A/S Difko ValueBuilding III. A/S Difko. ValueBuilding-projekt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "A/S Difko ValueBuilding III. A/S Difko. ValueBuilding-projekt"

Transkript

1 1 A/S Difko valuebuilding III ValueBuilding-projekt

2 2 Difko udbød i 2010 A/S Difko ValueBuilding I. I dag er flere af ejendommene steget i værdi, og én af ejendommene er allerede solgt med stor gevinst. Kim Feldt, direktør ValueBuilding ApS - kvalitetsprojekt med højt afkast og lav risiko 3 Det er med glæde og stolthed, at vi præsenterer vores nye ValueBuilding-projekt - A/S Difko ValueBuilding III. Projektet forventes at give et afkast før skat på 11,8% p.a. i perioden fra 2015 til 2024, og der budgetteres med løbende udbytte i niveauet 6-8% fra Afkastforventningerne i hviler på en konservativ budgetforudsætning om, at anparterne realiseres i 2025 til kurs indre værdi. Dette kan enten ske ved salg af fondene eller ved likvidation af fondene i forbindelse med salg af ejendommene. Et tidligere salg af ejendommene vil have en positiv effekt på afkastet. Hvis det forudsættes, at alle ejendomme sælges senest i 2019, vil afkastet stige fra 11,8% p.a. til minimum 17,5% p.a. Projektet er målrettet detailinvestorer, som investerer for minimum EUR (ca kr.). Ved tegning skal aktionæren ligeledes afgive særskilt, skriftlig erklæring om, at aktionæren er bekendt med de risici, der er forbundet med investeringen. vil, med afsæt i den rejste egenkapital, investere i nøje udvalgte, tyske ejendomsfonde. Der er ikke indgået aftaler med sælgerne af anparter i de udvalgte fonde, men A/S Difko ValueBuilding III vil til enhver tid udvise godt købmandskab og optimere indkøbene for selskabet. Uddybende informationer findes i udbudsprospektet for, som kan bestilles på - prospektet offentliggøres onsdag d. 28. januar Søren Brøcker kim Feldt Investeringschef, Difko Direktør, Mob: Mob: Mail: Mail: H.F.S. 11, Berlin Projektet besluttede i 2011 at sælge shoppingcentret Gropious Passage pr. 1. januar 2012 for 341 mio. EUR. Salget var én af de største ejendomshandeler i Tyskland i En investering i H.F.S. 11 som ValueBuilding-fond gav et afkast på 70% for en personlig investor.

3 4 5 Hvad er ValueBuilding? ValueBuilding er investering i ejendomme via anparter i tyske ejendomsfonde, som handles under ejendommenes reelle værdi. Investor kan derfor udover de årlige udlodninger se frem til store fortjenester, den dag ejendommene sælges. Aktiverne er unikke tyske ejendomme med stærke lejere. Ejendommene købes på det tyske marked for anparter i allerede etablerede fonde her er sikkerheden høj og gennemsigtigheden stor. I modsætning til traditionelle anpartsprojekter er ikke et skattedrevet investeringsprojekt. Der er ingen hæftelse forbundet med investering i. Der handles dagligt anparter i ValueBuilding-fonde via Børsen i Hamborg, og dermed er ValueBuildingfonde en meget likvid ejendomsinvestering. Ved at investere i et aktieselskab hos Difko er det muligt at investere for frie midler samt selskabsmidler. Udbuddet gennemføres i tæt samarbejde mellem Difko og ValueBuilding ApS. Disse selskaber har mere end 14 års erfaring på markedet for handel og vurdering af tyske ValueBuilding-fonde og er der for i besiddelse af kompetencer og ekspertise til at udvælge de mest attraktive fonde. Difko har tidligere udbudt to lignende projekter, som indtil videre har leveret tilfredsstillende resultater. Value-investering Baggrunden for er det tyske marked for anparter i allerede veletablerede ejendomsfonde. Dette marked er undereksponeret, fordi tyske udbydere fokuserer mere på at sælge anparter i nye ejendomsfonde frem for etablerede fonde, og det har skabt en ubalance i markedet. Anparterne i etablerede ValueBuilding-fonde prissættes derfor langt under den reelle værdi af den bagvedliggende ejendom. Typisk ligger kurs/indre værdi (K/I) på anparterne mellem 0,5 og 0,8. Anparter i ValueBuilding-fonde kan sammenlignes med de populære valueaktier, hvor virksomhedens bagvedliggende værdi ikke afspejles i den aktuelle kurs, og aktierne rummer derfor stor værdi for investorer, der tænker langsigtet. En stigning i ejendomsmarkedet vil naturligvis påvirke værdien af en ValueBuilding-investering positivt. Vælger en aktionær at sælge sine aktier i, eller vælger A/S Difko ValueBuilding III at sælge sine anparter i ValueBuilding-fonde, inden ejendommen realiseres, vil den ekstraordinære fortjeneste blive reduceret. En ValueBuilding investering bør derfor ses som en langsigtet investering. Højt afkast Med baggrund i den lave kurs/indre værdi og løbende udlodninger forventer Difko, ud fra historiske erfaringer, at investering i udvalgte ValueBuilding-fonde vil give et afkast mellem 9-17% før skat. Med et budgetteret afkast på 11,8% i vurderer vi, at projektet har en sandsynlig up-side. For at øge afkastet og sprede risikoen kan yderligere søge at geare investeringen maksimalt én gang. Dette kan kun realiseres, hvis selskabet tilbydes en gunstig finansiering i EUR.

4 6 7 Stabilt cash flow En investering i har, alene via udlodninger fra de underliggende ValueBuilding-fonde, et stabilt og stærkt cash flow. I budgetteres med udbytte af den overskydende likviditet, som forventes på niveauet 6-8% fra Når man betragter det generelle historiske niveau for udlodninger fra ValueBuilding-fonde, vurderes det cash flow-mæssigt, at projektet indeholder en up-side. Stort likvidt marked Det tyske marked for anparter i eksisterende fonde er meget stort. Der er ca fonde listet via Børsen i Hamborg og ca fonde på det tyske marked, hvoraf størstedelen er ejendomsfonde. Med en volumen på over 400 mia. EUR svarer markedet totalt set til den cirkulerende mængde af danske realkreditobligationer målt på pålydende værdi. Sikker værdiopbygning Historisk er en ValueBuilding investering mere sikker end investering i aktier og obligationer. Sikkerheden ligger i følgende fem grundelementer: Unikke ejendomme - unikke beliggenheder Stærke lejere Solid finansiering Ingen personlig hæftelse Kvalitetsprojekter Med mangeårigt kendskab til det tyske marked og den professionelle udvælgelsesprocedure, er du desuden sikret en investering i de absolut bedste ejendomme på markedet. En ValueBuilding-investering gør det muligt at købe sig ind i de bedste ejendomme til særdeles favorable kurser. Samtidig er det muligt for at afhænde selskabets underliggende anparter i ejendommene, når det ønskes. Handler foretages via Børsen i Hamborg på platformen Fondsbörse Deutschland Beteiligungsmakler AG. - er en likvid ejendomsinvestering. Fondsbörse Deutschland Beteiligungsmakler AG er underlagt tilsyn og kontrol af Børsen i Hamborg, og ejes med 83% af børserne i München, Hannover og Hamborg.

5 8 9 Unikke ejendomme - unikke beliggenheder Solid finansiering Det tyske anpartsmarked adskiller sig markant fra det danske. Den tyske lovgivning giver mulighed for masseanpartsfonde, og mange markante og kendte ejendomme som eksempelvis shoppingcentret på Hovedbanegården i Hamborg, Hotel Adlon ved Brandenburger Tor i Berlin samt kontorbygningen på Pariser Platz, er solgt som ejendomsfond. På det tyske anpartsmarked er det derfor muligt at investere i unikke ejendomme på unikke beliggenheder, som danske investorer ellers ikke kan komme i nærheden af. I udvælgelsen af fonde har især fokus på ejendommenes beliggenheder, som oftest er afgørende for såvel fondens kort som langsigtede værdi. Udgangspunktet er altid ønsket om at sikre sig de bedste beliggenheder i byer eller regioner med størst vækstpotentiale. I modsætning til et dansk anpartsprojekt indbetaler investorerne i et tysk anpartsprojekt oftest hele stamkapitalen til fonden ved udbud. Derudover lånes normalt kun 50% af projektsummen, hvilket som hovedregel betyder, at fondenes lån udelukkende er sikret med pant i ejendommene. Den i forhold til Danmark lave gældssætning af ejendommene muliggør ikke kun årlige udlodninger, men bidrager også til en hastig afvikling af gælden i de tyske fonde. Dermed styrkes sikkerheden i ejendomsfondene, og den opsparede egenkapital øges. Tyske ejendomsfonde har, grundet den store egenkapital fra projektets start, ikke så store lånebehov og er derfor bedre sikret mod store udsving på de finansielle markeder. Stærke lejere udvælger fonde med bonitetsstærke lejere som for eksempel Deutsche Bank, Deutsche Telekom og H&M, hvor der er indgået lange lejeaftaler. Der er ofte tale om store shopping-centre med et stærkt kundegrundlag, som er med til at sikre en stor tiltrækning og fastholdelse af lejere. Som i alle andre typer ejendomsinvesteringer investeres der i høj grad i lejers betalingsevne, og derfor analyseres lejerprofilen nøje for at kunne udvælge de ejendomme, hvor lejesammensætningen er mest attraktiv. Samarbejdet mellem Difko A/S og ValueBuilding ApS giver investor 39 års erfaring indenfor administration af investeringsprojekter, samt 14 års erfaring med investering i tyske kvalitetsejendomme. Carsten Skov-Aggerholm, adm. direktør Difko A/S Berlin

6 10 11 Ingen hæftelse Aktionærer i hæfter ikke personligt. Kvalitetsprojekter investerer i veletablerede og veldokumenterede ejendomsfonde, der har leveret vedvarende flotte resultater og som indeholder et betydeligt potentiale for værdistigning. Der investeres i ejendomme, hvor de fremadrettede budgetter ikke hviler på usikre, luftige skøn, men på den realiserede, historiske performance. Etableringsomkostninger som eksempelvis udbyderhonorar, revisions- og advokatomkostninger samt alle omkostninger (herunder Grunderwerbsteuer) forbundet med erhvervelse er betalt, og fondene har bevist deres bæredygtighed. Roland Ernst 8, Heidelberg Kontor- og forskningsejendom på ca m2 beliggende tæt på banegården og i umiddelbar nærhed af ny visionær bydel, som over de kommende 20 år vil blive opført på det tidligere godsbaneareal. 18 lejere, herunder blandt andet byens universitet og andre forskningsrelaterede virksomheder.

7 12 Holstebro Sønderlandsgade Holstebro Tlf.: København Kongevejen Holte Tlf.: Skanderborg Triersvej Skanderborg Tlf.:

Din partner på alle områder. Difko 1

Din partner på alle områder. Difko 1 Din partner på alle områder Difko 1 Indholdsfortegnelse Velkommen hos Difko... 3 Tværfaglighed... 5 Investering... 6 Administration... 8 Anpartshandel... 11 Kontaktoplysninger... 13 Difko 2 Stig Holst

Læs mere

INVESTERING I BOLIGEJENDOMME I BERLIN

INVESTERING I BOLIGEJENDOMME I BERLIN INVESTERING I BOLIGEJENDOMME I BERLIN BLIV MEDEJER AF GOD OG VELBELIGGENDE UDLEJNINGSEJENDOM I BERLIN. Nu får du mulighed for at blive medejer af en 16 anparter), hvor Andersen Development velbeliggende

Læs mere

Grundlæggende. sol, vind og ejendomme

Grundlæggende. sol, vind og ejendomme Grundlæggende Investeringsguide sol, vind og ejendomme 1 2 Sol, vind og ejendomme kan styrke din formue Har du en ambition om at optimere din formues positive udvikling, kan denne investeringsguide hjælpe

Læs mere

Økonomiske beregninger og tekst EjendomsInvest. Udbudsdato: 3. juni 2008. Advokaterklæring Rønne og Lundgren

Økonomiske beregninger og tekst EjendomsInvest. Udbudsdato: 3. juni 2008. Advokaterklæring Rønne og Lundgren EJENDOMSINVEST 1 Prospektudarbejdelse Økonomiske beregninger og tekst EjendomsInvest Udbudsdato: 3. juni 2008 Rådgivere og samarbejdspartnere Revisorerklæring Theill Andersen Revisionsaktieselskab Advokaterklæring

Læs mere

628980. 12.12. Nordea Bank Danmark A/S, CVR-nr. 13522197, København. Trykt af Herrmann & Fischer, Rødovre. Om at investere.

628980. 12.12. Nordea Bank Danmark A/S, CVR-nr. 13522197, København. Trykt af Herrmann & Fischer, Rødovre. Om at investere. 628980. 12.12. Nordea Bank Danmark A/S, CVR-nr. 13522197, København. Trykt af Herrmann & Fischer, Rødovre Om at investere Om at investere Om at investere 13. udgave Redaktionen afsluttet januar 2014 I

Læs mere

Jyske Invest. Globale Ejendomsaktier. Investér i ejendomme på verdens bedste adresser med udsigt til højt udbytte.

Jyske Invest. Globale Ejendomsaktier. Investér i ejendomme på verdens bedste adresser med udsigt til højt udbytte. Jyske Invest Globale Ejendomsaktier Investér i ejendomme på verdens bedste adresser med udsigt til højt udbytte Jyske Invest Globale Ejendomsaktier Jyske Invest Globale Ejendomsaktier Den nemme vej til

Læs mere

O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012

O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012 O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012 I det følgende kan du læse om, hvad du bør være opmærksom på, når du investerer, og hvilke overvejelser du bør

Læs mere

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Indledning I banken kan du som udgangspunkt frit vælge, hvordan du vil investere dine penge. En begrænsning er dog f.eks. gældende lovregler om pensionsmidlernes

Læs mere

Sølund Invest A/S indbyder Dem til tegning af anparter i K/S VindInvest 27

Sølund Invest A/S indbyder Dem til tegning af anparter i K/S VindInvest 27 Sølund Invest A/S indbyder Dem til tegning af anparter i K/S VindInvest 27 Sølund Invest A/S Hovedgaden 8 DK-3460 Birkerød Telefon +45 44 85 22 10 Telefax +45 44 85 18 10 E-mail: info@soelund-invest.dk

Læs mere

Investeringsforeningen Danske Invest

Investeringsforeningen Danske Invest DANSKE INVEST 21 Mix Obligationer Investeringsforeningen Danske Invest Juni 2012 Knowledge at work 2 DANSKE INVEST Indhold En verden af obligationer 3 Nye muligheder på obligationsmarkederne 4 Et bredt

Læs mere

Obton Global Selskabsinvestor P/S FÅ DEL I AFKASTET FRA EN GLOBAL INVESTERING I ATTRAKTIVE SOLCELLEPARKER

Obton Global Selskabsinvestor P/S FÅ DEL I AFKASTET FRA EN GLOBAL INVESTERING I ATTRAKTIVE SOLCELLEPARKER Obton Global Selskabsinvestor P/S FÅ DEL I AFKASTET FRA EN GLOBAL INVESTERING I ATTRAKTIVE SOLCELLEPARKER 04 OBTON GLOBAL SELSKABSINVESTOR P/S Investering i attraktive solcelleparker Udover tilbagebetalingen

Læs mere

Victoria Properties A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup www.victoriaproperties.dk Årsra Årsr pport 2010

Victoria Properties A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup www.victoriaproperties.dk Årsra Årsr pport 2010 Årsrapport 2010 Årsrapport 2010 s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. s. Victoria Properties Årsrapport 2010 INDHOLD LEDELSESBERETNING Til vores aktionærer Regnskabsåret kort Koncernens

Læs mere

UDBUDSPROSPEKT 2009. NORDENS KONVERTIBLE OBLIGATIONER III A/S København, 20. maj 2009

UDBUDSPROSPEKT 2009. NORDENS KONVERTIBLE OBLIGATIONER III A/S København, 20. maj 2009 UDBUDSPROSPEKT 2009 NORDENS KONVERTIBLE OBLIGATIONER III A/S København, 20. maj 2009 2 INDLEDNING Indledning 1.2 Indledning Dette prospekt ( Prospektet ) er udarbejdet af Nordens Konvertible Obligationer

Læs mere

Victoria Properties 3. juni 2009

Victoria Properties 3. juni 2009 Sektor non grata! Ejendomssektoren er gået fra at være investorernes darling til non grata på rekordtid. Sektoren er da også hårdt ramt af bl.a. manglen på lånefinansiering, hvilket dog giver lukrative

Læs mere

I.R.E. German Property Holding B.V.

I.R.E. German Property Holding B.V. I.R.E. German Property Holding B.V. Prospekt dateret den 21. maj 2007 Pantsikrede obligationer 2015 Finansiel rådgiver Juridisk rådgiver Skatte- og revisionsmæssig rådgiver Obligationsbank Special Servicer

Læs mere

EgnsINVEST Ejd., Tyskland A/S

EgnsINVEST Ejd., Tyskland A/S Introduktion til På First North Prospekt 13. februar 2008 First North er en alternativ markedsplads, der drives af de forskellige børser, der indgår i OMX. Selskaberne på First North er ikke underlagt

Læs mere

Kursets indhold. Dit udbytte. Side 1 á 19 sider

Kursets indhold. Dit udbytte. Side 1 á 19 sider Side 1 á 19 sider Kursets indhold I løbet af fire lektioner giver vi dig muligheden for at tilegne dig viden om pensionsinvestering. Vi gør dig ikke til investeringsekspert, men vi giver dig mulighed for

Læs mere

Råd om værdipapirhandel

Råd om værdipapirhandel Rådgivning Den rådgivning, du får i banken, tager altid udgangspunkt i din investeringsprofil. Profilen fastlægger du og din rådgiver ud fra dine oplysninger om blandt andet formålet med investeringen,

Læs mere

Basisinformationer om værdipapirhandel (finansielle instrumenter)

Basisinformationer om værdipapirhandel (finansielle instrumenter) Basisinformationer om værdipapirhandel (finansielle instrumenter) Indledning I GrønlandsBANKEN kan du som udgangspunkt frit vælge, hvordan du vil investere dine penge. Du har således fuld indflydelse på,

Læs mere

SKAGEN m² investerer i globale ejendomsselskaber - vil du være med?

SKAGEN m² investerer i globale ejendomsselskaber - vil du være med? SKAGEN m² investerer i globale ejendomsselskaber - vil du være med? Tag del i det globale ejendomsmarked Med udgangspunkt i SKAGENs investeringsfilosofi ser vi muligheder for attraktive langsigtede investeringer

Læs mere

Fast Ejendom Danmark A/S (et aktieselskab registreret i Danmark, CVR-nr. 28500971)

Fast Ejendom Danmark A/S (et aktieselskab registreret i Danmark, CVR-nr. 28500971) 1 4 5 7 8 9 10 11 1 1 14 15 1 17 18 19 0 1 4 5 7 8 9 0 1 4 5 7 8 9 40 41 4 4 44 45 4 47 48 49 50 51 5 5 Fast Ejendom Danmark A/S (et aktieselskab registreret i Danmark, CVR-nr. 8500971) Rettet udbud af

Læs mere

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER Indledning Lægernes Pensionsbank tilbyder handel med alle børsnoterede danske aktier, investeringsbeviser og obligationer

Læs mere

Det er en stor glæde for mig - på Keops bestyrelses vegne - at byde aktionærerne velkommen til Keops årlige generalforsamling.

Det er en stor glæde for mig - på Keops bestyrelses vegne - at byde aktionærerne velkommen til Keops årlige generalforsamling. #$%&$'($%)*+$*,-./$+0$%+1)$ 2!!"! 2%$. Det er en stor glæde for mig - på Keops bestyrelses vegne - at byde aktionærerne velkommen til Keops årlige generalforsamling. Regnskabsåret 2005/06 blev et meget

Læs mere

Hvad er et K/S? Obton A/S investering i en bæredygtig fremtid

Hvad er et K/S? Obton A/S investering i en bæredygtig fremtid Hvad er et K/S? Obton A/S investering i en bæredygtig fremtid Investér i et solcelleanlæg igennem et K/S fordi: Høje afregningspriser på grøn strøm sikrer attraktivt udbytte Solid og overskudsgivende drift

Læs mere

Ejer- og generationsskifte af virksomhed.

Ejer- og generationsskifte af virksomhed. Ejer- og generationsskifte af virksomhed. Ejer- og generationsskifte af virksomhed. Udgivet af Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Weidekampsgade 6 2300 København S Tlf.: +45 36 10 20 30 Fax:

Læs mere

Prime Office A/S Årsrapport 2008

Prime Office A/S Årsrapport 2008 Prime Office A/S Årsrapport Fondsbørsmeddelelse nr. 13/2009 02. april 2009 Periode 10.12.2007 31.12. Årsrapport Om Prime Office A/S Prime Office A/S er et børsnoteret selskab, der giver dig mulighed for

Læs mere

OFFERING MEMORANDUM. Core Bolig IV & V. Investering i danske boligejendomme. Udbudt af

OFFERING MEMORANDUM. Core Bolig IV & V. Investering i danske boligejendomme. Udbudt af OFFERING MEMORANDUM Core Bolig IV & V Investering i danske boligejendomme Udbudt af 16. juni 2014 DISCLAIMER Vi skal gøre opmærksom på, at en Investering i Core Bolig IV & V indebærer en række risici.

Læs mere

Formuepleje Fordele >>

Formuepleje Fordele >> Formuepleje Fordele >> Jeg får som direktør i Formueplejeselskaberne ofte spørgsmålet Hvordan adskiller Formuepleje sig fra andre formueforvaltere? Det er naturligvis et spørgsmål, jeg gerne vil svare

Læs mere

PROSPEKT. Investeringsforeningen Stonehenge. Globale Valueaktier Obligationer Value Mix Akkumulerende

PROSPEKT. Investeringsforeningen Stonehenge. Globale Valueaktier Obligationer Value Mix Akkumulerende 1/27 PROSPEKT Investeringsforeningen Stonehenge Globale Valueaktier Obligationer Value Mix Akkumulerende 2/27 Ansvar for prospektet Vi erklærer herved, at oplysningerne i prospektet os bekendt er rigtige,

Læs mere

Årsregnskabsmeddelelse 2008

Årsregnskabsmeddelelse 2008 FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 93 1 af 22 Årsregnskabsmeddelelse 2008 Resume I overensstemmelse med selskabets forventninger som angivet i delårsrapporten for 3. kvartal 2008 blev årets resultat før skat samt

Læs mere