De 12 koncepter for Verdensservice

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De 12 koncepter for Verdensservice"

Transkript

1 De 12 koncepter for Verdensservice Hvordan Bill W. forklarede de åndelige principper, som A.A. s struktur gennemgik, og hvordan delene virker sammen. Dette er en pjece om de 12 koncepter, det er IKKE selve koncepterne. De findes i bogen The A.A. Service Manual/Twelve Concepts for World Service, og bør læses af enhver betroet tjener. Inspirationen til denne pjece er hentet fra de originale amerikanske pamfletter: The Twelve Concepts Illustrated og Concepts Checklist (OBS! De 12 Koncepter i denne pjece er de Servicekonference godkendte danske koncepter) På dansk af taknemmelig alkoholiker

2 Tjekliste til Koncepterne En service til hjemmegrupper, Regioner, udvalg m.m. Nogle af disse diskussionspunkter blev oprindeligt udviklet af en A.A. gruppe og videreudviklet af betroede tjenere i Litteratur udvalget i USA for at blive distribueret af General Service Office (GSO). Mens denne tjekliste er tænkt som et udgangspunkt for diskussioner i A.A. grupper, Regioner og udvalg m.m., kan individuelle A.A. medlemmer også finde den nyttig sammen med vores grundlægger Bill W. 's skrifter, med en servicesponsor, hvis man har en, og til refleksion over egen serviceerfaring.

3 Det endelige ansvar og den højeste myndighed for A.A. s verdensservice bør altid ligge i gruppesamvittigheden i hele vores Fællesskab. 1. Koncept: Har vores gruppe har en grupperepræsentant? Føler vi, at vores hjemmegruppe er en del af A.A. som helhed, og afspejler vores gruppes beslutninger og handlinger dét? Afholder vi regelmæssige gruppesamvittighedsmøder og tilskynder vi alle til at deltage? Formidler vi vores gruppesamvittighed videre til regionen? Fungerer A.A. s samlede samvittighed i min hjemmegruppe? I min region? Hvordan passer vi ind i den omvendte A.A. trekant? Er vi villige til at gøre, hvad der kræves for at sikre, at vores demokrati i verdensservice vil fungere under alle forhold?

4 2. Koncept: A.A. s Servicekonference er - for næsten alle praktiske områder - blevet til hele Fællesskabets egentlige stemme og samvittighed i Verdensanliggender. Har vi en forståelse af historien om the General Service Conference (Servicekonferencen)? Hvad er en konference rådgivende handling? Aflægger vores hjemmegruppers Grupperepræsentanter og vores Regioners HSR repræsentanter rapport tilbage til grupperne om højdepunkterne fra Servicekonferencen og Servicekonferencens rådgivende handlinger? Opfylder vores gruppe dets bredere Syvende Traditions ansvar?

5 3. Koncept: For at skabe effektiv ledelse foreslås det, at hver del i A.A.: Servicekonferencen, Hovedservicerådet og dets serviceorganer, personale, udvalg og formænd gives en traditionsmæssig beslutningsret. Forstår vi, hvad der menes med "beslutningsret"? Giver vi det på alle serviceniveauer eller "instruerer" vi? Stoler vi på vores betroede tjenere - grupperepræsentanterne, HSR repræsentanterne, selve servicekonferencen?

6 4. Koncept: Gennem hele vor struktur bør vi på alle ansvarlige niveauer opretholde en traditionsmæssig deltagelsesret, idet det sikres, at alle får en stemmerepræsentation, som står i rimeligt forhold til det ansvar, de udøver. Forstår vi de åndelige principper, der ligger til grund for deltagelsesretten"? Hvad betyder "i rimeligt forhold"? Forstår vi, hvornår det er hensigtsmæssigt for A.A. ansatte at få en stemme på Servicekonferencen eller i vores lokale servicestruktur? Forventer vi, at vi bør have lov til at stemme i en hvilken som helst gruppe, fordi vi er A.A. medlemmer, selv om vi ikke er aktive medlemmer af denne gruppe?

7 5. Koncept: I hele vor struktur bør vi opretholde en traditionsmæssig klageret, sådan at vi altid sikrer os, at et mindretals mening bliver hørt og personlige klager omhyggeligt bliver vurderet. Opfordrer vi mindretallet til at bruge sin "klageret"; retten til at blive hørt i vores hjemmegruppe, på regionsmøder, på udvalgsmøder og på Servicekonferencen? Hvad accepterer vores gruppe som "væsentlig enstemmighed"? Oplever vores gruppe "flertalstyranni" eller "mindretalstyranni"? Forstår vores gruppe vigtigheden af, at alle synspunkter bliver hørt før en afstemning?

8 6. Koncept: Servicekonferencen anerkender, at det primære initiativ og den praktiske ansvarlighed i de fleste Verdensserviceanliggender bør varetages af Hovedservicerådets medlemmer, idet de handler på vegne af Servicekonferencen. Er vi bekendt med, hvordan Hovedservicerådets medlemmer tjener AA? Er vi bekendt med, hvordan vores andre betroede tjenere tjener AA? Er vi klar over vilkårene for "det primære initiativ" og "den praktiske ansvarlighed"? Kan vi se et direkte link til vores hjemme gruppe?

9 7. Koncept: Servicehåndbogen giver Hovedservicerådet fuldmagt til at forestå og lede alle anliggender i AA-service. Servicehåndbogen er konferencegodkendt, men ikke et lovfæstet dokument. Når det gælder dens effektuering, hviler det på tradition og AA s økonomiske evne. Handler vi ansvarligt med hensyn til "pengepungens magt?" Er vi klar over, at Servicekonferencens praktiske og åndelige magt næsten altid vil være overlegen i forhold til Hovedservicerådets retlige magt?

10 Med hensyn til større sager af generel betydning, og når det gælder større økonomiske sager, er medlemmer af Hovedservicerådet planlæggere og administratorer. De har et overordnet tilsyn med AA s serviceaktiviteter. De praktiserer dette tilsyn, når de vælger eller godkender personer til service. Forstår vi forholdet mellem serviceenhederne; Hovedservicekontoret, udvalgene under Hovedservicerådet (f.eks. BOX 334, LIv, TEU) og selve Hovedservicerådet? 8. Koncept: Hvordan kan virksomhedsbegrebet "overordnet tilsyn" anvendes i forholdet mellem de betroede tjenere i serviceenhederne i AA? Læser min hjemmegruppe ServiceNYT fra Hovedservicerådet, bl.a. i vores medlemsblad BOX 334? Abonnerer min hjemmegruppe på BOX 334? Gør jeg?

11 God ledelse i hele servicestrukturen er uundværlig for vor fortsatte virke og overlevelse. Den ledelse, som engang blev udøvet af AA s grundlæggere, må medlemmerne af Hovedservicerådet nødvendigvis påtage sig. 9. Koncept: Diskuterer vi, hvordan vi bedst kan styrke sammensætning og ledelse af vores fremtidige betroede tjenere? Anerkender vi behovet for gruppeledere? Hvad er vores kriterier for valg? Giver vi nogle gange en position til en "fordi det ville være godt for ham eller hende?" Viser jeg et positivt lederskabseksempel selv?

12 10. Koncept: Ethvert serviceansvar må have en beføjelse, som svarer til ansvaret. Beføjelsen skal være klart defineret. HSR Forstår vi "beføjelse" og "ansvar", som de vedrører gruppesamvittighedsbeslutninger ved grupperepræsentanterne, Regionernes HSR medlemmer og Servicekonferencedelegerede? Hvorfor er uddelegering af "beføjelser" så vigtig for AA s samlede effektivitet? Bruger vi dette koncept til at definere omfanget af "beføjelse"?

13 11. Koncept: Medlemmerne af Hovedservicerådet bør altid have de bedst mulige udvalg, ledere, personale og rådgivere. Derfor må sammensætning, kvalifikationer, fremlæggelsesprocedurer samt rettigheder og pligter altid være spørgsmål, der skal ligge os stærkt på sinde. Forstår vi, hvordan de ikke-tillidsvalgte lederes og de ikke-tillidsvalgte udpegede udvalgsmedlemmers roller hjælper med at tjene og styrke udvalgssystemet? Hvordan kan vi opmuntre vores specielle lønnede medarbejdere til at udøve deres traditionelle "ret til deltagelse?" Praktiserer vi rotation i alle vores service-stillinger?

14 12. Koncept: Servicekonferencen er forpligtet til: at overholde ånden i AA s Traditioner og drage omsorg for, at den aldrig bliver sæde for farlig velstand eller magt; at dens økonomi må bygge på det forsigtige og kloge princip, at der skal være tilstrækkelige driftsmidler og rimelig reserve til rådighed; at ingen af dens medlemmer får overdraget myndighed over andre uden at være i besiddelse af de nødvendige kvalifikationer; at den når frem til alle vigtige beslutninger gennem drøftelser, afstemning og - i videst muligt omfang - et solidt flertal; at den aldrig gør sig skyldig i personforfølgelse eller giver anledning til offentlige stridsspørgsmål; at den aldrig blander sig i politik, og at den, som det fællesskab, den tjener, altid vil forblive demokratisk i tanke og handling. Hvordan sikrer vi os imod at blive et "sæde for farlig velstand eller magt?" Hvordan praktiserer vi fornuftig brug af vores syvende Tradition bidrag og af vores litteratur indtægter?

15 Sikrer vi den åndelige frihed for alle AA medlemmer ved ikke at placere noget medlem i den situation, hvor vedkommende får absolut autoritet over andre? Prøver vi at nå vigtige beslutninger gennem grundig diskussion, afstemning og - hvor det er muligt - væsentlig enstemmighed? Som vogtere af AA s traditioner, retfærdiggør vi så nogensinde at være personligt straffende? Er vi omhyggelige med at undgå offentlige konflikter? Forsøger vi altid at behandle hinanden med gensidig respekt og kærlighed?

16 Ansvarlighedserklæringen Jeg har et ansvar Når nogen - nogetsteds - rækker efter hjælp, ønsker jeg, at AA s hånd altid skal være til stede og for dette er JEG ansvarlig Fra AA s 30 års Internationale fødselsdagskonvent i 1965 i Toronto ANONYME ALKOHOLIKERE Telefonvagt: Alle dage 08:00 til 24:00 kontakt@anonyme-alkoholikere.dk Giver dig svar inden 24 timer Postadresse: Hovedservicekontoret, Thorsgade 59, 3. tv., 2200 Kbh. N. Enhedserklæringen Dette skylder vi AA s fremtid: at placere vores fælles velfærd først, at holde vores fællesskab forenet. For vores og kommendes liv er afhængig af enhed i AA. Fra AA's 35 års Internationale fødselsdagskonvent i 1970 i Miami Beach, Florida

Problem 1. Problem 1. Problem 1. Løsning 2. Løsning 2. Løsning 2. Aktion Nonaktion Interaktion

Problem 1. Problem 1. Problem 1. Løsning 2. Løsning 2. Løsning 2. Aktion Nonaktion Interaktion Trin Traditioner Koncepter Problem 1. Problem 1. Problem 1. Løsning 2. Løsning 2. Løsning 2. Aktion 3. 11. onaktion 3. 11. Interaktion 3. 11. Resultat 12. Resultat 12. Resultat 12. P R O B L E M 1. trin

Læs mere

Håndbog AA Region Midtjylland

Håndbog AA Region Midtjylland Håndbog AA jylland Revideret november 2018 November 2018 1 Indholdsfortegnelse Anonyme Alkoholikeres Formålserklæring... 4 Introduktion... 5 Håndbogens formål... 5 Hvad er en AA-gruppe?... 5 Hvad er en

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 1 Formålsærklæringen. Anonyme Alkoholikere er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring,

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 Revideret 2009 Revideret 2010 (ingen rettelser) Revideret 2011 Revidere 2012 Oktober 2012 Side

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 Revideret 2009 Revideret 2010 (ingen rettelser) Revideret 2011 Revidere 2012 Revideret 2013

Læs mere

Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin

Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin Side 1 af 6 Til Al-Anon Familiegrupperne v. grupperepræsentanterne Al-Anons litteraturudvalg Den 6. januar 2013 Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin I litteraturudvalget

Læs mere

Formøde for DELEGEREDE. AA Region SYD 2019

Formøde for DELEGEREDE. AA Region SYD 2019 Formøde for DELEGEREDE AA Region SYD 2019 Baggrund for Servicekonferencen Servicekonferencen afholdes for at fremme mål, idealer og navnlig rehabilitering, enhed og service. Den afholdes for at sikre den

Læs mere

Hvad det er og hvordan det hænger sammen

Hvad det er og hvordan det hænger sammen Hvad det er og hvordan det hænger sammen Anonyme Alkoholikere Fællesskabet og bogen Fællesskabet findes i mindst 160 lande Der er anslået mere end 2.000.000 medlemmer Det er åndeligt fællesskab Der er

Læs mere

Håndbog AA Region Midtjylland

Håndbog AA Region Midtjylland Håndbog AA jylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 Revideret 2009 Revideret 2010 (ingen rettelser) Revideret 2011 Revidere 2012 Revideret 2013 Revideret 2014

Læs mere

Servicehåndbog Region Syd

Servicehåndbog Region Syd Servicehåndbog Region Syd Resumé I denne håndbog er der nedfældet beslutninger vedrørende service i Region SYD. Den beskriver hvordan Region SYD fungerer, hvilke poster, opgaver og pligter der er i regionen.

Læs mere

INDKALDELSE TIL REGIONSMØDE Lørdag d. 28. september 2013 i Sognegården Sct. Markus Kirkeplads Aarhus C

INDKALDELSE TIL REGIONSMØDE Lørdag d. 28. september 2013 i Sognegården Sct. Markus Kirkeplads Aarhus C INDKALDELSE TIL REGIONSMØDE Lørdag d. 28. september 2013 i Sognegården Sct. Markus Kirkeplads 1 8000 Aarhus C Kaffe og rundstykker fra kl. 9.30 Tilmelding senest torsdag d.26/9 2013 til: Ernst: dittedam@dittedam.dk

Læs mere

Strukturhåndbog syd AA Region SYD

Strukturhåndbog syd AA Region SYD Strukturhåndbog syd AA Region SYD Resumé I denne håndbog. Regionsrådet november 2017 Indholdsfortegnelse 1. Poster og udvalg i regionen... 2 Formand... 2 Næstformand... 2 Sekretær... 2 Kasserer... 2 HSR

Læs mere

Strukturhåndbog Region Syd. Resumé I denne håndbog.

Strukturhåndbog Region Syd. Resumé I denne håndbog. Strukturhåndbog Region Syd Resumé I denne håndbog. Regionsrådet november 2017 Indholdsfortegnelse 1. Poster og udvalg i regionen... 3 Formand... 3 Næstformand... 3 Sekretær... 3 Kasserer... 3 HSR Repræsentanter...

Læs mere

Side 1. Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde.

Side 1. Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde. Side 1 Kære AA-venner i Grønland Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde. Da disse oplysninger helst skal nå ud til så mange AA ere som muligt vil

Læs mere

Workshopdag: AA er meget mere end AA møder Søndag 23. januar 2011 i Kingos Kirken, Bragesgade 35, 2200 Kbh. N. Emne: Service i og for AA

Workshopdag: AA er meget mere end AA møder Søndag 23. januar 2011 i Kingos Kirken, Bragesgade 35, 2200 Kbh. N. Emne: Service i og for AA Workshopdag: AA er meget mere end AA møder Søndag 23. januar 2011 i Kingos Kirken, Bragesgade 35, 2200 Kbh. N Emne: Service i og for AA Hvorfor er jeg medlem af AA? Stol på Gud Gør hovedrent Hjælp andre

Læs mere

Regionshåndbog syd AA Region SYD

Regionshåndbog syd AA Region SYD Regionshåndbog syd AA Region SYD Resumé I denne håndbog er der nedfældet beslutninger vedrørende service i Region SYD. Den beskriver hvordan Region SYD fungerer, hvilke poster, opgaver og pligter der er

Læs mere

Referat af TEU mødet i Århus

Referat af TEU mødet i Århus Ad 1: Ad 2: Ad 3: Ad 4: Referat af TEU mødet 06-10-2012 i Århus Oplæsning af AA s formål og indledning v/ Tom B Tom bød velkommen til TEU mødet i Århus og læste herefter AA s formålserklæring op. Valg

Læs mere

Regionshåndbog syd AA Region SYD

Regionshåndbog syd AA Region SYD Regionshåndbog syd AA Region SYD Resumé I denne håndbog er der nedfældet beslutninger vedrørende service i Region SYD. Den beskriver hvordan Region SYD fungerer, hvilke poster, opgaver og pligter der er

Læs mere

Al-Anon-vejledninger

Al-Anon-vejledninger At foretage en gruppeselvransagelse (G-8a) Al-Anon-vejledninger En gruppeselvransagelse fra tid til anden styrker gruppen og medvirker til at holde den sund. Medlemmer kan bruge selvransagelsen som et

Læs mere

Service. i og udenfor AA-gruppen

Service. i og udenfor AA-gruppen Service i og udenfor AA-gruppen Hvordan det var Hvad der skete Hvordan det er nu Min erfaring Selv om jeg har det elendigt efter mange års ædruelighed behøver jeg ikke at drikke. Jeg skal (blot) begynde

Læs mere

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag d. 31. Maj 2014 kl Skive Sognegård Reberbanen Skive

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag d. 31. Maj 2014 kl Skive Sognegård Reberbanen Skive REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag d. 31. Maj 2014 kl. 10.00 Skive Sognegård Reberbanen 19 7800 Skive Kaffe og rundstykker fra kl. 9.30 Tilmelding senest torsdag d. 29/5 2014 til: Preben: Helst på mail.: prebenmark@yahoo.com

Læs mere

Referat af Regionsmøde

Referat af Regionsmøde Referat af Regionsmøde I Nørrelandskirken, Døesvej 1, 7500 Holstebro Lørdag den 24. februar 2018 kl. 10:00 1.Velkomst Formanden bød velkommen og læste 2. koncept: AA s Servicekonference er for næsten alle

Læs mere

Regionshåndbog syd AA Region SYD

Regionshåndbog syd AA Region SYD Regionshåndbog syd AA Region SYD Resumé I denne håndbog er der nedfældet beslutninger vedrørende service i Region SYD. Den beskriver hvordan Region SYD fungerer, hvilke poster, opgaver og pligter der er

Læs mere

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE Retningslinjer FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA København Godkendt den 31-07-2011 1. Navn: Komitéens navn er: Område Service Komité Narcotics Anonymous København i det følgende kaldet OSK. 2. Formål: A) Komitéens

Læs mere

Smågruppe workshop om traditionerne

Smågruppe workshop om traditionerne Smågruppe workshop om traditionerne Traditionsbog-projekt - indsamling af bidrag fra mindre grupper Traditionsbog-projektet blev godkendt på Verdens Service Konferencen i 2012 som et tocyklus-projekt kørende

Læs mere

DE TOLV TRADITIONER I ANONONYME ALKOHOLIKERE

DE TOLV TRADITIONER I ANONONYME ALKOHOLIKERE (Side 493 til 495) Med udgivelsen af Store Bog i April 1939, der blev fulgt af Jack Alexanders artikel i Saturday Evening Post i marts 1941, som gav Anonyme Alkoholikere en yderst entusiastisk opbakning,

Læs mere

Smågruppe workshop om traditionerne

Smågruppe workshop om traditionerne Tradition Tolv De Tolv Traditioner beskriver et fællesskab, der får sin kollektive vejledning fra åndelige principper frem for fra enkeltpersoner. Den form for uselviskhed er dét Tolvte Tradition mener

Læs mere

Vore tolv traditioner: AA s fremtid i den moderne verden

Vore tolv traditioner: AA s fremtid i den moderne verden Servicekonferencen 2019 Vore tolv traditioner: AA s fremtid i den moderne verden Forslag til beslutning Workshops til drøftelse Baggrund Dagsordenen fastsættes på grundlag af forslag, som er indsendt til

Læs mere

Håndbog for Region Midtjylland

Håndbog for Region Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Marts 2004 Anonyme A1koholikere er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring, styrke og håb for at kunne løse deres fælles problem og derigennem hjælpe andre til

Læs mere

Referat fra Regionsmøde Lørdag den 26. november 2016 kl Herning Kirkes kirkehus, Østre Kirkevej 1, 7400 Herning

Referat fra Regionsmøde Lørdag den 26. november 2016 kl Herning Kirkes kirkehus, Østre Kirkevej 1, 7400 Herning Referat fra Regionsmøde Lørdag den 26. november 2016 kl. 10.00 Herning Kirkes kirkehus, Østre Kirkevej 1, 7400 Herning 01 Velkomst formanden har ordet. (oplæsning af 12. koncept.) Henrik bød velkommen

Læs mere

NA-grupper og medicin

NA-grupper og medicin DK Service pamflet 2205 NA-grupper og medicin Dette er oversat World Board godkendt Service materiale Copyright 2010 Narcotics Anonymous Alle rettigheder forbeholdes Som beskrevet i I perioder med sygdom,

Læs mere

Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935

Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935 Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935 A A Enhed Service 12 Traditioner 1950 12 Koncepter 1962 Helbredelse 12 Trin 1939 Ovenstående er vor arv. De er hver for sig og tilsammen vor historie. Tre Arvestykker,

Læs mere

Referat fra Hovedservicerådsmøde lørdag den 25. august 2018 Thorsgade 59, 2200 København N. Region Midtjylland. Region Storkøbenhavn

Referat fra Hovedservicerådsmøde lørdag den 25. august 2018 Thorsgade 59, 2200 København N. Region Midtjylland. Region Storkøbenhavn Referat fra Hovedservicerådsmøde lørdag den 25. august 2018 Thorsgade 59, 2200 København N Deltagerliste: Region Nordjylland Niels T Region Nordjylland Afbud Region Midtjylland Dorthe B S** Region Midtjylland

Læs mere

Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 21. november 2015 kl. 10:00 i Grenå. Rapporter

Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 21. november 2015 kl. 10:00 i Grenå. Rapporter Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 21. november 2015 kl. 10:00 i Grenå Rapporter Tag en AA fælle med til regionsmødet, så vedkommende, du og vi kan lære noget mere om service i AA Formanden Formanden

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSMØDE

REFERAT FRA REGIONSMØDE REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag d. 28. Februar 2015 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1. sal 01 Velkomst Formanden bød velkommen, der blev holdt et øjebliks stilhed og AA's formålserklæring blev læst op.

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 1 Anonyme alkoholikeres formål. Anonyme Alkoholiker er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring,

Læs mere

Referat fra Hovedservicerådsmøde lørdag den 10. februar 2018 Thorsgade 59, 2200 København N. Region Nordsjælland. Region Midtjylland

Referat fra Hovedservicerådsmøde lørdag den 10. februar 2018 Thorsgade 59, 2200 København N. Region Nordsjælland. Region Midtjylland Referat fra Hovedservicerådsmøde lørdag den 10. februar 2018 Thorsgade 59, 2200 København N Deltagerliste: Region Nordjylland Bent L Region Nordjylland Claus D Region Midtjylland Ole K Region Midtjylland

Læs mere

Retningslinjer for Servicegruppen for Sex and Love Addicts Anonymous i Danmark.

Retningslinjer for Servicegruppen for Sex and Love Addicts Anonymous i Danmark. Retningslinjer for Servicegruppen for Sex and Love Addicts Anonymous i Danmark. Endnu ikke godkendt Den endelige beslutning og vedtagelse af disse retningslinjer bliver på Servicegruppemødet d. 7/10. Ønsker

Læs mere

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007, revideret November 2010

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007, revideret November 2010 1 Navn: Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007, revideret November 2010 Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Nordjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités

Læs mere

A.A. Guidelines Internet

A.A. Guidelines Internet A.A. Guidelines Internet Fra G.S.O., Box 459, Grand Central Station, New York, NY 10163 A.A.-retningslinjer er sammendrag af A.A.-medlemmers erfaringer på forskellige serviceområder De afspejler også vejledningen

Læs mere

Første Tradition: Vort fælles velfærd bør komme først; personlig helbredelse afhænger af sammenholdet i AA.

Første Tradition: Vort fælles velfærd bør komme først; personlig helbredelse afhænger af sammenholdet i AA. Tjekliste omkring Traditionerne fra AA Grapevine (oversættelse ukendt) Disse spørgsmål blev udgivet første gang i AA Grapevine i forbindelse med en serie om de Tolv Traditioner, som startede i november

Læs mere

Håndbog for Region Midtjylland

Håndbog for Region Midtjylland Marts 2005 rev. 01/06 Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 1 Anonyme Alkoholikeres formål Anonyme Alkoholikere er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler

Læs mere

Referat Regionsmøde. AA Region Midtjylland. Fredenskirken Rosenvangs Allé Viby J Lørdag den 23/2 2019

Referat Regionsmøde. AA Region Midtjylland. Fredenskirken Rosenvangs Allé Viby J Lørdag den 23/2 2019 Referat Regionsmøde Fredenskirken Rosenvangs Allé 51 8260 Viby J Lørdag den 23/2 2019 1. Velkomst Frank bød velkommen. Takkede for det flotte fremmøde. Berettede om en henvendelse fra en gruppe, hvor gruppesamvittigheden

Læs mere

Anonyme Alkoholikere Danmark

Anonyme Alkoholikere Danmark Anonyme Alkoholikere Danmark Servicehåndbog 2010 AA Servicehåndbog for Danmark At bringe budskabet videre - dette ene formål har ligget til grund for ønsket om og nødvendigheden af denne første servicehåndbog

Læs mere

Funder d. 12. februar Formandens rapport. Kære fæller

Funder d. 12. februar Formandens rapport. Kære fæller Funder d. 12. februar 2018 Formandens rapport. Kære fæller Om end vi allerede er kommet til februar måned, vil jeg indledningsvis gerne benytte lejligheden, til at ønske jer alle et godt nyt år og takke

Læs mere

Introduktion til OSK

Introduktion til OSK Narcotics Anonymous OSK Mappe Introduktion til OSK OSK består af repræsentanter; Gruppe Service Repræsentanter- (herefter ), fra grupper indenfor et bestemt område, som mødes månedligt m. det besternte

Læs mere

fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt)

fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt) ANONYME ALKOHOLIKERE" er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring, styrke og håb for at kunne løse deres fælles problem og derigennem hjælpe andre til at genvinde helbredet efter misbrug af

Læs mere

Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 27. februar 2016 kl. 10:00 i Randers. Rapporter

Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 27. februar 2016 kl. 10:00 i Randers. Rapporter Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 27. februar 2016 kl. 10:00 i Randers Rapporter Anonyme Alkoholikere Tag en AA er med til regionsmødet, så bliver vi flere til at yde Service i AA Formanden Formanden

Læs mere

A.A. Guidelines Internet

A.A. Guidelines Internet A.A. Guidelines Internet Fra G.S.O., Box 459, Grand Central Station, New York, NY 10163 A.A.-retningslinjer er sammendrag af A.A.-medlemmers erfaringer på forskellige serviceområder De afspejler også vejledningen

Læs mere

Referat fra Regionsmøde

Referat fra Regionsmøde Referat fra Regionsmøde 29.09.2018 1. Velkomst ved Carsten N. Han takkede for fremmødet. Konst som formand., foreslog sig selv som ordstyrer, og blev valgt, -Stemmetællere 2. Præsentationsrunde af de tilstedeværende

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup 01 Velkomst. Formanden bød velkommen, formålsparagraffen blev læst og der blev holdt et øjebliks

Læs mere

I Radikal Ungdom kan alle medlemmer forslå, hvad foreningen skal mene. Det er så Landsmødet eller Hovedbestyrelsen, der beslutter, hvad vi mener.

I Radikal Ungdom kan alle medlemmer forslå, hvad foreningen skal mene. Det er så Landsmødet eller Hovedbestyrelsen, der beslutter, hvad vi mener. Principprogram I Radikal Ungdom er vi sjældent enige om alt. Vi deler en fælles socialliberal grundholdning, men ellers diskuterer vi alt. Det er netop gennem diskussioner, at vi udvikler nye ideer og

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget

Kommissorium for revisionsudvalget Kommissorium for revisionsudvalget Vestas Wind Systems A/S Kommissorium for revisionsudvalget 1 Indholdsfortegnelse Rolle 3 Formål 3 Medlemmer Ansvarsområder 3 4 Møder 6 Beslutningsdygtighed Vederlag til

Læs mere

Narcotics Anonymous. IP Nr. 2-DK Gruppen

Narcotics Anonymous. IP Nr. 2-DK Gruppen Narcotics Anonymous IP Nr. 2-DK Gruppen Gruppen Definition og formål Et Narcotics Anonymous-møde er et møde mellem to eller flere addicts i bedring, som jævnligt mødes på et bestemt sted og tidspunkt,

Læs mere

Dialog nr. 4 Aktivt arbejde

Dialog nr. 4 Aktivt arbejde Dialog nr. 4 Aktivt arbejde Nærværende materiale er kun nogle hovedtræk af fasen med aktivt arbejde i programmet og dets intention er hverken at erstatte eller stå i stedet for: a. omhyggelig læsning og

Læs mere

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. november 2012 Forretningsorden Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. Institutionens formål... 1 2. Grundlaget for institutionens virke og sagsbehandling... 1 3. Afholdelse

Læs mere

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE. Midtjylland. Godkendt den 26.juni 2006. Opdateret OSK mødet hver anden mdr. & postboks adressen, den 11.

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE. Midtjylland. Godkendt den 26.juni 2006. Opdateret OSK mødet hver anden mdr. & postboks adressen, den 11. FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA Midtjylland Godkendt den 26.juni 2006 Opdateret OSK mødet hver anden mdr. & postboks adressen, den 11.august 2010 Opdateret nyt mødetidspunkt for OSK mødet, den 1. november

Læs mere

RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND

RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND 1 Navn: Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Midtjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités formål er at administrere og koordinere aktiviteter der

Læs mere

ANONYME ALKOHOLIKERE DANMARK STRUKTURHÅNDBOG 2013

ANONYME ALKOHOLIKERE DANMARK STRUKTURHÅNDBOG 2013 ANONYME ALKOHOLIKERE DANMARK STRUKTURHÅNDBOG 2013 REVIDERET JUNI 2013 AA Strukturhåndbog for Danmark At bringe budskabet videre - dette ene formål har ligget til grund for ønsket om og nødvendigheden

Læs mere

NA kapital skal bruges til at fremme vores væsentligste formål og skal styres ansvarligt.

NA kapital skal bruges til at fremme vores væsentligste formål og skal styres ansvarligt. 11 koncept NA kapital skal bruges til at fremme vores væsentligste formål og skal styres ansvarligt. NA medlemmer i hele verden skænker penge til at opfylde vort fællesskabs hoved formål. Det er forpligtende

Læs mere

ANONYME ALKOHOLIKERE DANMARK SERVICEHÅNDBOG 2013

ANONYME ALKOHOLIKERE DANMARK SERVICEHÅNDBOG 2013 ANONYME ALKOHOLIKERE DANMARK SERVICEHÅNDBOG 2013 REVIDERET JUNI 2013 AA Servicehåndbog for Danmark At bringe budskabet videre - dette ene formål har ligget til grund for ønsket om og nødvendigheden af

Læs mere

Vort eneste mål er at holde os ædru og hjælpe andre til at opnå ædruelighed

Vort eneste mål er at holde os ædru og hjælpe andre til at opnå ædruelighed Kontrolliste omkring Traditionerne fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt) Disse spørgsmål blev udgivet første gang i AA Grapevine i forbindelse med en serie om de Tolv Traditioner, som startede i november

Læs mere

Referat fra. Hovedservicerådsmøde lørdag den 6. februar Hovedservicekontoret - Thorsgade 59, København N klokken

Referat fra. Hovedservicerådsmøde lørdag den 6. februar Hovedservicekontoret - Thorsgade 59, København N klokken Referat fra Hovedservicerådsmøde lørdag den 6. februar 2010 Hovedservicekontoret - Thorsgade 59, København N klokken 10.30-16 1. Servicekonferenceudvalget: a. Rapport (bilag 1) b. Tidsskema (bilag 2) Dagsorden:

Læs mere

Menighedsrådet. Præstedømmets udøvende komité. Råd i Kirken. Biskopråd. Menighedsråd

Menighedsrådet. Præstedømmets udøvende komité. Råd i Kirken. Biskopråd. Menighedsråd 4. Menighedsrådet 4.1 Råd i Kirken Herrens kirke styres gennem råd på kirke-, område-, stavs- og menighedsplan. Disse råd er afgørende for Kirkens orden. Under lederskab af præstedømmenøgler på hvert niveau

Læs mere

Referat af møde i Telefonvagtudvalget (TVU)

Referat af møde i Telefonvagtudvalget (TVU) Referat af møde i Telefonvagtudvalget (TVU) Lørdag den 12. april 2008 kl. 11 40 16 00 Hovedservicekontoret, Thorsgade 59, 3. tv, 2200 København N Dagsorden: 1. Oplæsning af AA's formålserklæring og indledning

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den delvis afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den delvis afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. juni 2015 (OR. en) 10817/10 EXT 4 DELVIS AFKLASSIFICERING af dokument: af: 8. juni 2010 ny status: Vedr.: 10817/2010 RESTREINT UE Offentlig FREMP 27 JAI

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA SYDDANMARK

RETNINGSLINJER FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA SYDDANMARK 1. Navn og adresse : RETNINGSLINJER FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA SYDDANMARK Denne forsamling kaldes Område Service Komité Narcotics Anonymous Syddanmark og kaldes i det følgende for OSKNA-SYDDANMARK Postadressen

Læs mere

Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin).

Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin). Godkendt 7. april 2019 Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin). 5. Admin medlemmernes service opgaver

Læs mere

klassetrin Vejledning til elev-nøglen.

klassetrin Vejledning til elev-nøglen. 6.- 10. klassetrin Vejledning til elev-nøglen. I denne vejledning vil du til nøglen Kollaboration finde følgende: Elev-nøgler forklaret i elevsprog. En uddybende forklaring og en vejledning til hvordan

Læs mere

Servicekonference Beslutninger og Workshops

Servicekonference Beslutninger og Workshops Servicekonference 2016 Beslutninger og Workshops HOLD DET ENKELT 1 af 17 SK 2016 Forslag til beslutning F01 : Service Overskrift: Servicehåndbogens side 13: Hovedservicerådets sammensætning Forslagstiller

Læs mere

Esse modip estie. Den Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik

Esse modip estie. Den Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik Esse modip estie 1 Den Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Indhold 2 Indledning... 3 Mission... 4 Vision.... 5 Værdigrundlaget.... 6 Målgruppe.... 9 Principper...11 Vedtaget af Børne- og Ungeudvalget

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2 Formål Klubbens formål er - at varetage medlemmernes interesse for fritidssejlads - at arbejde for at øge

Læs mere

Vort hovedformål er at forblive ædru og hjælpe andre alkoholikere til at opnå ædruelighed.

Vort hovedformål er at forblive ædru og hjælpe andre alkoholikere til at opnå ædruelighed. Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 Revideret 2009 Revideret 2010 (ingen rettelser) Revideret 2011 Revidere 2012 Revideret 2013

Læs mere

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007 1 Navn: Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007 Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Nordjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités formål er at administrere

Læs mere

Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014.

Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014. Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014. Foreningen af ingeniører og videnskabsfolk kaldes nedenfor enten

Læs mere

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg Dagsorden Referat 01 Velkomst Formanden bød velkommen og læste formålsparagraffen. 02 Valg af ordstyrer Henrik R

Læs mere

Referat af TEU mødet 09-03-2013 i Søndersø på Fyn

Referat af TEU mødet 09-03-2013 i Søndersø på Fyn Ad 1: Ad 2: Ad 3: Ad 4: Referat af TEU mødet 09-03-2013 i Søndersø på Fyn Oplæsning af AA s formål og indledning v/ Tom B Tom bød velkommen til TEU mødet og læste herefter AA s formålserklæring op. Valg

Læs mere

IP Nr. 24. Penge har betydning. Selvforsyning i NA

IP Nr. 24. Penge har betydning. Selvforsyning i NA IP Nr. 24 Penge har betydning Selvforsyning i NA Enhver NA-gruppe bør være fuldstændig selvforsynende og afslå bidrag udefra. Syvende Tradition Der fortælles en historie fra Narcotics Anonymous tidlige

Læs mere

Personalevejledning. Det er vigtigt at være opmærksom på betydningen af patienternes fællesskab som et væsentligt forum for hjælp og støtte.

Personalevejledning. Det er vigtigt at være opmærksom på betydningen af patienternes fællesskab som et væsentligt forum for hjælp og støtte. Hjælp hinanden Personalevejledning Baggrundsviden Nedenstående afsnit er en oversættelse af en kort beskrivelse af interventionen lavet af Len Bowers og slået op på facebook gruppen Safewards. Hjælpe hinanden

Læs mere

KOLLABORATION. Vejledning til elevnøgle, klasse

KOLLABORATION. Vejledning til elevnøgle, klasse Vejledning til elevnøgle, 6.-10. klasse I denne vejledning vil du finde følgende: Elevnøgler forklaret i elevsprog. Vejledning og uddybende forklaring til, hvordan man sammen med eleverne kan tale om,

Læs mere

Retningslinjer For Område Servicekomité NA København Godkendt den 31-07- 2011 NY DATO

Retningslinjer For Område Servicekomité NA København Godkendt den 31-07- 2011 NY DATO Den skrift med BLÅ foreslås fjernet. Den skrift med RØD foreslås som ny skrift. Den skrift med GRØN er noget vi lige skal tjekke I traditionerne el hos andet NA medlem. Der er endvidere lavet små rettelser

Læs mere

Maj 2011. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM

Maj 2011. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM Maj 2011 midtjylland REGIONS NYT fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM SEKRETARIATET. Anonyme Alkoholikere, Postboks 320, 8700 Horsens Telefon: 20 93 92 85 Kontonr. hattepenge: 1551-0000912646

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DA Denne uofficielle udgave af adfærdskodeks for medlemmer af Styrelsesrådet er alene til orientering. B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK ADFÆRDSKODEKS FOR MEDLEMMER AF STYRELSESRÅDET (2002/C 123/06) (OFT C

Læs mere

Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08.

Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08. Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08. 1.Velkomst Susanne bød velkommen og der var et specielt velkommen til vores nye kasserer, Erik. 2. Valg af dirigent, referent samt næste møde. Dirigent:

Læs mere

Sydslesvigs danske Ungdomsforeningers vedtægter pr. 19. marts 2016

Sydslesvigs danske Ungdomsforeningers vedtægter pr. 19. marts 2016 Sydslesvigs danske Ungdomsforeningers vedtægter pr. 19. marts 2016 1 Navn og hjemsted Organisationens navn er Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger e.v. (SdU). Organisationen har sit hjemsted i Flensborg,

Læs mere

Retningslinjer for RSK Internetudvalg

Retningslinjer for RSK Internetudvalg Retningslinjer for RSK Internetudvalg Udafbejdet af Internetudvalget d 26. April 2014 1. Navn og adresse: RSK Internetudvalg - Hjemmeside: www.nadanmark.dk Postadresse: Regions Service Komiteen Narcotics

Læs mere

Servicegruppens arbejde

Servicegruppens arbejde ACA Voksne Børn af Alkoholikere og andre dysfunktionelle familier Procedurevejledning for arbejdet i ACA Danmarks servicegruppe (ACA SG DK) Dette dokument er senest blevet opdateret den 31. juli 2015 og

Læs mere

Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 24. september 2016 kl. 10:00 Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80, 8000 Aarhus C

Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 24. september 2016 kl. 10:00 Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80, 8000 Aarhus C 001 Velkomst 002 Valg af ordstyrer Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 24. september 2016 kl. 10:00 Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80, 8000 Aarhus C Tilmelding senest 20. september 2016 til: Ernst

Læs mere

DETTE SKAL LÆSES SOM ET SPEAK DET ER MINE PERSONLIGE OPFATTELSER, MENINGER OG ERFARINGER. TAG, HVAD DU KAN BRUGE, OG LAD RESTEN LIGGE!

DETTE SKAL LÆSES SOM ET SPEAK DET ER MINE PERSONLIGE OPFATTELSER, MENINGER OG ERFARINGER. TAG, HVAD DU KAN BRUGE, OG LAD RESTEN LIGGE! DETTE SKAL LÆSES SOM ET SPEAK DET ER MINE PERSONLIGE OPFATTELSER, MENINGER OG ERFARINGER. TAG, HVAD DU KAN BRUGE, OG LAD RESTEN LIGGE! :O) Hej til alle i serviceudvalg og i service ellers I har ventet

Læs mere

Selskabet for Psykoterapi. Selskabets stiftelse, navn og hjemsted. Selskabet er stiftet ved stiftende generalforsamling den 6.december, 2017.

Selskabet for Psykoterapi. Selskabets stiftelse, navn og hjemsted. Selskabet er stiftet ved stiftende generalforsamling den 6.december, 2017. København, den 12.januar, 2018 Selskabet for Psykoterapi Selskabets stiftelse, navn og hjemsted. Selskabet er stiftet ved stiftende generalforsamling den 6.december, 2017. Selskabets navn er Selskabet

Læs mere

Servicegruppens arbejde

Servicegruppens arbejde ACA Voksne Børn af Alkoholikere og andre dysfunktionelle familier Servicegruppens arbejde Procedurevejledning for arbejdet i ACA Danmarks servicegruppe (ACA SG DK) Dette dokument er senest blevet opdateret

Læs mere

Byrådet Byrådets opgaver og kompetencer, og administrationens opgaver og kodeks

Byrådet Byrådets opgaver og kompetencer, og administrationens opgaver og kodeks Byrådet 2018-2021 Byrådets opgaver og kompetencer, og administrationens opgaver og kodeks Hvad er byrådets opgave? Kommune betyder fælles, og demokrati betyder folkestyre. Silkeborg Kommune er et demokratisk

Læs mere

Forretningsorden for Kodas bestyrelse

Forretningsorden for Kodas bestyrelse 17. september 2014 Forretningsorden for Kodas bestyrelse 1. Bestyrelsens konstituering 1.1. Konstituering og sammensætning Bestyrelsen konstituerer sig på første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen.

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 99 Folketinget 2013-14. Fremsat den 12. december 2013 af undervisningsministeren (Christine Antorini) til

Forslag. Lovforslag nr. L 99 Folketinget 2013-14. Fremsat den 12. december 2013 af undervisningsministeren (Christine Antorini) til Lovforslag nr. L 99 Folketinget 2013-14 Fremsat den 12. december 2013 af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om

Læs mere

AA Servicehåndbog for Danmark

AA Servicehåndbog for Danmark AA Servicehåndbog for Danmark At bringe budskabet videre - dette ene formål har ligget til grund for ønsket om og nødvendigheden af denne første servicehåndbog for AA i Danmark. Fremtidige ændringer og

Læs mere

Regulativ - Lokaludvalgene

Regulativ - Lokaludvalgene Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. Af 6. februar 2014 I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Servicekonference 2013

Servicekonference 2013 Servicekonference 2013 Referat Rotation - AA's hjerteblod Side 1 af 16 Kursuscenter Brogården i Strib Rotation - AA s hjerteblod Program: Lørdag 09:30-10:45 Ankomst og indskrivning samt kaffe/te med rundstykker

Læs mere

Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 28. maj 2016 kl. 10:00 i Skive. Rapporter Bilag 4 til Dagsorden

Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 28. maj 2016 kl. 10:00 i Skive. Rapporter Bilag 4 til Dagsorden Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 28. maj 2016 kl. 10:00 i Skive Rapporter Bilag 4 til Dagsorden Anonyme Alkoholikere Tag en AA er med til regionsmødet, så bliver vi flere til at yde Service i AA

Læs mere

Værdier for Solsikken/Dyrefryd.

Værdier for Solsikken/Dyrefryd. Bilag til Virksomhedsplanen Værdier for Solsikken/Dyrefryd. Vores mission er: - at passe godt på børnene - at udvikle og lære børnene - at være i dialog med forældrene om børnene - at yde et positivt samarbejde

Læs mere