FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS EFTERaR 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS EFTERaR 2016"

Transkript

1 FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS EFTERaR 2016

2 Velkommen Kære alle, så er programmet endelig på gaden og det er et fantastisk spændende program, hvis vi selv må have lov til at sige det. Når vi først sender programmet på gaden nu, er det fordi vi efter skolereformen har oplevet en stor stigning i ændringer og frameldinger i august, når børnene fik deres skoleskema. For at spare både jer, og os på kontoret, for den øvelse, har vi helt enkelt flyttet tilmeldingen til efter skolestart, hvor alle har fået skoleskema, og derfor har den information, de skal bruge for at tilmelde sig.

3 Den anden store ændring i programmet er, at vi for første gang har fået mulighed for at strække sæsonen hen til efter juleferien og vise forestillinger i januar. Vi har i nogle år talt om fordele og ulemper ved dette, og har besluttet, at det skal prøves! Derfor er undervisnings-sæsonen også blevet et par uger længere, 14, i stedet for de traditionelle 12, ugers undervisning. (Det er også forklaringen på den lidt højere deltagerbetaling i årets katalog.) Vi håber, I har haft en dejlig sommer og ser frem til at skulle starte til teater og dans igen. Vi glæder os i hvert fald til at se jer! Venlig hilsen Sune T. Sørensen

4 EFTERÅRETS SÆSON 2016 Bemærk: Mandag: Tirsdag Legestuen (5-7 år) Rod i Rimene (7-9 år) Moderne Dans (9-12 år) Lydteater (10-13 år) Noget om Halfdan (10-13 år) 1984 (11-13 år) ImproNørderne (13 + ) Helårshold: Jack The Ripper (12 +) Helårshold: Teknisk fordybelse: Maxihold: Maxihold: Danseteater: Tidsmaskinen (10-13 år) Scenefægtning og historiefortælling (12-15 år) Decentralt Mårslet 1 (1-2. klasse) Engdal 1 (1-2 kl.) Decentralt Mårslet 2 (3-4 klasse) Engdal 2 (3-4 kl.)

5 Onsdag Torsdag Lørdag Danserødder (4-6 år) Coraline (10-13 år) Moderne Ballet (4-6 år) Dans Amok (6-8 år) Aben (14 +) Moderne Ballet (6-8 år) Moderne dans og teknik (12 +) Årets Klassiker: Mågen (13 +) Devising (12-14 år) Dramatikeren (12 +) (også helårshold) Filurkompagniet (13 +) Cirkus Udueligus (9-12 år) Dans for Livet (11-14 år) Virupskolen 1 (1-2 kl.) Virupskolen 2 (3-4 kl.)

6 DANSERØDDER 4-6 år Onsdag kl VUC Dalgas Avenue 2 Ulla Krebs Bille Joy Anna Hall 980 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 Igennem danselege og øvelser forbedres elevernes kreativitet, balance, rytme og bevægelsesglæde. Eleverne finder sammen med lærerne Ulla og Joy frem til en fælles koreografi, der munder ud i en forestilling som vises ved sæsonafslutning. Der vil ved slutning af hver time vises lidt af, hvad børnene har lært, til forældrene.

7

8 DANS AMOK 6-8 år Onsdag kl VUC Dalgas Avenue 2 Ulla Bille Krebs Joy Anna Hall 980 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 Ulla og Joy giver i denne time eleverne en basiskunnen inden for moderne teknik, gulvteknik og improvisationsteknik. Og gennem både danselege og disse teknikker skabes der en forestilling, som både elever og lærer er med til at lave. Denne forestilling vises ved sæsonafslutning på Filurens scene i musikhuset.

9

10 KREATIV BALLET år Lørdag kl Brobjergskolen Ulla Krebs Bille Joy Anna Hall 980 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 På dette hold lærer børnene de første balletpositioner, og bygger derefter flere grundlæggende dansefærdigheder på, både ballet og moderne. Vi vil lege med balancer og små hop, lave store spring over diagonalen, starter på at skabe danse selv, samt styrker musikaliteten ved at lytte og fortolke gennem dansen. Sæsonen afsluttes med en forestilling på Filurens scene, hvor de viser en koreografi vi har arbejdet på i løbet af sæsonen

11

12 KREATIV BALLET år Lørdag kl Brobjergskolen Ulla Krebs Bille Joy Anna Hall 980 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 På dette hold danser vi ballet gennem leg og fantasi. Børnene lærer de første balletpositioner og hopper, springer, drejer og griner sig gennem deres første møde med ballettens verden. Sæsonen afsluttes med en forestilling på Filurens scene, hvor børnene viser en lille koreografi som vi har øvet på i dansesalen.

13

14 MODERNE DANS 9-12år Mandag kl Brobjergskolen Ulla Krebs Bille Joy Anna Hall 1470 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 På dette hold lærer vi de grundlæggende klassiske og moderne teknikker. Vi øver styrke, kondition, smidighed, musikalitet, spring, drejninger, gulvarbejde og koreografier. Derudover laver vi improvisationer, hvor eleverne gennem vejledning og inspiration fra underviseren, opdager deres måde at udtrykke sig på som danser. Her øver de sig også i at sætte deres bevægelser sammen til en koreografi. Elever der ikke har danset før, elever med erfaring fra lignende stilarter samt elever der har danset en enkelt sæson eller to vil passe fint på dette hold.

15

16 MODERNE DANS OG TEKNIK 12 + år Onsdag kl VUC Dalgas Avenue 2 Ulla Krebs Bille Joy Anna Hall 1470 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 På dette hold lærer vi de grundlæggende klassiske og moderne teknikker. Vi øver styrke, kondition, smidighed, musikalitet, spring, drejninger, gulvarbejde og koreografier. Derudover laver vi improvisationer, hvor eleverne gennem vejledning og inspiration fra underviseren, opdager deres måde at udtrykke sig på som danser. Her øver de sig også i at sætte deres bevægelser sammen til en koreografi. Elever der ikke har danset før, elever med erfaring fra lignende stilarter samt elever der har danset en enkelt sæson eller to vil passe fint på dette hold.

17

18 Helårshold: FILURKOMPAGNIET 13+ år Lørdag kl Brobjergskolen Ulla Krebs Bille Joy Anna Hall Helårshold 2 rater á 1820 kr. Periode: Uge OBS: Visninger i uge På dette hold bygger vi videre på de grundlæggende klassiske og moderne teknikker, vi har lært fra tidligere sæsoner. Vi øver styrke, kondition, smidighed, musikalitet, spring, drejninger, gulvarbejde og pararbejde. Vi laver improvisationer, hvor eleverne gennem vejledning og inspiration fra underviseren, opdager deres måde at udtrykke sig på som danser. De øver sig også i at sætte deres bevægelser sammen til en koreografi, at lære fra sig af eget materiale samt arbejde sammen og løft og bevægelser i en duet, trio eller større gruppe. OBS: Dette hold har tilmelding ved løbende optagelsesprøver.

19

20 TEATERLEGESTUEN 5-7 år Mandag kl Brobjergskolen Maria Laumark Karen Tange 630 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 På teaterlegestuen laver vi teater- og bevægelseslege, vi danser, leger med forskellige roller og teknikker, finder på historier og øver os i at optræde - hvor er scenen, hvor sidder publikum? Vi laver løbende små visninger, hvor familien må komme og se hvad vi arbejder med, og hver sæson slutter vi af med en større forestilling og en skøn afslutningsfest. Så kom ind og oplev magien når vi åbner det store udklædningsskab og forvandles til prinsesser, katte, monstre, superhelte og meget meget mere. Kom ind i en verden hvor fantasien får vinger. Vi glæder os til at flyve med jer!

21

22 ROD I RIMENE 7-9 år Tirsdag kl Brobjergskolen Frederikke Byberg Frida Rødbroe 1260 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 Ååh nej, forfatteren er kommet til at spilde saftevand ud over bogen med alle børnesangene, så nu kan han ikke finde ud af hvilke historier der hører til hvilke melodier! Både Mariehønen Evigglad, Den Lille Ole og Rapanden Rasmus ved pludselig ikke, om de skal sidde på en tyggegummitrone eller højt på en gren med en krage! Vi har brug for din hjælp, så vi sammen kan genskabe de gamle børnesange. og hvem ved, måske finder vi på nogle endnu bedre undervejs, så hvis du har tungen lige i munden og en sang på hjernen, så skynd dig at melde dig til teaterholdet Rod i Rimene!

23

24 MAXIHOLD: CIRKUS UDUELIGUS 9-12 år Onsdag kl Brobjergskolen Maria Laumark Emma Sørensen 1260 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 Hvad gemmer sig egentlig i cirkusarenaen, når natten først er faldet på, tigeren sover og cirkusdirektøren hviler sin stemme? Cirkus er kommet til byen, men ikke alt er som det plejer, og artisterne er trætte og udkørte efter alle forestillingerne. Optræde er de nødt til, for ellers må cirkus jo lukke! Men hvordan får man gejsten tilbage, og hvordan forhindres den trætte linedanser i at miste sin balance? På dette hold vil vi undersøge et absurd cirkusunivers, hvor samspil er i fokus, og hvor karaktererne jagter en STUR STUR lykke, som måske i virkeligheden mest af alt bør findes i de mindste ting.

25

26 NOGET OM HALFDAN år Mandag kl Brobjergskolen Trine Kinch Møller 1260 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 Jeg er mig, der er mig, der er ham, der er mig og jeg er mig, ikke dig, men hvis en anden var mig, kunne det godt være dig, der var mig, hvis jeg ikke var mig. Er du med? Med udgangspunkt i Halfdan Rasmussens noget om digte laver vi en finurlig forestilling, som handler om at være. Vi griber fat i stemningerne og de karakterer vi møder hos Halfdan, og bygger selv den verden op vi synes de kunne leve i. Det bliver med garanti fjollet og karikeret og forhåbentligt en smule poetisk?

27

28 CORALINE år Torsdag kl Brobjergskolen Iben Rønn Christensen 1260 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 På dette hold skal vi arbejde med en dramatisering af Neil Gaimans roman Coraline fra Coraline er ca. 12 år og lige flyttet til den anden ende af landet. Det er sommerferie, og hun keder sig. Hendes forældre arbejder. Så hun går på opdagelse i deres nye gamle hus og finder en hemmelig dør. Da hun går igennem den, opdager hun en alternativ udgave af sit eget liv. På overfladen ligner denne parallelle virkelighed uhyggelig meget hendes rigtige liv blot meget bedre. Men eventyret tager en farlig drejning, da hendes falske anden mor forsøger at beholde hende for evigt. Coraline må stole på sin stædige beslutsomhed, sit mod og hjælp fra naboerne og en talende sort kat.

29

30 MAXIHOLD DANSETEATER: TIDSMASKINEN år Mandag kl Brobjergskolen Maria Laumark Anna Oline Laumark 1260 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 Forestil dig at du sidder i en tidsmaskine og kan rejse lige hvorhen du vil. Hvor vil du tage hen? Vil du tage tilbage og møde de allerførste partikler på Jorden efter universet blev skabt? Eller vil du tage tilbage til riddernes tid og danse med kongen på slottet? Eller vil du rejse frem og se hvad fremtiden bringer af nye mystiske opfindelser? Eller vil du bare rejse frem og se hvordan du ser ud som gammel? Eller rejse tilbage til dengang du lå inde i din mors mave? Ja, der er ingen grænser for, hvad man kan opleve, når man først har fingrene i en tidsmaskine. Men er rejsen mon helt ufarlig? Kom med på en rejse gennem tiden, hvor vi selv skal skabe fortællinger med dans og teater!

31

32 LYDTEATER år Tirsdag kl Brobjergskolen Katinka Bramsen 1260 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 Hvad kan vi skabe med lyd? Stemninger, karakterer, bevægelser. Hvad sker der når vi bruger vores egne lyde? Hvad sker der når vi bruger musik? Hvilket lydbillede kan vi skabe sammen? Hvad giver forskellig lyd os? Hvilke følelser giver det? På dette hold skal vi undersøge, hvordan lyd fungerer i teater - både sprog og stemme, og også kroppens lyde, trin og stamp, musik og lydeffekter. På dette hold skal vi eksperimentere, undersøge, fornemme og selv skabe alle mulige former for teaterlyd - og ud af det kommer der en forestilling, som vi kalder Lydteater!

33

34 år Mandag kl Brobjergskolen Alexander Kasch 1260 kr. Periode: Uge OBS: Visning i uge 50 Storebror holder øje med dig! Med inspiration fra Gerorge Orwells roman 1984 vil vi undersøge og skabe en verden fyldt med overvågning. Vi vil spørge: tænk hvis nogen læser dine beskeder på Facebook, tænk hvis nogen ved alt om dig og tænk hvis de kunne læse dine inderste tanker? Vi skal arbejde med at skabe denne dystre verden, hvor alle dine venner kan være fjender. På holdet vil vi arbejde med brugen af scenerummet og det udtryk det vil skabe. Og vi afslutter med en visning på et spændende sted i Århus, som vi er sammen om at vælge...

35

36 MAXIHOLD: DANS FOR LIVET år Onsdag kl Brobjergskolen Isabella Marcussen Emma Sørensen 1260 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 På den lille forstadsskole går alt som det plejer. Eleverne laver deres lektier og behandler hinanden godt - ja alt går faktisk som det skal. Men en dag brydes deres hverdag for aldrig at blive den samme igen. Lige dér, midt i lokalet, ligger nemlig et par skinnende hvide sneakers, som alle elevernes fødder gerne vil omfavnes af. Men de hvide sko er ikke helt almindelige! De gemmer nemlig på en hemmelighed... Det her er teaterholdet for dig, som også holder af at bevæge dig! På dette hold kommer elevernes egne indspil og bevægelser i fokus, rammesat af teaterundervisningen og en masse leg! :-)

37

38 TEKNISK FORDYBELSE og HELÅRSHOLD: DRAMATIKEREN 12+ år Onsdag kl Systuen på Filuren Maria Laumark Helårshold: 2 rater á 1170 kr. Periode: Uge OBS: Visninger i uge Hvis du har en lille skriver i maven og godt kan lide at finde på historier, så kom og vær med når vi giver fantasien frit løb i alt fra super realistiske til helt vild absurde tekster! Vi vil kigge på forskellige teknikker og virkemidler til at udforme en god dramatisk tekst og så skal vi lade os inspirere af mennesker i byrummet og se hvad der kan ske af underlige konflikter i fx ARoS, Bruuns Galleri, parker, havnen, banegården osv. Vi vil læse professionelle værker, arbejde med egne værker og hjælpe hinanden med konstruktiv respons og ide generering. Der vil også i løbet af året komme gæstelærere, der vil lave spændende workshops, og vi vil lave readings undervejs. Vi slutter ikke med en forestilling som de andre hold, men vi laver en særlig afslutning, hvor de tekster, vi har lavet kommer i fokus på en helt særlig måde! :)

39

40 HELÅRSHOLD: JACK THE RIPPER 12+ år Mandag kl Brobjergskolen Maria Laumark Helårshold: 2 rater á 1462kr. Periode: Uge OBS: Visninger i uge Ved du hvem Jack the Ripper er? De eneste som nogensinde har set ham er blevet myrdet på brutal vis! Han er en af de mest berygtede seriemordere, som spredte frygt i Londons gader i Man fangede ham aldrig og ingen ved den dag i dag hvem han var, selvom rygterne går og efterforskere gang på gang har prøvet at opklare mysteriet. Men hvad ingen ved er, at der i virkeligheden blev holdt en hemmelig retssag for de tre hovedmistænkte i sagen, som offentligheden aldrig fik noget at vide om. Hvem var egentlig Jack the Ripper, og hvorfor var selveste Dronning Victoria til stede til hans retssag? Det vil vi lære meget mere om på dette teaterhold.

41

42 HELÅRSHOLD: DEVISING år Onsdag kl Brobjergskolen Iben Rønn Christensen Helårshold: 2 rater á 1462 kr. Periode: Uge OBS: Visninger i uge På dette helårshold skal du bruge din fantasi sammen med holdet. Vi vil arbejde med elementer fra både improvisation, fysisk teater og historiefortælling, og vi vil bruge vores egne oplevelser, når vi sammen skaber en forestilling helt fra bunden. Tema, karakterer og handling finder vi på i løbet af efteråret. Holdets ideer udvikles til et manuskript, som vi arbejder med i forårssæsonen, så vi i maj har UR-premiere på vores helt egen forestilling.

43

44 TEKNISK FORDYBELSE: SCENEFÆGTNING OG HISTORIEFORTÆLLING år Tirsdag kl Brobjergskolen Morten Lodberg 1400 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 I Veronas gader fægter Montegue og Capuelet mod hinanden i en ældgammmel fejde som til sidst koster Romeo og Julie livet. I Skotland kæmper Macbeth mod både sine fjender og venner for at vinde tronen. Og på Kronborg ligger Hamlet dræbt sammen med resten af kongefamilien efter en skæbnesvanger duel. Shakespeare manglede ikke voldsomme eller blodige kampe i sit forfatterskab og sammen skal vi dykke ned i dem. Vi skal bruge Shakespeare som springbræt til fordybelse i, hvordan man kan bruge scenefægtning til at fortælle grusomme og fantastiske historier. Vi skal kort og godt kæmpe os gennem Shakespeares skyggesider og sammen arbejde med konflikt, mord og ikke mindst fægtning. Så gør klar til at krydse klinger med alt fra Macbeth til Othello. Vi ses på skyggesiden.

45

46 IMPRONØRDERNE 13+ år Mandag kl Brobjergskolen Trine Kinch Møller 1575 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 Man ved aldrig helt hvad der kommer til at ske, når ImproNørderne går agurk! Men det vi ved er, at vi skal fordybe os i improvisationens verden og sammen finde ud af hvordan vi kan bruge den! I vil blive præsenteret for en lang række forskellige Impro-øvelser som sætter gang i kreativiteten. Til slut samler vi en lille buket af scener, som vi har improviseret frem, genopfrisker dem og inviterer venner og familie til at se vores arbejde.

47

48 ABEN 14 + år Torsdag kl Brobjergskolen Søren Gornitzka 1575 kr. Periode: Uge 38-2 OBS: Visninger i uge 3-4 Dette er en historie om en gade der ikke længere var nogen gade, om mennesker der boede i dens ruiner, og om en gammel abe, der genskabte drømmen om deres gade, som den havde været engang. Sådan starter den danske forfatter Carl Bangs novelle Aben (1960). Novellen er gammeldags og moderne på en og samme tid. Den skal danne grundlag for en forestilling, som er befolket med forskellige mennesker. De forholder sig på hver sin måde til gadens og dermed verdens undergang og genopbygning, mens de forsøger at opbygge en almindelig hverdag. En dag dukker aben op og deltager straks i genopbygningen af gaden, men det får nogle fatale konsekvenser. Samtidig drømmer aben om blot at kunne vende tilbage til det cirkus, som den var en del af, inden verden gik i stykker. Forestillingen er tænkt som et smukt sammensurium af teater, musik og dans, hvor der bliver tid og plads til at udvikle nogle spændende karakterer. Ideen er samtidig at forny novellen - som forestilling, så den får betydning for den tid, vi lever i.

49

50 HELÅRSHOLD - ÅRETS KLASSIKER: MÅGEN 13+ år Onsdag kl Brobjergskolen Iben Rønn Christensen Helårshold: 2 rater á 1750 kr. Periode: Uge OBS: Visning i uge 22 Vi er på et Russisk landsted op mod århundredeskiftet (1900), hvor Fin de siècle-stemningen hersker. Stilstand, lediggang og kedsomhed på landet. Længslen efter livet i byen. Håbet om, at fremtiden vil ændre sig til det bedre. Kærlighed til den, man ikke kan få. Moralsk løssluppenhed - forfald eller åbenhed? Alt dette er tematiseret i stykket, der ved premieren selv var et udtryk for nye tider og en ny form Tjekhov blev beskyldt for ikke at have forstand på at skrive dramatik. Stykket har ingen handling! Og Skulle det være komedie, med al den elendighed? Vigtigt: Dette er et hold med særlige privilegier, som kræver særligt ansvar. Det betyder, at vi har et længere prøveforløb med indlagte weekendprøver i foråret og et opløb i Filurens sal, inden vi spiller tre forestillinger slut maj/start af juni Det kræver, at du har lyst og tid til at øve dig også når du ikke er til teater og det kræver, at du prioriterer at komme til de aftalte prøvegange og opløb.

51

52 DECENTRALT: Engdalskolen 1 og klasse klasse Maria Laumark Tirsdag kr kr. Engdalskolen Kompasset Periode: Uge OBS: Visninger i uge klasse Vi laver teater- og rollelege, fortæller eventyr, og finder på historier sammen. Vi skaber vores egen lille forestilling, som vi viser for familie og venner d. 13. december klasse Gennem teaterøvelser og rollelege arbejder vi med udtryk, krop og stemme. Og vi skaber selv vores egen forestilling, som vi viser for vores forældre og venner d. 13. december Holdene er også for børn som ikke går på Engdalsskolen.

53

54 DECENTRALT: Mårslet 1 og klasse Kathrine Schou Jensen Mandag kr kr. Mårslet Skole lokale 103 Periode: Uge OBS: Visning i uge klasse Vi laver teater- og rollelege, fortæller eventyr, og finder på historier sammen. Vi skaber vores egen lille forestilling, som vi viser for familie og venner d. 21. november klasse Gennem teaterøvelser og rollelege arbejder vi med udtryk, krop og stemme. Og vi skaber selv vores egen forestilling, som vi viser for vores forældre og venner d. 21. november Holdene er også for børn som ikke går på Mårslet skole.

55

56 DECENTRALT: Virupskolen 1 og klasse klasse Charlotte Bruun Onsdag kr kr. Virupskolen Dramalokalet Periode: Uge OBS: Visning i uge 50 1.Disneys Juleshow Vi kender alle Disneys Juleshow, som sendes hver eneste juleaftensdag. Forventningsfulde sidder alle børn og venter på både de kendte historier, men også den årlige nyhed. På dette hold får man mulighed for, gennem både lege og drama-øvelser, at lege med yndlingsfigurer fra Disney, og vi sætter til sidst alle de små eventyr sammen til et fantastisk juleshow. Så må vi se hvem der vinder kampen om at blive årets nyhed! 2. En julegyser Der er noget på færde natten før juleaften i den lille by. Og næste morgen er et barn forsvundet. En flok børn beslutter sig for at løse mysteriet, og de føres på en farefuld færd.med udgangspunkt i nogle af de mere dystre jule- og vintereventyr, skal vi lave vores helt egen julegyser. Igennem forskellige dramaøvelser finder vi selv på karaktererne og historien. OBS. Forløbene slutter af med forestilling for familie og venner.

57

58 Workshop i Efterårsferien FOTOFORTÆLLING år kl Brobjergskolen Medierummet Simon Falkentorp 200 kr. Periode: På denne 3-dags workshop i efterårsferien eksperimenterer unge fotografer og skuespillere sammen om at idéudvikle og optage små fotoserier med konkrete fiktionshistorier. Som i kortfilm, men kun med still-fotos. Workshoppen er et tværkunstfagligt samarbejde mellem Aarhus Billed- og Medieskole (foto/computer) og Filuren (drama/skuespil), og henvender sig til deltagere gennem disses netværk. Det er til dig, der er år og er vild med at fotografere: Du tager allerede billeder men vil gerne prøve at planlægge dem sammen med andre i en fortællende sammenhæng. Du skal kunne bruge dit (eget) fotografiapparat hvis det er et med indstillinger (lån ikke et avanceret, du ikke kender), og smartphone er fint til dette. Tilmelding via:

59

60 TALENTUDVIKLINGSLINJEN 15 + år Tirs: Tors: Brobjergskolen Klasselærer: Ane Kirk Uhrenholt kr. á 4 rater på kr. Periode: Filurens Talentudviklingslinje er et to-årigt teaterfagligt forløb for ambitiøse unge teatermagere.hvert år optages unge på linjen, som efterfølgende får mulighed for at fordybe sig i teatret, primært som skuespillere, men også undervejs med indblik i andre teaterfagligheder: dramatikere, instruktører osv. På Filuren bestræber vi os på at finde spændende gæstelærere og instruktører til hvert enkelt undervisningsmodul, hvad enten holdet fordyber sig i skuespilteknik eller laver forestilling. Undervejs i forløbet vil eleverne medvirke i 4-5 forestillingsforløb, som både spænder over små turnéforestillinger til store opsætninger, bl.a. i Filurens egen sal. Optagelsesprøven foregår i maj. Datoer og yderligere oplysninger bliver offentliggjort på Det er et arbejdskrævende og ambitiøst udviklingsprogram, der kræver dedikation og hårdt arbejde, men som giver tilbage i form af dygtiggørelse, udfordringer og tætte sociale bånd. OBS: Optagelsesprøver i maj Læs mere på eller skriv til sts@filuren.dk

61

62 HF-STAGE 10. kl.+ Torben Guldberg Theresa Grønning 3-årig ungdomsuddannelse kr. á 4 rater på kr VUC Dalgas Avenue 2 Periode: Her er navnet på et helt nyt treårigt uddannelsestilbud! På HF-Stage kan man tage en almindelige HF-uddannelse via enkeltfag på VUC Aarhus koblet sammen med dramaundervisning og teaterforestillinger i regi af Teaterhuset Filuren. Det er altså nu muligt at få, både en kompetencegivende ungdomsuddannelse samtidig med, at man kan udleve sit kreative potentiale henover tre år. Man skal have bestået 10. klasses afgangsprøve eller 1.g og have været ude af folkeskolen mindst ét år. Hovedmålgruppen ligger mellem 17 og 25 år, men ældre elever kan optages. Optag foregår gennem en optagelsesprøve. Anden årgang er så godt som klar, og de begynder i august Der er stadig enkelte pladser tilbage! For mere information se eller

63

64 Tlf: Telefontid: Hverdage: Mailhenvendelse: Musikhuset Aarhus// Filuren Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus N

FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS EFTERaR 2017

FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS EFTERaR 2017 FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS EFTERaR 2017 Velkommen Kære alle, Så er programmet for efterårssæsonen 2017 på gaden. Det er et fantastisk spændende program, hvis vi selv må have lov til at sige det.

Læs mere

Balletskolen i København. Nåleøjet

Balletskolen i København. Nåleøjet Balletskolen i København Ballet er det man kalder en kunst-form uden ord. Man kan sige, at det er teater uden ord. Når man overværer en balletforestilling, oplever man en historie gennem dans. Nogle forestillinger

Læs mere

Historielaboratoriet. Pris: Voksne 200 kr. Børn 150 kr. (inkl. frokost fra Anemonens cafe) Bilag: Projektetsaktiviteter

Historielaboratoriet. Pris: Voksne 200 kr. Børn 150 kr. (inkl. frokost fra Anemonens cafe) Bilag: Projektetsaktiviteter Historielaboratoriet Selv om man kender hinanden, er der altid historier, der ikke er blevet fortalt. Et minde fra en særlig begivenhed, en dagdrøm eller en oplevelse, der bragte noget helt uventet med

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

Ud i det blå. - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige. Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen

Ud i det blå. - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige. Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen Ud i det blå - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen Ud i det blå er et musik- og teaterprojekt for dagplejere og deres børn i Aarhus Kommunes Dagpleje. Projektet er kendetegnet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS

FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS FORÅR 2015 FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS www.filuren.dk teaterskolen@filuren.dk tlf. 22 84 81 85 Telefontid: mandag-fredag 9:00-15.00 Mailhenvendelser besvares alle

Læs mere

Undervisningsplan for faget drama

Undervisningsplan for faget drama Formål for faget drama Formålet med undervisningen i drama er at udvikle elevernes lyst til og færdighed i at bruge drama som udtryksmiddel og fremme deres indsigt i og glæde ved teatrets særlige kommunikationsform.

Læs mere

Interessefag - foråret 2019

Interessefag - foråret 2019 Interessefag 1 Interessefag - foråret 2019 Drama 3 Naturkunst 4 Naturama - dinosaurerne kommer 5 Stomp 6 Kortspil, andre spil sjov og hygge 7 Mountainbike 8 Den Store Bagedyst 9 Fodbold og basketball 10

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

Fra 13 år. Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen. Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN

Fra 13 år. Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen. Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN Fra 13 år Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen s. 3 s. 4 s. 7 s. 9 Introduktion Åbne op for teateroplevelsen, øvelse 1a, b, c, d. (Kan

Læs mere

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11. Uge 10 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 10 l Venner Det er en dejlig frostklar vinterdag, og der er ikke

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 28 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge28_familie_arbejde.indd 1 06/07/10 11.44 Uge 28 l Familie og

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen.

Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen. Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen. Februar 2010 UHL og JWK 1 Formål for faget drama Undervisningen i drama på Davidskolen bygger på skolens kristne værdigrundlag. Formålet med

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger

Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger Foreningens navn: Teatergruppen Syvstjernen Foreningstype: Kultur Hvor mange: 50-250 Kontaktperson: Tue Bertelsen Mail: tue.bertelsen@gmail.com

Læs mere

Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber?

Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber? TGK+ Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber? TGK i Aalborg tilbyder nu et overbygningsår for dig, der har gennemført et teater talent forløb. Du kan søge ind, hvis du f.eks. har

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven, Orkestervej Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af faget Håndværk 3.-5. kl. 2014-15 De fysiske forhold. Undervisningen i 3.-5. klasse dækker fagene billedkunst, håndarbejde og sløjd. Vi er de

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening

Søttrup Gymnastikforening Gymnastik i Hornum PROGRAM 2015/2016 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (31/8 el.1/9) Velkommen til en ny og spændende sæson i Søttrup Gymnastikforening Vi håber, at rigtig mange har lyst til,

Læs mere

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning...3 Metode...4 Besvarelse fra de børn/unge der har benyttet Teaterskolen for Børn s fritidstilbud.5

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale Hvorfor drama i undervisningen? Drama som metode er relevant for fagpersoner, der ønsker at arbejde med differentierede læringsmiljøer, trivsel og inklusion. Det unikke ved drama er elevernes mulighed

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne!

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne! Kære elever og forældre, Her får du de seneste nyheder fra musikskolen. I denne udgave kan du læse om bl.a. Summer Camp i uge 27, Åbent Hus på lørdag, tilmelding til sæson 2014/15, datoer for sommerkoncerter

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv 1:1 Teater - Byg en historie, og se den få liv Hvad er 1:1 TEATER? 1:1 Teater er et undervisnings- og teaterkoncept som sigter mod 5 hovedmål: - At fremme skriveglæden og lærelysten hos elever i folkeskolen.

Læs mere

Hvis jeg flytter i en flaske

Hvis jeg flytter i en flaske Undervisningsmateriale til Hvis jeg flytter i en flaske Lavet af Christine Lund Jakobsen Målgruppe: (0.) 1.-2. klasse Introduktion I dette materiale kan du finde ideer til, hvordan der kan arbejdes med

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse Årsplan Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse 1 Årsplan for Linjefag musik FAG: Musik KLASSE: 7-9 klasse ÅR: 14/15 Lærer: MG August Oktober Opbygning af et fælles repertoire til Spil Dansk Dagen samt

Læs mere

Ullits Gymnastikforening

Ullits Gymnastikforening Ullits Gymnastikforening byder velkommen til en ny sæson Aktiviteter i Ullits Minihal Vi begynder i uge 37 d. 12. september 2016/2017 Hold Far/mor/barn gymnastik Tid: Mandag kl. 16.30-17.25 Alder: ca.

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

BIL LED SKO LEN. toldkammeret.dk

BIL LED SKO LEN. toldkammeret.dk BIL LED SKO LEN 2013-2014 BIL LED SKO LEN BYG OG FIND PÅ Hold 1 // 4.-9. klasse // mandag kl. 15.00-18.00 Lærer: Gitte Mathiasen Prøv dig selv af som arkitekt og designer. Huse, parker, møbler, kopper

Læs mere

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog forår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om alle de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af foråret 2015. Find nærmere beskrivelser af de enkelte

Læs mere

Hårslev Gymnastikforening

Hårslev Gymnastikforening Hårslev Gymnastikforening Byder velkommen til en ny sæson 2017 / 2018 Sæsonprogram Hårslev Gymnastikforening. Nye og gamle ledere byder velkommen til en ny sæson. Mød op første gang, eller ring til en

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.4/9 2015

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.4/9 2015 Nyt Høstival- tiltag giver sus i maven Svævebane er noget nyt til Høstival på Århus Friskole. Det er en del af en superhelteprøve Af Erik 6.klasse reportage (opgave i både 6. og 7. Klasse) Der er trængsel

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse MERIDIANO. Undervisningsmateriale

UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse MERIDIANO. Undervisningsmateriale UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse Undervisningsmateriale : INDHOLDSFORTEGNELSE Ark 1) Om forestillingen... s. 3 Ark 2) Introduktion til underviseren... s. 4 Ark 3) At åbne for teateroplevelsen - En

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre.

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. SFO-NYT sept 2010 Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. Som I sikkert allerede har bemærket er der kommet rigtig mange børn i vores SFO 95 helt præcist fra 0.-4. klasse så vi har været

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det

Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det kunstneriske amatørarbejde og det professionelle teaterarbejde.

Læs mere

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Med udfordringsmærket drager spirerne ind i Disneys magiske

Læs mere

DET DRAMATISKE MÅSKE:

DET DRAMATISKE MÅSKE: DET DRAMATISKE MÅSKE: Det dramatiske tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 3 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige opgaver.

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

DRAMA I FREDENSBORG SÆSON 2015-2016

DRAMA I FREDENSBORG SÆSON 2015-2016 DRAMA I FREDENSBORG SÆSON 2015-2016 Musikteatergruppen Musikteatergruppen Ragnarock Tlf. 20 21 17 21 E-mail: ragnateater@hotmail.com www.ragna.dk www.facebook.com/musikteatergruppenragnarock I denne brochure

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev september/oktober 2017

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev september/oktober 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev september/oktober 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk Kunstnerhusetkaravana.dk facebook: kunstnerhusetkaravana

Læs mere

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling 4 EVER og elevernes

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 Kursusmappe Uge 20 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge20_venner.indd 1 06/07/10 12.11 Uge 20 l Venner Hopp er på vej hen til Hipp. Hun kan

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Indledning Velkommen til min E- bog. Mit navn er Vicki Bredahl Støvhase. Jeg har lyst til at skrive denne bog, for

Læs mere

Udkast læringsmål det ca. 6 årige barn

Udkast læringsmål det ca. 6 årige barn De pædagogiske processer, i samarbejde med barnets forældre, skal lede henimod, at barnet ved slutningen af tiden på Spilopstuen, med lyst, har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter barnet i stand

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 www.tbib.dk Indholdsfortegnelse Film- og historie............. side 3 Hyggedag for tumlinge.......... side 3 Småbørnswing - 0-3 år.......... side 4 Dagplejetræf i Løgumkloster........

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM

LINJER I UDSKOLINGEN ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM LINJER I UDSKOLINGEN 7. 8. 9. ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM VELKOMMEN TIL LINJER PÅ NØRREBRO PARK SKOLE Kære forældre og elever Vi tager nu hul på endnu

Læs mere

Modige Magnus En uge vendt på hovedet

Modige Magnus En uge vendt på hovedet Modige Magnus En uge vendt på hovedet Carl-Johan Forssén Ehrlin Illustrationer af Katarina Vintrafors På dansk ved Lilian Kingo Forord Det er meget svært at se hjælpeløst til, når børn græder eller har

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Musik og teater

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

præsenterer... Æbleskiveteater 2014/2015

præsenterer... Æbleskiveteater 2014/2015 præsenterer... Æbleskiveteater 2014/2015 Søndag den 28. september 2014 kl. 14.30 og kl. 16.00 ÅBENT HUS Ragnhilds kjole er fuld af lommer med ting i. Og hun har også et dukkehus, som er fuld af ting. I

Læs mere

Kom og vær med til at spille teater

Kom og vær med til at spille teater Kom og vær med til at spille teater Få en sprudlende, fantasifuld, smuk, poetisk, musikalsk og helt ualmindelig hyggelig oplevelse sammen med dit barn eller barnebarn Vær med i Teatergruppens traditionsrige

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018

Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018 Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018 1 Evaluanden Bestyrelsen for Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole har vedtaget, at årets evalueringsobjekt er som følgende:

Læs mere

DET MUSISKE HUS DET MUSISKE HUS. Vælg et hold der passer dig... 2 Det Musiske Hus

DET MUSISKE HUS DET MUSISKE HUS. Vælg et hold der passer dig... 2 Det Musiske Hus Et Et liv frirum med musik... med musik Det Musiske hus Vi vil her på FPR, gerne give vores elever muligheden for at musikken kan komme til at spille endnu mere for dem, og samtidig udnytte at vi har et

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse - en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra 1.-3. klasse I TOTAL!DANS! er børn publikum, og samtidig frie til at bevæge sig og deltage fysisk aktivt i koreografien, mens den sker.

Læs mere

Holdnavn Alder Stestrup Fritidsgård Trænere Holdbeskrivelse

Holdnavn Alder Stestrup Fritidsgård Trænere Holdbeskrivelse Minispring 0. 2. klasse Hallen kl. 17:00-18:15 Kitt og Henriette Sacha Laila Tlf. 22874776 På dette hold skal vi lære at springe de mest grundlæggende ting indenfor springgymnastik. Vi skal bl.a. lære

Læs mere

Min historie. Fra 12 år

Min historie. Fra 12 år Min historie Fra 12 år 3. Intro til læreren 4. Video og øvelse 1 Spring i tid og rum 7. Video og øvelse 2 Lav en dokumentar om livet på et asylcenter 10. Video og øvelse 3 Lav din egen livsfortælling Intro

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner Læs mere om Kulturrygsækken på www.copenhagenkids.dk Tak for samarbejde til Tak for tilskud til 2013/14 Daginstitutioner KULTURRYGSÆKKEN Tilbud om kunst og kultur til daginstitutionerne i København Kulturrygsækken

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 14 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com Steen beskærer træerne langs personaleparkeringen KALENDER:

Læs mere

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål Pia møder mes Bond 1. Hovedpersonen vil gerne have en kæreste 2. Hovedpersonen lægger et billede af sig selv ud på en net-datingside 3. Hovedpersonen har svært ved at skrive om sig selv 4. Hovedpersonen

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017

Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017 Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017 Små rytmepiger 0.-2.klasse Vores hold er for piger som har lyst til at danse og bruge kroppen, på alle mulige måder. Til MGP musik og meget mere. - Sarah, Josefine og

Læs mere

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni SILKEBORG SVØMMEKLUB Ekstra tilbud om svømning i maj og juni Mandag den 22. april vil administrationen tage stilling til, hvilke hold der evt. skal aflyses/lægges sammen. Derfor er det en fordel at tilmelde

Læs mere

Hvad er det, du siger - 6

Hvad er det, du siger - 6 Hvad er det, du siger - 6 Hvad er det, DU siger? Mål: Børn indser, at det ikke er lige meget, hvad vi siger. Vil vi ære Gud med vores ord, eller vil vi bare sige det samme, som alle andre siger? Gør børnene

Læs mere

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave.

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave. På vej i Børnehave Målet er, at vi sammen med jer arbejder for, at skabe en rød tråd i dit barns liv, hvor helhed og sammenhæng skal sikre trivsel ved overgangen fra dagpleje eller vuggestue til børnehave.

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere