VELKOMMEN TIL JYDSKE LIVKOMPAGNI VED UDDANNELSESBATALJONEN/JYDSKE DRAGONREGIMENT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VELKOMMEN TIL JYDSKE LIVKOMPAGNI VED UDDANNELSESBATALJONEN/JYDSKE DRAGONREGIMENT"

Transkript

1 VELKOMMEN TIL JYDSKE LIVKOMPAGNI VED UDDANNELSESBATALJONEN/JYDSKE DRAGONREGIMENT Velkommen til Jydske Livkompagni (4 KMP)! Jeg skriver til dig for at byde dig velkommen til din kommende tjeneste ved vores kompagni, men selvfølgelig også for at forberede dig bedst muligt på den kommende uddannelse. Uddannelsen benævnes Hærens Basisuddannelse (forkortet: HBU) og har en varighed på fire måneder. Det at være soldat er ikke bare at være soldat! En soldat, især i år 2017, er en person som har hovedet og hjertet med sig. Der vil allerede fra uddannelsesdag 1 blive stillet store krav til dig som soldat, og din evne til at omsætte teori til praksis vil blive sat på prøve fra starten. Som soldat vil du skulle løse opgaver og kæmpe som en enhed. Det stiller store krav til din evne til, at indgå i et samarbejde med andre. Vilkårene på kamppladsen kan også være krævende for en kampsoldat, grundet vejrlig, tung udrustning og den trussel fjenden udgør. Det betyder soldaten skal besidde en vis mental og fysisk styrke. Samtidig er det vigtigt, at soldaten udviser en professionel og disciplineret tilgang til uddannelsen, da soldaten i høj grad også selv bærer en stor del af ansvaret for udbyttet af uddannelsen. I kamp er det et krav at soldaten kan træffe hurtige beslutninger, og efterkomme ordrer/kommandoer hurtigt uden nødvendigvis at have komplet forståelse for baggrunden for ordren. Du er under uddannelse i HBU! Det betyder at det er acceptabelt at fejle, men vi forventer at du har en professionel og disciplineret tilgang til uddannelsen i vores kompagni. Det at du og dine kammerater får det maksimale ud af uddannelsen er afgørende for om I vil kunne klare jer i en kampsituation. Uddannelsen er fysisk krævende, og for at undgå skader er det vigtigt, at din krop er forberedt. På Forsvaret hjemmeside kan du se træningsprogrammer, der kan hjælpe dig til en effektiv og struktureret træning forud for start HBU. Du har fået plads ved et kamptropsregiment, det forpligter, så sørg for at være i form. Start din træning i dag! UDFØRELSE: På mødedagen vil du få udleveret uniform m.v., hvorefter den egentlige uddannelse påbegyndes. Første dag vil der opstå ventetid i forbindelse med udlevering af uniform og indkvartering, og forbered dig på at ventetid vil blive udnyttet til uddannelse. Gennem den fire måneder lange uddannelse vil du ligeledes skulle på tre feltøvelser, en udeuge og en enkelt skydeperiode af en uges varighed. Vi bruger det meste af vores tid i terrænet, som er kampsoldatens hjem. Har du mulighed for at træne i at opholde dig udendørs, og gå langt, inden du skal starte er det en fordel, og du vil have nemmere ved at følge med i uddannelsen.

2 FÆLLES BESTEMMELSER: - Kasernen: Dragonkasernen ligger i Holstebro og adressen er Kasernevej 1, 7500 Holstebro. Fra kl den 1. februar, vil der køre lastvogne og busser fra Holstebro Banegård til kasernen. Henvend dig til en af befalingsmændene på banegården, med henblik på transport til kasernen. Kører du selv til kasernen, skal du melde dig ved hovedvagten, så vil de fortælle dig, hvor du kan parkere og hvor du skal gå hen efterfølgende. Følg skiltene til Jydske Livkompagni og henvend dig til en af befalingsmændene ved modtagerbordet. - Indkvartering (På 10-mandsstuer med bad og toilet (kvinder og mænd er indkvarteret sammen)): Du bliver indkvarteret på en 10-mands stue og får udleveret: - En seng med sengetøj og to håndklæder. - Et stort skab til din militære udrustning. - Et lille skab til dine civile ejendele (cirka mål: 60 x 60 x 60 cm). Tag ikke mere med end der kan være i det lille skab! - I tilknytning til stuen vil der være toiletter og brusekabiner, som du deler med dine stuekammerater. - Løn: Din løn bliver indsat på din NEM-konto i slutningen af måneden. På kasernen anvendes kun kontanter eller VISA/DANKORT i cafeteriaet. Ved behov, kan du få udbetalt et kontant lønforskud (kr. 1350,-) på mødedagen. Du kan herudover få overført et lønforskud (kr. 1350,-) til din NEM-konto efter 14 dage: Det samlede lønforskud skal efterfølgende afdrages over 4 måneder. - Tjenestefriheder: Der kan ansøges om fri til flg.: Dåb, dødsfald, konfirmation, bryllup samt runde fødselsdage (mindst 50 års) blandt nærmeste pårørende (Ægtefælle, børn, søskende, forældre, bedsteforældre, oldeforældre eller personer som har været i forældres sted) Såfremt du udøver idræt på eliteplan og landshold, kan frihed gives i særlige tilfælde. - Mulighed for uddannelse i Hæren Du har i forbindelse med aftjening af din værnepligt, mulighed for at søge to uddannelser i Hæren: o Grundlæggende Sergentuddannelse: Du uddannes til sergent og vil efter endt uddannelse fungere som gruppefører for 8-12 soldater. o Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse: 1 ESK viderefører basisuddannelsen til reaktionsstyrkeuddannelsen. Her uddannes du til professionel soldat og vil efter endt uddannelse blive overført til en af Hærens professionelle enheder. Her vil du få en specialuddannelse inden for forskellige funktioner. - Gode råd:

3 o Sæt dig grundigt ind i hvad det vil sige at være værnepligtig, og hvilke muligheder du har for en karriere i Hæren. Du er kun værnepligtig i fire måneder, så beslutningen skal tages hurtigt, hvis du skal med på holdet. o Vær åben, opfør dig ordentligt, vær en god kammerat og behandl andre med respekt, da det vil være ensbetydende med at du får fire gode måneder. o Du har ved indtrædelsen i værnepligten mulighed for at skabe dig selv overvej hvilket menneske og hvilken soldat du vil være og VÆR det! o Træn din krop og spis sundt! Brug evt. den APP der hedder Træn med Forsvaret, eller find diverse øvelser på Forsvarets hjemmeside. Skulle du på nuværende tidspunkt være i dårlig form, opfordre jeg dig til at komme i gang med at træne med det samme. Det er også en fordel at kunne gå i lang tid og med belastning. o Følg med i hvad 4 KMP laver, og har lavet, på bataljonens FACEBOOK-side V Uddannelsesbataljon Jydske Dragonregiment LOGISTIK: På mødedagen skal du huske at medbringe: HVAD Indkaldelsesordren. DSB eller ARRIVA-stamkort med foto indsat (kan fås på stationerne; til dit frirejsekort). Sundhedskort (i daglig tale sygesikringsbevis). Vaccinationskort Dokumentation for evt. sygdomme eller skader, samt evt. ordineret medicin Domsudskrift (kun hvis du overvejer at søge en videre karriere i forsvaret) Toiletsager (inkl. barbergrej). Idrætstøj Sko, bukser og jakke Det er endvidere en god idé (men ikke noget krav) at medbringe: Civilt tøj til min. to dage (også til udendørs brug) Ur.

4 VIGTIGT Du må ikke benytte din mobiltelefon i tjenestetiden, men gerne i din fritid på kasernen. Husk at kontrollere at du har en NEM-Konto i din bank. Ved spørgsmål af social, økonomisk, juridisk eller personlig art, kontakt da JDR socialrådgiver på Tlf Yderligere informationer kan findes på JDR s hjemmeside: SIGNALTJENESTE: - Mødetid og sted: Du skal møde mandag d. 1. februar 2017 senest kl på Dragonkasernen i Holstebro. Kompagniet er klar til at modtage dig fra KL Du vil først få udleveret din uniform og udrustning senere, hvorfor du skal have lidt praktisk civilt tøj med til de første par dage. Du kan møde allerede den 31. januar om aftenen. Du skal i så fald ringe til kompagniet (TLF ) senest den 30. januar KL Du kommer til at have tjeneste den første weekend og får først mulighed for komme hjem den 10. februar. Med venlig hilsen Kaptajn Christian Ørum Bjerkenes Kompagnichef Jydske Livkompagni

5 I forbindelse med din uddannelse i HBU vil dine instruktører i udbredt grad anvende huskeord til at sikre større udbytte af uddannelsen. Det er en fordel hvis du på forhånd har rimelig styr på nogen af huskeordene. FALKUSE: Huskeord der anvendes af soldaten under klargøring af sin udrustning. F = Funktionering: Her laver man en funktionskontrol af sit GV dette lærer du senere. A = Ammunition: Her kontrolleres den udleverede ammunition, det kontrolleres for BRAS (Buler, Revner og Andre, Skader). L K = Ladning: Her lades sit våben. = Kampviser: Afstandstromlen indstilles på 200m hvorfor? Får du at vide senere. U = Udrustning: Her gennemgås ens tasker/grej således at alle har alt med og dette er kontrolleret. S E = Sløring: Her kommer man krigsmaling i hovedet, græs i hjelmen m.m. = Ekstra udrustning: Her kontrolleres ens radio, panserværnsvåben NEEEEJ det hedder ikke en bazooka + andre specielle ting. Under gennemførelsen af Hærens Basisuddannelse vil du blandt andet modtage uddannelse i følgende indenfor SKYT (skyttetjeneste): Skyttetjeneste Skjul/sløring Kamp i skov Kamp i by Bekæmpelse af køretøjer (kampvogne m.m.) Patruljetjeneste. Kamp fra stilling. Hvordan man bevæger sig i et bestemt terræn. Hvordan man handler i kritiske situationer. Endvidere vil de første par gange i felten (ref.: det vil sige i terrænet/skoven) give dig de redskaber du skal bruge for at blive en god enkeltkæmper og kunne holde dig skjult for fjenden. I forbindelse med disse dage vil du lære en masse, og her er to yderligere huskeord som du skal kunne mestre dagen du møder.:

6 4 B er (dette anvender vi til at vurdere det terræn som vi skal skjule/sløre os i).: B = Bevoksning / Bebyggelse: Som soldat skal du kontrollere at du ligger i et terræn som giver dig sløring, dette kan være bevoksning, altså træer, buske, græs m.m. B = Belysning: Belysning er noget vi som soldater skal undgå, det betyder specifikt at vi ikke ligger os i solen / solstrålen, men altså holder os i skyggen / mørket da dette giver den bedste sløring. Dette er blandt andet fordi vores tøj er mørkegrønt og vi ikke er interesseret i at solen genskinner på evt. metalgenstande m.m. B = Baggrund: Baggrunden betyder det som er bag ved dig som soldat, hver enten du står, knæler eller ligger ned du skal altså sørge for at der er en baggrund som rækker over din egen højde, altså sørger for du ikke er i silhuet. B = Bevægelse: Bevægelse er vigtigt i forbindelse med sløring, sideværts bevægelser er meget nemmere at se / erkende end frem og tilbage + op og ned bevægelser, de sideværts bevægelser, også kaldet for flanke march er det som øjet fanger først. Det næste du skal kunne er følgende huskeord.: FSDOT F= Frit skud: Dvs du som soldat skal have frit skud mod dit mål / fjende, der må altså ikke være noget imellem dit gevær (der hvor dit gevær peger hen) og så dit mål dette gælder ting som, træer, grene, buske, mure osv. er der ting foran dit gevær så vil din kugle / projektil ændre bane og gøre at du ikke rammer. S = Sløring (Sløring i denne forbindelse, er som i de 4 B er som du lærte om i sidste huskeord) D = Dækning: Dækning dækker over begrebet beskyttelse dvs den dækning du er bag ved, skal være en beskyttelse som kan standse fjendes kugler/projektiler. I vores verden arbejder vi med en dækningstykkelse på 120cm fast jord/sand som skal ligge rundt om dig som en mur. O = Observation: Observation betyder det område du skal kunne observere i, altså det område som du kan kigge ud i fra den stilling som du ligger i med dit gevær således at vi kan dække et større område med blot en eller få soldater. T = Til og afgangsveje: Dette betyder at du skal kunne komme frem i skjul og dækning (til og fra din stilling) uden at blive erkendt af fjenden.

VELKOMMEN TIL JYDSKE LIVKOMPAGNI VED UDDANNELSESBATALJONEN/JYDSKE DRAGONREGIMENT

VELKOMMEN TIL JYDSKE LIVKOMPAGNI VED UDDANNELSESBATALJONEN/JYDSKE DRAGONREGIMENT VELKOMMEN TIL JYDSKE LIVKOMPAGNI VED UDDANNELSESBATALJONEN/JYDSKE DRAGONREGIMENT Velkommen til Jydske Livkompagni (4 KMP)! Jeg skriver til dig for at byde dig velkommen til din kommende tjeneste ved vores

Læs mere

VELKOMMEN TIL 2 HBU ESKADRON UDDANNELSESBATALJONEN/JYDSKE DRAGONREGIMENT

VELKOMMEN TIL 2 HBU ESKADRON UDDANNELSESBATALJONEN/JYDSKE DRAGONREGIMENT 2 ESK(HBU)/V UDDBTN/JDR Dragonkasernen 7500 Holstebro Tlf. 7282 3631 VELKOMMEN TIL 2 HBU ESKADRON UDDANNELSESBATALJONEN/JYDSKE DRAGONREGIMENT 1. SITUATION: Du er tilsagt at skulle aftjene din værnepligt

Læs mere

Velkommen til 1. Logistikbataljon ved Trænregimentet

Velkommen til 1. Logistikbataljon ved Trænregimentet Velkommen til 1. Logistikbataljon ved Trænregimentet Du er indkaldt til at aftjene din værnepligt. Du skal i den forbindelse møde på: Hvorup Kaserne mandag d. 05. februar 2018 mellem kl. 07.00 og 10.00

Læs mere

ORIENTERINGSDAG. ved. 1. Logistikbataljon/Trænregimentet på Aalborg Kaserner

ORIENTERINGSDAG. ved. 1. Logistikbataljon/Trænregimentet på Aalborg Kaserner ORIENTERINGSDAG ved 1. Logistikbataljon/Trænregimentet på Aalborg Kaserner Lørdag d. 6. april 2013 Pårørende til værnepligtige soldater ved Hærens Basisuddannelse/Trænregimentet hold februar 2013 indbydes

Læs mere

Orienteringsdag ved 1. Logistikbataljon og Åbent Hus på Aalborg Kaserner

Orienteringsdag ved 1. Logistikbataljon og Åbent Hus på Aalborg Kaserner Orienteringsdag ved 1. Logistikbataljon og Åbent Hus på Aalborg Kaserner Lørdag d. 22. september 2012 Pårørende til værnepligtige soldater ved Hærens Basisuddannelse/Trænregimentet hold august 2012 indbydes

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE Denne folder skal du vise dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Jeg vil herved gerne byde dig velkommen

Læs mere

ORIENTERINGSDAG. ved. 1. Logistikbataljon/Trænregimentet på Aalborg Kaserner

ORIENTERINGSDAG. ved. 1. Logistikbataljon/Trænregimentet på Aalborg Kaserner ORIENTERINGSDAG ved 1. Logistikbataljon/Trænregimentet på Aalborg Kaserner Lørdag d. 21. september 2013 Pårørende til værnepligtige soldater ved Hærens Basisuddannelse/Trænregimentet hold august 2013 indbydes

Læs mere

Praktiske forhold før og under værnepligtstjenesten

Praktiske forhold før og under værnepligtstjenesten Praktiske forhold før og under værnepligtstjenesten Bo Bøgh Lassen Seniorsergent Forsvaret siden16/4-1986 45 år Gift med Bente Far til Jeppe (19), Mikkel (17) og Rasmus (16) Kosovo AUG 00/FEB 01 Irak AUG

Læs mere

Erhvervspraktik ved 4. Nationale Støttebataljon

Erhvervspraktik ved 4. Nationale Støttebataljon Erhvervspraktik ved 4. Nationale Støttebataljon Vordingborg Kaserne Følg praktikanterne på Facebook. Facebook.com/erhvervspraktikvordingborg Kære erhvervspraktikant Som praktikansvarlig ved 4. Nationale

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE Denne folder skal du vise dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Jeg vil herved byde dig velkommen

Læs mere

Kære kommende soldat.

Kære kommende soldat. Kære kommende soldat. Som chef for 1. Logistikbataljon/Trænregimentet er jeg glad for at kunne byde dig velkommen til aftjening af din værnepligt på Hvorup Kaserne. At starte som ny værnepligtig kan være

Læs mere

4. Nationale Støttebataljon Trænregimentet Vordingborg Kaserne

4. Nationale Støttebataljon Trænregimentet Vordingborg Kaserne JUN 2017 4. Nationale Støttebataljon Trænregimentet Vordingborg Kaserne OBS! OBS! OBS! På mødedagen skal du være klar til at udfylde nedenstående skema: Du skal også være venlig at udfylde et spørgeskema

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE Denne folder skal du vise dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Jeg vil herved gerne byde dig velkommen

Læs mere

Tilkørselsveje til Aalborg Kaserner ERHVERVSPRAKTIK VED TRÆNREGIMENTET

Tilkørselsveje til Aalborg Kaserner ERHVERVSPRAKTIK VED TRÆNREGIMENTET Tilkørselsveje til Aalborg Kaserner ERHVERVSPRAKTIK VED TRÆNREGIMENTET Kære erhvervspraktikant Jeg vil herved byde dig velkommen til erhvervspraktik på Aalborg Kaserner. Du skal møde mandag kl. 12.00,

Læs mere

Timeplan til Instruktørkursus. 15 17 JAN 2016 og 29-31 JAN 2016 ved Uddannelsescenter Nordjylland DEC 2015

Timeplan til Instruktørkursus. 15 17 JAN 2016 og 29-31 JAN 2016 ved Uddannelsescenter Nordjylland DEC 2015 Timeplan til Instruktørkursus 15 17 JAN 2016 og 29-31 JAN 2016 ved Uddannelsescenter Nordjylland 1 DEC 2015 Velkommen på kursus Med denne folder vil vi gerne byde dig velkommen på kursus ved Uddannelsescenter

Læs mere

Dette brev indeholder praktiske oplysninger om dit ophold her og vi forventer at du har læst brevet grundigt inden du ankommer til erhvervspraktik.

Dette brev indeholder praktiske oplysninger om dit ophold her og vi forventer at du har læst brevet grundigt inden du ankommer til erhvervspraktik. oktober 2016 Garnisonsstøttesektionen Flyvestation Skrydstrup Lilholtvej 2 6500 Vojens Kære praktikant. Velkommen til erhvervspraktik ved Fighter Wing Skrydstrup. Dette brev indeholder praktiske oplysninger

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 MAR 2013 Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser

Læs mere

II Bataljon. Gardehusarregimentet. HBU Hold AUG 06

II Bataljon. Gardehusarregimentet. HBU Hold AUG 06 Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse Åbent Hus II Bataljon Gardehusarregimentet HBU Hold AUG 06 GARDEHUSARREGIMENTET II UDDANNELSESBATALJON Slagelse d. 1. september 2006 Kære Forældre og Pårørende Som chef

Læs mere

ØVELSESLISTE UGE 06 / 2013 ( 04 FEB 11 FEB ) 1 ESKADRON UDGAVE: 1

ØVELSESLISTE UGE 06 / 2013 ( 04 FEB 11 FEB ) 1 ESKADRON UDGAVE: 1 ØVELSESLISTE UGE 06 / 2013 ( 04 FEB 11 FEB ) 1 ESKADRON UDGAVE: 1 Dato Tid ENH Aktivitet PÅKL ANSV Sted MAN 0700-0715 BM BM-Appel TJ NK APP 04 0715-0930 BM Sidste klargøring og forberedelse TJ DF ESK 0930-1400

Læs mere

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse (HHV, VHV, FHV), modul 3 Vagttjeneste

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse (HHV, VHV, FHV), modul 3 Vagttjeneste Læringsplan for Lovpligtig uddannelse (HHV, VHV, FHV), modul 3 Vagttjeneste Udarbejdet af: AG LPU Dato og år: 01 10-2016 Version 01. Oktober 2016 Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse Åbent Hus. II Uddannelsesbataljon. Gardehusarregimentet

Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse Åbent Hus. II Uddannelsesbataljon. Gardehusarregimentet Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse Åbent Hus II Uddannelsesbataljon Gardehusarregimentet Hærens Basis Uddannelse Hold Februar 2007 GARDEHUSARREGIMENTET II UDDANNELSESBATALJON Slagelse den 5. marts 2007

Læs mere

Arbejdsmarkedet-mit job

Arbejdsmarkedet-mit job Arbejdsmarkedet-mit job Hæren Skrevet af Jakob Dalgaard Matthiesen 9.a 4. november 2009 Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse: 1. De fysiske rammer.side 3 2. Produktionsproces.side 3 3. Arbejdsfunktioner/arbejdsstyrke.side

Læs mere

II Bataljon. Gardehusarregimentet. HBU Hold FEB 06

II Bataljon. Gardehusarregimentet. HBU Hold FEB 06 Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse Åbent Hus II Bataljon Gardehusarregimentet HBU Hold FEB 06 GARDEHUSARREGIMENTET II UDDANNELSESBATALJON Slagelse d. 7. marts 2006 Kære Forældre og Pårørende Som chef for

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE

UDDANNELSESBESKRIVELSE Kompetenceudvikling er vital for Forsvarets evne til at løse tidens og fremtidens opgaver. UDDANNELSESBESKRIVELSE Uddannelsesordning for løjtnantsuddannelse i Hæren/Modul I LBU Udgave: 2017-02-21 Uddannelsesbeskrivelse

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE VIGTIGT! Disse papirer skal læses af dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Velkommen til en uges

Læs mere

Den Kongelige Livgarde, byder dig hermed velkommen til en uges erhvervspraktik på Garderkasernen.

Den Kongelige Livgarde, byder dig hermed velkommen til en uges erhvervspraktik på Garderkasernen. DEN KONGELIGE LIVGARDE 2016-11-16 Til kommende erhvervspraktikanter ved Den Kongelige Livgarde. Den Kongelige Livgarde, byder dig hermed velkommen til en uges erhvervspraktik på Garderkasernen. Programmet,

Læs mere

HÆRENS SERGENTSKOLE. Information. Grundlæggende Sergentuddannelse, hold 2014-1

HÆRENS SERGENTSKOLE. Information. Grundlæggende Sergentuddannelse, hold 2014-1 HÆRENS SERGENTSKOLE Information Grundlæggende Sergentuddannelse, hold 2014-1 Først og fremmest vil jeg byde dig velkommen som elev på Hærens Sergentskole i Varde. Du er en af de særligt udvalgte, og vi

Læs mere

HÆRENS SERGENTSKOLE. Information. Grundlæggende Sergentuddannelse for stampersonel, hold 2014-2

HÆRENS SERGENTSKOLE. Information. Grundlæggende Sergentuddannelse for stampersonel, hold 2014-2 HÆRENS SERGENTSKOLE Information Grundlæggende Sergentuddannelse for stampersonel, hold 2014-2 Velkommen som elev på Hærens Sergentskole i Varde. I løbet af uddannelsen i Varde, vil du modtage undervisning

Læs mere

Tilkørselsveje til Aalborg Kaserner ERHVERVSPRAKTIK VED TRÆNREGIMENTET

Tilkørselsveje til Aalborg Kaserner ERHVERVSPRAKTIK VED TRÆNREGIMENTET Tilkørselsveje til Aalborg Kaserner ERHVERVSPRAKTIK VED TRÆNREGIMENTET Kære erhvervspraktikant Velkommen til erhvervspraktik ved Trænregimentet, Aalborg Kaserner. Som du kan se i denne folder, skal du

Læs mere

Ablation (varmebehandling) af atrieflagren (Radiofrekvensablation)

Ablation (varmebehandling) af atrieflagren (Radiofrekvensablation) Ablation (varmebehandling) af atrieflagren Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til HjerteCenteret på Privathospitalet Mølholm og informere dig om behandlingen. Personalet vil gøre sit

Læs mere

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser Radiofrekvensablation (varmebehandling) af Ablation (varmebehandling) af andre end atrieflimren (Radiofrekvensablation) Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til Privathospitalet Mølholm,

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE

UDDANNELSESBESKRIVELSE Kompetenceudvikling er vital for Forsvarets evne til at løse tidens og fremtidens opgaver. UDDANNELSESBESKRIVELSE Grundlæggende Sergentuddannelse for stampersonel. HSGS/GSU Uddannelsesbeskrivelse Praktiske

Læs mere

Program. Forsvarets Mesterskaber i Militær Femkamp 2008. Jydske Dragonregiment. Dragonkasernen, Holstebro

Program. Forsvarets Mesterskaber i Militær Femkamp 2008. Jydske Dragonregiment. Dragonkasernen, Holstebro Program Forsvarets Mesterskaber i Militær Femkamp 2008 Jydske Dragonregiment Dragonkasernen, Holstebro 13. - 16. maj 2008 Velkomst Jydske Dragonregiment er glad og stolt over at være udpeget som arrangør

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE Denne folder skal du vise dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Jeg vil herved gerne byde dig velkommen

Læs mere

HESTESKADRONEN VED GARDEHUSARREGIMENTET

HESTESKADRONEN VED GARDEHUSARREGIMENTET HESTESKADRONEN VED GARDEHUSARREGIMENTET FORSVARETS UDDANNELSER en anderledes måde at lære på 2 VÆRNEPLIGTIG VED HESK Værnepligten ved Gardehusarregimentets Hesteskadron (HESK) adskiller sig markant fra

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN 2017 Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser

Læs mere

FRIGIVET TIL INTERNETTET

FRIGIVET TIL INTERNETTET JÆGERKORPSET Kursusbeskrivelse for Patruljekursus 1. FORMÅL At give kursisten en sådan viden, færdigheder og holdninger, at den pågældende kan indgå i opklarings- og kamppatruljevirksomhed på underafdelings-

Læs mere

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser Radiofrekvensablation (varmebehandling) af Ablation (varmebehandling) af andre end atrieflimren (Radiofrekvensablation) Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til HjerteCenteret på Privathospitalet

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN udgave

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN udgave Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN 2017 4. udgave Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker,

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE

UDDANNELSESBESKRIVELSE Kompetenceudvikling er vital for Forsvarets evne til at løse tidens og fremtidens opgaver. UDDANNELSESBESKRIVELSE Officersbasisuddannelse, HRN Uddannelsesbeskrivelse Formål Formålet med officersbasisuddannelsen

Læs mere

Bliv din egen træner Bliv din egen træner

Bliv din egen træner Bliv din egen træner 30 31 MAR 2019 (Vordingborg) 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn for dig og din

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE, GRUNDLÆGGENDE SERGENTUDDANNELSE, FLV

UDDANNELSESBESKRIVELSE, GRUNDLÆGGENDE SERGENTUDDANNELSE, FLV UDDANNELSESBESKRIVELSE, GRUNDLÆGGENDE SERGENTUDDANNELSE, FLV 1. FORMÅL Uddannelsen har til formål at bibringe eleven de fornødne forudsætninger for at kunne fungere som mellemleder på laveste funktionsniveau.

Læs mere

KAMPVOGNSKOMMANDØRKURSUS LEOPARD 2 A5

KAMPVOGNSKOMMANDØRKURSUS LEOPARD 2 A5 Hærens Operative Kommando KURSUSBESKRIVELSE Hærens Kampskole Kursuskode: HKS 20 KAMPVOGNSKOMMANDØRKURSUS LEOPARD 2 A5 Formål 1. At give eleven sådan viden og færdigheder, at denne er i stand til at udføre

Læs mere

Besøgsdag ved 2. Logistikbataljon på Aalborg Kaserner

Besøgsdag ved 2. Logistikbataljon på Aalborg Kaserner Besøgsdag ved 2. Logistikbataljon på Aalborg Kaserner Lørdag d. 9. marts 2019 Velkommen til 2. Logistikbataljon 2. Logistikbataljon ved Trænregimentet inviterer hermed kommende værnepligtige til besøgsdag.

Læs mere

HÆRENS SERGENTSKOLE. Information. Grundlæggende Sergentuddannelse, hold 2014-2

HÆRENS SERGENTSKOLE. Information. Grundlæggende Sergentuddannelse, hold 2014-2 HÆRENS SERGENTSKOLE Information Grundlæggende Sergentuddannelse, hold 2014-2 Velkommen som elev på Hærens Sergentskole i Varde. I løbet af uddannelsen i Varde, vil du modtage undervisning i den grundlæggende

Læs mere

Lovpligtig uddannelse,

Lovpligtig uddannelse, Lovpligtig uddannelse, modul 4 15 17 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Lovpligtig uddannelse, modul 4. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Idrætsinformation 18/2016

Idrætsinformation 18/2016 JYDSKE DRAGONREGIMENTS IDRÆTSFORENING Dragonkasernen 1 7500 Holstebro Idrætsinformation 18/2016 Telefon: +45 25 55 25 80 E-post: jdri@mil.dk www.jdri.dk Til JDRI medlemmer. 25-05-2016 Emne: Indbydelse

Læs mere

Velkommen til. Haderslev Kasernes Venners Generalforsamling 2019

Velkommen til. Haderslev Kasernes Venners Generalforsamling 2019 Velkommen til Haderslev Kasernes Venners Generalforsamling 2019 1 Haderslev Kasernes Venner Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed i det forgangne år. 2 Til Forsvarsministeren. Formanden for

Læs mere

Svær Transportdeling er tilbage ved Trænregimentet.

Svær Transportdeling er tilbage ved Trænregimentet. Svær Transportdeling er tilbage ved Trænregimentet. Tro kan flytte bjerge, Kampvogne kræver blokvogne. Ovennævnte er med til at berettige Svær Transportdeling og som det ses på billedet fra 1960, taget

Læs mere

Skydelederkursus 1. Skydelederkursus 1

Skydelederkursus 1. Skydelederkursus 1 05 08 APR 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn for dig og din enhed. Formål

Læs mere

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk HANDELSFAGSKOLEN velkommen til SKÅDE HANDELSFAGSKOLEN handelsfagskolen.dk ELEV på handelsfagskolen Handelsfagskolen uddanner elever inden for handel og specialdetailhandel samt lægesekretærer. Vores elever

Læs mere

Lovpligtig uddannelse,

Lovpligtig uddannelse, Lovpligtig uddannelse, modul 4 09-11 NOV 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Lovpligtig uddannelse, modul 4. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver

Læs mere

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk HANDELSFAGSKOLEN velkommen til SKÅDE HANDELSFAGSKOLEN handelsfagskolen.dk ELEV på HANDELSFAGSKOLEN Handelsfagskolen uddanner elever inden for detailhandel og handel samt lægesekretærer. vores elever kommer

Læs mere

Studieordning HÆRENS OFFICERSBASISUDDANNELSE

Studieordning HÆRENS OFFICERSBASISUDDANNELSE Studieordning HÆRENS OFFICERSBASISUDDANNELSE Indhold 1. Indledning... 3 2. Officersbasisuddannelsens formål... 3 3. Officersbasisuddannelsens mål for læringsudbytte... 3 4. Officersbasisuddannelsens omfang

Læs mere

Geriatrisk afsnit G2. Geriatri (græsk: geras (alderdom), iatreia (helbredelse) er et medicinsk speciale omhandlende læren om sygdomme hos ældre.

Geriatrisk afsnit G2. Geriatri (græsk: geras (alderdom), iatreia (helbredelse) er et medicinsk speciale omhandlende læren om sygdomme hos ældre. Geriatrisk afsnit G2 Geriatri (græsk: geras (alderdom), iatreia (helbredelse) er et medicinsk speciale omhandlende læren om sygdomme hos ældre. Velkommen til afsnit G2 På dette afsnit indlægges ældre patienter

Læs mere

Velkommen til de Midlertidige boliger

Velkommen til de Midlertidige boliger Velkommen til de Midlertidige boliger Kontaktoplysninger Rønnebækhus Vallensbæk Stationstorv 6 2665 Vallensbæk Strand Tlf 4373 4344 Midlertidige boliger Tlf. 2478 6178 (hele døgnet) Visitationen E-mail:

Læs mere

FORORD MØNT- OG KORTTELEFONER: Det er en fornøjelse at kunne byde velkommen til. Køreskole Sjælland (KØSK SJÆ). MOTION / IDRÆT:

FORORD MØNT- OG KORTTELEFONER: Det er en fornøjelse at kunne byde velkommen til. Køreskole Sjælland (KØSK SJÆ). MOTION / IDRÆT: - 8 - MØNT- OG KORTTELEFONER: FORORD Det er en fornøjelse at kunne byde velkommen til Køreskole Sjælland (KØSK SJÆ). Dette hæfte indeholder praktiske oplysninger for elever på køreskolen, samt om forholdene

Læs mere

Idrætsinformation nr. 11/2016

Idrætsinformation nr. 11/2016 JYDSKE DRAGONREGIMENTS IDRÆTSFORENING Dragonkasernen 1 7500 Holstebro Telefon: +45 25 55 25 80 E-post: jdri@mil.dk www.jdri.dk Idrætsinformation nr. 11/2016 Til Alle enheder ved JDR. 31-03-2016 Emne: Idrætsdag

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Lektionsoversigt 6002 march BSO og afsøgning

Lektionsoversigt 6002 march BSO og afsøgning Lektionsoversigt 6002 march BSO og afsøgning Lek nr. 1. Teori 60 min Praksis 90 min March Forskydning, opsiddet Gennemføre forskydning, opsiddet efter huskeordet SIMUMFAHROF samt en kalke. Delingsføreren

Læs mere

Faglærer-kursus i Udvidet Skydeteknik

Faglærer-kursus i Udvidet Skydeteknik Hærens Operative Kommando KURSUSBESKRIVELSE Hærens Kampskole Kursuskode: Faglærer-kursus i Udvidet Skydeteknik Indledning Formål De danske bidrag til INTOPS og udviklingen af kampeksercitser til disse,

Læs mere

PRAKTISKE INFORMATIONER

PRAKTISKE INFORMATIONER PRAKTISKE INFORMATIONER Mødetid Undervisningen starter med morgensang kl. 8.15. Som forældre er man velkommen til at deltage i morgensangen på sidelinjen. Hvis man kommer for sent, bedes man vente i klassen,

Læs mere

Navn Mål Indhold Gennemførelse og kontrol Henvisninger og hjælpemidler

Navn Mål Indhold Gennemførelse og kontrol Henvisninger og hjælpemidler Lektionsoversigt 6031 Lek nr. 1 1t kommandodeling ORG, PSN OPG Efter LEK skal soldaten kunne genfortælle: kommandodeling ORG, PSN i kommandodeling OPG. Til sin rådighed har kursisten egne og udleverede

Læs mere

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten :

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten : Årshjulet: Vi har endnu ikke fået planlagt vores fælles årshjul for hele året, så derfor er der ikke en overordnet plan for hvilke temaer og aktiviteter året kommer til at bestå af. I får mere info om

Læs mere

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening Lær at skyde i din lokale skytteforening Koncentration. Sigt. Ram plet. Alle kan gå til skydning uanset alder og fysisk form. Find et skytteforening i dit lokalområde og giv dig selv en udfordring Læs

Læs mere

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber.

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Velkommen til Landsmesterskaber 2016 DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Efter sæsonens stævner i landsdelsforeningerne mødes vi til DGI

Læs mere

Gardehusarregimentet. Kontaktofficeren

Gardehusarregimentet. Kontaktofficeren Kontaktofficeren Emner Hvilken støtte/muligheder der findes for den hjemvendte soldat? SSOP, KSO, HKKF Livlinen, Soldaterlegatet, Danske Veteranhjem, Veterankortet, Forsvarets Veterancenter. Rotation.

Læs mere

CENTER FOR SERGENT OG MARITIM UDDANNELSE FREDERIKSHAVN

CENTER FOR SERGENT OG MARITIM UDDANNELSE FREDERIKSHAVN Velkommen CENTER FOR SERGENT OG MARITIM UDDANNELSE FREDERIKSHAVN I anledning af at du har fået indkaldelsesordre om at møde ved Søværnet, byder Center For Sergent og Maritim Uddannelse (SMC) dig velkommen.

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M42. Medicinsk Center

Patientinformation. Velkommen til M42. Medicinsk Center Patientinformation Velkommen til M42 Medicinsk Center Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om Medicinsk Center og læse om, hvad du

Læs mere

RFA Radiofrekvensablation

RFA Radiofrekvensablation RFA Radiofrekvensablation 2 Sidst revideret d. 3. april 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. Introduktion til HjerteCenter Varde... 4 3. RFA (Radiofrekvensablation)... 5 4. Generel information...

Læs mere

AFTC BASISUDDANNELSE FLYVEVÅBNETS PORTALEN TIL FLYVEVÅBNET. Side 1

AFTC BASISUDDANNELSE FLYVEVÅBNETS PORTALEN TIL FLYVEVÅBNET. Side 1 AFTC FLYVEVÅBNETS BASISUDDANNELSE Side 1 PORTALEN TIL FLYVEVÅBNET Indholdsfortegnelse Overskrift til siden omkring tandlæge osv 3 Postadresse under opholdet: 3 Kontakt altid Air Force Training 3 Centre

Læs mere

ORIENTERINGSDAG LØR 5 MAR 2016

ORIENTERINGSDAG LØR 5 MAR 2016 ORIENTERINGSDAG LØR 5 MAR 2016 Agenda Præsentation af kompagniledelsen Hold FEB 2016 Indhold i værnepligtsuddannelsen Ændringer ift. i gamle dage Hvad/Hvordan? HRU (konstabelelev) og sergentskole Spørgsmål

Læs mere

Når du møder den hjemløse eller svært kontaktbare veteran. Introduktion til arbejdet med veteraner

Når du møder den hjemløse eller svært kontaktbare veteran. Introduktion til arbejdet med veteraner Når du møder den hjemløse eller svært kontaktbare veteran Introduktion til arbejdet med veteraner Introduktion til arbejdet med veteraner Danmark har de sidste 20 år haft mere en 31.000 soldater udsendt

Læs mere

KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune

KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune Dit ophold kan give dig mulighed for, at du kan: kan bibeholde og/eller

Læs mere

Idrætsinformation 13/2011

Idrætsinformation 13/2011 JYDSKE DRAGONREGIMENTS IDRÆTSFORENING Kasernevej 5 7500 Holstebro Telefon til idrætskontoret: +45 96 130 268 E-post: jdri@mil.dk www.jdri.dk Idrætsinformation 13/2011 Til JDRI medlemmer. 01 SEP 2011 Emne:

Læs mere

PERIODEVIS AFLASTNING

PERIODEVIS AFLASTNING PERIODEVIS AFLASTNING Velkommen til PERIODEVIS AFLASTNING i Brønderslev Kommune, Plejecenterområdet. PERIODEVIS AFLASTNING Velkommen til periodevis aflastningsophold i Brønderslev Kommune. Formålet med

Læs mere

Om dansk fodfolk , Regimentets kanonkompagni

Om dansk fodfolk , Regimentets kanonkompagni Om dansk fodfolk 1932-1941, Regimentets kanonkompagni Indledning Fodfolksregimenternes kanonkompagnier blev oprettet som en del af 1937-ordningen, og udrustet med en - efter datidens forhold - slagkraftig

Læs mere

Kompetenceprofil for logistikmand (LOGMD)/INTOPS HOVEDFUNKTIONSDATA HOVEDOPGAVER DELOPGAVER

Kompetenceprofil for logistikmand (LOGMD)/INTOPS HOVEDFUNKTIONSDATA HOVEDOPGAVER DELOPGAVER Kompetenceprofil for logistikmand (LOGMD)/INTOPS HOVEDFUNKTIONSDATA Funktionsbetegnelse Funktionsniveau og værnstilhørsforhold Antal stillinger af denne type Forudsætninger Hovedopgaver for funktionen

Læs mere

Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide

Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide April 2012 Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide På Akut

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Velkommen på døgnrehabiliteringsophold. Støtte til en selvstændig tilværelse

Velkommen på døgnrehabiliteringsophold. Støtte til en selvstændig tilværelse Velkommen på døgnrehabiliteringsophold Støtte til en selvstændig tilværelse Intro Målet med et døgnrehabiliteringsophold er, at du gennem intensiv træning og støtte fra afdelingens personale, bliver i

Læs mere

UGE 27: 2. JULI - 6. JULI

UGE 27: 2. JULI - 6. JULI UGE 27: 2. JULI - 6. JULI W W W. S B B C. D K VELKOMMEN For 13. år i træk afholder Svendborg Basketball Club, i samarbejde med DGI Basketball, Svendborg Shooting Camp! Svendborg Shooting Camp 2017 vil

Læs mere

PROJEKT. gennem ild og vand

PROJEKT. gennem ild og vand PROJEKT gennem ild og vand PROJEKT gennem ild og vand Når du læser denne folder, er det enten fordi du er: Elev på en skole i Vejle Kommune og er i alderen 13-16 år. Er forældre til en ung i alderen 13-16

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon:

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon: VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Småstyrkers Kamp, LPU 3 Lovpligtig uddannelse, modul 3, 1046 Udgivelse JAN 2015 2. FAGETS MÅL Formålet med uddannelsen er at give kursisten viden, færdigheder og kompetencer

Læs mere

Velkommen. Nykøbing F. Sygehus

Velkommen. Nykøbing F. Sygehus Velkommen Nykøbing F. Sygehus Indhold 3 Velkommen til Nykøbing F. Sygehus 4 Til og fra sygehuset 5 Praktiske informationer 7 Når du skal behandles ambulant 8 Oversigtskort over Nykøbing F. Sygehus 10 Når

Læs mere

Velkommen. Næstved Sygehus

Velkommen. Næstved Sygehus Velkommen Næstved Sygehus Indhold 3 Velkommen til Næstved Sygehus 4 Til og fra sygehuset 5 Praktiske informationer 7 Når du skal behandles ambulant 8 Oversigtskort over Næstved Sygehus 10 Når du skal indlægges

Læs mere

Velkommen. Slagelse Sygehus

Velkommen. Slagelse Sygehus Velkommen Slagelse Sygehus Indhold Velkommen til Slagelse Sygehus side 3 Til og fra sygehuset side 4 Praktiske informationer side 5 Når du skal behandles ambulant side 7 Oversigtskort over Slagelse Sygehus

Læs mere

Hjemområde B 2012/2013. Velkommen til hjemområde B. Team B

Hjemområde B 2012/2013. Velkommen til hjemområde B. Team B Hjemområde B Velkommen til hjemområde B I denne folder kan I læse lidt om hverdagen i hjemområde B, vores tanker om læring, vores struktur og organisering. Desuden kan I læse om vores forventninger til

Læs mere

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Jeg savner omklædningsrummet eller rettere snakken, for det var her, erfaringerne

Læs mere

Frederiksgadecenteret

Frederiksgadecenteret Velkommen til Frederiksgadecenteret Aflastningspladser Frederiksgadecenteret Frederiksgade 8 4690 Haslev Tlf. 56 20 41 40 Indledning Som aflastningsbeboer på Frederiksgadecenteret ønskes du hjertelig velkommen

Læs mere

Velkommen til Fanø Plejecenter. "Hybenhuset "

Velkommen til Fanø Plejecenter. Hybenhuset Velkommen til Fanø Plejecenter "Hybenhuset " Hybenhuset Hybenhuset består af 9 1-værelses lejligheder med fælles køkken og opholdsstue. Hybenhuset er en del af Fanø Plejecenter. Fanø Plejecenters bygninger

Læs mere

Informationshæfte Sommer Camps 2012

Informationshæfte Sommer Camps 2012 Informationshæfte Sommer Camps 2012 Indledning Formålet med at lave dette informationshæfte til vores camps, er at sikre at afholdelsen kommer til at foregå i en god atmosfære, og at alle, deltagere, trænere

Læs mere

Stævneprogram. Det Uofficielle DM for U10 drenge og piger 2015. Greve d. 18. 19. april 2015

Stævneprogram. Det Uofficielle DM for U10 drenge og piger 2015. Greve d. 18. 19. april 2015 Stævneprogram Det uofficielle DM for U10 drenge og piger Greve d. 18. 19. april 2015 Billeder fra U10DM 2014 se mere på http://www.flickr.com/photos/grevehaandbold Kære deltager For 16. gang byder vi jer

Læs mere

Hannerup Pleje og Rehabiliterings Center

Hannerup Pleje og Rehabiliterings Center Hannerup Pleje og Rehabiliterings Center Aflastningsplads Der kan være forskellige formål med et ophold på en aflastningsplads på Hannerup Pleje og Rehabiliterings Center: at aflaste din ægtefælle / dine

Læs mere

Program. Danmarks- og Forbunds Mesterskaber i Militær Femkamp 2015. Gardehusarregimentet

Program. Danmarks- og Forbunds Mesterskaber i Militær Femkamp 2015. Gardehusarregimentet Program Danmarks- og Forbunds Mesterskaber i Militær Femkamp 2015 Gardehusarregimentet Gardehusarkasernen, Slagelse 22-23. oktober 2015 VELKOMST Velkommen til Gardehusarkasernen, hvor Slagelse Garnisons

Læs mere

Kompetenceprofil for Electronic Warfare Operatør/sprog HOVEDFUNKTIONSDATA HOVEDOPGAVER DELOPGAVER

Kompetenceprofil for Electronic Warfare Operatør/sprog HOVEDFUNKTIONSDATA HOVEDOPGAVER DELOPGAVER Kompetenceprofil for Electronic Warfare Operatør/sprog HOVEDFUNKTIONSDATA Funktionsbetegnelse Electronic Warfare Operatør/sprog (EWOPR/sprog) Funktionsniveau og M100 (hæren). værnstilhørsforhold Antal

Læs mere

Fredag d. 28/6 Søndag d. 30/6 2013 (det er i år 16 gang SSK deltager)

Fredag d. 28/6 Søndag d. 30/6 2013 (det er i år 16 gang SSK deltager) Fredag d. 28/6 Søndag d. 30/6 2013 (det er i år 16 gang SSK deltager) Hvad kan i læse om i præsentationen? Status på tilmeldinger Hvor mange bliver vi Transport til Kibæk og mødetid (for de spillere der

Læs mere