Notat til indstillingen på TMU- møde d. 25. april om byggesagen på Liflandsgade 15

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat til indstillingen på TMU- møde d. 25. april om byggesagen på Liflandsgade 15"

Transkript

1 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat til indstillingen på TMU- møde d. 25. april om byggesagen på Liflandsgade Sagsnr Dokumentnr Advokaten for bygherren i byggesagen på Liflandsgade 15 har den 19. april 2016 sendt en redegørelse til medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget. Redegørelsen indeholder bl.a. henvisning til to afgørelser fra Natur- og Miljøklagenævnet vedrørende henholdsvis Provstevej 5, som er omfattet af lokalplan nr. 261, Provstevej, og Blågårdsgade 26, som er omfattet af lokalplan nr. 32 Gartnergadekaréen. Forvaltningen oplyser, at indstillingen om at give byggetilladelse til det ansøgte projekt på Liflandsgade 15, og dispensere fra lokalplanen, efter forvaltningens vurdering er i overensstemmelse med de to afgørelser. Ifølge planloven kan kommunen dispensere fra bestemmelser i en lokalplan, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Afgørelsen vedrørende Provstevej 5 omhandler opførelse af ungdomsboliger. Det fremgår af afgørelsen, at den planlagte struktur i en lokalplan, herunder fordeling mellem friarealer og bebyggede arealer, udgør en del af lokalplanens principper. Dispensationen fra lokalplanens bestemmelse om friarealer, som er givet i sagen, er derfor ophævet som ugyldig. Afgørelsen vedrørende Blågårdsgade 26 omhandler opførelse af en tilbygning til en eksisterende butik. I sagen mindskes ejendommens friareal med ca. 230 m 2, således at ejendommens fremtidige friareal bliver 46 m 2, svarende til ca. 1,5 %. I forbindelse med det ansøgte etableres ca. 333 m 2 fælles hævet opholdsareal på taget af den eksisterende butik og tilbygningen. Det fremgår af afgørelsen, at der kan dispenseres fra lokalplanens bestemmelse om friareal, uanset at friarealprocenten også efter etableringen er mindre end forudsat i lokalplanen, da der etableres arealer til erstatning for de reducerede friarealer på terræn. I sagen om Liflandsgade 15 skal der dispenseres fra lokalplanens bestemmelse om friareal, fordi der ikke etableres 50 % friareal på terræn, som kræves ifølge lokalplanen. Som kompensation etableres der hævet opholdsareal 1,5 m over terræn og fælles tagterrasse. Friareal på terræn og opholdsareal vil samlet udgøre ca. 50 % af etagearealet. På den baggrund er det forvaltningens vurdering, at der kan dispenseres fra lokalplanens bestemmelse om friareal. Anne-Sofie Degn Serviceområdechef

2 Københavns Kommune Att.: Medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget (11 i alt) Njalsgade 13, Vær København S Dato: Vores ref.: Sekretær: 19. april se/hd Helle Dyrberg hd@tblaw.dk FINN ANDERSEN JØRGEN BRAMMER PETER BOE CHRISTENSEN SØREN ELLERBÆK STEFAN SCHØNEMANN JAKOBSEN PEDER SØLBECH LARSEN JØRGEN MAKHOLM KAREN MARIE DYEKJÆR STEFAN NIELSEN SABRINA DAM HANS HENRIK RIBER KONGENSGADE 58, ESBJERG SYDBANK A/S CVR-nr tbjmail@tblaw.dk TLF. (+45) FAX (+45) Vedr.: Projekt Liflandsgade - ansøgning om byggetilladelse Liflandsgade 15, 2300 København S matr. nr. 26 l Sundbyvester, København Som advokat for Liflandsgade 15 ApS, CVR-nr (bygherren), repræsenteret ved direktør Roald Vedelgart, skal jeg tillade mig at fremsende nærværende redegørelse direkte til Teknik og Miljøudvalgets medlemmer, idet jeg finder det at betydning, at Udvalgets medlemmer kender til det, der er hændt i sagen indtil nu. Jeg håber, at henvendelsen vil blive opfattet positivt. Det var oprindeligt hensigten at anmode om foretræde for Udvalget umiddelbart før mødet den 25. april 2016, men ud fra ønsket om, at Udvalgets medlemmer får en fyldestgørende redegørelse for forløbet, har jeg tilladt mig at sende nærværende redegørelse, da jeg ikke vurderer, at et foretræde af få minutters varighed vil kunne give medlemmerne samme indsigt i sagen. Anparterne i selskabet Liflandsgade 15 ApS blev købt af min klient Roald Vedelgarts selskab Vega Invest A/S, CVR-nr af sælger Eriksen Invest, Risskov ApS, CVR-nr med overtagelsesdag den 1. juni Selskabet ejer grunden matr. nr. 26 l Sundbyvester, København, hvor bygningen skulle opføres. Lokalplan nr. 151 var gældende for området, jf. bilag 1.

3 side 2 En forudsætning for at byggeriet kunne realiseres var, at Liflandsgade 15 ApS kunne erhverve et mindre grundareal benævnt del nr. 5 af matr. nr. 26 af Sundbyvester København. Kommunen havde afgivet et betinget salgstilbud herom, betinget af Københavns Kommunes Økonomiudvalgs og Borgerrepræsentations godkendelse. Denne godkendelse blev meddelt, og Liflandsgade 15 ApS købte derfor arealet af kommunen. Roald Vedelgart ønskede selvfølgelig en form for sikkerhed for, at boligprojektet, som sælger havde udviklet i selskabet, også kunne gennemføres. Dertil blev der i handlen vedlagt den som bilag 2 til nærværende brev nævnte dispensation, dateret den 25. november 2013, hvilket altså var forudsætningen for købet af selskabet indeholdende Liflandsgade projektet. Som det fremgår af brevet, var det en forudsætning for projektets gennemførelse, at Liflandsgade 15 ApS erhvervede ovennævnte areal fra Kommunen. Grundstykket var oprindeligt ejet af Boligforeningen VIBO, som var forpligtet til at overskøde arealet til kommunen i forbindelse med byggeri på tilstødende arealer, som så efterfølgende blev solgt til selskabet af kommunen. Ifølge dispensationsskrivelsen, bilag 2, blev følgende meddelt: - Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 130, men dispensation til bebyggelsesprocent ca Friarealet skal være i størrelsesordenen 50 % af boligetagearealet, men dispensation til friarealsprocent på ca. 31. Det bemærkes, at der allerede på dette tidspunkt havde været høring om dispensationsadgangen i perioden fra 27. september 2013 til 29. oktober De indsigelser, der fremkom, er refereret og kommenteret af kommunen i bilag 2. Det var i øvrigt Boligforeningen VIBO, som fremsatte indsigelser mod byggeriet. Boligforeningen, som var forpligtet til at sælge det mindre stykke jord til kommunen for, at projektet kunne realiseres. I tillid til ovennævnte principgodkendelse af projektet, erhvervede min klient kapitalen i Liflandsgade 15 ApS, og selskabet købte det lille stykke jord af kommunen som VIBO skulle sælge til kommunen.

4 side 3 Herefter blev der indgået entrepriseaftale med totalentreprenøren NJ-Gruppen A/S, Odense, som herefter påtog sig detaljeprojektering og myndighedsbehandling. NJ-Gruppen A/S indsendte herefter ansøgning om byggetilladelse den 27. januar Ansøgningen omhandlede i det væsentligste anmodning om samme dispensationer som allerede var meddelt i føromtalte principgodkendelse, nemlig: - overskridelse af bebyggelsesprocenten på 185, - et reduceret friareal, 42 % mod lokalplankrav om 50 % (nu var der sket en forøgelse af friarealerne i forhold til det tidligere fra 31 % til 42 %), - ændret tagkonstruktion (fladt tag mod skrå tagplader), - 4 etager + penthouse, - øget husdybde 10,4 m mod lokalplanens 10,0 m. I samarbejde med byggesagskontoret blev der også udfærdiget forslag om mindre overdækning/udhus til cykelparkering, samt godkendelse af bygningsmaterialer, arkitektonisk udformning, farve m.v., og endelig var - en partiel overskridelse af bygningshøjden med ca. 1 meter på grund af elevator/trappeopgang nødvendig. Der blev holdt flere møder med byggesagsbehandleren herom. I september måned 2015 kom der en afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet vedrørende muligheden for dispensation fra kravet om friarealer, der gjorde, at der ikke kunne meddeles byggetilladelse. Sagen omhandlede et andet byggeri og en anden lokalplan. Afgørelsen af 23. september 2015 vedlægges nærværende brev som bilag 3. Heraf fremgår det på side 5, 5. sidste afsnit: ""Den planlagte struktur, herunder fordeling mellem friarealer og bebyggede arealer, udgør en del af lokalplanens principper,." og videre: "Natur- og Miljøklagenævnet finder, at den meddelte dispensation fra lokalplanen med henblik på at gennemføre det ansøgte byggeprojekt, indebærer en generel fravigelse af den i lokalplanen fastlagte struktur. Københavns Kommune har således ikke haft hjemmel i planlovens 19, stk. 1, til at meddele dispensation fra Lokalplan nr. 261 som sket." Den 27. oktober 2015 meddeler Københavns Kommune, at man som følge af afgørelsen kun ser 3 muligheder: i) afvente yderligere dialog mellem Naturstyrelsen og kommunen, ii) anmode om en ny lokalplan, iii) tilpasse projektet således at krav til friareal overholdes.

5 side 4 Da projektet nu havde været under vejs næsten et år, entreprenøren havde reserveret elementer etc., alt i tillid til den første principgodkendelse, er det klart, at tidsfaktoren var et afgørende moment. Bygherren valgte derfor selvfølgelig løsning iii), og entreprenøren gik straks i gang med at tilpasse projektet. Man valgte helt overordnet set at droppe penthouselejlighederne, og ændrede dette areal til tagterrasse i stedet for til de kommende beboere, hvorefter det konstateres, at bebyggelsesprocenten blev yderligere reduceret til 172 %, samt hvilket er væsentligt at kravet til friarealsprocent (50) nu var overholdt. Derved kunne man så konstatere, at det, som fortsat krævede dispensation, var: - overskridelse af bebyggelsesprocenten med nu 172 % mod lokalplanens 130 %, - fladt tag (tagterrasse) i stedet for skråt tag, - 4 etager + tagterrasse, - øget husdybde på 10,4 m mod lokalplanens 10,0, - øget højde på ca. 1 m ved elevator/trappetårn. Herefter meddelte byggesagsbehandleren, at sagen på ny skulle i høring, hvilket skete den 26. januar 2016 altså 1 år efter, at ansøgning om byggetilladelse blev indsendt. Et væsentlig fortolkningsbidrag i relation til kommunens dispensationsmulighed fremkommer imidlertid ved en ny afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet den 9. februar 2016, som omhandlede en dispensation i Gartnergadekarreen i relation til lokalplan nr. 32. Afgørelsen vedhæftes som bilag 4 til nærværende brev. Her blev der klaget over meddelt dispensation, som omhandlede netop overskridelse af bebyggelsesprocenten fra 130 til 289, samt at man ikke kan medregne tagterrasse i beregningen af friarealsprocenten. Dertil fremkom yderligere bemærkninger. Natur- og Miljøklagenævnet meddeler på side 5 for neden følgende:

6 side 5 "Natur- og Miljøklagenævnet finder, at kommunen har hjemmel til at dispensere fra lokalplanens bestemmelser om bebyggelsens omfang og udformning, det vil sige fra bestemmelserne om bebyggelsesprocent, højde, etageantal, husdybe og tagudformning, samt fra bestemmelserne om bebyggelsens placering,." og videre: "I nærværende sag, hvor der til erstatning for friarealer på terræn, etableres hævede opholdsarealer og parkering til henholdsvis biler og cykler under terræn, og hvor der således er etableret arealer til erstatning for de reducerede friarealer på terræn, finder nævnet, at der er hjemmel til at dispensere fra lokalplanens 9, stk. 1, uanset at friarealprocenten også efter etableringen er mindre en forudsat i 9, stk. 1." Natur- og Miljøklagenævnet giver herefter ikke medhold i klagen. Denne afgørelse ser bygherren som en klar opblødning af den foregående afgørelse (bilag 3) i relation til kommunens mulighed for at dispensere, og er vel en ganske god dokumentation for, at kommunens tidligere meddelte dispensation særligt efter at man i samarbejde har tilrettet projektet - bør være helt i overensstemmelse med gældende praksis ooo0ooo----- Der fremkom som følge af naboorientering nogle høringssvar. Disse høringssvar omhandlede i det væsentligste bebyggelsesprocenten, men det, der "fyldte mest", var beboernes "tab" af grønt område. Indsigelserne var af meget generel karakter, for eksempel: - området er allerede tæt bebygget. Der var således ingen konkrete indsigelser mod bebyggelsesprocenten. En væsentlig del af indsigelserne går på, at beboerne mister det grønne areal. Én benævner det som deres "grønne lunge". Der gøres opmærksom på, at beboerne har benyttet arealet til grønt opholdsområde, og man har benyttet arealet meget, for eksempel til grill areal, hundeluftning og ikke mindst rygeareal. Der har også været initiativ fra beboere med havekasser. Som bilag 5 til nærværende brev vedhæftes et foto af arealet. Nu har beboerne ikke noget retskrav på at benytte det grønne areal al den stund, at arealet er en byggegrund og ikke ejes af beboerne. Det er selvfølgelig ærgerligt for beboerne, at de ikke

7 side 6 længere vederlagsfrit vil kunne benytte arealet som værende eget rekreativt område, men arealet tilhører nu en gang ikke de omkringboende. En meget væsentlig del af indsigelserne går på dette. Der er dog også positive tilkendegivelser. Efter min klients opfattelse er der ikke tale om retlige relevante indsigelser, og indsigelserne burde ikke føre til, at dispensationerne som anført ikke bør meddeles. Entreprenøren fremsendte den 25. februar 2016 redegørelse til kommunen om bygherrens syn på indsigelserne, jf. bilag 6. Sagen giver anledning til stor bekymring hos bygherren, og ikke mindst entreprenøren, og der har været anvendt uforholdsmæssigt mange ressourcer på at forsøge at få sagen i mål i øvrigt helt i samarbejde med kommunen. Konklusionen må være, at bygherren på baggrund af den meddelte dispensation fra 2013, Natur- og Miljøklagenævnets opblødning af praksis, og indsigelsernes manglende retlige relevans har en forventning om at sagen nu bør nyde fremme. Jeg skal ikke undlade at gøre opmærksom på, at advokat Cecilie Rust fra Bech-Bruun har været konsulteret i sagen som værende advokat med stor lokalindsigt og betydelig kendskab til dispensationspraksis, og det er holdningen, at hvis sagen ikke nyder fremme, er der overvejelser om hvorvidt lighedsprincippet er fulgt, da man er bekendt med, at andre projekter ikke har lidt samme skæbne som dette, men tværtimod opnået dispensationerne. Der er et begrundet håb om, at Teknik og Miljøudvalgets medlemmer følger kommunens indstilling som bygherren finder er "helt efter bogen", idet bemærkes, at kommunens sagsbehandler til stadighed har meddelt, at man er meget positive over for projektet. Jeg skal venligst udbede mig et referat af det på mødet passerede. Kopi af nærværende med bilag tilstilles Teknik- og Miljøforvaltningen, bygningskonstruktør Neel Kringelbach. Bilag 1 Lokalplan nr Bilag 2 Brev af 25. november 2013 fra Københavns Kommune til Catalyst Architects I/S. Bilag 3 Afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet af 23. september Bilag 4 Afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet af 9. februar Bilag 5 Foto af det omhandlede areal.

8 side 7 Bilag 6 Redegørelse fra NJ-Gruppen A/S til Københavns Kommune af 25. februar Med venlig hilsen Søren Ellerbæk Direkte se@tblaw.dk + bilag

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale.

Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 3. maj 2019 Bilag 5 til høringssvar I forbindelse med byggeansøgning om indretning af i alt 32 ungdomsboliger og etablering tagterrasse

Læs mere

Til Teknik og Miljøudvalget, Københavns Kommune, Købehavns Rådhus. Byggeriet på Provstevej 5, København NV

Til Teknik og Miljøudvalget, Københavns Kommune, Købehavns Rådhus. Byggeriet på Provstevej 5, København NV Til Teknik og Miljøudvalget, Københavns Kommune, Købehavns Rådhus Byggeriet på Provstevej 5, København NV side 1 / 4 Bispebjerg Lokaludvalg har fulgt sagen nøje fra start. Vi har også tilkendegivet vores

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation fra Lokalplan nr. 261 til opførelse af ungdomsboliger på ejendommen Provstevej 5

AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation fra Lokalplan nr. 261 til opførelse af ungdomsboliger på ejendommen Provstevej 5 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. september 2015 J.nr.: NMK-33-03120 KlageID: 75177 Ref.: HO-NMKN AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26.

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 04-09-2017 Bilag 9 Nebraskavej 26 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger.

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20. maj 2015 Orientering Vi har modtaget et byggeprojekt som er omfattet af lokalplan og servitut og herefter følger en beskrivelse af hvilke bestemmelser,

Læs mere

Afvigelser fra lokalplanenn Dispensationsansøgningen omfatter afvigelse fra følgende bestemmelser:

Afvigelser fra lokalplanenn Dispensationsansøgningen omfatter afvigelse fra følgende bestemmelser: Bilag 2 Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 29, Tovelillevej 35, Kong Volmers Vej 14 og 15, Amager Strandvej 160 samt interessegrupper 23-03-2012 Sagsnr. 2012-24482 Dokumentnr. 2012-172958

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 19. september 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Dato: Vores ref.: Sekretær: 6. juni pbc/jha Jutta Hansen Andresen

Dato: Vores ref.: Sekretær: 6. juni pbc/jha Jutta Hansen Andresen E-MAIL: byogudvikling@kolding.dk Kolding Kommune Att.: By- og udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding FINN ANDERSEN JØRGEN BRAMMER PETER BOE CHRISTENSEN SØREN ELLERBÆK STEFAN SCHØNEMANN JAKOBSEN

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 3. november 2017 Bilag 2 Høringsbrev Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes dispensation fra områdets lokalplan til at opføre et sommerhus på 40 m 2 på ejendommen Rosendalvænget 27

AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes dispensation fra områdets lokalplan til at opføre et sommerhus på 40 m 2 på ejendommen Rosendalvænget 27 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 08. juli 2015 J.nr.: NMK-33-02901 KlageID: 63500 og 66444 Ref.: SSC/LOBOR AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes dispensation

Læs mere

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 23-07-2015 Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen Sagsnr. 2015-0145742 Dokumentnr. 2015-0145742-4 Svar til Lokaludvalget vedr.

Læs mere

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse.

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse. Teknik- og Miljøforvaltningen Høring i henhold til forvaltningsloven Københavns Kommune har modtaget en ansøgning om dels nedrivning af en del af eksisterende bebyggelse på ejendommen matrikelnr: 28 Emdrup,

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 22. marts 2018 Sagsnummer: 703525 Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 31. maj 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 9 Sundbyvestervej 105 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 21. juli 2017 modtaget en ansøgning

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. december 2012 J.nr.: NMK-33-00697 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen

Læs mere

Kontornotits. Emne: Orienteringspunkt vedrørende Michael Bergs klage over opførelse af 8 lejligheder på Teglgårdsvej 34

Kontornotits. Emne: Orienteringspunkt vedrørende Michael Bergs klage over opførelse af 8 lejligheder på Teglgårdsvej 34 Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Dato 20. februar 2014 Sagsnr. 13/16333 Sagsbehandler Helena Kjær Direkte telefon 79 30 16 36 E-mail hewk@kolding.dk Emne: Orienteringspunkt vedrørende Michael

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-00865 Ref.: HO AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering

Læs mere

Afslag på ansøgning om byggetilladelse og nedrivningstilladelse på Nr. Allé 10, 7400 Herning

Afslag på ansøgning om byggetilladelse og nedrivningstilladelse på Nr. Allé 10, 7400 Herning Anette Kusk Advokat (H) LL.M., Partner ak@abel.dk Herning Kommune Byplanudvalget Torvet 5 7400 Herning Sekretær: Jane Kirk 89 31 90 42 jk@abel.dk Att.: Hans Eghøj bjghe@herning.dk Marius Reese bekmr@herning.dk

Læs mere

Nyt projekt for. Sagsnr. om, at der gives 295 Nørre. Kvarter, danne baggrund 30. august. Københavns. med glas og stål bilag. Mod dagslys i gården.

Nyt projekt for. Sagsnr. om, at der gives 295 Nørre. Kvarter, danne baggrund 30. august. Københavns. med glas og stål bilag. Mod dagslys i gården. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Nyt projekt for Frederiksberggade 38 Teknik- og Miljøforvaltningen orienterer Tekniken bygningg med butik og og Miljøudvalget

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 8 Koreavej 8 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 23. august 2017 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 19. juni 2017, at der skal gives afslag på et ansøgt dobbelthus på Kaldæavej 4.

Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 19. juni 2017, at der skal gives afslag på et ansøgt dobbelthus på Kaldæavej 4. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 04-09-2017 Sagsnr. 2017-0250829 Bilag 1 Kaldæavej 4 Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 19. juni 2017, at der skal gives afslag

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 20-09-2017 08:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 20-09-2017 08:00 1 (Åben) Meddelelser fra formanden

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Tanja Troelsen. Hej Tanja. Hermed svar.

Tanja Troelsen. Hej Tanja. Hermed svar. Tanja Troelsen Fra: Oliver Grundahl [oliver@oga.dk] Sendt: 27. februar 2017 14:16 Til: Tanja Troelsen Cc: Liv Mørk Johannessen Emne: SV: Nyt dobbelthus ved tilbygning til eksisterende enfamilieshus, Knuthenborgvej

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri Følager 13

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri Følager 13 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 25-08-2016 Sagsnr. 2016-0277288 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 448-1 i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri

Læs mere

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse.

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 17-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 11 Knuthenborgvej 11 Teknik- og Miljøudvalget har den 27. marts 2017 besluttet, at der skulle

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 10 Tybjergvej 61 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 6. august 2017 modtaget en ansøgning

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 20. marts 2019 NAOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 3. januar 2019 Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Dispensationer i Ørestad City Nord og Ørestad Syd Forvaltningen

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 20. april 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr

Sagsnr Dokumentnr Ejere, lejere og brugere Nørrebrogade 205-209 D, Nørrebrogade 194-218, Baldersgade 2, Bragesgade 1-5, Bragesgade 2-4, Farumgade 1-15, Farumgade 4-6, Esromgade 1-15 samt interesseorganisationer og lignende

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning af bebyggelsen på Kirkepladsen

AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning af bebyggelsen på Kirkepladsen Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. september 2014 J.nr.: NMK-33-02317 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning

Læs mere

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen.

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen. Sag nr.: Mødedato: 4. november 2009 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2009/42238 Sagsbehandler: jql Ansøgning om opførelse af nyt enfamiliehus. Pileurtvej 16, Rødding Baggrund Viborg Kommune har modtaget

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 29-09-2017 Sagsnr. 2017-0249573 Dokumentnr. 2017-0249573-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse

Læs mere

Høringssvar angående Lokalplanforslag "Scala" vedtaget af borgerrepræsentationen den 31. maj 2012

Høringssvar angående Lokalplanforslag Scala vedtaget af borgerrepræsentationen den 31. maj 2012 SENDT VIA KØBENHAVNS KOMMUNES HJEMMESIDE Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Københavns Rådhus 1595 København V Høringssvar angående Lokalplanforslag "Scala" vedtaget af borgerrepræsentationen

Læs mere

Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny beboelsesbygning på adressen Rådmandsgade 32.

Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny beboelsesbygning på adressen Rådmandsgade 32. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 29. oktober 2015 edoc: 2015-0086554 Høring i henhold til forvaltningsloven Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation fra Lokalplan 261 med tillæg 1 til etablering af dagligvarebutik på Rentemestervej 17

AFGØRELSE i sag om Københavns Kommunes dispensation fra Lokalplan 261 med tillæg 1 til etablering af dagligvarebutik på Rentemestervej 17 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. november 2015 J.nr.: NMK-33-03205 og NMK-33-03206 KlageID: 84836 og 85274 Ref.: KAGRA-NMKN AFGØRELSE i sag om Københavns

Læs mere

Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 "Teglværkshavnen.

Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 Teglværkshavnen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Niels E. Bjerrum, MB Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 "Teglværkshavnen. 4. oktober 2017 Sagsnr.

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 18. december 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes tilladelse til opførelse af et nyt enfamiliehus på Gammel Holtevej 123

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes tilladelse til opførelse af et nyt enfamiliehus på Gammel Holtevej 123 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. november 2014 J.nr.: NMK-33-02635 Ref.: TISOM AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes tilladelse til opførelse af et nyt

Læs mere

Bemyndigelser fra 1992 og 2013 om dobbelthuse i områder med villaservitutter

Bemyndigelser fra 1992 og 2013 om dobbelthuse i områder med villaservitutter KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Borgerrepræsentationen Bemyndigelser fra 1992 og 2013 om dobbelthuse i områder med villaservitutter Borgerrepræsentationen skal

Læs mere

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014 Postadresse Personlig henvendelse Jammerbugt Kommune Team Byg Toftevej 43 Lundbakvej 5 9440 Aabybro 9490 Pandrup Tlf. 72577777 Fax 72578888 tm@jammerbugt.dk Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: 20130768

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet kan ikke give medhold i klagen over Vordingborg Kommunes ovennævnte afgørelse af 9. juli 2012.

Natur- og Miljøklagenævnet kan ikke give medhold i klagen over Vordingborg Kommunes ovennævnte afgørelse af 9. juli 2012. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 11. december 2013 J.nr.: NMK-33-01382 Ref.: MJE-NMKN AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommunes påbud om fjernelse af en afblænding

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 29. november 2017 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Bilag 2. Sagsnr Dokumentnr Udkast til Administrationsgrundlag

Bilag 2. Sagsnr Dokumentnr Udkast til Administrationsgrundlag KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 2 Udkast til Administrationsgrundlag Formål Dette notat beskriver administrationsgrundlaget for afgørelser om dispensation til

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

Henvendelser fra myndigheder og andre offentlige instanser

Henvendelser fra myndigheder og andre offentlige instanser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 5 - Notat om henvendelser Endelig vedtagelse af lokalplan Grøndalsvængets Skole, Bispebjerg Forslag til lokalplan Grøndalsvængets

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 4.07 (Bytoften, Gjøl), 3.1 til udstykning af tre parcelhusgrunde.

Dispensation fra Lokalplan 4.07 (Bytoften, Gjøl), 3.1 til udstykning af tre parcelhusgrunde. Holmsø Huset A/S Håndværkervej 7 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65, Erritsø 7000 Fredericia att. Niels Chr. Brix E-mail: ncb@energinet.dk 18. oktober 2016 edoc: 2016-0240559

Læs mere

Bebyggelse må ikke gives en højde, der overstiger 13 meter over det omgivende terræn, jf. 6.2.

Bebyggelse må ikke gives en højde, der overstiger 13 meter over det omgivende terræn, jf. 6.2. Allerød Kommune Forvaltningen Plan og Byg Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk NABOORIENTERING Matr. nr. 4bc Lillerød By, Lillerød, Fritz Hansens Vej 23, Teater

Læs mere

Bygherre KPC København har i mail af 24. april 2012 kommenteret indsigelserne.

Bygherre KPC København har i mail af 24. april 2012 kommenteret indsigelserne. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Bilag 1. Notat om indsigelser Henvendelser i forbindelse med dispensation fra. bestemmelser i lokalplan nr. 425 Krimsvej på ejendommen

Læs mere

Svar på politikerspørgsmål vedrørende Lersø Parkallé. Kære Niels E. Bjerrum,

Svar på politikerspørgsmål vedrørende Lersø Parkallé. Kære Niels E. Bjerrum, KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Niels E. Bjerrum, MB Svar på politikerspørgsmål vedrørende Lersø Parkallé 18. maj 2018 Sagsnr. 2018-0129076 Dokumentnr. 2018-0129076-2 Kære

Læs mere

Åben. BYPLANUDVALGET Ekstraordinær dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 3.

Åben. BYPLANUDVALGET Ekstraordinær dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 3. Ekstraordinær dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 3. september 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

Sagsnr Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune. Dokumentnr

Sagsnr Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 08-02-2017 Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune Størstedelen af de københavnske villagrunde er i forbindelse med udstykning ved århundredets begyndelse blevet pålagt

Læs mere

Bilag 8B. Notat om gårdhaveprojekt i Puggaardsgadekarréen. 3. september Sagsnr

Bilag 8B. Notat om gårdhaveprojekt i Puggaardsgadekarréen. 3. september Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 8B Notat om gårdhaveprojekt i Puggaardsgadekarréen Nedenfor ses forvaltningens svar på de spørgsmål, som Gudrun Bierregaard stiller

Læs mere

Kommunen kan med hjemmel i planlovens 43 vælge at håndhæve servitutterne, men er ikke forpligtet til det.

Kommunen kan med hjemmel i planlovens 43 vælge at håndhæve servitutterne, men er ikke forpligtet til det. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 10. oktober 2017 Bemyndigelser i tilknytning til villaservitutter Borgerrepræsentationen har den 24. august 2017 godkendt: at Magistratens

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-33-02535 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre (sendt til Mandag den 2. januar 2017

Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre (sendt til Mandag den 2. januar 2017 Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre (sendt til kmv@hvidovre.dk) 1 Mandag den 2. januar 2017 Høringssvar på ændring af kommuneplan for erhvervsområdet 1E3 Jeg har modtaget

Læs mere

Der kan dog opstilles lav skiltning ved de enkelte virksomheder efter byrådets nærmere anvisning.

Der kan dog opstilles lav skiltning ved de enkelte virksomheder efter byrådets nærmere anvisning. MCDONALD'S DANMARK ApS Falkoner Alle 20 2000 Frederiksberg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. juni 2015 J.nr.: NMK-33-02996 Ref.: CANEL AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes byggetilladelse af 11. februar 2015

Læs mere

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen.

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri Til ejere og lejere i ejendommen 3. oktober 2013 edoc: 2013-0179424 Orientering Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om dispensation til, i den

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. september 2014 J.nr.: NMK-33-02251 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 19. februar 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 Krimsvej

Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 Krimsvej KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 06-07-2015 Sagsnr. 2015-0137435 Dokumentnr. 2015-0137435-1 SUPPLERENDE HØRING Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

I 8.5 i lokalplanen fastlægges det, at der må bygges i 2 etager på den pågældende ejendom.

I 8.5 i lokalplanen fastlægges det, at der må bygges i 2 etager på den pågældende ejendom. Grundejerforeningen Gartnervænget v/ Grethe Seekjær grethe@sary.dk Dato: 8. august 2013 Byggesagsnr.: BYGGESAG-2013-0228 Journalnr.: 13/14668: 622270 Vedrørende tilbygning til rækkehus Vedrørende opførelse

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 4. april 2019 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Center for Bygninger modtog den 17. juni 2016 ansøgning om opførelse af en tilbygning til beboelse på ejendommen Rentemestervej

Center for Bygninger modtog den 17. juni 2016 ansøgning om opførelse af en tilbygning til beboelse på ejendommen Rentemestervej Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 8. juli 2016 edoc: 2014-0253163 Orientering Center for Bygninger modtog den 17. juni 2016 ansøgning om opførelse af en tilbygning til beboelse på ejendommen

Læs mere

TILLÆGSREFERAT PLAN & MILJØUDVALGET

TILLÆGSREFERAT PLAN & MILJØUDVALGET TILLÆGSREFERAT PLAN & MILJØUDVALGET den 27.04.2009 Afbud Freddie Madsen (O) SAGSOVERSIGT 9 Sagsid 2009-8222 Ny lagerbygning ved Valsemøllen, Havnegade 58, Esbjerg... 3 PUNKTER PÅ LUKKET MØDE Side 2 af

Læs mere

Dispensationen indebærer, at der gives tilladelse til, at der på ejendommen Pirupvejen 1, Blokhus indrettes butik og kontor.

Dispensationen indebærer, at der gives tilladelse til, at der på ejendommen Pirupvejen 1, Blokhus indrettes butik og kontor. Jonna Gerner Meyer Nielsen Engvejen 61 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia

KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia 3. oktober 2013 Sagsident: 13/12151 Sagsbehandler: Britt Hald Haderslev Kommune EB Plan og Ejendomsudvikling Rådhuscentret

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af lokalplanområdet som helhed.

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af lokalplanområdet som helhed. Steen Gaarden mail@multi-mal.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 23-01-2013

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 53 til tilbygning på matr.nr. 1æl Slettegård, Hjortdal, beliggende Slettestrandvej 146, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 53 til tilbygning på matr.nr. 1æl Slettegård, Hjortdal, beliggende Slettestrandvej 146, 9690 Fjerritslev. Ejeren af Slettestrandvej 146 9690 Fjerritslev Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363

Læs mere

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området.

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 1 Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Ørestads Boulevard 4-5 Svend Aukens Plads 1, 3, 5, 7, 9 og 11 Njalsgade 58,

Læs mere

Høringsbrev om ændring af vejudlæg

Høringsbrev om ændring af vejudlæg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejere af matr. nr. 57, 123a, 123c, 647, 648, 649, 950, 1367 og 1379 Utterslev, København 23-02-2017 Sagsnr. 2017-0102970 Dokumentnr.

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til enfamiliehus

Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til enfamiliehus Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Tegnestuen Anders Lohse Strandvejen 279 2920 Charlottenlund Dato: 04.06.2014 Sagsnr: 2014-0160 Kontakt Jørn Uldall Byggesagsbehandler Direkte tlf. 4849 2464

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 1.78 Bispehaven etape II, boligområde ved Hovensvej, Aabybro

Dispensation fra Lokalplan 1.78 Bispehaven etape II, boligområde ved Hovensvej, Aabybro Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 09-07-2007 Sagsnr.: 1849-14929 Dispensation fra

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes forbud efter planlovens 14 mod nedrivning af bevaringsværdig bebyggelse på ejendommen Nørre Allé 10

AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes forbud efter planlovens 14 mod nedrivning af bevaringsværdig bebyggelse på ejendommen Nørre Allé 10 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 10. april 2014 J.nr.: NMK-33-02169 Ref.: HO-NMKN AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes forbud efter planlovens 14 mod nedrivning

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0037 li. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. EDC Bent Nielsen A/S Græsted Hovedgade 4a 3230 Græsted

Klagerne. J.nr. 2011-0037 li. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. EDC Bent Nielsen A/S Græsted Hovedgade 4a 3230 Græsted 1 København, den 30. juni 2011 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Bent Nielsen A/S Græsted Hovedgade 4a 3230 Græsted Nævnet har modtaget klagen den 28. februar 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 151 ang. eksisterende læhegn på ejendommen matr. nr. 41f Hune By, Hune, beliggende Peder Nielsensvej 2, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Lokalplan 151 ang. eksisterende læhegn på ejendommen matr. nr. 41f Hune By, Hune, beliggende Peder Nielsensvej 2, 9492 Blokhus. Hugo Skjødt Pr. mail - se liste Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk 21-12-2011

Læs mere

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. februar 2017 Etageboligbebyggelse, Nørre Allé 78/Lollandsgade 3, Aarhus C Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet

Læs mere

Advokaterne Foldschack & Forchhammer har på vegne af Fonden Fristaden Christiania anmodet om byggetilladelse til tilbygningen.

Advokaterne Foldschack & Forchhammer har på vegne af Fonden Fristaden Christiania anmodet om byggetilladelse til tilbygningen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign 26-11-2013 Til ejere, lejere og brugere Ulla Månsson, Mælkebøtten 119 Jesper Lindkvist Haun, Mælkebøtten 117 Camilla J. Strøm, Mælkebøtten

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning.

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning. 1 - Partshøring TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Vedr.: Matrikel nr.: Sagsnr.: Partshøring Ejendommen Bredgade

Læs mere

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale Til ejer og interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk

Læs mere

3. Der må ikke opføres yderligere udhusbebyggelse på ejendommen. (drivhus er undtaget).

3. Der må ikke opføres yderligere udhusbebyggelse på ejendommen. (drivhus er undtaget). Claus Sørensen Dorthe Smidt Bystrædet 1 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018.

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. december 2018 Bilag 2 Naboorienteringer Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. Naboorientering - Ørestad City

Læs mere

Indstilling. Langenæs Allé 14, Århus C Langenæs Bageriet - opførelse af drive-in bageri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Tidligere beslutninger

Indstilling. Langenæs Allé 14, Århus C Langenæs Bageriet - opførelse af drive-in bageri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Tidligere beslutninger Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 17. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Langenæs Allé 14, Århus C Langenæs Bageriet - opførelse af drive-in

Læs mere

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. december 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at ombygge ejendommen Randersvej

Læs mere

Jammerbugt Kommune meddeler hermed dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4, zone 2, 6 stk. 6 til ombygning af ovenstående ejendom.

Jammerbugt Kommune meddeler hermed dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4, zone 2, 6 stk. 6 til ombygning af ovenstående ejendom. Vita Andersen Bakkevej 19 8670 Låsby Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk 19-03-2010

Læs mere

BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN

BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN Horten Advokat Henriette Soja Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 167649 BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN 1. OPDRAG Stevns Kommune har bedt Horten om at vurdere,

Læs mere

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området.

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Ørestads Boulevard 4-5 Svend Aukens Plads 1, 3, 5, 7, 9 og 11 Njalsgade 58, 60, 62,

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 53 ang. højde på ejendommen matr. nr. 1NF Slettegård, Hjortdal, beliggende Havbakkevej 4, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 53 ang. højde på ejendommen matr. nr. 1NF Slettegård, Hjortdal, beliggende Havbakkevej 4, 9690 Fjerritslev. Ansøger Indsiger Interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365

Læs mere

Jagtvej 171. Bilag 6. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra 28. februar til 19. marts 2012

Jagtvej 171. Bilag 6. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra 28. februar til 19. marts 2012 Jagtvej 171 Bilag 6 Forslag til lokalplan i supplerende høring I denne pjece kan du læse om ændring af det projekt, der ligger til grund for det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og om dine muligheder

Læs mere

1. november Sagsnr Bilag 7 - Notat om parkering. Dokumentnr

1. november Sagsnr Bilag 7 - Notat om parkering. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 1. november 2018 Bilag 7 - Notat om parkering Notatet redegør nærmere for lovgrundlaget ved etablering af tagboliger i forhold til

Læs mere