jeanne Woll, K25 Brønshøj

5 I den lidt mere fremadsigtede planlægning, kan det være en god idé, at skrive alle egne og andres arrangementer ind i et årshjul. Det giver overblik over, hvornår der er døde perioder i lokalområet og hvornår I har mulighed for at lave noget sammen med andre. Arrangementets længde og tidspunkt Det er en god ide at afveje fordele og ulemper ved forskellige længder på arrangementet. Et langt arrangement kan rumme mange forskellige aktiviteter, der er større fleksibilitet i forhold til deltagelse og det giver mulighed for at fange flere tilfældigt forbipasserende. Omvendt kan det være en fordel at kondensere aktiviteterne i et kortere tidsrum, hvis der ikke er så mange lederkræfter til rådighed på dagen, eller hvis I er i tvivl om, hvor mange deltagere, der dukker op på selve dagen. Et arrangement der er velbesøgt i en time eller to virker mere tillokkende end et arrangement der er tyndt besat over en hel dag. Også selvom det lange arrangement måske i virkeligheden har haft flere deltagere samlet set. Så overvej hvad der passer bedst til jeres arrangement, kræfter og aldersgruppe. På samme måde skal I også have tidspunktet in mente. Hvis butikkerne på gågaden først åbner kl. 10 om lørdagen skal I måske først starte jeres aktiviteter i området kl Vær synlige på dagen Sørg for at markere at I er til stede og at alle er velkomne. Lav flag og bannere I kan hænge op på pladsen eller bestil nogle hos 55 nord. Pust en masse FDF balloner op, der kan lede folk til det rette sted, find på gode aktiviteter, der skaber opmærksomhed hos forbipasserende og sørg for, at der er en leder eller to, der står for at tage imod nye mennesker, invitere indenfor og dele informationsmaterialer ud. Det kan desuden være en god idé at have flere aktiviteter på samme tid, så folk kan gå lidt til og fra de forskellige aktiviteter. På den måde kan dem der trænger til en pause fra det vilde, i stedet gå over og lave popcorn ved bålet. Men vigtigst af alt; jo flere I er, jo mere synlige og attraktive er I! Sørg for at gøre opmærksom på arrangementet på stedet på dagen så det er tydeligt for forbipasserende at de er velkomne. - Julie Egholm Holt, FDF Taarnby Få FDFerne til at komme og få dem til at tage deres venner med. Hvis jeres børn har været med til at forberede og planlægge dagen er der en større sandsynlighed for at de også kommer til arrangementet. Hvis de så oven i købet kan få lov til at vise FDF frem som noget sejt og sjovt, så er der endnu større sandsynlighed for, at de tager deres venner med. Så overvej, hvordan I kan få motiveret jeres egne børn for arrangementet. Det kan være at de yngre skal være med til at lave bannere, mens de lidt ældre skal bygge en rafte-karrusel eller lave et løb. Eller måske er der brug for lidt ekstra motivation hos lederne i form af en hyggelig middag for dem der har været med til at arrangere dagen.

6 Vi havde valgt at forlænge arrangementet for "vores egne" børn. Da vi havde sagt tak for i dag til vores gæster, gik vi ud i området og byggede enkeltmands-bivuaker, spiste siddende på plænen, og lavede et kæmpe lejrbål med masser af underholdning og lege på "scenen". Det var en KÆMPE Succes! - Henrik Nielsen, FDF Stenlille I ØVRIGT Tænk fremad En ting er at få folk til at komme til et stort åbent FDF arrangement, noget andet er at fastholde deres interesse ved de efterfølgende FDF-møder. Hvis formålet med jeres arrangement er agitation, er det derfor en god ide at tænke længere frem end til selve arrangementet. Sørg for at få planlagt de efterfølgende kredsmøder så der er nogle spændende aktiviteter, hvor der er plads til nye FDFere, og hvis muligt, kan det være en god idé at planlægge en weekendlejr, hvor de nye rigtig kan få set, hvad FDF er. Undgå at snakke FDFsk Når man er FDFer og måske endda har en lang tradition i organisationen, kan man hurtigt komme til at bruge en masse ord og udtryk, der ikke giver mening, eller som skaber nogle andre associationer end de tiltænkte, hos folk der ikke kender til FDF. Hvad er f.eks en kreds eller en væbner? Var forkyndelse ikke noget man brugte i bibelske tider og hvad er det nu lige agitation betyder? Som FDFer kender man godt svarene på ovenstående, men vil man kommunikere med udenforstående kan det være en god idé lige at overveje sit ordvalg en ekstra gang.

Flere hænder - ja tak!

Flere hænder - ja tak! Flere hænder - ja tak! Lederrekruttering FDF er et godt og attraktivt tilbud til børn og unge. En del af det tilbud er de mange engagerede ledere, der gør FDF til et vedkommende fællesskab baseret på

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

Kom godt i gang. Inspiration til lokal forankring

Kom godt i gang. Inspiration til lokal forankring Kom godt i gang Inspiration til lokal forankring 0 BedreBolig BedreBolig 3 Indhold Enkel energirådgivning for boligejere...4 BedreBolig i din kommune...7 En landsdækkende indsats...8 Sekretariat og rejsehold

Læs mere

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik.

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik. Header Udret mere bliv ikke kun flere En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv Rubrik Header (0) Rubrik Citat Reference Sideheader Udret mere - bliv ikke kun flere En guide til et styrket

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

Klub-building- Spil din klub i form

Klub-building- Spil din klub i form Klub-building- Spil din klub i form Temahæfte - Kommunikation - positive historier fra din klub Vær åben og fortæl de gode historier - så opleves klubben mere attraktiv Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Nye kommunikationsformer og deres effekt

Nye kommunikationsformer og deres effekt TEMAHÆFTE 3 Nye kommunikationsformer og deres effekt VIDERE MED UDDANNELSE Projekt Videre med uddannelse udvikler nye veje til kommunikation til og blandt unge om uddannelse. VIDERE MED UDDANNELSE NYE

Læs mere

Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse. Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus

Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse. Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse Forord 5 Slip brugerne

Læs mere

workshops konferencer

workshops konferencer seminarer 6 spørgsmål der sikrer processen workshops konferencer en del af Lære- og dialogforum i Norden INDHOLD 04/ Hvad er målet med dit arrangement? 06/ Hvem inviterer du hvem kommer? 08/ Hvordan skaber

Læs mere

Udvikling af etniske minoritetsforeninger

Udvikling af etniske minoritetsforeninger Udvikling af etniske minoritetsforeninger - En guide til frivilligkonsulenter Er denne guide noget for dig? Arbejder du med at understøtte udvikling af etniske minoritetsforeninger? Vil du have inspiration

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 11. marts

Referat af bestyrelsesmøde 11. marts Referat af bestyrelsesmøde 11. marts Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 10.02.12 4.

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

Tid tillid skal til. 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg

Tid tillid skal til. 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg Tid tillid skal til 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg Indhold Sådan gør vi i Tingbjerg INTRODUKTION Livet leves i Tingbjerg 4 Parallelt med at vi den 1. juli 2012 påbegyndte den tredje periode

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for 2 Spørgeskemaundersøgelser man selv står for Hvorfor? Man kan vælge at gennemføre en mindre spørgeskemaundersøgelse hvis man ønsker at få et overblik over forældrenes mere overordnede holdning til forskellige

Læs mere

Gode råd til dig, der har en teenager

Gode råd til dig, der har en teenager Gode råd til dig, der har en teenager Indhold Vær enige... 3 Brug hinanden... 3 Alle de andre må!... 4 Sladder... 5 Rygter... 5 Nu vi taler om aftaler... 6 Aftaler mellem forældre i klassen... 6 Klasseaftaler

Læs mere

EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN

EVALUERING AF NYE KLASSEDANNELSER I UDSKOLINGEN Til Skovgårdsskolen Skovgårdsvej 56 2920 Charlottenlund Dokumenttype Evalueringsnotat Dato juli 2012 EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN 0-1 Dato 08.06.2012 Udarbejdet af Tobias Dam Hede,

Læs mere

Hvordan får vi fat på flere frivillige? 100 ideer fra Decemberkonference 2010

Hvordan får vi fat på flere frivillige? 100 ideer fra Decemberkonference 2010 Hvordan får vi fat på flere e? 100 ideer fra Decemberkonference 2010 Det Europæiske Frivillighedsår 2011 banker på og vi vil forhåbentlig opleve en masse spændende aktiviteter i løbet af året. I EU ønsker

Læs mere

vanskelige samtale trivselssamtale

vanskelige samtale trivselssamtale omsorgssamtale den nødvendige samtale den den svære samtale vanskelige samtale trivselssamtale Til ledere og personaleansvarlige Når samtaler med medarbejderne er svære Viden og værktøjer til at gøre de

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Kom i gang Arbejdsgruppe Arbejdsgruppens sammensætning Gruppens arbejde i praksis Tjekliste før I sætter aktiviteter i gang Mad- og måltidspolitik

Kom i gang Arbejdsgruppe Arbejdsgruppens sammensætning Gruppens arbejde i praksis Tjekliste før I sætter aktiviteter i gang Mad- og måltidspolitik Hør mere om projektet hos din tillidsmand, på www.mad-paa-arbejde.dk eller ring til os på telefon 33 95 60 00 / 70 300 300 Mad på arbejde er et fællesprojekt udarbejdet af Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

Katja Jørgensen. Mange flere. - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde

Katja Jørgensen. Mange flere. - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde Katja Jørgensen Mange flere - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde Aalborg 2007 Mange flere - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde 1. udgave

Læs mere

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd.

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. At være træner/leder eller spiller i BS 72's ungdomsafdeling, er ikke bare som at være frivillig eller medlem et hvilket som helst andet sted. I BS 72

Læs mere

Sådan gør du. en introduktion til arbejdet med brandforebyggende kampagner

Sådan gør du. en introduktion til arbejdet med brandforebyggende kampagner Sådan gør du en introduktion til arbejdet med brandforebyggende kampagner Forside Hvert år får børn landet over en god, brandforebyggende oplevelse i forbindelse med kampagnen Lær om Brand i uge 40. Udgivet

Læs mere

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor - En informationsmappe for lektiehjælpere ved Dansk Flygtningehjælp Lektiehjælpen er etableret i samarbejde med Brug for alle unge - en kampagne ved Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere