Lejrskoledagbog for højskoleholdet, der rejste til København, efteråret 2006.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lejrskoledagbog for højskoleholdet, der rejste til København, efteråret 2006."

Transkript

1 Lejrskoledagbog for højskoleholdet, der rejste til København, efteråret Søndag d.8. oktober Vi startede dagen med en god gang morgenmad på Limfjordsskolen, da en lang køretur lå forude. Kl havde vi fået alle vores pakkenelliker pakket, og vi var klar til at køre. Lige efter Fyn fandt vi en dejlig rasteplads med udsigt over Storebælt, hvor vi spiste vores madpakker. Efter indkvartering på Danhostel på Amager gik vi i gang med at lave vores aftensmad i fælles køkkenet. Menuen bestod af spaghetti bolognaise, som vi havde medbragt hjemmefra. Det var eleverne fra Krydderurteholdet, der havde kokkeret, og Morten var chef kok. Efter maden gik vi lidt på opdagelse på vandrehjemmet, og vi sluttede aftenen af med kaffe- og te-hygge i fællesstuen. Mandag d. 9. oktober Vi stod op kl. 7 og gik i bad for derefter at sætte os til morgenbordet i restauranten på Danhostel. Under morgenmad gik snakken om alle de fly, der lettede fra Kastrup lufthavn. Vi kunne sidde og følge med i det hele fra vores bord ved vinduet. Martin udbrød pludselig, jamen det er jo Morten Kastrups lufthavn. Så nu havde Morten også fået titlen som pilot. Dagen brugte vi på at se nærområdet ved Danhostel, så vi gik en tur forbi Bellacentret. Vi vidste dog på forhånd, at der ikke var nogle spændende arrangementer at komme efter, så vi nøjedes med at se på bygningerne og fik en snak derom. Bagefter tog vi metroen ud til Field's, det var dog kun et stop derfra. Men metroturen var en fantastisk oplevelse for dem alle. I Field's fik drengene købt gaver til deres kærester, Maria fik købt både smykker og sminke. Det var også her, vi indtog vores frokost. Vi sluttede af med at handle ind til aftensmaden, som bestod af Morten har styr på metroen og han nyder det til fulde. det store kolde bord. Efter aftensmaden tog Søren, Martin og Kasper med på en lille bustur igennem København. Vi andre brugte resten af aftenen på at spille ludo, hygge og se tv.

2 Her bliver da rigtig drømt om at ræse af sted. Tirsdag d. 10 oktober. Efter en god gang morgenmad tog vi metroen til Vanløse. Vi fik set en del af bydelen og snakket med nogle af de indfødte, inden vi fandt frem til Italien Bikeshop. Her fik drømmene frit løb, det var ikke bare drengene, der gerne ville have en motorcykel, men også Maria fandt en, som hun mente lige ville passe til hendes far, og så skulle hun selvfølgelig sidde i sidevognen. Bagefter tog vi en tur ind til Strøget og kikkede på bylivet. Vi var meget imponerede over alle de mennesker, der allerede var på Snakken går lystig om de tohjulet. Strøget - det var helt klart noget andet end Løgstør, Efter et besøg på hovedbiblioteket, hvor vi fik sendt en hilsen hjem til Poul, var det tid til frokosten. Vi endte med at følge Sørens råd og spiste på Ankara. En meget god restaurant med et stort tagselvbord med de lækreste tyrkiske retter. Så gik turen hjem til Danhostel igen. Vi benyttede os endnu engang af metroen til stor fornøjelse for eleverne. Eftermiddagen brugte vi på hygge og afslapning på værelset, for om aftenen skulle vi i teateret. Da alle havde gjort sig klar, og aftensmaden var blevet indtaget, gik turen til Folketeateret. Her skulle vi se musicalen Ronja Røverdatter, skrevet af Astrid Lindgren med musik af Sebastian. Efter en lang dag, nyder vi det kolde bord hjemme på Danhostel. Det blev til ca. 2 timer og 15 minutters eventyrlige røveroplevelser. Alle morede sig, og der blev sunget med på sangene. Det var dog en træt flok, der drog hjem for at sove og drømme om Røverdatteren. Martin og Maria F. nyder hjemturen optimalt. Det er ligesom en tur i tivoli.

3 Onsdag d. 11 oktober Vi startede dagen med at tage til Kongens nytorv for at se på en meget flot udendørs fotoudstilling. Titlen på denne udstilling er Spirit of the Wild af den engelske Wildlife fotograf, Steve Bloom. Fotoserien består af hundrede fotos af verdens dyreliv og udgør et tankevækkende portræt af en meget smuk men også sårbar natur. Eleverne brugte meget tid på udstillingen og snakken gik både på, hvordan fotografen kunne fotografere en badende elefant fra neden, komme tæt på en gorilla og se en tiger i øjnene. Der var et lille hus stillet op i forbindelse med udstillingen, der kunne man både købe postkort og bøger med de flotte billeder. Det blev til køb af et par enkelte postkort, som måske er noget hjem til mor og far! Så blev det tid til en havnerundfart; vi tog en lukket båd, så ingen kom til at fryse. Turen gik fra Nyhavn, og vi så bl.a. operaen, den sorte diamant, Christiansborg, den lille havfrue og meget mere. Det var en rigtig god måde at se København på, vi fik også et indtryk af, hvordan det må være at bo på en husbåd. Vejret var med os, og vi nød turen. Det blev til en hurtig sandwich, inden vi skulle se udstillingen Luftskibet kommer inde på Post- og Tele museum. Vi havde på forhånd fået tilsendt noget materiale, som vi havde gennemgået i skolen, så vi alle havde en lille smule baggrundsviden om emnet. Vi havde bestilt en rundviser, så vi kunne få det mest optimale udbytte af udstillingen. Vi hørte om Graf Zeppelin, der fløj jorden rundt på 12 dage i 1929, og om hvordan de blev brugt til at sende breve og pakke verden over. Vi hørte også om luftskibets konstruktion, hvordan den enorme krop rummede store gasceller, som indeholdt brint. Så hvis der både skulle være besætning, passagererne, post og fragt om bord, krævede det meget brint. Graf Zeppelin var 7 gange så stor som Rundetårn. Det var lidt svært at forholde sig til så store mål på trods af de gode illustrationer og fotos, udstillingen havde. Desværre nåede vi kun at tage et par enkelte fotos, da fotografering var forbudt. Herefter gik turen hen til Rundetårn, vi måtte da lige se med vores egne øjne, hvor højt det var... og så Havnerundfarten nydes optimalt. Her er Martin og Morten inde i luftskibets konstruktion

4 forestille os det 7 gange oven på hinanden. Det endte med, at Kasper, Maria og Britt gik en tur op i Rundetårn for at se en meget flot smykkeudstilling af AU art, der fejrede 10 års jubilæum. Au art er en gruppe nytænkende smykkekunstnere, som elsker at eksperimentere med smykkedesign. Et af medlemmerne Maria-Louise Kristensen siger, at smykker jo ikke bare er til pynt men en omvandrende skulptur, der har en mening og signalerer et budskab. Netop de omvandrende skulptur skabte en vældig undren ved både Kasper og Maria. Jamen, den ring kunne man da ikke drikke kaffe med, eller den mærkelige brysteholder må da gøre ondt. Så vi fik os en god snak om forskellen mellem funktionelle smykker og inspirations smykkekunst. Efter smykkeudstillingen blev vi enige om at gå helt op i Rundetårn, så vi kunne opleve den smukke udsigt udover København. Turen ned virkede meget lang. Da vi havde fundet resten af gruppen, som havde oplevet café kulturen i København, gik turen hjem på Danhostel. Alle var meget trætte, da det havde været en dag med mange indtryk, der skulle kaperes. Vi blev hurtigt enige om at spise på vandrehjemmet, menuen stod på kamsteg. Aftenen blev brugt på at se fodbold i tv-stuen. Det var Danmark og Lichtenstein, der spillede, og det blev 4-1 til Danmark. Det var lige noget, der passede de unge mennesker. Der blev både sunget og jublet, så det kunne høres helt til Jylland. Det var en træt flok unge mennesker, der kom i seng den aften. Der bliver set på smykker Kasper ser udover København. Torsdag d. 12 oktober. I dag havde vi Experimentariet på programmet, og alle glædede sig meget. Vi havde i starten af skoleåret været med skolen inde i Aalborg på Universitariet, så de havde fået en appetit vækker for, hvad der var i vente. Vi tog bussen, da vi gerne lige ville starte dagen med at se den lille havfrue. Vi så også den ny havfrue, men vi blev nu alle enige om, at det nu ikke var noget at råbe hurra for. Martin undrede sig meget over, hvorfor kunstneren havde valgt at lave hende så grim. Desværre løb kameraet tør for strøm... Endelig ankom vi til Experimentariet. Hvad skulle vi gøre først, der var jo så meget. Eleverne valgte hurtigt en sti, som var mere end 65 millioner år gammel. Her fik de set en Tyranosaurus Rex luske rundt i skovkanten. Den var mega stor og lugtede ikke så godt. Der var også flere Palæontologer, der stod til rådighed, så vi kunne få lov at finde fossiler for at finde ud af mere omkring de mægtige dyr, der engang herskede over jorden. Derefter gik turen ind til hovedudstillingen. Der var utrolig meget at se på, ja over 300 interaktive opstillinger.

5 Kasper sætter knoglerne i sving. Der blev også trykket til da Morten skulle se hvor stærke muskler han havde i hånden. Maria på en klatrevæg. Vi brugte meget tid på Din krop i aktion. Det var godt at få et kik ind i kroppen og se, hvordan kredsløb, muskler, knogler og hjerne arbejder sammen, så vi forbliver sunde og raske. Samtidig fik vi også afprøvet vores styrke, koordination og balance. Det var spændende at afprøve vores muskelenergi. Her fik vi rigtig syn for sagen. Hvor meget brændstof skal kroppen have, når man yder stor fysisk aktivitet. Man kunne både cykle, ro og være kørestolsbruger for at se, hvor aktiv man skulle være for at få et glas saftevand. Noget, vi også fik brugt en del tid på, var sæbehinder... Ja vi kender de runde sæbebobler, men hvad med andre former? Martin og Morten prøvede bl.a. at lave en sæbemur og Kasper blev lukket den inde i en boble. Man bliver aldrig for gammel til at lege med sæbebobler. Dagen gik utrolig hurtigt, og pludselig var det lukketid. Busturen tilbage forgik i ro og fred. Alle Martin og Kasper roer om kap, men samtidig forbruger kroppen en masse energi. Her kan man se Maria, Morten, Kasper og Martins varme og kolde områder på kroppen. Det varmefølsomme kamera viser dette. Morten laver en mur af sæbe ved en stang trækkes op af sæbevand. Kasper lukket inde i en sæbeboble. Maria, Martin og Kasper prøver at være kaptajn på et fragt skib som skal sejle ind i en stor havn. var helt udmattet efter en dag med en på opleveren. Så da vi ankom til Danhostel, blev vi hurtigt enige om at bestille pizza og så bare blive hjemme og hygge os.

6 Fredag d. 13 oktober. Allerede kl ringede vækkeuret, så var det tid til at komme ud af fjerne. Vi skulle have alle vores pakkenelliker pakket sammen og spist morgenmad inden kl Kl var bussen pakket og vi begyndte køreturen mod Limfjordsskolen. Turen gik stille og roligt, der blev sovet en del undervejs. Alle var godt mætte af indtryk fra vores Københavnertur - en tur vi havde nydt til fulde og som vi ikke ville være foruden. Maria, Morten, Kasper, Martin Her lidt ekstra fotos fra turen.

7 Hjemmesider: Oplysninger.

8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen.

8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen. Front i Sydafrika 2011 8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen. På det tidspunkt var hun hjemme,

Læs mere

Tårnuglen. Rigtig god sommerferie! På gensyn den 9. august kl.10:00-11:00 (De nye børnehaveklasser dog d. 10/8 kl. 9:00-11:00) Tyveri -

Tårnuglen. Rigtig god sommerferie! På gensyn den 9. august kl.10:00-11:00 (De nye børnehaveklasser dog d. 10/8 kl. 9:00-11:00) Tyveri - Søndervangskolen Tårnuglen 3. årgang 11. juni 2004 NR. 15 I dette nummer: Sørens Hjørne 2 Fra skolebestyrelsen Tyveri på skolen 3 Elevrådet 4 Lejrskole 7.b 5 Fastelavnsfest Fra indskolingen Diskofesten

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Så kom dagen endelig. Vi skulle på sommerlejr og denne tur skulle gå til Litauen. Den blå bus og den store trailer blev pakket og Mads, Camilla, Rene, Stig,

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 03. 2010.

Nyhedsbrev nr. 03. 2010. Tur til Benelux landene. 12-15. maj 2010 Nyhedsbrev nr. 03. 2010. Det hele startede sådan lidt tilfældigt hen over efteråret og foråret. Der var en hel del der skulle på tur til Berlin, for at besøge Jürgen

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

Studietur til Bruxelles 2010 2c

Studietur til Bruxelles 2010 2c Studietur til Bruxelles 2010 2c Mandag den 8. marts Kl. 05.51 stod hele 2.c på Banegården i Ringkøbing, spændte på hvad denne uge ville bringe. I toget mod Esbjerg fejrede vi Rune som blev 19 år denne

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Dagbog USA 18/7 9/8 2006

Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Side 1 af 77 Tirsdag 18/7 Rejsen var lang, men gik ellers godt. Helle kom og hentede os kl 7:15. Hun måtte køre i vores egen bil for her kunne bagagen præcis være i bagagerummet.

Læs mere

1. årgang nr. 8. Marts 2009/10

1. årgang nr. 8. Marts 2009/10 1. årgang nr. 8 Marts 2009/10 Det lokale AKT-team hvem er vi, og hvad laver vi? Af Nikolaj Rytter & Pia Weile AKT står for Adfærd, Kontakt og Trivsel. Når vi på skolen arbejder med AKT, arbejder vi med

Læs mere

P Å SCT KNUD REJSER VI UD

P Å SCT KNUD REJSER VI UD Sct. Knuds Gymnasium Årgang 3, nummer 2 Juni 2012 NYHEDSBREV P Å SCT KNUD REJSER VI UD Det sker på Sct. Knuds Gymnasium 27. juni: Gallafest ankomst kl. 17-18 29. juni: Dimission kl. 10-12 29. juni: Sommerferie

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Studietur til Egypten 2.u 03/04

Studietur til Egypten 2.u 03/04 Studietur til Egypten 2.u 03/04 5.-12.oktober 2003 feat. Poul Jørgensen og Erik Skude Skrevet af Michael O. og Lea 2.u. Søndag d. 5/10-03 Så kom den længe ventede afrejsedag. Vi mødtes i Kastrup lufthavn

Læs mere

En fantastisk Afrika rejse

En fantastisk Afrika rejse En fantastisk Afrika rejse Det hele startede for mange år siden, da jeg var i Kenya første gang. Det var en rejse, jeg havde fået i gave fra Lisbeth Bramaholm, min moster. Efter en tur til Afrika måtte

Læs mere

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET Glædelig jul FRA FAMILIEN NEBEL I HOLSTEBRO BRYLLUP EN FANTASTISK DAG, AT TÆNKE TILBAGE PÅ NYT HUS ANNA ANCHERS VEJ 138 I HOLSTEBRO INGEN KRÆFT VI HAR MEGET AT TAKKE GUD FOR JULEKORTET Kære familie og

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 51 nr. 2. Så er sommeren på vej... er det ud og nyde naturen!

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 51 nr. 2. Så er sommeren på vej... er det ud og nyde naturen! KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 51 nr. 2 Så er sommeren på vej... og så er det ud og nyde naturen! Indholdsfortegnelse: Køb Dine Spejderting hos 55 grader nord. Bestil det hos din leder. NÆSTE BESTILLING

Læs mere

OKLAHOMA HERE WE COME LOGBØGER FRA ELEVERNE:

OKLAHOMA HERE WE COME LOGBØGER FRA ELEVERNE: Handelsgymnasiets Global Business på 2. år besøger i denne uge (uge 15) vores venskabsskole Eastern Oklahoma State College. Eleverne bliver indkvarteret på college sammen med de amerikanske elever og skal

Læs mere

Dejlige. Danmark NÁMSGAGNASTOFNUN

Dejlige. Danmark NÁMSGAGNASTOFNUN Dejlige Danmark NÁMSGAGNASTOFNUN TIL NEMANDA fiessi bók er eign skólans flíns og flú hefur hana a láni. Bækur eru d rar og flví mikilvægt a fari sé vel me flær. Gættu fless vel a skrifa ekki í flessa bók.

Læs mere