PROGRAM FOR TØNDER OYSTER WEEK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROGRAM FOR TØNDER OYSTER WEEK"

Transkript

1 #toenderoysterweek Tønder Oyster week HISTORIEN - NATUREN - MADOPLEVELSEN PROGRAM FOR TØNDER OYSTER WEEK VÆR MED I ET HAV AF AKTIVITETER I UGE 42 KAN HELE FAMILIEN VÆRE MED TIL EN MASSE SJOVE OG SPÆNDENDE ARRANGEMENTER I HELE TØNDER KOMMUNE ALLE MED VADEHAVSØSTERS I FOKUS. Få mere information på og besøg os på Facebook: facebook.com/toenderoysterweek Støttet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og EU Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer i landdistrikterne. Rømø-Tønder Turistforening Nr. Frankel 1 Havneby 6792 Rømø Tlf:

2 02 ØSTERSTUR FOR HELE FAMILIEN DK / DE Søn d. 12/10 kl , tir d. 14/10 kl , tor d. 16/10 kl og lør d.18/ kl Mødested: Hotel Kommandørgården, Havnebyvej 201, 6792 Rømø Arrangør: Hotel Kommandørgården Gratis for boende gæster. Ellers 95 kr. pr. voksen og 50 kr. pr. barn (3-14 år) Tilmelding: Hos Kommandørgården på tlf Her er den oplagte mulighed for årets familiefoto. Tag familien med på vadehavstur, og oplev den smukke østers i tusindtal. Vi skal på rov og fange så mange lækre østers som vi kan. Det betyder, at alle familier dyster indbyrdes mod hinanden. Hvilken familie kan plukke flest østers, og hvilken familie finder den største østers? Når alle har fyldt spandene, inviterer guiden alle ind i rundtømmerhytten kun 100 meter fra Vadehavet. Her vil der blive mulighed for at bearbejde sin fangst af østers, smage dem og få en kop varm chokolade. OBS: Klæd dig og din familie på, efter at vi skal være tæt på vand - varmt tøj og gummistøvler er derfor en god idé. ØSTERSTUR DK / DE Man d. 13/10 kl Mødested: Naturcenter Tønnisgård, Havnebyvej 30, 6792 Rømø 95 kr. pr. person Arrangør: Naturcenter Tønnisgård Tilmelding: Hos Tønnisgård på eller på Vi mødes ved Tønnisgård og kører i samlet flok til østersbankerne. Her får I mulighed for at samle østers til at tage med hjem. Vi åbner også nogle derude og får samtidig en smagsprøve på en af Tønnisgårds hjemmelavede urtesnapse. OBS: Medbring stofpose eller spand til at samle østers i. Husk varmt tøj, regnbukser og gummistøvler. Turen er ca. 1,5 km lang. ØSTERSSAFARI DK / DE Tir den 14/10 kl (varighed ca. 3 timer inkl. kørsel i egen bil) Mødested: Står på billetten Voksne 175 kr. børn 120 kr. Arrangør: Sort Safari Tilmelding: Ring for tilmelding på tlf.:

3 03 Kom helt tæt på østersen der engang kun tilhørte kongen og hans nærmeste og det var forbundet med strenge straffe, hvis man alligevel ville smage på herlighederne. Heldigvis har tiderne ændret sig, og nu må vi ALLE finde og smage på denne eksklusive råvare. På turen fortæller Sort Safaris naturvejleder den eventyrlige historie om Vadehavsøsters, der oprindelig var en meget vigtig eksportvare. Saml dem, smag dem, og hør om deres betydning for os og vores forfædre, mens vi serverer et glas vin. En fortælling om magt, rigdom og forfald. OBS: Medbring en spand, gravegreb eller spade og vandtætte handsker og langskaftede gummistøvler. Fortæring af østers og muslinger er på eget ansvar. VADEHAVSTUR DK Tir d.14/10, ons d. 15/10 og tor d. 16/10 fra kl Mødested: Vadehavssmedjen, Bunti 18, 6261 Bredebro 50 kr. pr. person Arrangør: Vadehavssmedjen Tilmelding: Vadehavssmedjen på tlf / Tag familien med på en spændende rejse igennem vadehavets uberørte og flotte natur. Som gæst har du muligheden for at opleve naturen helt tæt på og drage på udflugt blandt fugle, fisk og det farlige tidevand. Her vil store og små få en guidet tur i nationalpark Vadehavet og få et unikt indblik i livet for mennesker og dyr omkring Vadehavet. OBS: Klæd dig og din familie på, efter at vi skal være tæt på vand - varmt tøj og gummistøvler er derfor en god idé. ØSTERS- OG MUSLINGESAFARI DK / DE Ons den 15/10 kl (varighed ca. 3 timer inkl. kørsel i egen bil) Mødested: Står på billetten Voksne 175 kr. børn 120 kr. Arrangør: Sort Safari Tilmelding: Ring for tilmelding på tlf.: Østers- og muslingesafari er en enestående naturoplevelse med fokus på indsamling af Vadehavets lækre muslingearter: østers, sandmuslinger, knivmuslinger, blåmuslinger og hjertemuslinger. Det er ikke sikkert, at vi hver gang kan indsamle alle arter, men alle kan være sikker på en eksklusiv samling af selv-indsamlede friske østers og muslinger. På Østers- og muslingesafarien går vi ca. 500 meter ud i Vadehavet ved lavvande på en lidt

4 04 blød bund, der er en udfordring i sig selv. Derfor er langskaftede gummistøvler nødvendige. OBS: Medbring en spand, gravegreb eller spade og vandtætte handsker og langskaftede gummistøvler. Fortæring af østers og muslinger er på eget ansvar. KREATIVE MUSLINGER SJOV MED ØSTERSSKALLER DK / DE Ons d. 15/10 kl Mødested: Naturcenter Tønnisgård, Havnebyvej 30, 6792 Rømø 30 kr. pr. person Arrangør: Naturcenter Tønnisgård Tilmelding: Hos Tønnisgård på eller på Kom og byg sjove og smukke figurer af østersskaller, muslinger og snegle. Vi sørger for alt materiale. Kom og brug en hyggelig formiddag i vores laboratorium. VADEHAVSEKSPEDITION I BØRNEHØJDE FOR BØRN OG DERES VOKSNE DE Ons d. 15/10 kl Mødested: Stormflodssøjlen i Havneby 30 kr. pr. barn/ 75 kr. pr. voksen Arrangør: Naturcenter Tønnisgård Tilmelding: Hos Tønnisgård på eller på Kom og udforsk Vaden sammen med os og opdag Vadehavets dyr- og planteliv i børnehøjde. Hvem finder den største østers eller den hurtigste snegl? Vi leder også efter Vadehavets mest kendte beboere sandormen og strandkrabben. OBS: Husk gummistøvler, regnbukser og varmt tøj. VADEHAVSTUR DE Ons d. 15/10 kl Mødested: Naturcenter Tønnisgård. Havnebyvej 30, 6792 Rømø 30 kr. pr. barn/ 75 kr. pr. voksen Arrangør: Naturcenter Tønnisgård Tilmelding: Naturcenter Tønnisgård på eller på Kom med på havets bund uden at blive våd! Når vandet ved lavvande trækker sig tilbage fra Vadehavet, åbner der sig en hel ny verden for os landkrabber. Havbunden er tørlagt for et stykke tid og inviterer ligefrem til at gå på opdagelse. Her vrimler det af liv.

5 05 Turen begynder med et lysbilledforedrag, hvorefter man kører til Vadehavet i egen bil. OBS: Husk gummistøvler, regnbukser og varmt tøj. ØSTERSSAFARI DK / DE Tor d. 16/10 kl (varighed ca. 3 timer inkl. kørsel i egen bil) Mødested: Står på billetten Voksne 175 kr. børn 120 kr. Arrangør: Sort Safari Tilmelding: Ring for tilmelding på tlf.: Kom helt tæt på østersen der engang kun tilhørte kongen og hans nærmeste og det var forbundet med strenge straffe, hvis man alligevel ville smage på herlighederne. Heldigvis har tiderne ændret sig, og nu må vi ALLE finde og smage på denne eksklusive råvare. På turen fortæller Sort Safaris naturvejleder den eventyrlige historie om Vadehavsøsters, der oprindelig var en meget vigtig eksportvare. Saml dem, smag dem, og hør om deres betydning for os og vores forfædre, mens vi serverer et glas vin. En fortælling om magt, rigdom og forfald. OBS: Medbring en spand, gravegreb eller spade og vandtætte handsker og langskaftede gummistøvler. Fortæring af østers og muslinger er på eget ansvar. VADEHAVSEKSPEDITION I BØRNEHØJDE FOR BØRN OG DERES VOKSNE DK Torsdag den 16/10 kl Mødested: Stormflodssøjlen i Havneby 30 kr. pr. barn/ 75 kr. pr. voksen Arrangør: Naturcenter Tønnisgård Tilmelding: Hos Tønnisgård på eller på Kom med ud på vaden, og hør om alt det liv, der gemmer sig der. Se, rør, føl og oplev. Store østers, bittesmå dyndsnegle, smukke blåmuslinger, spændende krabber og meget andet. OBS: Husk varmt tøj, regnbukser og gummistøvler.

6 06 ÅBEN GRILL MED ØSTERS DK Tor d. 16/10 kl Mødested: Enjoy Resort, Vestergade 31, Havneby, 6792 Rømø 50 kr. pr. person Arrangør: Enjoy Resort Tilmelding: Enjoy Resort på telefon eller på Kom og vær med til at tilberede og ikke mindst smage på egnens specialitet østersen. Køkkenchefen Benjamin Andersen fra Enjoy Resort på Rømø inviterer både store og små til at tilberede østers over åben grill. Opdag alle de mange forskellige tilberedningsmuligheder, som østersen gemmer på specielt i kombination med egnens mange andre råvarer. Og få lov til selv at smage på det færdige resultat. KAFFE, KAGE OG FORTÆLLINGER FRA MARSKEN OG VADEHAVET DK Tor d. 16/10 kl Mødested: Fruens Vilje, Ved Gaden 3, 6280 Højer 70 kr. pr. person (kaffe, kage og fortælling) Arrangør: Fruens Vilje og Marskguiden Tilmelding: Bestil bord hos Fruens Vilje på tlf Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag med søde sager og spændende fortællinger. Fruens Vilje åbner dørene for både store og små. Connie serverer kaffe og hjemmelavet kage, alt imens marskguiden Claus Boe vil fortælle spændende historier fra og om Marsken og Vadehavet. NATURVÆRKSTED: ØSTERS-TEMA DK / DE Fre d. 17/10 kl Mødested: Naturcenter Tønnisgård, Havnebyvej 30, 6792 Rømø 30 kr. pr. person Arrangør: Naturcenter Tønnisgård Tilmelding: Hos Tønnisgård på eller på Kom med i laboratoriet, og lav en krans til døren eller bordet af østersskaller. Vi sørger for alt materiale.

7 07 GOURMET ØSTERS PÅ SCHACKENBORG SLOTSKRO DK Hele uge 42 Arrangør: Schackenborg Slotskro, Slotsgaden 42, Møgeltønder, 6270 Tønder 469 kr. pr. person (mod forudbestilling) Tilmelding: På tlf Oplev en udsøgt 4-retters østersmenu i fantastiske omgivelser på Schackenborg Slotskro. Menuen består af: Cremet østersskum med pocherede østers på små urter og havens krydderurter Grillstegt rødspættefilet med østersvilleroy, sauce villeroy og fennikel Pandestegt kalvefilet med svampe, syltede rødløg, madeiracreme og kartoffelfondant, østers og østersperler Pæredessert med cremet chokolade tilsmagt med chili og havsalt, hertil vanilleiscreme VADEHAVSTAPAS HOS JOHANNE S KAFFEBAR DK / DE Mødested: Arrangør: Hele uge 42 Johanne s Kaffebar, Storegade 12, 6270 Tønder Fra 99 kr. pr. person Johanne s Kaffebar Kom og nyd et skønt måltid mad fra Vadehavet. Vadehavstapas fra Johanne s består af forskellige blandede lækkerier fra fødevareproducenterne langs Vadehavet og Johanne s egne skønne, hjemmelavede lækkerier. Mens du venter på maden, kan du nyde de eventyrlige omgivelser og lade dig friste af alskens lækkerier, dejlige vine, lokalt øl og det store udvalg af brugskunst og dekoration. Hos Johanne s bliver kunderne forkælede stedet kalder sig leverandør til livsnydere. ALT DET BEDSTE FRA HAVET DK Ons d.15/10 fra kl Arrangør: Holms Røgeri & Restaurant, Nordre Havnevej 1, 6792 Rømø 78 kr. pr. person for børnemenu og 198 kr. pr. person for voksenmenu Tilmelding: På tlf Kom og få en snak om alle de lækre vadehavsprodukter, og smag på forskellige vine, som passer til råvarerne fra havet. Vi får besøg af Lena fra Excellent Wine, og hun vil fortælle om de forskellige vine. Vi får også besøg af den gamle fiskeskipper, og han vil fortælle om de lækre rejer og muslinger.

