Tanzania - Marts 2005.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tanzania - Marts 2005."

Transkript

1 Tanzania - Marts Det var ikke planlagt, det var nærmest et (u)held. Det hele startede med, at Ulla lige skulle ind på Albatros Travels hjemmeside for at læse om en rejse, en af hendes kollegaer skulle på. Der stod den så, rejsen vi ikke kunne sig nej til. Tanzanias storvildt og gnuernes kælvning. Specialrejse med biolog og direktør for Givskud Zoo, Richard Østerballe til Tanzanias mest fascinerende nationalparker 12 dage. Det var ikke mere end fire en halv måned siden, vi sidst var kommet hjem fra Afrika. Det var bestemt ikke meningen, at vi skulle af sted igen så hurtigt. Der blev diskuteret lidt i det lille hjem, talt resterende feriedage og penge, men vi kan lige så godt lade være, når vi først er kommet så langt, skal vi bare af sted. Beslutningen blev, at vi tog med, og så må en længe planlagt rejse først i 2006 reduceres til det halve, men lad os nu se, den slags beslutninger har vi taget før, og hvad pokker, det går jo nok alligevel. Tanzania er et af de fattigste lande i verden i relation til mennesker, men til gengæld er det rigt på natur og dyr. Alene landskabet er meget varieret fra koralfarvet sand på Zanzibar, sne på de høje skråninger af Kilimanjaro, forrevne klipper i Rift Valley, krateret Ngorongoro og den store savanne Serengeti. Tanzania dækker et areal på km². Afrika s højeste bjerg ligger i Tanzania: Kilimanjaro (5.896 meter). I daglig tale Kili. En del af Afrika s dybeste sø ligger i Tanzania: Tanganyika-Søen (358 meter). Landet gennemskæres af østforgreningen af Rift Valley fra nord til syd, og den vestlige udløber heraf er Tanganyika- Søen. Der ligger en del bjerge langs Rift Valley, blandt dem kan nævnes Ol Doinyo Lengai Gudebjerget for masaierne. Ol Doinyo Lengai er stadig en aktiv vulkan. 25% af Tanzania s jordarealer er nationalparker, reservater eller kontrollerede områder til vilde dyr, og 20% af Afrika s store pattedyr finder man i Tanzania. Der er registreret mere end fuglearter i Tanzania Indbyggertal: Ca. 30 milioner. Fødselstal: Pr indbyggere: 50,5 (verdensgnsn. er 27,1). Dødelighed: Pr indbyggere: 14,0 (verdensgnsn. er 9,9). Forventet levealder: Mænd 51,3 år. Kvinder 54,7 år. Tilmelding til underskolen: Som % af den samlede befolkning i skolealderen: 50 %. Tilmelding til videregående skoler:som % af den samlede befolkning i skolealderen: 5 %. Vigtigste eksportvarer: Kaffebønner 22 %. Uforarbejdet bomuld 18,7 %. Tobak 3,2 %. Kryddernelliker 1,7 %. Te 1,5 %.

2 Dag 1 Onsdag den 9. marts Så oprandt dagen endelig, vi skulle af sted onsdag eftermiddag, taskerne var pakket dagen før. Så hvad pokker skal man så få en hel lang formiddag til at gå med, tage på arbejde? Ja hvorfor ikke, så får man da has på de timer. Vi skulle mødes med den jyske del af selskabet i Billund lufthavn, medens sjællændere og fynboer stødte til i Amsterdam. Det er efterhånden en del år siden, vi sidst har rejst som en del af en gruppe, så vi var lidt spændte på, om vi nu også kunne finde ud af det igen. Det gik vældig fint, det skulle vise sig, at det var en rigtig god gruppe, vi var kommet af sted med. Turen ned var ganske begivenhedsløs Billund Amsterdam. Amsterdam Nairobi den var forsinket, så vi blev nærmest ledt direkte over i flyveren fra Nairobi til Kilimanjaro. Dag 2 Torsdag den 10. marts I lufthavnen blev vi hentet af en bus, som skulle køre os til Mt. Meru Game Lodge, hvor vi skulle tilbringe den første nat. At få læsset en bus i Afrika på første dagen, og specielt at stå lidt i baggrunden og betragte en flok nordboer, som for mindre end 24 timer siden forlod et sted, hvor det nærmere er reglen end undtagelsen at have stress, det er godt nok blevet en af vores yndlingsbeskæftigelser. Afrika har sin egen rytme, og den kan man lige så godt finde ind i med det samme, tingene tager den tid, de nu engang tager, men det lykkes hver gang. Også denne gang nåede vi efter en ganske kort køretur frem til lodgen. Så sidst på formiddagen kunne vores rejseleder byde velkommen til Tanzania og give en kort introduktion til landet, inden de fleste gik på værelserne for at slappe af før frokosten. Vi brugte tiden frem til middag på at sidde på plænen og gøre ingenting, lade hverdagens stress og jag forlade kroppen, for langsomt at lade Afrikas rytme glide tilbage i kroppen. Efter frokost var der i programmet et besøg i Arusha, det havde vi nu ikke den store lyst til. Så da der blev åbnet for, at dem der havde lyst, i stedet kunne komme op i Arusha Nationalpark, var vi straks med på den. 16 tog til Arusha og 7 op i nationalparken. Der var forberedt en konkurrence. Ved hver nationalpark fik vi udleveret et ark med et antal dyr på, hvis vi så fandt alle dyrene på arket, ville vi få en sun-downer, og hvis ikke, skulle bilen give en til rejselederen.

3 Om det nu var fordi han selv havde udvalgt dyrene og brugt lidt ufine metoder, en dag var der sat vild hund på, en anden dag var det stribet hyæne, skal ikke kommenteres her. Men turen op til Arusha Nationalpark var den eneste, hvor det lykkedes at finde alle dyrene. Det var for øvrigt en underart af sort og hvid colobus kaldet Kilimanjaro, og red duiker der skulle findes. Arusha Nationalpark er på 137 km² og ligger 40 minutters kørsel fra Arusha by i nordøstlig retning. Kilimanjaro ligger kun 50 kilometer fra parken, men det er Afrika s femte højeste bjerg ( meter) Mount Meru der dominerer parkens horisont. Det er den eneste park i den nordlige del af Tanzania, hvor man finder black and white colobus. Kilimanjaro sort og hvid colobus skulle være mere hvid end andre colobus aber, det er da muligt, at man kan se forskellen, hvis man havde de 2 arter ved siden af hinanden. I vores øjne ligner de nu alle de andre sort og hvid colobus, vi har set. Den største forskel fra tidligere var, at de her følte sig rimelig trygge ved at komme tæt til bilen, det var lige før det lykkedes at få et godt billede af dem. Så gik der sgu da rigtig Afrika i det. Pludselig begyndte bilens kølevandstemperatur at stige. De fleste europæere ville vel have vendt om for at komme ud af parken og ind i nærheden af civilisationen, men vi er ikke i Afrika for ingenting, Hakuma matata, det går nok. Chaufføren havde en 5 liters dunk med vand, på med den og temperaturen falder - OK videre. Lidt senere er den gal igen. Nu holder vi heldigvis ved en sø, så på med noget søvand, og så må vi nok hellere komme hjem. Det lykkes ved hjælp af noget medbragt søvand, samt vand fra et offentligt toilet. Vi kom hjem. Hakuma matata, det går nok. Hjemme på lodgen snakkede vi med by folket de havde helt som forventet haft meget tæt kontakt med en underart af mennesket, kaldet den Østafrikanske souvenir sælger. Dag 3 Fredag den 11. marts Dagen efter skulle vi køre til Tarangire Nationalpark. Vores transport var 4 firehjulstrækkere, 3 Toyota Land Cruisere og 1 Land Rover, da vi selv har en gammel Landi hjemme, valgte vi selvfølgelig den. Vores chauffør som hed Kerita, havde slæbt rundt på Tarangire Nationalpark er på km² og ligger 118 kilometer sydvest for Arusha. Parken er opkaldt efter den lavvandede, men vigtige flod, som passerer igennem den - Tarangire River. Der er lidt vand i Tarangire River hele året. Der er ca. 550 fuglearter i parken. turister i 15 år. Vi skulle være 6 i hver bil, af en eller anden grund blev vi nu aldrig mere ind 5 i vores, det klarede vi nu også. Richard ville så køre på skift med de 4 grupper. På vej mod Tarangire punkterede en af bilerne midt på åben vej. Der var ikke et øje i sigte, da det skete, og alligevel mindre end 5 minutter efter havde vi en flok på mindst 25 børn og voksne omkring os.

4 Den ligger godt, Tarangire Safari Lodge, som er en lejr med permanent opstillede luksus telte. Lejren ligger lige oven for en skråning, så der fra alle teltene er frit udsyn over savannen. At bo i telt på den måde er simpelt hen den bedste måde at bo på. Efter frokost var det så endelig tid til vores første safari. Vi har aftalt at mødes et kvarter før afgang på samtlige safarier, til en kort orientering inden vi kører. Tarangire Nationalpark skulle vise sig at blive elefanternes park. Vi havde ikke kørt mange meter før vi kom rigtig tæt på den første tyr, han skulle lige ned og have lidt at drikke samt afkøles i eftermiddagsvarmen. Så gik det ellers slag i slag, mest med elefanter og fugle. Dag 4 - Lørdag den 12. marts Dagens program er en morgen- og eftermiddagssafari, lidt skuffende skulle vi ikke af sted fra morgenstunden, men have morgenmad først. Det skulle nu vise sig ikke at være så ringe endda. Vi fik en god lang tur ud af det, hvilket vi naturligvis ikke kunne have gjort, hvis vi ikke havde fået morgenmad. Dagens tur gik godt langt ned sydpå i parken, vi kørte mod syd på den østlige side af Tarangiri River og returnerede mod nord langs den vestlige bred. Igen i dag var det elefanterne og fuglene der dominerede oplevelsen, herudover så vi andre ikke emigrerede dyr som giraf, vortesvin og specielt dikdik.

5 Der er ikke så mange dyr i parken på denne tid af året, det vidste vi nu godt i forvejen. De vandrer ud på den omkringliggende savanne her i begyndelsen af regntiden, februar marts, for først at returnere igen i august september. Det helt rigtige tidspunkt at besøge parken på er derfor mellem sidst i september og til og med december. Men vores turs hovedformål var at komme op på Serengeti og se der store gnu vandring / kælvning, og det er nu i marts. For os gale fuglemennesker var et af formiddagens højdepunkter en Verreaux s Eagle-Owl i perfekt foto stilling. Vi må ellers med skam erkende, at vi opdagede den ikke selv, vi kørte lige forbi uden at se den, heldigvis var en af de efterfølgende biler mere vågen. Formiddagens turen bød også på det første møde med en familieflok - et af vores yndlingspattedyr elefanten. Vi fik hurtigt byttet rundt på vores linser, så Ulla fik den største. Hun elsker nemlig at fotografere detaljerne på de store dyr, medens Kim valgte en noget mindre linse, da et par unger løb af med hans hjerte. Og så fik vi ellers for første gang på denne tur kløe i fingeren til fotoudstyrets aftrækker knap.

6 Inden eftermiddagssafarien mødes vi igen på lodgens terrasse til en skanning for dyr på savannen, der gik ofte elefanter lige neden for skråningen, og en kort orientering. Eftermiddagsturen skulle gå ud mod den vestlige del af parken. Turen gav ikke det helt store på dyre siden. Landskabet herude var derimod en nydelse. Tarangire Nationalpark, som dækker et areal på ca km 2, er berømt for 3 ting, mange og kæmpestore Baobab træer, der var løv på dem i den periode vi var i parken, det er første gang vi for alvor ser det, elefanter, og dem så vi rigtig mange af og jordegern, som specielt på lodgen pilede rundt mellem fødderne på gæsterne. Om aftenen gik der for alvor hygge i den, er der noget bedre end at sidde en kulsort afrikansk nat med en kølig øl, lytte til nattens lyde og diskutere dagens oplevelser? For øvrigt blev der ikke set et eneste af parkens 4 finde dyr, Lille Kudu, Oryx, Gerenuk el. girafgazelle, og selvfølgelig slet ikke helgarderingen, Hyænehund, som kun ses i parken med års mellemrum, så det må man da blev turens bundskraber. Dag 5 - Søndag den 13. marts Efter morgenmaden tog vi sidste tur ned langs floden, inden vi skulle forlade parken, igen var det elefanterne og fuglene der var mest synlige. Vi løb ind i store flokke af sorthovedet dværgpapegøjer, som er et specielt interesseområde for

7 Kim, samt et par kronetraner der spejlede sig i vand, hvilket tit giver gode billeder. Desuden oplevede vi et par små elefanter, som lige skulle have afgjort hvem der var stærkest. Det er nu lidt uretfærdigt, når den ene kommer brasende ned oppe fra. På vej ud af parken blev der stoppet dels ved gaten, hvor der blev tid til lidt turist billeder, og dels ved det ugentlige Masai-marked i Kwa Kuchinja, her er der selvfølgelig ingen muligheder for at tage billeder. Besøget gik bedre end forventet, kun omkring bilerne var arten den Østafrikanske souvenir sælger på krigsstien, medens vi fint kunne få lov at gå rundt på selve markedet med kun nogle få eksemplarer i kølvandet. Desværre er de første maveproblemer begyndt at opstå. På turen fra Tarangire Nationalpark til Lake Manyara Nationalpark kunne man se, at der sad lig rundt omkring i bilerne, det skulle da også vise sig, at ikke alle kom med på eftermiddagens køretur til Lake Manyara Nationalpark. Alle nåede dog vel frem til Unota lodge, som er en forholdsvis ny lodge opbygget over en illusion om et Masai koncept, her løb vi godt nok ind i turens første overraskelse. Lodgen er bygget op af en så kraftig skråning, at ikke alle i vores gruppe ville være i stand til at gå op til de yderste værelser. Det var vores rejseleder heldigvis klar over, så nøglerne blev fordelt efter, hvor godt gående man var. Vi blev sendt til det næsthøjeste, her kom mange års løbetræning os til gode, men vi var nu godt nok glade for, at vi ikke selv skulle bære taskerne op, temperaturen var nemlig ret høj, da vi ankom. Om eftermiddagen skulle vi på vores første safari til Lake Manyara Nationalpark. Det viste sig, at der var næsten 3 kvarters kørsel fra lodgen til parkindgangen, tid som selvfølgelig går fra den mulige tid i parken, nå - frem kom vi da. Lake Manyara Nationalpark er på 330 km², hvoraf søen udgør 200 km², når vandstanden er højest. Lake Manyara Nationalpark strækker sig 50 kilometer langs den 600 meter høje Great Rift Valley. Den første del af parken er grundvandsregnskov, som går over i græssavanne. Selve Lake Manyara søen er alkalisk. I parken er der også en mindre akaciaskov, som er kendt for de træklatrende løver. Der er over 400 fuglearter i parken.

8 Den nordlige del af parken består af en grundvandsregnskov. Det var helt rart at komme ind i en anden type landskab end de mere åbne savanneområder, vi hidtil havde kørt i. Kort inde i parken blev vi passeret af en elefant, det er godt nok den tætteste passage af en vild elefant, vi til dato har været ude for, havde vi rakt hånden ud, kunne vi let have rørt den. Hurtigt gik terrænet over i et område med gul-feber træer for at ende i et sumpområde med græs. Vi kørte forholdsvis hurtigt frem til søbredden, her var godt nok mange vadefugle. På grund af den meget korte tid vi havde, fik vi kun artsbestemt en lille håndfuld. En regnbyge jog os ind i bilerne igen, vi er jo lige på kanten til den lange regntid. På vej væk løb vi ind i et par flodheste, som i to omgange lige skulle se, hvem der kunne gabe mest. Så var det bare at skrumle en times tid tilbage i bilerne. Intelligent sted at indkvarte folk, som om vi var taget til Afrika for at køre i bil!

9 Efter aftensmaden var der danseopvisning, først af en akrobatik gruppe og siden af de lokale Masaier. Man bliver lige imponeret hver gang, over hvor højt de kan hoppe, og så er afsættet endda med samlede fødder. Dag 6 - Mandag den 14. marts Morgensafari i Lake Manyara Nationalpark - vi fik ikke set det store. En Niel varan i et træ oppe i grundvandsregnskoven, der var tilsyneladende ikke plads til at få halen med ind, ellers kørte vi stille og roligt syd på, med diverse stop indlagt. Målet var en varm kilde cirka halvt nede i parken. Vi fandt kilden, eller retter sagt, vi fandt skiltet til kilden, kilden var nemlig tørret ud på grund af tørken, ja - sådan kan det gå. På vej hjemad drejede safarivognene ind på en blind vej, det gør de ikke uden grund. Landskabet blev studeret nøje, og efter lidt søgen frem og tilbage, så der Yes statistikken holder fortsat: Syv gange i Afrika, og vi har fortsat set leopard på alle turene. Den her var godt nok noget langt inde i bushen, men med den store linse monteret på digitalkameraet kunne vi da godt få et billede,

10 bare for at bevise at vi havde set den. Vi holdt et stykke tid for at se på Afrikas flotteste kat, den gjorde nu kun det, som katte er gode til i dagtimerne - nemlig ingenting. Efter et stykke tid gjorde vi klar til at køre hjem til frokost, vi havde nu ikke kørt mere end et par meter før How holdt stop. Den rør på sig. Ulla nåede lige at få det store kamera på plads igen, inden den gled ned ad stammen og forsvandt ind i bushen. Det er den sllags små hændellser,, der forvandller en OK safarii tiill en,, som viill blliive husket ii llang tiid.. På vej ud tjekkede vi lige vores Niel varan igen, også den havde rørt på sig - 20 cm. Her - efterfølgende må vi konstatere, at vi ikke rigtig har fået dannet os en fornuftig mening om Lake Manyara Nationalpark. På den ene side er der ingen tvivl om, at fugle-entusiaster som os vil kunne tilbringe timevis nede ved søbredden, hvilket vi naturligvis ikke kan, når vi er en del af en grupperejse. På den anden side kan vi jo se på antallet af billeder, at vi ikke rigtig fik fat i noget - undtaget leoparden naturligvis, og når man så samtidig skal bruge 4 gange 45 minutter på at komme til og fra parken, bliver tiden i parken meget forjaget. (Her til venstre et billede fra en af transporterne til Lake Manyara Nationalpark). Eftermiddagen var til egen disposition, der var arrangeret en række gåture, man kunne tage med på, hvis lysten var til det. Der var en lang og krævende tur til toppen, en mindre krævende op til vandfaldet og en kort let tur rundt om en lille sø, vi valgte at tage med på en fugletur. Det første vores guide Derrick sagde til os var, at han intet vidste om fugle overhovedet, men hvis vi kendte dem, var han meget interesseret i at lære dem. OK - det var da altid noget, herudover skulle vi have en sikkerhedsvagt med, i form af en Masai der var bevæbnet med et drabeligt spyd. Det skulle blive noget af en tur. Masaien, som ikke kunne et ord engelsk, havde øjne som en høg. Derrick oversatte og førte os rundt, og vi underviste Derrick. Vi tror, at vi fik givet ham en fornemmelse af, at fugle ikke bare er fugle, men at de kan deles op i familier.

11 Derrick, som var en af de 4 tjenere, der skulle tage sig af vores gruppe, var som det øvrige personale klædt i Masai tøj. Vi blev derfor noget overraskede, da vi på hjemturen spurte ham, om han var her fra området. Det var han ikke, han kom fra Kilimanjaro og var som over halvdelen af personalet, ikke Masai. Til en afveksling lykkedes det næsten at samle gruppen til en sun-downer inden aftensmaden, det passer ellers ikke rigtig ind i vores gruppes rytme. Læs forsættelse i 2. del..

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage.

PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage. PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage. Dag 1: Fly til Kenya Vi flyver fra Danmark via Amsterdam, til Nairobi, Kenya. Vi flyver med KLM / Kenya Airways. Dag 2: Nairobi National Park, Daphne Sheldrick s

Læs mere

Tanzanias Horisonter 2013. Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean. med dan

Tanzanias Horisonter 2013. Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean. med dan Tanzanias Horisonter 2013 Minimal tid på transport - maximal tid på safari! med dan re j s e l e d s k er Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean 17 dage fra

Læs mere

Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014

Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014 Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014 kr. 18.450,- For 14 dages natur & kultur Karibu Tanzania & Zanzibar På denne rejse skal vi opleve Tanzania og dets rige natur og kulturliv. Og

Læs mere

Tanzania Wildlife Company Tanzania

Tanzania Wildlife Company Tanzania Side 1 af 11 Tanzania Wildlife Company Tanzania Det er vanskeligt at tale om Tanzania uden at genkalde sig entusiasmen, der bar tidligere tiders klassiske ekspeditioner på storvildtjagt. Tanzania er landet

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI SAFARI 2013 KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI Rejsebeskrivelse TRUCK MINIBUS TRUCK LOKAL MINIBUS FLY 4X4 LOKAL JEEPFLY SAFARI 4X4 BUS LODGE JEEP TELT SAFARI LODGE

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder Med dansk rejseleder Forord Denne grupperejse i Kenya er et skattekammer for sande naturelskere. På rejsen er der vandring i kratere, sejlads på søer, naturalister som guider i søgen efter dyr, ophold

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

På safari og vandring i Sydafrika Trekking Bureauet/Eventyrrejser i samarbejde med Lido Fitness Vejle

På safari og vandring i Sydafrika Trekking Bureauet/Eventyrrejser i samarbejde med Lido Fitness Vejle På safari og vandring i Sydafrika Trekking Bureauet/Eventyrrejser i samarbejde med Lido Fitness Vejle 9. 21. oktober 2015 15 aktive dage i Sydafrika med vandring, safari og unikke oplevelser Sydafrika

Læs mere

Godt at vide: Godt at vide:

Godt at vide: Godt at vide: giraf elefant giraf 1. Giraffen er verdens højeste landlevende dyr. 2. En voksen hangiraf måler cirka 5 meter og vejer cirka 1.100 kg. 3. Giraffer er drøvtyggere og lever på den afrikanske savanne. 4.

Læs mere

Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages

Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages Denne fantastiske tur, der følger i fodsporene af gepard og meget mere på én og samme rejse, Jim Cobetts spændende liv i Indien og Østafrika, hvilket

Læs mere

Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 WWW.SAFARIAFRIKA.DK

Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 WWW.SAFARIAFRIKA.DK Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 Nu er størsteparten af oplevelserne fra turen til Kenya bundfældet, så nu kan det komme på papir. I Simba nr. 48 er drømmen af en rejse beskrevet, hvis ellers ens

Læs mere

Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium Enestående naturrejse til lands, til vands og i luften Arusha Lake Manyara Ngorongoro Serengeti Zanzibar 11. marts 26. marts 2014 Vi byder dig

Læs mere

Nigel Archer Safaris. Kenya

Nigel Archer Safaris. Kenya Side 1 af 6 Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har igennem mange år været kendt som en yderst erfaren professionell jæger på såvel storvildt, plains game og fuglejagt. Hans baggrund som både akademisk

Læs mere

Den ultimative safarirejse til det uberørte Afrika! Tanzania Pemba Island

Den ultimative safarirejse til det uberørte Afrika! Tanzania Pemba Island Side 1 af 9 Den ultimative safarirejse til det uberørte Afrika! Tanzania Pemba Island Med baggrund i vore egne rejseerfaringer og oplevelser i Afrika, samt vort veludbyggede kontaktnet på det afrikanske

Læs mere

WWW.AFRICATOURS.DK TLF. 8873 4000

WWW.AFRICATOURS.DK TLF. 8873 4000 WWW.AFRICATOURS.DK TLF. 8873 4000 1 Magiske Afrika Afrika har noget magisk over sig. Noget tiltrækkende. Noget fascinerende. Noget absolut storslået. Noget næsten uforklarligt for den, der ikke har rejst

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE

Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE Afrejse: d. 15.-31.oktober 2013 og d. 11.-27. februar 2014 Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE

Læs mere

NÅR KENYA ER BEDST! Rejseleder er Søren Ervig

NÅR KENYA ER BEDST! Rejseleder er Søren Ervig NÅR KENYA ER BEDST! Rejseleder er Søren Ervig En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker. Kun én rejse om året En 10

Læs mere

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet KENYA 1 Jesper & Company Kenya, Tanzania & Zanzibar Deluxe Luksusrundrejse med egen guide og minibus til Kenyas tre bedste nationalparker - Samburu, Masai Mara og Amboseli. Rejsen slutter med badeferie

Læs mere

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Afrejse: 9. - 21. oktober 2014-13 dage Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE

Læs mere

MØD AFRIKA ULDUM HØJSKOLE

MØD AFRIKA ULDUM HØJSKOLE MØD AFRIKA ULDUM HØJSKOLE Det her kan du opleve - blandt meget andet BESØG I KIRKE OG MOSKE SAFARI BESØG HOS M OFF ROAD BESØG PÅ BØRNEHJEM Pris: ca. 15.000 kr. To årlige rejser i januar og juni. Varighed:

Læs mere

Med dyrepasser Paw Gosmer til Sydafrika. Afrejse 18. marts 2011

Med dyrepasser Paw Gosmer til Sydafrika. Afrejse 18. marts 2011 Med dyrepasser Paw Gosmer til Sydafrika Afrejse 18. marts 2011 Aalborg Zoo og Bravo Safari byder igen velkommen til den nordlige del af Sydafrika, et af landets allermest spændende områder. Vi skal naturligvis

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Oplev et af verdens største naturdramaer: NÅR GNUERNE BARSLER En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongo i Tanzania

Oplev et af verdens største naturdramaer: NÅR GNUERNE BARSLER En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongo i Tanzania 1 Oplev et af verdens største naturdramaer: NÅR GNUERNE BARSLER En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongo i Tanzania En anderledes fokuseret naturoplevelse for den der ønsker at opleve det uberørte,

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika PRISLISTE 2012. 1.

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika PRISLISTE 2012. 1. Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika PRISLISTE 2012 1. udgave Prisliste gældende fra januar 2012 - december 2012 2 Velkommen til rejser

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Kilimanjaro Lemosho ruten med dansk rejseleder Peter Larsen fra Lido Fitness Vejle. Februar 2016

Kilimanjaro Lemosho ruten med dansk rejseleder Peter Larsen fra Lido Fitness Vejle. Februar 2016 Kilimanjaro Lemosho ruten med dansk rejseleder Peter Larsen fra Lido Fitness Vejle Februar 2016 Dette er den absolut optimale Kilimanjaro tur, hvor vi vandrer ad den smukke Lemosho rute. Vi begynder turen

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Denne bekræftelse er gældende til: Ole Jørgensen x 4 pax. Kilimanjaro - Whiskey ruten & Safari. 1. rate. Praktiske informationer

Denne bekræftelse er gældende til: Ole Jørgensen x 4 pax. Kilimanjaro - Whiskey ruten & Safari. 1. rate. Praktiske informationer Denne bekræftelse er gældende til: Ole Jørgensen x 4 pax. Kilimanjaro - Whiskey ruten & Safari Dette dokument er bekræftelse af Jeres rejse til Tanzania som indkludere flg.: Fly fra Hamburg til Kilimanjaro

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd Forord Det er med stolthed vi udbyder denne safari som har fokus på Kenyas dyreliv og den store

Læs mere

Safari-Christian. De ville komme op til farmen om lørdagen.

Safari-Christian. De ville komme op til farmen om lørdagen. Safari-Christian Allerede sidste år forærede min kone og jeg min søn Christian en jagtsafarirejse til Sydafrika. Vi skulle med alle tre, og vi skulle bo på Uxbridge Farm en farm som Lone og jeg har besøge

Læs mere

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året!

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året! Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 Når Kenya er bedst! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker

Læs mere

for voksne Adventure, kulturforståelse & Personlig udvikling Sommer Program 2015

for voksne Adventure, kulturforståelse & Personlig udvikling Sommer Program 2015 for voksne Adventure, kulturforståelse & Personlig udvikling Sommer Program 2015 Zanzibar sommerhøjskole tilbyder et unikt ophold med adventure, safari og rejsekammerater Vildtlevende og fascinerende dyreliv,

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

EN OASE AF RO OG NATUROPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN

EN OASE AF RO OG NATUROPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN EN OASE AF RO OG NATUROPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN PÅ JAGT I DE NÆRLIGGENDE BUSHOMRÅDER Blesbuck Blue Wildebeest Impala Kudu Nyala Red Hardebeest Warthog Zebra Jagtrejse - riffeljagt Prisen inkluderer

Læs mere

Når Gnuerne barsler. Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig

Når Gnuerne barsler. Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 Når Gnuerne barsler En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongoro i Tanzania Kun én rejse om året! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig Tag på en anderledes, fokuseret natur-

Læs mere

Helt tæt på! Indhold. Her i vores katalog kan du læse om vores 3 fantastiske rejser, hvor du har mulighed til at komme helt tæt på de eksotiske dyr.

Helt tæt på! Indhold. Her i vores katalog kan du læse om vores 3 fantastiske rejser, hvor du har mulighed til at komme helt tæt på de eksotiske dyr. Helt tæt på! Indhold Her i vores katalog kan du læse om vores 3 fantastiske rejser, hvor du har mulighed til at komme helt tæt på de eksotiske dyr. Svøm med de havdyrene i det vidunderlige hav ved kysten

Læs mere

Når Gnuerne barsler. Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig

Når Gnuerne barsler. Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig Kontakt: Når Gnuerne barsler En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongo i Tanzania Kun én rejse om året! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig Tag på en anderledes fokuseret natur- og dyreoplevelse

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Zimbabwe og Zambia 19. november-01. december 2013

Zimbabwe og Zambia 19. november-01. december 2013 Zimbabwe og Zambia 19. november-01. december 2013 Med LandbrugsMedierne og Zimbabwe og Zambia I den midterste del af det sydlige Afrika ligger to gudsbenådede højplateau landområder, i dag kaldt for Zimbabwe

Læs mere

Vi ønsker en glædelig Jul og et godt og lykkebringende Nytår.

Vi ønsker en glædelig Jul og et godt og lykkebringende Nytår. Guldbrudeparret den 28. april Mille og Inge Mille Tina på hendes 50 års fødselsdag Panama Kanalen Leguan i Costa Rica Hejre i Costa Rica Dødningehoved abe i Costa Rica 2012 Vi ønsker en glædelig Jul og

Læs mere

Afrika. på første række. Nyati Safari Lodge

Afrika. på første række. Nyati Safari Lodge Afrika på første række Nyati Safari Lodge 16.995,- hele året rundt Prisen er for 10 dages luksus safari ophold med alle måltider, dagligt turprogram, transfer og fly t/r. Kom på safari i verdensklasse

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

TANZANIA. SPECIAL TILBUD BIG 4 Selous Game Reserve Storvildtjagt i Afrikas bedste jagtland

TANZANIA. SPECIAL TILBUD BIG 4 Selous Game Reserve Storvildtjagt i Afrikas bedste jagtland Lad drømmen blive til virkelighed TANZANIA SPECIAL TILBUD BIG 4 Selous Game Reserve Storvildtjagt i Afrikas bedste jagtland Tanzania, the land of Kilimanjaro og menneskehedens vugge tilbyder noget af det

Læs mere

Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant.

Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant. Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant. 1 David Livingstone fortæller om farlig tur i kano ved Victoria Falls David Livingstone

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året!

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året! Når Kenya er bedst! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om

Læs mere

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne PRISLISTE 2011 1. udgave Prisliste gældende fra januar 2011 - december

Læs mere

Nyati Safari. Oplev Afrika på første R ække med Nyati Safari

Nyati Safari. Oplev Afrika på første R ække med Nyati Safari Nyati Safari Oplev Afrika på første R ække med Nyati Safari Pris pr. pers. 16.995,- Hele året rundt Prisen er for 10 dages luksus safari ophold med alle måltider, stort safari program, transfer og fly

Læs mere

Kapitel 4 11.08.2014. Det var professionel jæger, jeg var kommet for at blive, og det var, hvad jeg ville blive. Kampen var jeg ikke bange for.

Kapitel 4 11.08.2014. Det var professionel jæger, jeg var kommet for at blive, og det var, hvad jeg ville blive. Kampen var jeg ikke bange for. Man kan, hvad man vil! A Professionel jæger Da Natasha Illum Berg var 18 år gammel i 1989, rejste hun til Afrika. Her besluttede hun, at hun ville være storvildtjæger i Tanzania. Natasha fortæller i sin

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt folk og fæ.

Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt folk og fæ. Inger & Mogens Kattenhøjs oplevelser i Kenya 2009 Mogens Kattenhøj, WLT Fotos: Morten Kattenhøj & Mogens Kattenhøj Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt

Læs mere

JULI, AUGUST, SEPTEMBER, OKTOBER

JULI, AUGUST, SEPTEMBER, OKTOBER Forord Det skal ingen hemmelighed være, at med turen til Kenya i år 2007, er der lagt op til den ultimative safari tur. Det er ikke gået på kompromis med noget og samtidig er der noget for en hver smag.

Læs mere

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke

Læs mere

MANDEREJSE PYRENÆERNE

MANDEREJSE PYRENÆERNE 7 E. 23. - 29. MAJ 2015 MANDEREJSE PYRENÆERNE VANDRETUR FOR MÆND MED EVENTYRER OG PSYKOTERAPEUT HANS ERIK RASMUSSEN AFSKED UDFORDRING UDSYN MÅLRETTETHED OVERSKRIDE GRÆNSER INDLEVELSE HJEMKOMST Indhold

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

Til hest blandt giraffer og næsehorn

Til hest blandt giraffer og næsehorn At ride ind midt blandt en flok giraffer eller sidde på en hesteryg mindre end 30 meter fra et næsehorn er den ultimative måde at opleve The African Wildlife. Escape tog til Sydafrika og fik et adrenalinkick

Læs mere

På Kukkiwon internationalt instruktør kursus En rejseberetning af Mikael Oddershede

På Kukkiwon internationalt instruktør kursus En rejseberetning af Mikael Oddershede På Kukkiwon internationalt instruktør kursus En rejseberetning af Mikael Oddershede Kukkiwon er stedet hvor Taekwondos internationale standarder bliver fastsat, og ikke mindst stedet hvor internationale

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram

DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram Lørdag den 21. maj Afrejse om formiddagen fra Københavns Lufthavn, Kastrup til Warszawa. I lejede minibusser kører vi de 3 timer til Biebrza sumpene

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

UdflugteriCape Town Side 1 af 4 Nyhedsbrev Kontakt Om Albatros SØG tlf. +45 36 98 98 98 Rejs med hjerte, hjerne & holdning Forside Rejser Destinationer Rejsetyper Gå på opdagelse Praktisk information Etik

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

Som backpacker i Australien

Som backpacker i Australien Som backpacker i Backpackere har som regel mere end fire uger til rådighed, når skal opleves. Til gengæld gælder det om at få pengene til at strække så langt som muligt, samtidig med at alle højdepunkterne

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Sydafrika for livsnydere

Sydafrika for livsnydere for livsnydere for livsnydere Denne rejse er for dig, som vil have det bedste af det bedste. Du starter med 4 dage i Cape Town, hvor du bor på et lækkert B&B. Vi har inkluderet en dagstur - du kan frit

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Safari & storbyeventyr i Sydafrika

Safari & storbyeventyr i Sydafrika Safari & storbyeventyr i Sydafrika 12 dage På denne rundrejse får du det bedste af to verdener - på den afrikanske savanne og i storbyen Cape Town. Safarioplevelserne får du i den berømte Kruger National

Læs mere

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Dette lille hæfte indeholder alle de informationer, der er nødvendige for forberedelserne til at tage på sommerlejr. Skulle der stadig være nogle spørgsmål i

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere