Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regionalkonkurrenceevne og beskæftigelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regionalkonkurrenceevne og beskæftigelse."

Transkript

1 15. februar 2008 Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regionalkonkurrenceevne og beskæftigelse. /lok-ebst Tirsdag den 11. september 2007, kl , Ferskvandscenteret, Vejlsøvej 51, 8600 Silkeborg. Følgende medlemmer deltog: Preben Gregersen, Erhvervs- og Byggestyrelsen (formand) Anne-Marie Knuth-Wintherfeldt, Fødevareministeriet Anny Lund, Vækstforum Syddanmark Christian Lerche, Danske Arkitektvirksomheder Claus Jensen, Sammenslutningen af Danske Småøer Eva Pedersen, Socialministeriet Henning Christensen, Nordjyllands Vækstforum Henrik Madsen, Hovedstadens Vækstforum Jan Eske Schmidt, Tekniq Jytte Reinholdt, HTS Klaus Farnov, LO Lisbeth Fuglsang, Bornholms Vækstforum Lone Johannsen, Kommunernes Landsforening Maria Kanstrup-Clausen, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Mette Kirkeskov Jensen, Landbrugsrådet Morten Qvist Fog, Dansk Industri Niels Erik Andersen, Vækstforum Midtjylland Niels Friis Møller, Beskæftigelsesministeriet Peder Baltzer Nielsen, Miljøministeriet Pernille von Lillienskjold, Erhvervs- og Byggestyrelsen Rikke Kallesøe Raecke, Ledernes Hovedorganisation Susanne Schøtt, Finansrådet Torben Rentzius Jans, Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgiverforeninger Ulrik L. Sørensen, Integrationsministeriet. Følgende suppleanter deltog i mødet: Annelise Korreborg, Danske Regioner Mads Engberg, Håndværksrådet Martin Kaag, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Michael Bay Hansen, CO-Industri

2 2/19 Rasmus Abildgaard Kristensen, Udenrigsministeriet. EU-Kommissionen Antonella Schulte-Braucks, Europa-Kommissionen DG Employment Judit Törökne-Rózsa, Europa-Kommissionen DG Regional Policy. Følgende medlemmer deltog ikke: Henning Gade, Dansk Arbejdsgiverforening Henrik Garver, Foreningen af Rådgivende Ingeniører FRI Tonni Kragh, Vækstforum Sjælland Lisbeth Wilster, FTF Mette Raun, De Samvirkende Invalideorganisationer Ole Sommer, Undervisningsministeriet Rasmus Conradsen, Akademikernes Centralorganisation Vibeke Gaardsholdt, Dansk Byggeri. Øvrige deltagere: Frank Elholm, DG regio Karin Andersson DG Employment Ebbe Poulsen, Erhvervs- og Byggestyrelsen Lone Rosen, Erhvervs- og Byggestyrelsen (pkt. 7) Karen Matthisson, Erhvervs- og Byggestyrelsen (pkt. 9) Lone Klærke, Erhvervs- og Byggestyrelsen (ref.)

3 3/19 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden 3. Forretningsorden for overvågningsudvalget 4. Orientering fra Kommissionen, herunder om godkendelse af strategisk referenceramme og de operationelle strukturfondsprogrammer 5. Orientering om Erhvervs- og Byggestyrelsens lovkompleks for strukturfondene, herunder bekendtgørelser og retningslinjer 6. Orientering om arbejdet i de regionale vækstfora, herunder om de regionale erhvervsudviklingsstrategier og om forretningsordener for de regionale vækstfora. 7. Supplerende udvælgelseskriterier, herunder godkendelse af de regionale vækstforas supplerende udvælgelseskriterier 8. Orientering om konkurrenceudsat pulje 9. Orientering om kommunikationshandlingsplan 10. Orientering om evalueringsplan 11. Orientering om opfølgning på Det Nationale Reformprogram 12. Orientering om TA-budget 13. Orientering om status om JEREMIE 14. Næste møde 15. Eventuelt

4 4/19 Ad 1. Velkomst Formand for overvågningsudvalget, kontorchef Preben Gregersen, Erhvervs- og Byggestyrelsen, byder velkommen. Formanden for overvågningsudvalget bød velkommen til det første overvågningsudvalgsmøde for strukturfondsprogrammerne under målet for regional konkurrenceevne og beskæftigelse for perioden Danmark har valgt at anvende muligheden i den generelle forordning for at lade et udvalg dække mere end et program. Overvågningsudvalget dækker således såvel Socialfondsprogrammet som Regionalfondsprogrammet. Formanden for Overvågningsudvalget er udpeget af Erhvervs- og byggestyrelsens direktør og repræsenterer programmernes forvaltningsmyndighed. I sin velkomst nævnte formanden, at Overvågningsudvalget repræsenterer partnerskabet bag udarbejdelsen og implementeringen af programmet, og han understregede partnerskabets betydning for en positiv fremdrift i programmerne. Kommissionen, DG Regio, lykønskede dels Danmark med igangsættelsen af programmerne , dels med åbningsmødet i Overvågningsudvalget. Medlemmerne af udvalget præsenterede sig.

5 5/19 Ad 2. Godkendelse af dagsorden Det indstilles, at dagsordenen godkendes. Dagsordenen blev godkendt og afviklet således, at punkterne 4, 6, 7 og 8 blev behandlet på mødets anden halvdel.

6 6/19 Ad 3. Forretningsorden for overvågningsudvalget I overensstemmelse med artikel 63 i rådets forordning 1083/2006 af 11. juli 2006 om generelle bestemmelser for strukturfondene og 2 i bekendtgørelse nr. 358 af 18. april 2007 om ansvar og kompetencefordeling mv. i forbindelse med administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond er der nedsat ét overvågningsudvalg for de operationelle programmer under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Som forvaltningsmyndighed for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse varetager Erhvervs- og Byggestyrelsen formandskabet for overvågningsudvalget. Kontorchef Preben Gregersen, Erhvervs- og Byggestyrelsen er formand for udvalget. Det indstilles, at udvalget godkender udkast til forretningsorden. Der vedlægges: Bilag 1: Udkast til forretningsorden for overvågningsudvalget Bilag 2: Medlemsliste. Udvalget drøftede afsnittene i udkast til forretningsorden. Dagsordenen stilles til rådighed for udvalgets medlemmer senest 4 uger og bilag senest 15 arbejdsdage før mødets afholdelse. Mødeaktiviteten planlægges henlagt til de geografiske steder, hvor programmet virker. Der forventes en kombination af overvågningsudvalgsmøde og projektbesøg. Der udarbejdes en samlet oversigt over udvalgets sammensætning, hvoraf det fremgår, hvilke organisationer der deltager i Overvågningsudvalget i kraft af deres indstillingsberettigelse til Danmarks Vækstråd. Det aftaltes, at forretningsordenen skulle tilrettes i forhold her til, og at forretningsordenen herefter skulle sendes i skriftlig høring i Overvågningsudvalget.

7 7/19 Ad 4. Orientering fra Kommissionen, herunder om godkendelse af strategisk referenceramme og de operationelle strukturfondsprogrammer. Fra dansk side er der som noget nyt i denne strukturfondsperiode - udarbejdet en såkaldt national strategisk referenceramme (NSRF), som beskriver, hvilke udfordringer Danmark står over for i forhold til de europæiske Lissabon-målsætninger, samt hvordan Danmark ønsker at anvende strukturfondsmidlerne med henblik på at bidrage til den samlede europæiske vækst og beskæftigelse. Under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse er der desuden udarbejdet to operationelle programmer: Regionalfondsprogrammet Innovation og viden og socialfondsprogrammet Flere og bedre job. Socialfondsprogrammet blev godkendt af Kommissionen den 16. april 2007 som det første strukturfondsprogram for perioden Regionalfondsprogrammet blev godkendt den 5. juli Både den strategiske referenceramme og de operationelle programmer er blevet udarbejdet i dialog med relevante nationale, regionale og lokale parter, herunder såvel offentlige myndigheder, organisationer som regionale vækstfora. Såvel strategisk referenceramme som de operationelle programmer kan findes på Det indstilles, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Kommissionen, DG-Regio, orienterede om processen bag godkendelsen af programmerne. Med hensyn til den strategiske referenceramme skulle Kommissionen godkende tilstedeværelsen af de indholdsmæssige elementer i forhold til forordningen (efter artikel 27 i den generelle forordning). Med hensyn til de operationelle programmer skulle Kommissionen også godkende programindholdet. Kommissionen bemærkede, at programudarbejdelsen har fungeret i et godt partnerskab, der betød, at Danmark, som det første land overhovedet, fik godkendt et strukturfondsprogram - nemlig Socialfondsprogrammet. Kommissionen formidlede informationer om kommende arrangementer med en række events for en bred deltagerkreds.

8 8/19 Socialfondens europæiske hjemmeside er opdateret med nye sektioner DG Regio: Overvågningsudvalget tog orienteringen til efterretning.

9 9/19 Ad 5. Orientering om Erhvervs- og Byggestyrelsens lovkompleks for strukturfondene, herunder bekendtgørelser og retningslinjer Lovkomplekset bag strukturfondsadministrationen er ganske omfattende. For det første findes en række forordninger. For det andet er der udarbejdet national lovgivning med tilhørende bekendtgørelser og retningslinjer. Alle relevante forordninger, love, bekendtgørelser og retningslinjer kan findes via Det indstilles, at udvalget tager orienteringen til efterretning. EBST orienterede om lovkomplekset bag strukturfondsadministrationen. Udvalget tog orienteringen til efterretning.

10 10/19 Ad 6. Orientering om arbejdet i de regionale vækstfora, herunder om de regionale erhvervsudviklingsstrategier og om forretningsordener for de regionale vækstfora Alle regionale vækstfora har udarbejdet regionale erhvervsudviklingsstrategier, som danner rammen om den regionale erhvervsudvikling i de kommende år. De regionale vækstfora skal prioritere og indstille om anvendelsen af strukturfondsmidlerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse inden for rammerne de regionale erhvervsudviklingsstrategier. Dette skal fremgå af det enkelte vækstforums forretningsorden. Strategierne kan findes via Det indstilles, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Der vedlægges: Bilag 3: Forretningsorden Bornholm Bilag 4: Forretningsorden Midtjylland Bilag 5: Forretningsorden Nordjylland Bilag 5a: Forretningsorden Nordjylland indstillingsudvalg Bilag 6: Forretningsorden Syddanmark Bilag 7: Forretningsorden Hovedstaden Bilag 8: Forretningsorden Sjælland Formanden orienterede om arbejdet i de regionale vækstfora, som Erhvervs- og Byggestyrelsen følger. Orienteringen og drøftelsen blev taget til efterretning.

11 11/19 Ad 7. Supplerende udvælgelseskriterier, herunder godkendelse af de regionale vækstforas supplerende udvælgelseskriterier Efter artikel 65 i rådets forordning nr. 1083/2006 af 11. juli 2006 om generelle bestemmelser for Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Den Europæiske Socialfond behandler og godkender overvågningsudvalget kriterierne for udvælgelse af de operationer, der skal finansieres, inden seks måneder efter godkendelsen af de operationelle programmer. På den baggrund har Erhvervs- og Byggestyrelsen anmodet de regionale vækstfora om at indsende materiale vedrørende eventuelle supplerende udvælgelseskriterier med henblik på behandling på mødet. Det indstilles, at udvalget godkender de supplerende udvælgelseskriterier, som er beskrevet i vedlagte notat. Der vedlægges: Bilag 9: Notat om de regionale vækstforas supplerende udvælgelseskriterier. Styrelsen orienterede om sin kontakt med Kommissionen og med de regionale vækstfora vedrørende kriterierne for udvælgelse af projekter, som gennemføres under de to strukturfondsprogrammer. Kommissionen orienterede om, at forordningen lægger op til, at Overvågningsudvalget inden for et halvt år efter programgodkendelsen skal vedtage et dokument som grundlag for udvælgelsen af projekter fremover. Udvalget drøftede skriftlig høring af dokumentet vedr. udvælgelseskriterierne, som skal danne grundlag for projektudvælgelsen. Udvalget tog drøftelserne til efterretning og tiltrådte, at der snarest udarbejdes et dokument, som sendes i skriftlig høring.

12 12/19 Ad 8. Orientering om konkurrenceudsat pulje 10 pct. af midlerne (ekskl. teknisk bistand) under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse svarende til ca. 49,2 mio. kr. årligt - er konkurrenceudsatte og er dermed ikke på forhånd fordelt tentativt til de regionale vækstfora. Danmarks Vækstråd fastlægger årlige temaer for udmøntningen af den konkurrenceudsatte pulje. Temaerne skal ligge inden for rammerne af de operationelle programmer og skal medvirke til at understøtte gennemførelsen af de regionale erhvervsudviklingsstrategier. Den konkurrenceudsatte pulje skal anvendes til at understøtte de bedste og mest perspektivrige projekter. Udgangspunktet er, at den konkurrenceudsatte pulje består af 50 pct. regionalfondsmidler og 50 pct. af socialfondsmidler. Der skal således fastlægges både regionalfonds- og socialfondsrettede temaer. Danmarks Vækstråd har besluttet, at temaerne for 2007 er: Udvikling af innovative netværk (Regionalfonden) Udvidelse og opkvalificering af arbejdsstyrken (Socialfonden). Det indstilles, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Der vedlægges: Bilag 10: Notat om den konkurrenceudsatte pulje. Kommissionen orienterede om baggrunden for programgodkendelsen af, at 10 % af midlerne er konkurrenceudsatte. Styrelsen orienterede om principperne for puljen. Udvalget drøftede bredde i temaerne, principper og tidsterminer. Udvalget støttede at lade alene de nationale udvælgelseskriterier være gældende for de konkurrenceudsatte midler. Udvalget tog orienteringen og principperne for den konkurrenceudsatte pulje til efterretning. Udvælgelseskriterierne for den konkurrenceudsatte pulje medgår til orientering i notatet vedrørende udvælgelseskriterier.

13 13/19 Ad 9. Orientering om kommunikationshandlingsplan Erhvervs- og Byggestyrelsen har udarbejdet en kommunikationshandlingsplan for de danske programmer under målet for regional konkurrenceevne og beskæftigelse Der er lavet én fælles kommunikationshandlingsplan for de to programmer. Kommunikationshandlingsplanen for de danske programmer tager afsæt i Rådets forordning 1828/2006. Som forvaltningsmyndighed for strukturfondsprogrammerne i Danmark er Erhvervs- og Byggestyrelsen (EBST) ansvarlig for informationsindsatsen. Ansvaret vil blive varetaget i et tæt samspil med de regionale vækstfora. Kommunikationshandlingsplanen er kommenteret af sekretariaterne for de regionale vækstfora. Herefter er Kommunikationshandlingsplanen den 6. juli 2007 sendt til Kommissionen. Det indstilles, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Der vedlægges: Bilag 11: Udkast til Kommunikationshandlingsplan Fremlagt på mødet: Udarbejdet materiale som led i informations- og pr-foranstaltninger, startpakke til projekterne med klistermærker og postkort Styrelsen præsenterede en række tiltag, som styrelsen har iværksat på kommunikationsområdet. Der blev orienteret om På baggrund af drøftelserne i Overvågningsudvalget tager styrelsen en drøftelse med de parter (vækstforumsekretariaterne), der har været involveret i opstilling af succeskriterierne. Teksten vedrørende målsætningsformuleringen, målgrupperne samt events gennemgås. Den reviderede plan udsendes til Overvågningsudvalgets efterretning efter indarbejdelse af fremkomne bemærkninger.

14 14/19 Ad 10. Orientering om evalueringsplan Erhvervs- og Byggestyrelsen har udarbejdet en plan for evalueringer i forbindelse med gennemførelsen af de operationelle programmer under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Det indstilles, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Der vedlægges: Bilag 12: Udkast til evalueringsplan. Styrelsen orienterede om evalueringsplanens indhold af en række temaer, som foreslås evalueret undervejs i programperioden som led i at sikre en hensigtsmæssig fremdrift i programmerne. Under udvalgets drøftelser heraf fremkom der en række ideer til overvejelse af supplerende evalueringstemaer. På Kommissionens anbefaling blev det besluttet, at evalueringsplanen udbygges med nedsættelsen af en mindre følgegruppe, der fra den faglige vinkel drøfter indholdsmæssig udbygning m.v. Evaluering af administration og teknisk assistance placeres som en del af midtvejsevalueringen. Evalueringsplanens strategiafsnit udbygges tilsvarende. En tilpasset evalueringsplan udsendes til Overvågningsudvalgets efterretning efter indarbejdelse af fremkomne bemærkninger.

15 15/19 Ad 11. Orientering om opfølgning på Det Nationale Reformprogram Der gives en kort mundtlig orientering. Kommentarer: Alle medlemslande har udarbejdet et nationalt reformprogram, der beskriver, hvordan landene medvirker til realiseringen af Lissabonstrategien. Strukturfondsindsatsen skal understøtte realiseringen af Lissabon-strategien og indgår således også i det nationale reformprogram. Udvalgets behandling Udenrigsministeriet, der har formandsskabet for kontaktudvalget for Lissabonstrategien, orienterede om datoerne for Lissabonprocessen og opfølgningen på det nationale reformprogram. Udvalget tog orienteringen til efterretning.

16 16/19 Ad 12. Orientering om TA-budget 4 pct. af de danske strukturfondsmidler , svarende til ca. 19,5 mio. kr. årligt (2007-priser), er afsat til teknisk assistance (TA), dvs. forberedende arbejde, forvaltning, overvågning, kontrol, evaluering, udvikling af IT-systemer mv. EU-midlerne skal matches af en dansk medfinansiering af mindst samme størrelse. Størstedelen af teknisk assistance-opgaverne varetages fra statslig side. Knap en tredjedel af EU-midlerne til teknisk assistance, ca. 6,0 mio. kr. årligt (2007-priser), budgetteres at tilfalde regionerne, som vil kunne få andel i midlerne ved at fremsende ansøgning til Erhvervs- og Byggestyrelsen. Regionerne forudsættes selv at fremskaffe den nødvendige medfinansiering. Det indstilles, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Styrelsen orienterede om det indikative budget for midlerne til teknisk assistance. Udvalget tog orienteringen til efterretning.

17 17/19 Ad 13. Orientering om status om JEREMIE JEREMIE er et finansieringsteknisk instrument, som fra dansk side kan anvendes, hvis de regionale vækstfora ønsker det. Det er indskrevet som en mulighed i de operationelle programmer. Med JEREMIE er der mulighed for at styrke små og mellemstore virksomheders adgang til risikovillig kapital, hvis der skønnes at være et særligt ekstraordinært behov herfor. Det indstilles, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Styrelsen orienterede kort om det finansieringstekniske værktøj JEREMIE, der er indskrevet som en option i programmerne. Udvalget tog orienteringen til efterretning.

18 18/19 Ad 14. Næste møde Der planlægges 2 årlige møder i overvågningsudvalget. Næste møde foreslås afholdt mandag den 10. marts Møde mandag den 10. marts 2008 et sted i Region Syddanmark. 2. Møde mandag den 15. september 2008, eventuelt projektbesøg den 16. september.

19 19/19 Ad 15. Eventuelt Formanden takkede for udvalgets engagement.

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse.

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. 6. juli 2011 Sag 11/02508 /lok-ebst Torsdag den 16. juni 2011, kl. 10.00 17.00, Langelinie

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse.

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. 20. december 2010 Sag 10/19799 ebst Mandag den 22. november 2010, kl. 11.00-17-30, Scandic

Læs mere

Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse

Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse 23. januar 2012 Sag 11/04795 /lok-ebst Tirsdag den 15. november 2011, kl. 9.30 17.00,

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Mandag den 8. juni 2009, kl. 10.00 17.00 på Hotel Hvide Hus, Aalborg 1. oktober 2009 EBST

Læs mere

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Socialfondsprogrammet, Vækst via uddannelse og iværksætteri Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse 10. december 2008 Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse /lok-ebst Mandag den 15. september 2008 kl. 10.00 16.00, Erhvervs- og

Læs mere

Følgende repræsentanter fra EU-Kommissionen (observatører) deltog:

Følgende repræsentanter fra EU-Kommissionen (observatører) deltog: 15. august 2012 Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Sag 12/02082 /lefrch-erst Onsdag den 13. juni 2012, kl. 10.00-17.00,

Læs mere

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Den 26. maj 2014 Forretningsorden for Landdistriktsudvalget 1 Formål Landdistriktsudvalget er nedsat af NaturErhvervstyrelsen med henblik

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse 3. februar 2010 Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse /mss-ebst Mandag den 9. november 2009, kl. 10.00 17.00, Region Sjælland,

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for de danske strukturfondsprogrammer 2007-2013

Møde i overvågningsudvalget for de danske strukturfondsprogrammer 2007-2013 Møde i overvågningsudvalget for de danske strukturfondsprogrammer 2007-2013 19. marts 2015 /MAYKJE Torsdag den 29. januar 2015 kl. 15:00-16:20 Følgende medlemmer deltog: Preben Gregersen, Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Vedrørende dagsordenens pkt. 6. Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden

Vedrørende dagsordenens pkt. 6. Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden 20. april 2006 Vedrørende dagsordenens pkt. 6 /lnj-ebst Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden 2006-2013. Pr. 1. januar 2007 får de regionale vækstfora ansvaret for at

Læs mere

Følgende suppleanter deltog: Jonas Skovsgaard Christensen, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Følgende suppleanter deltog: Jonas Skovsgaard Christensen, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Fredag den 15. november 2013, kl. 10:00 15:00. Erhvervsstyrelsen, Rådssalen, Langelinie

Læs mere

Kapitel 1 Indledende bestemmelser

Kapitel 1 Indledende bestemmelser Bekendtgørelse om ansvar og kompetencefordeling m.v. i forbindelse med administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1 I medfør af 6, stk. 1, 6 a, stk. 1, 2 og

Læs mere

22. oktober 2014 Sag

22. oktober 2014 Sag Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse 2007-2013 Mandag den 29. september 2014 kl. 14:30 16:00. Erhvervsstyrelsen, Rådssalen,

Læs mere

18. januar 2013 Sag 12/05776

18. januar 2013 Sag 12/05776 Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Torsdag den 15. november 2012, kl. 10.00-17.00, Hotel Scandic, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond Fremsat den {FREMSAT} af Økonomi- og erhvervsministeren Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse 21. september 2010 Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Mandag den 14. juni 2010, kl. 11.00 17.30, Region Bornholm, Uddannelsescenter

Læs mere

NOTAT TIL EU-SPECIALUDVALGET

NOTAT TIL EU-SPECIALUDVALGET NOTAT TIL EU-SPECIALUDVALGET 24. august 2006 2005-500/0061-21 pvl-ebst Udkast til Danmarks nationale strategiske referenceramme og operationelle strukturfondsprogrammer under målet om regional konkurrenceevne

Læs mere

REGIONALFONDEN MÅLET OM REGIONAL KONKURRENCEEVNE OG BESKÆFTIGELSE. Årsrapport 2007

REGIONALFONDEN MÅLET OM REGIONAL KONKURRENCEEVNE OG BESKÆFTIGELSE. Årsrapport 2007 REGIONALFONDEN MÅLET OM REGIONAL KONKURRENCEEVNE OG BESKÆFTIGELSE Årsrapport 2007 1 DISPOSITION 1.0 INDLEDNING OG IDENTIFIKATION AF PROGRAMMET... 3 1.1 ÅRSRAPPORTERNES INDHOLD OG FORORDNINGSGRUNDLAG:...

Læs mere

Opgavebeskrivelse: Temaevaluering vedr. strukturfondsperioden : Mål, virkemidler og resultater

Opgavebeskrivelse: Temaevaluering vedr. strukturfondsperioden : Mål, virkemidler og resultater Opgavebeskrivelse: Temaevaluering vedr. strukturfondsperioden 2007-2013: Mål, virkemidler og resultater 1. Formål med temaevalueringen Ifølge Rådets forordning (EF) Nr. 1083/2006 er formålet med evalueringer

Læs mere

På den baggrund foreslås følgende temaer: Fremme af effektiv energianvendelse og vedvarende energi (Regionalfonden).

På den baggrund foreslås følgende temaer: Fremme af effektiv energianvendelse og vedvarende energi (Regionalfonden). 11. februar 2008 Sag 07/07254 /pvl-ebst 1. Den konkurrenceudsatte pulje 2008 Efter den første ansøgningsrunde til den konkurrenceudsatte pulje af strukturfondsmidler, som fandt sted i andet halvår af 2007,

Læs mere

Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regionalkonkurrenceevne og beskæftigelse.

Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regionalkonkurrenceevne og beskæftigelse. 27. maj 2008 Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regionalkonkurrenceevne og beskæftigelse. /lok-ebst Mandag den 10. marts 2008, kl. 10-16, på Danfos Universe, Nordborg

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

Udpegning af medlemmer og observatører til Vækstforum Hovedstaden 2014-2017

Udpegning af medlemmer og observatører til Vækstforum Hovedstaden 2014-2017 Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 38 66 50 00 Web www.regionh.dk Dato: 11. januar 2014 Udpegning af medlemmer og observatører til Vækstforum Hovedstaden 2014-2017

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

Forretningsorden Bornholms Vækstforum

Forretningsorden Bornholms Vækstforum Forretningsorden Bornholms Vækstforum 1. april 2018-31. marts 2022 1 - Navn og adresse 2 - Lovgrundlag 3 - Sammensætning 4 - Opgaver og kompetencer 5 - Beslutningsdygtighed 6 - Møder 7 - Skriftlig høring

Læs mere

Forretningsorden Bornholms Vækstforum

Forretningsorden Bornholms Vækstforum Forretningsorden Bornholms Vækstforum 1. april 2014-31. marts 2018 1 - Navn og adresse 2 - Lovgrundlag 3 - Sammensætning 4 - Opgaver og kompetencer 5 - Beslutningsdygtighed 6 - Møder 7 - Skriftlig høring

Læs mere

Følgende suppleanter deltog: Anne Gete Villefrance, Region Midtjylland Kasper Westh, Region Syddanmark Kim Bonne, Region Hovedstaden

Følgende suppleanter deltog: Anne Gete Villefrance, Region Midtjylland Kasper Westh, Region Syddanmark Kim Bonne, Region Hovedstaden Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Fredag den 7. juni 2013 kl. 10:00 16:00. Regionshuset, Regionsrådssalen, Niels Bohrs

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1)

Udkast til. Bekendtgørelse om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1) Udkast til Bekendtgørelse om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1) I medfør af 6, stk. 1, 6 a, stk. 1, 2 og 4, 6 b, stk. 1 og 2, 6 c, stk. 2, 9, stk.

Læs mere

Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter

Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter August 2014 Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter De fem danske regioner indkalder hermed tilbud på gennemførelse af en gap-analyse vedr. finansielle instrumenter. Baggrund

Læs mere

Byindsatsen i Regionalfondsprogrammet 2014-2020. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Byindsatsen i Regionalfondsprogrammet 2014-2020. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Byindsatsen i Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Hvad står der i forordningerne? (1) Rammer i forordningerne: Mindst 5 pct. af regionalfondsmidlerne

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

og Den Europæiske Socialfond:

og Den Europæiske Socialfond: BEK nr 1810 af 30/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2018-14537 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 27. juni 2013 /stinyl Forslag til Lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1 I lov om administration af tilskud fra Den Europæiske

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering.

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. 2. april 2014 J.nr. 13/03858 /erst Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden 2014-2020 og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. Udkast til nationalt program

Læs mere

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Agenda 1 Nyt erhvervsfremmesystem, forenklet og efterspørgselsdrevet 2 Status for dannelsen af Danmarks erhvervsfremmebestyrelse 3 Status

Læs mere

1. Velkomst v/ Sophie Hæstorp Andersen, Formand for Vækstforum Hovedstaden

1. Velkomst v/ Sophie Hæstorp Andersen, Formand for Vækstforum Hovedstaden Vækstforum Hovedstaden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød T +45 3866 5000 E vaekstforum@regionh.dk W regionh.dk/vaekstforum/menu/ Referat fra Vækstforums møde den 15. august 2014 kl. 9.00-12.00 Mødested:

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19. Region Midtjylland Regional Udvikling 19. maj 2017 /JETSAL Referat til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat 1 2 Indstillinger

Læs mere

Forretningsorden for Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF )

Forretningsorden for Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF ) Miljø- og fødevareministeriet Institution: NaturErhvervstyrelsen Kontor/initialer: EU & Erhvervsudvikling / ANDCLA Sagsnr./dok.nr.: 15-8343-000011 Dato: 26. januar 2016 Forretningsorden for Overvågningsudvalget

Læs mere

Notat. Bilag 9 - Guideline til fastsættelse af yderområdeprocent

Notat. Bilag 9 - Guideline til fastsættelse af yderområdeprocent Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Karsten Jensen, Anette Keller og Steffen With Afdeling: Erhvervsudvikling og udviklingsområder E-mail: steffen.with@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631960

Læs mere

ManagEnergy workshop. Kontorchef Morten Lemvigh

ManagEnergy workshop. Kontorchef Morten Lemvigh ManagEnergy workshop Kontorchef Morten Lemvigh Region Nordjyllands rolle inden for regional udvikling Region Nordjyllands rolle og mission er at være dynamo for regional udvikling og skabe grundlag for

Læs mere

Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014

Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014 Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014 Til stede fra Danmarks Vækstråd: Formand Lars Nørby Johansen Vækstforumformand Bent Hansen, Region Midtjylland Vækstforumformand Ulla Astman,

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 28-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem Anders Mørk Hansen, Formand for embedsmandsudvalget vedr. Vækst, Uddannelse og Beskæftigelse Liselotte Stokholm, Direktør for Væksthus Hovedstaden Nyt erhvervsfremmesystem

Læs mere

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet.

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet. Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........ 96 27 62 00 Fax:........ 97 12 97 25 herninghfogvuc@herninghfogvuc.dk www.herninghfogvuc.dk 27. februar 2008 Sagsbehandler: Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N.

Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N. Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl. 9.00 11.00 hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N. I mødet deltog både ny observatør fra Erhvervsstyrelsen,

Læs mere

Notat. Vækstfora træffer afgørelse ved simpelt stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. ( 11, stk.

Notat. Vækstfora træffer afgørelse ved simpelt stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. ( 11, stk. Dato: 21. december 2005 Initialer: DKU 1. Lovgrundlag Notat Etablering af vækstforum i Region Syddanmark Den regionale erhvervsudviklingsindsats er fastlagt i Lov om erhvervsfremme (Lov nr. 602 af 24.

Læs mere

Forretningsorden for Syddansk Vækstforum

Forretningsorden for Syddansk Vækstforum Forretningsorden for Syddansk Vækstforum Geografisk afgræsning 1. Pr. 19. marts 2018 er der nedsat ét vækstforum, der dækker Region Syddanmark. Sammensætning af Vækstforum 2. Syddansk Vækstforum har 21

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

Sammensætning af Syddansk Vækstforum

Sammensætning af Syddansk Vækstforum Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Kristina Vikkelsø Tranders Afdeling: E mail: kristina.tranders@rsyd.dk Journal nr.: 13/816 Telefon: 7663 1835 Dato: 19. december 2013 Notat Sammensætning af Syddansk

Læs mere

Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09

Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09 Glostrup, den 25. september 2018 Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09 Mødeart: Mødested: Mødetid: Bestyrelsesmøde Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup kl. 17.00 efter mødet serveres tapas Deltagere: Nikolaj

Læs mere

Kontraktbilag 1 - Opgavebeskrivelse

Kontraktbilag 1 - Opgavebeskrivelse - Opgavebeskrivelse Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for opgaven...3 2. Programmets gennemførelsesaktører...4 3. Ansvar for strukturfondene i Danmark...5 4. Projekternes livscyklus...6 5. Administrative

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl hos Erhvervsstyrelsen,

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl hos Erhvervsstyrelsen, Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl. 13.00-15.00 hos Erhvervsstyrelsen, Vejlsøvej 29, 8600 Silkeborg. Mødet indledtes med en velkomst v. regionalchef Preben Gregersen,

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 9. marts 2012, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost og rundvisning Viborg Rådhus mødelokale M5, Prinsens Allé 5, 8800 Viborg Deltagere:

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Socialfondsprogrammet Vækst via uddannelse og iværksætteri præciserer følgende indsatsområder for perioden :

Socialfondsprogrammet Vækst via uddannelse og iværksætteri præciserer følgende indsatsområder for perioden : Resumé til borgerne Indledning EU s Regionalfond og Socialfond investerer i hele perioden 2014-2020 samlet ca. 3 mia. kr. i at styrke den økonomiske vækst og jobskabelse i hele Danmark, særligt gennem

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 2. april 2014 J.nr.: 13/03872 /lonros Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 Udkast til nationalt program for EU s Socialfond og udkast til nationalt

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Integrationsrådet. Referat

Integrationsrådet. Referat Integrationsrådet Referat Dato: 10. august 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Godkendelse af dagsorden... 55 02 Godkendelse

Læs mere

Stk. 2 Centerrådet kan udpege tilforordnede til at deltage i rådets møder uden stemmeret.

Stk. 2 Centerrådet kan udpege tilforordnede til at deltage i rådets møder uden stemmeret. Forretningsorden for Centerrådet 1 Sammensætning: Centerrådet sammensættes af et bestyrelsesmedlem fra hver udbyder af arbejdsmarkedsuddannelser og et fra hvert VUC, som har hjemsted i VEU-centrets geografiske

Læs mere

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Dagsorden 1. Danmarks vækstudfordringer 2. Danmarks Vækstråd 3. Rammerne

Læs mere

KOMMUNEKONTAKTUDVALGET Tirsdag den 21. februar 2006 Kl Sted: Frederiksborg Amtgård, Amtsrådssalen, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød

KOMMUNEKONTAKTUDVALGET Tirsdag den 21. februar 2006 Kl Sted: Frederiksborg Amtgård, Amtsrådssalen, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Kommunekontaktudvalget KOMMUNEKONTAKTUDVALGET Tirsdag den 21. februar 2006 Kl. 12.00 Sted: Frederiksborg Amtgård, Amtsrådssalen, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Medlemmer:

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN Dato: Ref.: DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN 27.02. 2015 Dato: 27.02.2015 Tid: 9.00 10.00 Kaffe fra kl. 8.30 Sted: Birk Centerpark 4, Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING

BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING Er vi på rette vej BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING Hvad har vi lært og hvordan bruger vi den læring?

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

11. Team Vækst Danmark

11. Team Vækst Danmark Brevid 2883336 11. Team Vækst Danmark Åbent Vækstforum Sjælland 2772740 Brevid: Resume Annoncering vedr. Team Vækst Danmark blev igangsat 1. juli 2015. Der foreligger nu en ansøgning fra Region Midtjylland

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats Mødetidspunkt 15-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19.00 Tilstede: Anne Hjorth,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 13. marts 2014 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Tom Allan For mødet var fastsat følgende dagsorden:

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post 14. december 2018 Sag 2018-15082 Niechr/Hannag Bilag 6.2: Overblik over aktive erhvervsfremmeprojekter som overtages fra regionerne d. 1. januar 2019 (figur 1 og figur 5 samt tilhørende tekst under figur

Læs mere

Strategisk evaluering vedrørende strukturfondsperioden 2007-2013

Strategisk evaluering vedrørende strukturfondsperioden 2007-2013 Erhvervs- og Byggestyrelsen Strategisk evaluering vedrørende strukturfondsperioden 2007-2013 Endelig rapport April 2011 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 21. november 2011 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Susanne Würtz Søs Haugaard Lars Vesløv Henrik

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016

Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016 Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016 Side 1 / 6 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2. Formål

Læs mere

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Lone Feddersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Dato: 1. marts 2010 J.nr.: 10/1594 Referat fra møde

Læs mere

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Referat Møde nr. : 04/2010 Sted : Mødelokale 3. Rådhuset i Grenaa Dato : 24. august 2010 Start kl. : 12:00 Slut kl. : 15:00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen,

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Etablering af videncenter for øget produktivitet og digitalisering i byggeriet Udvikling af den offentlige opgaveløsning og ny velfærdsteknologi

Etablering af videncenter for øget produktivitet og digitalisering i byggeriet Udvikling af den offentlige opgaveløsning og ny velfærdsteknologi Opdateret: 25. februar2010 /aja/hma/hsh/ffj/lr/smk Konkurrenceudsat pulje - Konkretisering af temaet Etablering af videncenter for øget produktivitet og digitalisering i byggeriet 1. Hvad er den konkurrenceudsatte

Læs mere

Samlede godkendte initiativer fordelt på strategiens 5 temaer

Samlede godkendte initiativer fordelt på strategiens 5 temaer Marts 2010 Vækstforum Sjælland har igangsat rigtig mange aktiviteter siden starten af 2007. I alt er det blevet til 137 forskellige projekter, som strækker sig over alt fra bredere resultatkontrakter videre

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 24.05.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2008...3 2. Ændring af forretningsorden...5

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik BORNHOLMS VÆKSTFORUM Ullasvej 23 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: regionaludvikling@brk.dk Kommunikationspolitik Bornholms Vækstforum Vedtaget den 4. april 2011 Indledning Vækstforum er

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 Dato: Mandag den 23. januar 2017 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian Stougaard

Læs mere

Lokale Rød, indgang E.

Lokale Rød, indgang E. FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 21. august 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen. Dato 20. marts 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 13 Mødedato: 19. marts 2019 Tidspunkt fra kl. 9.00 til kl. 15.00 Mødet holdtes i mødelokale 3 på 5. sal Kl. 13.00 deltog rigsrevisionen

Læs mere

Bilag 1: Kravspecifikation

Bilag 1: Kravspecifikation Bilag 1: Kravspecifikation 1. Baggrund Som led i satspuljeaftalen for 2012 på beskæftigelsesområdet, blev der afsat midler til socialøkonomiske virksomheder. Midlerne skal udmøntes i årene 2012-2015. Dette

Læs mere

Den konkurrenceudsatte pulje 2009

Den konkurrenceudsatte pulje 2009 ebst.dk Den konkurrenceudsatte pulje 2009 http://www.ebst.dk/konkurrenceudsat_pulje_2009 Side 1 af 3 21-10-2008 Den konkurrenceudsatte pulje 2009 01.10.2008 Danmarks Vækstråd har fastlagt temaerne for

Læs mere

Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09

Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09 Glostrup, den 5. oktober 2018 Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09 Mødeart: Mødested: Mødetid: Bestyrelsesmøde Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup kl. 17.00 efter mødet serveres tapas Deltagere: Nikolaj

Læs mere

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Aase Marie Hou,

Læs mere

Regionalfonden og Socialfonden i Danmark Resumé til borgerne

Regionalfonden og Socialfonden i Danmark Resumé til borgerne Regionalfonden og Socialfonden i Danmark 2014-2020 Resumé til borgerne 1. Indledning EU s Regionalfond og Socialfond (strukturfondene) investerer i perioden 2014-2020 samlet ca. 3 mia. kr. i at styrke

Læs mere

ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD

ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD XxxxREBILD KOMMUNES ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD Dagsorden tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Business Park Nord Praktiske oplysninger: Kl. 8.30-10.30 Mødets tema Temamøde vedr. etableringslyst og iværksætteri

Læs mere