Politisk organisering og ledelse af Kreds Sydjylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Politisk organisering og ledelse af Kreds Sydjylland"

Transkript

1 Socialpædagogernes Landsforbund SLSJ 1/8 NOTAT Arbejdsgrundlag for Socialpædagogerne Sydjylland Kredsbestyrelsen skal efter generalforsamlingen den arbejde med en konkretisering af arbejdsopgaverne for de kommende 2 år i form af et arbejdsgrundlag, som sideløbende blive suppleret med en virksomhedsplan, der beskriver kontorets arbejde med driftsopgaverne. Arbejdsgrundlaget bliver således et udtryk for de politiske prioriteringer i den kommende generalforsamlingsperiode. Arbejdsgrundlaget beskriver: Socialpolitiske mål. Fagpolitiske mål. Uddannelsespolitiske mål. Politisk organisering og ledelse af Kreds Sydjylland Generelt Det er i Socialpædagogernes vedtægter beskrevet, at kredsbestyrelsen er kredsens øverste myndighed mellem generalforsamlingerne. Hovedbestyrelsens (HB s) vedtagelse af organisationscirkulæret om kredsformandens ansvarsopgaver beskriver ligeledes, hvordan dagligdagens opgaver er fordelt mellem henholdsvis formand, frikøbte og bestyrelse. Konkret betyder dette, at bestyrelsen har besluttet, hvem der kan udtale sig på vegne af Kreds Sydjylland. Udgangspunktet er, at formanden tegner kredsen udadtil. Når det i bestyrelsen er muligt at behandle en planlagt profilering, skal dette ske, men formanden har altid ret og pligt til at udtale sig. Formanden har i disse tilfælde pligt til efterfølgende at orientere bestyrelsen. Ledelsesmæssige udfordringer Fagbevægelsen er under pres i disse år. Økonomien bliver presset både gennem vigende medlemstal og gennem manglende kontingentstigninger. Disse tendenser vil fortsat gælde i den kommende generalforsamlingsperiode, og der kan være mange udfordringer i at få økonomien til at hænge sammen. Disse udfordringer bør afspejle sig i de politiske prioriteringer, som arbejdsgrundlaget indeholder. Socialpolitisk indsats og mål Arbejdet med de kommunale budgetter har en høj prioritet, da det socialpædagogiske område er under særligt pres.

2 2/8 Kredskontoret udarbejder fortsat et årligt overblik over udviklingen i de kommunale budgetter og de deraf afledte konsekvenser. Dette overblik skabes i samarbejde med fællestillidsrepræsentanten (FTR) i den enkelte kommune. FTR, der gennem arbejdet i hovedmedudvalg (HMU) og lokalmedudvalg har adgang til relevant materiale, skaffer grundlaget, mens kredskontoret samler og bearbejder materialet. Det er FTR i den enkelte kommune, der har initiativpligten i forhold til at sætte budgetnedskæringer m.v. på dagsordenen og i samarbejde med kredskontoret aftale eventuelle reaktioner i forhold til presse, embedsfolk og politikere osv. Det er kredskontorets opgave at følge de generelle udviklingstendenser på det socialpædagogiske arbejdsområde, eksempelvis organisatoriske ændringer. Der kan også være tale om, at den enkelte kommune ikke følger f.eks. de vedtagne politikker på handicapområdet eller på børn og unge-området. Det er kredskontorets opgave i videst muligt omfang at reagere på dette gennem møder med embedsfolk og politikere eller ved kontakt til pressen. Lobbyvirksomhed rettet mod relevante beslutningstagere i kommuner og region er en højt prioriteret arbejdsopgave for kredskontoret. Der udarbejdes et årligt overblik over budgetsituationen i de enkelte kommuner og i regionen, som bl.a. indeholder en vurdering af konsekvenserne af budgetreduktioner herunder omfanget af afskedigelser og nedlæggelse af stillinger projektet Der er tale om deltagelse i et HB-besluttet projekt i Socialpædagogerne. Esbjerg Kommune Børn- og ungeområdet medvirker i dette. Projektet kunne blive en del af temaet på generalforsamling 2012, og der er desuden overvejelser om at føre det til en del af kongrestemaet sammen med 2020-projektet. Bestyrelsen forventer en statusredegørelse ultimo foråret Når resultaterne fra projektet foreligger, vurderer kredsbestyrelsen, hvordan de formidles til udvalgte kommuner i kredsen. Kredsen deltager aktivt i forhold til den landsdækkende konference i september projektet Når projektet er nærmere udfoldet, gøres det til genstand for en temadrøftelse i kredsbestyrelsen. Temaet vil blive en del af kongressen og er derfor relevant at inddrage i planlægningen af generalforsamlingen Introduceres sammen med gennemgang af HB-materialet for HB-møde i januar, men med henblik på en senere temadrøftelse i kredsbestyrelsen.

3 3/8 Forstærket indsats på voksenhandicap-området Der er tale om deltagelse i et HB-besluttet projekt. Der afholdes som en del af dette projekt 1 medlemsmøde med central deltagelse. Der afholdes yderligere 2 lokalt arrangerede medlemsmøder, og kredsen deltager i den afsluttende konference i juni Fokus på faget Generalforsamlingen har besluttet, at kredsen forsat udbyder en række gratis medlemsarrangementer med det formål at holde fokus på faget. Der afholdes minimum 8 medlemsarrangementer i Målet er, at mindst 15 % af medlemmerne deltager i møderne. Arrangementerne spredes geografisk i kredsen. Indflydelse på omorganiseringsprocesserne i kommuner og region Endelig anbefaler kredsbestyrelsen, at kredsen søger maksimal indflydelse på de mange omorganiseringsprocesser, der aktuelt finder sted i kredsens kommuner. Det gælder både på børn og unge-området og på voksenhandicap-området. Udviklingen i kommunerne følges nøje af kredskontoret, og der udarbejdes en status i forbindelse med generalforsamlingen I det omfang, det er relevant, tages kontakt til kommuner, der er i gang med omorganiseringer. Målet med indsatsen er bevarelse af socialpædagogiske arbejdspladser. Lederområdet Der sker p.t. store forandringer i ledelsen af driftsinstitutionerne. Kommunerne gennemfører omfattende ændringer i strukturen masterplaner, sammenlægninger med ældreområdet og lignende. Ledelse bliver i stigende omfang præget af, at det udelukkende er økonomien, der styres efter, ligesom området i stigende grad bliver mødt af krav om evidens for, at indsatsen virker value for money. Hvorledes understøtter Socialpædagogerne denne medlemsgruppe, så ledelse på socialpædagogiske institutioner fortsat udøves af socialpædagoger? Det vurderes, at ledergruppen har en særlig rolle i 2012-, og voksenhandicapprojektet, idet de kan være de faglige ambassadører for projekterne i forhold til forvaltningerne, når der skal iværksættes forandringer i det socialpædagogiske arbejde. Ledergruppen vil være en central partner, når erfaringerne og idéerne fra projekterne skal føres ud i det virkelige liv. Mål og indsatsområder drøftes med Ledersektionens bestyrelse i januar 2012.

4 4/8 Familieplejeområdet: Familieplejeområdet har som de øvrige arbejdsområder være sat under økonomisk pres, og kommunerne har i vidt omfang forsøgt at iværksætte generelle reduceringer af aflønningen via nedsættelse af vederlagene. Derudover tyder meget på, at kommunerne ikke lever op til de forbedringer, der var lagt op til i Barnets Reform herunder bedre uddannelsesforhold og bedre muligheder for eksempelvis supervision til familieplejerne. Kredskontoret undersøger via den kommunaløkonomiske følgegruppe (KØF), hvordan der bliver fulgt op på familieplejeundersøgelsen, herunder om der centralt tages initiativ over for de kommuner, der ikke udbyder efteruddannelse eller tilbyder supervision. Kredskontoret udarbejder et notat, der beskriver hvilke midler der tilføres kommunerne til supervison og uddannelse via DUT-midlerne *), og hvorvidt det er muligt at identificere, hvordan midlerne anvendes af kommunerne. Notatet indeholder endvidere en beskrivelse af de lovmæssige krav til indhold og form af supervision. Efterfølgende vurderer kredskontoret, om efteruddannelse og supervision kan sikres gennem kontakt til den enkelte kommune. Kredsbestyrelsen har godkendt formuleringen om servicering af familieplejerne. Denne servicebeskrivelse er udsendt til familieplejere med adresse og placeret på hjemmesiden. *) DUT = Det Udvidede Totalbalanceprincip for statslig kompensation af kommunale merudgifter. Fagpolitisk indsats og mål Kommunernes organisering af arbejdet på det socialpædagogiske område I forlængelse af beskrivelsen under Socialpolitisk indsats skal arbejdet med kommunernes organisering af det socialpædagogiske arbejde prioriteres i det fagpolitiske arbejde. At sikre medlemmerne de bedste løn- og ansættelsesvilkår i forbindelse med omorganiseringer, der medfører udvidede ansættelsesområder eller indebærer en reel opgaveglidning fra f.eks. døgnarbejde til forebyggende dagbehandlende arbejde. Dette kan eksempelvis ske via lokalaftaler. At sikre, at antallet af afskedigelser på området undgås eller minimeres. Tillidsrepræsentanterne i de pågældende kommuner skal inddrages i arbejdet. Lønpolitik indsatsområder 2012 Der er vedtaget en revideret lønpolitik samt en lønstrategi for 2012.

