Guide til industriel vandtætning. Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til industriel vandtætning. Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse"

Transkript

1 Guide til industriel vandtætning Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse

2 2 Guide til industriel vandtætning Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Vandtætning af industrielle bygninger og installationer 06 _ Vandtætning af tage 08 _ Opbevaring af procesvand 10 _ Sekundær inddæmning (tankgårde) 12 _ Overfladebehandling til industrikonstruktioner 14 _ Siloer, opbevaring af føde- og drikkevarer 16 _ Oversigt over vandtætningsløsninger 18 _ Sikre projekter med BASF risikostyring

3 3 Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutions eksperter finder innovative og bæredygtige løsninger, der opfylder dine specifikke byggetekniske behov. Vores globale erfaring og omfattende netværk bidrager til din succes både i dag og i morgen. Master Builders Solutions Med varemærket Master Builders Solutions har BASF samlet al sin ekspertise for at skabe løsninger til nybyggeri, vedligeholdelse, reparation og renovering af konstruktioner. Master Builders Solutions bygger på mere end hundrede års erfaring i byggebranchen. Knowhow og erfaringer fra BASF s verdensomspændende netværk af byggeeksperter udgør kernen i Master Builders Solutions. Vi kombinerer de rette elementer fra vores portefølje for at løse netop dine bygningsmæssige udfordringer. Vi samarbejder på tværs af fagområder og regioner og trækker på vores erfaringer fra utallige byggeprojekter over hele verden. Vi udnytter globale BASF-teknologier såvel som vores dybdegående viden om lokale bygningsmæssige behov til at udvikle innovative løsninger, der bidrager til din succes og til at fremme bæredygtigt byggeri. Den omfattende portefølje under varemærket Master Builders Solutions indeholder betonadditiver, cementadditiver, løsninger til underjordiske konstruktioner, løsninger til vandtætning, forseglinger, løsninger til reparation og beskyttelse af beton, specialmørtler samt epoxy- og polyuretanbelægninger.

4 Vandtætningsløsninger fra BASF anvendes til de mest komplekse projekter verden over

5 5 Vandtætning af industrielle bygninger og installationer Det er en stor udfordring at beskytte konstruktioner effektivt mod indtrængende vand eller forhindre vandtab ved opbevaring af vand. BASF tilbyder vandtætningsløsninger til komplekse industrikonstruktioner. Fra fundament til tag, i kemikaliepåvirkede områder og på steder, hvor vandtætningsmembranen er i kontakt med drikkevand og fødevarer, har BASF's produktsystemer bevist i utallige projekter over hele verden, at de er til at stole på. Master Builders Solutions-specialisterne fra BASF er behjælpelige med en detaljeret analyse, valg af produktteknologi, projektplanlægning og ekspertudlægning. Hurtige og sikre produktsystemer reducerer tiden hvor produktionen må lukkes ned. En høj kemikaliebestandighed beskytter konstruktionerne selv i krævende miljøer. På de følgende sider præsenterer vi nogle af vores mange forskellige løsninger til industrielle formål. Brug denne brochure til at fastsætte dine behov, og kontakt os, hvis du har brug for mere specifikke oplysninger Vandtætning af tage Opbevaring af procesvand Sekundær inddæmning (tankgårde) Vandbarrierer til konstruktioner Siloer og opbevaring af fødevarer, procesvand og drikkevand

6 6 Guide til industriel vandtætning Vandtætning af tage Et utæt tag er noget af det mest ødelæggende, der kan ske i produktionsindustrien. Indtrængende vand vil sandsynligvis beskadige selve bygningen. Utætheder kan desuden medføre tab af råmaterialer eller produkter. Og de alvorlige problemer med et utæt tag kan yderligere forværres med maskinsvigt og ødelagt teknisk udstyr. Et korrekt beskyttet tag med langsigtede funktionsegenskaber øger bygningens holdbarhed. Samtidig sikrer det virksomhedens investeringer i materialer og aktiver. Industritage har ofte mange detaljer, såsom gennemføringer til klimaanlæg, ventilation, vinduer og specielle arkitektoniske former. En pålidelig vandtætning kan kun udføres med flydende membraner, da de flydende egenskaber sikrer fuld overfladekontakt selv i de mindste hjørner. BASF tagbeklædningssystemet baseret på polyuretan kan lægges på de fleste underlag, også på ældre beton, tagpap og træ. Den flydende membran danner en fuldt vedhæftende vandtætningsmembran. Der er ingen fuger eller svejsesømme som typisk udgør svage punkter på tagbeklædningsmaterialer, der lægges som plader. Med vores tagbeklædningssystem kan taget faktisk ofte renoveres, uden at det er nødvendigt at fjerne de gamle lag, hvilket sparer masser af tid og penge. Totalløsninger kræver forenelige produktsystemer En effektiv vandtætning af et industritag kræver højelastiske og vejrbestandige systemer, hvad enten der er tale om nybyggeri eller renovering. Og for at fuldende systemet kræves der supplerende produkter, som skal være fuldt forenelige med det anvendte vandtætningssystem. BASF tilbyder et bredt sortiment af fuldt forenelige produkter, som giver maksimal systemsikkerhed: Betonreparationssystemer til bygningens grundkonstruktion: MasterEmaco reparationsmørtler. Polyuretansystemer, inkl. vandtætningsmembraner og beskyttende toplag: MasterRoof Hjælpematerialer (hulkehler, materialer til lapning m.m.): MasterSeal 590. Fugning: MasterSeal NP 474, MasterSeal NP 472.

7 7 Vores løsning MasterRoof komponent polyuretanmembran til manuel udlægning på tage: Fugefri vandtætningsmembran. Faste installationer m.m. kan integreres fugefrit. Kan ved renovering udlægges på eksisterende underlag ved hjælp af forskellige grundere, der sikrer vedhæftning. Lang potlife, der sikrer en effektiv, successiv udlægning. Stor elasticitet, revneoverbyggende evne samt UV- og vejrbestandighed giver lang holdbarhed.

8 8 Guide til industriel vandtætning Opbevaring af procesvand Vand er ikke bare vand. Industrivand kan være af varierende kvalitet, fra ultrarent vand til drikkevand, procesvand og spildevand. Vand er en sparsom ressource, og derfor bestræber de fleste virksomheder sig på at udnytte vandet mere effektivt, så de bliver mindre vandforbrugende. Inden for produktion bruges vand enten som ingrediens eller som køle-, skylle- eller rengøringsmiddel eller som en sikkerhedsforanstaltning i tilfælde af brand. Dette vand skal ofte opbevares, før det anvendes, genanvendes eller sendes videre til rensningsanlæg. Vandtætning af siloer, tanke, bassiner og beholdere, hvor der opbevares vand som produktingrediens, er nødvendigt for at opretholde vandkvaliteten og sikre, at vandet er til rådighed. Når vandet skal bruges i processen, skal produktionsforløbet kunne fortsætte uden forsinkelser eller afbrydelser. I fødevare- og lægemiddelindustrien, hvor der anvendes drikkevand, kræves membraner, der er certificeret til dette. I den kemiske industri og inden for metalproduktion og -forarbejdning bruges tanke og beholdere til forsyning og opsamling af procesvand, f.eks. til køling eller i recirkulationssystemer. Vi tilbyder bæredygtige vandtætningsløsninger til alle behov inden for håndtering af vand i industrien. Bæredygtige løsninger til håndtering af industrivand Opnå mere effektive bygninger Spar på ressourcerne. Øg holdbarheden. Byg hurtigere. Reducer miljøbelastningen og levetidsomkostningerne. Opnå balance mellem økonomi, miljø og samfund. Kort installationstid giver øget produktivitet, kræver mindre arbejdskraft og genererer en hurtigere indtjening. I mere end 100 år har BASF bidraget til bedre byggeprojekter med gennemprøvede systemer, der gør en håndgribelig forskel for byggeprojekters funktionsegenskaber gennem hele deres levetid. Effektiv vandtætning reducerer vandspild. Lang holdbarhed betyder færre udgifter.

9 9 Vores løsninger MasterSeal komponent vandtættende og fleksibel cementbaseret tyndpudsmørtel til anvendelse mod både negativt og positivt vandtryk: Karbonatiseringsbremsende. Vanddampdiffusionsåben. Fleksibel, revneoverbyggende. Frostbestandig. Resistent over for tøsalte. Slidstærk. Kan påføres manuelt eller sprøjtes. Drikkevandsgodkendt. Både til ny og eksisterende beton. Vandtæt både ved positivt og negativt vandtryk. Til vandtætning af drikkevandstanke, vandrensningsanlæg, kældre. CE-mærket iht. DS/EN MasterSeal komponent, elastisk cementbaseret svummemørtel til overfladebehandling og fugttætning af beton og murværk i aggresivt miljø: Forbliver fleksibel under konstant vandpåvirkning. God kemisk resistens. Tåler lejlighedsvis gangtrafik. Frost-tø resistent. Vanddampdiffusionsåben. Resistent overfor CO2, karbonatiseringsbremsende. God vedhæftning også på fugtige underlag. Drikkevandsgodkendt (DWI). Godkendt iht. Vejdirektoratets AAB system Til nye og gamle konstruktioner. Beskytter mod karbonatisering og kloridpenetration. Revneoverbyggende (endda ned til -30 C). Modstår positivt og negativt vandtryk. CE-mærket iht. EN/DS MasterSeal NP 474 Tætning af fuger med med god vedhæftning og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: Lang holdbarhed på grund af stor elasticitet og viskoelastiske egenskaber, høj styrke og Shore A-hårdhed. Ingen migration.

10 10 Guide til industriel vandtætning Sekundær inddæmning Miljøfarlige kemikalier og væsker er ofte en nødvendig del af en produktionsproces. For at undgå, at jorden og vandet forurenes, kræves der særlige foranstaltninger til sikker opbevaring. Sekundær inddæmning er normalt påkrævet ved national lov for at undgå udslip af farligt affald eller kemikalier. I teorien benyttes sekundær inddæmning kun, når der sker uforsætlige udslip, men i praksis slipper små mængder kemikalier ofte ud gennem ventiler, koblinger, samlinger osv. Vandtætningssystemer til konstruktioner til sekundær inddæmning, såsom bassiner, rørledningsbroer og trafikerede opstemningsbassiner, benyttes ofte på almindelige byggematerialer, som f.eks. beton. Til effektiv vandtætning af overfladen kræves elastiske membraner med gode fugtisolerende egenskaber og en høj kemikaliebestandighed. Totalløsning med forenelige produktsystemer Til beskyttelse og vandtætning af konstruktioner til sekundær inddæmning skal der anvendes membraner, som ikke kun er kemikaliebestandige, men også revneoverbyggende. Derudover er følgende produkter nødvendige for at opnå et komplet system: Betonreparation til bygningens grundkonstruktion: MasterEmaco reparationsmørtler Harpiksbaserede membraner: MasterSeal M 808, MasterSeal M 336 Hjælpematerialer (hulkehler, materialer til lapning m.m.): MasterSeal 590 Fugning: MasterSeal CR 170, MasterSeal CR 171

11 11 Vores løsninger MasterSeal M 808 Polyuretanmembran til manuel udlægning: Kan påføres med pensel, rulle eller udlæggerrakel. Stor elasticitet og revneoverbyggende evne, der forhindrer revner i underlaget i at skade membranen. Høj kemikaliebestandighed. Fuldt vedhæftende og monolitisk ingen overlapninger, svejsninger eller fuger ingen risiko for gennemtrængning af væske. UV-bestandig, stabil farve. MasterSeal CR 170, MasterSeal CR 171 Tætning af fuger med god vedhæftning og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: Stor elasticitet og viskoelastiske egenskaber, som sikrer langsigtede funktionsegenskaber. Høj kemikaliebestandighed. ETA-certificeret.

12 12 Guide til industriel vandtætning Overfladebehandling til industrikonstruktioner Vand er den største trussel for konstruktioner over jorden. Luftformige udledninger og forurenende stoffer i atmosfæren (såsom dioxid og nitrogenoxid, der opstår ved forbrænding af fossile brændstoffer) reagerer med vandmolekylerne og producerer syrer. Disse stoffer falder ned på bygningerne som syreregn, hvor de trænger ind og beskadiger konstruktionen. Selv om der er gjort store bestræbelser på at reducere udslippet af disse syregasser til atmosfæren, forekommer de stadig, og det er derfor nødvendigt at beskytte bygningerne mod de aggressive emissioner. Aflejringen af de tørre syreforbindelser kan desuden tilsmudse bygninger og andre konstruktioner, hvilket øger udgifterne til vedligeholdelse. I kontakt med industriens behov ikke kun inden for vandtætning Siden 1865 er vi vokset og har samlet så meget erfaring, at vi er blevet til BASF The Chemical Company. Med 380 fabrikker i mere end 80 lande kender BASF de udfordringer, der er forbundet med bæredygtig udvikling. Vores bestræbelser på at være bæredygtige består bl.a. i at værne om naturens ressourcer, som f.eks. vandet og jorden, og dette omfatter sekundær inddæmning, hvor det er nødvendigt. Vandtætning er en nøglekompetence, der opfylder behovene i mange forskellige industrier. Men BASF leverer også professionelle løsninger og ekspertydelser inden for mange andre områder: Betonreparation både til kosmetiske og konstruktive reparationer. Kvalitetsgrouts til konstruktioner og sværgods Specialgulve til industriområder. Dekorative gulve til kontorer, opholdsområder og offentligt tilgængelige bygninger. Ucrete-gulve til gulve, i aggressive miljøer, fx med kemikaliepåvirkning.

13 13 Vores løsninger MasterSeal M 338 Tokomponent, vandbaseret epoxymaling til vandtætning og beskyttelse af betonelementer: Fremragende vedhæftning til beton og cementmørtel, også når den er fugtig (op til 8 % fugt accepteres). Ikke nødvendigt at vente på fuld hærdning af betonen. Hurtigere færdiggørelse. Vandbaseret. Miljøvenlig. God slidstyrke, mellemhøj kemikaliebestandighed, vand- og kuldioxidtæt, hvilket sikrer en lang holdbarhed. God vanddampgennemtrængelighed, vand-, vejr- og frostbestandig. Øget levetid. MasterSeal M 336 Tokomponent, revneoverbyggende epoxypolyuretanbehandling til beskyttelse og vandtætning af beton: Fremragende vedhæftning til beton og mørtel. Stor elasticitet og dynamiske. revneoverbygning, ned til 0 ºC. God vejr- og kemikaliebestandighed, mindre vedligeholdelse. Vand- og kuldioxidtæt, fremragende frostbestandighed, slagstyrke og slidstyrke. Lang holdbarhed. MasterSeal NP 474 eller MasterSeal NP 472 Tætning af fuger med stærkt klæbende og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: Stor elasticitet. Høj kemikaliebestandighed og bestandighed over for syreregn. Lang holdbarhed ved eksponering for vejrpåvirkning.

14 14 Guide til industriel vandtætning Siloer, opbevaring af føde- og drikkevarer Siloer anvendes ikke kun inden for landbruget til oplagring af korn, men også i føde- og drikkevareindustrien til opbevaring af mange forskellige produkter, både tørre og flydende. Betonsiloer skal beskyttes både indvendigt og udvendigt mod forskellige aggressive kemikaliepåvirkninger samt mekaniske påvirkninger. I landbruget og føde- og drikkevareindustrien, hvor der opbevares korn og væsker kræves membraner, der er absolut pålidelige og sikre for menneskers sundhed. Det vil sige inerte membraner, der ikke indeholder potentielt farlige råmaterialer, og som forhindrer migration af væske og smag. Specialløsninger med forenelige produktsystemer Til beskyttelse og vandtætning af siloer til opbevaring af føde- og drikkevarer skal der anvendes membraner, der er godkendt til kontakt med fødevarer. Derudover er følgende produkter nødvendige for at opnå et komplet system: Betonreparation til bygningens grundkonstruktion: MasterEmaco reparationsmørtel Harpiksbaserede membraner: MasterSeal M 391, MasterSeal M 808 Hjælpematerialer (hulkehler, materialer til lapning m.m.): MasterSeal 590 Fugning: MasterSeal NP 474

15 15 Vores løsninger MasterSeal M 391 Tokomponent epoxybelægning certificeret til kontakt med drikkevand og fødevarer: Alle råmaterialer er på EU's positivlister. Godkendt til kontakt med drikkevand, faste fødevarer. Nem at rengøre og desinficere. Resistent over kraftig kemikaliepåvirkning. Høj mekanisk styrke og slagstyrke. Lang holdbarhed. MasterSeal NP 474 Tætning af fuger med god vedhæftning og højelastiske tætningsmidler, der sikrer lang holdbarhed og elasticitet: MasterSeal M 808 Polyuretanmembran til manuel udlægning: Kan påføres med pensel, med rulle eller udlæggerrakel. Stor elasticitet og revneoverbyggende egenskaber, der forhindrer revner i underlaget i at skade membranen. Høj kemikaliebestandighed. Fuldt vedhæftende og monolitisk ingen overlapninger, svejsninger eller fuger ingen risiko for gennemtrængning af væske. UV-bestandig, stabil farve. Specifikke godkendelser til drikkevand. Sikker produktion og opbevaring. Stor elasticitet og viskoelastiske egenskaber. Robust og høj Shore A-hårdhed. Ingen migration.

16 16 Guide til industriel vandtætning Oversigt over vandtætningsløsninger Polyuretanmembraner Specialformulerede polyuretan- og hybridsystemer anvendes til uigennemtrængelige, fuldt vedhæftende, højelastiske og fugefri membraner. De anvendes typisk på udsatte tage. BASF tilbyder systemer til manuel udlægning, med tilhørende grundere, der egner sig til påføring på en lang række underlag. Gennemprøvede polyuretanproduktsystemer: MasterSeal-systemer med MasterSealmembraner. Membraner med høj kemikaliebestandighed: polyurea, polyuretan og epoxy Når der ud over vandtætning er brug for modstandsdygtighed over for vand med opløste kemikalier, er specialmembraner af polyuretan, polyurea og/eller epoxy det normale valg. Ubrudte, fugefri, revneoverbyggende membraner giver en fremragende vandtætning samt modstandsdygtighed over for de opløste kemikalier. Gennemprøvede membraner med høj kemikaliebestandighed: MasterSeal 689, MasterSeal M 808, MasterSeal M 391, MasterSeal M 336 og MasterSeal M 338. Cementholdige membraner: Cementholdige membraner, som regel polymermodificerede, anvendes til monolitisk vandtætning af overflader, der er udsat for positivt vandtryk (f.eks. vådrum, gange, beholdere m.m.) og negativt vandtryk (f.eks. kældre m.m.). Nogle af de vigtigste fordele ved disse produkter er, at de er nemme at påføre (enten manuelt eller maskinelt) og egnet til brug på fugtige underlag. Gennemprøvede cementholdige produkter: MasterSeal 500-serien. Fugning og øvrigt arbejde Da bygninger er udsat for bevægelser, opdeles de i forskellige elementer for at forebygge skader og lette byggeprocessen. Det resulterer i en konstruktion, hvor de kontinuerlige membraner brydes op og derfor skal forsegles for at undgå vandindtrængning. Gennemprøvede hjælpematerialer: MasterSeal NP 474, NP 472 og MasterSeal CR 170/171 til overfladeforseglede fuger samt MasterSeal 910 og MasterSeal 912 til internt forseglede fuger.

17

18

19 19 Risikostyring: Sikre projekter med BASF-løsninger Som fabriksejer, fabrikschef, ingeniør eller hovedentreprenør er du altid interesseret i at minmere tiden hvor produktionen må holde stille og optimere en sikker gennemførelse af dit vandtætningsprojekt. Design: Master Builders Solutions-specialisterne fra BASF tilbyder dig viden i analyse- og designprocessen kombineret med pålidelige produktsystemer resultatet er totalløsninger. BASF opfylder disse behov med gennemprøvede produktsystemer, support til de projekterende samt et udvalg af den bedste teknologi til dit projekt. Hvis produkterne ikke anvendes korrekt, eller hvis de kombineres med materialer, der ikke er forenelige, kan projektet imidlertid slå fejl og resultere i yderligere omkostninger og unødige forsinkelser. BASF har udviklet et system bestående af en lang række pålidelige produkter og gennemprøvede teknologier. Disse produktsystemer er udviklet specifikt til at interagere med hinanden, og deres egenskaber supplerer hinanden. Vores løsning omfatter desuden specialuddannede og dygtige håndværkere, der sikrer, at dine industrielle vandtætningsprojekter gennemføres på en sikker måde. Produktsystemer: Til professionelle vandtætningsopgaver kræves produktsystemer med fremragende funktionsegenskaber. Disse produktsystemer skal naturligvis være udviklet og certificeret til de specifikke anvendelsesformål. Øvrigt: Detaljer (fuger, samlinger, gennemføringer osv.) bliver ofte negligeret, men er desværre de mest sårbare steder i en bygning. En korrekt og komplet løsning omfatter behandling af disse kritiske steder med egnede produkter, så der opnås en totalløsning. Ekspertudlægning: BASF tilbyder kvalificerede håndværkere, træningsseminarer og inspektion på byggepladsen. Vi anbefaler, at der udelukkende benyttes de bedste håndværkere med uddannede og engagerede medarbejdere, så produktsystemernes ønskede funktionsegenskaber sikres. Erfaring: BASF tilbyder dig, som fabriksejer, ingeniør, projekterende eller entreprenør, den mest omfattende projekterfaring, som er dokumenteret ved hundredvis af referencer med vellykkede resultater fra de mest komplekse og krævende projekter verden over. Bestil dit eget eksemplar af vores projektreferencer inden for vandtætning. BASF tilbyder et omfattende sortiment af produkter, der er dokumenteret og certificeret i en række europæiske lande specifikt til brug ved vandtætning af forskellige industrielle områder.

20 Master Builders Solutions fra BASF til byggeindustrien MasterAir Løsninger til beton med kontrolleret luftindhold MasterBrace Løsninger til betonforstærkning MasterCast Løsninger til betonvareindustrien MasterCem Løsninger til cementproduktion MasterEmaco Løsninger til betonreparation MasterFinish Løsninger til formslipmidler MasterFlow Løsninger til arbejde med grouts MasterFiber Løsninger til fiberforstærket beton MasterGlenium Løsninger til selvkompakterende beton MasterInject Løsninger til betoninjektion MasterKure Løsninger til beskyttelse mod udtørring af nyudstøbt beton MasterLife Løsninger til forbedrede betonegenskaber MasterMatrix Løsninger til at forbedre betonens rheologi MasterPel Løsninger til vandtæt beton MasterPolyheed Løsninger til beton MasterPozzolith Løsninger til forbedrede betonegenskaber MasterProtect Løsninger til overfladebehandling af beton MasterRheobuild Løsninger til beton med høj styrke MasterRoc Løsninger til underjordiske konstruktioner MasterSeal Løsninger til vandtætning og kunststofbelægning MasterSet Løsninger til hærdningskontrol MasterSure Løsninger til ekstraordinær bearbejdelighed MasterTop Løsninger til fugefri industriog erhvervsgulve Master X-Seed Løsninger til styrkeacceleration af beton Ucrete Gulvløsninger til ekstreme påvirkninger BASF A/S Hallandsvej 1 DK-6230 Rødekro Danmark Tlf.: Fax: Oplysningerne i denne publikation er baseret på vores aktuelle viden og erfaring. De er ikke en garanti for produktets kontraktmæssigt aftalte kvalitet, og i betragtning af de mange faktorer, der kan påvirke bearbejdningen og anvendelsen af vores produkter, fritager de ikke brugerne fra at udføre egne undersøgelser og tests. Produktets kontraktmæssigt aftalte kvalitet på tidspunktet for risikoens overgang er udelukkende baseret på oplysningerne på det tekniske datablad. Alle beskrivelser, tegninger, fotografier, oplysninger, dimensioner, vægtangivelser m.m. i denne publikation kan ændres uden forudgående varsel. Modtageren af vores produkt er ansvarlig for at sikre overholdelse af alle ejendomsrettigheder og eksisterende love og retsforskrifter. = registreret varemærke for BASF gruppen i mange lande. Juli 2014 EEBE 1424dk

Højeffektiv cementbaseret vandtætning

Højeffektiv cementbaseret vandtætning Højeffektiv cementbaseret vandtætning 1 Højeffektiv cementbaseret vandtætning MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560 2 Højeffektiv cementbaseret vandtætning Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04

Læs mere

MasterGlenium Sky. Løsninger til højydelsesbeton i færdigbetonindustrien

MasterGlenium Sky. Løsninger til højydelsesbeton i færdigbetonindustrien MasterGlenium Sky Løsninger til højydelsesbeton i færdigbetonindustrien 2 MasterGlenium SKY Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutionseksperter finder innovative

Læs mere

Holistisk design. Fugefri væg- og gulvløsninger

Holistisk design. Fugefri væg- og gulvløsninger Holistisk design 2 Holistisk design Vores reference i Zürich (Schweiz): ETH Sports Center Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Ekspertise fra gulv til væg 06 _ Fugefri overgange uendelige

Læs mere

Løsninger til broer. Beskyttelse og reparation af beton

Løsninger til broer. Beskyttelse og reparation af beton Løsninger til broer 2 Løsninger til broer Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutions eksperter finder innovative og bæredygtige løsninger, der opfylder dine

Læs mere

Løsninger til drikkevandsog spildevandsanlæg. Produkter til beskyttelse af fugtpåvirkede konstruktioner

Løsninger til drikkevandsog spildevandsanlæg. Produkter til beskyttelse af fugtpåvirkede konstruktioner Løsninger til drikkevandsog spildevandsanlæg Produkter til beskyttelse af fugtpåvirkede konstruktioner 2 Løsninger til drikkevands- og spildevandsanlæg Uddannede entreprenører Projektering Erfaring VANDTÆTNINGS-

Læs mere

Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid

Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid 2 Beskyttelse af beton Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Reparations- og beskyttelsessystemer 05 _ Forlængelse

Læs mere

Løsninger til broer. Beskyttelse og reparation af beton

Løsninger til broer. Beskyttelse og reparation af beton Løsninger til broer 2 Løsninger til broer Løsninger til broer Broer er udsat for konstant påvirkning af vejret, salte, skiftende temperaturer og fysisk belastning. Derfor kan ubeskyttede armerede betonkonstruktioner

Læs mere

Fugefrie løsninger til parkeringsanlæg. MasterSeal Traffic kunststofbelægninger

Fugefrie løsninger til parkeringsanlæg. MasterSeal Traffic kunststofbelægninger Fugefrie løsninger til parkeringsanlæg MasterSeal Traffic kunststofbelægninger Fugefrie løsninger til parkeringsanlæg Vores reference i Affalterbach (Tyskland), Mercedes-AMG GmbH Indhold 0 _ Master Builders

Læs mere

Flydebeton til betonelementindustrien. Avancerede tilsætningsstofløsninger

Flydebeton til betonelementindustrien. Avancerede tilsætningsstofløsninger Flydebeton til betonelementindustrien Avancerede tilsætningsstofløsninger 2 Flydebeton til betonelementindustrien Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutionseksperter

Læs mere

Erhvervs- og kulturbygninger. Kommercielle gulvløsninger

Erhvervs- og kulturbygninger. Kommercielle gulvløsninger Erhvervs- og kulturbygninger 2 Erhvervs- og kulturbygninger Vores reference i Neckarsulm (Tyskland): Bechtle AG Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Master Builders Solutions fra BASF:

Læs mere

Gulve til fremtidens generationer. Bæredygtige gulvløsninger

Gulve til fremtidens generationer. Bæredygtige gulvløsninger Gulve til fremtidens generationer 2 Gulve til fremtidens generationer Vores reference i Ishøj (Danmark): Teknisk skole Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Bevis for bæredygtighed 06 _

Læs mere

Gulve til fremtidens generationer. Bæredygtige gulvløsninger

Gulve til fremtidens generationer. Bæredygtige gulvløsninger Gulve til fremtidens generationer 2 Gulve til fremtidens generationer Vores reference i Ishøj (Danmark): Teknisk skole Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Bevis for bæredygtighed 06 _

Læs mere

BASF gulvløsninger Fugefrie gulvsystemer. Vores reference i Dresden (Tyskland): 80. Grundschule. Indhold

BASF gulvløsninger Fugefrie gulvsystemer. Vores reference i Dresden (Tyskland): 80. Grundschule. Indhold Gulvløsninger 2 BASF gulvløsninger Vores reference i Dresden (Tyskland): 80. Grundschule Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ 06 _ Ubegrænsede muligheder 08 _ Kreative gulve 10 _ Det optimale

Læs mere

Skoler og institutioner. Intelligente gulvløsninger

Skoler og institutioner. Intelligente gulvløsninger Skoler og institutioner 2 Skoler og institutioner Vores reference i Ostrov nad Ohrí (Den Tjekkiske Republik): CTVO teknisk skole Indholdsfortegnelse 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Fugefri

Læs mere

Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid

Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid 2 Beskyttelse af beton Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Reparations- og beskyttelsessystemer 05 _ Forlængelse

Læs mere

When Speed Matters Hurtige løsninger til betonreparation

When Speed Matters Hurtige løsninger til betonreparation When Speed Matters Færdiggørelse på 1 døgn Med mere end 60.000 biler i døgnet må vi ikke lave fejl. Vi valgte den pålidelige og sikre løsning fra BASF, fordi vi kunne afslutte arbejdet på én nat og sikre

Læs mere

Industri. Beskyttende gulvløsninger

Industri. Beskyttende gulvløsninger Industri 2 Industri Vores reference i Magdeburg (Tyskland): ENERCON, producent af eludstyr Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Gulve til skrappe krav 06 _ Ubegrænsede muligheder 08 _ Gulvsystemer

Læs mere

Sundheds- og plejesektoren. Hygiejniske gulvløsninger

Sundheds- og plejesektoren. Hygiejniske gulvløsninger Sundheds- og plejesektoren 2 Sundheds- og plejesektoren Vores reference i St. Gallen (Schweiz): St. Gallen hospital Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Sundhed starter med det rigtige

Læs mere

MasterSeal 560. Hurtighærdende, 2-komponent, elastisk letvægtsmembran til vandtætning og beskyttelse af beton. Fås i LYS GRÅ og HVID.

MasterSeal 560. Hurtighærdende, 2-komponent, elastisk letvægtsmembran til vandtætning og beskyttelse af beton. Fås i LYS GRÅ og HVID. BESKRIVELSE MasterSeal 560 er en hurtighærdende, 2-komponent, cementbaseret, elastisk og fleksibel letvægtsmembran til vandtætning og beskyttelse af beton. MasterSeal 560 giver mulighed for hurtig genoptagelse

Læs mere

MasterSeal 6100 FX. 1-komponent, elastisk og fleksibel letvægtsmembran til vandtætning og beskyttelse af beton. Fås i LYS GRÅ og HVID

MasterSeal 6100 FX. 1-komponent, elastisk og fleksibel letvægtsmembran til vandtætning og beskyttelse af beton. Fås i LYS GRÅ og HVID BESKRIVELSE MasterSeal 6100 FX er en 1-komponent, cementbaseret, elastisk og fleksibel letvægtsmembran til vandtætning og beskyttelse af beton. Når MasterSeal 6100 FX blandes med vand, opnås en flydende

Læs mere

MasterInject April 2016 Fleksibel, lavviskøs PU-injektionsharpiks til permanent standsning af indtrængende vand gennem revnet beton og murværk

MasterInject April 2016 Fleksibel, lavviskøs PU-injektionsharpiks til permanent standsning af indtrængende vand gennem revnet beton og murværk PRODUKTBESKRIVELSE MasterInject 1330 er en 2-komponent PU-baseret, fleksibel injektionsharpiks med lav viskositet. Harpiksen hærdner både under tørre og våde forhold og bliver til et vandtæt, fleksibelt

Læs mere

BITUM Nordic A/S. Membraner Referencer Facadeprodukter Tagprodukter. Certifikater Bassinbelægninger Entreprise Historie

BITUM Nordic A/S. Membraner Referencer Facadeprodukter Tagprodukter. Certifikater Bassinbelægninger Entreprise Historie Multigum +45 9825 0022 bitum@bitum.dk BITUM Nordic A/S Membraner Referencer Facadeprodukter Tagprodukter Certifikater Bassinbelægninger Entreprise Historie Multigum Flexigum R Multigum Multigum Primer

Læs mere

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem Sto Scandinavia I Facade Facadesystem StoNordic Pudssystem StoNordic Pudssystem I Fordele Systemet til alle underlag Magasinstorget, Linköping, Sverige StoNordic Pudssystem er et komplet system med gennemtestede

Læs mere

Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik. Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec

Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik. Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec Sæt stop for snigende nedbrydning Med to-trins tætning Det ventilerede facadesystem StoVentec Tiden

Læs mere

Tidl. Concresive 1366. Erst. PCI Apogel F Marts. 2015 erst. feb. 2014

Tidl. Concresive 1366. Erst. PCI Apogel F Marts. 2015 erst. feb. 2014 PRODUKTBESKRIVELSE MasterInject 1360 er en 2-komponent, epoxybaseret injektionsharpiks med lav viskositet. Den bruges til injektion med lavt/højt tryk og tyngdekraftbaseret indføring i revner i beton for

Læs mere

Supertæt med illmod 600 fugebånd

Supertæt med illmod 600 fugebånd Supertæt med illmod 600 fugebånd Nr. 1 båret af stærke kompetencer 31.876.652 meter illmod 600 forpligter 31.876.652 meter, 31.876.653 meter, 31.876.654 meter, 31.876.655 meter... Fugebånd i lange baner

Læs mere

Hydraseal DPM Beskrivelse Hydraseal DPM er en tokomponents opløsningsmiddelog benzylalkoholfri epoxyprimer. Anvendelsesområde Hydraseal DPM er en specialfremstillet primer, der muliggør umiddelbar installation

Læs mere

1,35 kg/l (komp. A+B blandet) Hærdning. +10 o C 210 min. 3 dage * +20 o C 90 min. 2 dage * +30 o C 45 min. 1 dage *

1,35 kg/l (komp. A+B blandet) Hærdning. +10 o C 210 min. 3 dage * +20 o C 90 min. 2 dage * +30 o C 45 min. 1 dage * Produkt datablad Version: 06.11.2013 Sikadur -33 Sikadur -33 2-komponent thixotropisk epoxy klæber Produktbeskrivelse Anvendelse Sikadur-33 er en thixotropisk 2-komponent klæber baseret på epoxy, leveret

Læs mere

HUSGUIDE. Den Sorte. Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt. Gør det selv - bedre

HUSGUIDE. Den Sorte. Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt. Gør det selv - bedre Den Sorte HUSGUIDE INDEHOLDER NÆSTEN ALT HVAD DU SKAL VIDE FØR DU GÅR IGANG... Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt Gør det selv - bedre FORBEREDELSE Fladen skal være rengjort for

Læs mere

Ucrete Industrigulve. Verdens mest solide gulv

Ucrete Industrigulve. Verdens mest solide gulv Ucrete Industrigulve 2 Ucrete Industrigulve Vores reference i Çayırova (Tyrkiet): Namet charcuterivarefabrik Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ 06 _ Gulve til dine specifikke krav 08

Læs mere

Der kan kun være én... Ny Mul -Tæt 2K membran fra Remmers 1/19

Der kan kun være én... Ny Mul -Tæt 2K membran fra Remmers 1/19 Der kan kun være én... Ny Mul -Tæt 2K membran fra Remmers af 1/19 Mul -tæt 2K Alt-i-én byggetætning 2/19 Mul -Tæt 2K besky er al d - alt! Mul -Tæt 2K forener egenskaberne af en mineralsk tætningssvumme

Læs mere

Mølledamsvej 12 3460 Birkerød Telefon 45 82 03 18 Telefax 45 82 05 18

Mølledamsvej 12 3460 Birkerød Telefon 45 82 03 18 Telefax 45 82 05 18 Komplette tætningsløsninger til nye og eksisterende bygninger Mølledamsvej 12 3460 Birkerød Telefon 45 82 03 18 Telefax 45 82 05 18 KÖSTER: Mere end 20 års erfaring med tætningsløsninger KÖSTER Bauchemie

Læs mere

STÆRK PÅ OVERFLADEN. Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton

STÆRK PÅ OVERFLADEN. Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton STÆRK PÅ OVERFLADEN Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton Betonrenovering Overfladebehandling Wire Wrapping Glass Flake Lining Specialbelægninger Unikke kompetencer styrker samarbejdet

Læs mere

BS 2000 / BS 3000 MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT

BS 2000 / BS 3000 MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT Dekorativ og slidstærk gulvbelægning / epoxymaling Underlag: beton, puds, murværk, keramik Garager 1. Grunder: BS 2000 2. Toplag BS 3000 Hobbyrum 3. Mønster flager

Læs mere

MasterFlow 960 BESKRIVELSE VIGTIGSTE ANVENDELSESOMRÅDER. Egenskaber

MasterFlow 960 BESKRIVELSE VIGTIGSTE ANVENDELSESOMRÅDER. Egenskaber BESKRIVELSE MasterFlow 960 er en 1-komponent, cementbaseret forankringsmørtel af meget høj kvalitet, som, når den blandes med vand, er klar til forankring af armeringsjern, bolte, gevindstænger m.m. Der

Læs mere

HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI

HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI Tekniske gulvløsninger baseret på hærdeplast opfylder levnedsmiddelindustriens krav til fødevaresikkerhed og hygiejne Indholdsfortegnelse Side 2 Indledning

Læs mere

Henkel Leverandøren af løsninger

Henkel Leverandøren af løsninger Henkel Leverandøren af løsninger Henkel Autoindustriens partner Med udgangspunkt i den kemiske industri s løsninger og proces knowhow, hjælper Henkel producenter med at sikre en fremragende kvalitet gennem

Læs mere

Facadebehandling. flotte resultater, der holder i mange år

Facadebehandling. flotte resultater, der holder i mange år Facadebehandling flotte resultater, der holder i mange år Detalje på facade Indgangsparti, privatbolig dokumentation får du på www.acrymatic.dk AC WALL-FLEX Overfladebehandlingen der holder på væggen Til

Læs mere

Sikagard-551 S Elastic Primer Sikagard-552 Aquaprimer Sikagard-545 W Elastofill som mellemcoat Sikagard-550 W Elastic som topcoat

Sikagard-551 S Elastic Primer Sikagard-552 Aquaprimer Sikagard-545 W Elastofill som mellemcoat Sikagard-550 W Elastic som topcoat Produktdatablad Version: 03.07 Sikagard -545 W Sikagard -545 W Elastisk mellemlag og maling Produktbeskrivelse er en elastisk acryl/polymerdispersion. er en del af et revneoverbyggende system bestående

Læs mere

FUGE & LIM SIKA'S LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER

FUGE & LIM SIKA'S LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER SIKA'S LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER FORDELE VED VORES LØSNINGER Sika leverer omfattende løsninger til brandsikre konstruktioner såsom tunneller,

Læs mere

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KLOAKRØRSSYSTEM ULTRA DOUBLE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - Markedets mest komplette kloaksystem

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KLOAKRØRSSYSTEM ULTRA DOUBLE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - Markedets mest komplette kloaksystem UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KOAKRØRSSYSTE UTRA DOUBE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - arkedets mest komplette kloaksystem Uponor kloakrørssystem Ultra Double Et sikkert og omkostningseffektivt

Læs mere

Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt. KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se

Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt. KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se Fundamenter, vægge, tage, dæk... Førende global teknologi til bæredygtigt byggeri. Den højeste miljømæssige ydelse

Læs mere

DSStålprofil. SINUSprofIlEr. WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143

DSStålprofil. SINUSprofIlEr. WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143 DSStålprofil SINUSprofIlEr DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143 WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUS 18-75 SINUSprofilER 14 DS Markant Dækbredde 1000 mm 142 34 Højde Sinus TP 18-75 Tagprofil 18 mm Dækbredde

Læs mere

TÆT TAG DERBIGUM. Membraner til anlægsarbejder

TÆT TAG DERBIGUM. Membraner til anlægsarbejder TÆT TAG DERBIGUM Membraner til anlægsarbejder Derbigum membraner slutter tæt og er lette at arbejde med Der skal stilles store krav til en god vandisolering. Den skal kunne tåle bevægelser i konstruktionen.

Læs mere

METAL KOMPOSIT SYSTEMER PRODUKT VEJLEDNING

METAL KOMPOSIT SYSTEMER PRODUKT VEJLEDNING METAL KOMPOSIT SYSTEMER PRODUKT VEJLEDNING MCS METAL KOMPOSIT SYSTEMER Industriudstyr udsættes for skadelige miljøpåvirkninger, som angriber metalkomponenter og metalstrukturer, hvilket bringer pålidelighed

Læs mere

Deklaration af præstation I henhold til CPR, regulativ (EU)N 305/2011. Soudal Akryl Prof. Revideret: 29/07/2014 Side 1 Af 3

Deklaration af præstation I henhold til CPR, regulativ (EU)N 305/2011. Soudal Akryl Prof. Revideret: 29/07/2014 Side 1 Af 3 Deklaration af præstation Revideret: 29/07/2014 Side 1 Af 3 Reference No: 230868 Unik identifikations kode af produkt-typen: Tiltænkt anvendelse eller anvendelser af konstruktions produktet: Fugemasse

Læs mere

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning 3M Industri Tape og Lim VHB tape Det afprøvede alternativ til skruer, nitter og svejsning Kvaliteten er afprøvet igennem 30 år 3M VHB tape blev opfundet af 3M for over 30 år siden. Tapen har vist sig at

Læs mere

ISO-BLOCO 600. Faglig korrekt fugetætning i facadeområdet

ISO-BLOCO 600. Faglig korrekt fugetætning i facadeområdet ISO-BLOCO 600 Faglig korrekt fugetætning i facadeområdet Udfordring facadefuger Bevægelsesfuger stiller de højeste krav til fugetætning Sikker og ældningsbestandig tætning af bygningsfuger er en elementar

Læs mere

Det førende system indenfor flydendende vantætningsmembraner

Det førende system indenfor flydendende vantætningsmembraner Det førende system indenfor flydendende vantætningsmembraner MARISEAL SYSTEM er under påførsel en flydende vandtætningsmembran, baseret på polyuretan resin produkter af højeste kvalitet. Når MARISEAL SYSTEM

Læs mere

Gulvbelægninger til vådrum

Gulvbelægninger til vådrum Gulvbelægninger til vådrum MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser 1 Forudsætninger... 3 MK-godkendelsesordningen... 3 Ansøgning om MK-godkendelse... 3 Prøvning... 4 Krav... 6 Mærkning... 6 Kontrol...

Læs mere

Sikkert byggeri med Parocs nye tætprodukter

Sikkert byggeri med Parocs nye tætprodukter Sikkert byggeri med Parocs nye tætprodukter April 2009 Indholdsfortegnelse Energiklogt byggeri Lavere energiomkostninger og mindre risiko for skade... 3 Rette produkt til rette sted......................

Læs mere

Standard sortiment af PVC-P baserede fleksible fugebånd til forsegling af ekspansions og konstruktionsfuger

Standard sortiment af PVC-P baserede fleksible fugebånd til forsegling af ekspansions og konstruktionsfuger Produkt datablad Edition 25/06/2014 Sika Waterbar PVC-P Sika Waterbar PVC-P Ifølge tysk standard DIN 18541 Part 1 Standard sortiment af PVC-P baserede fleksible fugebånd til forsegling af ekspansions og

Læs mere

Meget mere end bare fugebånd

Meget mere end bare fugebånd Meget mere end bare fugebånd Bedre isoleringseffekt Markedets bedste garantier Sikker support på byggepladsen December 2015 Professionelle fugeløsninger til professionelle fagfolk Stærke løsninger overalt

Læs mere

systemet Et krydsbundet krympemuffesystem til præisolerede rørsystemer

systemet Et krydsbundet krympemuffesystem til præisolerede rørsystemer systemet Et krydsbundet krympemuffesystem til præisolerede rørsystemer det sikreste krympemuffesystem til præisolerede rør Samme muffeteknik til alle samlinger Krympestyrken i den krydsbundne polyethylen

Læs mere

YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton

YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton Xella Danmark A/S Sønderskovvej 11 8721 Daugaard Tlf.: +45. 75 89 50 66 Fax: +45. 75 89 60 30 www.xella.dk 2 3 Stenen som har ændret byggeverdenen

Læs mere

SikaBond klæbesystemer til gulvbelægninger. Innovation & Consistency. since 1910

SikaBond klæbesystemer til gulvbelægninger. Innovation & Consistency. since 1910 SikaBond klæbesystemer til gulvbelægninger Innovation & Consistency since 1910 Sikas omfattende kompetencer inden for gulvbelægninger Sika har et omfattende produktsortiment til brug i mange forskellige

Læs mere

to-komponent polyamide hærdende epoxy primer egnet på vådblæste overflader (fugtige eller tørre) kan bruges sammen med katodisk beskyttelse

to-komponent polyamide hærdende epoxy primer egnet på vådblæste overflader (fugtige eller tørre) kan bruges sammen med katodisk beskyttelse 5 sider Revision af februar 2010 BESKRIVELSE EGENSKABER KULØR OG GLANS PRODUKT DATA VED 20 C Vægtfylde Volumen tørstof VOC (leveret) VOC2 Anbefalet tørfi lmstykkelse Teoretisk strækkeevne Berøringstør

Læs mere

Water protection system. - 100% vandtæt -

Water protection system. - 100% vandtæt - Water protection system - 100% vandtæt - DK Tætningssystem til vådrum Med det nye system til vådrumssikring tilbyder ESS i kombination med Easy Drain WPS gulvafløb og render en garanteret sikker systemløsning.

Læs mere

GULVRENOVERING+ VEDLIGEHOLDELSE. BECO TREAT APS Horsens (Denmark)

GULVRENOVERING+ VEDLIGEHOLDELSE.  BECO TREAT APS Horsens (Denmark) GULVRENOVERING+ VEDLIGEHOLDELSE A N B E F A L E D E OVERFLADER Ingen overflader er mere udsatte end industrigulve. De eksisterer i flere udgaver, såsom glittede overflader, polerede, epoxy malede og mange

Læs mere

NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN

NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN www.nordicplatform.dk S KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN AIRSTEPS er et nyudviklet stilladsdæk produceret i komposit af Nordic Platform. AIRSTEPS er utroligt stærke, lette og opfylder alle krav

Læs mere

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion Gitterbakker med høj yde- og korrosionsevne Zinc+gitterbakker 1 P127354 En ny og let anvendelig løsning til krævende installationer Gitterbakker er

Læs mere

Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden. Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand

Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden. Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand Uponor IQ forsinkelsesmagasin Ved at anvende Uponor IQ rør

Læs mere

Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer. systemet

Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer. systemet Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer systemet det sikreste muffesystem til præisolerede rør Fremstillet af samme materiale som kapperøret Samme muffesystem til både lige rør og afgreninger

Læs mere

profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg.

profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg. cylindre profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg. Hydraflex A/S er en del af Hydraulic Group og har blandt andet herigennem

Læs mere

Et naturprodukt. Jute Cork Træmel Harpiks

Et naturprodukt. Jute Cork Træmel Harpiks Lino Art Linea Lino Art Linea 01. Linoleum et naturprodukt 02. DLW gulvbelægning en stolt tradition 03. Lino Art Linea kollektionen 04. Tekniske egenskaber 05. LPX nem rengøring 06. Anvendelsesområder

Læs mere

Utmaningar med nya produkter livslängd på våtrum, installationer och tätskikt. Leon Buhl, Teknologisk Institut

Utmaningar med nya produkter livslängd på våtrum, installationer och tätskikt. Leon Buhl, Teknologisk Institut Utmaningar med nya produkter livslängd på våtrum, installationer och tätskikt Leon Buhl, Teknologisk Institut Agenda Krav der kan stilles til vådrums egenskaber Hvor er vådrummet kritisk Bygningskonstruktioner,

Læs mere

AKRALUX GRECA. Profilerede modulplader af UV-beskyttet Polycarbonat

AKRALUX GRECA. Profilerede modulplader af UV-beskyttet Polycarbonat AKRALUX GRECA OVENLYS Profilerede modulplader af UV-beskyttet Polycarbonat Havnepladsen 12 DK-9 Frederikshavn Tlf. (+45) 98 43 02 44 Fax (+45) 98 43 82 44 info@lumex.dk www.lumex.dk AKRALUX GRECA Profilerede

Læs mere

Skader i Vådrum. Leon Buhl Teknologisk Institut, Energi & Klima

Skader i Vådrum. Leon Buhl Teknologisk Institut, Energi & Klima Skader i Vådrum Leon Buhl Teknologisk Institut, Energi & Klima Agenda Udførelse af installationer i gulve og vægge Krav til melding ved utæthed Installation og reparation af gulvafløb Krav til anvendelse

Læs mere

Effektiv reparation af betonkonstruktioner

Effektiv reparation af betonkonstruktioner Effektiv reparation af betonkonstruktioner Standardbeton - indenfor bolig, industri og landbrug Hvorfor opstår der skader på beton Der er mange årsager til skader på beton. Her kan du læse om de mest almindelige

Læs mere

AFFALDSBEHOLDERE & ASKEBÆGRER

AFFALDSBEHOLDERE & ASKEBÆGRER AFFALDSBEHOLDERE & ASKEBÆGRER BY BANGs affaldsbeholdere er dansk design og håndværk. Alle fremstilles i 3-5 mm. stålplade, som er et utrolig slidstærkt materiale, der med fordel kan anvendes i grønne eller

Læs mere

Kan dit byggeri ånde..?

Kan dit byggeri ånde..? Kan dit byggeri ånde..? 0.2 10.0 s d m DAFA intelligent dampspærresystem folier og tilbehør til fugtadaptive løsninger Nr. 8 til byggeri med særlige krav til fugtadoptiv dampspærre 0.2 10.0 s d m DAFA

Læs mere

Sika ComfortFloor PERFEKTION I DIT HJEM

Sika ComfortFloor PERFEKTION I DIT HJEM BO MED PERFEKTION I HJEMMET er mere end bare et gulv. Det handler om, hvordan folk ser og respondere på det minimalistiske look med det varme touch. Det handler om kreativitet og det endeløse udvalg af

Læs mere

HYDROTITE FORBRUGSARTIKLER FUGEBÅND

HYDROTITE FORBRUGSARTIKLER FUGEBÅND YROTITE EKSPANERENE FUGEÅN er et ekstruderet fugebånd fremstillet af neoprene og et hydrofi lt (vandsugende) materiale, der udvider sig, når det kommer i kontakt med vand. Udvidelsen bevirker, at der opstår

Læs mere

Grønne tag-...giver taget liv

Grønne tag-...giver taget liv Grønne tag- S Y S T E M E R...giver taget liv Grønne tag- S Y S T E M E R Introduktion til Liquid Tech Vi anbefaler at arbejdet udføres af en certificeret Liquid Tech entreprenør. Liquid Tech entreprenørerne

Læs mere

Vådrumssystem. LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER

Vådrumssystem. LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER Vådrumssystem LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER Love og regler Bygningsreglementet: Bygningsreglementet skelner mellem den vandbelastede del og andre dele af vådrummet. På baggrund af BR-95 er indført

Læs mere

Construction. Renseanlæg Renovering og vedligehold af renseanlægskonstruktioner

Construction. Renseanlæg Renovering og vedligehold af renseanlægskonstruktioner Construction Renseanlæg Renovering og vedligehold af renseanlægskonstruktioner Konstruktioner på renseanlæg, det være sig beton eller stål, bliver udsat for mange skadelige påvirkninger - kemikalieangreb,

Læs mere

AAG MARINE - EN SIKKER LØSNING

AAG MARINE - EN SIKKER LØSNING En verden af muligheder AAG MARINE - EN SIKKER LØSNING AAG Lugepakninger DVS AAG Lugepakninger m/ slidlag AAG Delta fender AAG D-fender AAG Insulating Mats AAG Mandehulspakninger AAG Fugelim AAG Parketlim

Læs mere

Diverse. Dansk Byggeri GI projekter Gode vådrum Nye materialer Kabiner af stål

Diverse. Dansk Byggeri GI projekter Gode vådrum Nye materialer Kabiner af stål Diverse Dansk Byggeri GI projekter Gode vådrum Nye materialer Kabiner af stål Frit efter Dansk Byggeri Totaløkonomi anlæg + drift & vedligehold Tung / let konstruktion? Altid lovlig konstruktion, jf. anvisningens

Læs mere

FUGE & LIM SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER

FUGE & LIM SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER INDHOLD 4 Sikas løsninger lever op til de højeste standarder 6 Sikas brandgodkendte produkter 8 10 Brandsikring

Læs mere

Kombitag. Sundolitt reducerer CO 2 -udledning. Økonomi Sikkerhed Effektivitet Service Miljø. Isolering til nybyggeri og renovering.

Kombitag. Sundolitt reducerer CO 2 -udledning. Økonomi Sikkerhed Effektivitet Service Miljø. Isolering til nybyggeri og renovering. Kombitag Sundolitt reducerer CO 2 -udledning September 2012 Sundolitt EPS Sundolitt Climate Økonomi Sikkerhed Effektivitet Service Miljø Sundolitt XPS Sundolitt Mineraluld Isolering til nybyggeri og renovering

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

Aluminium, en nem og hurtig løsning

Aluminium, en nem og hurtig løsning Aluminium, en nem og hurtig løsning Eksperter i aluminium siden 1959 Miljøvenlige produkter af aluminium 2 3 2 3 Purso Oy fremstiller ekstruderede aluminiumprofiler til anvendelse inden for forskellige

Læs mere

CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT

CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT EGENSKABER Perfekt kombination af styrke og fleksibilitet Fugefri belægning indendørs og udendørs

Læs mere

DAFA AirStop System TM når tæt er tæt

DAFA AirStop System TM når tæt er tæt DAFA AirStop System TM når tæt er tæt Sådan opnår du DAFAs funktions- og produktgaranti Nr. 6 for det bæredygtige byggeri Sådan opnår du DAFAs funktions- og produktgaranti Det er let at sikre sig DAFAs

Læs mere

1. Vurder hele boligen

1. Vurder hele boligen 1. Vurder hele boligen Hvordan er de forskellige dele af huset isoleret i dag? Hvor lufttæt er huset? Hvor energieffektive er dine vinduer og døre? Er der tilstrækkelig ventilation? Få et professionelt

Læs mere

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk SCHÖNOX MAX FORMAT Foto: RAK Ceramics GmbH SCHÖNOX MAX FORMAT System MAX FORMAT Et program med optimalt tilpassede produkter til montering af meget store fliser samt meget tynde fliser Sikkert og effektivt

Læs mere

Kan dit byggeri ånde..?

Kan dit byggeri ånde..? Kan dit byggeri ånde..? 0.2 10.0 s d m DAFA intelligent dampspærresystem folier og tilbehør til fugtadaptive løsninger Nr. 8 Nr. 2 JUNI 2016 til byggeri med særlige krav til fugtadaptiv dampspærre DAFA

Læs mere

MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera

MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera 2 MIC-serien 550 Sætter standarden inden for overvågning Attraktivt, kompakt design til diskret integration i overvågningsmiljøer Robust, hærværkssikret konstruktion

Læs mere

RENOLIT ALKORTOP EXCELLENCE IN ROOFING

RENOLIT ALKORTOP EXCELLENCE IN ROOFING RENOLIT ALKORTOP EXCELLENCE IN ROOFING 2 RENOLIT WATERPROOFING RENOLIT WATERPROOFING 3 RENOLIT ALKORTOP: TPO baseret ét-lags tagdækning Med RENOLIT ALKORTOP membranen tilbyder RENOLIT nu også en serie

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING

VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING VINDSPÆRRE VINDSPÆRRE SORTIMENT UV-VINDSPÆRRE 9721902 1,5 x 50 m PRO VINDSPÆRRE 9699245 1,5 x 50 m 9721903 1,5 x 13,5 m 20 m 2 UV TAPE 9721904 60 mm x 25 m ALL-ROUND TAPE 9698152 60 mm x 25 m ALL-YEAR

Læs mere

Ikke egnet til påføring på maling, der indeholder syntetisk harpiks, samt gips og andre ikkemurværksoverflader.

Ikke egnet til påføring på maling, der indeholder syntetisk harpiks, samt gips og andre ikkemurværksoverflader. PRODUKTDATABLAD MV MURVÆRKS IMPRÆGNERING MV Murværks Imprægnering er et brugsklart, vandbaseret vandafvisende middel, der indeholder silan/siloxan, til beton- og murværksoverflader. MV Murværks Imprægneringforringer

Læs mere

Kan dit byggeri ånde..?

Kan dit byggeri ånde..? Kan dit byggeri ånde..? 0.2 10.0 s d m DAFA intelligent dampspærresystem folier og tilbehør til fugtadaptive løsninger Nr. 8 Nr. 2 JUNI 2016 Et komplet sortiment af intelligente produkter 7 3 6 4 6 1 5

Læs mere

Pvc-belægning og beklædning Vandtætte flisebeklædninger Vandtætte malebehandlinger Træbeklædning Vådrumstapet

Pvc-belægning og beklædning Vandtætte flisebeklædninger Vandtætte malebehandlinger Træbeklædning Vådrumstapet Pvc-belægning og beklædning Vandtætte flisebeklædninger Vandtætte malebehandlinger Træbeklædning Vådrumstapet Banevarer - homogene 2,0/1,5 mm tykke med plan underside Fuldklæbes med trådsvejsede samlinger

Læs mere

A C O Ve j o g a n l æ g

A C O Ve j o g a n l æ g B r ø n d g o d s P r o d u k t o v e r s i g t A C O B r ø n d g o d s w w w. a c o. d k ACO Vej og anlæg ACO Vej og anlæg står for nye og innovative løsninger inden for infrastruktur, med et komplet

Læs mere

MasterSeal M 808. Tidligere: Masterseal 608 A Juni 2014 BESKRIVELSE ANVENDELSESOMRÅDE FUNKTIONER OG FORDELE

MasterSeal M 808. Tidligere: Masterseal 608 A Juni 2014 BESKRIVELSE ANVENDELSESOMRÅDE FUNKTIONER OG FORDELE BESKRIVELSE MasterSeal M 808 er en 2-komponent, elastisk polyuretanmembran med 100 % tørstof, høj kemikalieresistens og slidstyrke. Godkendt til direkte kontakt med drikkevand og fødevarer (*). ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET. innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø

MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET. innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø HVORFOR VÆLGE ALTIFLEX Altiflex interimsaflukning er et innovativt og fleksibelt system til midlertidig aflukning

Læs mere

Teknisk Datablad. Soudaplug ST. Dato: 08/07/16 Side 1 af 4

Teknisk Datablad. Soudaplug ST. Dato: 08/07/16 Side 1 af 4 Dato: 08/07/16 Side 1 af 4 Hurtigthærdende cement (Lynmørtel) For øjeblikkelig lukning af utætheder i beton og murværk, selv under højt tryk. Anvendelsesområde: er en cement-baseret pulver, der blandet

Læs mere