Referat Handicaprådet kl. 15:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen Brovst Jammerbugt Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Handicaprådet kl. 15:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen Brovst Jammerbugt Kommune"

Transkript

1 Referat Handicaprådet kl. 15:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen Brovst Jammerbugt Kommune

2 Handicaprådet Punkter på åbent møde: 16. Hjælpemiddelordningen i Jammerbugt Kommune Ansøgning om plads i Handicaprådet Forslag til handicappolitik Uddeling af handicappris Kørselsordninger til handicappede i Jammerbugt Kommune Procedurer for sagsbehandlingen i overgangen fra barn til voksen Mødeplan for Handicaprådet for Opfølgning fra sidste møde d. 11. september Orienteringspunkt ved møde den 27. november Punkter på lukket møde: Afbud: Lone Nørager Kristensen Jens Troldahl

3 Handicaprådet Hjælpemiddelordningen i Jammerbugt Kommune / Hanne Rasmussen Beslutningstema Gennemgang af, hvordan hjælpemiddelordningen fungerer i Jammerbugt Kommune Sagsbeskrivelse Myndighedschef Jannie Sommer vil give en redegørelse på mødet. Handicaprådet, den Ergoterapeut Mette Simonsen, Myndighedsafdelingen gav en redegørelse for hvordan hjælpemiddelordningen fungerer i Jammerbugt Kommune. Der laves en "pixibogsudgave" vedr. de vigtigste regler. Udleveres til medlemmerne af handicaprådet.

4 Handicaprådet Ansøgning om plads i Handicaprådet / Hanne Rasmussen Beslutningstema Ansøgning om plads i Handicaprådet Sagsbeskrivelse Brugerrådet for socialpsykiatrien v/ingrid Møller retter i skrivelse af 15. maj 2007 henvendelse til Handicaprådet om at få en plads i rådet. Det anføres i skrivelsen, at der aldrig er tilgået svar på en tidligere henvendelse og Brugerrådet er stadig af den opfattelse, at det vil være rimeligt, at man fra Handicaprådet kom den store gruppe af sindslidende og andre personer med alvorlige psykiske problemer i møde med mulighed for indflydelse igennem en plads i Rådet. Der har siden 1998 været etableret et Brugerråd bestående af brugerrepræsentanter fra hvert værestedsområde og nu suppleret ved brugerrepræsentanter fra botilbuddene. Brugerne har svært ved at forstå, at en afvisning af en plads i Handicaprådet kan stå og falde med, at man etablerer en lokalforening af SIND for gennem De Samvirkende Invalideorganisationer at kunne komme i betragtning. Retsgrundlag Handicaprådet består af 5 medlemmer udpeget af DSI, 2 politikere, samt 3 medlemmer fra forvaltningen. Økonomi og finansiering Høring/borger- og brugerinvolvering Det indstilles, at Handicaprådet drøfter henvendelsen Bruger-pårørenderåd socialpsykiatri - anmodning om plads i Handicaprådet Handicaprådet, den Kan ikke imødekommes, da medlemmerne indstilles via handicaporganisationen De Samvirkende Invalideorganisationer, DSI.

5 Handicaprådet 5 Udvalget opfordrer i stedet Brugerrådet i boenhederne til selv at lave deres egen afdeling af Sind eller melde sig ind i Sind-Aalborg for derigennem at blive indstillet til Handicaprådet.

6 Handicaprådet Forslag til handicappolitik / Hanne Rasmussen Beslutningstema Drøftelse af forslag til handicappoltik Sagsbeskrivelse Som bekendt har der været nedsat en projektgruppe på tværs af forvaltningsområder til at udarbejde en handicappolitik for Jammerbugt Kommune. Der er nu udarbejdet forslag til Handicappolitik. Retsgrundlag Der er ingen lovgivningsmæssige krav om at en kommune skal have en handicappolitik Økonomi og finansiering Høring/borger- og brugerinvolvering Det indstilles, at forslaget drøftes. Forslag til handicappolitk Oversigt handicappolitik - tilbud til handicappede i kommunen..doc Handicaprådet, den Stabschef Carl Stefan Bauditz gav en orientering om forslaget. Forslaget forelægges på kommunalbestyrelsens temamøde den 31. januar Herefter sendes forslaget ud i høring, heriblandt til Handicaprådet. Punktet drøftes igen på næste møde.

7 Handicaprådet Uddeling af handicappris / Carl Stefan Bauditz Beslutningstema Uddeling af handicapprisen samt evaluering af proceduren Sagsbeskrivelse På møde den 11. juni 07 besluttede Handicaprådet, at prisen skulle uddeles i første halvdel af november, første gang i år samt at prisen skulle uddeles til firma/person, der har gjort noget særligt for tilgængelighed. Efter at der har været annonceret samt lavet presseomtale m.m. er der kun indkommet 1 forslag til uddeling. Forslaget er indsendt af Niels J. Andersen, Skovgårdene 87, Fjerritslev og indstiller i skrivelse af , Fjerritslev Boligforening tildeles Handicapprisen Niels Andersen tilføjer at Boligforeningen opfylder alle krav plus en del mere. Foreningen gør meget for at hjælpe de handicappede, bl.a. har de i en ejendom, hvor der bor flere handicappede opført glasoverdækning samt andre tiltag for handicappede. Endvidere er foreningens nybygninger alle gjort handicapvenlige med brede døre og indgange, der er niveaufrie. Retsgrundlag Det indstilles, at Rådet tager stilling til uddeling af prisen til handicappris - bilag Handicaprådet, den Prisen uddeles til Fjerritslev Boligforening. Der tages kontakt til pressen, så der bliver noget presseomtale omkring overrækkelsen af prisen.

8 Handicaprådet Kørselsordninger til handicappede i Jammerbugt Kommune / Hanne Rasmussen Beslutningstema Drøftelse af regler vedr. kørselsordninger til handicappede i Jammerbugt Kommune Sagsbeskrivelse Ansvaret for at tilrettelægge og udbyde individuel kørsel til mennesker med et svært bevægelseshandicap påhviler i dag regionerne via de regionale trafikselskaber. Opgaven er overtaget efter de gamle amter, som indtil 1. januar 2007 drev kørselsordningerne. Lovgivningsmæssigt er der ikke sket ændringer i ordningerne. Indholdet er det samme bortset fra, at det er kommunerne, der visiterer og betaler regionerne for at udføre opgaven. Selv om lovgrundlaget nu som før er det samme for alle kørselsordningerne, så har der været en udpræget tradition for, at de individuelle kørselsordninger er blevet administreret meget forskelligt fra ordning til ordning. Herunder er en oversigt over de forskellige kørselsordninger Kørsel til læge og speciallæge efter Sundhedslovens 170 Er du gruppe 1 sikret og modtager social pension, eller din ægtefælle modtager hustrutillæg efter folke- eller invalidepensionslovene, kan du søge om hjælp til befordring med taxa eller liftbus. Dette bevilges kun i særlige tilfælde, hvor almindelig befordringsmiddel ikke kan anvendes på grund af patientens helbred. Støtte til individuel befordring - Servicelovens 117 Her kan der ydes tilskud til personer, som på grund af varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har behov for befordring. Dette bevilges efter en konkret individuel vurdering, og når alle andre transportmuligheder er udtømte. Hvor mange har Jammerbugt Kommune som kommer ind under denne Fritidskørsel, handicapkørsel efter Lov om trafikselskaber 11 Kommunen og trafikselskabet (Nordjyllands Trafikselskab) har ansvaret for at tilbyde en individuel kørselsordning for svært bevægelseshæmmede i daglig tale handicapkørsel. Efter den nye struktur er det for personer i yderområderne blevet væsentlige dyrere at benytte sig af dette tilbud. Førhen

9 Handicaprådet 9 betalte man pr. kommune, dvs. man kunne køre fra den ene ende af Fjerritslev Kommune til den anden ende for kr. 27. Nu betales pr. km. man kører - det vil sige en fordobling af prisen for at komme fra f.eks. Thorup til Slettestrand, dette er ikke rimeligt. Retsgrundlag Serviceloven og sundhedsloven m.m. Det indstilles, at punktet drøftes. Handicaprådet, den Socialdirektør Jane Hvas gav en orientering. 170 kørsel er først ved at blive harmonisert nu. Vi er blevet tilmeldt NT s planetsystem og Borgerservice skal administrere ordningen. 117 kørsel samt 11 kørsel præciceres til næste møde.

10 Handicaprådet Procedurer for sagsbehandlingen i overgangen fra barn til voksen / Hanne Rasmussen Beslutningstema og Sagsbeskrivelse Er der i Voksen/handicapafdelingen udarbejdet en procedure for sagsbehandlingen i overgang fra barn til voksen. Dette kunne være en god ide for bl.a. at sikre en glidende overgang fra barn til voksen, der samtidig kunne sikre, at der i samarbejde med den unge og dennes familie er lagt en plan i god tid før den unge fylder 18. Procedurerne kunne også være med til at sikre, at der forhåbentlig sker en koordinerende sagsbehandling mellem alle relevante involverede. Der kunne udarbejdes konkret informationsmateriale med oplysninger for den unge og dennes forældre og andre relevante parter. - Forebyggelseschef Susanne Berke vil redegøre for de procedurer, der gælder i Jammerbugt Kommune. Retsgrundlag Handicaprådet, den Forebyggelseschef Susanne Berke gav en redegørelse for proceduren i Jammerbugt Kommune. Det blev oplyst at forvaltningen var i færd med at udarbejde en Vejledning for den unge og dennes forældre. Vejledningen har udgangspunkt i den pjece, som Socialministeriet har udgivet "Forældre til et barn m/handicap - guide til hjælp og støtte".

11 Handicaprådet Mødeplan for Handicaprådet for / Hanne Rasmussen Beslutningstema Fastsættelse af Handicaprådets møder for 2008 Sagsbeskrivelse Kommunalbestyrelsen har nu vedtaget Mødeplanen for 2008, hvor kommunalbestyrelsen samt de stående udvalgs møder nu er fastlagt. Retsgrundlag Det indstilles, at der fastsættes datoer for Rådets møder i Mødeplan Handicaprådet, den Møderne afholdes således: 22. januar, 11. marts, 27. maj, 12. august, 7. oktober, 9. december Møderne afholdes i Brovst kl

12 Handicaprådet Opfølgning fra sidste møde d. 11. september / Hanne Rasmussen Beslutningstema og sagsbeskrivelse Fritidstilbud Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Tilgængelighed Ledsagerordninger i kommunen. Hvordan administreres ordningen, hvor mange bruger ordningen og hvor mange ledsagere er der ansat i kommunen. Retsgrundlag Handicaprådet, den Fritidstilbud - blev drøftet. Enighed om at det bliver nødvendigt at gå over kommunegrænsen for at finde tilbud. Men de handicappede skal også have mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter for ikke handicappede, evt. med hjælp fra ledsager. Tages med i forbindelse med B&K`s udarbejdelse af vejledning, jfr. pkt. 21. Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - Ole Danekilde UUVendsyssel/Øst Vest samt beskæftigelseschef Leif Sørensen indbydes til næste møde for at give en redegørelse. Tilgængelighed - Brovst - Serviceleder Jens Åge Brun tager med på rundtur. Ulla og Bent bliver kontaktet angående transport. Pandrup - Kurt Kjærsgård Fjerritslev - Lone Nørager samt Jens Troldahl Der er lavet registreringer for alle kirker i kommunen. Ledsagerordninger - Der blev givet oplysninger om antal m.m. Belyses yderligere til næste møde.

13 Handicaprådet 13

14 Handicaprådet Orienteringspunkt ved møde den 27. november / Hanne Rasmussen Beslutningstema Forskellige orienteringspunkter Sagsbeskrivelse Der er indkommet diverse brochurer, pjecer m.m. Skrivelse til V. Hjermitslev kirke vedr. adgangsforholdene for handicappede Handicaprådet, den Taget til efterretning. Til kommende møder indgår følgende punkt: Orientering fra medlemmerne. Referatet sendes ud til medlemmerne til godkendelse, hvorefter protokollen underskrives på det kommende møde.

15 Handicaprådet 15 Underskrifter Ejler Winkel () Morten Klessen () Ulla Langballe Skydt Susanne Berke Kurt Kjærsgaard Michael Schirmer Nielsen Jane Hvas Bent Pedersen

Referat Handicaprådet kl. 15:30 Krabben, Slettestrandvej 6, Hjortdal Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet kl. 15:30 Krabben, Slettestrandvej 6, Hjortdal Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet kl. 15:30 Krabben, Slettestrandvej 6, Hjortdal Jammerbugt Kommune Handicaprådet Punkter på åbent møde: 26. Indtræden af nyt medlem samt valg af næstformand i Handicaprådet..1 27.

Læs mere

Referat Handicaprådet kl. 15:30 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet kl. 15:30 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet kl. 15:30 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Handicaprådet Punkter på åbent møde: 1. Ungdomsuddannelse for unge med særlig behov - møde med UU Vendsyssel Øst Vest...1 2. Medlem

Læs mere

Referat Handicaprådet kl. 13:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet kl. 13:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet kl. 13:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Handicaprådet Punkter på åbent møde: 35. Handicapprisen for 2009... 1 36. Sagsgangsbeskrivelse - Tilsynsrapporter - indberetning

Læs mere

Referat Handicaprådet kl. 15:30 Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet kl. 15:30 Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet kl. 15:30 Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune Handicaprådet Punkter på åbent møde: 1. Orinetering om botilbud og bofællesskaber 1 2. Plan for udarbejdelse af handicappolitik

Læs mere

Referat Handicaprådet 2. december 2013 kl. 15:00 Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet 2. december 2013 kl. 15:00 Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet 2. december 2013 kl. 15:00 Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter 20 Udmøntning af skolereformen i Jammerbugt Kommune 3 21 Overrækkelse af Handicapprisen 2013 4 22

Læs mere

Referat Handicaprådet 21.04.2009 kl. 13:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet 21.04.2009 kl. 13:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet 21.04.2009 kl. 13:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentege Punkter på åbent møde: 24. Uddeling af handicapprisen for 2008... 1 25.

Læs mere

Referat Handicaprådet 20.01.2009 kl. 15:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet 20.01.2009 kl. 15:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet 20.01.2009 kl. 15:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentege Punkter på åbent møde: 1. Indtræden af medlem samt valg af næstformand...1

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Kommunalbestyrelsen 1 Punkter på lukket møde: 86. Salg af Hjortdalvej 147, Hjortdal, Fjerritslev... 2 87. Høring : Lægemiddelstyrelsens

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 106. Godkendelse af visioner og mål for

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 115.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 10:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 86. Status

Læs mere

Referat Handicaprådet 03.03.2009 kl. 13:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet 03.03.2009 kl. 13:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet kl. 13:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus Jammerbugt Kommune Handicaprådet Punkter på åbent møde: 14. Kommunale redegørelser til Udviklingsrådet for 2008 1 15. Egne tilsyn - kommunale

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 15:00 Brovst rådhus, mødelokale 2 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 11. Fornyet budgetopfølgning og stillingtagen til evt. tillægsbevilling

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 97 Ledsagerordning Vedtaget af Byrådet d. 22. marts 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Personkreds...

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Kvalitetsstandard for handicapkørsel

Kvalitetsstandard for handicapkørsel Kvalitetsstandard for handicapkørsel September 2012 1 KVALITETSSTANDARD Handicapkørsel 1. Hvad er ydelsen lovgrundlag? Lovgrundlaget er fastsat med hjemmel i 11 i Lov om trafikselskaber, nr. 582 af 24/6

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Mødedato: 11.3.2009 Tidspunkt: 14-18 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ryslinge Administrationsbygning M59 Indkaldelse Torben Smith (formand, KB) Søren Kristensen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 17:00 administrationsbygningen i Brovst, mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 33. Budget 2009 - "Sundhedsfremme forebyggelse

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE HANDICAPRÅD ONSDAG DEN 11. MAJ 2006 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS, HIMMERLANDSGADE 27, AARS UDVALGSVÆRELSE 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 10. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 11. Plan for kurser og Temaforløb

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Referat Handicaprådet 28. januar 2014 kl. 15:00 Administrationsbygningen, Brovst Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet 28. januar 2014 kl. 15:00 Administrationsbygningen, Brovst Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet 28. januar 2014 kl. 15:00 Administrationsbygningen, Brovst Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter 1 Orientering om Handicaprådets sammensætning fra 2014 3 2 Valg af formand og

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 14. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 15. Nyt fra formanden 2 16. Nyt fra

Læs mere

Dagsorden for Handicapråds møde den 08. oktober 2008 kl. 13:00 i Års Rådhus, mødelokale 4

Dagsorden for Handicapråds møde den 08. oktober 2008 kl. 13:00 i Års Rådhus, mødelokale 4 Dagsorden for Handicapråds møde den 08. oktober 2008 kl. 13:00 i Års Rådhus, mødelokale 4 Indholdsfortegnelse 028. Meddelelser til Handicaprådets møde den 8. oktober 2008 64 029. Fleks -og skånejob i Vesthimmerlands

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Administrationsbygningen i Terndrup, Skørpingvej 7, 9575 Terndrup - mødelokale 1 Møde slut: 18:30 Fraværende: Ingen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side

Læs mere

Kørselsordninger for pensionister i Esbjerg kommune

Kørselsordninger for pensionister i Esbjerg kommune Kørselsordninger for pensionister i Esbjerg kommune Kørselsordninger til: Indkøb, familiebesøg og lignende kommunal ordning side 2 Indkøb, familiebesøg og lignende handicapordningen side 2 Læge/speciallæge

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 17. november 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 9. Budgettjek 2008 - behandling i fagudvalg 1 10. Ny chance for alle -

Læs mere

Kvalitetsstandard Handicapkørsel

Kvalitetsstandard Handicapkørsel Sundhed og Omsorg Kvalitetsstandard Handicapkørsel 2012 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 1 KVALITETSSTANDARD Indhold KVALITETSSTANDARD... 3 1. Hvad er ydelsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget 04.02.2010 kl. 17:00 Byrådssalen, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget 04.02.2010 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 9. Ansøgning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 37. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 38. Nyt fra formanden...2 39. Nyt

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 Punkter på åbent møde: 58. Budget 2009 - Forslag til udmøntning af rammebesparelse

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune 76. Lukket punkt: Evt. salg af areal til Saltum Vandværk til opsætning af solcelleanlæg

Læs mere

Ny tekst Forslag til ny kvalitetsstandard for ledsagerordning jf. Servicelovens 97

Ny tekst Forslag til ny kvalitetsstandard for ledsagerordning jf. Servicelovens 97 Ny tekst Forslag til ny kvalitetsstandard for ledsagerordning jf. Servicelovens 97 Tidligere tekst Kvalitetsstandard for støttekontaktperson (ledsagerordning) jf. Servicelovens 97 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag?

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallen mødelokale 1 Mødenr.: 9 Fraværende: Dennis Møller Hansen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 59 Meddelelser fra formanden 94

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på åbent møde: 191. Bemærkninger til dagsorden 1 192. Godkendelse af referat fra forrige møde 2 193. Budget 2013

Læs mere

Referat Handicaprådet kl. 14:30 Brovst Rådhus, Mødelokale 1 Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet kl. 14:30 Brovst Rådhus, Mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet kl. 14:30 Brovst Rådhus, Mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Handicaprådet Punkter på åbent møde: 52. Behandling af forslag til Revideret Handicappolitik for Jammerbugt Kommune...1 53.

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 28. Lukket punkt: Indstilling om køb og nedrivning 01.11.38-G00-4-13/ Boe Pickering Beslutningstema Indstilling

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Tina Mørk, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge Lise Pedersen, Lone Høgenhaug, Ole Gjermandsen,

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 15:00 Fjerritslev Rådhus lokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 141. Indledende budgetdrøftelser...1 142. Status på tilpasning

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard For Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Byrådet den xxx

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard For Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Byrådet den xxx Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard For Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Byrådet den xxx Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 137. Kondemnering af ejendom... 2 138. Kondemnering af ejendom... 4 Afbud: Eva Rytter Andersen

Læs mere

Ordinært møde. Dato 24. februar 2011. Tid 15:30. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder. Flemming Klougart

Ordinært møde. Dato 24. februar 2011. Tid 15:30. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder. Flemming Klougart Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 24. februar 2011 Tid 15:30 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Flemming Klougart Stedfortræder Medlemmer Anders Hind Flemming Klougart Gurli Nielsen Kurt Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 15:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 18. Midlertidig hjemmehjælp - minimumsbetaling...1 19. Status

Læs mere

1. Præsentation af ny referent Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling...

1. Præsentation af ny referent Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. februar 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Poul Poulsen er indtrådt som medlem af Handicaprådet i stedet for Malene Rye Andersen. Afbud fra Bodil Boesgaard

Læs mere

Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune

Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune Side 1 af 5 sider Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune 1. Ydelsens lovgrundlag Lov om trafikselskaber af 24. juni 2005, 11 om individuel handicapkørsel 11 Trafikselskabet

Læs mere

Ledsageordningen i Haderslev Kommune

Ledsageordningen i Haderslev Kommune Ledsageordningen i Haderslev Kommune Hvad er en ledsageordning? Formålet med en ledsageordning er, at du med nedsat funktionsevne kan deltage i aktiviteter efter eget valg - uden for dit hjem. Ifølge servicelovens

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs. Beslutningsreferat. af møde den 28. september 2011 kl i Frivillighedscentret, Frederiksværk

Handicaprådet i Halsnæs. Beslutningsreferat. af møde den 28. september 2011 kl i Frivillighedscentret, Frederiksværk Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den kl. 15.30 i Frivillighedscentret, Frederiksværk Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 100 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL BEHANDLING

Læs mere

HANDICAPRÅDET. Referat. fra mødet den kl i byrådssalen på rådhuset i Thisted.

HANDICAPRÅDET. Referat. fra mødet den kl i byrådssalen på rådhuset i Thisted. HANDICAPRÅDET Referat fra mødet den kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Thisted. Medlemmer: Arnold Larsen, Bente Mathiasen, Else Wienberg, Heinz Hvid, Jørgen Færk Jørgensen, Kim Nielsen, DH, Mikael Fenger,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 177 Offentligt Dagsorden Social- og Sundhedsudvalget 31. maj 2016 kl. 15:00 Mødelokale 1, Brovst Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet 26.02.2013 kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune Ældrerådet 26.02.2013 Punkter på åbent møde: 25. Budgettjek 2013 1 26. Eventuelt 3 Medlemmer:

Læs mere

Referat Ældrerådet 24.05.2012 kl. 09:30 Mødelokale 83, Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet 24.05.2012 kl. 09:30 Mødelokale 83, Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 83, Aabybro Jammerbugt Kommune Punkter på åbent møde: 157. Bemærkninger til dagsorden... 1 158. Godkendelse af referat fra forrige møde... 2 159. Embedslægerapporter

Læs mere

Forslag til nogle mål og delmål til arbejdet i Handicaprådet 2014-18. Tilgængelighed. Målsætning:

Forslag til nogle mål og delmål til arbejdet i Handicaprådet 2014-18. Tilgængelighed. Målsætning: 1 Forslag til nogle mål og delmål til arbejdet i Handicaprådet 2014-18 Tilgængelighed Tilgængelighed skal sikres for alle Der skal være fysisk tilgængelighed så alle borgere med handicap kan bruge boliger

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

Information om Ledsageordningen

Information om Ledsageordningen Information om Ledsageordningen Indledning Ledsageordningen varetager praktiske ledsageopgaver udenfor hjemmet i henhold til lov om Social Service 97 og 45. Er du mellem 12 og 67 år og kan du ikke færdes

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 26. marts 2015 - kl. 15:30 Sted Møde udenfor rådhuset, Kompasét lokale 2 it, Niels Kjærbyes Vej 9, 5610 Assens. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

I Odsherred Kommunes kvalitetsstandard 2010 om ledsagerordningen. er i strid med servicelovens 97, stk. 7.

I Odsherred Kommunes kvalitetsstandard 2010 om ledsagerordningen. er i strid med servicelovens 97, stk. 7. Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Odsherred Kommunes kvalitetsstandard om ledsagerordningen ikke er i overensstemmelse med servicelovens 97, stk. 7. 15-07- 2010 I forlængelse af Odsherred Kommunes

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Dagsorden Handicaprådet 25. juni 2013 kl. 15:00 Brovst Rådhus, Mødelokale 1 Jammerbugt Kommune

Dagsorden Handicaprådet 25. juni 2013 kl. 15:00 Brovst Rådhus, Mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Dagsorden Handicaprådet 25. juni 2013 kl. 15:00 Brovst Rådhus, Mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter 1 Socialafdelingens vision 2018 3 2 Strategi for Velfærdsteknologi 3 3 Beregning af

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 20. november 2008 kl. 10:00 i Års Rådhus, mødelokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 20. november 2008 kl. 10:00 i Års Rådhus, mødelokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 20. november 2008 kl. 10:00 i Års Rådhus, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse 028. Meddelelser til Handicaprådets møde den 20. november 2008 64 029. Fleks -og skånejob

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 106. Kondemnering af ejendom... 2 107. Kondemnering af Ejendom... 3 Afbud: Aage Toftegaard

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen kl. 15:00 Lokale 83 Jammerbugt Kommune Beredskabskommissionen Punkter på åbent møde: 1. Tillæg 1 til brandslukningsoverenskomst med Falcks Redningskorps A/S 1 2. Årsberetning

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 45. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 46. Nyt fra formanden...2 47. Nyt

Læs mere

"Indgribende lidelse" betyder i denne sammenhæng, at lidelsen skal være af en sådan karakter, at den har alvorlige følger i den daglige tilværelse.

Indgribende lidelse betyder i denne sammenhæng, at lidelsen skal være af en sådan karakter, at den har alvorlige følger i den daglige tilværelse. Kvalitetsstandard for Merudgifter i Lov om Social Service 41 Redigeret d. 250811 1. Lovgrundlag 41 i Lov om Social Service. Kommunalbestyrelsen skal yde dækning af nødvendige merudgifter ved forsørgelse

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Ældrerådet 06.12.2012 kl. 09:30 Restaurant Nordstjernen, i Blokhus Jammerbugt Kommune

Referat tillægsdagsorden Ældrerådet 06.12.2012 kl. 09:30 Restaurant Nordstjernen, i Blokhus Jammerbugt Kommune Referat tillægsdagsorden Ældrerådet kl. 09:30 Restaurant Nordstjernen, i Blokhus Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 229. Tildelingskriterier 2013 for frivilligt socialt

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2012 Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Plejeboliger er omfattet af Lov om Social Service 192. Lov om Almene boliger 5 stk. 2. Hvilket behov dækker

Læs mere

Ledsageordning for handicappede

Ledsageordning for handicappede Ledsageordning for handicappede 1 Ledsageordningen medvirker til, at du kan deltage i aktiviteter uden for hjemmet efter eget valg. Har du en betydelig og varigt fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse,

Læs mere

Retningslinjer for brugerindflydelse

Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse 1. Indledning Ringkøbing-Skjern Kommune har udarbejdet retningslinjer for brugerindflydelse inden for. Retningslinjerne er udformet

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat tillægsdagsorden Beskæftigelsesudvalget 28.11.2012 kl. 15:15 Brovst Rådhus, Mødelokale 2 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 28.11.2012 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 72. UU Øst

Læs mere

Børne- og Familieudvalget

Børne- og Familieudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Familieudvalget 08.03.2010 kl. 13:00 Mødelokale 1.01, Fjerritslev administrationsbygning Jammerbugt Kommune Børne- og Familieudvalget 08.03.2010 Punkter på tillægsdagsorden

Læs mere

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Lone Feddersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Dato: 1. marts 2010 J.nr.: 10/1594 Referat fra møde

Læs mere

Ledsageordning for handicappede

Ledsageordning for handicappede Ledsageordning for handicappede 1 Har du en betydelig og varigt fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, har du som andre behov for at kunne komme hjemmefra, købe ind, gå til massage eller lignende,

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 17.01.2012 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Udbud af læge- og speciallægekørsel jfr. sundhedslovens 170... 4 3 Udsatteråd. Indstilling

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 15:00 Brovst Rådhus, mødelokale 2 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 136. Udmøntning af rammebesparelse budget 2009 for socialområdet

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat. Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat. Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Handicaprådet Referat Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Lissy Hammer Mortensen,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 13. marts 2014 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Tom Allan For mødet var fastsat følgende dagsorden:

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale, Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne-Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,, Helle

Læs mere

Kvalitetsstandard Ledsageordningen jf. 97 i Lov om Social Service

Kvalitetsstandard Ledsageordningen jf. 97 i Lov om Social Service Kvalitetsstandard Ledsageordningen jf. 97 i Lov om Social Service Myndighed Social - Voksenhandicap Høringsudkast, februar 2019 Ledsageordningen Serviceloven 97 Formål Formålet med ledsageordningen er

Læs mere

Referat åben for Socialudvalgets møde den 09. oktober 2007 kl. 16:00 i Løgstør, lokale 214, Torvegade 15, Løgstør

Referat åben for Socialudvalgets møde den 09. oktober 2007 kl. 16:00 i Løgstør, lokale 214, Torvegade 15, Løgstør Referat åben for Socialudvalgets møde den 09. oktober 2007 kl. 16:00 i Løgstør, lokale 214, Torvegade 15, Løgstør Indholdsfortegnelse 1. Orientering fra formanden... 3 2. Dialog møde vedrørende anbringelsesområdet...

Læs mere

Befordringsordninger

Befordringsordninger Befordringsordninger Sådan er reglerne for befordring og refusion i Morsø Kommune Marts 2018 Befordringsordninger - Sådan er reglerne for befordring og refusion i Morsø Kommune Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat til mødet den kl. 15:00 i Mødelokale C Medlemmer: Ellen Kirk Jensen Rikke Storgaard Toft Jesper Houe Kresten Sigshøj Jeppesen Tina Andersen Anna Grethe Hermann Laila Toftdahl Ida

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 16:00 Sted: Boformen Søparken, Engparken 1, st.7, Rørbæk, 9500 Hobro (aktivitetshuset) Møde slut: 18:45 Fraværende: Susan Nielsen, Pernille Oppelstrup suppleant Henning

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FREDERIKSHAVN KOMMUNE FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 18-01-2000 Mødedato: 18-01-2000 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.30 Mødested: B101, Børne- og ungdomsforvaltningen Fraværende: # 56136/20-01-2000 18-01-2000

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Jakob Bigum Lundberg, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge-Lise Pedersen, Lone Høgenhaug, Ole Gjermandsen,

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune. Referat fra Ældrerådsmøde Torsdag d Lokale 83, Aabybro

Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune. Referat fra Ældrerådsmøde Torsdag d Lokale 83, Aabybro Til Ældrerådsmedlemmer i Jammerbugt Kommune Referat fra Ældrerådsmøde Torsdag d. 22. 01. 2009 Lokale 83, Aabybro Social-, Sundhed & Beskæftigelse Borgervænget 12, Brovst 9460 Brovst www.jammerbugt.dk Oprettet

Læs mere

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 11 Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Lov om trafikselskaber - individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede 2017 1 Indledning Fredensborg Kommune

Læs mere

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander.

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander. Referat Klagerådet Ordinært møde Dato 28. januar 2010 Tid 14:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende Afbud: Hanne Welander Stedfortræder Medlemmer Oda Kajgaard Svend Åge Christensen

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173

KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173 KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173 LOVGRUNDLAG 170. Kommunalbestyrelsen yder befordring eller befordringsgodtgørelse til og

Læs mere

2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel.

2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel. Punkt 9. 2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel. 2010-9296. Forvaltningen indstiller, Skole- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget, Familie-

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Ledsagelse

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Ledsagelse Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Ledsagelse 2016 Brug for ledsagelse? Hvis du eller en pårørende har behov for ledsagelse, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere