Weekend. Nr. 20/11. årgang/fredag 1. juni 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Weekend. Nr. 20/11. årgang/fredag 1. juni 2012"

Transkript

1 Weekend Nr. 20/11. årgang/fredag 1. juni 2012 HR gav appetitvækker på det nye ledelsesgrundlag Torsdag middag stod chefkonsulent Carsten Lingren og udviklingskonsulent Rikke Slej fra HR klar til at møde medarbejderne på vej til kantinen på Roskildevej 65 for at give dem en appetitvækker på det nye ledelsesgrundlag. Mange havde allerede set filmen om ledelsesgrundlaget på CoopNet, og de fik nu mulighed for at give deres mening til kende eller få uddybet nogle af tankerne bag ledelseskompetencerne; ledelse af forretning, faglig ledelse, ledelse af mennesker og personlig ledelse. En nonfoodmedarbejder mente, at otte ud af 10 ledere i Coops bagland primært havde fået deres job på grund faglige kompetencer. Carsten Lingren ville ikke afvise påstanden, men gav udtryk for, at medarbejderne i dagens Danmark kræver god ledelse, og de unge vil i fremtiden i endnu højere grad kræve ledere, som forstår at lede mennesker og de vil forvente, at ledere også behersker det personlige lederskab. Så der ville ske forandringer over mod en mere komplet ledelse, da det også er en væsentlig forudsætning for en god bundlinie. Kundeservicechef Carsten Due fra Logistik sikrede sig en håndfuld af de blå, gule, røde og grønne bolsjer med følgende kommentar: Det er godt med meget af det hele både bolsjer og ledelse.

2

3 HR-udvikling besøgte onsdag og torsdag kantinerne på Roskildevej 29, 45 og 65. Udover bolsjer blev der uddelt brochurer og plakater. Hvad siger medarbejderne? Jeg var 2 år om at høre om SIG modellen jeg har allerede nu hørt meget om Ledelsesgrundlaget. Vi har spillet Ledelsesgrundlagsspillet og var ikke helt enige om styrker og udviklingspunkter men det bragte os tættere sammen og vi fik afstemt vores opfattelse af ledelse i området. Jeg er stødt på Ledelsesgrundlaget i forbindelse med min PU samtale det flød lidt sammen i forberedelsen men dialogen var bedre end sædvanligt kom længere omkring. Det er i tråd med det vi allerede gør. Det er på langt sigt vi kan rykke os på Personlig ledelse og ledelse af mennesker. Er man lidt nørdet, hvis jeg siger, at jeg gerne vil have en plakat med hjem og hænge den op? Vi har lige gennemført spillet. Det var super godt og gav anledning til nogle gode samtaler. På visse områder var vi meget uenige om scorer Vi er allerede gode til ledelse af forretningen, men vi ved også godt, hvor skoen trykker ledelse af mennesker. Det ser super godt ud fede farver, som man bliver i godt humør af.

4 Miljøstyrelsen kortlægger madaffald i Coop-containere Alle Coops kæder er repræsenteret med til sammen 13 butikker i et projekt, der skal kortlægge madaffald i detailhandlen og servicesektoren (hoteller, restauranter og lign.). Sorteringsprojektet af igangsat og finansieret af Miljøstyrelsen. Butikkerne får tømt deres container ud på et gulv i en lagerhal, hvor det bliver splittet op i mindre dele, hvorefter hver fraktion bliver vejet. Coop deltager i sorteringsprojektet, da det giver virksomheden viden om, hvad der bliver kasseret. Denne viden er et supplement til, hvad der kan aflæse i datawarehouse. Coop til Fairtrade Business Forum Torsdag formiddag deltog en række medarbejdere fra Food, kæder, CSR og Kommunikation i den årlige Fairtrade Business Forum, som blev afholdt i Børssalen i København. Der var oplæg fra Fødevarestyrelsen, Ben & Jerry s, Dansk Erhverv og formiddagen blev rundet af af Hella Joof, der er Fairtradeambassadør og fortalte om hendes tur til Malawi sammen med Fairtrade Mærket i februar måned. En tur der gjorde stort indtryk på hende og viste hende, at Fairtrade virkelig gør en forskel og giver fattige bønder i Malawi nye muligheder. Direktør i Fairtrade Mærket, Jonas Giersing, gav en status og kunne fortælle, at 1,15 mio. bønder og plantageejere er med i Fairtradeordningen, og at den bonus de modtager har stor betydning for dem og deres familier i alt ca. 5 mio. mennesker. Fairtrade vækstede i 2011 med 20 pct. i omsætning, det er især nye kategorier som is og marmelade, der bidrager til stigningen, der blev i alt udbetalt 5,8 mio. kroner i Fairtrade bonus i 2011, hvilket er en stigning på 16 pct. ift. året før. Fairtrade-mærket har en kendskabsgrad på 86 pct. og 83 pct. finder mærket troværdigt. I næste uge har bl.a. Kvickly fokus på Fairtrade i tilbudsavisen. Det betyder mærket Fairtrade Mærket er en mærkningsordning, der hverken fremstiller eller sælger produkter, men i stedet mærker produkter, som lever op til standarder for Fairtrade. Fairtrade Mærket er medlem af den internationale fællesorganisation Fairtrade International (FLO), som bl.a. udgiver Fairtrade standarderne, der skal sikre bedre priser, rettigheder og arbejdsforhold for producenter og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande. Bag alle Fairtrade-mærkede varer står et internationalt, uafhængigt kontrolsystem.

5 Ny sejr til Coop over Puma Højesteret afsagde i går dom i en sag mellem Fakta og Puma. Sagen drejede sig om en sko, som Fakta markedsførte i uge 17 tilbage i Skoen havde et design, der krænkede Pumas kendte formstrip. Det erkendte Fakta straks, indstillede samme dag salget og tilbød at betale en erstatning til Puma på kr. for de knap 1700 par sko, der var blevet solgt. Men Puma ønskede en meget større erstatning, og Sø- og Handelsretten tilkendte dem en erstatning på kr. Men nu har Højesteret fastslået, at Puma ikke har krav på vederlag og erstatning udover de kr., som man altså allerede har modtaget. Dermed har Puma nu lidt 3 klokkeklare nederlag i træk til Coop, hvor juridisk direktør Per Sjøqvist glæder sig over dommen, der er principiel og af stor praktisk betydning i relation til spørgsmålet om udmåling af erstatning i fremtidige krænkelsessager. Det er i øvrigt den 5. Højesteretssejr til Coop i den type sager, hvor vi også har vundet over Adidas og Bestseller. Kvickly parat til Fødevarebanken Under forudsætning af grønt lys fra Fødevarestyrelsen vil Kvickly Sundby og Kvickly Amager blive de første i Coop, som indgår et samarbejde med Fødevarebanken. Fødevarebanken henter de kasserede varer, som stadig er gode nok, og uddeler dem gratis til forskellige steder, der serverer mad. Det kan fx være Red Barnet eller herberger for hjemløse. Hvis projekt får myndighedernes godkendelse, og det bliver en succes, kan det blive udvidet til at omfatte flere butikker og varehuse. Uddeler Thomas Rolighed triumferer med månedens butik Cirka hver sjette butik i SuperBrugsen er blevet kåret som månedens butik, siden den eftertragtede pokal første gang blev overrakt til SuperBrugsen Thisted i oktober Og nu har uddeler Thomas Rolighed som den første præsteret at modtage trofæet for anden gang for sammen med et nyt team af medarbejdere at drive et købmandskab lidt ud over det sædvanlige. Den 31- årige uddeler kunne for to år siden juble sammen med sine medarbejdere i SuperBrugsen Skødstrup nord for Aarhus, da de fik overrakt pokalen af salgschef Henrik Nymark. I morges kunne han i SuperBrugsen Vesterbro Torv for anden gang modtage pokalen og sammen med sine medarbejdere fejre det gode købmandskab. Læs mere i Mit Coop Inside i næste uge.

6 Coop Nonfood tekstil i samarbejde med Teknologisk institut Coops tekstiler har en høj kvalitet, og det skal de gerne blive ved med at have. Nonfood har derfor fået opdateret kvalitetskravene i samarbejde med tekstileksperter fra Teknologisk Institut. Torsdag var Tekstil så på kursus for at få præsenteret de opdaterede Coop kvalitetskrav og herefter på rundvisning på Teknologisk tekstils laboratorium. Vores kollegaer fik bl.a. lov til at teste Friends flyverdragten og regntøj for bl.a. rivstyrke, vandafvisning og vandtæthed og fik et hurtigt bevis på, at de skrappe kvalitetskrav var overholdt. Nonfood og Kvalitetsafdelingen har deltaget i udviklingen af kvalitetskravene med en taskforce gruppe, og har bidraget til, at der stilles de relevante krav. Det gælder også skarpe krav på fravær af kemiske stoffer. Det har været en lang proces, hvor den nuværende udgave - en indviklet kvalitetsmanual på 39 sider - nu er halveret. De nye tekstilkrav erstatter de nuværende krav og overholdes af alle Coop leverandører, både i EU og Østen. Det nye kontor i Østen Coop DK Asia, som åbner i dag, fredag, skal således sikre, at vores importerede tekstiler overholder kravene.

7 Elev-kampagne i slutspurt langs stærkt trafikeret bane Passagerer i S-, regional- og intercitytog kan nu få et glimt af et stort banner ved Coops distributionscenter i Albertslund. Og måske en moster eller onkel kommer i tanke om, at en elevplads i en af Coops kæder kunne være en ide for nevøen eller niecen med tanke for, at det er en fremtid med ansvar og udfordringer. HR-konsulent Sanne Larsen (billedet) har taget den utraditionelle kanal i brug for at sætte den afgørende slutspurt ind i årets elevkampagne, der inden sommerferien gerne skulle føre til cirka 300 nye elever i salg, produktion og kontor. Banneret kan også ses på fem lastbiler, som kører for Coop over alt i landet. Elev-kampagnen benytter sig også af en elevbrochure, butikker, tilbudsaviser, facebook, skoler og personligt brev til servicemedarbejdernes forældre.

8 Kommunikationsafdelingen WeekendCoop produceres af Kommunikationsafdelingen til medarbejderne på hovedkontor og øvrigt bagland for Coop Danmark A/S hver fredag. Har du ideer eller informationer, du ønsker omtalt i WeekendCoop, er du meget velkommen til at maile:

Bliv elev i. Sådan får du en elevplads i Coop læs hvordan Nicolaj var kæk til jobsamtalen. til nye elever. og sundt købmandskab

Bliv elev i. Sådan får du en elevplads i Coop læs hvordan Nicolaj var kæk til jobsamtalen. til nye elever. og sundt købmandskab Bliv elev i Godt og sundt købmandskab Lisa Andersen tager en elev uddannelse i Danmarks største detailhandels virksomhed Læs alt om Coops elevuddannelser Sådan får du en elevplads i Coop læs hvordan Nicolaj

Læs mere

inside God sommer Wikke og Rasmussen på TV for #11 mit UGE 25-30 I 23. ÅRGANG 21. juni 12 Dagli Brugsen først med mobilsite 3

inside God sommer Wikke og Rasmussen på TV for #11 mit UGE 25-30 I 23. ÅRGANG 21. juni 12 Dagli Brugsen først med mobilsite 3 mit #11 UGE 25-30 I 23. ÅRGANG 21. juni 12 God sommer inside Wikke og Rasmussen på TV for CoopPlus bagsiden Dagli Brugsen først med mobilsite 3 Kvickly Grindsted godt fra start 4 Ledelsesgrundlaget ruller

Læs mere

STAR. Orla Dahl Jepsen

STAR. Orla Dahl Jepsen STAR Internt Actona-magasin om lederudvikling i milliardklas sen For 8-10 år siden sagde jeg klart: Uddannelse er opreklameret. De ord er jeg ikke bange for at tage i mig igen. På den måde vil jeg også

Læs mere

Kom indenfor! Årsberetning IKEA Danmark FY13

Kom indenfor! Årsberetning IKEA Danmark FY13 Kom indenfor! Årsberetning IKEA Danmark FY13 Nemmere, grønnere og mere inspirerende 3.7 % Omsætningsvækst i FY13 Mange har mistet deres job, det er blevet sværere at låne penge, bolighandlen står stille,

Læs mere

Strategi. Forbrugerrådets strategi og visioner. De næste ti år Forbrugerrådets vision frem mod 2020

Strategi. Forbrugerrådets strategi og visioner. De næste ti år Forbrugerrådets vision frem mod 2020 Strategi Forbrugerrådets strategi og visioner De næste ti år Forbrugerrådets vision frem mod 2020 DET gør vi de næste tre år Strategiske mål for Forbrugerrådets arbejde 2011-2013 Her skal vi satse Interview

Læs mere

MødrehjælpenNyt NR. 37 / AUGUST 2015

MødrehjælpenNyt NR. 37 / AUGUST 2015 MødrehjælpenNyt NR. 37 / AUGUST 2015 Michelle fik støtte til at starte uddannelse som ung mor Reportage Unge forældre i Odense får hjælp 360 rundt om deres situation Frivillig Frivillige gav indspark til

Læs mere

inside Chef med begejstring #12 Salgschef Gert Ullerlund har passion for Porche og ledelse mit Det går pengene fra Velgørenhedsknappen til 4

inside Chef med begejstring #12 Salgschef Gert Ullerlund har passion for Porche og ledelse mit Det går pengene fra Velgørenhedsknappen til 4 mit #12 UGE 31 I 23. ÅRGANG 2. august 12 inside Det går pengene fra Velgørenhedsknappen til 4 Lukket i to år - åbner om et 5 Vind en edderkoppefanger - bagsiden Chef med begejstring Salgschef Gert Ullerlund

Læs mere

- Et brugerdrevent innovationsprojekt

- Et brugerdrevent innovationsprojekt - Et brugerdrevent innovationsprojekt Viden om demens i hjemmet Hands-on erfaringer er bedre end 100 PowerPointslides Vi vil gerne være med! En øjenåbner for demens koordinatoren Deltagere og partnere

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Tiltaltes valgte forsvarere har under sagen afgivet følgende proceserklæring:

Tiltaltes valgte forsvarere har under sagen afgivet følgende proceserklæring: Retten i Århus DOM afsagt den 10. februar 2006 af Retten i Århus, 8. afdeling, i sag SS 8.1420/2005 Anklagemyndigheden mod Arla Foods Amba CVR-nr. 2531 3763 ved viceadministrerende direktør Povl Krogsgaard

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

Et forår med kundeaktiviteter

Et forår med kundeaktiviteter Nye kunder siden sidst Tyske TimePlan arbejder videre Frelsens Hær i drift Norsk forhandler satser på TimePlan Sunset Boulevard flyttede til noget større Kunderne har talt Nu kommer Autoplan Få mere tid

Læs mere

Baggrundsbilag til evaluering af Legens dag 2012

Baggrundsbilag til evaluering af Legens dag 2012 Baggrundsbilag til evaluering af Legens dag 2012 1 Hvorfor leg?...2 1.1 Kampagnens fokus og indhold...2 1.2 Mål og Evaluering...3 2 Den interne kampagne...4 2.1 Landsdelsledelser...4 2.2 Direkte kontakt

Læs mere

inside Coops kæder står sammen om Danmarks Indsamling #18 mit Ledelsesbølgen: Coops kæmpestore satsning på uddannelse...side 8

inside Coops kæder står sammen om Danmarks Indsamling #18 mit Ledelsesbølgen: Coops kæmpestore satsning på uddannelse...side 8 mit #18 UGE 51 I 23. ÅRGANG 20. december 2012 inside Thorbjørn Hartburg, Irma, Daniel Larsen, SuperBrugsen, Kecia Balson, fakta, Jimmy Holmen, Dagli Brugsen og Ricky Benson, Kvickly er klar til at sælge

Læs mere

Brugsens generalforsamling mandag den 10. marts 2008

Brugsens generalforsamling mandag den 10. marts 2008 Brugsens generalforsamling mandag den 10. marts 2008 Beretning om året 2007 (Planche 3) Generelt om årets drift 2007 har været et godt år for Herskind Brugsforening. Efter et år med uddelerskift og indføring

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Min første Formanden beretning

Min første Formanden beretning Min første Formanden beretning Den første gang: Jeg vil egentlig starte min beretning med at berette om dengang, jeg startede i Ventilen. I 2005 afholdte Aarhus Ung Uge 38, hvor alle ungdomsorganisationer

Læs mere

Egen virksomhed Belal og Andreas V. 1.1 Roskilde Teknisk Gymnasium. Egen Virksomhed. Teknologi - Knallert skjolde

Egen virksomhed Belal og Andreas V. 1.1 Roskilde Teknisk Gymnasium. Egen Virksomhed. Teknologi - Knallert skjolde Egen Virksomhed - Knallert skjolde Belal Zalali & Andreas Vidø 1.1 HTX Roskilde 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 3 Resume..3 1. Analyse..4 1.1 Problemanalyse 4 1.2 Problemformulering.5 1.3 Produktbeskrivelse.5

Læs mere

MARIANNE GØR INDKØB TIL OPLEVELSER SAMMEN ER VI MERE SÅDAN VENDTE FAKTA I BORDING UDVIKLINGEN FÆLLES GRILLKAMPAGNE FLYTTER KUNDER

MARIANNE GØR INDKØB TIL OPLEVELSER SAMMEN ER VI MERE SÅDAN VENDTE FAKTA I BORDING UDVIKLINGEN FÆLLES GRILLKAMPAGNE FLYTTER KUNDER COOP & CO SAMMEN ER VI MERE NR. 7 JULI 2015 1. ÅRGANG SÅDAN VENDTE FAKTA I BORDING UDVIKLINGEN SIDE 4 FÆLLES GRILLKAMPAGNE FLYTTER KUNDER SIDE 6 ER DIN BUTIK KLAR TIL SOMMER-SPURTEN? SIDE 16 MARIANNE GØR

Læs mere

SE magasinet. Udgivet af Senior Erhverv maj 2014 REKRUTTERINGS- BUREAUER LINKEDIN JOBCENTRE A-KASSER SENIOR ERHVERV VIKARBUREAUER POWER- JOBSØGERNE

SE magasinet. Udgivet af Senior Erhverv maj 2014 REKRUTTERINGS- BUREAUER LINKEDIN JOBCENTRE A-KASSER SENIOR ERHVERV VIKARBUREAUER POWER- JOBSØGERNE SE magasinet Udgivet af Senior Erhverv maj 2014 LINKEDIN REKRUTTERINGS- BUREAUER A-KASSER SENIOR ERHVERV JOBCENTRE VIKARBUREAUER POWER- JOBSØGERNE JOBINDEX INDEX Side 3 - Leder Frivillig indsats og bedre

Læs mere

FDB ANSVARLIGT EJERSKAB 2007 FDB S ÅRSBERETNING

FDB ANSVARLIGT EJERSKAB 2007 FDB S ÅRSBERETNING FDB ANSVARLIGT EJERSKAB 2007 FDB S ÅRSBERETNING Forbrugerpolitisk ansvarlighed skal selvfølgelig ses i sammenhæng med økonomisk ansvarlighed, ellers er der ingen virksomhed på kort sigt. Men udover at

Læs mere

02:30 Er der nogen som sådan, der har indflydelse på jeres virksomhed? F.eks. investorer?

02:30 Er der nogen som sådan, der har indflydelse på jeres virksomhed? F.eks. investorer? Research Interview med Mom s Jeppe Rasmussen, Marketingleder 00:11 Profil af Mom s Vi er jo en lille produktionsvirksomhed, vi har 16 ansatte her. Virksomheden startede i sin oprindelige form for 19 år

Læs mere

Vidste du, På Gensyn. Catering Engros en del af FoodService Danmark. en del af FoodService Danmark

Vidste du, På Gensyn. Catering Engros en del af FoodService Danmark. en del af FoodService Danmark en del af FoodService Danmark Vidste du, at under Kundskabens træ-dagrofa findes der en lang række muligheder for efteruddannelse. Kig i kataloget eller tag en snak med din nærmeste leder omkring hvad

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN

ÅRSBERETNING 2014 VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN ÅRSBERETNING 2014 VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN 1 INDHOLD Forord 5 Fokus på det uventede ekstra 7 Kontaktcentret er det første, du møder 11 Jeg gør jo bare mit arbejde 13 Alle går hjem med noget

Læs mere

Fairtrade Mærket kommunikationsguide

Fairtrade Mærket kommunikationsguide Mærket kommunikationsguide Farver Former Tekster 2 Kommunikationsguide Velkommen MÆRKET Nørregade 15, 4. sal 1165 København K Tlf. 7023 1345 www.fairtrade-maerket.dk Illustrationer Alle tegnede illustrationer

Læs mere

Danskerne: Klimaet betyder dyrere forsikringer

Danskerne: Klimaet betyder dyrere forsikringer F o c u s Topdanmarks virksomhedsblad nr. 15. 24.09.2009 Pct. 60 Tror du, at prisen på din forsikring vil stige i fremtiden på grund af øget risiko for klimarelaterede skader? 50 40 30 20 10 Kilde: Forsikring

Læs mere

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe Statens Kompe KVALITET I MUS EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER SCKK Kvalitet i MUS en praktisk guide til leder og medarbejder ISBN nr. 87-988053-6-3 Tekst: Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

Læs mere

Konkrete mål hver dag. På indkøb i Kina Besøg hos leverandører af havemøbler. Velkommen til tre nye lande Så skal der åbnes butikker!

Konkrete mål hver dag. På indkøb i Kina Besøg hos leverandører af havemøbler. Velkommen til tre nye lande Så skal der åbnes butikker! Nr. 44, årgang 12, marts 2013 Konkrete mål hver dag Tjekkiske Pavel: Customer promises hjælper os til at blive mere fokuserede På indkøb i Kina Besøg hos leverandører af havemøbler Velkommen til tre nye

Læs mere

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR Erfaringerne fra Vækst via Ledelse viser, at lederudvikling er et helt afgørende sted at sætte ind for at sikre øget vækst i Danmarks små og mellemstore virksomheder. Anders

Læs mere

Kom indenfor Årsberetning IKEA Danmark FY14

Kom indenfor Årsberetning IKEA Danmark FY14 Kom indenfor Årsberetning IKEA Danmark FY14 En sund forretning starter med et godt kundemøde Hvis vi vil vokse og skabe et bedre IKEA de næste mange år, skal vi møde kundernes behov og styrke deres tillid

Læs mere