sortiment 2013 ros A en D r GAA eri YGG r se B YGHU r B ske Y J s YGHU r e B ejl V

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "sortiment 2013 ros A en D r GAA eri YGG r se B YGHU r B ske Y J s YGHU r e B ejl V"

Transkript

1 VEJLE BRYGHUS Jyskebryghuse BRYGGERIGAARDEN AROS sortiment 2013

2 De Jyske Bryghuse De Jyske Bryghuse er dansk mikrobrygget øl, der er lavet efter gamle traditioner og med de bedste råvarer fra hele verden. Øllet bliver brygget og tappet i Danmark ægte dansk mikrobryg. de jyske bryghuse Standard: Ale N O 1 Brown Ale 4,6 % Brygget af en stor mængde Münchner malt hvor sødmen og melanoidinen smager igennem, der er også brugt en lille smule røg-malt foruden 3 andre speciale malte for at give den delikate smag. Fyldig uden at være tung, let uden at være tør. Humlet med Nugget og Willamette. Brygget af: Vand, bygmalt, humle og gær. The American Pale Ale 5,2 % DJBs Pale Ale er en typisk overgæret amerikansk inspireret ale med en blanding af bygmalt og hvedemalt. Denne Pale Ale er en let drikkelig tørstslukker. Brygget af: Vand, malt (byg og hvede), humle og ale-gær. Monsieur Le Detective Belgian Golden Ale 6,5 % En strågul og kompleks ale inspireret af de belgiske lyse ales. Brygget af lyse malte og en belgisk gær, hvilket giver en forfriskende øl med en indbydende frugtig og krydret aroma. En let fylde og en lav humlebitterhed afrunder smagsoplevelsen. Brygget af: Vand, malt, humle og ale-gær. Red Adder Irish Red Ale 5,5 % En flot rødgylden ale inspireret af de irske red ales. Den rubinrøde farve og den karakteristiske fyldige og bløde maltkarakter stammer fra mørkt ristede malttyper. Aromaen byder på ristet malt og toffee, og i smagen balanceres sødmen af en moderat humlebitterhed. Brygget af: Vand, bygmalt, rørsukker, humle og gær. Down the Chimney Abbey Ale 7,5 % Denne Abby Ale er en fyldig mørkebrun belgisk inspireret dubbel. Den er brygget på seks forskellige malttyper og mørk cassonadesukker, hvilket giver en kompleks sødme. Øllen er gæret med en belgisk overgær og krydret med koriander. Dette mærkes i aromaen, som præges af frugt og krydderier, men også i smagen hvor bitterheden balancerer den markante sødme og fylde. Brygget af: Vand, malt, humle, mørk cassonadesukker, koriander og ale-gær.

3 Bollywood Elefantastic IPA 5,5 % En overgæret engelsk øltype med farve som flot rødgyldent rav. Den er humlet med East Kent Goldings samt cascade, som giver den en fin bitterhed og en dejlig frisk duft af blandt andet hyldeblomst og citrusfrugt. Vi har brugt to forskellige mørkere karamelmalte for at balancere bitterheden med en hvis sødme, der gør øllet mere fyldig og frugtigt. IPA-en har et forholdsvis lavt indhold af kulsyre for ikke at ødelægge de mange finere smagskomponenter i øllet. de jyske bryghuse White Hawk Witbier 4,6 % Denne Witbier er en sart og lys hvedeøl som er gæret på champagne gær, ufiltreret og tilsat aromatisk fransk humle. Smagen er frugtig og minder meget om de store klassiske belgiske hvedøl. Brygget af: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle og champagnegær. Viva La Vida in Riga Baltic Porter 5,8 % En fyldig sort øl med lækkert chokoladebrunt skum. En undergæret øl med en markant aroma af ristet byg, kaffe og en anelse røg. Smagen er præget af ristet malt, chokolade, anis og mørk karamel. Brygget af lige dele Pilsner og Münchnermalt samt den let ristede Special B malt, røgmalt og Chocolademalt. Frisk prikkende på tungen med mange smagsnuancer. Humlet med Perle og East Kent Golding.

4 Vejle Bryghus Vejle Bryghus er et mikrobryggeri der blev startet i 2008 for at genrejse byens førhen så stolte øltraditioner. Vejle Bryghus Bryghuset bruger de bedste råvarer fra hele verden og opskrifterne er nøje udviklet for at sikre, at de kan leve op til og overstige Vejles gode traditioner for at brygge øl. Vejle Bryghus ligger i centrum af forlystelseslivet i Vejle, og dette passer fint overens med målsætningen om at give enestående smagsoplevelser, som man husker og som vejlensere kan være stolte af. Øl fra Vejle Bryghus kan fås overalt i Vejle by og omegn, i butikker og hos restaurationer og barer, der deler Bryghusets ønske om at udbrede det lokale bryg. Standard: Vejle Bryghus Pilsner 4,6 % Denne pilsner er en undergæret lys pilsner brygget efter tjekkiske traditioner. Den er brygget med pilsnermalt, hvilket giver en mild lys maltsmag som komplementeres af den tyske bitterhumle Perle. Den fine tjekkiske Saaz humle er anvendt som aromahumle, hvilket gør Pilsneren ekstra karakterfuld. Brygget af: Vand, bygmalt, humle og gær. Vejle Bryghus Brown Ale 6,2 % Denne Brown Ale er en mørk fyldig øl brygget på hele seks forskellige malttyper sammen med umaltet havre, mørk muscovadosukker og jumbo rosiner. Dette giver en kompleks aroma af nødder, ristet byg, chokolade og tørret frugt samt en maltet sødme præget af mørk sukker. I forhold til de engelske brown ales er Vejle Brown Ale kraftigere humlet med de tre amerikanske humletyper Nugget, Crystal og Willamette. Brygget af: Vand, malt, valset havre, humle, mørk muscovadosukker, rosiner og ale-gær. Vejle Bryghus Klassik 4,6 % Vejle Bryghus Klassik er en rigtig wienerøl, en undergæret, gylden øltype med oprindelse i Wien. Herhjemme kender vi dog denne type bedre under betegnelsen classic. Den er brygget med halv Wienermalt og halv Münchnermalt samt en god portion karamelmalt, som giver øllen en blød og tæt maltkarakter med en let sødlig og karamelagtig smag. Som bitterhumle har vi valgt den tyske humlesort Perle, som giver en blid bitterhed i balance med sødmen og som aromahumle har vi brugt den ædle tyske sort Hallertau Hersbrücker. Brygget af: Vand, bygmalt, humle og gær. Vejle Bryghus Silent Night 4,6 % Silent Night er en mørk lagerøl, som passer godt til den mørke juletid. Den er undergæret og brygget med Münchner-, karamel- og chokolademalt og nænsomt humlet med den sydtyske humle Perle. Øllen har en dejlig mørk rødbrun farve og et kraftigt skum. Duften er præget af sødme fra de mørke malte og smagen er fyldig og dyb med noter af modne frugter og mørk karamel. Brygget af: Vand, bygmalt, rørsukker, humle og gær. Vejle Pale Ale 5,2 % Vejle Bryghus Pale Ale er en typisk overgæret amerikansk inspireret ale med en blanding af bygmalt og hvedemalt. Denne Pale Ale er en let drikkelig tørstslukker. Brygget af: Vand, malt (byg og hvede), humle og ale-gær.

5 Håndtappet Special øl/sæson: Vejle Bryghus Imperial Stout 11,0 % Vejle Bryghus Imperial Stout er dyb sort og med et lækkert chokoladebrunt skum. Det er en kraftig øl med en markant aroma af ristet malt, espresso og en anelse røg. Smagen er udpræget fyldig og domineret af mørk karamel, brændt sukker, chokolade og ristet malt. En kompleks og varmende øl til, når mørket falder på. Brygget af: Vand, bygmalt, havremalt, cassonadesukker, humle og gær. Vejle Bryghus Vejle Bryghus Belgian Strong Ale 7,5 % Vejle Bryghus Belgian Strong Ale er en kraftfuld gylden belgisk inspireret øl med en flot hvid skumkrone. Den er let humlet og har en krydret aroma af koriander, citrus og muskat, som stammer fra den belgiske overgær og den tilsatte koriander. Smagen er fyldig med en god sødme og let bitterhed. Den er brygget på pilsnermalt, lysere karamelmalte, umaltet hvede samt lys kandis, der giver øllen en friskhed på trods af den store fylde. Brygget af: Vand, malt, valset hvede, humle, lys kandis, koriander og ale-gær. Vejle Bryghus Forårsbryg 3,2 % Vejle Bryghus Forårsbryg 2012 er en undergæret øl af typen Müncher Dunkel. Den er mørk med et flot skum. Vejle Bryghus forårsbryg 2012 er en frokostøl med en alkoholprocent på kun 3,2 %. Den er brygget på 3 typer ristet malt, Carahell, Caramünich 2 og Carafa special 2. Dette giver, trods den lave alkoholprocent, en god fylde og en tæt maltkarakter. Den er humlet med 3 forskellige typer humle: Brewers gold, Saaz, og Cascade, hvilket gør at den føles frisk på tungen. Den har en let bitterhed samt en kort eftersmag. Brygget af: Vand, malt, humle og gær. Vejle Bryghus Holy Night 7,5 % Vejle Holy Night er en fyldig mørkebrun belgisk inspireret dubbel. Den er brygget på seks forskellige malttyper og mørk cassonadesukker, hvilket giver en kompleks sødme. Øllen er gæret med en belgisk overgær og krydret med koriander. Dette mærkes i aromaen, som præges af frugt og krydderier, men også i smagen hvor bitterheden balancerer den markante sødme og fylde. Brygget af: Vand, malt, humle, mørk cassonadesukker, koriander og ale-gær. Vejle Bryghus Hvede 5,0 % Vejle Bryghus Hvede er en tysk inspireret hvedeøl brygget på halv pilsnermalt og halv hvedemalt. Den er lys med et kraftigt hvidt skum og som en rigtig hefeweizen er den ufiltreret. Den har en svag sødme i eftersmagen. Vejle Bryghus Hvede er let humlet med de 2 humletyper Perle og Hellertauer Mittelfruh. Hvedeøl er en rigtig tørstslukker og sommerhalvårets mest oplagte aperitif øl, og Vejle Bryghus Hvede er ingen undtagelse. Brygget af: Vand, malt, humle og ale-gær.

6 Vejle Bryghus Oktoberfest 5,0 % Vejle Oktoberfest er som navnet antyder en rigtig festøl med lidt mere af det hele både i smag og aroma. Den bliver dog aldrig for meget og kan med fordel nydes i større mængder til lyden af tyrolermusik. En frisk undergæret øl brygget efter tysk forbillede af Münchner- og karamelmalt. Øllen har en god maltet og ristet aroma som i smagen balanceres af de tyske humlesorter Magnum og Tettnanger. Brygget af: Vand, malt, humle og undergær. Vejle Bryghus Vejle Bryghus Pale Ale 5,2 % Vejle Bryghus Pale Ale er en overgæret, amerikansk inspireret hvedeøl med 30 % hvedemalt og 70 % bygmalt. Pale Ale er liflig og let drikkelig en rigtig tørstslukker. Brygget af: Vand, bygmalt, havremalt, humle og ale-gær. Vejle Bryghus Stingray Double Indian Pale Ale 9,5 % En rigtig dobbelt India Pale Ale med alt, hvad det indebærer. Den er kraftigt humlet med de fire humletyper Summit, Simcoe, Citra og Centennial hvilket giver en markant humlet aroma domineret af fersken, tropisk frugt, fyrrenåle og hyldeblomst. Smagen er præget af bitterhed balanceret af en solid maltfylde. Brygget af: Vand, bygmalt, humle og gær. Vejle Bryghus Bukkefeber 5,6 % Bukkefeber er brygget i anledning af bukkejagten, som starter midt i maj. Det er en flot kobberfarvet øl af typen altbier. Som i Düsseldorf er den brygget med en overgær, men ved en lidt lavere gæringstemperatur på 17 grader. Aroma og smag kendetegnes af en karamelagtig sødme samt en beskeden frugthed og en moderat bitterhed. En blød og rund øl. Vejle Bryghus Andetræk 5,6 % Andetræk er en lækker og frisk amerikansk inspireret Brown Ale med en flot mørk farve. Øllen er let drikkelig, og der er god balance mellem sødmen og bitterheden. Fremragende øl til kraftigere vildtretter og and. Vejle Bryghus Sneppefald 5,6 % Der er Sneppefald, når snepperne i større flokke hviler sig på deres træk på grund af dårligt vejr. Sneppefald er en lys strågul øl med hvid krone og stor smag. Øllen er en Pale Ale, og brygget er humlet med engelsk humle. Da øllen både har bitterhed og sødlig fylde passer den til de fleste lyse retter såsom fisk og fugl. Bør nydes afkølet ved ca. 8 C. Private label øl hos Vejle Bryghus Du kan få din egen mikroøl Vejle Bryghus tilbyder at fremstille øl i 33 og 50 cl flaske fra vort sortiment med dit eget labeldesign og logo. Prisen vil variere efter oplag og variant. Der skal blot produceres minimum 300 stk. Produktionstiden vil variere alt efter variant. Det er også muligt at få udviklet sin egen smagsvariant. Her skal dog aftages minimum liter (ca stk. 50 cl flasker). For mere information kontakt: Mogens Rasmussen ved Vejle Bryghus.

7 AROS AROS af DJB AROS er De Jyske Bryghuses signatur serie, brygget med store respekt for faget og nordiske traditioner. Serie er tilrettelagt, så den giver et bredt udvalg i typer, styrker, farver og smagsindtryk alle med et twist på det kendte. Øllen er tilbivet i samarbejde med flere brygmestre og med inspiration fra det bedste faget har at byde på. Standard serie: Smokey Dark Bock 7,5 % En fortolkning af en tysk inspireret, mørk dobbeltbock krydset med bamberg røgøl. Mørkt kobbergylden øl med balanceret, blød bitterhed og en fed maltkrop med frugt og nødder i smagen, som dog, ligesom duften, er marakant præget af en intens med harmonisk røgkarakter af tre forskellige typer røgmalt. Brygget af: Pilsner-, røg-, karamel-, münchner-, rug og chokolademalt. Perle og Hallertau humle. Pilsnergær Nordisk Tripel 9,0 % Ravgylden, potent øl, meget kraftigt humlet med 50 % US and 50 % NZ aromahumle, hvilket giver en tør og intenst frugtig dobbelt IPA, med en sprød, bitter eftersmag og en livsfarlig drinkability. Brygget af: Pilsner-, pale ale-, og münchnermalt og sukker. Perle, Styrian Goldings og Citra humle. Tørhumlet Pilsner, Stærk 7,5 % Humlekrydret, let maltet duft og smag smag. Tør, men fyldig smag med høj bitterhed. Filtreret! Brygget af: Pilsner malt og lys sukker. Perle, Green Bullit og Polaris humle. Pilsnergær.. Espresso Stout 8,0 % Sort, intens og yderst fyldig stout med nogen sødme og en elegant duft og smag af den tilsatte espressokaffe -perfekt dessertøl! Brygget af: Pilsner-, münchner-, karamel-, chokolade- og farvemalt. Columbus, EK Goldings og NZ aroma-humle. Ale gær.

8 Bryggerigaarden Bryggerigaarden er spændende kvalitetsøl brygget på danske og undenlandske kvalitetsbryggerier efter vores egne opskrifter. Øl-typerne er special udvalgte og tilpasse det danske køkken og de danske ganer. Bryggerigaarden Microbrygget serie brygget og tappet i DK: Bryggerigaarden Pale Ale 5,2 % Bryggeriegaardens Pale Ale er en overgæret, amerikansk inspireret hvedeøl brygget på hvede- og bygmalt. Vores pale ale er liflig og let drikkelig en rigtig tørstslukker. Brygget af: Vand, malt (byg og hvede), humle og ale-gær. Bryggerigaarden Imperial Stout 11,0 % Bryggerigaardens Imperial Stout er en markant sort øl med en kraftig aroma af ristet malt, kaffe og et indbydende nøddebrunt skum. Smagen er meget fyldig og domineret af chokolade, mørk karamel og ristet malt. En øl med mange facetter, perfekt til når mørket falder på. Brygget af: Vand, malt (byg og hvede), humle og ale-gær. Bryggerigaarden Belgian Strong Ale 8,0 % Belgian Strong Ale er en kraftfuld gylden belgisk ale med masser af fylde og smag, der bringer det bedste fra den belgiske bryggekunst. I aromaen fornemmes koriander, citrus og muskat og smagen er fyldig med god sødme og let bitterhed. Brygget af: Vand, bygmalt, humle, appelsin, kanel, rosiner og gær. Bryggerigaarden Original Julebryg 6,5 % Bryggerigaardens Original Julebryg er tilsat lidt ekstra julegodter, som appelsin, kanel rosiner og rigeligt med malt. Det giver en smagsoplevelse af de store, som man vil huske længe efter. Smagen er fyldig og rund med en masse sødme og kant. Brygget af: Vand, malt (byg og hvede), humle og ale-gær.

9 Sandard serie: Bryggerigaarden Mørk Hvede 5,1 % Bryggerigaardens bryggere har ladet sig inspirere af de klassiske mørke weissbiers, da de skabte denne øl. Weissbier, også kaldet hvede-øl, er bedre kendt i sine lyse versioner. Smagen i denne mørke hvede er domineret af ristet malt og noter af banan og karamel. Denne mørke version er selvfølgelig, som traditionen byder, ufiltreret. Bryggerigaarden Bryggerigaarden Kælder Bryg 5,0 % Bryggerigaardens bryggere har ladet sig inspirere af den klassiske tyske Kellerbier, da de skabte denne øl. Kellerbiertraditionen går helt tilbage til middelalderen, hvor denne friske øltype blev lagret og serveret på trætønder direkte fra kælderen. Denne ravfarvede version er selvfølgelig, som traditionen byder, ufiltreret. Bryggerigaarden Sorte Nat 5,0 % Bryggerigaardens bryggere har ladet sig inspirere af den klassiske tyske schwarzbier, da de skabte denne øl. Schwarzbier traditionen går helt tilbage til 1500-tallet, hvor disse sorte øl så dagens lys. På trods af sin mørke farve er den frisk og let med søde noter af brun sukker. Vores version er selvføgelig også sort som natten.

10 Kissmeyer Beer Kissmeyer beer Anders Kissmeyer er en international anerkendt dansk brygmester. I Danmark er han mest kendt, som manden, der skabte Nørrebro Bryghus. Internationalt er han også kendt som en af verdens mest innovative bryggere, som ofte bruges som gæstebrygmester på bryggerier i hele verden. Senest (2012) har Anders Kissmeyer været involveret i mange samarbejdsbryg i blandt andet USA, Canada, Australien og Finland. Dette er hans personlige øl lavet helt efter egen ideer og med personlig præg. Standard serie: Kissmeyer West Coast Pale Ale 6,0% Orangegylden pale ale med krydret duft og smag af amerikansk humle. Ganske fyldig og tør smag med solid maltkrop og afbalanceret bitterhed. Eftersmagen er lang med både maltsødme og humlet krydring og bitterhed. Brygget af: Vand, bygmalt og humle. Kissmeyer Red IPA 7,0% Klar og dybt kobberrød IPA med markant bitterhed. Intens duft af karamelmalt og amerikansk aromahumle og med frugtig smag med noter af karamel og humlearoma. Fyldig, mellemtør øl med lang, humlet eftersmag. Brygget af: Vand, bygmalt og humle. Kissmeyer Black IPA 7,0% Sort i farven, men mest klassisk IPA i duft og smag. Intens, krydret duft af Amerikansk og New Zealandske aromahumler med et diskret, ristet indslag. Smagen er middelfyldig og tør med blide noter af ristet malt, og tæt og frugtig humlesmag samt en markant, men afbalanceret bitterhed. Eftersmagen er lang med tydelig karakter af humle, kaffe og chokolade. Brygget af: Vand, bygmalt, sukker, havregryn og humle. Barrel serie: Kissmeyer Barrel Reserve Pipes & Drums Barley Wine 13,5% En ekstremt kraftig og kompleks, kobbergylden øl. Overvældende maltrig duft med tørrede frugter, portvin og eg som de dominerende indslag, en kraftig men blød bitterhed i smagen, der har en let sødme, masser af frugt og malt, vin og træ, understøttet af den høje alkoholprocent, som dog er meget harmonisk integreret. Den meget vinøse karakter, som stammer fra øllets 9 måneder på vore legendariske Niepoort fade, præger den meget lange og komplekse eftersmag. Kissmeyer Barrel Reserve Dark Side of the Moon Imperial Porter 9,5% En kraftig og kompleks, silke blød Imperial Porter, løftet til perfektion via 9 måneder på Niepoort portvinsfade. Inden tapning er den blandet med frisk brygget Imperial Porter for at give lidt ekstra naturlig kulsyre og friskhed.

11 Great dane Great Dane Great Dane er vor seneste satsning, som omfatter en række mikro-bryggede øl med specielle opskrifter skabt af store danske og internationale brygmestre. Konceptet har været, at skabe grobund for at lave gode, spændende og innovative øl, hvor vi udnytter de kompetencer og erfaringer, vi kan få ved samarbejdet med forskellige brygmestre. For at sikre projektets innovation vil Anders Kissmeyer lede den kreative processe. PAPIRKLIP serie: HANS, Nordisk Saison, 5,5 % Krydret, floral og fruity smag. Meget sprød, tør og let syrlig, lav bitterhed. Ufiltreret! Brygget af: Pilsner og Lys Karamelmalt og honning. Perle, Styrian Goldings humle. Krydret med hyben, røllike og havtorn. Saison gær NIELS, Nordisk Pale Ale 5,5 % Markant US humlearoma med diskret nordisk krydderstrejf. Middel maltfylde, tør og middel til høj bitterhed. Ufiltreret! Brygget af: Ale-, Munchner og karamelmalt. Perle og Cascade, Simcoe og Citra humle. Krydret med porse, røllike og lyng. Ale gær VERNER, Tørhumlet US Lager, 5,0 % Middel karamel- og maltkarakter, markant humlearoma, tør, med middel fylde og bitterhed. Brygget af: Pilsner-, Caramel/Cara-Pils- og Münchnermalt. Perle, Cascade Centennial og Chinook humle. Pilsnergær SØREN, Nordisk Porter, 6,0 % Middel karamel- og maltkarakter, markant humlearoma, tør, med middel fylde og bitterhed. Brygget af: Pilsner-, Caramel/Cara-Pils- og Münchnermalt. Perle, Cascade Centennial og Chinook humle. Pilsnergær

12 Mad viking mad viking Celebrating centuries of traditional Nordic craft: Mad Viking is the modern-day version of the ancient Viking zealots who brewed great beer both at war and in time of peace. Their zeal drove them to the edge. Some called it madness. Some called it original devotion. Others just poured themselves a beer. We brew Mad Viking as a collaboration between two of Denmark s best microbreweries. More mad brewmasters, more knowledge, more ideas - and more capacity, with more chances to care for the beers under the best conditions while they mature. US design serie: Sneaky Bay, DIPA 9,5 % Maybe you think you know a way out of here. And maybe you actually do. Sneaky Bay DIPA will give you time to check the map. We ve poured everything into this beer. We wanted a big DIPA-bigger body, bigger mouthful, bigger suds, and bigger lace. Most of all we wanted explosively fruity hops, with both citrus and tropical notes and subtle herbal, spicy touches. Sneaky Bay doesn t want to knock you down. It just wants to lure you into a relaxing lull between the tides. Pillage the Village, Barley Wine 11 % Once again we ve seen the future in the spaces between styles. We created the best of English and American barleywines together in one. What a beer, fruity and bittersweet on the English side, and with intense power and enormous body on the American side. High Spot, Belgian Style Golden ale 11,0 % High Spot offers Old World personality and New World style. Billowing white head, feathery lace, and lively carbonation tell you it s a classic Belgian Style Golden Ale, with aroma hops suggesting Chardonnay, pear, and floral notes. Silky on the tongue and full-bodied, High Spot backs up its delicate aroma hops with blood-orange-like flavors and hints of hot spice over a light malt sweetness and lingering crisp finish. Night Raid, Imperial Stout, 11,0 % Best served after conquering your foes. Night Raid is a true warrior s stout that stirs the heart for the battles ahead. Under a rich and creamy head, the roasty, rich body shows hints of chocolate, coffee, and surprising complexity for those willing to look through the darkness to what awaits on foreign shores. Night Raid JD barrel, Imperial Stout, 11,0 % What you have here is quite rare and special. We take 1-year old Imperial Stout, age it in Jack Daniels barrels, then carefully blend it at a very rich ratio of 1:2 with this year s Imperial Stout. The results are powerful. Huge bourbon character and oaky notes come through in waves, supported by the big roasty malt backbone of the base stout. This beer can be enjoyed now or cellared for many years to come. Skål! Night Raid Cognac barrel, Imperial Stout, 11,0 % What you have here is quite rare and special. We take 1-year old Imperial Stout, age it in Jack Daniels barrels, then carefully blend it at a very rich ratio of 1:2 with this year s Imperial Stout. The results are powerful. Huge bourbon character and oaky notes come through in waves, supported by the big roasty malt backbone of the base stout. This beer can be enjoyed now or cellared for many years to come. Skål!

13 Egå Havvej 25 C 8250 Egå jyskbryg.dk

FUR Frokost er en overgæret øl af typen Bitter Pale Ale.

FUR Frokost er en overgæret øl af typen Bitter Pale Ale. Øl fra FUR Bryghus FUR Frokost er en overgæret øl af typen Bitter Pale Ale. 30,- Rolig og klar øl med farve som rødgyldent rav. Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder på glasset.

Læs mere

Oversigt over malttyper

Oversigt over malttyper Nicolaj S. Basismalt Malttype: Beskrivelse: Øltype: Andel i % : Pilsnermalt 2,0 3,0 EBC Den lyseste malt i farven med en lav proteinindhold. Kan anvendes som basismalt. Alle øltyper. 100 % af Røget malt

Læs mere

Mols Øl. India Gold. Alc.: 6,4 Farve: 26 EBC Bitterhed: 25 IBU

Mols Øl. India Gold. Alc.: 6,4 Farve: 26 EBC Bitterhed: 25 IBU Mols Øl Alc.: 6,4 Farve: 26 EBC Bitterhed: 25 IBU Mols Øl er nr. 2 i WinterCoats serie af øl, der er inspireret af en bestemt egn i Danmark (der er flere på vej!) Inspirationen fra Mols kan smages i 4

Læs mere

Ebeltoft gårdbryggeri ligger i Mols Bjerge Nationalpark. Læskedrikken er lavet på hindbær, økologisk rørsukker og vand fra byens brønd.

Ebeltoft gårdbryggeri ligger i Mols Bjerge Nationalpark. Læskedrikken er lavet på hindbær, økologisk rørsukker og vand fra byens brønd. RAMBLA BRUCE COST GINGER ALE - ORIGINAL Denne læskedrik er lavet på frisk ingefær (ingen ekstrakt eller olier) og ren rørsukker. Det er en simpel, lækker, krydret drik med ufiltreret ingefær og en smule

Læs mere

(Tjekkisk) På bryggeri Nymburk bryggede man første

(Tjekkisk) På bryggeri Nymburk bryggede man første (Tysk) Camba Bavaria er et såkaldt "craft" bryggeri, dvs. øllet karakteriseres som håndbrygget. Produktionen er da også stærkt begrænset, og de producerer årligt kun 4.000 hl, så dette er et ægte tysk

Læs mere

-(NY-1) NealkoAlkoholfri max. 0,5% -50 cl flaske: Eksempel på at man kan opleve karakterfyldte og smagfulde produkter med lave alkoholprocenter.

-(NY-1) NealkoAlkoholfri max. 0,5% -50 cl flaske: Eksempel på at man kan opleve karakterfyldte og smagfulde produkter med lave alkoholprocenter. (Tjekkisk) På bryggeri Nymburkbryggede man første gang øl i 1895, og faktisk går de oprindelige historier om brygning i området helt tilbage til det 14. århundrede. Det er et af 11 bryggerier i verden,

Læs mere

KATALOG. Velkommen til anden åbne håndbrygfestival 2012 for øl. Husk din stemmeseddel.

KATALOG. Velkommen til anden åbne håndbrygfestival 2012 for øl. Husk din stemmeseddel. KATALOG Velkommen til anden åbne håndbrygfestival 2012 for øl. Husk din stemmeseddel. Her kan du stemme på din favorit på: op til 5,9 % samt på eller over 6,0 %, husk medlemsnummer, navn og adresse, afleveres

Læs mere

Husk navn, adresse og telefonnummer på bagsiden!

Husk navn, adresse og telefonnummer på bagsiden! Frederikssund Øl-smagning 28. januar, 2012 Arr. f ØLs & Fr.sund lokalafd. af De Danske Ølentusiaster Point afgives som 3-2 1, hvor 3 er bedst. Kun de 3 bedste øl gives point! Mærke Alc% Point Halsnæs Bryghus

Læs mere

en unik og naturlig smagsoplevelse

en unik og naturlig smagsoplevelse en unik og naturlig smagsoplevelse I hjertet af skoven... Midt i Hareskoven, på den smukkeste skovvej, ligger Bryggeri Skovlyst. Indbydende for enhver der lægger deres vej forbi, er dette unikke restaurationsbryggeri.

Læs mere

BRYGHUSETS ØL JOMFRUHUMLE

BRYGHUSETS ØL JOMFRUHUMLE JOMFRUHUMLE Jomfruhumle fremstår som en gylden-gul øl med kraftigt og tykt skum. Den let maltede krop, dannet på baggrund af pilsnermalt, er afstemt med rigelige mængder Saaz-humle. Øllet opleves som en

Læs mere

Historie. Ingredienser

Historie. Ingredienser Historie Hvor og hvornår øllet er opstået, kan historikerne ikke blive helt enige om. Man er dog enige om, at så længe mennesket har dyrket korn, lige så længe har de brygget øl. Man mener, udfra vægmalerier,

Læs mere

Bristol Black Spiced. Destilleri: Ukendt. Stil: Krydret. Farve: Sort. Alkohol: 42% Vol.: 0,7 L. Alder: Ukendt. Noter:

Bristol Black Spiced. Destilleri: Ukendt. Stil: Krydret. Farve: Sort. Alkohol: 42% Vol.: 0,7 L. Alder: Ukendt. Noter: Bristol Black Spiced Ukendt Krydret Sort Alkohol: 42% Ukendt Black strap molasses, rørsukker, tobak, rom og krydderier blev leveret til havnen i Bristol i det 18 århundrede. Denne spiced rom afspejler

Læs mere

Dansk Juleølkasse 2011 med 12 olika danska julöl från 7 danska mikrobryggerier Systembolaget Beställningssortimentet Art nr 89857 600 kr.

Dansk Juleølkasse 2011 med 12 olika danska julöl från 7 danska mikrobryggerier Systembolaget Beställningssortimentet Art nr 89857 600 kr. Dansk Juleølkasse 2011 med 12 olika danska julöl från 7 danska mikrobryggerier Systembolaget Beställningssortimentet Art nr 89857 600 kr. Amager Julebryg 2011 Som faste læsere af Amager Julebrygs etiketter

Læs mere

Amager Bryghus. Black Nitro. Typ: Black IPA - 7,6% Christianshavns Pale Ale. Typ: American Pale Ale - 5,5% Reservation för ändringar i sista stund

Amager Bryghus. Black Nitro. Typ: Black IPA - 7,6% Christianshavns Pale Ale. Typ: American Pale Ale - 5,5% Reservation för ändringar i sista stund Amager Bryghus Black Nitro Typ: Black IPA - 7,6% Reservation för ändringar i sista stund På Amager Bryghus har vi altid med stor fornøjelse nydt at åbne dørene for gæstebryggere fra den ganske verden.

Læs mere

FORENINGEN AF DANSKE ØLDOMMERE

FORENINGEN AF DANSKE ØLDOMMERE FORENINGEN AF DANSKE ØLDOMMERE Stilarts definitioner 2007 Gældende for de konkurrencer som arrangeres af foreningen indtil 31. december 2007 1. LYS LAGER A. Moderne lys lager B. International lager C.

Læs mere

Mors Stout 5,7 % Den mørke overgærede stout har fået tilført masser af chokolademalt. I 2003 blev den kåret som årets øl nyhed.

Mors Stout 5,7 % Den mørke overgærede stout har fået tilført masser af chokolademalt. I 2003 blev den kåret som årets øl nyhed. Øl fra den store verden Foruden vores eget øl har vi specialiseret os i øl fra den store verden. Vi kan således tilbyde mere end 60 forskellige øl med et bredt spekter af noter lige fra den helt friske

Læs mere

Stilarts definitioner

Stilarts definitioner Stilarts definitioner Revideret af foreningen Danske Øldommere november 2009 1. LYS LAGER A. Moderne lys lager B. International lager C. Tjekkisk pilsner D. Tysk pilsner E. Dortmunder export F. Münchener

Læs mere

Drinks. RAS Torvet 7 DK-6100 Haderslev Tel.: +45 74 52 28 24 www.rashaderslev.dk

Drinks. RAS Torvet 7 DK-6100 Haderslev Tel.: +45 74 52 28 24 www.rashaderslev.dk Drinks Bestil venligst i baren Enkelt 50.- / Dobbelt 80.- Chabeso Chill Brugal Anejo - mørk rom, lime, sirup, Chabeso. En RAS specialitet. DRINKS Hyldeblomst Collins... 65,- Maisør... 65,- White Russian....

Læs mere

Frokost Menu. Serveres mellem 11-16. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,-

Frokost Menu. Serveres mellem 11-16. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- Frokost Menu Serveres mellem 11-16 Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- Stjerneskud, stegt og kogt rødspætte, røget laks 139,- Sildetallerken, 2 slags Christians Ø

Læs mere

Stensbogaard. India Pale Ale Alk. 5 % Julebryg Alk 6.8 % IBU: 15 EBC: 54 IBU: 7 EBC: 7 IBU: 73 EBC: 22 IBU: 19 EBC: 50

Stensbogaard. India Pale Ale Alk. 5 % Julebryg Alk 6.8 % IBU: 15 EBC: 54 IBU: 7 EBC: 7 IBU: 73 EBC: 22 IBU: 19 EBC: 50 Stensbogaard American Brown Ale Alk. 5 % Her får man det bedste fra USA. Der er både humle og gær, som hører til de absolut bedste i verden. Der er brugt 5 slags malt og valset havre, som giver udpræget

Læs mere

1367 Premium en øl der er årstallet værdigt. Alc. 4,7% Alc. 5,3%

1367 Premium en øl der er årstallet værdigt. Alc. 4,7% Alc. 5,3% Produktoversigt Krenkerup 1367 Premium Krenkerup Gods nævnes første gang i historien i 1367. Et gods drevet gennem århundreder af slægtens visioner og hårdt arbejde med betydelig hjælp fra lokalområdet.

Læs mere

Det Danske Ølsprog EN ORDBOG TIL STØRRE ØLOPLEVELSER

Det Danske Ølsprog EN ORDBOG TIL STØRRE ØLOPLEVELSER Det Danske Ølsprog EN ORDBOG TIL STØRRE ØLOPLEVELSER ØLLETS VERDEN ER BLEVET STØRRE. DET DANSKE ØLUNIVERS HAR OPLEVET ET BIG BANG, DER SKABER ØL I NYE FARVER, TYPER OG SMAGSRETNINGER. DET KRÆVER FLERE

Læs mere

FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING

FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING ØLSMAGNING SIDE 1 AF 8 ØLSMAGNING Ved en ølsmagning er det vigtigt at bruge sanserne. Først lugtesansen, derefter synssansen og til sidst smagssansen og følesansen. FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING Det er

Læs mere

Bryggeri Skovlyst's nyhedsbrev november 2009. Genopfyldningssted af 1 og 2 l. flasker i Indre København

Bryggeri Skovlyst's nyhedsbrev november 2009. Genopfyldningssted af 1 og 2 l. flasker i Indre København Bryggeri Skovlyst's nyhedsbrev november 2009 Julen 2009 i restauranten Året går med raske skridt, og snart er det juletid. Der er nu mulighed for at afholde julefrokost mellem kl. 12-16.30 og kl. 17.30-22.30

Læs mere

Menukort. Velkommen til Aalekroen

Menukort. Velkommen til Aalekroen Menukort Velkommen til Aalekroen Frokost Menu Serveres mellem 11-16 Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- Burger med kylling og bacon, bådkartofler hvidløgs mayonnaise

Læs mere

Lagerøllen er en bajer. TEST Klassisk lagerøl

Lagerøllen er en bajer. TEST Klassisk lagerøl Lagerøllen er en bajer Når bajerens time slår, risikerer man at få en pilsner i stedet, og det er bestemt ikke det samme. Det var moderne danske lagerøl, Henrik Bøegh havde samlet sammen, da han satte

Læs mere

Stilarts definitioner

Stilarts definitioner Stilarts definitioner Revideret og udgivet af foreningen Danske Øldommere 2015 1. udgave Indledende noter til bryggere og øldommere: 1. Stilartsbeskrivelsen er blevet grundlæggende revideret i 2011. Bemærk

Læs mere

Glædeligt gensyn med brown ale

Glædeligt gensyn med brown ale Glædeligt gensyn med brown ale Antallet af brown ales i Danmark er faldet, men kvaliteten er steget. Måske skyldes det, at nogle af de større, gamle, etablerede bryggerier har taget øltypen op i deres

Læs mere

drop vinen til julemaden

drop vinen til julemaden test på julebryg årets danske juleøl er i særklasse drop vinen til julemaden»juleøl er skabt til julemaden, derfor drikker man øl til julemaden - der er i øvrigt net der hedder julevin,«udtaler smagbehags

Læs mere

Barley Wine. - smagen af en drøm TEST. Barley Wine

Barley Wine. - smagen af en drøm TEST. Barley Wine - smagen af en drøm Kvaliteten var høj, da s 18 smagere smagte på 18 s og andre stærke sager. En klar førsteplads gik til Nørrebro Bryghus for deres fadlagrede på 13%: Mikkels Monster, som bryghuset har

Læs mere

Frokost Menu. Serveres mellem 11-16. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,-

Frokost Menu. Serveres mellem 11-16. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- Frokost Menu Serveres mellem 11-16 Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- Burger med kylling og bacon, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- Stjerneskud, stegt og kogt

Læs mere

High Five 10 - Australien

High Five 10 - Australien High Five 10 - Australien High Five is Back! Endnu en Holstebro vine, tegnet af Pauls børn; Jamie, Theresa, Tobias & Dj Glimrende Shiraz og Cabernet Sauvignon som byder på friske aromaer af brombær, solbær

Læs mere

Restaurant Teaterkælderen. Tlf. 99 26 99 27. TK@mch.dk

Restaurant Teaterkælderen. Tlf. 99 26 99 27. TK@mch.dk Restaurant Teaterkælderen Tlf. 99 26 99 27 TK@mch.dk Aperitif Teater Kælderens Aperitif Spørg venligst service-medarbejderen Vinkort 250 Pr. glas... kr. 42,- Bordvin: Spørg venligst service-medarbejderen

Læs mere

Frokost Menu. Serveres mellem 11-16. 1. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,-

Frokost Menu. Serveres mellem 11-16. 1. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- Frokost Menu Serveres mellem 11-16 1. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- 2. Burger med kylling og bacon, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- 3. Stjerneskud, stegt

Læs mere

HINDSGAVL SLOT AMBASSADØR FOR PENFOLDS GLASS LIST

HINDSGAVL SLOT AMBASSADØR FOR PENFOLDS GLASS LIST HINDSGAVL SLOT HINDSGAVL SLOT AMBASSADØR FOR PENFOLDS GLASS LIST TOPPEN AF DOWN UNDER Der er ikke nogen sandsynlighed for, at Penfolds overlegenhed nogensinde vil blive udfordret af andre australske vinerier.

Læs mere

Velgørenhedssmagning

Velgørenhedssmagning Velgørenhedssmagning Firmaet - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. hovedsæde

Læs mere

SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN

SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN Årgang J H ANDRESEN TAWNY Standard Tawny Blended Portvin Traditionelle Røde Stål Tanke/Cement 4-5 år på gammel eg Smuk Tawny mahogni farve. Vinen er lys, klar

Læs mere

FADØLSPRISER Gyldig fra marts 2013

FADØLSPRISER Gyldig fra marts 2013 FADØLSPRISER Gyldig fra marts 2013 Fadøl prisliste Land UNITED KIGDOM Producent FULLERS OP3000 Black Cab Stout 4,2 30 33,44 1003.00 OP3001 London Porter Porter 5,4 30 33,62 1009.00 OP3002 Organic Honeydew

Læs mere

Frokost Menu. Serveres mellem 11-16. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise

Frokost Menu. Serveres mellem 11-16. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise Frokost Menu Serveres mellem 11-16 Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise Burger med kylling og bacon, bådkartofler hvidløgs mayonnaise Stjerneskud, stegt og kogt rødspætte,

Læs mere

Vare nr. Vare nr Vare nr. Vare nr Vare nr. Vare nr Vare nr. Vare nr Vare nr. Vare nr.

Vare nr. Vare nr Vare nr. Vare nr Vare nr. Vare nr Vare nr. Vare nr Vare nr. Vare nr. Bryggerhest er en ravfarvet ale med et strejf af Jalapeno. Den har jalapenoens aromatiske karakter, men er ikke stærk og passer godt til krydrede retter - helt specielt til det mexicanske køkken. 27-01

Læs mere

Pilsner. Der er intet, der kan få munden til. i superligaen

Pilsner. Der er intet, der kan få munden til. i superligaen 64 smagogbehag Danske mikrobryggerier kan sagtens være med i superligaen i Europa, når det drejer sig om pilsnerøl men der er grund til at se og smage sig for, når man vælger sin pilsner, for hele ni ud

Læs mere

VINKORT HJHANSEN-VIN.DK

VINKORT HJHANSEN-VIN.DK VINKORT HJHANSEN-VIN.DK CHAMPAGNE / MOUSSERENDE Pr. glas Cava Juvé y Camps Reserva Juve Y Camps, Penedès, Spanien... 88,- Strågylden vin med god mousse. Indbydende og elegant frugtig duft og smag af mandler

Læs mere

SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN

SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN Årgang J H ANDRESEN TAWNY Standard Tawny Blended Portvin Traditionelle Røde Stål Tanke/Cement 4-5 år på gammel eg Smuk Tawny mahogni farve. Vinen er lys, klar og har

Læs mere

Stilarts definitioner

Stilarts definitioner Stilarts definitioner Revideret og udgivet af foreningen Danske Øldommere 2011 Indledende noter til bryggere og øldommere: 1. Stilartsbeskrivelsen er blevet grundlæggende revideret i 2011. Bemærk nye stilarter

Læs mere

julebryg test og Henrik Bøegh »Man drikker da juleøl til julemaden det er jo det de er brygget til,«siger smagogbehags ølekspert Henrik Bøegh.

julebryg test og Henrik Bøegh »Man drikker da juleøl til julemaden det er jo det de er brygget til,«siger smagogbehags ølekspert Henrik Bøegh. og test TEST: julebryg»man drikker da juleøl til julemaden det er jo det de er brygget til,«siger smagogbehags ølekspert Henrik Bøegh. og Henrik Bøegh Alle de kraftfulde og ofte sødmefyldte julebryg, der

Læs mere

70- Hacienda Araucano 95- 150 KR. 2008 cabernet sauvignon, Chile. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk SPAR

70- Hacienda Araucano 95- 150 KR. 2008 cabernet sauvignon, Chile. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk SPAR T0531453 Hacienda Araucano 2008 cabernet sauvignon, Chile Den berømte Lurton-familie fra Bordeaux, som ejer flere Grand Cru Classé slotte, er for nogle år siden begyndt at dyrke vin rundt om i verden.

Læs mere

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE KAV AMERICA CHAI, CACAO & FRAPPE Miss Bagel er eneforhandler i Europa af Original CHAI, Criollo HOT CACAO og Frappe Blended fra KAV America, som er et af USAs bedste

Læs mere

AGERBÆK HOTEL. Velkomst

AGERBÆK HOTEL. Velkomst - vinkort AGERBÆK HOTEL Velkomst Abrikos, alkoholfri 15,00 FRANKRIG Concert de Paris, Peche Concert de Paris er en mousserende vin med en vidunderlig smag af fersken 20,00 SPANIEN Miquel de March, Cava

Læs mere

Pilsner & Pilsnerøl, i mange lande kaldet lager, Test: Danmarks bedste pilsner

Pilsner & Pilsnerøl, i mange lande kaldet lager, Test: Danmarks bedste pilsner Test: Danmarks bedste Pilsner & Classic Fra uren til den grønne Tuborg og Hof er en defineret som en klar, undergæret lys gylden, til tider krystalklar øl med hvidt skum og en alkoholstyrke på 4-5% og

Læs mere

Bygkerne. SKAL bygget op af flere lag RYGSIDE. BUGSIDE (side med fure) FRØHVIDE (endosperm) KIMEN anlæg for bladspire. KIMEN anlæg for rodspire BASIS

Bygkerne. SKAL bygget op af flere lag RYGSIDE. BUGSIDE (side med fure) FRØHVIDE (endosperm) KIMEN anlæg for bladspire. KIMEN anlæg for rodspire BASIS RÅVARER SIDE 1 AF 11 RÅVARER Fire råvarer er nødvendige for at brygge øl: Malt, humle, gær og vand. Byg er hovedråvaren til ølbrygning. Inden byggen kan anvendes til ølbrygning, skal den omdannes til malt.

Læs mere

Velkomstvin TIL AT STARTE MED TOGNI SPUMANTE DOLCEITALIEN. Hvidvin FRISK OG LET MIRROR ESTATE, CHARDONNAYAUSTRALIEN

Velkomstvin TIL AT STARTE MED TOGNI SPUMANTE DOLCEITALIEN. Hvidvin FRISK OG LET MIRROR ESTATE, CHARDONNAYAUSTRALIEN Velkmstvin TIL AT STARTE MED TOGNI SPUMANTE DOLCEITALIEN Dette er en let, sødlig musserende vin med en flt klar gul farve g en behagelig frugtig buquet. kr. 139,- kr. 25,- Hvidvin FRISK OG LET MIRROR ESTATE,

Læs mere

Willkommen im Biergarten!

Willkommen im Biergarten! Willkommen im Biergarten! Vi er glade for at kunne byde velkommen til Biergarten i Tivoli. Her smager maden som i Østrig, og øllene er store, kolde og fra fad. Her er udsigt til rutschebanens alpetinder,

Læs mere

ØL I MAD - LA CUISINE À LA BIÈRE

ØL I MAD - LA CUISINE À LA BIÈRE ØL I MAD SIDE 1 AF 5 ØL I MAD - LA CUISINE À LA BIÈRE I Danmark er der blevet brygget øl i tusindvis af år. Vores forfædre har anvendt øl flittigt, både i maden og til maden. Traditionen lever stadig,

Læs mere

Long Drinks. Non Alcholic. Ole fashion speed Kr. 85,- Bourbon og orange Angostoura. White Russian Kr. 85,- Vodka, Kahlua og mælk

Long Drinks. Non Alcholic. Ole fashion speed Kr. 85,- Bourbon og orange Angostoura. White Russian Kr. 85,- Vodka, Kahlua og mælk Long Drinks Ole fashion speed Kr. 85,- Bourbon og orange Angostoura White Russian Kr. 85,- Vodka, Kahlua og mælk Sex on the beach Kr. 85,- Vodka, Peach Likør, tranebærog appelsinjuice Piña Colada Kr. 85,-

Læs mere

VINkort. (Til velkomst og dessert)

VINkort. (Til velkomst og dessert) Champagne og Mousserende vine (Til velkomst og dessert) Crémant d Alsace Brut Cave Vinicole de Hunawihrs Cremant er ren, frisk og elegant. Bouquet en er fint duftende og blomsteragtig, og smagen er tør,

Læs mere

Navn Alfasyre: Land: Karakteristik Alternativ: Humletype Ahtanum 5-8% USA Humlet, græsagtig næsten myntelignende karakter Amarillo Aromahumle

Navn Alfasyre: Land: Karakteristik Alternativ: Humletype Ahtanum 5-8% USA Humlet, græsagtig næsten myntelignende karakter Amarillo Aromahumle Navn Alfasyre: Land: Karakteristik Alternativ: type Ahtanum 5-8% USA t, græsagtig næsten myntelignende karakter Amarillo Amarillo 7-11% USA Godt afbalanceret og afrundet, frugt- og blomsteragtig. Kan bruges

Læs mere

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE KAV AMERICA CHAI, CACAO & FRAPPE Miss Bagel er eneforhandler i Skandinavien af Original CHAI, Criollo HOT CACAO og FRAPPE BLENDED fra KAV America, som er et af USAs bedste

Læs mere

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE KAV AMERICA CHAI, CACAO & FRAPPE Miss Bagel er eneforhandler i Skandinavien af Original CHAI, Criollo HOT CACAO og FRAPPE BLENDED fra KAV America, som er et af USAs bedste

Læs mere

DRØMMEN OM DANSK WHISKY

DRØMMEN OM DANSK WHISKY DRØMMEN OM DANSK WHISKY Whisky og fluefiskeri ligner hinanden som to dråber vand. Man trækker vejret lidt dybere og kigger lige ind i sjælen. Både når man fylder munden med en god whisky og når man ser

Læs mere

SMAGSKAFFE WWW.PURISTO.COM

SMAGSKAFFE WWW.PURISTO.COM W W W. P U R I S T O. C O M SMAGSKAFFE Puristo Ludicrous Liqourice Coffee Arabica bønner fra Honduras, Colombia og Brasilien er her blandet med velsmagende lakridssmag. Noterne af lakrids kan tydeligt

Læs mere

Kend din øl En præsentation af øllets forunderlige verden. Peter A. Breum Nyborg Stand 2 juni 2016

Kend din øl En præsentation af øllets forunderlige verden. Peter A. Breum Nyborg Stand 2 juni 2016 Kend din øl En præsentation af øllets forunderlige verden Peter A. Breum Nyborg Stand 2 juni 2016 Hvem er jeg? 1983 DTU, civiling. Kemi 1984 Brygmester, Skandin. Brygmester skole 1984 Carlsberg Breweries

Læs mere

Willemoes Juleale 8,5% - English Strong Ale. Strong Rudolph 7% Bryggeriet Vestfyen Brygger: Christoph Behnke

Willemoes Juleale 8,5% - English Strong Ale. Strong Rudolph 7% Bryggeriet Vestfyen Brygger: Christoph Behnke Jul Er øllets fest / Af Henrik Bøegh Foto Carsten Lundager / Godt at julen varer lige til påske, for vil man prøve hele udbuddet af danske julebryg, kræver det mere tid end blot nogle få helligdage. Årets

Læs mere

Beyerskloof, Chenin B./Pinotage, Stellenbosch, 2013

Beyerskloof, Chenin B./Pinotage, Stellenbosch, 2013 , Chenin B./Pinotage,, 2013 er synonym med Sydafrikas mest velansete og celebre vinområde, og så er også en smuk, gammel universitets by med et rigt kulturliv. Vi sydafrikanske vinregion,. Beyers Truter

Læs mere

Kvinder, øl og mad I 2015 er det 100 året for Grundlovens ændring, hvor Kvinderne fik stemmeret. Flere undersøgelser viser at hovedansvaret for indkøb af dagligvarer ligger hos kvinderne, derfor ligger

Læs mere

i 8 ale.dk ØLFESTIVAL O9 Velkommen til 103 ØLINDEX A-Å 108 OVERSIGTSKORT STANDPLAN PRAKTISKE OPLYSNINGER UDSTILLERREGISTER FORORD STANDORDEN

i 8 ale.dk ØLFESTIVAL O9 Velkommen til 103 ØLINDEX A-Å 108 OVERSIGTSKORT STANDPLAN PRAKTISKE OPLYSNINGER UDSTILLERREGISTER FORORD STANDORDEN ale.dk i N 8 10 12 D H O L D PRAKTISKE OPLYSNINGER UDSTILLERREGISTER FORORD 13 UDSTILLERE ORDEN 79 ØL FÆLLESEN 87 92 98 ÅRETS JULEBRYG PROGRAM ØL LOKALT HVAD SKAL JEG SMAGE? 103 ØLINDEX A-Å Velkommen til

Læs mere

Er en frisk Italiensk Spumante. GRAN RUE er lavet efter Champagnemetoden. GRAN RUE har en dejlig delikat duft, er tør og har en afbalanceret surhed.

Er en frisk Italiensk Spumante. GRAN RUE er lavet efter Champagnemetoden. GRAN RUE har en dejlig delikat duft, er tør og har en afbalanceret surhed. NYTÅRS VINMENU 2017 Bestilling Årgang Vin Pris Tilbud Velkomst 2015 Gran Rue Metodo Classico 159 130 Hvid 2016 Riesling Spätlese Trocken 99 85 2016 IGT Montemaggio CHARDONNAY økologisk 159 125 Rød 2015

Læs mere

Vinkort. VILHELMSBORG KRO Ringkøbingvej 139 7620 Lemvig Tlf. 9788 9970

Vinkort. VILHELMSBORG KRO Ringkøbingvej 139 7620 Lemvig Tlf. 9788 9970 Vinkort VILHELMSBORG KRO Ringkøbingvej 139 7620 Lemvig Tlf. 9788 9970 Hvidvine Glas 1/2 flaske Pearl Valley White, Sydafrika 32,- 128,- I smagen går mange af noterne fra duften igen, og vinen opleves frisk

Læs mere

2013 / 2014. Katalog. Gavepakker & LOGO produkter

2013 / 2014. Katalog. Gavepakker & LOGO produkter 2013 / 2014 Katalog Gavepakker & LOGO produkter gavepakker Gavepakke 57191 Vejl. erhvervspris Kr. 130,- Gavepakke 57163 Vejl. erhvervspris Kr. 300,- Gavepakke 57171 Vejl. erhvervspris Kr. 560,- 2 Gavepakke

Læs mere

/ Af Henrik Bøegh Foto Carsten Lundager /

/ Af Henrik Bøegh Foto Carsten Lundager / / Af Henrik Bøegh Foto Carsten Lundager / T y s k e r n e r e g e r e r i hvedeland Sommerfester, grillaftener og fortovscaféer kræver en forfriskende og tørstslukkende sommerøl. Siden Carlsberg introducerede

Læs mere

GENERELLE RETNINGSLINJER Harmoni er en af de vigtigste faktorer at huske på, når man udvælger en bestemt type drikkevare

GENERELLE RETNINGSLINJER Harmoni er en af de vigtigste faktorer at huske på, når man udvælger en bestemt type drikkevare ØL TIL MAD SIDE 1 AF 5 ØL TIL MAD Øl kan være et godt alternativ til vin - selvom nogle har svært ved at få forestillingen om hvid dug og øl til at hænge sammen. Ser vi på variationen i øl, er der øltyper,

Læs mere

Willkommen im Biergarten!

Willkommen im Biergarten! Willkommen im Biergarten! Vi er glade for at kunne byde velkommen til Biergarten i Tivoli. Her smager maden som i Østrig, og øllene er store, kolde og fra fad. Her er udsigt til rutschebanens alpetinder,

Læs mere

Whiskysmagning Brønderslev den 8. oktober 2014

Whiskysmagning Brønderslev den 8. oktober 2014 Whiskysmagning Brønderslev den 8. oktober 2014 Lars Koefoed Ca. 3 timer Spørg bare løs 1 Craigellachie, 1999 Provenance, 12 år, 46 %, #7974 Næse: Citrus frugter med søde rosiner og abrikoser! Smag: Fyldig

Læs mere

Stout er in. - og bestemt ikke out. Test: ØL

Stout er in. - og bestemt ikke out. Test: ØL Stout er in - og bestemt ikke out Spredningen i kvalitet og smag var enorm ved Danmarks hidtil største smagning af den populære stout. SMAG & BEHAG s udvidede øljury på 36 drevne smagere bedømte 22 danske

Læs mere

Øllet har fået. sæson hele året

Øllet har fået. sæson hele året Øllet har fået sæson hele året Hver årstid har efterhånden sit eget bryg - som i de gode håndværksdage. Vi samlede 9 nye danske høstbryg, 6 frugtøl og 7 krydderøl og lod 23 professionelle smagere bedømme

Læs mere

DRINKS KORT. ÅBNINGSTIDER Hverdag... 09.00-23.00 Fredag... 09.00-24.00 Lørdag... 09.00-24.00 Søndag... 10.00-22.00

DRINKS KORT. ÅBNINGSTIDER Hverdag... 09.00-23.00 Fredag... 09.00-24.00 Lørdag... 09.00-24.00 Søndag... 10.00-22.00 DRINKS KORT ÅBNINGSTIDER Hverdag... 09.00-23.00 Fredag... 09.00-24.00 Lørdag... 09.00-24.00 Søndag... 10.00-22.00 BOBLER& MOUSSERENDE VIN, CAVA & CHAMPAGNE FRANKRIG MARQUIS DE LA COUR DEMI SEC. LOIRE Halvsød,

Læs mere

Ølbarometeret side 1 af 5

Ølbarometeret side 1 af 5 Ølbarometeret side 1 af 5 en er foretaget på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er dårligst og 10 er bedst. Abdij van Leffe Belgien Blonde Lys klosterøl 7 8 75cl 6,6 En af de bedste lyse øl Abdij van Leffe

Læs mere

Velkommen til Københavnske Øldage

Velkommen til Københavnske Øldage Velkommen til Københavnske Øldage 11. - 13. maj 2007 [Indhold] Københavnske øldage 8 10 12 205 207 209 211 219 Velkommen til Ølfestival F O R O R D U D S T I L L E R R E G I S T E R U D S T I L L E R

Læs mere

Januar 2014. - vinkort

Januar 2014. - vinkort Januar 2014 - vinkort Hvidvine Australien Husets vin, Chardonnay Farven er lys gylden, og vinen har den karakteristiske frugtagtige bouquet. pr. flaske 135,00 kr Smagen er afrundet, tør og frisk. glas,

Læs mere

Whisky. High Commissioner 200 cl Old Scotch Export

Whisky. High Commissioner 200 cl Old Scotch Export Whisky 12 stk. 117 High Commissioner 200 cl Old Scotch Export 200 450 360 121 123 579 582 Glen Ranoch Special Reserve 70 cl Scotland; Single Highland Malt. En dejlig voksagtig med antydninger af citrusfrugter,

Læs mere

Bliv medlem af Danske Ølentusiaster og modtag medlemsbladet ØLentusiasteN seks gange om året Besøg stand 30

Bliv medlem af Danske Ølentusiaster og modtag medlemsbladet ØLentusiasteN seks gange om året Besøg stand 30 Bliv medlem af Danske Ølentusiaster og modtag medlemsbladet ØLentusiasteN seks gange om året Besøg stand 30 ale.dk i N 12 14 D H O L D FORORD UDSTILLERREGISTER 18 UDSTILLERE STANDORDEN 288 PROGRAM 290

Læs mere

451 Frelsens Kaffe - 100 % Arabica. 453 Espresso 454 Espresso - dobbelt. 456 Café Latte eller Café au Lait 457 Is Kaffe - espresso, vaniljeis, le

451 Frelsens Kaffe - 100 % Arabica. 453 Espresso 454 Espresso - dobbelt. 456 Café Latte eller Café au Lait 457 Is Kaffe - espresso, vaniljeis, le Valh Restauran - buffetrestaurant og Valhalla er i den nordisk guderne mødes og spiser Restaurant Stort udvalg af Veltilberedt og velsmage Gode, k Lokale med h Lækre vine a Personlig og nær Vi håber, I

Læs mere

Udflugt til pilsnerens fødeby

Udflugt til pilsnerens fødeby Klassisk lagerøl Den originale 9 km lange lagerkælder under bryggeriet Plzeský Prazdroj Udflugt til ens fødeby Der er hundrede km fra Donau til den tjekkiske by Plzen, hvor den ægte stammer fra. Men det

Læs mere

Madopskrifter med øl

Madopskrifter med øl Madopskrifter med øl En samling spændende opskrifter tilsat unikke øl fra Bryggeri Skovlyst. Af køkkenchef Kim Jensen og Brygmester Casper Møller VELBEKOMME Bryggeri Skovlyst Skovlystvej 2 Hareskovby 3500

Læs mere

Klosterøl på dansk. Begrebet klosterøl dækker ikke. TEST klosterøl

Klosterøl på dansk. Begrebet klosterøl dækker ikke. TEST klosterøl Henrik Bøegh og Rolf Nielsen har tidligere præsenteret originale, belgiske i. Danske bryggere har også lært kunsten, så der stod 15 danske til eksamen, da s øljury smagte på danske fortolkninger af genren.

Læs mere

Malt fra landet som er berømt for dets øl

Malt fra landet som er berømt for dets øl Malt fra landet som er berømt for dets øl INDHOLD Introduktion....... 2 Castle Malting traditioner og innovation........3 Revolutionerende ristningsteknologi.....4 Øko-malt produktion.....5 Malttyper fra

Læs mere

Håndbrygger Opskrifter. En kort introduktion for nybegyndere og let øvede. Christian Rye Iversen

Håndbrygger Opskrifter. En kort introduktion for nybegyndere og let øvede. Christian Rye Iversen Aalborg Håndbrygger Laug Håndbrygger Opskrifter En kort introduktion for nybegyndere og let øvede Christian Rye Iversen Agenda Hvad er en opskrift Kort om stil og nøgletal Kort om ingredienser Hvordan

Læs mere

Kongebrogaarden s. Øl kort

Kongebrogaarden s. Øl kort Kongebrogaarden s Øl kort Øllets historie Der er ingen, der med sikkerhed ved, hvordan øllet er opstået. Men det er næsten sikkert, at så længe mennesket har dyrket korn, har det også kendt til øl brygning.

Læs mere

Hele 42 forskellige danske julebryg

Hele 42 forskellige danske julebryg og julebryg Strålende kvalitet og kæmpe udvalg Høj kvalitet er det nøgleord, der bedst betegner årets danske julebryg, konkluderer smagogbehags ølspecialist, Henrik Bøegh, da vi afholdt årets store juleølsmagning

Læs mere

5 DAGE I RABATTENS TEGN MASSER AF PROCENTER I RABAT SOM TAK FOR 2014

5 DAGE I RABATTENS TEGN MASSER AF PROCENTER I RABAT SOM TAK FOR 2014 VI SLUTTER ÅRET AF MED En håndfuld gode tilbud En rigtig god gammeldags lager regulerende UDSALG 5 DAGE I RABATTENS TEGN MASSER AF PROCENTER I RABAT SOM TAK FOR 2014 KOM OG SMAG PÅ DRÅBERNE OG GØR EN GOD

Læs mere

Isefjordens Jule og Nytårsvine 2013

Isefjordens Jule og Nytårsvine 2013 Isefjordens Jule og Nytårsvine 2013 Så nærmer vi os igen den dejlige højtid, med hygge i familiens og venners gode selskab, efterfulgt af dejlig Julemad,hvortil jeg har fundet nogle Vine/hedvine og lækre

Læs mere

ale.dk Velkommen til ØLFESTIVAL 13 318 OVERSIGTSKORT HVEM, HVAD, HVOR FORORD UDSTILLERREGISTER UDSTILLERE STANDORDEN PROGRAM HVAD SKAL JEG SMAGE?

ale.dk Velkommen til ØLFESTIVAL 13 318 OVERSIGTSKORT HVEM, HVAD, HVOR FORORD UDSTILLERREGISTER UDSTILLERE STANDORDEN PROGRAM HVAD SKAL JEG SMAGE? ale.dk i N 8 12 14 D H O L D HVEM, HVAD, HVOR FORORD UDSTILLERREGISTER 18 UDSTILLERE STANDORDEN 298 PROGRAM 300 303 304 HVAD SKAL JEG SMAGE? DM I HÅNDBRYG ØLI N D E X 318 OVERSIGTSKORT Velkommen til ØLFESTIVAL

Læs mere

En fantastisk frisk men tør Riesling, der har tydlige noter af citrus, og er let perlende på tungen.

En fantastisk frisk men tør Riesling, der har tydlige noter af citrus, og er let perlende på tungen. Hvidvin Riesling Eins, Zwei, DRY, Leitz,2013, Tyskland 75.- // 300.- En fantastisk frisk men tør Riesling, der har tydlige noter af citrus, og er let perlende på tungen. Kung Fu Girl, Charles Smith, 2013,

Læs mere

Camba Bavaria WeizenBock Bourbon - Oak Aged - 75 cl Leveres i trækasse á 1 flaske. Kan leveres fra medio/ultimo oktober

Camba Bavaria WeizenBock Bourbon - Oak Aged - 75 cl Leveres i trækasse á 1 flaske. Kan leveres fra medio/ultimo oktober (Tjekkisk) På bryggeri Nymburk bryggede man første gang øl i 1895, og faktisk går de oprindelige historier om brygning i området helt tilbage til det 14. århundrede. Det er et af 11 bryggerier i verden,

Læs mere

Malt fra landet som er berømt for dets øl

Malt fra landet som er berømt for dets øl Malt fra landet som er berømt for dets øl INDHOLD Introduktion....... 2 Castle Malting traditioner og innovation........3 Revolutionerende ristningsteknologi.....4 Øko-malt produktion.....5 Malttyper fra

Læs mere

Frokost Menu. Serveres fra kl Clubsandwich, ristet brød, kylling, salat, syltede agurker, bacon og karrydressing 109,-

Frokost Menu. Serveres fra kl Clubsandwich, ristet brød, kylling, salat, syltede agurker, bacon og karrydressing 109,- Frokost Menu Serveres fra kl. 11-16 Clubsandwich, ristet brød, kylling, salat, syltede agurker, bacon og karrydressing 109,- Cheeseburger m. salat, tomat, agurk, løg, bådkartofler og hvidløgs mayonnaise

Læs mere

Menukort. Velkommen til Aalekroen

Menukort. Velkommen til Aalekroen Menukort Velkommen til Aalekroen 1 kop kaffe... 25,- 1 kop te, flere varianter, Pickwick brev eller Peter Larsen s Mormor s bær eller grøn Sencha m/kvæde... 25,- 1 kop varm kakao med flødeskum... 29,-

Læs mere

Og lad os så komme i gang med smagningen

Og lad os så komme i gang med smagningen Øl fra Supermarked Til alle medlemmer og Dr. Louise med personale Menuen: Oksefilet marineret i Fanø Oister Porter med rodfrugter og på toppen tørrede rodfrugter og dertil en lækker sovs lavet af fonden

Læs mere

Slotskroen franske anbefaling Hvidvin. Rødvin. Dessertvin

Slotskroen franske anbefaling Hvidvin. Rødvin. Dessertvin Slotskroen franske anbefaling Granfort, Colombard, Gascogne 2015, Blød, indbydende og ganske behagelig hvidvin med et meget fransk udtryk hvidvin fra foie gras hjemstavn. 59 199 Sensas, Chardonnay, Pays

Læs mere

Kypergaarden s. Sommertilbehør. Gældende fra d

Kypergaarden s. Sommertilbehør. Gældende fra d Kypergaarden s Sommertilbehør Gældende fra d. 06-06-2016 17-06-2016 Envy West Coast IPA 6,5% alc. 50 cl. Denne IPA fra Amager Bryghus har en flot gylden farve, er tør og velhumlet med eksotiske aromahumler.

Læs mere