FlexNyt. Gode bøffer kan reducere dit blodtryk. Tjek om din stald og dit foder er frostsikret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FlexNyt. Gode bøffer kan reducere dit blodtryk. Tjek om din stald og dit foder er frostsikret"

Transkript

1 FlexNyt Indhold Gode bøffer kan reducere dit blodtryk Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Vand og foder til heste Har du modtaget breve om reduktion af støtte? Ingen selvangivelse for indberetning af gødningsregnskab Hvornår skal offentlige vandløb grødeskæres? Ønsk dig en vækstlampe i julegave Husk blodprøvning af kvieejendomme for salmonella Tilmeld dig plantekongressen nu Tak for i år! FlexNyt ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Tak for et godt samarbejde i FlexNyt holder nu juleferie og er tilbage i januar Mad Gode bøffer kan reducere dit blodtryk Ny forskning viser, at kød, der er modnet, udvikler peptider, der virker blodtryksregulerende. Det kan potentielt bane vej for udvikling af ny medicin. Modningen af kødet betyder nemlig, at der udvikles antioxidanter og peptider, der kan være med til at reducere blodtrykket. De opsigtsvækkende resultater er fundet i et nyt ph.d.-projekt udført ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. De gavnlige, blodtryksregulerende peptider findes også i mange andre fødevarer, men dét, at de findes i kød, er ekstra interessant, da disse peptider findes i kødets bindevæv, som er et spildprodukt på slagterierne. Hvis man finder en metode til at indsamle spildmaterialet fra slagterierne og kan udvinde de gavnlige peptider, kan de måske i fremtiden anvendes til medicin. Ph.d.-projektet bygger alene på forsøg i laboratorier og er således ikke testet på mennesker eller dyr. Læs mere og se nyhedsklip på Kilde: Ny kvægforskning nr. 5 november Info Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Selv om det har været et mildt efterår, kan det hurtigt blive en træls vinter. Så derfor tjek, at vandforsyningen er nogenlunde frostsikker husk også de evt. nye rør, som du satte op i foråret og sommeren det er ikke sikkert, at de er frostsikrede. Det milde vejr og den megen regn har også givet meget mudder og pladder. Husk at få det fjernet fra porte og døre, inden det begynder at fryse. Der er ikke noget, der er mere træls, end porte der ikke kan åbnes, fordi jorden er frossen! Det har nogle år betydet, at trillebøren skulle findes frem for at klare den daglige fodring, og så kan det blive en rigtig lang vinter.

2 Få også jævnet veje og pladser ved foderpladser og foderstakke. Alt for store huller kan brække en frontlæsser med en balle ensilage for enden. Undgå også at fodre med alt for koldt foder. Der er ingen dyr, der bryder sig om koldt foder eller for den sags skyld kan tåle det. Drøvtyggere (kvæg, får og geder) kan blive direkte syge af det! Koldt foder kan angiveligt være medvirkende til kolik hos heste. Det er især et problem med våde fodermidler som meget våd ensilage, kartoffelpulp, kartofler, roer og selvfølgelig andre rodfrugter. Det kan i meget hård frost være nødvendigt at sætte foderet ind 1 2 dage, før det skal bruges. Husk også frostsikring af traktorer, sprøjter og vandingsmaskiner. Heste Vand og foder til heste Sørg for, at dine heste drikker tilstrækkeligt med vand. Nogle heste kan godt vænne sig til at drikke for lidt. Hvis de drikker for lidt, vil det gå ud over tarmbevægelserne, og foderet vil derfor stoppe op i tarmen. Det kan resultere i kolik. En hest har et vandbehov på 5 7 l pr. 100 kg legemsvægt. Vandbehovet vil dog i nogen grad være afhængig af, hvad der er i øvrigt fodres med. Fodres der med forholdsvis fugtigt foder, vil vandbehovet være mindre. Hvis hestene drikker for lidt, vil det som regel kunne ses på hestepærerne, som bliver tørre og smuldrende. Prøv evt. at vande med spand et par dage. Det kan også skyldes, at vandkopperne giver for lidt. En vandkop skal give mindst 10 l pr. min ellers bliver heste nemt træt af at vente og får derfor for lidt vand. Info Har du modtaget breve om reduktion af støtte? Den 2. december begyndte udbetalingen af landbrugsstøtte for ansøgningsåret 2016, og siden har mange landmænd modtaget et eller flere breve om, at de får reduceret deres støtte. Dette kan skyldes, at der bliver opkrævet finansiel disciplin for ansøgningsåret Hvad er finansiel disciplin? Hvert år går en del af landmændenes direkte støtte til EU s krisereserve, dog kun penge fra støttebeløb, der overstiger kr. det år. I 2016 trækkes 1,35 % af støtten. Krisereserven i 2015 blev ikke brugt, og derfor tilbagebetales 1,38 %. Netto får du altså øget årets udbetaling med 0,03 % på grund af reguleringen. Hvis du vil se, hvad du reelt får udbetalt, så kig i den udbetalingsspecifikation (Udbetaling af landbrugsstøtte for ansøgningsåret 2016), som du enten har modtaget eller modtager i disse dage. På den sidste side kan du i feltet Samlet beregnet støtte se, hvilket beløb du får udbetalt.

3 Ingen selvangivelse for indberetning af gødningsregnskab Har du under 10 ha jord, modtager du ikke husdyrgødning, og har du indberettet et udfyldt Gødningskvote- og Efterafgrødeskema i Tast selv-service, vil du ikke længere modtage en selvangivelse i forbindelse med indkaldelse af gødningsregnskabet. NaturErhvervstyrelsen har hidtil sendt selvangivelser til en mindre gruppe jordbrugere i forbindelse med indkaldelsen af gødningsregnskab, men der er i de senere år sket et fald i brugen af selvangivelser. Det skyldes de mange særordninger i gødningsregnskabet, som betyder, at alle de nødvendige oplysninger til selvangivelsen kun kendes for et mindre antal jordbrugere. NaturErhvervstyrelsen sender derfor ikke længere selvangivelser i forbindelse med indkaldelsen af gødningsregnskab. Hvis du er tilmeldt Register for Gødningsregnskab, har du pligt til årligt at indberette dit gødningsregnskab, også selvom du ikke længere modtager en selvangivelse. Hvornår skal offentlige vandløb grødeskæres? Som følge af ændrede klimaforhold oplever vi i dag til tider kraftige nedbørsmængder, hvilket giver øget fokus på vandløbenes vandføringsevne. Vandføringsevnen kan bl.a. forbedres ved at skære planterne i vandløbene bort, da planterne stuver vand. Planterne bremser vandets frie løb og får vandstanden til at stige. Kommunerne har som vandløbsmyndighed pligt til at foretage grødeskæring af offentlige vandløb for at sikre deres vandføringsevne. Hyppigheden og tidspunktet for grødeskæring skal fastsættes ved regulativ. Vandløbsloven siger i 27 og 12 Vandløbslovens 27 Vandløb skal vedligeholdes således, at det enkelte vandløbs skikkelse eller vandføringsevne ikke ændres, medmindre andet er fastsat i regulativet, jf. 12, stk. 4, eller i afgørelse efter 36 a, stk. 1. Stk. 2. Grødevæksten i vandløbene kan begrænses ved mekaniske metoder som grødeskæring, opgravning og lignende eller ved biologiske metoder som etablering af skyggegivende vegetation på vandløbets bredder. Stk. 3. Afskåret grøde skal optages, medmindre grøden ikke er til skade for vandløbet eller det vandområde, vandløbet udmunder i. Stk. 4. Slam, grøde og andet, der ophobes ved stemmeværker eller andre anlæg, må ikke videreføres til skade for vandløbet eller for det vandområde, vandløbet udmunder i. Vandløbsmyndigheden kan fastsætte nærmere bestemmelse herom. Vandløbslovens 12 For offentligt vandløb udarbejder vandløbsmyndigheden et regulativ, som foruden en tydelig betegnelse af vandløbet skal indeholde bestemmelser om: 1) vandløbets skikkelse eller vandføringsevne, 2) vandløbets vedligeholdelse, jf. stk. 4 og kapitel 7, 3) ændringer i retten til sejlads, jf. 4, stk. 3, 4) restaureringsforanstaltninger, jf. kapitel 8, og 5) beslutninger om friholdelse af arealer langs vandløb, jf. 69. Kilde:

4 Have Ønsk dig en vækstlampe i julegave Inden du ser sig om, er det tid til at så chili og tomater. Problemet er, at når det egentlig er tiden at så, så er der for lidt lys. Derfor bliver planterne tit lange og ranglede. Det kan du i nogen grad undgå ved at investere i en vækstlampe eller en grolampe, som den også kaldes. De mindste koster omkring 50 kr., de største flere tusinde kr. Af energimæssige årsager er det bedst at købe en LED-pære. En pære på omkring 15 W vil være nok til en alm selvforsyning. Pæren skal være tændt i ca. 16 timer i starten. Fordelen ved LED-pærer er også, at de ikke udvikler så meget varme, som en almindelig glødepære gør. Derved undgår du, at planterne bliver kogt under lyset. Vækstpæren udsender lyserødt og blåt lys. Det blå lys bruger planterne til at producere chlorofyl. Effekten af det blå lys er stærke planter med sunde og stærke stængler og blade. Hvis planterne ser lidt slatne ud eller mister den grønne farve på bladene, er det sandsynligt, at planten ikke får tilstrækkeligt blåt lys. Det røde lys bruger planterne til blomstring og frugtsætning. Effekten af det røde lys er blomstring. Sætter planterne ikke blomst, kan det meget vel skyldes manglende rødt lys. Derfor kan du måske ønske dig to vækstlamper, én med blåt lys og én med både blåt og rødt lys. Man giver så blåt lys de første par måneder af planternes levetid. Det giver kompakte planter med masser af bladmasse, og planten forsøger ikke at sætte blomst og frugt. Måske skal du bare ønske dig en pære med både blåt og rødt lys i starten. En vækstlampe udsender et grimt lilla lys set med det menneskelige øje. Derfor er det en fordel ikke at spire planter i det rum, du opholder dig meget i. Kvæg Husk blodprøvning af kvieejendomme for salmonella Ifølge bekendtgørelsen om Salmonella hos kvæg m.m. er der pligt til at få blodprøvet kvier i opdræt på separate ejendomme i det højprævalente område. Blodprøverne skal tages på alle kvieejendomme uanset salmonellaniveau. Prøverne skal udtages af kvier, der er indsat indenfor de seneste to måneder. Hvis ejendommen kun modtager dyr fra én besætning (kvieopdræt), skal der udtages otte blodprøver én gang årligt. Kvieejendomme, der modtager dyr fra flere forskellige besætninger (kviehoteller), skal udtage otte blodprøver to gange årligt. Blodprøverne skal tages med et interval på mindst fem måneder og højst otte måneder. Blodprøvekravet gælder også for kvieejendomme i det lavprævalente område, der modtager dyr fra det højprævalente område i henhold til en pasningsaftale. I sidstnævnte tilfælde skal der udtages prøver to gange årligt. Hvis der er indsat mindre end otte dyr indenfor de seneste to måneder, kan supplerende prøver udtages af tidligere indsatte dyr. Arrangementer Tilmeld dig plantekongressen nu Du kan blandt andet høre om insekter, muslinger og søstjerner som nye proteinkilder. Nye proteinkilder begynder at dukke op som alternativ til soja. Insekter og "blå" protein fra havet kan bruges til foder og fødevarer. I sessionen får du lejlighed til at se og smage på fremtidens protein. Der er også mulighed for at høre om Urban farming i stor skala. Tilmeld dig på Artiklerne er udarbejdet i samarbejde med medarbejdere i LMO partner i Dansk Landbrugsrådgivning. Dette FlexNyt er udgivet tirsdag i den angivne uge. Ønsker du oplysninger om indholdet i FlexNyt, er du velkommen til at kontakte din rådgiver eller Jan Ovesen, tlf eller på jov@agrinord.dk

5 Har du en gulpladebil og ligger den i virksomhedsordningen? Af Lone Hauge, SEGES Reglerne for, hvornår du bliver anset for at have kørt privat i en gulpladebil, er ikke enkle og overskuelige. Du bør derfor kende svarene på spørgsmål som: Hvem skal bevise hvad? Hvornår er en bil specialindrettet? Og hvilke konsekvenser har det, hvis jeg bruger bilen privat? Hvem skal bevise hvad? For en række år siden blev bevisbyrdereglerne ændret for kørsel i biler på gule plader, hvor eje-ren ikke har privatbenyttelsesafgift. Der blev ind-ført en såkaldt formodningsregel, der betyder, at SKAT skal bevise, at ejeren af en gulpladebil, kører privat i bilen. Formodningen er, at når der ikke er betalt privatbenyttelsesafgift på bilen, køres der kun erhvervsmæssigt i bilen. Ejeren skal altså populært sagt snuppes med fingrene nede i kagedåsen SKAT eller politiet skal stoppe bilen på et tidspunkt, hvor ejeren kører privat i bilen. Det lyder jo ganske betagende, men i virkelighe-dens verden, er det ikke helt så enkelt som det lyder, for hvornår er der så tale om privat kørsel? Kørsel i biler som ikke er specialindrettede Hvis din bil på gule plader er et alternativ til en privat bil, fordi den ikke er indrettet med henblik på et særligt erhverv eller lignende, viser udviklin-gen i domstolenes praksis, at der ikke skal ret meget til, før SKAT har løftet bevisbyrden for, at bilen er benyttet til privat kørsel. Det fremgår blandt andet af en dom fra Østre Landsret fra 30. maj I den sag blev en skat-teyder anset for at have kørt privat i en gulplade-bil, som ikke var specialindrettet, fordi der lå en pakke bleer, nogle morgenmadsprodukter og en flaske flydende vaskemiddel på forsædet af bilen. Konsekvensen af at benytte bilen privat Hvis der er tale om en bil på indtil 3 tons, og momsen på bilen blev afløftet ved købet, skal du tilbagebetale den moms, der blev afløftet ved køb af bilen. Hvis du anvender virksomhedsordningen, skal du beskattes af fri bil. Fri bil beregnes forenklet med 25 % af bilens købspris indtil kr. og 20 % af resten. Mindsteværdien er dog altid 25 % af kr. uanset, om bilens købspris er lavere. Når bilen er i virksomhedsordningen, kan du trække alle bilens driftsudgifter fra, selvom du også benytter bilen til privat kørsel. Der vil ske beskatning af fri bil i hele den periode, du har ejet bilen, hvis SKAT afgør, at du benytter bilen privat. SKAT kan dog som hovedregel kun ændre din indkomst for de seneste 3 år. Dagsbeviser Hvis du har brug for at køre privat i en gulpladebil, kan du købe et såkaldt dagsbevis. Hvis du har afløftet momsen på bilen, koster et dagsbevis for en bil med en totalvægt på maks. 3 ton 225 kr. Du kan købe 20 dagsbeviser pr. bil pr. år. Når du har købt et dagsbevis, må du køre privat i bilen, uden at det har moms- og skattemæssige konse-kvenser. Hvis en af dine ansatte har brug for at låne din gulpladebil til privat brug, kan han også købe et dagsbevis til din bil. Dagsbeviset skal købes senest 1 time, før bilen skal benyttes til et privat formål. Du skal undersøge med dit forsikringsselskab, om det har nogen konsekvens, at du køber dagsbeviser til biler, der er registreret til 100 % erhvervsmæssig benyttelse Spørg din revisor Reglerne om kørsel i gulpladebiler er ikke enkle og overskuelige. Der er tale om kompleks lovgiv-ning. Derfor er det vigtigt, at du har din revisor med på råd.

6 Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2016 Moms på salg af byggegrunde Af Jacob Kunø Christensen, SEGES Den 1. januar 2011 blev en del af momsfritagelsen på salg af fast ejendom ophævet. Det betød bl.a. at virksomheder som udgangspunkt skal betale moms, når de sælger byggegrunde. Reglerne har siden deres indførelse været genstand for megen diskussion, ikke mindst affødt af en meget omfangsrig og uoverskuelig praksis. En afgørende betingelse for at kunne få det rigtige svar, er at man stiller det rigtige spørgsmål. Det lyder simpelt. Men faktum er, at man bliver nødt til at vide en hel del, før man kan stille det rigtige spørgsmål. Det lyder måske en anelse filosofisk, men ikke desto mindre illustrerer det ret godt situationen omkring moms på salg af byggegrunde. Praksis har nemlig udviklet sig til en meget kompliceret størrelse, hvor man ofte kan være usikker på, hvornår der skal betales moms og hvilke elementer der indgår i bedømmelsen. Her er to spørgsmål, som er vigtige at stille, for at komme nærmere det rigtige svar. Sælger jeg en byggegrund? En byggegrund er i momsmæssig forstand defineret som et ubebygget areal, som efter planloven er udlagt til formål, som muliggør opførelse af bygninger. SKAT fortolker dette temmelig bredt, og alene en principiel mulighed for senere at opføre bygninger på arealet synes afgørende. Det er således bl.a. uden betydning, om der er sket byggemodning, eller om køber rent faktisk har tænkt sig at bebygge grunden. SKAT fortolker endda udtrykket ubebygget areal så bredt, at en bebygget grund sagtens kan blive anset som en byggegrund. Hvis sælger skal fore-stå nedrivning af bygninger, eller hvis det fremgår af købsaftalen, at ejendommen sælges til nedriv-ning, vil der efter SKATs opfattelse være tale om en byggegrund. Der kan også blive lagt vægt på mere løse kriterier så som hensigten med lokal-planen, udregning af købesum eller købers håb / hensigter med ejendommen, når der sælges en bebygget grund. Alt sammen noget, der gør det næsten umuligt at vide, om man sælger en byg-gegrund, eller ej. Landsskatteretten har dog i en konkret sag afgjort, at udtrykket ubebygget areal skal forstås bogstaveligt, og en bebygget ejendom dermed som udgangspunkt ikke kan være en byggegrund. SKAT har dog indbragt sagen for Vestre Landsret, og opretholder indtil videre den brede fortolkning af reglen. Er jeg en afgiftspligtig person? For overhovedet at være omfattet af momslovens bestemmelser skal man agere som en såkaldt afgiftspligtig person. Man skal altså lidt forsim-plet sagt sælge byggegrunden som led i virk-somhed, før man risikerer, at skulle betale moms af salget. En privatperson, der udstykker én byggegrund, skal altså ikke betale moms, når han sælger den heller ikke selvom han foretager byggemodning m.v. af grunden. Hvis en privatperson derimod sælger flere byggegrunde f.eks. ved at udstykke en stor sommerhusgrund og han samtidig byggemodner grundene, vil han agere som en afgiftspligtig person, og dermed skulle betale moms, når han sælger grundene. Foretager privatpersonen derimod ikke bygge-modning, vil udgangspunktet være, at han fortsat agerer som privatperson, når han udstykker og sælger grundene også selvom der sælges flere. En eksisterende virksomhed, der sælger bygge-grunde, hvor arealet / grundene indtil salget har været helt eller delvist anvendt i virksomhedens drift f.eks. parkerings- eller oplagsplads, vil automatisk blive anset som en afgiftspligtig person i relation til salget. Uanset om der sælges en eller flere grunde, og uanset om virksomheden byggemodner, eller ej. Hvis arealet / byggegrundene op til salget anven-des til momsfri aktivitet f.eks. udlejning, er der dog mulighed for, at et salg kan fritages for moms, uanset at sælger er en afgiftspligtig person. Det vil i mange tilfælde være bedst at spørge en rådgiver eller SKAT til råds, da reglerne er meget svære at navigere i. Samtidig risikerer sælger at blive opkrævet et stort beløb fra SKAT, hvis man agerer forkert.

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk FlexNyt Indhold Gode bøffer kan reducere dit blodtryk Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Vand og foder til heste Har du modtaget breve om reduktion af støtte? Ingen selvangivelse for indberetning

Læs mere

DeltidsNyt. Naturligt hestehold - foredragsaften. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2016

DeltidsNyt. Naturligt hestehold - foredragsaften. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2016 DeltidsNyt Indhold Arrangementer: Fremtidens Landmænd + Naturligt hestehold Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Vand og foder til heste Gode bøffer kan reducere dit blodtryk Har du modtaget breve

Læs mere

Afskrivning. Lone Hauge/Anna Boel SEGES

Afskrivning. Lone Hauge/Anna Boel SEGES Afskrivning Lone Hauge/Anna Boel SEGES Dagens emner Afskrivning på driftsmidler: Fradrags- og afskrivningsmuligheder, herunder reglerne for småaktiver Disse betingelser skal være opfyldte for at køber

Læs mere

GULPLADEVEJLEDNING. Gulpladebiler op til 3,0 tons almindelig indretning Gulpladebiler op til 3,0 tons specialindretning Gulpladebiler over 3,0 tons

GULPLADEVEJLEDNING. Gulpladebiler op til 3,0 tons almindelig indretning Gulpladebiler op til 3,0 tons specialindretning Gulpladebiler over 3,0 tons GULPLADEVEJLEDNING Gulpladebiler, og især hvordan man må bruge dem, er et af de områder, som størstedelen af landets virksomheder interesserer sig for. I april 2008 blev der indgået et forlig mellem et

Læs mere

Brug kun sundt foder. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2014

Brug kun sundt foder. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2014 Indhold Foder Brug kun sundt foder Majssorter til 2015 Ekstra støtte til unge landbrugere SKAT trækker gæld fra din EU-støtte Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Problemer med branchekoden? Ny

Læs mere

Konkurrencer på nettet? så husk spilleafgiften

Konkurrencer på nettet? så husk spilleafgiften Konkurrencer på nettet? så husk spilleafgiften Mange virksomheder laver små eller store konkurrencer for deres kunder på internettet f.eks. på Facebook. Det er sjovt, og det kan lokke nye kunder til. Men

Læs mere

Udegående dyr i vinterperioden

Udegående dyr i vinterperioden FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Vand og foder til heste Udegående dyr i vinterperioden Pas på manganmangel i vintersæd i år

Læs mere

Høring om styresignal vedrørende moms på salg af byggegrunde, H

Høring om styresignal vedrørende moms på salg af byggegrunde, H SKAT Østbanegade 123 København Ø 8. november 2016 Høring om styresignal vedrørende moms på salg af byggegrunde, H318-16. SKAT har den 14. oktober 2016 fremsendt ovennævnte forslag til styresignal til FSR

Læs mere

Kørsel i gulpladebil - Privat eller erhverv

Kørsel i gulpladebil - Privat eller erhverv - 1 Kørsel i gulpladebil - Privat eller erhverv Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Når skat hævder, at en gulpladebil er benyttet til privat befordring, opstår ofte spørgsmålet om, hvem der

Læs mere

Skat og moms af stutterier og væddeløbsheste

Skat og moms af stutterier og væddeløbsheste - 1 Skat og moms af stutterier og væddeløbsheste Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mindre landbrugsvirksomheder, stutterivirksomhed og opdræt af væddeløbsheste har gennem mange år interesseret

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 246 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 246 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 246 Offentligt J.nr. J.nr. 07-079332 Dato : 6. juni 2007 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 245 og 246 af 9. maj 2007. (Alm.

Læs mere

Varebiler på gule plader

Varebiler på gule plader Varebiler på gule plader Vejledningen beskriver en række regler for varebiler på gule nummerplader med en tilladt totalvægt på højst 4 tons, der ikke er fritaget for registreringsafgift. Vi har lagt vægt

Læs mere

FlexNyt. Nyt faktaark. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 14, 2016

FlexNyt. Nyt faktaark. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 14, 2016 FlexNyt Indhold Mark Nyt faktaark Kvieopdræt skal huske årlige blodprøver for salmonella Planlæg afgræsningen Salmonellaregler for kvæg ved dyrskuer Meld en meningsløs regel Kødkvægets dag er flyttet i

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 248-253 af 20. maj 2008. Spørgsmål er stillet efter ønske fra Colette Brix (DF).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 248-253 af 20. maj 2008. Spørgsmål er stillet efter ønske fra Colette Brix (DF). Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 251 Offentligt J.nr. 2008-318-0050 Dato: 13. juni 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 248-253 af 20. maj

Læs mere

Specialeseminar KU 28. september 2017

Specialeseminar KU 28. september 2017 Specialeseminar KU 28. september 2017 Specialeemner 1. Offentlig forsyningsvirksomhed og renovation: Analyse af, om der er overensstemmelse mellem national praksis i Momslovens 3, stk. 2, nr. 2 og Momssystemdirektivets

Læs mere

Danske Miljøadvokater Ekspropriation og overtagelse. Moms og ekspropriationserstatning v. Kristoffer Juul Bertelsen

Danske Miljøadvokater Ekspropriation og overtagelse. Moms og ekspropriationserstatning v. Kristoffer Juul Bertelsen Danske Miljøadvokater Ekspropriation og overtagelse Moms og ekspropriationserstatning v. Kristoffer Juul Bertelsen Hvornår er lodsejer afgiftspligtig? Overordnede betingelser for afgiftspligt Der er tale

Læs mere

DA N S K GOL F U N ION. Skattepjece ST RUK T UR A K TIEK ØB A FSK R I V NING

DA N S K GOL F U N ION. Skattepjece ST RUK T UR A K TIEK ØB A FSK R I V NING DA N S K GOL F U N ION Skattepjece ST RUK T UR A K TIEK ØB A FSK R I V NING APRIL 2011 Forord Skattemæssigt adskiller golfklubber sig reelt ikke fra andre idrætsforeninger, men golfsporten adskiller sig

Læs mere

FlexNyt. Sådan bliver udbetalingen af grundbetaling og grøn støtte i år. Arbejdssikkerhed: Pas på med minilæsseren

FlexNyt. Sådan bliver udbetalingen af grundbetaling og grøn støtte i år. Arbejdssikkerhed: Pas på med minilæsseren FlexNyt Indhold Info Sådan bliver udbetalingen af grundbetaling og grøn støtte i år Arbejdssikkerhed: Pas på med minilæsseren Pas på når du arbejder i højden Stop for salg i Danmark af dyr i salmonellaniveau

Læs mere

Vedligeholdelse af offentlige vandløb

Vedligeholdelse af offentlige vandløb Vedligeholdelse af offentlige vandløb Lidt baggrund om vandløb Vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Bredejer: Ejer af

Læs mere

WorldTrack A/S informer

WorldTrack A/S informer WorldTrack A/S informer Omkring brug af elektronisk kørebog og beskatning af fri bil (firmabil), 60-dages-reglen og 25-gange-reglen mv. Indholdsfortegnelse Side 1 af 10 De forskellige kategorier af køretøjer

Læs mere

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer.

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer. Vores faglighed Din sikkerhed Nyhedsbrev oktober 2013 Vedlagt følger nyhedsbrev oktober 2013 om aktuelle emner indenfor vort fagområde, som vi mener, kan have almen interesse for vore kunder og forretningsforbindelser.

Læs mere

Moms i ekspropriationsprocesser

Moms i ekspropriationsprocesser Moms i ekspropriationsprocesser Aarhus, den 3. november 2016 2 Problemstilling Der findes mange ekspropriationshjemler i lovgivningen, men alle hjemler skal administreres under hensyntagen til grundlovens

Læs mere

Retssikkerhedspakke III

Retssikkerhedspakke III - 1 Retssikkerhedspakke III Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Regeringen har med skatteministeren i spidsen prioriteret retssikkerhed højt, og skatteministeren præsenterede i sidste uge sin

Læs mere

Information om vedligeholdelse af private vandløb

Information om vedligeholdelse af private vandløb Information om vedligeholdelse af private vandløb Dokumentnr.: 727-2010-105543 side 1 Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og

Læs mere

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet Professor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet er tidligere overvismand og var formand for den kommission, den tidligere regering havde nedsat for at kule grave problemerne i det danske pensionssystem.

Læs mere

Skattereglernes ABC. Væddeløbsstalde:

Skattereglernes ABC. Væddeløbsstalde: Skattereglernes ABC I april 2011 lykkedes det at få Skatteministeriet til at erkende, at skattereglerne for væddeløbsstalde og stutterier var for stramt administreret af SKAT. Det resulterede i et ministerielt

Læs mere

FlexNyt. Godt staldklima. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 46, 2010

FlexNyt. Godt staldklima. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 46, 2010 FlexNyt Indhold Godt staldklima Nye regler for hestepas 1. januar 2011 Tilskudsfoder er dyrt Ændreregler for tilladte tolerancer i fodermidler Udlejning af sommerhus Træk privatbilen fra i skat AGROMEK

Læs mere

Moms i forbindelse med fast ejendom. Opdatering på udviklingen i praksis

Moms i forbindelse med fast ejendom. Opdatering på udviklingen i praksis Moms i forbindelse med fast ejendom Opdatering på udviklingen i praksis Indhold Salg af udlejningsejendomme Seneste nyt om praksis, muligheder og risici Praksis omkring salg af gamle bygninger SKATs udvidelse

Læs mere

Personalegoder. Januar 2017 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Personalegoder. Januar 2017 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Personalegoder Januar 2017 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Forord Gratis guide til selvstændige om personalegoder Denne guide udgives af Salary og er den første i en række af værdifulde guides

Læs mere

7.2 Delvis fradragsret

7.2 Delvis fradragsret Moms Forlaget Andersen 7.2 Delvis fradragsret Af Senior VAT Consultant Susanne Johnsen, Ernst & Young P/S susanne.johnsen@dk.ey.com Indhold Denne artikel omhandlende delvis fradragsret har følgende indhold:

Læs mere

Generelt om vandløbsregulativer

Generelt om vandløbsregulativer Bilag til dagsordenspunkt den 12. august 2013. Generelt om vandløbsregulativer Ifølge vandløbsloven skal vandløbsmyndigheden udarbejde et regulativ for alle offentlige vandløb. Regulativet skal blandt

Læs mere

Læger på arbejde i Norge

Læger på arbejde i Norge - 1 Læger på arbejde i Norge Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med en dom fra Højesteret er der nu sat et punktum for skattefrihed af danske lægers indkomst ved arbejde for det norske Rigstrygdeverk.

Læs mere

Guide til kørsel i virksomheden

Guide til kørsel i virksomheden Guide til kørsel i virksomheden Hej virksomhedsejer Møder med kunder og forretningspartnere kan være altafgørende for, om virksomheden kan skabe indtægter og overleve år efter år. Derfor kan kørsel være

Læs mere

Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier

Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Maj 2011 Dansk Travsports Centralforbund Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Hæftet er udarbejdet af Videncentret for Landbrug, Økonomi s skatteafdeling,

Læs mere

CAKIs miniguide til skat

CAKIs miniguide til skat 1 CAKIs miniguide til Skat Kilde: Skat.dk Når du driver virksomhed, bør du orientere dig i de regler for beskatning, der findes i Danmark. Som selvstændig inden for de kunstneriske fag er der sandsynlighed

Læs mere

Høring om styresignal vedrørende moms på fast ejendom ved salg efter udlejning, H

Høring om styresignal vedrørende moms på fast ejendom ved salg efter udlejning, H SKAT Østbanegade 123 København Ø 7. november 2016 Høring om styresignal vedrørende moms på fast ejendom ved salg efter udlejning, H317-16. SKAT har den 14. oktober 2016 fremsendt ovennævnte forslag til

Læs mere

Varebiler på gule plader. Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv

Varebiler på gule plader. Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv Varebiler på gule plader Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv AUGUST 2007 Indhold Få godt styr på reglerne 4 Har du trukket momsen fra, da du købte varebilen? 5 Bruger du eller

Læs mere

Fremmed boring Hvis golfklubben får ledningsført vand fra et fælles vandværk taler man om vand fra "fremmed boring".

Fremmed boring Hvis golfklubben får ledningsført vand fra et fælles vandværk taler man om vand fra fremmed boring. Marts 2012 VANDAFGIFTER Notatet beskriver generelt de per 1. januar 2012 gældende afgifter vedrørende vandforbrug og spildevand samt muligheder for godtgørelse og tilbagesøgning: A. Vandforbrug: Vandafgift

Læs mere

Flere sommerhuse erhvervsmæssig udlejning Landsskatterettens kendelse af 23/6 2014, jr. nr. 14-0164360.

Flere sommerhuse erhvervsmæssig udlejning Landsskatterettens kendelse af 23/6 2014, jr. nr. 14-0164360. - 1 06.11.2014-35 Sommerhus erhvervsmæssig udlejning 20140826 TC/BD Flere sommerhuse erhvervsmæssig udlejning Landsskatterettens kendelse af 23/6 2014, jr. nr. 14-0164360. Af advokat (L) og advokat (H),

Læs mere

1 Tvangsauktioner over andelsboliger og andelsboligforeningers ejendomme

1 Tvangsauktioner over andelsboliger og andelsboligforeningers ejendomme Indhold 1 Tvangsauktioner over andelsboliger og andelsboligforeningers ejendomme 2 Moms på salg af byggegrunde 1 Tvangsauktioner over andelsboliger og andelsboligforeningers ejendomme Af advokat Jette

Læs mere

Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier

Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Maj 2011 Dansk Travsports Centralforbund Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Hæftet er udarbejdet af Videncentret for Landbrug, Økonomi s skatteafdeling,

Læs mere

Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden

Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden - 1 Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Jeg er samlevende med en pige, som planlægger at købe

Læs mere

Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige

Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige - 1 Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige forhold Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Den 30. juni 2012 omtalte jeg spørgsmålet om mulighederne for at foretage skattemæssige

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

Beskatning ved salg af kolonihaven - kolinihavehuset

Beskatning ved salg af kolonihaven - kolinihavehuset 1 Beskatning ved salg af kolonihaven - kolinihavehuset Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Gennem de seneste mange år har det været muligt at sælge en ejerbolig skattefrit, hvis ejendommen har

Læs mere

Personalesommerhuse. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Personalesommerhuse. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Personalesommerhuse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med en ny dom fra Østre Landsret skærpes kravene til at anse et sommerhus som et personalesommerhus. Reglerne kan have stor betydning

Læs mere

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v.

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. - 1 Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en principiel dom af 27/11 2013 truffet afgørelse om værdiansættelse

Læs mere

Skat - solcelleanlæg. investering i solcelleanlæg. Dorte Larsen, statsautoriseret revisor Bjarne Christiansen, revisor

Skat - solcelleanlæg. investering i solcelleanlæg. Dorte Larsen, statsautoriseret revisor Bjarne Christiansen, revisor Skat - solcelleanlæg Skattemæssig behandling af investering i solcelleanlæg Dorte Larsen, statsautoriseret revisor Bjarne Christiansen, revisor Skatteregler 1. Skematisk regel (LL 8 P stk. 2-3): Bundfradrag

Læs mere

Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge

Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge Maj 2019 Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge Her kan du læse om mulighederne for at have en erhvervsmæssig aktivitet som selvstændig efter den 1. oktober 2018, samtidig med at du er på Få

Læs mere

MOMSFORHOLD. for AARHUS UNIVERSITET

MOMSFORHOLD. for AARHUS UNIVERSITET MOMSFORHOLD for I. Indledning Denne vejledning har til formål at give en kort introduktion til en række momsemner. Håndbogen er ikke udtømmende, men vi har valgt at beskrive de emner, der erfaringsmæssigt

Læs mere

Nyeste udvalgt praksis med betydning for værdiansættelse af fast ejendom ved overdragelse indenfor interessefællesskaber

Nyeste udvalgt praksis med betydning for værdiansættelse af fast ejendom ved overdragelse indenfor interessefællesskaber Artikler Nyeste udvalgt praksis med betydning for værdiansættelse af fast ejendom ved overdragelse indenfor interessefællesskaber Skrevet af partner, advokat (H) Torben Bagge og partner, advokat (L), HD

Læs mere

Bilag 1 Første survey Bilag 2 Resultater af første survey Bilag 3 Anden survey Bilag 4 Resultater af anden survey Bilag 5 Tredje survey Bilag 6

Bilag 1 Første survey Bilag 2 Resultater af første survey Bilag 3 Anden survey Bilag 4 Resultater af anden survey Bilag 5 Tredje survey Bilag 6 Bilag 1 Første survey Bilag 2 Resultater af første survey Bilag 3 Anden survey Bilag 4 Resultater af anden survey Bilag 5 Tredje survey Bilag 6 Resultater af tredje survey Bilag 7 Første plakat til Kampsax

Læs mere

Moms i forbindelse med fast ejendom. Opdatering på udviklingen i praksis

Moms i forbindelse med fast ejendom. Opdatering på udviklingen i praksis Moms i forbindelse med fast ejendom Opdatering på udviklingen i praksis Indhold Salg af udlejningsejendomme Seneste nyt om praksis, muligheder og risici Momsfri virksomhedsoverdragelse Ny praksis nu også

Læs mere

Sommerhusudlejning erhvervsmæssig virksomhed?

Sommerhusudlejning erhvervsmæssig virksomhed? - 1 Sommerhusudlejning erhvervsmæssig virksomhed? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Indtægter ved udlejning af sommerhuse har i flere år været i skattevæsenets søgelys. SKAT interesser sig

Læs mere

Årsopgørelsen 2015. Sådan undgår du de værste fælder i din årsopgørelse. Af Martin Skovholm, RevisorGården Holbæk A/S, og Lone Eriksen, PrimaLiva

Årsopgørelsen 2015. Sådan undgår du de værste fælder i din årsopgørelse. Af Martin Skovholm, RevisorGården Holbæk A/S, og Lone Eriksen, PrimaLiva Årsopgørelsen 2015 Sådan undgår du de værste fælder i din årsopgørelse Af Martin Skovholm, RevisorGården Holbæk A/S, og Lone Eriksen, PrimaLiva Årsopgørelsen for 2015 er ved at være klar, og for de fleste

Læs mere

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet Januar 2015

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet Januar 2015 OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet Januar 2015 DU KAN OMLÆGGE DIN KAPITALPENSION TIL EN ALDERSOPSPARING Folketinget har vedtaget

Læs mere

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013 OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013 DU KAN OMLÆGGE DIN KAPITALPENSION TIL EN ALDERSOPSPARING Folketinget har vedtaget

Læs mere

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013 Denne pjece henvender sig til dig, der har en kapitalpension i et pengeinstitut,

Læs mere

Forældrekøbsguiden 2015. Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse

Forældrekøbsguiden 2015. Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse Forældrekøbsguiden 2015 Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse 1 Forældrekøbsguiden 2015 Denne guide er til dig, der overvejer at købe studiebolig til dit barn. Guiden giver

Læs mere

ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED?

ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED? NAVN KLASSE LÆRINGSMÅL: Du kan forklare om de ting, der spiller en rolle i forhold til sundhed. Du kan give eksempler på, hvad man undgår, når man spiser økologisk mad. ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED?

Læs mere

Moms ved frivillig registrering for udlejning af fast ejendom

Moms ved frivillig registrering for udlejning af fast ejendom Indholdsfortegnelse Moms ved frivillig registrering for udlejning af fast ejendom Indledning Registrering Udlejning Bortforpagtning Salg Hvordan du bliver registreret Registrering i mindst 2 år Moms af

Læs mere

Beskatning af fri bil - kontrolleret transaktion

Beskatning af fri bil - kontrolleret transaktion - 1 Beskatning af fri bil - kontrolleret transaktion Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Beskatning af fri bil afføder fortsat mange skattesager. Med en dom af 5. december 2013 fra Vestre Landsret,

Læs mere

Sønderjysk Landboforening ønsker alle et Godt Nytår! Se landboforeningens hjemmeside: www.slf.dk og arrangementer

Sønderjysk Landboforening ønsker alle et Godt Nytår! Se landboforeningens hjemmeside: www.slf.dk og arrangementer Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 11. januar 2013 Indhold Ny afgift på dyrevelfærdskontrol Hvad nu med randzoner og ekstra efterafgrøder? Ny vejledning for det nationale biavlsprogram Program

Læs mere

Bakterier i maden. Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000.

Bakterier i maden. Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000. www.madklassen.dk Bakterier i maden Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000.000 X Bakterier i maden Hvordan undgår du at blive syg

Læs mere

Salg af bolig på landet

Salg af bolig på landet - 1 Salg af bolig på landet Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Beskatningen ved salg af små landbrugsejendomme, som ejeren har anvendt som bolig, er i nogle tilfælde lidt kompliceret. Ofte

Læs mere

Fri sommerbolig til hovedaktionæren

Fri sommerbolig til hovedaktionæren - 1 Fri sommerbolig til hovedaktionæren Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Loven indeholder særlige regler om en ganske hård beskatning, når et selskab stiller sommerhus til rådighed for hovedaktionæren

Læs mere

Anette Sand. Bogen om moms

Anette Sand. Bogen om moms Anette Sand Bogen om moms 6. Indtægter og udgifter uden moms Hvis der så bare var konsekvens i tingene. Men det er der ikke. Det er nemlig ikke alle indtægter og udgifter, der er moms på. Næsten ikke alle.

Læs mere

INVESTERING I VEDVARENDE ENERGIANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler

INVESTERING I VEDVARENDE ENERGIANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler INVESTERING I VEDVARENDE ENERGIANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler 27.04.2012 Reglerne i det følgende materiale er gældende for investering i VE-anlæg, der udelukkende producerer

Læs mere

SELVSTÆNDIG BIBESKÆFTIGELSE

SELVSTÆNDIG BIBESKÆFTIGELSE SELVSTÆNDIG BIBESKÆFTIGELSE Denne pjece fortæller om muligheden for at få dagpenge samtidig med, at man driver selvstændig bibeskæftigelse. Her er en kort gennemgang af nogle af de vigtigste forhold. Kontakt

Læs mere

TimeTax NYHEDSBREV 41/2014 29.01.2014 11.02.2014

TimeTax NYHEDSBREV 41/2014 29.01.2014 11.02.2014 SELVANGIVELSE 2013 Ingen papirselvangivelser til SKAT Nyheder i forbindelse med selvangivelsen for 2013 Dette nyhedsbrev vil fortrinsvis fortælle om de nyheder, man skal være opmærksom på når der skal

Læs mere

Gældende praksis fritagelsens rækkevidde Lønsumsafgift Skattereformen momspligt pr. 1. januar 2011 Overgangsordning

Gældende praksis fritagelsens rækkevidde Lønsumsafgift Skattereformen momspligt pr. 1. januar 2011 Overgangsordning Dansk Selskab for Boligret Lyngby, 5. maj 2009 Partner Søren Engers Pedersen soeren.engers@dk.ey.com Fast ejendom Ejendomsadministration Gældende praksis fritagelsens rækkevidde Lønsumsafgift Skattereformen

Læs mere

Gulpladebiler bevisbyrden for privat anvendelse - bevismidler - afhøring af medarbejdere ved SKAT - SKM2012.150.VLR og SKM2012.357.VLR.

Gulpladebiler bevisbyrden for privat anvendelse - bevismidler - afhøring af medarbejdere ved SKAT - SKM2012.150.VLR og SKM2012.357.VLR. Gulpladebiler bevisbyrden for privat anvendelse - bevismidler - afhøring af medarbejdere ved SKAT - SKM2012.150.VLR og SKM2012.357.VLR. Af advokat (H) cand.merc. (R) Tommy V. Christiansen To domme fra

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Periodisering af renter af personskadeerstatninger ligningslovens 5, stk. 6 - procenttillæg og renter af restskatter efter kildeskatteloven ved tilbagefordeling eftergivelse efter lov om inddrivelse

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL SLÆDEHUNDEEJERE

SPØRGESKEMA TIL SLÆDEHUNDEEJERE Ilisimatusarfik Grønlands Universitet University of Greenland SPØRGESKEMA TIL SLÆDEHUNDEEJERE Antallet af slædehunde falder, og Ilisimatusarfik, Københavns og Aarhus universiteter har sat et stort projekt

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 13. juli 1989 *

DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 13. juli 1989 * SKATTEMINISTERIET / HENRIKSEN DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 13. juli 1989 * I sag 173/88, angående en anmodning, som Højesteret i medfør af EØF-Traktatens artikel 177 har indgivet til Domstolen for

Læs mere

Om hjemmeslagtning og kogalskab (BSE)

Om hjemmeslagtning og kogalskab (BSE) Om hjemmeslagtning og kogalskab (BSE) Når kreaturer bliver hjemmeslagtet, er det lovpligtigt at undersøge for kogalskab. Slagteaffald fra kreaturer, får og geder skal bortskaffes på en særlig måde. Folderen

Læs mere

DeltidsNyt. Hvad kan du give dine børn i gave? Husk at indsende gødningsregnskab. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

DeltidsNyt. Hvad kan du give dine børn i gave? Husk at indsende gødningsregnskab. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. DeltidsNyt Indhold Hvad kan du give dine børn i gave? Husk at indsende gødningsregnskab Ved forårseftersynet af græsmarken skal denne tjekkes for giftige planter Husk at sidste frist for indsendelse af

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel. Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel. Skat Revisorbranchens Ekspertpanel Skat Juni 2 Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens

Læs mere

Beskatning af ugifte samlevende

Beskatning af ugifte samlevende - 1 Beskatning af ugifte samlevende Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Op gennem 1960 erne blev papirløse samlevende udsat for en hård behandling af skattemyndighederne. Var der eksempelvis

Læs mere

Nyhedsbrev 4-2010. Indhold

Nyhedsbrev 4-2010. Indhold BOLIGADMINISTRATORERNE A/S INFORMERER Nyhedsbrev 4-2010 Hermed følger Boligadministratorernes seneste nyhedsbrev. Såfremt det ønskes i flere eksemplarer, eller ønskes fremsendt pr. mail, bedes I venligst

Læs mere

Ændring af praksis for kørsel i vare- og lastmotorkøretøjer med tilladt totalvægt på over 3 ton men ikke over 4 ton - styresignal

Ændring af praksis for kørsel i vare- og lastmotorkøretøjer med tilladt totalvægt på over 3 ton men ikke over 4 ton - styresignal Page 1 of 5 Ændring af praksis for kørsel i vare- og lastmotorkøretøjer med tilladt totalvægt på over 3 ton men ikke over 4 ton - styresignal Dokumentets dato 13 mar 2009 Dato for 13 mar 2009 10:18 offentliggørelse

Læs mere

Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007

Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007 Skatteudvalget L 217 - Bilag 4 Offentligt Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007 Kommentarer til forslag til omlægning af bilbeskatningen 1. Mangel på overgangsordninger Forslaget indeholder ikke

Læs mere

Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge

Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge September 2018 Aktiviteter som selvstændig samtidig med dagpenge Her kan du læse om mulighederne for at have en erhvervsmæssig aktivitet som selvstændig efter den 1. oktober 2018, samtidig med at du er

Læs mere

TimeTax NYHEDSBREV 44/2014 12.03.2014 26.03.2014

TimeTax NYHEDSBREV 44/2014 12.03.2014 26.03.2014 Årsopgørelse 2013 Nu er det tid for indberetning til årsopgørelsen 2013 Håndværkerfradrag Nu er det tid for indberetning til årsopgørelsen for 2013 Skat har den 10. marts åbnet for årsopgørelsen for 2013,

Læs mere

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014 Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014 Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Jordbrug, Miljø i 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

Mere om vedligeholdelse

Mere om vedligeholdelse Mere om vedligeholdelse Vedligeholdelsen af de offentlige vandløb har været i EU udbud over en 4 årig periode 2012 2016. Vedligeholdelsen forestås af 4 private entreprenører og opgaven er inddelt i 10

Læs mere

Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum?

Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum? FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum? Fin guide til høns Regelsæt Maedi-Visna/CAE Nye

Læs mere

Momsen i konstant bevægelse Efteråret byder på nye overvejelser om moms

Momsen i konstant bevægelse Efteråret byder på nye overvejelser om moms Danmark Indirect Tax September 2015 Af Cliff Kristoffersen, Director, Deloitte FSI VAT Momsen i konstant bevægelse Efteråret byder på nye overvejelser om moms Den danske momslov er baseret på et EU-direktiv,

Læs mere

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat Skatteudvalget, Finansudvalget, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Europaudvalget 2011 KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2 Offentligt Notat

Læs mere

POWERPOINT TEMPLATE TITLE

POWERPOINT TEMPLATE TITLE POWERPOINT TEMPLATE TITLE Få styr på MOMS ved køb og salg af fast ejendom v/advokat Tine Seehausen, den 2.11.2015 Ejendomsforeningen Fyn A focused subheading Date Fast ejendom og moms A. Moms ved køb og

Læs mere

Samrådsspørgsmål L 125, A:

Samrådsspørgsmål L 125, A: Skatteudvalget L 125 - Bilag 53 Offentligt Side 1 af 12 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L 125, A, B, C vedrørende overgangsreglerne for Frankrig/Spanien i Skatteudvalget den 1. april 2009

Læs mere

Parcelhusreglen salg efter erhvervsmæssig anvendelse SKM LSR, jf. tidligere TfS 2012, 779 SR

Parcelhusreglen salg efter erhvervsmæssig anvendelse SKM LSR, jf. tidligere TfS 2012, 779 SR - 1 Parcelhusreglen salg efter erhvervsmæssig anvendelse SKM2014.858.LSR, jf. tidligere TfS 2012, 779 SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ved en kendelse af 24/10 2014 fandt Landsskatteretten,

Læs mere

Fri bil til rådighed. Indhold Denne rapport handler om Skatterådets praksis i klagesager om fri bil.

Fri bil til rådighed. Indhold Denne rapport handler om Skatterådets praksis i klagesager om fri bil. Fri bil til rådighed Indhold Denne rapport handler om Skatterådets praksis i klagesager om fri bil. Rapporten indeholder: Baggrund for rapporten Retsgrundlag for beskatning af fri bil Sager om rådighed

Læs mere

Kære medlemmer. Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer

Kære medlemmer. Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer Lett Advokatfirma Adv. Henrik Puggaard J.nr. 237028-3 RMN NYHEDSBREV 10. SEPTEMBER 2012 Kære medlemmer Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer Jyske Bank A/S fremsætter

Læs mere

GUIDE. Skat og foreninger

GUIDE. Skat og foreninger GUIDE Skat og foreninger Udskrevet: 2019 Indhold Skat og foreninger................................................................ 3 Moms og foreninger..............................................................

Læs mere

Skattefinansieret vedvarende energi i den private bolig

Skattefinansieret vedvarende energi i den private bolig Skattefinansieret vedvarende energi i den private bolig Mange danske parcelhusejere har i den senere tid fået øjnene op for, at investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg) kan være en skattemæssigt

Læs mere

I nærværende nyhedsbrev har vi valgt at informere om en række højaktuelle emner:

I nærværende nyhedsbrev har vi valgt at informere om en række højaktuelle emner: Nyhedsbrev 07. december 2012 I nærværende nyhedsbrev har vi valgt at informere om en række højaktuelle emner: - Lån til hovedaktionærer beskattes som udbytte eller løn - Krav om digital betaling for virksomheder

Læs mere

Salg eller gaveoverdragelse af forældrekøbslejligheden

Salg eller gaveoverdragelse af forældrekøbslejligheden - 1 Salg eller gaveoverdragelse af forældrekøbslejligheden Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Faldende boligpriser i et trængt ejendomsmarked har pirket til interessen for forældrekøb. Skattemæssigt

Læs mere

SKAT: Andelsboligforening - solcelleanlæg - nettoordning - skattepligt. 27 okt 2010 11:21. SKM2010.692.SR Skatterådet

SKAT: Andelsboligforening - solcelleanlæg - nettoordning - skattepligt. 27 okt 2010 11:21. SKM2010.692.SR Skatterådet Dokumentets dato 19 okt 2010 Dato for offentliggørelse SKM-nummer Myndighed 27 okt 2010 11:21 SKM2010.692.SR Skatterådet Sagsnummer 09-169879 Dokumenttype Overordnede emner Emneord Resumé Bindende svar

Læs mere