Borgermøde d. 15. september 2015, Ny Østergade. Gule sedler fordelt på de forskellige plakater

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgermøde d. 15. september 2015, Ny Østergade. Gule sedler fordelt på de forskellige plakater"

Transkript

1 Borgermøde d. 15. september 2015, Ny Østergade. Gule sedler fordelt på de forskellige plakater 1. Brug af ny type beton til fortove/vejbelægning som opsuger forurening fra biler 2. Nyhedsbrev man kan tilmelde sig Undersøg risici i forhold til naboer når I bygger. Er der risiko for at nabobygningen beskadiges? Tag ansvar hvis det sker. Høj, høj, høj. Informationsniveau til involverede aktører/borgere. Kan Roskilde kommune komme til at hænge på færdiggørelser?? Økonomisk, dvs. skatte borgerne hvis bygherre går konkurs. Hvordan sikres trafiksikkerhed? Pas på at området ved Røde Port ikke bliver til et område for hash handel igen. Læg plancherne op på hjemmesiden. Belastning af veje, når der kommer mere trafik. Sammenhæng. Vandløb fra Roskilde museum, over Algade, forbi stationen til Ny Østergade, ende i sø(sommer=sø, vinter=skøjte) Som nabo er vores bekymringer, hvordan man løser parkeringsproblemerne i byggeperioden. Hvad med os der har ejendomme lige op ad byggeriet? Støj - støv lastvognstog. Værdiforringelser af boliger under byggeriet? Hvordan tages der hensyn til vores gamle huse i forbindelse med byggeriet, jeg tænker på rystelser og tung transport i byggeperioden. Legeplads for alle aldre. Aktivitet og kreativitet. Forebyg kaos. Læg DSB baneareal i tunnel, derved skabes et sammenhængende Roskilde inkl. slagterigrund. Skyggegener? (også for naboen) Gener fra byggeproces. Se byen på afstand - f.eks. når man kommer fra Hillerød kanten af. Så ligger domkirken i den ene side og Kara i den anden ende. Kan der bygges så det giver sammenhæng? Købstads præg. Sundhed, aktivitet, leg. Det er vigtigt at bibeholde købstads-præget som Roskilde har, så den nye bydel ikke skiller sig væsentligt ud - mange små byrum/opholdspladser. Information hele tiden. Tænke sundhed ind i byggeriet. Tænke bevægelse ind i arkitekturen. Kombinere miljømæssige foranstaltninger ind.

2 3. Ellers, lav et slags Covent Garden, som i London, med blanding af mærkevarebutikker, te-salon, cafeer og et kulturcenter. Og læg det i et plan under jordoverfladen med en stor åben plads med lidt vandbassiner osv. Byg DK s bedste hotel med DK s bedste udsigt. Liv. Lyst til at være og opholde sig. Forebyg kaos. Læg DSB baneareal i tunnel, derved skabes et sammenhængende Roskilde inkl. slagteri grund. Mere og mere bliver E-handel. Der er ikke brug for flere butikker, måske et stort varehus. Måske statslige styrelser og firma hovedkontorer. Hvilken analyse ligger til grund for den illustrerede fordeling af boliger, butikker, kontorer, hoteller mv? Hotel med skybar med udsigt over fjorden, Domkirken, Musicon, Energi-tårnet osv. er på min egoistiske ønskeseddel. Hvordan er handelsbalancen i Roskilde? Er der for mange kontorer? Mere markedsplads. Special butikker. -som Torvehallerne, bare åbent. Ift. Scandic, Radisson, Comwell. For der er egentlig brug for hoteller. Ellers kunne det ligge et andet sted? IKKE brug for nyt forretningscenter. Få lavet nogle statslige arbejdspladser, f.eks. nogle styrelser el. ministerium, sammen med boliger. Lægecenter/sundhedscenter og kulturelle tilbud. Vi har et universitet i Roskilde, men Roskilde er ikke en universitetsby med alt det liv det giver. Hvad kan vi gøre for at tiltrække de unge? Hvordan bliver den trafikale sammenhæng/synergi mellem Ny Østergade og Ro s torv? Etablering af ekstra m2 vil kræve min. detailomsætning på 500 mil.(-> 2,5 mil. kunder pr. år), hvor skal det komme fra? Fornuftigt antal p-pladser set i relation til resten af byen. Fornuftigt antal butiks-m2 i relation til bymidten og Ro s torv. Vigtigt at overgangen ved banen laves attraktiv, med caféer, små butikker mm. Hvor er Ro s torv i butiksoversigten? Der er 80 butikker, 1000 arbejdspladser og m2! Musik-/kulturhus i stedet for tøjbutikker. Hvis hotel/konferencecenter er den lokalpolitiske drøm - undersøg da en model XL i lavere højde. + 20%. Kan byen bære. Hvilket opland skal til? Hvad hvis kontorer ikke kan udlejes? 4. Kan man fremtidssikre anvendelsesmulighederne ved at stille krav om fleksibilitet i byggeriet. f.eks. fra kontorer til kultur eller omvendt efter behov. Bringe kulturliv og tilbud også i denne bebyggelse/bydel. fx. teaterscene, kunststeder - og gerne få kontakt- og forbindelseslinjer fra andre bydele af Roskilde. Integrere mulighederne for større kulturaktiviteter f.eks. teater/ koncertscene, da det ligger centralt.

3 5. At gå 100 m. i Roskilde er langt. P-plads + oplevelser + videre til resten af byen. Omgivelserne. Naboerne. Villakvarter ikke kun i midtbyen. Butiks- og foreningsliv. (så det ikke lukker klokken 18-19) liv. Sjov, sikker vej over banen. Sluser. Grøn vej hen over banen. Hvordan får man forbundet? Svævende markedspladser. Ponte Vecchio? Mere end en transport korridor. Nedlæg kirkegården Gustav Hvid. Assistens kirkegården. P-restriktioner i villakvartererne omkring banen. Området bliver allerede nu brugt fra tidlig morgen til gratis langtidsparkering. Det skal være et bymiljø, ikke enkelte bygninger. IKKE Høje Taastrup. Binde handel sammen i byggeproces. Potentiale for hospitalets brugere. De unge liv. Unik chance. Godt for Roskilde. Byggestøj. Hotel tæt på funktionerne. Hotel ift. boliger. Saml kræfterne. Universitetsmiljø ind i byen. Et urbant U-hostel. 6. Udgangsforhold for handicappede? Handicap parkeringspladser? Helst IKKE noget med brosten. Ny Østergade og Københavnsvej kan ikke tage mere trafik. Derfor skal Køgevej udvides til 4 spor. Evt. ved hjælp af ekspropriation(nedrivning) Trafikbelastning på mindre villaveje tæt på projekt. Eks. Østergade. Der skal også passes på byggeriet der allerede er der(naboer). Da Ny Østergade blev bygget, kom der revner i vores bygninger på Vindingevej/Gl. Landevej. Analyse. Trafikbelastning under byggeriet? Bredere forbindelser under banen. Det er vigtigt, at den uhyre mængde af biltrafik kan afvikles!! Hvordan vil man løse trafikken på Københavnsvej til/fra Ny Østergade og øvrige handelsområder? Riv det gamle posthus ned. Dvs. bedre plads til/fra tog og by. Et så stort P-hus under jorden betyder masser af trafik ind på Ny Østergade området. Hvordan vil man løse trafikken med det store antal biler - der er kun Køgevej og Københavnsvej? Hvad med støj fra banen? -der er masser af godstog! Hvis nye store betalings/parkeringsanlæg, så stor risiko for øget parkeringskaos på mindre villaveje. Hvad sker der med indre Københavnsvej? Den er udlagt som handelsstrøg, men kan den være handelsstrøg med biler dagligt - og hvad forventer man at bil-antallet stiger til? Om ikke lang tid kommer der førerløse biler. Det vil ændre på måden at have bil på, idet biler i højere grad vil cirkulere rundt. Der skal være forberedt opsamlings-/afsætningsrum til netop førerløse biler. Hvad sker der med lyden fra tog og biler? Hvor forplanter den sig? Forebyg kaos. Læg DSB s baneareal i tunnel, derved skabes et sammenhængende Roskilde inkl. slagteri grund. Frilæg den gamle station for overflødige bygninger. bl.a. det gamle posthus.

4 7. Domkirken bør være det højeste punkt, så afgjort. -derfor skal der ikke bygges et højt hotel - max 8 etager synes vi. Så det indgår i det øvrige på denne grund. 4-6 etager er langt mere tiltrækkende end Inspiration i Bjarke Ingels VM-bjerget. I mindre målestok. Hvad skal Roskilde med bygninger af large størrelse midt i byen? Det er uharmonisk ift. resten af byen og vil netop ikke binde nord/ syd sammen. Lav i stedet max. 3 etager, hvor stueplan lægges 1 plan nede i jorden, som f.eks. Sergels Torg i Stockholm. Husk at visualisere fra fjordside. Roskildes identitet og autentisitet er også profilen fra fjorden. 8. Regnvand som en del af bybilledet. fx. som i Malmø/Glostrup boligselskab. Vand i gaderne. Lav kanaler til regnvand. Kanaler kunne forbindes med sø ved Roskilde ring. Naturligt sollys i overflod. Veje og gader markeret af grønne alléer. Urban Gardening arealer hvor man kan have små haver - børneinstitutioner kan være en del af at holde det ved lige. Springvand. Krav til bæredygtige byggematerialer. eks. Cradle to Cradle, eller Leed? Vandforbindelse til ringen. Taghaver. Genbrug af regnvand. Vandløb fra Roskilde museum giver forbindelse til det nye byggeri/kanal. Forbrændingsanlægget/Karas skorsten integreres i den arkitektoniske udformning. Malerisk horisont. Urban Gardening. Tag/byhaver. 9. Hvordan bliver det med byggestøj og lastbilslogistik i nedrivningsog byggeprocesser? Erstatnings P-pladser under byggeprocessen? Byggefasen: Hvad sker der i bygge- og anlægsfasen for at beskytte de nuværende beboere? Ny Østergade projektet må ikke være som Trekroner eller Ørestaden. Købstaden skal være idealet. Hvorfor L-løsning? Der er small som nabo. Hold byggeriet i max. skala large. Dette vil være grænsen for hvad området/byen kan bære trafikalt og arkitektonisk. Variation i byggeriets højde. Vertikale linjer. Købstadsskala er meget vigtig. Korte facader. Variation. Gerne large. Forskellige arkitekter på de enkelte huse. Roskilde skal vel ikke være et nyt Manhattan? Tænk gerne i højden og husk, at der er kunder til penthouses med fabelagtig udsigt! Et højhus: øverst, penthouse lejligheder - derunder skybar/hotel - derunder kontorer - nederst detail og bydel. Sluseholmen kan være et forbillede.

5 Vil 5-6 etager ikke virke som en mur? Hvilke krav har man til at projektet respekterer nabo-/villakvarterer med hensyn til arkitektur og højde? 10. En tunnel bliver hurtigt mørk og skummel. En gangbro er åben og udsigten må blive fantastisk ud over Roskilde. Overveje handel mm. i en overbygning over banen. Som en bred bro. Trafik kan sætte en stopper for det hele. Nuværende veje kan ikke tage mere. Overdæk banen med veje som i Lyngby. Lav en god og anstændig trafikanalyse parallelt med arkitektkonkurrencen. Hvor er trafik undersøgelserne fra Røde Port projektet? Roskilde stations placering. For langt fra busterminalen. Hvordan sikres let omstigning til bus + nærhed til Ny Østergade? Der bør være P-restriktioner i Østergade og Rolighedsvej, samt ensrettet kørselsretning i Østergade for at mindske trafik i boligkvarteret. Fremkommeligheden skal sikres på aksen Køgevej-Ny Østergade. Venstre-/højresvingsbaner? Udvidelse? At sikre trafikanter fra stationen til hhv. sygehus og busser på Køgevej. Optimalt uden biler mm. Trafik løses ved at omlægge to lyskryds. Jeg sidder i kø hver morgen på Københavnsvej. Det er svært at se at projektet tager højde for det. En trafiktunnel fra Kong Valdemarsvej under jernbanen og evt. direkte ind i underjordisk P-hus på arealet. 11. Skabe punktvis/opdelt bebyggelse i stedet for længere vertikale sammenhængende byggelinjer. Jeg foretrækker medium skalaen som det primære element. Også af hensyn til kontakt mellem mennesker. Sigtelinjer og luftighed på tværs af baner er vigtigt. Man skal respektere privatliv i haver i villakvartererne og ikke bygge så højt at der bliver indkig i haverne eller skygge. Læg høje bygninger op ad banearealet og maksimum 2 etager ud mod Ny Østergade. Bygge videre på købstadsatmosfæren. dvs. undgå de høje bygninger også aht. at syd- og nordsiden af banen reelt kommer til at hænge sammen. Vil ikke have mini-storby. Må ikke være for højt ved krydset Københavnsvej/Ny Østergade. Hvordan kan man beskytte den eksisterende by tæt ved? Aldrig højere end starten af domkirkens tag. (se evt. tegning) Byggeriet bør være sammenhængende med frøforsyningen og ikke være højere. Bygges i punkter/enklaver med grønt og aktivitetsmuligheder i mellem: borde/bænke kombineret med legemuligheder, soppebassin, skaterbane osv. Måske lidt kunstnerisk udformet. Byggeriet varieres i højden i de enkelte boligkarreer. Der mangler sigtelinjer fra projektet og ud i byen. = hvor i byen kan man se projektet.

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT Tidsplan DET MENER BYRÅDET Udbygningen af området skal ske i etaper og afstemmes med en udvikling af bymidten i øvrigt CENTRALE SPØRGSMÅL Hvordan kan området fungere som bydel, selv om det udbygges i etaper?

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra informationsmødets workshop

Behandling af de væsentlige emner fra informationsmødets workshop Sekretariatet for By, Kultur og Miljø Sagsnr. 275302 Brevid. 2419668 Ref. EHP Dir. tlf. 46 31 35 40 esbenhp@roskilde.dk 5. oktober 2016 NOTAT: Vandring og informationsmøde om udvikling af området omkring

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler området er en ny dynamisk bydel med uddannelsesinstitutioner, ungdomsboliger og unikke transportmuligheder. En investering i særklasse. SPÆNDENDE BYUDVIKLINGSOMRÅDE I HILLERØD TIL SALG Freja ejendomme,

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 - i forbindelse med udviklingsplanen for Rungsted Kyst stationsområde Hørsholm Kommune 1 Introduktion Der blev afholdt borgermøde i Trommen onsdag

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg Plan og Gis Dato: 23-05-2014 Sagsnr.: 12/35955 Dok.løbenr.: 144338/14 Sagsbehandler: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 73767277 E-mail: klh@aabenraa.dk Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden.

Læs mere

Opsamling på borgermøde 21.februar 2013

Opsamling på borgermøde 21.februar 2013 Dato: 22. februar 2013 Sags id: 190-2012-76937 Dok. nr.: 190-2013-39571 Center for By, Miljø og Erhverv Stiager 2 3500 Værløse Direkte telefon: 72 35 54 52 E-mail: bme@furesoe.dk Opsamling på borgermøde

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

Bind Roskilde sammen. Notat om Ny Østergade-arealet

Bind Roskilde sammen. Notat om Ny Østergade-arealet Bind Roskilde sammen Notat om Ny Østergade-arealet Vi skal binde Roskilde sammen. Vi skal bygge by bygge levende bygge bæredygtigt. Roskilde Kommune afholder en plankonkurrence om Ny Østergadearealet i

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

Roskilde Byråd besluttede den 31. august 2011 en vision for udvikling af Ny Østergade-arealet (Røde Portområdet).

Roskilde Byråd besluttede den 31. august 2011 en vision for udvikling af Ny Østergade-arealet (Røde Portområdet). Bilag 8 Økonomiudvalgets møde den 20. september 2012 Plan og Udvikling Sagsnr. 73182 Brevid. 1338739 Ref. MOKP Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk NOTAT: Bilag 1 Forslag til rammer og krav for udviklingen

Læs mere

Placeringsmuligheder til vandkulturhus

Placeringsmuligheder til vandkulturhus Placeringsmuligheder til vandkulturhus Sammenligningsgrundlag: Svømmebadet Water and Wellness i Randers Fakta: Grundareal på bygningen er 6.000m 2 Anders Høgstrup, Randers Kommune har leveret følgende