8 08 Børnemenuen består af: Rømø-rejer, fiskefrikadelle, pommes, hyldeblomstdrik samt en spændende overraskelse. Voksenmenuen består af: Vadehavstapas, Rømø-rejer, Rømø-muslinger, lille bøf lavet af okse, som har græsset på vaden, ost, brød og smør og et valgfrit glas vin. DET KAN DU OGSÅ OPLEVE I UGE 42 UHYGGELIG GRÆSKARUDSKÆRING OG LÆKKERIER PÅ HOHENWARTE DK / DE Ons d. 15/10 kl Mødested: Marskens Bondegårdsferie Hohenwarte, Siltoftvej 2, 6280 Højer 20 kr. pr. person gratis for boende gæster Arrangør: Hohenwarte Tilmelding: Ingen Hvem kan lave den flotteste og mest skræmmende udskæring? Kom til græskarudskæring på Hohenwarte, og lav dit eget flotte græskarhoved. Der vil være præmier til de tre bedste. Husk også, at familien kan opleve vores hyggelige bondegård og møde alle vores dyr. SØNDERJYSK KAFFEBORD DK / DE Tors d.16/10 fra kl Mødested: Marskens Bondegårdsferie Hohenwarte, Siltoftvej 2, 6280 Højer 129 kr. pr. person Arrangør: Hohenwarte Tilmelding: På tlf Hop ombord i et væld af lækre kager. Oplev det traditionelle sønderjyske kagebord på Hohenwarte. Der vil være mindst 16 forskellige kager at vælge imellem, og hver kage har hver sin historie. Kom forbi og spis, til du revner. SKÆRBÆK FRITIDSCENTER INVITERER TIL KREATIV EFTERÅRSSJOV : HOPPEBORGE DE Tor d.16/10 og fre d.17/10 fra kl mødested: SKÆRBÆK Fritidscenter, Storegade 46, 6780 Skærbæk

9 09 Arrangør: 45 kr. pr. person SKÆRBÆK Fritidscenter, Storegade 46, 6780 Skærbæk Kom og hop, så længe du vil i SKÆRBÆK Fritidscenter. Vi fylder en hel hal med alverdens hoppeborge, og der vil være plads til både de helt små og lidt større børn. Tag dine venner med, og vælg jeres yndlingshoppeborg. OBS: Arrangementet er for børn i alderen 3-13 år. EFTERÅRSATELIER FOR ALLE DK Man d.13/10 - fre d.17/10 fra kl Mødested: Kunsterhuset SKÆRBÆK Fritidscenter, Storegade 46, 6780 Skærbæk 50 kr. pr. person (afhængig af maleriets størrelse) Arrangør: Kunsterhuset SKÆRBÆK Fritidscenter Kunstnerhusets værksted er indrettet med staffelier og andet malergrej. Vi hjælper dig i gang med lærred, farve og brugsvejledning i Kunstbutikken. Kom og prøv kræfter med maleriet - for børn og voksne. OBS: Børn skal være ifølge med voksen. KREATIV EFTERÅRSSJOV DK Man d.13/10 - fre d.17/10 fra kl Mødested: Kunsterhuset SKÆRBÆK Fritidscenter, Storegade 46, 6780 Skærbæk 30 kr. pr. person pr. aktivitet (inkl. alle materialer) Tilmelding og betaling i Kunstbutikken. Arrangør: Kunsterhuset SKÆRBÆK Fritidscenter Kan du lide at være super kreativ?! Så vil du elske at lave efterårssjov hos os: Vi har materialerne og ideerne - du kan vælge mellem en masse kreative aktiviteter. Det er en arbejd-selv-aktivitet, hvor materialer udleveres med kort intro, så det fungerer bedst, hvis børn er ifølge med voksne! Lav fx en sjov bowlingkegle og meget mere. T-SHIRT DESIGNER DK Man d.13/10 - fre d.17/10 fra kl Mødested: Kunsnterhuset SKÆRBÆK Fritidscenter, Storegade 46, 6780 Skærbæk Pr. person inkl. 1 stk T-shirt og øvrige materialer kr. 60. Tilmelding og betaling i Kunstbutikken. Arrangør: Kunsnterhuset SKÆRBÆK Fritidscenter

10 10 Nu får du muligheden for at designe din helt egen T-shirt. Kan du lide at være super kreativ?! Vi har materialerne, hvis du har ideerne. Vi glæder os til at se dit personlige design. OBS: Fra 3 år. Børn under 10 år kun ifølge med en voksen KUNSTSKATTEJAGT DK Man d. 13/10 - fre d. 17/10 fra kl Mødested: Kunstnerhuset SKÆRBÆK Fritidscenter, Storegade 46, 6780 Skærbæk Gratis henvend dig i Kunstbutikken. Arrangør: Kunstnerhuset SKÆRBÆK Fritidscenter Kunstbutikken udleverer alt, hvad I skal bruge for at deltage i Kunstnerhusets Kunstskattejagt - der er mulighed for at vinde fine præmier - og ellers er der kun tilbage at sige: God skattejagt, og pas på de vilde kunstnere i centret! BESØG HJEMSTED OLTIDSPARK I EFTERÅRSFERIEN DK / DE Hele uge 42 Mødested: Hjemsted Oltidspark, Hjemstedsvej 60, 6780 Skærbæk Entrépris Børn 40 kr. og voksne 60 kr. Aktiviteter: Fra 0-40 kr. pr. person Arrangør: Hjemsted Oltidspark Mal dit eget skjold - Hver dag præmieres det flotteste skjold Lerværksted Form dine egne figurer i ler Græskarudskæring Skær dit eget flotte græskarhoved Snit din egen kniv Hos parkens fisker kan du lære at snitte din helt egen kniv Læderværksted Lav din egen pung eller smykke Fladbrødsbagning & smørkærning Lav brød og smør på rigtig jernaldermanér Stammebådskapsejlads & bueskydningskonkurrence der vil være flotte præmier til vinderen Oplev smeden arbejde se, hvordan en smed arbejdede i jernalderen TORSDAGSMARKED DK Tor d.16/10 kl Mødested: Hjemsted Oltidspark, Hjemstedsvej 60, 6780 Skærbæk Gratis Arrangør: Hjemsted Oltidspark

11 11 SPØGELSESJAGT OG HISTORIER I MUSEUMSKÆLDEREN DK Tirs d. 14/10 og tor d. 16/10 kl Mødested: Hjemsted Oltidspark, Hjemstedsvej 60, 6780 Skærbæk Gratis Arrangør: Hjemsted Oltidspark Få en guidet tur i den mørke museumskælder med uhyggelige historier. Forbered dig på, at du og din familie bliver skræmt! AFSKYDNING AF ILDKUGLER I KATAPULTEN DK Tirs d. 14/10 og tor d. 16/10 kl Mødested: Hjemsted Oltidspark, Hjemstedsvej 60, 6780 Skærbæk Gratis Arrangør: Hjemsted Oltidspark Se de romerske krigsmaskiner i aktion. Katapulten vil skyde flotte og farlige ildkugler af sted udover aftenhimlen. RIDETUR PÅ EN VASKEÆGTE ISLÆNDER DK / DE Hver dag i uge 42 tider for start varierer fra kl Ring til Kommandørgården for yderligere information om starttidspunkt for den enkelte dag og turens længde. Mødested: Islændercenter, Hotel Kommandørgården, Havnebyvej 201, 6792 Rømø Pris fra kr. pr. voksen og fra ,50 kr. pr. barn (4-12 år) Arrangør: Islændercenter, Hotel Kommandørgården Tilmelding: På tlf Der findes flere forskellige arrangerede ture på de dejlige heste. Fælles for turene er, at Kommandørgårdens Islændercenter har intet mindre end 80 søde og rare islændere, som med glæde tager dig og din familie på en fantastisk ridetur i ferien. Oplev en dejlig tur gennem plantage og på strand og lær en dejlig hest at kende. Du får uddelt et hestekort med informationer om din makker og ikke mindst mulighed for at få et billede af jer sammen. OBS: Mødetid er 45 min. før start, da man er med til at strigle og sadle hesten op. Ligeledes får man også lidt instruktion i korrekt tøjleføring, og om hvordan man sidder korrekt i sadlen.

12 12 KOMMANDØRGÅRDEN TILBYDER OGSÅ: En tur med fuld fart på i en blokart flyv henover stranden i en trehjulet strandsejler (375 kr. pr. person for 1,5 time instruktioner udleveres) OBS: én blokart pr. familie. En tur i havkajak i Vadehavet oplev den smukke natur fra en anden vinkel (375 kr. pr. person for 1,5 time instruktioner udleveres) Æselvognstur kom på tur med Danmarks største æsel (mod betaling) Rømø Play & Horse Park bliv trukket rundt på en sød pony, og oplev de mange andre sjove ting i det store legeland (gratis for boende gæster ikke-boende betaler entrépris) Wellnesscenter forkæl din krop og sjæl i Kommandørgårdens wellnesscenter Smag på specialiteterne restauranten tilbyder blandt andet marsklam og flotte Rømø rejer (dagens menu/buffet kr. pr. voksen og 112,50 kr. pr. barn) For mere information om de forskellige arrangementer, kontakt Kommandørgården pr. tlf eller se mere på KALB pr & kommunikation kalb.dk

Sommer-Sort Sol, Sæler og SAFARI

Sommer-Sort Sol, Sæler og SAFARI Nyhedsbrev 2014 Sommer-Sort Sol, Sæler og SAFARI Velkommen i Nationalpark Vadehavet SAFARI i verdensklasse ægte naturoplevelser Velkommen hos Sort Safari altid autentisk og original Foto og tekst Sort

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

MAD OG OPLEVELSER ARRANGEMENTSPROGRAM VERSION 2

MAD OG OPLEVELSER ARRANGEMENTSPROGRAM VERSION 2 MAD OG OPLEVELSER ARRANGEMENTSPROGRAM 2015 VERSION 2 MAD OG OPLEVELSER 2015 LØRDAG D. 7. MARTS KL. 10.30 HOP OM BORD PÅ DEN NYE SAMSØ FÆRGE LØRDAG D. 14. MARTS KL. 08.45 SAMSØFÆRGEN: KALUNDBORG BALLEN

Læs mere

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune Blå Flag program 2015 Ud i det blå med Sønderborg Kommune Aktivitetskalender Juni Juli August On 1 Aktiv sommer Lø 1 Undervandsjagt + Spis din kyst To 2 Aktiv sommer Sø 2 Snorkelsafari Fr 3 Aktiv sommer

Læs mere

natur & dyr kreativitet sommer', 15 musik, teater & dans sport

natur & dyr kreativitet sommer', 15 musik, teater & dans sport natur & dyr kreativitet sommer', 15 musik, teater & dans sport VELKOMMEN OG GOD FORNØJELSE Vejle Kommune, Kultur & Udvikling, arrangerer i samarbejde med en række foreninger, institutioner og enkeltpersoner

Læs mere

Guide KEnd din musling. Gastronomi. musling. guld. kald din. for line. invitation til årets Høstfest i. kreatips sådan bruger

Guide KEnd din musling. Gastronomi. musling. guld. kald din. for line. invitation til årets Høstfest i. kreatips sådan bruger Guide KEnd din musling lækre opskrifter med det blå guld invitation til årets Høstfest i LØgstør Gastronomi muslingecrawl på salt kald din musling for line (eller skrab) kreatips sådan bruger du skallerne

Læs mere

Sommerferiesjov. Sommerferiesjov. SJOV Som feri. Aktiviteter og udflugter Foreningsaktiviteter

Sommerferiesjov. Sommerferiesjov. SJOV Som feri. Aktiviteter og udflugter Foreningsaktiviteter Sommerferiesjov Sommerferiesjov SJOV Som feri Aktiviteter og udflugter Foreningsaktiviteter 0 4 SOMMERFERIESJOV I ESBJERG KOMMUNE - for børn og unge og deres forældre Så nærmer sommerferien sig atter med

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER 2015 2016

AKTIVITETSKALENDER 2015 2016 AKTIVITETSKALENDER 2015 2016 APRIL 2015 1. April Sælsafari med traktorbus. Tag med traktorbussen kl. 14.00 på tur ud i Limfjorden ad den kilometerlange dæmning ved Rønlandmøllerne. Undervejs fortæller

Læs mere

2009-2010. Danske SKI TOTAL guider på børneskiskole. Gratis snegaranti & Kæmpe børnerabatter REJS MED FLY TIRSDAG-TIRSDAG SPAR OP TIL 35% PR.

2009-2010. Danske SKI TOTAL guider på børneskiskole. Gratis snegaranti & Kæmpe børnerabatter REJS MED FLY TIRSDAG-TIRSDAG SPAR OP TIL 35% PR. Danske SKI TOTAL guider på børneskiskole. Gratis snegaranti & Kæmpe børnerabatter SPAR OP TIL 35% PR. PERSON REJS MED FLY TIRSDAG-TIRSDAG 2009-2010 Velkommen vores skigæster i Valmorel. 24 timer i døgnet

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hotel Kommandørgården Rømø Oplevelser mellem 2 have

Hotel Kommandørgården Rømø Oplevelser mellem 2 have Hotel Kommandørgården Rømø Oplevelser mellem 2 have Programforslag 2015 - Busgrupper fra Danmark Oslo Göteborg Kommandørgården Havnebyvej 201 DK-6792 Rømø Tel. +45 74 75 51 22 Fax +45 74 75 59 22 info@kommandoergården.dk

Læs mere

VINTERFERIE AKTIVITETER

VINTERFERIE AKTIVITETER VINTERFERIE AKTIVITETER 2008 Velkommen og god fornøjelse! Kulturforvaltningen, Viborg Kommune, tilbyder igen aktiviteter for kommunens børn i 0. til og med 6. klassetrin i vinterferien 2008. I dette katalog

Læs mere

Aktiviteter. Se oversigtskort bagerst i brochuren

Aktiviteter. Se oversigtskort bagerst i brochuren sommer 2013 Horsens ca. 15 min Torrild Hundslund I Sondrup Alrø Rådhusgade Falling Odder L A N M J G H D Rørthvej Ørting Århus ca. 15 min Gylling Saksild Dyngby Norsminde E B C F P K Hov Tunø O Aktiviteter

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

SMYKKER KUNSTSKOLE ANIMATIONSKURSUS SKØJTNING TEATER og meget mere TILBUD OM AKTIVITETER I VINTERFERIEN 2014. Vinter feriepas

SMYKKER KUNSTSKOLE ANIMATIONSKURSUS SKØJTNING TEATER og meget mere TILBUD OM AKTIVITETER I VINTERFERIEN 2014. Vinter feriepas SMYKKER KUNSTSKOLE ANIMATIONSKURSUS SKØJTNING TEATER og meget mere TILBUD OM AKTIVITETER I VINTERFERIEN 2014 Vinter feriepas VELKOMMEN OG GOD FORNØJELSE Vejle Kommune, Kultur & Udvikling, arrangerer i

Læs mere

Oversigt over aktiviteter, oplevelser, arrangementer og meget andet (Opdateret pr. 18. oktober 2014, listen opdateres løbende)

Oversigt over aktiviteter, oplevelser, arrangementer og meget andet (Opdateret pr. 18. oktober 2014, listen opdateres løbende) Oversigt over aktiviteter, oplevelser, arrangementer og meget andet (Opdateret pr. 18. oktober 2014, listen opdateres løbende) ARRANGEMENT Hele oktober - Sparebøssemuseet i Randers Danmarks eneste sparebøssemuseum

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Oplev livet i vandet. Inspirationshæfte til personale i daginstitutioner

Oplev livet i vandet. Inspirationshæfte til personale i daginstitutioner Oplev livet i vandet Inspirationshæfte til personale i daginstitutioner 2 Del 1 / Indhold Del 1 børn i naturen En naturoplukkers erfaringer 3 Den gode historie 7 Del 2 aktiviteter Aktiviteter 9 Havaktiviteter

Læs mere

AKTIV FERIE 2015. Aktiv Ferie er nu klar i sin 2015-udgave. Nu rulles der et spændende program ud til børn og unge.

AKTIV FERIE 2015. Aktiv Ferie er nu klar i sin 2015-udgave. Nu rulles der et spændende program ud til børn og unge. AKTIV FERIE 2015 AKTIV FERIE 2015 Aktiv Ferie er nu klar i sin 2015-udgave. Nu rulles der et spændende program ud til børn og unge. Påny med nyheder på programmet! Der er virkelig tænkt på alle aldre.

Læs mere

Indhold. Forord... side 3 Tilmelding... side 4. 30 Rappelling... side 18 33 Håndboldskole - Rask Mølle... side 19

Indhold. Forord... side 3 Tilmelding... side 4. 30 Rappelling... side 18 33 Håndboldskole - Rask Mølle... side 19 Aktiv ferie 2011 Indhold Forord... side 3 Tilmelding.... side 4 Hold DANS - CIRKUS 01 DANSEballaden... side 5 02 Cirkus Krone.... side 6 03 Cirkus Krone.... side 6 VANDAKTIVITETER 04 Svøm, spring og leg....

Læs mere

www.hanstholm-rejser.dk

www.hanstholm-rejser.dk 2015 TA med Hanstholm Rejser på ferie med oplevelser og hygge www.hanstholm-rejser.dk Velkommen til... Velkommen i bussen Så er vi igen klar med et nyt katalog for sommeren 2015 med busrejser til hele

Læs mere

Oplev København. Storbystunder for 1-2 personer Vælg blandt mere end 40 oplevelser

Oplev København. Storbystunder for 1-2 personer Vælg blandt mere end 40 oplevelser Oplev København Storbystunder for 1-2 personer Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1 2 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1 EN HELT SPECIEL OPLEVELSE!

Læs mere

Scandic The Reef. Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter

Scandic The Reef. Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter Scandic The Reef Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter Indhold Velkommen til Scandic The Reef... 4 Inspirerende møder...5 Adventure Challenge Caribic...6 Spændende og udfordrende events...

Læs mere

KUNST MED EN DUFT AF LAVENDEL BRÆND DIN EGEN SUPPESKÅL FISK OG FERIEMINDER SMAGEN AF STRANDKUNST OG MUSLINGER PÅ LINE KARTOFLER, KERAMIK OG KOGEKUNST

KUNST MED EN DUFT AF LAVENDEL BRÆND DIN EGEN SUPPESKÅL FISK OG FERIEMINDER SMAGEN AF STRANDKUNST OG MUSLINGER PÅ LINE KARTOFLER, KERAMIK OG KOGEKUNST 2011 KUNST MED EN DUFT AF LAVENDEL BRÆND DIN EGEN SUPPESKÅL FISK OG FERIEMINDER SMAGEN AF STRANDKUNST OG MUSLINGER PÅ LINE KARTOFLER, KERAMIK OG KOGEKUNST Skagen 1 10 Hirtshals 3 2+4 12 11 Hjørring 11

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Min nye passion er spiselige blomster, og de kan vokse selv det mindste sted!

Min nye passion er spiselige blomster, og de kan vokse selv det mindste sted! gik en gammel drøm i opfyldelse, da jeg i samarbejde med Mads Refslund etablerede grøntsagsproduktion hos Grantoftegård i Ballerup. Samtidig gav vi 40 familier, vennepar og godtfolk muligheden for at dyrke

Læs mere

Bork Avis. Det er DIN avis!

Bork Avis. Det er DIN avis! Det er DIN avis! Bork Avis 2. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Bork inspirerer helt til verdens ende... Vi har modtaget en helt forrygende historie, om hvordan Bork har

Læs mere

Marts 2010 nr 1. Turkalender 2010. Fossiler på vej til Harzen. Turbeskrivelser. Vinterens møder MC-om-aftenen. www.mc-fossilerne.

Marts 2010 nr 1. Turkalender 2010. Fossiler på vej til Harzen. Turbeskrivelser. Vinterens møder MC-om-aftenen. www.mc-fossilerne. Marts 2010 nr 1 Fossiler på vej til Harzen Turkalender 2010 Turbeskrivelser Vinterens møder MC-om-aftenen www.mc-fossilerne.dk Måske får vi sol og kølige pils? Ka formanden se ind i fremtiden? Og hvad

Læs mere

AKTIV FERIE 2013. Side 2

AKTIV FERIE 2013. Side 2 AKTIV FERIE 2013 Side 2 AKTIV FERIE 2013 Aktiv Ferie har igen mange nyheder på programmet! Der er virkelig tænkt på alle aldre. Aktiv Ferie vil fortsat indeholde naturaktiviteter, rollespil, kreative udfordringer,

Læs mere

Efterårsferie Aktiviteter 2014

Efterårsferie Aktiviteter 2014 Efterårsferie Aktiviteter 2014 Velkommen og god fornøjelse Tilmelding og betaling Datoer og frister Information Igen i år tilbyder Viborg Kommune aktiviteter for kommunens børn i 0. til og med 6. klassetrin

Læs mere