Invitation til temamøde om kystsikring ved Hou Nordstrand fredag den 21. oktober 2011 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Invitation til temamøde om kystsikring ved Hou Nordstrand fredag den 21. oktober 2011 kl"

Transkript

1 Infrastruktur og Udviklingsafdelingen Fredensvej Rudkøbing Tlf Fax infra.udvikling@langelandkommune.dk J. nr. 11/8685 Ref: ae Kære lodsejer Invitation til temamøde om kystsikring ved Hou Nordstrand fredag den 21. oktober 2011 kl Igennem en lang årrække har der været arbejdet med forskellige muligheder for at få forbedret kystsikringen ved sommerhusområderne på Hou Nordstrand. Specielt de sommerhuse, som er beliggende i grundejerforeningen Houborglund, har et stort ønske om at få udbedret den nuværende kystsikring. At der er et behov for dette viser stormflodshændelsen i 2006 med tydelighed. Kystsikring er dog en kompleks størrelse da der kan være forskellige holdninger til både behov, placering og betaling af en sådan. Langeland Kommune har påtaget sig rollen som udreder og mægler i forhold til at få løst det aktuelle problem i området. Indledningsvis er der blevet nedsat en arbejdsgruppe, medlemmerne af denne gruppe er listet nederst i dette brev. Hensigten med nedsættelsen af arbejdsgruppen er bl.a. at få afdækket de mange forskellige holdninger og ønsker til kystsikringen. Det har været Langeland Kommunes intention at alle lodsejere i området skulle være repræsenteret i arbejdsgruppen. Imidlertid er det ikke givet, at dette er tilfældet, idet området består af mange forskellige fraktioner, ligesom det ikke er alle sommerhusejere, der er medlem af en grundejerforening. Kystdirektoratet har fremlagt et forslag, som sikrer alle de husstande i området hvor der er risiko for oversvømmelse ved ekstreme vejrsituationer. Desuden er der indbygget en ekstra sikkerhedsmargen der tage højde for stigende vandstand som følge af klimaændringer. I et forsøg på at få informeret alle relevante lodsejere, vil Langeland Kommune, sammen med Kystdirektoratet, indbyde til informationsmøde. Dette møde afholdes den 21. oktober Mødet starter i Houborglejren med en introduktion til problemstillingen. Efterfølgende er der besigtigelse med en visualisering af den placering, som ifølge Kystdirektoratet er den mest optimale. Der vil desuden være en repræsentant fra forsikringsbranchen som vil fortælle om forsikringsbranchens syn på behov for kystsikring og foranstaltninger i forhold til klimaforandringer.

2 For en god ordens skyld vil Langeland Kommune gøre opmærksom på, at der udelukkende er tale om et informationsmøde, og der kan derfor ikke træffes beslutninger af nogen art omkring kystsikring på mødet. Umiddelbart efter afholdelsen af mødet vil Langeland Kommune sende forslag til kystsikring i høring hos relevante lodsejer. Denne høring vil efterfølgende danne baggrund for det videre forløb i forhold til at få etableret den nødvendige kystsikring i området. Vi håber at mange har mulighed for at deltage i informationsmødet. Af hensyn til planlægningen af mødet (kaffe mm) vil det være en fordel at man tilmelder sig til Langeland Kommune på ae@langelandkommune.dk tilmelding er dog ikke en betingelse for at deltage. Spørgsmål til mødet kan rettes til Astrid Ejlersen Med venlig hilsen Langeland Kommune: Astrid Ejlersen, Sagsbehandler John Kjær Andersen, Teknisk Chef Kystdirektoratet: Henrik Steinecke Nielsen AC-fuldmægtig, Landskabsforvalter John Jensen Senior Kysttekniker Arbejdsgruppens medlemmer: Hou Plantage Vest, formand for grundejerforening Hou Plantage, formand for grundejerforening Hou Plantage, ikke medlem af grundejerforening Formand Houborglund grundejerforening Formand for Hou digelag Digelaget (Jordejer/rep. for Charlottenlund i digelagets bestyrelse) Jordejer (digelag) Kystdirektoratet Kystdirektoratet Frankelund Hou Fyrvej 15 Hou Fyrvej 17 Langeland Kommune Langeland Kommune Erik Lindekilde Olsen Hans Bertelsen Finn Methmann Benny Rosberg Hans Kurt Johnsen Morten Nielsen Christian Ahlefeldt-Laurvig Hanne Tornby Henrik Steinecke Nielsen John Jensen Frans Kilde Søren Kold Søren Gimand, Astrid Ejlersen John Kjær Andersen 2/2

3 Møde om kystsikring ved Hou Nordstrand, afholdt i Houborglejren den 21. oktober 2011 fra kl Baggrund Igennem en lang årrække har der været arbejdet med forskellige muligheder for at få forbedret kystsikringen ved sommerhusområderne på Hou Nordstrand. Specielt de sommerhuse, som er beliggende i grundejerforeningen Houborglund, har et stort ønske om at få udbedret den nuværende kystsikring. At der er et behov for kystsikring viser stormflodshændelsen i 2006 med tydelighed. (Luftfoto fra området efter denne hændelse er også at finde på Langeland Kommunes hjemmeside). Kystsikring er en kompleks størrelse, idet der ofte er forskellige holdninger og ønsker til behov, placering og betaling af et anlæg. Langeland Kommune har påtaget sig rollen som udreder og mægler i forhold til at få løst det akutte problem i området. Afholdelse af temamøde den 21. oktober 2011 var et af elementerne i kommunens arbejde med denne opgave. Det indsatte kort viser, hvilke husstande/lodsejere som var inviteret til temamødet. Der blev sendt brev til alle som er beliggende inden for den røde streg. I alt 243 husstande. I forbindelse med at Houborglund søgte om tilladelse til et konkret kystsikringsprojekt, har Kystdirektoratet fremlagt et forslag til kystsikring i området. Dette forslag sikrer alle husstande i området imod oversvømmelser ved ekstreme vejrsituationer. (En 50 års hændelse efter nuværende vandstandsniveau). Forslaget omhandler en udbygning af den eksisterende kystsikring på østkysten, således at den fortsætter langs kysten nord for sommerhusområdet Hou Plantage. I et forløb beliggende forholdsvis tæt på vandlinjen. Indtil den rammer et terræn som har en naturlig kote på 2.25 m. Dette forslags synlighed i landskabet blev der etableret en visualisering af på mødet. Det er her vigtigt at være opmærksom på at: Visualiseringen på stranden gik på digetværsnit med kronekote 2,25 m, som ikke tager højde for kommende klimaændringer. Kronekoten er skønnet ud fra en 50 års middeltidsvandstand på 1,4 m (Slipshavn) samt et tillæg på godt 0,5 m for bølgeopløb samt sætningsbidrag. Jo længere tilbagetrukket diget placeres des mindre vil bidraget fra bølgeopløbet være. Ligger diget tæt på kysten med hyppige bølgeangreb, bør der indbygges sten i forskråningen. Den endelige digeudformning (placering og dimensionering) kræver projektering. Diget bygges med tilslutning til terræn i samme niveau som digekronens højde. Det vil være en fordel, når entreprenørmaskinerne er i gang, at tage højde for klimaændringer. Dette kan gøres ved at bygge diget højere. I det mindste er det vigtigt, at man tager højde for klimaændringerne ved i den fysiske placering af diget at tillade senere forstærkning.

4 Gennemførelsen af temamødet Der var stor opbakning til arrangementet, idet næsten 100 personer deltog. Vejret var med, solen skinnede i alt fald i starten af dagen og udsigten til Storebæltsbroen var simpelthen fantastisk. Program for dagen Velkomst og afholdelse af oplæg. Vandretur langs Nordstranden, med kik på visualisering af kystsikringens mulige indvirkning på landskabet. Debat om det fremlagte. Der blev af hhv. Langeland Kommune (Astrid Ejlersen) og Kystdirektoratet (Henrik Steinecke Nielsen og John Jensen) fremlagt i alt 3 PowerPoint oplæg. (som også er at finde på Langeland Kommunes hjemmeside). Oplæggene omhandlede bl.a. historikken omkring kystsikring i området, Kystdirektoratets forslag til løsning,*) de tekniske forhold omkring gennemførelse af kystsikringsprojekter, herunder opbygning af diger, samt mulighederne for at få erstatning fra Stormrådet i tilfælde af en stormflodshændelse. Efter denne relativt tørre indledning blev visualiseringerne af en kystsikring etableret i kote 225 DVR 90 besigtiget med en vandretur langs kyststrækningen fra Hovborglejren til eksisterende kystsikring ved Gustav Petersensvej. (der hvor Gustav Petersensvej når kysten og drejer imod syd.). Billeder fra opsætning af visualisering samt fra besigtigelsen kan ses på hjemmesiden. Efter indtagelsen af den friske luft, gik turen tilbage til Hovborglejren, hvor der var lovet kaffe og kage samt en mere generel snak om holdninger til projektet og til kystsikring generelt. Desværre kom arrangørerne lidt til kort i forhold til den lovede kage, da fremmødet var større end det man havde forventet. Kaffe blev der brygget mere af så det fik alle vist, ligesom alle fik mulighed for at ytre deres mening om dagens tema. Dette betød en lang og overordnet set konstruktiv dialog på tværs om ønsker, bekymringer og holdninger til kystsikring. Uden at citere enkeltpersoner blev følgende hovedsynspunkter fremsat på mødet (i tilfældig rækkefølge i øvrigt): o o o o o o Hovborglund: stort ønske om kystsikring, gerne hurtigt, mindre væsentligt med beliggenhed. Enkelte udtrykte ønske om bedre beslutningsgrundlag, mente det var farligt at spørge om holdning til projekt med det nuværende vidensniveau, da det kunne resultere i en forkert beslutning. Kommentar til dette.. det er dyrt at gennemføre forundersøgelser = svært at opnå bedre beslutningsgrundlag Mange mente der ikke var behov eller ønske om kystsikring på Nordstranden, dog enkelte som udtrykte at de var uenige i dette synspunkt. Mange udviste overraskelse over den lille effekt på landskabet som den visualiserede kystsikring havde. Bekymring for at blive tvunget til at være med i kystsikringen, og hvilken udgift dette kunne medføre.. Bekymring om tilgængelig adgangsvej i tilfælde af placering af kystsikring på sydsiden af Gustav Petersensvej. (Ved stormflodshændelse).

5 Langeland Kommune lovede afslutningsvis at gå videre med at undersøge og afdække holdninger til det fremlagte projekt. Det er således tanken at der snarest vil blive rundsendt et spørgeskema til relevante lodsejere omkring holdning til den fremviste løsning. Ideelt set skulle økonomien i et projekt være afklaret, eventuelt blot som overslag, inden en sådan beslutning skal træffes af lodsejerne. Langeland Kommune er i øjeblikket i gang med at undersøge muligheden for dette. Mødet sluttede kl *) Alternative forslag: Der er ifølge Kystdirektoratets undersøgelser yderligere to mulige løsninger på oversvømmelsesproblematikken i området. Disse to løsninger sikrer dog ikke alle udsatte husstande i området, men udelukkende grundejerforeningerne Houborglund og Frankelund. Langeland Kommune havde besluttet at temadagen hovedsageligt skulle handle om den nordlige løsning, dels fordi det er åbenlyst at det er den mest optimale løsning i forhold til at sikre flest muligt og dels fordi disse to anlæg berører et område som er omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 og en fredning. Langeland Kommune har som en indledende screening af muligheden for at placere kystsikring på dette areal sendt en forespørgsel til ejer (Naturstyrelsen), Fredningsnævnet, myndighed på 3 samt Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling på Langeland. I skrivende stund har Langeland Kommune modtaget besvarelse fra Naturstyrelsen samt fra 3 myndighed (Svendborg Kommune). Disse breve er indsat i forlængelse af dette notat. Fredningsnævnet har kontaktet Langeland Kommune telefonisk: Tilkendegivelsen i denne samtale er gengivet i nedenstående telefonnotat. Telefonnotat efter samtale med Fredningsdommer Jørgen Bjerkesmoen Petersen, 1. november Besvarelse af forespørgsel om placering af kystsikring på fredet areal. Det er ingen god ide, når der er tale om landskabsfredning, at placere tekniske anlæg på arealet. Overordnet set vil det altid være hensigtsmæssigt at placere anlæg uden for et fredet areal, da fredningen handler om et ønske om at bevare noget. Hvilket betyder at jo færre ændringer der foretages, jo bedre. Mulighed for at følge to spor: Opsamling, videre forløb og tidsplan 1) det projekt som sikrer alle 2) Kystsikring på det fredede areal som kun sikrer Frankelund og Houborglund. Langeland Kommune vil i første omgang fokusere på mulighederne for spor 1. Dette indebærer: Dec Undersøgelse af omkostninger ved gennemførelse af spor 1, i det omfang det er muligt på nuværende stadie i processen. Jan Udarbejdelse af spørgeskema til relevante lodsejere i forhold til spor jan 2012 Fremlæggelse for Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø. Jan./feb Spørgeskema fremsendes til lodsejere Marts 2012 Afklaring og beslutning om det videre forløb

6 Dokumenter på hjemmesiden Brev fra Naturstyrelsen Brev fra Svendborg Kommune Fotodokumentation fra stormflodshændelsen Fotos fra temadagen. Oplæg fra temadag fra Langeland Kommune og fra Kystdirektoratet. Opsætning af visualisering med kote opmåling vha. totalstation.. Efterfølgende opbygges diget ganske lavteknologisk med jernpæle og reb. Diget er opbygget med krone højde på 2 meter og 25 cm. Samt en hældning på 1:2 imod land og 1:3 imod kysten.

7 Kystbeskyttelse Hou Nordstrand Den 21. oktober 2011 Henrik S Nielsen, Afd. Myndighed og Jura Gr. xx-xx-xx 1

8 Hvad er målet 2

9 Målet Reducere risikoen for oversvømmelse betydeligt af Hou Nordstand 3

10 4 Procedure i kap 1A sag

11 Sagens indledende fase 1 a: Anmodning eller opstart af sag af egen drift 2. Indhentning af udtalelse fra Kystdirektoratet 2, stk. Beslutning om at fremme sagen 5

12 Sagens hovedfase 3, stk. 4. Projekt, økonomisk overslag, bidragsfordeling 3 og 4. Afholdelse af offentligt møde 5. Afgørelse om sagens fremme 7. Oprettelse af lag 6

13 Sagens afsluttende fase Projektet sendes til Kystdirektoratet ( 16) Kystdirektoratets afgørelse udsendes til de bidragspligtige 7

14 8 Procedure i kap 1A sag

15 Kystdirektoratets afgørelse Kystdirektoratet træffer afgørelse efter kystbeskyttelseslovens 16 Træffer afgørelse til det samlede kystbeskyttelsesprojekt I afgørelsen indgår en vurdering af påvirkningen af Natura 2000 og 3 arealerne På afgørelsen er der 4 ugers frist for klage til transportministeriet 9

16 10

17 Hvem har så bolden? Borgerne Kommunen Kystdirektoratet 11

18 Borgermøde. Kystbeskyttelse Hou Nordstrand den 21. oktober 2011 John Jensen 1

19 2 Oversigt

20 Havspejlsstigning Global havspejlsstigning: IPCC cm frem til år 2100 Regional havspejlsstigning: DMI cm frem til år og nyere undersøgelser peger på endnu større stigning Lokale forhold vil også spille ind 3

21 Højvandsstatistik, Slipshavn 4

22 Terrænforhold 5

23 6 Screening for oversvømmelse vandstand 1,5 m

24 7 Screening for oversvømmelse vandstand 1,8 m

25 Alternative digelinjer 8

26 Forlængelse/forstærkning af dige 9

27 PSo1 Digetværsnit Klæg/Ler Digekrone Græslag Digefod Forskråningen Sandkerne Bagskråningen 10

28 Dias nummer 10 PSo1 Nævn her at forskråningen skal være flad af hensyn til bølger Per;

29 Dige under storm 11

30 Erstatning ved oversvømmelse Fremtidig erstatningsmodel for Stormfonden (implementeres efterår 2012) Skader på sommerhuse dækkes, såfremt lokal hændelse kan betegnes som 20 årig hændelse eller sjældnere Selvrisiko på 13%, minimum kr Ved anden skader forhøjes selvrisiko til 18% Ved tredje og efterfølgende skader er selvrisiko 23% Ved 50 års hændelse eller sjældnere er selvrisiko dog stadig kun 13% Skader på løsøre, selvrisiko 10%, minimum kr 12

31 Velkommen til Informationsmøde. Kystsikring af sommerhusområder ved Hou på Nordlangeland. 21. oktober 2011

32 Kystdirektoratet John Jensen, Senior Kysttekniker Henrik Steinecke Nielsen AC fuldmægtig, Landskabsforvalter Langeland Kommune John Kjær Andersen Teknisk chef Astrid Ejlersen sagsbehandler Mødet er et informationsmøde, der kan ikke træffes beslutninger af nogen art på mødet. Der vil ikke blive ført referat fra mødet, men Langeland Kommune vil efterfølgende udarbejde et notat omkring mødet som vil blive lagt på kommunens hjemmeside.

33 Program Langeland Kommune Indledning med kort gennemgang af historik samt forholdene i området Kystdirektoratet Behovet for kystsikring Mulige løsninger Lovgivning og proces ved etablering af kystsikring Stormflodsrådets anbefalinger Besigtigelse af nordkyst Kaffe Afrunding Hvordan kommer vi videre Aflyst: Guidet tur på det fredede areal.

34 Baggrund for afholdelse af informationsmøde. (forkortet gennemgang!) 2006 Stormflodshændelse!! Houborglund ansøger om kystsikrings projekt. Langeland Kommune undersøger lodsejer indstilling, samt kystdirektoratets holdning til projektet Resultat af undersøgelse: Lodsejeropbakning er ikke overbevisende Kystdirektoratet mener ikke det er den rigtige løsning på problemstillingen i området. politisk beslutning i Langeland Kommune: LK ønsker at støtte et kystsikringsprojekt i området som læner sig op af kystdirektoratets anbefalinger.

35 Hvem er inviteret?

36

37

38

39

40

41 Kystsikring er en kompleks sag: Mange modsatrettede interesser og behov! Bekymringer af forskellig art: Oversvømmelse Klima ændringer Skader på ejendom og afgrøder Forsikringsmæssige forhold påvirkninger af ejendomsværdi Omkostninger forbundet med etablering af kystsikring Rekreative interesser Udsigts og adgangsforhold

42 Processen: Informationsmødet er en del af den proces som skal sikrer at der bliver truffet beslutning om den mest hensigtsmæssige løsning af problemet. Indledningsvis har der været afholdt møde i Odense den 15. juni 2011 Deltagere var her: Langeland Kommune, Kystdirektoratet Følgegruppen (repræsentanter for de fleste af interessenterne i området)

43 Højdeforhold i området

44 Afrunding.. Hvad nu Afklaring af holdninger til den fremviste løsning Afklaring af mulighed for alternativ placering. Møde med følgegruppen Muligvis afholdelse af yderligere informationsmøde.

45 Tak for deltagelsen. Foto fra stormflodshændelsen er at finde på Langeland Kommunes hjemmeside. Sammen med notat fra mødet i dag og de afholdte oplæg.

Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl

Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl. 14. 30 Der var indkaldt skriftligt til borgermødet jf. 3 i bekendtgørelse af lov om kystbeskyttelse. Fremmødet var som forventet

Læs mere

Referat fra dialog møde med lodsejere fra Hou Nordstrand. Afholdt på Fredensvej 1 5900 Rudkøbing 6. februar 2015:

Referat fra dialog møde med lodsejere fra Hou Nordstrand. Afholdt på Fredensvej 1 5900 Rudkøbing 6. februar 2015: Referat fra dialog møde med lodsejere fra Hou Nordstrand. Afholdt på Fredensvej 1 5900 Rudkøbing 6. februar 2015: Referent Astrid Ejlersen (AE). Mødets program: 1) Velkommen ved Langeland Kommune 2) Præsentation

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen.

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Vi var tilhørere til kommunalbestyrelsesmødet den 14.10.2013, hvor sagen om højvandssikring ved Hou Nordstrand (pkt 193)

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup 6. juli 2018 - Sagsnr. 14/19442 - Løbenr. 74400/18 Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup Vi skriver til jer for at fortælle sidste nyt i processen omkring den mulige kystsikring i sommerhusområderne

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT

APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2013 LANGELAND

Læs mere

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Den 20. november 2013 Anne Binderup Sørensen 1 Ansøgninger om kystbeskyttelse Hvis der er enighed blandt borgerne kan man søge om tilladelse til kystbeskyttelse

Læs mere

Oversendelse af klager til Transportministeriet

Oversendelse af klager til Transportministeriet Til Transportministeren Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København H trm@trm.dk lb@trm.dk Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Oversendelse af klager

Læs mere

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail:

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: gitte8240@hotmail.com) Kystdirektoratet J.nr. 16/00002-15 Ref. Ilse Gräber 28-04-2016 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud

Læs mere

Afsender Spørgsmål Svar Mogens Møller Solgården 16 Hou

Afsender Spørgsmål Svar Mogens Møller Solgården 16 Hou Denne tabel indeholder spørgsmål og svar på spørgsmål, som er fremsendt til Langeland Kommune, efter borgermødet den 17. maj 2013. Langeland Kommune har fremsendt enkelte af spørgsmålene til Kystdirektoratet.

Læs mere

Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse

Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse Indlæg ved workshop den 2. dec. 2014 oprettelse af digelag og udarbejdelse af bidragsfordeling ved oversvømmelsesområder i Roskilde Kommune Henrik Steinecke

Læs mere

Højvandssikring af området ved Næsby Strand. 7. maj Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af området ved Næsby Strand. 7. maj Merete Hvid Dalnæs Velkommen Højvandssikring af området ved Næsby Strand 7. maj 2014 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 18:00 Velkomst 18:10 Baggrund, historie og natur 18:30 Proces 18:40 Spørgsmål og kommentarer 19:10 Digegruppens

Læs mere

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017 Kystsikring i Dalby Huse Informationsmøde 12. marts 2017 Informationsmøde Velkomst Formålet med mødet Fremlæggelse af skitseprojekt Nødvendige myndighedsansøgninger Information om partsfordeling Det videre

Læs mere

Højvandssikring af Halsskov. Område oktober Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af Halsskov. Område oktober Merete Hvid Dalnæs Velkommen Højvandssikring af Halsskov Område 3 31. oktober 2013 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 18:00 Velkomst 18:05 Baggrund 18:15 Forslag til løsninger 18:30 Spørgsmål og kommentarer 19:10 Digegruppens

Læs mere

Kystsikring Halsskov. Informationsmøde for interessekendegivelse. Dagens program. Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse

Kystsikring Halsskov. Informationsmøde for interessekendegivelse. Dagens program. Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse Kystsikring Halsskov Informationsmøde for interessekendegivelse Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse Dagens program 12:00 Velkomst - Hvorfor er vi her i dag? 12:05 Hvad er der sket? Hvor er vi nu? Hvad

Læs mere

PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 2 ANMODNING OM KYSTBESKYTTELSE. Kommunalbestyrelsen kan beslutte af starte et kystbeskyttelsesprojekt.

PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 2 ANMODNING OM KYSTBESKYTTELSE. Kommunalbestyrelsen kan beslutte af starte et kystbeskyttelsesprojekt. Notat Køge Kommune GENNEMGANG AF FORLØBET AF EN KYSTBESSKYTTELSESSAG PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 15. April 2016 Projekt nr. 224495 Dokument nr. 1218928375 Version 2 Udarbejdet af MML Kontrolleret

Læs mere

Højvandssikring af Halsskov. 3. oktober Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af Halsskov. 3. oktober Merete Hvid Dalnæs Velkommen Højvandssikring af Halsskov 3. oktober 2013 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 18:00-18:10 Velkomst og gennemgang af dagens program 18:10-18:40 Spisning 18:40-19:10 Information og baggrund 19:10-19:40

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Referat af møde 27. januar 2018. Smålandshavet, Karrebæksminde. Dagsorden 1. Velkomst 2. Processen for kystbeskyttelsesprojektet. 3. Det tekniske projekt, herunder linjeføring

Læs mere

Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens

Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Dato: 20.9.2010 Dokumentnr. 08/00652-16 Sagsbehandler: Anna Louise Seiersbøl Østergaard Direkte tlf.nr.: 99 63 63 37 Deres reference: Kystdirektoratets bemærkninger

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Dagsorden: 1. Velkommen og formål med mødet 2. Gennemgang af oplæg til ny bidragsfordeling og justeringer af projektet ved Niras 3. Orientering

Læs mere

Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand. Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen

Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand. Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen Program 18:00 Velkomst - Børge Carlsen, digegruppen 18:10 Baggrund og den videre proces 18:20 Præsentation af skitseprojekt

Læs mere

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør 17.00 Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester 17.05 Dagens program og hvorfor er vi her? Lars Simonsen, udvalgsformand 17.10

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

Vores kyst. Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse

Vores kyst. Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse Vores kyst Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse Dagsorden Velkomst Udfordringerne i Hejsager og Kelstrup Strand Ansvarsfordeling Status på Vores kyst Hvad er et kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse?

Læs mere

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark 26. oktober 2015 Byrådet

Læs mere

Jens Christian Bay Rifbjergvej 20 5900 Rudkøbing. Sendt pr. e-mail til foxhill@post11.tele.dk

Jens Christian Bay Rifbjergvej 20 5900 Rudkøbing. Sendt pr. e-mail til foxhill@post11.tele.dk Jens Christian Bay Rifbjergvej 20 5900 Rudkøbing Sendt pr. e-mail til foxhill@post11.tele.dk Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. mt@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten.

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. 2015 Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. Dige udvalget. Rev.2 Indledning: Dige udvalget er i samarbejde med bestyrelsen for grundejerforeningen blevet enige om, at udsende denne

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13)

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2269681 Ref. JNAL / 8LD Redegørelse for afholdt kap. 1a borgermøde om kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og

Læs mere

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Dato: 8.1.2009 Dokumentnr. 07/00039-96 Sagsbehandler: Line Henriette Broen, geolog Direkte tlf.nr.:

Læs mere

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2533603 Ref. JNAL / 8LC 21. marts

Læs mere

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Dagsorden: 1) Byrådets beslutning 2) Endelig afgørelse fra MFKN vedr. Jyllinge Nordmark 3) Ansøgning til Realdania 4) Overordnet tidsplan 5) Etablering

Læs mere

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018 Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde November 2018 Alternativ placering af dige 1c Høringssvar fra borger Efter at have deltaget i borgermødet 2. september

Læs mere

Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag i Slagelse Kommune

Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag i Slagelse Kommune Center for Miljø, Plan og Teknik Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag

Læs mere

Odsherred Kommune Nyvej Højby

Odsherred Kommune Nyvej Højby Odsherred Kommune Nyvej 22 4573 Højby Dato: 04-04-2013 Dokumentnr. 11/00625-167 Sagsbehandler: Anne Binderup Sørensen Direkte tlf.nr.: 91 33 84 22 Deres reference: Tilladelse til etablering af dige og

Læs mere

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for Fløjelsgræsset

Læs mere

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS.

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. 03/10/2013 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Enestående

Læs mere

Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør

Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør Dagsorden: Velkomst - og opfordring til at være ambassadør Oplæg om udfordringer og løsninger Kaffe og markedsplads Inddragelse og dialog Afslutning Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør (sikkerhedsniveau,

Læs mere

Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør (sikkerhedsniveau, overordnet digeforløb, højder og placering, økonomi) Den videre proces

Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør (sikkerhedsniveau, overordnet digeforløb, højder og placering, økonomi) Den videre proces Dagsorden: Velkomst v. udvalgsformand Allan Holst Intro v. afdelingschef Jesper Horn Larsen Teknisk oplæg v. projektleder Hanna Rehling Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør (sikkerhedsniveau,

Læs mere

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen Center for Teknik og Miljø Karen Vestergaard teknik@slagelse.dk 8. marts 2018 Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen januar 2018 Hvad skal arbejdsgruppen / Slagelse Kommune

Læs mere

Velkommen Tak for sidst

Velkommen Tak for sidst Velkommen Tak for sidst Digegruppemøde Højvandssikring af området ved Næsby Strand 20. juni 2014 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 8:30-10:00 8:30 Velkomst 8:40 Gensidig præsentation 8:55 Status 9:20 Planlægning

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 2 udtalelse - Højvandsdige Lungshave og Enø Næstved Kommune har igangsat en kapitel 1a-sag efter kystbeskyttelsesloven og har i den

Læs mere

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark BILAG 7 Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Indkaldelse

Læs mere

Referat af fællesmødet fredag den 18. januar 2013 kl. 13.00 i mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing.

Referat af fællesmødet fredag den 18. januar 2013 kl. 13.00 i mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing. Mødedeltagerne: Peter Steen Jensen, ps@jensen.mail.dk Hans Lund, hilund@privat.dk Lennart Jørgensen, lg@faaborgmidtfyn.dk Flemming Kehman, fpk@dsa-net.dk Egon Gaarde, egon.gaarde@gmail.com Hans Bertelsen,

Læs mere

Høring af forslag til regulering af afløbet fra Piledybet, Ristinge

Høring af forslag til regulering af afløbet fra Piledybet, Ristinge Til orientering Center for Vækst og bæredygtighed Teknik og Miljø Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 E-mail: teknik.miljoe@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 29.10.2018 J. nr.:

Læs mere

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND Status Udarbejdelse af skitseprojekt Formøde, Borgermøde og Projektmøde Planlægning og gennemførelse af geoteknisk boring

Læs mere

«Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 9. juli 2015

«Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 9. juli 2015 «Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 9. juli 2015 Høring om kystbeskyttelsesprojekt ved Nordre Strandvej sagen om retablering af Nordre Strandvej, der

Læs mere

Tekst fra ansøgning på mail sendt til Naturstyrelse som har videre sendt mailen til Kystdirektoratet. Den 26. juli 2015 Digelaget for Havnebydiget, i den sydlige ende af Rømø, ønsker at forstærke diget

Læs mere

Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens adgangsmuligheder.

Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens adgangsmuligheder. Sagsnr. 01.05.15-K08-1-08 Cpr. Nr. Dato 11-12-2014 Navn Sagsbehandler Dorthe Brinck Lillelund Oversigt over forløb År 1987 Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens

Læs mere

10. december 2012. Møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej, Humlebæk. Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk

10. december 2012. Møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej, Humlebæk. Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk Dagsorden Velkomst Formål og rammerne for mødet v/ Christian Ibsen, Plan og Klimachef Hvordan ser fremtiden ud og hvad har vi af muligheder

Læs mere

Enø Stormflodssikring

Enø Stormflodssikring Enø Stormflodssikring Fællesudvalgsmøde 27-01-2018 Præsentation af Jan Dietrich og Mette Lundov, NIRAS 27. Januar 2018 Proces iflg. kystbeskyttelsesloven Sikringsniveau og dimensionering Stormfloder i

Læs mere

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet AFGØRELSE I HENHOLD TIL KYSTBESKYTTELSESLOVEN - KYSTBESKYTTELSE I SAKSKØBING BYOMRÅDE 26-04-2016 Guldborgsund Kommune har den 21. januar 2015 modtaget en ansøgning fra Fællesrådet for Sakskøbing og omegn.

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet Formål med mødet 1. Vejdirektoratet vil gerne give naboerne til Rute 54 et indblik i den VVM-undersøgelse,

Læs mere

Principper for konkurrenceproces for kystbeskyttelse i Dragør Kommune

Principper for konkurrenceproces for kystbeskyttelse i Dragør Kommune Diger i Dragør Vedr.: Fra: Principper for konkurrenceproces for kystbeskyttelse i Dragør Kommune CFBO Dato: 2018-10-23 I forlængelse af Kommunalbestyrelsens principbeslutning den 21.juni 2018 om at konkretisere

Læs mere

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark NOTAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse,

Læs mere

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø J.nr. 2016-004030 Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø Resumé Jammerbugt Kommune har netop fremsendt deres endelige bemærkning vedrørende

Læs mere

Kystbeskyttelsesloven- Forventede justeringer og deres betydning for kommunerne

Kystbeskyttelsesloven- Forventede justeringer og deres betydning for kommunerne Kystbeskyttelsesloven- Forventede justeringer og deres betydning for kommunerne Kommunemøde november 2016 Disposition - Baggrund for ændring af kystbeskyttelsesloven - Generelt om kapitel 1a - processen

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

Foreliggende afgørelse erstatter afgørelsen af 22. oktober En begrundelse herfor fremgår af afsnittet Sagsfremstilling.

Foreliggende afgørelse erstatter afgørelsen af 22. oktober En begrundelse herfor fremgår af afsnittet Sagsfremstilling. Grundejerforeningen for Laveskov Villaby C/O Jan Severin Strandmarken 7 3050 Humlebæk Kystdirektoratet J.nr. 15/01206-7 Ref. Ilse Gräber 05-01-2016 Betinget tilladelse til forlængelse stensætning ud for

Læs mere

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1.

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1. Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde NOTAT Status for kystbeskyttelsesprojektet i Jyllinge Nordmark, maj 2019 Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Dette

Læs mere

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Peter Hyldegaard 6. marts 2016 1 Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Lovgivning Proces for godkendelse Digelag Lånegaranti Holdning til projektet

Læs mere

Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven

Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven Sted: Lumsås Forsamlingshus Dato: 16. december 2015 Oplægsholder: Rasmus Kruse Andreasen, Natur, Miljø og Trafik Dok. 306-2015-11983 Kystbeskyttelse - lovgrundlag

Læs mere

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej 80 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 14/00987-57 Ref. lhb/tpi 05-10-2015 Kystdirektoratets svar på Roskilde Kommunes anmodning af 29/9 om vurdering af skitseprojekt

Læs mere

Høring af vandløbsregulering i forbindelse med Natura 2000-hydrologiprojekt og naturgenopretning i Ålemosen ved Humble

Høring af vandløbsregulering i forbindelse med Natura 2000-hydrologiprojekt og naturgenopretning i Ålemosen ved Humble Til lodsejere, relevante myndigheder & interesseorganisationer Center for Vækst og bæredygtighed Teknik og Miljø Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 E-mail: Dato: 16.05.2019 J. nr.: 15/1116 Ref.:

Læs mere

Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø.

Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø. Sagsbehandler: Linda Adelfest Oprettet: 21012014 Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø. Generel information om vådområder I forbindelse med den tidligere regerings

Læs mere

3. Beskyttelsesvision baseret på kystsikring

3. Beskyttelsesvision baseret på kystsikring 3. Beskyttelsesvision baseret på kystsikring Indholdet af nedenstående vision er en sammenfatning af gruppearbejdet, diskussionerne samt deltagernes afsluttende præsentationer på scenarieværkstedet i Kalundborg

Læs mere

Referat fra Informationsmøde om dige ved Næsby Strand

Referat fra Informationsmøde om dige ved Næsby Strand Referat fra Informationsmøde om dige ved Næsby Strand Mødet blev afholdt den 7. maj 2014 i Stillinge Hallen Program Præsentation: Merete Hvid Dalnæs Projektleder Slagelse Kommune Merete bød velkommen til

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 19-21 Sted: Korsør Kulturhus Center for Miljø, Plan og Teknik Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.

Læs mere

Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn

Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn En Kap. 1A sag rejst af Fredensborg Kommune Ved Plan- og Klimachef Christian Peter Ibsen Fredensborg Kommune Sletten Havn Fredensborg Humlebæk Nivå

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Rød: Oprindelige projektområde Grøn: Sydlig udvidelse. Gul: Nordlige udvidelse. Tegningen af projektområde og oversvømmelse er vejledende

Læs mere

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne 1. Intro Først en række afstemninger for at lære udstyret at kende. Dernæst en runde ved bordene, hvor I lærer

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden Høring Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 59 Rudkøbing Tlf. 63 51 6 Tlf. 63 51 6 42 direkte Fax 63 51 6 1 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato

Læs mere

Digesagen ved Næsby Strand

Digesagen ved Næsby Strand Til Digelag under Stiftelse (DuS) Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Digesagen ved Næsby Strand Orientering om interessetilkendegivelsen og den videre proces Slagelse

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 12. september 2016 Tid Kl. 16.00 18.00 Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné - Afbud Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Den gode ansøgning - kystbeskyttelse. Informationsmøde Haderslev 5. november 2016

Den gode ansøgning - kystbeskyttelse. Informationsmøde Haderslev 5. november 2016 Den gode ansøgning - kystbeskyttelse Informationsmøde Haderslev 5. november 2016 Kystbeskyttelseslovens 16 16. På strandbredder og andre kyststrækninger, hvor der ikke findes sammenhængende grønsvær eller

Læs mere

Godkendelse af vandløbsreguleringsprojekt for Maglemoserenden

Godkendelse af vandløbsreguleringsprojekt for Maglemoserenden 27-06-2013 J. nr. 11/3975 Ref: Annjen Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Tlf. 63 51 60 42 direkte Fax 63 51 60 01 E-mail: annjen@langelandkommune.dk

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015.

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015. Kystdirektoratet J.nr. 15/00574-15 Ref. Heidi Søgaard Madsen 23-09-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse af sten ud for matr. nr. 14m, 14b, 14c, 14d, 14e, 14f Dalby By, Kirke-Helsinge,

Læs mere

Det Nordfynske kystsikrings-, dige- og pumpelag CVR:

Det Nordfynske kystsikrings-, dige- og pumpelag CVR: Det Nordfynske kystsikrings-, dige- og pumpelag CVR: 3013 9712 Skrivelse til alle sommerhusejere med sommerhus, beliggende bag et dige, og eller i første række. Det Nordfynske Kystsikrings-, dige- og pumpelag

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Borgermøde 28. maj 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Borgermøde 28. maj 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Borgermøde 28. maj 2018 Dagsorden 1. Kystbeskyttelsesloven og processen for projektet. 2. Spørgsmål. 3. Det konkrete projekt og linjeføring. 4. Spørgsmål. 5. Partsfordeling

Læs mere

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Hvorfor skal Ishøj Kommune kystsikres? Klimaforandringer vil sandsynligvis medføre stigende havvandstand og flere kraftige storme.

Læs mere

AFGØRELSE om etablering af silo på ejendommen Korsvej 3, 5953 Tranekær

AFGØRELSE om etablering af silo på ejendommen Korsvej 3, 5953 Tranekær Rubenlund Agro A/S Ulrik Bremholm Korsvej 3 Helletofte 5953 Tranekær Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk

Læs mere

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Evaluering af sandfodring på Nordfyn Status efter 20 år (1995-2014) Evalueringsrapport udarbejdet af COWI for KDI 2011 (COADAPT) Agenda: Kystteknisk

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

DAGSORDEN Landvindingslaget Raaby-Tørring Enge

DAGSORDEN Landvindingslaget Raaby-Tørring Enge DAGSORDEN 27.6 Beretning 2019 ved Bjarne Lykkemark .. i gang i 1955-1958 Omfang Dige ca. 7,5 km Kanaler ca. 20 km Veje ca. 9 km Afvander ca. 900 ha Beskytter ca. 180 huse 2 åmænd - fra 1960 til 1985

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Notat om oversvømmelsesbeskyttelse. Lungshave,Enø. ved Karrebæksminde. Notat er udarbejdet af Henrik Steinecke Nielsen Kyst-havneviden.

Notat om oversvømmelsesbeskyttelse. Lungshave,Enø. ved Karrebæksminde. Notat er udarbejdet af Henrik Steinecke Nielsen Kyst-havneviden. Notat om oversvømmelsesbeskyttelse af Lungshave,Enø ved Karrebæksminde Notat er udarbejdet af Henrik Steinecke Nielsen Kyst-havneviden September 2016 1. Indledning Notatet er udarbejdet til brug for Næstved

Læs mere

Etablering af stensætning kræver tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. 16, stk. 1, nr. 1 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 267 af 11/03/2009).

Etablering af stensætning kræver tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. 16, stk. 1, nr. 1 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 267 af 11/03/2009). Grundejerforeningen for Laveskov Villaby C/O Jan Severin Strandmarken 7 3050 Humlebæk Kystdirektoratet J.nr. 14/00501-46 Ref. Ilse Gräber 22-10-2015 Tilladelse til forlængelse stensætning ud for højvandsbeskyttelse,

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller renovering af kystbeskyttelse. Husk at læse vejledningen på side 7, før skemaet

Læs mere

Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling. Kystbeskyttelsesprojektets omfang

Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling. Kystbeskyttelsesprojektets omfang Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling Dato: 12. januar 2015 Sagsnummer: 12/11153 Forfatter: Tinne Stougaard Kystbeskyttelsesprojektets omfang Emne: Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling Kystbeskyttelsen

Læs mere

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen 1. Ejer af Søkongevej 1 Dok.nr. 4796/15 Indkomne bemærkninger Borgeren udtaler, at der ikke er sket væsentlige ændringer af kyststrækningen ved Trip Trap huset

Læs mere

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten Mødereferat Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten 12. oktober 2017 - Sagsnr. 16/1436 - Løbenr. 217239/17 Møde dato 12. oktober 2017 Møde tidspunkt Kl. 13.00-15.10 Mødested Mødelokale Decibel,

Læs mere

Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals. Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose

Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals. Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl 10 6470 Sydals Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose Sønderborg Kommune, Vand & Natur, meddeler hermed Lysabild-Skovby Landvindingslag

Læs mere

Notat om skovning i Dammegaardsskoven

Notat om skovning i Dammegaardsskoven Notat om skovning i Dammegaardsskoven Skrevet af Rolf Molich, 20. februar 2016 på baggrund af materiale fra Torben Westh Jensen, Jens Fangel og Eva Hansen I januar og februar 2016 er der fældet en del

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE VED DYBESØ Sognegården 24. oktober 2016

KYSTBESKYTTELSE VED DYBESØ Sognegården 24. oktober 2016 Natur, Miljø og Trafik KYSTBESKYTTELSE VED DYBESØ Sognegården 24. oktober 2016 TID Emne Person Organisation Morten Egeskov 18:30 18:35 Velkommen formand for Miljø- og Klimaudvalget Byrådet 18:35 19:10

Læs mere

Grundejerforeningen Sunddraget v/ formand Magnus Schødt Svinget Thyholm. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. Anni Lassen

Grundejerforeningen Sunddraget v/ formand Magnus Schødt Svinget Thyholm. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. Anni Lassen Grundejerforeningen Sunddraget v/ formand Magnus Schødt Svinget 9 7790 Thyholm Kystdirektoratet J.nr. 14/00868-34 Ref. Anni Lassen 07-04-2016 Afslag på anmodning om forlængelse af forsøgsstrækning, Sunddraget

Læs mere