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

TRANSFORMASJON AV FORUS

TRANSFORMASJON AV FORUS FAKTABOKS: Projekt: Udvikling af Vision Forus - en fremtidssikret strategi for udviklingen af Forus Næringspark Klient: Forus Næringspark AS Areal: ca. 645 km, 1.000.000 m2 erhvervsejendomme Periode: Rådgivning

Læs mere

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Program Kl. 18.30 Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.30 Åben café med fagfolk Velkomst og introduktion v. Nils Borring, borgmester Oplæg

Læs mere

TREKRONER STATIONSBYGNING

TREKRONER STATIONSBYGNING BOLIGER OG BUTIKKER VED TREKRONER STATION 28. FEBRUAR 2018 TREKRONER STATIONSBYGNING Boliger og butikker ved Trekroner station // TREKRONER STATIONSBYGNING STEMNINGSBILLEDER FRA STEDET Boliger og butikker

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Vi larmer og støver. - Information om byggeriet Frederiks Plads

Vi larmer og støver. - Information om byggeriet Frederiks Plads Vi larmer og støver - Information om byggeriet Frederiks Plads FREDERIKS PLADS: Kort om byggeriet: Projektet er på i alt ca. 48.500 m 2, Ca. 35.000 m2 erhverv (ca. 5000 m 2 butikker) Ca. 12.000 m2 boliger

Læs mere

NOTAT: Opsamling på borgerinddragelse om Ny Østergade-arealet September 2015

NOTAT: Opsamling på borgerinddragelse om Ny Østergade-arealet September 2015 Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 265811 Brevid. 2185055 Ref. SPC Dir. tlf. 46 31 35 43 sunepc@roskilde.dk NOTAT: Opsamling på borgerinddragelse om Ny Østergade-arealet September 2015

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 285421 Brevid. 2715171 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 654 og kommuneplantillæg 3 for boliger

Læs mere

Stationsbyer i forandring

Stationsbyer i forandring Stationsbyer i forandring AA b y f o r n y e l s e Velkommen til Glamsbjerg Beliggenhed Tidligere vestfynsk stationsby opstået ca. 1890 i krydset mellem jernbanen Odense/Assens og landevejen Bogense/Fåborg

Læs mere

Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse)

Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse) Punkt 5. Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse) 2014-6829 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

Nyt butikscenter i Frederikssund

Nyt butikscenter i Frederikssund Nyt butikscenter i Frederikssund Det ny shoppingscenter i Frederikssund Der findes næppe en bedre mulighed for at placere et nyt center langs Frederikssund-banen, end her i Frederikssund, lige ved S-tognettes

Læs mere

Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København

Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København Husum, 2700 Brønshøj bestyrelsen@birkevang.dk www.birkevang.dk 16/05-2019 Kære Københavns Kommune, Vi sender

Læs mere

Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012

Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012 Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012 Befolkningsudviklingens geografi under finanskrisen Befolkningsudvikling pr. år 2008 til 2012 Kilde: Danmarks Statistik De unges flyttemønster under finanskrisen

Læs mere

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt Borgermøde den 20. januar 2014 om Fremtidens Sølund Input fra grupperne Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt (Denne gruppe valgte ikke at udarbejde en prioriteringspils-planche) Kan Læssøegade

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

ROLIGHEDSVEJ BALLERUP STATUS COBE

ROLIGHEDSVEJ BALLERUP STATUS COBE ROLIGHEDSVEJ BALLERUP STATUS 17.12.2015 COBE INTRODUKTION Plangrundlag - arkitektkonkurrence og Rammer og handlinger for udvikling af Ballerup Bymidte Ballerup Kommune har i 2010 gennemført en arkitektkonkurrence

Læs mere

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR SAG NR. 06.125 HERNING, D. 27.05.2009 DISPOSITIONSFORSLAG Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade INDHOLDSFORTEGNELSE 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 Indholdsfortegnelse Arkitektonisk Beskrivelse Situationsplan

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 4. Aalborg Midtby, Kjellerupsgade 12 og 14 "Symfonien", Boliger og erhverv. Kommuneplantillæg 1.022, Lokalplan 1-1-115 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2012-43473. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1 S. 1 PARKERING PÅ TERRÆN UD IND PARKERING PÅ TERRÆN _MÅLSÆTNING ÅBENHED Det nye parkeringshus for skal være rummelig med god plads og med et godt overblik, så bygningen kommer til at fremstå som et attraktivt

Læs mere

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Photo: Stiig Hougesen Byudvikling i Roskilde Kommune Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Bygger på kommunens styrker og planstrategi Beliggenhed i smukt landskab Balanceret bystruktur Centralt

Læs mere

Fremtidens Nordøst Amager

Fremtidens Nordøst Amager WORKSHOP LØRDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 14.00 16.00 STRANDLODSVEJ 69: Fremtidens Nordøst Amager INTRO Side 1-2 indeholder en opsamling på workshoppen og de forskellige input og diskussioner. På side 3-5

Læs mere

Den 4. januar 2017 udsatte forvaltningen lokaludvalgets svarfrist til efter lokaludvalgets møde de 12. januar Det takker vi for!!.

Den 4. januar 2017 udsatte forvaltningen lokaludvalgets svarfrist til efter lokaludvalgets møde de 12. januar Det takker vi for!!. Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. december

Læs mere

Luftperspektiv fra byudviklingsområdet syd for Hillerød med Frederiksborg Slot i baggrunden

Luftperspektiv fra byudviklingsområdet syd for Hillerød med Frederiksborg Slot i baggrunden Luftperspektiv fra byudviklingsområdet syd for Hillerød med Frederiksborg Slot i baggrunden 0 012 5-2 000 nat urfo rkla ring 11/ 1:1 Rentemestervej 14 2400 København NV Tel: (+45) 3311 0024 Mail: info@hillerødsyd.dk

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Det vil jeg fortælle.. Byudviklingsstrategi i Roskilde Proces Værktøj Roskilde har en klar vision! Roskilde

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Herlev Bytorv. Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev

Herlev Bytorv. Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev Herlev Bytorv Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev Skitseforslag 14.01.2016 INTRODUKTION I disse år oplever hele hovedstadsregionen en enorm udvikling. I Herlev kommer dette blandt til udtryk

Læs mere

Renovering af Gammelbro færdig til tiden. Shuttlebussen kører fra i morgen de første dage med lidt ændret rute

Renovering af Gammelbro færdig til tiden. Shuttlebussen kører fra i morgen de første dage med lidt ændret rute Renovering af Gammelbro færdig til tiden Gammelbro er igen åbnet for trafik og entreprenørerne holdt den tidsplan der var lavet på forhånd. Tilbage er nu kun en reparation/udskiftning af fortovet forbi

Læs mere

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen.

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Vejen den 10-05-2012 Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Ansøgning om dispensation iht. Lokalplan

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN MINDET AARHUS Å DOKK 1 - LETBANE PAKHUS 13 TOLDBODEN HACK KAMPMANNS HAVNEPLADSEN LETBANE REKREATIV BIBLIOTEK OG PLADS FORBINDELSE BORGERSERVICE, CYKEL- GANGSTI HØJVANDSSLUSE

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED...

VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED... VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED... MALENE BERGENSTOFF JENSEN - PROJEKTLEDER - ARKITEKT CAND.POLYT. VEJFORUM 5.12.2018 UDDANNET CIVILINGENIØR I URBAN DESIGN, AALBORG UNIVERSITET, 2010 ERFARING SOM BYPLANLÆGGER

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Ajax Alle Friheden Station Gammel Køge Landevej Invitation til at komme med idéer og forslag til et ændret indhold for en del af rammeområde 3C7 Hvidovrevej

Læs mere

HVALSØ BYMIDTE - BORGERMØDE D.17 APRIL. Mangor & Nagel

HVALSØ BYMIDTE - BORGERMØDE D.17 APRIL. Mangor & Nagel HVALSØ BYMIDTE - BORGERMØDE D.17 APRIL Mangor & Nagel A R K I T E K T F I R M A BAGGRUND - INTENTIONER Handelslivet i Hvalsø er i dag begrænset til tre dagligvareforretninger samt få butikker langs hovedgaden.

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Referat borgermøde, Lokalplan august 2018, Hotel Ry Betty, beboer på Bytorvet der er ikke nok p-pladser, mangler allerede i dag.

Referat borgermøde, Lokalplan august 2018, Hotel Ry Betty, beboer på Bytorvet der er ikke nok p-pladser, mangler allerede i dag. Referat borgermøde, Lokalplan 1122 22. august 2018, Hotel Ry Betty, beboer på Bytorvet der er ikke nok p-pladser, mangler allerede i dag. Asger Riis, Bytorvet- tidligere plan havde 130 p-pladser. Få pladser

Læs mere

Indstilling. Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 7.

Indstilling. Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 7. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 7. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse med parkeringskælder

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

Klage over manglende VVM ifm. med "Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til kommuneplantilllæg

Klage over manglende VVM ifm. med Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til kommuneplantilllæg København d. 28. september, 2014 Byens Udvikling Njalsgade 13 Postboks 348 1503 København V Klage over manglende VVM ifm. med "Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til

Læs mere

Boligselskabet Domea Ny Ellebjerg, Følager

Boligselskabet Domea Ny Ellebjerg, Følager Boligselskabet Domea Ny Ellebjerg, Følager 46 eksklusive 1-, 3- og 4-værelseslejligheder Udlejning og administration Læs mere på www.domea.dk 76 64 64 64 Levende og dynamisk bymiljø nær metro og S-tog

Læs mere

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Boligudvikling og infrastruktur Emne Bemærkninger Plancher med tegninger fra borgermødet Blåt scenarie Fordele: Meget attraktivt;

Læs mere

Center for Bygninger, Byggetilladelser Nord Njalsgade 13 Postboks København V Att. Kirsten Søie

Center for Bygninger, Byggetilladelser Nord Njalsgade 13 Postboks København V Att. Kirsten Søie Center for Bygninger, Byggetilladelser Nord Njalsgade 13 Postboks 416 1504 København V Att. Kirsten Søie Indsendt via http://www.blivhoert.kk.dk/node/12734/svar Med henvisning til det modtagne materiale

Læs mere

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige punkter. Høj trafikintensitet tæt ved det centrale punkt.

Læs mere

Bilag 2: Ændrede lokalplantegninger Tegning 1.a: Lokalplanområde eksisterende forhold

Bilag 2: Ændrede lokalplantegninger Tegning 1.a: Lokalplanområde eksisterende forhold Bilag 2: Ændrede lokalplantegninger Tegning 1.a: eksisterende forhold IGERSLE ALLÉ igerslev station 3237 2103 1556 2081 1998 2003 2004 2005 2010 2018 1991 460 2055 1300 2062 2063 2139 2064 310 2119 2051

Læs mere

Hvor ofte besøger du følgende steder i byen? Bymidten 21% 30% 35% 11% 3% 0% Bydelscentrene Tarup, Dalum, Bolbro, Næsby, Center Øst/Outlet Fyn, Skibhusvej 16% 22% 23% 16% 18% 5% Rosengårdscentret 3% 13%

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde Investér i fremtidens AlleTidersRoskilde Kildegården Kraftcenter for kultur, idræt og fritid i Roskilde ved Møllehusvej Attraktivt og levende bymiljø Tæt på bymidte og station Lokalplan udarbejdes i 2018

Læs mere

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art Bilag 2 Metropolzonen - proces og projektindhold i detaljer Metropolzonen området omkring Rådhuspladsen, Tivoli, Hovedbanegården, Vesterport og Havnen er et centralt område i København. Det er et trafikalt

Læs mere

Køge Nord skal ses i sammenhæng med Køge Kyst. Hvordan kan de 2 bydele komplementere hinanden.

Køge Nord skal ses i sammenhæng med Køge Kyst. Hvordan kan de 2 bydele komplementere hinanden. NOTAT Køge Nord Byudvikling: Opsamling på Byrådsseminar d. 24. marts 2015 Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan 20. april 2015 2015-001256-14 Køge Nord Byudvikling: Opsamling på Byrådsseminar d. 24.

Læs mere

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1 Introduktion til byen Vinge Levende by. Nærværende natur. 1 2 Vinge Levende by. Nærværende natur. 3 4 Vinge Introduktion til byen Vinge Udgivelsen er baseret på helhedsplanen for Vinge udviklet af et tværfagligt

Læs mere

Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse

Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse 43.000 29.000 42.000 28.000 ca. 40.000 ca. 25.500 25.340 16.000 22.500 13.000 18.343 12.000 10.500 0.000 Forslag 1a Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse Bebyggelse på højskole-området

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR OG 21 MARTS. BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM TRAFIKALE FORHOLD VISION

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Horsens Kunstmuseum den 29. september 2011 om udviklingen i Horsens

Cafedrøftelserne på borgermødet på Horsens Kunstmuseum den 29. september 2011 om udviklingen i Horsens Cafedrøftelserne på borgermødet på Horsens Kunstmuseum den 29. september 2011 om udviklingen i Horsens Debattemaer i 1. runde Byvækst og byomdannelse i Horsens - hvilke bymæssige kvaliteter skal vi satse

Læs mere

Bemærkninger til Lokalplan 1043.

Bemærkninger til Lokalplan 1043. Bemærkninger til Lokalplan 1043. Med de planlagte by forandring i lokalplan 1043 og 1045, vil området omkring Blomstervej, blive kraftigt forandret, og trafikken på Blomstervej vil blive yderligere belastet.

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-redegørelse - Den Blå Planet (det nye Danmarks akvarium)

Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-redegørelse - Den Blå Planet (det nye Danmarks akvarium) Tårnby Kommune Teknisk Forvaltning Amager Lande 76 2770 Kastrup E-mail-adresse: kommunen@taarnby.dk 14. august 2009 Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-redegørelse - Den Blå Planet (det nye Danmarks

Læs mere

Forslag til ny bebyggelse bag det Gl. Varmeværk i Odder

Forslag til ny bebyggelse bag det Gl. Varmeværk i Odder Forslag til ny bebyggelse bag det Gl. Varmeværk i Odder Udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur samt Miljøforeningen i Odder, marts 2005 Alle byens

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Humleby Vi er 750 mennesker, der bor i 235 byggeforeningshuse, opført i perioden 1886-91 som arbejderboliger for B&W. Husene

Læs mere

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Haslev, 12 maj 2015 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Tendenser Nethandel vokser Butikscentre går lidt frem Lille

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Notat om lokalisering af Jerne station

Notat om lokalisering af Jerne station Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780293 Fax 7262 6790 sia@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk om lokalisering af Jerne station Esbjerg Kommune og Trafikstyrelsen holdt den 6. maj

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Nyt markant byggeri i Randers midtby

Nyt markant byggeri i Randers midtby Situationsplan Den eksisterende ejendom nedbrydes til fordel for en ny og mere markant bygning. Bygning I forbindelse med opførelsen af bygningen udføres den nye vej til det bagvedliggende område i henhold

Læs mere

Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34

Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34 Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1013-13 Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34 Afsender Høringssvar og indsigelser Forvaltningens kommentarer Ændringer 1. Bente Hansen, a. Bebyggelsen

Læs mere

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016.

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Kerteminde, den 2. november 2016 Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Faseopdeling. Kertemindelisten foreslår, at udmøntningen af byomdannelsesplanen

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Gennemgangen af indsigelser og bemærkninger er i det følgende foretaget emnevis. Numrene i parentes henviser til bilagsnumrene.

Gennemgangen af indsigelser og bemærkninger er i det følgende foretaget emnevis. Numrene i parentes henviser til bilagsnumrene. Bilag 14 Bilag til byrådsindstilling af indsigelser og bemærkninger, lp 972 Forslag til lokalplan, forslag til kommuneplantillæg, forslag til udbygningsaftale og forslag til miljørapport har været fremlagt

Læs mere

Grundejerforeningen Det ny Jyllinges høringssvar på Lokalplan 587 for udvidelse af Jyllingecentret

Grundejerforeningen Det ny Jyllinges høringssvar på Lokalplan 587 for udvidelse af Jyllingecentret Grundejerforeningen Det ny Jyllinges høringssvar på Lokalplan 587 for udvidelse af Jyllingecentret Til Plan og Udvikling, Roskilde Kommune. Jyllinge, den 14. maj 2013 Dette er grundejerforeningen Det ny

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere