- engang havde orkestret et blad der hed OPUS.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- engang havde orkestret et blad der hed OPUS."

Transkript

1 OPUS/ OPUS/ OPUS/ OPUS/ OPUS/ OPUS/ OPUS/ opus/ OPUS/ OPUS - engang havde orkestret et blad der hed OPUS. OPUS udkom med uregelmæssige mellemrum og berettede om hvad der var foregået, fx anmeldelser (dem fik vi mange af dengang!), en interessant henvendelse, et modtaget legat, og hvad der er gang i lige her og nu - og mere løse planer og idéer for orkestret. Dengang foregik naturligvis intet digitalt! Nu har vi en hjemmeside, får prøveplaner, mails etc., men måske er der fortsat bruge for OPUS på vores hjemmeside, så orkestrets medlemmer bedre kan følge med i hvad der sker. Man kunne jo tro at orkestret var tirsdagsprøverne, nogle koncerter, og det var så det! Men der sker faktisk en del bag kulisserne, og det synes vi i bestyrelsen at flere skal vide mere om, så her er en foreløbig rapport. Med tiden kan både navn, udseende, indhold ændres, men et sted skal vi jo begynde. Det bliver så her:

2 OPUS april 2015 I. Hvad er der sket? I forbindelse med Mariehøjcentret er der ved at blive bygget en ny koncertsal i Rudersdal. Nogle fra bestyrelsen vil tirsdag d tage ud for at se hvad der sker og hvordan det kommer til at se ud, få et indtryk af rummet (størrelse, akustik, faciliteter, plads til publikum etc.). Vi skal bl.a. se om det er egnet til vores koncerter. Det vil I høre mere om. II. Hvad skal der ske? Her og nu Lige foreløbig skal vi spille koncert i Tivoli i juni med Erik Jakobsson og Gitta-Maria Sjöberg - jf. prøveplanen på hjemmesiden. Prøve med tutti i midten: Lørdag den 9. maj kl (nærmere info følger ) Koncerter: Onsdag den 10. juni Brønden Fredag den 12. juni Tivoli Efteråret 2015 skal vi spille Bruckners 7. symfoni med dirigenten Kaisa Roose; Kaisa Roose Født: Tallin, Estland DIRIGENT Uddannelse: Diplom som kordirigent fra Musikkonservatoriet i Tallinn, Estland (1992). Dirigentstudier ved DKDM ( ). Debutkoncert med Odense Symfoniorkester (1998). Dirigentkursus hos K. Sanderling, P. Boulez. Væsentligste opgaver: Dirigentopgaver v. bl.a. Sjællands Symfoniorkester, RUO, v. landsdelsorkestrene i Odense, Aalborg, Aarhus, Sønderjyllands Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, National Symfoniorkester fra Estland, Litauen Stats Symfoniorkester, National Symfoniorkester fra Costa Rica, samt Ensemble Figura og Esbjerg Ensemble. Dirigent ved Malmö Musikteater ( ) Dirigent ved Det Kgl. Teater ( ). Priser: Grethe Kolbes Mindelegat (1998). - men der er måske en del der ikke ved at vi skal spille sammen med BYENS SYMFONI Byens Symfoni er det nye navn for Studentermusikforeningens Orkester, som blev stiftet i 1925 og fik sin navneændring i maj I dag er orkesteret et selvstændigt amatørsymfoniorkester med ca. 50 aktive medlemmer.

3 - fordi værket stiller helt specielle krav til orkestrets størrelse og besætning. BYENS SYMFONI har prøvedag mandag, og AS har - som bekendt - tirsdag. De to orkestre øver parallelt på hver sin prøvedag med samme dirigent. Da Kaisa Roose skal nedkomme med barn nr. 2 i september, begynder hun først prøvearbejdet fra oktober. Fra vores første prøvedag d. 25. august 2015 og til oktober har vi skaffet en dygtig suppleant. Han hedder Vincenzo M.J.Milletari (men er meget fredelig!); elev af og kraftig anbefalet af Giordano Bellincampi. Der bliver mulighed for (frivilligt) at deltage i nogle mandagsprøver, og til sidst skal vi selvfølgelig have fælles prøver: tirsdag d. 3. og mandag d. 9. november; det vil - som altid - fremgå af de sædvanlige prøveplaner på hjemmesiden. Der bliver to koncerter, hhv. d. 14. og 15. november. De to koncerter skal spilles i dels Espergærde Gymnasium, dels i Nærum Gymnasium. Det er endnu ikke endeligt besluttet hvilken af dagene der skal spilles hvor. Nytårskoncerten 2016 finder sted d. 13. januar, enten i Nærum eller i den nye koncertsal i Mariehøjcentret. Vi har planlagt et overordnet tema: Valsetoner. Anne Margrethe Dahl og Frans Rasmussen Vi har fået en aftale i stand med Anne Margrethe Dahl som sangsolist (orkestrets gamle koncertmester, dengang hun var violinist!) og gemalen Frans Rasmussen som causerende dirigent og leder af slagets gang; det skal være festligt og fejende med store skrud og champagne som sidst. Musikskoleeleverne deltager i dele af numrene. Prøvestart på Nytårsprojektet: 17. november. Forår 2016 har vi planlagt et fransk program med Denis Segond som dirigent og Marianna Shirinyan som solist. Repertoiret bliver formentlig: Ouverturen til Candide Ravels klaverkoncert ('venstrehåndskoncerten') Debussy La Mer - og vi planlægger en eller to koncerter i starten af april 2016.

4 Og endelig er der ved at komme styr på Finlandsturnéen. Her er hvad der foreløbig ligger nogenlunde fast: Medvirkende: Dirigent: Christian Øland Solist: Gunvor Sihm Orkester: KUSO og Amatørsymfonikerne Carl Nielsen 151 Jubilæumsturné 2016 KUSO er et klassisk amatørorkester for unge mellem år, hvoraf langt de fleste er studerende. Hvorfor ikke 'bare os selv'? Vi er interesserede i at etablere kontakt til et ungt venskabsorkester. Ikke et ondt ord om alt det grå guld i orkestret; men det er en god idé at invitere dygtige unge musikere, der jo ikke bliver ved med at være helt så unge, til at kende og spille med amatørsymfonikerne. Og det er vigtigt at vi er et stort og fuldt besat orkester på en turné til Finland med et så krævende program. Rejseudvalget består af: Lise Bache (rejse) og Jens Risbo (fund raising og koncertplanlægning) samt to unge medlemmer fra KUSO. Program: Carl Nielsen Carl Nielsen Carl Nielsen En Sagadrøm Violinkoncert 4. Symfoni, Det uudslukkelige Koncept: 4 koncerter: 1 før afrejse, 2 i Finland og 1 kulminationskoncert i Tivoli (om guderne og Koppel vil). Rejse: 5 dage (men i alt 3 hverdage for at spare ferie). Vi vil prøve at komprimere forløbet ved at afholde DK-koncerter tæt på afrejse og hjemkomst, men de endelige koncertdatoer er endnu ikke bekræftede af koncertsteder. Vi sigter mod en koncert i klippekirken i Helsinki og en koncert uden for Helsinki (fx i Tampere med mulighed for sauna og badning). Uge 26: koncert i Brønden (evt. d. 30.juni 2016) Lørdag Afrejse med Fly (Rejseform bekræftes) til Helsinki.

5 2 koncerter i Finland (Helsinki og Tampere) + tid til oplevelser. Onsdag Hjemrejse om aftenen Koncert i Tivoli i weekenden efter hjemkomsten Hvorfor i alverden 151? Særmeddelelse til de mere nørdede: 151 er et smukt tal: Palindromtal (symmetrisk) og primtal (ikke sammensat). Derfor fejres 151 års fødselsdag! III. Løse planer og idéer Gode forslag til repertoire, dirigenter, projekter eller andet Vi har tidligere efterlyst forslag fra orkestrets medlemmer til vores hovedfunktion: at spille musik. Det gør vi fortsat! Gode prøver - sløve pauser Vi er en del der synes at prøverne er gode, men at pausen er usocial og ufestlig. Vi vil meget gerne have idéer, forslag og bidrag til en bedre oplevelse. Fx kunne man forestille sig at der var en der kom og fortalte spændende om den musik vi skal opføre, om historier fra orkestrets liv - man kunne forestille sig at fx de forskellige instrumentgrupper skiftedes til at medbringe lækre boller el. lign. - ligesom de er så gode til det i korene! Vores navn... Rudersdalsymfonikerne????????????? Der kan siges meget godt om vores navn; som vi skiftede til for læææænge siden, da orkestret af indlysende grunde ikke længere svarede til den oprindelige betegnelse: Musik og Ungdoms Orkester. Vi er stolte af at være 'gode amatører'. Vi har accepteret i forbindelse med lokale arrangementer i Rudersdal at spille under navnet Rudersdalsymfonikerne (svarende til Rudersdalstrygerne, Rudersdalkoret etc.) - for at markere vores lokale forankring (med de fordele der følger dermed). amatør kommer - som bekendt af fransk amateur fra latin amator, af amare 'elske' Betegner (ifølge Wikipedia)

6 1. person der udøver en aktivitet, fx sport, kunst eller videnskab, i sin fritid snarere end som erhverv (fx 'de glade amatører') 2. person der udøver en aktivitet på en klodset eller ukyndig måde SYNONYM dilettant (fx 'rene amatører', 'Han forsikrede så, at de ikke ville bære sig ad som idioter eller amatører' FrJens84) - eller Den Danske Ordbog: 1) neutral betegnelse for en person, der udfører noget uden at være uddannet til det. 2) Hædersbetegnelse for en lidenskabeligt engageret person, der lægger gode kræfter i noget uden at påberåbe sig professionel kunnen og ambition. 3) Skældsord for en ukvalificeret person, der uden selvkritik udfører et arbejde dårligt og derved forringer en professions omdømme; også kaldet dilettant. Men det er ved at blive udbredt at et orkester kan optræde under forskellige navne, fx Sjællands Symfoniorkester/Tivolis Symfoniorkester/Copenhagen Phil. Flere har rejst spørgsmålet om vi evt. skulle finde et navn der virkede mindre diskvalificerende, når vi fx spiller i udlandet? Vi efterlyser en diskussion og evt. gode forslag. Vores hjemmeside Flere har efterlyst en lidt mere sprælsk hjemmeside. Der er ikke noget i vejen med de glimrende informationer vi løbende opdateres med. Men hvis vi skal appellere til yngre talentfulde musikere o- og dermed sikre orkestrets overlevelse på længere sigt - så skulle vi måske arbejde med at gøre hjemmesiden mere indbydende, fx ved at opdatere vores aktiviteter for også andre end medlemmer. Foreløbig er vi gået i tænkeboks - men vi vil meget gerne have konstruktive idéer og forslag fra orkestrets medlemmer. Hvad er forskellen mellem en violin og en bratsch? En bratsch brænder længere.

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

SYMFO-NYT AALBORG SYMFONIORKESTERS VENNER

SYMFO-NYT AALBORG SYMFONIORKESTERS VENNER SYMFO-NYT AALBORG SYMFONIORKESTERS VENNER 16. årgang Nr. 1 Marts 2007 Symfo - Nyt er medlemsblad for foreningen Aalborg Symfoniorkesters Venner Redaktion: Kirsten M. Borup og Ellen Bruun (ansv. for dette

Læs mere

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Om Sibelius Akademiet Læs side 12 59 FORÅR 2015 Interview med tre dirigenter med hver sit ungdomsensemble Læs side 6 Carl Nielsen som dirigent Generalforsamling

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET Glædelig jul FRA FAMILIEN NEBEL I HOLSTEBRO BRYLLUP EN FANTASTISK DAG, AT TÆNKE TILBAGE PÅ NYT HUS ANNA ANCHERS VEJ 138 I HOLSTEBRO INGEN KRÆFT VI HAR MEGET AT TAKKE GUD FOR JULEKORTET Kære familie og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nyt om Idre Fjäll. Indbydelse til juletræsfest

Indholdsfortegnelse. Nyt om Idre Fjäll. Indbydelse til juletræsfest Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 7: side 10: side 11: side 12: side 13: Keld har ordet Siden sidst Kalenderen Nyt om Idre Fjäll Mere siden sidst Nyt fra Klubben Evakueringsøvelse

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

Nyt i kirken: A-gudstjenester. SommerLight. gudstjenste

Nyt i kirken: A-gudstjenester. SommerLight. gudstjenste Vil gerne gøre en forskel INTERVIEW: SIDE 4 Klyngesøndag i efteråret ANDERLEDES: SIDE 6 SommerLight Nyt i kirken: A-gudstjenester gudstjenste GUDSTJENSTE: GRILL: SIDE SIDE 7 7 Masser af gode tilbud AKTVITETER:

Læs mere

kapelmesteren Dansk Kapelmesterforening fylder 75 år d. 21. december

kapelmesteren Dansk Kapelmesterforening fylder 75 år d. 21. december Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening kapelmesteren Dansk Kapelmesterforening fylder 75 år d. 21. december Det fejres med et festligt jule-jubilæumsarrangement fredag d. 21. december kl. 17.00 i Grilleriet

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Statusrapport vedr. dialogmøder og rådgivning for brugere og pårørende med tilknytning til Psykiatrien i Odder Kommune 2011

Statusrapport vedr. dialogmøder og rådgivning for brugere og pårørende med tilknytning til Psykiatrien i Odder Kommune 2011 Statusrapport vedr. dialogmøder og rådgivning for brugere og pårørende med tilknytning til Psykiatrien i Odder Kommune 2011 Odder projektet fortsætter i 2011 Siden 2007 har SINDs Pårørenderådgivning og

Læs mere

Bethesda. Program juli -oktober 2013 Hvem er IMU? Et kig ind i et ungt fællesskab Staffetten med Michael Reckweg. Ny mandeklub Logen.

Bethesda. Program juli -oktober 2013 Hvem er IMU? Et kig ind i et ungt fællesskab Staffetten med Michael Reckweg. Ny mandeklub Logen. juli 2013 Bethesda Aalborg Indre missions hus Program juli -oktober 2013 Hvem er IMU? Et kig ind i et ungt fællesskab Staffetten med Michael Reckweg Ny mandeklub Logen Lederen Når dette blad udkommer,

Læs mere

UDKAST TIL ÅRSMØDET DEN 24. APRIL 2013

UDKAST TIL ÅRSMØDET DEN 24. APRIL 2013 L A N D S D E L S O R K E S T E R F O R E N I N G E N C L A U S B E R G S G A D E 9 5 0 0 0 O D E N S E C E - M A I L : L O F @ S Y M P H O N Y. D K W W W. S Y M P H O N Y. D K L A N D S D E L S O R K

Læs mere

Juli 2004 nummer 30 Årgang 12

Juli 2004 nummer 30 Årgang 12 Juli 2004 nummer 30 Årgang 12 Nyt fra redaktionen. Så lykkedes det. Et år, hvor medlemsbladet udkom hele 4 gange. Det er en dejlig fornemmelse at sidde med. Det er meget lang tid siden, jeg har kunnet

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

Hvor går musikskoleeleverne hen, når de går ud

Hvor går musikskoleeleverne hen, når de går ud Hvor går musikskoleeleverne hen, når de går ud En analyse af hvor de unge, der forlader musikskolerne med musikalske færdigheder på et orkesterinstrument, fortsætter deres musikudøvelse, eller hvorfor

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød)

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Jeg er overordnet tilfreds, men mangler at man kan kontakte en der ved noget om kommende events. Er taget til efterretning

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

Dalby og Stubberup sogne

Dalby og Stubberup sogne Dalby og Stubberup sogne www.dalby-stubberupkirker.dk 57. årgang Nr. 4 September oktober november 2014 Velkommen til vores nye organist, Martin Høier Fredag d. 1. august tiltrådte Martin Høier som organist

Læs mere

Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009

Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009 Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009 Skal man sætte en overskrift på skoleåret 2008-2009 kunne det fint være SAMARBEJDE. Overskriften dækker både over det vigtige daglige samarbejde mellem

Læs mere

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN 1 INDLEDNING Som bekendt skal I snart igennem en større renovering af jeres afdeling. Denne lille folder er lavet til jer, Ryhavens beboere, i forbindelse med informationsmødet,

Læs mere

Indholdsfortegnelse! Bane- og materieludvalget 22 Husorden 23 Venskab kammeratskab hygge 24 Klubbens bestyrelse 26

Indholdsfortegnelse! Bane- og materieludvalget 22 Husorden 23 Venskab kammeratskab hygge 24 Klubbens bestyrelse 26 FTK Marts 2012 2 Indholdsfortegnelse! Formanden har ordet! 3 Informationshjørnet! 8 Sæsonprogram TRÆNING! 10 Sæsonprogram HOLDKAMPE 11 Standerhejsning 13 Juniorafdelingen 14 Sæsonprogram ARRANGEMENTER

Læs mere

Nyt fra Projekt Mere Naboskab

Nyt fra Projekt Mere Naboskab Nyt fra Projekt Mere Naboskab Nyhedsbrev 1. udgave, 2. årgang Marts 2014 I dette nummer kan du læse om alle de spændende tiltag, der for tiden blomstrer op i Holluf Pile: Aftengågruppe fredagscykelture

Læs mere

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG Efterskoler deltager på Frivillig Fredag FRIVILLIG FREDAG OG EFTERSKOLERNE Hvert år, den sidste fredag i september fejres Frivillig Fredag, Danmarks nationale Frivillighedsdag

Læs mere

kapelmesteren Y E T J Shakespeare som musikdramatiker Lederkursus Cotignac Konkurrence om Trykfejl Hvad er en jazzkapelmester

kapelmesteren Y E T J Shakespeare som musikdramatiker Lederkursus Cotignac Konkurrence om Trykfejl Hvad er en jazzkapelmester kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Lederkursus i Cotignac Læs side 10 57 SOMMER 2014 Shakespeare som musikdramatiker Læs side 15 Konkurrence om Trykfejl F Læs side 5 R Hvad er en jazzkapelmester

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Velkommen tilbage fra en velfortjent sommerferie. Vi håber I alle har haft en begivenhedsrig ferie med vellykkede sommerlejre for store og

Læs mere