Guide til industriel vandtætning. Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til industriel vandtætning. Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse"

Transkript

1 Guide til industriel vandtætning Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse

2 2 Guide til industriel vandtætning Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Vandtætning af industrielle bygninger og installationer 06 _ Vandtætning af tage 08 _ Opbevaring af procesvand 10 _ Sekundær inddæmning (tankgårde) 12 _ Overfladebehandling til industrikonstruktioner 14 _ Siloer, opbevaring af føde- og drikkevarer 16 _ Oversigt over vandtætningsløsninger 18 _ Sikre projekter med BASF risikostyring

3 3 Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutions eksperter finder innovative og bæredygtige løsninger, der opfylder dine specifikke byggetekniske behov. Vores globale erfaring og omfattende netværk bidrager til din succes både i dag og i morgen. Master Builders Solutions Med varemærket Master Builders Solutions har BASF samlet al sin ekspertise for at skabe løsninger til nybyggeri, vedligeholdelse, reparation og renovering af konstruktioner. Master Builders Solutions bygger på mere end hundrede års erfaring i byggebranchen. Knowhow og erfaringer fra BASF s verdensomspændende netværk af byggeeksperter udgør kernen i Master Builders Solutions. Vi kombinerer de rette elementer fra vores portefølje for at løse netop dine bygningsmæssige udfordringer. Vi samarbejder på tværs af fagområder og regioner og trækker på vores erfaringer fra utallige byggeprojekter over hele verden. Vi udnytter globale BASF-teknologier såvel som vores dybdegående viden om lokale bygningsmæssige behov til at udvikle innovative løsninger, der bidrager til din succes og til at fremme bæredygtigt byggeri. Den omfattende portefølje under varemærket Master Builders Solutions indeholder betonadditiver, cementadditiver, løsninger til underjordiske konstruktioner, løsninger til vandtætning, forseglinger, løsninger til reparation og beskyttelse af beton, specialmørtler samt epoxy- og polyuretanbelægninger.

4 Vandtætningsløsninger fra BASF anvendes til de mest komplekse projekter verden over

5 5 Vandtætning af industrielle bygninger og installationer Det er en stor udfordring at beskytte konstruktioner effektivt mod indtrængende vand eller forhindre vandtab ved opbevaring af vand. BASF tilbyder vandtætningsløsninger til komplekse industrikonstruktioner. Fra fundament til tag, i kemikaliepåvirkede områder og på steder, hvor vandtætningsmembranen er i kontakt med drikkevand og fødevarer, har BASF's produktsystemer bevist i utallige projekter over hele verden, at de er til at stole på. Master Builders Solutions-specialisterne fra BASF er behjælpelige med en detaljeret analyse, valg af produktteknologi, projektplanlægning og ekspertudlægning. Hurtige og sikre produktsystemer reducerer tiden hvor produktionen må lukkes ned. En høj kemikaliebestandighed beskytter konstruktionerne selv i krævende miljøer. På de følgende sider præsenterer vi nogle af vores mange forskellige løsninger til industrielle formål. Brug denne brochure til at fastsætte dine behov, og kontakt os, hvis du har brug for mere specifikke oplysninger Vandtætning af tage Opbevaring af procesvand Sekundær inddæmning (tankgårde) Vandbarrierer til konstruktioner Siloer og opbevaring af fødevarer, procesvand og drikkevand

6 6 Guide til industriel vandtætning Vandtætning af tage Et utæt tag er noget af det mest ødelæggende, der kan ske i produktionsindustrien. Indtrængende vand vil sandsynligvis beskadige selve bygningen. Utætheder kan desuden medføre tab af råmaterialer eller produkter. Og de alvorlige problemer med et utæt tag kan yderligere forværres med maskinsvigt og ødelagt teknisk udstyr. Et korrekt beskyttet tag med langsigtede funktionsegenskaber øger bygningens holdbarhed. Samtidig sikrer det virksomhedens investeringer i materialer og aktiver. Industritage har ofte mange detaljer, såsom gennemføringer til klimaanlæg, ventilation, vinduer og specielle arkitektoniske former. En pålidelig vandtætning kan kun udføres med flydende membraner, da de flydende egenskaber sikrer fuld overfladekontakt selv i de mindste hjørner. BASF tagbeklædningssystemet baseret på polyuretan kan lægges på de fleste underlag, også på ældre beton, tagpap og træ. Den flydende membran danner en fuldt vedhæftende vandtætningsmembran. Der er ingen fuger eller svejsesømme som typisk udgør svage punkter på tagbeklædningsmaterialer, der lægges som plader. Med vores tagbeklædningssystem kan taget faktisk ofte renoveres, uden at det er nødvendigt at fjerne de gamle lag, hvilket sparer masser af tid og penge. Totalløsninger kræver forenelige produktsystemer En effektiv vandtætning af et industritag kræver højelastiske og vejrbestandige systemer, hvad enten der er tale om nybyggeri eller renovering. Og for at fuldende systemet kræves der supplerende produkter, som skal være fuldt forenelige med det anvendte vandtætningssystem. BASF tilbyder et bredt sortiment af fuldt forenelige produkter, som giver maksimal systemsikkerhed: Betonreparationssystemer til bygningens grundkonstruktion: MasterEmaco reparationsmørtler. Polyuretansystemer, inkl. vandtætningsmembraner og beskyttende toplag: MasterRoof Hjælpematerialer (hulkehler, materialer til lapning m.m.): MasterSeal 590. Fugning: MasterSeal NP 474, MasterSeal NP 472.

7 7 Vores løsning MasterRoof komponent polyuretanmembran til manuel udlægning på tage: Fugefri vandtætningsmembran. Faste installationer m.m. kan integreres fugefrit. Kan ved renovering udlægges på eksisterende underlag ved hjælp af forskellige grundere, der sikrer vedhæftning. Lang potlife, der sikrer en effektiv, successiv udlægning. Stor elasticitet, revneoverbyggende evne samt UV- og vejrbestandighed giver lang holdbarhed.

8 8 Guide til industriel vandtætning Opbevaring af procesvand Vand er ikke bare vand. Industrivand kan være af varierende kvalitet, fra ultrarent vand til drikkevand, procesvand og spildevand. Vand er en sparsom ressource, og derfor bestræber de fleste virksomheder sig på at udnytte vandet mere effektivt, så de bliver mindre vandforbrugende. Inden for produktion bruges vand enten som ingrediens eller som køle-, skylle- eller rengøringsmiddel eller som en sikkerhedsforanstaltning i tilfælde af brand. Dette vand skal ofte opbevares, før det anvendes, genanvendes eller sendes videre til rensningsanlæg. Vandtætning af siloer, tanke, bassiner og beholdere, hvor der opbevares vand som produktingrediens, er nødvendigt for at opretholde vandkvaliteten og sikre, at vandet er til rådighed. Når vandet skal bruges i processen, skal produktionsforløbet kunne fortsætte uden forsinkelser eller afbrydelser. I fødevare- og lægemiddelindustrien, hvor der anvendes drikkevand, kræves membraner, der er certificeret til dette. I den kemiske industri og inden for metalproduktion og -forarbejdning bruges tanke og beholdere til forsyning og opsamling af procesvand, f.eks. til køling eller i recirkulationssystemer. Vi tilbyder bæredygtige vandtætningsløsninger til alle behov inden for håndtering af vand i industrien. Bæredygtige løsninger til håndtering af industrivand Opnå mere effektive bygninger Spar på ressourcerne. Øg holdbarheden. Byg hurtigere. Reducer miljøbelastningen og levetidsomkostningerne. Opnå balance mellem økonomi, miljø og samfund. Kort installationstid giver øget produktivitet, kræver mindre arbejdskraft og genererer en hurtigere indtjening. I mere end 100 år har BASF bidraget til bedre byggeprojekter med gennemprøvede systemer, der gør en håndgribelig forskel for byggeprojekters funktionsegenskaber gennem hele deres levetid. Effektiv vandtætning reducerer vandspild. Lang holdbarhed betyder færre udgifter.

9 9 Vores løsninger MasterSeal komponent vandtættende og fleksibel cementbaseret tyndpudsmørtel til anvendelse mod både negativt og positivt vandtryk: Karbonatiseringsbremsende. Vanddampdiffusionsåben. Fleksibel, revneoverbyggende. Frostbestandig. Resistent over for tøsalte. Slidstærk. Kan påføres manuelt eller sprøjtes. Drikkevandsgodkendt. Både til ny og eksisterende beton. Vandtæt både ved positivt og negativt vandtryk. Til vandtætning af drikkevandstanke, vandrensningsanlæg, kældre. CE-mærket iht. DS/EN MasterSeal komponent, elastisk cementbaseret svummemørtel til overfladebehandling og fugttætning af beton og murværk i aggresivt miljø: Forbliver fleksibel under konstant vandpåvirkning. God kemisk resistens. Tåler lejlighedsvis gangtrafik. Frost-tø resistent. Vanddampdiffusionsåben. Resistent overfor CO2, karbonatiseringsbremsende. God vedhæftning også på fugtige underlag. Drikkevandsgodkendt (DWI). Godkendt iht. Vejdirektoratets AAB system Til nye og gamle konstruktioner. Beskytter mod karbonatisering og kloridpenetration. Revneoverbyggende (endda ned til -30 C). Modstår positivt og negativt vandtryk. CE-mærket iht. EN/DS MasterSeal NP 474 Tætning af fuger med med god vedhæftning og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: Lang holdbarhed på grund af stor elasticitet og viskoelastiske egenskaber, høj styrke og Shore A-hårdhed. Ingen migration.

10 10 Guide til industriel vandtætning Sekundær inddæmning Miljøfarlige kemikalier og væsker er ofte en nødvendig del af en produktionsproces. For at undgå, at jorden og vandet forurenes, kræves der særlige foranstaltninger til sikker opbevaring. Sekundær inddæmning er normalt påkrævet ved national lov for at undgå udslip af farligt affald eller kemikalier. I teorien benyttes sekundær inddæmning kun, når der sker uforsætlige udslip, men i praksis slipper små mængder kemikalier ofte ud gennem ventiler, koblinger, samlinger osv. Vandtætningssystemer til konstruktioner til sekundær inddæmning, såsom bassiner, rørledningsbroer og trafikerede opstemningsbassiner, benyttes ofte på almindelige byggematerialer, som f.eks. beton. Til effektiv vandtætning af overfladen kræves elastiske membraner med gode fugtisolerende egenskaber og en høj kemikaliebestandighed. Totalløsning med forenelige produktsystemer Til beskyttelse og vandtætning af konstruktioner til sekundær inddæmning skal der anvendes membraner, som ikke kun er kemikaliebestandige, men også revneoverbyggende. Derudover er følgende produkter nødvendige for at opnå et komplet system: Betonreparation til bygningens grundkonstruktion: MasterEmaco reparationsmørtler Harpiksbaserede membraner: MasterSeal M 808, MasterSeal M 336 Hjælpematerialer (hulkehler, materialer til lapning m.m.): MasterSeal 590 Fugning: MasterSeal CR 170, MasterSeal CR 171

11 11 Vores løsninger MasterSeal M 808 Polyuretanmembran til manuel udlægning: Kan påføres med pensel, rulle eller udlæggerrakel. Stor elasticitet og revneoverbyggende evne, der forhindrer revner i underlaget i at skade membranen. Høj kemikaliebestandighed. Fuldt vedhæftende og monolitisk ingen overlapninger, svejsninger eller fuger ingen risiko for gennemtrængning af væske. UV-bestandig, stabil farve. MasterSeal CR 170, MasterSeal CR 171 Tætning af fuger med god vedhæftning og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: Stor elasticitet og viskoelastiske egenskaber, som sikrer langsigtede funktionsegenskaber. Høj kemikaliebestandighed. ETA-certificeret.

12 12 Guide til industriel vandtætning Overfladebehandling til industrikonstruktioner Vand er den største trussel for konstruktioner over jorden. Luftformige udledninger og forurenende stoffer i atmosfæren (såsom dioxid og nitrogenoxid, der opstår ved forbrænding af fossile brændstoffer) reagerer med vandmolekylerne og producerer syrer. Disse stoffer falder ned på bygningerne som syreregn, hvor de trænger ind og beskadiger konstruktionen. Selv om der er gjort store bestræbelser på at reducere udslippet af disse syregasser til atmosfæren, forekommer de stadig, og det er derfor nødvendigt at beskytte bygningerne mod de aggressive emissioner. Aflejringen af de tørre syreforbindelser kan desuden tilsmudse bygninger og andre konstruktioner, hvilket øger udgifterne til vedligeholdelse. I kontakt med industriens behov ikke kun inden for vandtætning Siden 1865 er vi vokset og har samlet så meget erfaring, at vi er blevet til BASF The Chemical Company. Med 380 fabrikker i mere end 80 lande kender BASF de udfordringer, der er forbundet med bæredygtig udvikling. Vores bestræbelser på at være bæredygtige består bl.a. i at værne om naturens ressourcer, som f.eks. vandet og jorden, og dette omfatter sekundær inddæmning, hvor det er nødvendigt. Vandtætning er en nøglekompetence, der opfylder behovene i mange forskellige industrier. Men BASF leverer også professionelle løsninger og ekspertydelser inden for mange andre områder: Betonreparation både til kosmetiske og konstruktive reparationer. Kvalitetsgrouts til konstruktioner og sværgods Specialgulve til industriområder. Dekorative gulve til kontorer, opholdsområder og offentligt tilgængelige bygninger. Ucrete-gulve til gulve, i aggressive miljøer, fx med kemikaliepåvirkning.

13 13 Vores løsninger MasterSeal M 338 Tokomponent, vandbaseret epoxymaling til vandtætning og beskyttelse af betonelementer: Fremragende vedhæftning til beton og cementmørtel, også når den er fugtig (op til 8 % fugt accepteres). Ikke nødvendigt at vente på fuld hærdning af betonen. Hurtigere færdiggørelse. Vandbaseret. Miljøvenlig. God slidstyrke, mellemhøj kemikaliebestandighed, vand- og kuldioxidtæt, hvilket sikrer en lang holdbarhed. God vanddampgennemtrængelighed, vand-, vejr- og frostbestandig. Øget levetid. MasterSeal M 336 Tokomponent, revneoverbyggende epoxypolyuretanbehandling til beskyttelse og vandtætning af beton: Fremragende vedhæftning til beton og mørtel. Stor elasticitet og dynamiske. revneoverbygning, ned til 0 ºC. God vejr- og kemikaliebestandighed, mindre vedligeholdelse. Vand- og kuldioxidtæt, fremragende frostbestandighed, slagstyrke og slidstyrke. Lang holdbarhed. MasterSeal NP 474 eller MasterSeal NP 472 Tætning af fuger med stærkt klæbende og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: Stor elasticitet. Høj kemikaliebestandighed og bestandighed over for syreregn. Lang holdbarhed ved eksponering for vejrpåvirkning.

14 14 Guide til industriel vandtætning Siloer, opbevaring af føde- og drikkevarer Siloer anvendes ikke kun inden for landbruget til oplagring af korn, men også i føde- og drikkevareindustrien til opbevaring af mange forskellige produkter, både tørre og flydende. Betonsiloer skal beskyttes både indvendigt og udvendigt mod forskellige aggressive kemikaliepåvirkninger samt mekaniske påvirkninger. I landbruget og føde- og drikkevareindustrien, hvor der opbevares korn og væsker kræves membraner, der er absolut pålidelige og sikre for menneskers sundhed. Det vil sige inerte membraner, der ikke indeholder potentielt farlige råmaterialer, og som forhindrer migration af væske og smag. Specialløsninger med forenelige produktsystemer Til beskyttelse og vandtætning af siloer til opbevaring af føde- og drikkevarer skal der anvendes membraner, der er godkendt til kontakt med fødevarer. Derudover er følgende produkter nødvendige for at opnå et komplet system: Betonreparation til bygningens grundkonstruktion: MasterEmaco reparationsmørtel Harpiksbaserede membraner: MasterSeal M 391, MasterSeal M 808 Hjælpematerialer (hulkehler, materialer til lapning m.m.): MasterSeal 590 Fugning: MasterSeal NP 474

15 15 Vores løsninger MasterSeal M 391 Tokomponent epoxybelægning certificeret til kontakt med drikkevand og fødevarer: Alle råmaterialer er på EU's positivlister. Godkendt til kontakt med drikkevand, faste fødevarer. Nem at rengøre og desinficere. Resistent over kraftig kemikaliepåvirkning. Høj mekanisk styrke og slagstyrke. Lang holdbarhed. MasterSeal NP 474 Tætning af fuger med god vedhæftning og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: MasterSeal M 808 Polyuretanmembran til manuel udlægning: Kan påføres med pensel, med rulle eller udlæggerrakel. Stor elasticitet og revneoverbyggende egenskaber, der forhindrer revner i underlaget i at skade membranen. Høj kemikaliebestandighed. Fuldt vedhæftende og monolitisk ingen overlapninger, svejsninger eller fuger ingen risiko for gennemtrængning af væske. UV-bestandig, stabil farve. Specifikke godkendelser til drikkevand. Sikker produktion og opbevaring. Stor elasticitet og viskoelastiske egenskaber. Robust og høj Shore A-hårdhed. Ingen migration.

16 16 Guide til industriel vandtætning Oversigt over vandtætningsløsninger Polyuretanmembraner Specialformulerede polyuretan- og hybridsystemer anvendes til uigennemtrængelige, fuldt vedhæftende, højelastiske og fugefri membraner. De anvendes typisk på udsatte tage. BASF tilbyder systemer til manuel udlægning, med tilhørende grundere, der egner sig til påføring på en lang række underlag. Gennemprøvede polyuretanproduktsystemer: MasterSeal-systemer med MasterSealmembraner. Membraner med høj kemikaliebestandighed: polyurea, polyuretan og epoxy Når der ud over vandtætning er brug for modstandsdygtighed over for vand med opløste kemikalier, er specialmembraner af polyuretan, polyurea og/eller epoxy det normale valg. Ubrudte, fugefri, revneoverbyggende membraner giver en fremragende vandtætning samt modstandsdygtighed over for de opløste kemikalier. Gennemprøvede membraner med høj kemikaliebestandighed: MasterSeal 689, MasterSeal M 808, MasterSeal M 391, MasterSeal M 336 og MasterSeal M 338. Cementholdige membraner: Cementholdige membraner, som regel polymermodificerede, anvendes til monolitisk vandtætning af overflader, der er udsat for positivt vandtryk (f.eks. vådrum, gange, beholdere m.m.) og negativt vandtryk (f.eks. kældre m.m.). Nogle af de vigtigste fordele ved disse produkter er, at de er nemme at påføre (enten manuelt eller maskinelt) og egnet til brug på fugtige underlag. Gennemprøvede cementholdige produkter: MasterSeal 500-serien. Fugning og øvrigt arbejde Da bygninger er udsat for bevægelser, opdeles de i forskellige elementer for at forebygge skader og lette byggeprocessen. Det resulterer i en konstruktion, hvor de kontinuerlige membraner brydes op og derfor skal forsegles for at undgå vandindtrængning. Gennemprøvede hjælpematerialer: MasterSeal NP 474, NP 472 og MasterSeal CR 170/171 til overfladeforseglede fuger samt MasterSeal 910 og MasterSeal 912 til internt forseglede fuger.

17

18

19 19 Risikostyring: Sikre projekter med BASF-løsninger Som fabriksejer, fabrikschef, ingeniør eller hovedentreprenør er du altid interesseret i at minmere tiden hvor produktionen må holde stille og optimere en sikker gennemførelse af dit vandtætningsprojekt. Design: Master Builders Solutions-specialisterne fra BASF tilbyder dig viden i analyse- og designprocessen kombineret med pålidelige produktsystemer resultatet er totalløsninger. BASF opfylder disse behov med gennemprøvede produktsystemer, support til de projekterende samt et udvalg af den bedste teknologi til dit projekt. Hvis produkterne ikke anvendes korrekt, eller hvis de kombineres med materialer, der ikke er forenelige, kan projektet imidlertid slå fejl og resultere i yderligere omkostninger og unødige forsinkelser. BASF har udviklet et system bestående af en lang række pålidelige produkter og gennemprøvede teknologier. Disse produktsystemer er udviklet specifikt til at interagere med hinanden, og deres egenskaber supplerer hinanden. Vores løsning omfatter desuden specialuddannede og dygtige håndværkere, der sikrer, at dine industrielle vandtætningsprojekter gennemføres på en sikker måde. Produktsystemer: Til professionelle vandtætningsopgaver kræves produktsystemer med fremragende funktionsegenskaber. Disse produktsystemer skal naturligvis være udviklet og certificeret til de specifikke anvendelsesformål. Øvrigt: Detaljer (fuger, samlinger, gennemføringer osv.) bliver ofte negligeret, men er desværre de mest sårbare steder i en bygning. En korrekt og komplet løsning omfatter behandling af disse kritiske steder med egnede produkter, så der opnås en totalløsning. Ekspertudlægning: BASF tilbyder kvalificerede håndværkere, træningsseminarer og inspektion på byggepladsen. Vi anbefaler, at der udelukkende benyttes de bedste håndværkere med uddannede og engagerede medarbejdere, så produktsystemernes ønskede funktionsegenskaber sikres. Erfaring: BASF tilbyder dig, som fabriksejer, ingeniør, projekterende eller entreprenør, den mest omfattende projekterfaring, som er dokumenteret ved hundredvis af referencer med vellykkede resultater fra de mest komplekse og krævende projekter verden over. Bestil dit eget eksemplar af vores projektreferencer inden for vandtætning. BASF tilbyder et omfattende sortiment af produkter, der er dokumenteret og certificeret i en række europæiske lande specifikt til brug ved vandtætning af forskellige industrielle områder.

20 Master Builders Solutions fra BASF til byggeindustrien MasterAir Løsninger til beton med kontrolleret luftindhold MasterBrace Løsninger til betonforstærkning MasterCast Løsninger til betonvareindustrien MasterCem Løsninger til cementproduktion MasterEmaco Løsninger til betonreparation MasterFinish Løsninger til formslipmidler MasterFlow Løsninger til arbejde med grouts MasterFiber Løsninger til fiberforstærket beton MasterGlenium Løsninger til selvkompakterende beton MasterInject Løsninger til betoninjektion MasterKure Løsninger til beskyttelse mod udtørring af nyudstøbt beton MasterLife Løsninger til forbedrede betonegenskaber MasterMatrix Løsninger til at forbedre betonens rheologi MasterPel Løsninger til vandtæt beton MasterPolyheed Løsninger til beton MasterPozzolith Løsninger til forbedrede betonegenskaber MasterProtect Løsninger til overfladebehandling af beton MasterRheobuild Løsninger til beton med høj styrke MasterRoc Løsninger til underjordiske konstruktioner MasterSeal Løsninger til vandtætning og kunststofbelægning MasterSet Løsninger til hærdningskontrol MasterSure Løsninger til ekstraordinær bearbejdelighed MasterTop Løsninger til fugefri industriog erhvervsgulve Master X-Seed Løsninger til styrkeacceleration af beton Ucrete Gulvløsninger til ekstreme påvirkninger BASF A/S Hallandsvej 1 DK-6230 Rødekro Danmark Tlf.: Fax: Oplysningerne i denne publikation er baseret på vores aktuelle viden og erfaring. De er ikke en garanti for produktets kontraktmæssigt aftalte kvalitet, og i betragtning af de mange faktorer, der kan påvirke bearbejdningen og anvendelsen af vores produkter, fritager de ikke brugerne fra at udføre egne undersøgelser og tests. Produktets kontraktmæssigt aftalte kvalitet på tidspunktet for risikoens overgang er udelukkende baseret på oplysningerne på det tekniske datablad. Alle beskrivelser, tegninger, fotografier, oplysninger, dimensioner, vægtangivelser m.m. i denne publikation kan ændres uden forudgående varsel. Modtageren af vores produkt er ansvarlig for at sikre overholdelse af alle ejendomsrettigheder og eksisterende love og retsforskrifter. = registreret varemærke for BASF gruppen i mange lande. Juli 2014 EEBE 1424dk

Højeffektiv cementbaseret vandtætning

Højeffektiv cementbaseret vandtætning Højeffektiv cementbaseret vandtætning 1 Højeffektiv cementbaseret vandtætning MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560 2 Højeffektiv cementbaseret vandtætning Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04

Læs mere

Holistisk design. Fugefri væg- og gulvløsninger

Holistisk design. Fugefri væg- og gulvløsninger Holistisk design 2 Holistisk design Vores reference i Zürich (Schweiz): ETH Sports Center Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Ekspertise fra gulv til væg 06 _ Fugefri overgange uendelige

Læs mere

Flydebeton til betonelementindustrien. Avancerede tilsætningsstofløsninger

Flydebeton til betonelementindustrien. Avancerede tilsætningsstofløsninger Flydebeton til betonelementindustrien Avancerede tilsætningsstofløsninger 2 Flydebeton til betonelementindustrien Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutionseksperter

Læs mere

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning 3M Industri Tape og Lim VHB tape Det afprøvede alternativ til skruer, nitter og svejsning Kvaliteten er afprøvet igennem 30 år 3M VHB tape blev opfundet af 3M for over 30 år siden. Tapen har vist sig at

Læs mere

TÆT TAG DERBIGUM. Membraner til anlægsarbejder

TÆT TAG DERBIGUM. Membraner til anlægsarbejder TÆT TAG DERBIGUM Membraner til anlægsarbejder Derbigum membraner slutter tæt og er lette at arbejde med Der skal stilles store krav til en god vandisolering. Den skal kunne tåle bevægelser i konstruktionen.

Læs mere

Teknisk Datablad. På grund af sine reaktive egenskaber er AQUAFIN-RS300 et effektivt middel til vandtætning af byggeri og vådrumstætning under fliser.

Teknisk Datablad. På grund af sine reaktive egenskaber er AQUAFIN-RS300 et effektivt middel til vandtætning af byggeri og vådrumstætning under fliser. Teknisk Datablad AQUAFIN -RS300 Hurtigtørrende, vandtæt hybridmembran Egenskaber Vandtætning af betonkonstruktioner og under fliser uden søm/samlinger Mange funktioner Højfleksibel og revneoverbyggende

Læs mere

Til fagfolk. Produkter til Rengøring og pleje

Til fagfolk. Produkter til Rengøring og pleje R Til fagfolk Produkter til Rengøring og pleje PCI produkter til rengøring, pleje og beskyttelse Keramiske fliser, natursten og andre overflader i boligen stiller særlige krav til rengøring og vedligehold.

Læs mere

TAGHAVERS TEKTONIK. BYG ERFA Byggetekniske Erfaringer. AgroTech Tirsdag den 7. juni 2011, Taastrup

TAGHAVERS TEKTONIK. BYG ERFA Byggetekniske Erfaringer. AgroTech Tirsdag den 7. juni 2011, Taastrup Fonden BYG-ERFA Hillerødvejen 120 3250 Gilleleje Telefon 82 30 30 22 redaktion@byg-erfa.dk byg-erfa.dk TEKTONIK Udformning og sammenføjning af elementer til en helhed TAGHAVERS TEKTONIK AgroTech Tirsdag

Læs mere

MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera

MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera 2 MIC-serien 550 Sætter standarden inden for overvågning Attraktivt, kompakt design til diskret integration i overvågningsmiljøer Robust, hærværkssikret konstruktion

Læs mere

Grønne tag-...giver taget liv

Grønne tag-...giver taget liv Grønne tag- S Y S T E M E R...giver taget liv Grønne tag- S Y S T E M E R Introduktion til Liquid Tech Vi anbefaler at arbejdet udføres af en certificeret Liquid Tech entreprenør. Liquid Tech entreprenørerne

Læs mere

Fra kælder til skorsten fra nybyg til renovering

Fra kælder til skorsten fra nybyg til renovering Fra kælder til skorsten fra nybyg til renovering vi tilbyder Et hav af naturlige og energieffektive løsninger I Saint-Gobain Weber A/S producerer vi kvalitetsbyggematerialer og -løsninger til dig som professionel

Læs mere

Vandtætningssystemer fra negativsiden

Vandtætningssystemer fra negativsiden Tætningssystemer Vandtætningssystemer fra negativsiden til murværk og beton Hvad er vandtætning fra negativsiden? Hvorfor bruge KÖSTER Tætningssystemer? Et typisk tilfælde af vandtætning fra negativsiden

Læs mere

03/2012 RADONSIKRING. i eksisterende og nyt byggeri

03/2012 RADONSIKRING. i eksisterende og nyt byggeri 03/2012 RADONSIKRING i eksisterende og nyt byggeri Radonsikring Radon er en radioaktiv luftart, som over tid er kræftfremkaldende. Radon dannes, når det radioaktive grundstof radium nedbrydes. Radon findes

Læs mere

Deitermann fugtisolering

Deitermann fugtisolering Deitermann fugtisolering Foto: Jens Markus Lindhe Produkter til optimal vandtætning Deitermann fugtisolering - sikkerhed i projektering og udførelse Med Deitermann har Weber en serie af professionelle

Læs mere

SYNTEKO OVERFLADEBEHANDLING

SYNTEKO OVERFLADEBEHANDLING SYNTEKO OVERFLADEBEHANDLING SINCE 1944 SYNTEKO OVERALT Synteko er et begreb blandt professionelle gulvslibere verden over, og vores brede og dækkende sortiment er med til at underbygge dette. Fra stuen

Læs mere

Teknisk information. PercoTop Metalliske materialer og deres forbehandling inden lakering Del 1.

Teknisk information. PercoTop Metalliske materialer og deres forbehandling inden lakering Del 1. Teknisk information. PercoTop Metalliske materialer og deres forbehandling inden lakering Del 1. Kun til erhvervsmæssigt brug. I-systemdatablad nr. DK / SYS_PT950.8 / 00 An Axalta Coating Systems Brand

Læs mere

Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer. systemet

Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer. systemet Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer systemet det sikreste muffesystem til præisolerede rør Fremstillet af samme materiale som kapperøret Samme muffesystem til både lige rør og afgreninger

Læs mere

Anvisning: Udvidelse af badeværelse.

Anvisning: Udvidelse af badeværelse. Maj 2015 Anvisning: Udvidelse af badeværelse. Generelt Inden arbejdet udføres, skal der skriftligt indhentes byggetilladelse hos AB Solbjergs bestyrelse og eventuelt andre relevante myndigheder. (Kun Solbjerg)

Læs mere

Klæber til forstærkning

Klæber til forstærkning Produkt datablad Udgave 01.04.2015 Identifikation nr: 020206040010000001 Sikadur -30 Klæber til forstærkning Produkt beskrivelse Anvendelse Karakteristika / fordele Sikadur -30 er en thixotropisk, strukturel

Læs mere

systemet Et krydsbundet krympemuffesystem til præisolerede rørsystemer

systemet Et krydsbundet krympemuffesystem til præisolerede rørsystemer systemet Et krydsbundet krympemuffesystem til præisolerede rørsystemer det sikreste krympemuffesystem til præisolerede rør Samme muffeteknik til alle samlinger Krympestyrken i den krydsbundne polyethylen

Læs mere

Bæredygtighed og Facilities Management

Bæredygtighed og Facilities Management Bæredygtighed og Facilities Management Bæredygtighed er tophistorier i mange medier, og mange virksomheder og kommuner bruger mange penge på at blive bæredygtige Men hvad er bæredygtighed er når det omhandler

Læs mere

MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET. innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø

MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET. innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø HVORFOR VÆLGE ALTIFLEX Altiflex interimsaflukning er et innovativt og fleksibelt system til midlertidig aflukning

Læs mere

afsnit 15 Kvalitet, sikkerhed og miljø

afsnit 15 Kvalitet, sikkerhed og miljø 244 afsnit 15 Kvalitet, sikkerhed og miljø Indhold: 15.1 Kvalitet, sikkerhed og miljø...246 15.2 Politikker og mål...247 15.3 Miljøklasser og -påvirkninger..248-249 15.4 Sikkerhedsanvisninger...250-251

Læs mere

Finnforest Spruce den stærke allround plade

Finnforest Spruce den stærke allround plade Finnforest Spruce den stærke allround plade Finnforest Spruce allround pladen til dansk byggeri Finnforest Spruce er en krydsfinerplade af høj kvalitet til indvendig og udvendig anvendelse i byggeriet.

Læs mere

1. Vurder hele boligen

1. Vurder hele boligen 1. Vurder hele boligen Hvordan er de forskellige dele af huset isoleret i dag? Hvor lufttæt er huset? Hvor energieffektive er dine vinduer og døre? Er der tilstrækkelig ventilation? Få et professionelt

Læs mere

Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden. Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand

Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden. Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand Uponor IQ forsinkelsesmagasin Ved at anvende Uponor IQ rør

Læs mere

Montagevejledning for OP-DECK

Montagevejledning for OP-DECK Montagevejledning for OP-DECK Forberedelse før montering af OP-DECK sandwich paneler Generelt skal de nødvendige sikkerhedsmæssige foranstaltninger tages inden montagestart. (kantbeskyttelse, net osv.)

Læs mere

Roofing. Sarnafil T-tagsystem et trygt, økonomisk og miljøvenligt valg til flade tage

Roofing. Sarnafil T-tagsystem et trygt, økonomisk og miljøvenligt valg til flade tage Roofing Sarnafil T-tagsystem et trygt, økonomisk og miljøvenligt valg til flade tage unik viden uovertruffen kvalitet Sarnafil er verdens førende leverandør af miljøvenlige membraner og tagløsninger baseret

Læs mere

ARKAS. Stål- og branddøre Brandskydeporte og Glaspartier i stål. Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier D Ø R E O G P O R T E

ARKAS. Stål- og branddøre Brandskydeporte og Glaspartier i stål. Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier D Ø R E O G P O R T E Stål- og brand Brandskydeporte og Glaspartier i stål ARKAS D Ø R E O G P O R T E Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier Uklassificerede Brand Lyd Indbrudshindrende Røntgen Glaspartier

Læs mere

KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds

KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds Værd at vide om 2010 Oversigt: KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds 1. Generelt om problemer med fugt i bygninger 1.1 Byggematerialer i relation til problemer 1.2 Fugt i kældre et særligt problem 2.

Læs mere

TØR KÆLDER. HELT ENKELT HVORFOR DRYMAT SYSTEM ER DEN MEST EFFEKTIVE LØSNING

TØR KÆLDER. HELT ENKELT HVORFOR DRYMAT SYSTEM ER DEN MEST EFFEKTIVE LØSNING TØR KÆLDER. HELT ENKELT HVORFOR DRYMAT SYSTEM ER DEN MEST EFFEKTIVE LØSNING 1 FUGTIGHEDSANALYSE Fugtigheden måles i murværket. Målingsresultaterne vurderes og er der tale om opstigende grundfugt planlægges

Læs mere

Vinduestætning for fremtiden

Vinduestætning for fremtiden Vinduestætning for fremtiden Fordel mht. tid og omkostninger på grund af nem, hurtig og sikker formontering Temperatur- og vejruafhængig montering ISO-BLOCO One Control Tidsmæssigt præcis båndaktivering

Læs mere

Effektiv fugtisolering med Weber

Effektiv fugtisolering med Weber Effektiv fugtisolering med Weber Foto: Jens Markus Lindhe - produkter til optimal vandtætning Effektiv fugtisolering - sikkerhed i projektering og udførelse Til vandtætning af byggerier har vi en serie

Læs mere

Produkter til indpakning af afgrøder. Optimerer værdien af hver balle

Produkter til indpakning af afgrøder. Optimerer værdien af hver balle Produkter til indpakning af afgrøder Optimerer værdien af hver balle Perfekte baller. Hver gang! Der er mange grunde til at vælge originale John Deere produkter til indpakning af afgrøder: Beregnet til

Læs mere

Få fingrene i en ansvarlig cement... for en klimavenlig produktion for et godt arbejdsmiljø

Få fingrene i en ansvarlig cement... for en klimavenlig produktion for et godt arbejdsmiljø Få fingrene i en ansvarlig cement... for en klimavenlig produktion for et godt arbejdsmiljø Ansvarlig på alle områder Aalborg Portland stræber konstant efter at udvise ansvarlighed til gavn for vores fælles

Læs mere

Reparation og Tætning 07. Alt til renovering

Reparation og Tætning 07. Alt til renovering Reparation og Tætning 07 Alt til renovering ProduktGuide Vejledende produktguide med topcoats FlexiCoat Vandtætning af tage, tagrender, inddækninger, skorstenssokler m.m. 1300% elasticitet Malkode 2-1

Læs mere

PRODUKT INFORMATION. KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds. Værd at vide om 2008

PRODUKT INFORMATION. KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds. Værd at vide om 2008 PRODUKT INFORMATION Værd at vide om 2008 KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds Oversigt: 1. Generelt om problemer med fugt i bygninger 1.1 Byggematerialer i relation til problemer 1.2 Fugt i kældre et

Læs mere

dampspærre Et sammenhængende dampspærresystem bestående af membran, klæbemidler, tilbehør og monteringsanvisning m.m. At styrke kvaliteten

dampspærre Et sammenhængende dampspærresystem bestående af membran, klæbemidler, tilbehør og monteringsanvisning m.m. At styrke kvaliteten dampspærre Et sammenhængende dampspærresystem bestående af membran, klæbemidler, tilbehør og monteringsanvisning m.m. At styrke kvaliteten At skabe overblik At sikre korrekt anvendelse Ordningen er trådt

Læs mere

NCC Roads overfladebehandling. En hurtig, holdbar og økonomisk løsning med garanti. ob-løsninger er: Hurtige Konkurrencedygtige Fleksible

NCC Roads overfladebehandling. En hurtig, holdbar og økonomisk løsning med garanti. ob-løsninger er: Hurtige Konkurrencedygtige Fleksible NCC Roads overfladebehandling En hurtig, holdbar og økonomisk løsning med garanti ob-løsninger er: Hurtige Konkurrencedygtige Fleksible Holdbare Alternative Flotte Velegnede til både små og store opgaver

Læs mere

Produktion af vandsystemer

Produktion af vandsystemer THORNTON Førende inden for rentvandsanalyse Pålidelighed, brugervenlighed og kravoverholdelse inden for udvikling af vandsystemer Pålidelighed, brugervenlighed og kravoverholdelse Verdensomspændende fokus

Læs mere

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis TRIP TRAP WOODCARE Udendørs plejeprodukter Anbefalet af professionelle Nemt og effektivt Naturligvis 1 Det naturlige valg Træ skal ikke overfladebehandles; det skal styrkes og beskyttes indefra. Denne

Læs mere

Masterpanels by ivarsson

Masterpanels by ivarsson Masterpanels by ivarsson er familienavnet på vores byggeplader. Sortimentet er udviklet til anvendelse i både nybyggeri og renovering. Pladerne er tilpasset nutidens krav til moderne byggeri, hvor der

Læs mere

Fuge & lim Sika s løsninger til montering af vinduer

Fuge & lim Sika s løsninger til montering af vinduer Fuge & lim Sika s løsninger til montering af vinduer 2 Sika's løsninger til montering af vinduer indhold 5 INTRODUKTION 6 7 8 9 10 12 13 14 KORREKT VINDUESMONTERING AFGØRENDE FOR EN TÆT BYGNINGSKONSTRUKTION

Læs mere

Drift og vedligehold af betonoverflader

Drift og vedligehold af betonoverflader Drift og vedligehold af betonoverflader Version 4 Maj 2010 Mange betonoverflader forsynes inden aflevering til bygherren med en belægning eller overfladebehandling, som er bestemmende for, hvorledes de

Læs mere

TÆT TAG. Dit Derbigum-tag. en 3-dobbelt garanti for total dækning

TÆT TAG. Dit Derbigum-tag. en 3-dobbelt garanti for total dækning TÆT TAG Derbigum Dit Derbigum-tag en 3-dobbelt garanti for total dækning Derbigum giver dig ro i sjælen Derbigum-producenten Imperbel Group og netværket af autoriserede Tæt Tag-entreprenører er forpligtet

Læs mere

DS-HÅNDBOG 134.4.1:2005. Betonvarer. Belægningssten, fliser og kantsten af beton

DS-HÅNDBOG 134.4.1:2005. Betonvarer. Belægningssten, fliser og kantsten af beton DS-HÅNDBOG 134.4.1:2005 1. UDGAVE Betonvarer Belægningssten, fliser og kantsten af beton DS-håndbog 134.4.1 Betonvarer Del 4.1 Belægningssten, fliser og kantsten af beton Betonvarer Del 4.1: Belægningssten,

Læs mere

Laticrete Fuge. (4x5 kg) Leveres i standard farverne; Manhatten, Cementgrå og

Laticrete Fuge. (4x5 kg) Leveres i standard farverne; Manhatten, Cementgrå og Laticrete Fliselim. Laticrete 4237. Fleksibelt, vandfast, frostsikkert og 5 liter 80 stk. 454 latexforstærket fliselim. Anvendes hvor der 0,5 liter + stilles store krav til vedhæftning og trykstyrke, 19

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

På toppen siden 1966

På toppen siden 1966 På toppen siden 1966 ISOPLASTICON ApS Tømrer & Tagdækning Isoplasticon ApS Tømrer & Tagdækning servicerer primært kunder i Østjylland, men vi har kunder over hele landet. Sådan har det været siden begyndelsen

Læs mere

Malebehandling af vægge i vådrum

Malebehandling af vægge i vådrum Malebehandling af vægge i vådrum Baggrund I 1995 blev der i forbindelse med udgivelsen af bygningsreglement BR 95 foretaget en række stramninger på området vådrumskonstruktioner. Disse ændringer angik

Læs mere

Vægelementet. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton

Vægelementet. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton Vægelementet Inspiration og Teknik kvalitetsporebeton Vægelementet Vægelementet solide fordele Vægelementet fra H+H Danmark A/S er den professionelle løsning til bagmure og skillevægge. Et effektivt system,

Læs mere

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse Materiale og konstruktionsbeskrivelse 2014 Generelt om konstruktion og materialer Alle MONSTRUMs legeredskaber er konstrueret af tømmer i miljøvenlig, PEFC certificeret, gennemimprægneret, nordisk SUPERWOOD,

Læs mere

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM Hvad er Kebony? Kebony er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ, når udseende og ydeevne er afgørende. Kebony teknologien er udviklet i Norge og er en miljøvenlig

Læs mere

Baumuster geprüft. ISO-Ledhejseporte RT 110

Baumuster geprüft. ISO-Ledhejseporte RT 110 Baumuster geprüft ISO-Ledhejseporte RT 110 I N T E R I O R P R O C E S S E X T E R I O R S E R V I C E Alt-i-et design: Moderne portkoncept høj kvalitet optimal funktion omfattende farvemuligheder perfekt

Læs mere

afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED

afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED 230 afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED Indhold: 13.1 Bæredygtigt byggeri...232-233 13.2 Muret byggeri i et bæredygtigt perspektiv... 234 231 13.1 Bæredygtigt byggeri Hos Saint-Gobain Weber A/S er bæredygtighed

Læs mere

ORIGINAL LINK SEAL COBALCH Tætninger

ORIGINAL LINK SEAL COBALCH Tætninger COBALCH Tætninger ORIGINAL LINK SEAL modul murtætning installeres hurtigt og nemt. Arkitekter, ingeniører, bygnings- og rørledningsfirmaer foretrækker fordelene ved den ORIGINAL LINK SEAL. - tryktæt fra

Læs mere

TYROLIT. Perfekte løsninger til alle formål. Et selskab i SWAROWSKI Group www.tyrolit.com

TYROLIT. Perfekte løsninger til alle formål. Et selskab i SWAROWSKI Group www.tyrolit.com TYROLIT lamelskive PROGRAM Perfekte løsninger til alle formål Et selskab i SWAROWSKI Group www.tyrolit.com Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse Piktogrammer Premium Longlife til stål 4-5 Premium Cerabond

Læs mere

INDHOLDTSFORTEGNELSE

INDHOLDTSFORTEGNELSE 1 INDHOLDTSFORTEGNELSE Svejseoverpap PF-5100 SBS 2 Svejseunderpap PF-3900 SBS 3 Isoroof S40M selvklæbende 4 Svejseunderpap GF-4100 5 Svejseunderpap GF-3100 5 Vindpap I-333 6 1 1 1 2 Svejse overpap PF 5100

Læs mere

Nexa Autocolor Din forretningspartner INNOVATIVE REPARATIONSLØSNINGER

Nexa Autocolor Din forretningspartner INNOVATIVE REPARATIONSLØSNINGER Din forretningspartner INNOVATIVE REPARATIONSLØSNINGER Førende inden for farver, lak og værkstedsoptimering Nexa Autocolor er blandt verdens førende autolakmærker og forhandles i over 147 lande. Nexa Autocolor

Læs mere

PERFORM Form og Fals

PERFORM Form og Fals PERFORM Form og Fals Tips til... Inddækning mod mur Gode råd og nyttig viden Inddækning ved skorsten ved rygning på tagfladen falsede samlinger limede samlinger Miljørigtige inddækninger PERFORM flexibel

Læs mere

Vejledning til installation, drift og vedligeholdelse af brand- og røgspjæld PK-I-R EI30S / EI60S / EI90S / EI120S. Rundt brand- og røgspjæld

Vejledning til installation, drift og vedligeholdelse af brand- og røgspjæld PK-I-R EI30S / EI60S / EI90S / EI120S. Rundt brand- og røgspjæld Vejledning til installation, drift og vedligeholdelse af brand- og røgspjæld PK-I-R EI30S / EI60S / EI90S / EI120S Rundt brand- og røgspjæld & PK-I-S EI90S / EI120S Firkantet brand- og røgspjæld Ved Milepælen

Læs mere

5 Ugers kursuspakke for byggebranchen

5 Ugers kursuspakke for byggebranchen 5 Ugers kursuspakke for byggebranchen Bygge og Anlæg 25 dage HANSENBERGteknia bygge & anlæg 1 Kurser AMU-mål Se noter Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Uge 43 Dampspærre, nye bygninger Dampspærre, reno.

Læs mere

RØRINDUSTRI PULVERLAKERING MONTAGE

RØRINDUSTRI PULVERLAKERING MONTAGE RØRINDUSTRI PULVERLAKERING MONTAGE 2 Multilak står på tre ben Multilak er en virksomhed, som står på tre ben. Med kompetencer inden for maskinfabrik, overfladebehandling og montage er virksomheden blevet

Læs mere

Kommunekemi behandler PCB-holdigt. sikkert. bygningsaffald - sikkert og effektivt

Kommunekemi behandler PCB-holdigt. sikkert. bygningsaffald - sikkert og effektivt Kommunekemi behandler PCB-holdigt sikkert bygningsaffald - sikkert og effektivt Kommunekemi løser PCB-problemer PCB i bygninger udgør et sundheds- og miljømæssigt problem. Det erkender kommuner, centrale

Læs mere

Moderniseringsløsninger til automatiske indgangspartier. ASSA ABLOY Entrance Systems

Moderniseringsløsninger til automatiske indgangspartier. ASSA ABLOY Entrance Systems Moderniseringsløsninger til automatiske indgangspartier ASSA ABLOY Entrance Systems 1 Genanvend. Reparer. Udskift. Modernisering er en af de mest effektive metoder til opfyldelse af moderne budgetkrav.

Læs mere

10% større dækflade 10% lettere montage

10% større dækflade 10% lettere montage 10% større dækflade 10% lettere montage DIAMANT TAgprofIl www.gerardroofs.eu EN VIRKsOMhED For over 50 år siden producerede Lou Fisher fra New Zealand verdens første pressede metaltag med stengranulat

Læs mere

Adeso tagpap. Selvklæbende tagpap med lang levetid

Adeso tagpap. Selvklæbende tagpap med lang levetid Adeso tagpap Selvklæbende tagpap med lang levetid Unikt tagpapsystem Selvklæbende tagpap, der sikrer hurtig, problemfri montage og lang levetid ADESO tagpap er et unikt, selvklæbende tagpap system, specielt

Læs mere

Uponor Ultra: Spildevandsløsninger der holder i over 100 år. Sikre, langtidsholdbare og bæredygtige løsninger.

Uponor Ultra: Spildevandsløsninger der holder i over 100 år. Sikre, langtidsholdbare og bæredygtige løsninger. Uponor Ultra: Spildevandsløsninger der holder i over 100 år Sikre, langtidsholdbare og bæredygtige løsninger. Udfordring: Sikre spildevandsløsninger Problemerne forsvinder ikke bare, fordi de umiddelbart

Læs mere

VAFOS UltraGrip. VAFOS Vand- og afløbsprodukter G R I B E R O G TÆ T N E R S E LV PÅ D E M E S T TÆ R R E D E R Ø R LEVERES NU OP TIL DN400

VAFOS UltraGrip. VAFOS Vand- og afløbsprodukter G R I B E R O G TÆ T N E R S E LV PÅ D E M E S T TÆ R R E D E R Ø R LEVERES NU OP TIL DN400 2. G e n e r a t i o n LEVERES NU OP TIL DN400 Optimal tolerance pr. dimension & fuld trækfasthed G R I B E R O G TÆ T N E R S E LV PÅ D E M E S T TÆ R R E D E R Ø R VAFOS Vand- og afløbsprodukter 2. generation

Læs mere

Efterisolering af terrændæk. Fordele. Lavere CO 2

Efterisolering af terrændæk. Fordele. Lavere CO 2 Energiløsning UDGIVET NOVEMBER 2011 - REVIDERET DECEMBER 2014 Efterisolering af terrændæk Terrændæk, som er isoleret med mindre end 100 mm isolering i alt over og under betonen, skal efterisoleres, hvis

Læs mere

Tagprodukter. Alt til tagrenovering

Tagprodukter. Alt til tagrenovering Tagprodukter 05 Alt til tagrenovering ProduktGuide Vejledende produktguide med topcoats Elastodeck 1 komponent vandfortyndbar vandtætningsprodukt til tage og altaner Malkode 00-1 1 2 Tagmaling gloss 12

Læs mere

Construction. Sikaflex Tank. 1-komponent, elastisk fugemasse til anvendelse ved fugning med høj kemisk belastning

Construction. Sikaflex Tank. 1-komponent, elastisk fugemasse til anvendelse ved fugning med høj kemisk belastning Produktdatablad Version: 06.07 SikaflexTP TP Tank Sikaflex Tank 1-komponent, elastisk fugemasse til anvendelse ved fugning med høj kemisk belastning Anvendelsesområder Sikaflex Tank kan anvendes som elastisk

Læs mere

RC Mammutblok. rc-beton.dk

RC Mammutblok. rc-beton.dk RC Mammutblok rc-beton.dk RC MAMMUTBLOK RC Mammutblok er næste generations præisolerede fundamentsblok, hvor der er tænkt på arbejdsmiljø, energi optimering og arbejdstid. Blokkene kan anvendes til stort

Læs mere

KEIM Granital. Original silikatfarve til facader 8WUDHD. KEIM Granital

KEIM Granital. Original silikatfarve til facader 8WUDHD. KEIM Granital Original silikatfarve til facader 8WUDHD original silikatfarve af høj kvalitet for lang levetid Høj produktkvalitet på mineralsk basis Bindemidlet i er vandglas, som trænger ind i underlaget og gennem

Læs mere

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Løbende reparationer og vedligeholdelse af taget er nødvendige for at bevare ejendommens værdi og undgå vandskader, råd- og svampeangreb. Her er nogle gode

Læs mere

Facade Nr. 5.1.55 Dato 02/06. Mere fritid med... Facadebeklædning. ivarplank. fibercement. inspireret af naturen. minimal vedligeholdelse

Facade Nr. 5.1.55 Dato 02/06. Mere fritid med... Facadebeklædning. ivarplank. fibercement. inspireret af naturen. minimal vedligeholdelse Facade Nr. 5.1.55 Dato 02/06 Mere fritid med... Facadebeklædning ivarplank fibercement inspireret af naturen minimal vedligeholdelse Her er mere fritid Minimal vedligeholdelse ivarplank kræver ikke den

Læs mere

mobil, praktisk, billig

mobil, praktisk, billig mobil, praktisk, billig Sådan fungerer det: til individuelle hytter, som følger det testede Igloo Veranda koncept. Igloerne og overdækningen flyttes. for ca. 2 x 5 enkelthytter og deres respektive løbegårde

Læs mere

1 L. Insektmiddel Må kun anvendes til professionel bekæmpelse af krybende og kravlende insekter i og omkring huse og bygninger.

1 L. Insektmiddel Må kun anvendes til professionel bekæmpelse af krybende og kravlende insekter i og omkring huse og bygninger. L163403 DENM/01Q PPE 359261 Insektmiddel Må kun anvendes til professionel bekæmpelse af krybende og kravlende insekter i og omkring huse og bygninger. Læs altid etiket og brugsanvisning grundigt før anvendelse.

Læs mere

12/2014 INDVENDIG VANDTÆTNING OG ISOLERING. af kældervæg

12/2014 INDVENDIG VANDTÆTNING OG ISOLERING. af kældervæg 12/2014 INDVENDIG VANDTÆTNING OG ISOLERING af kældervæg Opbygning af indvendig vandtætning A L I J C Væggen afrenses for løst puds, gammel maling, salte m.m. A B K I D A A I H D G F E C A Skalflex Sokkelstop

Læs mere

CEMENT I GRÅ MÆNGDER Mobilsilo til landbrugets større betonopgaver

CEMENT I GRÅ MÆNGDER Mobilsilo til landbrugets større betonopgaver CEMENT I GRÅ MÆNGDER Mobilsilo til landbrugets større betonopgaver GRÅ BETON- OPGAVER Mobilsilo er en stærk løsning til landbrugets større betonopgaver Når landbrugets større byggeopgaver skal gennemføres,

Læs mere

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Side 1 af 5 BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Lundemarken 38 4400 Kalundborg Dato: 23.01.2014 Lb nr. H-14-01989-0015 Kommunenr./Ejendomsnr.: 326-22841 Matr. nr./ejerlav 1 DO Ladegården, Kalundborg

Læs mere

Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse

Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse Tjeklisten indeholder en række beskrivelser af forhold, som den projekterende og rådgivende efter arbejdsmiljølovgivningen skal tage hensyn til i sit

Læs mere

SvømmeTagets markante indgang er en hyldest til såvel den eksisterende bygning med sin bølgende tagform, men også det fysiske svømmetag og derved

SvømmeTagets markante indgang er en hyldest til såvel den eksisterende bygning med sin bølgende tagform, men også det fysiske svømmetag og derved SvømmeTagets markante indgang er en hyldest til såvel den eksisterende bygning med sin bølgende tagform, men også det fysiske svømmetag og derved brugen af bygningen... TEAM : Entreprenør Arkitekt Ingeniør

Læs mere

Passiv Ventilation med Cupolex

Passiv Ventilation med Cupolex Passiv Ventilation med Cupolex Pernille Kjærsgaard, Orbicon Kresten B. Andersen, Orbicon Martin Stærmose, Region Sjælland Christian Fabricius, Region Sjælland Thomas Hauerberg Larsen, Orbicon Beliggenhed

Læs mere

Sigma Renova Isotop. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA.

Sigma Renova Isotop. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA. Spærrende vandig maling til væg og loft med yderst gode spærrende/isolerende egenskaber. Afhængigt af gennemslagets karaktér påføres et eller to lag. Glansen er mat

Læs mere

Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre

Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre DAN-CORN A/S Mimersvej 5 DK-8722 Hedensted Tel +45 75 68 53 11 Fax +45 75 68 54 70 www.dancorn.com Dan-Corn giver dig: Sund Investering:

Læs mere

3M TM 8067E FAST Flexible Air Sealing Tape 3M 8067E FAST. Monteringsvejledning

3M TM 8067E FAST Flexible Air Sealing Tape 3M 8067E FAST. Monteringsvejledning 3M TM 8067E FAST Flexible Air Sealing Tape 3M 8067E FAST Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Anvendelsesområde...2 Quick Guide...3 Tætning af overlapsamlinger på dampspærrefolie...4 Reparation af

Læs mere

Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport.

Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport. 15. januar 2013 Ejendom 2 Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport. Boligen er opført i 1968 og er i 1 plan. Boligarealet

Læs mere

Energibesparende Reducer varmeregningen på mindst mulig plads Reducerer CO 2 udslippet

Energibesparende Reducer varmeregningen på mindst mulig plads Reducerer CO 2 udslippet fermacell Varmvæg 2 Fermacell Varmvæg Pladsbesparende indvendig efterisolering Maksimal isoleringsevne på mindst mulig plads Effektiv efterisolering af kolde ydervægge Man sparer op til 50 mm plads i forhold

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 1.1. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 kan du oplade telefonen trådløst. Du skal blot placere telefonen på

Læs mere

Byg lufttæt og åndbart med Cellulosebaseret Isolering for et sundere hus. cbidanmark.dk

Byg lufttæt og åndbart med Cellulosebaseret Isolering for et sundere hus. cbidanmark.dk Byg lufttæt og åndbart med Cellulosebaseret Isolering for et sundere hus :: ISOCELL Byggesystem Tæthed og celluloseisolering Med IsoCell byggesystem kan du bygge det sunde hus eller huset som kan ånde,

Læs mere

Reparation af beton. Løsninger til retablering af betons holdbarhed

Reparation af beton. Løsninger til retablering af betons holdbarhed Reparation af beton Løsninger til retablering af betons holdbarhed 2 Reparation af beton Løsninger til retablering af betons holdbarhed Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Reparations-

Læs mere

03/2012 FUGTTÆTNING. af indvendig kældervæg

03/2012 FUGTTÆTNING. af indvendig kældervæg 03/2012 FUGTTÆTNING af indvendig kældervæg Opbygning af indvendig fugttætning A C D B A A B C D Skalflex Sokkelstop Skalflex Saltbinder Skalflex Multitæt Skalflex Letpuds 2 Fugttætning af indvendig kældervæg

Læs mere

Litochrom STARLIKE. Planspartler Forsegler Klæber

Litochrom STARLIKE. Planspartler Forsegler Klæber Litochrom STARLIKE Planspartler Forsegler Klæber DK Tre funktioner i ét produkt Planspartler Forsegler Klæber Smudsafvisende og vandafvisende. Forebygger udbredelsen af svamp og mug. Ideel til at forny

Læs mere

FLEKSIBLE SLANGER OG FORBINDELSER

FLEKSIBLE SLANGER OG FORBINDELSER FLEKSIBLE SLANGER OG FORBINDELSER Produkt gruppe 9 Fleksible slanger og forbindelser Hent datablade FLEKSIBLE SLANGER PUR 0,4mm 0,7mm 62 09010062 09020062 82 09010082 09020082 102 09010102 09020102 122

Læs mere

MONTERINGS- VEJLEDNING

MONTERINGS- VEJLEDNING ... den reflektive isolering! MONTERINGS- VEJLEDNING 1. BESKRIVELSE BESKRIVELSE Quattro, Produktet til effektiv varmebesparelse. Quattro, er et tyndt reflektivt isoleringsmateriale, som har været brugt

Læs mere

Fugematerialer. Alt til nybyg og renovering

Fugematerialer. Alt til nybyg og renovering Fugematerialer Alt til nybyg og renovering 08 AcryKit Fugning af revner i beton, murværk og pudsede overflader Malkode 00-1 1 Acryl fugemasse Fugning af indvendige døre/vinduer, gipsplader, mellem loft,

Læs mere

Lette løsninger for et bedre miljø!

Lette løsninger for et bedre miljø! Lette løsninger for et bedre miljø! Jackon A/S er Nordens ledende producent af isolering og emballage i polystyren. Vi leverer energieffektive og komplette løsninger til fundament og bolig. Der er mange

Læs mere

SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK

SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK Ved du, hvad der sker med vandet, der løber ud i køkkenvasken? Eller vandet fra toilet, bad eller vaskemaskine? Her i brochuren finder du gode råd om afløb og kloak. Ved at følge

Læs mere