Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer"

Transkript

1 Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer

2 1. Indledning En rapport fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter slog i 2015 fast, at en af årsagerne til Ribes succes er, at nogle mænd for 100 år siden besluttede sig for at frede Ribes bymidte. I dag nyder såvel ripenserne, som de mange besøgende godt af denne beslutning. Skønne Ribe, Smukke Ribe og Hyggelige Ribe er bare nogle af de ord man ofte hører og læser, når samtalen falder på Ribe. Ud over at være en eftertragtet besøgsdestination, har Ribe også en unik plads i historiebøgene. En plads der bliver større og større. Ny forskning har slået fast, at Ribe højst sandsynlig er Skandinaviens ældste by. Ny forskning har slået fast, at det var i Ribe at vikingerne søgte viden, inden de besluttede sig for at drage mod vest. Det var i Ribe at den kristne præst Ansgar i år 800 opførte den første kristne kirke, der skulle blive begyndelsen på den trosretning hele landet har i dag. En af de mere triste begivenheder i historiebøgerne, er tabet af Ribe havn til storebror Esbjerg. Hvor det af praktiske årsager var mere hensigtsmæssigt at anlægge en havn med mere gunstige indsejlingsforhold. Desværre skulle det ikke blive sidste gang at storbroren Esbjerg trådte lillebroren mod syd over tæerne. Efter kommunesammenlægningen i 2007, var en af de første større politiske beslutninger, at flytte en af Ribes stoltheder, Ribe Statsseminarium til Esbjerg. En beslutning vi her 10 år efter for alvor begynder at mærke konsekvenserne af. Naturligvis ønsker ingen politikere at skade Ribe bevist. Flytningen af Ribe Statsseminarium er ikke enestående og fra tid til anden dukker der sager op, som splitter ripenserne og for manges vedkommende ser ud til at gavne Esbjerg på bekostning af Ribe. Konklusionen på 10 års læring kan være; Ude af syn, ude af sind. Et meget menneskeligt træk, som gør at alle gode kræfter i Ribe står sammen om at gøre opmærksom på byen og dens specielle DNA. Ribes historie er en ting. Ribes geografiske placering en anden. Naturen rundt om byen er unik. Så unik, at Vadehavet, der grænser op til byen, er udnævnt til Nationalpark. Også i fremtiden har Ribe alle mulighederne for sine fødder. Det er tid at få defineret en ny strategi for byen. En god start kunne være, hvis vi kunne blive enige om den. Det er vigtigt at forstå, at vi ripensere selv har ansvaret! Ansvaret for initiativerne og handlekræften. Den kan ikke overlades til politikerne!

3 2. De gode kræfter i Ribe Overblik over de gode kræfter i Ribe: Borger Grupper: Borger grupper opstår fra tid til anden. Typisk i frustration over politiske tiltag på konkrete sager eller mangel på handling. Lokalråd Ribe Midt: Dette er det stærkeste politiske organ i Ribe. Lokalråd Ribe Midt har løbende møder med Esbjerg Kommune og bliver også spurgt til råds i konkrete sager. Lokalråd Ribe Midt er ikke en politisk organsation eller sammenslutning Ribe Board: Ribe Board var et forsøg på at skabe lidt struktur over tingene i Ribe og udvise lidt handling. Der har været meget stille omkring initiativet, efter at initiativtageren forlod byen. Der er igennem mange år blevet udtrykt ønske om en aktivitetskoordinator i Ribe. Et ønske der til dato ikke er blevet imødekommet fra Esbjerg Kommune. Ribe Handel: Ribes selvstændige handelsstandsforening, der især har høj fokus på byens erhvervsliv og politiske sager, der måtte have indvirkning på dette. Ribe Fællesmarkedsføring: En forening der markedsfører Ribe med henblik på turisme. VisitRibe er en del af dette. Ribe Byforum: Endnu et politisk organ under Esbjerg Kommune. Det fremgår ikke, hvad formålet er med dette forum og hvordan det differencer sig fra Lokalråd Ribe Midt. Sidst nævnte er også repræsenteret i Ribe Byforum. Ribe Byforum er ikke en politiks organisation eller sammenslutning. Ribe Bybevaring: Også kendt som Gammelt Præg. En forening der kæmper for at bevare Ribes gamle huse og bevare det unikke miljø omkring dem. Foreningen ejer i dag nogle af byens mest markante bygninger.

4 3. Inspiration Efter kommunesammenlægningen har Ribe forsøgt at genfinde sig selv og finde sine egne ben igen. Ribe blev hårdt ramt af kommunalreformen i 2007, hvor mange offentlige arbejdspladser blev flyttet til Esbjerg og Ribe Amt blev nedlagt. De nye tider, hvor byen har skullet forholde sig til politiske tiltag fra Esbjerg Byråd og søgt politisk indflydelse hos Esbjerg Kommune har været en svær proces. Omstillingen fra at kunne kontakte et lokalt ansigt og møde forståelse, til at være henvist til landets femte største kommune, har været svær. Både for mening ripenser i hverdagen, men også rent politisk. Storbror Esbjerg har på mange områder overtaget initiativet på Ribes vegne. Det gælder såmen også strategien for byen, som nu blot er et afsnit i den samlede strategi for hele kommunen. Flere initiativer er blevet taget, for at redefinere Ribe. Initiativer der har udmøntet sig i en masse møder og meget lidt konkret. Flere eksperter er blevet konsulteret i et forsøg på at finde inspiration. Her skal blot gengives en avisartikel fra 2013, hvor overskriften siger det hele:

5 4. SWOT analyse Styrker: - Ribe er et stærkt brand i både ind- og udland - Høster gevinsten af en 100 år gammel strategi - Masser af ildsjæle der henter fondsmillioner til investeringer i byen Svagheder: - Har haft svært ved at finde sine egne ben at stå på efter kommunesammenlægningen - Mangler ny strategi - Det kniber med samarbejdet og alle vil gerne have æren for konkrete opnåede mål (Se bare de mange forskellige foreninger i kapitlet De gode kræfter ) - Må ikke ende som museumsby Muligheder: - Især den ældre del af befolkningen, også kendt som det grå guld har en forkærlighed for historiske Ribe. Både når det kommer til besøg og handel - Unik placering med Nationalpark Vadehavet som nabo - Langt bedre sammenspil med Danmarks femte største by, Esbjerg 35 km. mod nord - Eksperter har igen og igen slået fast at Ribe har et uudnyttet potentiale inden for turisme - Der findes rigtig mange gode projekter for udvikling af Ribe Trusler: - Ribe blev hårdt ramt af blandt andet kommunalreformen, hvor mange offentlige arbejdspladser forlod byen - Esbjerg opruster igen og igen med nye indkøbscentre, der vil udfordre blandt andet handelslivet i Ribe - Trenden i Danmark med, at især unge søger mod større byer rammer også Ribe. Gennemsnitsalderen for en ripenser er hastigt stigende - Ingen kender endnu konsekvenserne af tre større ændringer i Ribes middelalderby (Ølboden, Kannikegården og Domkirkepladsen) - Kommunekassen er tom

6 5. Middelalderbyen Der kan næppe herske tvivl om, at omdrejningspunktet for Ribe, er den velbevarede gamle middelalderby. Sådan skal det også være i fremtiden. Ribe er et stykke levende historie. Her skal det både være muligt at opretholde en hverdag i fremtidens samfund, men samtidigt nyde det historiske vingesus. Måtte der være tvivl om, hvorledes fremtiden og historien går i spænd, vil historiens betydning til hver en tid vinde. Vi kan kalde det en vision: Ribe ønsker at bevare sit historiske præg fra fortiden langt ind i fremtiden Siden kommunesammenlægningen i 2007, er der sket tre væsentlige store ændringer i bybilledet: 1. Der er opført en ølbod på torvet 2. Domkirkepladsen er blevet renoveret 3. Kannikegården er blevet opført Det er tre væsentlige ændringer i forhold til den oprindelige strategi med at bevare Ribes middelalderby. Man kan mene om dem hver især, hvad man vil. Fakta er at de tre ændringer er et brud med den 100 gamle strategi. Ændringer som er så nye, at ingen endnu kender konsekvenserne af dem. Ribe ønsker ikke flere ændringer i den gamle middelalderby! Ølboden: Ribe ønsker den nyopførte ølbod på torvet fjernet. Som det fremgår af hjemmeside (der i øvrigt giver Ribe 6 ud af 6 stjerner for bymiljøet) En enkelt nyopført træbygning (pavillon) forstyrrer dog dette billede noget. Domkirkepladsen: Ønsket måtte synes urealistisk og har heller ikke højeste prioritet. Men Ribe vil arbejde for, at byens domkirkeplads bliver genopført i den oprindelige stil. Kannikegården: Kannikegården er et resultat af en ulykkelig begivenhed, hvor det oprindelige menighedshus blev offer for flammerne. Måtte noget lignende ske for andre at middelalderbyens bygninger, er det Ribes ønske at en bygning i tilsvarende stil og helst en tilsvarende bygning bliver opført. Hvor urealistisk det end måtte være og et ønske, der ikke har højeste prioritet. Så er det Ribes strategi, at Kannikegården fjernes og genopføres i en stil, der passer ind i middelalderbyens oprindelige bybillede.

7 Måtte der ske andre ulykkelige begivenheder der gør, at bygninger må rives ned og genopføres, vil det til hver en tid være foreningen Gammelt Prægs ansvar at sikre, at stilen i Middelalderbyen sikres. Skiltning: Loven gælder naturligvis også i Ribe. Herunder også færdselsloven. Den skiltning der pt. forefindes i Ribe skæmmer byen i en sådan grad, at det ikke kan accepteres. Ribe pålægger Forvaltningen i Esbjerg at finde alternativer til den klassiske skiltning, der ikke skæmmer byen i samme grad som i dag. Hvorvidt der skal være tale om et teknologisk alternativ eller zone skilte uden for byen, skal der ikke tages stilling til her. Der kan eventuelt søges inspiration i andre historiske byer. Der opfordres til at inddrage Gammel Præg og Lokalråd Midt i søgen på alternativer. Eksempel på, hvordan skiltning skæmmer byen: Før:

8 Efter: Færdsel i middelalderbyen I dag har billisterne mulighed for at færdes de fleste steder i den gamle middelalderby. Til glæde for dem, der bor i byen. Et godt eksempel på, hvorledes det er nødvendigt at livet i 2016 kan gå i samspil med den historiske by. Vi bliver nødt til at starte arbejdet med at kigge på, hvorledes vi begrænser færdsel i den historiske by, uden at det går ud over beboerne i den gamle bydel. Især om sommeren, hvor turister færdes rundt i de små gader, vil det være en fordel, hvis ikke man skal springe for bilisterne. Ribe vil gerne opfordre til, at man henter inspiration fra andre historiske byer i Europa.

9 6. Erhverv Det starter med arbejdspladser. Ingen arbejde, ingen bosætning. Her har Ribe stor glæde af sin placering, med bare 35 km. til Esbjerg og 40 km. til Trekantsområdet. Men også Ribe s erhvervsliv har udviklet sig. Især Ribe Nord og området omkring Hovedvej 11 er i god udvikling. Naturligvis stadigvæk påvirket af konjunkturerne i landet og verden. Især bilsalg synes Ribe at have haft en positiv udvikling inden for de seneste årti, der gerne må fortsætte. Trods fortsatte trusler fra større indkøbscentre i området, har handelslivet i Ribe gågade det fortsat godt. Især takket været de mange besøgende i byen. Og det gælder om at fastholde denne udvikling. Suppleret med et rigt cafeliv og spisesteder. Dette fastholdes bedst ved at fortsat at tiltrække besøgende til byen Turisme Det er igen og igen slået fast, at Ribe har et uudnyttet potentiale inden for turisme. I alt for mange år har turismen i Ribe beroet på tilfældigheder. Heldigvis med stor succes. Ribe kan ikke holde til, at dette vigtige erhverv i fremtiden sejler afsted uden en fast kurs. En grundstødt turisme vil være en katastrofe for byen. Ribe pålægger VisitRibe at udarbejde en strategi for, hvad målet er for byen. Ribe pålægger VisitRibe at udarbejde målbare tal for, hvordan turismen skal udvikle sig. Og endelig bør det hele udmønte sig i en handlingsplan. Der er fuld tillid til Ribe Fællesmarkedsføring og den måde, hvorpå byen markedsføres Offentlige toiletter Der er en stor efterspørgsel på offentlige toiletter til byens besøgende. Alle er klar over dette og ingen gør noget. Ribe pålægger VisitRibe at finde løsninger på denne udfordring. Hvorvidt der skal være tale om betalingstoiletter, sponsorer, finansiering via frivillige/symbolske bidrag fra den gratis overnatning for autocampere i ved P-Syd, skal være op til løsningsforslagene. Deadline for løsning på denne udfordring er 1. maj Det er ikke en mulighed at tørre ansvaret af på politikerne Offentlige arbejdspladser Den nye regering har beriget Ribe med mange nye arbejdspladser i Landspolitikerne har fået øjnene op for, at den centralisering, der i årtier har fundet sted, ikke nødvendigvis behøver være fokuseret omkring hovedstaden. Det samme gør sig gældende for de kommunale arbejdspladser. Flere og flere kommunale arbejdspladser er blevet flyttet til Esbjerg. I effektiviseringens navn. Det står nu fast, at der ikke er besparelser at hente ved

10 centralisering i Esbjerg. De offentlige administrative udgifter er blot steget, år for år, siden kommunalsammenlægningen. Det er på tide, at også kommunens politikere og forvaltning får øjnene op for, at kommunale arbejdspladser lige så vel kan have hjemme i Ribe, som i Esbjerg. Store internationale selskaber kan i dag have produktion og salgskontorer i hele verden. Naturligvis kan Esbjerg Kommune også have kommunale arbejdspladser i Ribe. Regeringen har indset dette. Nu mangler vi bare Esbjerg Kommune. Endelig skal der lyde en opfordring til byens erhvervsliv om at udnytte Ribe brandet bedre. Både i produktsortiment og ved markedsføring.

Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer

Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer 1. Indledning En rapport fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter slog i 2015 fast, at en af årsagerne til Ribes succes er, at nogle

Læs mere

Udviklingsplan inklusiv trafikken på domkirkepladsen. Af Thomas Nielsen, Ribe

Udviklingsplan inklusiv trafikken på domkirkepladsen. Af Thomas Nielsen, Ribe Udviklingsplan inklusiv trafikken på domkirkepladsen Af Thomas Nielsen, Ribe Tá det alvorligt! Fakta: 2017 var det største turistår til dato = flere billister og flere mennesker Lokale beboere er trætte

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Budgettale Der er kun én ting, jeg synes ville være endnu mere trist og det er, hvis vi står i samme situation næste år.

Budgettale Der er kun én ting, jeg synes ville være endnu mere trist og det er, hvis vi står i samme situation næste år. 1 Budgettale 2014 Lige nu henter forældre i hele Odense deres børn. På gangene møder de andre forældre og frustrerede medarbejdere. Og de undrer sig. Hvorfor skal vi nu fyre på børnenes område igen? Det

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

Erhvervspolitik for Fanø Kommune

Erhvervspolitik for Fanø Kommune Erhvervspolitik for Fanø Kommune 2015-2020 Vedtaget i Fanø Byråd den 16.02.2015 Vision Fanø kommunes vision er at være mødested for et mangfoldigt, kvalitetsbevidst og bæredygtigt erhvervsliv. Udviklingen

Læs mere

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern?

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern? Resume af borgermøde indkaldt af Gjern Lokalråd Indledning: Gjern Lokalråd inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus og LAG Silkeborg til borgermøde den 27. september 2012 under overskriften: Gjern

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi [UDKAST] Regional Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 e mål og indsatsområder Region Sjælland Maj 2018 Styrke virksomhedernes konkurrencekraft Virksomhederne skal omstille sig til fremtidens måde at

Læs mere

Borgere i Jyderup stifter community foundation

Borgere i Jyderup stifter community foundation Borgere i Jyderup stifter community foundation En borgergruppe i Jyderup ved Holbæk har netop stiftet en fond, som skal løse udkants-problemerne og fremme en positiv udvikling i området. Grundkapitalen

Læs mere

SOL. Lokal Udviklings Plan (LUP) for ovenover alting - stråler moder. for INDHOLD. 1. Planens status og formål. 2.

SOL. Lokal Udviklings Plan (LUP) for ovenover alting - stråler moder. for INDHOLD. 1. Planens status og formål. 2. for ovenover alting - stråler moder SOL INDHOLD 1. Planens status og formål 2. Om Stege og Omegn 3. SWOT lokalrådets vurdering af lokalområdets potentialer 4. Vision 5. Potentialer og indsatsområder /

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om områdefornyelsen i Hirtshals 11. februar 2016

Velkommen til informationsmøde om områdefornyelsen i Hirtshals 11. februar 2016 Velkommen til informationsmøde om områdefornyelsen i Hirtshals 11. februar 2016 Aftenens program Velkommen Områdefornyelse i Hirtshals - hvorfor og hvad skal der ske Hvordan I ser jeres by Resultaterne

Læs mere

Fakta om Tøndermarsk Initiativet

Fakta om Tøndermarsk Initiativet Fakta om Tøndermarsk Initiativet Budget: Samlet budget: 210,9 millioner kr. Heraf kommer 111,3 millioner kr. fra Tønder kommune. Realdania har bevilget 65 millioner kr., og A.P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Kære alle, Det er første år jeg står som formand for Sønderborg Handel og skal aflægge beretning, og en erkendelse som formand er, at mange har en mening og

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 (Omtryk - 02/02/2012 - Redigeret svar fra miljøministeren) ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 56 Offentligt J.nr. NST- 101-00584 Den 9.1.2012 Miljøministerens

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Formentlig er det første gang nogensinde, at en så lille by, på så kort tid, får så mange ærestitler som Ribe og omegn har fået det:

Formentlig er det første gang nogensinde, at en så lille by, på så kort tid, får så mange ærestitler som Ribe og omegn har fået det: Formandsberetning, Ribe Handelsstandsforening 2015 Kære bestyrelse, kære medlemmer. Tak til alle I der er kommet. Velkommen til EEU, turismerepræsentanter, politikere og presse. Vi er her for at lave den

Læs mere

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Kommune Kongevej 57 Att.: Økonomiudvalget Tønder d. 11/8 2015 nder, den 10. august 2015 Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Handelsstandsforening ansøger om økonomiske

Læs mere

Grundlæggende er det tanken at bringe Frellos kunst ud i bybilledet på en anderledes og oplevelsesrig måde.

Grundlæggende er det tanken at bringe Frellos kunst ud i bybilledet på en anderledes og oplevelsesrig måde. Frello i Varde By I anledning af Otto Frellos 90 års fødselsdag har Udviklingsrådet for Varde By samlet en række af de tanker og ideer som rådet arbejder med i relation til Frellos kunst. Grundlæggende

Læs mere

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Baggrund for idéoplæg. Vi har, i vores forslag, arbejdet ud fra at, holde fast i den historiske tråd om den smukke gamle by med Danernes kongesæde og Vikingernes

Læs mere

Møde mellem Ribe Midt, Ribe Nord og Ribe Syd og Teknik & Byggeudvalget

Møde mellem Ribe Midt, Ribe Nord og Ribe Syd og Teknik & Byggeudvalget Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 1. juni 2016 Journal nr. 15/22296 Login cow Sagsbehandler Connie Weiss Fallesen Telefon direkte 76 16 13 30 E-mail cow@esbjergkommune.dk Møde mellem Ribe Midt, Ribe Nord

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse maj 2018

Borgerpanelundersøgelse maj 2018 Bilag 4: Udeservering og byliv - tendenser og holdninger By- og Kulturforvaltningen har via spørgeskemaundersøgelser spurgt byens borgere, berørte beboere og erhvervsliv i bymidten om, hvordan de oplever

Læs mere

Sammen om den offentlige sektor

Sammen om den offentlige sektor Sammen om den offentlige sektor Djøf Offentligs fokusområder 2018-2020 Tænk længere Reformer af kommuner, domstole, politi og gymnasier. Nye uddannelsesinstitutioner, supersygehuse, sammenlægninger, opsplitninger,

Læs mere

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE Program 19.00 19.10 Velkomst ved Borgmester Knud Larsen 19.10 19.30 Præsentation af visionen ved Knud Larsen / Kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune 19.30 20.00 Debat ved borde

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY

UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2016-2018 Hvordan fortsætter vi den stærke udvikling og griber mulighederne i udviklingen af en attraktiv detailhandel i Aalborg? 1

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4 Hillerød C4 Hillerød er en interesseorganisation for alle vækstorienterede virksomheder i hovedstadsregionen. Det er vores mission at gøre regionen attraktiv for

Læs mere

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ?

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? Præstø er med sin smukke og unikke beliggenhed lige ned til Præstø fjord, omkranset af skov og åbne vidder samt kun et kvarters kørsel til motorvej, et oplagt sted at starte

Læs mere

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Handlingsplan Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Projekt Vækstgrupper for landdistriktsudvikling Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Indledning Denne handlingsplan er kommet i stand på 2 møder med Borgerforeningens

Læs mere

Nye former for bymidtesamarbejde. Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16

Nye former for bymidtesamarbejde. Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16 Nye former for bymidtesamarbejde Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16 Julie Holck Cand.mag., Ph.D.: Butikkerne og de levende byer Indehaver

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Høringssvar fra Bornholmske Borgerforeningers Samvirke - efter forudgående høring i alle øens lokalsamfund/medlemsforeninger

Høringssvar fra Bornholmske Borgerforeningers Samvirke - efter forudgående høring i alle øens lokalsamfund/medlemsforeninger Skal kommuneplanens rammer for detailhandel på Bornholm ændres? Bornholms Regionskommune har modtaget flere henvendelser med ønsker om at placere dagligvarebutikker i en størrelse på 1000 m² på arealer,

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Detailhandel. 2 byer 2 strategier

Detailhandel. 2 byer 2 strategier Detailhandel 2 byer 2 strategier Faaborg og Ringe Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg Gl. købstad i den sydlige del af kommunen Beliggende i naturskønne områder med rigt turistliv Rigt kulturliv Ringe Ringe

Læs mere

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN Er jeres virksomhed klar til at skalere? Gennemgå fundament-kortene for at sikre, at jeres virksomhed har grundlaget i orden, før skaleringsprocessen går

Læs mere

Din egn. Din egn skal give børnene: Din egn i de forskellige alderstrin er opdelt sådan:

Din egn. Din egn skal give børnene: Din egn i de forskellige alderstrin er opdelt sådan: Din egn Formålet med Din egn er, at alle børn i kommunale dagtilbud og skoler gennem deres opvækst lærer naturen og nogle af Esbjerg Kommunes historiske og kulturelle tilbud at kende. Det er med til at

Læs mere

Høringsmøde på Rømø om Nationalpark Vadehavet

Høringsmøde på Rømø om Nationalpark Vadehavet Høringsmøde på Rømø om Et bud på udviklingsperspektiver ved v/ borgmester Laurids Rudebeck 10. august 2010 1. Udviklingsperspektivet er grundlaget for vores positive indstilling til 2. Nogle konkrete bud

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01 Kort fortalt Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Layout_20130819.indd 1 19-08-2013 12:53:01 Danmark i omstilling Hvordan kan byer og landdistrikter udvikles, så vi udnytter vores arealer bedst muligt

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune ... 2 Den legende kommune Udviklingsstrategi for Billund Kommune I Billund gør vi os umage for at få det lokale til at spille sammen med det regionale, det nationale, og det globale. Vi vil inddrage relevante

Læs mere

Generalforsamling Beretning 2010 Ribe Bykernes Beboerforening

Generalforsamling Beretning 2010 Ribe Bykernes Beboerforening Generalforsamling Beretning 2010 Ribe Bykernes Beboerforening Kære medlemmer Så er det tid igen, til at se tilbage på året der er gået, men også se fremad, hvordan synes vi selv at det går med vores by

Læs mere

EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden

EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden Vi udvikler Ebeltoft sammen Sammen med borgere og andre aktører i Ebeltoft, udarbejdede Realdania i 2016 en analyse af byen. Analysen pegede på, at der med fordel

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 19, september 2012

NYHEDSBREV NR. 19, september 2012 NYHEDSBREV NR. 19, september 2012 Ved at være sidste udkald for LAG ansøgninger i denne programperiode! Landdistriktsprogrammet 2007-13 nærmer sig sin afslutning. Det er stadig muligt at søge penge til

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

KOMMUNESAMMENLÆGNING I DANMARK - HVAD ER SKET OG HVORDAN GÅR DET NU?

KOMMUNESAMMENLÆGNING I DANMARK - HVAD ER SKET OG HVORDAN GÅR DET NU? KOMMUNESAMMENLÆGNING I DANMARK - HVAD ER SKET OG HVORDAN GÅR DET NU? LARS BODUM REGIONREFORMEN 2020 PÅ AGDER - KONSEKVENSER FOR KOMMUNENE KRISTIANSAND 29. AUGUST 2018 !2 DET KOMMUNALE LANDKORT I DANMARK

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Danmarks Bedste Handelsby Kundeinterviews 5. Resultater Top 5 (ifølge kunderne) 20. Juryens bedømmelser 26.

Indholdsfortegnelse. Danmarks Bedste Handelsby Kundeinterviews 5. Resultater Top 5 (ifølge kunderne) 20. Juryens bedømmelser 26. Danmarks Bedste Handelsby 2018 Indholdsfortegnelse Danmarks Bedste Handelsby 2018 2 Kundeinterviews 5 Resultater Top 5 (ifølge kunderne) 20 Juryens bedømmelser 26 Kåringer 33 1 Danmarks Bedste Handelsby

Læs mere

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag Nummer 130 Udvidelse af landdistriktspujen Indsatsområde Nye initiativer i øvrigt Område Hele kommunen Landdistriktspuljen er idag på 309.000 kr om året. Puljens formål er at støtte lokale udviklingsprojekter

Læs mere

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme.

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme. 1 Nytårskur FET 2014 den 22. januar kl. 17-19.00 Kære Alle. Velkommen til nytårskuren, velkommen til et nyt år. På øen kan vi ligeledes byde velkommen til et nyt byråd. Nye udvalgsformænd og ikke mindst

Læs mere

T:\Winword\910 Tønder Handelsstandsforening\Arbejdsmateriale 2013-14\Memoer\Memo - initiativ bycenterchef.docx

T:\Winword\910 Tønder Handelsstandsforening\Arbejdsmateriale 2013-14\Memoer\Memo - initiativ bycenterchef.docx Memo stillingen som Event- og Marketingkoordinator Baggrund Tønder Erhvervsråd og Tønder Handelsstandsforening har indgået en aftale om tilpasning af den eksisterende bycenterchefstilling til de behov

Læs mere

Danskerne og yderområderne. Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle

Danskerne og yderområderne. Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle Danskerne og yderområderne Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle Om undersøgelsen Repræsentativ undersøgelse blandt danskere i den erhvervsaktive alder 18-65 år (3,5 mio. ud af 5,6

Læs mere

Strategi for klima og grøn omstilling. Lemvig Kommune

Strategi for klima og grøn omstilling. Lemvig Kommune Strategi for klima og grøn omstilling Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Dør byliv uden butikker? Dør butikker uden byliv? Urban Lab konference den 5. november 2015 Dorthe Bjerre. SYNERGII Når jeg er færdig, så skulle i helst sidde inde

Læs mere

Læsø Kommune Lillian Kristensen.

Læsø Kommune Lillian Kristensen. Læsø Kommune Lillian Kristensen lik@laesoe.dk Hvad er Kommunens DNA? Wikipedia - DNA opbevarer biologisk information. DNArygraden er resistent over for spaltning. Hvis man vil bygge sin fremtid, skal men

Læs mere

Imageanalyse Billund Kommune. Oktober 2018

Imageanalyse Billund Kommune. Oktober 2018 Imageanalyse Billund Kommune Oktober 2018 Sammendrag Undersøgelsen viser, at Billund Kommune har en tydelig og overvejende positiv identitet blandt de adspurgte danskere. Kommunen forbindes hovedsageligt

Læs mere

Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt

Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt 7. maj 2013 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Hvad jeg vil argumentere for Et godt butiksliv er afgørende for bymidtens attraktivitet

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018 Indledning FÆLLES pejlemærker Bærende principper Tænkes sammen med 4 5 8 10 Indledning Frederikshavn Kommune er fyldt med frivillige

Læs mere

Nye tider nye roller

Nye tider nye roller Nye tider nye roller - Mellembyernes udfordinger Et pilotprojekt med Landdistrikernes Fællesråd og byerne Egtved, Glamsbjerg, Gram, Holsted, Løgumkloster, Ølgod og Ørbæk. PROJEKTBESKRIVELSE FORÅRET 2012

Læs mere

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 1 Lene Schaumburg arkitekt og indehaver 2 INDHOLD POTENTIALEANALYSE PRÆSTØ INDRE BY 2013 indledning 1 Baggrund og rammer 2 Præstø i dag 3

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Velkommen til Nationalparkskolen

Velkommen til Nationalparkskolen Velkommen til Nationalparkskolen Målet med introduktionskurset(basiskursus 1) er, at du får: kendskab til Nationalpark Thys organisation, lovgivningen bag og planerne for udvikling i nationalparken. kendskab

Læs mere

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen Forslag til Baggrund I det nordvestlige hjørne af Viborg Kommune ligger landsbyerne Ulbjerg, Skringstrup, Sundstrup, Nr. Rind, Låstrup og Skals. Disse seks landsbyer, som igennem nedenstående forløb, er

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund Ifm. budgetaftale 2014 besluttede Byrådet, at der skulle udarbejdes en vision for Bykernen Det

Læs mere

Til Langeland Kommune

Til Langeland Kommune Til Langeland Kommune Vedrørende byggeri på Daloon grunden Bellevue 6 Rudkøbing vil jeg gerne vide om der ikke findes plantegninger med mål på så man kunne se hvordan de forskellige bygninger placeres

Læs mere

Landdistriktspolitik for Lemvig Kommune

Landdistriktspolitik for Lemvig Kommune Landdistriktspolitik 2007-2013 for Lemvig Kommune Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Side 1 af 8 1. Indledning 2. Tidshorisont Det er af stor værdi for Lemvig Kommune, at man i kommunen har landdistrikter

Læs mere

Beretning generalforsamling Ribe Bykernes Beboerforening 2013

Beretning generalforsamling Ribe Bykernes Beboerforening 2013 Beretning generalforsamling Ribe Bykernes Beboerforening 2013 Året 2013 har for en stor dels vedkommende stået i Ølskurets tegn, både internt i foreningen, men måske mest i medierne. Specielt har det netop

Læs mere

Bilag til Vision 2030

Bilag til Vision 2030 Bilag til Vision 2030 Marts 2016 Processen bag Vision 2030 Gennem otte måneder har fokus været rettet mod fremtidens Halsnæs den ærlige, positive og langsigtede bevægelse af Halsnæs. Rigtig mange har været

Læs mere

Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt. Kort fortalt

Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt. Kort fortalt Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt Kort fortalt Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Danmark i omstilling Danskerne flytter fra landet til byerne hurtigere end tidligere. Det giver

Læs mere

Luk døren op og se Kulturarven er lige derude! [Tilhørende fotos findes i dokumentets sider 4-13/CB]

Luk døren op og se Kulturarven er lige derude! [Tilhørende fotos findes i dokumentets sider 4-13/CB] Luk døren op og se Kulturarven er lige derude! [Tilhørende fotos findes i dokumentets sider 4-13/CB] - Om samarbejde omkring kulturarven i praksis mellem Museum Sønderjylland Kulturhistorie Tønder og Tønder

Læs mere

1. Kommunens udfordringer, muligheder og mål med strategiplanen

1. Kommunens udfordringer, muligheder og mål med strategiplanen Forhave på forkant Ansøgning fra Vordingborg Kommune til kampagnen Yderområder på forkant UDKAST d. 7. januar Vordingborg Kommune har siden kommunesammenlægningen haft fokus på, at der ikke opstår for

Læs mere

Konservativ budgettale 2017

Konservativ budgettale 2017 Jakob Næsager, MBR (C), gruppeformand og budgetordfører Første behandling af Københavns Kommunes budget den 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Konservativ budgettale 2017 Det skal være lettere og

Læs mere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere Årsskrift Stafet For Livet sæson 2017 Sammen var vi stærkere Indhold Generelle fakta 3 Fightere 6 Lysceremoni 7 24 timer 8 Frivilliges trivsel 9 Håb 10 Sammen var vi stærkere! I år var overskriften for

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Udkast til vision for det dansk-tyske samarbejde

Udkast til vision for det dansk-tyske samarbejde Udkast til vision for det dansk-tyske samarbejde 2011-2020 RSD og Slesvig-Holsten som centerregion mellem det østjyske bybånd og Hamborg Øget økonomisk vækst i den dansk-tyske region Styrket integration

Læs mere

Udkast til vision for det dansk tyske samarbejde

Udkast til vision for det dansk tyske samarbejde Udkast til vision for det dansk tyske samarbejde 2011 2020 RSD og Slesvig Holsten som centerregion mellem det østjyske bybånd og Hamborg Øget økonomisk vækst i den dansk tyske region Styrket integration

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd Lunden Det rekreative område Status: Det Grønne Bånd Vraa - en grøn by Vraa er en grøn by midt i en smuk natur og midt i et aktivt landbrugsområde - og ud over serviceerhvervene var det var landbruget,

Læs mere

Guide på turen var Torsten Bo Jørgensen fra COWI, som også har dokumenteret alle møder med lokale aktører i rapport af 7. april 2015.

Guide på turen var Torsten Bo Jørgensen fra COWI, som også har dokumenteret alle møder med lokale aktører i rapport af 7. april 2015. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 265444 Brevid. 2098757 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Kultur- og Idrætsudvalgets studietur marts 2015 Sammenfatning 28. april 2015 Kultur-

Læs mere

1. BEHANDLING AF BUDGET

1. BEHANDLING AF BUDGET 1. BEHANDLING AF BUDGET 2018-2021 Benedikte Kiær, Borgmester i Helsingør Kommune Kære Alle, Jeg har set frem til i dag. For i dag tager vi for alvor fat på dette års budgetforhandlinger og det er altid

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land.

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. Landdistriktspolitik Vision I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. I Byrådets vision for en landdistriktspolitik indebærer dette, at Ringsted Kommune

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere