Beretning fra VM i styrkeløft november 2016 Orlando, Florida Søndag den 8.november

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning fra VM i styrkeløft november 2016 Orlando, Florida Søndag den 8.november"

Transkript

1 Beretning fra VM i styrkeløft november 2016 Orlando, Florida Søndag den 8.november Dette år blev VM open afholdt i USA, hvilket krævede en længere rejse for undertegnedes og rejseledsagerene Klaus Brostrøm, Peter Bøgh samt Eva Buxbom. Da Eva har et godt sovehjerte og ikke er den største var flyveturen en kombination af søvn og film. De lidt større danskere havde lidt mindre plads, særligt indtagning af føde, hvor alt er i miniudgaver krævede lidt behændige bevægelser for at det ikke havnede i skødet. Undertegnede, Eva, Klaus og Peter kom sikkert frem uden forsinkelser og var forberedt på at det var USA vi var landet i så kontrollen kunne forventes at være en omstændighed. Vi blev ikke overrasket. Det tog to timer fra flyet landede til vi kunne slappe af på vores værelser. Vi skulle flere gange vise pas, taget fingeraftryk og taget billeder. Eva fik også sin jakke testet for mistænkelige stoffer, hvilket aldrig er sket før. Måske var det fordi der stod Harley Davidson på ryggen. Prøven var negativ og rejsen kunne forsætte ind i det forjættede land. Da vi endelig var nået frem til hotellets skranke, havde hotellet ikke modtaget betaling for hotelværelserne og med stor tålmodighed og fremvisninger af kvitteringer og en lang mailkorrespondance, lykkes det endelig at få værelsers kort. Det var imponerende at undertegnede ikke eksploderede, da han hjemme fra Danmark, gennem 12 mails 22 dage før stævnestart, havde forsøgt at få en simpel overførsel bekræftet og gennemført. Klokken var nu otte om aftenen amerikansk tid og to dansk tid. Eva blev lagt i seng imens undertegnede samme med Klaus og Peter fik smagt lidt på de lokale specialiteter som blandt andet bød på alligator. En del røverhistorier senere gik vi hver til sit. Man er ikke i tvivl om at hotellet er placeret midt i lufthavnen når udsigten fra det ellers glimrende hotelværelse er lufthavnens kontroltårn.

2 Efter en god nats søvn fik vi spist morgenmad sammen med resten af danskerne Jane, Bo, Trine og Jonas, der var ankommet før os. Igen glimrede værterne ved ikke at have styr på det bestilte idet de frækt gav undertegnede en regning for morgenmaden, noget der var bestilt og betalt hjemmefra. Som den flinke mand jeg er forklarede jeg pænt den unge mand hvad jeg tænkte om det og at jeg gerne ville hjælpe hans overordnede med et servicetjek og pludseligt var alt fint. Vi fik set på stævne forholdene og de er som man kan forvente. Dog var vi glade for at vi havde taget den tunge og besværlige bindopruller med, da der umiddelbart ikke var nogen. Derudover var der lidt tykke tæpper ved opvarmningen, som ikke var

3 ordentligt fastgjorte. Der blev også trænet i et separat lokale med 2 stativer og mindst 20 styrkeløftere fra alverdens lande så der var godt tryk på stativerne. Det lykkedes dog at få gennemført træningen alligevel. Klaus Brostrøm og Peter Bøgh deltog i kongressen hvilket de sikkert vil berette om senere. Spændende har det helt sikkert været idet det tekniske møde der skulle starte klokken lokal tid først startede en time senere. Ved dette stævne vil man have 2 tekniske kontrollanter, en i wrapping området og en kontrollant i opvarmningen. Eneste funktion vil være at sikre at coachene sætter skiverne på plads efter brug, mon ikke det er lidt spild af folks tid. Lidt godt var der dog ved TC møde set med danske øjne idet en af Trine Baggers konkurrenter, indoneseren der var nomineret på 2.pladsen ikke stiller til start. Dette øger bestemt Trines muligheder for en disciplinmedalje i dødløft betydeligt. Derudover havde stævnearrangøren opfundet egne regler omkring antallet af løftede i opvarmningen som han mente maks. var 2 trænerne pr løfter. Flere, herunder undertegnede, måtte således henlede opmærksomheden på at de tekniske regler også gælder i USA og det lykkedes at få antallet rettet til 3.

4 Vi har også modtaget vores adgangskort hvilket heller ikke lykkedes til fulde for arrangøren at klare efter nomineringerne. Undertegnede kan således vælge om jeg vil være Assistant Coach eller Head Coach. Mandag den 14. november Så var dagen kommet til den første dansker løfter skal i aktion- Trine. Da der var mange deltagere i 52 kg klassen blev den blevet delt op i to grupper. 47 kg klassen og B gruppen i 52 kg var i den første gruppe, og A gruppen i 52 kg var for sig i sidste gruppe. Dette var en kæmpe fordel rent strategisk, da vi kunne følge med i hendes konkurrenters valg af kilo og selv vælge nogle gode tal. På grund af lidt forsinkelser startede Trine først kl amerikansk tid. Med lidt held og hvis Trine havde en god dag håbede vi på medalje i dødløft. Inden Trine skulle I ilden, trænede resten af det danske hold flittigt. Allerede klokken 6 om morgenen stod de foran døren til træningslokalet og trippede. Vi havde ikke mulighed for at træne i opvarmningslokalet, da det kun måtte bruges under konkurrence, men der var stillet to stativer til rådighed i et mindre lokale. Vi var heldige at de mange andre styrkeløftere ikke var vågne og havde de to stativer for os selv. Bo var en flittig mand og trænede både styrkeløft, sideøvelser i et mindre fitnessrum på hotellet. Hvis der skulle uddeles en pris for den person der er i den bedste all round form på holdet, så går den helt sikkert til Bo. Vi andre var lidt mere menneskelige og Jane og undertegnede trænede let squat, bænk og dødløft.

5 Eva der skal løfte i morgen nøjes med lidt konditionstræning i fitnessrummet. Morgenmaden blev nydt med god samvittighed og undertegnede fik ikke mærkelige regninger, så humøret var godt og der var plads til at alle kunne nyde et godt måltid. Som altid er der boder med udstyr og udover det sædvanlige var der en trøje, der kun var lovlig i andre forbund fremlagt ved en af boderne. Mest af alt ligner det en spændetrøje men ekstrem kraftig krave. Undertegnede er glad for at det ikke er det udstyr han skal proppe sine løftere i selvom der helt klart må være nogle kilo gemt i den totur beklædning. Troligt var vi mødt op til åbningsceremonien og i de allersidste minutter mødte de sidste lande om med deltagere. Vi var flot repræsenteret med Trine og Klaus og med lidt skubben kom alle deltagerne frem på podiet. Som underholdning efter talerne hvad der tre kønne kvindelige flamingodansere, der gjorde det godt. De sluttede af med at få Gaston (formand for IPF) med i en flamingodans til glæde for alle os styrkeløftere. Efter underholdningen blev et pålagt trægulv fjernet fra podiet, hvilket fik os løftere og særligt undertegnede til at ånde lettet på. Tanken om at skulle dødløfte på et på lagt trægulv på et tæppe var en smule bekymrende. Undertegnede var dog glad for at han besindede sig og ikke klagede over træbelægningen med det samme. Det ville være lidt for tidligt at blive kategoriseret som kværulant.

6 Gino, verdens bedste speaker med en stor kærlighed for styrkeløft er klar og vi glæder os til at høre hans fantastiske entusiasme og altid positive kommentarer om og til løfterne og publikum under konkurrencen. Jer hjemme i Danmark der aldrig har mødt Gino er gået glip af en oplevelse for livet. Der er kun en Gino.

7 Jonas der er Trines trofaste knæbindslægger var klar til at give hende fuld support og stramme knæbind. Ellers var Jørgen og Jane med i opvarmningen som lige så trofaste hjælpere. Bo og Eva blev henholdsvis udstyret med kamera og videooptager. Der blev sat en verdensrekord i 47 kg klassen med 202,5 kg, som var let, meget let i andet forsøg. I tredje forsøg efter tre udgangsforsøg blev verdensrekorden øget til 210 kg. Det er stærke små kvinder. Trine lagde ud med en meget let squat på 145 kg, der blev godkendt med tre hvide lamper. Der blev bestilt 155 kg, en tangering af den danske rekord, som var lidt tungere, men løftet superflot tre hvide lamper. I tredje løft blev der sat 160 kg på ny dansk rekord med 5 kg. Den var tung, men Trine kæmper den op og fik den godkendt med to hvide lamper. Så var det tid til bænk og efter en god opvarmning starter Trine på 95 kg. Vægten kom flot ned, men manglede lige det sidste i toppen. I andet forsøg med samme vægt kæmpede Trine en brag kamp, og det var så tæt på, men desværre manglede den det aller sidste i toppen. I tredje løft skulle Trine få løftet godkendt for at få en total og til stor jubel for de danske tilskuer kæmpede Trine alt hvad hun havde lært og fik vægten presset op tre hvide lamper og så var det videre til favoritøvelsen dødløft. Trine løftede første løft på 165 kg let og øger til dansk rekord i totalen med 2½ kg til 172,5 kg i andet forsøg på jagt efter bronzemedaljen. Trine trak vægten godt fra gulvet men den ene fod glider og hun faldt bagover uden at komme til skade. Da Trine har en pr på 175 kg, bliver tredje forsøg sat til 177½ for at have en chance i medaljekampen. Desværre var den for tung og hun fik tre røde lamper. Trine sluttede med en flot 8. plads i totalen med 420 kg i et meget skarpt felt.

8 Tirsdag den 15.november Så kom dagen hvor den 2. danske deltager skulle i aktion i skikkelse af Eva Buxbom der i kvindernes 57kg klassen skulle kæmpe mod vægtene. Eva havde haft nogle for hende underlige oplevelse med kropsvægten der virkelig havde været meget svingende. Det er almindeligt at lange flyrejser kan binde en del væske i kroppen og Eva var således også ramt hårdt idet vægten viste næsten 58 kg søndag, dagen efter ankomsten til Orlando. Der skulle således passes lidt på hvad der blev puttet i munden og der blev holdt pænt igen resten af dagen samt mandag. Vi tog en tidlig prøvevejning klokken 7 om morgenen 3 timer før indvejningsstart og det var lidt af et chok idet vægten var droppet til skræmmende 55,3kg. Der blev derfor beordret et markant fødevare indtag samt rigelige mængder væske ved morgenmaden således at udstyret ikke ville falde af under konkurrencen. Det lykkedes og få sneget vægten op på 56,23 ved indvejningen og hydreringen med tilførte salttabeletter fortsatte helt ind til opvarmningen. Således godt tanket op kunne opvarmningen begynde, dog skulle det obligatoriske holdbillede lige i kassen inden. I flere dage havde undertegnede forsøgt at finde et passende tidspunkt hvor hele holdet var samlet og få taget et holdbillede og i dag var lykkens dag. Lad os for en ordens skyld sige at det tog nogle forsøg at få dette billede taget. Der var flere forsøg hvor flere så lettere komiske ud. Dette var afgjort det bedste. I går fik det store danske publikum ekstra positive bemærkninger fra speaker for der opmuntrende bifald og gode tilråb i en ellers forsagt forsamling og i dag var ingen undtagelse, Eva fik opbakning hele vejen gennem stævnet. Ud over undertegnede var Jane og Trine med under konkurrence som trofaste og gode hjælpere.

9 Opvarmningen i squat køre helt perfekt og sidste løft på 145kg er ca. vandret og let løftet så vi fastholder åbneren. I squat startede Eva som mange gange før på 155 kg. Undertegnede havde som så mange gange før forklaret Eva at vejret skulle holdet under hele løftet og først pustes ud efter racksignal og at der skulle en jævn fart nedad og accelereres fart opad. Til undertegnede glæde virkede det som om at flere ugers dybde terapi med Bill til at understrege vigtigheden af at holde vejret havde virket for løftet kom jævnt ned og fint op uden at luften gik af ballonen før efter racksignal. Løftet var let og godkendt med tre hvide lamper. Der blev send en venlig tanke til Bill for han pædagogiske måde at vise Eva hvordan man holder vejret under squat. Med positive tanker og forventninger blev der bestilt 160 kg. Et tal det har været et stykke tid siden Eva var kommet op på. Jeg bad venligt Eva om at gøre det samme og med stor opbakning fra Trine og Jane samt et tændt dansk publikum går Eva ud og lavet et stort set ens løft igen godkendt med tre hvide lamper. Der bliver sat 165 kg på stangen og igen får Eva de samme instrukser og selv om vægten kræver lidt flere kræfter at presse op, bliver luften holdt til efter racksignal og igen godkendt med tre hvide lamper. Det er længe siden Eva har fået ni hvide lamper i squat. Glade hjælpere og coach går i gang med opvarmning til bænk. Her var forventningerne lave og Eva snakkede om, at hvis hun kom igennem ville hun være glad. Bænken i trøje har længe drillet højre skulder været øm, og der har manglet kraft fra bunden. Som coach prøvede jeg at bede Eva om at have en mere positiv tilgang og tage troen fra squat med over til bænk. Efter et par løft i trøje på 75 og 80 kg, er der noget om snakken. Der er ingen kraft fra bunden, flere måneds træning med at finde den har ikke båret frugt og det er med frustration og ærgrelse at jeg må give Eva ret i at det eneste rigtige at gøre var at starte i T-shirt for at sikre en total, og så bagefter bede om et mirakel og forsøge med trøjen. Eva startede derfor raw med 60 kg, der bliver godkendt uden at være superlet med tre hvide lamper. Vi hev så Eva i en anden trøje og gik så langt ned som 75 kg for at få lidt mere med. Det blev løft med besvær og med let løftet numse og korrekt underkendt med to røde lamper. Undertegnet og hjælpere bad Eva om at holde numse nede og kæmpe for at få de ekstra 15 kg med og det virkede, med besvær fik Eva 75 kg med og med lidt glæde kunne Eva forsætte til dødløft. Dødløft er Evas favoritdisciplin og Evas frustration over manglende styrke i bænkpres var glemt. Opvarmningen gik godt så planer om en startvægt på 167½ kg blev der ikke ændret på. Det var en fin åbner og løftet blev godkendt med tre hvide lamper. Det var meget langt til disciplinmedalje i dødløft, så vi gik efter B kravet til VM open 2017, som var Evas helt store mål. Derfor blev der bestilt 177½ kg på stangen, som Eva igen trak fint, dog skulle der bruges lidt flere kræfter og grebet var lidt presset. Nu var VM B kravet hjemme og vi søgte en PR og dansk rekord. Dragten blev trukket helt ned og der blev bestilt 185 kg på stangen. Eva fik den godt fra jorden, men der var ikke kraft nok til at få den hele vejen op. Løftet blev underkendt og Eva måtte nøjes med 177½ kg i død løft og en samlet placering som nummer 16. Alt i alt var det en glad Eva og en ok tilfreds coach, der er glad for VM deltagelse i 2017 med et bænkpres på 75 kg. Efter en mindre afslapning vil undertegnet og løfter forsætte jagten på et godt

10 bænkpres. Gode hjælpere og den kæmpe opbakning for det lille med larmende danske publikum var med til at bære Eva gennem konkurrencen. Efter endnu en løfter er kommet gennem konkurrence var det tid til en god lidt tidlig aftensmad. Undertegnede havde fundet et godt mexicansk spisested, der fik en til at glemme at hotellet ligger midt i en lufthavn og i stedet fik en til at huske på at man var langt fra den danske kommende vinter og mørke. Maden var ualmindelig god og særligt Eva, der under måltidet ganske sikker rykkede en vægtklasse op. Særligt en kæmpe dessert med kombination med chokoladekage og vaniljeis talte godt i kalorieskålen. Men med en god grundtræning, de daglige cykelture og judotræning er undertegnet ikke i tvivl om at vægtklassen 57 nok skal finde Eva igen. Snakken gik lystigt og Jane skal have stor ros for at være i god stemning selv om der blev nydt øl, god mexicansk lige under hendes næse. Hun skal først løfte fredag og må derfor holde lidt igen med det usunde. Undertegnede kunne med stor forundring sande at de danske styrkeløftere ikke blot er nogle stærke atleter, men også mestre andre sportslige talenter som dans, højdespring, sprint og curling. Så hvis vi ikke holder på vores løftere curler og danser de væk fra styrkeløft. Det kræver noget af et par forhold at begive sig ud i dansens verden, kunne Bo påpege, da det kræver at kvinden lader manden styrer, hvilket Jane godt kan finde lidt svært. Man ser de tydelige billeder for sig, antilopens forsøg på at styre den hvide haj igennem slowfox, tango og vals. Maden var dejligt og der blev skålet på den gode holdånd og viljen til at løfte igennem. Eva snakkede særligt om sine pomme frittes, som det var flere måneder siden hun havde indtaget.

11 På vej hjem til hotellet blev Bo fanget da han lagde an på denne unge skøn mø, og vi gruer for om han overlever natten med Jane efter denne utroskab med snehvide. I morgen tidlig klokken seks har de friske styrkeløftere lokket mig til at træne og der er en fare for at jeg måske stiller op i 105 med alt den træning. Da vi nu er i et land hvor der er meget let adgang til våben har Bo arrangeret at vi tager ud og skyder på nogle skydebaner. En af hans kammerater bor i nærheden og har lovet os en rigtig drengetur på skydebanen. Den indre drengerøv er vækket i mig og det bliver dejligt at komme lidt væk fra styrkeløft og få en på opleveren. Onsdag den 16.november Efter atter et angreb på morgenbuffeten blev vi afhentet af Nils en af Bo s kammerater der er bosiddende her i Orlando. Nils er en super fin fyr og han spørger pænt ind til hvad vi skal bedrive tiden med. Vi er alle enige om at en tur på skydebanen nok kunne været noget sjovt at starte sådan en onsdag formiddag med. Han smider pænt en Magnum 357 om på bagsædet til Jonas og undertegnede der både er lidt chokerede over at det er muligt men ok vi er jo USA. Det indre legebarn klikker dog straks og vi cruiser til wallmart (en amerikansk udgave af Bilka) for at indkøbe patroner til bæstet. Nils spørger ekspedienten om han kende en god gunranges men han melder pas. Til gengæld kunne sikkerhedsvagten anbefale Oak gun ranges. Verdens tyndeste mand, som Nils kalder Bo ud over Faceboeeeeeeeeeeeeeee, får efterfølgende bagsædet idet undertegnede ikke passe så godt deromme. Vi kørte længselsfulde i retningen mod Oak gun ranges. Godt fremme mødes vi af Trumps valgplakater og de er helt sikkert ikke demokrater i skydebiksen. Vi bliver godt bekræftet indenfor og vi behøver ikke at identificere os for at leje en maskinpistol med dertilhørende patroner og skydeskiver. Vi får en kort instruktion i håndtering af skydevåbenet og

12 går således i gang med at fyre bønner af. Den medbragte Magnus 357 var dog klart den fedeste oplevelse og rekylen og braget fra bæstet var helt igennem voldsom. Maskinpistolen vakte minder fra de gamle dage i søværnet hvor undertegnede heller ikke ramte en skid men de andre var vist ret gode. En god oplevelse men også tankevækkende at man kan komme ind ude fra gaden, leje et våben med patroner og i princippet gå amok på en lokal natklub Efter en fed oplevelse på skydebanen senere tog vi forbi det lokale center og snuppede noget mad og kørte hjem til Nils. Han bor nu ret flot i et stort hus med egen pool og vi nyder maden med et par kølige i et par timer og får snakket om alt mellem himmel og jord inden vi alle skal tilbage til vores hjemmestyre.

13 Torsdag den.17november Efter en god gang morgen cardio og atter et angreb på morgenbuffeten stod dagen i shoppingens tegn i et kæmper stort outlet. Bo Eriksen også kendt under navnet spenderiksen var virkelig i sit es. Undertegnede har det lidt anstrængt med shopping idet det som reglen gør ondt helt ned i masterkortet. Dette var dog ingen heller ingen undtagelse og mange timers masters misbrug i et kæmpe outlet på flere 100 doller gik turens endelig retur til stævnehotellet hvor dagens indtryk blev fordøjet og beretningen forfattet. Vi ser frem til morgendagens styrkeløft peak hvor den hvide haj skal i action og med lidt held få lidt metal med hjem til Danmark. Fredag den 18.november Som rosinen i pølseenden skulle Jane Aaberg aka den hvide haj i 84kg klassen vise at fliden i træningslokalet havde båret frugt. Indvejning og udstyrstjek blev klaret uden problemer og vi kunne således sætte rovfisken i gang med opvarmningen. Jeg havde Eva Buxbom med som hjælpetræner og resten af holdet kunne således tage billeder og heppe ude på tilskuerrækkerne. Opvarmningen i squat kørte uden problemer så vi fastholdte åbneren på de 195kg. Jane var tredje løfter på plateauet så vi begynde at ligge knæbind da stævnet blev startet. Desværre havde speakerbordet ikke helt styr på tingene og det skaber en del forvirring som betyder at Jane står alt for længe med knæbindene. Heldigvis er Jane tought og hun får moslet de 195kg op og løftet bliver godkendt 3-0. Vi øger efter planen til 210 kg hvilket ville være en personlig rekord. Jane løfter vægten med dommerne underkender løftet på manglende låsning af knæene med dommerstemmerne 3-0. Efter en lille afklapsning af rovfisken går Jane ind på samme vægt i sidste

14 forsøg og her lykkedes det at imponere dommerne om endt løftet var ret tungt. Vægten rakte til en 10ende plads i squatten der blev vundet at ukraineren med et løft på 262,5kg. Således kunne vi begynde opvarmningen til bænkpres hvor der på forhånd nok ikke var andet end overlevelse på programmet, idet højre skulder har drillet lidt på det sidste. Sidste løft på 90 kg i opvarmningen gik dog meget godt og vi fastholdt derfor åbneren på de 100kg. Jane får det til at se ok let ud og løftet godkendes med dommerstemmerne 3-0. Vi øger efter planen til 107,5kg hvilket burde være muligt, desværre er det kun den ene arm der gider rette sig ud og løftet underkendes. Tredje forsøg på samme vægt vil dog ikke meget mere end til brystet. Dermed var vi således kommet til paradedisciplinen dødløft hvor den forsvarende verdensmester skulle forsøge at gentage succesen for 2015 og vinde det ædleste metal. Det ser godt ud både med konkurrenternes startvægte og Janes lodtrækningsnummer. Jeg vælger at øge startvægten med 5kg til 210kg. Dette ville betyde at jeg kunne vælge det helt rigtige 2.forsøg idet de andre løftere ville have afgivet deres 2.forsøg inden jeg skulle vælge vores. Jane trækker vægten med et pænt overskud og løftet godkendes med dommerstemmene 2-1. Vi øger på baggrund af de andres udmeldinger til 215kg, hvilket ville fastholde føringen i dødløftkonkurrencen. Jane angriber stangen som det rovdyr hun nu engang er og trække let vægten. Jeg bestiller således 225kg for at få de andre løftere til at løfte færdig og ville så justere vægten ned hvis det var muligt. Det ender dog med at det bliver de 225kg der skal trækkes idet ukraineren har et højere lod nummer og har bestilt 227,5kg med lettere kropsvægt, på jagt efter en 2.plads til totalen. Jane giver den alt hvad hun har og trækker de 225kg hvilket både er en dansk og nordisk rekord i dødløft og løftet godkendes med alle tre dommerstemmer. Vi krydser således fingre for at ukraineren ikke trækker

15 de 227,5kg, heldigvis for Jane og Danmark taber hun vægten lige ved lockout og Jane kan således smykke sig med en velfortjent guldmedalje om halsen. Totalt bliver det til en 10ende plads i det 17 mand store felt med 535 kg kun kropsvægten fra 9ende pladsen. Verdensmester blev den lokale Lian Blyn med en total på 645 kg. Det var således alt i beretningen for denne gang. I morgen venter de tunge drenge som vi glæder os til at se et squat på over 500kg. Vi glæder os også til den afsluttende banket og ikke mindst en uges velfortjent ferie inden turen gå hjemover igen, Tak fordi i fulgte med i beretningen (hvis den har nogle læsere) vi ses derude til stævnerne Mange sportslige hilser Jørgen Michael Buxbom Rasmussen

NM i styrkeløft 2014

NM i styrkeløft 2014 NM i styrkeløft 2014 Det nordiske mesterskab i styrkeløft og bænkpres for seniorer, som bliver afholdt hvert andet år, finder denne gang sted på Island nærmere bestemt Keflavik. Danmark er repræsenteret

Læs mere

Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig sep 2013

Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig sep 2013 Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig 13-14 sep 2013 Atter engang skulle de danske deltagere forsøge at kommer helt til tops i de vesteuropæiske mesterskaber som i år blev afholdt i Frankrig. WEC bød

Læs mere

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016.

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Dag 1 Så kom de Danske Masters løftere godt fra start, da første mand på podiet tirsdag eftermiddag, Steen Wissing vandt sølv i totalen i masters 4 med 4 mand

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

rekord og EM kravet klaret oven i. Stort tillykke til Danni, som i mine øjne nok var den største overraskelse af alle.

rekord og EM kravet klaret oven i. Stort tillykke til Danni, som i mine øjne nok var den største overraskelse af alle. WEC Holdet bestod af 5 løftere Danny Pedersen, Danni Iversen, Henrik Nielsen, Mathias Kristensen og Sune Bak, 2 trænere Bertel og Skotten samt dommer Helge Laursen. Dagen for stævnestart mødtes vi i Københavns

Læs mere

Beretning fra VM i styrkeløft 8-14 November 2015 Hamm, Luxembourg

Beretning fra VM i styrkeløft 8-14 November 2015 Hamm, Luxembourg Beretning fra VM i styrkeløft 8-14 November 2015 Hamm, Luxembourg Turen mod årets VM startede for nogens vedkommende i Horsens hvor der var fælles afgang mod Luxembourg i det hvide lyn. Godt pakket med

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 11-14 maj 2016 Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM i styrkeløft 11-14 maj 2016 Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM i styrkeløft 11-14 maj 2016 Pilsen, Tjekkiet Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Atter engang er Pilsen arrangører, så det er

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien

Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Denne gang, for os, i noget uvante rammer, idet

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Navn: Efternavn: Alder: Vægt: Mand: Kvinde: Cpr. nr.: Adresse: Post nr. & by: Tlf: Email: Hvilket træningscenter er du medlem af?

Navn: Efternavn: Alder: Vægt: Mand: Kvinde: Cpr. nr.: Adresse: Post nr. & by: Tlf: Email: Hvilket træningscenter er du medlem af? Frederikshavns Stærkeste 2016 side 1/6 tilmelding Navn: Efternavn: Alder: Vægt: Mand: Kvinde: Cpr. nr.: Adresse: Post nr. & by: Tlf: Email: Har du deltaget i stævner før? Ja: Nej: Hvis ja, hvilke? Hvilket

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet Park Hotel med meet director Vladimir Mati i spidsen ligger nok engang hus til kampen mod kiloene og fighten om medaljerne blandt Europas stærkeste

Læs mere

KOFUNKAN WORLD CUP 2014

KOFUNKAN WORLD CUP 2014 KOFUNKAN WORLD CUP 2014 Torsdag den 10. april tog en trup bestående af 7 kæmpere (Sebastian, Viktor, Mathias J, Mathias H, Nikoline, Monika, Jeppe, Marcus), 3 coaches (Sensei Jonas, Sempai Peter og Sempai

Læs mere

VM Master 2013 Orlando, Florida USA

VM Master 2013 Orlando, Florida USA VM Master 2013 Orlando, Florida USA Så blev det atter engang tid til VM for voksne og i lighed med sidste år afvikles stævnet i USA. Ved første øjekast virker rammerne ganske fine. Der er masser af plads

Læs mere

World Masters, Tallinn, Estland, 3-8 august 2016

World Masters, Tallinn, Estland, 3-8 august 2016 World Masters, Tallinn, Estland, 3-8 august 2016 Steen Wissing En lille reportage fra dagens dansker i ilden, Steen Wissing. Dagen startede lidt nervøst ud, da Steen valgte at gå på vægten i går aftes,

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Regelsæt for Frederikshavns Stærkeste side 1/5. 3. Atleten får livsvarig karantæne til fremtidige stævner hvis atleten testes positiv.

Regelsæt for Frederikshavns Stærkeste side 1/5. 3. Atleten får livsvarig karantæne til fremtidige stævner hvis atleten testes positiv. Regelsæt for Frederikshavns Stærkeste side 1/5 doping DOPING POLITIK Frederikshavns Stærkeste crew tager lang afstand fra doping. Derfor vil reglerne efter sidste års stævne 25/04-15, blive strammet væsentligt,

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Dagbog - Kinaturen. Indledning

Dagbog - Kinaturen. Indledning Dagbog - Kinaturen Indledning En dag i juni, fik far en mail fra Badminton Danmark. Der stod, at jeg havde vundet en tur til China Open, sammen med 9 andre spillere fra Danmark. Jeg vandt ved lodtrækning,

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 5-9 maj 2015 Chemnitz, Tyskland

Beretning fra EM i styrkeløft 5-9 maj 2015 Chemnitz, Tyskland Beretning fra EM i styrkeløft 5-9 maj 2015 Chemnitz, Tyskland Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Denne gang er tyskerne arrangører og vi er

Læs mere

Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet Dag1 Skrevet af Jørgen Michael Buxbom Rasmussen Atter engang er det Pilsen der ligger rammer til EM master og atter engang er det undertegnede der har fornøjelsen

Læs mere

World Open, Sub-junior, junior & Master's Equipped Bench Press Championships in Kaunas, Lithuania, May 22-27, 2017

World Open, Sub-junior, junior & Master's Equipped Bench Press Championships in Kaunas, Lithuania, May 22-27, 2017 World Open, Sub-junior, junior & Master's Equipped Bench Press Championships in Kaunas, Lithuania, May 22-27, 2017 Første del af beretning søndag! Vel ankommet søndag eftermiddag i Kaunas lufthavn og afhentet

Læs mere

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Turen startede kl. 4.00 fra silkeborg og kl. 5.00 fra Hundested vi mødtes ved Gedser færgen kl. 8.30. Efter vi kom fra borde i Rostock gik turen ned gennem Tyskland

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

VM Salo, dag 1 Nicki Lentz

VM Salo, dag 1 Nicki Lentz VM Salo, dag 1 Nicki Lentz Så er første dag i Salo ovre og det er tid til en lille rapport til alle jer derhjemme. Nicki og undertegnede tog afsted fra Kastrup i går aftes på en sen afgang kl 20.30.. Hermed

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Beretning fra EM Master 2014 i Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM Master 2014 i Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM Master 2014 i Pilsen, Tjekkiet Dag1 Skrevet af Jørgen Michael Buxbom Rasmussen Sædvanen tro er det undertegnede, der beretter lidt fra EM master, som for gud ved hvilken gang bliver afviklet

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Inde EM i Spanien 2011.

Inde EM i Spanien 2011. Så blev det lørdag den 26. marts og det danske landshold skal skyde hele fire guldfinaler! Første finale var dame junior compound med Sarah, Ida og Michalina. Pigerne blev nr. 1 indledende og skulle op

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014 REJSEBREV 4 Dette års indendørs Verdensmesterskab for junior/senior afholdes i og Danmark stiller med følgende Lørdag den 1. marts 2014. Igen stod Danmark overfor USA i en holdfinale og igen var det guldet

Læs mere

World Championships Classic Powerlifting 2014

World Championships Classic Powerlifting 2014 World Championships Classic Powerlifting 2014 Ankomsten, beretning fra Sune Bak Verdensmesterskabet i raw styrkeløft afholdes i år i Potchefstroom i Sydafrika, som er en mellemstørrelses universitetsby

Læs mere

Beretning fra EM Master 2013 i Hamm, Luxembourg

Beretning fra EM Master 2013 i Hamm, Luxembourg Beretning fra EM Master 2013 i Hamm, Luxembourg Så blev dette atter engang tid til at Europas stærkeste M/K for voksne skal kæmpe mod kiloene. I år foregår stævnet i Hamm i Luxembourg og ikke i Pilsen,

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene Split Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene www.silkeborg-p-d.dk Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen August 2007 Siden er det blevet til rundt regnet 50 store

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA

Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA Så har masters løftet og efter rigtig flotte præstationer fra Niels, Pia og Erik, er det nu snart de unges tur til at komme i ilden. For god ordens skyld

Læs mere

Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010:

Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010: Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010: Vi ankom i går eftermiddags efter en udramatisk tur, som dog bød på en frisk samarbejdsopgave nemlig at proppe otte skytter og en træner ind i

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager:

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Rejsebrev nr. 6 Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Jozsef Csikos, Jacob Steffensen, Stig Andersen Tanja Dinesen Skudstrup, Josefine de Roepstorff, Sabina Holstein,

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

VM Master 2012 Killeen, Texas USA

VM Master 2012 Killeen, Texas USA VM Master 2012 Killeen, Texas USA Undertegnede og Eva Buxbom startede den lange tur mod Killeen fra Billund søndag morgen. Efter en kort tur på godt en time landede vi i Frankfurt. Her var vi lidt presset

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Rejsebrev. Katja. Holdleder: Ørsted. Martin. finaler. Camilla. Katja skulle kamp, hun. skød. blev 1'er i. til Katja.

Rejsebrev. Katja. Holdleder: Ørsted. Martin. finaler. Camilla. Katja skulle kamp, hun. skød. blev 1'er i. til Katja. nummer 6, 23.maj 2015 : Finaledagen med de individuelle finaler. Danmark med deltagelse i compound dame kadet guldfinalen med Katja og recurve dame kadet bronzefinalen med Camilla. Katja skulle som den

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

Beretning VM 2014 Aurora, Colorado USA

Beretning VM 2014 Aurora, Colorado USA Beretning VM 2014 Aurora, Colorado USA Den lange rejse mod Aurora begyndte i Billund luffhavn lørdag morgen, hvor størstedelen af den danske hold havde randevus. Vi fuldtes således sammen til Amsterdam

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Rejsebrev nr. 2 og 3. Onsdag den 14. juli

Rejsebrev nr. 2 og 3. Onsdag den 14. juli Rejsebrev nr. 2 og 3 Onsdag den 14. juli Dagen stod på kvalifikation for hele holdet, formiddagen havde kadetterne fornøjelsen af, og eftermiddagens steghede solstråler havde juniorerne. Dagen blev en

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

EM Bænkpres 2016, Keflavik, Island

EM Bænkpres 2016, Keflavik, Island EM Bænkpres 2016, Keflavik, Island 1. Dag Kære alle derhjemme Hermed en kort beretning fra Reykjarnæs, Island. 81 løftere, 11 dommere og et ukendt antal hjælpere udgør mandskabet ved Europamesterskabet

Læs mere

NYHEDS OPDATERING VELKOMMEN FORSØGE SIG PÅ 400 KG C H A M P I O N S H I P STÆVNEDIREKTØR

NYHEDS OPDATERING VELKOMMEN FORSØGE SIG PÅ 400 KG C H A M P I O N S H I P STÆVNEDIREKTØR W O L R D C H A M P I O N S H I P B E N C H P R E S S 2 0 1 4 D E N M A R K NYHEDS OPDATERING TOMMY T OM KNUDSEN STÆVNEDIREKTØR S TÆ VELKOMMEN VIL V IL V VII S SE ED DEN EN FØRSTE FØRSTE MAND FORSØGE SIG

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

HUSK I FORM LØBET 2016 DAG 1 DAG 3 DAG 4 DAG 5 DAG 6. 1 km langsomt. Pause: 1 min x 4. Pause: 2 min x 4. Pause: 2 min. 2 km fart.

HUSK I FORM LØBET 2016 DAG 1 DAG 3 DAG 4 DAG 5 DAG 6. 1 km langsomt. Pause: 1 min x 4. Pause: 2 min x 4. Pause: 2 min. 2 km fart. 3 kvinder blev flere minutter hurtigere sådan gjorde de! HUSK I FORM LØBET 2016 På kun 30 dage kan du forbedre din løbetid, hvis du følger I FORMs løbeprogram. Alle kan være med, for programmet tager udgangspunkt

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Lys op. De kommer alle tre hjem. Slukørede. tavse. Lorentz med en lille tournasol krølle over hovedet.

Lys op. De kommer alle tre hjem. Slukørede. tavse. Lorentz med en lille tournasol krølle over hovedet. TEKSTUDDRAG FRA BIRKEHYTTEN De tre venner Lorentz, Heinse og Bom er samlet til den årlige hyttetur, hvor de skal fange deres egen mad og leve af naturen. Men der er ikke rigtig nogen dyr i skoven. Sulten

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub,

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 3. april 2013 11:17 Emne: Nyhedsbrev april 2013 Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Foråret ser langsomt ud til også at være

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Fremgang trods stort nederlag

Fremgang trods stort nederlag Fremgang trods stort nederlag Tilføjet af søndag 18. maj 2008 U12 drengene som jo i denne halvsæson har valgt at spille i U13, løb i dag ind i Bjæverskov hvor fysikken ved at spille mod en årgang ældre

Læs mere

BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen

BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen Bemærk! - Omvendt siderækkefølge så nyeste info er øverst. INDEX Info nr. 14 's Tipskonkurrence af afgjort og VM er slut! Side 7-8 Info nr. 13 Der kæmpes stadig om

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009.

Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009. Vejen til Ironman Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009. 25.september 2008 besluttede jeg mig for at gennemføre en Ironman, og det skulle være den 4. oktober 2009 i Barcelona. På det

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Cpu årsberetning 2014

Cpu årsberetning 2014 Cpu årsberetning 2014 Generelt set er vi yderst tilfredse med sæsonen 2014, som har budt på mange gode resultater i udlandet, kæmpe opbakning til DM og fuld fart på CPU s projekter SP2014 og EP2014. Vi

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1 Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013 Rejsebrev 1 Søndag var der afrejse til Junior Cup 1, som i år bliver afholdt i Ljubljana, Slovenien. Dagen startede kl. 6 i Kastrup hvor Stephan Hansen og Kasper

Læs mere

OVERSKUD FORMAT VILJE

OVERSKUD FORMAT VILJE OVERSKUD FORMAT VILJE Hvad er formålet? Dobbelt klik BAGLAND Familie Venner Kæreste KLUB Hold Trænere Ambitioner DEN VIGTIGSTE: Drengen Talentet Eleven SKOLE Uddannelse Lektier Lærere DBU KROP Skader Signaler

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere