Miljøpolitik. Officiel politik for håndtering af globalt miljø og arbejdsmiljø i SIKA Rengøring A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljøpolitik. Officiel politik for håndtering af globalt miljø og arbejdsmiljø i SIKA Rengøring A/S"

Transkript

1 Miljøpolitik Officiel politik for håndtering af globalt miljø og arbejdsmiljø i SIKA Rengøring A/S

2 SIKA Rengøring A/S ejes af Bent & Elisabeth Hansen. 1 En ansvarlig holdning til miljøet SIKA Rengøring blev grundlagt i 2001 af Bent Hansen, som enkeltmandsvirksomhed. I 2007 bliver Sika Rengøring til aktieselskab Sika Rengøring A/S. En vedholdende og kvalitetsorienteret indsats har, trods hård konkurrence, skabt en succesfuld virksomhed, som på mindre end 10 år voksede fra 1 til mere end 60 medarbejdere. Ledelsen i Sika Rengøring A/S, har i dag mere end 30 års praktisk og ledelsesmæssig erfaring indenfor rengørings- og servicebranchen. b Vi lægger afgørende vægt på det globale miljø og arbejdsmiljøet for kunder og medarbejdere. SIKA Rengøring A/S har som målsætning at skabe bæredygtig vækst, der er baseret på gensidig tillid i forhold til kunder, medarbejdere og leverandører samt en ansvarlig holdning til miljø og arbejdsmiljø. Vi lægger således afgørende vægt på det globale miljø og arbejdsmiljøet for kunder og medarbejdere, hvilket er formuleret i denne officielle Miljøpolitik for SIKA Rengøring A/S. Miljøpolitikken redegør specifikt for vore holdninger, målsætninger og realiserede tiltag i forhold til miljøet, inklusiv brugen af kemi, metodik samt langsigtet miljøplanlægning. Miljøpolitikken vil løbende blive revideret i takt med indførelsen af ny miljøskånsom kemi og metodik samt opnåelse af delmål i forhold til vores langsigtede miljøplanlægning. 2 Indholdsfortegnelse Miljøpolitik På bagsiden kan du læse nærmere om de services, hvormed SIKA Rengøring A/S skaber tilfredshed og værdi hos vore kunder. Introduktion Afsnit 1 Indholdsfortegnelse Afsnit 2 Nye miljøbesparende tiltag Afsnit 3 Global miljøhandlingsplan for SIKA Rengøring A/S Afsnit 4 SIKA Rengøring A/S og arbejdsmiljøet Afsnit 5 Miljøhensyn og brugen af kemi Afsnit 6 Miljøhensyn og metodik Afsnit 7 Langsigtet miljøplanlægning Afsnit 8 Mange forskellige services på ét sted Afsnit 9 Referencer, som vi er stolte af Afsnit 10 Datablade / produktinformationer på alle kemikalier, som anvendes af SIKA Rengøring A/S, kan rekvireres ved henvendelse til vort kontor på telefon

3 3 Nye, miljøbesparende tiltag SIKA Rengøring A/S har implementeret den nye ech 2 0 teknologi, som gør det muligt at rengøre større gulvarealer helt uden brug af kemikalier. Teknologien er baseret på anvendelsen af en gulvvaskemaskine, som tilsættes almindeligt, rent vand. Maskinen ilter vandet og tilsætter en svag elektrisk spænding, som frembringer positive og negative vandmolekyler, der straks angriber snavs og smuds. Derefter suges vandet op i maskinen og gulvet er fuldstændig rent helt uden brug af kemi og med et væsentligt reduceret forbrug (op til 70%) af vand. Læs mere om ech 2 0 teknologi på 4 Global miljøhandlingsplan for SIKA Rengøring A/S SIKA Rengøring A/S har besluttet, at alt arbejde i vores organisation skal udgøre den mindst mulige belastning på det globale miljø og desuden frembyde det bedst mulige arbejdsmiljø for de servicemedarbejdere, som skal udføre rengøringsopgaverne samt de lokalebrugere, som efterfølgende færdes i lokalerne. Vi har derfor udarbejdet en klart defineret miljøhandlingsplan, der er beskrevet i følgende punkter: Gennem grundig instruktion og uddannelse, vil vi tilvejebringe den nødvendige forståelse for miljøforhold. 1. SIKA Rengøring A/S vil være kendt som en virksomhed, der tillægger miljøet afgørende vægt og i samarbejde med vore leverandører til stadighed indtager en markedsledende position i udviklingen af nye metoder for at reducere miljøbelastningen. 2. Alle processer, som har indflydelse på miljøet, vil være underlagt proaktiv styring og reaktiv kontrol mhp. at opnå minimal miljøbelastning. 3. Vi vil til stadighed indsamle information om arbejdsmiljøet og det globale miljø, som påvirkes af vort arbejde, og handle med den største ansvarlighed på baggrund af denne information. 4. Moderne teknologi indtager en fremtrædende rolle i alle processer, da det er vores overbevisning, at teknologi er en væsentlig positiv faktor ved nedbringelse af miljøbelastningen. 5. Gennem grundig instruktion og uddannelse, vil vi tilvejebringe den nødvendige forståelse for miljøforhold hos alle vore medarbejdere, således at de inddrager miljøhensyn i deres daglige arbejde uanset deres placering i organisationen.

4 Vi vil forholde os kritisk til vores håndtering af miljøet i en uophørlig stræben efter at nedbringe de faktorer, som gør at vi belaster miljøet. 6. Vi vil lægge særlig vægt på, at alle indkøb sker under hensyn til miljøet, hvilket pålægger vore primærleverandører at føre en ansvarlig miljøpolitik og om muligt være certificeret i overensstemmelse hermed. 7. Ingen produkter, som er omfattet af Arbejdstilsynets seneste KRAN-liste (Kræftfremkaldende, herunder stoffer klassificeret som R40, R45 og R49, Reproduktionstoksisk, herunder stoffer som R42, R60, R61, R62, R63 og 64, Allergifremkaldende, herunder stoffer som R42 og R43 samt Neurotoksiske stoffer), vil blive anvendt. 8. Vi vil bevare en positiv og åben dialog til alle offentlige instanser, kunder, myndigheder og andre, som ønsker at medvirke til at optimere miljøhensyn. 9. Overdosering som er én af de væsentligste faktorer ved rengøringsvirksomheders miljøbelastning skal elimineres ved grundig instruktion og efterkontrol i form af leveranceopfølgning fra vort lager. 10. Antallet af forskellige rengøringsmidler skal gennem individuel kompleksitet reduceres til et minimum og de anvendte midler skal være uden unødvendige farvestoffer, parfume og konserveringsmidler. Endvidere skal rengøringsmidler være så ph-neutrale som muligt og være uden organiske klor-forbindelser, EDTA og NTA. 11. Emballage skal være nedbrydeligt og vi går ind for genbrug, hvor det er praktisk muligt, især i forhold til materialer, som løbende forbruges i virksomheden. 12. Vi vil altid forholde os kritisk til vores håndtering af miljøet i en uophørlig stræben efter at nedbringe eller eliminere de faktorer, som medfører, at vi belaster miljøet. Ingen idéer må forblive uafprøvede, når det drejer sig om at minimere belastningen af miljøet SIKA Rengøring A/S og arbejdsmiljøet Som beskrevet på side 3, tillægger SIKA Rengøring A/S et godt arbejdsmiljø afgørende værdi, hvilket kommer til udtryk i følgende entydige holdninger til arbejdsmiljøet i vores virksomhed: Vi skal ansætte, fastholde og udvikle et kvalificeret personale, som kan imødekomme branchens krav. Vi er i vores arbejdsmiljøpolitik bevidste om, at gode og loyale medarbejdere yder det engagement i hverdagen, som både vi og vore kunder har brug for.

5 Virksomhedens ledelse skal bevare en flad og gennemsigtig organisation, som muliggør en åben og ærlig dialog mellem ledelse og medarbejdere. Hver enkelt medarbejder skal have mulighed for at fungere selvstændigt og udvikle sin kompetence. Alle medarbejdere skal inden for de naturlige rammer, som fastsættes af hensyn til kundeaftaler, miljø og kvalitetskrav have indflydelse på deres egen arbejdssituation. Alle personalemæssige sager og udfordringer skal i videst muligt omfang løses straks og altid under hensyn til principperne i den indgåede overenskomst. Den lovpligtige APV skal udarbejdes på alle arbejdspladser senest 14 dage efter opstart af en ny opgave og skal derefter ajourføres én gang årlig. Der er i SIKA Rengøring A/S fuldstændig ligestilling, uanset køn, race, religion, alder eller kulturel baggrund. Vi tillægger arbejdsmiljø og sygdomsforebyggende foranstaltninger stor vægt, herunder eliminering af EGA (Ensidigt Gentaget Arbejde), bl.a. ved altid at indkøbe ergonomisk korrekte rengøringsremedier og uddanne medarbejderne i brugen af skånsomme bevægelser under arbejdets udførelse. 6Miljøhensyn og brugen af kemi Hver enkelt medarbejder skal have mulighed for at fungere selvstændigt og udvikle sin kompetence. Det er indlysende, at enhver brug af kemikalier belaster naturen, men en bevidst indsats kan minimere denne belastning, hvilket også i væsentlig grad kommer både vore egne medarbejdere og de medarbejdere, som færdes i lokalerne, til gode. SIKA Rengøring A/S har derfor besluttet fortrinsvis at anvende kemikalier til rengøring og andet arbejde, som: 1. Er certificerede i overensstemmelse med det uvildige, nordiske miljømærke Svanen. 2. Er så komplekse, at det kan indgå i samarbejde med højst 2-3 andre kemikalier, da vi ønsker at begrænse antallet af forskellige kemikalier. 3. Kan anvendes uden brug af varmt vand. 4. Er produceret af leverandører, der har formuleret og efterlever en miljømæssigt ansvarlig produktionsprocedure, som er certificeret i overensstemmelse med en officielt anerkendt miljøstandard, eksempelvis ISO 9000, ISO 14001, EMAS eller anden anerkendt standard.

6 5. Er så ph-neutrale som muligt. 6. Er uden organiske klorforbindelser, parfume eller unødige tilsætningsstoffer. Vort forbrug af kemi, emballage og remedier overvåges nøje for at sikre, at der ikke overdoseres / overforbruges. 7 Miljøhensyn og metodik Intet salg må gennemføres ved at gå på kompromis med miljø og arbejdsmiljø. SIKA Rengøring A/S anvender på alle niveauer i sin organisation udelukkende arbejdsmetodik, som er udviklet med henblik på at reducere miljøbelastningen ved vort arbejde og dermed skabe bedre arbejdsmiljø for vore medarbejdere samt reducere belastningen af det globale miljø. Vi har valgt at opdele indsatsen på tre niveauer i virksomheden: 1) Administration og ledelse, 2) Indkøb og salg samt 3) Drift. Niveau 1: Administration og ledelse På det administrative og ledelsesmæssige niveau omfatter miljøskånsom metodik bl.a.: 1. Anvendelse af moderne teknologi i alle processer, hvor dette er muligt. 2. Uddannelse af alle medarbejdere, som fremmer ansvarsfølelsen overfor globalt miljø og arbejdsmiljø. 3. At minimere anvendelsen af papir ved at benytte og anden elektronisk kommunikation. 4. Gennem en vedvarende, daglig indsats samt intern uddannelse og instruktion at præge hele organisationen til et ansvarsfuldt miljømæssigt engagement. Niveau 2: Indkøb / salg Vores indkøbs- og salgsorganisation lægger i alle processer afgørende vægt på miljøet, herunder ved at: 1. Alle indkøb skal foregå på en miljømæssig ansvarlig måde, og skånsomme produkter skal foretrækkes. 2. Indkøbsorganisationen skal sikre, at der tilvejebringes den størst mulige harmoni mellem miljøhensyn, kvalitet og økonomi. 3. Salgsafdelingen skal tillægge globalt miljø og arbejdsmiljø afgørende vægt ved udarbejdelse af tilbud, som er i overensstemmelse med virksomhedens overordnede retningslinjer for rimelige og realistiske kvadratmeterydelser for vore medarbejdere. 4. Intet salg må gennemføres ved at gå på kompromis med hensyn til miljø og arbejdsmiljø.

7 Niveau 3: Drift Såvel inspektører som servicemedarbejdere i driftsafdelingen skal udvise generel stor miljømæssig agtpågivenhed, bl.a. ved at: 1. Efterleve virksomhedens overordnede miljøpolitik og gennem instruktion og uddannelse følge de vedtagne retningslinjer vedrørende metodik. 2. Vælge metoder, der konsekvent udgør den mindste miljøbelastning. 3. Til stadighed revurdere bestående metodik og tilvejebringe tilstrækkelig beslutningsinformation til virksomhedens ledelse, som vil agere på baggrund heraf. 4. Vise villighed og engagement ved afprøvning af ny metodik eller remedier, som kan være miljøbesparende. 8 Langsigtet miljøplanlægning I overensstemmelse med den overordnede miljøhandlingsplan for SIKA Rengøring A/S (jfr. side 3) har vi defineret en række langsigtede planer, som udgør grundlaget for vort fremtidige miljøarbejde. Disse langsigtede planer skal søges gennemført så hurtigt som det er muligt, inden for de menneskelige og teknologiske rammer, som vi er afhængige af. Det miljømæssige engagement blandt alle medarbejdere i organisationen skal til stadighed styrkes gennem uddannelse og instruktion. Den langsigtede miljøplanlægning i SIKA Rengøring A/S omfatter bl.a.: 1. At det miljømæssige engagement blandt alle medarbejdere i organisationen til stadighed skal styrkes gennem uddannelse og instruktion med særlig fokus på globalt miljø og arbejdsmiljø. 2. At alle kemikalier, som indeholder potentielt miljøskadelige stoffer, skal minimeres eller helt elimineres i samarbejde med vore kemileverandører. 3. At forbruget af fosfater, kompleksbindere og tensider skal minimeres mest muligt. 4. At det generelle forbrug af kemi skal nedbringes under overordnede hensyn til det aftalte kvalitetsniveau. 5. At vort forbrug af brændstof skal minimeres mest muligt ved indkøb af brændstofbesparende biler og rationelle kørselsruter. 6. At vi skal fortsætte vores markedsafdækning mhp. altid at arbejde med den mest miljøskånsomme kemi samt udvikling af miljøskånsom metodik i samarbejde med vore leverandører. Overordnet ansvar for gennemførelse af alle miljøtiltag påhviler ledelsen hos SIKA Rengøring A/S.

8 9 Mange forskellige services på ét sted SIKA Rengøring A/S tilbyder en omfattende palet af mange forskellige service, samlet på et sted, herunder bl.a.: Daglig rengøring af offentlige institutioner og private virksomheder Vinduespolering i abonnement eller som ad-hoc Skadeservice og vand/fugtbekæmpelse Tæpperensning med nyeste metoder Rengøring af IT-udstyr, telefoner mv. Rengøring af skurvogne og pavilloner Rengøring af private hjem, herunder som Frit Valgs leverandør til din kommune eller Hjemmeservice Vask og rens af linned, gardiner, måtter etc. Byggepladsservice Rengøring, grovrydning, arbejdsmandsopgaver, skadeservice, sikkerheds- og specialopgaver samt rejsegilder Kreativ PUR-løsninger til gulve Gulvrenovering Industrirengøring Graffitirens og Facaderens 10 Referencer, som vi er stolte af SIKA Rengøring A/S har Danmarks bedste kunder, der stiller store krav til os og det er vi glade for. Blandt vore kunder, finder De bl.a.: Haldor Topsøe A/S Jakon A/S Aegis Media Frederikssund kommune Holbæk Kommune Toyota (Era Biler A/S) Hoffmann Daglí Brugsen, 3 stk. Super Brugsen DAB Freja Ejendomme Biofos Frederikssund vandforsyning Kullegaard Arkitekterne A/S Solbakkevej 16, Dalby 3630 Jægerspris Telefon Telefax

Indledning. Indhold. MiljøPolitik Sort til Hvidt Side 2

Indledning. Indhold. MiljøPolitik Sort til Hvidt Side 2 Miljø Indledning Sort til Hvidt tillægger det globale miljø samt arbejdsmiljøet for vore medarbejdere afgørende vægt. Derfor har vi udarbejdet en officiel miljøpolitik, som beskriver alle dele af vore

Læs mere

Miljøpolitik. for KN Rengøring.

Miljøpolitik. for KN Rengøring. Miljøpolitik for KN Rengøring www.knren.dk Indhold Forord............................. 3 Miljøhandlingsplan.................. 4 Miljøhensyn og metodik.............. 5 Miljøhensyn og brugen af kemikalier...

Læs mere

Organisationsmanual SIKA RENGØRING A/S. Organisationen bag SIKA Rengøring A/S

Organisationsmanual SIKA RENGØRING A/S. Organisationen bag SIKA Rengøring A/S Organisationsmanual SIKA Organisationen bag SIKA Rengøring A/S 1 En robust organisation SIKA Rengøring A/S blev grundlagt i 2001 af Richard, Elisabeth og Bent Hansen, som har mere end 30 års praktisk og

Læs mere

Kvalitetsmanual SIKA RENGØRING A/S. Manual for styring og sikring af kvalitet i SIKA Rengøring A/S

Kvalitetsmanual SIKA RENGØRING A/S. Manual for styring og sikring af kvalitet i SIKA Rengøring A/S Kvalitetsmanual SIKA Manual for styring og sikring af kvalitet i SIKA Rengøring A/S 1 Med kvaliteten i centrum SIKA Rengøring A/S blev grundlagt i 2001 af Richard, Elisabeth og Bent Hansen, som har mere

Læs mere

Et navn der forpligter

Et navn der forpligter Organisationsmanual Et navn der forpligter Kvalitet Service opstod efter en fusion mellem de to servicevirksomheder A-Z byg og Clean Dejavu i 2007. Begge virksomheder havde gennem årene opbygget en betydelig

Læs mere

Et navn der forpligter

Et navn der forpligter Personalepolitik Et navn der forpligter Kvalitet Service opstod efter en fusion mellem de to servicevirksomheder A-Z byg og Clean Dejavu i 2007. Begge virksomheder havde gennem årene opbygget en betydelig

Læs mere

Organisationsmanual. Organisationen bag SIKA Rengøring A/S

Organisationsmanual. Organisationen bag SIKA Rengøring A/S Organsatonsmanual Organsatonen bag SIKA Rengørng A/S SIKA Rengørng A/S ejes af Bent & Elsabeth Hansen. 1 En robust organsaton SIKA Rengørng blev grundlagt 2001 af Bent Hansen, som enkeltmandsvrksomhed.

Læs mere

Indledning. Indhold. PersonalePolitik Sort til Hvidt Side 2

Indledning. Indhold. PersonalePolitik Sort til Hvidt Side 2 Personale Indledning Sort til Hvidt beskæftiger mere end 300 medarbejdere, hvilket indebærer et stort ansvar for at opretholde en bæredygtig personalepolitik Sort til Hvidt lægger afgørende vægt på en

Læs mere

Dansk Miljørengøring

Dansk Miljørengøring Dansk Miljørengøring I over 30 år har vi leveret miljø- og kvalitetsbevidst rengøring til alle typer erhvervsvirksomheder, indenfor både den offentlige og private sektor. Alt hvad vi foretager os, både

Læs mere

Indledning. Indhold. Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer

Indledning. Indhold. Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer Organisation Indledning Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer Sort til Hvidt er en service- og rengøringsvirksomhed, som er baseret på sunde

Læs mere

Personale: Afledt af latin personalis. Personer som udgør en organisation af medarbejdere.

Personale: Afledt af latin personalis. Personer som udgør en organisation af medarbejdere. Personale: Afledt af latin personalis. Personer som udgør en organisation af medarbejdere. Vores vigtigste ressource gør en forskel - for Dem! 2talRent er et veletableret, familieejet rengøringsselskab

Læs mere

Indledning. Indhold. Sort til Hvidt gør en vedvarende indsats for at sikre, at vi som minimum leverer den kvalitet, som vi har lovet.

Indledning. Indhold. Sort til Hvidt gør en vedvarende indsats for at sikre, at vi som minimum leverer den kvalitet, som vi har lovet. Kvalitet Indledning Sort til Hvidt har udviklet et kvalitetssikringssystem, som dækker alle produktionsled i virksomheden fra salg til daglig drift. KvalitetsStyringsManualen danner grundlag for det system,

Læs mere

Miljøpolitik. Officiel politik for håndtering af globalt miljø og arbejdsmiljø i SIKA Rengøring A/S

Miljøpolitik. Officiel politik for håndtering af globalt miljø og arbejdsmiljø i SIKA Rengøring A/S Mljøpoltk Offcel poltk for håndterng af globalt mljø og arbejdsmljø SIKA Rengørng A/S SIKA Rengørng A/S blev grundlagt 2001 af Rchard Petersen, Elsabeth Hansen og Bent Hansen, som har mere end 30 års praktsk

Læs mere

Kvalitetspolitik. for KN Rengøring.

Kvalitetspolitik. for KN Rengøring. Kvalitetspolitik for KN Rengøring www.knren.dk Indhold Forord............................. 3 Organisation........................ 4 Dokumentation...................... 5 IT - baserede procedurer..............

Læs mere

Delux [di:luks] THINGS OF VERY HIGH QUALITY. Beskrivelse af. Grøn

Delux [di:luks] THINGS OF VERY HIGH QUALITY. Beskrivelse af. Grøn Beskrivelse af Hvorfor en komplet grøn løsning? Delux har nu eksisteret siden 2002, og vi har løbende forbedret vores ydelser. Det har resulteret i et højt og stabilt kvalitetsniveau, et godt arbejdsmiljø

Læs mere

Medarbejderhåndbog SIKA RENGØRING A/S. Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S

Medarbejderhåndbog SIKA RENGØRING A/S. Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S Medarbejderhåndbog SIKA Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S 1 Det bedst mulige ansættelsesforløb SIKA Rengøring A/S blev grundlagt i 2001 af Richard, Elisabeth og Bent Hansen, som har mere end

Læs mere

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet... Intego CSR Intego CSR Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...7 Hos Intego overholder vi til enhver tid

Læs mere

RENT VAND OG SANITET

RENT VAND OG SANITET RENT VAND OG SANITET Inden 2030 skal vandkvaliteten forbedres ved at reducere forurening, afskaffe affaldsdumping og minimere udslip af farlige kemikalier og materialer, og ved at halvere andelen af ubehandlet

Læs mere

totalservice > Vi løser alle opgaver...

totalservice > Vi løser alle opgaver... totalservice > Kimo Totalservice totalservice > www.kimototalservice.dk HVEM Kimo Totalservice er din kvalitetsbevidste samarbejdspartner. Vores 30 års erfaring i branchen har givet os en uvurderlig ekspertise

Læs mere

Koncernpolitikker 1. Ansvarligt fiskeri 2. Fødevaresikkerhed og kvalitet 3. Miljø og personale 4. Etik

Koncernpolitikker 1. Ansvarligt fiskeri 2. Fødevaresikkerhed og kvalitet 3. Miljø og personale 4. Etik Koncernpolitikker 1. Ansvarligt fiskeri 2. Fødevaresikkerhed og kvalitet 3. Miljø og personale 4. Etik Version 2. 22.09.2009 1 1. Ansvarligt fiskeri Royal Greenland arbejder for ansvarlig anvendelse af

Læs mere

Erhvervsakademi Sjælland Rektorat. Lyngvej 19-25 4600 Køge +45 5076 2610. easj@easj.dk www.easj.dk. Indkøbspolitik

Erhvervsakademi Sjælland Rektorat. Lyngvej 19-25 4600 Køge +45 5076 2610. easj@easj.dk www.easj.dk. Indkøbspolitik Lyngvej 19-25 4600 Køge +45 5076 2610 easj@easj.dk www.easj.dk Indkøbspolitik Indhold Overordnede formål med indkøbspolitikken... 02 Indkøbspolitiske mål... 02 Organisering... 03 Centralt indgåede aftaler...

Læs mere

BÆREDYGTIGE RENGØRINGSPRODUKTER

BÆREDYGTIGE RENGØRINGSPRODUKTER BÆREDY RENGØ BÆREDYGTIGE RENGØRINGSPRODUKTER med certifikat En SPT-Certifi ceret leverandør forholder sig til kvalitet, miljø og økonomi. FAGLIG SPARRINGFAG PLIGTEN TIL AT HANDLE I FÆLLESSKAB Voksende

Læs mere

Kvalitetssikringsmanual

Kvalitetssikringsmanual Kvalitetssikringsmanual Et navn der forpligter Kvalitet Service opstod efter en fusion mellem de to servicevirksomheder A-Z byg og Clean Dejavu i 2007. Begge virksomheder havde gennem årene opbygget en

Læs mere

CSR Politik for Intervare A/S

CSR Politik for Intervare A/S CSR Politik for Intervare A/S 1 Indhold Indledning... 3 FN Global Compact... 3 Menneskerettigheder... 3 Arbejdstagerrettigheder... 4 Miljø... 4 Antikorruption... 4 Forhold til samarbejdspartnere... 4 Afslutning...

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø QMS- håndbog Kvalitet og Miljø Munck Asfalt a/s April 2015 Munck Asfalt a/s Munck Intercon a/s, nu Munck Asfalt a/s, blev etableret i Nyborg i starten af 90'erne. I de første år var fokus koncentreret

Læs mere

2.1 Omfang NCC-koncernens politik omfatter alle NCC s forretningsområder og aktiviteter.

2.1 Omfang NCC-koncernens politik omfatter alle NCC s forretningsområder og aktiviteter. NCC-koncernens bæredygtighedspolitik 1. Indledning Vi er nødt til at forandre vores samfund radikalt, hvis vi skal kunne takle de globale udfordringer, vi står over for, såsom klimaforandringer, affaldsproduktion,

Læs mere

Miljøpolitik. Environmental Policy

Miljøpolitik. Environmental Policy Miljøpolitik 2 Vi forholder os kritisk til hvordan vi håndterer miljøet. We have a critical attitude towards handling the environment. Miljøpolitik Forord SMP FACILITY SERVICE lægger afgørende vægt på

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi i 2018

Arbejdsmiljøstrategi i 2018 Arbejdsmiljøstrategi i 2018 Grundlag for arbejdsmiljøstrategien i Næstved Kommune er lov om arbejdsmiljø, kommunens personale- og arbejdsmiljøpolitik samt MED-aftale. Strategien er, at der med arbejdsmiljøpolitik

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

Kvalitet: Noget der opleves godt eller positivt, et produkt man skaber når man gør sig umage.

Kvalitet: Noget der opleves godt eller positivt, et produkt man skaber når man gør sig umage. Kvalitet: Noget der opleves godt eller positivt, et produkt man skaber når man gør sig umage. Vi gør en forskel i hverdagen - hver dag! 2talRent er et veletableret, familieejet rengøringsselskab med stabile,

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited. Politik for god selskabsledelse (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29.

Indorama Ventures Public Company Limited. Politik for god selskabsledelse (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29. Indorama Ventures Public Company Limited (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29. september 2009) Meddelelse fra formanden Indorama Ventures Public Company Limited ("selskabet") har den holdning, at

Læs mere

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR HARTMANNS SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på

Læs mere

Miljøledelse i Albertslund kommune

Miljøledelse i Albertslund kommune Miljøledelse i Albertslund kommune Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Miljøledelse i Albertslund Kommune Et nyt

Læs mere

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect 2018 Code of Conduct for GlobalConnects leverandører GlobalConnect er en virksomhed, som kontinuerligt bestræber sig på at opretholde høje etiske standarder

Læs mere

Fra branchestrategi til konkret anvendelse i virksomhedens markedsføring. Temadag, Vejle 4. juni 2014 Carsten Bøg, GA

Fra branchestrategi til konkret anvendelse i virksomhedens markedsføring. Temadag, Vejle 4. juni 2014 Carsten Bøg, GA Fra branchestrategi til konkret anvendelse i virksomhedens markedsføring Temadag, Vejle 4. juni 2014 Carsten Bøg, GA CSR status i den danske grafiske branche Bred anvendelse af ledelsessystemer Mere end

Læs mere

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence HVORFOR 2015 REVISIONEN? I en verden hvor de økonomiske, teknologiske og miljømæssige udfordringer

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi i 2016

Arbejdsmiljøstrategi i 2016 Arbejdsmiljøstrategi i 2016 Grundlag for arbejdsmiljøstrategien i Næstved Kommune er lov om arbejdsmiljø, kommunens personale- og arbejdsmiljøpolitik samt MED-aftale. Strategien er, at der med arbejdsmiljøpolitik

Læs mere

Har I styr på kemien?

Har I styr på kemien? Har I styr på kemien? GITTE LINDHARD & TINA JENSEN NIRAS JOBLIFE 19-11-2018 Har I styr på kemien Hvorfor er det vigtigt? 1. Få styr på lovkravene. Færre eller ingen bemærkninger fra Arbejdstilsynet og

Læs mere

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Omfang... 2 3. Formål... 2 4. Definition af bæredygtighed...

Læs mere

EC O? BÆREDYGTIGHED? 1

EC O? BÆREDYGTIGHED? 1 EC O? BÆREDYGTIGHED? 1 Økologisk bomuld er ikke nok for os. Vi vil hellere tale om bæredygtighed. Hvordan træffer du et godt valg for miljøet, når det gælder bomuldstekstiler? Som privatperson er miljømærkninger

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a (Del af ledelsesberetningen i Barfoed Group P/S årsrapport for 2017) Barfoed Group P/S er bevidst om sit ansvar over for selskabets

Læs mere

Supplier Code of Conduct

Supplier Code of Conduct Supplier Code of Conduct Supplier Code of Conduct ansvarlig leverandøradfærd For Intego er det vigtigt, at vi overfor vores kunder kan garantere, at vores leverancer lever op til de CSR krav, vi stiller

Læs mere

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø QMS- håndbog Kvalitet og Miljø Munck Asfalt a/s Juni 2016 Munck Asfalt a/s Munck Intercon a/s, nu Munck Asfalt a/s, blev etableret i Nyborg i starten af 90'erne. I de første år var fokus koncentreret om

Læs mere

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC Kvalitets- og miljøhåndbog Introduktion Denne præsentation informerer om Crysbergs forretningsområde, kvalitetscertificeringer og kvalitetspolitik. Endvidere giver den overordnet indsigt i Crysbergs kvalitetsværktøjer

Læs mere

Dig og de andre fordele

Dig og de andre fordele Indkøb med omtanke Skal vi passe på miljøet samm en? Dig, mig & miljøet Vi har alle et fælles ansvar for at passe på naturen, miljøet og ressourcerne, og derfor har vi udviklet konceptet Indkøb med omtanke.

Læs mere

Forebyg arbejdsulykker!

Forebyg arbejdsulykker! Forebyg arbejdsulykker! INDLEDNING Arbejdsulykker kan medføre alvorlige konsekvenser som sygefravær, tab af erhvervsevne, varige mén og tab af livskvalitet for dem, ulykken rammer. Heldigvis er antallet

Læs mere

Sådan opfylder du Servicenormens krav 2015

Sådan opfylder du Servicenormens krav 2015 Sådan opfylder du Servicenormens krav 2015 Du og din virksomhed skal som medlem af SBA opfylde kravene i Servicenormen. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du bedst og lettest kan dokumentere, at din

Læs mere

Indkøb i Aalborg Forsyning. Udbuds- og Indkøbspolitik

Indkøb i Aalborg Forsyning. Udbuds- og Indkøbspolitik Indkøb i Aalborg Forsyning Udbuds- og Indkøbspolitik UD T S KA Indhold Forord... 3 Formål og indhold... 5 Samfundsansvar og FN s Verdensmål... 7 Effektivitet og innovation... 9 Samarbejde og kommunikation...

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet Maj 2003 Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet (varer og tjenesteydelser) Overordnet politik for indkøb

Læs mere

BÆREDYGTIGHED OG RENGØRING

BÆREDYGTIGHED OG RENGØRING BÆREDYGTIGHED OG RENGØRING FORUM FOR BÆREDYGTIGE INDKØBS ARBEJDSGRUPPE FOR BÆREDYGTIG RENGØRING HAR SAMLET EN RÆKKE GODE RÅD TIL, HVORDAN MAN KAN FÅ MERE BÆREDYGTIGHED I SIN RENGØRING. BESKÆFTIGER MAN

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Miljøpolitik (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2013 dateret 22. februar 2013) 1. revision (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2017 dateret 17. februar 2013) Bemærkning

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014 Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014 Denne lovpligtige redegørelse for virksomhedens samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a, er en del af ledelsesberetningen i årsregnskabet for

Læs mere

Vores fokus. Code of Conduct. PolyTechs 10 leveregler. PolyTech respekterer og støtter overholdelsen af internationale menneskerettigheder

Vores fokus. Code of Conduct. PolyTechs 10 leveregler. PolyTech respekterer og støtter overholdelsen af internationale menneskerettigheder Code of Conduct Code of Conduct PolyTechs 10 leveregler PolyTech A/S er en global udviklingsvirksomhed med hovedsæde i Bramming. Vi arbejder i vind- og olie/gas-industrien, flyindustrien og bilindustrien,

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

en vigtig del af DIN hverdag DIN STRATEGI

en vigtig del af DIN hverdag DIN STRATEGI en vigtig del af DIN hverdag DIN STRATEGI Indhold 2020 DIN Strategi... 4 Mission... 5 Vision... 6 Indsatsområder for Strategi 2020.... 7 Kundefokuserede produkter og ydelser.... 7 Forsyningssikkerhed og

Læs mere

Indeklima: Oplever du problemer med indeklimaet (temperatur, træk, luftkvalitet, fugt og skimmelsvamp, belysning og dagslys, statisk elektricitet,

Indeklima: Oplever du problemer med indeklimaet (temperatur, træk, luftkvalitet, fugt og skimmelsvamp, belysning og dagslys, statisk elektricitet, 1 Indeklima: Oplever du problemer med indeklimaet (temperatur, træk, luftkvalitet, fugt og skimmelsvamp, belysning og dagslys, statisk elektricitet, tobaksrøg) Støj: Oplever du problemer med støj (støjniveau,

Læs mere

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018 SOSU Nord Fælles ledelsesgrundlag Januar 2018 1 God ledelse på SOSU Nord Introduktion / forord Ledelsesgrundlaget beskriver ledergruppens fælles forståelse af, hvad der er god ledelse på SOSU Nord. Ledelsesgrundlaget

Læs mere

APV-skema - Fysisk arbejdsmiljø

APV-skema - Fysisk arbejdsmiljø 0% 0% 100% 1 af 27. APV-skema - Fysisk arbejdsmiljø Din besvarelse af dette spørgeskema skal anvendes til at kortlægge det fysiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads. Svarene i den fysiske APV er ikke anonyme.

Læs mere

Vi regner vores samlede miljøbelastninger ud (ressourceforbrug, affald til genanvendelse, forbrænding og deponi)

Vi regner vores samlede miljøbelastninger ud (ressourceforbrug, affald til genanvendelse, forbrænding og deponi) Hvad vil vi opnå? Et renere miljø Bedre beslutningsgrundlag Vide hvordan vi måler på miljøet Vide hvad vi får ud af det m.h.t. miljø, arbejdsmiljø og økonomi Styr på vores processer og forbrug Minimere

Læs mere

Code of Conduct Vores Ansvar

Code of Conduct Vores Ansvar Code of Conduct Vores Ansvar Forord Hos IAT arbejder vi målrettet på at udvikle vores forretning på en ansvarlig måde. Vi ved, at vi kun opnår succes på langt sigt, hvis vi tilfører værdi til kunder, partnere

Læs mere

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning Forenede - vi efterlader altid et smil Service SPAR 25% PÅ OMKOSTNINGERNE UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED KVALITETEN Styrk jeres

Læs mere

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på jobmarkedet.

Læs mere

1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Helt i orden Kan forbedres Bør ændres. Side 1

1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Helt i orden Kan forbedres Bør ændres. Side 1 Side 1 APV-spørgeskema Vand, kloak og affald Virksomhed: Afdeling: Dato: 18-01-2010 17:30 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03. Luftkvalitet

Læs mere

Strategiplan Aalborg Renovation

Strategiplan Aalborg Renovation Strategiplan 2020-2023 Aalborg Renovation Udgiver: Aalborg Renovation Udgivelse: April 2019 Sagsnr.: 2019-014444 Dok.nr.: Titel: Strategiplan Aalborg Renovation 2020-2023 Foto: Tekst: Side 2 af 9 1. Kort

Læs mere

RENGØRING CONSORTIE. Vi styrker vore kunder. Svanemærkede Rengøringsmidler

RENGØRING CONSORTIE. Vi styrker vore kunder. Svanemærkede Rengøringsmidler RENGØRING CONSORTIE Vi styrker vore kunder Svanemærkede Rengøringsmidler Kort information om Rengøring Consortie ApS RC blev grundlagt i 1999, og har oparbejdet stor erfaring med mange typer af rengøringsopgaver

Læs mere

Værdier Bjergsted Bakker

Værdier Bjergsted Bakker VÆRDIFOLDER MARTS 2014 Værdier Bjergsted Bakker BJERGSTED BAKKER Forord Forord Vi ønsker med denne pjece at synliggøre Bjergsted Bakkers mission, vision og værdier samt Kalundborg Kommunes 5 værdier. Mission

Læs mere

POLYPRINT CSR-politik

POLYPRINT CSR-politik POLYPRINT CSR-politik Generelt: Corporate Social Responsibility (CSR) kan bedst oversættes til dansk som: Virksomheders samfundsmæssige engagement. CSR-begrebet bruges om virksomheders frivillige arbejde

Læs mere

Årlig ISO-rapport til gronet for 2016 (perioden 2015/16) ISO-rapport 2015/16. ISOrapport

Årlig ISO-rapport til gronet for 2016 (perioden 2015/16) ISO-rapport 2015/16. ISOrapport Årlig ISO-rapport til gronet for 216 (perioden 215/16) ISO-rapport 215/16 Kopi af certifikat (ISO 141:24) Årlig ISO-rapport til gronet for 216 (perioden 215/16) Basisoplysninger Virksomhedens navn Adresse

Læs mere

CSR LEVERANDØRKLAUSUL

CSR LEVERANDØRKLAUSUL CSR LEVERANDØRKLAUSUL Indhold Formål... 2 Generelle krav... 2 Menneskerettigheder... 2 Arbejdstagerrettigheder... 2 Miljø... 3 Arbejdsmiljø... 3 Anti-korruption... 4 Specifikke krav... 4 Arbejdsklausul...

Læs mere

Grøn Proces. Et redskab til produktionsforberedelse og styring

Grøn Proces. Et redskab til produktionsforberedelse og styring Grøn Proces Et redskab til produktionsforberedelse og styring Undersøgelser i byggebranchen viser at ventetid, spild, svind, tyveri og skader......udgør en væsentlig del af årsagen til branchens dårlige

Læs mere

II. De 10 forpligtelser

II. De 10 forpligtelser I. MÅL ECCO designer, producerer og markedsfører fodtøj og tilbehør til kunder over hele verden. I de sidste mere end 40 år har ECCO udviklet sig fra en lokal dansk virksomhed til en international virksomhed

Læs mere

1. Arbejdsmiljøarbejdet ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1. Arbejdsmiljøarbejdet :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 1. Arbejdsmiljøarbejdet :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Denne mødegang indeholder følgende punkter: 1.1 Introduktion til procesforløbet 1.2 Arbejdsmiljøloven

Læs mere

Investeringsforeningen Sparinvest. Politik for samfundsansvar i investeringer

Investeringsforeningen Sparinvest. Politik for samfundsansvar i investeringer Investeringsforeningen Sparinvest Sidst opdateret den 20. marts 2019 Indhold 1. Formål... 3 2. Samfundsansvar i investeringsprocessen... 3 2.1. Samfundsansvar og ansvarlighed... 4 3. Aktivt ejerskab...

Læs mere

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Denne tjekliste er et praktisk værktøj til landmænd, der planlægger at indkøbe nye maskiner. Tjeklisten er fortrinsvist rettet mod lanmænd inden for kvægbruget,

Læs mere

1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Helt i orden Kan forbedres Bør ændres. Side 1

1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Helt i orden Kan forbedres Bør ændres. Side 1 Side 1 APV-spørgeskema Frisører Virksomhed: Afdeling: Dato: 18-01-2010 17:12 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur 1.02. Trækgener 1.03. Luftkvalitet og ventilation(f.eks. dampe, støv, lugt,

Læs mere

Samfundsansvar 2010. Arkil A/S kommentering omkring samfundsansvar, og hvordan den er forankret i Arkil koncernens værdier.

Samfundsansvar 2010. Arkil A/S kommentering omkring samfundsansvar, og hvordan den er forankret i Arkil koncernens værdier. Samfundsansvar 2010 Arkil A/S kommentering omkring samfundsansvar, og hvordan den er forankret i Arkil koncernens værdier. Indholdsfortegnelse Samfundsansvar 2010 Samfundsansvar...3 Miljøforhold...4 Sikkerhed...5

Læs mere

TJEKLISTE. Værktøj til systematisk arbejdsmiljø. Arbejdssted. Adresse. Arbejdsleder/kontaktperson. Evt. arbejdsmiljørepræsentant

TJEKLISTE. Værktøj til systematisk arbejdsmiljø. Arbejdssted. Adresse. Arbejdsleder/kontaktperson. Evt. arbejdsmiljørepræsentant TJEKLISTE Arbejdssted Adresse Arbejdsleder/kontaktperson Evt. arbejdsmiljørepræsentant Øvrige deltagere/ansatte Dato Sammenfatning af gennemgangen (beskriv selv hovedtrækkene) Årshjul Har I udarbejdet

Læs mere

ARBEJDSMILJØPOLITIK FOR GRØNDALSLUND KIRKE OG KIRKEGÅRD

ARBEJDSMILJØPOLITIK FOR GRØNDALSLUND KIRKE OG KIRKEGÅRD Bilag 3. ARBEJDSMILJØPOLITIK FOR GRØNDALSLUND KIRKE OG KIRKEGÅRD Ledelsen ved Grøndalslund kirke og kirkegård ønsker at fremme et godt arbejdsmiljø med såvel fysisk som psykisk trivsel for alle ansatte.

Læs mere

Miljøredegørelse 2004. Averhoff Genbrug A/S

Miljøredegørelse 2004. Averhoff Genbrug A/S Miljøredegørelse 2004 Averhoff Genbrug A/S 01. Indledning Averhoff Genbrug A/S er en virksomhed, der modtager og demonterer elektronikaffald til genvinding og miljørigtig bortskaffelse. 02. Stamdata Adresse:

Læs mere

Samfundsansvar Corporate Social Responsibility

Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Andersen & Martini A/S har principper, politikker og målsætninger inden for uddannelse, mangfoldighed, anciennitet og fravær samt miljø og har i 2011 opnået

Læs mere

Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere, forebygge og håndtere vold, mobning og chikane.

Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere, forebygge og håndtere vold, mobning og chikane. N O T A T Intern udvikling og Personale Team Udvikling Telefon 99 74 16 54 E-post marianne.dahl@rksk.dk Dato 1. marts 2010 Sagsnummer 2009061821A Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere,

Læs mere

Neutral er Certificeret Responsibility.

Neutral er Certificeret Responsibility. Neutral er Certificeret Responsibility. Neutral er førsteklasses kvalitetstøj til mænd, kvinder og børn. Moderne stylet T-shirt, sweatshirt og meget mere, fremstillet af 100 % økologisk Fairtrade bomuld.

Læs mere

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Parathed og fleksibilitet Viden Høj kvalitet Konkurrenceevne Lidt om os Vores virksomhed Hvis det

Læs mere

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR KONSULENTHUS ER UDEN FOR KATEGORI - MEN FREMTIDENS SVAR PÅ DET AGILE JOBMARKED Vi specialiserer os i flere kompetencer end kategorien

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

Ordentlighed går aldrig af mode.

Ordentlighed går aldrig af mode. Ordentlighed går aldrig af mode. Dansk standard kontrollerer, at medlemsvirksomhederne overholder servicenormens krav, og Dansk Standard medvirker til, at kravene udvikles løbende. Jørgen Utzon, Formand

Læs mere

Etisk regelsæt for leverandører

Etisk regelsæt for leverandører Etisk regelsæt for leverandører Indledning Det er Koncernens overbevisning, at forretningsstrategier baseret på viden om, hvordan man begrænser udledninger til miljøet og beskytter vores forretningsgrundlag

Læs mere

2014 Frisører. APV-spørgeskema

2014 Frisører. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Frisører Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 13:30 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener 1.03. Luftkvalitet og ventilation(f.eks.

Læs mere

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Den fælles vision Denne personalepolitik er gældende fra den 1. januar 2008. Og da en personalepolitik aldrig må blive statisk, vil den blive evalueret og revurderet

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Butikker Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

FACILITY SOLUTIONS. Hos BARUTREN tilbyder vi 360 facility solutions, så du har det hele samlet under ét tag.

FACILITY SOLUTIONS. Hos BARUTREN tilbyder vi 360 facility solutions, så du har det hele samlet under ét tag. 360 FACILITY SOLUTIONS Hos BARUTREN tilbyder vi 360 facility solutions, så du har det hele samlet under ét tag. RENGØRING med øje og hjerte Jeg startede med kost og spand i 2005, med kontor på mine børns

Læs mere

Specialist i services til erhverv, industri og bolig

Specialist i services til erhverv, industri og bolig Specialist i services til erhverv, industri og bolig Renex Gruppen A/S er grundlagt i 1981, og udfører både specialiseret rengøring, kontraktrengøring og arbejdsmandsopgaver for bl.a.: Industri- og produktionsvirksomheder

Læs mere

Kortlægningsskema. Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold

Kortlægningsskema. Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold Kortlægningsskema Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal en virksomhed som minimum benytte følgende

Læs mere

Lene Midtgaard, konsulent og fagjournalist.

Lene Midtgaard, konsulent og fagjournalist. Lene Midtgaard, konsulent og fagjournalist lene@bewild.dk www.bewild.dk MÅLENE TRÅDTE I KRAFT DEN 1. JANUAR 2016 OG SKAL FREM TIL 2030 SÆTTE OS KURS MOD EN MERE BÆREDYGTIG UDVIKLING FOR BÅDE MENNESKER

Læs mere

Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S

Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S CSR handler om at dokumentere, synliggøre og markedsføre virksomhedens mange kvaliteter inden for de sociale, miljø- og arbejdsmiljømæssige områder. Hvorfor CSR-kodeks?

Læs mere

Leverandørpjece. Frit valg. Informationsmateriale om godkendte leverandører af praktiske ydelser og personlig pleje i Silkeborg Kommune Maj 2013

Leverandørpjece. Frit valg. Informationsmateriale om godkendte leverandører af praktiske ydelser og personlig pleje i Silkeborg Kommune Maj 2013 Leverandørpjece Informationsmateriale om godkendte leverandører af praktiske ydelser og personlig pleje i Silkeborg Kommune Maj 2013 Sundheds- og Omsorgsafdelingen Frit valg 1) personlig pleje og 2) hjælp

Læs mere

APV & TRIVSELSUNDERSØGELSE 2018 Spørgsmål

APV & TRIVSELSUNDERSØGELSE 2018 Spørgsmål # Emner til den fysiske del af APV en 1 FYSISKE FORHOLD Jeg har generelt et godt fysisk arbejdsmiljø 2 FYSISKE FORHOLD 3 FYSISKE FORHOLD 4 FYSISKE FORHOLD 5 FYSISKE FORHOLD 6 FYSISKE FORHOLD 7 FYSISKE

Læs mere

Lean filosofien og administrative Lean-værktøjer

Lean filosofien og administrative Lean-værktøjer Lean filosofien og administrative Lean-værktøjer Hvad er Lean? Lean er en produktions- og ledelsesfilosofi, der oprindeligt stammer fra den japanske bilindustri (Toyota). Lean produktion er trimmet produktion.

Læs mere

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE HÅG & THE ENVIRONMENT & HÅG & THE ENVIRONM VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE...VI LÅNER DEN AF VORES BØRN DET GØR VI... HÅG har en gennemgribende idé om, at alle virksomheder har et ansvar ud over

Læs mere