Niels Klim-prisen 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Niels Klim-prisen 2014"

Transkript

1 Niels Klim-prisen 2014

2 Hvad er Niels Klim-prisen? Teksten er science fiction. Teksten er på mindre end ord. Teksten er blevet udgivet på dansk for første gang det foregående år. I 2015 uddeles prisen for bedste tekster fra Nomineringer og stemmer afgives af fans.

3 Udvalg Flemming Rasch, Joen Juel Jensen & undertegnede, udvalg Manfred Christiansen, præmien

4 4 kategorier Oversat Kortroman Langnovelle Novelle

5 Oversat, 4. plads Mission Måne Sally Gardner Høst

6 Oversat, 4. plads "Nano kommer til Clifford Falls" Nancy Kress Nano kommer til Clifford Falls

7 Oversat, 4. plads "Semplicapigerne" George Saunders Tiende december

8 Oversat, 4. plads Edenas verden 0: Reparatørerne Moebius Faraos Cigarer

9 Oversat, de 3 sidste "To gange Dick" Paul J. McAuley Under Mars

10 Oversat, de 3 sidste "Tiggere i Spanien" Nancy Kress Nano kommer til Clifford Falls

11 Saga, vol. 1 Oversat, de 3 sidste Brian K. Vaughan G. Floy Studio

12 Og vinderen er... Oversat

13 4 kategorier Oversat Kortroman Langnovelle Novelle

14 Kortroman, 4. plads Professor P og hr. Mortensens besynderlige rejse til Milau Jan Mogensen Carlsen

15 Kortroman, de 3 sidste "Live" A. Silvestri Ambrosia / Live

16 Kortroman, de 3 sidste Skrumpen 4: Teletøj og Tankekunst Gunnar Wille Jensen & Dalgaard

17 Kortroman, de 3 sidste Ingen pris

18 Og vinderen er... Kortroman

19 4 kategorier Oversat Kortroman Langnovelle Novelle

20 Langnovelle, nåede ikke med Kim Leine Christian Guldager Kenneth Bøgh Andersen

21 Langnovelle, 6. plads "Betydningen af små ting" Jesper Goll De sidste kærester på Månen

22 Langnovelle, 6. plads "Sværmen" Manfred Christiansen Undergang

23 Langnovelle, 6. plads "Sort sol" Jeppe Bisbjerg Undergang

24 Langnovelle, 3. plads "De sidste kærester på Månen" Lars Ahn Pedersen De sidste kærester på Månen

25 Langnovelle, 3. plads "En lang og drømmeløs søvn" Jesper Rugård De andres blod

26 Langnovelle, 3. plads Ingen pris

27 Langnovelle, de 2 sidste "Komtessen, opfinderen, direktøren, baronen - og Emma" Glen Stihmøe De sidste kærester på Månen

28 Langnovelle, de 2 sidste "Mui Ne" Paul Calderara Eskekilde Undergang

29 Og vinderen er... Langnovelle

30 4 kategorier Oversat Kortroman Langnovelle Novelle

31 Novelle, nåede ikke med Louise Floor Frellsen Tatiana Goldberg Nanna Foss Ib Johansen Bjarke Schjødt Larsen Henning Andersen Stig W. Jørgensen

32 Novelle, 6. plads "Græsset må ikke betrædes" Beatrix Miranda Ginn Nielsen De sidste kærester på Månen

33 Novelle, 6. plads "Den oligocæne forbindelse" Christian Kaarup Baron De sidste kærester på Månen

34 Novelle, 4. plads "Den forkerte art" Rasmus Wichmann Undergang

35 Novelle, 4. plads "Røvbøde" Michael Toubro Undergang

36 Novelle, 3. plads "Dommedagsdrømmere" Majbrit Høyrup De sidste kærester på Månen

37 Novelle, de 2 sidste "Ukrudt" A. Silvestri De sidste kærester på Månen

38 Novelle, de 2 sidste "La Gioconda ved Tidernes Ende" Mikkel H. Carlsen Undergang

39 Og vinderen er... Novelle

40 Niels Klim-prisen 2014

41 Hvad er Niels Klim-prisen? Teksten er science fiction. Teksten er på mindre end ord. Teksten er blevet udgivet på dansk for første gang det foregående år. I 2015 uddeles prisen for bedste tekster fra Nomineringer og stemmer afgives af fans.

42 Udvalg Flemming Rasch, Joen Juel Jensen & undertegnede, udvalg Manfred Christiansen, præmien

43 4 kategorier Oversat Kortroman Langnovelle Novelle

44 Oversat, 4. plads Mission Måne Sally Gardner Høst Ikke-USSR ynder at udstede regler og straffe lovbryderne. Måske er der ovenikøbet hemmelige regler. I den situation er et godt venskab guld værd.

45 Oversat, 4. plads "Nano kommer til Clifford Falls" Nancy Kress Nano kommer til Clifford Falls Da nanomaskinerne kommer til den lille by, er den enlige mor skeptisk, men mange andre kaster sig ud i det og siger selvfølgelig jobbet op.

46 Oversat, 4. plads "Semplicapigerne" George Saunders Tiende december Lidt økonomisk held bliver omsat til noget, der kan glæde familien og imponere naboerne.

47 Oversat, 4. plads Edenas verden 0: Reparatørerne Moebius Faraos Cigarer Turistattraktioner er aldrig lige så gode som i brochurerne.

48 Oversat, de 3 sidste "To gange Dick" Paul J. McAuley Under Mars Denne tidslinjes Philip K. Dick har problemer med en af sine romaner, udgivet på piratvis, og følger samtidig en vision, der anbefaler et møde med Nixon.

49 Oversat, de 3 sidste "Tiggere i Spanien" Nancy Kress Nano kommer til Clifford Falls De små, genmodificerede børn siver aldrig, og de er intelligente. Forældrene er håbefulde, omverdenen er fjendtlig overfor denne "unfair fordel".

50 Saga, vol. 1 Oversat, de 3 sidste Brian K. Vaughan G. Floy Studio Far og mor er egentlig på hver sin side af krigen, men de får altså alligevel en lille datter sammen.

51 Og vinderen er... Oversat

52 4 kategorier Oversat Kortroman Langnovelle Novelle

53 Kortroman, 4. plads Professor P og hr. Mortensens besynderlige rejse til Milau Jan Mogensen Carlsen En fredelig sejltur udvikler sig til et besøg på øen, hvor frøer og myrer er kæmpestore og intelligente.

54 Kortroman, de 3 sidste "Live" A. Silvestri Ambrosia / Live I de sidste minutter før verdens ende er det vigtigt at transmissionen af den sidste fødsel bliver teknisk og kunstnerisk korrekt, ikk'?

55 Kortroman, de 3 sidste Skrumpen 4: Teletøj og Tankekunst Gunnar Wille Jensen & Dalgaard Endnu en generation skal opfylde en aliens ønske om at gøre verden mere stribe- og farverig.

56 Kortroman, de 3 sidste Ingen pris

57 Og vinderen er... Kortroman

58 4 kategorier Oversat Kortroman Langnovelle Novelle

59 Langnovelle, nåede ikke med Kim Leine Christian Guldager Kenneth Bøgh Andersen

60 Langnovelle, 6. plads "Betydningen af små ting" Jesper Goll De sidste kærester på Månen Rejsen mod den interessante planet foregår i slow motion og næsten lydløs isolation.

61 Langnovelle, 6. plads "Sværmen" Manfred Christiansen Undergang Det er altid mørkt, indtil maskinen bliver sat i gang. Desværre synes klanen ikke om solskin.

62 Langnovelle, 6. plads "Sort sol" Jeppe Bisbjerg Undergang Verden er næsten mennesketom. Men far er læge og insisterer på at besøge Perth, i fald nogen har brug for hjælp.

63 Langnovelle, 3. plads "De sidste kærester på Månen" Lars Ahn Pedersen De sidste kærester på Månen Jorden er tilsyneladende død, og 16-årige Polly på Månen skriver dagbog om at nogle af de andre overlevende begår selvmord i desperation.

64 Langnovelle, 3. plads "En lang og drømmeløs søvn" Jesper Rugård De andres blod Natten er utryg og fyldt med dødelige vampyrer. Et overvågningskamera fanger noget så usandsynligt som en gruppe vampyrer i politigårdens kælder.

65 Langnovelle, 3. plads Ingen pris

66 Langnovelle, de 2 sidste "Komtessen, opfinderen, direktøren, baronen - og Emma" Glen Stihmøe De sidste kærester på Månen Komtessen besøger opfinderen af hendes dampbil og af den dampdrevne kat. Direktøren har brug for hjælp med telegrafvæsnet, og baronen udtænker onde planer.

67 Langnovelle, de 2 sidste "Mui Ne" Paul Calderara Eskekilde Undergang Mui Ne er ca. 40 millioner år gammel og stor nok til at kvase en landsby med sin krop. De fleste har mareridt om Mui Ne.

68 Og vinderen er... Langnovelle

69 4 kategorier Oversat Kortroman Langnovelle Novelle

70 Novelle, nåede ikke med Louise Floor Frellsen Tatiana Goldberg Nanna Foss Ib Johansen Bjarke Schjødt Larsen Henning Andersen Stig W. Jørgensen

71 Novelle, 6. plads "Græsset må ikke betrædes" Beatrix Miranda Ginn Nielsen De sidste kærester på Månen Selvom man er dygtig nok til at bygge en tidsmaskine, er man ikke nødvendigvis dygtig nok til at omgås fremtiden.

72 Novelle, 6. plads "Den oligocæne forbindelse" Christian Kaarup Baron De sidste kærester på Månen Høflige, tedrikkende kinesere må gribe ind, da en forhistorisk, anakronistisk gris bliver fundet. Tidsmaskinen bliver fundet frem og konfigureret.

73 Novelle, 4. plads "Den forkerte art" Rasmus Wichmann Undergang Et sted i Rusland er en videnskabsmand optaget af at genskabe mammutterne, inden den globale opvarmning når for langt.

74 Novelle, 4. plads "Røvbøde" Michael Toubro Undergang Selv kvartulven må forsørge sig med reklamekropsmaling, for at undgå sulten, ligesom bøderne for at hænge på gadehjørnerne i København skal undgås.

75 Novelle, 3. plads "Dommedagsdrømmere" Majbrit Høyrup De sidste kærester på Månen I en verden med stigende have, flygtninge, epidemier og infertilitet, forbereder en lille gruppe sig på det endelige sammenbrud. Medlemmerne har hver sin drøm om hvad der kommer til at ske.

76 Novelle, de 2 sidste "Ukrudt" A. Silvestri De sidste kærester på Månen Kolonien på den nye planet har fakler, ritualer, et specielt forhold til naturen, men også en videnskabelig forståelse af hvorfor lige denne kolonisering kræver så mange ofre nu.

77 Novelle, de 2 sidste "La Gioconda ved Tidernes Ende" Mikkel H. Carlsen Undergang Den fraskilte kunsthistoriker, Pawel, er tæt på Mona Lisa, da verden falder sammen om ørerne på ham, i en mørkegul støvsky.

78 Og vinderen er... Novelle

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

landjord tilbage. Derfor lever nogen mennesker under havet i særlige undervandsfartøjer. Ty og Gemma, en pige der kommer fra landjorden - Oversiden,

landjord tilbage. Derfor lever nogen mennesker under havet i særlige undervandsfartøjer. Ty og Gemma, en pige der kommer fra landjorden - Oversiden, Zombier, engle og dæmoner Camp 41 (del 1+2) Englefald Af Patrick Leis Lomis bor i en verden bag pigtråd. En militærlejr, hvor der ikke er plads til at være barn. På den anden side venter kannibalerne,

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Science fiction på dansk

Science fiction på dansk Science fiction på dansk En ikke helt komplet liste over udgivelser fra 2000-2012 Fjernet er små eller direkte dårlige udgivelser og dem, der er overset. I er velkomne til at bruge teksten, som I har lyst

Læs mere

Jeg rundede efteråret af med to temaer; et om jul/ den kristne fortælling og julens baggrund og oprindelse. Og et andet om spøgelseshistorier.

Jeg rundede efteråret af med to temaer; et om jul/ den kristne fortælling og julens baggrund og oprindelse. Og et andet om spøgelseshistorier. Tilbageblik 10.04.06 Tiden flyver og det er forår. Jeg har fundet min logbog frem, for bedre at kunne huske, hvad det var som skete, og som var så fascinerende og mærkeligt for fire måneder siden! For

Læs mere

Gåsehud i sommervarmen. Grin til du får solstik

Gåsehud i sommervarmen. Grin til du får solstik Gåsehud i sommervarmen Grin til du får solstik Døde børn børster ikke tænder af Bo Bomuld Der er ikke noget at være bange for. Sådan siger de voksne altid. Det er bare løgn. Der er masser at være bange

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Guide. Guide: Sådan undgår du et AFDRAGSCHOK. sider. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix

Guide. Guide: Sådan undgår du et AFDRAGSCHOK. sider. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix Foto: Scanpix Guide Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 18 sider Guide: Sådan undgår du et AFDRAGSCHOK INDHOLD: AFDRAGSCHOK Stor boliggyser på vej...4 EU-bombe under boligmarkedet...6

Læs mere

Med barnet i centrum. Når samarbejdet er svært

Med barnet i centrum. Når samarbejdet er svært Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Når samarbejdet er svært Pjecen er udarbejdet af

Læs mere

At være to om det - også når det gælder abort

At være to om det - også når det gælder abort At være to om det - også når det gælder abort Arbejdsopgave Tidsforbrug Cirka 1-2 timer Forberedelse Kopiering af artiklen At være to om det også når det gælder abort eller deling af denne pdf. Eleverne

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Bliver det jul i år. LIVET UNDER GRÆNSEN Tingagerskolen 8.a - november 2010. Ringes tanker går til Afrika. DF ligeglad med dårligt stillede

Bliver det jul i år. LIVET UNDER GRÆNSEN Tingagerskolen 8.a - november 2010. Ringes tanker går til Afrika. DF ligeglad med dårligt stillede LIVET UNDER GRÆNSEN Tingagerskolen 8.a - november 2010 DF ligeglad med dårligt stillede Bliver det jul i år DF byrådsmedlem i Ringe: "staten kan ikke hjælpe de fattige" For mange danskere er julen ikke

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Når samarbejdet er svært

Når samarbejdet er svært Når samarbejdet er svært Pjecen er udarbejdet af Statsforvaltningerne i samarbejde med Familiestyrelsen. Tekst: psykolog og børnesagkyndig rådgiver Jannie Kildested på vegne af Familiestyrelsen, juni 2005.

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

En opfinder bliver til.

En opfinder bliver til. En opfinder bliver til. Hvad er en opfinder, hvem er opfindere, hvordan bliver man opfinder, hvordan ser en opfinder ud? Det er nogle af de spørgsmål mange går og tænker på igennem livet. Der er ikke et

Læs mere

ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN

ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN LEKTIE-GUIDEN S ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN - når lektiesituationen er kørt af sporet BOOKLET TIL FORÆLDRE Af Susanne Gudmandsen Autoriseret psykolog 1 S iden du har downloadet denne lille booklet,

Læs mere

Lidt om, hvad bogen (ikke) er for en bog

Lidt om, hvad bogen (ikke) er for en bog forord Lidt om, hvad bogen (ikke) er for en bog Hvis du har købt den her bog på grund af dens titel, så bliver jeg nødt til at indrømme helt fra starten, at du er blevet snydt. Det er nemlig ikke en troslære.

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder)

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder) Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014 (Det talte ord gælder) Kære alle. Folkemødet er en succes. Og det viser, at bag al snakken om spin, politiske intriger og magtkampe

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Efterladte forældre gør det godt

Efterladte forældre gør det godt Efterladte forældre gør det godt Af cand.psych.aut. Eva Helweg, faglig rådgivningschef i Børn Unge & Sorg Når et barn mister sin mor eller far, så slår det sikre fundament i deres tilværelse revner, og

Læs mere

JURGEN BRAUN ANTON SCHMIDT GUSTAV MULLER FRIEDRICH MENDEL. Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Værnemagten

JURGEN BRAUN ANTON SCHMIDT GUSTAV MULLER FRIEDRICH MENDEL. Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Værnemagten BESÆTTELSEN ROLLER Værnemagten ANTON SCHMIDT Du er 27 år gammel, og det er dig, der bestemmer over den deling af soldater, som Værnemagten har sendt til Vimmerslev. Du er stolt af at være soldat i den

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

En pjece til mænd om barsel. Far på barsel. Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov

En pjece til mænd om barsel. Far på barsel. Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov En pjece til mænd om barsel Far på barsel Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov 1 Kære Helt konkret mener HK, at 12 uger af barselsorloven skal øremærkes til fædre. 2

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere