Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser 18. august 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser 18. august 2014"

Transkript

1 Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser 18. august 2014

2 Mulige veje for Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser den 18. august 2014 Skolestruktur som muligt håndtag til at løse to centrale udfordringer Kapacitetsudfordringer faldende børnetal jf. skoleprognose frem til Ulige fordeling af tosprogede elever i distrikterne særligt i Nord. På informationsmødet præsentere tidsplanen og oplæg til mulige veje, der har afsæt i Dialogforløbet med jer i skolebestyrelserne, opmærksomhedspunkter fra Byrådets temamøde i juni, og opdrag fra opfølgende drøftelse mellem Borgmester og udvalgsformanden for Børne- og Ungeudvalget. Få jeres umiddelbare overvejelser og reaktioner Som tages med til Byrådets temadrøftelse den 25. august Herefter udarbejdes egentligt høringsmateriale, som behandles politisk i september.

3 Program for informationsmødet i dag Velkommen v. Pernille og Henrik Formål med mødet i dag v. Henrik Præsentere jer for der hvor vi er lige nu og hvad er næste skridt Høre jeres umiddelbare tanker og reaktioner på de mulige veje og forslag som lige nu foreligger på baggrund af forsommerens dialogforløb, politiske temamøder, og opdrag for opfølgende drøftelse mellem Borgmester og udvalgsformanden for Børne- og Ungeudvalget. Den anbefalede tidsplan v. Henrik Kort om den videre beslutningsproces og forløbet for den videre inddragelse af jer i skolebestyrelserne Præsentation af mulige veje for en fremtidig skolestruktur v. Charlotte Tid til kort vende i hver skolebestyrelse Hvad tænker vi umiddelbart, når vi hører disse forslag til mulige løsninger Fælles opsamling ordstyrer Henrik Tak for nu v. Pernille og Henrik

4 BUU har anbefalet en tidsplan for det videre forløb afsæt i ønsker fra dialogmøderne, lovkrav og praktik omkring skolestart 13. august BUU Behandler tidsplan Temamøde: Drøfte mulige veje for skolestrukturen 25. august BY Beslutter tidsplan Temamøde: Drøfte mulige veje for skolestrukturen 3. september BUU Høringssag 15. september Ekstraordinært ØPU + BY Høringssag sende i høring jf. lovgivning min. 8 uger + 4 ugers indsigelsesfrist 26. november - BUU Behandler skolestruktursag inkl. høringssvar 8. december ØPU 15. december BY Behandler skolestruktursag inkl. høringssvar 1.halvår 2015 Praktik og påbegyndt arbejde mhp. skolestart aug Informations-møde for skolebestyrelser Præsentere tidsplanen Præsentere mulige veje for skolestrukturen SKAL - Høringsperiode 19. sept. 14. nov. Offentlig høring (hvis lukkes skoler) Høring skolebestyrelser, MED-udvalg Evt..- Informationsmøde v. opstart af høring fx den 16. el. 17.sept For de berørte skolebestyrelser, MED-udvalg Efter behov yderligere møder m. berørte skoler Medarbejdere og forældre Lokale og fælles processer Skoleindskrivning evt. fælles info-møde SFO-start Lokale processer fysiske rammer, pæd.grundlag, medarbejder, ledelse mv. August 2015 Hele el. dele af ny skolestruktur træder i kraft (oplæg til en implementeringsplan i flere tempi)

5 Præsentation af mulige veje for den fremtidige skolestruktur Afsæt i dialogforløbet med jer i skolebestyrelserne, opmærksomhedspunkter fra Byrådets temamøde i juni, og opdrag fra opfølgende drøftelse mellem Borgmester og udvalgsformanden for Børne- og Ungeudvalget.

6 Oplæg til en rammebeslutning for den fremtidige skolestruktur Borgmester og formanden for Børne- og Ungeudvalget Politisk ønske om, at arbejdet med skolestrukturen skal Afsøge muligheder for at bygge Ny skole gennem OPP-samarbejde 1 og gerne 2 nye skoler (*OPP Offentligt Private Partnerskaber). Bidrage til fortsat at udvikle kvaliteten i vores skoletilbud og opnå skolepolitikkens og folkeskolereformens målsætninger. Give plads til variation og forskellige mulige løsninger i områderne. Sætte skub på udvikling af stærke udskolingsmiljøer i alle områder, og bevare mulighed for skoletilbud i nærområdet for de yngste børn. Frigøre økonomi særligt i forhold til bygninger, men også ved klasseoptimering, når elevsammensætning, klassedynamik og fælles ny start for alle på en årgang tilsiger det.

7 Tre centrale politiske beslutninger om fremtidig skolestruktur Skal der justeres i antallet af folkeskoler? Hvilke, hvornår og hvordan skal tilpasningerne ske. Skal der ske større eller mindre ændringer af de nuværende skoledistrikter? Hvis der ændres i antallet af skoler og/eller for at skabe en bedre tosprogsfordeling. Skal der arbejdes med andre skolemodeller end den traditionelle kl. skole? For at skabe nye attraktive skoletilbud for både de ældste og de yngste elever, og/eller for at skabe en bedre tosprogsfordeling. Som afsæt for BUU s temadrøftelse har administrationen udarbejdet oplæg, der kort beskriver mulige veje i arbejdet med de centrale beslutninger. I materialet henvises til et uddybet bilagsmateriale med opmærksomhedspunkter og yderligere beskrivelser af de mulige løsninger På baggrund af de politiske temadrøftelser i august udarbejder administrationen oplæg til egentlig høringsmateriale, der forelægges politisk i sept.

8 Kapacitetsudfordringer jf. skoleprognosen frem til 2025 Forventet udvikling i elevtal 13/14 25/26 Opgjort pr. skole Eksklusiv 10. klasse for almen elever. Specialklasseelever klasse samlet nedenfor. TU Kap * KA Kap ST Kap DA Kap * HE Kap * MO Kap TJ Kap * HO Kap * KR Kap AR Kap * * Specialklasser samlet

9 Nye skoledistrikter som løsning til bedre to-sprogsfordeling? Hvad hvis hele Greve er ét skoledistrikt? - Greve vil så have én skole med flere matrikler (én leder og én bestyrelse) - Alle børn indskrives i den samme store skole og kan fordeles til forskellige afdelinger/ matrikler på tværs af hele kommunen ud fra nogle fastsatte kriterier - Løsningen må forventes at udfordre forældrenes opfattelse af at have frit skolevalg, og løser ikke i sig selv tosprogsproblematikken i Nord Hvad hvis opdelt i to store distrikter Nord/Syd eller Øst/Vest? - Greve vil så have to skoler, hver med flere matrikler (én leder og én bestyrelse pr. skole) - Alle børn indskrives i den samme store skole og kan fordeles til forskellige afdelinger/ matrikler indenfor hvert af de to store distrikter ud fra nogle fastsatte kriterier. - Skolernes placering og fordeling af boligområder mv. vanskeliggør logisk opdeling - Løsningen må forventes at udfordre forældrenes opfattelse af at have frit skolevalg, og løser ikke i sig selv tosprogsproblematikken i Nord Valg mellem løsninger i Nord (øvrige områder uændret) - Ny skolemodel og fælles skoledistrikt i Nord = 36 pct. - AR + TJ ny 0.9. kl.-skole = 47 pct. og KR = 19 pct. - Flyt grænserne mellem KR og TJ/AR, så tosprogsfordeling bliver mere ligelig Se bilag 5 for uddybende beskrivelser og opmærksomhedspunkter vedr. tosprogsfordeling

10 Nord fra 3 til 2 skoler Løsning N1 Område Nord opdeles i basis- og overbygningsskole - KR er placering for den ene skole (overbygningsskole 7.-9.kl el kl.) - TJ eller AR er placering for den anden skole (basisskole 0.-6 kl. el kl.) - Den valgte bygning renoveres og den anden bygning sælges. Evt. OPP og bygning af ny skole Område Nord er ét skoledistrikt Løsning N2 Område Nord består af to folkeskoler - KR fortsætter som 0.-9.klasse skole - TJ eller AR er placering for den nye fælles skole - Den valgte bygning renoveres og den anden bygning sælges. Evt. OPP og bygning af ny skole. Område Nord er to skoledistrikter Se bilag 2 for uddybende beskrivelser og opmærksomheds-punkter for løsninger i Nord

11 Opdeling af Nord i to nye skoledistrikter KR og TJ/AR på TJs matrikel Løsning N2-a Primære effekter: Gersagerparken flyttes til KR Tjur- og Tejsgården flyttes til KR Del af Eriksminde flyttes til TJ/AR Umiddelbar effekt på tosprogsfordelingen (estimat): KR: 31 pct. TJ/AR: 39 pct. MEN hvad sker der med søgemønstre, hvis der bliver lavet om i skoledistrikterne?

12 Opdeling af Nord i to nye skoledistrikter KR og TJ/AR på TJs matrikel Løsning N2-b Primære effekter: Gersagerparken flyttes til KR Del af Askerød flyttes til KR Tjur- og Tejsgården flyttes til KR Del af Eriksminde flyttes til TJ/AR Umiddelbar effekt på tosprogsfordelingen (estimat): KR: 35 pct. TJ/AR: 36 pct. MEN hvad sker der med søgemønstre, hvis der bliver lavet om i skoledistrikterne?

13 Kommentarer til Løsning N1 og N2 Løsning N1 Ved at lave Nord til ét samlet skoledistrikt med én basis- og én overbygningsskole, vil man være sikker på effekt i forhold til tosprogsprocenten. Løsning N2-a Ved at flytte Gersagerparken til KR vil tosprogsprocent blive lavere i AR/TJ Nyt elevgrundlag for KR stemmer overens med KR s kapacitet. Løsning N2-b Estimat for tosprogede elever er ligeligt fordelt mellem KR og AR/TJ ved også at flytte del af Askerød ind under KR Geografisk ulogiske distriktsgrænser Nyt elevgrundlag for KR overstiger skolens kapacitet. Søgemønstre vil påvirkes af distriktsgrænser, men det er svært at sige noget endeligt om, hvordan eleverne søger skolerne.

14 MIDT fortsat 4 skoler og fokus på udskoling og ungemiljø Status quo - 4 skoler Fortsat fire kl. skoler i Midt Udnytte eksisterende kapacitet (m2) til nye organiserings- og undervisningsformer. Afhængigt af beslutning om intentioner for næste trin Lægge grunden for styrket samarbejde mellem skolerne om et stærkt udskolingsmiljø og etablering af samlet ungemiljø. Alternativ Udskoling og ungemiljø Muligheder? En af de fire skoler som dynamo for udskoling i Midt og samlet ungemiljø for unge i hele kommunen. Udskoling, Musikskole, Ungdomsskole, Ungecenter på samme matrikel? Ny skolemodel for en eller flere skoler i Midt: - Hvor en skole bliver ren overbygningsskole - Samtidig bliver en eller flere af de øvrige skoler i Midt til basisskole(r). Se bilag 2 for uddybende beskrivelser og opmærksomheds-punkter for løsninger i Midt Hvis der er skoler som ikke indgår i den fælles skolemodel, så vil disse forsat have 0.-9 klasse.

15 Midt mulige løsninger Ungemiljø og Ny skolemodel for en eller flere skoler? Status quo: Fire folkeskoler i Midt med kl.. Alternativ: Én overbygningsskole (7.-9. kl.) og tre basisskoler (0.-6. kl.) Etablering af overbygningsskole kræver ombygning af skole og tilbygning af: Ekstra faglokaler, klasserum og grupperum. I alt ca. 500 m2 ved valg af HO og ca. 700 m2 ved valg af DA. Basisskolerne kan rumme klasserne. Samles ledig kapacitet på én basisskole, kan Musikskolen rummes. Såfremt overbygningsskolen skal indeholde Ungdomsskolen (ca m2) og Musikskolen (min. 800 m2) vil det kræve tilbygning af alle de nødvendige m2.

16 Syd TU én matrikel og evt. ny skolemodel for KA og ST Første trin - Fortsat 3 skoler Fortsat tre kl. skoler i Syd Næste trin - To skoler med ny skolemodel for KA og ST Samt Løsning S1 TU samles på én matrikel på Højen dette forudsættes muligt uden anlæg og at TU-grupper og Ungdomscenter skal flytte. Lunden frigøres til salg el. andre formål mhp. at frigøre anden bygningskapacitet. Mulighed S2-a Etablere udskolingsmiljø på ST og basisskole på KA. Kræver tilbygning på KA. Mulighed S2-b KA basisskole med 0.-6.kl. og ST har fortsat 0.-9 kl. og udgør samtidig overbygning for KA. Se på muligheder for at udnytte ledige m2 til andre formål på Karlslunde. Se bilag 2 for uddybende beskrivelser og opmærksomheds-punkter for løsninger i Syd ST ombygges. Evt. OPP og bygning af ny skole.

17 Hvis alle forslag til en ny skolestruktur besluttes Så kunne strukturen, når fuldt etableret se sådan ud: Nord: Fra 3 til 2 skoler (KR bevares, anden skole på enten AR eller TJ) Enten Ny skolemodel med basis- og overbygning eller to skoler med 0.-9.klasse. Evt. bygget ny skole gennem OPP (på AR eller TJ) Midt: Ny løsning for samlet stærkt ungemiljø på en af skolerne i Midt (hvilken skal vælges) Ny skolemodel med basis- og overbygningsskole for en eller flere skoler i Midt (hvilke skal vælges) Hvis der er skoler som ikke indgår i den nye skolemodel for Midt vil de fortsat have 0.-9.kl. (hvilke/n skal vælges) Syd Tune er samlet på en matrikel og fortsat 0.-9.kl. Ny skolemodel med basis- og overbygningsskole for Karlslunde og Strand i Syd. Evt. bygget ny skole gennem OPP (på STR hvis overbygningsskole)

18 Politisk intention og retning for skolestrukturen Høring og beslutning 2. halvår 2014 ET SAMLET OPLÆG: Nord fra 3 til 2 skoler ved: a) Ny skolemodel med basis og overbygning for alle tre skoler AR el. TJ er den ene skole og KR er den anden. ELLER b) TJ+AR som ny 0.-9.kl.og KR fortsætter som 0.-9 kl. Midt fortsat 4 skoler og oplæg til at afsøge mulige nye løsninger : 1) Ny skolemodel, hvor en skole er overbygningsskole og en el. flere af de øvrige er basisskoler. De skoler som ikke indgår fortsætter som 0.-9 kl. 2) Samlet stærkt ungemiljø på en af skolerne i Midt (Musiskskole, Ungdomsskole, Ungecenter og andre funktioner) gerne samlet på samme matrikel som eventuel overbygningsskole jf. 1) Syd TU samles og oplæg til at afsøge mulige nye løsninger: 1) TU samles på en matrikel fortsat kl. 2) Ny skolemodel, hvor KA og ST udgør en fælles skole med to afdelinger. KA har kl. og ST har 0.-9.kl og udgør overbygning for KA Hvis besluttes BY, dec.2014 Hvis besluttes BY, dec.2014 Hvis besluttes BY, dec.2014 så i 1. halvår 2015 NORD a) eller b) Opstart på bygge/renovere og etablere grundlag for ny skole og eventuel ny skolemodel i Nord. I henhold til beslutning om enten a) el. b) og evt. mulighed for at bygge Ny skole v. OPP MIDT 1) og 2) Udarbejde forslag til konkrete nye løsninger for en eller flere skoler i Midt I henhold til beslutning om 1) og 2). Konkrete forslag skal i høring før endelig politisk beslutning i BY SYD 1) Opstart på bygningsmæssige tilpasninger, praktik vedr. flytning og samling af skolen. Syd 2) Udarbejde forslag til konkrete nye løsninger for Karlslunde og Strand. Konkret forslag skal i høring før endelig politisk beslutning i BY EVT. Nye distriktsmodeller Hvis det politisk ønskes at arbejde med helt nye og anderledes distriktsinddelinger end i dag. Hvis besluttes BY, dec.2014 Distriktsændringer Indføres i forbindelse med skoleindskrivning til det kommende skoleår

19 Afledte konsekvenser af en fremtidig skolestruktur Som der skal arbejdes med i forbindelse med de beslutninger, der træffes Nogle specialklassetilbud skal have ny placering Se bilag 2 om løsninger for områderne, samt bilag 6 om specialklassetilbud Tune Ungecenter og Ungecenteret på Arena skal have ny placering Se bilag 2 om løsninger for områderne og bilag 7 om konsekvenser for andre brugere af skolernes bygninger og lokaler Ungdomsskolen og Musikskolen skal evt. have ny placering Se bilag 2 om løsninger for områderne og bilag 7 om konsekvenser for andre brugere af skolernes bygninger og lokaler Opmærksomhed på konsekvenser for fritidsbrugere særligt i forhold til Greve svømmehal, hvis Tjørnelybadet lukkes Se bilag 7 om konsekvenser for andre brugere af skolernes bygninger og lokaler Se det samlede bilagsmateriale for uddybende beskrivelser af mulige afledte konsekvenser og opmærksomhedspunkter, som også har været drøftet i dialogforløbet med skolebestyrelserne og i Byrådets temadrøftelse i juni.

Greves fremtidige skolestruktur Temamøde i Byrådet 24. juni 2014

Greves fremtidige skolestruktur Temamøde i Byrådet 24. juni 2014 Greves fremtidige skolestruktur Temamøde i Byrådet 24. juni 2014 Temamøde i Byrådet den 24. juni 2014 Samle op på dialogmøder mellem skolebestyrelserne og Børne- og Ungeudvalget Drøfte tidsperspektiv for

Læs mere

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Børne-og Ungeudvalget har slut maj og start juni afholdt dialogmøder med skolebestyrelserne i Midt, Nord og Syd om Greves fremtidige skolestruktur.

Læs mere

Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole

Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 316005 Brevid. 3241191 Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole 9. august 2019 Med budget 2019 blev det besluttet, at

Læs mere

Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen på Strandskolen

Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen på Strandskolen Sendt pr. mail til: Medlemmerne af Børne- og Ungeudvalget Greve Kommune Den 3. september 2014 Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen

Læs mere

Oplæg til ny skolestruktur

Oplæg til ny skolestruktur Oplæg til ny skolestruktur Center for Skole Trine Rose tsros@slagelse.dk 24. november 2010 Indledning Oplægget tager udgangspunkt i: At der i gennemsnit skal være 22 elever pr. klasse Princippet: pengene

Læs mere

Høringsmateriale om: Påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og Ændring af skoledistrikterne for Hedelyskolen og Krogårdskolen

Høringsmateriale om: Påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og Ændring af skoledistrikterne for Hedelyskolen og Krogårdskolen Høringsmateriale om: Påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og Ændring af skoledistrikterne for Hedelyskolen og Krogårdskolen Borgmesterens forord I Byrådet arbejder vi på at skabe gode fysiske rammer for vores

Læs mere

Budgetanalysen: Optimering af skoledistrikter

Budgetanalysen: Optimering af skoledistrikter Budgetanalysen: Optimering af skoledistrikter Kommissorium - se sagsnummer: 253-2019-11895/dokumentnummer: 253-2019-44620 Økonomiudvalget har på møde d. 11. juni 2019 ændret opdraget: Der ønskes en analyse

Læs mere

Oplæg til ny skolestruktur

Oplæg til ny skolestruktur Oplæg til ny skolestruktur Center for Skole Trine Rose tsros@slagelse.dk 30. november 2010 Indledning Oplægget tager udgangspunkt i: At der i gennemsnit skal være 22 elever pr. klasse Princippet: pengene

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole vurderer ikke, at den langsigtede strategi

Læs mere

Den 12. april 2016: Præsentation af. Politisk aftale om den fremtidige skolestruktur i Silkeborg Kommune

Den 12. april 2016: Præsentation af. Politisk aftale om den fremtidige skolestruktur i Silkeborg Kommune Den 12. april 2016: Præsentation af Politisk aftale om den fremtidige skolestruktur i Silkeborg Kommune Underskrevet den 11. april 2016, formidlet til skoleledere samt Dialogforum den 12. april 2016, offentliggøres

Læs mere

Dialogmøde VIA University College - den 16. juni

Dialogmøde VIA University College - den 16. juni Dialogmøde VIA University College - den 16. juni Målet med dialogmødet Orientere om status for arbejdet med Skolestrategi 2021 Få inspiration til det videre arbejde frem til august Program 19.00 Velkommen

Læs mere

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring.

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring. Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring - efter høring Sagsnr: 82.18.00-A00-1-14 Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen

Læs mere

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund Sagsbeskrivelse Resumé Skoleforvaltningen fremlægger hermed forslag om lukning af Løvvangskolen med henblik på, at Skoleudvalget tager stilling til, om forslaget kan godkendes og sendes i offentlig høring

Læs mere

Oplæg til procesplan for Fælles ledelse SKU den 28. juni 2016

Oplæg til procesplan for Fælles ledelse SKU den 28. juni 2016 Oplæg til procesplan for Fælles ledelse SKU den 28. juni Den politiske beslutning Budgetrapport - Udvalget (ønsker), at forvaltningen udarbejder et forslag til, hvorledes der kan foretages en nærmere analyse

Læs mere

Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet

Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet 2019-2023 J.nr.: 17.01.04 A00 Sagsnr.: 18/2226 BESLUTNINGSTEMA Center for Skole og Uddannelse har udarbejdet sagsfremstillingen. På Børne-

Læs mere

Bilag 8 (del 2) Oversigter vedrørende økonomiske konsekvenser i forbindelse med muligheder for ændring af skolestruktur

Bilag 8 (del 2) Oversigter vedrørende økonomiske konsekvenser i forbindelse med muligheder for ændring af skolestruktur Bilag 8 (del 2) Oversigter vedrørende økonomiske konsekvenser i forbindelse med muligheder for ændring af skolestruktur Formålet med vedlagte oversigter er at give et første overblik over anslåede økonomiske

Læs mere

Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune

Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune Uddannelse og Arbejdsmarked Peter Sinding Poulsen Sagsnr. 17.01.04-A00-2-15 Dato:20.5.2015 Indledning Det er en politisk ambition, at flere unge får en ungdomsuddannelse

Læs mere

NOTAT. Analyse - Skoledistrikter

NOTAT. Analyse - Skoledistrikter NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Skoledistrikter Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Resume og hovedkonklusioner Der er et økonomisk potentiale ved at ændre på grænserne for skoledistrikterne

Læs mere

Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring.

Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring. BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 5. distrikter 2014/15 (2012-190616) Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring. INDSTILLING OG BESLUTNING indstiller

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Visionsworkshop d. 12. nov om Ny Nordisk i Tranbjerg Kl i aulaen ved Tranbjerg Skole, Kirketorvet 24

Visionsworkshop d. 12. nov om Ny Nordisk i Tranbjerg Kl i aulaen ved Tranbjerg Skole, Kirketorvet 24 Visionsworkshop d. 12. nov. 2012 om Ny Nordisk i Tranbjerg Kl. 17.00 21.00 i aulaen ved Tranbjerg Skole, Kirketorvet 24 Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen planlægges sammenlagt fra skoleårets start 1.

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning Åbent Referat til Udvalget for Børn og Undervisning Mødedato: Mandag den 26. november 2012 Mødetidspunkt: 15:00-16:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, Bytoften Karl Haahr, Keld

Læs mere

De tre scenarier er nærmere beskrevet i notatet angående ny skolestruktur, jf. vedlagte

De tre scenarier er nærmere beskrevet i notatet angående ny skolestruktur, jf. vedlagte GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Undervisningsudvalgets møde d. 17.05. 2011. Sag nr. 89. NOTAT Dato: 17.05.2011 Ny skolestruktur - tre scenarier Børne- og Undervisningsudvalget

Læs mere

NOTAT. Bilag 3 - Scenarie B Mere jævn fordeling af elever i nye skoledistrikter

NOTAT. Bilag 3 - Scenarie B Mere jævn fordeling af elever i nye skoledistrikter NOTAT Bilag 3 - Scenarie B Mere jævn fordeling af elever i nye skoledistrikter RÅDHUSET Børne- og Velfærdsforvaltningen Skole-, Klub- og Fritidshjemsafdelingen Administrativ leder: Jens Charpentier Dato:

Læs mere

SWOT analyser over ønskescenarier. Udarbejdet på møde i Skoleforum den 16. maj 2019

SWOT analyser over ønskescenarier. Udarbejdet på møde i Skoleforum den 16. maj 2019 SWOT analyser over ønskescenarier Udarbejdet på møde i Skoleforum den 16. maj 2019 Baltorpskolen: scenarie status quo Lokal forankret skole Et forældrefællesskab, man kan bygge videre på Kendte trygge

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Center for Dagtilbud og Skoler har i analysen taget udgangspunkt i at udvide skoledistrikterne efter følgende kriterier:

Center for Dagtilbud og Skoler har i analysen taget udgangspunkt i at udvide skoledistrikterne efter følgende kriterier: Notat Center for Dagtilbud og Skoler Dagtilbud og Skoler Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Tlf. 49282757 kap37@helsingor.dk Dato 26.05.2015 Sagsbeh. Karin Petersen Notat om beregning på en evt. ændring af

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Baggrund Børne- og Skoleudvalget har bedt forvaltningen undersøgt om der er behov for at ændre i de nuværende

Læs mere

Drøftelse af grundlag for en fordelingsmodel for sprogligt udfordrede elever

Drøftelse af grundlag for en fordelingsmodel for sprogligt udfordrede elever Punkt 6. Drøftelse af grundlag for en fordelingsmodel for sprogligt udfordrede elever 2018-030078 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets drøftelse, grundlaget for en fordelingsmodel for sprogligt

Læs mere

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet:

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet: 2009-23605/ Henning Josefsen Beslutningstema Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen. Sagsbeskrivelse Kommunalbestyrelsen har på et temamøde den 18. februar 2010 drøftet, hvordan den med sine beslutninger

Læs mere

Skoledistrikter. - Prognose for nye skoledistrikter

Skoledistrikter. - Prognose for nye skoledistrikter Skoledistrikter - Prognose for nye skoledistrikter Udarbejdet af Tenna Arevad Larsen og Stine Dam Udgivelsesdato: 26-01-2018 Kontakt Stine Dam Analysekonsulent sda@horsholm.dk Direkte tlf. 4849 1273 Center

Læs mere

Teknisk gennemgang af skoledata, prognoser m.v.

Teknisk gennemgang af skoledata, prognoser m.v. 21.02.19 Teknisk gennemgang af skoledata, prognoser m.v. 17, stk. 4 udvalget for en styrket skolestruktur for fremtidens folkeskoler i Rudersdal Kommune 21.02.19 Teknisk gennemgang af skoledata, prognoser

Læs mere

Velkommen til møde om Ny skolestruktur i Lemvig By

Velkommen til møde om Ny skolestruktur i Lemvig By 10. november 2015 Velkommen til møde om Ny skolestruktur i Lemvig By Velkomst v. Borgmester Erik Flyvholm Aftenens program Velkomst v. borgmester Erik Flyvholm Orientering om baggrund for forslaget v.

Læs mere

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 24.04.2019, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 4. Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 (2019-0049565) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4.

Læs mere

Forslag til omorganisering. Næstved Kommune. Høringsmateriale. Næstved Kommune. Teatergade Næstved.

Forslag til omorganisering. Næstved Kommune. Høringsmateriale. Næstved Kommune. Teatergade Næstved. Forslag til omorganisering af skolerne i Næstved Kommune Høringsmateriale Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved 5588 5010 www.naestved.dk Børne- og Skoleudvalget har på sit møde 1. oktober 2018 vedtaget

Læs mere

Indstilling. Ændring af skoledistriktsgrænse mellem Tranbjerg og Mårslet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 18.

Indstilling. Ændring af skoledistriktsgrænse mellem Tranbjerg og Mårslet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 18. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 18. august 2015 Ændring af skoledistriktsgrænse mellem Tranbjerg Indstillingen omhandler et forslag om at flytte den nye udstykning syd

Læs mere

I dette notat beskrives forslag til ændring af skoledistrikterne for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen.

I dette notat beskrives forslag til ændring af skoledistrikterne for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen. NOTAT RÅDHUSET Bilag 2 - Scenarie A - Ændring af skoledistriktet for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen Børne- og Velfærdsforvaltningen Skole-, Klub- og Fritidshjemsafdelingen Administrativ

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 1. marts 2018 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-1-18 Skoleafdelingen Notat - oprettelse af 0. klasser 2018-19 Ifølge Styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Dagtilbud i Gellerup-Tovshøj-området: Tilpasning og ny struktur. Orientering til Børn og Unge-udvalget Onsdag d. 16. marts 2016

Dagtilbud i Gellerup-Tovshøj-området: Tilpasning og ny struktur. Orientering til Børn og Unge-udvalget Onsdag d. 16. marts 2016 Dagtilbud i Gellerup-Tovshøj-området: Tilpasning og ny struktur Orientering til Børn og Unge-udvalget Onsdag d. 16. marts 2016 Udvikling og prognose for børnetal Sødal og Tovshøj Udvikling og prognose

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning- 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Justere skoledistrikter

Justere skoledistrikter Børne- og Skoleudvalget Punkt: 3 Acadre sagsnr.: 17/11773 Journalnr.: Sagsforløb: BSU - Åben sag Mødedato: 22.02.2018 Sagsansvarlig enhed: Politik, Udvikling og Borgerservice Sagsbehandler: Lærke Klintholm

Læs mere

ændret Skolestruktur i Rudersdal Kommune

ændret Skolestruktur i Rudersdal Kommune Forslag til ændret Skolestruktur i Rudersdal Kommune - efter høring 1 Forord Hermed forslag til ændret skolestruktur i Rudersdal Kommune efter høring. Rudersdal Kommune forventes i de kommende 10-15 år

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

10. KONGSBJERGSKOLEN

10. KONGSBJERGSKOLEN Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 214-221 Bind III 1. KONGSBJERGSKOLEN Reinholdts Bakke 29, 664 Lunderskov Kongsbjergskolen er opført i 7 erne, som en klyngeopdelt skole, der består af 3 klasseklynger,

Læs mere

Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen

Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen Center for Børn & Undervisning Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen 1. Baggrund Uddannelsesudvalget i Faxe Kommune iværksatte den 24. februar 2015 en proces, der tilgodeser analyse, dialog

Læs mere

DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017

DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017 DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017 Indhold: 0. 1. 2. 3. 4. Demografi- og kapacitetsanalyse indledning Konklusion og opmærksomhedsområder Dagtilbudsområdet Skoleområdet Ældreområdet 1 0. Demografi- og

Læs mere

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02 Til: Dato: Sagen om skolestruktur 29. marts 11 Revideret d. 3. maj 11 Sagsbeh.: Lene Stevnhoved

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Referat 3. marts 2016 kl. 19:50 Kantinen Indkaldelse Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Henriette Breum Henrik Bang Birgitte Hannibal Mette Hoff Dorthe la Cour Dorete Dandanell

Læs mere

OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE SKOLER OG BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER D. 7. MAJ 2015

OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE SKOLER OG BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER D. 7. MAJ 2015 OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE SKOLER OG BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER D. 7. MAJ 2015 Dagens program 17.30 17.40 Velkommen og dagens program 17.40 18.45 Opsamling fra

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Skolefællesskaber og økonomi

Skolefællesskaber og økonomi Skolefællesskaber og økonomi Når elevtallet falder, bliver der færre penge til skolerne I Silkeborg Kommune bliver budgettet til skoleområdet tilpasset udviklingen i antallet af børn i skolealderen i kommunen.

Læs mere

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2014 2021 11. LYSHØJSKOLEN. Lyshøj Allé 1, 6000 Kolding

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2014 2021 11. LYSHØJSKOLEN. Lyshøj Allé 1, 6000 Kolding Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2014 2021 Bind III 11. LYSHØJSKOLEN Lyshøj Allé 1, 6000 Kolding Lyshøjskolen blev bygget i 1969 og var under konstant udbygning frem til 1979. Der er efterfølgende

Læs mere

Langsigtet løsning af skolekapacitet i Hørning. 24. August 2017

Langsigtet løsning af skolekapacitet i Hørning. 24. August 2017 Langsigtet løsning af skolekapacitet i Hørning 24. August 2017 Scenarie 1A Hørning udgør et samlet skoledistrikt. Der etableres en samlet skole med seks spor fra 0. til 9. klasse, med en samlet kapacitet

Læs mere

Forslag om lukning af Løvvangskolen - høringsmateriale

Forslag om lukning af Løvvangskolen - høringsmateriale Forslag om lukning af Løvvangskolen - høringsmateriale Baggrund Løvvangskolen, der er beliggende nord for Forbindelsesvejen i Nørresundby, er en folkeskole, der består af tre dele en almen del, en specialklasserække

Læs mere

3. Resultatet af indskrivning til børnehaveklasse 2009/10

3. Resultatet af indskrivning til børnehaveklasse 2009/10 3. Resultatet af indskrivning til børnehaveklasse 2009/10 Sagsnr.: 1253-63488 Dok.nr: 1253-407176 B7/01.10.08 Baggrund Den 1. oktober 2008 godkendte Børne-og Ungeudvalget administrationens oplæg og kapacitet

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet Præsentation Scenarier på skoleområdet Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på skoleområdet Formål og opdrag Formålet: At undersøge, om der kan skabes en ny struktur,

Læs mere

Progno se nuv. Distrikt er søsk fra søsk til I alt

Progno se nuv. Distrikt er søsk fra søsk til I alt Notat 6. september 2016 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.01.04-G01-6-16 Forslag til skoledistriktsændringer 2017/18 Skoleafdelingen Indledning Dette notat beskriver det forventede antal børnehaveklasseelever i skoleåret

Læs mere

Bilag 1: Skoledistriktsændringer. Bilag: Skoledistriktsændringer. Baggrund for høringsmateriale. Forslag som bringes i høring

Bilag 1: Skoledistriktsændringer. Bilag: Skoledistriktsændringer. Baggrund for høringsmateriale. Forslag som bringes i høring Bilag 1: Skoledistriktsændringer Bilag: Skoledistriktsændringer Bilag 1: Skoledistriktsændringer...1 Bilag: Skoledistriktsændringer...1 Baggrund for høringsmateriale...1 Forslag som bringes i høring...1

Læs mere

BALLESKOLENs informationsmøde

BALLESKOLENs informationsmøde BALLESKOLENs informationsmøde OM FORSLAGET TIL NY SKOLESTRUKTUR Vejen frem mod Skolestrategi 2021 Torsdag den 22. oktober kl. 19-21 Program Kl. 19-19:10 Skolebestyrelsen på Balleskolen byder velkommen

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Greve Kommune. Skolerådet. Referat. Onsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Skolerådet. Referat. Onsdag den kl i mødelokale 1 Onsdag den 08.03.06 kl. 19-21 i mødelokale 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side SR1. Aktuel orientering...2 SR2. Læseundersøgelse 1.-5. klasse...2 SR3. Indskolingsgrupper...3 SR4. Skolestruktur

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde

Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde Ballerup, 8. december 2015 1 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde... 4 Det kommer forslaget

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL

Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur Evalueringen - en del af KB s procesplan

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Skolerådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den Kl :00 i mødelokale 1, Greve Rådhus. Jan Knudsen (Henrik Kjer mødte i stedet)

Skolerådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den Kl :00 i mødelokale 1, Greve Rådhus. Jan Knudsen (Henrik Kjer mødte i stedet) Onsdag den 17.09.14 Kl. 19 21:00 i mødelokale 1, Greve Rådhus Henrik Klem Lassen Lars Kilhof Claus Engskov Bjarke Abel Brigitte Klintskov Jerkel Manal Abd El-Hafiz Birgitta Lynge Aagren Kikki Hemmingsen

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune

Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune AFTALEFORLIG. - Anmodning om udtalelse fra skolebestyrelser ved de berørte skoler: Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune 1 Indhold 1. Forord... 3 2. Udtalelse til ændringer i forslaget til ny skolestruktur...

Læs mere

Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune. HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007

Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune. HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007 Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007 INDHOLD Indledning side 3 Beskrivelse af processen vedrørende ny skolestruktur side

Læs mere

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B Bilag B til styrelsesvedtægten Styrelsen af de kommunale folkeskoler er i folkeskoleloven fastsat ved en række bestemmelser om kompetencefordelingen mellem henholdsvis Byrådet, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune

Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune Dagsordenpunkt Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune Sagsbehandler: Dr16610 Sags-ID: EMN-2015-01327 Resume Den 11 april 2016 er der tiltrådt en bred politisk aftale om den fremtidige

Læs mere

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den Hjørring Kommune Til Skolebestyrelser Hjørring den 08-09-2016 Sagsnr.: 17.01.04-K04-1-16 Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 11.09.2013, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 4. 10. klasseområdet (2012-88366) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4. 10. klasseområdet (2012-88366) Udvalget

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 25. februar 2019 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-2-19 Skoleafdelingen Notat - oprett 0. klasser 2019-20 Ifølge Styrelsestægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen, der

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2016/ /28

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2016/ /28 ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller Resultattabeller Elevtalsprognosen /-/ er udarbejdet af COWI for Skanderborg

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget, Gladsaxe Kommune. Dagsordenspunkt

Børne- og Undervisningsudvalget, Gladsaxe Kommune. Dagsordenspunkt Børne- og Undervisningsudvalget, 25.10.2011 Gladsaxe Kommune Dagsordenspunkt Beslutning samt sagsfremstilling udsendt til høring Beslutning Lokalekapacitet på Værebro Skole på s. 5 i bilag 3 rettes fra

Læs mere

Klassedannelsesprincip Byskovskolen

Klassedannelsesprincip Byskovskolen Klassedannelsesprincip Byskovskolen Lovgrundlag/baggrund Folkeskolelov: 17. Elevtallet i grundskolens klasser må normalt ikke ved skoleårets begyndelse overstige 28. Kommunalbestyrelsen kan dog i særlige

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Princip for klassedannelse

Princip for klassedannelse Overordnet mål At gøre klassedannelsen gennemskuelig og give et arbejdsgrundlag, der sikrer dette, på Byskovskolen én skole, med ét skoledistrikt og to afdelinger. Princip Klasser på Byskovskolen dannes

Læs mere

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget Dato: 4. december 2014 Sags nr.: Sagsbehandler: ASC BSU - indskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres

Læs mere

Strukturanalyse. II Indhold og grundlag. II Scenarier. II Rapportindhold. Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj Martin Kronika Fliess

Strukturanalyse. II Indhold og grundlag. II Scenarier. II Rapportindhold. Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj Martin Kronika Fliess Strukturanalyse II Indhold og grundlag II Scenarier II Rapportindhold II Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj 2014 Martin Kronika Fliess mkf@broendum-fliess.dk DAGSORDEN II 1. Kort om analyseindhold

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2018/ /30

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2018/ /30 ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller Resultattabeller Elevtalsprognosen /-/ er udarbejdet af COWI for Skanderborg

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2014/ /27

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2014/ /27 ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller Resultattabeller Elevtalsprognosen /-/ er udarbejdet af COWI for Skanderborg

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 5. oktober 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti. Aftalen er bilag til budgetaftale 2019-2022. I forbindelse

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Bilag 3 - Notat med modeller Center for Børn & Undervisning har på baggrund af et møde torsdag den 19. november 2015 mellem Uddannelsesudvalget, borgmester og gruppeformænd

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

Side 2

Side 2 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 16. april 2018 Principper for ændringer af skoledistrikter Børne- og Ungdomsudvalget besluttede på

Læs mere

Til Skolebestyrelserne

Til Skolebestyrelserne . 28-10-2010 Til Skolebestyrelserne Til de foregående møder vedrørende skolesammenlægningen på Amager er der blevet stillet en del spørgsmål. Svarene på disse spørgsmål kan læses i dette dokument. Eventuelt

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Åben dagsorden Dato: Onsdag den 21. marts 2018 Tidspunkt: 17:30 Sted: Byrådssalen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling

Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling Skole og Undervisning Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling UFB 2010 den 30.november 2010 Sagsbehandler: Michala Tarbo Andersson 17A00 2010/13801 Indstilling vedrørende skolestruktur

Læs mere

Ud over de 687 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2016/2017. Det svarer til niveauet ved sidste og forrige års indskrivning.

Ud over de 687 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2016/2017. Det svarer til niveauet ved sidste og forrige års indskrivning. GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2017/2018 NOTAT Dato: 05.03.2017 Indhold Antal indskrevne børn 2017/2018... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen...

Læs mere

Friers. Ungeuniverser. i Haderslev Kommune. Ungeuniverser i Haderslev Kommune Ole Frier-Meineche Side 1 af 14 Version

Friers. Ungeuniverser. i Haderslev Kommune. Ungeuniverser i Haderslev Kommune Ole Frier-Meineche Side 1 af 14 Version Ungeuniverser i i Haderslev Kommune Ole Frier-Meineche Side 1 af 14 Revisionshistorie Version Forfatter Dato Berørte sider Beskrivelse af ændringer 01 OFM 25-04-2011 - Første version Ole Frier-Meineche

Læs mere

Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen

Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Notat om indskrivningen til børnehavene 2014/2015 NOTAT Dato: 31. marts 2014 Indhold indskrevne børn 2014/2015... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaven...

Læs mere

Kapitel 6 Faktablade. Skole og Undervisning

Kapitel 6 Faktablade. Skole og Undervisning Skole og Undervisning Kapitel 6 Faktablade Dette kapitel indeholder de tre faktablade, der er udsendt til skolebestyrelserne i forbindelse med deres arbejde med forslag til intern organisering i skoledistrikterne.

Læs mere

Borgermøde Sammenlægningen af 10. Klasse-centeret (10KC) og Ungdomsskolen (GKU) til et nyt ungdomscenter

Borgermøde Sammenlægningen af 10. Klasse-centeret (10KC) og Ungdomsskolen (GKU) til et nyt ungdomscenter Borgermøde 7.11.2011 Sammenlægningen af 10. Klasse-centeret (10KC) og Ungdomsskolen (GKU) til et nyt ungdomscenter 1 Program 19.00 19.10 19.35 Borgmester Karin Søjberg Holst byder velkommen Oplæg om baggrunden

Læs mere