cradle to cradle cirkulær økonomi Hvordan ser dit roadmap Ud? Er din virksomhed klar til at blive en del af den nye cirkulære økonomi?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "cradle to cradle cirkulær økonomi Hvordan ser dit roadmap Ud? Er din virksomhed klar til at blive en del af den nye cirkulære økonomi?"

Transkript

1 workshop oktober 2016 Green Solution House bornholm cradle to cradle cirkulær økonomi Hvordan ser dit roadmap Ud? Er din virksomhed klar til at blive en del af den nye cirkulære økonomi? Business Center Bornholm

2 cradle to cradle cirkulær økonomi Hvilke potentialer har din virksomhed for at klare sig i den cirkulære økonomi? Og hvor meget værdi er der i det? Få svarene på workshoppen og få helt konkrete idéer til en grøn omstilling, der kan give din virksomhed en helt ny position på markedet FOR Omdrejningspunktet for workshoppen er Cradle to Cradle, der har værktøjerne til at hjælpe virksomheder ind i den cirkulære økonomi. Produktcertificering og roadmap tager afsæt i status og udviklingspotentialer på fem områder: n Materialesundhed n Materialegenanvendelse n Vedvarende energi n Forvaltning af vandressourcen n Social ansvarlighed Gennem teori og cases får du indsigt i de forretningsmæssige muligheder, der ligger i en ny grøn profil. Gennem øvelser og opgaver identificerer du muligheder og indsatsområder i egen virksomhed. Resultatet er helt konkrete input til det fremadrettede arbejde i virksomheden. Cirkulær økonomi er ikke bare en fiks idé. Det kan blive dit nye forretningseventyr. workshop Hvordan ser dit roadmap Ud? Er din virksomhed klar til at blive en del af den nye cirkulære økonomi?

3 Cirkulær økonomi er for alle GENBRUG REPARATION UPCYCLING Du har måske hørt om IKEA, Carlsberg og Maersk, der tager det store ansvar og investerer i den cirkulære økonomi. Vidste du også, at mindre virksomheder i Danmark som Egetæpper, Troldtekt, KLS PurePrint, DanSign og KALK er blandt de første, der har udviklet produkter til den cirkulære økonomi? Og at de opnår konkurrencefordele, de ikke havde før? BRUGER SALG RETUR TIL NATUREN KOMPOSTERING PRODUKTION DESIGN UPCYCLING GENBRUG FORBRUG Cirkulær økonomi er for alle, og den er for alvor kommet på dagsordenen i bl.a. EU. Mange organisationer, fonde og myndigheder i den vestlige verden understøtter udviklingen af cirkulære forretningsmodeller, og mange virksomheder har taget imod konceptet, fordi det både er meningsfyldt og en god forretning. Den nuværende lineære økonomi handler om at producere, bruge og smide væk. Cirkulær økonomi handler om at værne om værdierne og bevare dem i cirkulære kredsløb - det biologiske og tekniske kredsløb. I 2012 udgav konsulentvirksomheden McKinsey en rapport, der beskriver et enormt økonomisk potentiale i at genbruge og upcycle produkter i cirkulære kredsløb. Cirkuleres blot 23 pct. af alle materialer i EU kan mia. kroner spares hvert år. BIO-PRODUKTION FØDEVARER Den cirkulære økonomi rummer også budskaber om, at vi ikke bør købe og eje produkter, men at vi skal låne, lease eller leje i stedet. På den måde kan producenterne se deres produkter som materialebanker og som ressourcer for nye produkter.

4 workshop program mandag den 24. oktober Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kaffe og croissanter Velkomst, programintroduktion, læringsmål Cradle to Cradle og Cirkulær Økonomi. Hvor skal vi hen? Introduktion til begreber, modeller og mindset. Pause Roadmap trin # 1: Gennemgang af Roadmap øvelse. Inden workshoppen har alle deltagere kortlagt virksomhedens nuværende status og strategier i forhold til materialeforbrug, energiforbrug, vandforbrug med videre. Vugge til Vugge Danmark ApS har inden workshoppen udvalgt én af virksomhederne til case på workshoppen. Roadmap trin # 2: Øvelse. Status og vision for deltagernes udvalgte produkt/projekt. Kort præsentation af metode. Formulering af 100% gode mål - øvelse virksomhedsvis. Med udgangspunkt i skemaerne fra Roadmap trin # 1, skal I formulere langsigtede visionære mål for virksomheden og beslutte den første milepæl. facilitator Vugge til Vugge Danmark APS Vugge til Vugge Danmark ApS er eksperter i Cradle to Cradle tankegangen (cradle = vugge) og cirkulær økonomi. Vugge til Vugge Danmark ApS rådgiver virksomheder i omstillingen fra lineær til cirkulær økonomi. Vugge til Vugge Danmark ApS er desuden akkrediteret assessor og kan som den eneste virksomhed i Skandinavien Cradle to Cradle certificere produkter. Den endelige revision af arbejdet foretages af Cradle to Cradle Products Innovation Insti tute (C2CPII), San Francisco.

5 Kl Kl Kl Kl Frokost Case: KLS PurePrint A/S. En smv-virksomheds erfaringer med Cradle to Cradle strategi og produktcertificering samt Cirkulær Økonomi i praksis Ved kommerciel direktør Kasper Larsen, KLS PurePrint A/S Spørgsmål til KLS PurePrint Pause - kaffe og kage Kl Kl Kl Kl Kl Gennemgang af Roadmap trin #2 øvelse for udvalgt deltager Roadmap #3 Med udgangspunkt i Roadmap trin #2 skal I formulere milepæle på vejen fra første milepæl til de ultimative 100% gode mål. Designtænkning. Design for disassembly, video etc. og/eller Business Canvas inkl. perspektivering af jeres produkter og forretning. Pause Middag tirsdag den 25. oktober Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kaffe og croissanter Refleksion: nye indsigter Roadmap #3. Gennemgang af Roadmap trin #3-øvelse. Cradle to Cradle. Produktcertificering? Hvad kræver det? Hvordan ser processen ud? Hvad får jeres virksomhed ud af det? Pause Cases til inspiration Opsamling, evaluering, next step Frokost Vugge til Vugge Danmark ApS har faciliteret en lang række virksomhedsrettede workshops for bl.a. Rethink Business i Region Midtjylland og for Grøn vækst via grønne forretningsmodeller i Region Hovedstaden. Denne workshop faciliteres af CEO Annette Hastrup og seniorkonsulent Annelise Ryberg. Læs mere på

6 tilmelding & priser Option rundvisning workshop 3.900:- workshop 4.800:- + 1 OVERNATNING I ENKELT- VÆRELSE INKL. ØKOLOGISK MORGENMAD. workshop 5.300:- + 2 OVERNATNINGER I ENKELT- VÆRELSE INKL. ØKOLOGISK MORGENMAD. Tilmelding sker til Green Solution House, der også er behjælpelig med transport ind og ud af øen Tilmeldingfrist 3. oktober Workshoppen gennemføres ved minimum 10 deltagere info@greensolutionhouse.dk Husk at angive eventuelle tilkøb. Green Solution House i Rønne er Ét af verdens mest fremsynede grønne byggerier Byggeriet er fuldendelsen af en ambitiøs idé om et bæredygtigt hotel og konferencecenter på Bornholm. I maj 2016 blev Green Solution House på Bornholm hædret med EU s miljøpris og kandiderer nu til titlen som Europas mest bæredygtige virksomhed. Green Solution House er et lokalt, nationalt og internationalt udstillingsvindue og et eksperimentarium for grønne og bæredygtige ideer, hvor materialevalg, økologi og æstetik går hånd i hånd. Projektet er baseret på Active House-principperne for komfort, dagslys og energi, samt på cradle-to-cradle-princippet. Det betyder, at mange af de enkelte komponenter kan udskiftes og erstattes med nyudviklede materialer i takt med, at disse udvikles. Bygningen er blevet skabt gennem et unikt samarbejde med de strategiske partnere: VELUX, Saint Gobain, Autodesk, Realdania og GXN/3XN Arkitekter. Foredrag og rundtur Tirsdag, den 25. oktober kl ved direktør Trine Richter. Pris 500 kr.

7 Option foredrag Option oplevelsestur bright green island-strategien gør Bornholm til et CO2-neutralt samfund i 2025 Gyllepower, gyldne dråber, en vild brygmester, frokost og historien om et madmirakel Bright Green Island er visionen om et 100 procent bæredygtigt og CO2-neutralt samfund i Et samfund, der skaber bæredygtige og miljøvenlige lokale løsninger, vækst og ny forretning. Et samfund som viser verden, hvordan det er muligt for en lille ø at levere kvalificerede løsninger på presserende globale udfordringer som ressourceknaphed og drivhuseffekt. Der er dem som mener, at teknologi, design og kreativitet hører til i de store byer. At store problemer skal løses af store virksomheder i store kontorer. Vi har som ø-samfund besluttet at vise det modsatte: Innovation, løsninger og udvikling kan ske hvor som helst, når som helst, af hvem som helst. Bornholm er i dag en ø fuld af grønne tiltag, projekter og virksomheder, som vender forhindringer til muligheder og udvikler nye løsninger på store udfordringer. introduktion Mandag, den 24. oktober kl ved Klaus Vesløv fra Bornholms Energi & Forsyning. Pris 500 kr. Gyllepower giver varme, strøm og liv. Rundvisning på Biokraft i Aakirkeby, der producerer varme og strøm af landbrugets gylle. Den afgassede gylle sparker liv i den bornholmske muld og giver græs, korn og raps af en fantastisk kvalitet. De gyldne dråber Mød Bornholms eneste oliebaron. Hans Hansen forvandler den solmodne raps til unikke gyldne dråber, der gør gavn i mange køkkener. Og dét næsten uden at udlede noget CO2. Vores øl. Bryghuset i Svaneke huser én af Danmarks vildeste bryggere, der tryller med smag, aroma og ædle råvarer. Vi skal smage på de gode øl, på rundtur og nyde en frokost. Unikt indblik i det bornholmske madmirakel. Det bornholmske Madkulturhus er det første af sin slags showroom, værksted og motor i udviklingen af den regionale madkultur. oplevelsestur Onsdag, den 26. oktober kl Pris kr., inkl. bus og frokost. Minimum 10 deltagere.

8 Business Center Bornholm er indgangsportalen til virksomhedsvejledning og lokal erhvervsservice. De bornholmske virksomheder har således adgang til lokale konsulenter, der yder kompetent vejledning og sparring til både ledere og medarbejdere. Målet er at medvirke til at skabe vækst i det bornholmske erhvervsliv - til størst mulig gavn for hele det bornholmske samfund. Dette gøres blandt andet ved at styrke de bornholmske virksomheder, så de er kvalificerede til at klare både nutidens og fremtidens udfordringer. Business Center Bornholm Landemærket Rønne

Cirkulær vækst. Kommuner som lokale acceleratorer af cirkulær erhvervsudvikling. CØ Seminar - TM17. i Fængslet Horsens den 25.

Cirkulær vækst. Kommuner som lokale acceleratorer af cirkulær erhvervsudvikling. CØ Seminar - TM17. i Fængslet Horsens den 25. Cirkulær vækst Kommuner som lokale acceleratorer af cirkulær erhvervsudvikling CØ Seminar - TM17 i Fængslet Horsens den 25. april 2017 v. Niels Mikkelsen Seniorkonsulent & partner Minor Change Group Aps

Læs mere

KICK-OFF-MØDE NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING

KICK-OFF-MØDE NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING FRA KL. 13-15 PÅ BRIGHT PARK SKIFT GEAR. KOM I GANG MED EN BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING. BLIV EN DEL AF BRIGHT GREEN ISLAND-VISIONEN.

Læs mere

KICK-OFF-MØDE NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING

KICK-OFF-MØDE NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING KL. 13-15 PÅ BRIGHT PARK SKIFT GEAR. KOM I GANG MED EN BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING. BLIV EN DEL AF BRIGHT GREEN ISLAND-VISIONEN. OPTIMÉR

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

BORNHOLMERMÅL? HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG

BORNHOLMERMÅL? HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG BORNHOLMERMÅL? Vi står på en brændende platform; vi skal sikre øens og samfundets bæredygtighed i dag og i morgen. Det er afgørende at vi forholde ros til den lokale bæredygtighed,

Læs mere

Agenda. 1. Cirkulær økonomi. 2. Rethink Business. 3. Perspektivering. Henrik Sand, COWI Management hesa@cowi.dk / 2913 4477.

Agenda. 1. Cirkulær økonomi. 2. Rethink Business. 3. Perspektivering. Henrik Sand, COWI Management hesa@cowi.dk / 2913 4477. Agenda 1. Cirkulær økonomi 2. Rethink Business 3. Perspektivering Henrik Sand, COWI Management hesa@cowi.dk / 2913 4477 1 Hovedbudskaber Cirkulær økonomi kan give inspiration til, hvorfor og hvordan den

Læs mere

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Ved at deltage i Rethink Business er Rheinzink Danmark A/S blevet overbevist om, at der er god forretning i at tage brugt zink tilbage. Næste skridt

Læs mere

Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne

Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne Ved at deltage i Region Midtjyllands projekt Rethink Business, har Novopan Træindustri A/S fået øje på, hvordan de med C2C-certificering og - strategi kan

Læs mere

Troldtekt: Take-back-ordning sikrer optimal udnyttelse af ressourcer og et mindre CO2-aftryk

Troldtekt: Take-back-ordning sikrer optimal udnyttelse af ressourcer og et mindre CO2-aftryk Troldtekt: Take-back-ordning sikrer optimal udnyttelse af ressourcer og et mindre CO2-aftryk For Troldtekt A/S gav deltagelse i Rethink Business mulighed for at realisere et ønske om at få at etableret

Læs mere

Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe

Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe Den midtjyske tæppeproducent, Fletco Tæpper, deltog i en workshop i Rethink Business projektet om idéer til forretningsudvikling. Fletco Carpet lancerer

Læs mere

Den bornholmske fødevarekatalysator er dit værktøj

Den bornholmske fødevarekatalysator er dit værktøj Den bornholmske fødevarekatalysator er dit værktøj Den bornholmske fødevarekatalysator er dit værktøj Fem åbne døre, der gør det lettere, smidigere, hurtigere at komme fra jord til bord. Vi vejleder, skaffer

Læs mere

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning?

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Gæstetaler Herbert Nathan fra det uvildige rådgivningsfirma HerbertNathan & Co. Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Få viden om tre af markedets stærkeste ERP-løsninger, så du kan fokusere

Læs mere

Introduktion til fase 1 af program Nye grønne forretningsmodeller

Introduktion til fase 1 af program Nye grønne forretningsmodeller Introduktion til fase 1 af program Nye grønne forretningsmodeller Deadline for ansøgning: 29. oktober 2013 kl.12:00 1. Hvad kan der søges om? Har du en idé til en ny grøn forretningsmodel? Og tror du,

Læs mere

Skive Kommune vil genanvende byggematerialer og skabe en ny erhvervsklynge

Skive Kommune vil genanvende byggematerialer og skabe en ny erhvervsklynge Skive Kommune vil genanvende byggematerialer og skabe en ny erhvervsklynge For skive Kommune har projektet Genbyg Skive, som er støttet af Region Midtjyllands projekt Rethink Business, været startskuddet

Læs mere

Morgen netværksmøde i samarbejde med Frederikssund Klimaråd. Torsdag d. 4. maj 2017, Femhøj, Jægerspris

Morgen netværksmøde i samarbejde med Frederikssund Klimaråd. Torsdag d. 4. maj 2017, Femhøj, Jægerspris Morgen netværksmøde i samarbejde med Frederikssund Klimaråd Torsdag d. 4. maj 2017, Femhøj, Jægerspris 1 8:30 Bjørn Tving Stauning, Frederikssund Klimaråd Velkomst 8:40 Tyge Kjær, Roskilde Universitet

Læs mere

Cradle to Cradle og Cirkulær Økonomi Rethink Business - Fokuseret Værdikædesamarbejde. Annette Hastrup, Vugge til Vugge ApS, 15.

Cradle to Cradle og Cirkulær Økonomi Rethink Business - Fokuseret Værdikædesamarbejde. Annette Hastrup, Vugge til Vugge ApS, 15. Cradle to Cradle og Cirkulær Økonomi Rethink Business - Fokuseret Værdikædesamarbejde Annette Hastrup, Vugge til Vugge ApS, 15. november 2016 Cirkulær økonomi og Cradle to Cradle Begreber, modeller og

Læs mere

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions SDSD CLEAN Innovating Green Solutions AGENDA 1. Hvem er CLEAN? 2. Hvad laver vi? 3. Hvordan arbejder vi? 2 STÆRKESTE CLEANTECH KLYNGE I DANMARK CLEAN er resultatet af en fusion mellem Lean Energy Cluster

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Kick off-dag for hold 2 Lifestyle & Design Cluster, Herning 06. Februar 2018

Kick off-dag for hold 2 Lifestyle & Design Cluster, Herning 06. Februar 2018 Kick off-dag for hold 2 Lifestyle & Design Cluster, Herning 06. Februar 2018 Fokuseret Værdikædesamarbejde design for optimal ressourceanvendelse Rethink Business (3.0) Hold 2: 2017-2018 www.rethinkbusiness.dk

Læs mere

InnoBYG er. udvikling & innovation & bæredygtighed & netværk i BYGGEBRANCHEN!

InnoBYG er. udvikling & innovation & bæredygtighed & netværk i BYGGEBRANCHEN! InnoBYG er udvikling & innovation & bæredygtighed & netværk i BYGGEBRANCHEN! Om InnoBYG Byggebranchens innovationsnetværk Samler branchen på tværs af faglighed Videndeling, netværk og udvikling i branchen

Læs mere

Morgen netværksmøde i samarbejde med Frederikssund Klimaråd. Torsdag d. 4. maj 2017, Femhøj, Jægerspris

Morgen netværksmøde i samarbejde med Frederikssund Klimaråd. Torsdag d. 4. maj 2017, Femhøj, Jægerspris Morgen netværksmøde i samarbejde med Frederikssund Klimaråd Torsdag d. 4. maj 2017, Femhøj, Jægerspris 1 8:30 Bjørn Tving Stauning, Frederikssund Klimaråd Velkomst 8:40 Tyge Kjær, Roskilde Universitet

Læs mere

Projektbeskrivelse, 24. november 2017

Projektbeskrivelse, 24. november 2017 Cirkulært innovationsnetværk Djursland For virksomheder, der vil passe på miljø, mennesker og Jordens knappe ressourcer og samtidig styrke konkurrenceevnen og tjene penge på det Projektbeskrivelse, 24.

Læs mere

Den bornholmske fødevarekatalysator er dit værktøj

Den bornholmske fødevarekatalysator er dit værktøj Den bornholmske fødevarekatalysator er dit værktøj Den bornholmske fødevarekatalysator er dit værktøj Fem åbne døre, der gør det lettere, smidigere, hurtigere at komme fra jord til bord. Vi vejleder, skaffer

Læs mere

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning For tomandsvirksomheden Workform har deltagelsen i Rethink Business været værdifuld i forhold til at designe og producere

Læs mere

NORDEKON MASTERCLASS

NORDEKON MASTERCLASS NORDEKON MASTERCLASS To dages kursus i hvordan du etablerer virksomhed i Afrika PROGRAM OG KURSUSINDHOLD Dette kursus giver indsigt i Afrika og skitserer forskellige forretningsmuligheder. Vi fokuserer

Læs mere

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE ODENSE 2. - 3. APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for

Læs mere

WORKSHOP OM BÆREDYGTIGT BYGGERI VELKOMMEN TIL WORKSHOP BÆREDYGTIGT BYGGERI

WORKSHOP OM BÆREDYGTIGT BYGGERI VELKOMMEN TIL WORKSHOP BÆREDYGTIGT BYGGERI WORKSHOP OM BÆREDYGTIGT BYGGERI VELKOMMEN TIL WORKSHOP OM BÆREDYGTIGT BYGGERI WORKSHOP OM BÆREDYGTIGT BYGGERI BYGGEPOLITISK STRATEGI WORKSHOP OM BÆREDYGTIGT BYGGERI KONTORCHEF MARIE LOUISE HANSEN ENERGISTYRELSEN

Læs mere

DESIGN FOR RECYCLING 04. April 2018 Teknologisk Institut Aarhus National Cirkulær Økonomi Hub

DESIGN FOR RECYCLING 04. April 2018 Teknologisk Institut Aarhus National Cirkulær Økonomi Hub DESIGN FOR RECYCLING 04. April 2018 Teknologisk Institut Aarhus National Cirkulær Økonomi Hub 10.00 10.30 REGISTRERING Registrering & morgenmad 10.30 10.45 VELKOMST Velkomst v. Betina Simonsen, National

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

Inspirations katalog. Innovation i genbrug et nyt innovativt samarbejde om genbrug i materialer

Inspirations katalog. Innovation i genbrug et nyt innovativt samarbejde om genbrug i materialer Inspirations katalog Innovation i genbrug et nyt innovativt samarbejde om genbrug i materialer forestil dig at du står og kigger ud over en mængde af genbrugsmaterialer. Ressourcer, som kan bruges til

Læs mere

Seminar: DESIGN FOR RECYCLING

Seminar: DESIGN FOR RECYCLING Seminar: DESIGN FOR RECYCLING Den 4. april 2018 kl. 10:00 15:15 hos Teknologisk Institut Aarhus, Kongsvangs Alle 29, 8000 Aarhus C, Danmark. DELTAGELSE ER GRATIS FORPLEJNING KOSTER 200 KR. NO SHOW FEE

Læs mere

Business Center Bornholm er interesseret i at revitaliseringen indebærer:

Business Center Bornholm er interesseret i at revitaliseringen indebærer: Bornholms Vækstforum Landemærket 26 3700 Rønne 7. september 2016 Interessetilkendegivelse Business Center Bornholm Business Center Bornholm vil gerne tilkendegive sin interesse i en revitalisering af Bright

Læs mere

Ringkøbing Fjord Turisme - Oplevelsesøkonomi. med fokus på økonomi

Ringkøbing Fjord Turisme - Oplevelsesøkonomi. med fokus på økonomi Ringkøbing Fjord Turisme - Oplevelsesøkonomi med fokus på økonomi ORANGE elevator Lille konsulentvirksomhed 4 faste medarbejdere i Kbh 1 medarbejder i Jylland Undervisning - værksteder og workshops Praktisk

Læs mere

Billeddelen med relations-id rid13 blev ikke fundet i filen.

Billeddelen med relations-id rid13 blev ikke fundet i filen. Bornholmermål 1: WILD GREEN - Bornholm har et positivt CO 2 -regnskab i 2035 Billeddelen med relations-id rid13 blev ikke fundet i filen. Bornholmermål 1: WILD GREEN - Bornholm har et positivt CO 2 -regnskab

Læs mere

VELKOMMEN TIL. ØKOLOGI i

VELKOMMEN TIL. ØKOLOGI i VELKOMMEN TIL ØKOLOGI i Aftenens Program Velkomst Sådan styrker du din bundlinje Oplæg og debat Økologi i Landbrug & Fødevarer Politik Viden og Rådgivning Samarbejde Mere Økologi i Danmark hvad skal der

Læs mere

[Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til

[Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til [Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til andre steder på siden.] FTR-seminar 03. og 04. september

Læs mere

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik : Fra idé til fabrik For virksomheden Advance Nonwoven A/S har det ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder at medvirke i projekt Rethink Business. Om at

Læs mere

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden v/ Hans Henrik Nørgaard Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Knap 1.400 mio. kr. i 2014-2020 Godt 700 mio. kr. tilbage Styrke vækst og udvikling i hele

Læs mere

Vækstanalyse Bornholm

Vækstanalyse Bornholm Vækstanalyse Bornholm 17. september 2013 Leif Jakobsen, Teknologisk Institut Anders Hedetoft og Tage Petersen, CRT Eftermiddagens program 13.00-13.10 Introduktion til Arbejdsdag 30-9-13 V/ Lars Nørby Johansen,

Læs mere

Fra affald til forretning!

Fra affald til forretning! Fra affald til forretning! Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer, restproduktion, produktdesign eller i anvendelsen

Læs mere

KONFERENCE Ressourcer i kredsløb - en lokal vækstdriver?

KONFERENCE Ressourcer i kredsløb - en lokal vækstdriver? KONFERENCE Ressourcer i kredsløb - en lokal vækstdriver? - Erfaringer fra danske regioner og kommuner DAKOFA afholder konferencen "Ressourcer i kredsløb, en lokal vækstdriver? Erfaringer fra regioner og

Læs mere

Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland

Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland Titel: Full Circle Island Samsø som levende laboratorium og udstillingsvindue for cirkulær økonomi (CØ). Vision: Samsø skal være det første

Læs mere

Camp IB37. 13. sept. - 24. sept. 2010 Program

Camp IB37. 13. sept. - 24. sept. 2010 Program Camp IB37 13. sept. - 24. sept. 2010 Program Kære partner i Plan C, Velkommen til Camp IB37! Programmet som du sidder med, indeholder en række oplæg fra ledende aktører indenfor bæredygtigt byggeri og

Læs mere

Coaching. Kunsten at stille de rigtige spørgsmål!

Coaching. Kunsten at stille de rigtige spørgsmål! KURSUSNR: 09022301 Coaching Kunsten at stille de rigtige spørgsmål! Kurset Coaching giver dig en arbejdsmetode, der retter sit fokus mod at opdage og udnytte de menneskelige potentialer og ressourcer bedst

Læs mere

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik For virksomheden Advance Nonwoven A/S har det ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder at medvirke i projekt Rethink

Læs mere

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi.

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. 1. UDVIDELSE Udvidelsen af netværket til at omfatte engagerede nordjyske virksomheder og samtlige nordjyske kommuner. En gradvis

Læs mere

Ressourceeffektivt indkøb og cirkulær økonomi

Ressourceeffektivt indkøb og cirkulær økonomi Ressourceeffektivt indkøb og cirkulær økonomi I Herning Kommune vil man fremme bæredygtig udvikling ved at kombinere miljøforbedringer og lokal erhversudvikling. Det gør man i et projekt, som bl.a. viser

Læs mere

Fem fælles MÅLSÆTNINGER BORNHOLM. 1:..tilbyder DK s bedste fødevaremiljø. 2:..producerer DK s bedste fødevarefortælling

Fem fælles MÅLSÆTNINGER BORNHOLM. 1:..tilbyder DK s bedste fødevaremiljø. 2:..producerer DK s bedste fødevarefortælling Fem fælles MÅLSÆTNINGER BORNHOLM 1:..tilbyder DK s bedste fødevaremiljø 2:..producerer DK s bedste fødevarefortælling 3:..vælger den lokale råvare & produktion 4:..fremtidssikrer gennem mangfoldighed 5:..søger

Læs mere

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING Det at tage ansvar for samfundet er en integreret del af fremtidens virksomhedsdrift. Det kan være genbrug af materialer og ressourcer,

Læs mere

Kort intro til Vækstforums arbejde. 31. marts Borgmester Winni Grosbøll

Kort intro til Vækstforums arbejde. 31. marts Borgmester Winni Grosbøll Kort intro til Vækstforums arbejde 31. marts 2014 Borgmester Winni Grosbøll 1 Erhvervsfremmelov overordnet ramme Vækstforums opgaver: 1. Udarbejde de erhvervs- og vækstrettede dele af den regionale vækst-

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Maskininvesteringer nye ejerformer

Maskininvesteringer nye ejerformer Maskininvesteringer nye ejerformer Vækst i landbruget kan understøttes af nye ejerformer indenfor maskininvesteringer, finansieringslyst og cirkulær økonomi Direktør i Nykredit Leasing Mik Kristensen Agenda

Læs mere

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N Ansøgning: Tillægsbevilling til initiativet under "Innovationsdrevet vækst i virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet": MTIC Circular Co-Creation Initiativet "Innovationsdrevet vækst

Læs mere

Tværgående case: Anbefalinger til programmer for omstilling til CØ

Tværgående case: Anbefalinger til programmer for omstilling til CØ Tværgående case: Anbefalinger til programmer for omstilling til CØ Projekt Rethink Business har over en 3-årig periode arbejdet med at omstille midtjyske virksomheder til at følge tankegangen i cirkulær

Læs mere

Velkommen - midtvejsworkshop

Velkommen - midtvejsworkshop Velkommen - midtvejsworkshop 11.04 2018 Fokuseret Værdikædesamarbejde design for optimal ressourceanvendelse Infoseminar 30. nov. 2017 Herning Fase 1: Screening 2-3 timers møde i virksomheden Udvælgelse

Læs mere

Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald

Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald For virksomheden Flexiket A/S blev Region Midtjyllands projekt Rethink Business startskuddet til at give indspil til kundernes ressourcestrategier.

Læs mere

Støttemuligheder til erhvervsudvikling inden for genanvendelse

Støttemuligheder til erhvervsudvikling inden for genanvendelse Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 9. marts 2015 Støttemuligheder til erhvervsudvikling inden for genanvendelse På bestyrelsesmøde den 10. december 2014 udtrykte bestyrelsen ønske om at få oplyst

Læs mere

Uden de store DRØMME mister vi evnen til at NYTÆNKE virkeligheden!

Uden de store DRØMME mister vi evnen til at NYTÆNKE virkeligheden! Uden de store DRØMME mister vi evnen til at NYTÆNKE virkeligheden! Om erfaringer med Cradle to Cradle på Glostrup Hospital Mie Rasmussen, Byggeteknisk chef, Glostrup Hospital Session om Cradle to Cradle

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

Cirkulær økonomi forretningsudvikling og aktiviteter i Lifestyle & Design Cluster Skanderborg Kommune 08. oktober 2018 Frank Engelbrecht -

Cirkulær økonomi forretningsudvikling og aktiviteter i Lifestyle & Design Cluster Skanderborg Kommune 08. oktober 2018 Frank Engelbrecht - Cirkulær økonomi forretningsudvikling og aktiviteter i Lifestyle & Design Cluster Skanderborg Kommune 08. oktober 2018 Frank Engelbrecht - frank@ldcluster.com www.circularitycity.dk https://www.ellenmacarthurfoundation.org

Læs mere

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning?

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Gæstetaler Herbert Nathan fra det uvildige rådgivningsfirma HerbertNathan & Co Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Få viden om tre af markedets stærkeste ERPløsninger, så du kan fokusere

Læs mere

Partnerskab for Cirkulære Kommuner & FUTURE. DAKOFA konference 20. november 2018

Partnerskab for Cirkulære Kommuner & FUTURE. DAKOFA konference 20. november 2018 Partnerskab for Cirkulære Kommuner & FUTURE DAKOFA konference 20. november 2018 Gate 21 Gate 21 er et partnerskab mellem regioner, kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner i Greater Copenhagen, der

Læs mere

Grøn omstilling - nye muligheder for Grønland

Grøn omstilling - nye muligheder for Grønland Grøn omstilling - nye muligheder for Grønland CSR Greenland, Grønlands Erhverv og Kommuneqarfik Sermersooq inviterer til konference med fokus på grøn omstilling og nye muligheder for Grønland. Onsdag d.

Læs mere

Thors-Design: Udlejning af møbler øger graden af genanvendelse og åbner for nye markedsmuligheder

Thors-Design: Udlejning af møbler øger graden af genanvendelse og åbner for nye markedsmuligheder Thors-Design: Udlejning af møbler øger graden af genanvendelse og åbner for nye markedsmuligheder Thors-Design er på vej med et nyt tilbud til deres kunder, så de kan leje møbler og levere dem tilbage

Læs mere

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk Jørgen Andersen Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S og medlem af en række energi- & eksport netværk Et OPP projekt i Vejle Baggrunden for Green Tech Centeret At skabe

Læs mere

Bov, d. 16. august 2012. Invitation til EU-studietur OPEN DAYS 2012

Bov, d. 16. august 2012. Invitation til EU-studietur OPEN DAYS 2012 Bov, d. 16. august 2012 Invitation til EU-studietur OPEN DAYS 2012 Vækstcentret Succes for den Dansk-Tyske Region vil i samarbejde med det Syddanske EU-kontor og Hanse-Office gerne invitere dig til studietur

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning?

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? ? Gæstetaler Herbert Nathan fra det uvildige rådgivningsfirma HerbertNathan & Co Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Få viden om tre af markedets stærkeste ERP-løsninger, så du kan fokusere

Læs mere

INNOVATION OG IVÆRKSÆTTERI

INNOVATION OG IVÆRKSÆTTERI INNOVATION OG IVÆRKSÆTTERI FOLDER 2013 2012 Sponsorbrochure for Region Bornholm www.ffe-ye.dk Som medlem af Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise kan du være med til at styrke det lokale erhvervsliv!

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Appetitvækker !VISIONS!SPILLET!

Appetitvækker !VISIONS!SPILLET! Ressourcer 1 fælles spilleplade som facilitator styrer. Helst stor. 1 spilleplade til hver deltager i A4. 32 brikker til stor spilleplade eller 32 kortnåle til A4/A3 på pap. 3 flag 3-5 hoveder - gerne

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

Program for i dag. Visionen for Verdensmålenes Plads v. Foreningen Folkemødet & Værtsgruppen Pladsens rammer, design og muligheder

Program for i dag. Visionen for Verdensmålenes Plads v. Foreningen Folkemødet & Værtsgruppen Pladsens rammer, design og muligheder Folkemødet 2019 Program for i dag kl. 13.00 16.00 Visionen for Verdensmålenes Plads v. Foreningen Folkemødet & Værtsgruppen Pladsens rammer, design og muligheder Samarbejde og idé-udveksling til events

Læs mere

Strategi for Dansk Design Center

Strategi for Dansk Design Center Designanvendelse Strategi for Dansk Design Center 2019-2021 Side 1 Forord Forord De næste 40 år I 2018 fejrer Dansk Design Center sit 40 års jubilæum. Vi har gennem hele vores historie arbejdet for at

Læs mere

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION KORT VERSION erhvervsstrategi 2015-2022 Den nye erhvervsstrategi 2022 er klar på businesskolding.dk/strategi2022 Vi er stærkere sammen, så lad os komme i gang. Du kan begynde ved at læse med her forord

Læs mere

Rapport om pilotworkshop for økologiske interessenter til udvikling af et MultiTrust-redskab (prototype)

Rapport om pilotworkshop for økologiske interessenter til udvikling af et MultiTrust-redskab (prototype) Rapport om pilotworkshop for økologiske interessenter til udvikling af et MultiTrust-redskab (prototype) Erik Fog, Videncentret for Landbrug December 2013 Som et centralt led i udviklingen af en ny metode

Læs mere

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2018 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2018 2020 2 Vision og mission DI Energi arbejder for, at virksomheder i energibranchen har de bedst mulige optimale rammevilkår. Det er en forudsætning for,

Læs mere

Troldtekt A/S Peer Leth - Adm. Direktør / CEO. FSC Danmarks årsdag 8. maj 2019 Certificeret træ - hånd i hand med Cirkulær økonomi og FN Verdensmål

Troldtekt A/S Peer Leth - Adm. Direktør / CEO. FSC Danmarks årsdag 8. maj 2019 Certificeret træ - hånd i hand med Cirkulær økonomi og FN Verdensmål Troldtekt A/S Peer Leth - Adm. Direktør / CEO FSC Danmarks årsdag 8. maj 2019 Certificeret træ - hånd i hand med Cirkulær økonomi og FN Verdensmål Troldtekt A/S Indhold Kort om Troldtekt A/S Corporate

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Økonomi- og Organisationsudvikling, Organisation Teori U - Uddannelsen En uddannelse, der frisætter mennesker og skaber energi, giver dig grundlæggende kendskab til teorien, muligheder for anvendelse i

Læs mere

Erhvervsfremmedøgnet 2017

Erhvervsfremmedøgnet 2017 Erhvervsfremmedøgnet 2017 TEMA: Nye teknologier - nye rammer Velkommen til Erhvervsfremmedøgnet 2017 Erhvervsfremmedøgnet tager os i år til Silkeborg, hvor attraktive naturskønne bosætningsområder forenes

Læs mere

Indhold. Grundfortællingen 3. Bornholm nærhed i centrum 4. Målgrupper 6. Budskaber 8

Indhold. Grundfortællingen 3. Bornholm nærhed i centrum 4. Målgrupper 6. Budskaber 8 1 2 Indhold Grundfortællingen 3 Bornholm nærhed i centrum 4 Målgrupper 6 Budskaber 8 3 Grundfortællingen Hvad er en grundfortælling? Grundfortællingen er det koncentrerede produkt af hovedbudskaberne om

Læs mere

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Formål Kurset giver deltagerne en solid teoretisk og praktisk indføring i Lean principper og kompetencer til selv at kunne

Læs mere

VIA DESIGN BUSINESS BY DESIGN KONFERENCE. onsdag den 9. december AARHUS RÅDHUSHAL. Velkommen

VIA DESIGN BUSINESS BY DESIGN KONFERENCE. onsdag den 9. december AARHUS RÅDHUSHAL. Velkommen VÆ KST VIA DESIGN BUSINESS BY DESIGN KONFERENCE onsdag den 9. december AARHUS RÅDHUSHAL Velkommen Velkommen til konferencen Vækst via Design Dagens talere Business by Design byder dig i samarbejde med

Læs mere

Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med!

Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Teknologitræf : Innovative, miljørigtige og bærdygtige løsninger indenfor Fødevare- og Landbrugssektor Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Business Trip, hvor danske mellemstore

Læs mere

Cirkulær ByInnovation CBi

Cirkulær ByInnovation CBi Informationsmøde 9. September 2016 Cirkulær ByInnovation CBi samle, skubbe, innovere, kommunikere som forudsætning for at skalere Dagsorden -forløb Præsentationsrunde Hvorfor Baggrund, valg af byen som

Læs mere

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer - Ansøgning til Vækstforum i Region Midtjylland om støtte til afvikling i 2012 og 2013 Baggrund Der er i øjeblikket en enestående

Læs mere

- GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS

- GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS - GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS Dagens Program 13:00 13:10 Velkomst og introduktion ved Gunhild Sander Garsdal 13:10 13:30 Muligheder i Horizon2020 inden for sundhed og velfærd v/ Kim Kryger,

Læs mere

KvægKongres 2012 Elforbrug eller egen energiproduktion Klimaet og miljøet - Bioenergi. 28. februar 2012 Michael Støckler Bioenergichef

KvægKongres 2012 Elforbrug eller egen energiproduktion Klimaet og miljøet - Bioenergi. 28. februar 2012 Michael Støckler Bioenergichef KvægKongres 2012 Elforbrug eller egen energiproduktion Klimaet og miljøet - Bioenergi 28. februar 2012 Michael Støckler Bioenergichef Muligheder for landbruget i bioenergi (herunder biogas) Bioenergi Politik

Læs mere

NATIONALE TEST ELEVPLANER EVALUERINGSKULTUR TEAMSAMARBEJDE

NATIONALE TEST ELEVPLANER EVALUERINGSKULTUR TEAMSAMARBEJDE Sæt evaluering på dagsordenen Invitation til inspirationsseminar april 2010 NATIONALE TEST ELEVPLANER EVALUERINGSKULTUR TEAMSAMARBEJDE Få ideer til arbejdet med evaluering i praksis Savner du inspiration

Læs mere

Fremtidens muligheder nutidens handlinger

Fremtidens muligheder nutidens handlinger Fremtidens muligheder nutidens handlinger Dansk Arkitektur Center inviterer til DK2050 konferencen Dato: 5. november kl. 8.30-16.15 Sted: Rambøll, Hannemanns Allé 53, 2300 København S Fremtidens muligheder

Læs mere

Vil du arbejde videre med dit brand?

Vil du arbejde videre med dit brand? Vil du arbejde videre med dit brand? Inspirationsforedrag Det stærke brand Den gode vision Inspiration til din kommunes vision Inspiration til realisering af dit brand Foredrag med forfatter og branding-ekspert

Læs mere

Briefing VækstHimmerland

Briefing VækstHimmerland Briefing VækstHimmerland Den 1. marts 2017 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark - grøn omstilling som en nordjysk vækstmotor Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark NBE s FORMÅL

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. Husk 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Bliv inspireret af de kreative, og bliv klogere på de

Læs mere

Victor Energy Projects: Globalt partnerskab går sammen om nyt solcellekoncept

Victor Energy Projects: Globalt partnerskab går sammen om nyt solcellekoncept Projects: Globalt partnerskab går sammen om nyt solcellekoncept For virksomheden projects har deltagelse i Region Midtjyllands projekt Rethink Business Fokuseret Værdikædesamarbejde været et startskud

Læs mere

Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling

Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling Gitte Krasilnikoff, 20. maj 2014 Dagens program 1. Hvorfor grøn omstilling og bæredygtig? 2. Grøn forretning som vejen til vækst 3. Virksomhedscases

Læs mere

Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 EPU alm. del Bilag 262 Offentligt

Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 EPU alm. del Bilag 262 Offentligt 2010-11 EPU alm. del Bilag 262 Offentligt Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 24. maj 2011 Indenlandsk studietur til Bornholm den 18. og 19. august 2011 Udvalget har besluttet at foretage

Læs mere

Pumper i Cirkulær økonomi Samsø som test site

Pumper i Cirkulær økonomi Samsø som test site 1. Revideret ansøgning SAMSØ KOMMUNE fra Samsø Kommune Revideret an www.samsoe.dk 31. maj 2013 Rev. 27. juni 2013 CVR/SE-nr. 23795515 Pumper i Cirkulær økonomi Samsø som test site Udviklig af forretningsmodeller

Læs mere

DEN FACILITERENDE RÅDGIVER MODUL 5: VÆKST- OG KOMPETENCEUDVIKLINGSSTRATEGI II LEMMY K. JENSEN, CHEFKONSULENT LKLJ@RAMBOLL.

DEN FACILITERENDE RÅDGIVER MODUL 5: VÆKST- OG KOMPETENCEUDVIKLINGSSTRATEGI II LEMMY K. JENSEN, CHEFKONSULENT LKLJ@RAMBOLL. DEN FACILITERENDE RÅDGIVER MODUL 5: VÆKST- OG KOMPETENCEUDVIKLINGSSTRATEGI II LEMMY K. JENSEN, CHEFKONSULENT LKLJ@RAMBOLL.COM 51612841 FORMÅL Forløbet skal klæde konsulenter på til at kunne håndtere/facilitere

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere