Energi. til dig og resten af Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Energi. til dig og resten af Danmark"

Transkript

1 Energi til dig og resten af Danmark

2 Hos E.ON arbejder vi med energi på mange måder E.ON har en række aktiviteter rundt om i Danmark - og det handler alt sammen om energi. På Lolland forsyner vores vindmøllepark Rødsand 2 omkring husstande med grøn energi. På Sjælland producerer vores 65 lokale kraftvarmeværker varme til skoler, institutioner, boligselskaber og virksomheder kombineret med produktion af el. Rundt om på Sjælland leverer vi endvidere varme til private fjernvarmebrugere og desuden sælger vi gas og el til større erhvervskunder over hele landet. Endelig arbejder E.ON løbende på nye tiltag i energimarkedet eksempelvis i forbindelse med biogas til transport og andre miljøvenlige initiativer. En dansker med globale rødder E.ON Danmark er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner. Vi er en del af den nordiske division - og vi har et tæt samarbejde med vores kolleger i det øvrige Europa. E.ON har været på det danske marked siden 2005 men den erfaring, vores medarbejdere ligger inde med, går langt tilbage i tiden. Vores medarbejdere er og bliver vores vigtigste aktiv. Det er deres ekspertise, der gør os til E.ON Danmark. Den rene blæst sparer miljøet for ton CO 2 om året Vindmølleparken Rødsand 2, der blev indviet i efteråret 2010, forsyner hvad der svarer til husstande med klimaneutral energi. De 90 vindmøller har en samlet effekt på 207 MW, og de producerer 800 GWh om året. Vindmølleparken Rødsand 2 kostede ca. 4 milliarder kroner at opføre - og den reducerer Danmarks CO 2 udslip med tons om året. Rødsand 2 er et godt eksempel på E.ONs visioner om at producere renere og bedre energi baseret på vedvarende energikilder.

3 Tæt på fjernvarmen E.ONs fjernvarmenet har med få undtagelser rødder i 1990 ernes politiske beslutning om at etablere såkaldte barmarksværker baseret på naturgas. Siden E.ON overtog en halv snes fjernvarmenet fra NESA i 2005, har naturgaspriserne været stigende, der har været betydelig gæld tilknyttet en række værker ligesom høje varmetab på ledningsnettene ofte er en realitet. Samtidig er antallet af tilsluttede fjernvarmebrugere i mange tilfælde mindsket. Resultatet har været stigende fjernvarmepriser - og en forståelig negativ reaktion fra fjernvarmeforbrugerne. Men der er også succeshistorier. Mange steder har E.ON siden overtagelsen forbedret driften væsentligt. Vand- og varmetab er reduceret ligesom afsætningen af den producerede el på spotmarkedet har forøget indtægterne - og dermed modvirket de stigende energipriser og afgifter. Og der er nye tiltag på vej, som yderligere vil forbedre økonomien i anlæggene. Vejen til rentable priser For at imødekomme fjernvarmeforbrugernes ønske om lavere varmepriser har E.ON gennem de seneste år blandt andet iværksat forskellige energibesparende tiltag af teknisk karakter. Endvidere har E.ON i flere tilfælde været i dialog med kommuner og forbrugere for at finde løsninger tilpasset det enkelte værk. Som energivirksomhed vil vores udgangspunkt altid være at sikre vores kunder de bedst tænkelige forhold også prismæssigt. Hos E.ON arbejder vi fortsat på at sikre velfungerende fjernvarmenet, der er økonomisk rentable for brugerne og som samtidig giver miljømæssige fordele.

4 Lokal kraftvarme lige inden for rækkevidde E.ON driver, vedligeholder og overvåger dagligt 65 velfungerende lokale kraftvarmeværker, hvor kunderne er boligforeninger, skoler, institutioner og virksomheder. Vores dygtige medarbejdere er specialiserede inden for hvert deres område fx drift og vedligeholdelse, vagt, miljø, gaskøb, elsalg, og kundehåndtering med mere. Vi har drevet lokale kraftvarmeværker siden 2005, hvor vi købte størsteparten af NESAs varmeforretning. Over dragelsen var en del af en samlet virksomhedsoverdragelse, som omfattede en række varmeanlæg på Sjælland. E.ONs teknikere har ansvaret for at vores kraftvarmeværker fungerer upåklageligt døgnet rundt - også juleaften. Vores vagtordning kører professionelt - og det samme gælder vores tekniske beredskab. Derfor kan vi garantere en stabil varmeforsyning. Samproduktion af varme og el reducerer varmeprisen Ud over at producere varmt vand til fjernvarme producerer E.ON samtidig el på vores lokale kraftvarmeværker. Den producerede el bliver solgt på det nordiske elmarked. E.ON afsætter hele sin produktion på den nordiske elbørs, Nordpool Spot. Hermed sikres den bedst mulige afregning, idet gasmotoranlæggene kun aktiveres, når elpriserne er tilstrækkeligt høje til at retfærdiggøre driften.

5 TotalVarme med stordriftsfordele TotalVarme er en effektiv totalløsning på drift, vedligeholdelse og administration af lokale gasdrevne kraftvarmeværker ejet af kunden selv. Vi tilbyder en unik serviceaftale, der bliver sammensat ud fra de særlige forhold omkring det pågældende værk. E.ON gør en forskel fordi vi kan tilbyde stordrift. Vi har mange hænder at fordele opgaverne på. Vi har ekspertisen på samtlige områder inhouse og mulighed for at sætte en afløser på, hvis behovet opstår. Fordelene ved TotalVarme er mange - vagtordning, back-up ved sygdom og ferie, overholdelse af lovgivning og miljøkrav, balanceansvar og meget mere. Faste forhold og forsyningssikkerhed Vores TotalVarme kunder får en fast kontaktperson, som varetager kundens interesser. Med en fast varmepris pr. produceret megawatt-time slipper vores kunder for alt besværet og ansvaret med driften og får til gengæld forsyningssikkerhed døgnet rundt. Vores TotalVarme kunder er tilfredse med deres aftale fordi den sikrer dem billigere, bedre og mere driftssikre varmeløsninger døgnet rundt, 365 dage om året.

6 El og naturgas som du vil have det Er du en del af en større erhvervsvirksomhed, der ønsker en sikker leverance af el og naturgas eller en af delene er du kommet til det rigtige sted. Med energi fra E.ON får du kontrol over din virksomheds energiomkostninger og du får tid til at fokusere på din kernevirksomhed. I samarbejde med dig sammensætter vi vilkårene i en leveringsaftale, så den passer til virksomhedens ønsker og forventninger til fremtiden. E.ON tilbyder el til virksomheder med et forbrug over 500 MWh/år og naturgas til virksomheder med et forbrug over ca m 3. Fleksibilitet hele vejen rundt Hvis det er vigtigt for din virksomhed at kende indkøbsprisen i kontraktens løbetid af fx budgethensyn, kan prisen låses fast på tidspunktet for kontraktindgåelsen eller senere ad flere omgange. Med en aftale baseret på variable priser, sikrer I jer derimod, at prisen følger udviklingen op og ned på markedet.

7 Læs mere på eon.dk! Visioner for fremtiden Cleaner & better energy E.ON har en strategi om at producere, distribuere og sælge energi, som er renere og mere effektiv cleaner & better energy. For at føre vores tanker ud i livet, gør vi brug af hele organisationens lokale og globale erfaringer og ekspertise. Det er vores mål at halvere CO 2 - udslippet fra vores samlede globale produktion i 2020 sammenlignet med niveauet i Med cleaner & better energy udtrykker vi vores ambition om konstant at forbedre os. Vi arbejder på at optimere processerne i forbindelse med vores energiproduktion og udvikle nye produkter. I Danmark har vi taget de første skridt på vejen mod vedvarende energikilder med vindmølleparken Rødsand 2 - og gennem arbejdet med at skabe et dansk marked for biogas til blandt andet transportsektoren. Fra tanke til konkrete projekter Med udgangspunkt i E.ON - cleaner & better energy vision ønsker vi at bidrage til, at fremtidens danske energi bliver baseret på vedvarende energikilder - og vi vil gennemføre dette med udgangspunkt i kundens ønsker for fremtidige energiydelser. Ved at bidrage helt ned i det specifikke projekt i den enkelte kommune vil E.ON udvise lokalt engagement på energiområdet og gå fra tanke til handling. På den måde kan E.ON udfolde cleaner & better energy visionen i Danmark så det kommer vores kunder til gode. Vedvarende energiløsninger er fremtiden Om få år får Øresundsregionen et gigantisk forskningscenter ESS (European Spallation Source), der skal beskæftige sig med fremtidens energieffektive løsninger i form af neutroner/radioaktive ioner. Den største del af ESS bliver placeret nord for Lund og den øvrige del (datahåndteringen) kommer til at ligge i København. ESS centeret opføres i samarbejde med E.ON og Lund Energi og E.ON skal forsyne stedet med CO 2 -neutral energi i form af strøm fra vindmøller. Endvidere er der planer om at opføre en selvforsynende grøn bydel i forbindelse med projektet. Byggeriet påbegyndes i 2014 med opstart af drift i 2018 frem mod fuld drift i 2025.

8 E.ON Danmark A/S Nørrelundvej Herlev CVR. nr: T Produktion Silfverström & Partner, tryck Holmbergs i Malmö AB,

Gør livet lettere - overlad drift, vedligeholdelse og administration til TotalVarme

Gør livet lettere - overlad drift, vedligeholdelse og administration til TotalVarme TotalVarme Gør livet lettere - overlad drift, vedligeholdelse og administration til TotalVarme Vi gør det let for jer fordi I får en samlet løsning med kraftvarme ekspertise inden for alle områder. Erfaring

Læs mere

Dialog er vejen frem. Indenfor. Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder 2.2010

Dialog er vejen frem. Indenfor. Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder 2.2010 2.2010 Indenfor Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder En god dialog udrydder eventuelle misforståelser og baner vejen for konstruktive resultater. Her ses formand for Faxe kommunes tværpolitiske udvalg

Læs mere

Energy Services. Grøn varme til fast pris

Energy Services. Grøn varme til fast pris Energy Services Grøn varme til fast pris Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Energy Services 4 Varmepumpens teknologi 8 Kunde hos Energy Services 10 Økonomi 12 Klargøring til installation 14 Bliv kunde 16

Læs mere

Energipolitisk redegørelse 2009

Energipolitisk redegørelse 2009 Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 280 Offentligt Energipolitisk redegørelse 2009 Klima- og energiministerens redegørelse til Folketinget om energipolitikken 30. april 2009 1. Fremtidens grønne

Læs mere

Energipolitisk Redegørelse 2003

Energipolitisk Redegørelse 2003 Energipolitisk Redegørelse 2003 Økonomi- og erhvervsministerens redegørelse i henhold til lov om energipolitiske foranstaltninger Maj 2003 1. Et åbent og internationalt orienteret energimarked Regeringens

Læs mere

Indenfor. Nye tider nye veje. E.ON sætter fokus på kunderne. Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder 1.2010

Indenfor. Nye tider nye veje. E.ON sætter fokus på kunderne. Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder 1.2010 1.2010 Indenfor Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder E.ONs nye direktør Tore Harritshøj fastslår, at kundefokus har høj prioritet og at E.ONs kommunikation fremover vil være mere åben og udadvendt.

Læs mere

Københavns Klimaplan

Københavns Klimaplan Københavns Klimaplan Indhold Indhold... 1 1 CO2-neutral i 2025 Københavns Klimaplan... 4 1.1 Sådan læser du klimaplanen... 6 2 Mål, vision og strategi - hvad er det, vi vil opnå?... 7 2.1 CO2-reduktion

Læs mere

Randers Kommune. Klimaplan 2030 Strategisk energiplan

Randers Kommune. Klimaplan 2030 Strategisk energiplan Randers Kommune Klimaplan 2030 Strategisk energiplan Klimaplan 2030 Klimaplan 2030 er en handlingsplan vedrørende Randers Kommunes klimamål og implementering af CO 2 reducerende tiltag frem til år 2030.

Læs mere

DET FREMTIDIGE BEHOV FOR FLEKSIBILITET I ENERGISYSTEMET

DET FREMTIDIGE BEHOV FOR FLEKSIBILITET I ENERGISYSTEMET DET FREMTIDIGE BEHOV FOR FLEKSIBILITET I ENERGISYSTEMET Notat Den 25. juni 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Fremtidigt behov for fleksibilitet i energisystemet Klima- og energiudfordringerne

Læs mere

Energy Services. Demonstrationsprojekt: VE-baseret varme i en hel by

Energy Services. Demonstrationsprojekt: VE-baseret varme i en hel by Energy Services Demonstrationsprojekt: VE-baseret varme i en hel by Et samarbejde mellem Insero Energy, Brædstrup Fjernvarme, Exergi Partners, Energy Services og Niras, med støtte fra Energistyrelsen.

Læs mere

Indledningsvis vil jeg dog gerne takke for samarbejdet med mine bestyrelseskollegaer:

Indledningsvis vil jeg dog gerne takke for samarbejdet med mine bestyrelseskollegaer: Bestyrelsesberetning 2013 for Ribe Fjernvarme Tak for ordet. Det er en god, udfordrende og spændende opgave, at være formand for Ribe Fjernvarme, og mit 5 år som formand har ikke været nogen undtagelse

Læs mere

Varmeforsyning i Danmark. Hvem Hvad Hvor og - Hvorfor

Varmeforsyning i Danmark. Hvem Hvad Hvor og - Hvorfor Varmeforsyning i Danmark Hvem Hvad Hvor og - Hvorfor Titel: Varmeforsyning i Danmark Hvem Hvad Hvor og Hvorfor Udgivet af: Energistyrelsen Amaliegade 44 1246 København K Telefon: (+45) 33 92 67 00 e-mail:

Læs mere

Energi i Egedal Egedal Kommune April 2013

Energi i Egedal Egedal Kommune April 2013 Energi i Egedal Egedal Kommune April 2013 Indholdsfortegnelse Forord 3 Om Energi i Egedal 4 Egedals mål for 2020 5 Strategisk energiplanlægning 6 Samarbejder på energiområdet 7 Relation til andre planer

Læs mere

Fremtiden er lige om hjørnet. Skal vi følges? energi til livet

Fremtiden er lige om hjørnet. Skal vi følges? energi til livet Fremtiden er lige om hjørnet. Skal vi følges? energi til livet Godt på vej mod fremtiden TREFOR er en dynamisk energikoncern. Vi er i konstant bevægelse for at tilpasse os markedsforhold og kundernes behov,

Læs mere

Profil. Gastech-Energi. Førende i varmeteknologi til boliger og industri

Profil. Gastech-Energi. Førende i varmeteknologi til boliger og industri Profil Gastech-Energi Førende i varmeteknologi til boliger og industri Om os Varme værdier Historien Gastech-Energi A/S er Danmarks førende salgs- og servicevirksomhed inden for varmeløsninger til både

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Torsdag 26/6-2014 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Regnskabsåret 2013/2014 har været et økonomisk rigtig godt år for Rask Mølle Varmeværk.

Læs mere

Vind som varmelever andør

Vind som varmelever andør Vind som varmelever andør Udgivet af Vindmølleindustrien Januar 2005 Redaktion: Claus Bøjle Møller og Rosa Klitgaard Andersen Grafik & Layout: Katrine Sandstrøm Vindmølleindustrien Vester Voldgade 106

Læs mere

Kommunens løbende udskiftning til mere økonomiske køretøjer vil dog bidrage til, at vi også kan forvente fine tal fremover.

Kommunens løbende udskiftning til mere økonomiske køretøjer vil dog bidrage til, at vi også kan forvente fine tal fremover. Grønt Regnskab 2011 2 l Grønt regnskab 2011 Forord Indhold Det er i år fjerde gang, vi udgiver et Grønt Regnskab for kommunen som virksomhed. Vi satte i 2008 fokus på energi, hvor vi dels fik påbegyndt

Læs mere

En visionær dansk energipolitik

En visionær dansk energipolitik En visionær dansk energipolitik Det er regeringens vision, at Danmark på langt sigt helt skal frigøre sig fra fossile brændsler kul, olie og naturgas. I stedet skal vi anvende vedvarende energi. I dag

Læs mere

Indhold. Forord 3 Kort om DONG Energy 6 Energiens udfordringer 8 Sådan arbejder vi 15

Indhold. Forord 3 Kort om DONG Energy 6 Energiens udfordringer 8 Sådan arbejder vi 15 AnsvArlighedsrApport 2006 Indhold Forord 3 Kort om DONG Energy 6 Energiens udfordringer 8 Sådan arbejder vi 15 Klimaet under pres 19 Hjælp til at spare på energien 25 DONG Energy og miljøet 29 Investering

Læs mere

resumé af forslaget til Klimaplan 2010-2012 for Odense Kommune KLIMA PLAN

resumé af forslaget til Klimaplan 2010-2012 for Odense Kommune KLIMA PLAN resumé af forslaget til Klimaplan 2010-2012 for Odense Kommune KLIMA PLAN indhold forord 4 Hvordan og hvorfor 6 Odenses klimavision og klimamål 8 Fokusområder 10 Energi og forsyning 12 Energibesparende

Læs mere

Teknik og Miljø. Katalog over supplerende klimainitiativer

Teknik og Miljø. Katalog over supplerende klimainitiativer Teknik og Miljø Katalog over supplerende klimainitiativer Indledning Gentofte Kommune har udarbejdet en Klimaplan, der udstikker mål og rammer for klimaarbejdet i Gentofte Kommune fra 2010-2020, og gennem

Læs mere

VarmeNyheder. VarmeNyheder er Holte Fjernvarmes nyhedsbrev til fjernvarmekunderne. I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om:

VarmeNyheder. VarmeNyheder er Holte Fjernvarmes nyhedsbrev til fjernvarmekunderne. I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om: VarmeNyheder Holte Fjernvarme a.m.b.a. VarmeNyheder 10 Marts 2014 VarmeNyheder er Holte Fjernvarmes nyhedsbrev til fjernvarmekunderne. I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om: Formandens klumme side

Læs mere

Spar på energien! Spar på energien!

Spar på energien! Spar på energien! Spar på energien! Kraftvarme Spar på energien! lllll NYT lll Spar på energien! Foreningen Danske Kraftvarmeværker og DFP har sammen taget initiativ til et nyt branchetilbud omkring opfyldelse af fjernvarmeselskabernes

Læs mere

Energistrategi for Aalborg Kommune frem til 2030

Energistrategi for Aalborg Kommune frem til 2030 Energistrategi for Aalborg Kommune frem til 2030 Maj 2011 Udgiver: Hjemmeside: Aalborg Kommune Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby www.forsyning.dk Udgivelse: maj 2011 Titel: Energistrategi

Læs mere

2. Produktivitets Kommissions rapport nr

2. Produktivitets Kommissions rapport nr 2. Produktivitets Kommissions rapport nr ENERGISEKTOREN 4 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 Energiforsyningen i Danmark 5 Energi- og klimapolitiske målsætninger 9 El-sektoren 13 Engrosmarkedet for

Læs mere

PROFILMAGASIN MAJ 2009. - Fjernvarme bliver til fjernkøling side 4 - Verdens største bioenergianlæg side 10 - Sikker vandforsyning side 16

PROFILMAGASIN MAJ 2009. - Fjernvarme bliver til fjernkøling side 4 - Verdens største bioenergianlæg side 10 - Sikker vandforsyning side 16 PROFILMAGASIN MAJ 2009 - Fjernvarme bliver til fjernkøling side 4 - Verdens største bioenergianlæg side 10 - Sikker vandforsyning side 16 En virksomhed i forandring Kære læser. I dette nummer af profilmagasinet

Læs mere

Varmeplananalyser for Vejle Kommune. Rapport. Muligheder for fjernvarme i Gadbjerg og Tofthøj. Juni 2013

Varmeplananalyser for Vejle Kommune. Rapport. Muligheder for fjernvarme i Gadbjerg og Tofthøj. Juni 2013 Varmeplananalyser for Vejle Kommune Rapport Muligheder for fjernvarme i Gadbjerg og Tofthøj NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H,

Læs mere

Klima og Energi Strategi 2029

Klima og Energi Strategi 2029 Klima og Energi Strategi 2029 2 Forord Hermed foreligger Skive Kommunes Strategiplan 2029 for Klima og Energi. Strategien ud-springer af den vision, som Byrådet fastsatte allerede i 2008 om at blive CO2-neutral

Læs mere

Få succes med outsourcing af løn og HR

Få succes med outsourcing af løn og HR Få succes med outsourcing af løn og HR Whitepaper 1.0 Indledning Dette whitepaper giver dig grundlaget for at træffe den rigtige beslutning om, hvilke muligheder og fordele din virksomhed kan opnå ved

Læs mere