All inclusive. 32. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2015 Nr. 3. For Gud er god mod de utaknemmelige og onde. (Luk. 6,35)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "All inclusive. 32. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2015 Nr. 3. For Gud er god mod de utaknemmelige og onde. (Luk. 6,35)"

Transkript

1 H i n g e - V i n d e r s l e v For Gud er god mod de utaknemmelige og onde. (Luk. 6,35) KIRKEBLAD 32. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2015 Nr. 3 All inclusive Det dufter lysegrønt af græs i grøft og mark og enge. Og vinden kysser klit og næs Og reder urtesende. Guds sol går ind i krop og sind, forkynder, at nu kommer en varm og lys skærsommer. DDS 724, v. 1. Johannes Johansen De vælter ind alle steder. I min postkasse ligger de. De spammer mig i min mailbox, på nettet og på tv. Og det er sådan set blot de mest synlige. Det er selvfølgelig reklamer, jeg taler om. Feriereklamer til os solhungrende vinterblege mennesker, der hér, mens forårssolen får mere magt, alle lokker med deres smukke billeder af kridhvide sandstrande, solskin og blåt vand i lækre swimmingpools. Glade børn og forældrenes lykkelige ansigtsudtryk stråler om kap på billederne med ord som: ægte græsk feriestemning på Kreta eller Rhodos med all inclusive. Eller Kom til Mallorca, all inclusive indgår, så spis og drik alt, hvad du kan i 14 dage. Vi har tænkt på det hele, du skal bare komme. Og ja, man får lyst til at tage det store dyk i lommen og hoppe på det næste fly sydpå. Tænk sig bare at ligge dér i solen ved poolen, hvor andre allerede har tænkt på det hele, og jeg derfor ikke behøver at tænke på noget som helst. Hér i huset kunne vi i hvert fald godt lade os friste. Sådan et tilbud er der jo, kan det virke som om, ikke meget, der kan måle sig med. Og så alligevel. For når vi går i kirke om søndagen, får vi også et måltid, hvor all inclusive indgår. Vi kalder det for nadver. Måske vil nogen mene, at der ikke er meget all inclusive over det. Og det er der måske heller ikke, hvis man bare ser på den noget spartanske servering sådan udefra.

2 Men det er en fejl at se sådan på det. For nadveren er aldrig bare det, man kan se. Nadveren rækker ud over det konkrete og har en dybere betydning. Den viser os væk fra os selv og hen imod selve livets kilde. I nadveren møder vi nemlig Vorherre, der selv kommer os i møde. Den gamle professor i teologi, Regin Prenter, sagde det uendeligt præcist: I nadveren får vi rejsekost til livets vej. Og det er da ikke så lidt. For til trods for nadverens beskedne størrelse, så giver den ikke desto mindre næring til livet. Ved nadverens bord har vi altid et sted at gå hen med alt, hvad vi har gjort forkert, eller slet ikke har fået gjort. Med alt det, der tynger, og vi fortryder. Hér tager Jesus selv imod os. Hver enkelt af os kan henvende os til ham med vores angst, frustrationer og med vores glæde og taknemmelighed. Når vi i nadveren modtager hans legeme og blod, indgår vi i et fællesskab med ham, der har brudt dødens magt og er opstået fra de døde ikke for sin, men for vores skyld. Og når vi rejser os fra nadverbordet og sætter os tilbage på kirkebænken, går vi som frie mennesker opfyldte af Guds kærlighed, nåde, tilgivelse og fred uanset hvordan vores liv så end har formet sig. Det kan man da kalde ægte all inclusive. Konfirmation I skrivende stund står konfirmationen for døren og billedet af årets konfirmander når derfor lige akkurat ikke med i dette nummer af kirkebladet. I næste nummer indhenter vi det tabte, for også i sensommeren er det værd at glæde sig over, at unge mennesker vil give sig tid til at høre om kristendommen, tale om tro og tvivl og gå i kirke. Til den tid nærmer vi os samtidig opstarten for næste års konfirmandundervisning. De relevante familier med børn i aldersgruppen modtager nærmere information om indskrivning, praktiske forhold mv. i god tid inden opstart. Konfirmationsdatoen ligger derimod fast og bliver som allerede udmeldt søndag d. 24/ kl i Vinderslev Kirke

3 Fra menighedsrådene Hinge Hinge Sogn har så mange skønne steder! Det gælder bare om at nyde dem! Lige i øjeblikket sidder jeg og kigger ud på de grønne kornmarker og skoven, hvor rådyrene titter frem. Hinge Kirke er også et dejligt sted. Prøv at gå ind af den nye egetræsdør gå helt inden for og oplev atmosfæren! Menighedsrådet har på sine sidste møder blandt andet haft besøg af HR-konsulent Kirsten Lund. Hun er inde i regler og overenskomster på medarbejderområdet, og det kan vi drage nytte af. Informationstavlen uden for kirkegården er blæst itu. Vi få snart en ny sat op, så turister kan se, hvornår der er gudstjeneste. Gudstjenestetidspunkterne findes dog også altid på vores hjemmeside To medlemmer fra menighedsrådet har været på endags kursus i stiftet omkring kommunikation. Måske vil der snart ske noget nyt på den front. Præsten og menighedsrådet vil gerne gøre noget for, at børnefamilierne også kan føle sig hjemme i kirken. Idéer er velkomne. Hanne Bitsch været utrolig glade for hendes arbejde og indsats. Stor tak for det! Samtidig er det nok på sin plads at nævne, at vi søger en ny kirkesangerafløser snarest. Stillingen er på 25% af tjenesterne. Endvidere skal det nævnes, at vi arbejder på at få bekæmpet skimmelsvamp i våbenhuset, hvorefter det er hensigten, at det skal kalkes. Vi har videre indkøbt cykelstativer, så det bliver nemmere for de cyklende kirkegængere og besøgende på kirkegården at stille cyklen. Præstegården Processen omkring vores præstegård har vist sig at trække i langdrag. Vi har i de to menighedsråd overvejet forskellige muligheder og er frem for at gå i gang med en bekostelig renovering endt med at sende en ansøgning til kommunen om at få lov til at rive den gamle bygning ned. Vinderslev Vores kirkesangerafløser, Dorthea Nedergård, er stoppet. Vi vil fra menighedsrådets side gerne sige hende en stor tak for den tid, hvor Dorthea har været vores afløser. Vi har altid Det er så tanken, at vi vil opføre en ny bolig, der både hvad angår indretning, størrelse og energiforbrug er mere tidssvarende. Samtidig har vi naturligvis blik for, at den bygges med respekt for omgivelserne og den smukke beliggenhed. Når vi får svar fra kommunen, vil vi nærmere overveje mulighederne.

4 Det er så yndigt at følges ad Som præst møder jeg mennesker i mange forskellige situationer og alle faser i livet. En af de, om jeg så må sige, klassiske sammenhænge, er samtalen med dåbsforældre. Det er altid en stor glæde, at forældre ønsker, at deres barn skal døbes ind i det kristne fællesskab. Det må vi som kirke være meget taknemmelige for. Når jeg sådan er ude at tale med nybagte forældre, kommer vi tit til at tale om andre ting end lige dåben. Hvis forældrene ikke er gift, skal jeg da også gerne indrømme, at jeg ikke er bleg for at nævne, at man jo også kan blive gift i kirken. Og at det kunne være værd at overveje at blive det i forbindelse med barnedåben, hvor familien jo allerede er samlet, og det, altså et bryllup, jo derfor vil være noget ekstra at glæde sig over. Det kan der blive mange spændende samtaler ud af. Det mest pudsige, jeg er stødt på, var nok i mit forrige embede, hvor et forældrepar, der skulle have deres tredje barn døbt, meddelte, at de sådan set gerne ville giftes. Men det kunne ikke blive lige nu og hér, fordi de ikke havde råd til at rejse tre uger på bryllupsrejse til Sydafrika. Punktum! Nu går jeg ikke og blander mig i andre menneskers privatliv. Ikke desto mindre synes jeg, at en sådan bemærkning peger på en grundlæggende misforståelse af, hvad ægteskabet i virkeligheden er. Ægteskabet handler ikke i første omgang om selviscenesættelse, store kjoler, dyre fester eller eksotiske bryllupsrejser. Ægteskabet handler om at tage det liv og det forhold til det menneske, man nu en gang har valgt, og som har valgt én, alvorligt. Og tage det på sig som det, der er det egentlige og væsentlige i ens liv. Når man så også vælger at blive gift i kirken, får man i tilgift Guds velsignelse med sig, og i den visheden om, at Vorherre er med i vores liv og samliv både på gode og på svære dage. Og det er bestemt værd at overveje, for ægteskabet er godt at bygge sit liv på. Det gælder da ikke mindst, når man har valgt at få børn sammen og dermed har påtaget sig de forpligtigelser, der følger med. Og så er ægteskabet, og det skal man jo ikke glemme i al den praktiske logistik og de daglige gøremål, et fantastisk afsæt for at give kærligheden og alt det vidunderlige, der hænger sammen med den, plads til at blomstre.

5 Jeg gør mig ingen illusioner om, at jeg med et indlæg i kirkebladet kan ændre ret meget ved opfattelsen af et kirkebryllup, som noget stort, dyrt og meget højtideligt, men måske er det alligevel muligt at sætte et par tanker i gang. Helt afgørende er det at slå fast, at det ikke kun er på rådhuset, at man kan få det, næsten, som man gerne vil. Alt det er også muligt i kirken og mere til. Et kirkebryllup er altid festligt, men det kan være formelt eller uformelt. Man kan blive gift onsdag formiddag, hvis man vil det. Man kan blive gift uden andre vidner end kirkebetjeningen, eller man kan vælge at invitere venner og familie til fødselsdag fredag eftermiddag og så lægge vejen forbi kirken. Det er mere end godt nok at møde op i det tøj, man går og står i. Ja, faktisk behøver det ikke at koste en krone at blive gift i kirken. Men man kan naturligvis også holde det store kirkebryllup lørdag kl. 15 med flere hundrede gæster, hvis man ønsker det. Eller man kan blive velsignet, hvornår det nu passer én, hvis man allerede har været på rådhuset. Der er kort sagt meget, der kan lade sig gøre, når man vil giftes eller velsignes i kirken så længe der også er plads til, at i kirken er det Guds ord der lyder. I ægteskabets sammenhæng er det forunderlige ord at høre. Det er evangeliets befriende fortælling om, at Gud elskede os først, og at vi derfor også er sat fri til at elske hinanden. Samtidig er kristendommen også budskabet om, at Gud fortsat kan rumme os, selv om vores liv kan gå galt og udvikle sig i en anden retning, end vi havde ønsket os det. Alle mennesker har en fortid. Evangeliet er derfor også forkyndelsen af tilgivelsen og af muligheden for igen at opleve mening, glæde og kærlighed i vores liv. Derfor interesserer jeg mig heller ikke for, hvilken historie man har med sig, eller hvilke relationer man tidligere har indgået i. Hvis to mennesker vil fejre deres kærlighed og samtidig have Guds velsignelse af deres forhold, er det for mig mere end god grund nok til at blive viet eller velsignet i Hinge Kirke eller Vinderslev Kirke

6 Godly Play Godly Play er en nyskabende, kreativ og opfindsom måde at arbejde med børn, tro og kristendom på. I Børnehjørnet har lederne været af sted på kursus, og arbejdsformen er allerede afprøvet, med stor succes. Og det er tanken, at metoden herfra skal sprede sig til det øvrige børnearbejde i og omkring Vinderslev Kirke. I Godly Play er børn og voksne sammen om Guds ord. De bibelske fortællinger såvel som centrale kristne begreber som dåb og nadver levendegøres. Børnene inddrages aktivt og opmuntres til at komme med deres tanker om Gud og det hellige i mødet med fortællingerne. De voksne har tid til at undre sig sammen med børnene, i stedet for at tolke teksten for dem. Godly Play giver trygge rammer, som hjælper børn til at bevæge sig ind i nye dimensioner af troen gennem undrende spørgsmål og god tid til at tænke over dem. Der er fire hovedelementer i en Godly Play-samling: 1. At mødes og gøre sig klar ved velkomst i døren, én for én. 2. At høre dagens fortælling og svare i undringsfasen. 3. Fejring og tak. 4. Udsendelse - tak for i dag. I Børnehjørnet har vi som nævnt allerede gjort os de første gode erfaringer med metoden. Vi glæder os til også fremover at inddrage den som et af de elementer, som vi inddrager i vores arbejde med formidlingen af troen til børnene

7 - 27 -

8 Arrangementer i Vinderslev Sogn Juni: Mandag d. 1. juni kl Ethioper-kreds hos Elsebeth og Per Hauge, Liljevej 13 Tirsdag d. 2. juni kl Kirkevandring i Vinderslev Kirke, hvor pastor Karen Marie Ravn fortæller Torsdag d. 4. juni kl Samtalemøde i Mausing-kredsen hos Bodil og Jakob Lundgaard, Lundgårde 11 - Johs. Åb. kap. 22 Torsdag d. 4. juni kl Samtalemøde i Brokhus-kredsen hos Agnethe Jensen, Tulipanvej 9 - Johs. Ev. kap. 15 Tirsdag d. 9. juni kl Møde i Mausing Missionshus v/radioleder Ole Sørensen, Norea Radio Onsdag d. 17. juni kl Midsommerfest på Mausing Sportsplads v/ fritidsforkynder Anders Jørgen Jensen, Vildbjerg Juniorsjov -kirkens juniorarbejde Hver onsdag fra til i Vinderslev Sognehus. For alle børn fra 3. til 6.klasse. Juniorerne skal have nogle sjove og hyglige timer sammen, hvor de får fortalt bibelske fortællinger på en nutidig og nærværende måde. Det, der også kaldes dåbsoplæring. Vi skal synge sammen. Vi skal lege og have konkurrencer. Vi skal lytte. Vi skal se. Vi skal røre og vi skal gøre. Vi skal være inde og ude. På løb, bruge hammer og søm, bage, klippe og klistre og meget mere. Der vil hver gang blive bedt Fadervor og sunget en velsignelsessang til afslutning. Alle børn, som går i 3., 4., 5. og 6. klasse er meget velkomne. Det er gratis at komme i Juniorsjov. Leder: Helle Braüner Frølund, Klub Juniorsjov er tilsluttet Undervisningsmaterialet er fra - 8 -

9 Onsdag d. 24. juni kl Møde i Mausing Missionshus v/missionær Finn Najbjerg, Vinderslev (sidste møde i Mausing Missionshus) Juli: Torsdag d. 2. juli kl Samtalemøde i Mausing-kredsen hos Anna Grethe og Jens Larsen, Komosevej 15 - Markus Ev. kap. 1 Tirsdag d. 7. juli kl Tur til Lystruphave Bibelcamping med møde v/missionær Henrik Dideriksen, Skive afg. i egne biler fra Vinderslev Missionshus August: Tirsdag d. 11. august kl Årsfest og fællesspisning i Vinderslev Missionshus kl Fællesspisning kl Årsfest med møde v/missionær Finn Najbjerg, Vinderslev Tirsdag d. 18. august kl Samtalmøde i Mausing-kredsen hos Edith Nielsen, Lundgårde 15 - Markus Ev. kap. 2 Tirsdag d. 25. august kl Menighedsrådsmøde hos Jens Stenholt, Mausingvej 39 Torsdag d. 27. august Sensommerstævne i Kjellerup Menighedshus kl Bibeltime v/jens Vindum kl Møde v/birgitte Vindum - Kronisk sygdom kl Møde v/lasse Iversen, Bibellæser-Ringen - Gud taler i dag Mandag d. 31. august kl Ethioper-kreds hos Anne Marie og Finn Najbjerg, Krokusvej 15 Velkommen i BØRNEHJØRNET Hver tirsdag kl i Vinderslev Sognehus For alle børn fra 3 år og opefter. Forældre er altid velkommen til at være med. Vi starter med lidt frugt og saft. Derefter synger og leger vi. Vi hører små fortællinger fra Bibelen, maler, klipper og klistrer. Sidste tirsdag i hver måned slutter vi af med fællesspisning. Det er gratis for børnene, men koster 25 kr. for voksne. Vi bliver senere færdige, når der er fællesspisning. Det koster kun 75 kr. pr. barn i kontingent om året. Børnehjørnet er tilsluttet Ledere er: Anne Marie Vejen Najbjerg, tlf.nr og Helle Braüner Frølund, tlf.nr

10 Arrangementer i Hinge Sogn Husk ældreudflugten Det er i sidste øjeblik, men som tidligere annonceret er der mandag d. 1. juni 2015 ældreudflugt for Hinge Sogn. Turen går til Strandingsmuseet i Thorsminde og Vedersø Præstgård. Vi spiser middagsmad og drikker eftermiddagskaffe på turen. Tilmelding til Godtfred Appel. Tlf.: eller mail: Koncert i Hinge kirke Søndag d. 20/9 kl er der koncert i Hinge Kirke ved Per Rasmus Møller, organist og klokkenist ved kirkerne i Grenaa og Vivild/Vejlby på Djursland. Mere information følger i næste kirkeblad, men reservér allerede nu aftenen. Det bliver godt! KFUM og KFUK i Hinge 28. maj: "Om at bo og leve i Sydafrika og arbejde som journalist samme sted. Et potpourri med små hverdagssituationer krydret med billeder fra det spændende land med den fantastiske historie" v. Rasmus Bitsch, Cape Town. Aftenen er arrangeret sammen med Kristelig Lytter og fjernseer forening. K-huset kl Pris 30 kr. 19. juni: Grill aften - nærmere info senere. 13. august: Fælles opstart for Bibelstudiegrupperne efter sommerferien v. Karin Vestergaard, præst i Ikast. 5. juni: Gå-gætte-løb i forbindelse med Sports- og lokalfesten 13. juni: Arbejdslørdag i MOKKEN og uden for. Vi mødes kl til morgenbord, og derefter laves der forskelligt frem til kl. ca. 13, hvor vi slutter med fælles frokost. Tilmelding til Bjarne på eller til Dorte på

11 Døbte: 1/3 Emma Damgaard Lehd Frederik Damgaard Lehd 22/3 Nor Riis-Larsen Arthur Lindgaard Hansen Bisatte/begravede: Vinderslev Kirke: 6/2 Lilly Andersen, Kjellerup, født /2 Helmer Nielsen, Vinderslev, født 1936 Hinge Kirke: 31/1 Roland Michael Dittus, Hinge, født 1959 Silkeborg Vestre Kapel: 4/2 Marie Kirstine Pausgaard, Vinderslev, født 1921 Kommende kirkeblad: Næste kirkeblad udkommer primo september. Der er deadline tirsdag den 4. august. Materiale må meget gerne sendes elektronisk på Kirkelig vejviser Sognepræst, Østergårdsvej 30, 8410 Rønde Tlf.: Mail: Træffes efter aftale. Mandag er fridag Hinge Sogn Hjemmeside: Kirkesanger Knud Erik Nebel, Nørskovlundvej 68, 8643 Ans By. Tlf Organist Organist Anne-Mette Villadsen, Kjellerup Graver Niels Blichfeldt, Gl. Kongevej 47, 8643 Ans By. Tlf Menighedsrådsformand Svend Erik Laursen, Illervej 21, Astrup, 8620 Kjellerup. Tlf Kasserer Gerda Hjorth, Taskebjergvej 35, 8620 Kjellerup. Tlf Kirkeværge Godtfred Appel, Gl. Dalsgårdsvej 6, Hingeballe, 8620 Kjellerup. Tlf Vinderslev Sogn Sognehuset, tlf Hjemmeside: Kirkesanger Finn Najbjerg, Krokusvej 15, 8620 Kjellerup. Tlf Afløsere: Uffe Hansen, Dorthea Nedergaard. Organist Anne Mette Villadsen, Kjellerup. Graver Morten Bitsch, Oustrupvej 19, 8620 Kjellerup. Tlf Mobil: Menighedsrådsformand Johannes Lauritsen, Haugevej 38, 8620 Kjellerup. Tlf Kasserer Martin Poulsen, Charlottenlundvej 26, 8600 Silkeborg. Tlf Kirkeværge Søren Vindum Holm, Mausing Skolevej Kjellerup, Tlf

12 G U D S T J E N E S T E R Dag Hinge Kirke Vinderslev Kirke Præst Bemærk 31/5 9:00 10:30 (nadver) Frede Møller 7/6 11:00 9:00 Kirkekaffe 14/6 Ingen gudstjeneste 9:00 Majbritt Roulund, Frederiks 21/6 9:00 Kirkekaffe Ingen gudstjeneste. Der henvises til Grathe Kirke kl / (nadver). Offergang 9:00 Offergang. Kirkekaffe 5/7 Ingen gudstjeneste 10:30 (nadver) Skriftemål kl /7 10:30 (nadver) 9:00 19/7 9:00 Ingen gudstjeneste Ny præst, Thorning-Grathe-Vium 26/7 Ingen gudstjeneste 10:30 (nadver) Ingrid Svarre Elgaard, Karup 2/8 9:00 Kirkekaffe 10:30 Degnegudstjeneste Ny præst, Thorning-Grathe-Vium 9/8 10:30 (nadver) 9:00 16/8 9:00 10:30 (nadver) Skriftemål kl /8 10:30 (nadver) 9:00 Kirkekaffe 30/8 9: (nadver) Frede Møller 6/9 10:30 (nadver) 9:00 Gudstjenester på Malmhøj Gudstjenesterne på Malmhøj er også for andre ældre, der kunne have lyst til at være med. Kørsel for beboere i Vinderslev kan arrangeres ved henv. til Lissi og Børge Stenholt, tlf.: Teltgudstjeneste i Hinge kl i forbindelse med byfesten. har gudstjeneste kl (nadver) i Grathe. Offergang til: Agape Torsdag d. 4/6 kl. 15: Torsdag d. 6/8 kl. 15: Karen Marie Ravn Torsdag d. 3/9 kl. 15: Sats & tryk: GD Gruppen, Kjellerup,

KIRKESTOFFET. All inclusive... Ryde-Handbjerg. Kontakt Overlade Larsen. Ryde kirke Graver Karsten Hansen 23 44 59 08

KIRKESTOFFET. All inclusive... Ryde-Handbjerg. Kontakt Overlade Larsen. Ryde kirke Graver Karsten Hansen 23 44 59 08 RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg All inclusive... Efter en maj som den vi har haft i år, er det tillokkende at hoppe på alle rejseselskabernes reklamer. Vi finder dem i postkassen, de kommer som

Læs mere

Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 29. årgang SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2012 Nr. 4

Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 29. årgang SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2012 Nr. 4 H i n g e - V i n d e r s l e v KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 29. årgang SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2012 Nr. 4 O du, som skabte hjerte mit, det dybe, underfulde,

Læs mere

Jeres kirke, jeres gudstjeneste!

Jeres kirke, jeres gudstjeneste! H i n g e - V i n d e r s l e v KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 29. årgang MARTS - APRIL - MAJ 2012 Nr. 2 Jeres kirke, jeres gudstjeneste! Gud bør og ene have

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

Fik du set det, du ville?

Fik du set det, du ville? H i n g e - V i n d e r s l e v KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 28. årgang AUGUST - OKTOBER 2011 Nr. 4 Fik du set det, du ville? Søde Gud, lad mig din nåde altid

Læs mere

Agerskov & Branderup. Marts April Maj

Agerskov & Branderup. Marts April Maj KirkeBladet 2 Konfirmanderne laver ikoner Indhold De tomme kirker... 2 Vedligeholdelsesarbejder... 3 Konfirmandernes ikoner.. 4-5 Det sker.... 6-7 Gudstjenester... 8 2014 Marts April Maj Agerskov & Branderup

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

»Kom, vi går«haderup Bibelcamping 2013 25. juli - 3. august. www.haderupcamping.dk

»Kom, vi går«haderup Bibelcamping 2013 25. juli - 3. august. www.haderupcamping.dk »Kom, vi går«haderup Bibelcamping 2013 25. juli - 3. august www.haderupcamping.dk Mødeprogram: Torsdag den 25. juli 10.00 Bibeltime v/ sognepræst Morten Mouritzen, Vinding Emne: Kald og kraft Jer 1,1-19

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 9/6-2013 kl. 11.00 2. søndag efter Trinitatis Tema: Lignelsen om det store festmåltid Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 753

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 80. årgang September-Oktober-November 2013 Nr. 3. Ja!

Butterup-Tuse Kirkeblad. 80. årgang September-Oktober-November 2013 Nr. 3. Ja! Butterup-Tuse Kirkeblad 80. årgang September-Oktober-November 2013 Nr. 3 Ja! Ja! Det JA, jeg denne gang har sat på kirkebladets forside både som tekst og billede og som overskrift for denne artikel, kunne

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation.

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Du og jeg, Gud 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Den grund, du har i dåben lagt, dit stærke ja til svage, bekræfter du, skal stå ved magt i dag og alle dage. Evangelieteksten til 1.søndag efter

Læs mere

Kirkebladet Nr. 3-21. årg. Juni - juli - august 2011 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 3-21. årg. Juni - juli - august 2011 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 3-21. årg. Juni - juli - august 2011 Øsløs Vesløs Arup Sogne 2 Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, fax 97 99 30 49 E-mail: LO@km.dk Menighedsrådet:

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Her bor de... nternetadresser... Vigtige nternetadresser Sognepræst: Jonas Jonas Serner-Pedersen Kirkevej Kirkevej 9, 7560 9, 7560 Hjerm Hjerm www.hjermkirker.dk tlf. 97 tlf. 46 9741 4614 41 14 Hjemmeside

Læs mere

Kirkehilsen til Kauslunde og Gamborg sogne

Kirkehilsen til Kauslunde og Gamborg sogne Folkekirken, Vores kirke Kirkehilsen til Kauslunde og Gamborg sogne Sommer 2015 Det nærmer sig sommerferie tid og så falder roen sig over mangt og meget. Agurketid sagt på avissprog. Men også tiden, hvor

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Durup Tøndering Nautrup Kirkeblad

Durup Tøndering Nautrup Kirkeblad www.yesterdaysfoto.dk Durup Tøndering Nautrup Kirkeblad www.dtn-sogn.dk www.durupsogn.dk www.tøndering.dk www.nautrup.dk Juni - Juli - August 2015. Nr. 3-74. årgang Foto: Poul Hansen Koncert & ferie Sæt

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

Religionspædagogik. Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag

Religionspædagogik. Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag Religionspædagogik Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag at møde børnene og de unge, hvor de er d. 24. november 2013 d. 14. december 2013 v. sognepræst Lene Sander Baggrund Friedrich

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang 29 - Spænd over os 448 - Fyldt af glæde 674 - Sov sødt, barnelille 441 - Alle mine kilder skal være hos dig Nadver: 192 v. 3: Kærligheden,

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16 Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK En palet af gudstjenester Alle mennesker er forskellige. Derfor tilbyder Christianskirken en bred

Læs mere

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden:

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden: Den sidste rejse. af Hans Høilund-Carlsen Når en nær slægtning dør, henvender vi os i dag til en bedemand, der mod betaling hjælper de efterladte med at få løst de mange opgaver, der er knyttet til den

Læs mere

Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores

Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores missionshuse rundt om i regionen. Her er jeres forslag

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Herning Valgmenighed En Grundtvigsk valgmenighed Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Hvem er vi? Herning Valgmenighed er en fri sammenslutning indenfor folkekirken i den grundtvigske tradition.

Læs mere

Program for Indre Mission i Gjern Foråret 2012

Program for Indre Mission i Gjern Foråret 2012 Program for Indre Mission i Gjern Foråret 2012 Gjern Missionshus Østergade 27B 8883 Gjern 1 2 Mandag 9. kl. 20 Tirsdag 10. kl. 10 (bemærk tidspunktet) Onsdag 11. kl. 20 Torsdag 12. kl. 20 Fredag 13. kl.

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2015

Kirkenyt juli og august 2015 Kirkenyt juli og august 2015 Orgelkoncert med Frantizek Vaincek Den internationalt anerkendte organist Frantizek Vanicek holder koncert i Strandmarkskirken søndag den 23. august. Der er gratis adgang til

Læs mere

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række.

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 15 Oktober - November - December 2015 Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Sådan sagde den fornyligt afdøde Niels Henrik Arendt,

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Embedsbeskrivelse for fuldtids stillingen som overenskomst ansat sognepræst i Aulum og Hodsager sogne

Embedsbeskrivelse for fuldtids stillingen som overenskomst ansat sognepræst i Aulum og Hodsager sogne Embedsbeskrivelse for fuldtids stillingen som overenskomst ansat sognepræst i Aulum og Hodsager sogne Stift: Viborg Provsti: Herning Nordre Vi ønsker en præst, der: - kan og vil være præst for alle i sognet

Læs mere

JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD

JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD Menighedsrådsmøde tirsdag den 10. december 2013 kl.19.00 i Præstegården Tilstede: Birte Stark, Ragnhild Starb-Nielsen, Ejner Jensen, Anni Greis Andersen, Asta Iversen, Henny

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 2 Marts/april 2012 21. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad Maj/juni 2012 er mandag d. 26. marts. Vielser af homoseksuelle

Læs mere

Menighedsrådsmøde referat 2015 04 09 Side 1 af 8

Menighedsrådsmøde referat 2015 04 09 Side 1 af 8 Tjørring sogn Referat MR - møde d. 9. april, 2015 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder

Læs mere

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 3 Juni-Juli-August 2015 Sogneaften i Volstrup Hvor: Volstrup Kirke Hvornår: Tirsdag den 2. juni kl. 19.30 Emne: Rundvisning i kirken og udgivelse af kirkepjece

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

KIRKESTOFFET. Det mørkner og lysner igen. Hvad gør jeg ved? Ryde-Handbjerg

KIRKESTOFFET. Det mørkner og lysner igen. Hvad gør jeg ved? Ryde-Handbjerg RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Det mørkner og lysner igen Man taler om, at døgnet har blå timer. Det er timerne, hvor lyset henholdsvis forsvinder og kommer igen, for der er et helt særligt

Læs mere

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015 Karlslunde Strandsogn Januar - april 2015 Tilværelsens to poler af sognepræst Gerhard Jónsson Mikkelsen Julen ligger bag os. Nytåret er også snart en gammel nyhed. Men så får vi lov til at se frem mod

Læs mere

BOG 5. Indholdsfortegnelse. Forord

BOG 5. Indholdsfortegnelse. Forord Indholdsfortegnelse 4 Forord Præsentation af hjælpemidler Brug af tekstvejledningerne Oversigt over vejledningerne Juniorlederens abc På sporet af livet (5): 1. Bekymringer at bekymre sig eller ikke 12

Læs mere

flyder over i hendes nærvær, både med te og chokolade, men også visdom og kærlighed.

flyder over i hendes nærvær, både med te og chokolade, men også visdom og kærlighed. Det summer af åndelig vækst på Hedegade. Nogle mærker det mere end andre, men det påvirker os alle, fordi vi er i berøring med hinanden. Vi er til opmuntring og trøst for hinanden og vi lader Gud opdrage

Læs mere

Kirkeblad. Ulfborg Sogn. Indhold. Juni Juli August 2012

Kirkeblad. Ulfborg Sogn. Indhold. Juni Juli August 2012 Juni Juli August 2012 Kirkeblad Indhold Ulfborg sogn på nettet 2 Opslagstavlen 3 Info og kalender 4 Kirkelig vejviser 5 Kirkelige handlinger 6 Menighedsrådet 7 Gudstjenesteliste 8 Ulfborg Sogn Fra sognepræsten

Læs mere

KIRKEBLAD. Seniorudflugt SIDE 3. Benny Andersen foredrag SIDE 3. Grillgudstjeneste SIDE 4. Konfirmandforældremøde SIDE 4. Sørbymagle. Kirkerup NR.

KIRKEBLAD. Seniorudflugt SIDE 3. Benny Andersen foredrag SIDE 3. Grillgudstjeneste SIDE 4. Konfirmandforældremøde SIDE 4. Sørbymagle. Kirkerup NR. KIRKEBLAD JUNI JULI AUGUST 2015 NR. 2 Sørbymagle Kirkerup Seniorudflugt SIDE 3 Benny Andersen foredrag SIDE 3 Grillgudstjeneste SIDE 4 Konfirmandforældremøde SIDE 4 NYKALKET KIRKE Sørbymagle Kirke fik

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

37. årgang Nr. 13 Marts - April - Maj 2015

37. årgang Nr. 13 Marts - April - Maj 2015 Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 13 Marts - April - Maj 2015 Je suis Adam Je suis Charlie. Sådan lød det efter tragedien på Satirebladet Charlie Hebdo i Frankrig i begyndelsen af januar. Proklamationen

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Afslutning og ny begyndelse

Afslutning og ny begyndelse 50. årgang December - Januar - Februar Nr. 1 Afslutning og ny begyndelse Efter syv år som sognepræst her i pastoratet har jeg valgt at søge nye udfordringer. Den 1. december 2014 begynder jeg som sognepræst

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder med.

Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder med. Tjørring sogn Referat MR - møde d. 6. marts, 2014 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

ANDET KIRKELIV: Søndag d. 23. aug. ca. kl. 20 Konfirmandindskrivning. Torsdag d. 20. aug. kl. 19.00 Menighedsrådsmøde

ANDET KIRKELIV: Søndag d. 23. aug. ca. kl. 20 Konfirmandindskrivning. Torsdag d. 20. aug. kl. 19.00 Menighedsrådsmøde " Nyt stykke fortov i Andst " Som I kan se her, så har Andst skole (ABC ) Skolebestyrelsen og Andst lokalråd haft kontakt til Vejen kommune, vedr. færdiggørelse eller forlængelse af fortovet på Østervang,

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. Marts - April - Maj Nr.2 Prædiken til 3. søn i fasten 2015 Vi hører om djævelen, den onde, - i dag. I teksterne der læses, og i salmerne der synges. Der tales

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 12. oktober 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er Dåb: DDS 448:

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 3 Juli - september 2014 Læs i dette blad: Årets konfirmander... 2 Konfirmandundervisning.... 3 Kirkekalender... 4 Høstgudstjenester..... 5 Til lykke med dåben..... 5 Kirkelig vejviser...7 Guldkonfirmander....

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Kære konfirmand fra onsdagshold 1

Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 1. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

DURUP TØNDERING NAUTRUP

DURUP TØNDERING NAUTRUP www.yesterdaysfoto.dk DURUP TØNDERING NAUTRUP KIRKEBLAD www.dtn-sogn.dk www.durupsogn.dk www.tøndering.dk www.nautrup.dk Juni Juli August 2014. Nr. 2 73. årgang Foto: Poul Hansen, Skive Pastoratstrukturen

Læs mere

Referat- menighedsrådsmøde Onsdag den 25. juni 2014 kl. 19.00. Kingos Minde

Referat- menighedsrådsmøde Onsdag den 25. juni 2014 kl. 19.00. Kingos Minde Referat- menighedsrådsmøde Onsdag den 25. juni 2014 kl. 19.00 Kingos Minde Hermed indkaldes medlemmer af Slangerup Menighedsråd og suppleanter til ordinært offentligt menighedsrådsmøde på ovennævnte sted

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Kirkenyt september og oktober 2014

Kirkenyt september og oktober 2014 Kirkenyt september og oktober 2014 Foredrag med Camilla Munch Kom og hør om søværnets indsats i Syrien - og om livet ombord på søværnets krigsskibe. Foredrag med Camilla Munch torsdag den 11. september

Læs mere

Kirkeblad. Grarup Kirker. Juli til oktober 2013. FAMILIE- / FRILUFTS- GUDSTJENESTE OG SOMMERFEST Onsdag den 19. juni kl. 17. Se mere på side 10

Kirkeblad. Grarup Kirker. Juli til oktober 2013. FAMILIE- / FRILUFTS- GUDSTJENESTE OG SOMMERFEST Onsdag den 19. juni kl. 17. Se mere på side 10 Kirkeblad Halkog Grarup Kirker Juli til oktober 2013 Tillykke til årets konfirmander. I Halk kirke den 5. maj 2013 var der konfirmation af: Mathias Carstensen Niels August Juhl Jensen Lucas Bjerning Olling.

Læs mere

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle.

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle. Søndag den 14. december kl. 10.30 holder vi julefest for hele familien. Vi fejrer julen med nogle af julens skønne salmer, danser om juletræ og glæder os sammen med børnene over julens store og glade budskab.

Læs mere

Klynger & fællesskaber

Klynger & fællesskaber Klynger & fællesskaber i Strandkirken Fællesskaber i Karlslunde Strandkirke Vi er mange forskellige mennesker i kirken... så det er godt at komme med ind i et mindre fællesskab, hvis man ønsker at lære

Læs mere

Aftenens debatpunkt: Hvad vil vi med musikken i kirken? Oplæg ved Karsten. Fremlagt og vedtaget

Aftenens debatpunkt: Hvad vil vi med musikken i kirken? Oplæg ved Karsten. Fremlagt og vedtaget Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 15. april 2015 Protokol af offentligt menighedsrådsmøde Tirsdag d. 28. april 2015 kl. 17.15. Indledning: Karsten Oprydning: Jesper, Thorkild Afbud: Thorkild Det officielle

Læs mere

Lukket møde starter kl. 21.45 1. Indlednings salme 10 min Vi begynder nu i kirken med en salme/sang, herefter et par minutters

Lukket møde starter kl. 21.45 1. Indlednings salme 10 min Vi begynder nu i kirken med en salme/sang, herefter et par minutters Tjørring sogn Referat MR - møde d. 03. 01, 2013 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder

Læs mere

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5 Lørdag d. 8. august 2015 min. 1 O Overordnet kl. 10.30-14.00 1 Ø Økonomi O Susanne Dalmose 1 5 2 F Fastbar Ø Tove Bach Pedersen 1 3 1 T Tappe T Karin Jespersen T1 1 4 1 R Rullebar F Lone Steen F1 R3 B2

Læs mere

nr. 3 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE

nr. 3 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 3 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE SOGNEPOST juni, juli og august 2014 ? Spørgsmål til præsten om alt fra vielser under åben himmel

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

KFUM & KFUK I ASP. Fællesarrangementer: Bestyrelsen: Juli-August-September-Oktober 2012

KFUM & KFUK I ASP. Fællesarrangementer: Bestyrelsen: Juli-August-September-Oktober 2012 Fællesarrangementer: Søndag d. 2/9 Foreningsdag Tirsdag d. 9/10 Sogneaften med Erik Gunnersen Weekenden d. 28. - 30. September afholdes kurset: "Det gode liv" Det arrangeres i samarbejde mellem Kristendomsudvalget

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Referat af Distriktsoverdragelse mandag den 1. juni kl. 18.00 på Finderup efterskole

Referat af Distriktsoverdragelse mandag den 1. juni kl. 18.00 på Finderup efterskole Y s Men, Region Danmark Sekretær for DG Sektion Midt Distrikt Vest Nora Hundahl Møllebakken 36, 6900 Skjern Tlf. 97362307/40723260 Til præsidenterne i Distrikt Vest Email: norah@dlgtele.dk samt distriksledelsen

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... Internetadresser... angående, fødsel, fødsel, dåb dåb navngivning, Organist: www.km.dk

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... Internetadresser... angående, fødsel, fødsel, dåb dåb navngivning, Organist: www.km.dk Her bor de... Internetadresser... Vigtige Internetadresser Konstitueret sognepræst: Erik Erik Lunde Lunde tlf. 97 tlf. 86 9711 8645 11 45 www.hjermvestrekirke.dk Mail: Mail: erika@mail-telia.dk www.hjermøstrekirke.dk

Læs mere

En hjælpende hånd? Har du brug for en? Eller har du en? Søndag 20. september kl. 12.30-14.30. Vision 2020. Velkommen. til de nye konfirmander!

En hjælpende hånd? Har du brug for en? Eller har du en? Søndag 20. september kl. 12.30-14.30. Vision 2020. Velkommen. til de nye konfirmander! Karlslunde Strandsogn En hjælpende hånd? Har du brug for en? Eller har du en? Søndag 20. september kl. 12.30-14.30 Mangler du hjælp eller vil du hjælpe et medmenneske med have, computer, indkøb eller småreparationer,

Læs mere

Sådan blev jeg: Ida Auken

Sådan blev jeg: Ida Auken Sådan blev jeg: Ida Auken Sorgløs - privilegeret - og med Auken i bagagen. Her fortæller Ida Auken om livet privat og den politiske tilværelse. Af Peter Brüchmann, 14. oktober 2012 03 Stort personligt

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Marts 2005 8 A A S E O G P E R

Marts 2005 8 A A S E O G P E R Marts 2005 Netop i disse uger har vi travlt med at arrangere Ordet og Israels sommerstævne, som skal finde sted på Djurslands Efterskole, og tilmeldingerne løber ind i en lind strøm. Sidste år var der

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 20. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 20: Jeg ser dit kunstværk,

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

Referat til ordinært menighedsrådsmøde i Sognehuset mandag den 7. jan 2013 kl. 19.30. 2. Godkendelse af referatet fra 14. nov.

Referat til ordinært menighedsrådsmøde i Sognehuset mandag den 7. jan 2013 kl. 19.30. 2. Godkendelse af referatet fra 14. nov. Referat til ordinært menighedsrådsmøde i Sognehuset mandag den 7. jan 2013 kl. 19.30 ordstyrer: Elsemarie referent: Alice Fraværende: Dorte DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden Blev godkendt 2. Godkendelse

Læs mere