ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ESET NOD32 ANTIVIRUS 7"

Transkript

1 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Startvejledning Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument

2 ESET NOD32 Antivirus leverer avanceret beskyttelse af din computer mod skadelig kode. Baseret på ThreatSense -scanningsmotoren, som først blev introduceret i det prisbelønnede NOD32-antivirussystem, fortsætter ESET NOD32 Antivirus med at levere enestående beskyttelse mod nuldagstrusler uden behov for konstante reaktive signaturopdateringer. Integreret antivirus- og antispywaremoduler gør ESET NOD32 Antivirus til en fuld og integreret sikkerhedsløsning. Denne vejledning vil hjælpe dig trin for trin gennem en typisk installationsproces og grundlæggende konfiguration af produktet.

3 Antivirus Antispyware Lave krav Spiltilstand Flytbare medier Registrerer proaktivt og renser flere kendte og ukendte virusser, orme, trojanske heste og rodsæt. Beskytter dig mod skjulte bagdøre, downloaders, exploits, crackers, hijackers, adgangskodetyveri og nøgleloggere. ESET har produceret en smart løsning med ekstrem lav belastning af på systemressourcer, som sikrer hurtig start og jævn ydelse. Specialiserede indstillinger til strømlining af beskyttelse under spil. Tillader automatisk scanning og mulighed for at blokere flytbare medier.

4 Installation ESET NOD32 Antivirus indeholder komponenter, der kan konflikte med andre antivirusprodukter eller sikkerhedssoftware, der er installeret på computeren. ESET anbefaler på det kraftigste, at du fjerner alle sådanne programme for at forhindre eventuelle problemer. Start af installationen Sådan starter du installationsguiden: 1. Hvis du installerer fra en cd/dvd, skal du indsætte den i cd/dvd-rom-drevet. Hvis menuen Autorun ikke vises automatisk, skal du dobbeltklikke på cd/dvd-drevet for at åbne den manuelt. Du kan installere ESET NOD32 Antivirus fra en installationscd eller -dvd eller ved at overføre installationsprogrammet fra Installationsprogrammet vil automatisk søge online efter

5 den seneste produktversion. Hvis der findes en nyere version, bliver du bedt om at overføre den, før du begynder installationsprocessen. Herefter vises slutbrugerlicensaftalen. Læs aftalen, og klik på Acceptér for at acceptere slutbrugerlicensaftalen. Når du har accepteret, fortsætter installationen. 2. Hvis du installerer fra en fil, som du har overført, skal du dobbeltklikke på filen for at starte Live installationsprogram. Selve Live installationsprogram er en lille fil. Yderligere filer, der kræves til installation af ESET NOD32 Antivirus bliver automatisk overført. Tilmeld dig ESET Live Grid Hjælp os med at opfange malware ved at være med i vores samarbejdsnetværk. Din deltagelse sætter os i stand til at indsamle flere eksempler på trusler, hvilket hjælper os med at tilbyde stærkere og mere effektiv proaktiv beskyttelse til alle ESET-brugere. Vi anbefaler, at du aktiverer denne funktion, og vi takker dig for din support.

6 Registrering af potentielt uønskede programmer Da nogle potentielt uønskede programmer bruges legitimt og måske ikke udgør en sikkerhedsrisiko, kræves der brugertilladelse til at aktivere registrering. Fuldførelse af installationen Når alle nødvendige parametre er konfigureret, skal du starte den endelige installation ved at klikke på knappen Installer. Status for installationen angives af statuslinjen. Når installationen er færdig, vil ESET NOD32 Antivirus starte automatisk. En computergenstart er normalt ikke nødvendig. ESET NOD32 Antivirus begynder at beskytte computeren mod malwaretrusler med det samme. Produktaktivering Efter installationen vises vinduet Type produktaktivering. Hvis du købte en detailversion af ESET NOD32 Antivirus i kasse, skal du vælge Aktiver med en aktiveringsnøgle og følge trin-for-trin-aktiveringsvejledning. Aktiveringsnøglen findes inde i eller bag på produktemballagen. Aktiveringsnøglen skal indtastes, som den er, for at aktiveringen kan gennemføres. Forny din eksisterende licens ved at indtaste fornyelsesaktiveringsnøglen. Hvis du modtog et brugernavn og en adgangskode, skal du vælge Aktiver ved hjælp af et brugernavn og en adgangskode og indtaste licensdataene i de relevante felter. Hvis du vil evaluere ESET NOD32 Antivirus, før du aktiverer programmet, skal du markere Aktivér prøvelicens. Udfyld de obligatoriske felter, og angiv en -adresse. Din testlicens bliver sendt til denne adresse, og ESET NOD32 Antivirus bliver aktiveret for en begrænset tidsperiode. Hvis du vælger ikke at aktivere nu, skal du klikke på Aktiver senere. Hvis du har valgt Aktivér senere, kan du også åbne vinduet Produktaktiveringstype igen fra modulet Opsætning eller Hjælp og support ved at klikke på ikonet for programmenuen øverst til højre i hovedproduktvinduet eller ved at klikke på ikonet ESET i Windowsmeddelelsesområdet på proceslinjen. Hvis du ikke har en licens og vil købe en, skal du klikke på muligheden Køb licens. Dette vil føre dig til webstedet for din lokale ESET-distributør.

7 Start af ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antivirus starter beskyttelsen a computeren med det samme efter installation. Du behøver ikke åbne programmet for at starte det. Du kan åbne ESET NOD32 Antivirus på et hvilket som helst tidspunkt for at kontrollere beskyttelsesstatus eller udføre forskellige scannings- og vedligeholdelsesopgaver. Åbn ESET NOD32 Antivirus ved at dobbeltklikke på ikonet ESET NOD32 Antivirus proceslinjen). i Windows-meddelelsesområdet (på Med opsætningsindstillingerne i får du mulighed for at justere beskyttelsesniveauet for computeren. Afsnittet Værktøjer sætter dig i stand til at åbne avancerede funktioner, f.eks. logfiler, karantæne, planlægningsværktøj osv. Afsnittet Hjælp og support indeholder omfattende hjælp og support til ESET NOD32 Antivirus. Du kan også kontakte ESET's tekniske support direkte herfra. Brugerflade Afsnittet Start meddeler dig om det aktuelle beskyttelsesniveau for computeren. En computerscanning er en vigtig del af hver antivirusløsning. Den bruges til at udføre en scanning af filerne og mapperne på computerens disk(e). Afsnittet Opdatering indeholder vigtige oplysninger om programopdateringerne. Det er vigtigt, at programmet opdateres regelmæssigt for at yde det maksimale beskyttelsesniveau mod de seneste trusler.

8 Opdater ESET NOD32 Antivirus leveres med en foruddefineret opgave til sikring a regelmæssige opdateringer (se afsnittetplanlægningsværktøj i produktvejledningen). Når installationen er færdig, og du endnu ikke har gennemført en opdatering, anbefaler vi, at du starter opdateringen manuelt på denne måde: Fra hovedprogramvinduet i ESET NOD32 Antivirus skal du klikke på Opdater i hovedmenuen til venstre og derefter klikke på Opdater nu. Opdateringsmodulet vil oprette forbindelse til internettet, kontakte en tilgængelig ESET-opdateringsserver og overføre digitalt signerede opdateringsfiler. Disse opdateringer indeholder de seneste malware-signaturer og nye definitioner for avanceret heuristik samt andre programmoduler. Når der er installeret en nyere opdatering, viser ESET NOD32 Antivirus en meddelelse på proceslinjen og i hovedprogramvinduet.

9 Computerscanning Efter korrekt installation og opdatering anbefales det, at du udfører en fuld computerscanning for at søge efter trusler. Du gør dette ved at klikke på Computerscanning i hovedmenuen til venstre og så vælge Smart Scan i det primære vindue i ESET NOD32 Antivirus. Scanning af alle lokale harddiske vil begynde. Statusvinduet vil vise scanningsfremskridt samt de aktuelle statistikker om scannede og inficerede filer, der er fundet. Hvis der registreres en trussel, vil ESET NOD32 Antivirus sætte filen i karantæne og vise en advarsel i systembakkeområdet. Du skulle være i stand til at fortsætte arbejdet som normalt, mens scanningen finder sted. Beskyttelsesstatus ESET NOD32 Antivirus s aktuelle beskyttelsesstatus angives på følgende måder: Systembakkeikonet Afsnittet Start viser en detaljeret rapport om din beskyttelsesstatus. I tilfælde af at beskyttelsesmodulet er deaktiveret, vil vinduet Start vise navnet på det deaktiverede modul sammen med et link, der tillader dig at genaktivere det. De individuelle beskyttelsesstatusangivelser angives af følgende ikoner:

10 Grøn Antivirusbeskyttelse fungerer korrekt. Computeren er beskyttet mod skadelig software og netværksangreb. Denne status angiver, at alle beskyttelsesmoduler er aktiverede, og at virussignaturdatabasen er opdateret. Dette ikoner vises, hvis dit operativsystem ikke har alle de nødvendige opdateringer til operativsystemet installeret. Orange Det gule ikon vises, hvis - Realtidsbeskyttelse af filsystemet er aktiveret, men det maksimale beskyttelsesniveau er ikke sikret. - Beskyttelse af klienten eller internetbeskyttelse er deaktiveret eller fungerer ikke. Rød - Realtidsbeskyttelse af filsystemet er deaktiveret eller fungerer ikke. Da den korrekte funktion af dette modul er vital for systemets sikkerhed, anbefales det, at du aktiverer det inaktive modul øjeblikkeligt. - Virussignaturdatabasen er forældet. Hvis virusdatabasen ikke opdateres automatisk, kan du prøve at opdatere den manuelt eller kontrollere, om computeren har forbindelse til internettet. Løsning af problemer ESET's tekniske supportspecialister er klar til at hjælpe dig med at løse eventuelle problemer, som du har. Før du kontakter teknisk support, anbefales det kraftigt, at du læser det relaterede emne i produktets dokumentation (brugervejledning eller hjælpefil i produktet) eller søger efter en løsning på ESET's websted. Løsninger på bestemte problemer eller spørgsmål om funktioner og produkter findes i vores vidensbase på: Kontakt ESET's tekniske support ved at bruge webformularen på:

11 Afsendelse af en teknisk supportanmodning I tilfælde af et problem, skal du kontakte ESET s tekniske support ved hjælp af forespørgselsformularen i ESET NOD32 Antivirus. Klik på Kundeservices produktsupportanmodning eller Kundeservices internetformular i sektionen Hjælp og support.

12 Copyright 2014 by ESET, spol. s r.o. ESET NOD32 Antivirus blev udviklet af ESET, spol. s r.o. Yderligere oplysninger findes på Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne dokumentation må gengives, lagres på et hentningssystem eller overføres i nogen form eller på nogen måde, det være sige elektronisk, mekanisk, ved fotokopi, optagelse, scanning eller på anden måde, uden skriftlig tilladelse fra forfatteren. ESET, spol. s r.o. forbeholder sig ret til at ændre al den beskrevne programsoftware uden forudgående varsel. ESET, ESET-logoen, NOD32, Smart Security, ThreatSense, Live Grid og/eller andre nævnte produkter tilhørende ESET, spol. s r. o. er registrerede varemærker tilhørende ESET, spol. s r. o. Andre firmaer, der nævnes her, eller produkter kan være registrerede varemærker tilhørende deres ejere. Fremstillet i overensstemmelserne i kvalitetsstandarderne i ISO 9001:2000. REV. 5/13/2014

Brugervejledning. (bruges med produktversion 4.2 eller senere) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / NT4 / 2000 / 2003 / 2008

Brugervejledning. (bruges med produktversion 4.2 eller senere) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / NT4 / 2000 / 2003 / 2008 Brugervejledning (bruges med produktversion 4.2 eller senere) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / NT4 / 2000 / 2003 / 2008 Indhold 1. ESET NOD32 Antivirus 4...4 1.1 Nyheder... 4 1.2 Systemkrav... 4 2. Installation...5

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

AVG 8.5 Anti-virus. Brugervejledning. Dokumentrevision 85.7 (8.9.2009)

AVG 8.5 Anti-virus. Brugervejledning. Dokumentrevision 85.7 (8.9.2009) AVG 8.5 Anti-virus Brugervejledning Dokumentrevision 85.7 (8.9.2009) Copyright AVG Technologies CZ, s.r.o. Alle rettigheder forbeholdes. Alle andre varemærker tilhører de respektive ejere. Dette produkt

Læs mere

Hurtig startguide Internet Security 2009 Vigtigt! Læs venligst afsnittet Produktaktivering i denne vejledning grundigt. Oplysningerne i dette afsnit er yderst vigtige for at holde din pc beskyttet. Brug

Læs mere

Norton Security med Backup

Norton Security med Backup TM Norton Security med Backup Produktvejledning Det er vigtigt at tage hensyn til miljøet. Symantec har fjernet omslaget til denne vejledning, for at mindske sine produkters miljømæssige fodaftryk. Denne

Læs mere

AVG 8.5 Anti-virus plus firewall udgave

AVG 8.5 Anti-virus plus firewall udgave AVG 8.5 Anti-virus plus firewall udgave Brugervejledning Dokumentrevision 85.1 (26.1.2009) Copyright AVG Technologies CZ, s.r.o. Alle rettigheder forbeholdes. Alle andre varemærker tilhører de respektive

Læs mere

AVG 8.5 Internet-sikkerhed

AVG 8.5 Internet-sikkerhed AVG 8.5 Internet-sikkerhed Brugervejledning Dokumentrevision 85.7 (8.9.2009) Copyright AVG Technologies CZ, s.r.o. Alle rettigheder forbeholdes. Alle andre varemærker tilhører de respektive ejere. Dette

Læs mere

Se bagsiden af pakken for hurtig installation

Se bagsiden af pakken for hurtig installation Norton TM AntiVirus Brugervejledning Se bagsiden af pakken for hurtig installation Det er vigtigt at tage hensyn til miljøet. Symantec har fjernet omslaget til denne vejledning, for at mindske sine produkters

Læs mere

Kaspersky Internet Security 2012 Brugervejledning

Kaspersky Internet Security 2012 Brugervejledning Kaspersky Internet Security 2012 Brugervejledning PROGRAMVERSION: 12.0 Kære bruger! Tak, fordi du har valgt vores produkt. Vi håber, at denne dokumentation vil være nyttig og give dig svar på de fleste

Læs mere

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Brugervejledning Se bagsiden af pakken for hurtig installation Det er vigtigt at tage hensyn til miljøet. Symantec har fjernet omslaget til denne vejledning, for at mindske

Læs mere

Norton AntiVirus Brugerhåndbog

Norton AntiVirus Brugerhåndbog Brugervejledning Det er vigtigt at tage hensyn til miljøet. Symantec har fjernet omslaget til denne vejledning, for at mindske sine produkters miljømæssige fodaftryk. Denne vejledning er lavet af genbrugsmaterialer.

Læs mere

F-Secure Internet Security 2013

F-Secure Internet Security 2013 F-Secure Internet Security 2013 F-Secure Internet Security 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 Indhold Kapitel 1: Installation...5 Før du installerer for første gang...6 Installere produktet for første gang...6

Læs mere

Se bagsiden af pakken for hurtig installation

Se bagsiden af pakken for hurtig installation Brugervejledning Se bagsiden af pakken for hurtig installation Det er vigtigt at tage hensyn til miljøet. Symantec har fjernet omslaget til denne vejledning, for at mindske sine produkters miljømæssige

Læs mere

Indhold. Introduktion 3

Indhold. Introduktion 3 Brugerhåndbog i Indhold Introduktion 3 McAfee SecurityCenter...5 Funktioner i SecurityCenter...6 Brug af SecurityCenter...7 Løse eller ignorere beskyttelsesproblemer...17 Arbejde med alarmer...21 Vise

Læs mere

Norton 360TM. Brugervejledning

Norton 360TM. Brugervejledning Norton 360TM Brugervejledning Det er vigtigt at tage hensyn til miljøet. Symantec har fjernet omslaget til denne vejledning, for at mindske sine produkters miljømæssige fodaftryk. Denne vejledning er lavet

Læs mere

Se bagsiden af pakken for hurtig installation

Se bagsiden af pakken for hurtig installation Brugervejledning Se bagsiden af pakken for hurtig installation Vi beskytter flere mennesker mod flere online trusler end nogen anden i verden. Det er vigtigt at tage hensyn til miljøet. Symantec har fjernet

Læs mere

Brugerhåndbog version 8.00

Brugerhåndbog version 8.00 version 8.00 Antivirus Antispam Intrusion Guard Personal Firewall Parental Control Privacy Tools Begrænset ansvar Norman garanterer, at den vedlagte cd-rom eller dvd og dokumentation er fri for produktionsfejl.

Læs mere

ESET ENDPOINT SECURITY til ANDROID

ESET ENDPOINT SECURITY til ANDROID ESET ENDPOINT SECURITY til ANDROID Brugervejledning (udviklet til produktversion 2.0 og nyere) Klik her for at hente den seneste version af dette dokument ESET ENDPOINT SECURITY ESET, spol. s r.o. ESET

Læs mere

Brugervejledning. Vi beskytter flere mennesker mod flere online trusler end nogen anden i verden.

Brugervejledning. Vi beskytter flere mennesker mod flere online trusler end nogen anden i verden. Brugervejledning Vi beskytter flere mennesker mod flere online trusler end nogen anden i verden. Det er vigtigt at tage hensyn til miljøet. Symantec har fjernet omslaget til denne vejledning, for at mindske

Læs mere

Norton AntiVirus Brugerhåndbog

Norton AntiVirus Brugerhåndbog Brugerhåndbog Norton AntiVirus Brugerhåndbog Den software, der beskrives i denne bog, leveres under en licensaftale og må kun bruges i overensstemmelse med vilkårene i aftalen. Dokumentation version 11,0

Læs mere

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Indhold Internet Security 2015 Indhold Kapitel 1: Installation...5 1.1 Før du installerer for første gang...6 1.2 Installere produktet for første gang...6 1.3 Installere og opgradere

Læs mere

Kaspersky PURE BRUGERVEJLEDNING

Kaspersky PURE BRUGERVEJLEDNING Kaspersky PURE BRUGERVEJLEDNING P R O G R A M V E R S I O N : 9. 1 Kære bruger! Tak, fordi du har valgt vores produkt. Vi håber, at denne dokumentation vil være til hjælp i dit arbejde og give dig svar

Læs mere

Produktvejledning. McAfee SaaS Endpoint Protection (version fra oktober 2012)

Produktvejledning. McAfee SaaS Endpoint Protection (version fra oktober 2012) Produktvejledning McAfee SaaS Endpoint Protection (version fra oktober 2012) COPYRIGHT Copyright 2012 McAfee, Inc. Må ikke kopieres uden tilladelse. VAREMÆRKER McAfee, McAfee logoet, McAfee Active Protection,

Læs mere

Indhold. Indledning 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45

Indhold. Indledning 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45 Brugerhåndbog i Indhold Indledning 5 McAfee SecurityCenter 7 Funktioner... 8 Brug af SecurityCenter... 9 Header... 9 Venstre kolonne... 9 Hovedvindue...10 Forklaring af SecurityCenter-ikoner... 11 Forklaring

Læs mere

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software 1 // Mamut Business Software // Mamut Business Software Installationsguide Introduktion Indhold Før installation... 2 Denne guide skal forenkle installationen og førstegangsopstarten af Mamut Business

Læs mere

Din brugermanual KASPERSKY MOBILE SECURITY 9 http://da.yourpdfguides.com/dref/3944265

Din brugermanual KASPERSKY MOBILE SECURITY 9 http://da.yourpdfguides.com/dref/3944265 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i KASPERSKY MOBILE SECURITY 9 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Manual for installation og brug af Bullguard

Manual for installation og brug af Bullguard Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program,

Læs mere

Installationsvejledning. McAfee SaaS Endpoint Protection 6.0

Installationsvejledning. McAfee SaaS Endpoint Protection 6.0 Installationsvejledning McAfee SaaS Endpoint Protection 6.0 COPYRIGHT Copyright 2012 McAfee, Inc. Må ikke kopieres uden tilladelse. VAREMÆRKER McAfee, McAfee logoet, McAfee Active Protection, McAfee AppPrism,

Læs mere

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted).

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted). Brugervilkår og andre gode ting, som du bør vide for at være sikker online. Sikkerhed er alles ansvar En del af IKEA ånden er "jeg gør min del, du gør din del, og sammen gør vi en masse." Dette gælder

Læs mere

Introduktion Mamut Online Backup

Introduktion Mamut Online Backup Mamut Active Services Introduktion Mamut Online Backup Version 4 MOB.BKL.INTRO.DK.040.01 Mamut Online Backtup Mamut Online Backup Indhold Mamut Online Backup... 3 Nyheder i version 4... 4 Introduktion...

Læs mere