sortiment 2013 ros A en D r GAA eri YGG r se B YGHU r B ske Y J s YGHU r e B ejl V

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "sortiment 2013 ros A en D r GAA eri YGG r se B YGHU r B ske Y J s YGHU r e B ejl V"

Transkript

1 VEJLE BRYGHUS Jyskebryghuse BRYGGERIGAARDEN AROS sortiment 2013

2 De Jyske Bryghuse De Jyske Bryghuse er dansk mikrobrygget øl, der er lavet efter gamle traditioner og med de bedste råvarer fra hele verden. Øllet bliver brygget og tappet i Danmark ægte dansk mikrobryg. de jyske bryghuse Standard: Ale N O 1 Brown Ale 4,6 % Brygget af en stor mængde Münchner malt hvor sødmen og melanoidinen smager igennem, der er også brugt en lille smule røg-malt foruden 3 andre speciale malte for at give den delikate smag. Fyldig uden at være tung, let uden at være tør. Humlet med Nugget og Willamette. Brygget af: Vand, bygmalt, humle og gær. The American Pale Ale 5,2 % DJBs Pale Ale er en typisk overgæret amerikansk inspireret ale med en blanding af bygmalt og hvedemalt. Denne Pale Ale er en let drikkelig tørstslukker. Brygget af: Vand, malt (byg og hvede), humle og ale-gær. Monsieur Le Detective Belgian Golden Ale 6,5 % En strågul og kompleks ale inspireret af de belgiske lyse ales. Brygget af lyse malte og en belgisk gær, hvilket giver en forfriskende øl med en indbydende frugtig og krydret aroma. En let fylde og en lav humlebitterhed afrunder smagsoplevelsen. Brygget af: Vand, malt, humle og ale-gær. Red Adder Irish Red Ale 5,5 % En flot rødgylden ale inspireret af de irske red ales. Den rubinrøde farve og den karakteristiske fyldige og bløde maltkarakter stammer fra mørkt ristede malttyper. Aromaen byder på ristet malt og toffee, og i smagen balanceres sødmen af en moderat humlebitterhed. Brygget af: Vand, bygmalt, rørsukker, humle og gær. Down the Chimney Abbey Ale 7,5 % Denne Abby Ale er en fyldig mørkebrun belgisk inspireret dubbel. Den er brygget på seks forskellige malttyper og mørk cassonadesukker, hvilket giver en kompleks sødme. Øllen er gæret med en belgisk overgær og krydret med koriander. Dette mærkes i aromaen, som præges af frugt og krydderier, men også i smagen hvor bitterheden balancerer den markante sødme og fylde. Brygget af: Vand, malt, humle, mørk cassonadesukker, koriander og ale-gær.

3 Bollywood Elefantastic IPA 5,5 % En overgæret engelsk øltype med farve som flot rødgyldent rav. Den er humlet med East Kent Goldings samt cascade, som giver den en fin bitterhed og en dejlig frisk duft af blandt andet hyldeblomst og citrusfrugt. Vi har brugt to forskellige mørkere karamelmalte for at balancere bitterheden med en hvis sødme, der gør øllet mere fyldig og frugtigt. IPA-en har et forholdsvis lavt indhold af kulsyre for ikke at ødelægge de mange finere smagskomponenter i øllet. de jyske bryghuse White Hawk Witbier 4,6 % Denne Witbier er en sart og lys hvedeøl som er gæret på champagne gær, ufiltreret og tilsat aromatisk fransk humle. Smagen er frugtig og minder meget om de store klassiske belgiske hvedøl. Brygget af: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle og champagnegær. Viva La Vida in Riga Baltic Porter 5,8 % En fyldig sort øl med lækkert chokoladebrunt skum. En undergæret øl med en markant aroma af ristet byg, kaffe og en anelse røg. Smagen er præget af ristet malt, chokolade, anis og mørk karamel. Brygget af lige dele Pilsner og Münchnermalt samt den let ristede Special B malt, røgmalt og Chocolademalt. Frisk prikkende på tungen med mange smagsnuancer. Humlet med Perle og East Kent Golding.

4 Vejle Bryghus Vejle Bryghus er et mikrobryggeri der blev startet i 2008 for at genrejse byens førhen så stolte øltraditioner. Vejle Bryghus Bryghuset bruger de bedste råvarer fra hele verden og opskrifterne er nøje udviklet for at sikre, at de kan leve op til og overstige Vejles gode traditioner for at brygge øl. Vejle Bryghus ligger i centrum af forlystelseslivet i Vejle, og dette passer fint overens med målsætningen om at give enestående smagsoplevelser, som man husker og som vejlensere kan være stolte af. Øl fra Vejle Bryghus kan fås overalt i Vejle by og omegn, i butikker og hos restaurationer og barer, der deler Bryghusets ønske om at udbrede det lokale bryg. Standard: Vejle Bryghus Pilsner 4,6 % Denne pilsner er en undergæret lys pilsner brygget efter tjekkiske traditioner. Den er brygget med pilsnermalt, hvilket giver en mild lys maltsmag som komplementeres af den tyske bitterhumle Perle. Den fine tjekkiske Saaz humle er anvendt som aromahumle, hvilket gør Pilsneren ekstra karakterfuld. Brygget af: Vand, bygmalt, humle og gær. Vejle Bryghus Brown Ale 6,2 % Denne Brown Ale er en mørk fyldig øl brygget på hele seks forskellige malttyper sammen med umaltet havre, mørk muscovadosukker og jumbo rosiner. Dette giver en kompleks aroma af nødder, ristet byg, chokolade og tørret frugt samt en maltet sødme præget af mørk sukker. I forhold til de engelske brown ales er Vejle Brown Ale kraftigere humlet med de tre amerikanske humletyper Nugget, Crystal og Willamette. Brygget af: Vand, malt, valset havre, humle, mørk muscovadosukker, rosiner og ale-gær. Vejle Bryghus Klassik 4,6 % Vejle Bryghus Klassik er en rigtig wienerøl, en undergæret, gylden øltype med oprindelse i Wien. Herhjemme kender vi dog denne type bedre under betegnelsen classic. Den er brygget med halv Wienermalt og halv Münchnermalt samt en god portion karamelmalt, som giver øllen en blød og tæt maltkarakter med en let sødlig og karamelagtig smag. Som bitterhumle har vi valgt den tyske humlesort Perle, som giver en blid bitterhed i balance med sødmen og som aromahumle har vi brugt den ædle tyske sort Hallertau Hersbrücker. Brygget af: Vand, bygmalt, humle og gær. Vejle Bryghus Silent Night 4,6 % Silent Night er en mørk lagerøl, som passer godt til den mørke juletid. Den er undergæret og brygget med Münchner-, karamel- og chokolademalt og nænsomt humlet med den sydtyske humle Perle. Øllen har en dejlig mørk rødbrun farve og et kraftigt skum. Duften er præget af sødme fra de mørke malte og smagen er fyldig og dyb med noter af modne frugter og mørk karamel. Brygget af: Vand, bygmalt, rørsukker, humle og gær. Vejle Pale Ale 5,2 % Vejle Bryghus Pale Ale er en typisk overgæret amerikansk inspireret ale med en blanding af bygmalt og hvedemalt. Denne Pale Ale er en let drikkelig tørstslukker. Brygget af: Vand, malt (byg og hvede), humle og ale-gær.

5 Håndtappet Special øl/sæson: Vejle Bryghus Imperial Stout 11,0 % Vejle Bryghus Imperial Stout er dyb sort og med et lækkert chokoladebrunt skum. Det er en kraftig øl med en markant aroma af ristet malt, espresso og en anelse røg. Smagen er udpræget fyldig og domineret af mørk karamel, brændt sukker, chokolade og ristet malt. En kompleks og varmende øl til, når mørket falder på. Brygget af: Vand, bygmalt, havremalt, cassonadesukker, humle og gær. Vejle Bryghus Vejle Bryghus Belgian Strong Ale 7,5 % Vejle Bryghus Belgian Strong Ale er en kraftfuld gylden belgisk inspireret øl med en flot hvid skumkrone. Den er let humlet og har en krydret aroma af koriander, citrus og muskat, som stammer fra den belgiske overgær og den tilsatte koriander. Smagen er fyldig med en god sødme og let bitterhed. Den er brygget på pilsnermalt, lysere karamelmalte, umaltet hvede samt lys kandis, der giver øllen en friskhed på trods af den store fylde. Brygget af: Vand, malt, valset hvede, humle, lys kandis, koriander og ale-gær. Vejle Bryghus Forårsbryg 3,2 % Vejle Bryghus Forårsbryg 2012 er en undergæret øl af typen Müncher Dunkel. Den er mørk med et flot skum. Vejle Bryghus forårsbryg 2012 er en frokostøl med en alkoholprocent på kun 3,2 %. Den er brygget på 3 typer ristet malt, Carahell, Caramünich 2 og Carafa special 2. Dette giver, trods den lave alkoholprocent, en god fylde og en tæt maltkarakter. Den er humlet med 3 forskellige typer humle: Brewers gold, Saaz, og Cascade, hvilket gør at den føles frisk på tungen. Den har en let bitterhed samt en kort eftersmag. Brygget af: Vand, malt, humle og gær. Vejle Bryghus Holy Night 7,5 % Vejle Holy Night er en fyldig mørkebrun belgisk inspireret dubbel. Den er brygget på seks forskellige malttyper og mørk cassonadesukker, hvilket giver en kompleks sødme. Øllen er gæret med en belgisk overgær og krydret med koriander. Dette mærkes i aromaen, som præges af frugt og krydderier, men også i smagen hvor bitterheden balancerer den markante sødme og fylde. Brygget af: Vand, malt, humle, mørk cassonadesukker, koriander og ale-gær. Vejle Bryghus Hvede 5,0 % Vejle Bryghus Hvede er en tysk inspireret hvedeøl brygget på halv pilsnermalt og halv hvedemalt. Den er lys med et kraftigt hvidt skum og som en rigtig hefeweizen er den ufiltreret. Den har en svag sødme i eftersmagen. Vejle Bryghus Hvede er let humlet med de 2 humletyper Perle og Hellertauer Mittelfruh. Hvedeøl er en rigtig tørstslukker og sommerhalvårets mest oplagte aperitif øl, og Vejle Bryghus Hvede er ingen undtagelse. Brygget af: Vand, malt, humle og ale-gær.

6 Vejle Bryghus Oktoberfest 5,0 % Vejle Oktoberfest er som navnet antyder en rigtig festøl med lidt mere af det hele både i smag og aroma. Den bliver dog aldrig for meget og kan med fordel nydes i større mængder til lyden af tyrolermusik. En frisk undergæret øl brygget efter tysk forbillede af Münchner- og karamelmalt. Øllen har en god maltet og ristet aroma som i smagen balanceres af de tyske humlesorter Magnum og Tettnanger. Brygget af: Vand, malt, humle og undergær. Vejle Bryghus Vejle Bryghus Pale Ale 5,2 % Vejle Bryghus Pale Ale er en overgæret, amerikansk inspireret hvedeøl med 30 % hvedemalt og 70 % bygmalt. Pale Ale er liflig og let drikkelig en rigtig tørstslukker. Brygget af: Vand, bygmalt, havremalt, humle og ale-gær. Vejle Bryghus Stingray Double Indian Pale Ale 9,5 % En rigtig dobbelt India Pale Ale med alt, hvad det indebærer. Den er kraftigt humlet med de fire humletyper Summit, Simcoe, Citra og Centennial hvilket giver en markant humlet aroma domineret af fersken, tropisk frugt, fyrrenåle og hyldeblomst. Smagen er præget af bitterhed balanceret af en solid maltfylde. Brygget af: Vand, bygmalt, humle og gær. Vejle Bryghus Bukkefeber 5,6 % Bukkefeber er brygget i anledning af bukkejagten, som starter midt i maj. Det er en flot kobberfarvet øl af typen altbier. Som i Düsseldorf er den brygget med en overgær, men ved en lidt lavere gæringstemperatur på 17 grader. Aroma og smag kendetegnes af en karamelagtig sødme samt en beskeden frugthed og en moderat bitterhed. En blød og rund øl. Vejle Bryghus Andetræk 5,6 % Andetræk er en lækker og frisk amerikansk inspireret Brown Ale med en flot mørk farve. Øllen er let drikkelig, og der er god balance mellem sødmen og bitterheden. Fremragende øl til kraftigere vildtretter og and. Vejle Bryghus Sneppefald 5,6 % Der er Sneppefald, når snepperne i større flokke hviler sig på deres træk på grund af dårligt vejr. Sneppefald er en lys strågul øl med hvid krone og stor smag. Øllen er en Pale Ale, og brygget er humlet med engelsk humle. Da øllen både har bitterhed og sødlig fylde passer den til de fleste lyse retter såsom fisk og fugl. Bør nydes afkølet ved ca. 8 C. Private label øl hos Vejle Bryghus Du kan få din egen mikroøl Vejle Bryghus tilbyder at fremstille øl i 33 og 50 cl flaske fra vort sortiment med dit eget labeldesign og logo. Prisen vil variere efter oplag og variant. Der skal blot produceres minimum 300 stk. Produktionstiden vil variere alt efter variant. Det er også muligt at få udviklet sin egen smagsvariant. Her skal dog aftages minimum liter (ca stk. 50 cl flasker). For mere information kontakt: Mogens Rasmussen ved Vejle Bryghus.

7 AROS AROS af DJB AROS er De Jyske Bryghuses signatur serie, brygget med store respekt for faget og nordiske traditioner. Serie er tilrettelagt, så den giver et bredt udvalg i typer, styrker, farver og smagsindtryk alle med et twist på det kendte. Øllen er tilbivet i samarbejde med flere brygmestre og med inspiration fra det bedste faget har at byde på. Standard serie: Smokey Dark Bock 7,5 % En fortolkning af en tysk inspireret, mørk dobbeltbock krydset med bamberg røgøl. Mørkt kobbergylden øl med balanceret, blød bitterhed og en fed maltkrop med frugt og nødder i smagen, som dog, ligesom duften, er marakant præget af en intens med harmonisk røgkarakter af tre forskellige typer røgmalt. Brygget af: Pilsner-, røg-, karamel-, münchner-, rug og chokolademalt. Perle og Hallertau humle. Pilsnergær Nordisk Tripel 9,0 % Ravgylden, potent øl, meget kraftigt humlet med 50 % US and 50 % NZ aromahumle, hvilket giver en tør og intenst frugtig dobbelt IPA, med en sprød, bitter eftersmag og en livsfarlig drinkability. Brygget af: Pilsner-, pale ale-, og münchnermalt og sukker. Perle, Styrian Goldings og Citra humle. Tørhumlet Pilsner, Stærk 7,5 % Humlekrydret, let maltet duft og smag smag. Tør, men fyldig smag med høj bitterhed. Filtreret! Brygget af: Pilsner malt og lys sukker. Perle, Green Bullit og Polaris humle. Pilsnergær.. Espresso Stout 8,0 % Sort, intens og yderst fyldig stout med nogen sødme og en elegant duft og smag af den tilsatte espressokaffe -perfekt dessertøl! Brygget af: Pilsner-, münchner-, karamel-, chokolade- og farvemalt. Columbus, EK Goldings og NZ aroma-humle. Ale gær.

8 Bryggerigaarden Bryggerigaarden er spændende kvalitetsøl brygget på danske og undenlandske kvalitetsbryggerier efter vores egne opskrifter. Øl-typerne er special udvalgte og tilpasse det danske køkken og de danske ganer. Bryggerigaarden Microbrygget serie brygget og tappet i DK: Bryggerigaarden Pale Ale 5,2 % Bryggeriegaardens Pale Ale er en overgæret, amerikansk inspireret hvedeøl brygget på hvede- og bygmalt. Vores pale ale er liflig og let drikkelig en rigtig tørstslukker. Brygget af: Vand, malt (byg og hvede), humle og ale-gær. Bryggerigaarden Imperial Stout 11,0 % Bryggerigaardens Imperial Stout er en markant sort øl med en kraftig aroma af ristet malt, kaffe og et indbydende nøddebrunt skum. Smagen er meget fyldig og domineret af chokolade, mørk karamel og ristet malt. En øl med mange facetter, perfekt til når mørket falder på. Brygget af: Vand, malt (byg og hvede), humle og ale-gær. Bryggerigaarden Belgian Strong Ale 8,0 % Belgian Strong Ale er en kraftfuld gylden belgisk ale med masser af fylde og smag, der bringer det bedste fra den belgiske bryggekunst. I aromaen fornemmes koriander, citrus og muskat og smagen er fyldig med god sødme og let bitterhed. Brygget af: Vand, bygmalt, humle, appelsin, kanel, rosiner og gær. Bryggerigaarden Original Julebryg 6,5 % Bryggerigaardens Original Julebryg er tilsat lidt ekstra julegodter, som appelsin, kanel rosiner og rigeligt med malt. Det giver en smagsoplevelse af de store, som man vil huske længe efter. Smagen er fyldig og rund med en masse sødme og kant. Brygget af: Vand, malt (byg og hvede), humle og ale-gær.

9 Sandard serie: Bryggerigaarden Mørk Hvede 5,1 % Bryggerigaardens bryggere har ladet sig inspirere af de klassiske mørke weissbiers, da de skabte denne øl. Weissbier, også kaldet hvede-øl, er bedre kendt i sine lyse versioner. Smagen i denne mørke hvede er domineret af ristet malt og noter af banan og karamel. Denne mørke version er selvfølgelig, som traditionen byder, ufiltreret. Bryggerigaarden Bryggerigaarden Kælder Bryg 5,0 % Bryggerigaardens bryggere har ladet sig inspirere af den klassiske tyske Kellerbier, da de skabte denne øl. Kellerbiertraditionen går helt tilbage til middelalderen, hvor denne friske øltype blev lagret og serveret på trætønder direkte fra kælderen. Denne ravfarvede version er selvfølgelig, som traditionen byder, ufiltreret. Bryggerigaarden Sorte Nat 5,0 % Bryggerigaardens bryggere har ladet sig inspirere af den klassiske tyske schwarzbier, da de skabte denne øl. Schwarzbier traditionen går helt tilbage til 1500-tallet, hvor disse sorte øl så dagens lys. På trods af sin mørke farve er den frisk og let med søde noter af brun sukker. Vores version er selvføgelig også sort som natten.

10 Kissmeyer Beer Kissmeyer beer Anders Kissmeyer er en international anerkendt dansk brygmester. I Danmark er han mest kendt, som manden, der skabte Nørrebro Bryghus. Internationalt er han også kendt som en af verdens mest innovative bryggere, som ofte bruges som gæstebrygmester på bryggerier i hele verden. Senest (2012) har Anders Kissmeyer været involveret i mange samarbejdsbryg i blandt andet USA, Canada, Australien og Finland. Dette er hans personlige øl lavet helt efter egen ideer og med personlig præg. Standard serie: Kissmeyer West Coast Pale Ale 6,0% Orangegylden pale ale med krydret duft og smag af amerikansk humle. Ganske fyldig og tør smag med solid maltkrop og afbalanceret bitterhed. Eftersmagen er lang med både maltsødme og humlet krydring og bitterhed. Brygget af: Vand, bygmalt og humle. Kissmeyer Red IPA 7,0% Klar og dybt kobberrød IPA med markant bitterhed. Intens duft af karamelmalt og amerikansk aromahumle og med frugtig smag med noter af karamel og humlearoma. Fyldig, mellemtør øl med lang, humlet eftersmag. Brygget af: Vand, bygmalt og humle. Kissmeyer Black IPA 7,0% Sort i farven, men mest klassisk IPA i duft og smag. Intens, krydret duft af Amerikansk og New Zealandske aromahumler med et diskret, ristet indslag. Smagen er middelfyldig og tør med blide noter af ristet malt, og tæt og frugtig humlesmag samt en markant, men afbalanceret bitterhed. Eftersmagen er lang med tydelig karakter af humle, kaffe og chokolade. Brygget af: Vand, bygmalt, sukker, havregryn og humle. Barrel serie: Kissmeyer Barrel Reserve Pipes & Drums Barley Wine 13,5% En ekstremt kraftig og kompleks, kobbergylden øl. Overvældende maltrig duft med tørrede frugter, portvin og eg som de dominerende indslag, en kraftig men blød bitterhed i smagen, der har en let sødme, masser af frugt og malt, vin og træ, understøttet af den høje alkoholprocent, som dog er meget harmonisk integreret. Den meget vinøse karakter, som stammer fra øllets 9 måneder på vore legendariske Niepoort fade, præger den meget lange og komplekse eftersmag. Kissmeyer Barrel Reserve Dark Side of the Moon Imperial Porter 9,5% En kraftig og kompleks, silke blød Imperial Porter, løftet til perfektion via 9 måneder på Niepoort portvinsfade. Inden tapning er den blandet med frisk brygget Imperial Porter for at give lidt ekstra naturlig kulsyre og friskhed.

11 Great dane Great Dane Great Dane er vor seneste satsning, som omfatter en række mikro-bryggede øl med specielle opskrifter skabt af store danske og internationale brygmestre. Konceptet har været, at skabe grobund for at lave gode, spændende og innovative øl, hvor vi udnytter de kompetencer og erfaringer, vi kan få ved samarbejdet med forskellige brygmestre. For at sikre projektets innovation vil Anders Kissmeyer lede den kreative processe. PAPIRKLIP serie: HANS, Nordisk Saison, 5,5 % Krydret, floral og fruity smag. Meget sprød, tør og let syrlig, lav bitterhed. Ufiltreret! Brygget af: Pilsner og Lys Karamelmalt og honning. Perle, Styrian Goldings humle. Krydret med hyben, røllike og havtorn. Saison gær NIELS, Nordisk Pale Ale 5,5 % Markant US humlearoma med diskret nordisk krydderstrejf. Middel maltfylde, tør og middel til høj bitterhed. Ufiltreret! Brygget af: Ale-, Munchner og karamelmalt. Perle og Cascade, Simcoe og Citra humle. Krydret med porse, røllike og lyng. Ale gær VERNER, Tørhumlet US Lager, 5,0 % Middel karamel- og maltkarakter, markant humlearoma, tør, med middel fylde og bitterhed. Brygget af: Pilsner-, Caramel/Cara-Pils- og Münchnermalt. Perle, Cascade Centennial og Chinook humle. Pilsnergær SØREN, Nordisk Porter, 6,0 % Middel karamel- og maltkarakter, markant humlearoma, tør, med middel fylde og bitterhed. Brygget af: Pilsner-, Caramel/Cara-Pils- og Münchnermalt. Perle, Cascade Centennial og Chinook humle. Pilsnergær

12 Mad viking mad viking Celebrating centuries of traditional Nordic craft: Mad Viking is the modern-day version of the ancient Viking zealots who brewed great beer both at war and in time of peace. Their zeal drove them to the edge. Some called it madness. Some called it original devotion. Others just poured themselves a beer. We brew Mad Viking as a collaboration between two of Denmark s best microbreweries. More mad brewmasters, more knowledge, more ideas - and more capacity, with more chances to care for the beers under the best conditions while they mature. US design serie: Sneaky Bay, DIPA 9,5 % Maybe you think you know a way out of here. And maybe you actually do. Sneaky Bay DIPA will give you time to check the map. We ve poured everything into this beer. We wanted a big DIPA-bigger body, bigger mouthful, bigger suds, and bigger lace. Most of all we wanted explosively fruity hops, with both citrus and tropical notes and subtle herbal, spicy touches. Sneaky Bay doesn t want to knock you down. It just wants to lure you into a relaxing lull between the tides. Pillage the Village, Barley Wine 11 % Once again we ve seen the future in the spaces between styles. We created the best of English and American barleywines together in one. What a beer, fruity and bittersweet on the English side, and with intense power and enormous body on the American side. High Spot, Belgian Style Golden ale 11,0 % High Spot offers Old World personality and New World style. Billowing white head, feathery lace, and lively carbonation tell you it s a classic Belgian Style Golden Ale, with aroma hops suggesting Chardonnay, pear, and floral notes. Silky on the tongue and full-bodied, High Spot backs up its delicate aroma hops with blood-orange-like flavors and hints of hot spice over a light malt sweetness and lingering crisp finish. Night Raid, Imperial Stout, 11,0 % Best served after conquering your foes. Night Raid is a true warrior s stout that stirs the heart for the battles ahead. Under a rich and creamy head, the roasty, rich body shows hints of chocolate, coffee, and surprising complexity for those willing to look through the darkness to what awaits on foreign shores. Night Raid JD barrel, Imperial Stout, 11,0 % What you have here is quite rare and special. We take 1-year old Imperial Stout, age it in Jack Daniels barrels, then carefully blend it at a very rich ratio of 1:2 with this year s Imperial Stout. The results are powerful. Huge bourbon character and oaky notes come through in waves, supported by the big roasty malt backbone of the base stout. This beer can be enjoyed now or cellared for many years to come. Skål! Night Raid Cognac barrel, Imperial Stout, 11,0 % What you have here is quite rare and special. We take 1-year old Imperial Stout, age it in Jack Daniels barrels, then carefully blend it at a very rich ratio of 1:2 with this year s Imperial Stout. The results are powerful. Huge bourbon character and oaky notes come through in waves, supported by the big roasty malt backbone of the base stout. This beer can be enjoyed now or cellared for many years to come. Skål!

13 Egå Havvej 25 C 8250 Egå jyskbryg.dk

Kvinder, øl og mad I 2015 er det 100 året for Grundlovens ændring, hvor Kvinderne fik stemmeret. Flere undersøgelser viser at hovedansvaret for indkøb af dagligvarer ligger hos kvinderne, derfor ligger

Læs mere

Ølfestival 2008. ale.dk. European Beer Festival 6. [Contents] [Indhold] Velkommen til. Årets mest velsmagende oplevelse

Ølfestival 2008. ale.dk. European Beer Festival 6. [Contents] [Indhold] Velkommen til. Årets mest velsmagende oplevelse European Beer Festival 6 10 12 16 275 314 316 324 P R A K T I S K E O P L Y S N I N G E R F O R O R D U D S T I L L E R R E G I S T E R U D S T I L L E R E P R O G R A M M A D O G Ø L [Indhold] [Contents]

Læs mere

ale.dk Velkommen til ØLFESTIVAL 14 318 OVERSIGTSKORT PRAKTISKE OPLYSNINGER FORORD UDSTILLERREGISTER UDSTILLERE STANDORDEN NY NORDISK ØL PROGRAM

ale.dk Velkommen til ØLFESTIVAL 14 318 OVERSIGTSKORT PRAKTISKE OPLYSNINGER FORORD UDSTILLERREGISTER UDSTILLERE STANDORDEN NY NORDISK ØL PROGRAM ale.dk i N 8 12 14 D H O L D PRAKTISKE OPLYSNINGER FORORD UDSTILLERREGISTER 18 UDSTILLERE ORDEN 299 NY NORDISK ØL 300 302 304 PROGRAM DM I HÅANDBRYG ØLI N D E X 318 OVERSIGTSKORT Velkommen til ØLFESTIVAL

Læs mere

Velkommen til. Københavnske Øldage 20. - 22. maj 2005 Valby Hallen

Velkommen til. Københavnske Øldage 20. - 22. maj 2005 Valby Hallen Velkommen til Københavnske Øldage 20. - 22. maj 2005 Valby Hallen Entre kr 75,- [Indhold] Københavnske øldage 6 9 12 14 114 117 120 124 Velkommen til Ølfestival P R A K T I S K E O PLYSNINGER F O R O R

Læs mere

Vi tager forbehold for udsolgte varer. One Pint - Sjællandsvej 19-21 - 9500 Hobro - 98 52 53 55 mail@onepint.dk - www.onepint.dk

Vi tager forbehold for udsolgte varer. One Pint - Sjællandsvej 19-21 - 9500 Hobro - 98 52 53 55 mail@onepint.dk - www.onepint.dk Vi tager forbehold for udsolgte varer One Pint - Sjællandsvej 19-21 - 9500 Hobro - 98 52 53 55 mail@onepint.dk - www.onepint.dk RnR Brew + Queen Bryggeriet RnR Brew Ltd., der blev etableret i 1551, er

Læs mere

Ølfestival 28. - 29. APRIL. Remisen v/ Trianglen Blegdamsvej 132 2100 København Ø DANSKE ØLENTUSIASTER

Ølfestival 28. - 29. APRIL. Remisen v/ Trianglen Blegdamsvej 132 2100 København Ø DANSKE ØLENTUSIASTER Ølfestival 2001 28. - 29. APRIL Remisen v/ Trianglen Blegdamsvej 132 2100 København Ø DANSKE ØLENTUSIASTER DANSKE ØLENTUSIASTER her finder du alt om Danske Ølentusiaster www.ale.dk KOLOFON Redaktion: Christian

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING RÅVARER ØLBRYGNING ØLTYPER SERVERING ØLSMAGNING ØL TIL MAD ØL I MAD GOD ØLKULTUR OPGAVER

LÆRERVEJLEDNING RÅVARER ØLBRYGNING ØLTYPER SERVERING ØLSMAGNING ØL TIL MAD ØL I MAD GOD ØLKULTUR OPGAVER LÆRERVEJLEDNING RÅVARER ØLBRYGNING ØLTYPER SERVERING ØLSMAGNING ØL TIL MAD ØL I MAD GOD ØLKULTUR OPGAVER LÆRERVEJLEDNING Introduktion til Kend din øl Lærer- og øvelsesvejledning til praktisk øvelse i ølbrygning

Læs mere

SNACKS BRUNCHTALLERKEN. Kr. 159,- TIL SULTEN IND I MELLEM. Hjemmelavede soyamandler... 40,- Peanuts... 35,- Salte popcorn... 35,-

SNACKS BRUNCHTALLERKEN. Kr. 159,- TIL SULTEN IND I MELLEM. Hjemmelavede soyamandler... 40,- Peanuts... 35,- Salte popcorn... 35,- SNACKS TIL SULTEN IND I MELLEM Peanuts... 35,- Nachos med ost, hjemmelavet tomatsalsa og guacamole samt jalapenos... 69,- Nachos de luxe med cheddar, oksetyksteg, hvidløg hjemmelavet tomatsalsa og guacamole...

Læs mere

Bygkerne. SKAL bygget op af flere lag RYGSIDE. BUGSIDE (side med fure) FRØHVIDE (endosperm) KIMEN anlæg for bladspire. KIMEN anlæg for rodspire BASIS

Bygkerne. SKAL bygget op af flere lag RYGSIDE. BUGSIDE (side med fure) FRØHVIDE (endosperm) KIMEN anlæg for bladspire. KIMEN anlæg for rodspire BASIS RÅVARER SIDE 1 AF 11 RÅVARER Fire råvarer er nødvendige for at brygge øl: Malt, humle, gær og vand. Byg er hovedråvaren til ølbrygning. Inden byggen kan anvendes til ølbrygning, skal den omdannes til malt.

Læs mere

Succesopskrifter, der simrer med... Lækkert kød, velbrygget øl og god tid

Succesopskrifter, der simrer med... Lækkert kød, velbrygget øl og god tid Succesopskrifter, der simrer med... Lækkert kød, velbrygget øl og god tid Indholdsfortegnelse Forord.... 8-9 Okseskank, porrerfrites og Brown Ale.... 10-11 Hel lammebov med fennikel, porrer og Brown Ale....

Læs mere

...meget mere end et bryghus

...meget mere end et bryghus ...meget mere end et bryghus Fra humle til gourmet Velkommen til Bryghuset Vendia i Hjørring Siden vi slog dørene op som ny dreng i klassen, er der sket en fantastisk udvikling i huset i Markedsgade, hvor

Læs mere

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer Ølsmagning En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer 2 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1 EN HELT SPECIEL OPLEVELSE!

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver.

Indholdsfortegnelse. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver. Velkommen til en verden af nye smagsindtryk, dufte og oplevelser. Brug denne bog, når du har købt en af vores 29 forskellige drinkspakker,

Læs mere

FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING

FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING ØLSMAGNING SIDE 1 AF 8 ØLSMAGNING Ved en ølsmagning er det vigtigt at bruge sanserne. Først lugtesansen, derefter synssansen og til sidst smagssansen og følesansen. FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING Det er

Læs mere

PRE-DINNER COCKTAILS. Dry Martini 89,- Larios London Dry Gin (or Stolichnaya Vodka if desired), Dry Vermouth, Olives or Lemon [ Strong/Smooth ]

PRE-DINNER COCKTAILS. Dry Martini 89,- Larios London Dry Gin (or Stolichnaya Vodka if desired), Dry Vermouth, Olives or Lemon [ Strong/Smooth ] BARMENU PRE-DINNER COCKTAILS Cava Cocktail 89,- Courvoisier VS, Sugar, Bitters, Cava [ Medium-to-strong/bubbly ] Crispy sparkling wine cocktail which opens your taste buds Dry Martini 89,- Larios London

Læs mere

ZINZINO COFFEE PRODUKTKATALOG DANSK

ZINZINO COFFEE PRODUKTKATALOG DANSK ZINZINO COFFEE PRODUKTKATALOG DANSK INDHOLD 3 Kaffe - mere end bare kaffe 4 Forskel på kaffe 6 Rist smagen frem 7 Smag & aroma 8 FairTrademærke - for smagens skyld 11 Stor eller lille espresso 13 Espressomaskiner

Læs mere

FUNC KATALOG. SalinCaramel. Møn Dragée. Med smag af mandarin og mørk chokolade

FUNC KATALOG. SalinCaramel. Møn Dragée. Med smag af mandarin og mørk chokolade FUNC KATALOG 2015-2016 SalinCaramel VERDENS BEDSTE CHOKOLADE 2013 Møn Dragée En sprudlende buket af skønne smage Darling Spuds Hand Cooked Potato Chips Lovingly made, naturally flavoured Tenute de Mazzenero

Læs mere

PRISLISTE 2015 FEBRUAR

PRISLISTE 2015 FEBRUAR PRISLISTE FEBRUAR 2015 Indholdsfortegnelse Facts om Interbrands Wines & Spirits Denmark... 3 Scotch Whisky Blended Black Bottle... 4 Scottish Leader... 5 Whyte & Mackay... 6-7 Scotch Whisky Single Malt

Læs mere

Long Drinks. Non Alcholic. Ole fashion speed Kr. 85,- Bourbon og orange Angostoura. White Russian Kr. 85,- Vodka, Kahlua og mælk

Long Drinks. Non Alcholic. Ole fashion speed Kr. 85,- Bourbon og orange Angostoura. White Russian Kr. 85,- Vodka, Kahlua og mælk Long Drinks Ole fashion speed Kr. 85,- Bourbon og orange Angostoura White Russian Kr. 85,- Vodka, Kahlua og mælk Sex on the beach Kr. 85,- Vodka, Peach Likør, tranebærog appelsinjuice Piña Colada Kr. 85,-

Læs mere

Klosterøl på dansk. Begrebet klosterøl dækker ikke. TEST klosterøl

Klosterøl på dansk. Begrebet klosterøl dækker ikke. TEST klosterøl Henrik Bøegh og Rolf Nielsen har tidligere præsenteret originale, belgiske i. Danske bryggere har også lært kunsten, så der stod 15 danske til eksamen, da s øljury smagte på danske fortolkninger af genren.

Læs mere

FAKTA. Pris: Vintage 2 koster 2009 kr. for 37,5 cl.

FAKTA. Pris: Vintage 2 koster 2009 kr. for 37,5 cl. FAKTA Pris: Vintage 2 koster 2009 kr. for 37,5 cl. Forhandles: Vintage 2 kan købes hos Jacobsens Husbryggeri, Gamle Carlsberg Vej 11 i Valby eller på webshoppen på carlsberg.dk. Man kan nyde de eksklusive

Læs mere

Quinta Do Noval Campanien Domaine Leroy Douro Boys Juleøl. Nyheder & fakta om vin, øl og spiritus

Quinta Do Noval Campanien Domaine Leroy Douro Boys Juleøl. Nyheder & fakta om vin, øl og spiritus Nyheder & fakta om vin, øl og spiritus DECEMBER/JANUAR 2005/06 NR. 5 ÅRGANG 14 PRIS 59,00 DKK ABONNEMENT: 298,00 DKK Quinta Do Noval Campanien Domaine Leroy Douro Boys Juleøl REDAKTION Vinbladet udgives

Læs mere

[1] [2] [3] [4] Jo mere ens bestillingerne er, des hurtigere er serveringen.

[1] [2] [3] [4] Jo mere ens bestillingerne er, des hurtigere er serveringen. Før du bestiller Vi elsker at tilbyde fremragende mad og drikke, og ikke mindst gode oplevelser. For at kunne give den bedst mulige service, specielt i tidspunktet 19.00-21.00, hvor alle gerne vil ud og

Læs mere

ØLentusiasteN. Øl er sundt. Xbeeriment. Galleri og bryggeri. Årets ølnyhed. Øl-fondue. Nr. 43 April 2008

ØLentusiasteN. Øl er sundt. Xbeeriment. Galleri og bryggeri. Årets ølnyhed. Øl-fondue. Nr. 43 April 2008 ØLentusiasteN M e d l e m s b l a d f o r D a n s k e Ø l e n t u s i a s t e r Nr. 43 April 2008 Øl er sundt Øl-fondue Xbeeriment Galleri og bryggeri Årets ølnyhed 6 Sejr til Midtfyn Ø L e n t u s i a

Læs mere

DRØMMEN OM DANSK WHISKY

DRØMMEN OM DANSK WHISKY DRØMMEN OM DANSK WHISKY Whisky og fluefiskeri ligner hinanden som to dråber vand. Man trækker vejret lidt dybere og kigger lige ind i sjælen. Både når man fylder munden med en god whisky og når man ser

Læs mere

DRØMMEN OM DANSK WHISKY

DRØMMEN OM DANSK WHISKY DRØMMEN OM DANSK WHISKY Whisky og fluefiskeri ligner hinanden som to dråber vand. Man trækker vejret lidt dybere og kigger lige ind i sjælen. Både når man fylder munden med en god whisky og når man ser

Læs mere

Vild med natur Lê bruger masser af urter til sin vietnamesiske. leder gerne i naturens eget spisekammer. Side 8

Vild med natur Lê bruger masser af urter til sin vietnamesiske. leder gerne i naturens eget spisekammer. Side 8 POLITIKEN 6 mad Anh mad vin øl køkkengrej Vild med natur Lê bruger masser af urter til sin vietnamesiske mad. Og hun leder gerne i naturens eget spisekammer. Side 8 Søndag 9. januar 2011 www.politiken.dk

Læs mere

shoppen DKK 399,- Marc Jacobs Gratis 30 Kæmpe Skildpadder Ved køb af varer i Shoppen for over DKK 750,-

shoppen DKK 399,- Marc Jacobs Gratis 30 Kæmpe Skildpadder Ved køb af varer i Shoppen for over DKK 750,- sommer 2015 shoppen Shoppen bugner af gode tilbud! 2x400ml Biotherm 199,- Pr. stk. 139,- NYHED Marc Jacobs Eau So Fresh Sorbet EdT 75 ml 399,- 2x400ml Clarins 299,- Værdi i land 1.180,-* Biotherm Lait

Læs mere

Vinfestival 2013. Lørdag den 2. marts kl. 13-17. Vesthallen i Slagelse. Pris kr. 190,- Prisen er inkl. smageglas. Forsalg: Pris kr.

Vinfestival 2013. Lørdag den 2. marts kl. 13-17. Vesthallen i Slagelse. Pris kr. 190,- Prisen er inkl. smageglas. Forsalg: Pris kr. Vinfestival 2013 Lørdag den 2. marts kl. 13-17 Vesthallen i Slagelse Prisen er inkl. smageglas Forsalg: Pris kr. 170,- Dørsalg: Pris kr. 190,- Arrangør: Vinklubbens Venner, 19. Vinfestival Stand nr. (og

Læs mere

2012-2013. Pris kr. 10,-

2012-2013. Pris kr. 10,- 2012-2013 Pris kr. 10,- Vejen til godt øl Dansk Ølmærke 2012 Historien om Dansk Ølmærke Danske Ølentusiaster uddeler nu Dansk Ølmærke for femte gang. Første uddeling fandt sted i 2003 (20 mærker). Herefter

Læs mere