Social- og Sundhedsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget"

Transkript

1 Social- og Sundhedsudvalget Tirsdag den 8. maj 2007 kl På Tune Landboskole Medlemmer: Kai O. Svensson (F) Hanne Iversen (A) Jette Andersen (A) Kirsten Stuckert (V) Liselott Blixt (O)

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side S1. Valg af næstformand...2 S2. Orientering...3 S3. Årsrapporter for kontraktstyrende institutioner...4 S4. Status på kvalitetsudvikling på ældreområdet S5. Prognose over plejeboligbehov...9 S6. 18 sager, tilskud til socialt arbejde...10 S7. Fornyelse af aftalen om 100 pct. kommunal anvisning af boliger i Askerød...16 S8. Svar fra Statsforvaltningen Sjælland på henvendelse til tilsynet fra Lejernes LO om lovligheden af s praksis vedrørende boliganvisning...18 S9. Kalender...20

3 Side 2 Ikke til stede: Hanne Iversen Dagsorden der er offentlig tilgængelig S1. Valg af næstformand edoc sagsnummer: Baggrund Det Konservative Folkeparti i Greve Byråd har i forbindelse med omkonstituering ønsket, at Hanne Iversen indtræder i Social- og Sundhedsudvalget i stedet for Lisbeth Ploug. Lisbeth Ploug har været næstformand i Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsgrundlag Der skal på baggrund af ovenstående foretages valg af næstformand i Social- og Sundhedsudvalget. Beslutning: Kai O. Svensson indstillede Jette Andersen som næstformand. Liselott Blixt indstillede Kirsten Stuckert som næstformand. Afstemningsresultat: 2 stemmer til Kirsten Stuckert og 2 til stemmer til Jette Andersen. Pga. Hanne Iversens fravær var der stemmelighed punktet kommer på næste møde i Social- og Sundhedsudvalget. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

4 Side 3 S2. Orientering Administrationen orienterer om: a) notat om timepriser i det personlige budget. b) Orientering om indgåelse af kontrakter på vikarservice i Hjemmeplejen. På Social- og Sundhedsudvalgets møde den 1. februar 2007 besluttede udvalget, at sende vikarservicen i Hjemmeplejen i udbud samt at opgaven ikke skulle sendes i EU-udbud, for ikke at forlænge tidsprocessen yderligere. Formanden for Social- og Sundhedsudvalget har den 20. april 2007 besluttet, at følge indstillingen i evalueringsrapport "Udbud på vikarservice til " af 19. april Denne er vedlagt som Bilag 1. har dermed indgået kontrakt med følgende leverandører fra den 15. maj 2007: Delaftaler 1 - sygeplejersker: a) primær leverandør: Salix b) sekundær leverandør: Forenede Service Delaftale 2 - Social- og Sundhedsassistenter, Social- og Sundhedshjælpere, plejehjemsassistenter, hjemmehjælpere, sygehjælpere og rengøring/servicemedarbejdere: a) primær leverandør: Salix b) sekundær leverandør: Forenede Service. Indgåelse af kontrakterne betyder, at kommunen bibeholder nuværende leverandør, men til en besparelse på omkring 13% svarende til 3,1 mio. kr. med et estimeret forbrug på 24 mio. kr. pr. år. har ikke forpligtet sig til at aftage vikarservice for 24 mio. kr., da behovet for vikarer til en hver tid afhænger af kommunens egen mulighed for at dække vagter. c) Til orientering er vedlagt en kvartalsstatistik, som fremover vil følge budgetopfølgninger, men da det kan være relevant med tallene som baggrund i kommende budgetdrøftelser er statistikken vedlagt denne dagsorden. Beslutning: Orienteringen blev taget til efterretning. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

5 Side 4 S 3 Årsrapporter for kontraktstyrende institutioner edoc sagsnummer: S2/ , S1/ , S1 02/05/06 Baggrund har siden 1997 benyttet intern kontraktstyring. Grundidéen med kontraktstyring er, at institutionerne stilles over for en række resultatkrav, som de skal opfylde. Formålet med kravene er at synliggøre institutionernes arbejde samtidig med, at de skal bruges til udvikling af institutionernes service. For at kunne leve op til resultatkravene, gives institutionerne en større selvstændighed ledelsesmæssig og økonomisk kompetence. Beslutningsgrundlag Inden for Social- og Sundhedsforvaltningens område er fire institutioner omfattet af kontraktstyring: Greverne, Hjemmeplejeområde Greve Syd Lokalcentrene Hedebo og Møllehøj, Hjemmeplejeområde Greve Nord Strandcentret samt Hjemmeplejeområde Greve Midt Nældebjerg plejecenter. Af s kontraktmanual fremgår det, at kontraktinstitutionerne er forpligtet til at afrapportere på deres kontrakt via en årsrapport. Årsrapporterne er her vedlagt som bilag til Social- og Sundhedsudvalgets efterretning. Øvrige forhold Lederne af de pågældende institutioner er til stede for besvarelse af eventuelle spørgsmål. Bilag: 1. Årsrapport 2006 for Bifrost 2. Årsrapport 2006 for Hjemmeplejens område Syd Lokalcentrene Hedebo og Møllehøj 3. Årsrapport 2006 for Hjemmeplejens område Nord Strandcentret 4. Årsrapport 2006 for Hjemmeplejens område Midt Nældebjerg 5. Årsrapport for Tandplejen 2006 (behandles også af Børne- og ungeudvalget) Bilagene er alene vedlagt til Social- og Sundhedsudvalgets og Ældrerådets medlemmer, men kan ses i dagsordenen på kommunens hjemmeside, Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Social- og Sundhedsudvalget tager årsrapporterne til efterretning. Beslutning:

6 Side 5 Årsrapporterne taget til efterretning. Spørgsmål til Hjemmeplejens rapporter vil blive besvaret på næste møde. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

7 Side 6 S4. Status på kvalitetsudvikling på ældreområdet edoc sagsnummer S1/ , S2/ , S3/ , S3/ Baggrund Socialudvalget vedtog den 25. november 2004 en plan for Kvalitetsudvikling på ældreområdet Udvalget vedtog i marts 2005 en tilhørende handle- og tidsplan for Kvalitetsudvikling på ældreområdet I sagen indgik, at der i hele planens løbetid aflægges en halvårlig planstatus for Socialudvalget. Pr. 1. januar har planen, på grund af organisationsændring i, skiftet navn til Kvalitetsudvikling for Pleje & Omsorg og Sundhed Status indeholder hver gang en redegørelse for, hvordan der er arbejdet på de enkelte projekter siden sidste status og for den kommende tids projektaktiviteter en opdatering af den overordnede tidsplan en status på forbrug af midler fra den afsatte pulje på 1 mio. kr. om året til finansiering af planens udviklingsprojekter Beslutningsgrundlag Hermed fremlægges Status 4 pr. april 2007 på handle- og tidsplan for Kvalitetsudvikling for pleje & omsorg og Sundhed (Bilag 1). Der er siden status 3 iværksat et nyt projekt Effektivitetsundersøgelse i hjemmeplejen i henhold til Social- og sundhedsudvalgets beslutning pr. den 5. september (S4/ ). Siden status 3 er følgende projekter afsluttet, hvoraf en del er overgået til drift: Projekt FoKUS, projekt Velfærdssamtaler ved sygdom, projekt skriftlig kommunikation og dokumentation, projekt Samarbejdsbog, projekt Reorganisering af demensindsatsen, projekt Analyse og beskrivelse af ny personalesammensætning til praktiske opgaver på plejecentrene samt madproduktion/ køkkenanalyse. Yderligere oplysninger om disse projekter findes i handle- og tidsplanen for kvalitetsudviklingsplanen Status 5 og kommende rapporter vil blive opdelt i 2: Først en gennemgang af igangværende projekter og hernæst en oversigt over afsluttede projekter. Det fremgår af handle- og tidsplanen (bilag 1), hvilke projekter der er afsluttet og afrapporteret ved aflæggelsen af status 5. Tidsplan Kvalitetsudvikling på ældreområdet gælder i 4 år, til og med år Nærværende Status 4 følges op af Status 5, der forelægges for Socialog Sundhedsudvalget i oktober 2007.

8 Side 7 Tidsplanen for de enkelte projekter indgår i den overordnede tidsplan (findes bagest i bilag 1). Af denne fremgår, hvilke projekter der er i gang, hvor længe der arbejdes på projekterne, hvilke projekter der er afsluttet og hvilke der påbegyndes senere. Konsekvenser I forbindelse med Budget blev der fra 1. januar 2005 afsat 1 mio. kr. om året i en 4 års periode til realisering af Kvalitetsudviklingsplanen. Heraf er kr. afsat til medarbejderrettede aktiviteter og afsat til borgerrettede aktiviteter. Midler fra puljen kan løbende frigives efter godkendelse af Social- og sundhedsudvalgets formand med efterfølgende afrapportering til Social- og Sundhedsudvalget om puljeforbruget. Dette sker 2 gange årligt i forbindelse med status på tids- og handleplanen for Kvalitetsudviklingsplanen. Der er fri overførselsadgang mellem de enkelte budgetår. Der er overført kr. fra 2006 til I forbindelse med budgetopfølgning 1, 2007, blev det besluttet at reducere kvalitetsudviklingspuljen med kr. i Dette betyder at der i 2007 er et samlet beløb på kr. til rådighed. Faste bevillinger fra puljen Udover de kr. der afsættes til sundhed for medarbejdere, er der fast afsat midler til den løbende udgivelse af personalebladet Udviklingsnyt. Der forventes et årligt forbrug hertil på cirka kr. Bevillinger 2007: Som led i beslutningen om at iværksætte en undersøgelse af hjemmeplejen i 2007 besluttede Social- og Sundhedsudvalget, at udgifterne på ca kr. til ekstern konsulentbistand ved undersøgelsen skal finansieres af kvalitetsudviklingspuljen. Der er ikke frigivet yderligere midler i 2007 pr. 24. april Bilag 1. Skema over projekter indeholdt i kvalitetsudviklingsplanen, forår Handle- og tidsplan for Kvalitetsudvikling for pleje & omsorg og sundhed , status 4, forår Status på forbrug af puljen til Kvalitetsudvikling for pleje & omsorg og sundhed , april 2007 Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Social- og Sundhedsudvalget tager Status 4 for Kvalitetsudvikling for Pleje & Omsorg og Sundhed og forbrug af puljen til efterretning.

9 Side 8 Beslutning: Taget til efterretning. Centerchef Jakob Bigum Lundberg oplyste, at udgifterne til projekt FOKUS beløber sig til ca. 1,1 mio. kr. for s vedkommende. Derudover har modtaget kr. til finansiering af projektet. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

10 Side 9 S5 Prognose over plejeboligbehov edoc sagsnummer: Baggrund Social- og Sundhedsudvalget får en gang om året forelagt prognoser over det fremtidige behov for pleje- og ældreboliger i. Socialudvalget fik senest forelagt prognosen på mødet 2. maj Beslutningsgrundlag Prognosen er udarbejdet på baggrund af det aktuelle behov for boliger pr. 20. april 2007, og er fremskrevet i forhold til den senest udarbejdede befolkningsprognose pr. 1. januar I boligbehovsprognosen indgår: 1. Belægning på de eksisterende ældreboliger og permanente boliger på plejecentrene. De midlertidige boliger på plejecentrene indgår ikke i prognosen. 2. De færdigvisiterede borgere på venteliste til de nævnte boligtyper. Heri er medregnet borgere fra andre kommuner, der er visiteret til en bolig i, men fratrukket borgere fra Greve Kommune, der er visiteret til en bolig i en anden kommune. 3. Antallet af borgere fra andre kommuner er i prognosen holdt konstant i alle årene og altså ikke fremskrevet efter befolkningsprognosen. 4. Nældebjergs planlagte udbygning med 24 permanente plejeboliger. Udbygningen forventes afsluttet foråret 2008, og boligerne er her medregnet fra De planlagte boliger for psykisk og fysisk handicappede i Freyas Kvarter indgår ikke i prognosen. Konsekvenser Befolkningsprognosen viser blandt andet at: - Antallet af borgere over 67 år forventes at stige med 72 % over de næste10 år - fra til borgere. Forventningen sidste år var 81 % - fra til borgere. - Antallet af borgere over 80 år forventes at stige med 55 % over de næste 10 år - fra til borgere. Forventningen sidste år var 48% - fra til borgere. Boligbehovsprognosen viser blandt andet at: - Behovet for ældreboliger forventes at stige fra 248 nu til 346 i 2017, svarende til at antallet af borgere på venteliste forøges fra 38 til 146. Sidste år var det tilsvarende tal 320 i 2016 svarende til en venteliste på106 i Behovet for permanente boliger på plejecentrene forventes at stige fra 257 nu til 369 i 2017, svarende til at antallet af borgere på venteliste vil forøges fra 39 nu til 126 i Sidste år var det tilsvarende tal 352 i 2016 svarende til en venteliste på 101 i 2016.

11 Side 10 En oversigt over befolkningsudviklingen, boligfordelingen og boligbehovsprognosen opgjort i hvert af årene fra 2007 til 2017 findes i bilaget. Øvrige forhold Behovet for især at udbygge plejeboligkapaciteten skærpes af, at Folketinget den 21. marts 2006 ændrede almenboligloven således, at kommunen senest fra 1. januar 2009 skal tilbyde ældre, der har behov for det, en plejebolig senest to måneder efter at de er blevet optaget på ventelisten. Garantien gælder dog ikke, hvis de vælger en bestemt plejebolig eller et bestemt plejecenter. Det skal nævnes, at en mindre venteliste til boligerne ikke er tegn på overkapacitet. Ventelisten vil bl.a. afspejle, at der er borgere, der takker nej til den først tilbudte bolig (ca. 6,5 % ved den seneste opgørelse). Der er en lidt mindre efterspørgsel på ældreboliger i Tune og på plejeboliger på Hedebo og Møllehøj bl.a. pga. beliggenheden i forhold til offentlig transport. Dog viser prognosen stadig, at der udover udvidelsen af Nældebjerg, forventes at blive behov for at udvide kapaciteten indenfor de næste 5-6 år. Samlet set understreger boligbehovsprognosen betydningen af det planarbejde, som Social- og Sundhedsudvalget har igangsat, hvor næste skridt omfatter en besigtigelsestur den 15. maj Bilag Prognose over behovet for ældre- og plejeboliger Administrationens indstilling: Administrationen indstiller at, Social- og Sundhedsudvalget tager prognosen til efterretning. Beslutning: Taget til efterretning. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

12 Side 11 S6 18 sager, tilskud til socialt arbejde edoc sagsnr S2/ , S6/ , S5/ , S2/ , S1/ , S3/ , S3/ Baggrund Den 1. marts 2007 var der frist for ansøgninger om tilskud til frivilligt socialt arbejde i. Ved ansøgningsfristen havde kommunen modtaget i alt 28 ansøgninger. 18-udvalget har behandlet ansøgningerne og udarbejdet anbefalinger til Social- og Sundhedsudvalgets behandling, jf. bilag 1. På mødet den 10. april 2007 fremsatte Social- og Sundhedsudvalget ønske om afklaring af en række spørgsmål og udskød derfor behandling af hele sagen til det næste møde. Social- og Sundhedsudvalget ønskede desuden en oversigt over udbetalte 79 midler, se bilag 2. På mødet den 27. september 2006 besluttede Social- og Sundhedsudvalget at gennemføre en delvis sammenlægning af 65-puljen (nu 79-puljen) og 115-puljen (nu 18-puljen), jf. S3/ Det betyder at 18-puljen i 2007 tilføres ekstra ,- kr. fra 79-puljen. Det samlede budget for 18-puljen i 2007 er således ,- kr. I forbindelse med den delvise sammenlægning af puljerne vedtog Social- og Sundhedsudvalget desuden en revideret frivillighedspolitik for Greve Kommune, således at målgruppen nu også inkluderer førtids- og folkepensionister og lægger særlig vægt på at støtte forebyggende og aktiverende formål, jf. bilag udvalget blev i samme forbindelse udvidet med en repræsentant fra Ældrerådet og består således af: én repræsentant fra Ældrerådet, to repræsentanter fra foreningerne samt tre repræsentanter fra administrationen. Beslutningsgrundlag 18-udvalget indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at der gives følgende tilsagn og afslag: Ansøger Ansøgt beløb Bevilling 1. Regionen Sjællands Idrætsforening Ahorn 5.000, ,- 2. Stomiforeningen COPA 8.000,- 0,- 3. Hegnsgårdens Klippe- og Hyggeklub ,- 0,- 4. Ældretræf ved KIF Gymnastik , ,- 5. Dansk Blindesamfund Østsjælland 2.000, ,- 6. Scleroseforeningen i Greve og Solrød , ,-

13 Side Greve Sogns Menighedspleje 8.000, ,- 8. NAL (Nøddegården-Aspegården-Løngårdens Senior ,- 0,- og Pensionistklub) 9. Storkøbenhavns Tegnsprogsforening af , ,- 10. DUT, Det Udgående Team , ,- 11. Sydkystens Slægtshistoriske Forening ,- 0,- 12. Langagergård Nyttehaverne 6.500,- 0,- 13. Foreningen Kildebrønde Sogns Pigekor 8.500,- 0,- 14. Bøgehegnet II Sydbo ,- 0,- 15. EDB Værkstedet, Aktivhuset Olsbækken 8.000, ,- 16. LO Faglige Seniorer Greve-Solrød 3.500,- 0,- 17. Bedre Psykiatri (Roskilde Amt) , ,- 18. PTU Roskilde Kreds 3.200, ,- 19. Greve Kongelige Bridgeklub 8.000,- 0,- 20. Alzheimerforeningen i Roskilde Amt , ,- 21. Askerødprojektet / Hundige Kirke , ,- 22. Børns Vilkår , ,- 23. Greve Pensionist-svømmere 5.000,- 0,- 24. Landsforeningen for laryngectomerede 2.000,- 0,- 25. LEV kreds 7.000, ,- 26. Angstforeningen , ,- 27. Osteporoseforeningen Afdeling Roskilde 2.850,- 0,- 28. Hegnets Venner ,- 0, , ,- Konsekvenser Det samlede budget til formålet i 2007 er kroner. Ifølge Socialudvalgets beslutning i maj 2005 (S12/ ) er Greve- Lænken blevet bevilget et fast årligt tilskud på ,- kroner i tre år (2005, 2006 og 2007) Udover det indstillede tilskudsbeløb, forventes endvidere en udgift i forbindelse med det årlige dialogmøde mellem Social- og Sundhedsudvalget og de frivillige sociale organisationer og foreninger den 10. september Udgifterne i forbindelse med sidste års arrangement var ca ,- kr. Hertil kommer ,- kr., der uddeles i forbindelse med kommunens frivillighedspris.

14 Side 13 Til disposition ved næste ansøgningsrunde i september 2007 vil der herefter være ,- kr. Budget i ,- Fast tilskud Greve-Lænken ,- Indstillinger 18-udvalget ,- Dialogmøde efterår ,- Frivillighedspris ,- Restbeløb ,- Øvrige forhold Udviklingskonsulent Katrine Riisgaard Pedersen deltager i mødet under dette punkt. Bilag 18-udvalgets indstillinger til bevillinger til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18. Notat af april Oversigt over 79 udbetalinger marts Kopi af 18-ansøgningerne med bilag. Er sendt ud til udvalgets medlemmer. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Social- og Sundhedsudvalget godkender, at der gives tilsagn og afslag som foreslået af 18-udvalget. Beslutning: Administrationens indstilling godkendt med følgende ændringer: Ansøger Ansøgt beløb Bevilling 1. Regionen Sjællands Idrætsforening Ahorn 5.000, ,- 2. Stomiforeningen COPA 8.000,- 2500,- 3. Hegnsgårdens Klippe- og Hyggeklub ,- 0,- 4. Ældretræf ved KIF Gymnastik , ,- 5. Dansk Blindesamfund Østsjælland 2.000, ,- 6. Scleroseforeningen i Greve og Solrød , ,- 7. Greve Sogns Menighedspleje 8.000, ,- 8. NAL (Nøddegården-Aspegården-Løngårdens Senior- og Pensionistklub) 2.500,- 0,-

15 Side Storkøbenhavns Tegnsprogsforening af , ,- 10. DUT, Det Udgående Team , ,- 11. Sydkystens Slægtshistoriske Forening ,- 0,- 12. Langagergård Nyttehaverne 6.500,- 0,- 13. Foreningen Kildebrønde Sogns Pigekor 8.500,- 0,- 14. Bøgehegnet II Sydbo , ,- 15. EDB Værkstedet, Aktivhuset Olsbækken 8.000, ,- 16. LO Faglige Seniorer Greve-Solrød 3.500,- 0,- 17. Bedre Psykiatri (Roskilde Amt) , ,- 18. PTU Roskilde Kreds 3.200, ,- 19. Greve Kongelige Bridgeklub 8.000,- 0,- 20. Alzheimerforeningen i Roskilde Amt , ,- 21. Askerødprojektet / Hundige Kirke , ,- 22. Børns Vilkår , ,- 23. Greve Pensionist-svømmere 5.000,- 0,- 24. Landsforeningen for laryngectomerede 2.000, ,- 25. LEV kreds 7.000, ,- 26. Angstforeningen , ,- 27. Osteporoseforeningen Afdeling Roskilde 2.850,- 1500,- 28. Hegnets Venner ,- 0, , ,- Til disposition ved næste ansøgningsrunde i september 2007 vil der herefter være ,- kr. Budget i ,- Fast tilskud Greve-Lænken ,- Indstillinger 18-udvalget ,- Dialogmøde efterår ,- Frivillighedspris ,- Nyt restbeløb ,-

16 Side 15 Udvalget anbefaler, at processen ændres således, at to medlemmer fra Social- og Sunhedsudvalget fremover er med i 18-udvalget og at kompetencen bliver lagt over i 18-udvalget. Jette Andersen og Liselott Blixt indgår i 18-udvalget fremover. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

17 Side 16 S7 Fornyelse af aftalen om 100 pct. kommunal anvisning af boliger i Askerød edoc sagsnummer: Baggrund har siden 1. maj 2000 haft 100 pct. anvisningsret til ledige boliger i Askerød. Først som forsøgsordning i perioden frem til 1. juli 2002, og herefter som aftale mellem kommunen og Vridsløselille Andelsboligforening, da der blev hjemmel i lov om almene boliger til at indgå aftale direkte mellem kommune og boligselskab. Aftalen er forlænget og justeret i flere omgange, senest ved By15/ Den gældende aftale som udløber 30. juni 2007 kan sammen med tillæg til aftalen ses på Beslutningsgrundlag Ordningen med 100 pct. kommunal anvisning i Askerød er evalueret, jf. bilag 1. Det vurderes, at kommunens anvisning medvirker til at styrke beboersammensætningen. Der henvises endvidere til bilag til sag om byudvalgsarbejdet Projekt Askerød behandlet ved S7/ og B11/ , som beskriver den generelle udvikling i boligområdet også vedhæftet som bilag 2 i nærværende sag. Af bilag 2 fremgår bl.a. at andelen af erhvervsaktive i udgør 70 % i 2005, mens andelen i Askerød er 57 %. Dvs. uanset at der har været en god udvikling i Askerød, er der fortsat behov for en effektiv indsats. Den kommunale boliganvisning sikrer generelt, at tilflyttere er i arbejde, mens andre aktiviteter i området, herunder beslutningen om etablering af en jobbutik, retter sig mod nuværende beboere. Aftalen om 100 pct. kommunal boliganvisning foreslås indholdsmæssigt videreført uændret. Den nye aftaletekst er en sammenskrivning af den eksisterende aftale, med det tillæg der blev vedtaget i Den nye aftale indgås med BO-VEST (Boligsamarbejdet på Vestegnen), som er et administrativt samarbejde, som Vridsløselille Andelsboligforening pr. 1. januar 2007 har indgået med to andre boligselskaber. Administrationen har drøftet forlængelse af aftalen med BO-VEST, som er positiv overfor dette. Tidsplan Gældende aftale udløber den 30. juni Den nye aftale foreslås indgået for perioden 1. juli 2007 til 31. december Konsekvenser Aftalen bidrager til en positiv udvikling i boligområdet.

18 Side 17 En konsekvens af valget af 100 pct. kommunal anvisning er, at administrationen bruger tid på anvisningen, samt at der uundgåeligt løbende bliver omkostninger til lejetab og udløste fraflytningsgarantier. Bilag Evaluering af ordningen med 100 pct. kommunal anvisning i Askerød Statusnotat af 21. august 2006 over udviklingen i Askerød Udkast til ny aftale mellem n og BO-VEST om 100 pct. kommunal anvisning af boliger i Askerød Administrationens indstilling: Administrationen indstiller at Social- og Sundhedsudvalget overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet anbefaler, at: 1. Den fremlagte evaluering tages til efterretning. Da evalueringsmetoden jf. bilag 1 er meget arbejdskrævende vil ordningen fremover blive evalueret på anden vis, herunder på baggrund af materiale fra Danmarks Statistik (Kommunernes Års Service, KÅS) 2. Der indgås ny aftale om 100 pct. kommunal anvisning af boliger i Askerød, jf. det fremlagte udkast. Administrationen bemyndiges til at foretage redaktionelle rettelser og underskrive aftalen. Beslutning: Administrationens indstilling anbefales overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

19 Side 18 S8 Svar fra Statsforvaltningen Sjælland på henvendelse til tilsynet fra Lejernes LO om lovligheden af s praksis vedrørende boliganvisning edoc sagsnummer: Baggrund Statsforvaltningen har behandlet en henvendelse fra maj 2005 fra Lejernes LO til tilsynet angående lovligheden af s praksis vedrørende anvisning af boliger i Askerød. Statsforvaltningen har orienteret Greve Kommune om deres afgørelse ved brev af 14. februar sendte udtalelse om sagen til tilsynet den 9. september 2005, jf. byrådets godkendelse heraf ved By12/ Beslutningsgrundlag Statsforvaltningen udtaler at: I henhold til dagældende almenboliglovs 59 kunne en kommunalbestyrelse og boligorganisationen aftale kommunal anvisningsret på op til 100 % af de ledige boliger. Hvis der som følge heraf opstod ledige boliger i en (problemramt) afdeling, kunne kommunen efter lovens 59, stk. 4 dække afdelingens heraf opståede lejetab. Det er utvivlsomt, at der var lovhjemmel til den af anvendte fremgangsmåde. I hvilket omfang kommunen ønskede at udnytte denne lovhjemmel var en skønsmæssig og dermed politisk afgørelse. Kommunen er ved udøvelsen af dette skøn forpligtet til ikke at forfølge ulovlige eller uvedkommende hensyn. Under henseende til de mål, som har oplyst at ville forfølge og realisere findes ikke grundlag for at antage, at kommunen har forfulgt ulovlige eller uvedkommende hensyn Statsforvaltningen har således slået fast at kommunens praksis vedrørende 100 pct. kommunal boliganvisning i Askerød var lovlig, også selv om kommunen efter daværende lovgivning valgte at dække opståede lejetab som følge af ledige boliger. Konsekvenser Lovligheden af s indsats for at styrke beboersammensætningen i Askerød er hermed prøvet og anerkendt af Statsforvaltningen. Bilag Brev af 14. februar 2007 fra Statsforvaltningen Sjælland Administrationens indstilling:

20 Side 19 Administrationen indstiller at Social- og Sundhedsudvalget overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet anbefaler, at Statsforvaltningens konklusion tages til efterretning. Beslutning: Administrationens indstilling anbefales overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

21 Side 20 S9 Kalender 2007 Dato Aktivitet Tidspunkt Møde i Social- og Sundhedsudvalget + tema- og dialogmøde med Ældreråd og Handicapråd (på Tune Landboskole) Inkl. dialog- og temamøde Besigtigelsestur plejecenterudbygning KL s sociale temamøde i Aalborg Kvalitetsudvikling og kvalitetssikring af kommunernes velfærdsservice Møde i Social- og Sundhedsudvalget Møde i Social- og Sundhedsudvalget + dialogmøde med boligselskaberne i Hundigeområdet Møde i Social- og Sundhedsudvalget + temamøde med plejecenterråd og frivillige organisationer Møde i Social- og Sundhedsudvalget Møde i Social- og Sundhedsudvalget Møde i Social- og Sundhedsudvalget Beslutning: Godkendt. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær Inkl. temamøde

Social- og Sundhedsudvalg

Social- og Sundhedsudvalg Social- og Sundhedsudvalg åben Torsdag den 9. februar 2006 Kl. 16.00 i mødelokalet 6 & 7 Medlemmer: Kai O. Svensson (F) Lisbet Ploug (C) Jette Andersen (A) Kirsten Stuckert (V) Liselott Hansen (O) Side

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 03.06.13 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller, formand Freddy Aldenborg Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Peer Ravn Aage Tolberg Sigurd Arnfred Larsen, sekretær Side 1 ÆR

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Evaluering - indhold... 3 3 Evaluering - tidsplan... 6 4 Evaluering - metoder... 6 5 Om opgaven på Søhusparken

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 2

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 2 Greve Seniorråd Tirsdag den 03.02.15 kl. 9-12 i mødelokale 2 Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Afbud: Niels Kjøller (formand) Palle Jacobsen Sigurd

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Strandcentret, mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Strandcentret, mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 04.03.13 kl. 9-12 på Strandcentret, mødelokale 1 Niels Kjøller, formand Freddy Aldenborg Elo Knudsen Finn Brozek Peer Ravn Afbud: Aage Tolberg Flemming Vahlgreen Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Nældebjerg Plejecenter

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Nældebjerg Plejecenter Greve Seniorråd Mandag den 03.04.17 kl. 9-12 på Nældebjerg Plejecenter Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Fredag den 10.03.17 kl. 9-12 på Strandcentret Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 07.01.13 kl. 9-12 i mødelokale 1 Freddy Aldenborg, formand Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Niels Kjøller Peer Ravn Aage Tolberg Sigurd Arnfred Larsen, sekretær Side 1 ÆR

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Tirsdag den 06.05.14 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Flemming Vahlgreen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Sigurd

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl Strandcentret Plejecenter

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl Strandcentret Plejecenter Greve Seniorråd Mandag den 13.11.17 kl. 9-12 Strandcentret Plejecenter Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget ekstraordinært møde Lørdag den 10.02.07 kl. 10.00 Mødelokale 6-7 Medlemmer: Kai O. Svensson (F) Lisbet Ploug (C) Jette Andersen (A) Kirsten Stuckert (V) Liselott Blixt (O) Side

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Tirsdag den 10.04.07 kl. 16.00 På Hedebo, Degnestræde 1 Greve landsby Medlemmer: Kai O. Svensson (F) Lisbet Ploug (C) Jette Andersen (A) Kirsten Stuckert (V) Liselott Blixt

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune UG - udvalget kl. 7.30-11.30 Høje Gladsaxe, Gladsaxe torv 2 (kirketorvet) samt Rådhuset, mødelokale 4-5 Tilstede: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Brian Hemmingsen (A) Morten Dahlin (V) Kai O. Svensson

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 06.05.13 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller, formand Freddy Aldenborg Elo Knudsen Finn Brozek Peer Ravn Aage Tolberg Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd Arnfred Larsen, sekretær Side

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Torsdag den 01.02.07 kl. 16.00 Mødelokale 6-7 Medlemmer: Kai O. Svensson (F) Lisbet Ploug (C) Jette Andersen (A) Kirsten Stuckert (V) Liselott Blixt (O) Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 025. Nybyggeri ved Plejecenter Højgården - status 61 026. Meddelelser fra Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det ikke er ulovligt, at Ishøj Byråd ved tildelingen af almene boliger lægger vægt på,

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl Langagergård Plejecenter

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl Langagergård Plejecenter Greve Seniorråd Mandag den 09.10.17 kl. 9-12 Langagergård Plejecenter Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Langagergård Plejecenter

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Langagergård Plejecenter Ældrerådet Mandag den 28.01.13 kl. 9-12 på Langagergård Plejecenter Freddy Aldenborg, formand Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Niels Kjøller Peer Ravn Aage Tolberg Sigurd Arnfred Larsen, sekretær

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 7

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 7 Greve Seniorråd Mandag den 15.08.16 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Elo Knudsen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Kirsten Andersen (næstformand) Afbud: Finn Brozek Flemming Vahlgreen Katrine

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 3

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 3 Greve Seniorråd Mandag den 09.01.17 kl. 10.30-13.30 i mødelokale 3 Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Niels Kjøller

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 11. Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 5

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 5 Greve Seniorråd Onsdag den 06.01.16 kl. 14-16 i mødelokale 5 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Afbud: Palle Jacobsen Sigurd

Læs mere

Ældreudvalget. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 17:00-17:55

Ældreudvalget. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 17:00-17:55 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 17:00-17:55 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), John A. Bilenberg (C), Lars Prier (O), Merete

Læs mere

Kultur- og Fritids- udvalget

Kultur- og Fritids- udvalget Kultur- og Fritids- udvalget Mandag den 13. august 2007 kl. 16:00 i mødelokale 7 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 181 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 10. april 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Aase Stær og Preben Jansen 1. Velkomst 2.

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Socialudvalget Dagsorden åben Mødedato 06. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Socialudvalget den 06. februar

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Torsdag den kl i mødelokale 4. sal. Greve Kommune

Greve Seniorråd. Referat. Torsdag den kl i mødelokale 4. sal. Greve Kommune Greve Seniorråd Torsdag den 2.5.19 kl. 9 12 i mødelokale 4. sal IngeMerethe Jensen (formand) Hjørdis Steinmetz Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Flemming Vahlgreen Freddy Aldenborg Elo Knudsen Myndighedschef

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Tirsdag den 24.11.15 kl. 9-12 på Strandcentret Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 14.02.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Projekt Arbejdsfastholdelse i private og offentlige virksomheder...3

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 25.02.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. 2. mødeleder i 2008...3 2. Konference for LBR...4 3. Orientering...5

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Jakob Bigum Lundberg, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge-Lise Pedersen, Lone Høgenhaug, Ole Gjermandsen,

Læs mere

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals 1. Indledning Byrådet har godkendt etableringen af 100 nye plejehjemspladser i det nye Plejecenter

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Tirsdag den 28.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget den 19-01-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget Protokol Tirsdag den 19 januar 2010 kl 15:30 afholdt Social- og Sundhedsudvalget møde i Mødelokale F 6sal/T

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 2

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 2 Greve Seniorråd Mandag den 28.5.18 kl. 9 12 i mødelokale 2 Dan Bjerring (Formand) Elo Knudsen Flemming Vahlgreen Freddy Aldenborg Palle Jacobsen Hjørdis Steinmetz Stabschef Tabita Sonne-Dalsø (referent)

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 17 TIRSDAG DEN 20. MAJ 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 20. maj 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

ØVRIGE SPØRGSMÅL OG SVAR

ØVRIGE SPØRGSMÅL OG SVAR ØVRIGE SPØRGSMÅL OG SVAR Vedr. retningslinjer for administration af plejeboliggarantien juli 2008 Svar fra DANSKE ÆLDRERÅD I almenboliglovens 54 a stk. 3 står: Socialministeren fastsætter regler om optagelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget Mødetidspunkt 14-08-2019 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget 14-08-2019

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 21. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Møde slut:

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 21. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Møde slut: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 sprotokol fra sidste møde 3 2 Godkendelse af dagsordenen

Læs mere

Socialudvalget 2002-05 Referat

Socialudvalget 2002-05 Referat Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 25-november-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15,00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 22,05 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 20-11-2002 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø 1 Punkt 5.3: Styrket boligsocial indsats 2 Afrapportering på arbejdsprogrammets punkt 5.3 Styrket boligsocial indsats

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Retningslinier pr. 11. marts 2014 for Støtte til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i Lov om Social Service.

Retningslinier pr. 11. marts 2014 for Støtte til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i Lov om Social Service. Initialer: hop Sag: 306-2010-23337 Dok.: 306-2014-62737 Oprettet: 18. marts 2014 Retningslinier pr. 11. marts 2014 for Støtte til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i Lov om Social Service. Udvalg: Social-og

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger

Bekendtgørelse om Pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger BEK nr 174 af 05/03/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. marts 2018 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j. nr. 1800133 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Lukket Referat Ældreråd

Lukket Referat Ældreråd Lukket Referat Ældreråd Lokale 1, Birkehøj, 19. maj 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen,

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Projektbeskrivelse. Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune

Projektbeskrivelse. Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune Projektbeskrivelse Projektets navn: Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune 1. Baggrund På grund af vigende efterspørgsel på ældre- og handicapboliger i Stevns Kommune er

Læs mere

Ud - og ombygning på Ældreområdet i Rudersdal Kommune

Ud - og ombygning på Ældreområdet i Rudersdal Kommune Den 21. september 2010/mk Ud - og ombygning på Ældreområdet i Rudersdal Kommune 2010-2022 Indledning...1 Udfordringer på Ældreområdet 2010-2021...1 Den demografiske udvikling i Rudersdal Kommune... 1 Renovering

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Husk Julefrokost i gæstekantinen fra kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 19.02.09 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Hul igennem til virksomhederne...3 2. Evaluering af Jobbutikken...4

Læs mere

Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre

Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre Ansøgningsfrist den 3. marts 2017 kl. 12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens formål... 2 3. Puljens anvendelsesområde... 3 4. Ansøgerkreds... 3 5. Projektperiode...

Læs mere

Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Information om strukturændringer på madområdet 3 3 Midtvejsstatus - projekt

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Greve Seniorråd Tirsdag den 08.09.15 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre

Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre Baggrund Kommunalbestyrelsen vedtog den 8.9.2016 forslag til Fremtidens Rehabiliterings- og plejecentre, som skal gennemføres

Læs mere

BORGERRÅDGIVERUDVALGET

BORGERRÅDGIVERUDVALGET INDSTILLING 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 1/2011 1 2. Meddelelser fra formanden J.nr. BOR 2/2011 2 3. Temadrøftelse om uafhængighed J.nr. BOR 3/2011 Temadrøftelse af Borgerrådgiverens uafhængighed

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Magistratens 3. Afdeling. Den 21. december Århus Kommune. 1. Resume

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Magistratens 3. Afdeling. Den 21. december Århus Kommune. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Magistratens 3. Afdeling Den 21. december 2005 Redegørelse vedr. tilsynet på Århus Kommunes lokalcentre og plejehjem i 2004 samt den årlige afrapportering vedr.

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 4

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 4 Greve Seniorråd Mandag den 14.08.17 kl. 9-12 i mødelokale 4 Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred Larsen, sekretær

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 9. maj 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 9. maj 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 9. maj 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg 1. Resume Statsforvaltningen Midtjylland har anmodet Århus Byråd om en

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 22. august 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 22. august 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 22. august 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 026. Orientering til Handicaprådets møde den 22. august 2012 69 027. Årsberetning

Læs mere