5 5/8 Tillidsrepræsentanterne informeres på TR-møde i januar 2012 om kredsbestyrelsens vedtagne politikker på området. Forberedelserne af overenskomstforhandlingerne 2013 Den konkrete plan må afvente, at KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) udarbejder køreplan for overenskomstforhandlingerne. Det skal overvejes, om de frikøbte kan deltage i TR-netværksmøderne i den fase, hvor kravene bliver udtaget. Det er vigtigt at fastholde, at tillidsrepræsentanterne indsamler overenskomstforslag forud for udtagelse af kravene og at sikre adgang for alle medlemmer til deltagelse i TR-møde om udtagelse af krav. Det er ligeledes vigtigt at sikre alle medlemmer mulighed for adgang til et medlemsmøde i forbindelse med fremlæggelse af overenskomstresultatet. Der afholdes ikke ekstraordinær generalforsamling i forbindelse med udtagelsen af krav. Tillidsrepræsentanterne inddrages i udtagelsen af overenskomstkravene. Kredsbestyrelsen drøfter processen omkring udtagelse af overenskomstlrav på sit møde Hvervning og fastholdelse af medlemmer opsøgende virksomhed på arbejdspladserne Generalforsamlingen har besluttet, at der skal arbejdes målrettet på opgaven med at hverve flere nye medlemmer. Både i forhold til de nyuddannede og til de medarbejdere på arbejdspladserne, der ikke er medlemmer. Dette skal ske i et tæt samspil med kredsens tillidsrepræsentanter. Kontakt til medlemmer der ønsker at udmelde sig, fastholdes. Ledergruppen skal tænkes ind i strategien for medlemshvervning og fastholdelse, og den skal drøftes konkret med Ledersektionsbestyrelsen på næste sektionsbestyrelsesmøde 17. januar med henblik på, i hvilket omfang ledergruppen kan bakke op om en organiseringskampagne. Arbejdspladsbesøg skal i højere grad have fokus på arbejdspladser med en lav organiseringsgrad og kredsen vil være opsøgende for at etablere besøg disse steder. Udvælgelse af arbejdspladser skal ske i samarbejde med fællestillidsrepræsentanten. Søsætte kampagne for, at hver tillidsrepræsentant skaffer mindst ét nyt medlem eventuelt med et konkurrence-element. Kampagnen søsættes på et TR-møde i januar, og der præsenteres værktøjer til at understøtte kampagnen.

6 6/8 Uge 4 og 5 i 2012 under temaet Vi kan vores kram tager særligt udgangspunkt i markedsføring af den danske model (Hvad får man for kontingentet?) og reklame for vores Fokus på faget -medlemsarrangementer. Stående tilbud om arbejdspladsbesøg med et antal faste emner på hylderne. Mulig etablering af rundringning til grupper af medlemmer, hvor det overvejes at inddrage kredsbestyrelsen. Initiativer over for nyindmeldte med fremsendelse af velkomstpakke med velkomstbrev, postkort til at give kolleger og pjece med medlemsarrangementer fastholdes. Visitkort til alle ansatte med hvervekampagne på bagsiden fastholdes. Fælles initiativer med BUPL på seminarierne med f.eks. oplæg om etik og praktik samt andre tilbud om oplæg fastholdes. Fælles jobsøgningskurser for nyuddannede i samarbejde med BUPL fastholdes. KTO-samarbejde i kommunerne En prioriteret opgave bl.a. set i sammenhæng med kommunal økonomi og pres på ressourcerne. Erfaringerne er, at samarbejdet fungerer i eksempelvis Esbjerg, Haderslev og Sønderborg samt i region Syddanmark men at det i de øvrige kommuner har vist sig svært at få etableret. De konkrete initiativer drøftes i FTR-kredsen, hvor det vurderes, i hvilke kommuner det vil være relevant at bruge ressourcer på at realisere målet om etablering af KTO-samarbejde. Projekt Særlig indsats på det private område (SIPO) Det centrale projekt om særlig indsats på det private område afsluttes i løbet af 2012 og skal derfor følges op lokalt, så resultaterne fra projektet ikke tabes på gulvet. Erfaringer og resultater fra projektet fastholdes og anvendes lokalt. Strategier for arbejdet i MED systemet herunder servicering af HMU-medlemmer Kommunernes organisationsændringer skaber løbende behov for revision af MED-aftalerne. Som udgangspunkt er disse revisioner funderet i forhandlingsudvalgene og dermed en opgave for kredskontoret. Ud fra konkrete vurderinger kan arbejdsopgaverne uddelegeres til FTR i den enkelte kommune alt efter karakteren af organisationsændringerne. arbejdsfordelingen mellem kredskontor og FTR drøftes på FTR-kursus i april. Samarbejde med andre organisationer Der samarbejdes med BUPL i forhold til PFF-overenskomsten og procedureaftale i forhold til lokal løndannelse, ligesom der samarbejdes med BUPL om indsatsen på seminarierne.

7 7/8 Omfanget af samarbejdet med den tyske organisation Lebenshilfe drøftes senere i kredsbestyrelsen. I forhold til samarbejdet med enkelte LO-sektioner (Tønder og Varde) undersøges de vedtægtsmæssige muligheder for ændringer. Uddannelsespolitisk indsats og mål Socialpædagogerne skal ud fra vedtægternes 2, stk. 1: arbejde for en tidssvarende grund-, efter- og videreuddannelse. fremme relevant forskning inden for det sociale og pædagogiske område. Kredsen har som mål at påvirke pædagoguddannelsen specifikt og regionens uddannelsespolitik generelt, så ovenstående tilgodeses. Pædagoguddannelsen Den specifikke påvirkning af pædagogernes grunduddannelse og muligheder for eftervidereuddannelse skal ske ved, at den nuværende pædagoguddannelse påvirkes gennem LO s repræsentation i bestyrelsen for UC Syddanmark og i uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen ud fra nedenstående: Studerende på pædagoguddannelsen får erfaringer med samarbejde med andre faggrupper ved tværprofessionelle forløb i uddannelsen. Bedre sammenhæng mellem teori og praksis i grunduddannelsen eksempelvis ved at undervisere i højere grad involveres på praktikstederne og i praksisfeltet. Kvalificering af CKF (Centrale Kundskabs- og Færdighedsområder). Sikre fokus på dannelse og relationer i grunduddannelsen. Sikre fokus på innovation i pædagogisk arbejde. Sikre fokus på evidens og dokumentation. Sikring af efteruddannelse for pædagoger. At få etableret møde mellem rektor og ledende kræfter i UC Syddanmark og Socialpædagogerne Sydjylland inkl. Ledersektionen med henblik på at diskutere evidens og dokumentation. Ny socialpædagogisk uddannelse Kredsen skal arbejde på, at der sker en placering af den nye socialpædagogiske uddannelse i enten Aabenraa, Kolding eller Esbjerg, såfremt uddannelsen bliver en realitet Uddannelsespolitik generelt Uddannelsespolitikken generelt i regionen skal påvirkes gennem: LO s repræsentation i UC Syddanmarks bestyrelse Samarbejde med FTF både landsdækkende og regionalt. Uddannelsesforum i Syddanmark.

8 8/8 Sikring af fortsat placering af pædagoguddannelsen inden for kredsens geografiske område. Fortsat udbud af mellemlange videregående uddannelser generelt i regionen. Medvirke til en konsolidering og udvikling af den nuværende uddannelse frem for udvikling af nye uddannelser, dog med undtagelse af bestræbelserne på at indføre en socialpædagogisk uddannelse. Skabe tværprofessionalitet. Kredsens uddannelsespolitiske opgaver temadrøftes i kredsbestyrelsen efter behov, dog mindst én gang årligt Der søges etableret et initiativråd på tværs af BUPL Fyn, BUPL Sydjylland, Socialpædagogerne Lillebælt og Socialpædagogerne Sydjylland med henblik på at kvalificere arbejdet i Uddannelsesforum for Syddanmark henhørende under kommunekontaktrådet (KKR). Poul Flack Jensen vælges som uddannelsesansvarlig og indstilles som repræsentant i uddannelsesudvalget. Kommunikationsstrategi Kredsbestyrelsen skal i forhold til de kommunikative opgaver arbejde for en styrkelse af den socialpædagogiske og socialpolitiske profil. I det omfang, det ressourcemæssigt er muligt, skal det prioriteres, når relevante problemstillinger dukker op i medierne. Der skal konkret arbejdes med profilering af de lokale faglige sager. De gode sager, der dukker op i dagligdagen på kredskontoret, skal eksemplificeres og synliggøres. For alle områder gælder, at der inden for de økonomiske rammer, kan trækkes på bistand fra freelancejournalist. Opfølgning på arbejdsgrundlaget Det er kredsbestyrelsens forretningsudvalg, der er forpligtet til at følge op på arbejdsgrundlaget og løbende sikre, at kredsbestyrelsen forholder sig til arbejdsgrundlaget. På den måde skal det sikres, at der sker en løbende prioritering af arbejdsopgaverne.

Socialpædagogerne i fremtiden En særlig indsats i Kreds Sydjylland

Socialpædagogerne i fremtiden En særlig indsats i Kreds Sydjylland NOTAT Kontakt: Anne-Dorthe Jeppesen adj@sl.dk Dok.nr. 2515471 Sagsnr. 2013-SL231SJ-07040 17. jun 2015 Socialpædagogerne i fremtiden En særlig indsats i Kreds Sydjylland Med dette notat ønsker Socialpædagogerne

Læs mere

Socialpædagogerne Sydjylland

Socialpædagogerne Sydjylland Socialpædagogerne Sydjylland VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND 2015-2017 Indholdsfortegnelse Indledning:... 3 Fakta om Kreds Sydjylland... 4 Besvarede telefonopkald:... 4 Servicering af

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND

VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND Socialpædagogerne Sydjylland VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Fakta om Kreds Sydjylland... 4 Fordeling af tidsforbruget på kredskontoret... 4 Servicering

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D.5.2.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Eksternt organisationscirkulære nr. 6

Eksternt organisationscirkulære nr. 6 Eksternt organisationscirkulære nr. 6 1/6 Familieplejernes organisering Baggrund og formål Organiseringen Familieplejerne i Socialpædagogerne har som primært formål at samle alle familieplejere i Socialpædagogerne

Læs mere

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN 2013-15 INDHOLD FORORD 3 Konkrete handleplaner 3 REKRUTTERING OG VALG 4 INTRODUKTION AF NYVALGTE 4 VILKÅR 5 KOMPETENCEUDVIKLING

Læs mere

Socialpædagogerne Sydjyllands lønpolitik for overenskomstperioden 2015 til 2018:

Socialpædagogerne Sydjyllands lønpolitik for overenskomstperioden 2015 til 2018: Socialpædagogerne Sydjyllands lønpolitik for overenskomstperioden 2015 til 2018: Socialpædagogerne Sydjyllands mål er: At faget og faglighed bringes i centrum. At der er synlig sammenhæng mellem løn, funktioner

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Socialpædagogerne i fremtiden.

Socialpædagogerne i fremtiden. Socialpædagogerne i fremtiden. Socialpædagogerne i fremtiden er en politisk strategi. Kongressen 2012 Har været og er omdrejningspunktet for hele forbundets politiske udviklingsindsatser og nye aktiviteter.

Læs mere

NOTAT. Beskrivelse af ansvar, vakante opgaver og profil for faglige sekretærer

NOTAT. Beskrivelse af ansvar, vakante opgaver og profil for faglige sekretærer NOTAT 21-03-2017 Beskrivelse af ansvar, vakante opgaver og profil for faglige sekretærer Forord: Dette notat er udfærdiget med henblik på, at synliggøre de vakante opgaver, der opstår i kredsens nærmeste

Læs mere

TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt.

TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt. TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt. TR politik, vedtaget på Kredsbestyrelsesmødet den 13. juni 2016 Socialpædagogerne Lillebælt forfølger, at TR-strukturen skal matche organisationsstrukturen i

Læs mere

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 27. juni 2016

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 27. juni 2016 Dato: 17.06.2016 Ref.: Referat fra BESTYRELSESMØDE den 27. juni 2016 Tid: 09.00 15.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Vedtægter. for. Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere

Vedtægter. for. Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere Vedtægter for Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere Indhold: 1. Navn og formål 2. Medlemmer 3. Organisering 4. De lokale sektioner 5. Landsudvalget 6. Landsmøde 7. Økonomi

Læs mere

TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt.

TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt. TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt. Socialpædagogerne Lillebælt forfølger, at TR - strukturen skal matche organisationsstrukturen i de nye kommuner/region. For at realisere denne vision skal bestyrelsen

Læs mere

Fagforeningen. - hvad skal vi med den?

Fagforeningen. - hvad skal vi med den? Fagforeningen - hvad skal vi med den? www.bupl.dk/fyn Hvorfor skal du være medlem? Hvis du får problemer på din arbejdsplads, så er det helt afgørende for dig, at du har fagforeningen til at hjælpe dig.

Læs mere

Socialpædagogerne Sydjylland

Socialpædagogerne Sydjylland Socialpædagogerne Sydjylland VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND 2017-2019 Indholdsfortegnelse Indledning:... 3 Fakta om Kreds Sydjylland... 4 Nyt kredskontor:... 4 Servicering af medlemmerne...

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015 Tid: 09.00-12.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard Ulla Blok Kristensen Tina Boel Bo Christensen Peter Sandkvist

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Handlingsplan 2011-12

Handlingsplan 2011-12 AF:\Sekretariatet\Bestyrelse\Handlingsplan 2011-12\Udkast til handlingsplan 2011-12.docx 22. juni 2011/MP Handlingsplan 2011-12 Medlemsstrategi Aktiv, systematisk og målrettet kampagne for rekruttering

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Praktikpjece. Pædagoguddannelsen JYDSK. Pædagoguddannelsen Grenå. Light udgave - Praktikpjecen er p.t. under revision (ABD - maj 2013) Indhold

Praktikpjece. Pædagoguddannelsen JYDSK. Pædagoguddannelsen Grenå. Light udgave - Praktikpjecen er p.t. under revision (ABD - maj 2013) Indhold Kapitel: Forord Praktikpjece Pædagoguddannelsen JYDSK. Pædagoguddannelsen Grenå. Light udgave - Praktikpjecen er p.t. under revision (ABD - maj 2013) Indhold Forord... 2 Praktikportalen... 2 Praktikadministration...

Læs mere

Lokal løndannelse/lønstrategi

Lokal løndannelse/lønstrategi NOTAT Kontakt: Steffen Nielsen sni@sl.dk Dok.nr. 2629252 Sagsnr. 2015-SLCFA-10793 15. september 2015 Lokal løndannelse/lønstrategi 2015-2018 Indledning Siden indførelsen af den lokale løndannelse i 1998

Læs mere

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet S Y D D A N M A R K S Y D D A N M A R K KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet Layout: KL s Trykkeri

Læs mere

EN STÆRK PÆDAGOGPROFESSION I BEVÆGELSE BUPL s professionsstrategi

EN STÆRK PÆDAGOGPROFESSION I BEVÆGELSE BUPL s professionsstrategi EN STÆRK PÆDAGOGPROFESSION I BEVÆGELSE BUPL s professionsstrategi STYRK FAGET OG DØMMEKRAFTEN SÆT AFTRYK PÅ VELFÆRDS- SAMFUNDET STYRK PÆDAGOGERS UDDANNELSE Vedtaget på BUPL s kongres 2018 En stærk pædagogprofession

Læs mere

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Vedtaget på 31. kongres 2014, den 21. til 24. oktober 2014 BERETNINGSFORSLAG 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 23. maj Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 23. maj Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 23. maj 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

MASTERPLAN Indsatsområde Medlem TR/AMR/MED Lederne Fag & fagpolitik Politik Organisation Socialpædagogerne i Fremtiden

MASTERPLAN Indsatsområde Medlem TR/AMR/MED Lederne Fag & fagpolitik Politik Organisation Socialpædagogerne i Fremtiden MASTERPLAN 2017 Bestyrelsens vision / værdigrundlag for arbejdet i 2017 tager udgangspunkt i den formulerede mission, centralt besluttede indsatsområder og projekter i SLC, samt det fremtidige arbejde

Læs mere

Referat fra møde i Kredsbestyrelsen DEN 16. december 2016

Referat fra møde i Kredsbestyrelsen DEN 16. december 2016 Ref.: pts/grn Dato: 16.12-2016 Dato: 16. december 2016 Tid: kl. 08:30 15:00 (kaffe og morgenbrød fra kl. 8.30 9.00) Sted: Glashuset Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte. Pjecen sætter fokus dels på FOAs egne

Læs mere

2 medlemmer udpeget af bestyrelsen. Udpegning skal finde sted senest 1. september efter indledningen af ny funktionsperiode for udvalget.

2 medlemmer udpeget af bestyrelsen. Udpegning skal finde sted senest 1. september efter indledningen af ny funktionsperiode for udvalget. BILAG TIL VEDTÆGT I. Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen og tilknyttede efter- og videreuddannelser. 1 medlem som den til enhver tid udpegede regionsformand for Danske Bioanalytikere. 2 medlemmer

Læs mere

Jobprofil. Vicedirektør BUPL

Jobprofil. Vicedirektør BUPL Jobprofil Vicedirektør BUPL 1. Indledning BUPL ønsker at ansætte en vicedirektør med reference til forbundsdirektøren. Stillingen er nyoprettet som følge af en større organisationsændring på forbundskontoret.

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning

Bestyrelsens skriftlige beretning Bestyrelsens skriftlige beretning Bestyrelsens politiske beretning for perioden 2015 2017 tager udgangspunkt i fire overordnede overskrifter: Under overskriften Socialpædagogerne her og nu og i fremtiden

Læs mere

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse KÆRE FAMILIEPLEJER Hos Socialpædagogerne er du en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og en mulighed for faglig udvikling. Vi har familieplejeområdet i fokus, og vi arbejder på at

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN

PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN Oplæg 27. SEPTEMBER 2012 PF og medlemstallet PF fyldte 60 år d. 10. maj 2012 PF havde 210 medlemmer pr. 1. januar 2012 600 Medlemmer

Læs mere

www.dsr.dk/hovedstaden 1

www.dsr.dk/hovedstaden 1 DSR Kreds Hovedstadens AMiRstrategi Revideret version vedtaget af kredsbestyrelsen maj 2010 Indledning I kredsens arbejde med at medvirke til at forbedre sygeplejerskernes arbejdsmiljø er et godt og tæt

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4793359 Sag.nr.: 2018-SL211NJ-17138 23-01-2019 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 25. januar 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Afbud: Peter, Lotte,

Læs mere

Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet

Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet, Kreds Midtjylland Indledning Dansk Sygeplejeråds kongres har vedtaget Udviklingsretning for TR i fremtidens DSR, der skal ses i sammenhæng med Dansk

Læs mere

KOMPETENCE- UDVIKLING FOR TILLIDS - REPRÆSENTANTER

KOMPETENCE- UDVIKLING FOR TILLIDS - REPRÆSENTANTER KOMPETENCE- UDVIKLING FOR TILLIDS - REPRÆSENTANTER NÅR DU ER NYVALGT OG SKAL INTRODUCERES TIL TR-OPGAVERNE INTRODUKTION AF NYVALGTE TILLIDSREPRÆSENTANTER 3 ål Du får indsigt i din rolle, dit ansvar og

Læs mere

Snitflader og funktionsbeskrivelse for HK MidtVest

Snitflader og funktionsbeskrivelse for HK MidtVest Stillingsbetegnelse Afdelingsformanden Kontorchef (A-niveau) Reference Repræsentantskabsgeneralforsamlingen Afdelingsbestyrelsen Nærmeste overordnede Ansvarsområde Øverste politiske leder af afdelingen

Læs mere

Dagsorden til møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelse

Dagsorden til møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelse Dato: 1. februar 2019 Tid: kl. 08:30 15:00 (kaffe/the og brød fra 8.30 til 9.00) Sted: Ref.: Glashuset Birk Centerpark 4 7400 Herning pts/lsr Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask - sygemeldt Anders Røn

Læs mere

Referat fra møde i ledersektionens bestyrelse DEN 15. maj 2017

Referat fra møde i ledersektionens bestyrelse DEN 15. maj 2017 Ref.: pts Dato: 15. maj 2017 Dato: 15. maj 2017 Tid: kl. 12:00 15:00 Sted: Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Susanne Østergård Linda Nørgaard Tina Brandhøj Boel Bo Christensen Peter Sandkvist Referat

Læs mere

Dagsorden til møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelse

Dagsorden til møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelse Dato: 22. marts 2019 Tid: kl. 13:00 15:30 (Efter temamøde vedr. Vi er Socialpædagogerne der forløber samme sted i tidsrummet 8:30-13) Sted: Hotel Eyde (Parkeringspladser til Hotel Eyde ligger for enden

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016.

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Til stede: Camilla

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogerne Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon: 7248 6500 Fax: 7248 6510 Mail: storstroem@sl.dk Web: sl.dk/storstroem REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 21.06.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGEN LILLEBÆLT

SOCIALPÆDAGOGEN LILLEBÆLT SOCIALPÆDAGOGEN LILLEBÆLT JUNI 2014 8. ÅRGANG Generalforsamlinger Mandag 22. september kl. 15.00 - ca. 21.00 Danmarksgade 16, Odense Det handler om din hverdag Indkaldelse og dagsorden Regnskab og budget

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Sammen om DSR 3.2. Generalforsamling

Læs mere

Lederstrategi. November 2002. Danske Fysioterapeuter

Lederstrategi. November 2002. Danske Fysioterapeuter Lederstrategi November 2002 Danske Fysioterapeuter DANSKE FYSIOTERAPEUTERS LEDERSTRATEGI 1. Politik...3 2. Lederens rolle og ansvar...3 3. Strategi...5 4. Mål og handling...6 5. Evaluering...8 Danske Fysioterapeuters

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads er udgivet af Forbundet af Offentligt

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Strategi og handleplan

Strategi og handleplan Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland 1 1. Indledning Dansk Sygeplejeråds kongres har vedtaget Udviklingsretning for TR i fremtidens DSR, der skal

Læs mere

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på

Læs mere

Socialpædagogernes service til tillidsrepræsentanter

Socialpædagogernes service til tillidsrepræsentanter Socialpædagogernes service til tillidsrepræsentanter Socialpædagogernes hovedbestyrelse har vedtaget fem såkaldte servicedeklarationer for TR-området. Servicedeklarationerne beskriver de ydelser, du som

Læs mere

Arbejdsplan for PLS

Arbejdsplan for PLS Arbejdsplan for PLS 2017-2018 Hovedbestyrelsen ønsker med arbejdsplanen for 2017-2018 at gøre den så specifik som mulig. Derfor er der udformet en mere fokuseret arbejdsplan med tre fokusområder, der er

Læs mere

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Præsentation af Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden er den største af 5 lokale kredse i Dansk Sygeplejeråd, med ca. 22.000 medlemmer og ca. 900 tillidsvalgte (500

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015 Tid: 09.00-12.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard, mødeleder Ulla Blok Kristensen Afbud Tina Boel Bo Christensen

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst ktivitetsplan 2018-2020 TEM 1: BEDRE ORGNISERING OG FLERE KTIVE MEDLEMMER Region Øst skal være en stærk part i forhandlinger både lokalt og på landsplan. Det kræver

Læs mere

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger Udvalg i ny hovedorganisation I det følgende er principper for udvalg i den nye hovedorganisation beskrevet. Desuden er der gengivet en oversigt over udvalgene samt udkast til kommissorierne. Principper

Læs mere

Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet

Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet 1. Indledning Dansk Sygeplejeråds kongres har vedtaget Udviklingsretning for TR i fremtidens DSR, der i sammenhæng

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) - Formulering

Læs mere

Mundtlig beretning GF 15

Mundtlig beretning GF 15 Mundtlig beretning GF 15 Indledning Så gik der endnu et år. For pokker, hvor går det stærkt. Denne mundtlige beretning dækker perioden fra sidste generalforsamling, altså det sidste år. Den skriftlige

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016

Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016 Dato: 29.04.2016 Ref.: Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016 Tid: 09.00 15.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Information om 2. praktik. Den pædagogiske institution Den 21. januar 2014

Information om 2. praktik. Den pædagogiske institution Den 21. januar 2014 Information om 2. praktik Den pædagogiske institution Den 21. januar 2014 Praktikkernes tre temaer: Den pædagogiske relation Den pædagogiske institution Den pædagogiske profession Den pædagogiske Relation

Læs mere

Referat af møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelsen

Referat af møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelsen Dato: 07.12.2018 Tid: Sted: Ref.: kl. 09:00 13:00, herefter frokost Glashuset Birk Centerpark 4 7400 Herning pts/lsr Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Afbud Anders Røn Kallesøe Lene Skovsager René

Læs mere

Udviklingssamtaler for i Socialpædagogerne Lillebælt

Udviklingssamtaler for i Socialpædagogerne Lillebælt Udviklingssamtaler for i Socialpædagogerne Lillebælt Tillidsrepræsentanten er være mellemled mellem Socialpædagogerne Lillebælt og medlemmerne på arbejdspladsen til videregivelse af information og holdningsdiskussion.

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællestillidsrepræsentant

Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællestillidsrepræsentant Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællestillidsrepræsentant Stillingsbetegnelse Fællestillidsrepræsentant Ansættelsessted Organisatorisk placering Løn- og ansættelsesvilkår Region Midtjylland, Hospitalsenheden

Læs mere

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD:

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: B. DE LOKALE FAGFORENINGER GEOGRAFISK INDDELING 42. BUPL består af et antal lokale fagforeninger geografisk fordelt som angivet i bilag

Læs mere

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: Starttidspunkt: 11. april Kl. 13.30: pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere:

Læs mere

Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering

Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering 09-0371 - BORA - 16.11.2009 Kontakt: Bodil Rasmussen - bora@ftf.dk - Tlf: 3336 8869 Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering Opsamling af de

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4817598 Sag.nr.: 2018-SL211NJ-17138 11-02-2019 Referat fra bestyrelsesmøde Dato: 25. januar 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Afbud: Peter, Lotte,

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Referat fra møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelse mandag, d. 17. juni 2019

Referat fra møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelse mandag, d. 17. juni 2019 Tid: kl. 08:30 15:00 (kaffe/the og brød fra 8.30 til 9.00) Sted: Ref.: Glashuset Birk Centerpark 4 7400 Herning pts/lsr Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask - sygemeldt Anders Røn Kallesøe - afbud Lene

Læs mere

Kredsens politik for indgå else åf lokåle årbejdstidsåftåler på det kommunåle områ de

Kredsens politik for indgå else åf lokåle årbejdstidsåftåler på det kommunåle områ de Kredsens politik for indgå else åf lokåle årbejdstidsåftåler på det kommunåle områ de Indhold Forord... 3 Der skal være en drøftelse... 3 Kredsens politik... 3 Afvigelser fra de overenskomstaftalte arbejdstidsregler...

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGERNE NORDSJÆLLAND GENERALFORSAMLING 2017

SOCIALPÆDAGOGERNE NORDSJÆLLAND GENERALFORSAMLING 2017 SOCIALPÆDAGOGERNE NORDSJÆLLAND GENERALFORSAMLING 2017 Dagsorden: 1. Valg af dirigent(er) 2. Valg af referent(er) 3. Valg af stemmetællere 4. Kredsbestyrelsens beretning 5. Kredsen regnskab 6. Indkomne

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 18. marts 2016

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 18. marts 2016 Dato: 18.03.2016 Ref.: Referat fra BESTYRELSESMØDE den 18. marts 2016 Tid: 09.00 14.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

[Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til

[Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til [Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til andre steder på siden.] FTR-seminar 03. og 04. september

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 4 Forretningsudvalget... 4 Sekretariatspersonale... 5 Principprogrammet...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÆDAGOGSTUDERENDES LANDSSAMMENSLUTNING

VEDTÆGTER FOR PÆDAGOGSTUDERENDES LANDSSAMMENSLUTNING VEDTÆGTER FOR PÆDAGOGSTUDERENDES LANDSSAMMENSLUTNING - vedtaget på årsmøde april 2017 NAVN OG HJEMSTED 1 Pædagogstuderendes LandsSammenslutning (PLS), Rosenvængets Allé 16, 3. sal, 2100 København Ø PÆDAGOGSTUDERENDES

Læs mere

EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI

EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens

Læs mere

Familieplejeundersøgelse

Familieplejeundersøgelse Familieplejeundersøgelse August & September 2012 1. Indledning Barnets Reform har som erklæret mål, at familieplejeområdet skal prioriteres. Dels er der med reformen et politisk ønske om, at kvaliteten

Læs mere

En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati

En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Den 4. juni 2013 AFTALETEKST Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) og Venstre, Det Konservative

Læs mere

korte og mellemlange videregående uddannelser roller & opgaver for de lokale uddannelsesudvalg

korte og mellemlange videregående uddannelser roller & opgaver for de lokale uddannelsesudvalg korte og mellemlange videregående uddannelser roller & opgaver for de lokale uddannelsesudvalg LUU Det lokale uddannelsesudvalg Sekretariatet for Uddannelse og Kompetence I denne pjece får du, som TL s

Læs mere

Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3

Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3 Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3 I MED-aftalen er der i 8 stk.3, punkt 3, beskrevet de overordnede retningslinjer for efter- og videreuddannelse af medarbejdere, herunder

Læs mere

TILLIDSREPRÆSENTANT VELKOMMEN SOM TILLIDSREPRÆSENTANT. En introduktion til tillidsrepræsentantens arbejde og hvordan kredsene understøtter dette.

TILLIDSREPRÆSENTANT VELKOMMEN SOM TILLIDSREPRÆSENTANT. En introduktion til tillidsrepræsentantens arbejde og hvordan kredsene understøtter dette. VELKOMMEN SOM En introduktion til tillidsrepræsentantens arbejde og hvordan kredsene understøtter dette. Kære tillidsrepræsentant Velkommen som tillidsrepræsentant i Region Sjælland organiseret under Socialpædagogerne

Læs mere

50% af de adspurgte i 3i1 havde haft MUS inden for det sidste år 50% af disse oplevede, at der ikke var blevet fulgt op på udviklingsaftalen

50% af de adspurgte i 3i1 havde haft MUS inden for det sidste år 50% af disse oplevede, at der ikke var blevet fulgt op på udviklingsaftalen Notat om i Skanderborg Kommune Da 3i1 blev gennemført i Skanderborg Kommune i 2015 viste resultaterne, at: 50% af de adspurgte i 3i1 havde haft inden for det sidste år 50% af disse oplevede, at der ikke

Læs mere

Organisatoriske Forhold

Organisatoriske Forhold Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 - Indledning.. 2 2 - LL-klubben. 2 3 - Årsmøde.. 3 4 - Bestyrelsen. 3 5 - Sekretariatspersonale.. 4 6 - Principprogrammet..

Læs mere

Indhold. MED i Tønder Kommune

Indhold. MED i Tønder Kommune Indhold... 4 Formål... 4 Hvad er MED-indflydelse... 4 Hvad er MED-bestemmelse... 4 Arbejdsopgaver.... 5 MED-organisationen... 6 Flere niveauer... 7 Arbejdsmiljø... 9 Valg af tillidsrepræsentant... 9 Valg

Læs mere

Lederforeningens arbejdsprogram

Lederforeningens arbejdsprogram 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Dagsordenens pkt. 5 a: Forslag om Arbejdsprogram for Lederforeningen 2019-2021 Forslagsstiller: Lederforeningens bestyrelse Lederforeningens arbejdsprogram 2019 2021 Indledning

Læs mere

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer:

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer: Jeg hedder Pernille Riis. Jeg har nu efter mange år som faglig sekretær og næstformand været formand i BUPL Nordsjælland i to år. I al ydmyghed vil jeg gerne stille min viden, erfaring, mit faglige engagement

Læs mere

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse KÆRE FAMILIEPLEJER Hos Socialpædagogerne er du en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og en mulighed for faglig udvikling. Vi har familieplejeområdet i fokus, og vi arbejder på at

Læs mere