der hjælper lokalt. TÆND ET LYS I RUMÆNIEN I denne folder kan du læse om vores projekter og hvordan du kan være med!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "der hjælper lokalt. TÆND ET LYS I RUMÆNIEN I denne folder kan du læse om vores projekter... ...og hvordan du kan være med!"

Transkript

1

2

3 Brother to Brother Support (BBS) rækker en hjælpende hånd til mennesker, kirke og samfund i Rumænien på grundlag af et kristent livs og menneskesyn. Oftest hjælper vi dem, der hjælper lokalt. TÆND ET LYS I RUMÆNIEN I denne folder kan du læse om vores projekter......og hvordan du kan være med!

4

5 SKOLEHJÆLP OG FREMTIDSDRØMME I HATEG

6 SKOLEHJÆLP OG FREMTIDSDRØMME I HATEG Forestil dig, at du kommer hjem fra skole. Du spreder dine bøger ud på sengen, som er det eneste møbel i det rum, som du og resten af din familie bor i. For børnene i slummen i byen Hateg i Rumænien er lek tier og skolegang adgangsbilletten til et bedre liv. Men fattigdom og ødelagte fami lier giver dårlige odds på hånden. En håndfuld ildsjæle omkring baptistkir ken Quo Vadis vil det anderledes. De ar rangerer lektiehjælp, lejre og andre aktiviteter for Hategs børn. De tænder lys for de fattigste familer, og der knyttes bånd mellem rige og fattige familer gen nem børnenes venskaber.

7 DET GØR DE LOKALT Projektet Spend the afternoon with us! har som mål at støtte svigtede børn gen nem måltider, uddannelse og kristen domsundervisning, således at de har samme muligheder som børn fra velfun gerende hjem. Der arrangeres lektiehjælpscafé efter skoletid tre gange i ugen. En hoved prioritet er at sikre, at børnene fra slummen ikke dropper ud af skolen. Børnene motiveres til at bruge deres fantasi, udvikle selvværd, selvtillid og kreativitet gennem leg, spil og hånd arbejde. Børnene får et bad og lærer om hy giejne. På sigt vil der blive serveret et nærende måltid. Der sluttes af med sang og bibelhisto rie. Børnene motiveres til at have tillid til Gud. Der opstår fællesskab og knyttes ven skaber mellem børn fra velfunderede hjem og børn fra socialt og økonomisk dårligt stillede hjem DET GØR BBS Det er lokale ildsjæle, som driver skole hjælpsprojeketet og gør en forskel og tæn der lys for Hategs børn. I BBS er vi glade for at kunne hjælpe med nogle af rammerne. Vi støtter primært økonomisk og bidrager til, at skole hjælpsprojektet har lokaler til rådighed og at der kan ansættes lønnet hjælp. BBS ser det også som sin opgave at hjælpe med at opfylde børnenes basale behov, som en seng at sove i, rent og helt tøj på kroppen, hele sko på fødderne etc. DET KAN DU GØRE Støt via din netbank: Kortart: 73 kreditornr.: Mærk overførslen SKOLEHJÆLP. Når du mærker overførslen, går beløbet fortrinsvist til det projekt, du angiver, og altid til BBS arbejde med nødhjælp og un derstøttelse af mission, kirke og samfund i Rumænien.

8

9 NØDHJÆLPSLAGERET I FAGET

10 NØDHJÆLPSLAGERET I FAGET Rumænien er blandt Europas fattigste lande, og mange familier lever i stor fattigdom. Pensionister, mennesker med handicap eller kronisk sygdom, enlige forældre og romaerne er særligt udsatte.

11 DET GØR DE LOKALT I Faget, en mindre by ca. 200 km. inde i Rumænien, bor familien Emerich Cornel på en lille landejendom. For godt 20 år si den brændte en del af ejendommen. BBS har hjulpet familien med økonomiske midler til genopbygning af det nedbrændte og har nu gennem de sidste ca. 10 år brugt denne bygning som gennemgangslager. Der er gået i hundredvis af ton nødhjælp (tøj, hospitalssenge, rullestole, cykler, handikapcykler, byggematerialer etc. etc.) gennem denne bygning og til store dele af Rumænien. Emerich Cornel, en ildsjæl som vi er dybt taknemmelige for, har formidlet det hele og er nu efterhånden kendt over store dele af Rumænien. DET GØR BBS BBS indsamler tøj, fodtøj, symaskiner, ho spitals og handicapudstyr, senge, cykler og meget andet i Danmark og transporte rer det til lageret i Faget. BBS betaler ca ,00 (9.000,00 kr.) årligt til dækning af diverse udgifter, ikke mindst til den brændstof der bruges til di stribuering af hjælpen. DET KAN DU GØRE Til stadighed vil BBS gerne modtage godt og brugbart handikapudstyr som trehjule de cykler kørestole, elektriske kørestole, armstokke o.l. Når det gælder brugt tøj, har vi for nuværende faste leverandører. Se en liste over særlige behov på Økonomisk støtte Støt via din netbank: Kortart: 73 kreditor nr.: Mærk overførslen NØD HJÆLP. Når du mærker overførslen, går beløbet fortrinsvist til det projekt, du angiver, og altid til BBS arbejde med nødhjælp og un derstøttelse af mission, kirke og samfund i Rumænien.

12

13 STØTTE TIL PASTOR STEFAN MOISUC

14 STØTTE TIL PASTOR STEFAN MOISUC Efter den rumænske revolution i 1989, var et stort behov for bibler og kristen littera tur men også oplæring og forkyndelse i den kristne tro. Stefan Muisuc blev af baptisterne i Rumæ nien opfordret til at gå ind i et menigheds dannende arbejde. BBS havde tillid til Stefan Muisuc og ville støtte hans tjeneste.

15 DET GØR DE LOKALT Pastor Stefan Moisuc betjener en række kirker i området omkring Botoșani i Ru mæniens nordøstligste hjørne. Området er meget fattigt, og menighederne har ikke ressourcer til at give ham løn men bistår ham med naturalier. Mange nye kirker og menigheder i områ det omkring Botosani er frugten af det store arbejde som Stefan har udført. Stefan er en værdsat forkynder ikke blot i sit eget område. Flere kirker ud over Ru mænien og rumænske kirker i f.eks. Østrig og Italien inviterer også Stefan til at komme at forkynde i deres kirker. DET GØR BBS BBS betaler Stefan Moisucs løn. Tidligere er der bragt større mængder af nødhjælp, som Stefan har formidlet videre, men kræfterne er, grundet en diabetes 2, ikke længere til rådighed til også at hånd tere nødhjælp. De fattige familier i de tilknyttede kirker har desuden modtaget BBS' årlige jule pakker. DET KAN DU GØRE Økonomisk støtte Støt via din netbank: Kortart: 73 kreditor nr.: Mærk overførslen MOISUC. Når du mærker overførslen, går beløbet fortrinsvist til det projekt, du angiver, og altid til BBS arbejde med nødhjælp og un derstøttelse af mission, kirke og samfund i Rumænien.

16 BLIV EN DEL AF BBS

17 JA, TAK! JEG ØNSKER AT VÆRE MEDLEM AF BBS* FOR- OG EFTERNAVN ADRESSE POSTNR. & BY E- MAIL CPR-NUMMER* Medlemskab af BBS koster 50 kr. om året. (75 kr. for ægtepar). Du kan også melde dig ind online på *Ønsker du fradrag for dit medlemskontingent, skal du oplyse CPR nummer.

18 HUSK PORTO 6200 AABENRAA HØGELSBJERG 11 C/O MADS SJÆLLAND BRODER TIL BRODER STØTTE

19 BLIV MEDLEM Bliv medlem af BBS og vær med til at bakke op om og leve med i BBS engagement i Rumænien. Det koster kun 50 kr. om året. (75 kr. for ægtepar). Meld dig ind på GAVER TIL BBS S ARBEJDE Indbetaling via netbank: Indbeta lingskort, vælg kortart: 73 og angiv kreditornummer : Fradragsret: BBS er medlem af Dansk Missionsråd. Derfor er gaver fradragsberettiget. Ønsker du fradrag, skal du ved indbetaling op give dit CPR nummer. Dansk Mis sionsråd indberetter dit samlede gavebidrag til Skat. (Der er fuld fradrag for gaver op til kr ) HOLD DIG ORIENTERET Det er gratis at modtage BBS' nyhedsbrev. Tilmeld dig nyhedsbrevet på Du kan også følge med i BBS' arbejde på vores hjemmeside, og på facebook: Kvittering for gaver udsendes én gang årligt. Når en givers samlede gavebeløb er indberettet til Skat, sendes der også en kvittering til gi veren (ca. januar / februar) Når du mærker overførslen, går be løbet fortrinsvist til det projekt, du angiver, og altid til BBS arbejde med nødhjælp og understøttelse af mission, kirke og samfund i Rumæ nien.

20

Sommerhilsen fra Ena og Kjeld i Rumænien / Heart for Romania

Sommerhilsen fra Ena og Kjeld i Rumænien / Heart for Romania Sommerhilsen fra Ena og Kjeld i Rumænien / Heart for Romania Kære familie og venner! 04.juli 2013 Sidst vi skrev, havde vi haft en tørkeperiode, men siden har vi haft megen regn. Vi har ikke tidligere

Læs mere

AKO Aktive Kristnes Omsorgsarbejde

AKO Aktive Kristnes Omsorgsarbejde AKO Aktive Kristnes Omsorgsarbejde JULI 2014 AKO har gjort en forskel i 25 år Nyt nødhjælpslager i Rumænien Forrygende start for ny AKO genbrugsbutik Håb og liv, der hvor håbløsheden er stor... Af Søren

Læs mere

Projekter 2015. Vær med i mission!

Projekter 2015. Vær med i mission! Baptistkirken i Danmark Vær med i mission! Projekter 2015 Fælles projekter: Projekt 1: baptist.dk Projekt 2: Skole- og kirkebyggeri i Burundi og Rwanda Projekt 3: Teologisk Uddannelse i Burundi og Rwanda

Læs mere

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien Jeg, Rikke Stauning Klestrup sagskoordinator og socialrådgiver i DanAdopt, havde under mit sidste besøg I Etiopien i marts 2014, mulighed for

Læs mere

MødrehjælpenNyt NR. 37 / AUGUST 2015

MødrehjælpenNyt NR. 37 / AUGUST 2015 MødrehjælpenNyt NR. 37 / AUGUST 2015 Michelle fik støtte til at starte uddannelse som ung mor Reportage Unge forældre i Odense får hjælp 360 rundt om deres situation Frivillig Frivillige gav indspark til

Læs mere

Nyhedsbrevet. Haruna møder sine danske sponsorer. tanzibarn.dk. Det er stadig muligt at købe foreningens støttevin til 50 kr. flasken.

Nyhedsbrevet. Haruna møder sine danske sponsorer. tanzibarn.dk. Det er stadig muligt at købe foreningens støttevin til 50 kr. flasken. EFTERÅR 2013 tanzibarn.dk Nyhedsbrevet STØTTEFORENINGEN FOR USA RIVER Det er stadig muligt at købe foreningens støttevin til 50 kr. flasken. Overskuddet fra salget går til foreningens arbejde. Læs mere

Læs mere

dbm - nyt Dansk Balkan Mission Nr. 1 Marts 2013 20. årg.

dbm - nyt Dansk Balkan Mission Nr. 1 Marts 2013 20. årg. Nr. 1 Marts 2013 20. årg. dbm - nyt Dansk Balkan Mission INDHOLD: Besøg fra Rumænien Bogprojekter Lia og Alexandru Hospitalet i Câmpulung Roma-museum Årsmøde 3. maj Kirken i Pucioasa 2 Dansk Balkan Mission

Læs mere

Juni 2010. Sociale virksomheder. leder side 2. Skovlen under angsten. Støtte gør nytte. side 6. side 6

Juni 2010. Sociale virksomheder. leder side 2. Skovlen under angsten. Støtte gør nytte. side 6. side 6 Juni 2010 Sociale virksomheder leder side 2 Støtte gør nytte side 6 Skovlen under angsten side 6 Socialøkonomiske virksomheder kan være en vej til inklusion for de svageste Den socialpolitiske tendens

Læs mere

SKRØDSTRUP FTERSKOLE - VÆKST FOR LIVET NYHEDSBREV FRA SKRØDSTRUP FTERSKOLE

SKRØDSTRUP FTERSKOLE - VÆKST FOR LIVET NYHEDSBREV FRA SKRØDSTRUP FTERSKOLE NYHEDSBREV FRA SKRØDSTRUP FTERSKOLE I mange år har Skrødstrup Efterskoles støttekreds og andre interesserede modtaget et årsskrift før jul. Vi vil stadigvæk meget gerne holde alle interesserede orienterede

Læs mere

Referat af generalforsamling i Støtteforeningen for Usa River (Tanzibarn.dk) 2011

Referat af generalforsamling i Støtteforeningen for Usa River (Tanzibarn.dk) 2011 Referat af generalforsamling i Støtteforeningen for Usa River (Tanzibarn.dk) 2011 Afholdt 25. Juni 2011 på Kolding Bibliotek 1) Valg af dirigent Maren vælges Præsentationsrunde af alle fremmødte._ 2) Formandens

Læs mere

Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling

Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling Velkommen Tak fordi du vil støtte et barn gennem BØRNEfonden. Som sponsor i BØRNEfonden bidrager du til at skabe en bedre fremtid for det enkelte barn, dets

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Kirkens Korshær i Aarhus

Kirkens Korshær i Aarhus Billederne stammer fra fem kunstplakater, der kan købes hos Kirkens Korshær i Aarhus. Alt overskud fra salget går til Kirkens Korshærs arbejde i Aarhus. Fotos: Mette Thorsen. Layout: Pia Darfelt Tryk:

Læs mere

Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning

Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning Årsberetning 2014 Kontaktcenter Klippen er et socialt arbejde blandt hjemløse, misbrugere og prostituerede i Københavns Kommune Klippen har hver eneste uge kontakt til op mod 200+ forskellige brugere i

Læs mere

DEL UD AF DIG SELV. Hjælp udsatte børn og unge som frivillig i Ungdommens Røde Kors

DEL UD AF DIG SELV. Hjælp udsatte børn og unge som frivillig i Ungdommens Røde Kors DEL UD AF DIG SELV Hjælp udsatte børn og unge som frivillig i Ungdommens Røde Kors Indhold Bliv frivillig på www.urk.dk/frivillig Der er brug for dig... 5 Læring... 7 Lektiecaféer... 9 Y-faktor... 10 Netværket

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014

årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014 årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014 Mission Hjemme og ude Vi takker Gud for den store sejr, der er vundet nu: Bibelskolen i Lilongwe i Malawi er nu bygget færdig og indviet. Her ser I nogle af de første elever,

Læs mere

På Fode Igen Intern Evalueringsrapport for årene 2009-2012

På Fode Igen Intern Evalueringsrapport for årene 2009-2012 På Fode Igen Intern Evalueringsrapport for årene 2009-2012 Side 1 af 26 Markante resultater for de borgere vi har hjulpet 80 % af borgerne bor til leje. 77 % er enlige og 42 % har børn under 18 år. Størstedelen

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Indhold Sådan opretter du et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan redigerer og ser du oplysninger

Læs mere

Nr. 104 Udgives af Dansk Folkehjælp TEMA: FERIEHJÆLP LEDEREN BØRNENE AMBASSADØREN VIRKSOMHEDEN DEN FRIVILLIGE

Nr. 104 Udgives af Dansk Folkehjælp TEMA: FERIEHJÆLP LEDEREN BØRNENE AMBASSADØREN VIRKSOMHEDEN DEN FRIVILLIGE Nr. 104 Udgives af Dansk Folkehjælp LEDEREN BØRNENE AMBASSADØREN VIRKSOMHEDEN DEN FRIVILLIGE TEMA: FERIEHJÆLP Feriehjælp gør en stor forskel! Feriehjælpen er en af Dansk Folkehjælps helt store aktivitetsområder,

Læs mere

Solens Børn. Nyhedsbrev Nr. 32 juni 2011

Solens Børn. Nyhedsbrev Nr. 32 juni 2011 Solens Børn Nyhedsbrev Nr. 32 juni 2011 1 Indholdsfortegnelse: Nyt fra bestyrelsen s. 1 Kommende markeder s. 1 Ref. fra generalforsaml. s. 2 Årsberetningen for SB s. 3 Deltidsseminariet s. 5 lille bedste

Læs mere

SE MIG! Kampagnebeskrivelse

SE MIG! Kampagnebeskrivelse SE MIG! Kampagnebeskrivelse // 3 BLIV EN DEL AF NOGET STORT Nu er jeg med! Jeg har skrevet under på, at intet barn eller ung skal stå uden for fællesskabet. Det kan jo ikke passe, at børn og unge, der

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Indsamlingslederens Håndbog til Sogneindsamlingen Søndag den 8. marts 2015

Indsamlingslederens Håndbog til Sogneindsamlingen Søndag den 8. marts 2015 Indsamlingslederens Håndbog til Sogneindsamlingen Søndag den 8. marts 2015 Læs alt, du har brug for at vide som indsamlingsleder før, under og efter sogneindsamlingen. Udover denne håndbog, er det en god

Læs mere

Mission ØST. Nepals børn holder sulten på afstand. Oplev Armenien med Mission Øst. Armenien Få ressourcer til sundhed

Mission ØST. Nepals børn holder sulten på afstand. Oplev Armenien med Mission Øst. Armenien Få ressourcer til sundhed Mission ØST NR 2 / marts 2009 / 18. årgang 10 12 Armenien Få ressourcer til sundhed Afghanistan Køerne hjælper med madlavningen fokus Oplev Armenien med Mission Øst Læs side 15 Nepals børn holder sulten

Læs mere

Med dette lille nyhedsbrev ønskes I alle en glædelig jul vi ses i det nye år

Med dette lille nyhedsbrev ønskes I alle en glædelig jul vi ses i det nye år Småbørnsnetværkets Nyhedsbrev November 2013 Kære netværk Efteråret går på hæld og lige om hjørnet venter vinteren og et nyt år! Husk at sæt et stort X i kalenderen til det kommende årsmøde se mere om dato,

Læs mere

KORT NYT Af Karsten Dam, næstformand BiA

KORT NYT Af Karsten Dam, næstformand BiA -i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp 3.2010 1 2 KORT NYT Af Karsten Dam, næstformand BiA Sogneindsamling 2011 Vi vil som sædvanlig gerne slå et stort slag for Folkekirkens Nødhjælps årlige sogneindsamling.

Læs mere

Julehjælp... og Mødrehjælp hele året

Julehjælp... og Mødrehjælp hele året I dette nummer: Julehjælpen gav mig ro i sindet Troen på en bedre fremtid Rudekuverterne kommer frem i lyset Ekspertens svar på fattigdomsspørgsmål N R. 2 9 d e c e m b e r 2 0 1 2 Julehjælp... og Mødrehjælp

Læs mere

Ny I AARHUS VALGMENIGHED? VELKOMMEN!

Ny I AARHUS VALGMENIGHED? VELKOMMEN! Ny I AARHUS VALGMENIGHED? VELKOMMEN! 5 VELKOMMEN til ÅVM-familien! 5 Hjertelig velkommen i Aarhus Valgmenighed! Vi er en fornyet folkekirke, som blander velkendt tradition med nutidig fornyelse, og alle

Læs mere