Tilladelse til regulering af Egtved Å ved udlægning af gydegrus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilladelse til regulering af Egtved Å ved udlægning af gydegrus"

Transkript

1 CPR/CVR: CPR/CVRnr i kontaktformular SVARPOSTKASSE:[4638] SVAREMNE:[13735] DESTINATION:[EBOKSKMDPRINT] POST:[B] FORM:[1 Alm brev duplex S/H] DIALOG[1] Vejle Sportsfiskerforening Att. Ole Damsgaard Grejsdalsvej Vejle ole@vsf-vejle.dk Tilladelse til regulering af Egtved Å ved udlægning af gydegrus Matr. nr.: Adresse 8dd og 9af Egtved By, Egtved Hjelmdrupvej 73, 6040 Egtved Vejle Kommune har den 15. april 2014 modtaget Vejle Sportsfiskerforenings ansøgning om tilladelse til udlægning af gydegrus i Egtved Å. Udlægningen af gydegrus ønskes gennemført i forbindelse med afholdelse af DTU Aquas kursus i vandløbsrestaurering. 24. april 2014 Side: 1/8 Sagsnr.: VML Kontaktperson: Jane Stevnsgaard Rasmussen Lokaltlf.: E-post: JASRA@vejle.dk Her bor vi: Kirketorvet Vejle Udlægning af gydegrus i Egtved Å Vejle Kommune - Landbrug & Vand Kirketorvet Vejle Tlf.: teknikogmiljo@vejle Åbningstider: mandag-onsdag 8-15, torsdag 8-17, fredag 8-14

2 Side: 2/8 Projektet har ikke været i offentlig høring jf. 15 i bekendtgørelse om vandløbsregulering og - restaurering mv. da kommunen har vurderet, at projektet ikke har hverken afvandings- eller miljømæssige konsekvenser. Projektet har været forelagt lodsejer Thomas Erling Johansen, Hjelmdrupvej 73, 6040 Egtved, som skriftligt har givet tilladelse til, at Vejle Sportsfiskerforening udlægger gydegrus på strækningen. Kommunens afgørelse Regulering af vandløb er omfattet af Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning, bilag 2, punkt 11f. Projektet er VVM-screenet, og kommunen har truffet afgørelse om, at en særlig vurdering af virkninger på miljøet fra det ansøgte projekt ikke er nødvendig. Afgørelsen er truffet efter 3 i VVM-bekendtgørelsen. Der meddeles hermed tilladelse efter 3 i bekendtgørelse om vandløbsregulering -og restaurering mv., jf. vandløbslovens 17 samt dispensation fra naturbeskyttelseslovens 65, stk. 3, jf. 3 i lov om naturbeskyttelse på følgende vilkår: 1. Udlægningen af gydegruset skal udføres som beskrevet i ansøgningen og i henhold til de beskrevne dimensioner, gruslagstykkelser og placeringer. 2. Andelen af flint i grusblandingen må højest være 15 %. 3. Gydegruset skal udlægges på steder med passende fald og bredde, således at gydebankerne kan etableres uden at forårsage kraftig opstuvning, og så vanddybden hen over bankerne bliver lav. 4. Eksisterende dræn må ikke hindres frit udløb i forbindelse med udlægningen af gruset. 5. Udlægningen af gruset må foretages i maj-juni Anlægsarbejdet må ikke give anledning til materialeflugt eller anden forurening, der kan skade vandløbet. 7. Evt. ændringer i forhold til projektbeskrivelsen under anlægsperioden skal godkendes af Vejle Kommune inden disse foretages. 8. Vandløbet vedligeholdes så lidt som muligt, men må dog vedligeholdes i tilfælde af, at der opstår uventede problemer med afvanding af arealer uden for projektområdet. 9. Alle udgifter til projektet påhviler ansøger. 10. Vejle Kommune skal underrettes om den endelige placering af gydebankerne. Sagsfremstilling I henhold til bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v. indeholder ansøgningen følgende:

3 Side: 3/8 1) Formål og begrundelse for reguleringen For at sikre en god bestand af ørreder i Egtved Å ønsker Vejle Sportsfiskerforening at udlægge gydegrus over en 100 m lang strækning, hvorved de vilde ørreder får mulighed at gyde naturligt i Egtved Å s øvre løb. Den udklækkede yngel har mulighed for at drifte nedstrøms og fordele sig over en lang strækning hvor der er gode opvækst forhold. Herved opnås der en øget tæthed af ørreder over en lang strækning af Egtved Å s øvre løb som i dag kun har en begrænset bestand af ørreder. 2) Oversigtskort og detailplaner Gydegruset udlægges på strækningen som er vist på kort 3 i ansøgningens bilag. Strækningen er beliggende 200 meter vest for skolestien mellem Ørvigvej og Æblehaven. På dette sted er vandløbet 1,1 m bredt og har en vanddybde på 5-20 cm. Egtved Å har helårlig vandføring og har på dette stræk et godt fald med sandet bund. Der udlægges 15 m³ gydegrus fordelt på 5 gydebanker af 10 m længde og cm tykkelse. Gydebankerne etableres i henhold til DTU Aquas anbefalinger i vejledningen "Sådan laver man gydebanker for laksefisk". Sammensætning af gydegruset er 85 % sten på mm (nøddesten) og 15 % sten på mm (singels + håndsten). 3) Berørte ejendomme Projektet foretages på: Ejerlaug Matr. nr. Ejer Adresse Egtved By, Egtved 8dd og 9af Thomas Erling Johansen Hjelmdrupvej 73, 6040 Egtved 4) Udgifter Udgifter til projektet dækkes af henholdsvis DTU Aqua og med midler fra gruspuljen. 5) Tidsplan for arbejdets udførelse Projektet ønskes gennemført den 24. maj 2014 i forbindelse med DTU Aquas "Kursus i vandløbsrestaurering". Administrationsgrundlag Egtved Å er ifølge gældende landsplandirektiv målsat B1 (gydevandløb for ørreder og andre laksefisk) med krav om faunaklasse 5. Vandløbet er desuden omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Egtved Å er på den pågældende strækning et privat vandløb og er derfor ikke omfattet af et regulativ med bestemmelser om vandløbets dimensioner og vedligeholdelse samt anvendelse.

4 Side: 4/8 Projektområdet ligger ca. 2 km opstrøms Natura2000-område nr Egtved Ådal. Udpegningsgrundlaget for Natura2000-området fremgår af nedenstående tabel. Nr. Habitatområde Kode Udpegningsgrundlag 238 Egtved Ådal 1096 Bæklampret (Lampetra planeri) 1355 Odder (Lutra lutra) 3150 Næringsrige søer og vandhuller med flydeplanter eller store vandaks 3160 Brunvandede søer og vandhuller 3260 Vandløb med vandplanter 4030 Tørre dværgbusksamfund (heder) 5130 Enekrat på heder, overdrev eller skrænter 6210 Overdrev og krat på mere eller mindre kalkholdig bund (*vigtige orkidèlokaliteter) 6230 *Artsrige overdrev eller græsheder på mere eller mindre sur bund 6410 Tidvis våde enge på mager eller kalkrig bund, ofte med blåtop 6430 Bræmmer med høje urter langs vandløb eller skyggende skovbryn 7140 Hængesæk og andre kærsamfund dannet flydende i vand 7220 *Kilder og væld med kalkholdigt(hårdt) vand 7230 Rigkær 9160 Egeskove og blandskove på mere eller mindre rig jordbund 9190 Stilkegeskove og krat på mager sur bund 91D0 91E0 *Skovbevoksede tørvemoser *Elle- og askeskove ved vandløb, søer og væld Udpegningsgrundlag for Natura 2000-område nr. 238 Egtved Ådal Kommunens vurdering Miljømål Tilstanden i vandløbet er senest bedømt til faunaklasse 4 den 16. november 2000 på station Stationen er placeret ca. 80 m nedstrøms projektområdet. Det er kommunens vurdering, at udlægningen af gydegrus vil bidrage positivt i forhold til, at vandløbet på sigt kan opfylde miljømålene på strækningen. Natura2000 og VVM I henhold til 7 i bekendtgørelse om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder (Natura 2000 områder) skal kommunen foretage en vurdering af, om projektet vil påvirke Natura 2000-området væsentligt. Projektområdet ligger ca. 2 km opstrøms Natura2000-område nr Egtved Ådal.

5 Side: 5/8 Da vandløbets afvandingsmæssige egenskaber ikke ændres af projektet, vurderer Vejle Kommune, at udlægningen af gydegruset ikke vil have en negativ påvirkning i habitatområdet. Derfor foretages der ikke en yderligere konsekvensvurdering af projektets indvirkning på Natura 2000-området. Kommunen har ligeledes vurderet, at projektet ikke er VVM-pligtigt. Bilag IV-arter Indenfor en radius af 1-2 km kan der potentielt forefindes markfirben, stor vandsalamander og spidssnudet frø. Kommunen har vurderet, at disse bilag IV-arter ikke bliver påvirket negativt af projektet. Klagevejledning efter vandløbsloven Afgørelsen kan inden 4 uger efter offentliggørelse påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Klageberettiget er: ansøger, enhver, der må antages at have en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, en berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Sportsfiskerforbund. Klagevejledning efter naturbeskyttelsesloven Der kan klages over denne afgørelse inden 4 uger fra offentliggørelsen. Klageberettiget er: adressaten for afgørelsen, ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører, offentlige myndigheder, en berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker, lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen, landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser. Eventuel klage efter vandløbsloven og naturbeskyttelsesloven skal være skriftlig og skal indsendes til Vejle Kommune, Teknik & Miljø inden klagefristens udløb. Vejle Kommune sender klagen videre til Natur- og Miljøklagenævnet med relevante dokumenter i sagen, samt kommunens bemærkninger til klagen. Medmindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet har en klage opsættende virkning. Hvis der er klaget, må tilladelsen således ikke udnyttes.

6 Side: 6/8 Hvis ansøger ikke inden 5 uger efter meddelelse har modtaget besked herfra om, at der er kommet klager, kan tilladelsen udnyttes. Klagevejledning efter VVM-reglerne Der kan klages over denne afgørelse inden 4 uger fra offentliggørelsen. Der kan kun klages over retlige spørgsmål. Klageberettiget er: adressaten for afgørelsen, ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører, kommunen, miljøministeren, enhver, der har en retlig interesse i sagens udfald, en berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker, landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen på betingelse af, at foreningen eller organisationen har vedtægter eller love, som dokumenterer dens formål, og at foreningen eller organisationen repræsenterer mindst 100 medlemmer. Eventuel klage bedes så vidt muligt sendt elektronisk på nmkn@nmkn.dk ellers pr. brev til Naturog Miljøklagenævnet, Rentemestervej 8, 2400 København NV. Ansøger vil få besked, hvis der kommer klager over afgørelsen. En klage over afgørelsen har ikke opsættende virkning med mindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet. Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved en domstol, skal sagen være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt. Hvis afgørelsen påklages, skal sagen være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet foreligger. Offentliggørelse af afgørelsen Tilladelsen offentliggøres på Vejle Kommunes hjemmeside ( Klagefristen udløber den 23. maj 2014 kl. 12. Gebyr for klagesagsbehandling efter vandløbslov, naturbeskyttelseslov og VVM-reglerne Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af en klage, at du indbetaler et klagegebyr, som er fastsat til 500 kr. Nævnet vil efter modtagelse af klagen sende en opkrævning på gebyret. Nævnet vil ikke påbegynde klagebehandlingen, før gebyret er modtaget. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside.

7 Side: 7/8 I øvrigt Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år. Tilladelsen fritager ikke for at søge om tilladelse efter anden lovgivning. Hvis der er spørgsmål til tilladelsen, er du velkommen til at kontakte mig på mail jasra@vejle.dk eller telefon Venlig hilsen Jane Stevnsgaard Rasmussen Bilag: Ansøgning om udlægning af gydegrus i Egtved Å med bilag Bekendtgørelse om vandløbsregulering og -restaurering Bekendtgørelse nr af 11. december 2007 Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Bekendtgørelse nr af 27. december 2013 Vandløbsloven Lov om vandløb, jf. lovbekendtgørelse nr af 30. september 2013 Naturbeskyttelsesloven Lov om naturbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 951 af 3. juli 2013 Bekendtgørelse om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter Bekendtgørelse nr. 408 af 1. maj 2007 Fra den 1. november 2014 bliver Digital Post obligatorisk for alle borgere. Vejle Kommune er i gang med at indføre Digital Post, og vi sender så vidt muligt breve digitalt. Det betyder, at brevtyper, du tidligere har modtaget fra os som fysisk post, nu kan lande i din digitale postkasse. Du kan oprette postkassen allerede i dag se, hvordan du gør på Når du er tilmeldt Digital Post, så husk at tjekke din digitale postkasse, ligesom du også tømmer din fysiske postkasse.

8 Side: 8/8 Kopi til: Thomas Erling Johansen Hjelmdrupvej 73, 6040 Egtved Naturstyrelsen Haraldsgade 53, 2100 København Ø Naturstyrelsen, Trekantsområdet Gjøddinggård, Førstballevej 2, 7183 Randbøl Fiskeridirektoratet, att. Bernt Wind Fiskeriinspektorat Øst Nørrebrogade 141, 7000 Fredericia Danmarks Naturfredningsforening Masnedøgade 20, 2100 København Ø DN Vejle Danmarks Sportsfiskerforbund Skyttevej 4, Vingsted, 7182 Bredsten Danmarks Sportsfiskerforbund Miljøkoordinator Vandområdedistrikt 6, Jan Karnøe Fasanvej 9, 8700 Horsens Danmarks Sportsfiskerforbund Overordnet miljøkoordinator Lars Brinch Thygesen Skyttevej 4, Vingsted, 7182 Bredsten Vejle Sportsfiskerforening Buldalen 13, 7100 Vejle Ferskvandsfiskeriforeningen Friluftsrådet Scandiagade 13, 2450 København SV Friluftsrådet, att. Lone Høgholt Møllehusvej 32, Grejs, 7100 Vejle DOF Vesterbrogade 140, 1620 København V DOF Vejle, att. Jørgen Pagh Tirsbjergvej 36, 7120 Vejle Ø nst@nst.dk tre@nst.dk bpwi@naturerhverv.dk dn@dn.dk dnvejle-sager@dn.dk post@sportsfiskerforbundet.dk jka@sportsfiskerforbundet.dk lbt@sportsfiskerforbundet.dk vsf@vsf-vejle.dk nb@ferskvandsfiskeriforeningen.dk fr@friluftsraadet.dk trekantomraadet@friluftsraadet.dk natur@dof.dk vejle@dof.dk

9 X Egtved Å RIB04170 Ja Ja Matr. Nr.: 8dd og 9af, se kort 2 i vedlagte bilag Ejerlav: Egtved by, Egtved På vejene af Vejle Sportsfiskerforening, Ole Damsgaard ole@vsf-vejle.dk Grejsdalsvej Matr. Nr. 8dd og 9af: Thomas Erling Johansen, Hjelmdrupvej 73, 6040 Egtved

10 For at sikre en god bestand af ørreder i Egtved Å ønsker Vejle Sportsfiskerforening at udlægge gydegrus over en 100 meter lang strækninger, hvorved de vilde ørreder får mulighed at gyde naturligt i Egtved Å s øvre løb. Den udklækkede yngel har mulighed for at drifte nedstrøms og fordele sig over en lang strækning hvor der er gode opvækst forhold. Herved opnås der en øget tæthed af ørreder over en lang strækning af Egtved Å s øvre løb som i dag kun har en begrænset bestand af ørreder. Oversigtkort med angivelse af den berørte strækning er vedlagt ansøgningen, se kort 3 i vedlagte bilag. Strækningerne er beliggende 200 meter vest for skolestien mellem Ørvigvej og Æblehaven og åen er 1,1 meter bred og har en vanddybde på 5-20 cm. Egtved Å har helårlig vandføring og har på dette stræk et godt fald med sandet bund. Der ønskes udlagte 15 m³ gydegrus fordelt på 5 gydebanker af 10 meter længde og cm tykkelse. Gydebankerne etableres i henhold til DTU Aquas anbefalinger i vejledningen "Sådan laver man gydebanker for laksefisk", som kan downloades på Sammensætning af gydegruset er 85 % sten på mm (nøddesten) og 15 % sten på mm (singels + håndsten). Projektet vil ikke have nogen påvirkning af vandstanden og vandføringsevnen opstrøms projektet. Nej. Udgifter til projektet dækkes af henholdsvis DTU Aqua og med midler fra gruspuljen. Projektet ønskes gennemført den 24. maj 2014 i forbindelse med DTU Aquas Kursus i vandløbsrestaurering.

11 Kort 1 Kort 2 Kort 3

12 V5F Å-Udvalget Udlægning af gydegrus i Egtved A Undertegnede lodsejer giver hermed tilladelse til, at Vejle Sportsfiskerforening udlægger gydegrus i Egtved A opstødende til matrikel nr.: 8dd og 9af, Ejerlav Egtved by, Egtved Det påhviler Vejle Sportsfiskerforening at efterlade projektområdet opryddet, og i pæn stand. Egtved den,./, /*r.^t '?.ninr. ",'nt,il'-"' ''!*'/ +'^ T y'^ {' L t Thomas Erling Johansen Hjelmdrupvej Egtved

Tilladelse til restaurering af Amhede Bæk ved udlægning af gydegrus

Tilladelse til restaurering af Amhede Bæk ved udlægning af gydegrus Vejle Sportsfiskerforening Buhldalen 13 7100 Vejle Att: Ole Damsgaard ole@vsf-vejle.dk Tilladelse til restaurering af Amhede Bæk ved udlægning af gydegrus Matr. Nr.: Adresse: 3A AMHEDE GDE., EGTVED 1X

Læs mere

HØRING AF - Tilladelse til restaurering af Jerlev Bæk ved udlægning

HØRING AF - Tilladelse til restaurering af Jerlev Bæk ved udlægning Vejle Sportsfiskerforening Att. Ole Damsgaard Grejsdalsvej 88 7100 Vejle ole@vsf-vejle.dk HØRING AF - Tilladelse til restaurering af Jerlev Bæk ved udlægning af gydegrus Matr. nr.: Adresse 1b, 1c og 16o

Læs mere

Ny midlertidig tilladelse til at benytte en del af Vejle Å i forbindelse med afholdelse af DM i Adventure Race 2017.

Ny midlertidig tilladelse til at benytte en del af Vejle Å i forbindelse med afholdelse af DM i Adventure Race 2017. Team Delta v/thomas Guldmann Dallerupvej 30B 8781 Stenderup thomas@learningbyaction.dk 28-06-2017 Ny midlertidig tilladelse til at benytte en del af Vejle Å i forbindelse med afholdelse af DM i Adventure

Læs mere

Ved brev af den 23. februar 2016 har I søgt om at kunne fortsætte jeres kanoudlejningsvirksomhed

Ved brev af den 23. februar 2016 har I søgt om at kunne fortsætte jeres kanoudlejningsvirksomhed Palle Ørnsholt Jensen Vester Møllevej 7 Rørbæk 7323 Give 07-06-2017 Fornyelse af udlejningstilladelse til Skjern Å Ved brev af den 23. februar 2016 har I søgt om at kunne fortsætte jeres kanoudlejningsvirksomhed

Læs mere

Michelle og Christian Pape Jeppesen. Jellingvej 265, 7100 Vejle. Høringsbrev angående projekt om regulering af privat vandløb

Michelle og Christian Pape Jeppesen. Jellingvej 265, 7100 Vejle. Høringsbrev angående projekt om regulering af privat vandløb Michelle og Christian Pape Jeppesen Jellingvej 265 Høringsbrev angående projekt om regulering af privat vandløb Matr. Nr. 3AE, HOVER BY, HOVER Adresse Jellingvej 265, Vejle Kommune har modtaget et projekt

Læs mere

Høring vedr. regulering af Skærup Å i Peder Breths Parken

Høring vedr. regulering af Skærup Å i Peder Breths Parken Til adresselisten 29-05-2019 Høring vedr. regulering af Skærup Å i Peder Breths Parken Vejle Kommune, Natur & Friluftsliv har søgt om tilladelse til at regulere Skærup Å på en strækning gennem Peder Breths

Læs mere

Tilladelsen har været i offentlig høring i perioden dato til dato. Der er kommet skriftlige indsigelser til reguleringsprojektet fra xxxxx.

Tilladelsen har været i offentlig høring i perioden dato til dato. Der er kommet skriftlige indsigelser til reguleringsprojektet fra xxxxx. Axel Månsson Ejendomme Aps Grarupvej 15 7330 Brande Tilladelse til regulering af Vøvskær Grøft, st. 584-1058 Matr. Nr. 3A SVINDBÆK BY, THYREGOD Adresse: Vejlevej 278, Vejle Kommune har den 16. marts 2018

Læs mere

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ.

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ. xx Afgørelse om nedklassificering af: Gauerslund Grøft St. 0 545 Vejle Kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af de offentlige vandløb. Af planen fremgår det, at Gauerslund Grøft st. 0 545

Læs mere

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ.

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ. xx Afgørelse om nedklassificering af Afløb fra Overgaards Mose st. 0-575 Vejle Kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af de offentlige vandløb. Af planen fremgår det, at Afløb fra Overgaards

Læs mere

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ.

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ. Høring vedr. nedklassificering af: Skelbækken st. 4.470-5.703 Vejle Kommune påtænker, at træffe afgørelse efter vandløbsloven om nedklassificering af en delstrækning af Skelbækken. Vejle kommune har vurderet,

Læs mere

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ.

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ. xx Afgørelse om nedklassificering af en delstrækning i Sønderbæk st. 1.332-4.805 Vejle Kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af de offentlige vandløb. Af planen fremgår det, at Sønderbæk

Læs mere

Tilladelse til regulering af Omme Å ved Langelund

Tilladelse til regulering af Omme Å ved Langelund 1 - TM VML tilladelse til regulering - Omme Å ved Lang Vejle Kommune Natur & Friluftsliv Projekt Kirketorvet 22 7100 Vejle Att. Antony Kougios antko@vejle.dk 4. maj 2017 Tilladelse til regulering af Omme

Læs mere

Viborg Sportsfiskerforening /v Jørgen Buch. Afgørelse om ikke vvm og fremlæggelse af projekt efter vandløbslovens bestemmelser.

Viborg Sportsfiskerforening /v Jørgen Buch. Afgørelse om ikke vvm og fremlæggelse af projekt efter vandløbslovens bestemmelser. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Sportsfiskerforening /v Jørgen Buch naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Afgørelse om ikke vvm og fremlæggelse af projekt efter

Læs mere

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ.

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ. xx Afgørelse om nedklassificering af en delstrækning i Mose-Høll Bækken st. 1.105-2.431 Vejle Kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af de offentlige vandløb. Af planen fremgår det, at Mose-Høll

Læs mere

Drænene etableres som beskrevet i nedenstående projektbeskrivelse.

Drænene etableres som beskrevet i nedenstående projektbeskrivelse. Niels Blem Sørensen Knudsbølvej 36 6064 Jordrup By- og Udviklingsforvaltningen Natur og vand Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310471 E-mail byogudvikling@kolding.dk

Læs mere

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ.

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ. Høring vedr. nedklassificering af: Ulvemose Bæk st. 2.420-6.050 Vejle Kommune påtænker, at træffe afgørelse efter vandløbsloven om nedklassificering af en delstrækning af Ulvemose Bæk st. 2.420-6.050.

Læs mere

REGULERING OG RESTAURERING AF VANDLØB INDBERETTEDE INFORMATIONER

REGULERING OG RESTAURERING AF VANDLØB INDBERETTEDE INFORMATIONER REGULERING OG RESTAURERING AF VANDLØB INDBERETTEDE INFORMATIONER Indberetningsinformation Indberettet af: Link til indberetning: Ole Damsgaard https://indberetning.vejle.dk/indberetning/resume/46703 Dato

Læs mere

Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde i landzone

Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde i landzone Adressat Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde i landzone Vejle Kommune har den 27. marts 2019 modtaget en ansøgning om tilladelse til at etablere et minivådområde i landzone på ejendommen

Læs mere

Hedensted Kommune Teknik og Miljø, Drift og Anlæg Tjørnevej Uldum. Kopi til vedlagt høringsliste

Hedensted Kommune Teknik og Miljø, Drift og Anlæg Tjørnevej Uldum. Kopi til vedlagt høringsliste Hedensted Kommune Teknik og Miljø, Drift og Anlæg Tjørnevej 6 7171 Uldum Kopi til vedlagt høringsliste Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kathrine Mortensen Dir: 79755691 Mob: e-mail: Katrhine.Mortensen

Læs mere

6. ejeren af broen bærer alle følger med hensyn til broen i tilfælde, hvor vandløbet senere skal uddybes, reguleres eller på anden måde ændres.

6. ejeren af broen bærer alle følger med hensyn til broen i tilfælde, hvor vandløbet senere skal uddybes, reguleres eller på anden måde ændres. Varde Kommune Teknik og Miljø Att: Henrik Nonnegård Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Afgørelse om etablering af flydebro i Varde Å Varde Kommune, Teknik og Miljø har d. 4. januar 2018 med

Læs mere

Tilladelse til regulering af Karstofte Å Teknik & Miljø - Landbrug & Vand

Tilladelse til regulering af Karstofte Å Teknik & Miljø - Landbrug & Vand Johannes D. Guldbæk Vestervej 5 7182 Bredsten 13-11-2018 Tilladelse til regulering af Karstofte Å Matr. Nr. 2g, Bølling, Give Adresse: Møllebjergvej 25-28, Give Vejle Kommune har den 11. juli 2018 modtaget

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere en overkørsel over Eltang Bæk, nordvest for Birkemosevej 63

Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere en overkørsel over Eltang Bæk, nordvest for Birkemosevej 63 Nils Ladegaard Birkemosevej 63 6000 Kolding Sendt elektronisk til: nl@birkemosevej63.dk 16. februar 2018 - Sagsnr. 2017/20733 Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til

Læs mere

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup Bo Gundersen Lundevej 19 5882 Vejstrup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om udlægning

Læs mere

Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk

Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk Til Høringsberettigede 9. maj 2018 - Sagsnr. 18/8458 - Løbenr. 102536/18 Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk Kolding Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift på Tingkærvad Dambrug på Dalen 20, 7183 Randbøl

Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift på Tingkærvad Dambrug på Dalen 20, 7183 Randbøl PSVARPOSTKASSE:[4638] SVAREMNE:[13735] DESTINATION:[EBOKSKMDPRINT] POST:[B] FORM:[1 Alm brev duplex S/H] DIALOG[1] Jens A Howard Gejlvangvej 3 6623 Vorbasse Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

senest torsdag d. 14 august 2014 kl

senest torsdag d. 14 august 2014 kl Hedensted Kommune Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Kopi til vedlagte høringsliste Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kathrine Mortensen Dir: 79755691 Mob: e-mail: Kathrine.Mortensen

Læs mere

Kolding Naturskole Ålegården Kolding. Høring om vandløbsrestaurering i Dalby Møllebæk, Seest Mølle Å og Binderup Mølle Å

Kolding Naturskole Ålegården Kolding. Høring om vandløbsrestaurering i Dalby Møllebæk, Seest Mølle Å og Binderup Mølle Å Kolding Naturskole Ålegården 4 6000 Kolding By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Adressat. Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde

Adressat. Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde Adressat Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde Vejle Kommune har den 15. maj 2019 modtaget en ansøgning om tilladelse til at etablere et minivådområde i landzone på ejendommen matr.nr.

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Til berørte lodsejere Dato 7. januar 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til nedlæggelse af gamle dræn og etablering af nye dræn i forbindelse med etablering af Vinge Stationsby

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

Adressat. Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde

Adressat. Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde Adressat Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde Vejle Kommune har den 12. juni 2019 modtaget en ansøgning om tilladelse til at etablere et minivådområde i landzone på ejendommen matr.nr.

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for etablering af cykelstier langs Gjessøvej

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for etablering af cykelstier langs Gjessøvej Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt med mail til: Brita.skovlyst@silkeborg.dk 1. september 2017 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for etablering af cykelstier langs Gjessøvej

Læs mere

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i

Læs mere

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund.

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund. I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej 3 6093 Sjølund. Sendt elektronisk via mail: vejstrupgaardlandbrug@gmail.com 30. august 2019 - Sags nr.: 19/19765 Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

Tilladelse til regulering af vandløb ved Brøndsted Møllevej 103, 7080 Børkop

Tilladelse til regulering af vandløb ved Brøndsted Møllevej 103, 7080 Børkop Mie og Jakob Bjerregaard Brøndsted Møllevej 103 7080 Børkop Tilladelse til regulering af vandløb ved Brøndsted Møllevej 103, 7080 Børkop 24-10-2017 Matr. nr. 17h og 17k Børkop By, Gaurslund Adresse: Brøndsted

Læs mere

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning.

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8159 ngosbl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.10-P19-1-05 Tilladelse til vandløbsrestaurering, Udlægning

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Denne tilladelse er udarbejdet i et samarbejde mellem Vejen og Billund Kommuner. Vejen og Billund Kommune ønsker at udskifte den eksisterende

Læs mere

Vandløbsprojekt med etablering af gydebanker og udlægning af sten og afgravning af høller i Gørløse Å.

Vandløbsprojekt med etablering af gydebanker og udlægning af sten og afgravning af høller i Gørløse Å. Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød By og Miljø Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2143 Fax 7232 3213 lbso@hillerod.dk Sag 219-2015-28906 07. september 2015 Udkast til restaureringstilladelse

Læs mere

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år.

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Kølvrå Bæk og

Læs mere

Tilladelse til at udlægge sten i Vandløb ved Ans

Tilladelse til at udlægge sten i Vandløb ved Ans Silkeborg Kommune Natur og Miljø Att.: Martin Andersen martin.andersen@silkeborg.dk Kun sendt via e-post 20. oktober 2014 Tilladelse til at udlægge sten i Vandløb ved Ans Silkeborg Kommune meddeler i medfør

Læs mere

Miljø og Natur. Carsten Flædekær Langegyde Ebberup. Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st

Miljø og Natur. Carsten Flædekær Langegyde Ebberup. Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st Carsten Flædekær Langegyde 16 5631 Ebberup Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st. 5030-5036. Assens kommune har valgt at fremme en tilladelse om etablering af en ny rørbro i Kærum Å. Rørbroen

Læs mere

Høringsberettigede. Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde

Høringsberettigede. Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde Høringsberettigede Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde Vejle Kommune har den 2. juli 2019 modtaget en ansøgning om tilladelse til at etablere et minivådområde i landzone på ejendommen

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Snedker- og Tømrermester Aage Petersen & Søn Aps v/ Claus Petersen Dybesøvej 39 4581 Rørvig Sendt til info@aagepetersen.dk Den 25. august 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune

Læs mere

Kommunens vurdering Ved regulering af vandløb skal vandløbsmyndigheden vurdere projektet i forhold til vandafledning og miljømæssige forhold.

Kommunens vurdering Ved regulering af vandløb skal vandløbsmyndigheden vurdere projektet i forhold til vandafledning og miljømæssige forhold. Fredericia Spildevand og Energi A/S Røde Banke 16 7000 Fredericia Att.: Max J. Friis 14-11-2017 Sags id.: 17/5883 Sagsbehandler: Thomas Løbner Maigaard Tilladelse til rørlægning af tilløb til Erritsø Bæk

Læs mere

Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st st

Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st st Fiskelauget af 1970 c/o Torben Christensen Hjejlebakken 59 5210 Odense NV 22. marts 2018 Sags id: 18/1722 Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st. 3.755 - st. 3.845 Afgørelse Vandløbsmyndigheden,

Læs mere

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år.

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Karup Å ved

Læs mere

Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg. 19. august 2013

Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg. 19. august 2013 Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 88 10 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse

Læs mere

Godkendelse Hermed meddeles godkendelse til etablering af faunapassage i Maglehøj Bæk på matriklerne 13ad og 34, Lejrskov By, Lejrskov.

Godkendelse Hermed meddeles godkendelse til etablering af faunapassage i Maglehøj Bæk på matriklerne 13ad og 34, Lejrskov By, Lejrskov. Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tilladelse efter vandløbsloven samt dispensation fra naturbeskyttelsesloven til restaurering af nedre del af Maglehøj Bæk mellem jernbanen

Læs mere

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Tilladelse efter vandløbsloven til forlængelse af eksisterende

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb.

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb. Rasmus Lavrsen Bjergvejen 31 5792 Broby E-mail: sussiogbuhl@gmail.com Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 7. september 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Lyby- Grønning Skelgrøft Skive Kommune

Læs mere

At projektet gennemføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet. Etableringen af vandingsstedet må ikke påvirke Odder Ås vandføringsevne.

At projektet gennemføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet. Etableringen af vandingsstedet må ikke påvirke Odder Ås vandføringsevne. Johan Friis Pedersen Bondesvadvej 30 Tvenstrup 8300 Odder Sendt via e-mail: michaelfriisp@gmail.com Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til etablering af vandingssted i Odder Å - matr. 8c

Læs mere

Arne Sloth Nielsen Vagtelvej 27, 2. tv 2000 Frederiksberg. Holger Sloth Nielsen Hans Broges Gade 6, Århus C

Arne Sloth Nielsen Vagtelvej 27, 2. tv 2000 Frederiksberg. Holger Sloth Nielsen Hans Broges Gade 6, Århus C Arne Sloth Nielsen Vagtelvej 27, 2. tv 2000 Frederiksberg Holger Sloth Nielsen Hans Broges Gade 6,2 8000 Århus C Dispensation og tilladelse til retablere et gammelt dambrugsområde og oprense et beskyttet

Læs mere

senest tirsdag d. 2. september 2014 kl

senest tirsdag d. 2. september 2014 kl Hedensted Kommune Teknik og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Kopi til vedlagt høringsliste Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Christian Bruun Bundesen Dir: 79755669 Mob: e-mail: Christian.B.Bundesen

Læs mere

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 Naturcenteret Bytoften 2, 79947421 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter vandløbsloven til omlægning af rørbro i Ralm Bæk. Varde Kommune ønsker

Læs mere

Strækningen reguleres så der etableres tre stryg på en strækning, hvor gyde og opvækst forhold for laks, ørred og stalling i dag er begrænsede.

Strækningen reguleres så der etableres tre stryg på en strækning, hvor gyde og opvækst forhold for laks, ørred og stalling i dag er begrænsede. Logen til havørredens ve og vel Bjarne Jakobsen Niels-Jørgen Østergaard Hvelplund Jacob Hvelplund Jens Risvig Pedersen Poul Erik Dalgaard Johansen Britta Nygaard Villumsen 15-03-2019 Side 1 af 13 Tilladelse

Læs mere

Høringsberettigede. Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde Vestermarksvej 12, 7300 Jelling område 1.

Høringsberettigede. Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde Vestermarksvej 12, 7300 Jelling område 1. Høringsberettigede Høring jf. Vandløbsloven vedr. etablering af minivådområde Vestermarksvej 12, 7300 Jelling område 1. Vejle Kommune har den 12. juni 2019 modtaget en ansøgning om tilladelse til at etablere

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 18-03-2019

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede. Tilladelse til restaurering af Gamby Å. Baggrund:

Til interessenter/klageberettigede. Tilladelse til restaurering af Gamby Å. Baggrund: Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 5. januar 2015 Sagsnummer 480-2014-147831 Dokument nr. 480-2014-998005 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Tlf.

Læs mere

Østjysk Vandløbsrestaureringsforening Byvangen Horsens

Østjysk Vandløbsrestaureringsforening Byvangen Horsens Østjysk Vandløbsrestaureringsforening Byvangen 64 8700 Horsens Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: +4579755669 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.10-G01-1-18 DATO

Læs mere

Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å

Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding 18. juli 2019 - Sagsnr. 19/854 - Løbenr. 173178/19 Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å Ifølge Statens vandområdeplan skal der i vandplan

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

Projektets formål Formålet med projektet er at sikre fortsat adgang til matrikelnummer 13d, Harritslevgård Hgd., Skovby fra Harritslevvej.

Projektets formål Formålet med projektet er at sikre fortsat adgang til matrikelnummer 13d, Harritslevgård Hgd., Skovby fra Harritslevvej. Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Natur og miljø 24. januar 2019 Sagsnummer S2019-424 Dokument nr. D2019-6644 Udkast til vandløbsgodkendelse - Harritslevvej Vandløbsgodkendelse

Læs mere

Dato Sagsbehandler J.nr. 29. januar 2014 klars BYGGERI OG NATUR

Dato Sagsbehandler J.nr. 29. januar 2014 klars BYGGERI OG NATUR Berit Boserup Nakkedamsvej 83 4070 Kirke Hyllinge Dato Sagsbehandler J.nr. 29. januar 2014 klars 019370-2013 BYGGERI OG NATUR Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af 2 mindre vandingsvandhuller

Læs mere

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose Notat Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose behandler en ansøgning om regulering af Lilleå ved etablering af et vandingssted på matr. nr. 5hø, Hinnerup By, Grundfør. Høringsmaterialet

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus Marianne og Morten Gade Birkmosevej 120 9740 Jerslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Kort 1. Rørbroens placering. Pink streg er åbent offentligt vandløb. Blå streg er privat vandløb. Grøn streg er broer eller rørlægninger.

Kort 1. Rørbroens placering. Pink streg er åbent offentligt vandløb. Blå streg er privat vandløb. Grøn streg er broer eller rørlægninger. Hanne Britta Jensen Østerballevej 54 5450 Otterup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse

Læs mere

Miljø og Natur. VVM Der er foretaget en VVM-screening af projektet se vedhæftede screeningsskema.

Miljø og Natur. VVM Der er foretaget en VVM-screening af projektet se vedhæftede screeningsskema. Lisbeth og Henrik Askholm Strandby Skov 15 5683 Haarby Godkendelse vedr. åbning af et privat rørlagt vandløb ved Strandby Skov, Haarby Assens Kommune meddeler hermed godkendelse jf. 16 & 17 i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse efter vandløbsloven til etablering af ny rørbro i Spangebækken

Afgørelse efter vandløbsloven til etablering af ny rørbro i Spangebækken Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter vandløbsloven til etablering af ny rørbro

Læs mere

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet.

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet. Skive Kommune, Park og Vej Gyrovej 5 Att. Jette Sørensen 23. oktober 2017 Tilladelse til fjernelse af bro over Felding Bæk Skive Kommune godkender hermed fjernelse af bro over Felding Bæk i station 858-862

Læs mere

Hanne Britta Jensen Østerballevej Otterup

Hanne Britta Jensen Østerballevej Otterup Hanne Britta Jensen Østerballevej 54 5450 Otterup tommypj@smilemail.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Høring af forslag til reguleringstilladelse af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Høring

Læs mere

Området er beskyttet mose der ønskes afgræsset med kreaturer, og for at sikre afgræsning på begge sider af åen, ønskes der etableret en bro.

Området er beskyttet mose der ønskes afgræsset med kreaturer, og for at sikre afgræsning på begge sider af åen, ønskes der etableret en bro. Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til at etablere kreaturbro over Syltemade Å ved

Læs mere

MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen København K

MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen København K MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen 25 1270 København K By og Miljø Høring af reguleringstilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 3 Regulering af Pøle A st. 2520-2531

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af sandfang i Nygårdsmoseløbet

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af sandfang i Nygårdsmoseløbet Odsherred kommune Vandteam Nyvej 22 4573 Højby 2. august 2018 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af sandfang i Nygårdsmoseløbet _ Odsherred Kommune har udarbejdet et projekt til

Læs mere

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag.

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag. Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Dato: 13-06-2019 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning på, matr. nr. 7 GA, STENDERUP BY, ANSAGER. Ejendommen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 3. august 2016 Tilladelse til omlægning af to rørbroer i Kåstrup Bæk Skive Kommune har den 3. august 2016 i henhold til

Læs mere

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54).

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). Der meddeles hermed godkendelse til omlægningen af regulering af udløbet fra vandløbet Mosevangen (kvl 54)

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til etablering af overkørsel over grøft ved Lærkevænget 1, 4560 Vig

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til etablering af overkørsel over grøft ved Lærkevænget 1, 4560 Vig Ole Risch Christiansen Femte Juni Plads 8,st 2000 Frederiksberg Sendt til: ole.risch@jegocompany.dk Den 27. november 2014 Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til etablering af overkørsel over grøft ved Lærkevænget

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup, Syddjurs Kommune

Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup, Syddjurs Kommune 1 of 5 Jørgen Laursenl dato Brunbakkevej 4 Sagsnr.: 12/26600 8420 Knebel Sagsbehandler: Morten Hundahl Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup,

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til udlægning af sten og grus samt ændring af overkørsel og fjernelse af overkørsel i Grevinge Skov

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til udlægning af sten og grus samt ændring af overkørsel og fjernelse af overkørsel i Grevinge Skov Naturstyrelsen Vestsjælland Mantzhøj Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sj. Sendt til cpo@nst.dk Den 22. september 2015 Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til udlægning af sten og grus samt ændring af overkørsel

Læs mere

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Naturstyrelsen Sønderjylland Felstedvej 14 6300 Gråsten Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Sønderborg Kommune, Vand og Natur, meddeler hermed tilladelse i forbindelse

Læs mere

Vejle Kommune Teknik og Miljø - Vandmiljø Att.: Annette Bonde. Kirketorvet 22, 7100 Vejle. Tilladelse til restaurering af Lønå

Vejle Kommune Teknik og Miljø - Vandmiljø Att.: Annette Bonde. Kirketorvet 22, 7100 Vejle. Tilladelse til restaurering af Lønå Vejle Kommune Teknik og Miljø - Vandmiljø Att.: Annette Bonde Kirketorvet 22 7100 Vejle xx.xx.2018 Tilladelse til restaurering af Lønå Matr. nr.: 5z, 5c, 3al, Dørken By, Thyregod og 4f, 3c, 4o, 3x, 2a,

Læs mere

Lars Oddershede Søgård Mark 3, Nors 7700 Thisted

Lars Oddershede Søgård Mark 3, Nors 7700 Thisted Lars Oddershede Søgård Mark 3, Nors 7700 Thisted Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Tilladelse efter vandløbslovens 17 og 47 til etablering af ny overkørsel over grøft, matr. 6a og 12a, Nors

Læs mere

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni Høring af udkast til reguleringstilladelse af rørlagt privat vandløb ved Uvelse Nord Høring Hillerød Kommune ønsker at fremme projektet om regulering af et rørlagt privat vandløb, og sender hermed projektansøgning

Læs mere

Afgørelse vedr. udskiftning af rørlægning på Vandløb fra Hellegård

Afgørelse vedr. udskiftning af rørlægning på Vandløb fra Hellegård Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge 29. marts 2019 Sagsid: 17/22496 Afdeling: Natur og Miljø Afgørelse vedr. udskiftning af rørlægning på Vandløb fra Hellegård

Læs mere

Der søges desuden om at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inde for 2 år.

Der søges desuden om at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inde for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: Ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Vallerbæk nedstrøms

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Faxe Kommune Center for Teknik og Miljø Frederiksgade 9 4690 Haslev Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum Karin og Niels Guldager Guldagervej 45 Ejersted 9493 Saltum Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Der er udarbejdet en dispensation 23. maj 2014 fra 3 i Lov om naturbeskyttelse, hvor klagefrisen er udløbet.

Der er udarbejdet en dispensation 23. maj 2014 fra 3 i Lov om naturbeskyttelse, hvor klagefrisen er udløbet. Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.10-P20-1-13 Ref.: Ivan Holm Telefon: 99889958 E-mail: cnm@rebild.dk Dato: 13-10-2014

Læs mere

Afgørelse Odder Kommune meddeler hermed tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro og sti langs Odder Å ved Nørregade 59.

Afgørelse Odder Kommune meddeler hermed tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro og sti langs Odder Å ved Nørregade 59. JC Ejendomme Aps Strandvejen 133 8300 Odder Sendt pr. mail: mail@jctegnogbyg.dk Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse efter vandløbsloven. Etablering af bro og sti langs Odder Å Afgørelse Odder

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven).

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Natur & Miljø 9. april 2018 Sagsnummer 480-2018-9362 Dokument nr. 480-2018-107908 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse - Stenbækken Vandløbsgodkendelse og dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast. 3. oktober 2013

Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast. 3. oktober 2013 Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast 3. oktober 2013 Landzonetilladelse til opførelse af en ståhal - Tyvkærvej 33, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse af en stålhal

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Schou, Birkendorf arkitekter ApS Havnegade 4, 1. sal 4300 Holbæk Att: Jens Tolstrup (sendt som e-mail til jens@sb-arkitekter.dk) Den 3. januar 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune

Læs mere

Hedensted Spildevand er bygherre på projektet, hvor udgifterne fordeles 50/50 med Hedensted Kommunes Vej og Park afdeling.

Hedensted Spildevand er bygherre på projektet, hvor udgifterne fordeles 50/50 med Hedensted Kommunes Vej og Park afdeling. HEDENSTED SPILDEVAND A/S Ørumvej 48 8721 Daugård Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bjarne Laursen Dir: +4579755691 Mob: +4551724245 e-mail: Bjarne.Laursen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 1.7.2015

Læs mere

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri.

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri. Alterna Huse Nr. Hostrupvej 20 6230 Rødekro Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-164-12 10-09-2012 Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslinje

Læs mere