All inclusive. 32. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2015 Nr. 3. For Gud er god mod de utaknemmelige og onde. (Luk. 6,35)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "All inclusive. 32. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2015 Nr. 3. For Gud er god mod de utaknemmelige og onde. (Luk. 6,35)"

Transkript

1 H i n g e - V i n d e r s l e v For Gud er god mod de utaknemmelige og onde. (Luk. 6,35) KIRKEBLAD 32. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2015 Nr. 3 All inclusive Det dufter lysegrønt af græs i grøft og mark og enge. Og vinden kysser klit og næs Og reder urtesende. Guds sol går ind i krop og sind, forkynder, at nu kommer en varm og lys skærsommer. DDS 724, v. 1. Johannes Johansen De vælter ind alle steder. I min postkasse ligger de. De spammer mig i min mailbox, på nettet og på tv. Og det er sådan set blot de mest synlige. Det er selvfølgelig reklamer, jeg taler om. Feriereklamer til os solhungrende vinterblege mennesker, der hér, mens forårssolen får mere magt, alle lokker med deres smukke billeder af kridhvide sandstrande, solskin og blåt vand i lækre swimmingpools. Glade børn og forældrenes lykkelige ansigtsudtryk stråler om kap på billederne med ord som: ægte græsk feriestemning på Kreta eller Rhodos med all inclusive. Eller Kom til Mallorca, all inclusive indgår, så spis og drik alt, hvad du kan i 14 dage. Vi har tænkt på det hele, du skal bare komme. Og ja, man får lyst til at tage det store dyk i lommen og hoppe på det næste fly sydpå. Tænk sig bare at ligge dér i solen ved poolen, hvor andre allerede har tænkt på det hele, og jeg derfor ikke behøver at tænke på noget som helst. Hér i huset kunne vi i hvert fald godt lade os friste. Sådan et tilbud er der jo, kan det virke som om, ikke meget, der kan måle sig med. Og så alligevel. For når vi går i kirke om søndagen, får vi også et måltid, hvor all inclusive indgår. Vi kalder det for nadver. Måske vil nogen mene, at der ikke er meget all inclusive over det. Og det er der måske heller ikke, hvis man bare ser på den noget spartanske servering sådan udefra.

2 Men det er en fejl at se sådan på det. For nadveren er aldrig bare det, man kan se. Nadveren rækker ud over det konkrete og har en dybere betydning. Den viser os væk fra os selv og hen imod selve livets kilde. I nadveren møder vi nemlig Vorherre, der selv kommer os i møde. Den gamle professor i teologi, Regin Prenter, sagde det uendeligt præcist: I nadveren får vi rejsekost til livets vej. Og det er da ikke så lidt. For til trods for nadverens beskedne størrelse, så giver den ikke desto mindre næring til livet. Ved nadverens bord har vi altid et sted at gå hen med alt, hvad vi har gjort forkert, eller slet ikke har fået gjort. Med alt det, der tynger, og vi fortryder. Hér tager Jesus selv imod os. Hver enkelt af os kan henvende os til ham med vores angst, frustrationer og med vores glæde og taknemmelighed. Når vi i nadveren modtager hans legeme og blod, indgår vi i et fællesskab med ham, der har brudt dødens magt og er opstået fra de døde ikke for sin, men for vores skyld. Og når vi rejser os fra nadverbordet og sætter os tilbage på kirkebænken, går vi som frie mennesker opfyldte af Guds kærlighed, nåde, tilgivelse og fred uanset hvordan vores liv så end har formet sig. Det kan man da kalde ægte all inclusive. Konfirmation I skrivende stund står konfirmationen for døren og billedet af årets konfirmander når derfor lige akkurat ikke med i dette nummer af kirkebladet. I næste nummer indhenter vi det tabte, for også i sensommeren er det værd at glæde sig over, at unge mennesker vil give sig tid til at høre om kristendommen, tale om tro og tvivl og gå i kirke. Til den tid nærmer vi os samtidig opstarten for næste års konfirmandundervisning. De relevante familier med børn i aldersgruppen modtager nærmere information om indskrivning, praktiske forhold mv. i god tid inden opstart. Konfirmationsdatoen ligger derimod fast og bliver som allerede udmeldt søndag d. 24/ kl i Vinderslev Kirke

3 Fra menighedsrådene Hinge Hinge Sogn har så mange skønne steder! Det gælder bare om at nyde dem! Lige i øjeblikket sidder jeg og kigger ud på de grønne kornmarker og skoven, hvor rådyrene titter frem. Hinge Kirke er også et dejligt sted. Prøv at gå ind af den nye egetræsdør gå helt inden for og oplev atmosfæren! Menighedsrådet har på sine sidste møder blandt andet haft besøg af HR-konsulent Kirsten Lund. Hun er inde i regler og overenskomster på medarbejderområdet, og det kan vi drage nytte af. Informationstavlen uden for kirkegården er blæst itu. Vi få snart en ny sat op, så turister kan se, hvornår der er gudstjeneste. Gudstjenestetidspunkterne findes dog også altid på vores hjemmeside To medlemmer fra menighedsrådet har været på endags kursus i stiftet omkring kommunikation. Måske vil der snart ske noget nyt på den front. Præsten og menighedsrådet vil gerne gøre noget for, at børnefamilierne også kan føle sig hjemme i kirken. Idéer er velkomne. Hanne Bitsch været utrolig glade for hendes arbejde og indsats. Stor tak for det! Samtidig er det nok på sin plads at nævne, at vi søger en ny kirkesangerafløser snarest. Stillingen er på 25% af tjenesterne. Endvidere skal det nævnes, at vi arbejder på at få bekæmpet skimmelsvamp i våbenhuset, hvorefter det er hensigten, at det skal kalkes. Vi har videre indkøbt cykelstativer, så det bliver nemmere for de cyklende kirkegængere og besøgende på kirkegården at stille cyklen. Præstegården Processen omkring vores præstegård har vist sig at trække i langdrag. Vi har i de to menighedsråd overvejet forskellige muligheder og er frem for at gå i gang med en bekostelig renovering endt med at sende en ansøgning til kommunen om at få lov til at rive den gamle bygning ned. Vinderslev Vores kirkesangerafløser, Dorthea Nedergård, er stoppet. Vi vil fra menighedsrådets side gerne sige hende en stor tak for den tid, hvor Dorthea har været vores afløser. Vi har altid Det er så tanken, at vi vil opføre en ny bolig, der både hvad angår indretning, størrelse og energiforbrug er mere tidssvarende. Samtidig har vi naturligvis blik for, at den bygges med respekt for omgivelserne og den smukke beliggenhed. Når vi får svar fra kommunen, vil vi nærmere overveje mulighederne.

4 Det er så yndigt at følges ad Som præst møder jeg mennesker i mange forskellige situationer og alle faser i livet. En af de, om jeg så må sige, klassiske sammenhænge, er samtalen med dåbsforældre. Det er altid en stor glæde, at forældre ønsker, at deres barn skal døbes ind i det kristne fællesskab. Det må vi som kirke være meget taknemmelige for. Når jeg sådan er ude at tale med nybagte forældre, kommer vi tit til at tale om andre ting end lige dåben. Hvis forældrene ikke er gift, skal jeg da også gerne indrømme, at jeg ikke er bleg for at nævne, at man jo også kan blive gift i kirken. Og at det kunne være værd at overveje at blive det i forbindelse med barnedåben, hvor familien jo allerede er samlet, og det, altså et bryllup, jo derfor vil være noget ekstra at glæde sig over. Det kan der blive mange spændende samtaler ud af. Det mest pudsige, jeg er stødt på, var nok i mit forrige embede, hvor et forældrepar, der skulle have deres tredje barn døbt, meddelte, at de sådan set gerne ville giftes. Men det kunne ikke blive lige nu og hér, fordi de ikke havde råd til at rejse tre uger på bryllupsrejse til Sydafrika. Punktum! Nu går jeg ikke og blander mig i andre menneskers privatliv. Ikke desto mindre synes jeg, at en sådan bemærkning peger på en grundlæggende misforståelse af, hvad ægteskabet i virkeligheden er. Ægteskabet handler ikke i første omgang om selviscenesættelse, store kjoler, dyre fester eller eksotiske bryllupsrejser. Ægteskabet handler om at tage det liv og det forhold til det menneske, man nu en gang har valgt, og som har valgt én, alvorligt. Og tage det på sig som det, der er det egentlige og væsentlige i ens liv. Når man så også vælger at blive gift i kirken, får man i tilgift Guds velsignelse med sig, og i den visheden om, at Vorherre er med i vores liv og samliv både på gode og på svære dage. Og det er bestemt værd at overveje, for ægteskabet er godt at bygge sit liv på. Det gælder da ikke mindst, når man har valgt at få børn sammen og dermed har påtaget sig de forpligtigelser, der følger med. Og så er ægteskabet, og det skal man jo ikke glemme i al den praktiske logistik og de daglige gøremål, et fantastisk afsæt for at give kærligheden og alt det vidunderlige, der hænger sammen med den, plads til at blomstre.

5 Jeg gør mig ingen illusioner om, at jeg med et indlæg i kirkebladet kan ændre ret meget ved opfattelsen af et kirkebryllup, som noget stort, dyrt og meget højtideligt, men måske er det alligevel muligt at sætte et par tanker i gang. Helt afgørende er det at slå fast, at det ikke kun er på rådhuset, at man kan få det, næsten, som man gerne vil. Alt det er også muligt i kirken og mere til. Et kirkebryllup er altid festligt, men det kan være formelt eller uformelt. Man kan blive gift onsdag formiddag, hvis man vil det. Man kan blive gift uden andre vidner end kirkebetjeningen, eller man kan vælge at invitere venner og familie til fødselsdag fredag eftermiddag og så lægge vejen forbi kirken. Det er mere end godt nok at møde op i det tøj, man går og står i. Ja, faktisk behøver det ikke at koste en krone at blive gift i kirken. Men man kan naturligvis også holde det store kirkebryllup lørdag kl. 15 med flere hundrede gæster, hvis man ønsker det. Eller man kan blive velsignet, hvornår det nu passer én, hvis man allerede har været på rådhuset. Der er kort sagt meget, der kan lade sig gøre, når man vil giftes eller velsignes i kirken så længe der også er plads til, at i kirken er det Guds ord der lyder. I ægteskabets sammenhæng er det forunderlige ord at høre. Det er evangeliets befriende fortælling om, at Gud elskede os først, og at vi derfor også er sat fri til at elske hinanden. Samtidig er kristendommen også budskabet om, at Gud fortsat kan rumme os, selv om vores liv kan gå galt og udvikle sig i en anden retning, end vi havde ønsket os det. Alle mennesker har en fortid. Evangeliet er derfor også forkyndelsen af tilgivelsen og af muligheden for igen at opleve mening, glæde og kærlighed i vores liv. Derfor interesserer jeg mig heller ikke for, hvilken historie man har med sig, eller hvilke relationer man tidligere har indgået i. Hvis to mennesker vil fejre deres kærlighed og samtidig have Guds velsignelse af deres forhold, er det for mig mere end god grund nok til at blive viet eller velsignet i Hinge Kirke eller Vinderslev Kirke

6 Godly Play Godly Play er en nyskabende, kreativ og opfindsom måde at arbejde med børn, tro og kristendom på. I Børnehjørnet har lederne været af sted på kursus, og arbejdsformen er allerede afprøvet, med stor succes. Og det er tanken, at metoden herfra skal sprede sig til det øvrige børnearbejde i og omkring Vinderslev Kirke. I Godly Play er børn og voksne sammen om Guds ord. De bibelske fortællinger såvel som centrale kristne begreber som dåb og nadver levendegøres. Børnene inddrages aktivt og opmuntres til at komme med deres tanker om Gud og det hellige i mødet med fortællingerne. De voksne har tid til at undre sig sammen med børnene, i stedet for at tolke teksten for dem. Godly Play giver trygge rammer, som hjælper børn til at bevæge sig ind i nye dimensioner af troen gennem undrende spørgsmål og god tid til at tænke over dem. Der er fire hovedelementer i en Godly Play-samling: 1. At mødes og gøre sig klar ved velkomst i døren, én for én. 2. At høre dagens fortælling og svare i undringsfasen. 3. Fejring og tak. 4. Udsendelse - tak for i dag. I Børnehjørnet har vi som nævnt allerede gjort os de første gode erfaringer med metoden. Vi glæder os til også fremover at inddrage den som et af de elementer, som vi inddrager i vores arbejde med formidlingen af troen til børnene

7 - 27 -

8 Arrangementer i Vinderslev Sogn Juni: Mandag d. 1. juni kl Ethioper-kreds hos Elsebeth og Per Hauge, Liljevej 13 Tirsdag d. 2. juni kl Kirkevandring i Vinderslev Kirke, hvor pastor Karen Marie Ravn fortæller Torsdag d. 4. juni kl Samtalemøde i Mausing-kredsen hos Bodil og Jakob Lundgaard, Lundgårde 11 - Johs. Åb. kap. 22 Torsdag d. 4. juni kl Samtalemøde i Brokhus-kredsen hos Agnethe Jensen, Tulipanvej 9 - Johs. Ev. kap. 15 Tirsdag d. 9. juni kl Møde i Mausing Missionshus v/radioleder Ole Sørensen, Norea Radio Onsdag d. 17. juni kl Midsommerfest på Mausing Sportsplads v/ fritidsforkynder Anders Jørgen Jensen, Vildbjerg Juniorsjov -kirkens juniorarbejde Hver onsdag fra til i Vinderslev Sognehus. For alle børn fra 3. til 6.klasse. Juniorerne skal have nogle sjove og hyglige timer sammen, hvor de får fortalt bibelske fortællinger på en nutidig og nærværende måde. Det, der også kaldes dåbsoplæring. Vi skal synge sammen. Vi skal lege og have konkurrencer. Vi skal lytte. Vi skal se. Vi skal røre og vi skal gøre. Vi skal være inde og ude. På løb, bruge hammer og søm, bage, klippe og klistre og meget mere. Der vil hver gang blive bedt Fadervor og sunget en velsignelsessang til afslutning. Alle børn, som går i 3., 4., 5. og 6. klasse er meget velkomne. Det er gratis at komme i Juniorsjov. Leder: Helle Braüner Frølund, Klub Juniorsjov er tilsluttet Undervisningsmaterialet er fra - 8 -

9 Onsdag d. 24. juni kl Møde i Mausing Missionshus v/missionær Finn Najbjerg, Vinderslev (sidste møde i Mausing Missionshus) Juli: Torsdag d. 2. juli kl Samtalemøde i Mausing-kredsen hos Anna Grethe og Jens Larsen, Komosevej 15 - Markus Ev. kap. 1 Tirsdag d. 7. juli kl Tur til Lystruphave Bibelcamping med møde v/missionær Henrik Dideriksen, Skive afg. i egne biler fra Vinderslev Missionshus August: Tirsdag d. 11. august kl Årsfest og fællesspisning i Vinderslev Missionshus kl Fællesspisning kl Årsfest med møde v/missionær Finn Najbjerg, Vinderslev Tirsdag d. 18. august kl Samtalmøde i Mausing-kredsen hos Edith Nielsen, Lundgårde 15 - Markus Ev. kap. 2 Tirsdag d. 25. august kl Menighedsrådsmøde hos Jens Stenholt, Mausingvej 39 Torsdag d. 27. august Sensommerstævne i Kjellerup Menighedshus kl Bibeltime v/jens Vindum kl Møde v/birgitte Vindum - Kronisk sygdom kl Møde v/lasse Iversen, Bibellæser-Ringen - Gud taler i dag Mandag d. 31. august kl Ethioper-kreds hos Anne Marie og Finn Najbjerg, Krokusvej 15 Velkommen i BØRNEHJØRNET Hver tirsdag kl i Vinderslev Sognehus For alle børn fra 3 år og opefter. Forældre er altid velkommen til at være med. Vi starter med lidt frugt og saft. Derefter synger og leger vi. Vi hører små fortællinger fra Bibelen, maler, klipper og klistrer. Sidste tirsdag i hver måned slutter vi af med fællesspisning. Det er gratis for børnene, men koster 25 kr. for voksne. Vi bliver senere færdige, når der er fællesspisning. Det koster kun 75 kr. pr. barn i kontingent om året. Børnehjørnet er tilsluttet Ledere er: Anne Marie Vejen Najbjerg, tlf.nr og Helle Braüner Frølund, tlf.nr

10 Arrangementer i Hinge Sogn Husk ældreudflugten Det er i sidste øjeblik, men som tidligere annonceret er der mandag d. 1. juni 2015 ældreudflugt for Hinge Sogn. Turen går til Strandingsmuseet i Thorsminde og Vedersø Præstgård. Vi spiser middagsmad og drikker eftermiddagskaffe på turen. Tilmelding til Godtfred Appel. Tlf.: eller mail: Koncert i Hinge kirke Søndag d. 20/9 kl er der koncert i Hinge Kirke ved Per Rasmus Møller, organist og klokkenist ved kirkerne i Grenaa og Vivild/Vejlby på Djursland. Mere information følger i næste kirkeblad, men reservér allerede nu aftenen. Det bliver godt! KFUM og KFUK i Hinge 28. maj: "Om at bo og leve i Sydafrika og arbejde som journalist samme sted. Et potpourri med små hverdagssituationer krydret med billeder fra det spændende land med den fantastiske historie" v. Rasmus Bitsch, Cape Town. Aftenen er arrangeret sammen med Kristelig Lytter og fjernseer forening. K-huset kl Pris 30 kr. 19. juni: Grill aften - nærmere info senere. 13. august: Fælles opstart for Bibelstudiegrupperne efter sommerferien v. Karin Vestergaard, præst i Ikast. 5. juni: Gå-gætte-løb i forbindelse med Sports- og lokalfesten 13. juni: Arbejdslørdag i MOKKEN og uden for. Vi mødes kl til morgenbord, og derefter laves der forskelligt frem til kl. ca. 13, hvor vi slutter med fælles frokost. Tilmelding til Bjarne på eller til Dorte på

11 Døbte: 1/3 Emma Damgaard Lehd Frederik Damgaard Lehd 22/3 Nor Riis-Larsen Arthur Lindgaard Hansen Bisatte/begravede: Vinderslev Kirke: 6/2 Lilly Andersen, Kjellerup, født /2 Helmer Nielsen, Vinderslev, født 1936 Hinge Kirke: 31/1 Roland Michael Dittus, Hinge, født 1959 Silkeborg Vestre Kapel: 4/2 Marie Kirstine Pausgaard, Vinderslev, født 1921 Kommende kirkeblad: Næste kirkeblad udkommer primo september. Der er deadline tirsdag den 4. august. Materiale må meget gerne sendes elektronisk på Kirkelig vejviser Sognepræst, Østergårdsvej 30, 8410 Rønde Tlf.: Mail: Træffes efter aftale. Mandag er fridag Hinge Sogn Hjemmeside: Kirkesanger Knud Erik Nebel, Nørskovlundvej 68, 8643 Ans By. Tlf Organist Organist Anne-Mette Villadsen, Kjellerup Graver Niels Blichfeldt, Gl. Kongevej 47, 8643 Ans By. Tlf Menighedsrådsformand Svend Erik Laursen, Illervej 21, Astrup, 8620 Kjellerup. Tlf Kasserer Gerda Hjorth, Taskebjergvej 35, 8620 Kjellerup. Tlf Kirkeværge Godtfred Appel, Gl. Dalsgårdsvej 6, Hingeballe, 8620 Kjellerup. Tlf Vinderslev Sogn Sognehuset, tlf Hjemmeside: Kirkesanger Finn Najbjerg, Krokusvej 15, 8620 Kjellerup. Tlf Afløsere: Uffe Hansen, Dorthea Nedergaard. Organist Anne Mette Villadsen, Kjellerup. Graver Morten Bitsch, Oustrupvej 19, 8620 Kjellerup. Tlf Mobil: Menighedsrådsformand Johannes Lauritsen, Haugevej 38, 8620 Kjellerup. Tlf Kasserer Martin Poulsen, Charlottenlundvej 26, 8600 Silkeborg. Tlf Kirkeværge Søren Vindum Holm, Mausing Skolevej Kjellerup, Tlf

12 G U D S T J E N E S T E R Dag Hinge Kirke Vinderslev Kirke Præst Bemærk 31/5 9:00 10:30 (nadver) Frede Møller 7/6 11:00 9:00 Kirkekaffe 14/6 Ingen gudstjeneste 9:00 Majbritt Roulund, Frederiks 21/6 9:00 Kirkekaffe Ingen gudstjeneste. Der henvises til Grathe Kirke kl / (nadver). Offergang 9:00 Offergang. Kirkekaffe 5/7 Ingen gudstjeneste 10:30 (nadver) Skriftemål kl /7 10:30 (nadver) 9:00 19/7 9:00 Ingen gudstjeneste Ny præst, Thorning-Grathe-Vium 26/7 Ingen gudstjeneste 10:30 (nadver) Ingrid Svarre Elgaard, Karup 2/8 9:00 Kirkekaffe 10:30 Degnegudstjeneste Ny præst, Thorning-Grathe-Vium 9/8 10:30 (nadver) 9:00 16/8 9:00 10:30 (nadver) Skriftemål kl /8 10:30 (nadver) 9:00 Kirkekaffe 30/8 9: (nadver) Frede Møller 6/9 10:30 (nadver) 9:00 Gudstjenester på Malmhøj Gudstjenesterne på Malmhøj er også for andre ældre, der kunne have lyst til at være med. Kørsel for beboere i Vinderslev kan arrangeres ved henv. til Lissi og Børge Stenholt, tlf.: Teltgudstjeneste i Hinge kl i forbindelse med byfesten. har gudstjeneste kl (nadver) i Grathe. Offergang til: Agape Torsdag d. 4/6 kl. 15: Torsdag d. 6/8 kl. 15: Karen Marie Ravn Torsdag d. 3/9 kl. 15: Sats & tryk: GD Gruppen, Kjellerup,

Indgangen til kirken. Hinge-Vinderslev

Indgangen til kirken. Hinge-Vinderslev Hinge-Vinderslev I skal have det sind over for hinanden, som var i Kristus Jesus. (Fil. 2,5) KIRKEBLAD 33. årgang December januar februar 2015/16 Nr. 1 Af højheden oprunden er en morgenstjerne klar og

Læs mere

Ny sognepræst. 32. årgang marts - april - maj 2015 Nr. 2. Større kærlighed har ingen end den, der sætter sit liv til for sine venner. (John. 15,13).

Ny sognepræst. 32. årgang marts - april - maj 2015 Nr. 2. Større kærlighed har ingen end den, der sætter sit liv til for sine venner. (John. 15,13). H i n g e - V i n d e r s l e v Større kærlighed har ingen end den, der sætter sit liv til for sine venner. (John. 15,13). KIRKEBLAD 32. årgang marts - april - maj 2015 Nr. 2 Ny sognepræst Overskriften

Læs mere

Fælles påskefejring. Hinge-Vinderslev

Fælles påskefejring. Hinge-Vinderslev Hinge-Vinderslev Jeg er livets brød. Den, der kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der tror på mig, skal aldrig tørste. (John. 6,35) KIRKEBLAD 33. årgang marts - april - maj 2016 Nr. 2 Fælles påskefejring

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

KIRKEBLAD. Om at prædike HINGE-VINDERSLEV

KIRKEBLAD. Om at prædike HINGE-VINDERSLEV HINGE-VINDERSLEV Gud er vor tilflugt og styrke, altid at finde som hjælp i trængsler. Hærskarers Herre er med os, Jakobs Gud er vor borg. (Salme 46, v. 2 og 8) KIRKEBLAD 33. ÅRGANG JUNI JULI AUGUST 2016

Læs mere

KIRKESTOFFET. All inclusive... Ryde-Handbjerg. Kontakt Overlade Larsen. Ryde kirke Graver Karsten Hansen 23 44 59 08

KIRKESTOFFET. All inclusive... Ryde-Handbjerg. Kontakt Overlade Larsen. Ryde kirke Graver Karsten Hansen 23 44 59 08 RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg All inclusive... Efter en maj som den vi har haft i år, er det tillokkende at hoppe på alle rejseselskabernes reklamer. Vi finder dem i postkassen, de kommer som

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

På kant med tiden! Hinge-Vinderslev

På kant med tiden! Hinge-Vinderslev Hinge-Vinderslev KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 30. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2013 Nr. 3 På kant med tiden! Salig er den, som du har kaldt hos dig til ly,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Når Gud puster liv i ordene

Når Gud puster liv i ordene Hinge-Vinderslev KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 31. årgang JUNI - JULI - AUGUST 2014 Nr. 3 Når Gud puster liv i ordene Se, blomsterflorets farvepragt gør alle

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse Hjemmeside: www.b-pb.dk Facebook: www.facebook.com/baptistkirken.pb Baptistkirken Pandrup-Birkelse Præst: Anders Hyldgård Løkkenvej 20, 9490 Pandrup Tlf. 4280 9095 E-mail: andershyldgaard@gmail.com Menighedsrådets

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Langfredag for Jesus og mig

Langfredag for Jesus og mig Hinge-Vinderslev KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 31. årgang MARTS - APRIL - MAJ 2014 Nr. 2 Langfredag for Jesus og mig Se, vi går op til Jerusalem, til Frelserens

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

PROGRAM VELKOMMEN PÅ

PROGRAM VELKOMMEN PÅ PROGRAM VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der mødes for at dele

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Toftlund - Tirslund Kirkeblad

Toftlund - Tirslund Kirkeblad Toftlund - Tirslund Kirkeblad 2007 JUNI JULI AUGUST Nr. 3 Tilhørsforhold Alle mennesker hører til i en familie og en slægt eller i en vennekreds eller arbejdsgruppe eller en skoleklasse eller hvad det

Læs mere

Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 29. årgang SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2012 Nr. 4

Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 29. årgang SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2012 Nr. 4 H i n g e - V i n d e r s l e v KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 29. årgang SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2012 Nr. 4 O du, som skabte hjerte mit, det dybe, underfulde,

Læs mere

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom Ledervejledning TeenTools Katekismus er et ledermateriale som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder eller dig som har andet arbejde med teenagere kan bruge og finde inspiration i. Vi siger forkyndelse

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

PROGRAM FOR 2. halvår 2015

PROGRAM FOR 2. halvår 2015 PROGRAM FOR 2. halvår 2015 VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst. Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer:

Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst. Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer: Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer: DDS 739 - Rind nu op DDS 449 - Vor Herre tar de små i favn DDS

Læs mere

Juni Juli August 2017 Pinse

Juni Juli August 2017 Pinse Juni Juli August 2017 Pinse Pinsedagen var oprindelig en festdag i det gamle Israel, den var slutningen på Kornhøstfesten. På den dag var det, at Helligånden kom til disciplene i skikkelse af små ildflammer,

Læs mere

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August IRKE nyt God sommer! 40. årgang Nr. 3 2013 Juni - Juli - August Konfirmand 2014? Jeg har nu åbnet for indskrivning af kommende konfirmander bosiddende i enten Kullerup eller Vindinge Sogn. Det vil sige,

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

»Har du tænkt Jesus med?«haderup Bibelcamping 2014 24. juli - 2. august. www.haderupcamping.dk

»Har du tænkt Jesus med?«haderup Bibelcamping 2014 24. juli - 2. august. www.haderupcamping.dk »Har du tænkt Jesus med?«haderup Bibelcamping 2014 24. juli - 2. august www.haderupcamping.dk Mødeprogram Torsdag den 24. juli 10.00 Bibeltime v/ frimenighedspræst Brian Christensen, Holstebro. Emne:»Forløsningen

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30.

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30. Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9: 100-111/ 98-101- 118 Vinderslev kl.10.30: 100-121- 107/ 98-101- 118 Tekst: Joh 1,1-14 I begyndelsen

Læs mere

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ Klippen er fyldt med liv! Vi byder dig velkommen i et levende fællesskab. Lokalt i Lemvig er Indre Mission et stort kristent fællesskab af børn, unge og voksne,

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Religionspædagogik. Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag

Religionspædagogik. Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag Religionspædagogik Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag at møde børnene og de unge, hvor de er d. 24. november 2013 d. 14. december 2013 v. sognepræst Lene Sander Baggrund Friedrich

Læs mere

Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Salmer: v. 376 v.1-4 // 2

Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Salmer: v. 376 v.1-4 // 2 Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 402 448 v. 376 v.1-4 // 2 388 752 v.3-5 Ved gudstjenesten i dag fejrer vi tre små børns ankomst til verden. Tre små mirakler. For

Læs mere

Vinteren nærmer sig...

Vinteren nærmer sig... H i n g e - V i n d e r s l e v KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 29. årgang NOV. - DEC. 2011 - JANUAR 2012 Nr. 1 Vinteren nærmer sig... Jeg ved vel, at den sommer

Læs mere

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Navn: Klasse: Jeg er døbt i Kirke d. Jeg bliver konfirmeret i Nexø kirke d. Min kirkegang Nr Søndagens navn Kirke Præstens underskrift 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Udover det gik de også i genbrug for at finde mere skoletøj til Claudias børn, heldigvis var der meget som var i god stand.

Udover det gik de også i genbrug for at finde mere skoletøj til Claudias børn, heldigvis var der meget som var i god stand. Mandag og tirsdag var Kenneth og Kjeld i Tămășoaia, for at fortsætte med søndagsskolelokalet, sammen med Ioan og nogle lokale mænd. De fik købt nogle flere materialer til rummet. Der er meget arbejde derude,

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Vejledning til familien Glæden er stor, når vi fejrer konfirmation og fester sammen med vores unge mennesker. Det er herligt at se,

Læs mere

»Kom, vi går«haderup Bibelcamping 2013 25. juli - 3. august. www.haderupcamping.dk

»Kom, vi går«haderup Bibelcamping 2013 25. juli - 3. august. www.haderupcamping.dk »Kom, vi går«haderup Bibelcamping 2013 25. juli - 3. august www.haderupcamping.dk Mødeprogram: Torsdag den 25. juli 10.00 Bibeltime v/ sognepræst Morten Mouritzen, Vinding Emne: Kald og kraft Jer 1,1-19

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

Skal vi springe julen over i år?

Skal vi springe julen over i år? H i n g e - V i n d e r s l e v KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 30. årgang DECEMBER 2012 JANUAR - FEBRUAR 2013 Nr. 1 Skal vi springe julen over i år? Hil dig,

Læs mere

Nr.8. August sept. 2015. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.8. August sept. 2015. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. 1 August sept. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 16. august 11.søndag Kl. 10.30 Lægmandsgudstjene ste Kl. 12.00 Gudstjeneste på tysk: Tysk præst:

Læs mere

udfordrer kristne fællesskaber

udfordrer kristne fællesskaber 101 Mennesker med autisme og Aspergers syndrom udfordrer kristne fællesskaber Det er ikke særlig kaffehyggeligt, når der er en med, som hele tiden ødelægger det kaffehyggelige fællesskab, siger Henrik

Læs mere

Drop slankekuren! Hinge-Vinderslev

Drop slankekuren! Hinge-Vinderslev Hinge-Vinderslev KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 30. årgang MARTS - APRIL MAJ 2013 Nr. 2 Drop slankekuren! Opstandne Herre, hos os bliv, når dagen går til ende,

Læs mere

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Tamara Rosanes til sommerfest Ny præst I Bårse og Beldringe Kildegudstjeneste Meditationsandagter Familiegudstjeneste m.m Juni September 2014 Kære Bårse- og Beldringe

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 BETHANIA Indre Mission i Herlev Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 JANUAR - JUNI 2013 1 JANUAR - JUNI 2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Program for forårets møder m.m...

Læs mere

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation.

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Du og jeg, Gud 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Den grund, du har i dåben lagt, dit stærke ja til svage, bekræfter du, skal stå ved magt i dag og alle dage. Evangelieteksten til 1.søndag efter

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Nyt omdrejningspunkt. Hinge-Vinderslev

Nyt omdrejningspunkt. Hinge-Vinderslev Hinge-Vinderslev KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 31. årgang DECEMBER 2013 - JANUAR - FEBRUAR 2014 Nr. 1 Nyt omdrejningspunkt Op, glædes alle, glædes nu! Med fryd

Læs mere

Jeres kirke, jeres gudstjeneste!

Jeres kirke, jeres gudstjeneste! H i n g e - V i n d e r s l e v KIRKEBLAD Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre... (1. Kor. 13,13) 29. årgang MARTS - APRIL - MAJ 2012 Nr. 2 Jeres kirke, jeres gudstjeneste! Gud bør og ene have

Læs mere

Kirken har fødselsdag!

Kirken har fødselsdag! maj / juni 2013 Kirken har fødselsdag! Pinsedag for næsten 2000 år siden, blev kirken født med de første kristne i Jerusalem. Hvis vi skruer tiden frem og flytter vores blik til Danmark, så kan vi se at

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10.

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.5. 1 Maj 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 10. maj 5. søndag efter påske Kl. 11.00 Præst fra Døvemenigheden Døvegudstjeneste Torsdag den 14. maj

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle.

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle. Søndag den 14. december kl. 10.30 holder vi julefest for hele familien. Vi fejrer julen med nogle af julens skønne salmer, danser om juletræ og glæder os sammen med børnene over julens store og glade budskab.

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Efteråret 2016 I ÅVM

Efteråret 2016 I ÅVM Efteråret 2016 I ÅVM KURSER ALPHA Alpha er et forløb for dig, som vil vide mere om den kristne tro. Alpha er for dig, som ikke er kristen, som er ny i troen, eller som bare har lyst til at udforske, hvad

Læs mere

venter! Januar > marts jeg kan mærke at gud er tæt på kvartalsblad

venter! Januar > marts jeg kan mærke at gud er tæt på kvartalsblad KE INSEKIRKE himlen venter! Jesus har været Horsens historiens pinsekirke vigtigste person. Det er ham der har præget verden absolut sverigesvej mest. 29 / Hans 8700 horsens Tel. 30 13 76 74 sætning om

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

os ind til sig også selvom vi hele tiden vender ham ryggen.

os ind til sig også selvom vi hele tiden vender ham ryggen. Prædiken ved Reformationsfejring 29-10-2017 Stenderup Kirke 10:30 Tekster: Jer. 18,1-6; Rom 1,16-17; Matt 22,1-14 Salmer: 343, 337, 305, 487, 321, Når du vil Her for et halvt år siden fik jeg en invitation

Læs mere

79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud og

79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud og Tekster: Es 40,1-8, 2 Kor 4,5-10, Luk 1,67-80 Salmer: 644 Skyerne gråne, 88 Hør det, Zion, 644 Aldrig er jeg (mel. Berggreen), 80 Tak og ære, 438 Hellig, 79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Tekster: 2 Mos 34,27-35, 2 Pet 1,16-18, Matt 17,1-9. Salmer: Rødding 9.00: 736, 324, 161, 414 Lihme 10.30: 736, 22, 324, 161, 438, 477, 414.

Tekster: 2 Mos 34,27-35, 2 Pet 1,16-18, Matt 17,1-9. Salmer: Rødding 9.00: 736, 324, 161, 414 Lihme 10.30: 736, 22, 324, 161, 438, 477, 414. Tekster: 2 Mos 34,27-35, 2 Pet 1,16-18, Matt 17,1-9 Salmer: Rødding 9.00: 736, 324, 161, 414 Lihme 10.30: 736, 22, 324, 161, 438, 477, 414. Jesus havde fortalt sine disciple, at de var på vej til Jerusalem,

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

2. søndag efter Helligtrekonger

2. søndag efter Helligtrekonger 2. søndag efter Helligtrekonger Salmevalg 355: Gud har fra evighed givet sin Søn os til Herre 448: Fyldt af glæde 441: Alle mine kilder skal være hos dig 369: Du som gir os liv og gør os glade 29: Spænd

Læs mere

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 Salmer: Vinderslev kl.9: 76-339/ 82-117 Hinge kl.10.30: 76-339- 77/ 82-87- 117 Tekst: Joh 3,25-36 Nu kom Johannes' disciple i diskussion med en

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere