Peter Michaelsen 4. aug. 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Peter Michaelsen 4. aug. 2016"

Transkript

1 Peter Michaelsen 4. aug DANMARK 1: og i 1: og 1: Generalkort 1: , Da Generalstaben i 1843 begyndte at udgive topografiske kort til salg til offentligheden, besluttedes det at trykke en landsdækkende kortserie i kobberstik i 1: på grundlag af målingerne i 1: Den reprotekniske udvikling gjorde det dog muligt fra 1866 at udgive målebordsblade i 1: Da der var brug for oversigtskort til erstatning for de forældede kort fra Videnskabernes Selskab udgav Generalstaben Generalkort over Øerne i 1: Kortene blev tryk som 4 kort i kobberstik og i 1906 som 8 kort i en folkeudgave i litografisk tryk i sort og blåt fremstilledes der fire dobbelte kortblade over den sydlige halvdel af Jylland. Disse otte kort er trykt i 5-farvet litografisk tryk. Udsnit af vestlige del af Blad 1 Generalkaart over Jydland 1: , trykt I 1909 indledtes udgivelsen af en ny kortserie i 1: , der blev trykt i både heliogravure og i litografisk farvetryk. De heliograverede kort findes i udgaver med og uden højdekurver. Der er ikke trykt kort over Bornholm i 1: Blad 18 Hesselø er ikke udgivet. Blad 16 og 17 er ikke trykt i farvetryk. Læsø, Anholt og Hesselø findes dog som farvetryk i kortbøgerne. I farvetryk er blad 5 og 10 trykt som ét kort med ændret ramme mod vest og øst og udeladelse af Læsø. Blad 26 og 27 over Sønderjylland produceredes efter genforeningen og blev trykt i 1923.

2 Signaturforklaring på blad 4 trykt i heliogravure 1910 med højdekurver. Ved beskreven gård og beskrevet hus menes, at gårdens navn og husets navn er med på kortet. Bornholm er ikke med på blad 24, men findes på blad 25, der er i 1: Del af blad 9 i udgaven uden højdekurver. Udført i heliogravure ved Generalstaben Heliogravure er fotokemisk ætsning i kobberplade. Trykningen sker som ved kobberstik. Generalstabens Kort Danmark i 1: , I 1914 udkom det udførligste af alle i Bogform forekommende Kort over Danmark. Generalstabens Kort. Danmark i 1: I. Jylland. dækker Danmark fra Kongeå-grænsen til Skagen på 46 kortopslag. Kortbogen har, foruden signaturforklaring og forklaring til kortene, 12 sider med Jyllands administrative inddeling i stifter, amter herreder, købstæder mm. en stednavnefortegnelse på 64 sider. I 1916 udkom bind to med Øerne, der har 34 kortopslag. Bornholm er på 4 opslag i 1:

3 Del af kortopslag 17 i Generalstabens Kort. Danmark i 1: I. Jylland. Fjerde, forøgede udgave 1923.

4 Generalstabens Kort. Danmark i 1: I. Jylland. kom i andet oplag i 1915 eller 1916 og i tredje oplag i 1917, begge med enkelte tilføjelser og rettelser. Fjerde oplag fra 1923 har fået tilføjet otte kortopslag for at vise de sønderjyske landsdele. Generalstabens Kort. Danmark i 1: II. Øerne. kom i andet oplag i I 1929, året efter oprettelsen af Geodætisk Institut, kom tredje oplag nu med titlen Geodætisk Instituts Kort over Danmark i 1: II. Øerne. Signaturforklaring i kortbogen Generalstabens Kort. Danmark i 1: I. Jylland 1923.

5 Populært Færdselskort 1: , Motorkørende, cyklister og turister havde behov for overskuelige kort når de færdedes rundt i Danmark. Det imødekom Geodætisk Institut ved fra 1929 at udgive Populært færdselskort. Det er den første kortserie, der ikke er hærkort. Serien er på 9 kort, der udkommer i første oplag Kortserien er ajourført og trykt til I falset format er kortene 11,5 x 21 cm. På kortene er der kilometerafstande, kroer, hoteller, apoteker, lægeboliger samt seværdigheder. På grund af personalemangel ved Geodætisk Instituts oprettelse i 1928 blev kortserien tegnet hos et privat kartografisk firma, S. von Brockdorff, Kastelsvej 9, København (Poulsen, uden år, ca. 1972, samt depotforvalter H. Hildorf ). Kortene er trykt i sort, brunt, rødt og blåt. Signaturer for apotek, sygehus og læge er A, S og L i cirkel. Del af Populært Færdselskort blad 2, trykt 1929.

6 Eksempel og kortbladsinddeling fra depotforvalter Hannibal Hildorfs protokol fra med oversigt over topografiske kort. På side 1-98 beskrives de kort, der forhandledes af Geodætisk Institut i Der er for målebordsbladene årstal for målt, rettet, enkelte rettelser, vejrevision og udgivelse. Der kan være flere årstal i de enkelte felter. Side i protokollen er tomme. På side er der oversigter og information om høje målebordsblade, ældre kort fra Generalstaben og Videnskabernesselskabs kort. Ved Populært Færdselskort er der oplyst, at kortserien er udarbejdet på grundlag af kort i 1: samt et årstal for genoptryk med og uden enkelte rettelser. Blad 1 med den nordlige halvdel af Sjælland er genoptrykt i 1934, 1936, 1938, 1939 og Der er foretaget enkelte rettelser på bladet i 1936, 1939 og Blad 9, der dækker Bornholm, er kun trykt i ét oplag, og det skete i Nyt Færdselskort 1: , Kortserien på 10 blade udkom i første udgave og ajourførtes og tryktes til Kortene har kort over købstæder i 1: placeret øst og vest for hovedkortet. Kortet sælges kun i falsede udgaver med en forside og bagside af karton. På forsiden er der en landskabstegning udført af Viggo Bang samt et oversigtskort med kortbladsinddeling og markering af det aktuelle kortblad. På forsidens inderside findes fortegnelser over kendingsmærker og nationalitetsmærker for motorkøretøjer. På omslagets bagside er der en fortegnelse over Geodætisk Instituts kort. På indersiden findes signaturforklaring for kortet i 1: samt for bykortene. Det er bemærkelsesværdigt, at der er fire forskellige signaturer for kirke: domkirke, sognekirke med tårn, sognekirke uden tårn og anden kirke. Signatur for motorvej er med på kortserien fra midten af 1950-erne.

7 Udsnit af Nyt Færdselskort blad 2 fra De store røde tal er afstand i kilometer mellem nålene. Hovedvejsnumre er sorte tal på orangegul baggrund. Det svarer til samtidens skilte på hovedvejene.

8 Danmark 1: Generalstabskortet Danmark 1: kom i første udgave Det næste målestoksforhold var 1: Med metersystemets indførsel i 1907 ville der være lettere og mere logisk med et kort i 1: Topografisk Afdelings årsrapporter nævner rekognoscering og tegning af kort i 1: med kortbladsnumre, der ikke stemmer med de senere udgivne kort. Et avisudklip fra Nationaltidende 8/ omtaler et automobilkort. Kortet er i Maalestokken 1: , det omfatter Lolland-Falster, Møn, det sydlige Sjælland og, i sit indrammede Hjørne, Bornholm. Det er det første af 15 og hedder 15 Maribo. I 1929 udgives blad 14 Svendborg. Af ukendte grunde opgav man inddelingen i 15 kortblade (samt et udfyldningsblad øst for Læsø) i ensartet format. Hildorf nævner også de to kort i den afbrudte serie. Man gik i gang med at producere kortbogen i 1:

9 Danmark 1: , Bogen Geodætisk Instituts Kort Danmark 1: udkom i første udgave i De enkelte kortblade udkom først året efter. Kortbogen har 49 kortopslag, der, i modsætning til tidligere kortbøger, har tryk på begge sider af papiret. Ud over signaturforklaring og navnefortegnelse findes der i kortbogen flere vejlængdetabeller og oversigtskort over amtsråds- og retskredse samt over politikredse. Kortene blev rettet i 1939 og er påført vejrettelser løbende fra Kortbogen i formatet 12 x 21,5 cm kom i 15 udgaver i perioden I de senere udgaver er der tilføjet et kort over Danmarks hovedveje. Alle tekster og navne er med gammel retskrivning. Forenede Danske Motorejeres Haandbog 1936 indeholder bl.a. Geodætisk Instituts kort Danmark 1: med signaturforklaring og vejlængdetabeller. Navnefortegnelsen sælges særskilt som et hæfte. De plane kortblade blev udgivet fra 1932 (Henriksen). Serien består af 10 kortblade med numrene 1-10 og 6 udfyldningsblade (nr ) til brug ved sammenklæbning til et vægkort samt et kort over Færøerne. Ved sammenklæbning får vægkortet formatet 165 x 212 cm. Kortene udgives både plane og falsede i formatet 12 x 22 cm. De plane blades inddeling fra Korteksemplet viser del af blad 7. Den orangegule markering er politikredsgrænse, og tallet 31 er politikredsnummer for Assens Politikreds. Danmark 1: , rekognosceredes der i terrænet til ny udgave af Danmark 1: Det var primært ændringer i vejnettet og jernbaner samt større byudvidelser, der rekognosceredes for. Kortet nytegnes for udgivelse som kortblade og kortbog. Kortbladenes antal ændres til 12 og der er 3 udfyldningsblade. Udgivelserne sker , og kortserien ajourføres løbende til Geodætisk Instituts Kort Danmark 1: kommer i nytegnet udgave i Kortbogen har nu 32 kortopslag og bogens format er 17 x 27 cm. Omslaget er rødt plastic med guldtryk, det ændres efter nogle år til blåt plastic med hvidt tryk. Ud over hovedkortet, signaturforklaring og navnefortegnelse indeholder bogen oversigtskort over Sydskandinavien og nordligste Tyskland, kort og fortegnelse over politikredse, automobilkendingsbogstaver, særkort over motorveje, vejlængdetabeller og vigtige bilfærgeforbindelser. Bogen er på 128 sider.

10 Særkortene over motorvejene Brønsholm-København, Vemmelev-Halsskov, Hedehusene-Roskilde og Knudshoved-Hjulby udelades fra 24. udgave, der udkom i 1970 med 112 sider. Kortbogen ajourførtes frem til 1980, hvor 30. udgave kom som den sidste. Det var ikke længere muligt at rette i trykoriginalerne. I navnefortegnelser er det i de sidste udgaver meget tydeligt, hvor der er tilføjet nye stednavne. Udsnit af kortopslag 14 i kortbogen Danmark 1: fra De røde veje er hovedveje. Gule veje er veje med bredde på over 6 m. Lademanns Rejseleksikon Danmark Lademann Forlagsaktieselskab udgiver i 1976 et firebinds rejseleksikon. Bind 4 Land- og bykort indeholder Geodætisk Instituts Danmark 1: samt Kraks bykort over 55 danske byer og Københavns centrum. Kortet i 1: har en karrygul landtone i modsætning til Geodætisk Instituts udgave, der har en meget svag gul landtone. Færdselskort Danmark 1: , Tiden var løbet fra den gamle teknik med at tegne kort med pen og tusch. Metoden var nu gravure i hinde på plastfolier. En ny kortserie på fire blade i 1: blev udarbejdet og trykt i Kortet er klart og overskueligt. Der vises ikke enkelte huse og gårde, kun byer med enten en cirkel eller en byflade. Der skelnes ikke længere mellem løvskov og nåleskov. Nyt i signaturforklaringen er rasteplads, teletårn, museum, samling, udsigtstårn, golfbane, væddeløbsbane, historisk lokalitet, dyrepark, campingplads og friluftsbad. I forhold til de tidligere færdselskort er bl.a. lægebolig, redningskorps, parkeringsplads, apotek, sygehus, telegrafstation og politistation forsvundet fra kortbilledet. Bilerne er blevet mere driftssikre og samfundets ændringer mod fritid og ferie med oplevelser afspejler sig i kortindholdet, eller som kortets formål udtrykker det: kortværket skal primært tilgodese dem motoriserede trafikants behov for et moderne og overskueligt vejkort. Sekundært skal det give oplysninger om objekter af generel turistmæssig karakter. De fire kortblade solgtes enkeltvis og alle fire samlet i en blå plastmappe med hvid påskrift Geodætisk Institut Færdselskort. Kortserien ajourførtes og tryktes til 1984.

11 Færdselskort Danmark 1: fra De røde tal ved vejene er kilometerafstand mellem knappenålene. På de seneste udgaver er der medtaget vandrerhjem med en særlig signatur, ellers skete der ingen ændringer i kortseriens layout. Gravureskabelon D/200 (FK) nr. 1 til færdselskort. Skabelonen blev anvendt På skabelonen er der signaturer, der aldrig kom i anvendelse på kortene. Danmark Færdselskort 1: , kortbog, Det var ikke rationelt at vedligeholde to meget forskellige kort i 1: , kortbogen og færdselskortet. I august 1981 præsenteres et udkast til bestemmelser for Danmark 1: Regionskort og Kortbog, og i oktober 1982 er der fremstillet seks forskellige prøvetryk. Kortets formål beskrives således: Det ny kort skal være et i ordets bedste forstand populært kort, som med relativt tæt vejnet skal søge at tilgodese alle trafikanters behov for et vejkort. Kortet skal, uden i øvrigt at være et turistkort, foruden sit almindelige topografiske indhold, også vise et relativt bredt udvalg af seværdigheder og fritidsanlæg, alt angivet ved relativt kraftige udtryksmidler. For at fremme kortets udbredelse skal det markedsføres til en fornuftig pris. Produktion og vedligeholdelse skal derfor ske på en simpel og hensigtsmæssig måde. Man gik i gang med at udarbejde de fire nye kort, der både skulle trykkes som enkelte kortblade og danne grundlag for sider i en kortbog. Produktionen skete ved gravure, peeling og montage. Kortbogen med 52 sider samt omslag er med spiralryg. Første udgave er til salg fra efteråret Ud over kort i 1: , signaturforklaring og navnefortegnelse har kortbogen et oversigtskort i 1: med vej-, jernbane- og skibsruter, vejlængdetabeller, kort over amter og politikredse samt et kort i 1: med forbindelser til nabolande.

12 Samtidigt med udgivelsen af kortbogen kom de fire enkelte kortblade. En beskrivelse af de fire kortblades udvikling findes efter beskrivelsen af kortbogens udvikling. Omslag der viser inddeling i kortsider. Kortbillede med højdekurver og farver for højder, udgave Anden udgave af kortbogen tryktes i De 18 kortopslag er ajourført, men ellers er indholdet som i første udgave. Dog er der sket den ændring, at højdeaftrapning og højdekurver med 25 meters ækvidistance er udeladt. 3. udgave udsendes i 1989, og nu er det af Kort og Matrikelstyrelsen. Farven på byflader er ændret fra grå til gul. 4. udgave fra 1991 har fået forøget sidetallet med 4 til 56. De turistmæssige signaturer har fået ændret farve fra rød til blå. Der er tilføjet et Europakort, vejlængdetabellerne har fået kraftige farver, og der er fire sider med turistguide samt et kort over København i 1: udgave fra 1993 er meget lig 4. udgave. Et af formålene med oprettelsen af Kort & Matrikelstyrelsen var skift fra analog til digital produktion. 6. udgave af færdselskortet blev det første topografiske kort, der skiftede produktionsform. Alle kortets delplaner skannedes og vektoriseredes. Målet var digital produktion med en kartografi og præsentation, der svarede til de analogt producerede udgaver af kortet. Nyt er et kort over primære rejseruter i Danmark. Kortet med landets inddeling i amter og politikredse er udeladt. På hovedkortet er signaturerne for naturreservat og skydeområde ændret. Byflader er ændret fra gul til grå. Kortet i 1: over København er suppleret med lignende kort over Odense, Aalborg og Århus. Nyt er Danmark i tal og et KRAK-kort i 1: over Københavns centrum. Bogen er på 60 sider plus omslag. 6. udgave er fra 1994.

13 På it-firmaet Intergraphs internationale konference i USA i 1992 blev Danmark 1: præsenteret og præmieret. Kortet var produceret ved brug af hardware og software fra Intergraph. 7. udgave Danmark Færdselskort 1: blev trykt i efteråret 1995, således at bogen var klar til salg i forbindelse med julehandlen. Det blev kutyme at Færdselskortet skulle udgives årligt i oktober og bære det følgende års årstal. Signaturen for veteranjernbane ændres. Primære rejseruter er ændret til et kort på omslager. Nyt er et kort i 1: over Øresundsregionen. Danmark i tal suppleres med samme informationer på engelsk og tysk. Nyt er Oversigt over vandreture i danske statsskove, Badevand og hundeskove i Danmark samt Nationale cykelruter i Danmark. Fire sider Turistguide er udeladt. 8. udgave blev udgivet i efteråret Kortene er ajourført, men ellers er der ingen ændringer. 9. udgave fra 1997 er udvidet med 12 sider, så bogen ny er på 72 sider plus omslagssiderne. Nyt er et kortopslag Sønderjylland Grænseregionen i 1: , der dækker Sydslesvig til Pellworm og Schleswig. Der er ændret på navnefortegnelsen, så den fylder to sider mere end tidligere. Kortet over amter og politikredse er udgået. Der er i stedet en præsentation af Det levende Danmarkskort på CD-rom. Danmark i tal er udvidet til fire sider. Kortene i 1: over de fire største byer fylder nu hver én side, og der er KRAK-kort over den centrale del af de fire byer. Europakortet er erstattet af et kort over nabolandene, det vil sige dele af Norge, Sverige, Holland, Tyskland og Polen. Titlen ændres fra Danmark Færdselskort 1: til Færdselskort Danmark 1: I 10. udgave fylder navnefortegnelsen to sider mere end i 9. udgave. Danmark i tal er reduceret til tre sider og omtalen af Det levende Danmarkskort er udeladt. Målestoksforholdet ved KRAKs bykort over dele af København, Århus, Odense og Aalborg er ændret fra 1: til 1: udgave fra efteråret 1999 har WGS 84 som geodætisk datum, hvor det tidligere har været ED På kortsiderne erkendes det, ved at netlinjerne er rykket en anelse i forhold til tidligere udgaver. Som noget nyt er der en introduktion i brug af kortet. Det er en side på hhv. dansk, engelsk og tysk. På kortsiderne er der med blå linjer vist overlap med blå rammer og pile med nummer på det kort, der overlappes. Bogen er udvidet med to sider. Understregning for markering af byer med gammelt bymiljø er udeladt. Danmark i tal er udgået. Der er kommet fortegnelser over gadenavne på KRAK-kortene over der store byer. På hovedkortet markerer en indramning, hvor der findes detailkort. Oversigtskortene, der viser badevand, hundeskove, vandreture og cykelruter, er udeladt. I stedet er der telefonnumre til færger, et Europakort i 1: og en side med præsentation af Kort & Matrikelstyrelsens produkter. Kortene i 1:15 000, der tidligere var fra KRAK, er nu produceret af Kortgruppen a-s. 12. udgave fra 2000 har ingen ændringer, ud over ajourføring af kortene, i forhold til 11. udgave. Færdselskort Danmark 1: er trykt i 2001 og er 13. udgave af kortbogen. Bogen er udvidet med to sider, der viser Storkøbenhavn Malmø Ystad i 1: I 14. udgave er kortene i 1:

14 over Aalborg, Århus, og Odense udeladt og bogens sideantal reduceret med to sider. 14. udgave er den sidste, der har Kort & Matrikelstyrelsen som udgiver. Danmark har i efteråret 2001 fået ny regering, der er borgerlig. Det skal ikke længere være statens opgave at udgive kort til konsumentmarkedet. Private firmaer skal fremover sælge kort til borgerne. Aschehoug Dansk Forlag A/S købte rettighederne til at udgive færdselskortet, med KMS som leverandør af de færdige kortsider. 15. udgave, der trykkes i efteråret 2003, udgives af Aschehoug i samarbejde med Kort & Matrikelstyrelsen og trykkes af Nørhaven Books A/S, Viborg. Tidligere udgaver var trykt af Geodætisk Institut og Kort & Matrikelstyrelsen. I 15. udgave udelades kortet Storkøbenhavn Malmø Ystad og Sønderjylland, Grænseregionen samt Europakortet. I stedet medtages der flere bykort, så der er kort fra KRAK over København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Randers, Kolding, Vejle, Horsens og Roskilde. 16. udgave fra 2004 medtager flere bykort, så der nu også er KRAK-kort over centrum af Næstved, Fredericia, Helsingør, Køge, Viborg og Holstebro. Nationale cykelruter i Danmark, Badevand og hundeskove I Danmark samt Oversigt over vandreture i danske statsskove er medtaget. Vejlængdetabellerne er udeladt. Bogen er på 96 sider samt 4 sider omslag. At der ikke var vejlængdetabeller i 16. udgave udløste en del kritik, så tabellerne kom med i 17. udgave, der blev trykt i 2005 af Korotan i Slovenien. Kort over cykelruter, badevand, hundeskove og vandreture er udeladt. Nyt er kort med navne på motorvejene på Sjælland og Fyn. 18. udgave fra 2006 trykkes af Scanprint. Signaturen for amtsgrænse udgår og i stedet vises de nye kommunegrænser med en rød stiplet linje. Der er kort, der viser navne på alle motorveje i Danmark. Siden med Trafikservice, telefonnumre til færger mv. er udeladt, og i stedet findes et kort over Regioner og kommuner. 19. udgave udgives i 2007 af Aschehoug dansk forlag A/S og Legind as. Bogen trykkes af Neef+Stumme GbmH, Tyskland. Signaturerne for rigsgrænse og kommunegrænse er ændret. Signaturerne for større gård og industrianlæg er udgået. By, bebyggelse og sommerhusområde har fra 1. udgave været vist, men er først nu medtaget i signaturforklaringen. Introduktionen er nu kun på dansk. Tidligere var den også på engelsk og tysk. Kortet Øresundsregionen er erstattet af kortet Sydlige Skåne 1: , der vise Skåne fra Landskrona til Ystad. 20. udgave er fra 2008 og udgivet af Legind as og Lindhardt & Ringhof og trykt af ColorPrint. Færger & Trafikservice er atter medtaget og Regioner og kommuner er udeladt. Bykortene i 1: er fremstillet af Legind as. 21. udgave fra 2009 er en ajourføring af 20. udgave. Der er ingen indholdsmæssige ændringer. Som følge af vigende salg ønsker Legind as at genforhandle de beløb, der betales KMS for at udnytte data samt for royalties. Forhandlingerne fører ikke til noget resultat, så Legind as vælger fremover at producere Færdselskortet uden at bruge kortdata fra KMS. Specialudgaver af Færdselskortet som bog I 1991 trykkes der en udgave med ændret omslag til udgivelse i Sverige. Udgivere er Motormännens Riksförbund, Lantmäteriet Kartförlaget og Kort og Matrikelstyrelsen. Forsvarets Kortbog Forsvaret indkøbte årligt et stort antal kortbøger i 1: samt Terræn- og Trafikkort. Man fandt, at der kunne spares resurser ved at fremstille en særlig Forsvarets Kortbog Danmark 1: Kortbogen blev

15 en militær udgave af færdselskortet. Nogle af turistoplysningerne er udeladt, og der er tilføjet signaturer for totalforsvarsregioner, hjemmeværnsdistrikter, beskyttede skove, følsomme områder, ingen øvelsesvirksomhed, militære øvelsespladser og skydeområder. Ud over kort i 1: findes der Malmö Ystad i 1: , København 1: samt bykort fra KMS skærmkort i 1: over 18 større byer. Kortbogen er udarbejdet af KMS og forsvaret i 2008 og trykt hos Sangill Grafisk Produktion. I 2011 produceredes en ny udgave Forsvarets Kortbog Danmark 1: Bogen er vokset fra 80 sider plus omslag til 120 sider plus omslag. Udvidelsen skyldes primært udvidet antal bykort og kort over forsvarets etablissementer. Næste udgave er planlagt produceret i Danmark Færdselskort 1: , kortblade, De fire enkelte kortblade var produceret således, at det var relativt nemt at udskyde kortsider til bogen, der var det primære produkt. Det var enkeltbladene der ajourførtes løbende under hensynstagen til de årlige udgivelser af kortbogen. Enkeltbladene blev oftest trykt umiddelbart efter kortbogen. Ved overgang til digital produktion arbejdes der med ét landsdækkende datasæt, hvor fra der kan udskydes kortsider til bogen og enkelte kortblade. I marts 1992 fremstilles et prøvetryk af blad 4 i forbindelse med overgang til digital produktion. Fra 1995 fremstilles der et udfyldningsblad, blad 5, der ved sammenklæbning til vægkort kan placeres nord for blad 4 med Sjælland, så man får et vægkort med en bredde på 154 cm og en højde på 188 cm. De fire kortblade sælges både som plane og falsede kort. Udfyldningsbladet fås kun i plan udgave. Blad 1-4 trykkes årligt til Udfyldningsbladet trykkes sidste gang i Ændringer i signaturer mv. følger kortbogen. Oversigtskort på Danmark 1: Færdselskort Sjællandske øgruppe og Bornholm 2001 trykt I forbindelse med åbningen af den faste Øresundsforbindelse fremstilles der i 1999 et kort Øresundsregionen i 1: , der dækker fra Jyderup og Slagelse i vest til Simrishamn og Åhus i øst og fra Örkelljunga og Bjärnum i nord til Næstved og Fakse Ladeplads i syd. Svensk område er udarbejdet på grundlag af data fra Lantmäteriverket, Gävle. Kortets design, indhold og signaturer er som de øvrige kort i 1: DTK, Danmarks Topografiske Kortværk 1997(?)-2014 Ved overgang til digital produktion blev det muligt at levere vektor og rasterdata til kunder. Danmark 1: vektor er i KMS prisliste fra 1997, og kan leveres på diskette eller cd-rom til af en pris på ,00 i DXF- eller DSLF-format. Rasterkortet i 1: blev en del af funktionen Find et sted på kms.dk og

16 indgår i cd erne/dvd erne Danmarks Topografiske Kortværk, der produceredes fra 199?. Vektor- og rasterudgaverne produceres årligt. Rasterudgave af DTK fra 2009 med turistoplysninger. På rasterudgaven er der ikke medtaget UTM-net. Rasterudgaverne er fremstillet både med og uden turistoplysninger til Fra 2013 medtages ikke turistoplysninger, der ses i mørkviolet på udsnittet af Bornholm. Hærkort Danmark 1: har været grundlag for de danske kort i NATO-kortserierne 1501 og 1501 Air (1: ) samt for de fire specielle oversigtskort Terrænets Benyttelse (1: ), der afløstes af Terræn- og Trafikkort (1: ) og endeligt blev en del af Forsvarets Kortbog med hovedkortet i 1: Kilder Andersen, Einar, 200 års videnskabelig geodætisk virksomhed i Danmark februar , Geodætisk Institut 1957 Avisudklip i scrapbog med omtale af og annoncer for Geodætisk Instituts kort Bestemmelser for kortværket Færdselskort Danmark 1: , Topografisk Afdeling NOV 1973 (Ringbind) Bestemmelser for Færdselskort 1: Enkeltblade og Kortbog (BEST D/200 (FK-E) og (FK-B)) 3. udgave, APR 1985 Danmark 1: , diverse udgaver Danmark 1: , diverse udgaver Den Danske Generalstabs Kort, Oversigt og kortfattet Beskrivelse, 1921 Det Danske Geodætiske Instituts Kort, Beskrivelse 1940 Det Danske Geodætiske Instituts Kort, Beskrivelse 1949 Færdselskort Danmark 1: Bestemmelser, specifikationer m.v Generalstabens Kort, Oversigt og kortfattet Beskrivelse, 1910

17 Geodætisk Institut kort (rødt hæfte uden år, ca. 1974) Geodætisk Institut kort og andre produkter, 1986 Henriksen, P. G., Hærkort i Danmark og nabolandene - gennem tiderne, Geodætisk Institut 1971 Hildorf, H., depotforvalter. Sagsarkiv XIII, del af mappe 53. Protokol med oversigt over topografiske kort udgivet før 1943 Nyt Færdselskort 1: , diverse udgaver Poulsen, Kjeld. Tidligere færdselskort, 7 sider med kopier af kort, uden år ca Findes i ringbindet Færdselskort Danmark 1: , bestemmelser, specifikationer m.v Populært Færdselskort 1: , første udgave Specifikation D/200 (FK) 3. udgave Topografisk Afdeling NOV 1991 (Ringbind) Specifikation D/200 (FK) 3. udgave Topografisk Afdeling NOV Ajourført til 2003 (Ringbind) Peter Michaelsen 18. februar 2014 Ajourført 3. aug Danmark 1: historisk forløb Forhold Navn Antal År Bemærkning 1: Generalkort over Øerne 4 blade Henriksen, Hildorf 1: Generalkort over Jylland (sydlige 4 blade Henriksen, Hildorf del) 1: Generalkort over Fyn, Langeland og 1 blad 1907 Henriksen, Holdorf Ærø 1: Generalkort over Danmark 24 blade Henriksen, Hildorf Findes i arkivet 1: Generalstabens Kort I. Jylland 1 bog 1914, 15/16, 17 Har 4. udgave 1923 og 23 1: Generalstabens Kort II. Øerne 1 bog 1916 og 1922 Har 2. udgave : Geodætisk Instituts Kort II. Øerne 1 bog udgave 1: Danmark 1: blade Hildorf, avisklip. Kun Svendborg, Maribo 1: Populært Færdselskort 9 blade (1941) Hildorf, beskrivelse og avisklip. Har bl. 2 1: Danmark 1: blade 1932 (1961) Beskrivelse + avisklip 1: Nyt Færdselskort 10 blade (1972) Har blad 2 og 3 1: Geodætisk Instituts Kort Danmark 1: : Geodætisk Instituts Kort Danmark 1: bog 1931 (1958) Lille format udgave 1 bog 1962 (1982) Stort format, plastbind udg.

18 1: Kort over Danmark, 1: blade (1973) Prisl. 1961, 1963 mv. 1: Færdselskort Danmark1: blade 1973 (1984) Blå/hvide linjer Blå plastmappe 1: Danmark Færdselskort 1: blade 1984 (2002) 14 udgaver blad 1995 (2001) Udfyldningsbl. 7 udg 1: Øresundsregionen 1 blad udgave 1: Danmark 1: (vektor/raster) 1992 (2014) Årlige rasterudgaver 1: Danmark Færdselskort 1: bog 1984 (2009) Spiralbind udg. 1: Forsvarets kortbog 2009 (og 2012) 1 bog 2008 og 2011 Spiralbind År = første udgivelse. (År) = sidste udgivelse. De med rødt markerede kort har jeg ingen tryk af.

Danmarks Topografiske Kortværk. Produktkatalog

Danmarks Topografiske Kortværk. Produktkatalog Danmarks Topografiske Kortværk Produktkatalog maj 2000 ndhold ntroduktion 2 4-cm kortserien, Danmark 1:25.000 4 2-cm kortserien, Danmark 1:50.000 6 1-cm kortserien, Danmark 1:100.000 8 Færdselskort, Danmark

Læs mere

Kort & Matrikelstyrelsens salg af trykte landkortprodukter

Kort & Matrikelstyrelsens salg af trykte landkortprodukter M I L J Ø M I N I S T E R I E T KORT & MATRIKELSTYRELSEN Den 27-06-2003 Salgskatalog Kort & Matrikelstyrelsens salg af trykte landkortprodukter Følgende trykte landkortprodukter og koncept sælges: Salgsnummer:

Læs mere

Fig. 1 Fig. 2. Det tegnede korts større overskuelighed skyldes følgende:

Fig. 1 Fig. 2. Det tegnede korts større overskuelighed skyldes følgende: Landkort Et kort er et billede, der er tegnet bl.a. på baggrund af et luftfotografi. Ethvert sted på kortet er tænkt set lige fra oven. Derfor er kortet i praksis "målrigtigt" - længder og vinkler måler

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Nyhed! Danmark 1:50.000

Nyhed! Danmark 1:50.000 Topografiske Kort fra Nordisk Korthandel Nyhed! Danmark 1:50.000 Atlas, Glober, Kort & Guider Her i kataloget kan du se vort nye udvalg af kort over Danmark. Topografiske Kort Nordisk Korthandel, scanmaps

Læs mere

TOP10DK Det solide grundlag

TOP10DK Det solide grundlag TOP10DK Det solide grundlag TOP10DK er betegnelsen for Kort & Matrikelstyrelsens landsdækkende topografiske grundkortdatabase. TOP10DK er et fælles reference grundlag og kan anvendes af alle, der har behov

Læs mere

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: /

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: / Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: 211808 / 2409759 Store ændringer i liggetiderne på boligmarkedet I store dele af landet var liggetiderne lavere i de første seks måneder af 2017 i forhold til sidste

Læs mere

på målebordsbladene og i vid udstrækning også på 4 cm kortene, og til dels på rasterudgaven af det digitale Kort25.

på målebordsbladene og i vid udstrækning også på 4 cm kortene, og til dels på rasterudgaven af det digitale Kort25. Målebordsblade og 4 cm kort. Bordmåling, rekognoscering og instrukser for arbejdet Peter Michaelsen, Kort & Matrikelstyrelsen Kortbrugere spørger ofte, hvorledes målebordsbladene og 4 cm kortene er blevet

Læs mere

Der er modtaget data fra alle amter og kommuner undtagen Blåvandshuk, Dianalund, Løkken-Vrå, Marstal, Sallingsund, Sydfalster.

Der er modtaget data fra alle amter og kommuner undtagen Blåvandshuk, Dianalund, Løkken-Vrå, Marstal, Sallingsund, Sydfalster. NYHEDSBREV Fraværsstatistikken for den (amts)kommunale sektor 2006 er nu tilgængelig i en onlineversion med mulighed for selv at danne diverse rapporter over fraværet. Desuden udgives Fraværsstatistikken

Læs mere

I 2 ud af 3 kommuner er der færre offentligt ansatte i dag end i 2008

I 2 ud af 3 kommuner er der færre offentligt ansatte i dag end i 2008 I 2 ud af 3 kommuner er der færre offentligt ansatte i dag end i 2008 I 2015 lå lønmodtagerbeskæftigelsen på landsplan 105.000 fuldtidspersoner lavere end i 2008. 15 kommuner havde en højere samlet beskæftigelse,

Læs mere

Fra Lovtidende A. 1953 Indhold

Fra Lovtidende A. 1953 Indhold Fra Lovtidende A. 1953 Indhold Side 23. marts Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om motorkøretøjer 1 9. sept. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om motorkøretøjer 2 27. nov. Bekendtgørelse

Læs mere

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år Hovedbudskaber Antallet af praktiserende læger er faldet med næsten 300 læger siden 2007 Èn ud af fire læger er

Læs mere

Fra side 7 og frem vises i figurer alle de opdaterede prisindeks fra kvartal.

Fra side 7 og frem vises i figurer alle de opdaterede prisindeks fra kvartal. BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 17 VIDENCENTER BOLIGPRISERNE 4. KVARTAL 218 PRISUDVIKLINGEN MED OG UDEN SÆSONKORREKTION I denne 17. udgave af Bolig&Tal ses på prisudviklingen for boliger i 4. kvartal 218. I fjerde

Læs mere

Danskernes afstand til nærmeste skadestue

Danskernes afstand til nærmeste skadestue Louise Kryspin Sørensen og Morten Bue Rath 31. August 2011 Danskernes afstand til nærmeste skadestue Antallet af skadestuer er halveret fra 69 skadestuer i 199 til 3 skadestuer i 2011. Dette afspejler

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til oktober VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til oktober VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til oktober 2016 VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Sigtelser 2004 fordelt efter indvandrerbaggrund og oprindelsesland

Sigtelser 2004 fordelt efter indvandrerbaggrund og oprindelsesland JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED OKTOBER 2005 Sigtelser 2004 fordelt efter indvandrerbaggrund og sland Materiale oplysninger, der er anvendt i de følgende tabeller, stammer fra Danmarks Statistik. Tabellerne

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: april 2015 Dato: 24. marts 2015 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: april 2015 Dato: 24. marts 2015 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 670 1. april 2015 Dato: 24. marts 2015 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Jan Maj Apr Dec Sep Nov Okt Mar Feb 2017

Jan Maj Apr Dec Sep Nov Okt Mar Feb 2017 Nøgletal for Joblog Af nedenstående figur 1 og tabel 1 fremgår dækningsgraden for Joblog blandt dagpengemodtagere, jobparate kontanthjælpsmodtagere og åbenlyst uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere.

Læs mere

Historiske kort på Horsens Kommunes kortportal: WebKort http://webkort.horsens.dk/

Historiske kort på Horsens Kommunes kortportal: WebKort http://webkort.horsens.dk/ Historiske kort på Horsens Kommunes kortportal: WebKort http://webkort.horsens.dk/ Indholdsfortegnelse Historiske kort på WebKort... 2 Temagruppen Historiske baggrundskort... 3 Rytterdistriktkort - 1722-23

Læs mere

Resultaterne er opdelt i ni landsdele. En liste over hvilke kommuner, der indgår i de respektive landsdele, kan findes bagerst i dette notat.

Resultaterne er opdelt i ni landsdele. En liste over hvilke kommuner, der indgår i de respektive landsdele, kan findes bagerst i dette notat. AN AL YS E N O T AT 26. november 2012 Geografiske forskelle i resultater fra undersøgelsen af de vedtagne budgetter for 2013 på skoleområdet Danmarks Lærerforening har gennem foreningens lokale lærerkredse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: februar 2015 Dato: 27. januar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: februar 2015 Dato: 27. januar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 660 1. februar 2015 Dato: 27. januar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 640 1. juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

FTP-serveren FTP.KORTFORSYNINGEN.DK. Januar 2019

FTP-serveren FTP.KORTFORSYNINGEN.DK. Januar 2019 FTP-serveren FTP.KORTFORSYNINGEN.DK Januar 2019 FTP-serveren indeholder samme produkter som er i Kortforsyningen/download (http://download.kortforsyningen.dk). Mappestrukturen på FTP-serveren svarer til

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: marts 2015 Dato: 26. februar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: marts 2015 Dato: 26. februar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 667 1. marts 2015 Dato: 26. februar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til juli VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til juli VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til juli 2016 VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: september 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mads Rørvig (V).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mads Rørvig (V). Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 533 Offentligt J.nr. 2011-518-0180 Dato: 07.06.2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj 2011.

Læs mere

Jan Aug Dec Mar Okt Nov Apr Sep Feb 2017

Jan Aug Dec Mar Okt Nov Apr Sep Feb 2017 Jul 2015 Aug 2015 Sep 2015 Okt 2015 Nov 2015 Dec 2015 Jan 2016 Feb 2016 Mar 2016 Apr 2016 Maj 2016 Jun 2016 Jul 2016 Aug 2016 Sep 2016 Okt 2016 Nov 2016 Dec 2016 Jan 2017 Feb 2017 Mar 2017 Apr 2017 Maj

Læs mere

Data rummer ikke tal for pendlere, der er bosat eller arbejder uden for landets grænser.

Data rummer ikke tal for pendlere, der er bosat eller arbejder uden for landets grænser. Notat Tværgående Planlægning J.nr. NST-104-00022 Ref. MISHE Den 6. september 2011 Pendlingskort til Forstædernes Tænketank Hermed præsenteres en række pendlingskort baseret på pendlingsdata fra 2008. Kortene

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: august 2015 Dato: 30. juli 2015 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: august 2015 Dato: 30. juli 2015 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 685 1. august 2015 Dato: 30. juli 2015 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til august VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til august VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til august 2016 VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: oktober 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til september VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til september VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til september 2016 VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: august 2014 Dato: 15. juli 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: august 2014 Dato: 15. juli 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 643 1. august 2014 Dato: 15. juli 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: maj 2015 Dato: 27. april 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: maj 2015 Dato: 27. april 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 675 1. maj 2015 Dato: 27. april 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: maj 2014 Dato: 28. april 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: maj 2014 Dato: 28. april 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 635 1. maj 2014 Dato: 28. april 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, september 2016

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, september 2016 jan14 feb14 mar14 apr14 maj14 jun14 jul14 aug14 sep14 okt14 nov14 dec14 jan15 feb15 mar15 apr15 maj15 jun15 jul15 aug15 okt15 jun16 aug16 sep16 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2015 Dato: 25. juni 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2015 Dato: 25. juni 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 684 1. juli 2015 Dato: 25. juni 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2016

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2016 jan14 feb14 mar14 apr14 maj14 jun14 jul14 aug14 sep14 okt14 nov14 dec14 jan15 feb15 mar15 apr15 maj15 jun15 jul15 nov15 apr16 jun16 jul16 aug16 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 26.631 25.703 31.178

Læs mere

Udviklingen i da bstallene siden 1990

Udviklingen i da bstallene siden 1990 Udviklingen i da bstallene siden 1990 Af Steen Marqvard Rasmussen, sociolog i Landsforeningen af Menighedsråd, 2015 Udviklingen i dåbstallene siden 1990 Denne tekst er alene en beskrivelse af dåbstallene,

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, april 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, april 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 31.178 41.138 39.988 38.638 46.013 48.560

Læs mere

HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM ÅR

HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM ÅR Transportudvalget 2011-12 L 78 Bilag 5 Offentligt Bevarlandtaxaernes landsdækkende undersøgelse af land- og bytaxier i Danmark NY UNDERSØGELSE OM UDKANTSDANMARK: HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM

Læs mere

Bilag 3: Almen praksis tabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet

Bilag 3: Almen praksis tabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Bilag 3: Almen praksis tabeller Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.simb.dk Henvendelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: november 2014 Dato: 22. oktober 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: november 2014 Dato: 22. oktober 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 651 1. november 2014 Dato: 22. oktober 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Markedsundersøgelse af kommunale madordninger i Danmark

Markedsundersøgelse af kommunale madordninger i Danmark Markedsundersøgelse af kommunale madordninger i Danmark Forudsætningen for markedsanalyse Analyse er baseret på baggrund af data indsamling fra alle 98 kommuner i Danmark. Data er indsamlet fra den 25.

Læs mere

Forside layout er kun vejledende

Forside layout er kun vejledende Forside layout er kun vejledende Lokalbogen dækker: HELE Hedensted kommune HELE Juelsminde kommune og HELE Tørring/Uldum kommune Udgives og produceres i samarbejde mellem: BOGEN INDEHOLDER: Kort Nummerregister

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2014 Dato: 24. september 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2014 Dato: 24. september 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 650 1. oktober 2014 Dato: 24. september 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juni 2014 Dato: 23. maj 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juni 2014 Dato: 23. maj 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 638 1. juni 2014 Dato: 23. maj 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: januar 2015 Dato: 19. december 2014 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: januar 2015 Dato: 19. december 2014 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 657 1. januar 2015 Dato: 19. december 2014 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog September 2014

Statistik for anvendelsen af Netlydbog September 2014 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 aug13 sep13 okt13 nov13 dec13 jan14 jul14 sep14 43.807 41.264 41.216 45.563 44.419 45.301 44.894 51.006 48.516 48.087 44.165 48.069 49.837 46.200 47.201 50.043

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: februar 2014 Dato: 23. januar 2014 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: februar 2014 Dato: 23. januar 2014 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 623 1. februar 2014 Dato: 23. januar 2014 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

På side 2-3 ses på de generelle tendenser på alle boligmarkedets forskellige delmarkeder.

På side 2-3 ses på de generelle tendenser på alle boligmarkedets forskellige delmarkeder. BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 14 VIDENCENTER BOLIGPRISERNE 3. KVARTAL 217 I denne 14. udgave af Bolig&Tal ses på prisudviklingen i 3. kvartal 217. De voldsomme stigningstakter i de senere år synes at være løjet

Læs mere

Forord. Specifikation D/200(FK) 3. udgave 1985. Ajourført 2003

Forord. Specifikation D/200(FK) 3. udgave 1985. Ajourført 2003 Forord Færdselskort - Danmark 1:200 000, 3.udgave er det ottende i rækken af»egnede færdselskort«, der siden 1928 er udgivet af Geodætisk Institut - nu Kort & Matrikelstyrelsen, alle i»bestræbelserne for

Læs mere

Resultater fra vingeundersøgelsen 2016/17

Resultater fra vingeundersøgelsen 2016/17 Resultater fra vingeundersøgelsen 2016/17 I nedenstående tabel kan man se det totale antal af vinger (N=14.047), og den procentvise kønsfordeling og antallet af unge fugle per gammel hun for de enkelte

Læs mere

Dit lokalområde. Hej med dig!

Dit lokalområde. Hej med dig! Dit lokalområde Hej med dig! Jeg er Thomas Tandstærk jeg elsker teknik og natur. Jeg skal lære dig en masse om at lave forsøg og undersøgelser. Når klassen er færdig får I et flot diplom! I dette emne

Læs mere

Vejret i Danmark - marts 2017

Vejret i Danmark - marts 2017 Vejret i Danmark - marts 2017 Varm med overskud af nedbør og underskud sol ift. gennemsnit 2006-15. Næsthøjeste maksimumtemperatur i en marts måned siden 1874. Midlet af de daglige maksimum- og minimumtemperaturer

Læs mere

Vejret i Danmark - januar 2018

Vejret i Danmark - januar 2018 Vejret i Danmark - januar 2018 Produktionstidspunkt: 2018-02-02 Varmere, vådere og solfattigere ift. perioden 2006-2015. Næsthøjeste maksimumstemperatur i en januar måned. Januar 2018 fik en døgnmiddeltemperatur

Læs mere

På side 1-3 ses nærmere på, hvilke delsegmenter af boligmarkedet som udvikler sig særlig interessant og de væsentligste rå tal vises i tabeller.

På side 1-3 ses nærmere på, hvilke delsegmenter af boligmarkedet som udvikler sig særlig interessant og de væsentligste rå tal vises i tabeller. BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 12 VIDENCENTER BOLIGPRISERNE 1. KVARTAL 217 Opdatering af BVC-indeks - 1. kvartal 217 I denne 12. udgave af Bolig&Tal fokuseres der på prisudviklingen den seneste tid. De store

Læs mere

Vejret i Danmark - maj 2017

Vejret i Danmark - maj 2017 Vejret i Danmark - maj 2017 Produktionstidspunkt: 2017-06-01 Tørrere, varmere og lidt solrigere end gennemsnittet for 2006-15. Midlet af de daglige minimumtemperaturer 8. højeste (sammen med maj 1998,

Læs mere

På side 4-5 ses på de generelle tendenser på alle boligmarkedets forskellige delmarkeder.

På side 4-5 ses på de generelle tendenser på alle boligmarkedets forskellige delmarkeder. BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 15 VIDENCENTER BOLIGPRISERNE 4. KVARTAL 217 ER PRISERNE NU PÅ VEJ NED? I denne 15. udgave af Bolig&Tal ses på prisudviklingen i 4. kvartal 217. De seneste års voldsomme prisstigningstakt

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen September 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen September 2014 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 aug13 sep13 okt13 nov13 dec13 jan14 jul14 sep14 43.885 44.299 59.665 55.599 52.613 52.506 53.737 49.458 49.296 53.911 51.577 48.324 47.469 47.228 44.013 48.410

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen Juli 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen Juli 2014 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 aug13 sep13 okt13 nov13 dec13 jul14 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 48.324 99.901 47.469 47.228

Læs mere

PLO Analyse 2/3 af landets læger har nu lukket for flere patienter

PLO Analyse 2/3 af landets læger har nu lukket for flere patienter PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 11. september 2017 PLO Analyse 2/3 af landets læger har nu lukket for flere patienter Hovedbudskaber: Det meste af Nordjylland, det sydlige Sjælland og Lolland-Falster,

Læs mere

Jylland EAN-lokationsnr. Firma - / stednr. Telefon- / faxnr.

Jylland EAN-lokationsnr. Firma - / stednr. Telefon- / faxnr. Jylland EAN-lokationsnr. Firma - / stednr. Telefon- / faxnr. Esbjerg SILVAN Byggemarked 5790000250707 Firma nr. 37 Tlf: +45 7915 1000 Østre Gjesingvej 10 Sted nr. 377 Fax: +45 7912 6934 6715 Esbjerg N.

Læs mere

AKTUEL GRAF 9 Stemmeberettigede opdelt efter herkomst i kommunerne ved KV13

AKTUEL GRAF 9 Stemmeberettigede opdelt efter herkomst i kommunerne ved KV13 AKTUEL GRAF 9 opdelt efter herkomst i kommunerne ved KV13 Yosef Bhatti, adjunkt Center for Valg og Partier Institut for Statskundskab Københavns Universitet Mail: yb@ifs.ku.dk Jens Olav Dahlgaard, Ph.d.-studerende

Læs mere

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6 Hovedstaden Albertslund Kommune x x Hovedstaden Allerød Kommune x x Hovedstaden Ballerup Kommune x x Hovedstaden Bornholms Regions kommune x x Hovedstaden Brøndby Kommune x x Hovedstaden Dragør Kommune

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2013 Dato: 26. september 2013 BRK/ENI/LKS/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2013 Dato: 26. september 2013 BRK/ENI/LKS/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 613 1. oktober 2013 Dato: 26. september 2013 BRK/ENI/LKS/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til september 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til september 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 sep-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, november 2018

Statistik for anvendelsen af e-bøger, november 2018 Statistik for anvendelsen af ebøger, november 2018 Målingerne af antal lån samt unikke brugere indeholder tal for anvendelsen af apps og websitet. lån /akkumulerede lån fordelt på måneder. 1 1 100.000

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Tabel 1 Genindlæggelser af, 2004 Region Nordjylland 5.966 76 1,3 Sygehus Thy - Mors 701 8 1,1 Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Bilag 2: Kommunetabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet

Bilag 2: Kommunetabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Bilag 2: Kommunetabeller Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.simb.dk Henvendelse om

Læs mere

Denne prisliste. indeholder priser. for Geodatastyrelsens. standardprodukter/-ydelser

Denne prisliste. indeholder priser. for Geodatastyrelsens. standardprodukter/-ydelser Denne prisliste indeholder priser for Geodatastyrelsens standardprodukter/-ydelser gældende for 2015 Priserne er pr. enhed og gældende fra den 1. januar 2015 Indholdsfortegnelse Standardprisliste... 3

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: september 2015 Dato: 27. august 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: september 2015 Dato: 27. august 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 688 1. september 2015 Dato: 27. august 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-november 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: januar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: november

Læs mere

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt 22. marts 2009 Jeppe Druedahl og Chefanalytiker Frederik I. Pedersen Kontakt Direktør Lars Andersen Direkte tlf. 33 55 77 17 eller 40 25 18 34 Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt Arbejdsmarkedet

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367 54.256 65.856 54.212 55.637 57.864 53.842 48.524 57.270 58.219

Læs mere

De demografiske udgifter i kommunerne frem mod 2020

De demografiske udgifter i kommunerne frem mod 2020 De demografiske udgifter i kommunerne frem mod 2020 1 De demografiske udgifter i kommunerne frem mod 2020 Ifølge FOAs beregninger stiger udgiftsbehovet i kommunerne 2 procent frem mod 2020 alene på baggrund

Læs mere

Børnefattigdom udbredt på vestegnen og i udkanten

Børnefattigdom udbredt på vestegnen og i udkanten Børnefattigdom udbredt på vestegnen og i udkanten I løbet af de sidste ti år er fattigdommen fordoblet i Danmark. Fattigdom blandt børn er særlig udbredt i Lolland-Falster, Sønderjylland, Langeland, Vestsjælland

Læs mere

fs10 1 Folkeskoler og privatskoler 2 Undervisningsudgifter 3 En skoles idrætsområde 4 Et fysikforsøg 5 En rosette 6 Figurer af kugler og magneter

fs10 1 Folkeskoler og privatskoler 2 Undervisningsudgifter 3 En skoles idrætsområde 4 Et fysikforsøg 5 En rosette 6 Figurer af kugler og magneter fs10 10.-klasseprøven Matematik December 2013 Et svarark er vedlagt som bilag til dette opgavesæt 1 Folkeskoler og privatskoler 2 Undervisningsudgifter 3 En skoles idrætsområde 4 Et fysikforsøg 5 En rosette

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: november 2013 Dato: 23. oktober 2013 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: november 2013 Dato: 23. oktober 2013 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 615 1. november 2013 Dato: 23. oktober 2013 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019 52.188 48.069 49.837 46.200 47.201 50.043 70.057 67.771 67.932 74.857 73.458 68.994 90.090 102.780 96.558 97.334 167.432 176.514 167.449 169.539 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616

Læs mere

Vejret i Danmark - december 2017

Vejret i Danmark - december 2017 Vejret i Danmark - december 2017 Varm december ift. gennemsnit 1961-1990. For 7. år i træk misser Danmark landsdækkende hvid jul. December 2017 fik en døgnmiddeltemperatur på 3,7 C for landet som helhed.

Læs mere

Kortlægning af afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse

Kortlægning af afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse A NALYSE Kortlægning af afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse - Før og efter implementering af den nye sygehusstruktur Af Bodil Helbech Hansen og Lasse Vej Toft Formålet med denne kortlægning

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2013 nov11 dec11 jan12 feb12 mar12 apr12 maj12 jun12 jul12 aug12 dec12 19.010 24.494 Antal downlån 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329

Læs mere

Bilag 1: Forløbsdiagrammer, enheder

Bilag 1: Forløbsdiagrammer, enheder Bilag 1: Forløbsdiagrammer, enheder Forløbsdiagrammerne viser afdelingernes indikatorværdier pr. måned for 21, 211, 212 og 213. Værdierne er her vist som antal pr. patienter. Den stiplede vandrette linje

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 58.219 61.254 56.934 57.138 57.242 69.150 60.156 60.652 64.061 60.762 55.247 69.748 68.045 69.852 67.999 67.882 77.878 80.030 79.986 71.999

Læs mere

Vejvisning og cykelkort

Vejvisning og cykelkort FOTO: Odense Kommune Vejvisning og cykelkort Planlægning for cyklister handler ikke kun om stier og veje. Vejvisning og information er også vigtige parametre. Endelig er det især hensigtsmæssigt at anlæg,

Læs mere

Vest- og Sydsjælland hårdt ramt af tvangsauktioner

Vest- og Sydsjælland hårdt ramt af tvangsauktioner Vest- og Sydsjælland hårdt ramt af tvangsauktioner I juni var der 312 tvangsauktioner. Det er 11 flere end i maj. Det viser Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede tal for juni 2014. Overordnet set er antallet

Læs mere

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for kvalitet og forskning Journal nr.: Dato: 6. december 2010 Udarbejdet af: Mads Christian Haugaard E mail: Mads.Christian.Haugaard@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

Brugermanual for registrant. Næstved Kommunes Kunstregistrantsystem

Brugermanual for registrant. Næstved Kommunes Kunstregistrantsystem Brugermanual for registrant Næstved Kommunes Kunstregistrantsystem Side 1 af 7 Indhold Forside... 3 Opret kunstgenstand... 3 Skift kode... 7 Log på... 7 Side 2 af 7 Forside Søg efter kunstgenstande Alle

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 45.380 51103 45541 45.571 42.278 45.240

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 47.100 51.966 48.170 48.553 85.674 87.960 96.566 87.525 89.294 90.414 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560

Læs mere

H.E. Gosch & Co Gosch Tændstikfabriker A/S

H.E. Gosch & Co Gosch Tændstikfabriker A/S H.E. Gosch & Co 1952-1969 Gosch Tændstikfabriker A/S F 49.8.1 H.E. Gosch & Co 1952-1969 Gosch Tændstikfabriker A/S 21 x 31 (æske) xx.01.1954 68 x 76 (pakke) 30 x 45 (æske) 26.03.1954 Pakkeetiket til hosstående

Læs mere

Bilag 3.1.1 A. Find et sted, udskrift fra www.kms.dk, side 2 af 2 December 2009 q I I. i cm i kortet modsvarer 100 meter i terræn

Bilag 3.1.1 A. Find et sted, udskrift fra www.kms.dk, side 2 af 2 December 2009 q I I. i cm i kortet modsvarer 100 meter i terræn Bilag 3.1.1 A Historisk kort med sluse ved lancikanalen Kort på nettet Find et sted, udskrift fra www.kms.dk, side 2 af 2 December 2009 q 0.9 1U3t ~ I I 7 I I 1 i cm i kortet modsvarer 100 meter i terræn

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, januar 2018

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, januar 2018 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 jul16 sep17 nov17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til oktober 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til oktober 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 sep-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Opgave 1 - Grønlands størrelse

Opgave 1 - Grønlands størrelse Kort har jeg printet fra nettet. Her er links: Kort 1: https://www.google.gl/maps/@69.604809,-42.1736914,3z Kort 2: http://en.wikipedia.org/wiki/greenland#mediaviewer/file:greenland_ice_sheet_amsl_thickness_mapen.png

Læs mere

WebGIS. Adresseopslag, og andre opslag (MR Stationer, stik m.m.) er ikke ændret. Dog kan du ikke

WebGIS. Adresseopslag, og andre opslag (MR Stationer, stik m.m.) er ikke ændret. Dog kan du ikke WebGIS September 2014 WebGIS er en webside, der viser HMN Naturgas gasledninger. Private kan se hvor gas stikledningen ligger på deres egen grund. Visse samarbejdspartnere har fået lidt udvidet adgang

Læs mere

Notat 24. november 2017 SKH/JHA /J-nr.: / Jyske byer topper listen for urbanisering Sjællandske byer indtager sidstepladserne

Notat 24. november 2017 SKH/JHA /J-nr.: / Jyske byer topper listen for urbanisering Sjællandske byer indtager sidstepladserne Notat 24. november 2017 SKH/JHA /J-nr.: 211808 / 2449384 Jyske byer topper listen for urbanisering Sjællandske byer indtager sidstepladserne I mange kommuner foregår der en relativt øget tilflytning til

Læs mere

Destinationsmonitor Januar december 2018

Destinationsmonitor Januar december 2018 Destinationsmonitor Januar december 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere