Billetudbud og salgssystemer i Takst Sjælland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Billetudbud og salgssystemer i Takst Sjælland"

Transkript

1 Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Billetudbud og salgssystemer i Takst Sjælland Dette notat giver et overblik over de produkter, der fremover udbydes med Takst Sjælland. et skal give et nemt overblik over udformningen af produktet, målgruppe, prissætning mv. Udbuddet af billetter og deres tilhørende salgssystemer er mere uddybende beskrevet i hvert deres fakta ark. Det er hensigten, at disse fakta ark skal danne oplæg til kravspecifikation af salgssystemer hos selskaberne. Fakta arkene indeholder beskrivelse af produkterne, herunder prisberegning, samt en beskrivelse af hvordan produkterne kan sælges. Ligeledes laves der særlige fakta ark om væsentlige problemstillinger i Takst Sjælland, herunder oversigt over salgssystemerne, krav til indtægtsdeling. 1. Enkeltbillet Enkeltbilletten er den dyreste billettype, og udgør kun 5-10 pct. af rejserne på Sjælland. Enkeltbilletten benyttes af kunder der ikke er ret prisfølsomme, eksempelvis erhvervsrejsende, samt andre kunder der rejser på andres regning. Derudover er der en del kunder der vælger en enkeltbillet når det er nemt (convenience) og prisforskellen er begrænset - eksempelvis en 2-zoners billet til en kort busrejse. Prisen beregnes på baggrund af fladedækkende (rejsekort) zoner. Billetten udstedes til et antal zoner for korte rejser (op til og med 8 zoner), og som en relations-billet (eksempelvis fra Kbh. H til Ringsted) for rejser på 9 zoner og op (der sælges ikke relations-billetter i busserne og i visse automater). En zonebillet kan benyttes i et tidsrum (f.eks. én time) i de angivne zoner. En relations-billet kan benyttes til en fremadskridende rejse i den nævnte rejserelation i lighed med dagens DSB-billetter. Billetterne kan købes i automater på stationer og i lokalbanetog, via mobiltelefon (sms og app), via netbutik samt i betjent salg. Zonebilletter kan tillige også købes hos buschaufføren (drivers console). Side 1 (8)

2 Enkeltbilletter udstedes til voksne og børn (halv pris), derudover udstedes enkeltbilletter til pensionister med 25 pct. rabat for rejser på 4 zoner og op, disse sælges dog ikke i busser og visse automater. Ringzonebillet Relations-billet Antal zoner 1-8 zoner 9-30 zoner Tidsgyldighed Pris Prissætning Rejse Salg Pensionister Varierende gyldighed fra 1 time til 2:30 timer Tilbydes som hel, halv samt ¾ billet fra 4 zoner, dog ikke i bus og visse automater Takst Sjælland enkeltbillet takstrækken. Der gælder samme princip som i dag med at billetten skal være gyldig til fjerneste zone. Gyldig til alle rejser i det pågældende antal ringzoner og tidsrum, dvs. der kan foretages retur rejse på billetten (hvis tidsgyldigheden er overholdt). Sælges alle steder; Betjent, automat, app, bus, lokalbane. Sælges ikke i forsalg og stemples med gyldighed fra købstidspunkt. Der tilbydes 25 % pensionistrabat på billetter fra 4 zoner og op, dog ikke i bus og visse automater Hele driftsdøgnet Tilbydes som hel, halv og 3/4 billet Takst Sjælland enkeltbillet takstrækken. Prissat efter korteste rejsevej i den pågældende relation, men der stilles samtidig krav om fremadskridende rejse. Hvis man på den naturlige rejsevej kommer længere fra udgangspunktet end destinationszonen (vinkelrejser), udstedes billetten med en viazone og prissættes efter rejsens længste ben. Kun gyldig til fremadskridende rejse. Man kan rejse ubegrænset rundt i destinationszonen i hele driftsdøgnet. Sælges ikke i bus og på visse automater. Sælges på alle andre medier; betjent, automat, app mm. Sælges i forsalg og med valgfri gyldighed (i dag, i morgen ) Der tilbydes 25 % pensionistrabat på relations-billetter. Unge Der tilbydes børnebillet Der tilbydes børnebillet (=halv) til Side 2 (8)

3 Ringzonebillet (=halv) til kunder med Ungdomskort Relations-billet kunder med Ungdomskort 2. Rejsekort (e-pung) Rejsekortet er den gængse billettype, som langt de fleste kunder benytter. Rejser på rejsekort forventes at udgøre ca pct. af alle rejser på Sjælland. Med udgangen af 2015 forventes ca. 1,7 mio. danskere at have et rejsekort, hvoraf ca. 1 mio. bor på Sjælland og vil benytte rejsekortet til deres kollektive rejser. Rejsekort prisfastsættes og benyttes meget lig det hidtidige klippekort i hovedstadsområdet. Prisen er ca. 60 pct. af prisen for en enkeltbillet op til 11 zoner og ca. 75 pct. af enkeltbilletprisen på de lange rejser. Rejsekortet vil være det naturlige valg for de ikke-daglige rejsende uanset om man kun rejser få gange om måneden/året, eller nogle gange om ugen. Rejsekort tilbydes til voksen og barn (halv pris). Der tilbydes ikke mængderabat eller andre persontyperabatter på rejsekort. Off peak-rabat er den eneste rabatform, der tilbydes på rejsekortet. Reglerne om check-in og check-ud mv. er uændret ift. reglerne i hovedstadsområdet. Reglerne om maksimal tidsgyldighed skal justeres ift. det større gyldighedsområde, for at sikre mod misbrug af gratis returrejser. Der er lavet et særskilt notat om dette (Løsningsmuligheder vedr. rejsekort - tidspris og fjerneste punkt). 3. Pendlerkort Pendlerkortet er det naturlige valg for den daglige pendler. Hvis du rejser mindst 3½ dage om ugen i en fast rejserelation til/fra arbejde eller uddannelse, vil det være billigere at benytte pendlerkort frem for rejsekort. Der er i dag ca kunder der benytter periodekort/pendlerkort dagligt på Sjælland, og disse udfører ca. 50 pct. af alle rejser på Sjælland. Der udstedes pendlerkort med påtrykte zoner op til 8 zoner, herefter udstedes de med en relation. Pendlerkort er gyldige til rejser i samtlige påtrykte zoner, samt er gyldige til rejser inden for de zoner, der ligger på den strækning, som er angivet på kortet. Prisen for pendlerkort beregnes på baggrund af antallet af gennemkørte zoner på kort op til 8 zoner og på baggrund af antallet af zoner i Side 3 (8)

4 fugleflugt (relations-pris) på den naturlige rejsevejs længste ben for længere pendlerkort. Med Takst Sjælland anvendes de fladedækkende rejsekortzoner til alle prisberegninger. For at afbøde effekten af at fjerne alle-zoners periodekortet og for at undgå nye Tølløseproblemer ved prissætning af pendlerkort, nedskrives alle relationsperiodekort på 10 zoner eller mere til/fra det centrale København med 1 zone i prisberegningen. Pendlerkort købes via web-shop, rejsekort.dk, mobiltelefon/app eller i betjent salg, hvor kunden skal angive start og slutdestination. Fornyelse af pendlerkort kan ske via ovennævnte salgskanaler, korte periodekort kan også fornys i visse automater. Pendlerkort udstedes endvidere som Erhvervskort og som Ungdomskort (se dette). Pendlerkort vil blive tilbudt på rejsekort (i første omgang to-korts løsning, senere også kombikort ) og mobil app. Zonependlerkort vil også blive tilbudt på pap. Zonependlerkort Relations-pendlerkort Antal zoner 2-8 zoner 9-30 zoner Prissætning Rejse Pensionister Unge Takst Sjælland pendlerkort takstrækken. Prissat efter antallet af gennemkørte zoner. Børn får kortet til 50 % af voksenprisen Gyldig til alle rejser i de påtrykte zoner. Der tilbydes pensionistkort med 3 navngivne zoner. Der tilbydes Ungdomskort (UU, VU og XU) med gyldighed til enten 001 Takst Sjælland pendlerkort takstrækken. Prissat efter det længste ben på den naturlige rejsevej i den pågældende relation, men dog minimum 9 zoner. Rejser til/fra zone 1 (det centrale København) nedskrives zoneafstanden med 1 zone i prisberegningen for at forebygge en ny Tølløse-problemstilling. Børn får kortet til 50 % af voksenprisen Gyldig til alle rejser i zonerne på den angivne relation. Alle naturlige rejseveje er inkluderet, dvs. der arbejdes ikke med via. Der tilbydes ikke pensionistkort til relationer, men et pensionistkort til alle zoner indenfor de gamle takstområder (dvs , eller ) Der tilbydes Ungdomskort (UU, VU) med gyldighed til bopælsområdet (enten , 101 Side 4 (8)

5 Zonependlerkort 099, eller , for unge med bopæl og uddannelse i samme takstområde. Relations-pendlerkort 199 eller ), samt relationen hen til uddannelsesstedet for unge med bopæl og uddannelse i forskellige takstområder. Kortet udstedes som et relations-kort fra bopæl til uddannelsessted. 4. Klippekort Alle papbaserede klippekort forventes udfaset inden Takst Sjælland implementeres. Der findes i et Mobilklippekort i hovedstadsområdet, der koster det samme som rejsekortet for en 2-zoners rejse, men har en lineær pris pr zone (svarende til et blåt klippekort). Mobilklippekort i hovedstadsområdet udvides til at dækker hele Sjælland og sælges med ringzonegyldighed fra 2-8 zoner. DSB har udviklet en ny mobilklippekort-løsning til erstatning for pap 10-turskortet. DSB s 10-tursklippekort har i dag en rabat på 25 pct. ift. enkeltbilletten. Denne løsning vil måske også blive tilbudt til rejser internt på Sjælland og sælges til relationer fra 9 zoner og op. Rejser på de fremtidige Mobilklippekort skal altid koste mindst det samme som rejsekortrejser. Det forventes at mobilklippekort initialt udgør 5-10 pct. af rejserne, men at denne andel falder efterhånden som kunderne tager rejsekortet mere til sig. Zone-mobilklip Relations-mobilklip Antal zoner 2-8 zoner 9-30 zoner Pris pr. klippekort Prissætning 10 gange prisen for 2 zoner på rejsekort i Takst Sjælland. Pris for rejsekort 2 zoner gange det antal zoner man skal bruge. Børn rejser på det halve antal zoner. 10 gange prisen for en enkeltbillet til den pågældende relation minus en rabat x % rabat ift. til enkeltbilletprisen i den pågældende relation, hvor x er mindre end rabatten på en rejsekortrejse i samme relation. Børn rejser til halv pris. Tidsgyldighed Varierende gyldighed fra 1 time til 2:30 timer Tidgyldighed på fx 4 timer eller varierende afhængig af Side 5 (8)

6 Zone-mobilklip Relations-mobilklip rejselængde Rejse Pensionister Unge Gyldig til alle rejser i det pågældende antal ringzoner og tidsrum, dvs. der kan foretages retur rejse på billetten (hvis tidsgyldigheden er overholdt). Der tilbydes ikke pensionistrabat på mobilklippekort. Der tilbydes ikke ungdomsrabat på mobilklippekort. Kun gyldig til fremadskridende rejse. Der tilbydes ikke pensionistrabat på mobilklippekort. Der tilbydes ikke ungdomsrabat på mobilklippekort. 5. Pensionistprodukter Der arbejdes med følgende pensionistprodukter som overgangsordning: - Der tilbydes fortsat 25 pct. rabat på enkeltbilletter fra 4 zoner og op til pensionister, svarende til kravet i DSB s trafikkontrakt. - Pensionistrabatten tilbydes også til rejser indenfor de nuværende takstområder. - Der tilbydes endvidere et pensionistkort svarende til mimrekortet, der enten gælder til 3 valgfri zoner (gælder også på tværs af de nuværende takstområder), eller til alle zoner indenfor hvert af de tre nuværende takstområder (zone , og ), hvilket er en udvidelse i TMS. - Der tilbydes ikke pensionistrabat på rejsekort. Som det fremgår af fakta arket, så opnår pensionisterne besparelse med den harmoniserede rejsekortpris i Takst Sjælland ift. DSBtaksten. Derfor fjernes pensionistrabatten på rejsekort i Movia S og hos DSB. Sammenholdt med de nye pensionistkort til 3 zoner, samt til alle zoner i TMS, har pensionisterne fortsat betydelige rabatmuligheder. 6. Produkter til unge I første omgang opretholdes Ungdomskortet uændret ift. i dag. Gyldigheden fastsættes til alle zoner i det gamle takstområde den unge bor i (henholdsvis zone , og ). Unge der er i besiddelse af et gyldigt Ungdomskort kan rejse på børnebillet (halv pris) udenfor det takstområde, som de bor i. Dette gælder også for rejser hen over de gamle takstområdegrænser i Movia. Side 6 (8)

7 Ung-billetter hos DSB internt Sjælland udfases. Ligeledes afskaffes rabatten på kundetype Ung til lokale rejser på Sjælland. Til gengæld sænkes normalprisen på rejsekortet, så de unge fortsat kan rejse til en attraktiv pris, som de gør med DSB i dag. Fakta arket indeholder repræsentative eksempler på ungdomstaksten i dag og med Takst Sjælland. Senere indføres et nyt Ungdomskort baseret på rejsekort (fastpris)- teknologien. Der udarbejdes et selvstændigt beslutningsoplæg om et nyt Ungdomskort i løbet af Off peak-rabat Off peak-rabat omfatter i dag rejsekort-rejser indenfor de 3 takstområder. Rabatten er fastsat til 20 pct. ved påstigning (check-ind) i tidsrummene: - Hverdage før kl Hverdage mellem og Hverdag efter kl Samt hele lørdag - søndag og helligdage. I alt udgør off peak-rabatten på Sjælland ca mio. kr. i 2015, og forventes at stige til ca. 205 mio. kr. i Når der fremover tilbydes off peak-rabat til alle rejser på Sjælland stiger udgiften med ca. 29 mio. kr. Dette provenutab finansieres ved at hæve takstrækken på rejsekort marginalt. 8. Øvrige produkter Øvrige produkter omfatter Skolekort, Turistprodukter (24-timers billetter, City Pass m.fl.), gruppebilletter, skoleklassekort og institutionskort, børneguide, værnepligtskort og Tog+. De fleste af disse produkter opretholdes sådan set uændret. Dem der i dag har gyldighed til fx alle zoner i Movia H, har i Takst Sjælland gyldighed til zone , hvilket svarer til alle zoner i Movia H. Supplerende faktaark: 9. Handicap-produkter Der er udarbejdet et fakta ark om hvilke handicapprodukter, der udbydes i hhv. bus og tog, herunder handicap rejsekort. 10. Cykler Der er udarbejdet et fakta-ark der samler op omkring cykler i forskellige transportmidler, samt beskriver den harmoniserede cykeltakst, der allerede er implementeret. 11. Relation til landsdelstrafikken ( bro til Fyn ) Der er udarbejdet et særskilt faktaark om sammenhæng mellem taksterne på Sjælland og DSB s landstakster, som belyser om der opstår Side 7 (8)

8 risiko for større prismæssige uhensigtsmæssigheder ift. landsdelsrejserne. 12. Movia Syd-problemstilling Harmonisering af taksterne i Movia Syd giver et særskilt provenutab, der er anslået til mio. kr. årligt. Der er udarbejdet et selvstændigt faktaark om Movia Syd, der dels belyser omfanget af provenutab, og dels analyserer lokale løsningsmuligheder på problemstillingen. Provenutabet indhentes gennem et ændret zonekort i Movia Syd, så størrelsen på zonerne i Movia S kommer til at svare til zonestørrelsen i Movia V. 13. Indtægtsdeling Der udarbejdes et fakta ark med en gennemgang af hvilke krav Takst Sjælland stiller til indtægtsdelingsmodellen, herunder om der er behov for ændringer ift. den nuværende indtægtsdeling. 14. Erhvervskort Der ligger et fakta ark, der giver overblik over udstedelse af erhvervskort. 15. Salgssystemer Oversigt over hvilke produkter, der sælges i hvilke salgssystemer. Fakta arket er dynamisk. 16. Alle-zoners problemstilling Faktaarket belyser konsekvensen ved at ophæve alle-zoner i Movia H og V med særlig fokus på pendlerkort. 17. Takstkompetence Der skal udarbejdes et fakta ark, der bekriver takstkompetencen efter indførsel af Takst Sjælland. 18. Rammer for takstharmonisering Der er udarbejdet et fakta ark, der beskriver TBST s vurdering af rammerne for takstharmonisering i forhold til takststigningsloftet, herunder overholdelse af takststigningsloftet på tværs af selskaberne. Side 8 (8)

FAKTA ark 1 Takst Sjælland - Enkeltbilletter

FAKTA ark 1 Takst Sjælland - Enkeltbilletter Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S www.tbst.dk FAKTA ark 1 Takst Sjælland - Enkeltbilletter For enkeltbilletters vedkommende hviler Takst Sjælland på principperne i Den Landsdækkende

Læs mere

FAKTA ark 1 Takst Sjælland - Enkeltbilletter

FAKTA ark 1 Takst Sjælland - Enkeltbilletter Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S www.tbst.dk FAKTA ark 1 Takst Sjælland - Enkeltbilletter For enkeltbilletters vedkommende hviler Takst Sjælland på principperne i Den Landsdækkende

Læs mere

FAKTA ark 1 Takst Sjælland - Enkeltbilletter

FAKTA ark 1 Takst Sjælland - Enkeltbilletter Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S www.tbst.dk FAKTA ark 1 Takst Sjælland - Enkeltbilletter For enkeltbilletters vedkommende hviler Takst Sjælland på principperne i Den Landsdækkende

Læs mere

FAKTA ark 3 Takst Sjælland Pendlerkort

FAKTA ark 3 Takst Sjælland Pendlerkort Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S www. tbst.dk FAKTA ark 3 Takst Sjælland Pendlerkort Korte rejser - udstedes med påtrykte zoner til og med 8 zoner Pendlerkort, eksempel

Læs mere

FAKTA ark 16 Takst Sjælland Håndtering af alle-zonersproblemstilling

FAKTA ark 16 Takst Sjælland Håndtering af alle-zonersproblemstilling Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S www.tbst.dk FAKTA ark 16 Takst Sjælland Håndtering af alle-zonersproblemstilling Med lanceringen af Takst Sjælland ophæves reglen om, at

Læs mere

Movia Design/M. Malling Fotos: Movia/ Ulrik Jantzen, DSB, Metroselskabet/ Peter Sørensen. Sjælland samles i ét stort pendlingsområde

Movia Design/M. Malling Fotos: Movia/ Ulrik Jantzen, DSB, Metroselskabet/ Peter Sørensen. Sjælland samles i ét stort pendlingsområde Movia Design/M. Malling 06.16. Fotos: Movia/ Ulrik Jantzen, DSB, Metroselskabet/ Peter Sørensen Sjælland samles i ét stort pendlingsområde Sjælland samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland 16 er

Læs mere

Sjælland samles i ét stort pendlingsområde

Sjælland samles i ét stort pendlingsområde Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 367 Offentligt Sjælland samles i ét stort pendlingsområde Movia Design/M. Malling 05.16. Fotos: Movia/ Ulrik Jantzen DSB/René Starndbygaard Metroselskabet/

Læs mere

Af områdechef Analyser og Indtægter Peter Rosbak Juhl og centerchef Eskil Thuesen, Movia

Af områdechef Analyser og Indtægter Peter Rosbak Juhl og centerchef Eskil Thuesen, Movia Udvidet resumé Takst Sjælland 2016 Et enkelt takstsystem øst for Storebælt Af områdechef Analyser og Indtægter Peter Rosbak Juhl og centerchef Eskil Thuesen, Movia Abstrakt 10 år efter kommunalreformen

Læs mere

TAKST SJÆLLAND MIDTVEJS-MÅLING

TAKST SJÆLLAND MIDTVEJS-MÅLING TAKST SJÆLLAND MIDTVEJS-MÅLING MOVIA EPINION MARTS 24/03/17 BAGGRUND OG FORMÅL METODE Trafikselskabet Movia har i tæt samarbejde med DSB, Metro, Trafik- og Byggestyrelsen og Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

SYDTRAFIKS TAKSTER GÆLDER FRA DEN 19. JANUAR

SYDTRAFIKS TAKSTER GÆLDER FRA DEN 19. JANUAR SYDTRAFIKS TAKSTER GÆLDER FRA DEN 19. JANUAR 2014 Prisen for en rejse med Sydtrafik afhænger af mange forskellige ting. Den letteste vej til den billigste billet er rejseplanen.dk. Når du vælger din rejse,

Læs mere

Notat FORSLAG TIL TAKSTER FOR 2020

Notat FORSLAG TIL TAKSTER FOR 2020 Bilag 3.1 Notat FORSLAG TIL TAKSTER FOR 2020 Nedenfor gives en detaljeret beskrivelse af forslag til takster for 2020 indeholdende ændring af taksterne for pendlerkort i Vest, ændring af pensionistrabatten

Læs mere

Status for Takst Sjælland

Status for Takst Sjælland Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 205 Offentligt Status for Takst Sjælland Møde med medlemmer af Transportudvalget 22. februar 2017 1 Movia og Incentive Agenda Baggrunden

Læs mere

Banekonferencen Takst Sjælland. Forretningchef Eskil Thuesen

Banekonferencen Takst Sjælland. Forretningchef Eskil Thuesen Banekonferencen 2017 Takst Sjælland 1 Forretningchef Eskil Thuesen Dagens tekst - seks spørgsmål 1. Hvorfor Takst Sjælland? 2. Hvad er Takst Sjælland? 3. Hvad betød det for passagererne? 4. Hvordan reagerede

Læs mere

Udkast 23. oktober 2015

Udkast 23. oktober 2015 Udkast 23. oktober 2015 Takst Sjælland 2016 Banekonferencen 17. maj 2016 Centerchef i Movia Eskil Thuesen Områdechef i Movia Peter Rosbak Juhl Hvorfor takstharmonisering? Kritik af manglende takstharmonisering

Læs mere

TAKSTER GÆLDER FRA DEN 18. JANUAR 2015 TA MIG MED I TASKEN

TAKSTER GÆLDER FRA DEN 18. JANUAR 2015 TA MIG MED I TASKEN TAKSTER GÆLDER FRA DEN 18. JANUAR 2015 TA MIG MED I TASKEN Prisen for en rejse med Sydtrafik afhænger af forskellige ting. På rejseplanen.dk finder du let den billigste billet. Når du vælger din rejse,

Læs mere

PRISER 2018 GÆLDER FRA 18. MARTS 2018

PRISER 2018 GÆLDER FRA 18. MARTS 2018 PRISER 2018 GÆLDER FRA 18. MARTS 2018 1 Velkommen i bussen hos Sydtrafik Tak, fordi du rejser med os. I 2018 ændrer vi på vores måde at give rabatter på. Det betyder, at vi indfører rabattrin på rejsekort.

Læs mere

Takst Vest. Møde med transportordførerne. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, 6. juni 2017

Takst Vest. Møde med transportordførerne. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, 6. juni 2017 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 226 Offentligt Takst Vest Møde med transportordførerne Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, 6. juni 2017 Agenda 1. Resumé 2. Hvor

Læs mere

Ét takstområde på Sjælland

Ét takstområde på Sjælland Ét takstområde på Sjælland - Oplæg ved Trafikstyrelsen d. 08. oktober 2013 - Kontorchef Jan Albrecht Opgaven Kan der laves et sammenhængende takstsystem for Sjælland? Hvad bliver: - Kundekonsekvenser?

Læs mere

priser 2017 Gælder fra den 15. januar 2017

priser 2017 Gælder fra den 15. januar 2017 priser 2017 Gælder fra den 15. januar 2017 1 Tjek rejseplanen.dk Prisen for en rejse med Sydtrafik afhænger af forskellige ting. På rejseplanen.dk finder du let den billigste billet. Når du vælger din

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 262 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 262 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 262 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 29. marts 2017 2017-791 Notat om Hypercard, Ungdomskort og DSB Ung Kort Som forespurgt på samråd om Takst

Læs mere

Den 18. marts 2018 gennemføres en reform af takster for kørsel med kollektiv trafik i Vestdanmark.

Den 18. marts 2018 gennemføres en reform af takster for kørsel med kollektiv trafik i Vestdanmark. 08-02-2018 Kontaktperson: Kasper Sartov Larsen E-mail: ksl@sydtrafik.dk Takst Vest Den 18. marts 2018 gennemføres en reform af takster for kørsel med kollektiv trafik i Vestdanmark. Takstreformen er udarbejdet

Læs mere

ÅRS- RAPPORT SÆRLIGE RABATTER 2017

ÅRS- RAPPORT SÆRLIGE RABATTER 2017 ÅRS- RAPPORT SÆRLIGE RABATTER 2017 I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 Særlige Rabatter 2017 Rapportindhold:

Læs mere

GÆLDER FRA DEN 20. JANUAR

GÆLDER FRA DEN 20. JANUAR takster GÆLDER FRA DEN 20. JANUAR 2013 Prisen for en rejse med Sydtrafik afhænger af mange forskellige ting. Den letteste vej til den billigste billet er rejseplanen.dk. Når du vælger din rejse, kan du

Læs mere

Orientering om rejsekortet 10 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 10 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 10 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

FAKTA ark 11 Takst Sjælland - Relation til landsdelstrafikken

FAKTA ark 11 Takst Sjælland - Relation til landsdelstrafikken Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 22846117 jaa@tbst.dk www.tbst.dk FAKTA ark 11 Takst Sjælland - Relation til landsdelstrafikken Der skal være en logisk sammenhæng

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 07 Trafikstyrelsens rapport 'Fælles rejsekorttakster på Sjælland' Indstilling: Administrationen indstiller:

Politisk dokument uden resume. 07 Trafikstyrelsens rapport 'Fælles rejsekorttakster på Sjælland' Indstilling: Administrationen indstiller: Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. april 2015 Lone Keller Madsen 07 Trafikstyrelsens rapport 'Fælles rejsekorttakster på Sjælland' Indstilling: Administrationen indstiller: at bestyrelsen

Læs mere

at vedlagte takstforslag for takstområde Hovedstad i 2015 (bilag 05.1) implementeres med effekt fra den 18. januar 2015

at vedlagte takstforslag for takstområde Hovedstad i 2015 (bilag 05.1) implementeres med effekt fra den 18. januar 2015 Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 11. september 2014 Mads Lund Larsen 05 Takster 2015. Indstilling: Administrationen indstiller, at vedlagte takstforslag for takstområde Hovedstad i 2015

Læs mere

Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Pris- og zonesystemet... 3 2.1 Zoneberegning for rejser fra 2 til

Læs mere

05. Takst 2008-1. behandling. Indstilling: Direktionen indstiller, at:

05. Takst 2008-1. behandling. Indstilling: Direktionen indstiller, at: Politisk dokument med resume 05. Takst 2008-1. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, at: 1/5 Bestyrelsen der gennemføres en gennemsnitlig takststigning på 3,0 pct. i Movia s tre takstområder

Læs mere

Målrettede turistbilletter Enkeltbilletter Mobilklippekort Rejsekort. - CityPass - 24-timer billet - Flex Card og. Notat. Til: Transportministeriet

Målrettede turistbilletter Enkeltbilletter Mobilklippekort Rejsekort. - CityPass - 24-timer billet - Flex Card og. Notat. Til: Transportministeriet Notat Til: Transportministeriet Kopi til: DSB, Metroselskabet I/S, Trafikselskabet Movia, Rejsekort A/S Sagsnummer Sagsbehandler PEJ Direkte +45 36 13 18 28 Fax 36 13 18 96 PEJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 10 Justering af rejsereglerne. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 10 Justering af rejsereglerne. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. september 2012 Mads Lund Larsen 10 Justering af rejsereglerne Indstilling: Administrationen indstiller, At bestyrelsen tiltræder, at rejsereglerne

Læs mere

Fælles rejsekorttakster på Sjælland Trafikstyrelsens forslag til et enkelt og gennemskueligt takstsystem på rejsekortet

Fælles rejsekorttakster på Sjælland Trafikstyrelsens forslag til et enkelt og gennemskueligt takstsystem på rejsekortet Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 222 Offentligt Fælles rejsekorttakster på Trafikstyrelsens forslag til et enkelt og gennemskueligt takstsystem på rejsekortet Marts 2015 3 Fælles rejsekorttakster

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik

Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik August 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om harmonisering af taksterne i den kollektive

Læs mere

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål BA-BD

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål BA-BD Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 375 Offentligt TALEMANUSKRIPT Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål BA-BD Side 1 af 20 Indledning Jeg vil starte

Læs mere

PENSIONIST FÅ RABAT NÅR DU REJSER

PENSIONIST FÅ RABAT NÅR DU REJSER PENSIONIST FÅ RABAT NÅR DU REJSER 1 Kære pensionist Rabat Når du er 65 år eller derover, kan du få rabat, når du rejser. Det samme gælder også hvis du er førtidspensionist. Hvilken billettype der er bedst

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

Vejledning om takststigning i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder mv. (takststigningsloftet)

Vejledning om takststigning i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder mv. (takststigningsloftet) Vejledning om takststigning i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder (takststigningsloftet) Trafik- og Byggestyrelsen fører tilsyn med takststigningsloftet, som sikrer, at

Læs mere

REJSEKORT PRISFORKLARING

REJSEKORT PRISFORKLARING REJSEKORT PRISFORKLARING En detaljeret beskrivelse af principperne for beregning af priser med rejsekort. En mere populær forklaring kan ses på www.rejsekort.dk/brug-rejsekort/priser-for-rejser.aspx D16737

Læs mere

10. marts Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

10. marts Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn 10. marts 2017 Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Læs mere

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland 16 er navnet på en af de største reformer af priserne i den kollektive transport siden 1970 erne. I dag er der

Læs mere

Udkast 23. oktober 2015

Udkast 23. oktober 2015 Udkast 23. oktober 2015 Takst Sjælland 2016 et enkelt takstsystem øst for Storebælt Aalborg Trafikdage 22.-23. august 2016 Centerchef i Movia Eskil Thuesen og Områdechef i Movia Peter Andreas Rosbak Juhl

Læs mere

Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Pris- og zonesystemet... 4 2.1 Zoneberegning for rejser fra 2 til

Læs mere

PRISER 2019 GÆLDER FRA 20. JANUAR 2019

PRISER 2019 GÆLDER FRA 20. JANUAR 2019 PRISER 2019 GÆLDER FRA 20. JANUAR 2019 1 Velkommen i bussen hos Sydtrafik Vigtig viden Tak, fordi du rejser med os. Sydtrafik er en del af et fælles takstsystem, der dækker rej ser i Jylland og på Fyn.

Læs mere

REJSEKORT PRISFORKLARING

REJSEKORT PRISFORKLARING REJSEKORT PRISFORKLARING En detaljeret beskrivelse af principperne for beregning af priser med rejsekort. En mere populær forklaring kan ses på www.rejsekort.dk/brug-rejsekort/priser-for-rejser.aspx D16737

Læs mere

Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Pris- og zonesystemet... 4 2.1 Zoneberegning for rejser fra 2 til

Læs mere

REJSEKORT PRISFORKLARING

REJSEKORT PRISFORKLARING REJSEKORT PRISFORKLARING En detaljeret beskrivelse af principperne for beregning af priser med rejsekort En mere populær forklaring kan ses på wwwrejsekortdk/brug-rejsekort/priser-for-rejseraspx D16737

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik. Referat

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik. Referat Dato: 15. november 2016 Initialer: mec Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Referat Tid: Fredag den 11. november 2016 kl. 13.30-15.00 Sted: Hotel Skibelund Krat, Skibelund Krat 4, 6600 Vejen Medlemmer: Jesper Frost

Læs mere

REJSEKORT PRISFORKLARING

REJSEKORT PRISFORKLARING REJSEKORT PRISFORKLARING En detaljeret beskrivelse af principperne for beregning af priser med rejsekort. En mere populær forklaring kan ses på www.rejsekort.dk/brug-rejsekort/priser-for-rejser.aspx D16737

Læs mere

Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Pris- og zonesystemet... 4 2.1 Zoneberegning for rejser fra 2 til

Læs mere

Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget

Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 365 Offentligt Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S

Læs mere

12. januar Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

12. januar Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn 12. januar 2017 Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn Vejledning brug af kort og billetter i bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Læs mere

Strategi for fremtidig betjening og billettering på Vestbanen.

Strategi for fremtidig betjening og billettering på Vestbanen. Bestyrelsesmøde, den 29. juni 2011 Dagsordensnr.: 46/11, bilag nr.: 1 J.nr.: 30 90 01 2 11 Troels Keilgaard Strategi for fremtidig betjening og billettering på Vestbanen. Formålet med dette notat er at

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: Klageren: 8800 Viborg

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: Klageren: 8800 Viborg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0137 Klageren: XX 8800 Viborg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. 2 kontrolafgifter på hhv. 750 og 375 kr. for at mangle en zone på mobilbillet.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. 2 kontrolafgifter på hhv. 750 og 375 kr. for at mangle en zone på mobilbillet. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0301 Klageren: XX på egne vegne og på vegne af sønnen YY 2100 Kbh. Ø Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21263834

Læs mere

Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af rejsekort

Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af rejsekort rejsekort Maj 2018 Summary for brugerundersøgelsen Mulighed for at købe rejsekort, for at tanke op, tilgængeligheden af kortlæsere i busser og på stationer

Læs mere

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til

Læs mere

VURDERING AF DE FIRE PRISMODELLER

VURDERING AF DE FIRE PRISMODELLER Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 157 Offentligt (01) Bilag 2 VURDERING AF DE FIRE PRISMODELLER 5. januar 2014 VI FJERNER GÆTVÆRK FRA BESLUTNINGER INDLEDNING 2 Baggrund og struktur i rapport

Læs mere

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik.

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik. Information Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230 pris er20 13 midttrafik.dk Indhold Side Priser Øst, Syd og Midt 3 Favrskov Hedensted Horsens

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet forkerte zoner på mobilperiodekort. Stefan Krehbiel (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. grundet forkerte zoner på mobilperiodekort. Stefan Krehbiel (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0338 Klageren: XX 1358 København K Indklagede: DSB S-tog A/S CVRnummer: 25 05 00 53 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. Februar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. Februar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik Februar 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 19/2014 om harmonisering

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende zone på periodekort.

Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende zone på periodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0121 Klageren: XX på vegne af YY 2000 Frederiksberg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører:

Læs mere

Takst Sjælland takstharmonisering. Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen 24. april 2018 Lone Keller Madsen, Movia

Takst Sjælland takstharmonisering. Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen 24. april 2018 Lone Keller Madsen, Movia Takst Sjælland takstharmonisering Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen 24. april 2018 Lone Keller Madsen, Movia (lkm@moviatrafik.dk) Agenda Kort præsentation af kollektiv trafik i Danmark Hvorfor

Læs mere

5 Flere takstområder i bus

5 Flere takstområder i bus 5-1 5 Flere takstområder i bus 5.1 Takstområdekoder På billetmaskiner på lokale og regionale ruter i Takstområde ØST og Vest angives ved et tal i hvilket takstområde, en billet eller et kort er udstedt.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik. Dagsorden

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik. Dagsorden Dato: 4. november 2016 Initialer: ug Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Fredag den 11. november 2016 kl. 13.00-14.30 Sted: Hotel Skibelund Krat, Skibelund Krat 4, 6600 Vejen Medlemmer: Jesper Frost

Læs mere

Tjek om dit kort skal ændres. & zone. Nye takster og nyt zonesystem

Tjek om dit kort skal ændres. & zone. Nye takster og nyt zonesystem Tjek om dit kort skal ændres Takst & zone Nye takster og nyt zonesystem Nye zoner & nye takster Den 15. januar ændrer Sydtrafik sit zonesystem. Mange zoner ændrer størrelse, og i nogle områder bliver der

Læs mere

Guide til dig der ønsker at rejse på pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi

Guide til dig der ønsker at rejse på pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi Guide til dig der ønsker at rejse på pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi I denne folder finder du hjælp til de vigtigste trin når du køber et pendlerkort, og hvordan du bestiller pendler kombi

Læs mere

Takstgrænserne er markeret med en rød streg på DSB zonekortet.

Takstgrænserne er markeret med en rød streg på DSB zonekortet. Gyldig fra 0. januar 0 Om priser og rabatter DSB Zonekort DSB Pendlerkort til og fra Hovedstadsområdet Om priser og rabatter Priserne for billetter og kort til rejser med DSB s tog afhænger af, om du på

Læs mere

REJSEKORT PRISFORKLARING

REJSEKORT PRISFORKLARING REJSEKORT PRISFORKLARING En detaljeret beskrivelse af principperne for beregning af priser med rejsekort. En mere populær forklaring kan ses på www.rejsekort.dk/brug rejsekort/priser for rejser.aspx D16737

Læs mere

5 Takst og billettering

5 Takst og billettering 5 Takst og billettering 5.1 Takstpolitik De fleste trafikselskaber har målsætninger, som indebærer, at man ønsker flest mulige passagerer. Takstpolitikken er et vigtigt instrument til at få opfyldt denne

Læs mere

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort 4. februar 2 0 15 Summary for brugerundersøgelsen Brugernes holdning til rejsekortet er overordnet på niveau med sidste års undersøgelse. Dette

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende forevisning af billet. Billet efterfølgende

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende forevisning af billet. Billet efterfølgende AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0161 Klageren: XX 4400 Kalundborg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

DSF s transportnotat 2013

DSF s transportnotat 2013 DSF s transportnotat 2013 Transportnotatet beskriver den kollektive transport i hovedtræk, samt studerendes brug heraf og prisudviklingen i de seneste år. Desuden beskrives de ændringer det medfører, at

Læs mere

CHAUFFØR- UDVALGSMØDE

CHAUFFØR- UDVALGSMØDE 26-04-2017 CHAUFFØR- UDVALGSMØDE 24. April 2017 26-04-2017 BESTYRELSEN Bestyrelsen Er begejstret for vores APP Periodekort på App Vil have en engelsk version Al billet- og kvalitetskontrol i Midttrafik

Læs mere

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 09 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

Rejsekort Præsentation og status ITS Norge Elektronisk billettering 28.09.2010 Bjørn Wahlsten, administrerende direktør for Rejsekort A/S

Rejsekort Præsentation og status ITS Norge Elektronisk billettering 28.09.2010 Bjørn Wahlsten, administrerende direktør for Rejsekort A/S Rejsekort Præsentation og status ITS Norge Elektronisk billettering 28.09.2010 Bjørn Wahlsten, administrerende direktør for Rejsekort A/S 28.09.2010 IA Hvad er rejsekort? Et trådløst smartcard: billet

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet forkert zone på mobilperiodekort.

Kontrolafgift på 750 kr. grundet forkert zone på mobilperiodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0315 Klageren: XX 2300 København S Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Rejsekort rejseregler øst for Storebælt Gældende fra 18. januar 2011

Rejsekort rejseregler øst for Storebælt Gældende fra 18. januar 2011 Rejsekort rejseregler øst for Storebælt Gældende fra 18. januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Rejseregler for rejser med rejsekort...2 1.1 Rejsekorts dækning...2 1.2 Lokale rejser og rejser mellem takstområder...2

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0255 Fax 7262 6790 nzj@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder

Læs mere

Information til chauffører i Midttrafiks område

Information til chauffører i Midttrafiks område 2 Information til chauffører i Midttrafiks område 1 3 4 5 6 7 8 9 10 VOKSEN Fra uge 20 kan kunderne købe billetter og klippekort med Midttrafik app og som print-selv på midttrafik.dk Velkommen til Midttrafik

Læs mere

Movia. Cvr. nummer: 29 89 65 69. Hun [kontrolløren] overhørte samme samtale med hospitalet og jeg kan bekræfte dette i min mobiltelefon.

Movia. Cvr. nummer: 29 89 65 69. Hun [kontrolløren] overhørte samme samtale med hospitalet og jeg kan bekræfte dette i min mobiltelefon. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0124 Klageren: XX 1620 København V Indklagede: Movia Cvr. nummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for at rejse i metroen i spærretiden.

Kontrolafgift på 750 kr. for at rejse i metroen i spærretiden. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0223 Klageren: XX 2960 Rungsted Kyst Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Ankenævnets

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet køb af mobilbillet efter påstigning

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet køb af mobilbillet efter påstigning AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2019-0086 Klageren: XX 2300 København S Indklagede: DSB CVRnummer: 25 05 00 53 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr. grundet

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Købt billet med for få zoner i billetautomat. Kunne ikke se om billetten havde påtrykt 2 eller 3 zoner.

Kontrolafgift på 750 kr. Købt billet med for få zoner i billetautomat. Kunne ikke se om billetten havde påtrykt 2 eller 3 zoner. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0147 Klageren: XX 2300 København S Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVR nummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet

2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet Bilagsoversigt Pkt. Dagsordensoverskrift og bilagstitler (klik på bilagstitlen) 1 Forsøg med incitament i kontrakter om buskørsel 2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet

Læs mere

Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området

Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området Rejsekort 28. maj 2013 I de følgende spørgsmål bedes du vurdere en række forhold vedr. kollektiv trafik. Du bedes svare på en skala fra 1-5, hvor 1

Læs mere

Strategi for billetprodukter

Strategi for billetprodukter Strategi for billetprodukter Pernille Jørgensen Dok.nr. 2370920 10.05.2012 / Køge Målsætninger for strategi for billetprodukter Trafikselskaberne har følgende målsætninger ved brugen af billetplatforme:

Læs mere

ÅRS- RAPPORT SÆRLIGE RABATTER 2016

ÅRS- RAPPORT SÆRLIGE RABATTER 2016 ÅRS- RAPPORT SÆRLIGE RABATTER 2016 I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 Særlige Rabatter 2016 Rapportindhold:

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2010

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2010 Rapportering om udviklingen i - April 2010 28. april 2010 3 Rapportering om udviklingen i Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2010 vedrørende udviklingen i takster,

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2011

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2011 Rapportering om udviklingen i - April 2011 1. april 2011 3 Rapportering om udviklingen i Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2011 vedrørende udviklingen i takster,

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. August 2015

Beretning til Statsrevisorerne om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. August 2015 Beretning til Statsrevisorerne om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik August 2015 BERETNING OM HARMONISERING AF TAKSTERNE I DEN KOLLEKTIVE TRAFIK Indholdsfortegnelse 1. Introduktion og konklusion...

Læs mere

Metro Service anmodede den 20. januar 2015 klageren om at indsende en kopi af hendes månedskort

Metro Service anmodede den 20. januar 2015 klageren om at indsende en kopi af hendes månedskort AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0039 Klageren: XX 2300 KBH S Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Rejsekort rejseregler for Sydsjælland og Lolland-Falster

Rejsekort rejseregler for Sydsjælland og Lolland-Falster Rejsekort rejseregler for Sydsjælland og Lolland-Falster Gældende fra 10. februar 2010 Rejsekort A/S Indholdsfortegnelse Borgergade 14, 3. DK 1300 København K 1 Rejseregler for rejser med rejsekort...2

Læs mere

Kortlæsere og automater Prototyper

Kortlæsere og automater Prototyper Kortlæsere og automater Prototyper Hans Ege, Hovedstadens Udviklingsråd 4. sept 2006 1 Visionen: Enkelt at bruge Kort til al kollektiv trafik i Danmark (inklusiv Øresund) Samme system i hele landet Ensartede

Læs mere

ÅRS- RAPPORT SÆRLIGE RABATTER 2015

ÅRS- RAPPORT SÆRLIGE RABATTER 2015 ÅRS- RAPPORT SÆRLIGE RABATTER 2015 I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 Særlige Rabatter 2015 Rapportindhold:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for slidt periodekort, hvor zonenumre på stamkort var ulæselige.

Kontrolafgift på 750 kr. for slidt periodekort, hvor zonenumre på stamkort var ulæselige. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0172 Klageren: XX 2800 Kongens Lyngby Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for slidt periodekort,

Læs mere

5 Takst og billettering

5 Takst og billettering 5 Takst og billettering 5 Takst og billettering... 1 5.1 Takstpolitik... 1 5.1.1 Elementer i takstsystemerne... 1 5.1.2 Prisberegning... 2 5.1.3 Takststruktur... 2 5.1.4 Billetter og rabatter... 3 5.1.5

Læs mere

Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger kollektiv transport mindst 1 gang i kvartalet

Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger kollektiv transport mindst 1 gang i kvartalet Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger kollektiv transport mindst 1 gang i kvartalet Rejsekort 15. dec 2014 Summary for befolkningsundersøgelse! I forhold til 2013, synes en større

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0070 Klageren: XX på vegne af ægtefællen YY 2800 Kgs. Lyngby Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift

Læs mere

At Movia og Fjord-bus gennemfører et forsøg med medtagning af cykler i busserne på linje 600S.

At Movia og Fjord-bus gennemfører et forsøg med medtagning af cykler i busserne på linje 600S. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. december 2009 JKP 11 Forsøg med medtagning af cykler på 600S Indstilling: Det indstilles At Movia og Fjord-bus gennemfører et forsøg med medtagning

Læs mere