Lorem ipsum ut. Trafikhandlingsplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lorem ipsum ut. Trafikhandlingsplan"

Transkript

1 Trafikhandlingsplan Lorem ipsum ut for Mariagerfjord dolor sit Kommune diam amet Opdateret quis januar consectue 2009

2 Side 2 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Indhold 1 Indledning Trafikplanen Større vej/kapacitetsprojekter Hastigheds- / vejplanprojekter Nye projekter Trafiksikkerhedsplanen Opdateret uheldsanalyse Uheldsudvikling Målsætning for Mariagerfjord kommune Udvikling i knallertuheld Uheldsbelastede lokaliteter Status på gennemførelse af planens projekter Nye projekter Øvrige trafiksikkerhedsprojekter Projekter i stiplanen Status på stiplanens projekter Stiprojekter, kampagner Stiprojekter i byområde, prioriteret Stiprojekter i landområde, prioriteret Projekter i Tilgængelighedsplanen Gennemgang af borgerhenvendelser Bilag 1: Prioriteringsmodel for stiprojekter... 18

3 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Side 3 1 Indledning I løbet af 2007 har Mariagerfjord Kommune, Park & Trafik, i samarbejde med Rambøll Nyvig udarbejdet en række planer for trafikken i den nye kommune. Oversigt over det samlede system af planer under trafikplanen Planerne består i en overordnet trafikplan, der bl.a. fastlægger den fremtidige vej- og hastighedsklassificering på kommunens vejnet, og 3 temaplaner om hhv trafiksikkerhed, lette trafikanter (stiplan) og tilgængelighed. Endelig er der udarbejdet en række baggrundsnotater til uddybning af nogle af de tekniske emner i planarbejdet. Det er endvidere fastlagt, at handlingsplanen skal revideres en gang om året efter nærmere beskrevne principper. Nærværende notat udgør den reviderede handlingsplan pr. 1. januar 2009 og udpeger projekter for 4-års perioden , idet der er regnet med følgende rammer for etablering af projekter i årene: Millioner kroner Stier 10,0 10,0 10,0 10,0 Trafiksikkerhed 3,1 1,5 1,5 1,5 I det følgende gennemgås for hver temaplan en status for hvilke projekter, der er gennemført i 2008 og om der er anledning til revision af de kommende års prioriteringer, ligesom der udpeges projekter til gennemførelse i 2012.

4 Side 4 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Trafikplanen Projekterne i trafikplanen er projekter, som skal medvirke til at opnå målsætningerne i vej- og hastighedsplanen, samt 2 større vejprojekter. Trafikplanprojekterne er ikke prioriteret. 2.1 Større vej/kapacitetsprojekter Omfartsvej ved Hadsund inkl. nye rundkørsler og tilslutninger Rundkørsel ved Nopa (Ny Hadsundvej) 2.2 Hastigheds- / vejplanprojekter Åbent land Pilotprojekt om skiltning evt. fartdæmpning af lokalveje 60 km/t i åbent land. En række strækninger, hvor der foreslås rumleriller, forbedret baggrundsafmærkning i kurver mm. Strækningerne overlapper trafiksikkerhedsprojekter. Pilotprojekt om etablering af tvangsrute omkring grusgravene ved True Bygennemfarter Alle bygennemfarter på trafikvejene gennemgås. Umiddelbart udpeges følgende ud fra uheld og vejenes betydning: (I nogle af de nævnte byer findes allerede forskellige former for fartdæmpning) Oue der er nu udpeget et projekt i trafiksikkerhedsplanen Vive Rostrup Katbjerg projekt er gennemført i 2008 Astrup Handest Vebbestrup (krydsning af landevejen) De øvrige holdes under observation Byer ca. 10 fartdæmpningsprojekter (= cykelrute ad fartdæmpet trafikvej i stiplanen) Fartdæmpning af lokalveje / Hastighedszoner medtages ikke i trafikplanen En del af disse projekter er gennemført i 2008 som led i stiplanens projekter. Signalregulering af krydset Hadsundvej Aalborgvej (Hobro) I handlingsplanen af januar 2008 er udpeget et projekt: Beboersluse på Hegedalsvej. Dette projekt udgår, da der i mellemtiden er etableret supplerende fartdæmpende foranstaltninger på Hegedalsvej. 2.3 Nye projekter I forbindelse med et byudviklingsprojekt i den sydøstlige udkant af Mariager planlægges etableret ny vejtilslutning til Gl. Hobrovej, evt. som en rundkørsel ved Frydensbjergvej. Udgift til etablering af denne vejtilslutning på en trafiksikker måde bør påhvile projektet, ikke trafik- eller trafiksikkerhedsplanen.

5 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Side 5 3 Trafiksikkerhedsplanen Som grundlag for den reviderede handlingsplan er der foretaget en ny uheldsanalyse, hvor uheldsdata for er inddraget. I den forbindelse er der også udarbejdet en revideret udpegning af uheldsbelastede lokaliteter. Uheldsanalyse og udpegning er afrapporteret i særskilt baggrundsnotat, men i det følgende gengives hovedtendenserne. 3.1 Opdateret uheldsanalyse På vejnettet i Mariagerfjord Kommune sker der hvert år en række uheld. Det er vigtigt at følge udviklingen i forekomsten af uheld, for at kunne målrette trafiksikkerhedsarbejdet, så antallet af uheld reduceres. Uheldene er senest analyseret i forbindelse med udarbejdelsen af kommunens trafikplan med tilhørende trafiksikkerhedsplan fra januar Denne analyse omfattede primært årene I forbindelse med den årlige opdatering af trafikhandlingsplanen er der i december 2008 udført nærværende opdaterede uheldsanalyse, der nu omfatter årene Mariagerfjord Kommunes vision for trafiksikkerhed er, at: Ingen skal dræbes eller kvæstes alvorligt i trafikken Mariagerfjord Kommune vil derfor arbejde målrettet mod at sikre vejene og påvirke trafikanternes adfærd for derigennem opnå en reduktion i antallet af dræbte og tilskadekomne. Der skal arbejdes for at alle gør en indsats Uheldsudvikling Udviklingen i antallet af uheld i Mariagerfjord Kommune i den 10-årige periode fra fremgår af figur 3.1, fordelt på stats- og kommuneveje (administrativ opdeling efter 1. januar 2007) Statsvej Kommunevej Figur 3.1: Politiregistrerede uheld i Mariagerfjord Kommune i perioden (administrativ opdeling efter 1. januar 2007).

6 Side 6 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Det fremgår af figuren, at størstedelen af de registrerede uheld er sket på kommunevejene. Siden 2005 er det sket en mindre stigning i antallet af uheld fra 91 uheld i 2005 til 105 uheld i Ændringer i antallet af uheld kan generelt forklares med tilfældige variationer i uheldsforekomster, varierende uheldsregistreringer fra politiets side og endelig kan de være et resultat af trafikale ændringer, der har indflydelse på trafiksikkerheden. Generelt er der en tendens til et svagt faldende antal uheld i Mariagerfjord Kommune Målsætning for Mariagerfjord kommune I Mariagerfjord Kommune er der i Trafiksikkerhedsplan for Mariagerfjord Kommune, januar 2008 valgt følgende målsætning for trafiksikkerhedsarbejdet: Antallet af dræbte og tilskadekomne skal reduceres med minimum 40 % inden Målsætningen tager udgangspunkt i det gennemsnitlige antal dræbte og tilskadekomne i 2004 og Udviklingen i antallet af tilskadekomne sammenlignet med kommunens målsætning fremgår af figur Dræbte og alv tilsk. Lettere Målsætning lettere Målsætning dræbte og alv tilsk. Figur 3.2: Udvikling i antal dræbte og tilskadekomne på kommunevejene i Mariagerfjord Kommune sammenlignet med kommunens målsætning. Målsætningen betyder, at der i 2012: Højst må være 18 dræbte og alvorligt tilskadekomne Højst må være 22 let tilskadekomne Det fremgår af figuren, at især antallet af dræbte og tilskadekomne skal reduceres for at målsætningen kan opfyldes.

7 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Side Udvikling i knallertuheld Uheld med knallert var udpeget som et særligt indsatsområde i Trafiksikkerhedsplan for Mariagerfjord Kommune, januar 2008, hvor andelen af tilskadekomne var over landsgennemsnit. Derfor er det valgt at kortlægge den seneste udvikling af knallertuheld i Mariagerfjord Kommune. Andelen af tilskadekomne på knallert er i perioden % af alle uheld, se figur 3.3, hvilket er en reduktion i forhold til tidligere. Andelen er tæt på landsplan, hvor dette er 14 % af alle tilskadekomne. 7% 9% 15% 7% 55% Personbil Varebil Lastbil/bus Motorcykel/knallert-45 Knallert-30 Cykel Fodgænger 0% 7% Figur 3.3: Tilskadekomne fordelt på transportmiddel på kommunevejene i Mariagerfjord Kommune fra Uheldsbelastede lokaliteter Der er gennemført en opdatering af den eksisterende udpegning af uheldsbelastede kryds og strækninger på kommunevejene i Mariagerfjord Kommune. Udpegningen er gennemført med baggrund i de politiregistrerede uheld på kommuneveje i den 5- årige periode fra 2003 til Et væsentligt formål med analysen er at få identificeret lokaliteter, hvor der er sket unormalt mange uheld, og hvor det derfor kunne være relevant at sætte ind med trafiksikkerhedsindsatser møntet på at nedbringe antallet af uheld på den enkelte lokalitet.

8 Side 8 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Status på gennemførelse af planens projekter Der er i 2008 gennemført følgende trafiksikkerhedsprojekter (prioritet i den oprindelige trafiksikkerhedsplan angivet) Prioritet Lokalitet Projekt Pris *) 1 Jernbanegade/Skivevej Øget mellemtid, ny kr. afstribning 2 Mariagervej/Hadsundvej Rumleriller i vejside og kr. (mellem Mariager og Hadsund) midte, kurveafmærkning, overhalingsforbud 3 Randersvej (Mariager) Rumleriller i vejside og kr. vejmidte, kurveafmærkninger 5 + I stiplanen Hostrupvej/Hegedalsvej Etablering af hævet flade kr. Trafikplan, Katbjerg Bysanering bygennemfart Trafikplan, åbent land Skelund Krydsombygning *) Priserne er her angivet efter overslagene i handlingsplanen af januar Der er i 2008 projekteret til gennemførelse i 2009 følgende trafiksikkerhedsprojekter: Prioritet Lokalitet Projekt Overslag *) Nyt nummer 1 Randersvej Lokal kr. (Hobro) hastighedsbegrænsning, overhalingsforbud, kanalisering af kryds, venstresvingsbane Nyt nummer 2 Ouevej Kanalisering af kryds, lokal kr. hastighedsbegrænsning, rumleriller og kurveafmærkning. Nyt nummer 3 Alsvej strækning 1 Kanalisering af kryds, lokal hastighedsbegrænsning kr. *) overslagene er nu baseret på egentlige projekter og afviger derfra fra overslagene i handlingsplanen af januar Gennemførelse af handlingsplanen forløber således efter planen. Rammen for 2009 er disponeret, og evt. nye projekter kan således først projekteres til gennemførelse i 2010, med mindre rammen øges.

9 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Side 9 Status for gennemførelse af handlingsplanens trafiksikkerhedsprojekter.

10 Side 10 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Nye projekter Den opdaterede uheldsanalyse og udpegning af uheldsbelastede lokaliteter giver anledning til udpegning af følgende nye trafiksikkerhedsprojekter (hvoraf nogle mærket med *) er gengangere fra den forrige udpegning): Prioritet Lokalitet Projekt Overslag Gennemføres i Randersvej- Sdr. Ringvej Etablering af separat venstresvingsfase for trafikanter, der kommer nordfra. Ny helle, nyt armatur, ændret afstribning kr. 5 Roldvej Rumleriller og kantafmærkning i kurver kr. Gennemføres i Alsvej strækning II*) Sidevejslukninger, kanalisering af kryds (venstresvingsbane), lokal hastighedsbegrænsning 70 km/t kr. Gennemføres i Hostrupvej/ Hegedalsvej Ombygning til signalreguleret kryds kr. Gennemføres i Oue By Fartdæmpning til 40 km/t på den centrale strækning med bump Autoværn ved de mest udsatte huse Sti til Houtvedvej. (2 m sti) kr. Gennemføres i Hadsundvej (Als by) Rundkørsel eller anden bysanering kr. Prioriteringen af de uheldsbelastede lokaliteter er foretaget efter en beregning af førsteårsforrentningen i forhold til den beregnede effekt af det foreslåede tiltag, samt anlægsprisen. Prioriteringsmetoden er nærmere beskrevet i den opdaterede uheldsanalyse. Projektet i Oue By er dog udpeget på basis af borgerhenvendelser. 3.4 Øvrige trafiksikkerhedsprojekter Øvrige projekter Pris pr. år År Kampagner Unge med høj risiko (fx Speed Buster) Hastighedskampagner spirituskampagne - knallertkampagne Rumleriller, baggrundsafmærkning, lokal hastighedsnedsættelse Vejinventering I alt Der er ikke i 2008 gennemført projekter inden for gruppen øvrige, idet rammen på kr. er brugt på de ikke-prioriterede anlægsprojekter. Rammen for gennemførelse af Øvrige trafiksikkerhedsprojekter inkl. kampagner fremskrives derfor uændret til årene Kampagner omfatter også en evt knallertkampagne, som i trafikhandlingsplanen fra januar 2008 var prioriteret som særskilt projekt under stiplanen.

11 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Side 11 4 Projekter i stiplanen Stiplanen af januar 2008 omfatter i alt 58 projekter til en samlet skønnet værdi af ca. 125 millioner kr, nemlig 1 kampagne, 35 projekter i byområde og 22 projekter i åbent land. 4.1 Status på stiplanens projekter Der i løbet af 2008 projekteret og gennemført i alt 19 af de prioriterede stiprojekter, nemlig 16 i byområde og 3 i åbent land. Projekterne fremgår af nedenstående liste: Stiprojekter i byområde Projekt Status Hostrupvej - Uheldsprojekt Gennemført i 2008 Hegedalsvej (Hobro) Sdr. Ringvej ved Stikrydsning Gennemført i 2008 Bymarksskolen (Hobro) Strækning af fartdp. vej Gennemført i 2008 Søndergade (Assens) Blaakildevej ved Stikrydsning Gennemført i 2008 Rugmarken (Arden) Niels Madsens Vej (Assens) fartdp. vej Gennemført i 2008 Gl. Hadsundvej til fartdp. vej Gennemført i 2008 Rundkørslen (Assens) Banegårdsvej (Hobro) fartdp. vej Gennemført i 2008 Vestergade (Hadsund) Cykelbaner Gennemført i 2008 Egevej ml. Storegade fartdp. vej Gennemført i 2008 og Skolegade (Assens) Sønder Alle Vestergade fartdp. vej Gennemført i 2008 (Hobro) Doktorbakken (Hadsund) fartdp. vej Gennemført i 2008 Hornbechvej (Hadsund) fartdp. vej Gennemført i 2008 Mariagervej Amerikavej Stikrydsning Gennemført i 2008 (Hobro) Døstrupvej Tobberupvej Stikrydsning Gennemført i 2008 (Hobro) Brogade (Hobro) Cykelsti langs vej Gennemført i 2008 Bymidten (Mariager) Siveområde Gennemført i 2008 Mariager Cykelsti til industri Projekteres i 2008 Stiprojekter i landområde Projekt Status Ardenvej Storarden byvej Stikrydsning Gennemført i 2008 (Arden) Stirute fra Hobrovej til Ø. fartdp. vej Gennemført i 2008 Doense (I handlingsplanen fejlagtigt betegnet Stenstrupvej til Rockwoolvej) Viborg ldv. Cykelsti langs vej Gennemført i 2008 Ndr. Ringvej - Døstrup Separat sti Projekteres i 2008 Der er desuden projekteret 2 projekter til gennemførelse i 2009 (Cykelsti til erhvervsområde i Mariager og sti til Døstrup).

12 Side 12 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Udviklingen i trafikken, uheld mm giver ikke anledning til større ændringer af den foretagne prioritering. Derfor består opdateringen af handlingsplanen primært i, at de allerede etablerede projekter udtages, og der udpeges projekter til gennemførelse i For enkelte af de større projekter er der desuden sket en opdeling, hvor projektering sker et år og udførelse året efter. Disse projekter optræder således 2 gange i oversigten. Status for gennemførelse af handlingsplanens stiprojekter. Der er dog udpeget et enkelt nyt projekt, nemlig forbedring af stiadgangene ved Hadsund Skole. Projektet er omtalt i stiplanen, men er fejlagtigt ikke kommet med i handlingsplanen. Projektet består i en gennemgang og justering af stikrydsninger mm, specielt omkring krydset Stadionvej Ved Stranden og krydset hvor Stadionvej deler sig og stien fra tunnelen under Alsvej munder ud. Endelig er et projekt: Stikrydsning på Hvarrevej, Arden, udgået, da det ved nærmere undersøgelse er vurderet at stedet er tilstrækkelig fartdæmpet. Der regnes med følgende rammer for anlægsudgifterne inden for hver gruppe: Millioner kroner Stier, byer 5,0 5,0 5,0 5,0 Stier, åbent land 5,0 5,0 5,0 5,0 Prioriteringen af projekterne er baseret på en skønnet nytteværdi, som er opgjort i point ud fra forventet antal brugere og forbedring af den aktuelle strækning sammenholdt med den skønnede udgift. Prioriteringsmodellen fremgår af bilag til

13 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Side 13 denne rapport. For stiprojekterne er nummereringen for nemheds skyld fastholdt, idet det nye projekt er betegnet NY. 4.2 Stiprojekter, kampagner I trafikhandlingsplanen var der afsat kr. til gennemførelse af en kampagne for bedre knallertsikkerhed i Kampagnen er ikke gennemført. I 2008 er der gennemført en landsdækkende knallertkampagne, samtidig med at antallet af knallertuheld i Mariagerfjord Kommune nu viser en faldende tendens jvf den opdaterede uheldsanalyse. Det prioriteres derfor, at en evt knallertkampagne gennemføres for de generelle kampagnemidler under trafiksikkerhedsplanen.

14 Side 14 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Stiprojekter i byområde, prioriteret Nr. Område Sted Projekttype Gennemføres i 2009 NY Hadsund Adgangene til skolen Hvor mange Virkning H.M. * V. H.M. * V./pris Pris Stikrydsninger mm , Hobro Ølsvej - Løgstørvej Stikrydsning , Hobro Jernbanegade Cykelbaner på eks vej , Arden Skovvej fartdp. trafikvej , Hadsund Østergade fartdp. trafikvej , Assens Edderupvej til Engbergsvej lokalvej , Assens Daniavej fartdp. trafikvej , Mariager Sti til erhvervsområde Separat sti , Hobro Amerikavej til Stadion Cykelsti langs vej PROJEKTERES Als Ø. Hurupvej til bygrænsen Cykelsti langs vej PROJEKTERES Hobro Hadsundvej (Havrevænget - Hegedalsvej) Cykelsti langs vej PROJEKTERES 200 Gennemføres i Assens Skolegade lokalvej , Hobro Havnegade - Borgergade til Adelg. Cykelsti langs vej , Assens Spurvevej lokalvej , Hobro Aalykkevej fartdp. trafikvej , Hobro Amerikavej til Stadion Cykelsti langs vej UDFØRES , Als Ø. Hurupvej til bygrænsen Cykelsti langs vej UDFØRES , Hobro Hadsundvej (Havrevænget - Hegedalsvej) Cykelsti langs vej UDFØRES , Gennemføres i 2011 Myhlenbergvej 32 Arden (vestsiden) Cykelsti langs vej , Gennemføres i Hobro Ølsvej, vestsiden Cykelsti langs vej , Gennemføres efter 2012 Kystvejen - 34 Ø. Hurup Dokkedalsvej Cykelsti langs vej , Hobro Langelandsvej Cykelsti langs vej , By-projekter i alt

15 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Side Stiprojekter i landområde, prioriteret Hvor Virkning * V. V./pris Pris H.M. H.M. * Nr. Sted Projekttype mange Gennemføres i 2009 Ndr. Ringvej - 6 Døstrup Separat sti , Gl. Hobrovej (Mariager til bygr.) Cykelsti langs vej PROJEKTERES 300 Gennemføres i Houvej til Hvornum lokalvej , Skjellerupvej fartdp. trafikvej , Hadsund - Ajstrup lokalvej ,3 350 Gl. Hobrovej 8 (Mariager til bygr.) Cykelsti langs vej UDFØRES , Gennemføres i 2011 Als - Øster Hurup 9 (landzone) Cykelsti langs vej , Gennemføres i Assens - Åmølle Separat sti , Gennemføres efter 2012 Myhlenbergvej 11 (landzone) Cykelsti langs vej , Randersvej (Viborg Ldv - 12 Handest) Cykelsti langs vej på eks. vej , Arden - Rostrup - 13 Vive lokalvej , Mariager - Broløs - 14 Handest fartdp. trafikvej , Ø. Doensevej - 15 Hvarregårdsvej lokalvej ,2 650 Skivevej (Motorvejen - 16 Houvej) Cykelsti langs vej , Løgstørvej (Hannerupvej - 17 k.gr) Dobbeltrettet sti , Mariager - Assens Separat sti , Alsvej (stikryds - 19 Buddum) Dobbeltrettet sti , Ø. Hurup - K.gr. 20 (landzone) Cykelsti langs vej , Skjellerup - 21 Katbjerg Cykelsti langs vej , Katbjerg - Gl. 22 Hobrovej Cykelsti langs vej , I alt landprojekter

16 Side 16 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Projekter i Tilgængelighedsplanen Tilgængelighedsplanen var ikke medtaget i trafikhandlingsplanen af januar 2008, da planen ikke var færdig på daværende tidspunkt. Der var i 2008 afsat kr. til gennemførelse af projekter, med forventning om et tilsvarende beløb i de følgende år. Ved udarbejdelsen af planen prioriteredes følgende projekter: ID Tema Projektbeskrivelse Økonomi Udførelsesår Gl. Hobro plan 2006 Fodgængerkrydsning 2008 plan Gl. Hobro plan 2006 Akustiske signaler plan Fortovsramper Asfaltramper hvor de mangler inkl. sænke fortov Fortovsramper Ændre stejle ramper inkl. sænke kantsten Manglende gangbaner Hvarrevej Arden Opmærksomhedsfelter Knopfliser ved eksisterende overgange Krydsningsmulighed Midterhelle på Vestergade i Arden Krydsningsmulighed Midterheller i krydset Kystvejen / Novovej i Øster Hurup Manglende gangbaner Ved Hadsund Hallerne og institutionerne Prioriteringsliste af forbedringsforslag (Tabel 6 i tilgængelighedsplanen). De prioriterede projekter for 2008 er udført, og der er således ikke anledning til at revidere prioriteringen for årene Der er ikke udpeget projekter til gennemførelse i 2012.

17 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Side 17 6 Gennemgang af borgerhenvendelser Som et led i opdateringen af handlingsplanen er der foretaget en samlet gennemgang af de borgerhenvendelser der er kommet til forvaltningen i løbet af Hver henvendelse er vurderet i forhold til det aktuelle steds status i trafikplanen og om henvendelsen giver anledning til udpegning af et egentligt projekt eller anden opfølgning. Gennemgangen af borgerhenvendelserne er afrapporteret i et separat baggrundsnotat. Nedenfor gives en opsummering: Der er i alt indkommet 17 henvendelser, som geografisk er fordelt på alle kommunens hovedbyer, samt flere landsbyer og åbent land. For de 17 henvendelser er der udarbejdet følgende indstillinger: A B C 2 henvendelser medfører udpegning af et projekt: a. Justering af stikrydsninger ved Hadsund Skole. Dette projekt er fejlagtigt ikke indarbejdet i handlingsplanen af januar b. Fartdæmpning i Oue By udpeges som trafiksikkerhedsprojekt på basis af de oplysninger, henvendelsen indeholder. 4 henvendelser forventes imødekommet af de projekter, som allerede er etableret eller planlagt inden for planperioden. For de sidste 11 henvendelser giver de foreliggende oplysninger, bl.a. uheldsoplysninger, ikke anledning til udpegning af et projekt. Det anbefales dog, at lokaliteterne besigtiges, og i de tilfælde, hvor der er klaget over høj hastighed foreslås en hastighedsmåling.

18 Side 18 Trafikplan for Mariagerfjord Kommune opdateret handlingsplan Bilag 1: Prioriteringsmodel for stiprojekter Formålet med modellen er at opnå et redskab til prioritering af projekter, som er vidt forskellige i både effekt og økonomi, og hvor der i mange sammenhænge vil være nødvendigt at foretage skøn for at foretage prioriteringen (f.eks. fordi der mangler tællinger af cyklister på den relevante strækning). Modellen fungerer på denne måde: For spørgsmålet: Hvor mange har glæde af projektet? gives 1-5 point ud fra et skøn over hvor mange der kan tænkes at få glæde af projektet. Der tages udgangspunkt i skolevejsvurderingen. Der gives desuden ekstra point for sammenhæng i nettet og for de rekreative ruter. For spørgsmålet: Hvilken virkning vil projektet have? gives 1-5 point ud fra en samlet vurdering af reduktion/forebyggelse af uheld og forbedret tryghed Uheldsprojekt / stikrydsning / seperat sti - 5 Cykelsti langs vej (land) / fartdæmpet trafikvej - 4 Cykelbaner langs vej /Cykelsti langs vej i by - 3 fartdæmpet trafikvej (land) - 2 lokalvej (by og land) - 1 De 2 pointtal ganges og produktet ( effekten ) divideres med den skønnede pris for projektet. Priserne er beregnet ud fra følgende grove enhedspriser: Separat sti 3,0 m (åbent land) 2 X 2,0 m ensrettet cykelsti langs vej. I bymiljø med kantsten (nyanlæg). I åbent land med skillerabat Cykelbaner På eks. kørebane (altså kun afstribning) Hvor kørebanen skal udvides 1,0 m i hver side 2,0 mio / km 4,0 mio / km 3,0 mio / km / km 1,0 mio / km "Rute ad fartdæmpet trafik- eller lokalvej" 40 km/t bump for hver 100 m + lidt skiltning o.s.v / km Stikrydsning Hævet flade, der dækker et kryds Midterhelle (hvor der er plads i eks. tværprofil) kr kr. For enkelte af de nævnte projekter er priserne korrigeret p.g.a. særlige forhold.

Revision 3 Date Februar 2012 Made by JKD Checked by JKD Approved by TBN. Ref Trafikhandlingsplan Mariagerfjord Kommune, opdatering 2012

Revision 3 Date Februar 2012 Made by JKD Checked by JKD Approved by TBN. Ref Trafikhandlingsplan Mariagerfjord Kommune, opdatering 2012 1 Revision 3 Date Februar 2012 Made by JKD Checked by JKD Approved by TBN Ref 11649261 2 INDHOLD 1. Indledning 3 1.1 Revision af handlingsplan og næste års budgetter 3 2. Gennemgang af borgerhenvendelser

Læs mere

December 2010 JKD, TBN JKD TBN

December 2010 JKD, TBN JKD TBN 1 Revision 4 Date December 2010 Made by JKD, TBN Checked by JKD Approved by TBN Ref 10649264 2 INDHOLD 1. Indledning 3 1.1 Revision af handlingsplan og næste års budgetter 3 2. Gennemgang af borgerhenvendelser

Læs mere

Trafikhandlingsplan 2013 Mariagerfjord Kommune 1. Revision 2 Date Februar 2013 Made by JKD Checked by MNSS Approved by JKD.

Trafikhandlingsplan 2013 Mariagerfjord Kommune 1. Revision 2 Date Februar 2013 Made by JKD Checked by MNSS Approved by JKD. Mariagerfjord Kommune 1 Revision 2 Date Februar 2013 Made by JKD Checked by MNSS Approved by JKD Ref 1100003087 Mariagerfjord Kommune 2 INDHOLD 1. Indledning 3 1.1 Revision af handlingsplan og næste års

Læs mere

Trafikhandlingsplan 2016 Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD

Trafikhandlingsplan 2016 Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD 1. Indledning 2 1.1 Næste års budgetter 2 2. Gennemgang af borgerhenvendelser 3 3. Vejprojekter 4 3.1 Status 4 3.2 Fremtidige projekter 4 4. Trafiksikkerhedsprojekter 5

Læs mere

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund.

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund. Paper til Vejforum 2010 Stiplan for åbent land, Mariagerfjord Kommune Stiplanlægning i åbent land hvordan får man mest for pengene? Forfattere: Aleks Danmark, Mariagerfjord Kommune, aldan@mariagerfjord.dk

Læs mere

Trafikhandlingsplan 2019 Park og Trafik. Maj 2019 Revision 2

Trafikhandlingsplan 2019 Park og Trafik. Maj 2019 Revision 2 Trafikhandlingsplan 2019 Park og Trafik Maj 2019 Revision 2 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 1.1 NÆSTE ÅRS BUDGETTER... 3 1.2 PRIORITERINGSMODEL... 4 2. GENNEMGANG AF BORGERHENVENDELSER... 5 3. VEJPROJEKTER...

Læs mere

Trafikhandlingsplan 2018 Park og Trafik. December 2017 Revision 1

Trafikhandlingsplan 2018 Park og Trafik. December 2017 Revision 1 Trafikhandlingsplan 2018 Park og Trafik December 2017 Revision 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 1.1 NÆSTE ÅRS BUDGETTER... 3 1.2 PRIORITERINGSMODEL... 4 2. GENNEMGANG AF BORGERHENVENDELSER... 5 3. VEJPROJEKTER...

Læs mere

Trafikhandlingsplan 2017 Park og Trafik

Trafikhandlingsplan 2017 Park og Trafik Trafikhandlingsplan 2017 Park og Trafik Januar 2017 Revision 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 1.1 NÆSTE ÅRS BUDGETTER... 3 1.2 OPDATERET PRIORITERINGSMODEL... 4 2. GENNEMGANG AF BORGERHENVENDELSER... 5 3.

Læs mere

TRAFIKHANDLINGSPLAN 2019

TRAFIKHANDLINGSPLAN 2019 Mariagerfjord Kommune Dokumenttype Baggrundsnotat Dato Maj 2019 BAGGRUNDSNOTAT TRAFIKHANDLINGSPLAN 2019 Indhold Bilag 1: Borgerhenvendelser for 2018 1 1.1 Indledning 1 Bilag 2: Opdatering af Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2016 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-04-25 Til Fra Peter Sandell Anders Kusk og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af uheldsanalyse

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2015 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2015-04-23 Til Fra Peter Sandell Brian Jeppesen og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 Randers Kommune

Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 Randers Kommune Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 2 Forord I er det vigtigt, at alle kan færdes trygt og sikkert i trafikken. Hvis vi ser på de senere år, er der sket et markant fald i antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

Forord. Trafiksikkerhedsplanen erstatter kommunens tidligere trafiksikkerhedsplan fra 2010.

Forord. Trafiksikkerhedsplanen erstatter kommunens tidligere trafiksikkerhedsplan fra 2010. Vejle Kommune 2014 Forord Vejle Kommune har udarbejdet en trafiksikkerhedsplan for perioden 2014-2017. Med denne har Vejle Kommune skabt et grundlag for de kommende års arbejde med trafiksikkerhed. Trafiksikkerhedsplanen

Læs mere

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Indledning I foråret 2008 igangsatte Ikast-Brande Kommune udarbejdelsen af en samlet trafikplan indeholdende delplaner for trafiksikkerhed,

Læs mere

Replace Graphic by using the Toolbar. Norddjurs Kommune. Trafikhandlingsplan. Udkast

Replace Graphic by using the Toolbar. Norddjurs Kommune. Trafikhandlingsplan. Udkast Replace Graphic by using the Toolbar Norddjurs Kommune Trafikhandlingsplan Udkast September 2009 Norddjurs Kommune Trafikhandlingsplan September 2009 Ref. 8649045 Version 3 Dato 2009-08-25 Udarbejdet

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE Sammenfatning 0 1 Trafiksikkerhedsplan Indledning Hver ulykke er en for meget og Lejre Kommune vil med denne trafiksikkerhedsplan afstikke de kommende års kurs

Læs mere

14. Godkendelse af dagsorden. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling. Beslutning

14. Godkendelse af dagsorden. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling. Beslutning Referat til mødet i Seniorrådet den 21. februar 2012 kl. 09:00 i Døstrup Ældrecenter, Svinget 2 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 14 Godkendelse af dagsorden 15 Tryghedshotel 16 Uanmeldt tilsyn 17 Deltagelse

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Handlingsplan for trafiksikkerhedsprojekter... 3 Trafiksikkerhedsplan... 4

Indholdsfortegnelse. Handlingsplan for trafiksikkerhedsprojekter... 3 Trafiksikkerhedsplan... 4 Handlingsplan for trafik sikkerhedsprojekter 2014 Favrskovv Kommune Trafik og Veje 2014 Indholdsfortegnelse Handlingsplan for trafiksikkerhedsprojekter... 3 Trafiksikkerhedsplan... 4 Tiltag i trafiksikkerhedsplanen...

Læs mere

Trafiksikkerhedshandlingsplan 2015 Vesthimmerlands Kommune

Trafiksikkerhedshandlingsplan 2015 Vesthimmerlands Kommune Trafiksikkerhedshandlingsplan 2015 Vesthimmerlands Kommune 1. Indledning Vesthimmerlands Kommune har i 2015 udarbejdet en trafiksikkerhedsplan gældende frem til 2018. Nærværende handlingsplan indeholder

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016 side 1 Vordingborg Kommune - Trafi ksikkerhedsplan Trafi ksikkerhedsplan 2013-2016 Vordingborg Kommune Vej- og Trafi ksekretariatet Mønsvej 130 4760 Vordingborg

Læs mere

Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik

Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik Trafiksikkerhedsstrategi 2017-2020 Veje og Trafik En aktiv Trafiksikkerhedsstrategi De menneskelige omkostninger ved en trafikulykke er ubeskrivelige for de involverede og deres pårørende, og dertil er

Læs mere

UDKAST. Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik

UDKAST. Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik UDKAST Trafiksikkerhedsstrategi 2017-2020 Veje og Trafik En aktiv Trafiksikkerhedsstrategi De menneskelige omkostninger ved en trafikulykke er ubeskrivelige for de involverede og deres pårørende, og dertil

Læs mere

Ingeniør Mogens Sørensen Fyns Amt, Vejvæsenet Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ Tlf.: , Fax

Ingeniør Mogens Sørensen Fyns Amt, Vejvæsenet Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ Tlf.: , Fax Før- og analyser af ombyggede kryds Af Ingeniør Mogens Sørensen Fyns Amt, Vejvæsenet Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ Tlf.: 6556 1963, Fax 6556 1038 E-mail: mos@vej.fyns-amt.dk Indledning Uheld i kryds resulterer

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Favrskov Kommune Trafik og Veje 2014 Forord Favrskov Kommune udarbejdede i 2008 en trafiksikkerhedsplan med det ambitiøse mål at reducere antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2010

Trafiksikkerhedsplan 2010 Trafiksikkerhedsplan 2010 Maj 2011 Kommune - Trafiksikkerhedsplan 2010 Trafiksikkerhedsplan 2010 Kommune Drift og Forsyning Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 9. maj 2011 2 Kommune - Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

UDKAST. Fredensborg Kommune. Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR

UDKAST. Fredensborg Kommune. Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR UDKAST Fredensborg Kommune Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR 1 Indholdsfortegnelse 2 Indledning 1 Indholdsfortegnelse...2 2 Indledning...2 3 Uheldsbillede...2

Læs mere

Skolevejsundersøgelse

Skolevejsundersøgelse Skolevejsundersøgelse Park og Trafik Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Ref.: Magnus Vilstrup Andersen Direkte tlf. 97 11 36 46 mavan@mariagerfjord.dk

Læs mere

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 FAXE KOMMUNE STATUS FOR TRAFIKULYKKER 2010-2014 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Antal personskade-

Læs mere

Trafikplan - Toftlund

Trafikplan - Toftlund Trafikplan - Toftlund April 2013 TRAFIKPLAN FOR TOFTLUND 2015 2019 PROJEKT Projekt nr. 1100016492 Version 3 Udarbejdet af AMLN Kontrolleret af NMA Godkendt af NMA Teknik og Miljø Team Plan, Byg og Trafik

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE Til Kalundborg kommune Dokumenttype Notat Dato Juni 2010 Bilag til Trafiksikkerhedsplanen for Kalundborg Kommune FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

Læs mere

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Stevns Kommune Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Forord Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 for Stevns Kommunes sætter særligt fokus på trafiksikkerheden, og giver borgerne mulighed for at få indflydelse på og

Læs mere

Trafiksikkerhedsudvalget

Trafiksikkerhedsudvalget Frederikshavn Kommune Aktivitetsplan 2018 Sags nr. EMN-2018-00019_Sbh_rlbr Målsætning Frederikshavn Kommune har valgt at følge Færdselssikkerhedskommissionens målsætning, der er lavet i handlingsplanen

Læs mere

Vejene. nemt og sikkert Vores mission er, at det skal være nemt og sikkert for trafikanter og gods at komme frem.

Vejene. nemt og sikkert Vores mission er, at det skal være nemt og sikkert for trafikanter og gods at komme frem. Vejene Trafiksikkerhed nemt og sikkert Vores mission er, at det skal være nemt og sikkert for trafikanter og gods at komme frem. sikkerhed Vejdirektoratet arbejder målrettet med at øge trafiksikkerheden

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By.

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By. Svendborg Kommune Hastighedsplan for Svendborg Kommune Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skolevejsundersøgelse

Skolevejsundersøgelse Skolevejsundersøgelse Park og Trafik Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Ref.: Magnus Vilstrup Andersen Direkte tlf. 97 11 36 46 mavan@mariagerfjord.dk

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD

Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. STATUS 1 2.1 Stiprojekter i landområde 1 2.2 Stiprojekter i byområde 2 3. FREMTIDIGE STIPROJEKTER 3 3.1 Prioriteret projektliste

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 27. september 2013 13/06643-5 René Juhl Hollen rhp@vd.dk MIDTVEJSSTATUS FORSØG MED DIFFERENTIEREDE HASTIGHEDER PÅ HOVEDLANDEVEJSNETTET Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg

Læs mere

Trafikplan - Løgumkloster

Trafikplan - Løgumkloster Trafikplan - Løgumkloster April 2013 TRAFIKPLAN FOR LØGUMKLOSTER 2015 2019 PROJEKT Projekt nr. 1100016492 Version 3 Udarbejdet af AMLN Kontrolleret af NMA Godkendt af NMA Teknik og Miljø Team Plan, Byg

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND

AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND Til Aabenraa Kommune Dokumenttype Hastighedsplan Dato Februar 2015 AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND Revision 02 Dato 2015-02-25 Udarbejdet af

Læs mere

243 personer har svaret på spørgeskemaundersøgelsen, heraf har 166 peget på en eller flere utrygge lokaliteter eller strækninger i Aalborg Øst.

243 personer har svaret på spørgeskemaundersøgelsen, heraf har 166 peget på en eller flere utrygge lokaliteter eller strækninger i Aalborg Øst. Tryg sti- kampagne spørgeundersøgelse Dette notat redegør for resultaterne af en spørgeundersøgelse gennemført den 7. april 2005 på forskellige lokaliteter på stisystemet i Aalborg Øst i forbindelse med

Læs mere

Svendborg Kommune. Projektkatalog. Trafiksikkerhedsplan. September Baggrundsrapport nr. 5

Svendborg Kommune. Projektkatalog. Trafiksikkerhedsplan. September Baggrundsrapport nr. 5 Svendborg Kommune Trafiksikkerhedsplan September 2009 Baggrundsrapport nr 5 COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Svendborg Kommune Trafiksikkerhedsplan September

Læs mere

# # # # ! " # # # " # $ % " " # & ' ( # ) * * + , " (# - #. ' / #. ' #. #. (# ! #. # #.

# # # # !  # # #  # $ %   # & ' ( # ) * * + ,  (# - #. ' / #. ' #. #. (# ! #. # #. !"!"# $% $#&!' ( )* )$# +!$!,)!( $#&!' ( )*)$# +!$!"!-! $#&!' ( )*)$ # "!!-!$# +!$ $%" "!.$-!-# $#&!' ( )*)$# +!$ &' (!,)!)!$#&!' ( )*)$# +!$ )* * +!%!/)*!))*#))$," (!- $0 ) - $ -.'! & $# (+!' ( $# +!$0

Læs mere

Uheldsrapport 2012 Uheldsperiode

Uheldsrapport 2012 Uheldsperiode Thisted Kommune Uheldsrapport 212 Uheldsperiode 28-212 Juni 213 Thisted Kommune Asylgade 3 77 Thisted Telefon 9917 1717 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2011

Trafiksikkerhedsplan 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Juni 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Tlf.: 72 59 60 00 E-mail: kommune@egekom.dk Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 8. juli

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2014

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2014 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2014 8. april 2015 UDKAST Halsnæs Kommune Trafiksikkerhedsplan 2014 Kortlægning NOTAT 8. april 2015 IH/RAR Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Eksisterende forhold... 3 3 Uheldsanalyse...

Læs mere

Glostrup kommune. Uheldsanalyse NOTAT 13. maj 2016 STS/PN/TVO

Glostrup kommune. Uheldsanalyse NOTAT 13. maj 2016 STS/PN/TVO NOTAT 13. maj 2016 STS/PN/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Uheldsudvikling... 3 2.1 Generel udvikling... 3 2.2 Status på målsætning... 5 3 Uheldsbelastede lokaliteter... 6 3.1 Analyse... 10

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Svar fra Park og Teknik vedr. trafiksikring

Svar fra Park og Teknik vedr. trafiksikring Svar fra Park og Teknik vedr. trafiksikring Til skolebestyrelsen ved Rosendalskolen Tak for jeres henvendelse vedr. trafikforholdene ved Rosendalskolen i Hobro. Grundet tilbagemelding fra politikerne har

Læs mere

Strategi for trafiksikkerhed 2015-2020 2015-2020

Strategi for trafiksikkerhed 2015-2020 2015-2020 Strategi for Strategi for trafiksikkerhed trafiksikkerhed 2015-2020 2015-2020 Byrum og Mobilitet 2014 Forord Alle skal kunne færdes trygt og sikkert i trafikken i Odense. Det mål har vi længe forfulgt

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb UDKAST Dragør Kommune Hastighedszoner Analyse NOTAT 10. september 2009 mkk/sb 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Konklusion... 4 2 Inddeling

Læs mere

Vandledningsstien CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER. Nuværende forhold

Vandledningsstien CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER. Nuværende forhold CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER Vandledningsstien Nuværende forhold Vandledningsstien forbinder Gladsaxe og Københavns kommuner, se figur 1 Strækningen er en nordlig forlængelse

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

3 Fordeling på ulykkernes alvorlighed 3. 4 Fordeling på personskadernes alvorlighed 4. 6 Transportmidler (personskadeulykker) 6

3 Fordeling på ulykkernes alvorlighed 3. 4 Fordeling på personskadernes alvorlighed 4. 6 Transportmidler (personskadeulykker) 6 RINGSTED KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSARBEJDET TEKNISK NOTAT - UDKAST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 28 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Udvikling

Læs mere

Uheldsrapport Baggrundsrapport til Thisted Kommunes Trafiksikkerhedsplan

Uheldsrapport Baggrundsrapport til Thisted Kommunes Trafiksikkerhedsplan Uheldsrapport 13-17 Baggrundsrapport til Thisted Kommunes Trafiksikkerhedsplan Thisted Kommune Teknik og Erhverv Kirkevej 9 776 Hurup Telefon 9917 1717 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i samarbejde

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB UDKAST Dragør Kommune NOTAT 8. april 2016 JKD/SB Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Trafikulykker 2010-2014... 2 2.1 Kirkevej / Hartkornsvej... 5 2.2 Fælledvej/Sdr. Kinkelgade/Brydevej/Søndergade...

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Uheldsrapport Rebild Kommune

Uheldsrapport Rebild Kommune Uheldsrapport Rebild Kommune For perioden 2011 2015 December 2016 [Skriv her] Rebild Kommune 1 Uheldsanalyse [Skriv her] Rebild Kommune 2 Uheldsanalyse Uheldsrapporten skal anvendes til at få kendskab

Læs mere

Uheldsrapport

Uheldsrapport Thisted Kommune Uheldsrapport 27-211 Baggrundsrapport til Thisted Kommunes Trafiksikkerhedsplan Marts 213 Thisted Kommune Asylgade 3 77 Thisted Telefon 9917 1717 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i

Læs mere

Notat. Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A:

Notat. Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A: Notat Til: Kopi til: Fra: Vej og Trafik Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A: Der etableres en separat kørevej for bådtransporter, samt ny Næsvej med dobbeltrettet cykelsti og fortov/havnepromenade med

Læs mere

Lejre Kommune Trafiksikkerhedsplan Uheldsanalyse

Lejre Kommune Trafiksikkerhedsplan Uheldsanalyse Trafiksikkerhedsplan 25. januar 2010 Rev. 04. marts 2010 Odsherred kommune Indholdsfortegnelse 1 Uheldsstatistik... 3 1.1 Datagrundlag...3 1.2 Uheldsfaktorer...4 1.3 Uheldsudviklingen 1986-2008...4 1.4

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012 1 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 4 Forslag til målsætninger 5 Eksisterende vejnet og trafik 6 Forslag til hastighedsgrænser 7 Skoleveje

Læs mere

TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN

TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN HOBRO KOMMUNE TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund

Læs mere

Odense Kommune. Cyklistsikkerhed i kryds Evaluering af tilbagetrukne cykelstier ved vigepligtskryds

Odense Kommune. Cyklistsikkerhed i kryds Evaluering af tilbagetrukne cykelstier ved vigepligtskryds Odense Kommune Cyklistsikkerhed i kryds Evaluering af tilbagetrukne cykelstier ved vigepligtskryds Juli 2004 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 BAGGRUND 4 2.1 Lokaliteter 4 2.2 Metode 5 3

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Teknisk Forvaltning Park og Vej

Cykelstiplan 2015. Teknisk Forvaltning Park og Vej Cykelstiplan 2015 Teknisk Forvaltning Park og Vej SKIVE. Udarbejdet af Skive Kommune i samarbejde med Grontmij A/S Maj 2015 2 Indholdsfortegnelse 1 2 3 4 5 6 7 8 9 FORORD INDLEDNING BAGGRUND 3.1 Skive

Læs mere

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune Borgerhenvendelser 2013-2014 Trafikulykker koster det offentlige dyrt Udgifter pr. personskade registreret hos politiet udgør i gennemsnit ca. 600.000 kr.

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2007-2012

Trafiksikkerhedsplan 2007-2012 Trafiksikkerhedsplan 2007-2012 Januar 2008 Forord I 2006 kom 169 personer til skade eller mistede livet i trafikken på vejene i den nuværende Esbjerg Kommune, hvoraf 137 personskader forekom på kommunevejene

Læs mere

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Trafiksikkerhed og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Af Ole Johansen, Tølløse Kommune olj@tollose.dk Morten Klintø Hansen, Cowi A/S mkh@cowi.dk Tølløse Kommune har tilsluttet sig Færdselssikkerhedskommissionens

Læs mere

FAXE KOMMUNE INDSATSOMRÅDER, MÅL, STRATEGIER OG VIRKE- MIDLER FOR TRAFIKSIK- KERHEDSARBEJDET

FAXE KOMMUNE INDSATSOMRÅDER, MÅL, STRATEGIER OG VIRKE- MIDLER FOR TRAFIKSIK- KERHEDSARBEJDET Til Faxe Kommune Dokumenttype Notat Dato Februar 2012 FAXE KOMMUNE INDSATSOMRÅDER, MÅL, STRATEGIER OG VIRKE- MIDLER FOR TRAFIKSIK- KERHEDSARBEJDET FAXE KOMMUNE INDSATSOMRÅDER, MÅL, STRATEGIER OG VIRKEMIDLER

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ballerup Hastighedsplan 2015-2020

Ballerup Hastighedsplan 2015-2020 Ballerup Hastighedsplan 2015-2020 Ballerup Hastighedsplan 2015 2020 er udarbejdet i 2014/15 af Center for Miljø og Teknik, Ballerup Kommune og Via Trafik Rådgivning A/S Ballerup Kommune, Hold-An Vej 7,

Læs mere

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 30 Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 Gennemsnit af borgernes prioritering på hjemmesiden. Tema Point Uheld

Læs mere

1.1. Målet med trafikplanerne

1.1. Målet med trafikplanerne 1. Stevns Kommune har besluttet, at der skal udarbejdes en samlet trafikplan for kommunen, en lokal trafikplan for Strøby Egede sideløbende med den igangværende udviklingsplan for Strøby Egede samt en

Læs mere

KØGE KOMMUNE 23. NOVEMBER 2017

KØGE KOMMUNE 23. NOVEMBER 2017 Trafiksikkerhedsplan 2017 KØGE KOMMUNE 23. NOVEMBER 2017 Indhold 1 Forord 4 2 Trafiksikkerhed i Køge Kommune 5 2.1 Generel uheldsudvikling 5 2.2 Perspektivering af uheldsudviklingen ift. landsplan 6 2.3

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan for København

Trafiksikkerhedsplan for København Trafiksikkerhedsplan for København af ingeniør Caroline Eiler Gotved og sektionsleder Claus Rosenkilde Vej & Park, Københavns Kommune Kort sammenfatning Københavns Kommune har i samarbejde med Københavns

Læs mere

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter)

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter) 1 Ringsted Dagmarsgade/Anlægsvej Fjernelse af den eksisterende indsnævring og tilhørende beplantning i krydset. I stedet etableres et bump til dobbeltrettet trafik, evt. mindre indsnævring af vejprofilet

Læs mere

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato:

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato: Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr. 05.13.00-P20-1-17 Dato:5.5.2017 Sikring af cyklisters sikkerhed i kryds i Horsens by prioritering af bevilling I forbindelse med at fremme cyklisters

Læs mere

Stiforbindelse mellem Hobro og Hørby Skoleby

Stiforbindelse mellem Hobro og Hørby Skoleby Park og Trafik Stiforbindelse mellem Hobro og Hørby Skoleby Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Ref.: Magnus Vilstrup Andersen Direkte

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord...3. 2. Hvad er en trafiksikkerhedsplan...4 Baggrund...4 Nationale mål...4 Trafiksikkerhedsplanens data...

Indholdsfortegnelse. 1. Forord...3. 2. Hvad er en trafiksikkerhedsplan...4 Baggrund...4 Nationale mål...4 Trafiksikkerhedsplanens data... Indholdsfortegnelse 1. Forord...3 2. Hvad er en trafiksikkerhedsplan...4 Baggrund...4 Nationale mål...4 Trafiksikkerhedsplanens data...4 3. Trafikal struktur...6 Kommunens vejnet...6 Offentlig servicetrafik...7

Læs mere

STIPLAN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Udpegning af hovedruter 2. 3 Tiltag for at realisere stiplanen 4. Indholdet af stiplanen

STIPLAN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Udpegning af hovedruter 2. 3 Tiltag for at realisere stiplanen 4. Indholdet af stiplanen FAXE KOMMUNE STIPLAN NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Udpegning af hovedruter 2 3 Tiltag for at realisere

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan

Trafiksikkerhedsplan Frederikshavn Kommune Trafiksikkerhedsplan Udarbejdet af Frederikshavn Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro as Forsiden illustrerer politiregistrerede ulykker i Frederikshavn kommune i årene 2003-2007

Læs mere

Rådet for sikker trafik undersøger årligt kommunernes kampagneaktiviteter og resultater fra dette bliver der også refereret til i dette notat.

Rådet for sikker trafik undersøger årligt kommunernes kampagneaktiviteter og resultater fra dette bliver der også refereret til i dette notat. N O TAT Trafiksikkerhedsarbejdet i kommunerne I sommeren 2012 lavede KL med hjælp fra Københavns Kommune en spørgeskemaundersøgelse af trafiksikkerhedsarbejdet i kommunerne. Formålet var at se i hvor stort

Læs mere

Effekt af sortplet-arbejdet i Århus Amt

Effekt af sortplet-arbejdet i Århus Amt Effekt af sortplet-arbejdet i Århus Amt Sektionsleder, civilingeniør Henning Jensen Vejplanafdelingen, Århus Amt E-mail: hej@ag.aaa.dk Ph.d.-studerende, civilingeniør Michael Sørensen Trafikforskningsgruppen,

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

1 Uheldsgrundlag... 3. 2 Sammenligning med andre kommuner... 4. 3 Færdselssikkerhedskommissionens målsætning... 5. 4 Uheldsudvikling...

1 Uheldsgrundlag... 3. 2 Sammenligning med andre kommuner... 4. 3 Færdselssikkerhedskommissionens målsætning... 5. 4 Uheldsudvikling... NOTAT Projekt: Trafiksikkerhedsplan 2012-2016 Emne: Uheldsanalyse København, den 08.10.2012 Projekt nr.: 6510-001 Dir. tlf.: +45 2540 0382 Reference: epr/tfj@moe.dk Notat nr.: 01 Rev.: 0 Fordeling: Jane

Læs mere

Stiplan 2010. - offentlige cykel- og gangstier til transport

Stiplan 2010. - offentlige cykel- og gangstier til transport Stiplan 2010 - offentlige cykel- og gangstier til transport Maj 2011 Stiplan 2010 Ringsted Kommune Drift og Forsyning Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 9. maj 2011 2 Indhold Forord 5 Planens

Læs mere

Stiplan 2010 UDKAST. Maj offentlige cykel- og gangstier til transport

Stiplan 2010 UDKAST. Maj offentlige cykel- og gangstier til transport Stiplan 2010 - offentlige cykel- og gangstier til transport Maj 2010 UDKAST Stiplan 2010 - Høringsudgave Ringsted Kommune Drift og Forsyning Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 7. maj 2010 2 Indhold

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Dato Dec UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN

Ringkøbing-Skjern Kommune. Dato Dec UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN Ringkøbing-Skjern Kommune Dato Dec. 2017 UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN Revision 02 Dato 2017-12-07 Vejplan INDHOLD 1. Indledning 1 2. Trafikken i Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan Trafiksikkerhedsplan 2013-2020 Dagsorden 2 10:00-10:45 1: Velkomst 2: Præsentation af mødeplan 3: Præsentation af tidsplan 4: Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan 2013-2020 5: Gennemgang

Læs mere

Hastighed og uheldsrisiko i kryds

Hastighed og uheldsrisiko i kryds Trafiksikkerhed og Miljø Hastighed og uheldsrisiko i kryds Trafikdage på AUC 1996 Paper af: Civ. ing. Poul Greibe og Civ. ing. Michael Aakjer Nielsen Vejdirektoratet Trafiksikkerhed og Miljø Tel: 33 93

Læs mere

Teknisk Forvaltning. Trafiksikkerhedsplan 2012-2015

Teknisk Forvaltning. Trafiksikkerhedsplan 2012-2015 Teknisk Forvaltning Trafiksikkerhedsplan 2012-2015 2 Trafiksikkerhedsplan 2012-2015 Indhold Forord... 3 Indledning... 4 Vision og mål... 5 Kommunens indsats fra 2011 til 2015... 7 Trafikuheld på kommunens

Læs mere