Guide til industriel vandtætning. Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til industriel vandtætning. Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse"

Transkript

1 Guide til industriel vandtætning Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse

2 2 Guide til industriel vandtætning Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Vandtætning af industrielle bygninger og installationer 06 _ Vandtætning af tage 08 _ Opbevaring af procesvand 10 _ Sekundær inddæmning (tankgårde) 12 _ Overfladebehandling til industrikonstruktioner 14 _ Siloer, opbevaring af føde- og drikkevarer 16 _ Oversigt over vandtætningsløsninger 18 _ Sikre projekter med BASF risikostyring

3 3 Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutions eksperter finder innovative og bæredygtige løsninger, der opfylder dine specifikke byggetekniske behov. Vores globale erfaring og omfattende netværk bidrager til din succes både i dag og i morgen. Master Builders Solutions Med varemærket Master Builders Solutions har BASF samlet al sin ekspertise for at skabe løsninger til nybyggeri, vedligeholdelse, reparation og renovering af konstruktioner. Master Builders Solutions bygger på mere end hundrede års erfaring i byggebranchen. Knowhow og erfaringer fra BASF s verdensomspændende netværk af byggeeksperter udgør kernen i Master Builders Solutions. Vi kombinerer de rette elementer fra vores portefølje for at løse netop dine bygningsmæssige udfordringer. Vi samarbejder på tværs af fagområder og regioner og trækker på vores erfaringer fra utallige byggeprojekter over hele verden. Vi udnytter globale BASF-teknologier såvel som vores dybdegående viden om lokale bygningsmæssige behov til at udvikle innovative løsninger, der bidrager til din succes og til at fremme bæredygtigt byggeri. Den omfattende portefølje under varemærket Master Builders Solutions indeholder betonadditiver, cementadditiver, løsninger til underjordiske konstruktioner, løsninger til vandtætning, forseglinger, løsninger til reparation og beskyttelse af beton, specialmørtler samt epoxy- og polyuretanbelægninger.

4 Vandtætningsløsninger fra BASF anvendes til de mest komplekse projekter verden over

5 5 Vandtætning af industrielle bygninger og installationer Det er en stor udfordring at beskytte konstruktioner effektivt mod indtrængende vand eller forhindre vandtab ved opbevaring af vand. BASF tilbyder vandtætningsløsninger til komplekse industrikonstruktioner. Fra fundament til tag, i kemikaliepåvirkede områder og på steder, hvor vandtætningsmembranen er i kontakt med drikkevand og fødevarer, har BASF's produktsystemer bevist i utallige projekter over hele verden, at de er til at stole på. Master Builders Solutions-specialisterne fra BASF er behjælpelige med en detaljeret analyse, valg af produktteknologi, projektplanlægning og ekspertudlægning. Hurtige og sikre produktsystemer reducerer tiden hvor produktionen må lukkes ned. En høj kemikaliebestandighed beskytter konstruktionerne selv i krævende miljøer. På de følgende sider præsenterer vi nogle af vores mange forskellige løsninger til industrielle formål. Brug denne brochure til at fastsætte dine behov, og kontakt os, hvis du har brug for mere specifikke oplysninger Vandtætning af tage Opbevaring af procesvand Sekundær inddæmning (tankgårde) Vandbarrierer til konstruktioner Siloer og opbevaring af fødevarer, procesvand og drikkevand

6 6 Guide til industriel vandtætning Vandtætning af tage Et utæt tag er noget af det mest ødelæggende, der kan ske i produktionsindustrien. Indtrængende vand vil sandsynligvis beskadige selve bygningen. Utætheder kan desuden medføre tab af råmaterialer eller produkter. Og de alvorlige problemer med et utæt tag kan yderligere forværres med maskinsvigt og ødelagt teknisk udstyr. Et korrekt beskyttet tag med langsigtede funktionsegenskaber øger bygningens holdbarhed. Samtidig sikrer det virksomhedens investeringer i materialer og aktiver. Industritage har ofte mange detaljer, såsom gennemføringer til klimaanlæg, ventilation, vinduer og specielle arkitektoniske former. En pålidelig vandtætning kan kun udføres med flydende membraner, da de flydende egenskaber sikrer fuld overfladekontakt selv i de mindste hjørner. BASF tagbeklædningssystemet baseret på polyuretan kan lægges på de fleste underlag, også på ældre beton, tagpap og træ. Den flydende membran danner en fuldt vedhæftende vandtætningsmembran. Der er ingen fuger eller svejsesømme som typisk udgør svage punkter på tagbeklædningsmaterialer, der lægges som plader. Med vores tagbeklædningssystem kan taget faktisk ofte renoveres, uden at det er nødvendigt at fjerne de gamle lag, hvilket sparer masser af tid og penge. Totalløsninger kræver forenelige produktsystemer En effektiv vandtætning af et industritag kræver højelastiske og vejrbestandige systemer, hvad enten der er tale om nybyggeri eller renovering. Og for at fuldende systemet kræves der supplerende produkter, som skal være fuldt forenelige med det anvendte vandtætningssystem. BASF tilbyder et bredt sortiment af fuldt forenelige produkter, som giver maksimal systemsikkerhed: Betonreparationssystemer til bygningens grundkonstruktion: MasterEmaco reparationsmørtler. Polyuretansystemer, inkl. vandtætningsmembraner og beskyttende toplag: MasterRoof Hjælpematerialer (hulkehler, materialer til lapning m.m.): MasterSeal 590. Fugning: MasterSeal NP 474, MasterSeal NP 472.

7 7 Vores løsning MasterRoof komponent polyuretanmembran til manuel udlægning på tage: Fugefri vandtætningsmembran. Faste installationer m.m. kan integreres fugefrit. Kan ved renovering udlægges på eksisterende underlag ved hjælp af forskellige grundere, der sikrer vedhæftning. Lang potlife, der sikrer en effektiv, successiv udlægning. Stor elasticitet, revneoverbyggende evne samt UV- og vejrbestandighed giver lang holdbarhed.

8 8 Guide til industriel vandtætning Opbevaring af procesvand Vand er ikke bare vand. Industrivand kan være af varierende kvalitet, fra ultrarent vand til drikkevand, procesvand og spildevand. Vand er en sparsom ressource, og derfor bestræber de fleste virksomheder sig på at udnytte vandet mere effektivt, så de bliver mindre vandforbrugende. Inden for produktion bruges vand enten som ingrediens eller som køle-, skylle- eller rengøringsmiddel eller som en sikkerhedsforanstaltning i tilfælde af brand. Dette vand skal ofte opbevares, før det anvendes, genanvendes eller sendes videre til rensningsanlæg. Vandtætning af siloer, tanke, bassiner og beholdere, hvor der opbevares vand som produktingrediens, er nødvendigt for at opretholde vandkvaliteten og sikre, at vandet er til rådighed. Når vandet skal bruges i processen, skal produktionsforløbet kunne fortsætte uden forsinkelser eller afbrydelser. I fødevare- og lægemiddelindustrien, hvor der anvendes drikkevand, kræves membraner, der er certificeret til dette. I den kemiske industri og inden for metalproduktion og -forarbejdning bruges tanke og beholdere til forsyning og opsamling af procesvand, f.eks. til køling eller i recirkulationssystemer. Vi tilbyder bæredygtige vandtætningsløsninger til alle behov inden for håndtering af vand i industrien. Bæredygtige løsninger til håndtering af industrivand Opnå mere effektive bygninger Spar på ressourcerne. Øg holdbarheden. Byg hurtigere. Reducer miljøbelastningen og levetidsomkostningerne. Opnå balance mellem økonomi, miljø og samfund. Kort installationstid giver øget produktivitet, kræver mindre arbejdskraft og genererer en hurtigere indtjening. I mere end 100 år har BASF bidraget til bedre byggeprojekter med gennemprøvede systemer, der gør en håndgribelig forskel for byggeprojekters funktionsegenskaber gennem hele deres levetid. Effektiv vandtætning reducerer vandspild. Lang holdbarhed betyder færre udgifter.

9 9 Vores løsninger MasterSeal komponent vandtættende og fleksibel cementbaseret tyndpudsmørtel til anvendelse mod både negativt og positivt vandtryk: Karbonatiseringsbremsende. Vanddampdiffusionsåben. Fleksibel, revneoverbyggende. Frostbestandig. Resistent over for tøsalte. Slidstærk. Kan påføres manuelt eller sprøjtes. Drikkevandsgodkendt. Både til ny og eksisterende beton. Vandtæt både ved positivt og negativt vandtryk. Til vandtætning af drikkevandstanke, vandrensningsanlæg, kældre. CE-mærket iht. DS/EN MasterSeal komponent, elastisk cementbaseret svummemørtel til overfladebehandling og fugttætning af beton og murværk i aggresivt miljø: Forbliver fleksibel under konstant vandpåvirkning. God kemisk resistens. Tåler lejlighedsvis gangtrafik. Frost-tø resistent. Vanddampdiffusionsåben. Resistent overfor CO2, karbonatiseringsbremsende. God vedhæftning også på fugtige underlag. Drikkevandsgodkendt (DWI). Godkendt iht. Vejdirektoratets AAB system Til nye og gamle konstruktioner. Beskytter mod karbonatisering og kloridpenetration. Revneoverbyggende (endda ned til -30 C). Modstår positivt og negativt vandtryk. CE-mærket iht. EN/DS MasterSeal NP 474 Tætning af fuger med med god vedhæftning og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: Lang holdbarhed på grund af stor elasticitet og viskoelastiske egenskaber, høj styrke og Shore A-hårdhed. Ingen migration.

10 10 Guide til industriel vandtætning Sekundær inddæmning Miljøfarlige kemikalier og væsker er ofte en nødvendig del af en produktionsproces. For at undgå, at jorden og vandet forurenes, kræves der særlige foranstaltninger til sikker opbevaring. Sekundær inddæmning er normalt påkrævet ved national lov for at undgå udslip af farligt affald eller kemikalier. I teorien benyttes sekundær inddæmning kun, når der sker uforsætlige udslip, men i praksis slipper små mængder kemikalier ofte ud gennem ventiler, koblinger, samlinger osv. Vandtætningssystemer til konstruktioner til sekundær inddæmning, såsom bassiner, rørledningsbroer og trafikerede opstemningsbassiner, benyttes ofte på almindelige byggematerialer, som f.eks. beton. Til effektiv vandtætning af overfladen kræves elastiske membraner med gode fugtisolerende egenskaber og en høj kemikaliebestandighed. Totalløsning med forenelige produktsystemer Til beskyttelse og vandtætning af konstruktioner til sekundær inddæmning skal der anvendes membraner, som ikke kun er kemikaliebestandige, men også revneoverbyggende. Derudover er følgende produkter nødvendige for at opnå et komplet system: Betonreparation til bygningens grundkonstruktion: MasterEmaco reparationsmørtler Harpiksbaserede membraner: MasterSeal M 808, MasterSeal M 336 Hjælpematerialer (hulkehler, materialer til lapning m.m.): MasterSeal 590 Fugning: MasterSeal CR 170, MasterSeal CR 171

11 11 Vores løsninger MasterSeal M 808 Polyuretanmembran til manuel udlægning: Kan påføres med pensel, rulle eller udlæggerrakel. Stor elasticitet og revneoverbyggende evne, der forhindrer revner i underlaget i at skade membranen. Høj kemikaliebestandighed. Fuldt vedhæftende og monolitisk ingen overlapninger, svejsninger eller fuger ingen risiko for gennemtrængning af væske. UV-bestandig, stabil farve. MasterSeal CR 170, MasterSeal CR 171 Tætning af fuger med god vedhæftning og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: Stor elasticitet og viskoelastiske egenskaber, som sikrer langsigtede funktionsegenskaber. Høj kemikaliebestandighed. ETA-certificeret.

12 12 Guide til industriel vandtætning Overfladebehandling til industrikonstruktioner Vand er den største trussel for konstruktioner over jorden. Luftformige udledninger og forurenende stoffer i atmosfæren (såsom dioxid og nitrogenoxid, der opstår ved forbrænding af fossile brændstoffer) reagerer med vandmolekylerne og producerer syrer. Disse stoffer falder ned på bygningerne som syreregn, hvor de trænger ind og beskadiger konstruktionen. Selv om der er gjort store bestræbelser på at reducere udslippet af disse syregasser til atmosfæren, forekommer de stadig, og det er derfor nødvendigt at beskytte bygningerne mod de aggressive emissioner. Aflejringen af de tørre syreforbindelser kan desuden tilsmudse bygninger og andre konstruktioner, hvilket øger udgifterne til vedligeholdelse. I kontakt med industriens behov ikke kun inden for vandtætning Siden 1865 er vi vokset og har samlet så meget erfaring, at vi er blevet til BASF The Chemical Company. Med 380 fabrikker i mere end 80 lande kender BASF de udfordringer, der er forbundet med bæredygtig udvikling. Vores bestræbelser på at være bæredygtige består bl.a. i at værne om naturens ressourcer, som f.eks. vandet og jorden, og dette omfatter sekundær inddæmning, hvor det er nødvendigt. Vandtætning er en nøglekompetence, der opfylder behovene i mange forskellige industrier. Men BASF leverer også professionelle løsninger og ekspertydelser inden for mange andre områder: Betonreparation både til kosmetiske og konstruktive reparationer. Kvalitetsgrouts til konstruktioner og sværgods Specialgulve til industriområder. Dekorative gulve til kontorer, opholdsområder og offentligt tilgængelige bygninger. Ucrete-gulve til gulve, i aggressive miljøer, fx med kemikaliepåvirkning.

13 13 Vores løsninger MasterSeal M 338 Tokomponent, vandbaseret epoxymaling til vandtætning og beskyttelse af betonelementer: Fremragende vedhæftning til beton og cementmørtel, også når den er fugtig (op til 8 % fugt accepteres). Ikke nødvendigt at vente på fuld hærdning af betonen. Hurtigere færdiggørelse. Vandbaseret. Miljøvenlig. God slidstyrke, mellemhøj kemikaliebestandighed, vand- og kuldioxidtæt, hvilket sikrer en lang holdbarhed. God vanddampgennemtrængelighed, vand-, vejr- og frostbestandig. Øget levetid. MasterSeal M 336 Tokomponent, revneoverbyggende epoxypolyuretanbehandling til beskyttelse og vandtætning af beton: Fremragende vedhæftning til beton og mørtel. Stor elasticitet og dynamiske. revneoverbygning, ned til 0 ºC. God vejr- og kemikaliebestandighed, mindre vedligeholdelse. Vand- og kuldioxidtæt, fremragende frostbestandighed, slagstyrke og slidstyrke. Lang holdbarhed. MasterSeal NP 474 eller MasterSeal NP 472 Tætning af fuger med stærkt klæbende og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: Stor elasticitet. Høj kemikaliebestandighed og bestandighed over for syreregn. Lang holdbarhed ved eksponering for vejrpåvirkning.

14 14 Guide til industriel vandtætning Siloer, opbevaring af føde- og drikkevarer Siloer anvendes ikke kun inden for landbruget til oplagring af korn, men også i føde- og drikkevareindustrien til opbevaring af mange forskellige produkter, både tørre og flydende. Betonsiloer skal beskyttes både indvendigt og udvendigt mod forskellige aggressive kemikaliepåvirkninger samt mekaniske påvirkninger. I landbruget og føde- og drikkevareindustrien, hvor der opbevares korn og væsker kræves membraner, der er absolut pålidelige og sikre for menneskers sundhed. Det vil sige inerte membraner, der ikke indeholder potentielt farlige råmaterialer, og som forhindrer migration af væske og smag. Specialløsninger med forenelige produktsystemer Til beskyttelse og vandtætning af siloer til opbevaring af føde- og drikkevarer skal der anvendes membraner, der er godkendt til kontakt med fødevarer. Derudover er følgende produkter nødvendige for at opnå et komplet system: Betonreparation til bygningens grundkonstruktion: MasterEmaco reparationsmørtel Harpiksbaserede membraner: MasterSeal M 391, MasterSeal M 808 Hjælpematerialer (hulkehler, materialer til lapning m.m.): MasterSeal 590 Fugning: MasterSeal NP 474

15 15 Vores løsninger MasterSeal M 391 Tokomponent epoxybelægning certificeret til kontakt med drikkevand og fødevarer: Alle råmaterialer er på EU's positivlister. Godkendt til kontakt med drikkevand, faste fødevarer. Nem at rengøre og desinficere. Resistent over kraftig kemikaliepåvirkning. Høj mekanisk styrke og slagstyrke. Lang holdbarhed. MasterSeal NP 474 Tætning af fuger med god vedhæftning og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: MasterSeal M 808 Polyuretanmembran til manuel udlægning: Kan påføres med pensel, med rulle eller udlæggerrakel. Stor elasticitet og revneoverbyggende egenskaber, der forhindrer revner i underlaget i at skade membranen. Høj kemikaliebestandighed. Fuldt vedhæftende og monolitisk ingen overlapninger, svejsninger eller fuger ingen risiko for gennemtrængning af væske. UV-bestandig, stabil farve. Specifikke godkendelser til drikkevand. Sikker produktion og opbevaring. Stor elasticitet og viskoelastiske egenskaber. Robust og høj Shore A-hårdhed. Ingen migration.

16 16 Guide til industriel vandtætning Oversigt over vandtætningsløsninger Polyuretanmembraner Specialformulerede polyuretan- og hybridsystemer anvendes til uigennemtrængelige, fuldt vedhæftende, højelastiske og fugefri membraner. De anvendes typisk på udsatte tage. BASF tilbyder systemer til manuel udlægning, med tilhørende grundere, der egner sig til påføring på en lang række underlag. Gennemprøvede polyuretanproduktsystemer: MasterSeal-systemer med MasterSealmembraner. Membraner med høj kemikaliebestandighed: polyurea, polyuretan og epoxy Når der ud over vandtætning er brug for modstandsdygtighed over for vand med opløste kemikalier, er specialmembraner af polyuretan, polyurea og/eller epoxy det normale valg. Ubrudte, fugefri, revneoverbyggende membraner giver en fremragende vandtætning samt modstandsdygtighed over for de opløste kemikalier. Gennemprøvede membraner med høj kemikaliebestandighed: MasterSeal 689, MasterSeal M 808, MasterSeal M 391, MasterSeal M 336 og MasterSeal M 338. Cementholdige membraner: Cementholdige membraner, som regel polymermodificerede, anvendes til monolitisk vandtætning af overflader, der er udsat for positivt vandtryk (f.eks. vådrum, gange, beholdere m.m.) og negativt vandtryk (f.eks. kældre m.m.). Nogle af de vigtigste fordele ved disse produkter er, at de er nemme at påføre (enten manuelt eller maskinelt) og egnet til brug på fugtige underlag. Gennemprøvede cementholdige produkter: MasterSeal 500-serien. Fugning og øvrigt arbejde Da bygninger er udsat for bevægelser, opdeles de i forskellige elementer for at forebygge skader og lette byggeprocessen. Det resulterer i en konstruktion, hvor de kontinuerlige membraner brydes op og derfor skal forsegles for at undgå vandindtrængning. Gennemprøvede hjælpematerialer: MasterSeal NP 474, NP 472 og MasterSeal CR 170/171 til overfladeforseglede fuger samt MasterSeal 910 og MasterSeal 912 til internt forseglede fuger.

17

18

19 19 Risikostyring: Sikre projekter med BASF-løsninger Som fabriksejer, fabrikschef, ingeniør eller hovedentreprenør er du altid interesseret i at minmere tiden hvor produktionen må holde stille og optimere en sikker gennemførelse af dit vandtætningsprojekt. Design: Master Builders Solutions-specialisterne fra BASF tilbyder dig viden i analyse- og designprocessen kombineret med pålidelige produktsystemer resultatet er totalløsninger. BASF opfylder disse behov med gennemprøvede produktsystemer, support til de projekterende samt et udvalg af den bedste teknologi til dit projekt. Hvis produkterne ikke anvendes korrekt, eller hvis de kombineres med materialer, der ikke er forenelige, kan projektet imidlertid slå fejl og resultere i yderligere omkostninger og unødige forsinkelser. BASF har udviklet et system bestående af en lang række pålidelige produkter og gennemprøvede teknologier. Disse produktsystemer er udviklet specifikt til at interagere med hinanden, og deres egenskaber supplerer hinanden. Vores løsning omfatter desuden specialuddannede og dygtige håndværkere, der sikrer, at dine industrielle vandtætningsprojekter gennemføres på en sikker måde. Produktsystemer: Til professionelle vandtætningsopgaver kræves produktsystemer med fremragende funktionsegenskaber. Disse produktsystemer skal naturligvis være udviklet og certificeret til de specifikke anvendelsesformål. Øvrigt: Detaljer (fuger, samlinger, gennemføringer osv.) bliver ofte negligeret, men er desværre de mest sårbare steder i en bygning. En korrekt og komplet løsning omfatter behandling af disse kritiske steder med egnede produkter, så der opnås en totalløsning. Ekspertudlægning: BASF tilbyder kvalificerede håndværkere, træningsseminarer og inspektion på byggepladsen. Vi anbefaler, at der udelukkende benyttes de bedste håndværkere med uddannede og engagerede medarbejdere, så produktsystemernes ønskede funktionsegenskaber sikres. Erfaring: BASF tilbyder dig, som fabriksejer, ingeniør, projekterende eller entreprenør, den mest omfattende projekterfaring, som er dokumenteret ved hundredvis af referencer med vellykkede resultater fra de mest komplekse og krævende projekter verden over. Bestil dit eget eksemplar af vores projektreferencer inden for vandtætning. BASF tilbyder et omfattende sortiment af produkter, der er dokumenteret og certificeret i en række europæiske lande specifikt til brug ved vandtætning af forskellige industrielle områder.

20 Master Builders Solutions fra BASF til byggeindustrien MasterAir Løsninger til beton med kontrolleret luftindhold MasterBrace Løsninger til betonforstærkning MasterCast Løsninger til betonvareindustrien MasterCem Løsninger til cementproduktion MasterEmaco Løsninger til betonreparation MasterFinish Løsninger til formslipmidler MasterFlow Løsninger til arbejde med grouts MasterFiber Løsninger til fiberforstærket beton MasterGlenium Løsninger til selvkompakterende beton MasterInject Løsninger til betoninjektion MasterKure Løsninger til beskyttelse mod udtørring af nyudstøbt beton MasterLife Løsninger til forbedrede betonegenskaber MasterMatrix Løsninger til at forbedre betonens rheologi MasterPel Løsninger til vandtæt beton MasterPolyheed Løsninger til beton MasterPozzolith Løsninger til forbedrede betonegenskaber MasterProtect Løsninger til overfladebehandling af beton MasterRheobuild Løsninger til beton med høj styrke MasterRoc Løsninger til underjordiske konstruktioner MasterSeal Løsninger til vandtætning og kunststofbelægning MasterSet Løsninger til hærdningskontrol MasterSure Løsninger til ekstraordinær bearbejdelighed MasterTop Løsninger til fugefri industriog erhvervsgulve Master X-Seed Løsninger til styrkeacceleration af beton Ucrete Gulvløsninger til ekstreme påvirkninger BASF A/S Hallandsvej 1 DK-6230 Rødekro Danmark Tlf.: Fax: Oplysningerne i denne publikation er baseret på vores aktuelle viden og erfaring. De er ikke en garanti for produktets kontraktmæssigt aftalte kvalitet, og i betragtning af de mange faktorer, der kan påvirke bearbejdningen og anvendelsen af vores produkter, fritager de ikke brugerne fra at udføre egne undersøgelser og tests. Produktets kontraktmæssigt aftalte kvalitet på tidspunktet for risikoens overgang er udelukkende baseret på oplysningerne på det tekniske datablad. Alle beskrivelser, tegninger, fotografier, oplysninger, dimensioner, vægtangivelser m.m. i denne publikation kan ændres uden forudgående varsel. Modtageren af vores produkt er ansvarlig for at sikre overholdelse af alle ejendomsrettigheder og eksisterende love og retsforskrifter. = registreret varemærke for BASF gruppen i mange lande. Juli 2014 EEBE 1424dk

Holistisk design. Fugefri væg- og gulvløsninger

Holistisk design. Fugefri væg- og gulvløsninger Holistisk design 2 Holistisk design Vores reference i Zürich (Schweiz): ETH Sports Center Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Ekspertise fra gulv til væg 06 _ Fugefri overgange uendelige

Læs mere

Flydebeton til betonelementindustrien. Avancerede tilsætningsstofløsninger

Flydebeton til betonelementindustrien. Avancerede tilsætningsstofløsninger Flydebeton til betonelementindustrien Avancerede tilsætningsstofløsninger 2 Flydebeton til betonelementindustrien Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutionseksperter

Læs mere

Reparation af beton. Løsninger til retablering af betons holdbarhed

Reparation af beton. Løsninger til retablering af betons holdbarhed Reparation af beton Løsninger til retablering af betons holdbarhed 2 Reparation af beton Løsninger til retablering af betons holdbarhed Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Reparations-

Læs mere

UDGIVET I DANMARK FEBRUAR 2015. ProRox. ProRox GRP 1000. Industriisolering. Vandtæt isoleringsystem

UDGIVET I DANMARK FEBRUAR 2015. ProRox. ProRox GRP 1000. Industriisolering. Vandtæt isoleringsystem UDGIVET I DANMARK FEBRUAR 2015 ProRox Industriisolering ProRox GRP 1000 Vandtæt isoleringsystem Vores viden - din fordel ROCKWOOL Technical Insulation er et datterselskab i ROCKWOOL koncernen. Vi udvikler

Læs mere

Fuge & lim Sika s løsninger til montering af vinduer

Fuge & lim Sika s løsninger til montering af vinduer Fuge & lim Sika s løsninger til montering af vinduer 2 Sika's løsninger til montering af vinduer indhold 5 INTRODUKTION 6 7 8 9 10 12 13 14 KORREKT VINDUESMONTERING AFGØRENDE FOR EN TÆT BYGNINGSKONSTRUKTION

Læs mere

VANDTÆTNING BYGGERIETS OG INDUSTRIENS FORETRUKNE SAMARBEJDSPARTNER...

VANDTÆTNING BYGGERIETS OG INDUSTRIENS FORETRUKNE SAMARBEJDSPARTNER... VANDTÆTNING BYGGERIETS G INDUSTRIENS FRETRUKNE SAMARBEJDSPARTNER... NAFUFLEX Afsnit 1 De fleksible smøre-, sprøjte- og rullemembraner VLSEAL 200 VLSEAL 250 EXPERT PRF Afsnit 2 Smøremembraner - lette at

Læs mere

Forvandling fra vision til design. Rockpanel facadebeklædning

Forvandling fra vision til design. Rockpanel facadebeklædning Forvandling fra vision til design Rockpanel facadebeklædning Hvis du vil forstå Rockpanels historie, behøver du bare se på facaden Enhver virksomhed og bygning har sin egen historie. Historier, der kan

Læs mere

LELY DAIRY EQUIPMENT Løsninger til malkning, fodring og stalde

LELY DAIRY EQUIPMENT Løsninger til malkning, fodring og stalde LELY DAIRY EQUIPMENT Løsninger til malkning, fodring og stalde Skab selv fremtiden for din mælkeproduktionsbedrift www.lely.com innovators in agriculture Lely, Astronaut, Astri, Atlantis, Attis, AWS, C4C,

Læs mere

ICOPAL Tagpap. Uanede muligheder med tagpap

ICOPAL Tagpap. Uanede muligheder med tagpap ICOPAL Tagpap Uanede muligheder med tagpap Indhold ICOPAL Tagpap Uanede muligheder med tagpap... 3 ICOPAL Plade-/Plankedækning Horisontale linjer... 26 Bag om ICOPAL Tagpap... 4 ICOPAL Shingles Elegante,

Læs mere

Betons Bæredygtige Fordele

Betons Bæredygtige Fordele Betons Bæredygtige Fordele Marts 2011. Forord 3 1. Beton er bæredygtig kvalitet 4 Beton - verdens mest anvendte byggemateriale 6 Betons bidrag til bæredygtigt byggeri 6 Miljørigtige betonkonstruktioner

Læs mere

CRAMO SIKKERHED KVALITET MILJØ

CRAMO SIKKERHED KVALITET MILJØ CRAMO SIKKERHED KVALITET MILJØ Kvalitet, sikkerhed og miljø - for din egen og andres skyld Hos Cramo skal kvalitet, sikkerhed og miljø ikke bare være i orden det skal være på det højest mulige niveau -

Læs mere

Sikkerhed opstår ikke ved et tilfælde Observere, tænke og handle

Sikkerhed opstår ikke ved et tilfælde Observere, tænke og handle Sikkerhed opstår ikke ved et tilfælde Observere, tænke og handle Sikker håndtering af bitumen EN PRAKTISK VEJLEDNING 2012 Nynas AB Layout og tryk: Hesketh Design Limited, Storbritannien Nynas politik for

Læs mere

Forord. // Center for Miljø

Forord. // Center for Miljø PCBvejledning Center for Miljø har observeret, at det miljøproblematiske stof PCB (polychloreret biphenyl) er hyppigt forekommende i affaldsstrømmen i forbindelse med nedrivnings- og renoveringsprojekter.

Læs mere

HÅNDBOG FOR FUGTSIKRING AF MURVÆRK indvendig og udvendig

HÅNDBOG FOR FUGTSIKRING AF MURVÆRK indvendig og udvendig HÅNDBOG FOR FUGTSIKRING AF MURVÆRK indvendig og udvendig HÅNDBOG FOR FUGTSIKRING AF MURVÆRK indvendig og udvendig Udgiver: Håndbog for fugtsikring af murværk er udgivet af Skalflex A/S, Industrivej 20B,

Læs mere

EN GUIDE TIL Eco-design i Byggebranchen. An initiative of the University for the Creative Arts

EN GUIDE TIL Eco-design i Byggebranchen. An initiative of the University for the Creative Arts EN GUIDE TIL Eco-design i Byggebranchen An initiative of the University for the Creative Arts 2 EDECON DENNE GUIDE ER EN INTRODUKTION TIL ECO-DESIGN FOR SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER, DER FREMSTILLER

Læs mere

SYSTEMER TIL FUGTSIKRING AF MURVÆRK indvendig og udvendig

SYSTEMER TIL FUGTSIKRING AF MURVÆRK indvendig og udvendig SYSTEMER TIL FUGTSIKRING AF MURVÆRK indvendig og udvendig Indholdsfortegnelse Skalflex Fugtsikring...3 Princippet i Skalflex Fugtsikring... 3 Fordele ved Skalflex Fugtsikring... 3 Service og rådgivning...

Læs mere

Vejledning om håndtering af fugt i byggeriet

Vejledning om håndtering af fugt i byggeriet Vejledning om håndtering af fugt i byggeriet Eva B. Møller (Red.) Statens Byggeforskningsinstitut, SBi, Aalborg Universitet December 2010 2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 4 1

Læs mere

Tætningssystemer. Horisontalspærre. mod opstigende fugt i murværk. Patenteret system

Tætningssystemer. Horisontalspærre. mod opstigende fugt i murværk. Patenteret system Tætningssystemer Horisontalspærre mod opstigende fugt i murværk Patenteret system Hvorfor er opstigende fugt relevant for husejere? Opstigende fugt hører til de hyppigst forekommende skader i murværk.

Læs mere

Byggeri i balance - det unikke valg imellem profiler, design og materialer

Byggeri i balance - det unikke valg imellem profiler, design og materialer Byggeri i balance - det unikke valg imellem profiler, design og materialer -Nu med endnu flere valgmuligheder! Indhold 2 Indhold 3 Et globalt brand 6 Mix og match 8 Farver har betydning 12 Materialer og

Læs mere

Produktvælger. Industriel lim, tætninger og overfladebehandlingsløsninger. Udgave 3

Produktvælger. Industriel lim, tætninger og overfladebehandlingsløsninger. Udgave 3 Produktvælger Industriel lim, tætninger og overfladebehandlingsløsninger Udgave 3 Indledning Henkel jeres ekspert inden for industrielle lim, tætninger og funktionsbelægninger Hvis I som virksomhed vil

Læs mere

SikaMagazine. nr 1:2012. Sika på første række 4 5 Smart miljøtag 6 7 Skræddersyet til Gardermoen 10 12 Taget, som blev til en pool 14 15

SikaMagazine. nr 1:2012. Sika på første række 4 5 Smart miljøtag 6 7 Skræddersyet til Gardermoen 10 12 Taget, som blev til en pool 14 15 SikaMagazine nr 1:2012 Sika Danmark A/S Præstemosevej 2 4 DK-3480 Fredensborg +45 4818 8585 www.sika.dk Oy Sika Finland Ab PL 49, Koskelontie 23 C FI-02921 Espoo +358 9511 431 www.sika.fi Sika Norge AS

Læs mere

Modellernes virkelighed Rapport

Modellernes virkelighed Rapport Etagebyggeri i træ - Fordele og ulemper Modellernes virkelighed Rapport Gruppe B308b ved Aalborg Universitet Esbjerg, forår 2014 1 Titelblad Tema: Modellernes virkelighed Afleveringsdato: 21.5.2014 - Modelanvendelse

Læs mere

Miljørigtigt byggeri i Odense Kommune - en guide til den private bygherre

Miljørigtigt byggeri i Odense Kommune - en guide til den private bygherre Miljørigtigt byggeri i Odense Kommune - en guide til den private bygherre 2 Miljørigtigt byggeri i Odense Kommune - en guide til den private bygherre Udarbejdet i 2010 af: By- og Kulturforvaltningen Byggerådgivning

Læs mere

ehør IlB tagt ganske enkelt... JUAL

ehør IlB tagt ganske enkelt... JUAL JUAL TAGTILBEHØr ganske enkelt... JUAL leverandør og samarbejdspartner på højeste niveau JUAL TEKNIK fokus på kvalitet og sikkerhed Da mine forældre for 40 år siden startede JUAL, skete det forsigtigt

Læs mere

Vejen til et styrket byggeri i Danmark. regeringens byggepolitiske strategi

Vejen til et styrket byggeri i Danmark. regeringens byggepolitiske strategi Vejen til et styrket byggeri i Danmark regeringens byggepolitiske strategi November 2014 Vejen til et styrket byggeri i Danmark regeringens byggepolitiske strategi Vejen til et styrket byggeri i Danmark

Læs mere

Tak, fordi du har valgt Hempel

Tak, fordi du har valgt Hempel - Tak, fordi du har valgt Hempel Velkommen til Hempels Den Lille Søstærke, som du kan bruge som en hjælp til enhver maleopgave. Denne manual giver dig ikke kun oplysninger om hele vores sortiment, men

Læs mere

PRÆSENTATION AF VIRKSOMHEDER I NETVÆRKET

PRÆSENTATION AF VIRKSOMHEDER I NETVÆRKET PRÆSENTATION AF VIRKSOMHEDER I NETVÆRKET AVS - VORES VIDEN ER DIN SIKKERHED Med vores brede produktprogram og vores specialiserede viden kan vi løse de fleste opgaver inden for fødevareindustrien, og vi

Læs mere

CRAMO UDLEJER TIL ERHVERV OG PRIVATE

CRAMO UDLEJER TIL ERHVERV OG PRIVATE Annonce hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Annonce DET MODERNE BYGGERI April 2008 Bølgen fra vandside. Foto: Eyecadcher Media Kvalitet og fælles standarder Digitalt byggeri kan spare bygherren

Læs mere

GØR BYGGEPLADSEN ENERGIRIGTIG

GØR BYGGEPLADSEN ENERGIRIGTIG GØR BYGGEPLADSEN ENERGIRIGTIG 1-4 år afhængig af, hvor stort et hus man har Indhold Forord... Introduktion... Vigtige faktorer i planlægningen... Energien på byggepladsen... Lukning af byggeriet... Opvarmning

Læs mere

Vejledning til bygningsejere

Vejledning til bygningsejere GI forsøg & udvikling få bugt med grundfugt i ældre ejendomme Vejledning til bygningsejere Illustration: COWI A/S Få bugt med grundfugt i ældre ejendomme Vejledning til bygningsejere Udarbejdet for GI

Læs mere