NYHEDSBREV. Hilsen fra kredsformanden. Kalender. Kredskontorets nyhedsbrev August 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV. Hilsen fra kredsformanden. Kalender. Kredskontorets nyhedsbrev August 2016"

Transkript

1 Kredskontorets nyhedsbrev NYHEDSBREV Kære kolleger Hilsen fra kredsformanden Velkommen tilbage fra en forhåbentligt dejlig og afslappet sommerferie. Vi på kredskontoret er også startet op igen. Lige inden ferien fik vi en lokalaftale i Svendborg. På Ærø arbejder lærerne stort set efter bilag 4 i overenskomsten, og på Langeland gav forvaltningen grønt lys til forhandling af bilag 4. Disse forhandlinger fortsættes her i august. Vi håber, at vi nu har fået åbnet op for drøftelser af jeres arbejdsforhold. Vi vil i det kommende år samarbejde med både forvaltningerne og de politiske niveauer med henblik på at forbedre jeres vilkår ude på arbejdspladserne. Til højre finder du en kalender med medlemsaktiviteter for det kommende efterår. Til nogle af aktiviteterne vil der blive udsendt invitation med tilmelding. Der er ligeledes en kalender med pensionisternes aktiviteter. Her kan du også deltage, se nærmere på Med ønsket om et godt arbejdsår Kredsformand Lone Clemmensen Lønforhøjelse I Svendborg vil lærere og børnehaveklasseledere kunne se på deres lønseddel, at Svendborgtillægget er blevet forhøjet. Vi har forhandlet en årlig forhøjelse på 1293 kr. Kalender 5/9 2016: Medlemsmøde vedr. kongres Kl på kredskontoret. 12/9 2016: Møde for ledige medlemmer Kl på kredskontoret. 26/9 2016: Medlemsmøde Tema: Læringsmålsstyret undervisning/læringsplatforme. 1/ : Medlemsarrangement Meet the locals debat med et hovedstyrelsesmedlem på en guidet tur til Svendborgs værtshuse. 3/ : Møde for nye medlemmer Kl på kredskontoret / : Åbent medlemskursus på Gl. Avernæs. 28/ : Kursusdag for børnehaveklasseledere Sted: Ørkildsskolen afd. Byen. 6/3 2017: Møde for børnehaveklasseledere Kl på kredskontoret. 13/3 2017: Generalforsamling Sted: Vestermarkskolen og på Ærø. 1/5 2017: Øhavets Lærerkreds er medarrangør og til stede på 1. majarrangementet i Svendborg.

2 Kredskontorets nyhedsbrev 2 Møde for børnehaveklasselederne Det årlige medlemsmøde for kredsens børnehaveklasseledere blev afholdt d. 25. maj 2016 på kredskontoret. Ulla Kock Sørensen fra hovedstyrelsen var inviteret med. Blandt de emner hun drøftede med de fremmødte, var lovforslaget om undervisning af udenlandske børn, arbejdsrettens behandling af tvisten med DLF om tid på opgaveoversigten, antallet af børnehaveklasseledere, foreningens politik på førskoleområdet, kompetenceudvikling og overenskomsten Kursusdag for børnehaveklasseledere bliver d. 28/ på Ørkildskolen Byen. Det bliver en workshop med erfaringsudveksling, præsentation af undervisningsforløb samt et oplæg udefra. Mere info følger. 1. maj Øhavets Lærerkreds var igen i år medarrangør af årets 1.maj-arrangement i Krøyers Have i Svendborg. Blandt talerne var Gordon Ørskov Madsen fra hovedstyrelsen i DLF. Han efterlyste, at man igen begyndte at efterleve Hal Kochs opfattelse af demokratiet: Den demokratiske samtale, hvor man søger at blive klogere ved at lytte til hinandens argumenter. Vi deltager igen i 1. maj 2017, og kontoret er derfor lukket den dag. Læs mere: eder/2016/maj/1-maj-ikroeyers-have Tænketanken SOPHIA s konference: Tænk højt Tænk med Tænk sammen Et springbræt til nye begyndelser Kredsen var repræsenteret ved SOPHIA s juni-konference. SOPHIA gør meget for at holde en kritisk debat i gang, om det der sker i og med folkeskolen i disse år. Ikke mindst er tabet af dannelse ved den overhåndtagende målstyring i fokus. Juni-konferencens paneldrøftelser: Didaktik og dannelse. Læreridentitet og målstyring. Pædagogik og demokrati. Meningsfuld ledelse. Forskning og pædagogik. Her et par smagsprøver på, hvad der blev sagt på konferencen om målstyring: Målstyring sætter grænser man er tilfreds, når man når målet. Man styrer efter opfyldelsen af de mål, der er lette at iagttage. Målstyring rykker os ud af nuet og nedsætter lysten. De vigtigste ting i livet kan vi ikke formulere mål for. (Keld Skovmand, Lektor ved UC Lillebælt Center for anvendt forskning i Odense). Hvis man orienterer sig efter formål fremfor mål, rækker undervisningen ud over grænserne, og man opnår en bredere og mere langsigtet læring. (Mette Frederiksen, lærer, didaktisk vejleder PD almen pæd.) Målstyringen afmonterer lærernes dømmekraft. At tale om evidens i denne forbindelse er et holdkæft-bolsje. Det er ikke videnskab, men politik, som forskningen har underlagt sig. Når forskere ser sig selv som embedsmænd, er der ikke tale om videnskab. (Anette Lind, lærer og næstformand i Skole og forældre).

3 Kredskontorets nyhedsbrev 3 Kort om kredsstyrelsen Lone Clemmensen er formand, kongresdelegeret og har det overordnede ansvar i forhold til kredsens arbejde. Lone har overenskomst, forhandling og kommunikation som særlige ansvarsområder. Pia Ewe Jensen er næstformand, kongresdelegeret, kasserer, FTR i Svendborg og ansvarlig for arbejdsmiljø. Pia sidder også i Hoved MED-udvalget i Svendborg. Thomas Lejre er kongresdelegeret, FTR i Svendborg og ansvarlig for det pædagogiske område. Thomas sidder også i Sektor MED-udvalget for Børn og unge i Svendborg. Thomas Bjørn Henriksen er kongresdelegeret, FTR i Svendborg, ansvarlig for ledelse og MEDorganisationen samt kursusansvarlig. Han sidder også i Sektor MED-udvalget for Børn og unge i Svendborg. Allan Østergaard har det pædagogiske ansvar inden for specialområderne, som er Centerafdelingen på Tåsinge, Byhaveskolen, Svendborg Ny Heldagsskole, PPR på Langeland og i Svendborg, UU, Sydfyns Fri Fagskole, Skrøbelev skole og CSV. Hanne Nielsen er FTR på Langeland, har overenskomst og forhandling som arbejdsområder, er informationsmedarbejder (hjemmeside, Facebook, IT m.m.). Hun sidder også i Områdeudvalget for Børn og unge samt Hoved MED-udvalget på Langeland. Anne Sophie Askjær (Fie) er styrelsesmedlem og kommunerepræsentant på Ærø. Arbejdstid Ærø: Vi har holdt møde med Skolechef Jes Jørgensen, skoleleder Karsten Solberg og TR på Marstal skole. Det var et positivt og konstruktivt møde vedr. evaluering og opfølgning på bilag 4 i OK15. Lærerne på Marstal skole vil i det kommende skoleår få en arbejdstid, der ligger tæt på ambitionerne i bilag 4. Langeland: Direktionen i Langeland Kommune gav i slutningen af juni grønt lys til forhandling af bilag 4. Vi fortsætter de påbegyndte forhandlinger i slutningen af august. Svendborg: På den sidste skoledag i skoleåret 2015/2016 indgik vi en lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Svendborg Kommune for skoleårene 2016/2017 og 2017/2018. Indholdet er bl.a. en aftale om skriftlig opgaveoversigt, en beskrivelse af funktion/opgave (hvis det findes formålstjenligt), at varetagelse af større opgaver medfører reduktion i antal lektioner, beskrivelse af hvordan man arbejder fleksibelt, en månedlig opgørelse af arbejdstiden (hvis det ønskes), at der tilstræbes et højeste årligt timetal på 800, vurdering af antal lektioner for ansatte nyuddannede og en TR/AMR aftale. Da skolernes planlægning af skoleåret 2016/2017 var afsluttet ved aftalens indgåelse, er det aftalt, at det er aftalens intentioner, der så vidt muligt skal efterleves i skoleåret 2016/2017. Mandag d. 15/8 var der møde for skoleledelse og TR, hvor forvaltningen og kredsformanden gennemgik aftalen, og hvor de enkelte skoler fik mulighed for at drøfte, hvordan skolen kan efterleve aftalens intentioner bedst muligt i indeværende skoleår. I løbet af januar vil vi i samarbejde med forvaltningen, skoleledelse og TR følge op på, hvordan intentionerne i aftalen løses på skolerne.

4 Kredskontorets nyhedsbrev 4 Dialogmøde med politikerne Kredsstyrelsen har i foråret holdt dialogmøder med politikere fra Svendborg og Langeland. Mødet med politikerne i Udvalget for Børn og Unge er blevet kort omtalt på vores hjemmeside ( TR deltog også i mødet Til mødet på Langeland deltog politikere fra Uddannelses-, Social- og Kulturudvalget sammen med direktøren, skolechefen og TR. Spørgeskemaundersøgelsen tak for hjælpen Med sommerferien afsluttede vi andet år under folkeskolereformen og den nye overenskomst, og i den forbindelse bad vi jer i foråret om at udfylde et spørgeskema. Det gjorde vi for at følge op på jeres arbejdsvilkår. Jeres besvarelser bliver brugt i vores bestræbelser på at skabe politisk indflydelse og giver os en stor indsigt i, hvor I som medlemmer har behov for ændringer. I løbet af de næste måneder vil vi bl.a. bruge jeres besvarelser i det politiske arbejde for bedre arbejdsvilkår. TR vil få sendt opgørelsen af spørgeskemaundersøgelsen. Tak til alle jer, som har brugt kostbare minutter på at udfylde spørgeskemaet.

5 Kredskontorets nyhedsbrev 5 Sygdom i ferien hvad er mine rettigheder? Hvis du bliver syg, inden ferien begynder og stadig er syg ved feriens begyndelse, har du ret til erstatningsferie for den del af ferien, hvor du er sygemeldt. Du skal sygemelde dig til din arbejdsgiver ved sygdommens begyndelse. Hvis du bliver syg på første feriedag og sygemelder dig til din arbejdsgiver denne dag, har du ikke pligt til at begynde ferien. Det er vigtigt, at sygemeldingen foreligger hos ansættelsesmyndigheden inden det tidspunkt, hvor arbejdstiden normalt ville begynde på den første feriedag. Ferie er i den forbindelse ikke det samme som skolelukningsperioden, men kun de dage hvor lærernes og børnehaveklasseledernes ferie er placeret. Du er naturligvis forpligtet til at raskmelde dig på det tidspunkt, hvor du igen er arbejdsdygtig. Hvis det ikke er muligt at komme i kontakt med skolens kontor i forbindelse med syge- eller raskmelding i ferieperioden, skal du kontakte kommunens lønkontor. Hvis du bliver syg i ferien, har du ret til at få ferien suspenderet. Du skal give din arbejdsgiver besked ved sygdommens begyndelse. Ved sygdom opstået i ferien, indtræder retten til erstatningsferie først efter femte sygedag. Du har altså ikke ret til erstatningsferie for de første fem sygedage. Du skal give din arbejdsgiver besked om, at du er syg inden normal arbejdstids begyndelse på første sygedag. Hvis du fx først giver besked på tredje sygedag, vil erstatningsferien for sygedage opstået i ferien først tælle efter ottende sygedag. Det er vigtigt, at du er oplyst om, hvordan og til hvem sygemeldingen skal meddeleles. Ved sygdom opstået i ferien, skal der indhentes en lægeerklæring, som du selv skal betale. Også ved sygdom under ferie i udlandet, skal der indhentes dokumentation for, at der er indtruffet sygdom. Dette er ikke nødvendigt, hvis du bliver syg, inden ferien begynder. Hvis du ikke har optjent ret til ferie på din nuværende arbejdsplads Ferie til afvikling i ferieåret 1/ / er optjent i kalenderåret Hvis du ikke har været ansat samme sted hele kalenderåret 2015, vil du blive trukket i løn i forbindelse med ferieafvikling. Hvis du har været ansat hos en anden arbejdsgiver, vil du kunne se, hvor meget ferie du har optjent på Her vil du også kunne søge om udbetaling af evt. feriepenge. Hvis du har modtaget dagpenge eller orlovsydelse fra a-kassen i kalenderåret 2015, vil du kunne få feriedagpenge i forbindelse med ferieafviklingen. Feriepengene søges gennem Lærernes A-kasse. Hvis du ikke har løn eller feriedagpenge til alle dagene i ferieperioden, kan du søge om dagpenge som ledig. Dette kræver, at al optjent ferie hos arbejdsgiver og a-kasse er afholdt, og at du i øvrigt er dagpengeberettiget ved ledighed. Du skal endvidere stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og udlandsrejser er ikke tilladt. Læs mere her: Ferie/ Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er økonomisk dækket under ferien eller i øvrigt er usikker omkring feriedagpenge fra a-kassen, bør du kontakte Lærernes A-kasse.

6 Kredskontorets nyhedsbrev 6 6. ferieuge Du bestemmer som udgangspunkt selv, hvornår i løbet af ferieåret du holder den 6. ferieuge. Du kan holde den samlet eller som enkeltdage. Når du ved, hvornår du vil holde den, skal du så tidligt som muligt give din leder besked. Arbejdsgiveren skal så vidt muligt, under hensyntagen til arbejdets udførelse og virksomhedens drift, imødekomme den ansattes ønske, herunder tage hensyn til ansatte med skolesøgende børn. Hvis du ikke vil holde d. 6. ferieuge, kan du få den udbetalt i stedet for. Du kan også aftale med din leder at flytte den 6. ferieuge til næste ferieår. Hvis du er lærer eller underviser, skal du senest ved ferieårets begyndelse d. 1. maj (medmindre lederen har bestemt en anden dato) give din leder besked om, om du vil holde d. 6. ferieuge, eller om du vil have den udbetalt eller ønsker den flyttet. Kollektiv ferielukning Hvis du er i tvivl om, hvilke dage der på den enkelte skole/arbejdsplads regnes for feriedage, kan du spørge på din skole. Der kan være forskelle fra skole til skole. Lærernes feriedage er ikke lig med elevernes fridage. Forslag om ny struktur på specialområdet Lærerkredsen afgav i marts høringssvar til forslaget om en ny struktur på specialundervisningsområdet i Svendborg Kommune. I perioden omkring høringen bragte vi også flere artikler fra eller om nogle af de undervisningstilbud, som var truet af lukning i forslaget, på vores hjemmeside. Derudover påpegede vi allerede i januar 2016 det urimelige i, at man foretog afskedigelser inden høringsfasen var overstået. I vores høringssvar lægger vi vægt på det uhensigtsmæssige i, at man foreslår at nedlægge/udfase velfungerende tilbud til elever med særlige behov. Ikke mindst set i lyset af at mulighederne for at løse inklusionsopgaven ikke har fået bedre betingelser af, at man står midt i gennemførelsen af en underfinansieret folkeskolereform. På denne baggrund kan vi ikke anbefale forslaget, der i øvrigt virker luftigt og ugennemarbejdet. Det er dermed også forbundet med fare for, at vigtig viden og erfaring på området forsvinder fra kommunerne.

7 Kredskontorets nyhedsbrev Torsdag d. 17/ : Vinsmagning Kl fortæller Gina Banke om og viser billeder fra vindistriktet Languedoc. Vi smager på fem af vinene fra området. Tilmelding: Til kredskontoret senest d. 10/ (max. 36 deltagere). Pris: 60 kr. Tirsdag d. 10/1 2017: Nytårsbrunch på Hotel Christiansminde Brunch i pejsestuen akkompagneret af Inge Aktiviteter for pensionister Boesgaard på flygel. Tilmelding: Til kredskontoret senest d. 3/ (max. 60 deltagere). Pris: 225 kr. (medlemmer). 275 kr. (ikke-medlemmer). Torsdag d. 2/3 2017: Foredrag Fynsk Humor Et par muntre timer i selskab med Bjarne Bekker, som holder et lunefuldt foredrag om fynboernes humor. Tilmeldingsfrist: 1/ Pris: 30 kr. inkl. kaffe Tirsdag d. 16/5 2017: Forårstur til Nyborg fæstning og museum Vi ser på resterne af Nyborg fæstning sammen med John Maalø fra Nyborg Lokalhistoriske Arkiv og besøger skolemuseet på Hotel Storebælt, hvor der også serveres kaffe. Tilmeldingsfrist: 2/ (max. 30 deltagere). Pris: 50 kr. 7-14/6 2017: Rejse til Portugal En 8-dages tur med udflugter til bl.a. Lissabon og Cabo da Roca. Max. 35 deltagere og max. 5 eneværelser. Tilmeldingsfrist: 1/ I øvrigt Linjefag og undervisningsfag er det samme. Lærerne modtager et eksamensbevis på undervisningsfag. Dette er det samme, som tidligere hed linjefag. Med bekendtgørelsen om læreruddannelsen fra 2013 droppede man linjefag, og det hedder nu undervisningsfag. Lærerkalenderen for skoleåret 2016/17 er nu distribueret til dem, som har bestilt og vil også kunne bestilles næste år. Vi informerer, når den kan bestilles. Øhavets lærerkreds Færgevej Svendborg Tlf.: @dlf.org

NYHEDSBREV Invitation til dialogmøde om arbejdstid

NYHEDSBREV Invitation til dialogmøde om arbejdstid NYHEDSBREV Invitation til dialogmøde om arbejdstid Skoleforvaltninger, skoleledelser, tillidsrepræsentanter og kredsstyrelser er inviteret til dialogmøde om arbejdstid. KL og Lærernes Centralorganisation

Læs mere

NYHEDSBREV. Sommerhilsen til vores medlemmer. kalenderen

NYHEDSBREV. Sommerhilsen til vores medlemmer. kalenderen 2 1 Kredskontorets nyhedsbrev Sommer, 2015 NYHEDSBREV kalenderen Årets sommerkryds er nu på hjemmesiden. Vi sætter tre flasker vin på højkant. Indsend din løsning senest d. 1/9 2015 God fornøjelse Sommerhilsen

Læs mere

Referat fra styrelsesmødet mandag den Fraværende: Allan Østergaard, hele mødet. Thomas Bjørn Henriksen pkt. 5 og 6.

Referat fra styrelsesmødet mandag den Fraværende: Allan Østergaard, hele mødet. Thomas Bjørn Henriksen pkt. 5 og 6. Referat fra styrelsesmødet mandag den 27.3.2017 Fraværende: Allan Østergaard, hele mødet. Thomas Bjørn Henriksen pkt. 5 og 6. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2. Godkendelse af referat fra

Læs mere

Øhavets Lærerkreds Marts 2017 NYHEDSBREV. Lokalaftalen for lærere og børnehaveklasseledere i Svendborg Kommune

Øhavets Lærerkreds Marts 2017 NYHEDSBREV. Lokalaftalen for lærere og børnehaveklasseledere i Svendborg Kommune NYHEDSBREV Kære medlemmer Ny DLF-Pjece Vi ønsker jer en rigtig god påske, når I når dertil. Når I vender tilbage, er der mange ting, som skal nås, inden sommerferien gør sit indtog. For de ældste elever,

Læs mere

MEDLEMSNYT juni Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84.

MEDLEMSNYT juni Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. MEDLEMSNYT juni 2018. Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. God sommer. Kredsstyrelsen i Vestfyns Lærerkreds vil ønske alle en god sommer, efter endnu et begivenhedsrigt skoleår - med bl.a. skolestruktur

Læs mere

MEDLEMSNYT Juni 2015 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84.

MEDLEMSNYT Juni 2015 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. MEDLEMSNYT Juni 2015 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. 1. år med Lov 409. Så er første skoleår under Lov 409 næsten gået. Alle har i løbet af året gjort sig dyrt købte erfaringer med den arbejdssituation,

Læs mere

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune KREDSINFORMATION Juni 2014. Denne kredsinformation indeholder bl.a. orientering om: God sommerferie Din løn pr. 1.8.2014 Lejre Lærerforening

Læs mere

NYHEDSBREV Kære medlemmer

NYHEDSBREV Kære medlemmer NYHEDSBREV Kære medlemmer Ny DLF-Pjece Julen er en velkommen pause i en travl hverdag, hvor vi kan hygge os med familien, og hvor vi måske midt i alle festlighederne finder tid til at lade tankerne flyve.

Læs mere

Øhavets Lærerkreds. Referat fra styrelsesmødet mandag d. 07.09.2015 og mandag d. 14/9 2015. Fraværende d. 7/9: Ingen. 14/9: Thomas Referat:

Øhavets Lærerkreds. Referat fra styrelsesmødet mandag d. 07.09.2015 og mandag d. 14/9 2015. Fraværende d. 7/9: Ingen. 14/9: Thomas Referat: Referat fra styrelsesmødet mandag d. 07.09.2015 og mandag d. 14/9 2015 Fraværende d. 7/9: Ingen. 14/9: Thomas Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2. Godkendelse af referat fra 24. Godkendt.

Læs mere

Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen

Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen Sket i år 2018 et tilbageblik med punktnedslag på de væsentlige begivenheder, der har haft eller får betydning for lærernes arbejdsvilkår. OK 18 Efter

Læs mere

Nyuddannet og ferie! Hvad så?

Nyuddannet og ferie! Hvad så? 14. oktober 2010 Nyuddannet og ferie! Hvad så? Feriepenge m.v.: Timenede: af sagsbehandler Svend Hviid Ferie med 12½ % feriegodtgørelse i den del, der er optjent "ferieret" i kalenderåret forud. Resten

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

KREDSNYT 2016 SOLRØD LÆRERFORENING

KREDSNYT 2016 SOLRØD LÆRERFORENING DLF kreds 45 Solrød Lærerforening Egeparken 31 B, 3.tv 2680 Solrød Strand Tlf. 56 14 43 30 E-mail: 045@dlf.org www.srlf.dk www.solrødlærerforening.dk Kredskontorets åbningstider: Mandag kl. 8.30 14.00

Læs mere

Ansættelsesforhold. Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage

Ansættelsesforhold. Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage 11. april 2019 DANMARKS LÆRERFORENING Kredsstyrelsen Ansættelsesforhold En kort vejledning: Læs om: Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage

Læs mere

Øhavets Lærerkreds Juni 2017 NYHEDSBREV BLAND DIG I DEBATTEN: SKRIVEAFTENER

Øhavets Lærerkreds Juni 2017 NYHEDSBREV BLAND DIG I DEBATTEN: SKRIVEAFTENER NYHEDSBREV Ny DLF-Pjece BLAND DIG I DEBATTEN: SKRIVEAFTENER I begyndelsen af næste skoleår inviterer vi alle de medlemmer, som har lyst til at blande sig i den offentlige debat, til skriveaftener på kredskontoret.

Læs mere

TR rolle og forventninger

TR rolle og forventninger TR rolle og forventninger Din rolle som TR Som tillidsrepræsentant er du en nøgleperson på din arbejdsplads. Du varetager medlemmernes interesser og er Danmarks Lærerforenings lokale repræsentant på skolen

Læs mere

NYT fra Hedensted Lærerkreds

NYT fra Hedensted Lærerkreds Juli 2018 NYT fra Hedensted Lærerkreds Skoleåret 18/19 Af Ole Bjerre Martinussen, kredsformand Årgang 8, nummer 5 Har du optjent ret til ferie med løn? Tjek det nu! Hvad gør du, hvis du bliver syg i ferien?

Læs mere

Danmarks Lærerforening Kreds 34 Gribskov - Halsnæs Lærerkreds Nr. 3 maj årgang

Danmarks Lærerforening Kreds 34 Gribskov - Halsnæs Lærerkreds Nr. 3 maj årgang Kære medlemmer af Danmarks Lærerforening Gribskov-Halsnæs Lærerkreds! I ønskes alle en god og velfortjent sommerferie! Der har som sædvanligt været travlt i forbindelse med planlægningen af kommende skoleår

Læs mere

NYT fra Hedensted Lærerkreds

NYT fra Hedensted Lærerkreds Juni 2017 Årgang 7, nummer 5 NYT fra Hedensted Lærerkreds Revitalisering af Fælles Forståelse Af Ole Bjerre Martinussen, kredsformand I dette nummer: Revitalisering af Fælles forståelse Løn i sommerferien?

Læs mere

Endelig kommunikationspolitik, plan for ansvarsfordeling, frihedsbrev samt etiske regler for kommunikation

Endelig kommunikationspolitik, plan for ansvarsfordeling, frihedsbrev samt etiske regler for kommunikation Svendborg den 21. april 2015 Lone Clemmensen Endelig kommunikationspolitik, plan for ansvarsfordeling, frihedsbrev samt etiske regler for kommunikation ØHAVETS LÆRERKREDS KOMMUNIKATIONSPOLITIK Øhavets

Læs mere

G L Æ D E L I G J U L & G O D T N Y T Å R

G L Æ D E L I G J U L & G O D T N Y T Å R Kredskontorets nyhedsbrev NYHEDSBREV Julehilsen Den første sne er faldet, og hyggen breder sig indendørs. Lyset svinder, men allerede d. 21. december går det den anden vej igen. Julens fridage bydes velkomne

Læs mere

Fornyelse af samarbejdsgrundlaget

Fornyelse af samarbejdsgrundlaget DLF kreds 45 Solrød Lærerforening Egeparken 31 B, 3.tv 2680 Solrød Strand Tlf. 56 14 43 30 E-mail: 045@dlf.org www.srlf.dk www.solrødlærerforening.dk Kredskontorets åbningstider: Mandag kl. 09 16 Tirsdag

Læs mere

Nyuddannet og ferie! Hvad så?

Nyuddannet og ferie! Hvad så? 1. august 2017 Nyuddannet og ferie! Hvad så? af konsulent Svend Hviid Timelønnede: Feriepenge m.v.: Ferie med 12½ % feriegodtgørelse i den del, der er optjent "ferieret" i kalenderåret forud. Resten af

Læs mere

Samarbejdspapir om lærernes arbejdstid 2015/16. muligt være sammenhængende.

Samarbejdspapir om lærernes arbejdstid 2015/16. muligt være sammenhængende. KNyt ÅRGANG 1, NUMMER 2 JUNI 2015 Samarbejdspapir om lærernes arbejdstid 2015/16 Albertslund Lærerkreds og Albertslund Kommune har skrevet under på en fælles forståelse af Lov 409 og arbejdstidspapiret,

Læs mere

NYT fra Hedensted Lærerkreds

NYT fra Hedensted Lærerkreds Nyhedsbrev Juni 2015 Årgang 5, nummer 6 NYT fra Hedensted Lærerkreds Et anderledes skoleår går på hæld Af Ole Bjerre Martinussen, kredsformand Hvordan forholder du dig, hvis du bliver syg i ferien? Din

Læs mere

GENERALFORSAMLING VALGPRÆSENTATION

GENERALFORSAMLING VALGPRÆSENTATION 28. FEBRUAR 2018 GENERALFORSAMLING VALGPRÆSENTATION 18 PRÆSENTATION AF KANDIDATERNE TIL GENERALFORSAMLINGEN 2018 VALG AF FORMAND OG KONGRESDELEGERET Tina Svarre Hasselager Himmelev Skole Hvor der er vilje,

Læs mere

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune 2018-2019 Angiver grundlaget for fælles administration og forståelse af arbejdet med lærernes og børnehaveklasseledernes (efterfølgende

Læs mere

Nyansat og hvad så? august 2013

Nyansat og hvad så? august 2013 august 2013 Nyansat og hvad så? Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere, børnehaveklasseledere

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord At være aktivt sygemeldt I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Nyansat - og hvad så? september 2014

Nyansat - og hvad så? september 2014 Nyansat - og hvad så? september 2014 Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere,

Læs mere

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse!

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse! Årgang 8 nr. 5 Nu er der gået en måned siden konflikten sluttede med et lovovergreb. Jeg kan mærke, at jeg stadig er meget vred over den måde KL (kommunen) og regeringen har handlet på. Vi var til kongres

Læs mere

FERIERITTIGHEDER - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE

FERIERITTIGHEDER - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE FOA NORDSJÆLLAND FERIERITTIGHEDER - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE 2 Ferierettigheder Her kan du læse om de vigtigste regler for afholdelse af ferie for ansatte i kommuner og regioner. Du skal dog selv

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 1. juni 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Nr. 8 December 2013 26. årgang

Nr. 8 December 2013 26. årgang Nr. 8 December 2013 26. årgang Ny kredsformand På kredsstyrelsesmødet den 20. november orienterede jeg kredsstyrelsen om, at jeg ikke genopstiller som kredsformand på generalforsamlingen i marts måned.

Læs mere

FERIEVEJLEDNING for friskoler

FERIEVEJLEDNING for friskoler FERIEVEJLEDNING for friskoler FRISKOLERNES KONTOR juni 2013 1 INDHOLD FERIE OG SÆRLIGE FERIEDAGE... 3 Ferieloven... 3 Ferieaftalen... 3 Optjening af ferie (og særlige feriedage)... 3 Afvikling af ferie...

Læs mere

NYHEDSBREV ØHAVETS LÆRERKREDS

NYHEDSBREV ØHAVETS LÆRERKREDS NYHEDSBREV ØHAVETS LÆRERKREDS Kredskontorets åbningstider i sommerferien Kontoret er lukket i perioden 9/7-5/8 2018 (begge dage inkl.) Ved akut brug for hjælp kan kredsformand Lone Clemmensen kontaktes

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

1 Rødovre Lærerforening

1 Rødovre Lærerforening 2010- MEDLEMSWEEKENDEN RESULTATET AF ET OVERORDENTLIGT ROST ARRANGEMENT FORELIGGER NU Rosen fra deltagerne i dette års medlemsweekend har næsten ingen ende villet tage. Temaet for weekenden var skoleudvikling.

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds VALG TIL KREDSSTYRELSEN Generalforsamling den 15.marts 2016 på Hotel Søparken, Aabybro På kredsens generalforsamling tirsdag den 15. marts 2016 skal der ifølge kredsens vedtægter

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Velkomst ved formanden Foreningssangen 1. Valg af dirigent og fastsættelse af forretningsorden 2. Beretning Helge Højstrup

Læs mere

Når du vil holde ferie

Når du vil holde ferie FOA: A-kasse FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Når du vil holde ferie som ledig Når du vil holde ferie som ledig er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte og Offentligt Ansattes Arbejdsløshedskassen.

Læs mere

MEDLEMSNYTjuni2019. Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84.

MEDLEMSNYTjuni2019. Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. MEDLEMSNYTjuni2019 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. Arbejdstid. Dette sommernyhedsbrev er i år lidt forsinket, men jeg ville gerne have de sidste nyheder om de lokale arbejdstidsforhandlinger

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. juni 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. juni 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 7. juni 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget.

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk 8. oktober 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer.

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer. VEJLEDNING OM FERIE OG ANDRE FRIDAGE Her på siden kan du finde vejledninger til ferie og andre fridage gældende for Dansk Flygtningehjælp. Vejledningen er ikke udtømmende. Yderligere information kan du

Læs mere

Ferierettigheder. FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, 3400 Hillerød tlf.: ,

Ferierettigheder. FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, 3400 Hillerød tlf.: , Ferierettigheder Ferierettigheder Her kan du læse om de vigtigste regler for afholdelse af ferie for ansatte i kommuner og regioner. For privatansatte gælder de samme principper, selvom reglerne kan være

Læs mere

ValgNyt. Valg. d. 12. marts kl Marievangsskolen. Fra Slagelse Lærerkreds - kreds 54. Kandidaterne. Marts 2018

ValgNyt. Valg. d. 12. marts kl Marievangsskolen. Fra Slagelse Lærerkreds - kreds 54. Kandidaterne. Marts 2018 ValgNyt Valg d. 12. marts kl. 17 - Marievangsskolen Kandidaterne Side 1 af 7 Per Toft Haugaard Jeg stiller op som formand Jeg vil arbejde for, at den kommende overenskomst bliver udmøntet på en måde, så

Læs mere

Modtagelse af nye kolleger på skolen

Modtagelse af nye kolleger på skolen Modtagelse af nye kolleger på skolen Alle nyansatte lærere og børnehaveklasseledere skal så hurtigt som muligt efter ansættelsen vide, hvor man kan få hjælp og rådgivning. Derfor er det vigtigt, at de

Læs mere

Før du søger job i Vejen kommune

Før du søger job i Vejen kommune Før du søger job i Vejen kommune Fakta om arbejdstid/forhold i Vejen kommune: 1. Den gennemsnitlige månedlige nettoløn for lærere og børnehaveklasseledere i Vejen kommune er 32.397 kr. (KRL.DK, juni 2015).

Læs mere

Gode råd om... ferie

Gode råd om... ferie Gode råd om... ferie INDHOLD Reglerne for ferie 3 Optjening 3 Afholdelse af ferie 4 Ferie i en opsigelsesperiode 4 Betaling under ferien 5 Ferie med løn 6 Ferie med feriegodtgørelse 6 Fradrag ved ferieafholdelse

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i.

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i. Kære alle i kreds 3 Horsens den 31. maj 2013 Så er hverdagen ved at vende tilbage til skolerne. Alle har travlt med at nå at indhente forskellige gøremål og det bliver sikkert ikke helt godt igen, før

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden

17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden 17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere i de kommunale folkeskoler i Favrskov Kommune 1. Grundlag Tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Ferieloven. Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april.

Ferieloven. Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april. Ferieloven Alle medarbejdere har ret til 5 ugers ferie pr. ferieår. Et ferieår løber fra den 1. maj til den 30. april året efter. Medarbejderen har dog ikke nødvendigvis ret til betalt ferie. Det skal

Læs mere

CIRKULÆRE: 005 Overførsel af ferie

CIRKULÆRE: 005 Overførsel af ferie Cirkulære: Cirkulære nr. 005 Udgivet første gang 04-02-2003 Kontrolleret 01-08-2014 Kontrolleres senest 01-08-2015 Evt. bilag el. henvisninger: Bilag A og B Indsættes: I Servicemappen under pkt. 8.2 Indhold

Læs mere

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne.

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne. 1. Styrelsesmøder Ordinære møder. Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. a) Mødetidspunkt: Mandage med 2-3 ugers mellemrum. Møderne fastlægges for 1 år ad gangen. b) Deltagere: Alle

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 18. februar 2015 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 18. februar 2015 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk 19. februar 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Ferie. Gode råd om. Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven!

Ferie. Gode råd om. Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven! Gode råd om Ferie Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven! Udgivet af Dansk Handel & Service Ferie 2005 Gode råd om Ferie Reglerne for

Læs mere

KREDSSTYRELSESVALG. På generalforsamlingen skal vælges: a) Formand

KREDSSTYRELSESVALG. På generalforsamlingen skal vælges: a) Formand KREDSSTYRELSESVALG Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg DLF Kreds 80 Strandvejen 12,1. - 5800 Nyborg Tlf. 65 31 79 09 - e-mail 080@dlf.org www.dlfkreds80.dk På generalforsamlingen skal vælges:

Læs mere

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1 Herning Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom side 1 Forord Denne pjece giver borgere, der modtager sygedagpenge eller løn under sygdom et indblik i, hvordan Jobcenter Herning arbejder med en sygedagpengesag.

Læs mere

Modtagelse og organisering af nye kolleger

Modtagelse og organisering af nye kolleger Modtagelse og organisering af nye kolleger Alle nyansatte lærere og børnehaveklasseledere skal så hurtigt som muligt efter ansættelsen vide, hvor man kan få hjælp og rådgivning. Derfor er det vigtigt,

Læs mere

Den nye ferielov betyder den noget for dig? Anette Sand

Den nye ferielov betyder den noget for dig? Anette Sand Den nye ferielov betyder den noget for dig? Anette Sand Som lønmodtager har du ret til ferie Ifølge ferieloven har alle lønmodtagere ret til ferie. Ifølge ferieloven har du fem ugers ferie om året men

Læs mere

Om at få feriedagpenge ISBN 87-89036-88-3

Om at få feriedagpenge ISBN 87-89036-88-3 ISBN 87-89036-88-3 Arbejdsdirektoratet April 2005 Om at få feriedagpenge INDHOLD 1. BETINGELSER FOR UDBETALING...3 2. OPTJENING AF FERIEDAGPENGE...4 3. NYUDDANNEDE (DIMITTENDER)...5 4. OPTJENT FERIE HOS

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 23. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 15. september 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

KREDSBLADET #19 KREDSBLAD FOR MEDLEMMER AF NÆSTVED LÆRERKREDS I NÆSTVED 7. ÅRGANG 2014 TEMA: ARBEJDSMILJØ/ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADSER

KREDSBLADET #19 KREDSBLAD FOR MEDLEMMER AF NÆSTVED LÆRERKREDS I NÆSTVED 7. ÅRGANG 2014 TEMA: ARBEJDSMILJØ/ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADSER KREDSBLADET #19 KREDSBLAD FOR MEDLEMMER AF NÆSTVED LÆRERKREDS I NÆSTVED 7. ÅRGANG 2014 TEMA: ARBEJDSMILJØ/ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADSER ny kredsstyrelse KOLOFON KREDSBLADET Næstved Lærerkreds Slagelsevej 14

Læs mere

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så?

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? Indhold Månedslønnet ansættelse...2 Løn...2 Pension...2 Ansættelsesbrev...3 Arbejdstid...3 Ferie...3 Sygdom...4 Ansat på nedsat tid...4 Timelønnet ansættelse...4 Løn...4

Læs mere

GODE RÅD OM... ferie SIDE 1

GODE RÅD OM... ferie SIDE 1 GODE RÅD OM... ferie SIDE 1 indhold 3 Reglerne for ferie 3 Optjening 4 Afholdelse af ferie 4 Ferie i en opsigelsesperiode 4 Betaling under ferien 5 Ferie med løn 5 Ferie med feriegodtgørelse 5 Fradrag

Læs mere

REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58

REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58 REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58 Den 10. februar 2015 Afbud: Referent: Thomas Mødeleder: Annemette Kontaktpersoner: Marianne O = Orientering

Læs mere

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 27. maj 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Hold da helt ferie Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen 1 Februar 2000

Hold da helt ferie Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen 1 Februar 2000 Hold da helt ferie Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen Februar 1 2000 Alle lønmodtagere har ret til ferie og feriepenge Alle lønmodtagere i Danmark optjener ret til ferie og feriepenge. Hvor meget

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 16. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Generalforsamling. i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds

Generalforsamling. i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Endelig dagsorden: Onsdag den 9. marts 2016 kl. 16.10 på Vallensbæk Skole. Derefter spisning for tilmeldte kl. 18 1. Valg af dirigent. 2. Beretning.

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om sygedagpenge - ferie - aftale om ferie

Ankestyrelsens principafgørelse om sygedagpenge - ferie - aftale om ferie KEN nr 9510 af 19/06/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juli 2019 Ministerium: Journalnummer: 18-60724 Økonomi- og Indenrigsministeriet Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014 Forståelsespapir Den 10. marts 2014 Samarbejdsgrundlag mellem Lejre Kommune og Lejre Lærerforening - den fælles forståelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstidsregler i skoleåret 2014-2015 Indledning

Læs mere

Om at få feriedagpenge

Om at få feriedagpenge Arbejdsdirektoratet August 2009 1. Betingelser for udbetaling Feriedagpenge er en særlig form for dagpenge, som et medlem af en a-kasse under visse betingelser kan få udbetalt. For at have ret til feriedagpenge

Læs mere

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 1 Kolofon Foto Stengård Skole, april 2014 Kirsten Haase Layout GPV Produktion Gladsaxe TSL 2 Indledning Gladsaxe Kommune, Skolelederforeningen

Læs mere

De nye ferieregler og overgangen dertil

De nye ferieregler og overgangen dertil De nye ferieregler og overgangen dertil En vejledning om farmakonomer og farmakonomelevers ferie på privat apotek (august 2019) 1 Indhold 1. Baggrunden for den nye ferielov... 4 1.1 De væsentligste ændringer

Læs mere

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen.

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen. Ledelsesgrundlag Version 1 27. Marts 2014. Indhold Ledelsesgrundlag... 1 Baggrund:... 1 Formål:... 1 Retning:... 2 Proces... 2 Årsnorm og planlægning af skoleåret for lærere og børnehaveklasseledere...

Læs mere

SEKRETÆRKONFERENCE 2012

SEKRETÆRKONFERENCE 2012 SEKRETÆRKONFERENCE 2012 ANSÆTTELSESVILKÅR Ledere, lærere og børnehaveklasseleder Overenskomst mellem FM og LC (FSL) Tilskudsbetingelse Benyt ansættelsesbrev på vores hjemmeside Pædagogiske personale Evt.

Læs mere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Skoleåret 2014/15. Indledning: Skoleafdelingen har med afsæt lov 409 og input og anbefalinger fra arbejdsgruppe 9 udarbejdet udkast

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland

VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland 2014 1 1 Lærerkredsen udgør kreds 86 af Danmarks Lærerforening og omfatter Ærø, Langeland og Svendborg kommuner. Kredsen har hjemsted i Svendborg.

Læs mere

Bekendtgørelse om ferie

Bekendtgørelse om ferie Bekendtgørelse om ferie I medfør af 11, 22, 33, stk. 3-6, 34 c, 41, 42, stk. 2, 43, stk. 3, og 47, stk. 4, i lov om ferie, jf. lovbekendtgørelse nr. 202 af 22. februar 2013 fastsættes: Kapitel 1 Definitioner

Læs mere

Lægesekretærelev. på Hospitalsenhed Midt. Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel

Lægesekretærelev. på Hospitalsenhed Midt. Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Lægesekretærelev på Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Velkommen som elev ved Hospitalsenhed Midt Denne pjece er ment til dig, som lægesekretærelev på Hospitalsenhed

Læs mere

Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden.

Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden. NTe NT DLF KREDS 54 y December 2015 Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden. SLAGELSE LÆRERKREDS Udgiver:

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 24. oktober 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 24. oktober 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 25. oktober 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Arbejdstid for lærere/børnhaveklasseledere i Odsherred Kommune

Arbejdstid for lærere/børnhaveklasseledere i Odsherred Kommune Initialer: frf Sag: 306-2015-4375 Dok.: 306-2015-20747 Oprettet: 22. januar 2015 Aftale mellem Danmarks Lærerforening Kreds 51 og Odherred Kommune om rammerne for arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag

Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag Lederhåndbog side 5.5.1 Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag Lovhjemmel findes i 84, stk. 1, 90 a, stk. 3, 91, stk. 3, 101 og 102, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. jf. LBK nr. 994 af

Læs mere

Præsentation af kandidaterne til generalforsamlingen 2014 Særnummer af Medlemsinformation nr. 139 uge 9 2014

Præsentation af kandidaterne til generalforsamlingen 2014 Særnummer af Medlemsinformation nr. 139 uge 9 2014 Præsentation af kandidaterne til generalforsamlingen 2014 Særnummer af Medlemsinformation nr. 139 uge 9 2014 VALG AF FORMAND OG KONGRESDELEGERET VALG AF NÆSTFORMAND OG KONGRESDELEGERET Peter Hansen Absalon

Læs mere

Forståelsespapir for skoleåret 2015/16

Forståelsespapir for skoleåret 2015/16 Indledende bemærkninger: Forståelsespapir for skoleåret 2015/16 Nærværende Forståelsespapir for skoleåret 2015/16 er første skridt på vejen mod endnu bedre samarbejde mellem Vordingborg Kommune og Kreds

Læs mere

Fraværspolitik. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Fraværspolitik. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Fraværspolitik Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indledning Fravær og nærvær har længe fyldt dagsordenen både i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, i hele kommunen og nationalt set. Derfor har forvaltningen

Læs mere

Generalforsamling. i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds

Generalforsamling. i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Torsdag den 16. marts 2017 kl. 17.00 19.00 på Egholmskolen. Derefter spisning for tilmeldte. Endelig dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning.

Læs mere