REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.)."

Transkript

1 REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 17. marts 2016 kl Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Lene Munter, Simon Neergaard-Holm, Kent Madsen, Nina Skov- Lauridsen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Steen Møller, Erik Vind Frost, Ib Haahr, Bo Hansen, Erling Møller Nielsen, Karsten Kjærby Christiansen, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Asger Rabølle, Roger Lundberg, Poul Andersen. Afbud: Lars Bregnehøj, Finn Udsen, Martin Rasmussen, Per Diget, Pia Tørving, Mette Greisen, Charlotte Stigkjær Jacobsen, Anne Møllegaard Mortensen, Jens Marling, Bjarne Nielsen. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). DAGSORDEN: 1. Meddelelser fra formand 1.1. Brev til formandskabet fra BER 2. Beslutningspunkter 2.1. Godkendelse af dagsorden 2.2. Godkendelse af referat fra møde den Revision af Positivlisten for den regionale uddannelsespulje Status på Rådets Strategi- og handleplaner, herunder: Nedsættelse af arbejdsgrupper ift. paradoksproblemer og konkrete mangelinitiativer Forslag til program for RAR Beskæftigelseskonference Møde med hhv. formandskabet for Vækstforum og VEU-centerrådets bestyrelse 2.5. Evaluering af rådsarbejdet i Orienteringspunkter 3.1. Opfølgning på forebyggelse af mangel og paradoksproblemer 3.2. Nøgletal for udvikling på arbejdsmarkedet 3.3. Status på reformer og indsats 3.4. Orientering om status på forvaltningssager 3.5. Samspil med Vækstforum 3.6. Brobygningsevaluering 3.7. Bevillingsudmelding vedrørende varslingspuljer 4. Eventuelt Sekretariatet, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 2., 5000 Odense C, tlf , amksyd@star.dk

2 Pkt. 1.1: Brev til Formandskabet fra BER vje/uch Formandskabet for Rådet har modtaget et brev fra BER (Beskæftigelsesrådet på landsplan) vedr. forebyggelse af mangel. BER tager i brevet udgangspunkt i den seneste rekrutteringsanalyse, hvoraf det fremgår, at langt hovedparten af de mange jobåbninger besættes uden problemer. På landsplan har der dog været en stigning på 30 pct. i antallet af forgæves rekrutteringer i forhold til efteråret BER understreger vigtigheden af at håndtere udfordringerne på både regionalt og nationalt niveau. Det fremhæves, at RAR spiller en vigtig rolle i arbejdet, og BER hører gerne om de initiativer, der regionalt sættes i gang. På mødet i Rådet omdeles udkast til svarbrev til BER. Brev fra BER til formandskabet. Udkast til svar omdelt, evt. bemærkninger straks efter mødet Godkendelse af referat fra den 28. januar 2016 : godkendt Godkendelse af dagsorden : Erik Vind Frost spurgte til strategi fra SJH (Specialfunktionen Job & Handicap), der i andre RAR er blevet præsenteret på Rådet. Peter Graversen oplyste, at SJH vil komme på junimødet og præsenteret deres arbejde, og der vil her være mulighed for at drøfte strategi mv. Dagsorden blev herefter godkendt.

3 Pkt. 2.3: Revision af Positivlisten for den regionale uddannelsespulje VJE/HFP/uch Rådet godkender den endelige liste over kortere, erhvervsrettede uddannelsesforløb, som er gældende fra 1. april Listen revideres halvårligt. Sekretariatet indstiller, at Rådet godkender positivlisten. Jobcentrene kan bevilge uddannelse til ledige, hvor det vurderes at være den korteste vej til varig beskæftigelse. Det vil altid være en individuel, konkret vurdering, hvor der både tages hensyn til den lediges ønsker og baggrund samt virksomhedernes behov for arbejdskraft. Med beskæftigelsesreformen er der indført et intensivt kontaktforløb, hvor nogle af samtalerne er med deltagelse af a-kasserne. Der bliver således en tæt kontakt til den ledige og gode muligheder for at vurdere præcist, hvilket uddannelsesforløb der er det rette for den enkelte ledige og evt. kombineret med andre indsatser. Positivlisten er Rådets mulighed for at fremhæve uddannelsesforløb inden for særlige områder med forventninger om jobåbninger, hvor jobcentrene kan få en højere refusion på udgifter til uddannelse. Listen udelukker således ikke, at der kan bevilges uddannelsesforløb uden for listen, hvis det i den konkrete situation vurderes at være vejen til job. På baggrund af listen over stillingsbetegnelser, som Rådet godkendte med justeringer på mødet i januar, har sekretariatet haft listen i høring i jobcentre, a-kasser og uddannelsesinstitutioner. Høringen har resulteret i et stort antal uddannelsesforløb inden for de områder, som Rådet har udvalgt. Sekretariatet har bearbejdet høringsresultatet til den endelige positivliste, som er vedlagt som bilag. Listen er grupperet efter erhvervsgruppe og vil senere blive lagt over i et mere brugervenligt elektronisk format med mulighed for søgning. Det skal understreges, at den konkrete vurdering af, hvilke forløb der er relevante for den enkelte ledige, foretages i jobcentret sammen med den ledige. Der er i alt 390 forløb på den nye liste mod 690 forløb på den nuværende. Forslag til endelig positivliste for den regionale uddannelses pulje RAR-Fyn. Notat om tilblivelsen af positivlisten for RAR-Fyn. Der var drøftelse af processen. Herefter blev sekretariatets indstilling godkendt.

4 Pkt : Nedsættelse af arbejdsgrupper ift. paradoksproblemer og konkrete mangelinitiativer vje/uch Rådet besluttede på møde den 28. januar 2016 som et element i Strategi- og handlingsplanen, at der nedsættes to arbejdsgrupper vedr. hhv. paradoks- og mangelproblemer. Sekretariatet indstiller, at Rådet godkender de to arbejdsgrupper, samt at hhv. rengøring og svejser er fagområde for arbejdsgrupperne. Jf. Strategi- og handlingsplanen er mangelproblemer et centralt fokuspunkt for RAR Fyn. Med forventninger om stigende beskæftigelse i de kommende år kan mangelsituationen på Fyn hurtigt blive skærpet. Den seneste rekrutteringsanalyse fra efteråret 2015 viser en stigning i antallet af forgæves rekrutteringer på Fyn, således at niveauet nu er det samme som på landsplan. Virksomhederne kan have rekrutteringsproblemer, fordi efterspørgslen er større end udbuddet af arbejdskraft med de rette kvalifikationer. Der kan også være tilfælde, hvor der er relativt mange ledige og alligevel rekrutteringsproblemer, dvs. paradoksproblemer. De to områder har hver deres liste i Arbejdsmarkedsbalancen. Paradoks Det foreslås, at formandskabet som udgangspunkt udgør arbejdsgruppen i forhold til at komme med oplæg til handlinger, som RAR kan iværksætte. Herudover samarbejder sekretariatet med relevante aktører i forhold til iværksættelse af konkret initiativ på rengøringsområdet. Rengøringsområdet er et stort tilbagevendende paradoksproblem. Mangel Det foreslås, at der arbejdes med området svejser. Sekretariatet udarbejder projekt sammen med interessenterne på området, og projektforslaget afrapporteres på rådsmøde i juni. Det er hensigten, at der i de to arbejdsgrupper skal arbejde med konkrete projekter til afhjælpning af mangelproblemerne. Eks. opkvalificeringsprojekter, som de er kendes fra Fynboer der gnistrer. Forslag til konkrete mangel- og paradoksinitiativer. Gruppen med paradoksproblematikken udgør formandsskabet, og emnet er rengøringsområdet. Mangelgruppen nedsættes med deltagere i og omkring Rådet. På mødet meldte flg. sig som deltagere: Roger Lundberg (LO), Nina Skov-Lauridsen (LO), Helle Nielsen (LO) og Ib Haahr (VEU), og sekretariatet arbejder videre med nedsættelse af gruppen. Svejser er emnet for gruppen, men også mangelsituationen på andre områder kan drøftes. Konkrete mangelinitiativer kan planlægges i arbejdsgruppe sammensat af interessenter med fagspecifikke kompetencer. Ambulanceredder blev på mødet brugt som et eksempel på mangelproblem (slides vedlagt referat).

5 Pkt : Forslag til program for RAR Beskæftigelseskonference vje/uch Rådet besluttede på møde den 28. januar 2016, at Rådet afholder en beskæftigelseskonference. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter udkast til program for en Rådskonference den 22. august og beslutter, om der skal arbejdes videre inden for de foreslåede rammer. Formålet med konferencen er at sætte fokus på de 4 hovedemner i Rådets Strategi- og handleplan Konferencen skal være med til at udbrede en fælles retning for beskæftigelsesindsatsen på Fyn på tværs af de forskellige aktører. Af hensyn til deltagerne, der stadig vil kunne nå tilbage til en arbejdsdag, foreslås en ½- dagskonference fra kl til mandag den 22. august med efterfølgende frokost. Programpkt.: - Velkomst og præsentation af RAR Fyns Strategi v. form. for RAR - Indlæg ved central beslutningstager m. efterfølgende spørgsmål fra salen - Flere i job og bedre match, oplæg v. virksomhed, der indgår i projekt eller i Jobservice Danmark-aftale. - Vejen til uddannelse for de unge erfaringer fra brobygningsprojekter. Oplæg v. forsker - Fra kanten af arbejdsmarkedet til job. Oplæg v. forsker eller anden vidensperson. - Opsamling og afslutning v. form. for RAR Målgruppen for konferencen er alle aktører inden for beskæftigelsesindsatsen på Fyn: Eks. kommunale udvalgspolitikere, JC-centre/kommunale forvaltninger, a-kasser, brancheorganisationer, uddannelsesinstitutioner (og deres bestyrelser) m.fl. Intet. Forslag om, at flygtninge- og integrationsområdet tilføjes. Herefter blev sekretariatets indstilling godkendt.

6 Pkt : Møde med formandskabet for Vækstforum og VEU-centerrådet vje/uch Rådet besluttede på møde den 28. januar 2016 som et element i Strategi- og handlingsplanen, at der arrangeres et møde mellem formandskaberne for RAR og Vækstforum samt et møde mellem formandskaberne for RAR og VEU-centerråd Fyn. Sekretariatet indstiller, at Rådet godkender processen. Ud over at det indgår i RAR Fyns Strategi- og Handlingsplan, så er det også i forhold til Styrelsesloven et af RAR s formål at understøtte samarbejde med uddannelsesinstitutioner og Vækstforum. Møde med formandskabet for VEU-centerråd Fyn Tilsvarende fremgår det af VEU-centrenes kontrakter som et fokuspunkt, at VEUindsatsen indtænkes i den regionale og lokale erhvervs- og beskæftigelsesindsats, herunder med fokus på samarbejde med Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). Sekretariatet er i kontakt med sekretariatet for VEU-centerråd Fyn med henblik på fastsættelse af dato for et møde med formandskaberne for hhv. RAR og Centerråd Fyn. Dagsordenen er drøftelse af en samarbejdsaftale. Møde med Vækstforums formandskab Samarbejde om grænsefladerne mellem den erhvervspolitiske indsats og beskæftigelsesområdet indgår også i Vækstforums Handlingsplan. Eks. projekter om opkvalificering af arbejdsstyrken finansieret af socialfondsmidler har oplagt interesse for både Vækstforum og RAR. Sekretariatet er i kontakt med sekretariatet for Vækstforum for aftale af mødedato og med et forslag til dagsorden: Tilkendegivelser om samarbejde Drøftelse af de store linjer Konkrete initiativer, eksempelvis inden for efterspørgselssiden. Intet. 27. april er der møde med Vækstforum. Møde med VEU-centerrådet afventer dato. Herefter blev sekretariatets indstilling godkendt.

7 Pkt. 2.5: Evaluering af rådsarbejdet i 2015 vje/uch Jf. orienteringen på møde i Rådet den 28. januar har sekretariatet gennemført en evaluering af rådsarbejdet i Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter evalueringen og godkender forslagene til nye måder at afholde møderne på, hvor det er relevant. Der er 17, som har besvaret undersøgelsen. Heraf 11 rådsmedlemmer og 5 suppleanter samt 1, som ikke har oplyst, hvorvidt vedkommende er medlem/suppleant. Sammenfattende viser undersøgelsen, at der er potentiale for forbedringer, men dog rimelig tilfredshed med rådsmøderne. Der bliver opfordret til: At gøre mere ud af præsentationen af dagsordenspunkterne med indledende oplæg forud for drøftelse af punktet. At lægge mere vægt på bredere temadrøftelser. Større fokus på hvad der kan gøres for at samtænke og samordne forskellige indsatser Det påpeges, at møderne ofte er så komprimerede, at der ikke bliver tid til drøftelser. Det foreslås derfor, at orienteringspunkter ikke behandles på møderne, medmindre der er et direkte ønske om det. Det skal give tid til flere temadrøftelser samt bedre præsentation af udvalgte punkter efter aftale med formandskabet. Evaluering af rådsarbejdet 2015, Fyn. Sekretariatets indstilling blev godkendt.

8 Pkt. 3.1: Opfølgning på forebyggelse af mangel- og paradoksproblemer HAH/HFP/uch Arbejdsmarkedsrådet har løbende fokus på overvågning af det fynske arbejdsmarked for at opfange mulige mangel- og paradoksproblemer. Når det er relevant, vil nye initiativer, som Rådet beslutter i forbindelse med handleplanerne under Rådets Strategi- og udviklingsplan, blive indarbejdet i opfølgningen. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Arbejdsmarkedskontor Syd overvåger på flere måder det syddanske område med henblik på at løse evt. rekrutteringsproblemer. Det foregår bl.a. via indsamling og registrering af de indsatser, der foregår indenfor mangel- og paradoksområder og via en række netværk såsom netværk for jobcentrenes virksomhedsservicechefer og netværk for virksomhedskonsulenter med ansvar for formidling. Via netværkene forsøger AMK at påvirke jobcentrenes virksomhedsrettede indsats, så indsatsen retter sig mod områder med mangel- og paradoksproblemer, ligesom god virksomhedsservice bliver drøftet med jobcentrene. Disse initiativer er belyst i det vedlagte bilag Notat om initiativer inden for mangelområder i Syddanmark. Notat om initiativer inden for mangelområder i Syddanmark. Orienteringen blev taget til efterretning.

9 Pkt. 3.2: Nøgletal for arbejdsmarkedet hfp/uch Til hvert møde i rådet udarbejdes Nøgletal for arbejdsmarkedet, som giver et overblik over udviklingen i RAR Fyn-området. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. I vedlagte notat fremgår følgende: Udviklingen i beskæftigelsen: Er det seneste år stort set uændret med et mindre fald på ca. 50 fuldtidsbeskæftigede. På landsplan har der været en stigning på 0,8 pct. Beskæftigelsen har været faldende i Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Nyborg og Nordfyns kommuner og steget mest i Odense, Kerteminde og Assens. Jobomsætning: Er stigende og størst inden for brancherne offentlig sektor, handel og transport, industri og bygge/anlæg. Rekrutteringssituationen: Antallet af virksomheder, som har oplevet forgæves rekrutteringer er steget på Fyn. Samlet set udgør de forgæves rekrutteringer på Fyn 0,7 % af de beskæftigede. Det er samme omfang som landsgennemsnittet. Udviklingen i ledigheden: Bruttoledigheden er faldende på Fyn, men ledighedsprocenten er med 5,7 pct. stadig over landsniveauet på 4,7 pct. Ledigheden har været faldende i alle kommuner på Fyn og en lille stigning på Langeland. Forventninger til ledighed og beskæftigelse: På et års sigt forventes beskæftigelsen i RAR Fyn-området at stige med personer, svarende til 2 pct. overvejende i den private servicesektor, men også i industrien og bygge/anlæg. Ledigheden forventes fortsat at falde. Størst forventes faldet at blive inden for FOA og Selvstændige. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. Orienteringen blev taget til efterretning.

10 Pkt. 3.3: Status på reformer og indsats THN/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats i RAR Fyn-området. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. I vedlagte notat er der en status på indsatsen og de 4 store reformer: Beskæftigelsesreformen: Langtidsledigheden er faldende i 6 ud af 9 RAR Fyn-kommuner. Den 1. juli trådte reglerne om det intensiverede kontaktforløb i kraft. Nyledige dagpengemodtagere skal derfor hurtigt i gang med et samtaleforløb. På Fyn fik samlet set 22 pct. af dagpengemodtagerne mellem 1½ og 3 måneders ledighed minimum én jobsamtale i løbet af dagpengeforløbet. På landsplan er andelen 32 pct. Opgørelser over aktivering af dagpengemodtagere viser, at anvendelsen af virksomhedsrettet indsats og ordinær uddannelse varierer betydeligt på tværs af kommunerne. Andelen på Fyn, der får et virksomhedsrettet tilbud eller ordinær uddannelse, ligger i gennemsnit på 47 pct. På landsplan er andelen 54 pct. Kontanthjælpsreformen: Udviklingen i det samlede antal unge på uddannelseshjælp eller kontanthjælp er stigende. En del af stigningen kan forklares med en stigning i antallet af unge kontanthjælpsmodtagere omfattet af integrationsprogrammet. Førtidspensions- og fleksjobreformen: Flere kommer i ressourceforløb, men vejledning og opkvalificering udgør stadig hovedparten af indsatsen, selv om virksomhedsrettede tilbud også kan være virksomme for denne målgruppe. Status på sygedagpengereformen: Antallet af personer i jobafklaringsforløb udgør 19,4 % af det samlede antal personer på sygedagpenge eller i jobafklaringsforløb, men med stor variation imellem kommunerne. Status på reformer og indsats, RAR Fyn. Orienteringen blev taget til efterretning.

11 Pkt. 3.4: Orientering om status på forvaltningsopgaver GKB/EBM/uch Den løbende behandling af forvaltningsopgaverne er placeret i Sagsudvalget. Orienteringen er for, at Rådet kan følge udviklingen. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Arbejdsfordelinger: Der er godkendt 1 arbejdsfordeling ud over 13 uger med start i marts 2016 (4 uger). Arbejdsfordelingen vedrører 7 personer. Varslinger: Siden sidste møde er der ikke anmeldt nogen varslingssager. Arbejds- og opholdstilladelser: Der har i 2016 til dato været behandlet 4 sager, omfattende 4 virksomheder. 2 af sagerne er supplerende udtalelser til sager fra Samfundstjeneste: Der er siden sidste møde godkendt 3 samfundstjenestesteder. KLV-lister: KLV-listerne for tredje og fjerde kvartal 2015 vil foreligge for jobcentrene i uge 9/10. Rådet kan orientere sig om de bearbejdede lister, der vil blive vedlagt referatet fra Rådsmødet. Der er vedlagt orienteringsskrivelse om adgang for RAR-medlemmer til at videregive KLV-data. Notat: Status på forvaltningssager samt orienteringsskrivelse af om adgang for RAR-medlemmer til at videregive KLV-data. Orienteringen blev taget til efterretning.

12 Pkt. 3.5: Samspil med Vækstforum GKB/uch Rådet besluttede på det konstituerende møde, at dagsordenen fremadrettet skulle have et fast punkt om Nyt fra Vækstforum. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Næste møde i Vækstforum er den marts Denne sagsfremstilling tager derfor udgangspunkt i dagsorden til Vækstforums formandskabsmøde den 26. februar På dagsordenen kan særligt fremhæves: Beslutningspunkter Vækst og Udvikling i hele Danmark samspil med Regeringens strategi Ny vækstpartnerskabsaftale med regeringen Ny samarbejdsaftale om Vestdansk samarbejde Offshore-kampagne Kvalificeret arbejdskraft Orienteringspunkter Udbud af erhvervsuddannelser Analyse af virksomhedernes forventninger til 2016 (Vækstbarometer) Dagsordenspunktet ændrer overskrift til det mere retvisende Samspil med Vækstforum Link til dagsorden: Dagsorden til Vækstforums møde vil være tilgængelig samme sted. Orienteringen blev taget til efterretning.

13 Pkt. 3.6: Brobygningsevaluering CBN/uch Der foreligger nu evaluering af videnspiloten Brobygning til Uddannelse. Sekretariatet vil gennemgå hovedpunkterne i evalueringen på rådsmødet og indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling igangsatte i 2013 videnspiloten Brobygning til Uddannelse, i alt 12 projekter på landsplan med deltagere. Formålet var at understøtte, at unge uddannelseshjælpsmodtagere via brobygningsforløb på erhvervsskoler bliver klar til at påbegynde og gennemføre en ordinær uddannelse. Evalueringen viser, at brobygningsforløb er en effektiv uddannelsesrettet indsats til at få uddannelsesparate og de stærkeste aktivitetsparate uddannelseshjælpsmodtagere i ordinær uddannelse. Hvis man sammenligner de unge brobyggere med en sammenlignelig gruppe af unge, viser effekterne, at: 34 % er overgået til SU et halvt år efter brobygningsstart mod 19 % i kontrolgruppen dobbelt så mange brobyggere gennemfører et grundforløb signifikant flere er i hovedforløb. Et brobygningsforløb hjælper unge i ordinær uddannelse, fordi de unge via forløbet på en erhvervsskole, hvor de deltager i forskellige snusepraktikker på uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser og er tilknyttet en uddannelsesmentor oplever at blive klar til uddannelse bliver afklarede omkring uddannelsesvalg får et udvidet netværk med andre unge, mentor og undervisere. På Fyn har der været 1 projekt på Tietgenskolen i Odense i samarbejde med Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Odense og Nordfyns kommuner. Link til Brobygningsevalueringen: Link til hjemmeside om brobygning: Tove Michaelsen præsenterede evalueringen. Slides vedlægges referat. Orienteringen blev herefter taget til efterretning.

14 Pkt. 3.7: Bevillingsudmelding vedrørende varslingspuljer GKB/uch Efter ansøgning fra jobcentrene i RAR-området bevilger RAR/sagsudvalget midler til indsats i forhold til afskedigelser af større omfang. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning På finansloven for 2016 er der samlet set afsat 4,6 mio. kr. til indsats ved større afskedigelser i forhold til den ordinære varslingspulje (indsats i opsigelsesperioden) og 2,2 mio. kr. i forhold til den supplerende varslingspulje (indsats efter fratræden). Halvdelen af bevillingerne fordeles til RAR erne efter andel af den samlede arbejdsstyrke i 2013 (seneste opgørelse). Den anden halvdel tilbageholdes centralt i STAR. RAR Syddanmark får henholdsvis kr og kr , heraf får RAR Fyn henholdsvis kr og kr Bliver bevillingerne opbrugt, kan Arbejdsmarkedskontoret søge om midler fra den centrale pulje. Hidtil har RAR haft bevilling vedrørende den ordinære varslingspulje, men fra 2016 er den supplerende pulje også lagt i RAR. Tidligere var bevillinger fra den supplerende pulje lagt administrativt i Arbejdsmarkedskontorerne. Bevillingsudmelding af 21. januar Orienteringen blev taget til efterretning.

15 Pkt. 4: Eventuelt Der var intet under eventuelt. et blev godkendt den 17. marts 2016 Kent Madsen Formand Peter Graversen Arbejdsmarkedsdirektør

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Charlotte Stigkjær

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 14. juni 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF for det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Fredag den 30. januar 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere:

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. september 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 26. januar 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher, Jens

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C 1. Meddelelser fra formand 1.1. Møde

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Virkeligheden set fra et jobcenter Per Rasmussen,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. marts 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Merete

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 15. september 2015 kl. 13.00-15.00 hos Byg til Vækst, byggepladsen på Thomas B. Thriges Gade Deltagere: Jan Steffensen, Merete Nielsen,

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen.

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 09.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent)

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent) REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 29. juni 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent Madsen,

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 21-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. marts 2017 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen,

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Udsatte borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 22-09-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 09-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Torsdag den 25. juni 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Lars M. Bjørnhardt,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 22. september 2015 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 17-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder.

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. september 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan RAR Hovedstaden 2. udkast RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Januar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer 2. Opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Rådsmøde den Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Hvad var meningen med RAR? Beskæftigelsesministeren nedsætter otte regionale arbejdsmarkedsråd, der har til opgave at sikre koordination og samarbejde om

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Ole Kjær, Bjarne Jensen, Thomas

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

AMK-Syd 20-08-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd 20-08-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 20-08-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

RAR Sjælland strategiseminar

RAR Sjælland strategiseminar P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst RAR Sjælland strategiseminar Tirsdag den 13. november 2018 13.00-13.05 Velkommen Flemming Kronsten, RAR-formand 13.05 13.25 Dagens program og inspiration til

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-06-2018 Juni 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland Status på indsats RAR Sjælland Marts 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 15-09-2018 September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita Geinitz,

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-11--2018 November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 12-01--2019 Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn januar 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 21-06-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 19. marts 2018 kl. 14.00-17.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit Kjærside Storm, Gitte

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-03--2019 Marts 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 18-01-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte af

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Thomas Andresen,

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn september 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte af

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn

Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn AMK-Syd 04-09--2019 Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet er den fortsatte positive udvikling

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Status på indsats RAR Bornholm

Status på indsats RAR Bornholm Status på indsats RAR Bornholm Juni 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med fordel

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Social og Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker Denne folder henvender sig til medlemmerne i de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Den skal give inspiration til arbejdet, så

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale 1 Skitse til samarbejdsaftale mellem: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland og Centerrådet for VEU center MidtØst Centerrådet for VEU center Østjylland

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 10-03-2016 Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd for Sjælland. RAR Sjælland Strategi- og handlingsplan

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd for Sjælland. RAR Sjælland Strategi- og handlingsplan Det Regionale Arbejdsmarkedsråd for Sjælland RAR Sjælland Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Februar 2019 Indhold: Forord Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer i Region Sjælland Opkvalificering,

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

Arbejdsmarkedskontor Syd

Arbejdsmarkedskontor Syd Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant og fleksibelt AMU-udbud Èn indgang til vejledning/tilmelding/godtgørelse Omstilling på arbejdsmarkedet RAR-model udarbejdeskoordination

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 06-06-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn Juni 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

AMK-Syd 19-01-2016. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd 19-01-2016. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 19-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Referat. fra. møde i Beskæftigelsesrådet. tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 9.00

Referat. fra. møde i Beskæftigelsesrådet. tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 9.00 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark Referat fra møde i Beskæftigelsesrådet kl. 9.00 efter Strategiseminaret på Hotel Radisson Blu H.C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C 2 I mødet deltog: DA, SALA

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 14-11-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 08-03-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 24. maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Maj 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden. RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden. RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Februar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer

Læs mere