God kemi er ikke altid nok

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "God kemi er ikke altid nok"

Transkript

1 God kemi er ikke altid nok 9 om 9 gode vaner til gravide og ammende - kemikalier i kosmetik, babyprodukter og legetøj.

2 PMet nulla adignibh ea faci tatem ilit illamcor alissisis et lorperilit num endre conulla con ex Udgiver: Miljøstyrelsen Tlf.: Fax: Udgivelsesår: udgave, 1. oplag eksemplarer Layout: Advice A/S Tryk: Schultz Grafisk

3 God kemi mellem dig og dit barn Den ene dag må du ikke bruge solcreme. Den næste dag er det ost og chokolade du skal holde dig fra, og ugen efter er det måske alligevel okay med solcremen. Som gravid bliver du udsat for utallige gode råd. Rådene er velmente, men som almindeligt menneske med en normal hukommelse kan det være svært at manøvrere rundt i det hele. Som gravid eller nybagt mor vil du gerne gøre det bedste for dit barn. Men det er svært at finde rundt på kemikalieområdet. Der er et væld af gode og mindre gode råd, og da det trods alt er de færreste, der kan få noget meningsfyldt ud af at nærlæse den lange varedeklaration på en flaske shampoo, er du som forbruger måske så småt ved at være forvirret og måske endda frustreret. Én ting er sikker: Kemikalier findes overalt. De bruges til at gøre dit tøj ordentligt rent, til at sikre holdbarheden på din creme, til at få din shampoo til at dufte godt og meget andet. De fleste kemikalier gør altså uden at skade os vores hverdag så meget mere behagelig, at vi vil have svært ved at undvære dem. Men når du er gravid eller ammer, er det en særlig følsom periode for dig og dit barn. Nogle kemikalier kan være hormonforstyrrende eller allergifremkaldende. Og dit barn er særligt udsat, fordi selv en lille mængde kemikalier kan have stor virkning på et lille barn. Derfor er det i perioden, mens du er gravid og ammer, at du bør være særligt opmærksom på hvilke kemikalier, du udsætter dig selv og dit barn for. Miljøstyrelsen har opstillet 9 gode vaner til gravide og ammende om kemikalier i kosmetik, babyprodukter og legetøj. Vanerne kan du læse i denne folder. Og hvis du følger dem, er du godt på vej til at skabe god kemi mellem dig og dit barn.

4

5 1 Brug så lidt kosmetik og creme som muligt, mens du er gravid og ammer Når du bruger cremer og kosmetik, kan de kemikalier, som findes i produkterne, optages i din krop. Hvis du er gravid eller ammer betyder det, at de også kan føres videre til dit barn enten via blodet (hvis du er gravid) eller via modermælken (hvis du ammer). Kemiske stoffer i kosmetik og cremer er bl.a. konserveringsmidler, farvestoffer og parfumestoffer. Nogle af disse kemiske stoffer er allergifremkaldende eller mistænkes for at være hormonforstyrrende. På kan du se en liste over nogle af de stoffer, som vi ved er allergifremkaldende, eller som mistænkes for at være hormonforstyrrende. Al kosmetik og creme skal være indholdsdeklareret, så derfor kan du se, om de indeholder nogle af disse kemiske stoffer. Men en noget lettere tommelfingerregel er at minimere dit forbrug af kosmetik og creme, så du derved begrænser mængden af kemikalierne i din krop og kemikaliernes påvirkning af dit barn.

6 PMet nulla adignibh ea faci tatem ilit illamcor alissisis et lorperilit num endre conulla con ex

7 2 Vælg altid uparfumerede produkter, og lad være med at bruge parfume, mens du er gravid og ammer Når du bruger parfume eller parfumerede produkter på huden, kan du og dit barn blive påvirket, både når du er gravid og ammer. Parfume kan udløse allergiske reaktioner i form af hudirritation, udslæt eller generet vejrtrækning. Flere danske undersøgelser viser en stor stigning i forekomsten af parfumeallergi i befolkningen, og hvis dit barn først bliver allergisk, går allergien ikke væk igen. Derfor skal du også være særlig opmærksom på parfume, hvis du allerede selv har allergi. Parfume beskrives som regel som parfum, aroma eller fragrance i varedeklarationen på de forskellige produkter. Derudover findes lige nu 26 allergifremkaldende parfumestoffer, der skal nævnes med navn i varedeklarationen, hvis de indgår i produktet. Du kan se listen med dem på men det letteste og det bedste for dig og dit barn er at købe uparfumerede cremer og kosmetik og at lade være med at bruge parfume, mens du er gravid og ammer.

8

9 3 Køb miljømærkede produter, når det er muligt se efter Svanemærket og Blomsten Svanen og Blomsten er miljømærker, som du finder på produkter, der tager særligt hensyn til miljø og sundhed. De miljømærkede produkter skal leve op til skrappere krav end lovgivningen kræver, hvad angår brugen af kemikalier, og de er derfor de mindst belastende. Du kan finde miljømærkerne på blandt andet kosmetik og cremer til både børn og voksne, vaskepulver, rengøringsmidler og tøj. Der er også udviklet kriterier for miljømærkning af legetøj, men der er endnu ingen produkter på markedet. Miljømærkede produkter skal ikke kun leve op til krav om færre og mindre skadelige kemikalier. De skal også leve op til høje kvalitetskrav, der handler om, at produktet fungerer ordentligt. Når du køber miljømærket, får du altså produkter af god kvalitet, der samtidig skåner dig og dit barn for skadelige kemikalier. Du kan finde en liste over de mange miljømærkede produkter på

10

11 4 Farv ikke hår, mens du er gravid og ammer Hårfarve indeholder kemikalier, der kan give alvorlige allergiske reaktioner. Stoffet resorcinol, som findes i nogle hårfarver, er desuden på EU s liste over potientielt hormonforstyrrende stoffer, som du kan se på Permanent hårfarve mistænkes også for at kunne give blærekræft. Kemikalierne i hårfarven kan optages i kroppen og kan derved overføres til dit barn, hvis du er gravid eller ammer. Også natur-hårfarver som for eksempel Hennafarve kan indeholde stoffer med skadelige virkninger. Der findes på nuværende tidspunkt ingen hårfarver, som ikke indeholder problematiske kemikalier. Derfor er det bedste helt at holde sig fra hårfarve, mens du er gravid og ammer.

12

13 5 Undgå at bruge produkter på spraydåse, og lad være med at male, mens du er gravid og ammer Hvis du bruger produkter på sprayform eller maler, indånder du dampe og bittesmå partikler med kemikalier, herunder organiske opløsningsmidler. Kemikalierne kan optages i din krop og kan dermed overføres til dit barn. Produkter på sprayform tæller både hårlak, spraydeodoranter, imprægnering til for eksempel læder, spraymaling, lak på spray osv. Ofte er det forholdsvist nemt at finde alternativer. Du kan fx bruge deodorantstift eller rulle og hårprodukter i fast form. Igen er de uparfumerede og miljømærkede produkter de mest skånsomme for dig og din baby. Der findes også flydende imprægnering til sko og til imprægnering af dit tøj i vaskemaskinen. Der findes ingen typer maling, som ikke afgiver kemikaliedampe heller ikke de vandbaserede! Undgå derfor selv at male i perioden, og lad være med at få malet dit barns værelse den sidste uge, inden det skal sove i det. Dit barn har nemlig heller ikke godt af at indånde de dampe, der kommer fra de nymalede vægge. Luft godt ud, hvis der er blevet malet det kan tage flere uger før malinglugten helt forsvinder.

14 PMet nulla adignibh ea faci tatem ilit illamcor alissisis et lorperilit num endre conulla con ex

15 6 Vask alle ting til din baby før brug også tøj og legetøj af stof og plastik Nyt tøj kan indeholde kemikalier, som kan optages gennem huden. Men hvis du vasker tøjet, inden du putter din baby i det, vil de allerfleste af kemikalierne være forsvundet. Legetøj af stof og plastik og andre ting af plastik som for eksempel sutter og sutteflasker kan som nye indeholde rester af kemikalier på overfladen, herunder stoffer som mistænkes for at være hormonforstyrrende. Hvis du vasker plastiktingene i varmt rent vand, inden du giver dem til din baby, vil mange af kemikalierne blive fjernet. Du kan også vælge sutteflasker af glas. Det meste legetøj af stof kan vaskes, hvis ikke i vaskemaskinen så under hanen. Det samme gælder puder, dyner og andet sove- og ammeudstyr. På den måde minimerer du kemikaliepåvirkningen af din baby.

16 PMet nulla adignibh ea faci tatem ilit illamcor alissisis et lorperilit num endre conulla con ex

17 7 Lad være med at bruge creme, sæbe o. lign. til din baby dagligt Din baby har ikke behov for cremer, sæbe, olie, shampoo osv. hver dag. Faktisk kan plejeprodukterne i længden belaste dit barn, for selv om produkterne er målrettet børn og babyer, er der ingen garanti for, at der er færre problematiske kemikalier i dem. For eksempel indeholder mange vådservietter både parfume og konserveringsmidler. Hvis du lader være med at bruge vådservietter og salve ved hvert bleskift, og shampoo, sæbe og cremer hver gang du bader din baby, minimerer du risikoen for allergiske reaktioner. Bad din baby i vand uden sæbe, og undlad creme og olier efter badet. Drop salve og lotion ved bleskift, og nøjes i stedet med en vaskeklud med lunkent vand. Hvis du en gang imellem bruger plejeprodukter til din baby, så brug miljømærkede og parfumefri produkter, og vent med at bruge shampoo til dit barn har rigtigt tykt hår. Hvis dit barn har meget tør eller rød irriteret hud eller andre hudproblemer, så tal med lægen eller sundhedsplejersken.

18 PMet nulla adignibh ea faci tatem ilit illamcor alissisis et lorperilit num endre conulla con ex

19 8 Køb altid duft- og parfumefri produkter til din baby også legetøj Parfume og andre duftstoffer kan være allergifremkaldende for dit barn. Allergien kan resultere i hudirritation, udslæt og vejrtrækningsgener. Plejeprodukter også til babyer indeholder ofte parfume, men heldigvis er der mange parfumefri produkter på markedet, der som regel er lette at finde på hylderne. Hvis du køber babyplejeprodukter med Svanemærket, er du sikker på, at de er parfumefri. Anderledes er det med legetøj, som også kan indeholde parfume eller andre duftstoffer. Her kan det være svært at se på pakken, om legetøjet er tilsat parfume. Lugt til legetøjet inden du køber det, hvis det er muligt, og undgå legetøj, der lugter parfumeret. Hvis du ikke kan komme til at lugte til legetøjet, fordi det er pakket ind, så spørg i butikken, hvor du køber legetøjet, om det er uden duftstoffer.

20

21 9 Brug kun legetøj, der er beregnet til babyer. Legetøj til børn over 3 år kan indeholde ftalater. Ftalater bruges til at gøre plastik blødt. Ftalater kan optages gennem munden, hvis børn sutter på fx legetøj. Nogle ftalater er hormonforstyrrende, og i Danmark er alle ftalater derfor forbudt at bruge i legetøj beregnet til børn under tre år. Men babyer putter som regel det meste legetøj i munden eller sutter på det uden at vide, hvilken alder legetøjet er beregnet til. Nogle ftalater er også forbudt i legetøj til børn over 3 år, men da der kan være ftalater i legetøj til større børn og i gammelt legetøj, bør babyer kun få legetøj, som passer til deres alder og som er købt efter På legetøj skal der stå, hvis det ikke er beregnet til børn under 3 år, så du hurtigt kan se, om det er egnet til babyer. Modellervoks er en særlig type legetøj, som kan indeholde store mængder ftalater, og derfor bør især de typer modellervoks, der kan bages i ovnen, kun bruges af børn over 8 år. Læs mere på babykemi.dk

22

23 9 gode vaner Gravide og ammende: God kemi mellem dig og dit barn 1 Brug så lidt kosmetik og creme som muligt, mens du er gravid og ammer 2 Vælg altid uparfumerede produkter, og lad være med at bruge parfume, mens du er gravid og ammer 3 Køb miljømærkede produkter, når det er muligt se efter Svanemærket og Blomsten 4 Farv ikke hår, mens du er gravid og ammer 5 Undgå at bruge produkter på spraydåse, og lad være med at male, mens du er gravid og ammer Babyer: God kemi til babyen 6 Vask alle ting til din baby før brug også tøj og legetøj af stof og plastik 7 Lad være med at bruge creme, sæbe o. lign. til din baby dagligt 8 Køb altid duft- og parfumefri produkter til din baby også legetøj 9 Brug kun legetøj, der er beregnet til babyer. Legetøj til børn over 3 år kan indeholde ftalater. For yderligere information og artikler om god kemi til gravide og ammende se: For kostråd til gravide, se Fødevarestyrelsens hjemmeside: For oversigt over miljømærkede produkter, se Miljømærkesekretariatets hjemmeside:

24 Bagsiden af god kemi Kemikalier er en del af vores hverdag, men nogle kemikalier kan særligt påvirke helt små børn. Her i folderen kan du læse om Miljøstyrelsens 9 gode vaner til gravide og ammende om kosmetik, babyprodukter og legetøj. Du kan også læse mere på

God kemi er ikke altid nok

God kemi er ikke altid nok God kemi er ikke altid nok 9 om 9 gode vaner til gravide og ammende - kemikalier i kosmetik, babyprodukter og legetøj. www.babykemi.dk Udgiver: Miljøstyrelsen Tlf.: 3266 0100 Fax: 3266 0479 mst@mst.dk

Læs mere

65.000 grunde til bedre kemi

65.000 grunde til bedre kemi 65.000 grunde til bedre kemi Tumlingens kemiske cocktail 65000.dk 65.000 grunde til bedre kemi Der er cirka 65.000 toårige børn i Danmark. Tumlingerne har masser af fællestræk, når de spiser, bader, sover

Læs mere

Er der god kemi i dine børns hverdag?

Er der god kemi i dine børns hverdag? Er der god kemi i dine børns hverdag? Indholdsfortegnelse Hvor meget kemi er der i dit barns hverdag? Ni hurtige råd I børneværelset I stuen På badeværelset På legepladsen Børneudstyr og tøj Når voksne

Læs mere

Maling skyld i voldsom allergistigning

Maling skyld i voldsom allergistigning Af Stine Ramlyng FOTO: David Askholm Tema Maling skyld i voldsom allergistigning Konserveringsmidlet med det knap så mundrette navn methylisothiazolinone, er skyld i så voldsom en stigning af allergiske

Læs mere

Ren besked. Krop og kemi. - om personlige plejeprodukter. Nr. 3 august 2004

Ren besked. Krop og kemi. - om personlige plejeprodukter. Nr. 3 august 2004 Ren besked Nr. 3 august 2004 Krop og kemi - om personlige plejeprodukter Forord Tandpasta, shampoo, balsam, deodorant, ansigtscreme, bodylotion, læbepomade, læbestift, mascara, solcreme, aftershave, makeupfjerner...

Læs mere

EXOMEGA. Forebyg hudallergi derhjemme på badeværelset. Dokumenteret pleje til tør, irriteret og atopisk hud

EXOMEGA. Forebyg hudallergi derhjemme på badeværelset. Dokumenteret pleje til tør, irriteret og atopisk hud indhold Tema Forebyg hudallergi derhjemme på badeværelset EXOMEGA Dokumenteret pleje til tør, irriteret og atopisk hud Den populære tv-vært Ida Wohlert er både en bevidst forbruger og en mor, der gør alt

Læs mere

kemien i din hverdag Helle Houkjær & Lone Skafte Jespersen SKOLEKONTAKTEN

kemien i din hverdag Helle Houkjær & Lone Skafte Jespersen SKOLEKONTAKTEN kemien i din hverdag Helle Houkjær & Lone Skafte Jespersen SKOLEKONTAKTEN Jeg elsker denne hårlak. Den er bare så ultra strong. Kemiske stoffer de er totalt unødvendige! kemien i din hverdag Hva har det

Læs mere

Børns sikkerhed Sikkerhedsstyrelsen 2006

Børns sikkerhed Sikkerhedsstyrelsen 2006 Børns sikkerhed Børns sikkerhed Sikkerhedsstyrelsen 2006 Tekst: Ernærings- og husholdningsøkonomomer Annelise Bunch og Malene Teller Blume Forbrugerinformationen, februar 2003 Teksten er opdateret af Sikkerhedsstyrelsen,

Læs mere

Børns sikkerhed Sikkerhedsstyrelsen 2012. Januar 2012. Layout: Punch Design. Illustrationer: Lise Andersen, Punch Design

Børns sikkerhed Sikkerhedsstyrelsen 2012. Januar 2012. Layout: Punch Design. Illustrationer: Lise Andersen, Punch Design Børns sikkerhed Børns sikkerhed Sikkerhedsstyrelsen 2012 Januar 2012 Layout: Punch Design Illustrationer: Lise Andersen, Punch Design Tryk: Rosendahls-Schultz Grafisk Forord Pas på ikke pylre I Johannes

Læs mere

kemien Lærervejledning i din hverdag Helle Houkjær & Lone Skafte Jespersen SKOLEKONTAKTEN

kemien Lærervejledning i din hverdag Helle Houkjær & Lone Skafte Jespersen SKOLEKONTAKTEN kemien i din hverdag Helle Houkjær & Lone Skafte Jespersen Lærervejledning SKOLEKONTAKTEN kemien i din hverdag Lærervejledning Jeg elsker denne hårlak. Den er bare så ultra strong. Kemiske stoffer de er

Læs mere

Forord. "Ren besked om Børneudstyr". godt nok har teenagepoder, men hvis opmærksomhed dagligt skærpes af standardiseringsopgaver

Forord. Ren besked om Børneudstyr. godt nok har teenagepoder, men hvis opmærksomhed dagligt skærpes af standardiseringsopgaver Forord Vidste du, at der er farlige phtalater i PVC? Og at PVC fx findes i visse barnevognskalecher og hagesmække? Vidste du, at der er organiske opløsningsmidler i vådservietter? Eller at en gåstol kan

Læs mere

Ren luft til ungerne. Beskyt børn mod tobaksrøg

Ren luft til ungerne. Beskyt børn mod tobaksrøg Ren luft til ungerne Beskyt børn mod tobaksrøg Børn og tobaksrøg I tobaksrøg er der over 4000 kemiske stoffer i form af gasser og ultrafine partikler. Lige efter der er blevet røget, kan man se og lugte

Læs mere

TIL DEN DAGLIGE PLEJE AF DET VIGTIGSTE I DIT LIV

TIL DEN DAGLIGE PLEJE AF DET VIGTIGSTE I DIT LIV TIL DEN DAGLIGE PLEJE AF DET VIGTIGSTE I DIT LIV VI HAR GJORT DET NEMT AT GØRE DET RIGTIGE Som forældre ønsker man, at skabe de bedste vilkår for sine børn. Fra første færd bliver de små påvirket af en

Læs mere

Ren luft til ungerne

Ren luft til ungerne Side 1 af 8 Ren luft Beskyt børn mod passiv rygning Februar 2005. Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse / Design og grafisk tilrettelægning: Alette Bertelsen, Imperiet / Illustrationer: Tove Krebs Lange

Læs mere

RENGØRING. hos dig der er overfølsom

RENGØRING. hos dig der er overfølsom RENGØRING hos dig der er overfølsom FORORD Det er ikke muligt at rengøre sig ud af allergiske problemer, men rengøringen er vigtig, fordi den nedsætter støvmængden og dermed mængden af allergener og irritanter

Læs mere

Hormonforstyrrende stoffer myndighedernes indsats

Hormonforstyrrende stoffer myndighedernes indsats Hormonforstyrrende stoffer myndighedernes indsats Pia Juul Nielsen & Rikke Holmgaard Miljøstyrelsen Kemikalier Temadag, Sundhedsplejersken, 16. juni 2010 1 Oversigt Hvorfor taler vi om hormonforstyrrende

Læs mere

EKSEM EKSEM. og behandling er stort set de samme for alle typer eksem.

EKSEM EKSEM. og behandling er stort set de samme for alle typer eksem. Eksem EKSEM Eksem er en kløende hudlidelse, som kan optræde overalt på kroppen. Det er en slags betændelsestilstand i huden, der ikke skyldes bakterier. Huden bliver rød og hævet, og måske er der små vandblærer.

Læs mere

NOVEMBER 2009 KEMI MILJØ FRISØR SUNDHED SYGDOMME KOSMETIKER FOREBYGGELSE FRISURE KOSMETIK MODE WELLNESS DANSK FRISØR & KOSMETIKER FORBUND

NOVEMBER 2009 KEMI MILJØ FRISØR SUNDHED SYGDOMME KOSMETIKER FOREBYGGELSE FRISURE KOSMETIK MODE WELLNESS DANSK FRISØR & KOSMETIKER FORBUND II NOVEMBER 2009 NR KEMI MILJØ FRISØR SUNDHED SYGDOMME KOSMETIKER FOREBYGGELSE FRISURE KOSMETIK MODE WELLNESS DANSK FRISØR & KOSMETIKER FORBUND 2 Tegning: Jan Kallesen FRISØRFAGET ER I ALT FOR HØJ GRAD

Læs mere

En T-shirts livscyklus

En T-shirts livscyklus En T-shirts livscyklus Når du køber en ny bomulds T-shirt, har den allerede været på en lang rejse og krævet en masse ressourcer. Måske er bomulden, som T-shirten er lavet af, dyrket i Afrika, spundet

Læs mere

Allergi og overfølsomhedssygdomme i dagplejen

Allergi og overfølsomhedssygdomme i dagplejen Allergi og overfølsomhedssygdomme i dagplejen ALLERGI...5 UDVIKLING AF ALLERGI...5 SYMPTOMER...5 ÅRSAGER...5 UNDERSØGELSE...6 INDEKLIMA...7 HUSSTØVMIDER...7 PELSDYR...8 SKIMMELSVAMPE...8 POLLEN...8 POLLEN...9

Læs mere

Babykalenderen. Det første år uge for uge. Din bibel når du får baby. Genialt værktøj til baby-forældre. 30.000 har allerede bogen!

Babykalenderen. Det første år uge for uge. Din bibel når du får baby. Genialt værktøj til baby-forældre. 30.000 har allerede bogen! Babykalenderen Din bibel når du får baby magasinet Mor Genialt værktøj til baby-forældre magasinet Vores Børn Flere end 30.000 har allerede bogen! Se hvorfor Babykalenderen er den mest populære forældrebog

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

AMNING. - en tryg start

AMNING. - en tryg start AMNING - en tryg start Indhold Tillykke med jeres barn 3 Hjælp hinanden 4 Lær barnet at kende 4 Barnets omstilling 5 Depoter med til de første dage 5 Mælken dannes allerede i graviditeten 6 Råmælken 7

Læs mere

SUNDE BØRN Til forældre med børn i alderen 0-3 år

SUNDE BØRN Til forældre med børn i alderen 0-3 år SUNDE BØRN Til forældre med børn i alderen 0-3 år 2015 SUNDE BØRN Til forældre med børn i alderen 0-3 år 2015 SUNDE BØRN Til forældre med børn i alderen 0-3 år Sundhedsstyrelsen, 2015 Du kan frit referere

Læs mere

En sikker start på livet

En sikker start på livet En sikker start på livet Når man som forælder køber baby plejeprodukter eller legetøj, er det sidste, man tænker på, om de indeholder kemikalier, der kan skade deres barn. Men forældre skylder sig selv

Læs mere

Din personlige linseguide

Din personlige linseguide Gode råd om linser: 1. Vælg de linser der er sundest for dine øjne, passer bedst til din døgnrytme, dit arbjde og dine fritidsinteresser. 2. Brug kun anbefalede kontaktlinsevæsker. 3. Genbrug aldrig væsker.

Læs mere

Vinterferie. Julekalender. Julegaveinspiration. Hvilke vitaminer skal børn ha? Jul i en delebørnsfamilie TEMA: Vinterens infektioner kan forebygges

Vinterferie. Julekalender. Julegaveinspiration. Hvilke vitaminer skal børn ha? Jul i en delebørnsfamilie TEMA: Vinterens infektioner kan forebygges NR. 57 OKTOBER/NOVEMBER 2012 12. ÅRGANG GRATIS MAGASIN / UDKOMMER HVER 2. MÅNED Magasinet til børnefamilier GRATIS MAGASIN UDKOMMER HVER 2. MÅNED! Vinterferie Vinterens infektioner kan forebygges Julegaveinspiration

Læs mere

Dorte Fischer Karsten Pers. Til bogen hører nu også:

Dorte Fischer Karsten Pers. Til bogen hører nu også: Dorte Fischer Karsten Pers kalenderen Til bogen hører nu også: Gratis nyhedsmail med aktuelle råd og sæsontips Facebook side med det nyeste fra os samt debat og babysjov Masser af gode links uge for uge

Læs mere

Din guide til amning.

Din guide til amning. AmmeGuiden Din guide til amning. I denne bog finder du svar på mange af de spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med amning af dit lille nye barn. Modermælken er en vigtig ernæringskilde for barnet, og

Læs mere