Tanzania - Marts 2005.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tanzania - Marts 2005."

Transkript

1 Tanzania - Marts Det var ikke planlagt, det var nærmest et (u)held. Det hele startede med, at Ulla lige skulle ind på Albatros Travels hjemmeside for at læse om en rejse, en af hendes kollegaer skulle på. Der stod den så, rejsen vi ikke kunne sig nej til. Tanzanias storvildt og gnuernes kælvning. Specialrejse med biolog og direktør for Givskud Zoo, Richard Østerballe til Tanzanias mest fascinerende nationalparker 12 dage. Det var ikke mere end fire en halv måned siden, vi sidst var kommet hjem fra Afrika. Det var bestemt ikke meningen, at vi skulle af sted igen så hurtigt. Der blev diskuteret lidt i det lille hjem, talt resterende feriedage og penge, men vi kan lige så godt lade være, når vi først er kommet så langt, skal vi bare af sted. Beslutningen blev, at vi tog med, og så må en længe planlagt rejse først i 2006 reduceres til det halve, men lad os nu se, den slags beslutninger har vi taget før, og hvad pokker, det går jo nok alligevel. Tanzania er et af de fattigste lande i verden i relation til mennesker, men til gengæld er det rigt på natur og dyr. Alene landskabet er meget varieret fra koralfarvet sand på Zanzibar, sne på de høje skråninger af Kilimanjaro, forrevne klipper i Rift Valley, krateret Ngorongoro og den store savanne Serengeti. Tanzania dækker et areal på km². Afrika s højeste bjerg ligger i Tanzania: Kilimanjaro (5.896 meter). I daglig tale Kili. En del af Afrika s dybeste sø ligger i Tanzania: Tanganyika-Søen (358 meter). Landet gennemskæres af østforgreningen af Rift Valley fra nord til syd, og den vestlige udløber heraf er Tanganyika- Søen. Der ligger en del bjerge langs Rift Valley, blandt dem kan nævnes Ol Doinyo Lengai Gudebjerget for masaierne. Ol Doinyo Lengai er stadig en aktiv vulkan. 25% af Tanzania s jordarealer er nationalparker, reservater eller kontrollerede områder til vilde dyr, og 20% af Afrika s store pattedyr finder man i Tanzania. Der er registreret mere end fuglearter i Tanzania Indbyggertal: Ca. 30 milioner. Fødselstal: Pr indbyggere: 50,5 (verdensgnsn. er 27,1). Dødelighed: Pr indbyggere: 14,0 (verdensgnsn. er 9,9). Forventet levealder: Mænd 51,3 år. Kvinder 54,7 år. Tilmelding til underskolen: Som % af den samlede befolkning i skolealderen: 50 %. Tilmelding til videregående skoler:som % af den samlede befolkning i skolealderen: 5 %. Vigtigste eksportvarer: Kaffebønner 22 %. Uforarbejdet bomuld 18,7 %. Tobak 3,2 %. Kryddernelliker 1,7 %. Te 1,5 %.

2 Dag 1 Onsdag den 9. marts Så oprandt dagen endelig, vi skulle af sted onsdag eftermiddag, taskerne var pakket dagen før. Så hvad pokker skal man så få en hel lang formiddag til at gå med, tage på arbejde? Ja hvorfor ikke, så får man da has på de timer. Vi skulle mødes med den jyske del af selskabet i Billund lufthavn, medens sjællændere og fynboer stødte til i Amsterdam. Det er efterhånden en del år siden, vi sidst har rejst som en del af en gruppe, så vi var lidt spændte på, om vi nu også kunne finde ud af det igen. Det gik vældig fint, det skulle vise sig, at det var en rigtig god gruppe, vi var kommet af sted med. Turen ned var ganske begivenhedsløs Billund Amsterdam. Amsterdam Nairobi den var forsinket, så vi blev nærmest ledt direkte over i flyveren fra Nairobi til Kilimanjaro. Dag 2 Torsdag den 10. marts I lufthavnen blev vi hentet af en bus, som skulle køre os til Mt. Meru Game Lodge, hvor vi skulle tilbringe den første nat. At få læsset en bus i Afrika på første dagen, og specielt at stå lidt i baggrunden og betragte en flok nordboer, som for mindre end 24 timer siden forlod et sted, hvor det nærmere er reglen end undtagelsen at have stress, det er godt nok blevet en af vores yndlingsbeskæftigelser. Afrika har sin egen rytme, og den kan man lige så godt finde ind i med det samme, tingene tager den tid, de nu engang tager, men det lykkes hver gang. Også denne gang nåede vi efter en ganske kort køretur frem til lodgen. Så sidst på formiddagen kunne vores rejseleder byde velkommen til Tanzania og give en kort introduktion til landet, inden de fleste gik på værelserne for at slappe af før frokosten. Vi brugte tiden frem til middag på at sidde på plænen og gøre ingenting, lade hverdagens stress og jag forlade kroppen, for langsomt at lade Afrikas rytme glide tilbage i kroppen. Efter frokost var der i programmet et besøg i Arusha, det havde vi nu ikke den store lyst til. Så da der blev åbnet for, at dem der havde lyst, i stedet kunne komme op i Arusha Nationalpark, var vi straks med på den. 16 tog til Arusha og 7 op i nationalparken. Der var forberedt en konkurrence. Ved hver nationalpark fik vi udleveret et ark med et antal dyr på, hvis vi så fandt alle dyrene på arket, ville vi få en sun-downer, og hvis ikke, skulle bilen give en til rejselederen.

3 Om det nu var fordi han selv havde udvalgt dyrene og brugt lidt ufine metoder, en dag var der sat vild hund på, en anden dag var det stribet hyæne, skal ikke kommenteres her. Men turen op til Arusha Nationalpark var den eneste, hvor det lykkedes at finde alle dyrene. Det var for øvrigt en underart af sort og hvid colobus kaldet Kilimanjaro, og red duiker der skulle findes. Arusha Nationalpark er på 137 km² og ligger 40 minutters kørsel fra Arusha by i nordøstlig retning. Kilimanjaro ligger kun 50 kilometer fra parken, men det er Afrika s femte højeste bjerg ( meter) Mount Meru der dominerer parkens horisont. Det er den eneste park i den nordlige del af Tanzania, hvor man finder black and white colobus. Kilimanjaro sort og hvid colobus skulle være mere hvid end andre colobus aber, det er da muligt, at man kan se forskellen, hvis man havde de 2 arter ved siden af hinanden. I vores øjne ligner de nu alle de andre sort og hvid colobus, vi har set. Den største forskel fra tidligere var, at de her følte sig rimelig trygge ved at komme tæt til bilen, det var lige før det lykkedes at få et godt billede af dem. Så gik der sgu da rigtig Afrika i det. Pludselig begyndte bilens kølevandstemperatur at stige. De fleste europæere ville vel have vendt om for at komme ud af parken og ind i nærheden af civilisationen, men vi er ikke i Afrika for ingenting, Hakuma matata, det går nok. Chaufføren havde en 5 liters dunk med vand, på med den og temperaturen falder - OK videre. Lidt senere er den gal igen. Nu holder vi heldigvis ved en sø, så på med noget søvand, og så må vi nok hellere komme hjem. Det lykkes ved hjælp af noget medbragt søvand, samt vand fra et offentligt toilet. Vi kom hjem. Hakuma matata, det går nok. Hjemme på lodgen snakkede vi med by folket de havde helt som forventet haft meget tæt kontakt med en underart af mennesket, kaldet den Østafrikanske souvenir sælger. Dag 3 Fredag den 11. marts Dagen efter skulle vi køre til Tarangire Nationalpark. Vores transport var 4 firehjulstrækkere, 3 Toyota Land Cruisere og 1 Land Rover, da vi selv har en gammel Landi hjemme, valgte vi selvfølgelig den. Vores chauffør som hed Kerita, havde slæbt rundt på Tarangire Nationalpark er på km² og ligger 118 kilometer sydvest for Arusha. Parken er opkaldt efter den lavvandede, men vigtige flod, som passerer igennem den - Tarangire River. Der er lidt vand i Tarangire River hele året. Der er ca. 550 fuglearter i parken. turister i 15 år. Vi skulle være 6 i hver bil, af en eller anden grund blev vi nu aldrig mere ind 5 i vores, det klarede vi nu også. Richard ville så køre på skift med de 4 grupper. På vej mod Tarangire punkterede en af bilerne midt på åben vej. Der var ikke et øje i sigte, da det skete, og alligevel mindre end 5 minutter efter havde vi en flok på mindst 25 børn og voksne omkring os.

4 Den ligger godt, Tarangire Safari Lodge, som er en lejr med permanent opstillede luksus telte. Lejren ligger lige oven for en skråning, så der fra alle teltene er frit udsyn over savannen. At bo i telt på den måde er simpelt hen den bedste måde at bo på. Efter frokost var det så endelig tid til vores første safari. Vi har aftalt at mødes et kvarter før afgang på samtlige safarier, til en kort orientering inden vi kører. Tarangire Nationalpark skulle vise sig at blive elefanternes park. Vi havde ikke kørt mange meter før vi kom rigtig tæt på den første tyr, han skulle lige ned og have lidt at drikke samt afkøles i eftermiddagsvarmen. Så gik det ellers slag i slag, mest med elefanter og fugle. Dag 4 - Lørdag den 12. marts Dagens program er en morgen- og eftermiddagssafari, lidt skuffende skulle vi ikke af sted fra morgenstunden, men have morgenmad først. Det skulle nu vise sig ikke at være så ringe endda. Vi fik en god lang tur ud af det, hvilket vi naturligvis ikke kunne have gjort, hvis vi ikke havde fået morgenmad. Dagens tur gik godt langt ned sydpå i parken, vi kørte mod syd på den østlige side af Tarangiri River og returnerede mod nord langs den vestlige bred. Igen i dag var det elefanterne og fuglene der dominerede oplevelsen, herudover så vi andre ikke emigrerede dyr som giraf, vortesvin og specielt dikdik.

5 Der er ikke så mange dyr i parken på denne tid af året, det vidste vi nu godt i forvejen. De vandrer ud på den omkringliggende savanne her i begyndelsen af regntiden, februar marts, for først at returnere igen i august september. Det helt rigtige tidspunkt at besøge parken på er derfor mellem sidst i september og til og med december. Men vores turs hovedformål var at komme op på Serengeti og se der store gnu vandring / kælvning, og det er nu i marts. For os gale fuglemennesker var et af formiddagens højdepunkter en Verreaux s Eagle-Owl i perfekt foto stilling. Vi må ellers med skam erkende, at vi opdagede den ikke selv, vi kørte lige forbi uden at se den, heldigvis var en af de efterfølgende biler mere vågen. Formiddagens turen bød også på det første møde med en familieflok - et af vores yndlingspattedyr elefanten. Vi fik hurtigt byttet rundt på vores linser, så Ulla fik den største. Hun elsker nemlig at fotografere detaljerne på de store dyr, medens Kim valgte en noget mindre linse, da et par unger løb af med hans hjerte. Og så fik vi ellers for første gang på denne tur kløe i fingeren til fotoudstyrets aftrækker knap.

6 Inden eftermiddagssafarien mødes vi igen på lodgens terrasse til en skanning for dyr på savannen, der gik ofte elefanter lige neden for skråningen, og en kort orientering. Eftermiddagsturen skulle gå ud mod den vestlige del af parken. Turen gav ikke det helt store på dyre siden. Landskabet herude var derimod en nydelse. Tarangire Nationalpark, som dækker et areal på ca km 2, er berømt for 3 ting, mange og kæmpestore Baobab træer, der var løv på dem i den periode vi var i parken, det er første gang vi for alvor ser det, elefanter, og dem så vi rigtig mange af og jordegern, som specielt på lodgen pilede rundt mellem fødderne på gæsterne. Om aftenen gik der for alvor hygge i den, er der noget bedre end at sidde en kulsort afrikansk nat med en kølig øl, lytte til nattens lyde og diskutere dagens oplevelser? For øvrigt blev der ikke set et eneste af parkens 4 finde dyr, Lille Kudu, Oryx, Gerenuk el. girafgazelle, og selvfølgelig slet ikke helgarderingen, Hyænehund, som kun ses i parken med års mellemrum, så det må man da blev turens bundskraber. Dag 5 - Søndag den 13. marts Efter morgenmaden tog vi sidste tur ned langs floden, inden vi skulle forlade parken, igen var det elefanterne og fuglene der var mest synlige. Vi løb ind i store flokke af sorthovedet dværgpapegøjer, som er et specielt interesseområde for

7 Kim, samt et par kronetraner der spejlede sig i vand, hvilket tit giver gode billeder. Desuden oplevede vi et par små elefanter, som lige skulle have afgjort hvem der var stærkest. Det er nu lidt uretfærdigt, når den ene kommer brasende ned oppe fra. På vej ud af parken blev der stoppet dels ved gaten, hvor der blev tid til lidt turist billeder, og dels ved det ugentlige Masai-marked i Kwa Kuchinja, her er der selvfølgelig ingen muligheder for at tage billeder. Besøget gik bedre end forventet, kun omkring bilerne var arten den Østafrikanske souvenir sælger på krigsstien, medens vi fint kunne få lov at gå rundt på selve markedet med kun nogle få eksemplarer i kølvandet. Desværre er de første maveproblemer begyndt at opstå. På turen fra Tarangire Nationalpark til Lake Manyara Nationalpark kunne man se, at der sad lig rundt omkring i bilerne, det skulle da også vise sig, at ikke alle kom med på eftermiddagens køretur til Lake Manyara Nationalpark. Alle nåede dog vel frem til Unota lodge, som er en forholdsvis ny lodge opbygget over en illusion om et Masai koncept, her løb vi godt nok ind i turens første overraskelse. Lodgen er bygget op af en så kraftig skråning, at ikke alle i vores gruppe ville være i stand til at gå op til de yderste værelser. Det var vores rejseleder heldigvis klar over, så nøglerne blev fordelt efter, hvor godt gående man var. Vi blev sendt til det næsthøjeste, her kom mange års løbetræning os til gode, men vi var nu godt nok glade for, at vi ikke selv skulle bære taskerne op, temperaturen var nemlig ret høj, da vi ankom. Om eftermiddagen skulle vi på vores første safari til Lake Manyara Nationalpark. Det viste sig, at der var næsten 3 kvarters kørsel fra lodgen til parkindgangen, tid som selvfølgelig går fra den mulige tid i parken, nå - frem kom vi da. Lake Manyara Nationalpark er på 330 km², hvoraf søen udgør 200 km², når vandstanden er højest. Lake Manyara Nationalpark strækker sig 50 kilometer langs den 600 meter høje Great Rift Valley. Den første del af parken er grundvandsregnskov, som går over i græssavanne. Selve Lake Manyara søen er alkalisk. I parken er der også en mindre akaciaskov, som er kendt for de træklatrende løver. Der er over 400 fuglearter i parken.

8 Den nordlige del af parken består af en grundvandsregnskov. Det var helt rart at komme ind i en anden type landskab end de mere åbne savanneområder, vi hidtil havde kørt i. Kort inde i parken blev vi passeret af en elefant, det er godt nok den tætteste passage af en vild elefant, vi til dato har været ude for, havde vi rakt hånden ud, kunne vi let have rørt den. Hurtigt gik terrænet over i et område med gul-feber træer for at ende i et sumpområde med græs. Vi kørte forholdsvis hurtigt frem til søbredden, her var godt nok mange vadefugle. På grund af den meget korte tid vi havde, fik vi kun artsbestemt en lille håndfuld. En regnbyge jog os ind i bilerne igen, vi er jo lige på kanten til den lange regntid. På vej væk løb vi ind i et par flodheste, som i to omgange lige skulle se, hvem der kunne gabe mest. Så var det bare at skrumle en times tid tilbage i bilerne. Intelligent sted at indkvarte folk, som om vi var taget til Afrika for at køre i bil!

9 Efter aftensmaden var der danseopvisning, først af en akrobatik gruppe og siden af de lokale Masaier. Man bliver lige imponeret hver gang, over hvor højt de kan hoppe, og så er afsættet endda med samlede fødder. Dag 6 - Mandag den 14. marts Morgensafari i Lake Manyara Nationalpark - vi fik ikke set det store. En Niel varan i et træ oppe i grundvandsregnskoven, der var tilsyneladende ikke plads til at få halen med ind, ellers kørte vi stille og roligt syd på, med diverse stop indlagt. Målet var en varm kilde cirka halvt nede i parken. Vi fandt kilden, eller retter sagt, vi fandt skiltet til kilden, kilden var nemlig tørret ud på grund af tørken, ja - sådan kan det gå. På vej hjemad drejede safarivognene ind på en blind vej, det gør de ikke uden grund. Landskabet blev studeret nøje, og efter lidt søgen frem og tilbage, så der Yes statistikken holder fortsat: Syv gange i Afrika, og vi har fortsat set leopard på alle turene. Den her var godt nok noget langt inde i bushen, men med den store linse monteret på digitalkameraet kunne vi da godt få et billede,

10 bare for at bevise at vi havde set den. Vi holdt et stykke tid for at se på Afrikas flotteste kat, den gjorde nu kun det, som katte er gode til i dagtimerne - nemlig ingenting. Efter et stykke tid gjorde vi klar til at køre hjem til frokost, vi havde nu ikke kørt mere end et par meter før How holdt stop. Den rør på sig. Ulla nåede lige at få det store kamera på plads igen, inden den gled ned ad stammen og forsvandt ind i bushen. Det er den sllags små hændellser,, der forvandller en OK safarii tiill en,, som viill blliive husket ii llang tiid.. På vej ud tjekkede vi lige vores Niel varan igen, også den havde rørt på sig - 20 cm. Her - efterfølgende må vi konstatere, at vi ikke rigtig har fået dannet os en fornuftig mening om Lake Manyara Nationalpark. På den ene side er der ingen tvivl om, at fugle-entusiaster som os vil kunne tilbringe timevis nede ved søbredden, hvilket vi naturligvis ikke kan, når vi er en del af en grupperejse. På den anden side kan vi jo se på antallet af billeder, at vi ikke rigtig fik fat i noget - undtaget leoparden naturligvis, og når man så samtidig skal bruge 4 gange 45 minutter på at komme til og fra parken, bliver tiden i parken meget forjaget. (Her til venstre et billede fra en af transporterne til Lake Manyara Nationalpark). Eftermiddagen var til egen disposition, der var arrangeret en række gåture, man kunne tage med på, hvis lysten var til det. Der var en lang og krævende tur til toppen, en mindre krævende op til vandfaldet og en kort let tur rundt om en lille sø, vi valgte at tage med på en fugletur. Det første vores guide Derrick sagde til os var, at han intet vidste om fugle overhovedet, men hvis vi kendte dem, var han meget interesseret i at lære dem. OK - det var da altid noget, herudover skulle vi have en sikkerhedsvagt med, i form af en Masai der var bevæbnet med et drabeligt spyd. Det skulle blive noget af en tur. Masaien, som ikke kunne et ord engelsk, havde øjne som en høg. Derrick oversatte og førte os rundt, og vi underviste Derrick. Vi tror, at vi fik givet ham en fornemmelse af, at fugle ikke bare er fugle, men at de kan deles op i familier.

11 Derrick, som var en af de 4 tjenere, der skulle tage sig af vores gruppe, var som det øvrige personale klædt i Masai tøj. Vi blev derfor noget overraskede, da vi på hjemturen spurte ham, om han var her fra området. Det var han ikke, han kom fra Kilimanjaro og var som over halvdelen af personalet, ikke Masai. Til en afveksling lykkedes det næsten at samle gruppen til en sun-downer inden aftensmaden, det passer ellers ikke rigtig ind i vores gruppes rytme. Læs forsættelse i 2. del..

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Jambo Serena Safari 8 dage fra kr. 18.098,- pr. person Inkl. fly, ind kvartering, guid e mm. Tag med på en fantastisk safarirejse i Tanzania og besøg nogle af de aller bedste safariområder I fantastiske

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias nordlige højdepunkter 11 dage Kontakt os for pris T arangire - Lake Manyara - Ngorongoro - Serengeti BENNS Safari byder velkommen til en forrygende safari til et af verdens absolut førende safarilande,

Læs mere

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR Dato: 17. 06 2016 KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR med dansktalende rejseleder Safari Eksperten byder dig velkommen til en fremragende safari, med danske... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk Safari

Læs mere

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året Blixens Kenya Safari 2016 NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året rundt. Pris per person fra

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Tembo Special Fotosafari Kenya

Tembo Special Fotosafari Kenya Tembo Special Fotosafari Kenya Samburu-Shaba /Lake Bogoria / Masai Mara. Afrejse 27. september 2012. Med Sanne og Hans fra Tembo Safari som safari-guider. Kun 4 personer i hver 4x4 safari bil. Dag 1. Natfly

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse.

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Dato: 06. 07 2016 BESTIGNING AF MOUNT MERU Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden - unik safari i Kenya Nairobi Amboseli Lake Naivasha Lake Elementaita Lake Nakuru Masai Mara På denne

Læs mere

EVENTYRLIGE TANZANIA SAFARI

EVENTYRLIGE TANZANIA SAFARI Dato: 02. 01 2017 EVENTYRLIGE TANZANIA SAFARI Denne spændende Tanzania safari med dansktalende rejseleder, tager jer på en spændende rejse blandt Tanzanias magiske dyreliv. Rejsen foregår på den perfekte

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzania Big Five Safari 9 dage fra kr. 16.900,- pr. person Inkl. fly, transp ort, ind kvartering, m.m. 9 dage fantastisk, firehjulstrukket safari- rejse i T anzania En fantastisk safari-rejse til Tanzania

Læs mere

Tanzania - Marts 2005.

Tanzania - Marts 2005. Tanzania - Marts 2005. Dag 7 - Tirsdag den 15. marts 2005. Vi står ved indgangen til et par lange dage, i dag skal vi køre op til Ngorongoro, og ned i caldera (krateret) for at køre safari, inden vi i

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE

TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE Dato: 02. 07 2016 TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE Fantastiske safarioplevelser og en herlig badeferie på Zanzibar venter på denne rejse. Safarien byder... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Kili safari 8 dage Kontakt os for pris Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari. Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha

Læs mere

Kenya Migration Safari 2016

Kenya Migration Safari 2016 Geoffrey er DANSKTALENDE REJSELEDER 28. r e b m e t sep Kenya Migration Safari 2016 OPLEV DEN STORE GNU- OG ZEBRAVANDRING MED AFRICA TOURS DESTINATIONSCHEF, GEOFFREY SENDEU, PÅ EN 9 DAGES PRAGFULD KENYASAFARI.

Læs mere

8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara

8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara Tanzania Safari 8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara Pris pr. person i april/maj fra kr. 18.300,Pris pr. person fra maj-okt.

Læs mere

BEMÆRK! Safarien kan også gennemføres på privat basis på andre tidspunkter af året. Ring og hør om mulighederne.

BEMÆRK! Safarien kan også gennemføres på privat basis på andre tidspunkter af året. Ring og hør om mulighederne. Tanzanias Horisonter 10 dages 1. klasses safari i Tanzania inkl. Amboseli, Lake Manyara, Ngorongoro, Nd utu & Serengeti Eventyrlig safari i Kenya og T anzania, verdens bedste safarilande Afrejser: 06.

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

12 dage / 11 nætter Arusha, Mto wa Mbu, Tarangire, Empakaai Crater, Ngorongoro Crater og Usambara Mountains

12 dage / 11 nætter Arusha, Mto wa Mbu, Tarangire, Empakaai Crater, Ngorongoro Crater og Usambara Mountains Rejsegarantifonden reg.nr. 2689 12 dage / 11 nætter Arusha, Mto wa Mbu, Tarangire, Empakaai Crater, Dag 1: Ankomst Afhentning i Kilimanjaro International Airport (KIA), og transfer til Outpost Lodge (http://www.outpostlodge.com/)

Læs mere

PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage.

PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage. PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage. Dag 1: Fly til Kenya Vi flyver fra Danmark via Amsterdam, til Nairobi, Kenya. Vi flyver med KLM / Kenya Airways. Dag 2: Nairobi National Park, Daphne Sheldrick s

Læs mere

Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange

Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange VICTORIA FALLS CHOBE HWANGE VICTORIA FALLS. 11 dage med dyrerig safari i Chobe og Hwange og imponerende

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

MASAI MARAS BIG FIVE

MASAI MARAS BIG FIVE Dato:. MASAI MARAS BIG FIVE Safari Eksperten byder dig velkommen til en safarioplevelse i særklasse. Denne tur giver dig fred og ro til at fordybe dig i den... Tlf.: (+45) 56 36 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Afgang fra København hver fredag og søndag. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Afgang fra København hver fredag og søndag. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Kenya masai safari 10 dage Kontakt os for pris Samburu - Mt. Kenya - Lake Nakuru - Masai Mara To nærmest identiske rundrejser, der bringer én til de bedst kendte steder i safariens moderland, Kenya. Vi

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Tag på safari med børnene

Tag på safari med børnene Tag på safari med børnene All inclusive Afrikarejse - perfekt for børnefamilier En grupperejse for min. 8 voksne - sammensat for familier med børn. Turen byder på safarioplevelser af de helt store, picnic

Læs mere

DEN STORE MAASAI-LAND VANDRING

DEN STORE MAASAI-LAND VANDRING Dato: 06. 01 2017 DEN STORE MAASAI-LAND VANDRING En helt unik safari for dig der gerne vil prøve noget anderledes: En uges vandring gennem den klassiske afrikanske natur, hvor lokale Maasaier guider dig

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

Tanzanias Horisonter 2013. Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean. med dan

Tanzanias Horisonter 2013. Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean. med dan Tanzanias Horisonter 2013 Minimal tid på transport - maximal tid på safari! med dan re j s e l e d s k er Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean 17 dage fra

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Godt at vide: Godt at vide:

Godt at vide: Godt at vide: giraf elefant giraf 1. Giraffen er verdens højeste landlevende dyr. 2. En voksen hangiraf måler cirka 5 meter og vejer cirka 1.100 kg. 3. Giraffer er drøvtyggere og lever på den afrikanske savanne. 4.

Læs mere

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at...

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Dato: 28. 06 2016 NAMIBIA LODGE SAFARI På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014

Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014 Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014 kr. 18.450,- For 14 dages natur & kultur Karibu Tanzania & Zanzibar På denne rejse skal vi opleve Tanzania og dets rige natur og kulturliv. Og

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI SAFARI 2013 KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI Rejsebeskrivelse TRUCK MINIBUS TRUCK LOKAL MINIBUS FLY 4X4 LOKAL JEEPFLY SAFARI 4X4 BUS LODGE JEEP TELT SAFARI LODGE

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Masai Safari med Basecamp Explorer 8 dage fra kr. 22.198 Inkl. fly, safari, guid e/ chauffør mm. Ønsker I den ægte safarifølelse, hvor I kommer i nærkontakt med naturen, dyrene og lokalbefolkningen? Så

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias hemmeligheder 13 dage Kontakt os for pris De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Tanzania Wildlife Company Tanzania

Tanzania Wildlife Company Tanzania Side 1 af 11 Tanzania Wildlife Company Tanzania Det er vanskeligt at tale om Tanzania uden at genkalde sig entusiasmen, der bar tidligere tiders klassiske ekspeditioner på storvildtjagt. Tanzania er landet

Læs mere

DE STORE KATTES RIGER

DE STORE KATTES RIGER Dato: 06. 10 2016 DE STORE KATTES RIGER Tag med på denne 16 dage lange eventyrlige safari på to kontinenter. Her besøges to af verdens ubetinget mest spektakulære safarilande, nemlig Indien og Tanzania...

Læs mere

Moskusoksejagt på Grønland

Moskusoksejagt på Grønland Moskusoksejagt på Grønland Få steder i verden oplever man så uberørt natur, så enorme mennesketomme vidder og så kold og klar luft som på en vinterjagt helt inde ved indlandsisen. Og så kan det opleves

Læs mere

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder Med dansk rejseleder Forord Denne grupperejse i Kenya er et skattekammer for sande naturelskere. På rejsen er der vandring i kratere, sejlads på søer, naturalister som guider i søgen efter dyr, ophold

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Programforslag for 7 dages bestigning af Kilimanjaro

Programforslag for 7 dages bestigning af Kilimanjaro Programforslag for 7 dages bestigning af Kilimanjaro Machame ruten Generelt om bestigningen af Kilimanjaro Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, 5.895 meter over havet. Samtidig er det verdens højeste

Læs mere

Tanzania. - land, folk og kirke. 3. 16. november 2014. Danmission Distrikt Herning-egnen. Med dansk rejseleder. 107713 d. 21. jan.

Tanzania. - land, folk og kirke. 3. 16. november 2014. Danmission Distrikt Herning-egnen. Med dansk rejseleder. 107713 d. 21. jan. Tanzania 3. 16. november 2014 - land, folk og kirke Danmission Distrikt Herning-egnen Med dansk rejseleder 107713 d. 21. jan. 2014 / 1 Land, folk og kirke Rejseleder Poul Sloth Pedersen Karibu Tanzania

Læs mere

Tanzania Mini Safari og Zanzibar

Tanzania Mini Safari og Zanzibar Tanzania Mini Safari og Zanzibar 10 dage fra kr. 19.200 v/4 personer REJSERUTE: ARUSHA - TARANGIRE - NGORONGORO - ARUSHA - ZANZIBAR Privat safari med mulighed for afrejse hver dag året rundt, du bestemmer

Læs mere

Uganda Perler På Stribe

Uganda Perler På Stribe PRIVAT SAFARI MED ENGELSK- TALENDE REJSELEDER INKL. CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Uganda Perler På Stribe 9 DAGE MED AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT. Entebbe Kibale Queen Elizabeth N.P Bwindi

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

MØD AFRIKA ULDUM HØJSKOLE

MØD AFRIKA ULDUM HØJSKOLE MØD AFRIKA ULDUM HØJSKOLE Det her kan du opleve - blandt meget andet BESØG I KIRKE OG MOSKE SAFARI BESØG HOS M OFF ROAD BESØG PÅ BØRNEHJEM Pris: ca. 15.000 kr. To årlige rejser i januar og juni. Varighed:

Læs mere

Tanzania og Zanzibar. Mount Meru meter. Telefon

Tanzania og Zanzibar. Mount Meru meter. Telefon Telefon 47 16 12 20 Tanzania og Zanzibar Fantastisk 5 dages trekkingtur til Mount Meru - Tanzanias næsthøjeste bjerg og kontinentets femtehøjeste bjerg Rejsegarantifonden 1571 Medlem af Danmarks Rejsebureau

Læs mere

DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI

DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI Dato: 04. 07 2016 DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI Tag på den ultimative tiger-safari i Junglebogens hjemegn og den verdensberømte forfatter Rudyard Kiplings fodspor Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Big Cat Safari 2016 DANSKTALENDE REJSELEDER

Big Cat Safari 2016 DANSKTALENDE REJSELEDER DANSKTALENDE REJSELEDER Big Cat Safari 2016 BIG CAT SAFARI 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder fra kr. 23.495,Opskriften på en fantastisk safari er enkel. Man tager et af verdens bedste safarilande,

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 WWW.SAFARIAFRIKA.DK

Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 WWW.SAFARIAFRIKA.DK Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 Nu er størsteparten af oplevelserne fra turen til Kenya bundfældet, så nu kan det komme på papir. I Simba nr. 48 er drømmen af en rejse beskrevet, hvis ellers ens

Læs mere

Programforslag for 9 dages bestigning af Kilimanjaro

Programforslag for 9 dages bestigning af Kilimanjaro Programforslag for 9 dages bestigning af Kilimanjaro - Northern Circuit ruten Generelt om bestigningen af Kilimanjaro Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, 5.895 meter over havet. Samtidig er det verdens

Læs mere

Programforslag for 8 dages bestigning af Kilimanjaro

Programforslag for 8 dages bestigning af Kilimanjaro Programforslag for 8 dages bestigning af Kilimanjaro Lemosho ruten Generelt om bestigningen af Kilimanjaro Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, 5.895 meter over havet. Samtidig er det verdens højeste

Læs mere

EN DEL AF EN GRUPPE MED ENGELSKTALENDE INKLUDERET CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR REJSELEDER. Det bedste af Uganda

EN DEL AF EN GRUPPE MED ENGELSKTALENDE INKLUDERET CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR REJSELEDER. Det bedste af Uganda EN DEL AF EN GRUPPE MED ENGELSKTALENDE REJSELEDER INKLUDERET CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Det bedste af Uganda ENTEBBE BWINDI QUEEN ELIZABETH N.P KIBALE - ENTEBBE. 9 dage med afrejse i januar

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Malariafri Familie Safari i Sydafrika

Malariafri Familie Safari i Sydafrika Malariafri Familie Safari i Sydafrika 12 dage fra kr. 18.600,- REJSERUTE: JOHANNESBURG - PILANESBERG N.P. - SUN CITY - CAPE TOWN Malariafri og familievenlig rundrejse med indkvartering i familieværelser

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Save Valley Conservancy Sango Lodge & Sango Tented Camp Zimbabwe

Save Valley Conservancy Sango Lodge & Sango Tented Camp Zimbabwe Save Valley Conservancy Sango Lodge & Sango Tented Camp Zimbabwe Save Valley Conservancy ligger i det syd-østlige Zimbabwe, ikke langt fra grænsen til Mozambique. Området er det største privatejede vildtreservat

Læs mere

Med Aalborg Zoo til Sydafrika 13 DAGE AFREJSE 18. MARTS

Med Aalborg Zoo til Sydafrika 13 DAGE AFREJSE 18. MARTS Med Aalborg Zoo til Sydafrika 13 DAGE AFREJSE 18. MARTS Aalborg Zoo og Bravo Safari byder velkommen til den nordlige del af Sydafrika, et af landets allermest spændende områder. Vi skal naturligvis på

Læs mere

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet KENYA 1 Jesper & Company Kenya, Tanzania & Zanzibar Deluxe Luksusrundrejse med egen guide og minibus til Kenyas tre bedste nationalparker - Samburu, Masai Mara og Amboseli. Rejsen slutter med badeferie

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Kenyas Eventyrlige Familie Safari

Kenyas Eventyrlige Familie Safari Kenyas Eventyrlige Familie Safari 11 dage fra kr. 19.800 REJSERUTE: NAIROBI OL PEJETA NAIVASHA MASAI MARA NAIROBI - MOMBASA 100% garanti for afrejse og 100% garanti for dansktalende safariekspert Geoffrey

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

På safari og vandring i Sydafrika Trekking Bureauet/Eventyrrejser i samarbejde med Lido Fitness Vejle

På safari og vandring i Sydafrika Trekking Bureauet/Eventyrrejser i samarbejde med Lido Fitness Vejle På safari og vandring i Sydafrika Trekking Bureauet/Eventyrrejser i samarbejde med Lido Fitness Vejle 9. 21. oktober 2015 15 aktive dage i Sydafrika med vandring, safari og unikke oplevelser Sydafrika

Læs mere

Nigel Archer Safaris. Kenya

Nigel Archer Safaris. Kenya Side 1 af 6 Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har igennem mange år været kendt som en yderst erfaren professionell jæger på såvel storvildt, plains game og fuglejagt. Hans baggrund som både akademisk

Læs mere

Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages

Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages Denne fantastiske tur, der følger i fodsporene af gepard og meget mere på én og samme rejse, Jim Cobetts spændende liv i Indien og Østafrika, hvilket

Læs mere

Kenya Drømme Safari 2017 DANSKTALENDE REJSELEDER

Kenya Drømme Safari 2017 DANSKTALENDE REJSELEDER DANSKTALENDE REJSELEDER Kenya Drømme Safari 2017 12 skønne dage på safari i Kenya og med 100 % garanti for dansktalende ekspertrejseleder fra kr. 19.400,Velkommen til en vidunderlig Kenya-safari med dansktalende

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Fra Kruger til Victoria Falls 2016

Fra Kruger til Victoria Falls 2016 skønne LODGES OG HOTELLER på hele rejsen Fra Kruger til Victoria Falls 2016 KRUGER NATIONAL PARK I SYDAFRIKA OG ZIMBABWE s VICTORIA FALLS 15 dage med engelsktalende ekspertrejseleder fra kr. 27.995,I det

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Malawi og Zambia Safari i Livingstones fodspor

Malawi og Zambia Safari i Livingstones fodspor Malawi og Zambia Safari i Livingstones fodspor Da David Livingstone blev fundet af Henry Stanley med de berømte ord: "Dr. Livingstone, I presume", havde han tilbragt mere end halvdelen af sit liv i Afrika.

Læs mere

Jagt / Sigthseeing Limpopo Provins

Jagt / Sigthseeing Limpopo Provins Jagt / Sigthseeing Limpopo Provins Går man med planer om at gæste Sydafrika og kombinere jagt og sigthseeing er dette stedet. Lodgen er dansk ejet af Per Grunnet og hans kone som købte stedet for nu flere

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Dyr i Afrika 1 Navn: Klasse: Dato: ELEFANT Indhold 1. Hvor kan du læse om snablen? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor mange muskler er der i en snabel? 3. Hvad æder elefanter?

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015 Deltagere fra MFR: Saadia (Hajja), Adil, Mohammed og alle elever fra MFR Deltagende tolke: Dalal, Amine, Imane, Hamza Deltagere fra LU: Emil,

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

NÅR KENYA ER BEDST! Rejseleder er Søren Ervig

NÅR KENYA ER BEDST! Rejseleder er Søren Ervig NÅR KENYA ER BEDST! Rejseleder er Søren Ervig En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker. Kun én rejse om året En 10

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere