Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune"

Transkript

1 Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune

2 Ifølge dagtilbudsloven er Vejen Kommune forpligtiget til at føre pædagogisk tilsyn med alle dagtilbud beliggende i kommunen og oprettet efter dagtilbudsloven, Lov nr af 20. februar Tilsynet omfatter alle former for dagtilbud, hvori der indgår kommunal finansiering. Kommunen skal endvidere føre tilsyn med børn, som bor i kommunen, men går i dagtilbud i en anden kommune. Desuden har kommunen pligt til at føre tilsyn med private pasningsordninger. Det fremgår af Dagtilbudslovens 5, at Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med indholdet i tilbuddene efter denne lov [Dagtilbudsloven] og den måde, hvorpå opgaverne udføres, herunder at de mål og rammer, der er fastsat efter 3, efterleves. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen skal fastsætte og offentliggøre rammerne for tilsynet. Det betyder, at tilsynet i praksis skal sikre, at: Dagtilbuddene fremmer børns trivsel, udvikling og læring og at dette understøttes af det fysiske, psykiske og æstetiske børnemiljø, Dagtilbuddene gennemfører sprogvurderinger og at der udarbejdes pædagogiske læreplaner, der giver rum for leg, læring og udvikling, Personalet har de fornødne kvalifikationer til at varetage de opgaver, der ligger i dagtilbuddene, Den pædagogiske praksis lever op til de mål og rammer Byrådet har fastlagt. En fastsættelse af rammerne for tilsynet skal sikre en systematik, der bidrager til, at der føres tilsyn med alle relevante elementer. Tilsynsforpligtelsen Forpligtelsen til at føre tilsyn med dagtilbuddene beskrives i Vejledning til Dagtilbudsloven - VEJ af 27/02/2015 kap. 8. Kommunalbestyrelsens tilsynsforpligtelse retter sig både mod det indholdsmæssige i dagtilbuddene, samt på hvilken måde opgaverne udføres i dagtilbuddene. Herunder falder også tilsyn med de økonomiske forhold i dagtilbuddet, legepladssikkerhed, brandforhold, hygiejne og sundhed. Dog har kommunalbestyrelsen for så vidt angår privatinstitutioner ikke som led i tilsynsforpligtelsen et ansvar for privatinstitutionens økonomi og rentabilitet. Kernen i tilsynsforpligtelsen er, at kommunalbestyrelsen har ansvaret for og pligten til at holde sig informeret om indhold og fremgangsmåde i dagtilbuddene, samt til at forholde sig til denne information i forhold til opgaver, formål og gældende lov. Tilsynet skal sikre, at kommunens dagtilbud praktiseres i overensstemmelse med lovgivningen på dagtilbudsområdet, og at den ydelse, som dagtilbuddet leverer til forældre og børn, er i overensstemmelse med det serviceniveau, som kommunalbestyrelsen har besluttet er gældende i kommunen.

3 Formål med pædagogisk tilsyn Formålet med det pædagogiske tilsyn er tredelt: 1. Det skal fungere som kontrol på vegne af Byrådet og skal tilse, om dagtilbudsloven og de kommunale politikker og retningslinjer overholdes, og om børnenes ophold i dagtilbuddet sker på et sikkerhedsmæssigt forsvarligt grundlag. 2. Det skal samtidig afdække dagtilbuddets muligheder for at skabe et godt børneliv, hvor børn trives, lærer og udvikler sig. Det vil sige, at tilsynet omhandler de muligheder for trivsel, læring og udvikling, som dagtilbuddet i bred forstand kan give børnene. 3. Det skal bidrage til at skabe udvikling i det enkelte dagtilbud samt understøtte fremtidige strategier for det overordnede udviklingsarbejde på dagtilbudsområdet i Vejen Kommune. Der føres tilsyn med det konkrete dagtilbud, hvor en leder eller en bestyrelse har det overordnede ansvar for, at politikker og retningslinjer overholdes, samt at institutionen skaber rammerne for børnenes trivsel, læring og udvikling. Tilsynsmodel for pædagogisk tilsyn i daginstitutioner 3 former for pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Vejen Kommunes pædagogisk tilsyn i daginstitutioner består af 3 former for tilsyn: 1. Det løbende tilsyn Det løbende tilsyn foregår i alle møder med daginstitutionerne, herudover vil det nu også foregå via leder/ forvaltningscockpittet i H&H, hvor konsulenter i Dagtilbud har mulighed for løbende at danne sig et overblik over daginstitutionernes gennemførte overgangs- og sprogvurderinger, lege- og læringsmiljøvurderinger, pædagogiske læreplaner samt øvrige rapporter og resultater på det pædagogiske arbejdsfelt. De pædagogiske konsulenter vil løbende foretage tilsyn via leder/ forvaltningscockpittet. 2. Det ordinære systematiske tilsynsbesøg med lege og læringsmiljøvurdering Det ordinære systematiske tilsyn føres af chef- og udviklingskonsulenterne på dagtilbudsområdet gennem anmeldte tilsyn med afsæt i et materiale der er genereret via Rambølls værktøj Hjernen og Hjertet. Tilsynet er dialogorienteret og gensidigt forpligtigende og skal bidrag til såvel kontrol som kvalitetsudvikling af det enkelte område/børnecenter/filial/privatinstitution. Fra institutionerne deltager følgende personer i tilsynsbesøget: Områdeinstitutionen: Områdeleder, bestyrelsesformand, TR. Børnecentre/filialer: Børnecenterledelsen, bestyrelsesformand og TR. Private institutioner: Institutionslederen, bestyrelsesformand og TR.

4 Tilsyn via Rambølls Hjernen & Hjertet Vejen Kommune bruger et digitalt værktøj, Hjernen og Hjertet (H&H), der håndterer og strukturerer tilsynet i kommunen på en overskuelig, fleksibel og systematisk måde. Tilsynet via Rambølls Hjernen og Hjertet består af fire dele: 1. Rammebetingelser, der omhandler den ikke pædagogiske del af tilsynet. Her spørges bl.a. ind til elementer som: mad og måltider, hygiejne og sundhed, fysisk aktivitet, brandforhold, bygninger og legepladssikkerhed. 2. Evaluering af resultater, der omhandler vurderingen af resultater fra forskellige målinger som overgangs- og sprogvurderinger, forældretilfredshedsundersøgelser og trivselsmålinger. 3. Lege- og læringsmiljøvurdering, som er en vurdering af det pædagogiske lege- og læringsmiljø i dagtilbuddet. 4. Lokale spørgsmål, der omhandler lokalt forankrede målsætninger og fokusområder, som ikke er dækket af de generelle spørgsmål i tilsynsmodulet. Alle dele medtages i det ordinære systematiske tilsyn der gennemføres: I kommunale dagtilbud i Vejen Kommune: 1 gang hvert andet år I private dagtilbud i Vejen Kommune: 1 gang årligt Efter tilsynet udarbejdes tilsynsrapport der indeholder resultater, kommentarer og eventuelle handleplaner. Der udarbejdes såvel tilsynsrapporter på enkeltniveau som på kommuneniveau. Rapporterne på enkeltniveau skal sikre opfølgning og udvikling af det enkelte dagtilbud og dennes praksis. Kommuneniveauet giver mulighed for at danne et samlet billede af tilsynsrunden samt berige denne med kommentarer og analyser til brug for den fremtidige overordnede styring af dagtilbudsområdet. 3. Det uanmeldt tilsyn Uanmeldte tilsyn omfatter alle former for dagtilbud. Uanmeldt tilsynsbesøg kan forekomme i to situationer: Børn & Skole kan modtage henvendelser eller informationer om et dagtilbud, som medfører, at der må gennemføres et uanmeldt tilsyn for at undersøge rejste forhold. Børn & Skole kan på baggrund af det løbende tilsyn med økonomi, sygefravær mm. eller som konsekvens af et anmeldt tilsyn finde anledning til at følge en institution meget tæt i en periode, herunder foretage uanmeldte tilsynsbesøg. Der udarbejdes et notat fra det uanmeldte tilsynsbesøg, hvor det præciseres, på hvilken baggrund det uanmeldte tilsynsbesøg er foranlediget, samt hvilke ændringer i dagtilbuddet der er påkrævet.

5 Tilsyn i dagplejen I dagplejen varetages tilsynet af dagplejepædagogerne. De kommunale dagplejere skal minimum have 5 tilsynsbesøg pr. år. De private pasningstilbud minimum 2 tilsyn om året. Tilsynet i dagplejen er formaliseret på en anden måde end tilsynet i daginstitutionerne, idet tilsynet ligeledes har til formål at udøve støtte og vejledning for dagplejeren. Dette for at sikre optimale rammer for at fremme børnenes trivsel, udvikling og læring. Der skal praktiseres såvel anmeldte som uanmeldte besøg. Et tilsynsbesøg er berammet til at vare imellem 1 1½ timer. Det er dagplejepædagogen som har ansvaret for tilsynet, men dagplejeren er med til at kvalificere tilsynet via logbog og/eller at de også har gjort sig tanker om, hvad der skal drøftes på tilsynet. Det er også betydningsfuldt at pædagogen følger op på tidligere aftaler, evt. ved et telefonopkald i forlængelse af et tilsynsbesøg. Dagplejepædagogen skal føre statistik over antal tilsyn hos den enkelte. I dagplejen udføres der i særlige tilfælde intensiverede tilsyn. Det betyder at pædagogen kommer mindst en gang ugentligt og at det ugentlige besøg kan varetages af 2 pædagoger, i sådanne tilfælde inddrages lederen for dagplejen altid. Dagplejepædagogen kan give henstillinger i de tilfælde, hvor dagplejens praksis ikke er indenfor de rammer, der er fastsat i dagtilbudsloven og de politikker, der er vedtaget i kommunen, i sådanne tilfælde inddrages lederen for dagplejen altid. I dagplejen er flg. emner prioriteret: Det enkelte barns trivsel og udvikling Børnegruppens trivsel og relationer Børnenes mad- og måltidsvaner Pædagogisk vejledning i det daglige arbejde Børn med særlige behov Pædagogiske læreplaner Dagplejerens trivsel Dagplejerens samarbejde med forældrene Dagplejerens samarbejde med legestuen Arbejdsstillinger og praktisk indretning inde og ude Sikkerhed i hjemmet og på legepladsen Hygiejne

6 Tilsyn med private pasningsordninger: Private pasningsordninger er ordninger, hvor forældre modtager et økonomisk tilskud fra Vejen Kommune til brug for ansættelse af en privat børnepasser. Den private pasningsordning baserer sig på en aftale mellem forældrene og den private børnepasser. Vejen Kommune skal altid godkende pasningsaftalen som betingelse for, at forældrene kan modtage et økonomisk tilskud. Private pasningsordninger er omfattet af dagtilbudslovens generelle formålsbestemmelse om blandt andet at skulle skabe trivsel, udvikling og læring for barnet, men de er ikke omfattet af dagtilbudslovens specifikke formål for dagtilbud samt kravet om pædagogiske læreplaner mv. Tilsynsramme: For private pasningsordninger efter dagtilbudslovens føres der 2 årlige tilsyn. Der praktiseres såvel anmeldte som uanmeldte besøg. Det er dagplejepædagoger der fører tilsynet. Tilsynet vil primært omhandle: 1. Barnets trivsel og udvikling, herunder børnepasserens relation til barnet, tilbud om alderssvarende aktiviteter med udgangspunkt i barnets udvikling. 2. Boligen, herunder indretning, hygiejne, sikkerhed ude/inde, lys, luft, varme, husdyr efter gældende rammer for Vejen Kommune. 3. Børnepasserens kompetencer, herunder trivsel, kompetencer til at varetage omsorg for barnet, kompetencer til at varetage stimulering af barnet. 4. Økonomi og rammer, herunder sikre, at der ikke er proforma aftaler mellem forældre/privat børnepasser, sikre at antal børn er i overensstemmelse med godkendelsen.

Tilsyn dagtilbud - Ramme

Tilsyn dagtilbud - Ramme Tilsyn dagtilbud - Ramme Ramme for tilsyn med dagtilbud i Haderslev kommune. Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med dagtilbuddene i kommunen. For at skabe åbenhed om rammerne for tilsynet, herunder hvordan

Læs mere

Ramme for tilsyn i dagtilbud Institutioner/huse i Rudersdal Kommune Juni 2010

Ramme for tilsyn i dagtilbud Institutioner/huse i Rudersdal Kommune Juni 2010 Ramme for tilsyn i dagtilbud Institutioner/huse i Rudersdal Kommune Juni 2010 1. Indledning Rudersdal Kommune er forpligtet til at føre tilsyn med dagtilbud beliggende i kommunen og oprettet efter Dagtilbudsloven

Læs mere

Rammer for tilsyn med Dagplejen Frederikshavn Kommune og private børnepassere (Godkendt i Børne- og Ungdomsudvalget den 5.

Rammer for tilsyn med Dagplejen Frederikshavn Kommune og private børnepassere (Godkendt i Børne- og Ungdomsudvalget den 5. Rammer for tilsyn med Dagplejen Frederikshavn Kommune og private børnepassere (Godkendt i Børne- og Ungdomsudvalget den 5. december 2013) De lovgivningsmæssige rammer Dato: 1. aug. 2013 Sagsnummer: 12/7876

Læs mere

Ramme for pædagogisk tilsyn med kommunale dagtilbud og private pasningstilbud i Billund Kommune Gældende fra den 1. juli 2019

Ramme for pædagogisk tilsyn med kommunale dagtilbud og private pasningstilbud i Billund Kommune Gældende fra den 1. juli 2019 Ramme for pædagogisk med kommunale dagtilbud og private pasningstilbud i Billund Kommune Gældende fra den 1. juli 2019 Godkendt af Børneudvalget den 6. juni 2019 1 Lovgivningsmæssig ramme Af dagtilbudsloven

Læs mere

Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud, Vejle kommune

Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud, Vejle kommune Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud, Vejle kommune Dato Sagsbehandler Direkte telefonnr. Journalnr. 20-08-2015 Lene Vemmelund 768 150 85 28.06.08-A26-1-12 Lovgivning og tilsyn

Læs mere

Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud

Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud 2019-2021. Dato Sagsbehandler Direkte telefonnr. Journalnr. 13-03-2019 Lene Vemmelund 768 150 85 28.06.08-A26-1-17 Lovgivning og tilsynsopgaven

Læs mere

Ramme for tilsyn i dagtilbud på 0-6 års området Hvidovre Kommune Center for Børn og Familier Godkendt af kommunalbestyrelsen, juni 2017

Ramme for tilsyn i dagtilbud på 0-6 års området Hvidovre Kommune Center for Børn og Familier Godkendt af kommunalbestyrelsen, juni 2017 Ramme for tilsyn i dagtilbud på 0-6 års området Hvidovre Kommune Center for Børn og Familier Godkendt af kommunalbestyrelsen, juni 2017 Indhold Indledning...1 Organiseringen af tilsynet...1 Pædagogisk

Læs mere

Ramme for pædagogisk tilsyn på dagtilbudsområdet

Ramme for pædagogisk tilsyn på dagtilbudsområdet Ramme for pædagogisk tilsyn på dagtilbudsområdet I Glostrup Kommune har vi fokus på, at alle børn trives, lærer og udvikler sig, og vi vil derfor have dagtilbud af høj kvalitet. Et af redskaberne til at

Læs mere

Rammer for tilsyn med dagtilbud i Aabenraa Kommune

Rammer for tilsyn med dagtilbud i Aabenraa Kommune Rammer for tilsyn med dagtilbud i Aabenraa Kommune jf. 5 i dagtilbudsloven - Kommunale, selvejende og private institutioner, dagplejen og private pasningsordninger Gældende fra oktober 2015 Godkendt af

Læs mere

Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli 2017

Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli 2017 Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli 1 Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene

Læs mere

Børn & Kultur Dagtilbud. Revideret af Børn & Familieudvalget 21. marts 2013

Børn & Kultur Dagtilbud. Revideret af Børn & Familieudvalget 21. marts 2013 Revideret af Børn & Familieudvalget 21. marts 2013 Tangevej 6. 6760 Ribe Dato 11.marts 2013 Sagsbehandler Pædagogik & Udvikling Telefon direkte 76 16 18 84 Retningslinjer for tilsyn i Tilsyn på dagtilbudsområdet

Læs mere

Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud

Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud Betegnelsen dagtilbud bruges her som fælles betegnelse for alle de pasningstilbud, der findes i Rebild Kommune for børn i alderen 0-6 år;

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere

Ramme for tilsyn i dagtilbud

Ramme for tilsyn i dagtilbud Ramme for tilsyn i dagtilbud Rudersdal Kommune Rev. september 2014 Tilrettet december 2016 1 Indholdsfortegnelse Ramme for tilsyn i dagtilbud til børn i Rudersdal Kommune... 3 Bygnings- og brandtilsyn...

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

Forvaltningen har på baggrund af ovenstående igangsat en proces med ønsket om at udarbejde et politisk godkendt tilsynsgrundlag, som tager afsæt i:

Forvaltningen har på baggrund af ovenstående igangsat en proces med ønsket om at udarbejde et politisk godkendt tilsynsgrundlag, som tager afsæt i: Side 1 af 9 Indledning I nærværende materiale præsenteres en tænkt systematik, som fremadrettet skal danne grundlag for pædagogisk tilsyn på Dagtilbudsområdet i Jammerbugt kommune. Det gælder for både

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er afgørende for børns udvikling og videre færd i livet.

Læs mere

Fanø kommunes tilsyn i Dagpasningen

Fanø kommunes tilsyn i Dagpasningen Fanø kommunes tilsyn i Dagpasningen Formålet med tilsynet. Formålet er at sikre: At børne og ungepolitikken følges Et godt børneliv Et overordnet højt fagligt og pædagogisk niveau i institutionerne At

Læs mere

Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud

Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud 2019-2021. Dato Sagsbehandler Direkte telefonnr. Journalnr. 03-10-2019 Lene Vemmelund 768 150 85 28.06.08-A26-1-17 Indledning Forvaltningen

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Indledning Det er et lovmæssigt krav, at Haderslev kommune forud for godkendelse af en pasningsaftale skal orientere forældrene

Læs mere

Mål og Rammer for Tilsyn i dagplejen Herning Kommune. Kommunal Dagpleje

Mål og Rammer for Tilsyn i dagplejen Herning Kommune. Kommunal Dagpleje Mål og Rammer for Tilsyn i dagplejen Herning Kommune. Kommunal Dagpleje Baggrund og lovgivning Herning Kommune ønsker et højt fagligt niveau på børne- og unge området, og har derfor også store ambitioner

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er afgørende for børns udvikling og videre færd i livet.

Læs mere

Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud

Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud Betegnelsen dagtilbud bruges her som fælles betegnelse for alle de pasningstilbud, der findes i Rebild Kommune for børn i alderen 0-6 år;

Læs mere

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Etablering Kommunal dagpleje Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om dimensionering og organisering. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-9-17

Læs mere

Ramme for tilsyn i dagtilbud

Ramme for tilsyn i dagtilbud Ramme for tilsyn i dagtilbud Rudersdal Kommune Rev. september 2014 1 Indholdsfortegnelse Ramme for tilsyn i dagtilbud til børn i Rudersdal Kommune... 3 Bygnings- og brandtilsyn... 3 Dagplejen... 4 Hygiejne

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11 Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud 2019 Side 1 af 11 Indhold Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med daginstitutioner...3 Retsgrundlaget

Læs mere

Det toårige tilsyns- og udviklingskoncept for dagtilbud 2018 / 2019

Det toårige tilsyns- og udviklingskoncept for dagtilbud 2018 / 2019 Det toårige tilsyns- og udviklingskoncept for dagtilbud 2018 / 2019 Indhold Indledning... 3 Systematik.... 4 Uvildighed.... 4 Indhold.... 5 Udvikling.... 5 Formålet med det toårige tilsyns- og udviklingskoncept...

Læs mere

Rammer for pædagogisk tilsyn og udvikling i dagtilbud

Rammer for pædagogisk tilsyn og udvikling i dagtilbud BILAG 6 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Rammer for pædagogisk tilsyn og udvikling i dagtilbud Rebild Kommune har som mål at levere høj kvalitet på dagtilbudsområdet. Dette gøres ved, at

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1.

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-8-18 Etablering Kommunale dagplejere pr. 1. august 2018 Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

Vejledning om det pædagogiske tilsyn i. Hørsholms dagtilbud og private pasningsordninger med tilskud.

Vejledning om det pædagogiske tilsyn i. Hørsholms dagtilbud og private pasningsordninger med tilskud. Vejledning om det pædagogiske tilsyn i Hørsholms dagtilbud og private pasningsordninger med tilskud. Tilsynets form og indhold: Hørsholm kommune indfører fra 1. januar 2012 systematisk, pædagogisk tilsyn

Læs mere

Center Børn og Unge BILAG 6 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE

Center Børn og Unge BILAG 6 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Side 1 af 6 BILAG 6 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Rammer for pædagogisk tilsyn og udvikling i dagtilbud Rebild Kommune har som mål at levere høj kvalitet på dagtilbudsområdet. Dette gøres

Læs mere

Ramme for det kommunale tilsyn med dagtilbud for børn i Skive Kommune

Ramme for det kommunale tilsyn med dagtilbud for børn i Skive Kommune Ramme for det kommunale tilsyn med dagtilbud for børn i Skive Kommune Den værdimæssige ramme for det kommunale tilsyn I Skive Kommune arbejder alle ud fra et værdigrundlag om trivsel, ordentlighed og udvikling.

Læs mere

Retningslinjer vedr. tilsyn af dagpasningstilbud i Egedal Kommune. Indledning

Retningslinjer vedr. tilsyn af dagpasningstilbud i Egedal Kommune. Indledning Retningslinjer vedr. tilsyn af dagpasningstilbud i Egedal Kommune. Indledning Disse retningslinjer er udarbejdet i forhold til Egedal Kommunes forpligtigelse til at føre tilsyn med de kommunale dagtilbud,

Læs mere

Retningslinjer for tilsyn med kommunale og selvejende dagtilbud

Retningslinjer for tilsyn med kommunale og selvejende dagtilbud Dato Nov. 2014 Dok.nr. 153880/14 Sagsnr. 14-5079 Ref. Rikn Retningslinjer for tilsyn med kommunale og selvejende dagtilbud Varde Kommune har efter dagtilbudsloven 5 pligt til at føre tilsyn med dagtilbuddene

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81 Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger Dagtilbud Dagtilbud er tilbud for børn i alderen 0-6 år og består af: Kommunale dagplejere Kommunale daginstitutioner Selvejende daginstitutioner

Læs mere

Rammer for pædagogiske tilsyn med dagtilbud NOTAT

Rammer for pædagogiske tilsyn med dagtilbud NOTAT Rammer for pædagogiske tilsyn med dagtilbud NOTAT Rammer for pædagogiske tilsyn i dagtilbud Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsramme for dagtilbud 0-6 års området: Områderne Børnehusene Dagplejen

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Køge Kommunes dagtilbud

Pædagogisk tilsyn i Køge Kommunes dagtilbud Pædagogisk tilsyn i Køge Kommunes dagtilbud Pædagogisk tilsyn Kommunens forpligtelser Ifølge Dagtilbudsloven skal kommunerne føre pædagogisk tilsyn med dagtilbuddene Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn

Læs mere

Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje

Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje Redigeret efterår 2016 Pædagogisk tilsyn i dagplejen I dette hæfte kan du læse om; Kommunens tilsynsforpligtelse, hvilken pædagogisk tilgang vi lægger

Læs mere

Tilsyn med dagtilbud

Tilsyn med dagtilbud Tilsyn med dagtilbud Indholdsfortegnelse Tilsynskoncept for dagtilbudsområdet... 3 Lovgrundlag... 3 Hvem føres der tilsyn med?... 3 Formålet med tilsynet... 3 Overordnede temaer i tilsynet... 4 Vurderingsskala...

Læs mere

privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v.

privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v. Notat Sagsnr.: 2014/0004315 Dato: 14. april 2014 Titel: Halsnæs Kommunes kriterier for godkendelse af privat pasning, tilskud til privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v. Sagsbehandler: Torben

Læs mere

Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år.

Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år. Grindsted d. 27. februar 2018 Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år. Sagsbehandler: Lisbeth Østergaard Telefon: 79727607 Journalnummer

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81. Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Dagsordenskabelon til pædagogisk tilsyn i private daginstitutioner og puljeordninger:

Dagsordenskabelon til pædagogisk tilsyn i private daginstitutioner og puljeordninger: int AALBORG KOMMUNE Dagsordenskabelon til pædagogisk tilsyn i private daginstitutioner og puljeordninger: Hermed følger dagsorden vedrørende tilsyn i: Klik her for at angive tekst. Tilsynet finder sted:

Læs mere

Forslag til justeret model for. tilsyn med privatinstitutioner i Fredericia. Kommune. pr. februar 2014

Forslag til justeret model for. tilsyn med privatinstitutioner i Fredericia. Kommune. pr. februar 2014 Forslag til justeret model for tilsyn med privatinstitutioner i Fredericia Kommune pr. februar 2014 UdviklingsForum februar 2014 - forslag Indhold Tilsynets retsgrundlag...3 Snitflade mellem UdviklingsForum

Læs mere

Pædagogisk tilsynsmateriale

Pædagogisk tilsynsmateriale Center for Børn & Undervisning Pædagogisk tilsynsmateriale - Faxe Kommunes Dagtilbud 1 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Tilsynets rammer og varighed...3 Uformelt tilsyn... 4 Øvrige tilsyn i Faxe Kommunes

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81 Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Den toårige tilsyns- og udviklingsmodel for dagtilbud 2016/2017

Den toårige tilsyns- og udviklingsmodel for dagtilbud 2016/2017 Den toårige tilsyns- og udviklingsmodel for dagtilbud 2016/2017 Indholdsfortegnelse Del 1: En overordnet ramme for tilsyn i dagtilbud i Sønderborg Kommune Del 1: En overordnet ramme for tilsyn i dagtilbud

Læs mere

Den toårige tilsyns- og udviklingsmodel for dagtilbud 2016/2017

Den toårige tilsyns- og udviklingsmodel for dagtilbud 2016/2017 Den toårige tilsyns- og udviklingsmodel for dagtilbud 2016/2017 Indholdsfortegnelse Del 1: En overordnet ramme for tilsyn i dagtilbud i Sønderborg Kommune................................ 3 Indledning......................................................................................

Læs mere

Rammer for Pædagogiske tilsyn i Dagtilbud NOTAT

Rammer for Pædagogiske tilsyn i Dagtilbud NOTAT Rammer for Pædagogiske tilsyn i Dagtilbud NOTAT Rammer for pædagogiske tilsyn i dagtilbud Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsramme for dagtilbud 0-6 årsområdet: 1. Børnehusene 2. Dagplejen Dokumentation

Læs mere

Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune

Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune 1 Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune I Vesthimmerlands Kommune føres pædagogisk og økonomisk tilsyn med alle daginstitutioner uagtet om disse er kommunale institutioner, puljeordninger

Læs mere

Pædagogisk tilsyn på dagtilbudsområdet

Pædagogisk tilsyn på dagtilbudsområdet Pædagogisk tilsyn på dagtilbudsområdet Indhold De lovmæssige krav til tilsyn i dagtilbud:...2 Planlagt pædagogisk tilsyn...2 Observationsmodel...3 Det planlagte pædagogiske tilsyns tre etaper...4 Kommunale

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Dagtilbudsloven er vedtaget den 24. maj 2007. Loven samler for første gang reglerne om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. i en

Læs mere

Tilsynsnotat Kernehuset børnehave og vuggestue

Tilsynsnotat Kernehuset børnehave og vuggestue Tilsynsnotat Kernehuset børnehave og vuggestue Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige

Læs mere

Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave

Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave 01.07.2018 Indhold 1. Faktuelle oplysninger... 4 2. Tilsyn med udendørs legeområde... 4 3. Tilsyn med røgfrie miljøer... 4 4. Indhentelse af børneattester...

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Herved bekendtgøres lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge, lovbekendtgørelse nr. 314 af

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Private pasningsordninger - information og retningslinjer

Private pasningsordninger - information og retningslinjer Private pasningsordninger - information og retningslinjer 2018 I denne folder kan du læse om: Hvad en privat pasningsordning er Krav til børnepassere i private pasningsordninger Tilsyn med private pasningsordninger

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81. Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Pædagogisk tilsyn. 1. Loven og tilsynet

Pædagogisk tilsyn. 1. Loven og tilsynet Velfærd, Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn 1. Loven og tilsynet Ifølge Dagtilbudsloven 1

Læs mere

Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere

Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere Godkendelseskriterier for og tilsyn med selvstændige børnepassere Dagplejelignende pasningsordninger for 3 eller flere børn. Denne form

Læs mere

Pædagogisk tilsyn på dagtilbudsområdet

Pædagogisk tilsyn på dagtilbudsområdet Pædagogisk tilsyn på dagtilbudsområdet Indhold De lovmæssige krav til tilsyn i dagtilbud:...2 Planlagt pædagogisk tilsyn...2 Observationsmodel...3 Det planlagte pædagogiske tilsyns tre etaper...4 Pædagogisk

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i dagtilbud i faaborg-midtfyn kommune

Dialogbaseret tilsyn i dagtilbud i faaborg-midtfyn kommune Dialogbaseret tilsyn i dagtilbud i faaborg-midtfyn kommune Forord April 2008 Dialogbaseret tilsyn i Faaborg Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune har efter loven pligt til at føre tilsyn med dagpasningstilbuddene

Læs mere

Kvalitetsstrategi. for evaluering og dokumentation

Kvalitetsstrategi. for evaluering og dokumentation Kvalitetsstrategi for evaluering og dokumentation November 2018 Kvalitetsstrategi for evaluering og dokumentation Baggrund Den 1. juli 2018 trådte der en ny lovgivning i kraft på dagtilbudsområdet hvor

Læs mere

Stil skarpt på tilsyn. Et redskab til udvikling af det pædagogiske tilsyn med dagtilbud

Stil skarpt på tilsyn. Et redskab til udvikling af det pædagogiske tilsyn med dagtilbud Stil skarpt på tilsyn Et redskab til udvikling af det pædagogiske tilsyn med dagtilbud Pædagogisk tilsyn Ifølge dagtilbudsloven skal kommunerne føre pædagogisk tilsyn med dagtilbuddene. Tilsynet indgår

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i kommunale og private daginstitutioner

Pædagogisk tilsyn i kommunale og private daginstitutioner Pædagogisk tilsyn i kommunale og private daginstitutioner Formålet med pædagogiske tilsyn Ifølge dagtilbudsloven er det kommunalbestyrelsens pligt, at føre tilsyn med indholdet i kommunens dagtilbud, samt

Læs mere

1. En administrativ godkendelse (varetaget i Dagpenge) af, at aftalen indeholder følgende:

1. En administrativ godkendelse (varetaget i Dagpenge) af, at aftalen indeholder følgende: Godkendelseskriterier og tilsyn med privat pasning i Ballerup Kommune (Private dagplejelignende pasningsordninger mv. efter Dagtilbudsloven 78-79, med tilskud efter Dagtilbudsloven 80) Roller og procedurer

Læs mere

Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet. Gribskov Kommune. Indholdsfortegnelse Gribskov

Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet. Gribskov Kommune. Indholdsfortegnelse Gribskov Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet Indholdsfortegnelse Gribskov Kommune 2017 - Gribskov Indholdsfortegnelse...1 Indledning...3 Mål og rammer for pædagogisk tilsyn...3 Organisering af pædagogisk tilsyn...4

Læs mere

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 2 1 FORORD I Dragør Kommune bliver der

Læs mere

Tilsynsnotat Bøgehaven/Nøddehøj

Tilsynsnotat Bøgehaven/Nøddehøj Tilsynsnotat Bøgehaven/Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene

Læs mere

Koncept for uanmeldt tilsyn Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn

Koncept for uanmeldt tilsyn Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Koncept for uanmeldt tilsyn 2012 Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn 1 Indholdsfortegnelse Indledning side 3 Formål side 3 Baggrund og lovgivning side 4 Observationsrapport side 4 Før tilsynet side 4 Uanmeldt

Læs mere

Kvalitetsrapport fra. for 2011

Kvalitetsrapport fra. for 2011 Børn og ungesekretariatet Juni 2011 12/42352 Kvalitetsrapport fra Distrikt Mørkøv for 2011 Distrikt, Institution, Enhedsinstitution Distrikt Mørkøv Leder, mail, tlf. Majbrit ibsen, mi@holb.dk, tlf. 72

Læs mere

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud I foråret 2012 er der ført tilsyn med kommunens kommunale og selvejende dagtilbud i Område Syd, Område Nord og Område Lions Børnehuse samt med kommunens puljeinstitution

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

Læs mere

Den toårige tilsyns- og udviklingsmodel for dagtilbud 2016/2017

Den toårige tilsyns- og udviklingsmodel for dagtilbud 2016/2017 Den toårige tilsyns- og udviklingsmodel for dagtilbud 2016/2017 Indholdsfortegnelse Del 1: En overordnet ramme for tilsyn i dagtilbud i Sønderborg Kommune.... 3 Indledning......................................................................................

Læs mere

Billund Kommune. Statusrapport Maj april 2017 DAGTILBUDSOMRÅDET

Billund Kommune. Statusrapport Maj april 2017 DAGTILBUDSOMRÅDET Statusrapport Maj 216 - april 217 DAGTILBUDSOMRÅDET INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 2 Rapportens datagrundlag... 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 3 INTRODUKTION TIL DAGTILBUDSOMRÅDET... 4 Fordeling af

Læs mere

Årsrapport. Dagtilbud Udarbejdet af: Tilsynsenheden

Årsrapport. Dagtilbud Udarbejdet af: Tilsynsenheden 2018 04-02-2019 Årsrapport Dagtilbud 2018 Udarbejdet af: Tilsynsenheden TILSYN 2018 INDLEDNING Tilsynsenheden har på vegne af Kommunalbestyrelsen ført tilsyn med 2 private dagtilbud i Herning Kommune.

Læs mere

2013/ 14. Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn i dagtilbud

2013/ 14. Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn i dagtilbud 2013/ 14 Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn i dagtilbud Liselotte Birkholm. Afdelingsleder Vesthimmerlands Kommune 01-04-2013 Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune I Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsflader Dagtilbud og Undervisning og Børn og Familie har med private børnepassere, privatinstitutioner og friskoler

Beskrivelse af samarbejdsflader Dagtilbud og Undervisning og Børn og Familie har med private børnepassere, privatinstitutioner og friskoler Beskrivelse af samarbejdsflader Dagtilbud og Undervisning og Børn og Familie har med private børnepassere, privatinstitutioner og friskoler Juni 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 Dagtilbud og

Læs mere

Tilsyn med Gladsaxe Kommunes dagtilbud (områdeinstitutioner og selvejende institutioner)

Tilsyn med Gladsaxe Kommunes dagtilbud (områdeinstitutioner og selvejende institutioner) Tilsyn med Gladsaxe Kommunes dagtilbud (områdeinstitutioner og selvejende institutioner) Indledning Nedenfor gennemgås hvilke lovgivningskrav, der er til det pædagogiske tilsyn samt de principper og rammer

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Indledning Kvalitetsmåling Formål og rammer for tilsyn Kvalitet- og tilsynsprocessen År 1 ulige år År 2 lige år...

Indledning Kvalitetsmåling Formål og rammer for tilsyn Kvalitet- og tilsynsprocessen År 1 ulige år År 2 lige år... - Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Kvalitetsmåling... 1 Formål og rammer for tilsyn... 2 Kvalitet- og tilsynsprocessen... 2 År 1 ulige år... 3 År 2 lige år... 3 Ledelse af kvalitetsudvikling... 4 Bilag

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune

RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune Godkendt af Børne- og Uddannelsesudvalget i Struer Kommune den 2. december 2013 STRUER KOMMUNE POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK

Læs mere

Faglig ledelse og udkastet til ændring af dagtilbudsloven

Faglig ledelse og udkastet til ændring af dagtilbudsloven 2017.10.19 Faglig ledelse og udkastet til ændring af dagtilbudsloven cand. pæd. Peter Rod Blichfeldt & Rod - Faglig ledelse og den styrkede pædagogiske læreplan Høj kvalitet gennem faglighed og tydelig

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune.

Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune. Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres børn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger. Generelle oplysninger

Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger. Generelle oplysninger Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger Generelle oplysninger 1 Oktober 2018 18/23683 Forældre kan vælge at få deres barn passet

Læs mere

Herning Kommune Eventyrhaven KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet

Herning Kommune Eventyrhaven KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet Herning Kommune Eventyrhaven KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET hjernen&hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Børnenes kompetencer 3 1.2 Børnenes trivsel 4 1.3 Børnenes sundhed 4 1.4 Børnenes

Læs mere

Tilsyn med dagtilbudsområdet

Tilsyn med dagtilbudsområdet Tilsyn med dagtilbudsområdet Tilsyn med Lovgrundlag Hvad omfatter tilsynet? Hvordan udmøntes tilsynsforpligtelsen? Kommunale dagtilbud Dagtilbudsloven 3, 5 og 6 stk. 1 de kommunale dagtilbud er i lovgivningen

Læs mere

Forord... 3. Lov og vejledningsgrundlag for tilsyn i dag- og klubtilbud... 5

Forord... 3. Lov og vejledningsgrundlag for tilsyn i dag- og klubtilbud... 5 Side 1 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Lov og vejledningsgrundlag for tilsyn i dag- og klubtilbud... 5 Tilsyn med det pædagogiske indhold i Ballerup Kommunes dag- og klubtilbud... 6 1. Løbende og personlige

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i dagtilbud

Pædagogisk tilsyn i dagtilbud SOLRØD KOMMUNE Pædagogisk tilsyn i dagtilbud Loven og tilsynet Ifølge Dagtilbudsloven 5 og 16 i lov om retssikkerhed og administration på det sociale område, skal Byrådet føre tilsyn med indholdet i dagtilbud,

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er afgørende for børns udvikling og videre færd i livet.

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Mål for dagtilbud 0-6-års området...

Læs mere