Svensk skærgård i øst og vest

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svensk skærgård i øst og vest"

Transkript

1 Svensk skærgård i øst og vest Roslagen og Bohuslen - August 2014 første del Egentlig plejer vi at køre mod syd på sommerferie, og ofte til Østrig. Og egentlig havde vi jo været i Sverige på camping én gang i år i juni/juli til Skanør og Torekov. Men Sverige er jo et stort og mangfoldigt land, og vi har i mange år ønsket at kigge lidt nærmere på den svenske skærgård. Så det blev til først 1 uge nord for Stockholm i Roslagen og den næste uge på den vestlige skærgård, nord for Göteborg og lige syd for den norske grænse, i det gamle, danske område Bohuslän eller vi bør måske stave det på dansk: Bohuslen. Vi havde aftalt at holde ferie med vores venner Eva og Jacques (i det efterfølgende stavet Sjak), som også camperer, men ikke ligesom os: De plejer at leje sig ind på campingpladserne i en hytte, og det skulle så være konceptet for i år: Eva og Sjak i en campinghytte, og vi, Pia og Jørgen, i vores campingvogn så tæt på hytten som muligt. Fredag, den 15/8: Afrejse Billedet er fra Stenskär lidt vest for Öregrund Vi kørte hjemmefra ved 6.30-tiden og tog Eva og Sjak op i Helsingør og kørte i 1 bil med os alle 4. Frokostpause ved Vättern med dejlig udsigt over søen. Vi tog over Örebro i stedet for Stockholm.

2 Første uge: Roslagen Roslagen er ikke et officielt, geografisk stednavn, men i praksis er det skærgårds-halvøen nord for Stockholm med Gävle i nord og et yndet ferieområde, især for stockholmerne. Sveriges anden nationalsang hævdes ofte at være Evert Taubes I Roslagens famn, eller Calle Schewens vals, som den korrekt hedder. Karl Fredrik Mauritz von Scheven ejede sammen med sin bror et par øer i Roslagen, Håtö Svansar, hvor broderordenen Pelarordenen holdt til. Evert Taube skulle indvies i ordenen, og Albert Engström, som boede i Grisslehamn, hvor vi netop nu var på vej til med vores campingvogn, fik den ide, at Evert Taube ikke skulle slippes fri fra øen, før han havde skrevet en vise om "den stockholmska skärgården och Roslagens högsommarluft och småningom allt dunklare julinätter", som der står på en hjemmeside om sangen. Første vers af Calle Schewens vals Og som nævnt ankom vi til Grisslehamn og fandt campingpladsen ved marinaen. Vi faldt straks for pladsen med dens hyggelige stemning og beliggenhed i byen og i første parket til havnen, men ak! Alt var optaget, både hytter og campingparceller. I receptionen var de både flinke og hjælpsomme og fortalte, at der var ledige pladser 6 km derfra på Singö camping, så det var der vi landede. Singö: Singö er en lille, brofast skærgårdsø ved Grisslehamn. Fra fastlandet kører man over tre små skærgårdsøer og havner så på den fjerde, Singö, hvor campingpladsen ligger indenskærs ved sundet, som er en del af Ålandshav. Der er parceller helt ned til vandet, pladsen er både hyggelig og smukt beliggende, og lejrchefen er både venlig og hjælpsom, men: Pladsen er for dyr efter standarden og for primitiv: Øen er ikke kloakeret, og vi kunne godt leve med det gammeldags das. Men der er fællesbad for mænd og kvinder; kun selve brusekabinen var bag et forhæng, og hvad der var værst: Affaldscontaineren midt på campingpladsen gjorde lidt for meget opmærksom på sin eksistens. Der stank voldsomt. Beliggenheden er absolut i orden... og vi havde det hyggeligt, men flyttede næste dag

3 Lørdag, den 16/8: Flyttedag fra Singö til Sunnanö camping i Öregrund Vi undersøgte hvad der er af andre, velbeliggende campingpladser i Roslagen, og endte med at ringe og reservere plads hos Sunnanö camping, der ligger i udkanten af byen Öregrund ca. 80 km nord for Singö. Også halvøen Sunnanö har reference til en kendt Evert Taube-sang. Campingpladsens restaurant ligger bag receptionen nede ved skærgården, og vi spekulerede på, om Dansen på Sunnanö foregår her, men af teksten fremgår det, at der er tale om et pensionat, så desværre! Restauranten har ellers fuldstændige rettigheder, så Taube ville sikkert have følt sig hjemme. Campingpladsens velbeliggende restaurant det er godt, der er hegn ud mod Sunnanöviken! Campingpladsen levede fuldt ud op til vores forventninger med dens beliggenhed: fjorden til den ene side og skoven til den anden. Vi havde udsigt over skærgårdsfjorden fra vores parcel, som lå i nærheden af Eva og Sjaks hytte. Priserne er rimelige, og man betaler kun for det, de annoncerer bad og strømforbrug er inkluderet. Desuden er der fin betjening fra de 2 unge mennesker i receptionen og fra campingejeren, der er nabo til pladsen. Arbejdsfordeling

4 Vores parcel havde en lille træterrasse... og her er udsigten fra terrassen. Bilerne var der kun et par dage Eva og Sjaks hytte bag campingvognen Eva og Pia i Sunnanöviken. Det er stadig sommer Om eftermiddagen kørte vi ind til vores by, Öregrund, hvor vi kørte ned og holdt i kø til den gratis færge til Gräsö. Mens vi holdt i kø så vi byens gamle brandbil, der bliver brugt til guidede ture i byen. Vi tog færgen og kørte op til Græsö s nordende, for vi havde set på kortet, at der er udsigt til Örskär herfra. Undervejs gjorde vi holdt på en gård, hvor der blev afholdt auktion. Det viste sig næsten at være turens højdepunkt, da turen op til nordspidsen var umanerlig kedelig. Der er sommerhuse på begge sider det meste af vejen, og ingen udsigt til skærgård, som vi ellers havde sat næserne op mod.

5 Mod nord ligger Örskärsund, og her var ganske pænt med udsigt til den lille ø Örskär. Her gik vi lidt rundt, inden vi kørte tilbage til færgen. Det blev samme rute tilbage, da der kun er én vej. Vi fik ikke set sydsiden af øen, så det er muligt, vi ikke har ydet den retfærdighed ved at kalde Gräsholm for gräslig. Billederne herunder viser udsigten til Örskär. Da vi kom tilbage til vores by Öregrund, så vi, at der i dag havde været Badortsdag i byen med optog af veteranbiler, gammeldags marked osv. osv., som om det foregik i de gode, gamle dage. Vi skulle nok være blevet i byen i stedet for. Billedet til højre viser nogle af resterne af byfesten. Vi købte lidt røget fisk på røgeriet: böckling (dvs. varmrøget strömming), sild og makrel til vores aftensmad. Vejret var hele dagen lunt. Om aftenen var der bryllupsfest på campingpladsens restaurant med stort flot fyrværkeri til sidst. Det sluttede kl. 24, og alt var stille derefter. Søndag, den 17/8: Gåtur i skoven fra Sunnanö til Öregrund og retur gennem byen Vandrestien går fra campingpladsen gennem skoven og helt ind til vores by, Öregrund. Billederne er taget fra nogle udsigtspunkter fra stien ud over Sunnanöviken. En dejlig tur.

6 Ca. halvanden km. før byen begyndte det at regne, så vi gik drivvåde ind på en cafe og fik kaffe. Vi gik hjem til campingpladsen gennem byen. Samlet vandretur på skønsmæssigt 7 km. Dagens mad: Cobb-grillet kylling med hele kartofter i Cobb-renden. Hertil braiserede grønsager. Dagens vejr: Fint vejr resten af dagen og 21º. Regn om natten. Havnen med fyrskibet i baggrunden Og klokketårnet Öregrunds vartegn Mandag, den 18/8: Heldagstur til Stockholm Vi havde hjemmefra aftalt at tage en dag til Stockholm. Oprindelig var det jo tanken, at vi skulle bo i Grisslehamn, hvor der kun er omkring 110 km til hovedstaden. Nu var vi imidlertid kommet til at bo noget nordligere, men vi fastholdt planen, selvom der nu er omkring 2 timers kørsel til centrum. Men nu kører man jo ikke ind til centrum i en storby, så vi valgte sygehus-forstaden Danderyd, hvor der er en T-bane-station. Vi ankom ved 12-tiden og tog T-banen ind til Centralstationen, hvorfra vi gik ad Stockholms svar på Strøget, Drottninggatan, ned mod Gamla Stan, og det er her, alle turister mødes! Før vi når øen med Gamla Stan (øen hedder faktisk Stadsholmen, men det er der ingen der siger), skal vi over den noget mindre ø Helgeandsholmen, hvor Riksdagen ligger. På billedet til venstre: Sjak, Eva og Pia varmer op til vores indtræden i Riksdagen, og det er højsæson; valgkampen er i fuld gang, og der er valgplakater overalt. Derefter når vi til Kungliga Slottet.

7 Udsigt fra Kungliga slottet til Operaen. Helt til højre ses et halvt Grand Hotel med kobbertaget. I folkemunde hedder det sig, at de kongelige har en stor fordel frem for gæsterne på Grand Hotel, da de kongelige har udsigt til det smukke Grand Hotel, og hotelgæsterne kun har udsigt til slottet. Vi synes egentlig ikke, at slottet er så slemt måske en lille smule kedeligt. Stortorget er nok det hyggeligste sted i Gamla Stan, og man kan da også se på billedet til højre, at det er her, turisterne befinder sig. Der er mange små, smalle stræder i Gamla Stan. Vi fandt en sjov butik i en af gaderne. På billedet ses en nisse (væsenet til venstre), samt Pia og Eva. Ved frokosttid fandt vi en italiensk restaurant, Michelangelo, hvor vi kunne vælge mellem dagens frokosttilbud. Vi så på spisekortet, at man dagen før kunne have valgt en svensk ret, raggmunkar selvom det er en italiensk restaurant. Det gav inspiration til aftensmad i morgen, men mere derom senere.

8 Ved Slussen, som ligger i den sydlige del af Gamla Stan, tog vi bus-båden (med vores elektroniske bus-klippekort) til Djurgården, hvor vi gik lidt rundt. Vi kom ikke ind nogen steder, men kiggede udefra både på Vasamuseet, som vi så på sejlturen (midt i billedet til venstre), og som ses fra landsiden på billedet herunder. Vi gik også forbi Biologiska Museet, som ser rigtigt fint ud udefra. Det eneste sted, vi gik ind, var ved mindeparken for Estonias forlis. Ja, og så studerede vi dyrelivet. Det hedder vel ikke Djurgården for ingenting?

9 Vi tog bus-båden tilbage til Gamla Stan, som vi ikke var helt færdige med. Her ses Birger Jarl, Stockholms grundlægger, samt byens kønneste kirke Ridderholmskyrkan. Kirken bruges nu kun til statsbegravelser og mindehøjtideligheder. Efter Ridderholmen tog vi over Vasabroen og gik som de turister, vi nu engang var, hele vejen gennem hovedstrøget Drottninggatan, hvor vi senere fandt en god Thailandsk restaurant og spise deres overdådige buffet.tilbage var der så kun at tage T-banen tilbage til Danderyd, hvor vores bil var parkeret, og køre den lange tur hjem til Sunnanö, hvor vi var ved 23-tiden. En lang dag, men med tørvejr og måske op til 19º. Tirsdag, den 19/8: Skærgårdstur til Stenskär På vores daglige køreture kom vi forbi et vejskilt, hvor der står Stenskär. Vi blev inspireret alene af navnet, og vi besluttede at se nærmere på det. Og vi blev absolut ikke skuffede: Navnet dækker over nogle typiske skærgårdslandskaber fordelt på Stenskärs 2 odder: Glupudden og Norrudden. Skiltet, der er placeret på området, kan måske give sproglige udfordringer for mange danskere, men heldigvis er vi temmelig gode til at forstå svensk: Tomtområde udtales ikke TomTom-råde og er således ikke et sted, hvor vores GPS råder, og vi kan ikke lade være inde i os selv at forestille os, at mange danskere vil udtale f.eks. Glupudden med tryk på pud.

10 Først undersøgte vi den vestlige odde, Glupudden: Derefter spiste vi medbragt mad ved en lille havn ud til den østlige odde, Norudden, som vi kiggede på bagefter, men først skulle vi igennem et lille skovområde.

11 Der var klipper, træer, planter, mosser, laver og sommerfugle (det er en kejserkåbe). Hele dagen havde vi fint tørvejr. Lidt varmere end i går, omkring 20º. Regn og blæst om aftenen.

12 Til aftensmad lavede vi en svensk ret, Raggmunkar. Det er simpelthen en usødet pandekagedej med masser af revne (skrællede) kartoftler i. Det steges på panden som små omeletter og serveres med stegt flæsk eller bacon, ristede champignons (kan udelades) og masser af tyttebærsyltetøj. Velbekomme. (Billedet til højre har vi lånt på nettet). Onsdag, den 20/8: Heldagstur til Ålandsøerne Fra Grisslehamn sejler den formentligt billigste rute til Ålandsøerne. Vi gav kun 460 SEK for returbilletter for bil og 4 personer. Færgen går ikke til Mariehamn, som de andre, men til den vestlige ø Eckerö, og selskabet hedder da også Eckerölinjen. Vi går ud fra, at man henter pengene hjem ved toldfrit salg samt restauranten, som så meget indbydende ud. Vi bestilte derfor bord til vores hjemtur, og det kom vi ikke til at fortryde. Så nu tager vi for første gang til Finland næsten da. For stednavne og alt andet på Ålandsøerne er svensk. Grisslehamn bliver mindre og mindre Vi startede med at tage hovedvej 1 (der er hele 4!) til Ålandsøernes hovedby, Mariehamn. Vi blev der ikke ret lang tid, for byen sagde os egentlig ikke noget, men vi er nu også mest naturmennesker. Derfor fortsatte vi næsten helt op mod nord til Geta (med Getaberget) efter anvisningen i Hans Duggens 3 rejsebeskrivelser fra Uden dette tip havde vi næppe fundet herop, og der er tale om en rigtig god anbefaling: Stedet er meget højt beliggende og kysten er tæt på, så udsigten er utrolig flot. Terrænet består af store istids-slebne granitflader, bl.a. med den smukke, røde Ålands-granit, blandet med fyrreskov og enlige fyrretræer. Der er hotel og restaurant på toppen af Getaberget. De små mariehøns til højre hører til hotellet.

13 Der fører en sti rundt i området, Getabergens Trollstig. Skiltningen henvender sig nok til børn, men vi er heldigvis alle 4 så tilpas barnlige, at vi følte os godt underholdt. Her i Troldeskoven er der naturligvis både almindelige troldetræer (til venstre), og da vi sådan set er i Finland, er der naturligvis også et ægte Mumi-troldetræ (til højre).

14 Til venstre: Klippeparti på Trollstigen Til højre: Varde ved slutningen på Trollstigen Efter Geta havde vi noget tid tilovers inden vores færgeafgang fra Eckerö, så vi kunne lige nå at besøge Ålands eneste slot, Kastelholm. Her ses slottet fra 2 forskellige vinkler. På billedet til højre i en gärdesgård, med et traditionelt, svensk raftehegn. Kastelholmen ligger ned til en smal fjord, og bagefter kørte vi over på den anden side af fjorden og tog nogle billeder derfra, inden vi tog tilbage til vores færge. Der havde vi jo bestilt deres store buffet med bl.a. nogle lokale egnsretter, som f.eks. Eckeröröra og sikrom, dvs. rogn fra en siklöja, en lokal løjefisk. Vejret: op til 21º og lidt sol.

15 Torsdag, den 20/8: Vandretur i Tallparken ved Öregrund Pigen i turistbureauet havde fortalt os om Tallparken, som ikke er en bypark, som vi først troede, men derimod et smukt skærgårdsområde lige vest for vores by Öregrund. Ruten starter i selve byen og går i vestlig retning. Undervejs passerede vi en dansepavillon, hvor Eva og Sjak straks blev vild med dans. Men ellers er området domineret af (for danskere) eksotiske skærgårdspartier. Stien gennem Tallparken stopper ved nøgenbadestranden. Vi beklager påklædningen, men det var nu også for koldt. Der var i øvrigt ingen badende. Dagens mad: Thaimad (svinekød stirfrymarineret og grønsager med ris). Dagens vejr: Max 16º. Blæst fra syd, men heldigvis var vi på nordkysten. Vi pakkede sammen om aftenen og var klar til at tage til Sveriges vestkyst i Bohuslen. Rejsebeskrivelsen fortsættes...

Sommerferie 2013: Østrig (Millstättersee og Wolfgangsee)

Sommerferie 2013: Østrig (Millstättersee og Wolfgangsee) Sommerferie 2013: Østrig (Millstättersee og Wolfgangsee) Igen i år tog vi til Østrig. Der er ikke så langt, landskabet er helt forskelligt fra det danske, og man kan være heldig med, at vejret er godt

Læs mere

Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg

Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg Geert Cederkvist, august 2014 Optakten Før dette års sommerferie havde Mette og jeg snakket om at bruge noget af ferien på at ro havkajak ved Fyn, men

Læs mere

Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør. Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca.

Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør. Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca. Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca. 4½ - 5 timer Vi boede i hovedstaden Ponta Delgada. Rejsearrangør var Bravo Tours

Læs mere

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Australien Rundt 11. september 27. november 2008 Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Hanne og Heinz Rettig drog midt i september til Australien. Foran venter tre måneder med først bilferie,

Læs mere

Dagbog USA 18/7 9/8 2006

Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Side 1 af 77 Tirsdag 18/7 Rejsen var lang, men gik ellers godt. Helle kom og hentede os kl 7:15. Hun måtte køre i vores egen bil for her kunne bagagen præcis være i bagagerummet.

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

SIMONE & ERIKS FERIEHALLØJ

SIMONE & ERIKS FERIEHALLØJ SIMONE & ERIKS FERIEHALLØJ Frankrig, Tyskland og Italien juli/august 2011 For første gang skulle vi i år, holde hele vores sommerferie i campingvogn. Vi fik først vores dejlige Knaus 450 d. 1. juni sidste

Læs mere

I Sverige igen. Hjemturen

I Sverige igen. Hjemturen I Sverige igen En rejsebeskrivelse af Birgit og Henrik fra deres sejltur i Albin Balladen Viva i perioden 04. juni 2008 til 13. september 2008 op langs den Svenske østkyst og tilbage igen Hjemturen -1-

Læs mere

Dagbog: Min tid i Grønland. Anker Sørensen

Dagbog: Min tid i Grønland. Anker Sørensen Anker Sørensen 1 Dagbog: Min tid i Grønland Anker Sørensen 1965 1971. og besøg i sommeren 1998. Onsdag,d.11.8.1965. Dagen er nået, og med stor forventning om det, der venter mig af oplevelser og arbejde,

Læs mere

Efterårsferie fra 20. august til 4. oktober 2013

Efterårsferie fra 20. august til 4. oktober 2013 Efterårsferie fra 20. august til 4. oktober 2013 Tirsdag den 20. august 2013 startede vi på vor efterårsferie. Kilometertælleren stod på 228157 og efter lidt luft på tankstationen kørte vi klokken 10 mod

Læs mere

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 Tirsdag, den 4. august 2009 (Ich bin ein Berliner) Heldigvis skinnede solen fra en skyfri himmel igen, da jeg vågnede omkring halv otte. Jeg gad ikke stå op. Jeg nød

Læs mere

En fantastisk Afrika rejse

En fantastisk Afrika rejse En fantastisk Afrika rejse Det hele startede for mange år siden, da jeg var i Kenya første gang. Det var en rejse, jeg havde fået i gave fra Lisbeth Bramaholm, min moster. Efter en tur til Afrika måtte

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

Under overskriften Hvor blev Ernst af??? vil jeg berette om vor tur i august 2008 til den tidligere danske koloni Norge.

Under overskriften Hvor blev Ernst af??? vil jeg berette om vor tur i august 2008 til den tidligere danske koloni Norge. En rejsbeskrivelse til Norge af: Frans Viking Bach YAMAHA STAR CLUB DENMARK Hvor blev Ernst af??? Under overskriften Hvor blev Ernst af??? vil jeg berette om vor tur i august 2008 til den tidligere danske

Læs mere

SEPTEMBER 2013. ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk. TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel.

SEPTEMBER 2013. ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk. TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel. SEPTEMBER 2013 ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel.dk 50 20 12 48 ÅBNINGSTIDER: Tirsdag - Torsdag 12.00-15.00 Ved Dorthe

Læs mere

Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013

Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Fly fra Tirstrup lufthavn, indkvartering i lejlighed på Pelle Steve II i Chania. Primera Air var transportør og Bravo

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli.

Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli. 28 Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli. Dagen startede som den plejede med et morgenbad, derefter var der Früstück nede i hotellets kælder, hvor maden var stillet frem til os, den var lidt spartansk,

Læs mere

Turen går til Californien

Turen går til Californien Turen går til Californien 24. December i Los Angeles nedenunder: fra helikopterturen 1 Familiens juletræ i L.A. af plastik købes pyntet og stilles op den første søndag i advent og nedtages senest den 26.

Læs mere

Pilgrimsruten Nordspanien

Pilgrimsruten Nordspanien 1 Pilgrimsruten Nordspanien Fra Pamplona til Santiago de Compostella August - september 2010 Af: Tommy Nylandsted Andersen Mit pilgrimsbevis 2 3 Pilgrimsruten på cykel 2010. Fredag 20. august. Så skulle

Læs mere

2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp.

2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp. 2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp. Sig nærmer tiden, hvor vi stopper på arbejdsmarkedet. Jeg for at gå på pension, og Karin for at gå på efterløn med udgangen af august 2015. Med ferie og seniordage

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Simone & Eriks feriehalløj 2013

Simone & Eriks feriehalløj 2013 Simone & Eriks feriehalløj 2013 Det havde føltes langt, det år der var gået, siden sidste sommerferie. Simones havde afsluttet hendes diplomuddannelse, Erik havde været sygemeldt, for at undgå stress.

Læs mere

2010 Efterårsferie i Alsace.

2010 Efterårsferie i Alsace. 2010 Efterårsferie i Alsace. Nu er det blevet efterår, og vi har aftalt med Jeannes svigerforældre, Sonja og Bjarne, at vi tager på efterårsferie i Alsace. De har været en del gange på campingpladsen,

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

Fra Svendborg til Prag.

Fra Svendborg til Prag. 1 Cykeltur. Fra Svendborg til Prag. Fra torsdag d. 15. juli til lørdag d. 24. juli 2010. Jeg havde planlagt årets cykeltur igennem foråret inde i mit hoved, både i min fritid, på træningsturene og på mit

Læs mere

TUR RUNDT I EUROPA 2013

TUR RUNDT I EUROPA 2013 TUR RUNDT I EUROPA 2013 Meget tidligt om morgenen den 27. august (midt om natten) var det tid at gå den lille tur fra Strandmøllevej til Netto ved Munkholmvej, for det var nemlig derfra, at bussen skulle

Læs mere

Dagbog Island 30.07. - 10.08.2011

Dagbog Island 30.07. - 10.08.2011 Dagbog Island 30.07. - 10.08.2011 Lørdag den 30. juli 2011 skrevet af Henny & Erling Så oprandt dagen endelig, dagen som vi har set frem til og glædet os til længe. Vi mødte alle glade og forventningsfulde

Læs mere

2011 Cykelferie langs Rhinen

2011 Cykelferie langs Rhinen Torsdag, den 16. juni: Turstart på en regnvejrsdag Fri fra arbejde kl. 15 og det er tid til at pakke bilen med cykler og bagage. Vi startede turen mod Padborg lidt i 18 og forventningerne var høje. Aftensmaden

Læs mere