All inclusive. 32. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2015 Nr. 3. For Gud er god mod de utaknemmelige og onde. (Luk. 6,35)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "All inclusive. 32. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2015 Nr. 3. For Gud er god mod de utaknemmelige og onde. (Luk. 6,35)"

Transkript

1 H i n g e - V i n d e r s l e v For Gud er god mod de utaknemmelige og onde. (Luk. 6,35) KIRKEBLAD 32. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2015 Nr. 3 All inclusive Det dufter lysegrønt af græs i grøft og mark og enge. Og vinden kysser klit og næs Og reder urtesende. Guds sol går ind i krop og sind, forkynder, at nu kommer en varm og lys skærsommer. DDS 724, v. 1. Johannes Johansen De vælter ind alle steder. I min postkasse ligger de. De spammer mig i min mailbox, på nettet og på tv. Og det er sådan set blot de mest synlige. Det er selvfølgelig reklamer, jeg taler om. Feriereklamer til os solhungrende vinterblege mennesker, der hér, mens forårssolen får mere magt, alle lokker med deres smukke billeder af kridhvide sandstrande, solskin og blåt vand i lækre swimmingpools. Glade børn og forældrenes lykkelige ansigtsudtryk stråler om kap på billederne med ord som: ægte græsk feriestemning på Kreta eller Rhodos med all inclusive. Eller Kom til Mallorca, all inclusive indgår, så spis og drik alt, hvad du kan i 14 dage. Vi har tænkt på det hele, du skal bare komme. Og ja, man får lyst til at tage det store dyk i lommen og hoppe på det næste fly sydpå. Tænk sig bare at ligge dér i solen ved poolen, hvor andre allerede har tænkt på det hele, og jeg derfor ikke behøver at tænke på noget som helst. Hér i huset kunne vi i hvert fald godt lade os friste. Sådan et tilbud er der jo, kan det virke som om, ikke meget, der kan måle sig med. Og så alligevel. For når vi går i kirke om søndagen, får vi også et måltid, hvor all inclusive indgår. Vi kalder det for nadver. Måske vil nogen mene, at der ikke er meget all inclusive over det. Og det er der måske heller ikke, hvis man bare ser på den noget spartanske servering sådan udefra.

2 Men det er en fejl at se sådan på det. For nadveren er aldrig bare det, man kan se. Nadveren rækker ud over det konkrete og har en dybere betydning. Den viser os væk fra os selv og hen imod selve livets kilde. I nadveren møder vi nemlig Vorherre, der selv kommer os i møde. Den gamle professor i teologi, Regin Prenter, sagde det uendeligt præcist: I nadveren får vi rejsekost til livets vej. Og det er da ikke så lidt. For til trods for nadverens beskedne størrelse, så giver den ikke desto mindre næring til livet. Ved nadverens bord har vi altid et sted at gå hen med alt, hvad vi har gjort forkert, eller slet ikke har fået gjort. Med alt det, der tynger, og vi fortryder. Hér tager Jesus selv imod os. Hver enkelt af os kan henvende os til ham med vores angst, frustrationer og med vores glæde og taknemmelighed. Når vi i nadveren modtager hans legeme og blod, indgår vi i et fællesskab med ham, der har brudt dødens magt og er opstået fra de døde ikke for sin, men for vores skyld. Og når vi rejser os fra nadverbordet og sætter os tilbage på kirkebænken, går vi som frie mennesker opfyldte af Guds kærlighed, nåde, tilgivelse og fred uanset hvordan vores liv så end har formet sig. Det kan man da kalde ægte all inclusive. Konfirmation I skrivende stund står konfirmationen for døren og billedet af årets konfirmander når derfor lige akkurat ikke med i dette nummer af kirkebladet. I næste nummer indhenter vi det tabte, for også i sensommeren er det værd at glæde sig over, at unge mennesker vil give sig tid til at høre om kristendommen, tale om tro og tvivl og gå i kirke. Til den tid nærmer vi os samtidig opstarten for næste års konfirmandundervisning. De relevante familier med børn i aldersgruppen modtager nærmere information om indskrivning, praktiske forhold mv. i god tid inden opstart. Konfirmationsdatoen ligger derimod fast og bliver som allerede udmeldt søndag d. 24/ kl i Vinderslev Kirke

3 Fra menighedsrådene Hinge Hinge Sogn har så mange skønne steder! Det gælder bare om at nyde dem! Lige i øjeblikket sidder jeg og kigger ud på de grønne kornmarker og skoven, hvor rådyrene titter frem. Hinge Kirke er også et dejligt sted. Prøv at gå ind af den nye egetræsdør gå helt inden for og oplev atmosfæren! Menighedsrådet har på sine sidste møder blandt andet haft besøg af HR-konsulent Kirsten Lund. Hun er inde i regler og overenskomster på medarbejderområdet, og det kan vi drage nytte af. Informationstavlen uden for kirkegården er blæst itu. Vi få snart en ny sat op, så turister kan se, hvornår der er gudstjeneste. Gudstjenestetidspunkterne findes dog også altid på vores hjemmeside To medlemmer fra menighedsrådet har været på endags kursus i stiftet omkring kommunikation. Måske vil der snart ske noget nyt på den front. Præsten og menighedsrådet vil gerne gøre noget for, at børnefamilierne også kan føle sig hjemme i kirken. Idéer er velkomne. Hanne Bitsch været utrolig glade for hendes arbejde og indsats. Stor tak for det! Samtidig er det nok på sin plads at nævne, at vi søger en ny kirkesangerafløser snarest. Stillingen er på 25% af tjenesterne. Endvidere skal det nævnes, at vi arbejder på at få bekæmpet skimmelsvamp i våbenhuset, hvorefter det er hensigten, at det skal kalkes. Vi har videre indkøbt cykelstativer, så det bliver nemmere for de cyklende kirkegængere og besøgende på kirkegården at stille cyklen. Præstegården Processen omkring vores præstegård har vist sig at trække i langdrag. Vi har i de to menighedsråd overvejet forskellige muligheder og er frem for at gå i gang med en bekostelig renovering endt med at sende en ansøgning til kommunen om at få lov til at rive den gamle bygning ned. Vinderslev Vores kirkesangerafløser, Dorthea Nedergård, er stoppet. Vi vil fra menighedsrådets side gerne sige hende en stor tak for den tid, hvor Dorthea har været vores afløser. Vi har altid Det er så tanken, at vi vil opføre en ny bolig, der både hvad angår indretning, størrelse og energiforbrug er mere tidssvarende. Samtidig har vi naturligvis blik for, at den bygges med respekt for omgivelserne og den smukke beliggenhed. Når vi får svar fra kommunen, vil vi nærmere overveje mulighederne.

4 Det er så yndigt at følges ad Som præst møder jeg mennesker i mange forskellige situationer og alle faser i livet. En af de, om jeg så må sige, klassiske sammenhænge, er samtalen med dåbsforældre. Det er altid en stor glæde, at forældre ønsker, at deres barn skal døbes ind i det kristne fællesskab. Det må vi som kirke være meget taknemmelige for. Når jeg sådan er ude at tale med nybagte forældre, kommer vi tit til at tale om andre ting end lige dåben. Hvis forældrene ikke er gift, skal jeg da også gerne indrømme, at jeg ikke er bleg for at nævne, at man jo også kan blive gift i kirken. Og at det kunne være værd at overveje at blive det i forbindelse med barnedåben, hvor familien jo allerede er samlet, og det, altså et bryllup, jo derfor vil være noget ekstra at glæde sig over. Det kan der blive mange spændende samtaler ud af. Det mest pudsige, jeg er stødt på, var nok i mit forrige embede, hvor et forældrepar, der skulle have deres tredje barn døbt, meddelte, at de sådan set gerne ville giftes. Men det kunne ikke blive lige nu og hér, fordi de ikke havde råd til at rejse tre uger på bryllupsrejse til Sydafrika. Punktum! Nu går jeg ikke og blander mig i andre menneskers privatliv. Ikke desto mindre synes jeg, at en sådan bemærkning peger på en grundlæggende misforståelse af, hvad ægteskabet i virkeligheden er. Ægteskabet handler ikke i første omgang om selviscenesættelse, store kjoler, dyre fester eller eksotiske bryllupsrejser. Ægteskabet handler om at tage det liv og det forhold til det menneske, man nu en gang har valgt, og som har valgt én, alvorligt. Og tage det på sig som det, der er det egentlige og væsentlige i ens liv. Når man så også vælger at blive gift i kirken, får man i tilgift Guds velsignelse med sig, og i den visheden om, at Vorherre er med i vores liv og samliv både på gode og på svære dage. Og det er bestemt værd at overveje, for ægteskabet er godt at bygge sit liv på. Det gælder da ikke mindst, når man har valgt at få børn sammen og dermed har påtaget sig de forpligtigelser, der følger med. Og så er ægteskabet, og det skal man jo ikke glemme i al den praktiske logistik og de daglige gøremål, et fantastisk afsæt for at give kærligheden og alt det vidunderlige, der hænger sammen med den, plads til at blomstre.

5 Jeg gør mig ingen illusioner om, at jeg med et indlæg i kirkebladet kan ændre ret meget ved opfattelsen af et kirkebryllup, som noget stort, dyrt og meget højtideligt, men måske er det alligevel muligt at sætte et par tanker i gang. Helt afgørende er det at slå fast, at det ikke kun er på rådhuset, at man kan få det, næsten, som man gerne vil. Alt det er også muligt i kirken og mere til. Et kirkebryllup er altid festligt, men det kan være formelt eller uformelt. Man kan blive gift onsdag formiddag, hvis man vil det. Man kan blive gift uden andre vidner end kirkebetjeningen, eller man kan vælge at invitere venner og familie til fødselsdag fredag eftermiddag og så lægge vejen forbi kirken. Det er mere end godt nok at møde op i det tøj, man går og står i. Ja, faktisk behøver det ikke at koste en krone at blive gift i kirken. Men man kan naturligvis også holde det store kirkebryllup lørdag kl. 15 med flere hundrede gæster, hvis man ønsker det. Eller man kan blive velsignet, hvornår det nu passer én, hvis man allerede har været på rådhuset. Der er kort sagt meget, der kan lade sig gøre, når man vil giftes eller velsignes i kirken så længe der også er plads til, at i kirken er det Guds ord der lyder. I ægteskabets sammenhæng er det forunderlige ord at høre. Det er evangeliets befriende fortælling om, at Gud elskede os først, og at vi derfor også er sat fri til at elske hinanden. Samtidig er kristendommen også budskabet om, at Gud fortsat kan rumme os, selv om vores liv kan gå galt og udvikle sig i en anden retning, end vi havde ønsket os det. Alle mennesker har en fortid. Evangeliet er derfor også forkyndelsen af tilgivelsen og af muligheden for igen at opleve mening, glæde og kærlighed i vores liv. Derfor interesserer jeg mig heller ikke for, hvilken historie man har med sig, eller hvilke relationer man tidligere har indgået i. Hvis to mennesker vil fejre deres kærlighed og samtidig have Guds velsignelse af deres forhold, er det for mig mere end god grund nok til at blive viet eller velsignet i Hinge Kirke eller Vinderslev Kirke

6 Godly Play Godly Play er en nyskabende, kreativ og opfindsom måde at arbejde med børn, tro og kristendom på. I Børnehjørnet har lederne været af sted på kursus, og arbejdsformen er allerede afprøvet, med stor succes. Og det er tanken, at metoden herfra skal sprede sig til det øvrige børnearbejde i og omkring Vinderslev Kirke. I Godly Play er børn og voksne sammen om Guds ord. De bibelske fortællinger såvel som centrale kristne begreber som dåb og nadver levendegøres. Børnene inddrages aktivt og opmuntres til at komme med deres tanker om Gud og det hellige i mødet med fortællingerne. De voksne har tid til at undre sig sammen med børnene, i stedet for at tolke teksten for dem. Godly Play giver trygge rammer, som hjælper børn til at bevæge sig ind i nye dimensioner af troen gennem undrende spørgsmål og god tid til at tænke over dem. Der er fire hovedelementer i en Godly Play-samling: 1. At mødes og gøre sig klar ved velkomst i døren, én for én. 2. At høre dagens fortælling og svare i undringsfasen. 3. Fejring og tak. 4. Udsendelse - tak for i dag. I Børnehjørnet har vi som nævnt allerede gjort os de første gode erfaringer med metoden. Vi glæder os til også fremover at inddrage den som et af de elementer, som vi inddrager i vores arbejde med formidlingen af troen til børnene

7 - 27 -

8 Arrangementer i Vinderslev Sogn Juni: Mandag d. 1. juni kl Ethioper-kreds hos Elsebeth og Per Hauge, Liljevej 13 Tirsdag d. 2. juni kl Kirkevandring i Vinderslev Kirke, hvor pastor Karen Marie Ravn fortæller Torsdag d. 4. juni kl Samtalemøde i Mausing-kredsen hos Bodil og Jakob Lundgaard, Lundgårde 11 - Johs. Åb. kap. 22 Torsdag d. 4. juni kl Samtalemøde i Brokhus-kredsen hos Agnethe Jensen, Tulipanvej 9 - Johs. Ev. kap. 15 Tirsdag d. 9. juni kl Møde i Mausing Missionshus v/radioleder Ole Sørensen, Norea Radio Onsdag d. 17. juni kl Midsommerfest på Mausing Sportsplads v/ fritidsforkynder Anders Jørgen Jensen, Vildbjerg Juniorsjov -kirkens juniorarbejde Hver onsdag fra til i Vinderslev Sognehus. For alle børn fra 3. til 6.klasse. Juniorerne skal have nogle sjove og hyglige timer sammen, hvor de får fortalt bibelske fortællinger på en nutidig og nærværende måde. Det, der også kaldes dåbsoplæring. Vi skal synge sammen. Vi skal lege og have konkurrencer. Vi skal lytte. Vi skal se. Vi skal røre og vi skal gøre. Vi skal være inde og ude. På løb, bruge hammer og søm, bage, klippe og klistre og meget mere. Der vil hver gang blive bedt Fadervor og sunget en velsignelsessang til afslutning. Alle børn, som går i 3., 4., 5. og 6. klasse er meget velkomne. Det er gratis at komme i Juniorsjov. Leder: Helle Braüner Frølund, Klub Juniorsjov er tilsluttet Undervisningsmaterialet er fra - 8 -

9 Onsdag d. 24. juni kl Møde i Mausing Missionshus v/missionær Finn Najbjerg, Vinderslev (sidste møde i Mausing Missionshus) Juli: Torsdag d. 2. juli kl Samtalemøde i Mausing-kredsen hos Anna Grethe og Jens Larsen, Komosevej 15 - Markus Ev. kap. 1 Tirsdag d. 7. juli kl Tur til Lystruphave Bibelcamping med møde v/missionær Henrik Dideriksen, Skive afg. i egne biler fra Vinderslev Missionshus August: Tirsdag d. 11. august kl Årsfest og fællesspisning i Vinderslev Missionshus kl Fællesspisning kl Årsfest med møde v/missionær Finn Najbjerg, Vinderslev Tirsdag d. 18. august kl Samtalmøde i Mausing-kredsen hos Edith Nielsen, Lundgårde 15 - Markus Ev. kap. 2 Tirsdag d. 25. august kl Menighedsrådsmøde hos Jens Stenholt, Mausingvej 39 Torsdag d. 27. august Sensommerstævne i Kjellerup Menighedshus kl Bibeltime v/jens Vindum kl Møde v/birgitte Vindum - Kronisk sygdom kl Møde v/lasse Iversen, Bibellæser-Ringen - Gud taler i dag Mandag d. 31. august kl Ethioper-kreds hos Anne Marie og Finn Najbjerg, Krokusvej 15 Velkommen i BØRNEHJØRNET Hver tirsdag kl i Vinderslev Sognehus For alle børn fra 3 år og opefter. Forældre er altid velkommen til at være med. Vi starter med lidt frugt og saft. Derefter synger og leger vi. Vi hører små fortællinger fra Bibelen, maler, klipper og klistrer. Sidste tirsdag i hver måned slutter vi af med fællesspisning. Det er gratis for børnene, men koster 25 kr. for voksne. Vi bliver senere færdige, når der er fællesspisning. Det koster kun 75 kr. pr. barn i kontingent om året. Børnehjørnet er tilsluttet Ledere er: Anne Marie Vejen Najbjerg, tlf.nr og Helle Braüner Frølund, tlf.nr

10 Arrangementer i Hinge Sogn Husk ældreudflugten Det er i sidste øjeblik, men som tidligere annonceret er der mandag d. 1. juni 2015 ældreudflugt for Hinge Sogn. Turen går til Strandingsmuseet i Thorsminde og Vedersø Præstgård. Vi spiser middagsmad og drikker eftermiddagskaffe på turen. Tilmelding til Godtfred Appel. Tlf.: eller mail: Koncert i Hinge kirke Søndag d. 20/9 kl er der koncert i Hinge Kirke ved Per Rasmus Møller, organist og klokkenist ved kirkerne i Grenaa og Vivild/Vejlby på Djursland. Mere information følger i næste kirkeblad, men reservér allerede nu aftenen. Det bliver godt! KFUM og KFUK i Hinge 28. maj: "Om at bo og leve i Sydafrika og arbejde som journalist samme sted. Et potpourri med små hverdagssituationer krydret med billeder fra det spændende land med den fantastiske historie" v. Rasmus Bitsch, Cape Town. Aftenen er arrangeret sammen med Kristelig Lytter og fjernseer forening. K-huset kl Pris 30 kr. 19. juni: Grill aften - nærmere info senere. 13. august: Fælles opstart for Bibelstudiegrupperne efter sommerferien v. Karin Vestergaard, præst i Ikast. 5. juni: Gå-gætte-løb i forbindelse med Sports- og lokalfesten 13. juni: Arbejdslørdag i MOKKEN og uden for. Vi mødes kl til morgenbord, og derefter laves der forskelligt frem til kl. ca. 13, hvor vi slutter med fælles frokost. Tilmelding til Bjarne på eller til Dorte på

11 Døbte: 1/3 Emma Damgaard Lehd Frederik Damgaard Lehd 22/3 Nor Riis-Larsen Arthur Lindgaard Hansen Bisatte/begravede: Vinderslev Kirke: 6/2 Lilly Andersen, Kjellerup, født /2 Helmer Nielsen, Vinderslev, født 1936 Hinge Kirke: 31/1 Roland Michael Dittus, Hinge, født 1959 Silkeborg Vestre Kapel: 4/2 Marie Kirstine Pausgaard, Vinderslev, født 1921 Kommende kirkeblad: Næste kirkeblad udkommer primo september. Der er deadline tirsdag den 4. august. Materiale må meget gerne sendes elektronisk på Kirkelig vejviser Sognepræst, Østergårdsvej 30, 8410 Rønde Tlf.: Mail: Træffes efter aftale. Mandag er fridag Hinge Sogn Hjemmeside: Kirkesanger Knud Erik Nebel, Nørskovlundvej 68, 8643 Ans By. Tlf Organist Organist Anne-Mette Villadsen, Kjellerup Graver Niels Blichfeldt, Gl. Kongevej 47, 8643 Ans By. Tlf Menighedsrådsformand Svend Erik Laursen, Illervej 21, Astrup, 8620 Kjellerup. Tlf Kasserer Gerda Hjorth, Taskebjergvej 35, 8620 Kjellerup. Tlf Kirkeværge Godtfred Appel, Gl. Dalsgårdsvej 6, Hingeballe, 8620 Kjellerup. Tlf Vinderslev Sogn Sognehuset, tlf Hjemmeside: Kirkesanger Finn Najbjerg, Krokusvej 15, 8620 Kjellerup. Tlf Afløsere: Uffe Hansen, Dorthea Nedergaard. Organist Anne Mette Villadsen, Kjellerup. Graver Morten Bitsch, Oustrupvej 19, 8620 Kjellerup. Tlf Mobil: Menighedsrådsformand Johannes Lauritsen, Haugevej 38, 8620 Kjellerup. Tlf Kasserer Martin Poulsen, Charlottenlundvej 26, 8600 Silkeborg. Tlf Kirkeværge Søren Vindum Holm, Mausing Skolevej Kjellerup, Tlf

12 G U D S T J E N E S T E R Dag Hinge Kirke Vinderslev Kirke Præst Bemærk 31/5 9:00 10:30 (nadver) Frede Møller 7/6 11:00 9:00 Kirkekaffe 14/6 Ingen gudstjeneste 9:00 Majbritt Roulund, Frederiks 21/6 9:00 Kirkekaffe Ingen gudstjeneste. Der henvises til Grathe Kirke kl / (nadver). Offergang 9:00 Offergang. Kirkekaffe 5/7 Ingen gudstjeneste 10:30 (nadver) Skriftemål kl /7 10:30 (nadver) 9:00 19/7 9:00 Ingen gudstjeneste Ny præst, Thorning-Grathe-Vium 26/7 Ingen gudstjeneste 10:30 (nadver) Ingrid Svarre Elgaard, Karup 2/8 9:00 Kirkekaffe 10:30 Degnegudstjeneste Ny præst, Thorning-Grathe-Vium 9/8 10:30 (nadver) 9:00 16/8 9:00 10:30 (nadver) Skriftemål kl /8 10:30 (nadver) 9:00 Kirkekaffe 30/8 9: (nadver) Frede Møller 6/9 10:30 (nadver) 9:00 Gudstjenester på Malmhøj Gudstjenesterne på Malmhøj er også for andre ældre, der kunne have lyst til at være med. Kørsel for beboere i Vinderslev kan arrangeres ved henv. til Lissi og Børge Stenholt, tlf.: Teltgudstjeneste i Hinge kl i forbindelse med byfesten. har gudstjeneste kl (nadver) i Grathe. Offergang til: Agape Torsdag d. 4/6 kl. 15: Torsdag d. 6/8 kl. 15: Karen Marie Ravn Torsdag d. 3/9 kl. 15: Sats & tryk: GD Gruppen, Kjellerup,

Syng med, Kristi venner

Syng med, Kristi venner H i n g e - V i n d e r s l e v KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 28. årgang DECEMBER 2010 - FEBRUAR 2011 Nr. 1 Syng med, Kristi venner (Adeste Fideles) I, som

Læs mere

KIRKEBLAD. 2012 nr. 4 September - November FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. Bemærk nye telefonnumre på bagsiden

KIRKEBLAD. 2012 nr. 4 September - November FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. Bemærk nye telefonnumre på bagsiden KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING Bemærk nye telefonnumre på bagsiden 2012 nr. 4 September - November Fem ønskesten En dreng kom sjoskende slukøret hjem fra skole. Det var så hårdt med lektier,

Læs mere

49. årgang Juni - Juli - August Nr. 3

49. årgang Juni - Juli - August Nr. 3 49. årgang Juni - Juli - August Nr. 3 Konfirmandtale 2014 Forår, varme, spændte unge mennesker og stolte familier og venner. Kære forældre, bedsteforældre og anden familie til disse smukke unge mennesker.

Læs mere

Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge

Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge Kirkevandring Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge Kirkeblad Læs i dette nummer Nyt fra pastoratsrådet........ 2 Tyveri/hærværk............ 3 Konfirmationsprædiken v/jørgen Lorenzen 4 Konfirmationsprædiken

Læs mere

LÆSØ KIRKENYT. Kirkeblad for Byrum, Vesterø og Østerby Sogne. I dette nummer:

LÆSØ KIRKENYT. Kirkeblad for Byrum, Vesterø og Østerby Sogne. I dette nummer: LÆSØ KIRKENYT Kirkeblad for Byrum, Vesterø og Østerby Sogne 20. årgang, nr. 3 I dette nummer: Tak Ny sognepræst Afsked Siden sidst Det sker for børn og voksne Opsang fra kirkekoret Præsteindsættelse Alternative

Læs mere

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup. Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup. Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab Kirkebladet Flade Bjergby Sundby Skallerup Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab Efterår 2012 Hvorfor tror du egentlig på Gud? 5 gode grunde til at tro på Kristendommens

Læs mere

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August Nr. 2 2014 Vidste du at... Maj Juni Juli August Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne Indholdsfortegnelse: Dragen 4 Skovby Forsamlingshus 5 Bogense Skole, afd. Kongslund 5 Spirevippen 7 Stolegymnastik

Læs mere

Tilgivelse. Synd. nåde. Nåde. Tilgivelse. De store ord. Tilgivelse Synd. D tilgivelse. åde. Tore ord. S ynd. Nåde. Synd Nåde Synd. Tilgivelse.

Tilgivelse. Synd. nåde. Nåde. Tilgivelse. De store ord. Tilgivelse Synd. D tilgivelse. åde. Tore ord. S ynd. Nåde. Synd Nåde Synd. Tilgivelse. September 2015 - november 2015 Til alle sognets husstande d e STore ord åde De store ord synd Måbjerg og Ellebæk sogne www.maabjerg-ellebaek-kirker.dk s yn D tilgivelse nåde S ynd INDHOLD s. 3 Fernisering

Læs mere

Julemanden var også i Vinderslev Forsamlingshus Luciaoptog på skolen (side 23)

Julemanden var også i Vinderslev Forsamlingshus Luciaoptog på skolen (side 23) Nummer 62 17. årgang Januar 2014 Skoleskibet Danmark (side 30) Minikonfirmanderne (side 16) Dagplejerne på museum (side 32) Teater med Krabasken (side 29) Julemanden var også i Vinderslev Forsamlingshus

Læs mere

SKIVE SOGNS KIRKEBLAD

SKIVE SOGNS KIRKEBLAD SKIVE SOGNS KIRKEBLAD Efterår 2014 September Oktober November Nr. 4 29. årg. www.skivesogn.dk Mens vi venter I skrivende stund venter vi stadig på, hvem der bliver den nye præst i Skive sogn efter Aksel

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Nummer 60 16. årgang Juli 2013

Nummer 60 16. årgang Juli 2013 Nummer 60 16. årgang Juli 2013 Så er Byparken åben for alle! (side 22) Udsigten fra Vinderslevvej 37 den 25. maj (side 28) De nye medarbejdere ved Vinderslev Kirke (side 13) Initiativtageren til Byparken

Læs mere

Mou sognehilsen. Dokkedal Dagene. Mad & Tro. kirker. med nyt fra foreningerne. Mou Kirke. Dokkedal Kirke.

Mou sognehilsen. Dokkedal Dagene. Mad & Tro. kirker. med nyt fra foreningerne. Mou Kirke. Dokkedal Kirke. Mou sognehilsen med nyt fra foreningerne Dokkedal Dagene Mad & Tro Mou Kirke. Døvegudstjeneste Kirkefrokost Babysalmesang Dokkedal Kirke. fyld danmarks kirker august november 2014 adresser www.mousogn.dk

Læs mere

KIRKENYT 2015 ØLBY. ASP. FOUSING SEPTEMPER - OKTOBER - NOVEMBER

KIRKENYT 2015 ØLBY. ASP. FOUSING SEPTEMPER - OKTOBER - NOVEMBER KIRKENYT 2015 ØLBY. ASP. FOUSING SEPTEMPER - OKTOBER - NOVEMBER 2 PRÆSTENS SPALTE Om taknemmelighed evangeliet ifølge Chris I dette kirkeblad skal Præstens spalte handle om taknemmelighed. Jeg har rigtig

Læs mere

Kirkebladet. Brædstrup Tønning Træden sogne

Kirkebladet. Brædstrup Tønning Træden sogne 28. årgang Nr. 3 September/Oktober/November 2009 Nyt fra menighedsrådene Kirkens Teambuilding seminar Caféeftermiddage på Klippen Organist ved Brædstrup Kirke Ny sognepræst Nyt fra kontaktpersonen Kirkebladet

Læs mere

Nr. 1 2015. og velkommen her. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Februar Marts April. Sognebladet

Nr. 1 2015. og velkommen her. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Februar Marts April. Sognebladet Nr. 1 2015 VVelkommen nytår og velkommen her Februar Marts April Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne 2 Indholdsfortegnelse: Nyt fra Pastoratsrådet 4 Sogneindsamling 5 Babysalmesang 6 Bogense skole

Læs mere

KirkeBladet. - for Bjerringbro, Bjerring, Mammen, Hjermind, Lee, Hjorthede og Skjern. Bjarne Markussen siger farvel. Læs side 10

KirkeBladet. - for Bjerringbro, Bjerring, Mammen, Hjermind, Lee, Hjorthede og Skjern. Bjarne Markussen siger farvel. Læs side 10 Bladet - for Bjerringbro, Bjerring, Mammen, Hjermind, Lee, Hjorthede og Skjern Nr. 4 Efterår 2013 9. årgang Bjarne Markussen siger farvel. Læs side 10 Siden sidst har flere sogne været på udflugt. Her

Læs mere

Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 KirKebladet for Smidstrup Skærup sogne

Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 KirKebladet for Smidstrup Skærup sogne Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 19. Årgang Nr. 4 Efterår 2014 Kirkebladet & for Smidstrup Skærup sogne Kirkebladet / 19. årgang / Nr. 4 / Efterår 2014

Læs mere

Damefrokost med manér sif side 4

Damefrokost med manér sif side 4 Søvangs nye månebil søvang side 25 Damefrokost med manér sif side 4 Når kun det bedste er godt nok side 2 #2 DECEMBER 2011 Stilling-gram-tvaers.dk I dette nummer: lokalportræt af Freja s. 20 og EDC s.

Læs mere

Troende on-off KIRKE BLADET

Troende on-off KIRKE BLADET Troende on-off WWW.CHRISTIANSKIRKEN.DK NR. 3 2014 JULI - OKTOBER KIRKE BLADET Velkommen til Christians sogns nye kirkeblad! Christians sogn har fået et nyt kirkeblad. Designet er blevet frisket op i forbindelse

Læs mere

Herlufsholm. Nummer 2 April - Maj - Juni - Juli 2015 78. årgang

Herlufsholm. Nummer 2 April - Maj - Juni - Juli 2015 78. årgang Herlufsholm Sogneblad Nummer 2 April - Maj - Juni - Juli 2015 78. årgang Kirkelig vejviser Sognepræst Henning Marcher (kbf) Holbergsvej 112, tlf. 5577 5538. Kontor: H.C. Andersens Vej 20, tlf. 4021 5538.

Læs mere

Fredens Sogn. Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2. Tak til forårets minikonfirmander Side 3. Sankt Hans fest Side 4

Fredens Sogn. Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2. Tak til forårets minikonfirmander Side 3. Sankt Hans fest Side 4 Fredens Sogn Odense Nr. 3-2013 juni - juli - august Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2 Tak til forårets minikonfirmander Side 3 Sankt Hans fest Side 4 Koncert med Alsobate Side 5 Konfirmation

Læs mere

KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. 2012 nr. 2 Marts - Maj

KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. 2012 nr. 2 Marts - Maj KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING 2012 nr. 2 Marts - Maj lille gren kan standse stærk maskine I januar måned fældede vi en del syge a s k e t r æ e r b a g p ræs t eb o lig en i Levring. Der

Læs mere

HÅRSLEV SOGNS KIRKEBLAD

HÅRSLEV SOGNS KIRKEBLAD HÅRSLEV SOGNS KIRKEBLAD Sommeren 2015 Lær melodien Når vi er til gudstjeneste, vil vi gerne kunne synge med på salmerne. Med salmebogen fra 2002 kom der imidlertid en del nye salmer med i salmebogen, bl.a.

Læs mere

Kirke & Sogn kirkebladet for dronninglund-dorf pastorat

Kirke & Sogn kirkebladet for dronninglund-dorf pastorat Kirke & Sogn kirkebladet for dronninglund-dorf pastorat Sognegårdens nye inventar Sogneindsamling, resultat Sogneeftermiddage Pinsearrangement i Aså 4. maj gudstjeneste Dronninglund-Dorf Pastorat april-maj

Læs mere

KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. 2010 nr. 2 Marts - Maj

KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. 2010 nr. 2 Marts - Maj KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING 2010 nr. 2 Marts - Maj Påske og grundvand Umiddelbart har de to størrelser ikke meget med hinanden at gøre, men grundvandet kan billedligt give os en fornemmelse

Læs mere

BETHANIABLADET. August december 2010. Halvårligt programblad for Indre Mission i Herning

BETHANIABLADET. August december 2010. Halvårligt programblad for Indre Mission i Herning BETHANIABLADET August december 2010 51 51 Halvårligt programblad for Indre Mission i Herning Nyt fra bestyrelsen Jesus siger: Den, der drikker af det vand, jeg vil give ham, skal aldrig i evighed tørste

Læs mere

Hvad ringer klokkerne for?

Hvad ringer klokkerne for? Til samtlige husstande Nr. 3 Juni - August 2013 76. årg. Hvad ringer klokkerne for? Udgivet af Hvejsel - Ildved menighedsråd ved sognepræsten Vi har fået en ny kirkeklokke i Hvejsel, den er smuk, og den

Læs mere

Læs om : Mangler du Lokalbladet? Lån et kamera. Fortvivl ikke!

Læs om : Mangler du Lokalbladet? Lån et kamera. Fortvivl ikke! Læs om : Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side Side 2 3 3 4-10 11 12-15 15 16-20 21-25 26-27 28 29 30-31 31 32-33 33 34-35 35-38 39 40 Fortvivl

Læs mere

Kirkebladet. "Nu lokker atter de lange veje.." for Frederikshavn Sogn

Kirkebladet. Nu lokker atter de lange veje.. for Frederikshavn Sogn Kirkebladet for Frederikshavn Sogn "Nu lokker atter de lange veje.." nr. 2 marts april maj 2014 Foråret kan komme med en vis udlængsel. Også hos dem der har været på sognerejse med Frederikshavn Sogn.

Læs mere